Stadshuset Flen, sal Hälleforsnäs. Håkan Bergsten Stadshuset den 27 februari 2019

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stadshuset Flen, sal Hälleforsnäs. Håkan Bergsten Stadshuset den 27 februari 2019"

Transkript

1 Plats och tid Stadshuset Flen, sal Hälleforsnäs Kl 08:30-11:40 Beslutande Cecilia Friis (MP) Ordförande Håkan Bergsten Kommunchef Björn Rabenius Förvaltningschef samhällsbyggnadsförvaltningen Lena Furén Förvaltningschef barn-, utbildnings- och kulturförvaltningen Arne Fältin VD Flens bostads AB Claes Åsbrink VD Flens kommunfastigheter AB Dennis Ejdvinsson Områdespolis Jessica Ekermann Samordnare brottsförebyggande arbete Övriga deltagare Magdalena Palmkrantz Avdelningschef individ och familj Sara Molander Avdelningschef utredning och strategi 1-2 Fanny Bergström Kommunsekreterare Håkan Franzén Projektledare bredband 4 1 Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Håkan Bergsten Stadshuset den 27 februari Fanny Bergström Paragrafer 1-13 Ordförande Justerande... Cecilia Friis... Håkan Bergsten ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Kommunstyrelsens kansli Underskrift... Fanny Bergström

2 2 Innehållsförteckning Sidnr 1 Information om ANDT-arbetet 3 2 Återrapportering av vattenprovtagning 4 3 Användning av de tomma skolornas lokaler 5 4 Lägesrapport kring Wifi på Migrationsverket 6 5 Arbetet med Trygg Vuxen 7 6 Polisens och förvaltningarnas lägesbild år Presentation av medborgarlöfte år Arbetet med ett nytt samverkansavtal 10 9 Diskussion om EST-modellen i Flens kommun Diskussion om nytt möte med företagarna 12 i centrum 11 Återrapportering av arbetet med Sveaparken, 13 skateparken och stationshuset 12 Formerna för brottsförebyggande rådet och 14 säkerhetsutskottet 13 för brottsförebyggande 15 rådet 2019

3 3 1 Information om ANDT-arbetet Avdelningschef Sara Molander redogör kort för arbetet med att ta fram en kommunövergripande ANDT- (alkohol, narkotika, dopning och tobak) plan. Handlingsplanen har arbetats fram utifrån de nationella målen och den regionala ANDT-planen och har brutits ner till lokal nivå med hjälp av olika fokusgrupper som bland annat bestått av elevråd, kommunens förvaltningar och kommunala bolag. Arbetet har resulterat i en lokal handlingsplan med konkreta åtgärder. ANDT-planen kommer att beredas på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 25 februari där den föreslås gå ut på remiss till samtliga nämnder, bolag och råd.

4 4 2 Återrapportering av vattenprovtagning Förvaltningschef Björn Rabenius förklarar att inga nya prover har tagits sedan brottsförebyggande rådets senaste sammanträde då provserien har löpt ut. Brottsförebyggande rådet diskuterar om beställningen av vattenprov ska förändras något eller om proven ska tas på samma sätt som tidigare. Förvaltningschef Björn Rabenius, samordnare för brottsförebyggande frågor Jessica Ekermann och områdespolis Dennis Ejdvinsson får i uppdrag att analysera tidigare resultat för att se hur vi går vidare med ny beställning. Tanken är fortfarande att ett nytt resultat ska kunna redovisas på sammanträdestillfällena med brottsförebyggande rådet och sedermera säkerhetsutskottet. Den nya beställningen samt nytt resultat återredovisas på brottsförebyggande rådets nästa sammanträde.

5 5 3 Användning av de tomma skolornas lokaler VD Flens kommunfastigheter AB Claes Åsbrink redogör för planerad användning av de tomma skolornas lokaler. I dagsläget finns tre tomma skollokaler i Flens kommun. Dessa är Nybbleskolan, Söderskolan och Lötenskolan. I Nybbleskolans lokaler planeras en förskola som förhoppningsvis börjar byggas i höst. När det gäller Söderskolan planeras marken att erbjudas till privata aktörer för byggnation av bostäder och äldreboende. Lötenskolans lokaler planeras att användas till nytt LSS- (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) och socialpsykiatriskt boende med byggstart till hösten om allt går enligt plan. Viss skadegörelse har förekommit på Söderskolans tomma lokaler och samordnare för brottsförebyggande frågor Jessica Ekermann, VD för Flens bostads AB Arne Fältin och VD för Flens kommunfastigheter AB Claes Åsbrink tar frågan vidare om hur man kan begränsa att Söderskolans lokaler drar tills sig olaglig verksamhet. Detta följs upp på brottsförebyggande rådets nästa möte.

6 6 4 Lägesrapport kring Wifi på Migrationsverket Projektledare för bredband Håkan Franzén informerar att trådlöst Wifi har varit igång i cirka en månad på Migrationsverket och är den plats där kommunens trådlösa internet används som mest. Kommunens IT-avdelning har nu möjlighet att tidsstyra tillgången på Wifi och just nu pågår en testperiod i stationshuset. Tiderna har anpassats efter tågens avgångs- och ankomsttider men kan förändras om det bedöms nödvändigt. Tidsstyrningen har varit igång i två veckor och har hittills fungerat bra.

7 7 5 Arbetet med Trygg Vuxen Förvaltningschef Björn Rabenius redogör för arbetet som skett inom Trygg Vuxen sedan brottsförebyggande rådets senaste sammanträde. Den Google Hangouts grupp med representanter från bland annat räddningstjänsten, polisen och kommunen, som skapats för att underlätta dialog i realtid, är nu igång och har använts ett par gånger. Representanter från fritidsgårdarna planeras adderas till gruppen och socialförvaltningen visar intresse för att involveras i det fortsatta arbetet. Räddningstjänsten har börjat med pedagogiska luncher på Stenhammarskolan, det kan även finnas möjlighet att utöka arbetet till flera skolor.

8 8 6 Polisens och förvaltningarnas lägesbild år 2018 Områdespolis Dennis Ejdvinsson presenterar statistik från polisens lägesbild år 2018 och totalt har antalet anmälda brott i Flens kommun minskat med 6,8 procent i jämförelse med år Vid en titt på de första sex veckorna år 2019 framgår att antalet anmälda brott minskat med 19 procent i jämförelse med samma period år Förvaltningarna och de kommunala bolagen redogör kort för lägesbilder från respektive verksamhetsområde och det är överlag lugnt. Det har varit lite stökigt på Prins Wilhelmgymnasiet och trafiksituationen är något problematisk vid Stenhammarskolan. Trygghetsvandringar har genomförts och varit väldigt uppskattade och arbetet med att följa upp åtgärder hör till rutinen. Brottsförebyggande rådet efterfrågar en redovisning på nästkommande sammanträde av vad som kommit fram på trygghetsvandringarna och vad som åtgärdats.

9 9 7 Presentation av medborgarlöfte år 2019 Samordnare för brottsförebyggande frågor Jessica Ekermann och områdespolis Dennis Ejdvinsson redogör kort för medborgarlöftet år Medborgarlöftet undertecknades av kommunchef och lokalpolisområdeschef den 11 februari. Arbetet med att ta fram medborgarlöftet för år 2020 är påbörjat.

10 10 8 Arbetet med ett nytt samverkansavtal Samordnare för brottsförebyggande frågor Jessica Ekermann och områdespolis Dennis Ejdvinsson informerar om att arbetet med att ta fram ett nytt samverkansavtal mellan Flens kommun och polisen är påbörjat och visar ett årshjul över planeringen.

11 11 9 Diskussion om EST-modellen i Flens kommun Samordnare för brottsförebyggande frågor Jessica Ekermann förklarar att det finns en plan för att börja testa EST-modellen (effektiv samordning för trygghet) i Flens kommun. Tanken är att Jessica varannan vecka kommer att ringa utsedda personer på förvaltningarna för att under cirka 5-10 minuter samla in information till en lägesbild. Det får inte kännas som en belastning och samtalen kan vara kortare tid än 5 minuter om inget särskilt finns att rapportera. Innan man går igång med detta kommer ett utbildningstillfälle att äga rum för berörda tjänstemän för att förtydliga deras roll.

12 12 10 Diskussion om nytt möte med företagarna i centrum Brottsförebyggande rådet diskuterar ett nytt möte med företagarna i centrum. Det finns redan tankar kring samverkan med näringslivet och samordnare för brottsförebyggande frågor Jessica Ekermann får i uppdrag att återrapportera arbetet på nästkommande sammanträde med brottsförebyggande rådet.

13 13 11 Återrapportering av arbetet med Sveaparken, skateparken och stationshuset Förvaltningschef Björn Rabenius informerar om att arbetet med att utrusta Sveaparken med lekredskap med mera kommer att dra igång så fort vädret tillåter. Byggstart på skateparken planeras till oktober 2019, dialog förs mellan samhällsbyggnadsförvaltningen och Flens kommunfastigheter AB och arbetet kommer att samköras med gaturenovering av delar av Drottninggatan. VD för Flens kommunfastigheter AB Claes Åsbrink informerar om att det finns tankar på att eventuellt etablera ett kundcenter i stationshuset och att caféet i stationshuset har fått en ny hyresgäst.

14 14 12 Formerna för brottsförebyggande rådet och säkerhetsutskottet Kommunchef Håkan Bergsten informerar om de tankar som finns kring det nya säkerhetsutskottet som har ett brett ansvarsområde som sträcker sig från olyckor till krig. Brottsförebyggande rådet föreslås ha ett gemensamt sammanträde tillsammans med säkerhetsutskottet för att lämna över pågående diskussioner att föras vidare i utskottet. Just nu pågår arbete med att få ihop en process för säkerutskottet och dess arbetsformer framåt.

15 15 13 BRÅ/2018:4 006 för brottsförebyggande rådet 2019 Brottsförebyggande rådet beslutar att ha ett gemensamt sammanträde med kommunstyrelsens säkerhetsutskott klockan 13:00 den 24 maj 2019, att planeringsmöte inför det gemensamma sammanträdet äger rum klockan 13:00 den 3 maj 2019, samt att den 24 maj 2019 överlämna diskussionsunderlag i samband med gemensamt sammanträde med kommunstyrelsens säkerhetsutskott. Bakgrund Kommunfullmäktige beslutade om ny politisk organisation för mandatperioden där kommunstyrelsens ansvar för säkerhetsfrågor stärktes beslutade kommunfullmäktige om kommunstyrelsens och nämndernas reglemente där ett säkerhetsutskott inrättades under kommunstyrelsen. Kommunledningsförvaltningen föreslår att brottsförebyggande rådet vid planeringsmötet den 3 maj förbereder en överlämning av pågående diskussionsunderlag till kommunstyrelsens säkerhetsutskott som övertar brottsförebyggande rådets ansvarsområden från och med den 24 maj. Kommunstyrelsens säkerhetsutskott kommer att ansvara för säkerhetsfrågor, krisberedskap, systematiskt säkerhetsarbete, systematiskt brandskyddsarbete, informationssäkerhet, trygghet och säkerhet inkluderande brottsförebyggande arbete, hot och våld, internt skydd och arbete mot våldsbejakande extremism samt ANDT-frågor. Förslag till planerings- och sammanträdestid för det gemensamma sammanträdet mellan brottsförebyggande rådet och kommunstyrelsens säkerhetsutskott föreligger från kommunledningsförvaltningen enligt följande:

16 16 Planeringsmöte Sammanträde 3 maj klockan 09:00 24 maj klockan 08:30 OBS! Endast ordförande, sekreterare och ansvarig tjänsteman för brottsförebyggande arbete deltar under planeringsmötet! Förslag till beslut Kommunledningsförvaltningen föreslår brottsförebyggande rådet besluta att ha ett gemensamt sammanträde med kommunstyrelsens säkerhetsutskott klockan 08:30 den 24 maj 2019, att planeringsmöte inför det gemensamma sammanträdet äger rum klockan 9:00 den 3 maj 2019, samt att den 24 maj 2019 överlämna diskussionsunderlag i samband med gemensamt sammanträde med kommunstyrelsens säkerhetsutskott. Yrkanden Cecilia Friis (MP) yrkar ändring med att det gemensamma sammanträdet med kommunstyrelsens säkerhetsutskott ska äga rum klockan 13:00 istället för klockan 08:30 den 24 maj. Cecilia Friis (MP) yrkar ändring med att planeringsmöte inför det gemensamma sammanträdet äger rum klockan 13:00 istället för klockan 09:00 den 3 maj. Propositionsordning Ordföranden finner att det förutom förvaltningens förslag finns två ändringsyrkanden. Vid ställd proposition på förvaltningens första att-sats mot Cecilia Friis (MP) första ändringsyrkande finner ordföranden att brottsförebyggande rådet beslutar att bifalla Cecilia Friis (MP) ändringsyrkande. Vid ställd proposition på förvaltningens andra att-sats mot Cecilia Friis (MP) andra ändringsyrkande finner ordföranden att brottsförebyggande rådet beslutar att bifalla Cecilia Friis (MP) ändringsyrkande. Expedieras till: Kommunstyrelsens kansli Akt

Stadshuset, sal Hälleforsnäs. Ulla Lindström Stadshuset den 23 november 2018

Stadshuset, sal Hälleforsnäs. Ulla Lindström Stadshuset den 23 november 2018 Plats och tid Stadshuset, sal Hälleforsnäs Kl 08:30-11:00 Beslutande Cecilia Friis (MP) Ordförande Ulla Lindström (M) Ledamot Håkan Bergsten Kommunchef Björn Rabenius Förvaltningschef samhällsbyggnad Lena

Läs mer

Stadshuset, sal Hälleforsnäs. Dennis Ejdvinsson Områdespolis. Henrik Englund Områdespolis. Fanny Bergström Nämndsekreterare

Stadshuset, sal Hälleforsnäs. Dennis Ejdvinsson Områdespolis. Henrik Englund Områdespolis. Fanny Bergström Nämndsekreterare Plats och tid Stadshuset, sal Hälleforsnäs Kl 08.30-10.30 1 Beslutande Cecilia Friis (MP) Ordförande Ulla Lindström (M) Ledamot Håkan Bergsten Kommunchef Björn Rabenius Förvaltningschef samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018 Plats och tid Aktivitetshuset skjortan Kl 16:30-17:50 Beslutande Anders Berglöv (S), ordförande Emma Dahlin (M), 1:e vice ordförande Karina Bundgaard Krogh (C), 2:e vice ordförande Terese Larsson (S) Torbjörn

Läs mer

Folkets hus, Amazon, Flen

Folkets hus, Amazon, Flen 198 Plats och tid Folkets hus, Amazon, Flen Kl 17.00-17.05 Beslutande Övriga deltagare Anders Berglöv (S), ordförande Lars Falk (A2), 1:e vice ordförande Björn Zetterqvist (M), 2:e vice ordförande Stefan

Läs mer

Stadshuset, sal Malmköping. Arne Lundberg (S), ordförande Sven Andersson (M), 1:e vice ordförande Olle Olsson (S), 2:e vice ordförande

Stadshuset, sal Malmköping. Arne Lundberg (S), ordförande Sven Andersson (M), 1:e vice ordförande Olle Olsson (S), 2:e vice ordförande Plats och tid Stadshuset, sal Malmköping Kl 08:30-10:40 1 Beslutande Arne Lundberg (S), ordförande Sven Andersson (M), 1:e vice ordförande Olle Olsson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagare Ersättare

Läs mer

Pat Werner (S), Karin Frisk (S), Bo Sivars (M) Tf kanslichef Marie Sandström Koski, kommunstrateg Anna Johansson Milovanovic, Pirjo Svegreus (Polisen)

Pat Werner (S), Karin Frisk (S), Bo Sivars (M) Tf kanslichef Marie Sandström Koski, kommunstrateg Anna Johansson Milovanovic, Pirjo Svegreus (Polisen) FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2017-06-07 1 Plats och tid Ateljén, Nämndhuset klockan 13.15 15.00 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Fredrik Ahlman (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Välfärdsrådet

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Välfärdsrådet Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, torsdagen den 26 februari 2015 klockan 13.15 15.20 Närvarande: Beslutande Stefan Gustafsson, ordförande Per Thörnqvist,

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

Kommunkontoret kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lena Högfeldt

Kommunkontoret kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lena Högfeldt 1(15) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.30 Beslutande Hans Nilsson (Hela Eda lista) ordförande Johanna Söderberg (C) Bertil Börjesson (Hela Edas lista)ersättare

Läs mer

Stadshuset, Flen, tisdagen 22 januari Emma Eriksson. ... Peter Munter ...

Stadshuset, Flen, tisdagen 22 januari Emma Eriksson. ... Peter Munter ... Plats och tid Stadshuset, Flen Kl 9.00-15.50 1 Beslutande Övriga deltagare Peter Munter (S), ordförande Katarina Lagerstedt (M) 1:e vice ordförande Cecilia Friis (MP), 2:e vice ordförande Daniel Danon

Läs mer

Socialförvaltningen, stadshuset, Flen

Socialförvaltningen, stadshuset, Flen Plats och tid Sal Flen Kl 10:00-15.30 63 Beslutande Daniel Ljungkvist (S), ordförande Roger Tiefensee (C), 1:e vice ordförande Inger Andersson (V), 2:e vice ordförande Amanda Nääf (MP) Sten Elofson (S)

Läs mer

Anneli Hedberg (S) ordförande, Christoffer Öqvist (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Nicklas Adamsson (MP)

Anneli Hedberg (S) ordförande, Christoffer Öqvist (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Nicklas Adamsson (MP) FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2019-02-20 1 Plats och tid Ateljén, Vasavägen 16 kl. 10:00 10:50 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Christoffer Öqvist (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson

Läs mer

Marie Wilén (C) ordförande Karl-Arne Larsson (C) Salima Fahad (V) Carola Eriksson (S) Rolf Edlund (C) Rose-Marie Isaksson (S)

Marie Wilén (C) ordförande Karl-Arne Larsson (C) Salima Fahad (V) Carola Eriksson (S) Rolf Edlund (C) Rose-Marie Isaksson (S) - TRYGGHETSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Stora konferensrummet, Kommunkontoret, kl 9.00-11.00 Beslutande Marie Wilén (C) ordförande Karl-Arne Larsson (C) Salima Fahad (V) Carola Eriksson

Läs mer

Stadshuset sal Hälleforsnäs. Terese Larsson (S), ordförande Karina Bundgaard Krogh (C) Peter Munter (S), tjänstgörande ersättare

Stadshuset sal Hälleforsnäs. Terese Larsson (S), ordförande Karina Bundgaard Krogh (C) Peter Munter (S), tjänstgörande ersättare Plats och tid Stadshuset sal Hälleforsnäs Kl 13.00-15.30 3 Beslutande Terese Larsson (S), ordförande Karina Bundgaard Krogh (C) Peter Munter (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Kommunjurist och

Läs mer

Sal Flen Stadshuset 14:00-16:00. Daniel Ljungkvist (S), ordförande Socialnämnden Bo Karlsson, vice ordförande. Sekreterare Sandra Östling

Sal Flen Stadshuset 14:00-16:00. Daniel Ljungkvist (S), ordförande Socialnämnden Bo Karlsson, vice ordförande. Sekreterare Sandra Östling 6 Plats och tid Sal Flen Stadshuset 14:00-16:00 Beslutande Daniel Ljungkvist (S), ordförande Socialnämnden Bo Karlsson, vice ordförande PRO Flen Jan Sunnergren PRO Bettna Els-Mari Sjöblom PRO Hälleforsnäs

Läs mer

Brottsförebygganderådet (BRÅ)

Brottsförebygganderådet (BRÅ) Protokoll 2016-12-05 Brottsförebygganderådet (BRÅ) Tid Plats 10:00-10:30 Multen, kommunhuset Beslutande ledamöter Wendla Thorstensson (C) (ordförande) Håkan Söderman (M) Kjell Edlund (S) Henrik Hult (C)

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Sida

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Sida Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-11-09 Innehållsförteckning 32 Brottsförebyggande... 36 33 Presentation av ungdomscoach... 37 34 Information om Träffpunkt Habo för seniorer... 38

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, stadshuset, Flen

Kommunstyrelsens kansli, stadshuset, Flen Plats och tid Aktivitetshuset Skjortan Kl 16.00-16.15 Beslutande Anders Berglöv (S), ordförande Emma Dahlin (M), 1:e vice ordförande Karina Bundgaard Krogh (C), 2:e vice ordförande Terese Larsson (S) Torbjörn

Läs mer

Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden. Ulf Nyholm HRF Seija Hidvegi Sekreterare Päivi Hellberg. Stadshuset Flen den 17 september 2014

Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden. Ulf Nyholm HRF Seija Hidvegi Sekreterare Päivi Hellberg. Stadshuset Flen den 17 september 2014 14 Plats och tid Stadshuset Flen, Sal Flen Kl 14.00-15.20 Beslutande Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden Jane Eriksson IFSAP/ Autismföreningen Christer Arnrup Hörselskadades förening Roger Dahlberg

Läs mer

Brottsförebygganderådet (BRÅ)

Brottsförebygganderådet (BRÅ) Kallelse 2016-12-05 Brottsförebygganderådet (BRÅ) Tid Plats 10:00-11:00 Multen, kommunhuset Beslutande ledamöter Wendla Thorstensson (C) Håkan Söderman (M) Kjell Edlund (S) Henrik Hult (C) Ej tjänstgörande

Läs mer

Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg (FP) ordförande Ida Andersson (C) t.om. 8 Ann Pettersson (M) ANSLAG/BEVIS

Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg (FP) ordförande Ida Andersson (C) t.om. 8 Ann Pettersson (M) ANSLAG/BEVIS Rådet för folkhälso- och brottsförebyggande arbete 1 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Strået kl. 13.00 15.30 Beslutande Övriga deltagare Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg

Läs mer

Per Almström, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Anders Ottosson, ekonomichef ( 52-54) Håkan Engström, ordförande kommunrevisionen ( 52-54)

Per Almström, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Anders Ottosson, ekonomichef ( 52-54) Håkan Engström, ordförande kommunrevisionen ( 52-54) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.55 1 (12) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Anders Ottosson, ekonomichef

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-05-23 Innehållsförteckning Ärende 9 Aktuell information från polisen... 2 10 Våldsbejakande extremism... 3 11 Kameraövervakning i centrala Habo...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-04 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 10.40-11.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Christin Löfstrand (V) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Socialförvaltningen, stadshuset, Flen

Socialförvaltningen, stadshuset, Flen 49 Plats och tid Sal Flen Kl 10:00-12:35 Beslutande Daniel Ljungkvist (S), ordförande Roger Tiefensee (C), 1:e vice ordförande Inger Andersson (V), 2:e vice ordförande Amanda Nääf (MP) Sten Elofson (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 2014-01-08 1 Val till arbetsutskott... 2 2 Val av representant till kommunala pensionärsrådet... 3 3 Val av representant till kommunala handikapprådet... 4 4 Val av representant till Ung i Säter... 5 5

Läs mer

Anneli Hedberg (S) ordförande, Fredrik Ahlman (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ylva G.

Anneli Hedberg (S) ordförande, Fredrik Ahlman (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ylva G. FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2018-09-12 1 Plats och tid Ateljén, Vasavägen 16 Katrineholm, kl 10.00-10.40 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Fredrik Ahlman (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-15 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och

Läs mer

Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ewa Callhammar (L), Ylva G. Karlsson (MP)

Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ewa Callhammar (L), Ylva G. Karlsson (MP) FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2016-02-10 1 Plats och tid Ateljén, Vasavägen 16 Katrineholm, kl 10:00 11:30 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Ewa Callhammar (L),

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30 ande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Robin Holmberg tjg ers för Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 18.00 19.40 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Lars Ragnarsson (M) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer

Läs mer

Johan Söderberg (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Anneli Hedberg (S), Inger Fredriksson (C), Tony Rosendahl (V).

Johan Söderberg (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Anneli Hedberg (S), Inger Fredriksson (C), Tony Rosendahl (V). PERSONALUTSKOTTET 2017-05-10 1 Plats och tid Ateljén, Nämndhuset, kl. 13.15-15.00 Beslutande Johan Söderberg (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Anneli Hedberg (S), Inger Fredriksson

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 7 september 2016 kl. 08.00-12.50 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup

Sammanträdesrum Önnerup Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 7 mars 2013, kl. 08.30-11.35, ajournering 10.15-11.00 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Robert Wenglén (M) Lena Forsberg (M)

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 2015-01-07 1 (12) Plats och tid ande Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-01-03 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl 19.00 20.30

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-01-03 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl 19.00 20.30 2011-01-03 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl 19.00 20.30 Beslutande Henrik Kvennberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Jessica Ashworth, (m), ledamot Birgitta Krüger

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Tryffeln, Sidenvägen 7F Paragrafer 280-285 kl. 13:15-16:15 Beslutande Utses att justera Eva-Lotta Pamp (M) (ordförande) Britt-Marie Kuylenstierna (MP) (vice ordförande) Helena Carlström

Läs mer

Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50

Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50 Motala-Vadstena vatten- och renhållningsnämnd 2007-01-09 1 Plats och tid Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50 Beslutande Kenneth Simonsson (m) Ordförande,

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-05-23 Innehållsförteckning Ärende 15 Föregående protokoll... 18 16 Brottsförebyggande... 19 17 Kommunrepresentant för suicidprevention i länet...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Klockan , Mäntsälä, Kommunhuset

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Klockan , Mäntsälä, Kommunhuset Tekniska nämnden 2019-01-09 1 Tid och plats Klockan 13.00-13.35, Mäntsälä, Kommunhuset Beslutande Erik Lindström (M), ordf. Lennart Haglund (M) Bengt-Åke Svensson (S), v. ordf. Mikael Zetterström (S) Mikael

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(18)

Sammanträdesprotokoll 1(18) Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen klockan 18:00-20:11 ande Ulf Olofsson (S), ordförande Elizabeth Pettersson (S) Jon Ashbourne (V) Fredrik Johansson (V) Lars Gustavsson

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2015-10-14

MULLSJÖ KOMMUN Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2015-10-14 Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2015-10-14 Sammanträdesdag Innehåll 12 Föregående protokoll... 14 13 Lägesredogörelse... 15 14 Handlingsplan 2015-2018... 16 15 Fallprevention... 17 16 Jämlik hälsa

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-06 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2015-02-16 1 (60) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset Vingåker, måndagen den 16 februari 2015, kl.08:30-10:20 Timo Granetin, ordförande Roger

Läs mer

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2015-12-10. Miljönämnden

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2015-12-10. Miljönämnden 2015-12-10 56 Verksamhetsplan 2016 för miljönämndens verksamhet... 91 57 Uppföljning av det systematiska arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet 2015... 92 58 Handlingsplan för det systematiska arbetsmiljö-

Läs mer

107 Plan mot alkohol, narkotika, dopning och tobak (ANDT) i Lunds kommun,

107 Plan mot alkohol, narkotika, dopning och tobak (ANDT) i Lunds kommun, Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (5) 2019-04-03 107 Plan mot alkohol, narkotika, dopning och tobak (ANDT) i Lunds kommun, 2019-2020 Dnr KS 2019/0163 Sammanfattning Utifrån Lunds Välfärdsrapport 2017

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Äldreomsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Äldreomsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Tid Klockan 13.15 14.00 Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande C Ulla-Maj Persson M Jörgen Hagman Lindén MBP Ylva Höglund C Erika Arnell tjänstgör för Rolf Hallberg (FP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Håkan Lindqvist Flens stadshus, torsdag 25 april Pirjo Olsson. ... Greta Suvén. ... Håkan Lindqvist

Håkan Lindqvist Flens stadshus, torsdag 25 april Pirjo Olsson. ... Greta Suvén. ... Håkan Lindqvist Plats och tid Flens stadshus Kl 09.30-15.30 100 Beslutande Greta Suvén (MP), ordförande Sven-Gunnar Johansson (M), 1:e vice ordförande Jonas Thyrén (S), 2:e vice ordförande Ann-Katrin Elofsson (S) Håkan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats torsdag 1 mars 2018, kl. 15:00-16:30 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), 1-4,15:00-16:00 Alexander Johansson-Pettersson (S) Lena Brodin, DHR Boel Hallebäck, Hjärt-

Läs mer

F LKOPING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL T(5)

F LKOPING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL T(5) F LKOPING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL T(5) Plats och tid Beslutande Falköpingssalen, Stadshuset, klockan 13:00-15:05 Ingvor Bergman (S), ordförande Allan Bjärkhed (KD), tjänstg. ers. Johanna Johansson (SD) Susanne

Läs mer

rn1 HÅBO SAMMANTRÄDESPROTOKOLL "-"KOMMUN 2015-02-18, KL 08:30-09.50, Stora Centrurmummet, Landstingshuset, Bålsta 2015-02-19, kommunhuset, Bålsta 1-9

rn1 HÅBO SAMMANTRÄDESPROTOKOLL -KOMMUN 2015-02-18, KL 08:30-09.50, Stora Centrurmummet, Landstingshuset, Bålsta 2015-02-19, kommunhuset, Bålsta 1-9 rn1 HÅBO "-" Tid och plats Beslutande Ledamöter, KL 08:30-09.50, Stora Centrurmummet, Landstingshuset, Bålsta Håkan Welin (FP), ordförande SabineNaresson (MP) Övriga närvarande Tjänstemän Per Kjellander,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad Kommunstyrelsens utskott för integration och 2016-09-08 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Dragonvägen 86, lokal: Blå rummet Torsdag den 8 september 2016, klockan 09:00-11.00 Ledamöter: Ibrahim Abdallah

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-08-28, kl 13:15 Beslutande: Anders Malm (M) tj ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Tony Asp (S) tj ersättare för Gun-Inger Sjögren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott Ärenden:

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott Ärenden: 2018-09-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-09-25 Ärenden: 170 Genomförandeplan för byggande av nytt särskilt boende för äldre i Säter... 2 171 Gemensam överförmyndarnämnd för mandatperioden 2019 2022...

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum (19) vingaker.se

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum (19) vingaker.se 1 (19) Tid och plats Måndagen den 14 januari 2019 kl. 14.00-17.10 i sammanträdesrum Hjälmaren på kommunhuset i Vingåker Beslutande ledamöter Anneli Bengtsson (S), ordf. Robert Skoglund (S), 1:e vice ordf.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Räddningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid Brandstation i Malung 16.30-19.00 Beslutande Jan Jespersen (S) Ordförande Lars-Åke Nilsson (M) Ledamot Daniel Johansson (FP) Ledamot Håkan Oskarsson (S) Ledamot

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 1(9) PROTOKOLL Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2017-06-19 13 (17) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 19 juni 2017, 13.00-15.00 Beslutande Charlotte Prennfors, ordförande Ralf Hedin, kommunchef Tommy Björkdal,

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Tryffeln Paragrafer 457-461 kl. 09:00-12:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Eva-Lotta Pamp (M) (ordförande) Britt-Marie Kuylenstierna (MP) (vice

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Trygg och säker - riktlinjer för kommunens säkerhetsarbete

Trygg och säker - riktlinjer för kommunens säkerhetsarbete 1/5 Beslutad när: 2018-02-26 30 Beslutad av Diarienummer: Ersätter: Gäller för: Gäller fr o m: 2018-03-06 Gäller t o m: 2020-03-01 Dokumentansvarig: Uppföljning: Kommunfullmäktige KS/2017:672-003 Handlingsplan

Läs mer

Innehållsförteckning. Ärende SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Sida

Innehållsförteckning. Ärende SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Sida Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-22 Innehållsförteckning Ärende 1 Föregående protokoll... 2 2 Brottsförebyggande... 3 3 Lokal samverkansgrupp... 5 4 Drogpolitiskt program... 6

Läs mer

Christina Simonsen (S), Zeynab Fidhin (S), Ami Rooth (MP), Kaisa Komulainen-Nilsson (S), Christer Nodemar (M)

Christina Simonsen (S), Zeynab Fidhin (S), Ami Rooth (MP), Kaisa Komulainen-Nilsson (S), Christer Nodemar (M) VIADIDAKTNÄMNDEN 2018-06-12 1 Plats och tid KTS-salen, Drottninggatan 18, Katrineholm, kl. 09:00-10:30 Beslutande Beslutande ersättare Gunilla Magnusson (S) ordförande, Marion Ståhl (S) 1:e vice ordförande,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2015-09-09

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2015-09-09 Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Innehållsförteckning Ärende 27 Föregående protokoll... 31 28 Brottsförebyggande... 32 29 Våld i nära relationer... 33 30 Handlingsprogram trygghet

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Sida 1(11) Trygghet- och säkerhetsrådet

MINNESANTECKNINGAR Sida 1(11) Trygghet- och säkerhetsrådet MINNESANTECKNINGAR Sida 1(11) Trygghet- och säkerhetsrådet Plats och tid Örestensrummet, Kommunhuset, klockan 13.00-15.30 Närvarande Kommunstyrelsen Socialförvaltningen Teknik- och serviceförvaltningen

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-09-24 1(9) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-17.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-03-22, kl. 08:30-12:12 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ. Kommunkontoret, rum Myckelmyrberget, 1 vån. Onsdagen den 13 januari 2005, kl 10.00 12.

Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ. Kommunkontoret, rum Myckelmyrberget, 1 vån. Onsdagen den 13 januari 2005, kl 10.00 12. Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ Plats och tid för sammanträdet Kommunkontoret, rum Myckelmyrberget, 1 vån. Onsdagen den 13 januari 2005, kl 10.00 12.00 Ärenden Justering 30 Information från

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl arbetsutskott 2007-01-10 1 (15) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 16.00 17.50 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2006-11-13 1 Plats och tid Måndag 13 november 2006 kl 19.00-19.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-04-10 21 (27) Plats och tid Säfstaholms slott Vingåker, måndagen den 10 april 2012, kl. 14.00-15.00 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Kent Jönsson (C) Övriga deltagande Lars Furborg, förvaltningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Gunilla Andersson, samordnare/projektledare Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Gunilla Andersson, samordnare/projektledare Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Sessionssalen, stadshuset, tisdag den 7 februari 2017, kl 16.20-17.00 Beslutande ledamöter Leif Pettersson (S) HåGe Persson (M) Lotta Wedman (MP) Sten G Johansson

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN. Sammanträdesdatum: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12, Uppsala, 09:00-10:50

SOCIALNÄMNDEN. Sammanträdesdatum: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12, Uppsala, 09:00-10:50 1(12) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12,, 09:00-10:50 ande: Hona Szatmåri Waldau (V), ordförande Ylva Stadell (S), l:e vice ordförande Mohamad Hassan (FP), 2:e

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 januari 2014 kl. 08.00 14.45 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

kl Verksamhetsbesök Prins Wilhelmgymnasiet kl Stadshuset Flen, sal Flen

kl Verksamhetsbesök Prins Wilhelmgymnasiet kl Stadshuset Flen, sal Flen KALLELSE 1(2) Sida 2019-10-30 Sammanträde med: Barn-, utbildnings- och kulturnämnden Tid: 2019-11-07 kl 08.30 Plats: kl 8.30 - Verksamhetsbesök Prins Wilhelmgymnasiet kl 13.00 - Stadshuset Flen, sal Flen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2011-02-10

Sammanträdesprotokoll 2011-02-10 Plats: Kommunkontoret, Mellanfryken Tid: 15:30-17.05 ande Mikael Johansson S Ordförande Angelica Rage S Vice ordförande Kenneth Eriksson S Anders Ljungsten M Övriga Christian Söderblom IT-chef Jan-Olov

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(11) Sammanträdesdatum Plats och tid Ronnebysalen, kl. 10:00-12.00 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Kranislav

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 av 17 Plats och tid Skurup, kl. 17.30 20.05 Beslutande Ordförande Kristina Andersson (M) Stefan Taiban Marie Werner Eva Hallmer Lindahl Ann-Charlott Madsen Söderberg Ingvar Wennersten Ersättare Lis-Lott

Läs mer

o Sammanträdesdatum Räddningsnämnden

o Sammanträdesdatum Räddningsnämnden o 1 Plats och tid Räddningstjänsten i Malung, kl. 13:00-15:30 Beslutande Jan Jespersen (S), ordförande Kjell Jansson (S) Göran Tenn (C) Brita Sohlin (M) Erik Gustafsson (M) Övriga deltagande Titti Hedin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-15.20 Del av ordinarie sammanträde vid samma tid Beslutande S Lisa Dahlberg C Leif Sternfeldt (C) tjänstgör

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-16.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.55. Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer