BRF NEGLINGE VARV. Än en gång hjärtligt välkommen till BRF Neglinge Varv!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BRF NEGLINGE VARV. Än en gång hjärtligt välkommen till BRF Neglinge Varv!"

Transkript

1 BRF NEGLINGE VARV Styrelsen i BRF Neglinge Varv hälsar dig hjärtligt välkommen hit. Vi hoppas du kommer att trivas i vår förening och i Saltsjöbaden, om du är nyinflyttad på orten. Det är ju lite speciellt att bo i en bostadsrättsförening, då varje förening har sina egna regler och föreskrifter och därför har vi skrivit ner några punkter som är viktiga att känna till och vi tar också tillfället i akt att bifoga viss annan information. Vi vill också påminna om att man i en bostadsrättsförening inte äger sin lägenhet, utan att medlemskapet i föreningen enbart ger rätt till boende i en viss lägenhet. Än en gång hjärtligt välkommen till BRF Neglinge Varv! Styrelsen

2 VIKTIG INFORMATION Avloppet Allt avloppsvatten vi spolar ner hamnar i en så kallad avloppsgrop där två pumpar skickar avloppsvattnet vidare till kommunens ledningsnät. Tyvärr är den här lösningen relativt känslig och vi har drabbats av flera dyrbara haverier. Styrelsen uppmanar medlemmarna att i toaletten enbart spola ner toalettpapper och sådant som våra kroppar producerar. Det innebär att trasor, polerduk, våtservetter, toalettservetter, blöjor, bomull, tamponger, tops och pads etc. inte får spolas ner i toaletterna. Vi vill också uppmana dig att inte spola ner matfett från t ex stekning, fritering etc. i diskhon. Nivågivarna i avloppsgropen fungerar inte när det är mycket fett i avloppsvattnet, det leder till att vi släpper ut orenat avloppsvatten i sjön där vi badar sommartid och även täpper igen bostadens egna ledningar. Biltrafik Vi vill begränsa biltrafiken så långt det är möjligt i området. Endast nödvändig trafik för av- och ilastning tillåts. Parkeringsfickorna utanför suterrängradhusen är endast avsedda för tillfällig uppställning vid dessa tillfällen. Alla boende uppmanas att köra sakta i området och i garaget. Du bör köra högst 10 km/tim inom området, eftersom det både ryker och dammar av bilarna samt att det finns många barn att ta hänsyn till. Tala också med dina ungdomar som har körkort eller har moped. En moped skall inte köras fortare än vad en gående tar sig fram. Vänner och bekanta som skall hälsa på eller hämtar/lämnar dig eller dina barn behöver inte köra in i området. Undantaget är förstås om någon har svårt att gå eller om last skall hämtas och/eller lämnas. Parkering Varje lägenhet har tillgång till en parkeringsplats belägen under Terrasshuset. Dessutom finns fyra platser som hyrs ut till boende med behov av ytterligare en parkeringsplats. Styrelsen administrerar uthyrning och kölista. Det kan finnas möjlighet att hyra parkeringsplats utomhus av Neglinge Center, på deras parkering på andra sidan Vikingavägen. Bostadsrättsföreningen hyr fyra platser utomhus, även till dessa finns kölista som administreras av styrelsen. Vi disponerar platserna 25 och 61 endast som tillfälliga gästplatser. Garaget Eftersom det är rätt trångt och krångligt att parkera på vissa platser vill vi be dig ställa bilen så nära väggen som möjligt och mitt på P-platsen. Det underlättar för övriga boende som kör in i eller ut ur sina P-platser om vi parkerar nära väggen och mitt i rutan. Vi vill också be dig att inte ordna ett extra förråd framför bilen. Däck kan lagras i det egna förrådet, mot väggen mellan bilarna eller stående i en rad mot väggen. Vi förutsätter att maximalt en uppsättning däck per bil, dvs. 4 stycken, lagras i garaget. Tänk också på hastigheten i garaget. Eftersom det är trångt och sikten är dålig vill vi be er att köra sakta i garaget, detta för att förhindra olyckor. Tänk också på barnen som ibland finns i närheten av bilarna!

3 Brandvarnare Enligt lag måste varje lägenhet vara utrustad med minst en brandvarnare per våningsplan. Brandvarnarna skall fungera, så se till att kontrollera din brandvarnare då och då. Båtplatser Båtplatser fördelas årligen under kvartal 1 till föreningens medlemmar, för båt som medlem antingen äger eller disponerar, enligt följande fastställda principer. Samtliga lägenheter har rätt till en båtplats med 3.5 meter mellan normala Y-bommar. Båtplatsens läge skall i möjligaste mån anpassas efter båtlängd, manöverbarhet, båtstorlek m.m. Medlemmar som för tillfället har en båt som kräver mindre plats (båtbredden meter) skall acceptera mindre bryggbredd så länge detta förhållande råder. Att äga eller disponera en båt innebär att man ensam eller tillsammans med någon står på försäkringsbeskedet på båten eller har ett kontraktsförhållande angående dispositionsrätt till annan båt. Båt får ej ligga oförsäkrad i hamnen och båtplats får ej uthyras till annan. Bostadsrättsföreningen har genom dess styrelse rätt att justera bommar samt att omfördela platser för att tillgodose bostadsrättshavarens behov. Med behov avses att samtliga lägenheter inom rimliga gränser skall kunna erbjudas plats för den båt man för tillfället äger. Plats för trimaraner, katamaraner samt fritidsskepp kan endast erbjudas om det är möjligt. Omfördelning av platser skall ske, med största möjliga hänsyn till varje enskild lägenhet, om så är lämpligt för att åstadkomma att, med ovan nämnda undantag, ingen skall bli utan plats för sin båt. Det är inte tillåtet att lägga en båt på en tom plats, även om platsen har varit ledig ett tag. Har man en andra båt kan man som medlem hyra en extra plats för ett förmånligt pris från kronor per säsong.. Om du har gäster som kommer med båt och vill utnyttja våra gästplatser så går det bra. Styrelsen vill dock bli underättad om dina gäster kommer att ligga kvar mer än ett dygn. Kabel-TV, Bredband etc. Föreningen har Comhem som leverantör av kabel-tv etc. I föreningsavgiften ingår tillgång till analog kabel-tv med ett visst antal kanaler. Vi hänvisar till Comhem för utökat antal kanaler och övrigt utbud. Hemförsäkring Föreningen har en försäkring som inkluderar medlemmarnas bostadsrättstillägg. Vattendebitering Medlemmar i båthusen, grändhusen och suterrängradhusen debiteras en preliminär kostnad för förbrukat vatten. I slutet på året avläses vattenmätaren och en slutdebitering görs. Medlemmar i Terrasshuset betalar för förbrukat vatten enligt ett fastställt procenttal i den ekonomiska planen. Sopor Föreningen tillämpar sopsortering. Styrelsen uppmanar därför alla att hantera sina sopor på ett förståndigt sätt. Följ de skyltar som sitter ovanför varje kärl. Hushållssopor slängs i det nedre sophuset - är första behållaren full slängs soporna i nästa behållare, några få steg längre in. Frigolit slängs inte i behållaren för hårdplast. Efter att frigoliten har delats i mindre bitar kan den slängas som grovsopor.

4 Om sophämtarna ser frigolit i behållaren för hårdplast, töms inte behållaren. Kartonger trycks ihop för att ta så liten plats som möjligt. Detta eftersom vi betalar efter volym och för att fler medlemmar skall kunna få plats med sina tomkartonger. Mindre grovsopor slängs i behållarna i det övre sophuset. Där finns det två behållare avsedda för mindre grovsopor. Har du större grovsopor eller en stor mängd får du åka till återvinningscentralen i Östervik. Observera att elektronikskrot och miljöfarligt avfall inte får slängas som grovsopor. Även här är det Östervik som gäller. Återvinningscentralen i Östervik har även öppet på helgerna. För mer information om öppettider etc., se Nacka kommuns hemsida, Trädgårdsskötsel Huvudansvaret för trädgårdsskötseln ligger på lägenhetsinnehavaren. Föreningen eftersträvar dock att området sköts enhetligt. En trädgårdsentreprenör klipper alla gemensamma gräsytor samt alla häckar och träd. Egna trädgårdar sköter respektive lägenhetsinnehavare. Förändring i lägenhet, fastighet och tomt Enligt föreningens stadgar får inte någon väsentlig förändring i lägenheten göras utan tillstånd av styrelsen. Det innebär att förändringar som berör ventilation, elektricitet, vatten, ändring av invändiga väggar och innertak inte får göras utan tillstånd av styrelsen. Förändringar som berör fastighetens yttre får överhuvudtaget inte göras utan styrelsens tillstånd och ev. bygglov från kommunen. Föreningen är ytterst restriktiv vad avser förändringar av till lägenheten tillhörig tomts beskaffenhet. Föreningen strävar efter att behålla områdets ursprungskaraktär. Tillstånd av styrelsen fordras innan någon förändring av tomt får göras. Naturligtvis lägger sig styrelsen inte i vilka blommor som planteras. Städdagar Föreningen anordnar två städdagar, en på våren och en på hösten, för att skapa gemenskap och för att hålla nere föreningens kostnader. Hänsyn Styrelsen ber dig att visa hänsyn till dina grannar. Det innebär bland annat att undvika störande aktiviteter som städning, hög musik etc. efter klockan tio på kvällen. Växter Styrelsen uppmanar alla att inte plantera växter, vare sig i balkonglådor eller på marken, som skymmer andra grannars sjöutsikt. Felanmälan Fel som berör föreningens gemensamma anläggningar, t ex hiss, garageport, värme och varmvatten i Terrasshuset anmäls till styrelsen. Hantverkare Styrelsen har beslutat att när en hantverkare skall utföra arbeten i en lägenhet skall det anmälas till styrelsen. Vi vill veta vad som skall göras, när och av vem. Orsaken till det är att BRF Neglinge Varv är ägare till lägenheten. Vi vill också säkerställa att inte åtgärder vidtas som påverkar lägenheternas och/eller husens funktion. Slutligen vill vi ha uppsikt över vilka som rör sig i området.

5 Gemensamhetslokal I föreningen finns en gemensamhetslokal, Snäckan. Den är belägen i det suterrängradhus som ligger närmast vattnet och Skärgårdskrogen. Regler för lån av Snäckan finns anslaget på föreningens anslagstavla i Terrasshuset och medföljer dessutom detta dokument. Bokas via föreningens hemsida. Övernattningslokal I föreningen finns en liten övernattningslokal, Hotellet. Den är belägen i det suterrängradhus som ligger närmast vattnet och Skärgårdskrogen. Regler för lån av Hotellet finns anslaget på föreningens anslagstavla i Terrasshuset och medföljer dessutom detta dokument. Bokas via föreningens hemsida. Hobbylokal Föreningen har ett litet arbetsrum för att underlätta arbeten med föreningens egendom. Som bonus kan rummet användas av föreningens medlemmar för mindre hobbyarbeten när det inte är upptaget av föreningsarbeten. Ordningsregler för Snickeboa bifogas. Se också hemsidan. Cykelrum Föreningen har två cykelrum, båda i Terrasshuset. Utanför 12:ans entré till höger finns ett rum avsett endast för barnvagnar och barncyklar. Det andra cykelrummet ligger innanför garageporten direkt till höger och är endast avsett för cyklar, modell vuxenstorlek. OBS cyklar ska vara märkta med ägarens namn. I cykelrummet finns även en vallningsbänk. Barnvagnar Barnvagnar skall förvaras i avsett cykelrum eller i lägenheten. Barnvagnar skall inte förvaras i Terrasshusets korridorer på grund av brandsäkerhet enligt Räddningsverkets föreskrifter Överlåtelser och pantsättning Föreningens ekonomiske förvaltare tar ut en avgift både för överlåtelse och för pantsättning. Överlåtelseavgiften är 2,5 % av basbeloppet och betalas av den som köper bostadsrätten. Pantsättningsavgiften är 1 % av basbeloppet per pantförskrivning. Flaggning Föreningen har en egen flaggstång. Det är fritt fram att flagga både vid allmänna flaggdagar och vid enskilda högtider. Den som hissar flaggan ansvarar också för att flaggan tas ner. När flaggan inte är uppe skall vimpeln vara hissad. Om man inte spänner flagglinan så hårt undviker man att linan står och smäller. Flaggan finns i pumphuset bredvid flaggstången. Flaggreglementet, som kortfattat beskriver de regler som omgärdar flaggning, finns uppsatt på anslagstavlan. Ytterligare information Styrelsen hänvisar till boendepärmen, föreningens stadgar och föreningens ekonomiska plan för ytterligare information. Dessa skall ni ha fått av föregående lägenhetsinnehavare. Om det som står i boendepärmen motsäger något i detta dokument så gäller detta dokument.

6 Ordningsregler för Snickeboa Nyckel till Snickeboa kvitteras ut mot en summa av 500 kr hos styrelsen, varav 250 kr är en depositionsavgift för nyckeln, som återfås vid återlämnandet och 250 kr är kostnaden för att få utnyttja verkstaden och dess utrustning så länge man vill. Snickeboa skall vara tillgänglig för dem som har hämtat ut en nyckel och för av föreningen inhyrd personal som skall utföra snickeriarbeten i området. Nyckeln får ej lånas ut till annan. Var och en som har utnyttjat lokalen skall städa och ta bort sina prylar från lokalen efter varje tillfälle, samt tömma soporna. Lokalen är för liten för att man skall kunna lämna kvar påbörjade arbeten och material. De maskiner och verktyg som finns i lokalen får ej tas därifrån för arbete i t.ex. egen lägenhet, förråd, bil eller båt. Arbeten med motorer, cyklar, mopeder och andra maskiner skall ej förekomma i denna lokal! Snickeboa är bara till för rena arbeten. Det material som får finnas i lokalen är sådant som tillhör föreningen. Större målningsarbeten bör undvikas då det ockuperar lokalen under torktiden och hindrar andra att utnyttja lokalen. Tänk också på att det kan vara en brandfara med t.ex. självantändning av glömda eller efterlämnade linoljetrasor. ORDNINGSREGLER FÖR SNÄCKAN Snäckan får användas av medlemmarna för privat bruk. Om någon medlem vill använda Snäckan för annat ändamål skall kontakt tas med någon i styrelsen för godkännande. Snäckan får inte användas för övernattning. Nycklar finns hos nyckelvärdarna: Ingegerd Thorngren, Elisabeth Larson-Olin, Kerstin G. Fischer och Gun Pehrson. Avgiften för Snäckan är 500:-/dygn. Samt ytterligare 500:- i deposition, vilket återfås vid godkänd städning. Betalning sker till nyckelvärd innan lokalen tas i bruk. Medlem får inte hyra ut Snäckan till utomstående. Marschaller på räcke och på bryggan är förbjudet på grund av risk för fläckar och stänk av stearin. Rökning inomhus är förbjudet. Av hänsyn till grannar ska dörren mot sjön stängas senast kl och ev. musik stängs av kl Dvs. det ska var tyst efter kl Dag mot normal arbetsdag, skall det vara tyst senast kl Den som hyrt lokalen ansvarar för att den städas och återställs i samma skick som vid överlämnandet. Använt glas och porslin skall diskas, skurtrasor tvättas, askkoppen

7 utanför entrén skall tömmas, sopor bäras bort etc. Nyckelvärd inspekterar i samband med återlämnande av nyckel. Snäckan bokas i kalendern på föreningens hemsida: neglingevarv.se + lösenord. Om du behöver få kontakt med någon ansvarig när du hyrt Snäckan kontakta nyckelutlämnaren. ORDNINGSREGLER FÖR HOTELLET Hotellet får användas av medlemmarnas gäster för privat bruk. Nyckel finns hos nyckelansvariga, Ingegerd Thorngren, Elisabeth Larson-Olin, Kerstin G. Fischer och Gun Pehrson. Avgiften är 100:-/dygn de tre första dygnen och fr.o.m. det fjärde dygnet 200:-/ dygn. Betalning sker till nyckelutlämnaren. Djur får inte medföras i Hotellet. Styrelsens sammansättning verksamhetsåret 2016 Ordförande: Per Molinder Mobil: E-post: per.a.molinder@gmail.com Sekreterare: Eva Hydén Mobil: E-post: evahyden@hotmail.se KG Bergqvist Mobil: E-post: kgbergqvist@gmail.com Ulf Kjelin Mobil: E-post: ulf.kjelin@comhem.se. Kicki Larsson Mobil: E-post: kicki.larsson@stila.se Josefina Nilsson Mobil: E-post: josefina.nilsson@vironova.com Egna lakan och örngott skall användas. Rökning är förbjuden. Lokalen skall städas och vädras efter användandet. Sängkläderna skall vädras.

8

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans

Läs mer

Trivselregler Brf Nyboda 1

Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselreglerna kompletterar föreningens stadgar. Uppdaterade juni 2016 Våra trivselregler finns för att föreningen ska fungera till allas trevnad. Även för att undvika missförstånd

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt ordningsregler som alla boende är skyldiga att känna till och rätta

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Information brf Slagverket blad 1

Information brf Slagverket blad 1 Information brf Slagverket blad 1 Till dig som är nyinflyttad i Slagverket! Välkommen till Axel Swartlings gata och HSB:s bostadsrättsförening Slagverket i Norrköping. Vi hoppas att Du kommer att trivas

Läs mer

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 1 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 Bifogat finner du uppdaterade trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

Trivselregler Brf Leoparden 5

Trivselregler Brf Leoparden 5 Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt trivselregler. Dessa regler gäller inte bara dig som hyresgäst/bostadsrättshavare utan

Läs mer

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN Välkommentill BRFSOLGÅRDENILUNDEN Välkommen! Hej och välkommen till BRF Solgården i Lunden. Vi är övertygade om att du kommer att trivas i vår förening. Med denna skrift hoppasvikunnabesvaranågraavdefrågorniharsomnyinflyttadi

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

Välkommen till Brf. Nattsländan!

Välkommen till Brf. Nattsländan! Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Välkomstbrev - version 1.2 2019-01-10 Sid 1 (5) Välkommen till Brf. Nattsländan! Vi vill hälsa dig varmt välkommen som medlem till bostadsrättsföreningen

Läs mer

Här har vi en fantastisk boendemiljö! Området är bilfritt och barnvänligt. Du kommer att bo lugnt

Här har vi en fantastisk boendemiljö! Området är bilfritt och barnvänligt. Du kommer att bo lugnt Välkommen till Mästersångaren samfällighetsförening. Här har vi en fantastisk boendemiljö! Området är bilfritt och barnvänligt. Du kommer att bo lugnt och naturnära, med Skogås centrum en kort promenad

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I

Läs mer

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden Ansvar Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Ordningsreglerna gäller såväl bostadsrättshavare

Läs mer

VÄLKOMMEN till vårt hus!

VÄLKOMMEN till vårt hus! VÄLKOMMEN till vårt hus! Vi är alla glada för vårt fina hus och vi hoppas att Du också ska finna dig väl till rätta här och känna att du faktiskt är delägare i huset. Detta gör nämligen att man är rädd

Läs mer

Vi är måna om att du trivs hos oss!

Vi är måna om att du trivs hos oss! Vi är måna om att du trivs hos oss! Här har vi samlat regler och råd om ditt boende. Den täcker det mesta, men är samtidigt kortfattad. Tanken är att du snabbt och enkelt ska hitta svaren du söker. Kontaktuppgifter

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÖTSJÖHÖJDEN I SUNDBYBERG

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÖTSJÖHÖJDEN I SUNDBYBERG BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÖTSJÖHÖJDEN I SUNDBYBERG Organisationsnummer: 769613-7541 Hemsida: http://hemsidan.com/lotsjohojden Version 1, 2016 Välkommen till oss på Fredsgränd 13-17 Vi hoppas att du ska

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

Välkommen till BRF Jungfrun 21

Välkommen till BRF Jungfrun 21 Välkommen till BRF Jungfrun 21 Kommendörsgatan 24 & Sibyllegatan 26 Bild från Digitala Stadsm useet http://digitalastadsmuseet.stockholm.se/fotoweb/grid.fwx?archiveid=5000&search=(iptc187%20contains(ssmfö000262))

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34 1 Antenner: Brf. Vallen är ansluten till Sweden On Lines Kabel TV, vi har därför inga TV eller radio antenner på våra tak. Det är inte tillåtet att ha egna antenner eller paraboler på tak eller utanför

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen!

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen! ORDNINGSREGLER FÖR BRF TANTOTORGET Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Trivselregler för BRF Hexametern 2

Trivselregler för BRF Hexametern 2 Trivselregler för BRF Hexametern 2 Kortfattad sammanställning för att informera föreningens medlemmar. Omfattar regler samt övrig viktig information. Vi är alla grannar, boende i samma hus, med olika livssituationer,

Läs mer

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsregler är vår gemensamma överenskommelse om hur vi skall bete oss gentemot varandra. Det är därför viktigt att alla följer dem. Ordningsreglerna är inte

Läs mer

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bostadsrättsföreningen Gillesgården Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bra att bo i bostadsrätt bra att bo i Gillesgården Huvudprinciperna för vår bostadsrättsförening finns i våra stadgar.

Läs mer

Här har vi samlat lite bra att veta om vår förening, om du saknar något hör gärna av dig till vicevärden eller någon i styrelsen.

Här har vi samlat lite bra att veta om vår förening, om du saknar något hör gärna av dig till vicevärden eller någon i styrelsen. Brf Rostugnen 2018-02-28 Här har vi samlat lite bra att veta om vår förening, om du saknar något hör gärna av dig till vicevärden eller någon i styrelsen. Ordförande, sekreterare Brf Rostugnens ordförande

Läs mer

Välkommen till BRF Ringlåset 1! I detta välkomstbrev finner du information om det du behöver veta för att bo i vår bostadsrättsförening

Välkommen till BRF Ringlåset 1! I detta välkomstbrev finner du information om det du behöver veta för att bo i vår bostadsrättsförening Välkommen till BRF Ringlåset 1! I detta välkomstbrev finner du information om det du behöver veta för att bo i vår bostadsrättsförening 1 Innehåll Sid Inledning 4 Allmänt 4 Felanmälan 4 Nycklar 4 Att äga

Läs mer

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten.

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. Trivsel/Ordningsregler 1(6) Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. 1. Stadgar. Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla skall trivas. 2. Ansvar för ordningen. Som medlem

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Sida 1 av 6. Hamnregler för Hille Båtklubb(HBK)

Sida 1 av 6. Hamnregler för Hille Båtklubb(HBK) Sida 1 av 6 Enligt Hille Båtklubbs stadgar åligger det styrelsen att utarbeta regler för hamnen. Följande regelverk fastställdes av årsmötet den 23 november 2013 Innehåll Definitioner... sid 2 Upplåtelse

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till nyinflyttade Augusti 2016 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Till föreningens medlemmar I den här skriften har vi samlat information och regler för att du som bor i föreningen

Läs mer

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5 Kära medlem, Att bo i bostadsrätt innebär många fördelar. Du har stor frihet att själv utforma ditt boende och många ser det som ett bra sätt att investera i sitt boende. Boendeformen innebär också att

Läs mer

HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN

HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORSHAMMAREN 1-4 HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN Gemensamt boende är gemensam trevnad Rev 081118 1( 6) Innehåll: 1. Inledning 2. Styrelsen 3. Gemensamma utrymmen Tvättstugor Vindar

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Högsåker. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Högsåker. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Högsåker Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Välkommen till Runslingan

Välkommen till Runslingan Välkommen till Runslingan Välkommen och hoppas att du ska trivas här på Runslingan. Runslingan byggdes år 1974 och innehåller 197 hushåll. Detta är ett litet häfte för att veta hur vi gör för att få det

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Svar på de vanligaste frågorna från mäklare

Svar på de vanligaste frågorna från mäklare Svar på de vanligaste frågorna från mäklare Uppdaterat 2014-05 Föreningens namn: Bostadsrättsföreningen Norrbacken Är föreningen en äkta eller oäkta förening? Om den är oäkta, varför? Finns det några planer

Läs mer

Att bo i Brf Ställets Bygata

Att bo i Brf Ställets Bygata Hej och varmt välkommen till! Med denna broschyr vill styrelsen hälsa dig välkommen till vår förening och samtidigt passa på att lämna lite information om ditt nya boende. Informationen är svar på frågor

Läs mer

Trivselanvisningar MIDNATTSSOLEN

Trivselanvisningar MIDNATTSSOLEN Trivselanvisningar för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MIDNATTSSOLEN i RÅCKSTA VÄLLINGBY Sida 1 Innehåll 1. Avfallshantering... 3 a. Grovsopor... 3 2. Andrahandsuthyrning... 3 3. Garage och P-platser utomhus...

Läs mer

Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2

Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 2012-03-25 Bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 bildades 2002 i samband med att de fem bostadshusen som byggts av Asplunds fastigheter i Örebro

Läs mer

Senast reviderad: 2013-03

Senast reviderad: 2013-03 Välkomna till Vi vill hälsa dig välkommen som medlem till Brf Trädgården i Karlstad och hoppas att du kommer trivas här. Här kommer information som varje medlem bör känna till. Är det något du funderar

Läs mer

Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB

Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB Välkommen som hyresgäst i Forumgallerian och välkommen till Atrium Ljungberg AB. Här finner du information och det mesta som du behöver veta

Läs mer

Välkommen till vår bostadsrättsförening som heter Hultavång

Välkommen till vår bostadsrättsförening som heter Hultavång Välkommen till vår bostadsrättsförening som heter Hultavång Vår förening består av 3 huskroppar vilka vi gemensamt äger och förvaltar genom en styrelse, som föreningen väljer på vår stämma vilken infaller

Läs mer

Välkommen till Runslingan

Välkommen till Runslingan Välkommen till Informationshäfte till nyinflyttade Välkommen och hoppas att du ska trivas här på. Området byggdes år 1974 och består av 196 hushåll. Detta är en information för att veta hur vi gör för

Läs mer

Välkommen till BRF Safiren! Information till nyinflyttade 2014. BRF Safiren

Välkommen till BRF Safiren! Information till nyinflyttade 2014. BRF Safiren BRF Safiren Välkommen till BRF Safiren! Information till nyinflyttade 2014 BRF Safiren 2 2014-03-06 Innehåll Hemsida... 3 Styrelsen... 3 Hobbyrum... 3 Cyklar... 3 Renovering... 4 Vad behöver jag tillstånd

Läs mer

Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna

Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna Välkommen till Brf Stenhällan 2 Varmt välkommen till bostadsrättföreningen Stenhällan i Vallentuna. Vi hoppas Ni kommer att trivas med Er lägenhet och med Era

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING TRIVSELREGLER November 2015 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 ALLMÄN INFORMATION 3 ANDRAHANDSUTHYRNING... 3 BILTVÄTT... 3 CYKLAR OCH BARNVAGNAR... 3 DÖRRAR/LÅS... 3 GRILLNING... 3 NYCKLAR/KODBRICKA...

Läs mer

Levertinsgatan 1, Stockholm Kontakt Tommy Sörstrand tel e-post

Levertinsgatan 1, Stockholm Kontakt Tommy Sörstrand tel e-post VÄLKOMSTBREV Grattis till din nya lägenhet och välkommen till Brf Kristinebergsstrand! Vi hoppas att du ska trivas hos oss. Här kan du läsa om vad som är viktigt att tänka på och bra att känna till, som

Läs mer

HSB BRF Strandens fakta dokument. Information till boende i föreningen. Ersätter Välkommen till Stranden. 2016-05-16 1 (10)

HSB BRF Strandens fakta dokument. Information till boende i föreningen. Ersätter Välkommen till Stranden. 2016-05-16 1 (10) HSB BRF Strandens fakta dokument. Information till boende i föreningen. Ersätter Välkommen till Stranden. 2016-05-16 1 (10) Innehåll Aktiviteter sida 4 Anslagstavla sida 4 Biltvätt sida 4 Brandvarnare

Läs mer

Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2

Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 2015-11-24 Bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 bildades 2002 i samband med att de fem bostadshusen som byggts av Asplunds fastigheter i Örebro

Läs mer

Trivselregler för dig som är medlem (boende) i bostadsrättsföreningen Atle 2

Trivselregler för dig som är medlem (boende) i bostadsrättsföreningen Atle 2 Trivselregler för dig som är medlem (boende) i bostadsrättsföreningen Atle 2 För att uppnå en trevlig miljö och ett öppet klimat mellan oss boende i föreningen har styrelsen upprättat detta dokument. Du

Läs mer

Brf Trollbäcksporten Trivsel- och ordningsregler

Brf Trollbäcksporten Trivsel- och ordningsregler Brf Trollbäcksporten Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler för oss som är medlemmar i Brf Trollbäcksporten. För vår gemensamma trivsel har styrelsen tagit fram följande information som

Läs mer

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Observatoriet

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Observatoriet Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Observatoriet Vi som bor i Observatoriet har alla ett gemensamt ansvar för såväl föreningens ekonomi och säkerhet som ordningen i våra hus. Respekt för varandra

Läs mer

Välkommen till. Samfälligheten Silvermossans Villaförening

Välkommen till. Samfälligheten Silvermossans Villaförening Välkommen till Samfälligheten Silvermossans Regler Rättigheter & Skyldigheter för medlemmar. 2016.04.08. Silvermossan Silvermossan är en samfällighetsförening som består av 63 hushåll. Området byggdes

Läs mer

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01 VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP Nu har du blivit medlem i en kooperativ bostadsrättsförening. Det är något alldeles speciellt med en bostadsrätt i HSB. Tillsammans

Läs mer

Fjällens Samfällighetsförening Informationsblad Juni 2011

Fjällens Samfällighetsförening Informationsblad Juni 2011 FJÄLLENS SAMFÄLLIGHET Fjällens Samfällighetsförening Informationsblad Juni 2011 Detta informationsblad innehåller: Information om extra stämman 2011 Garage tak Garage portar Städning i området under hela

Läs mer

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information Välkommen till Brf Allmän information 2018:1 Funderar du på att köpa (eller har) en bostadsrättslägenhet i brf? Det glädjer oss att du/ni har köpt en lägenhet eller funderar på att bosätta er på Ön och

Läs mer

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Trivselregler 2015-05-07 Sid 1 (5) Sid 1 (5) Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Styrelsen har satt ihop några enkla trivselregler för

Läs mer

[INFORMATION BRF ERIKSBERG DALEN 7]

[INFORMATION BRF ERIKSBERG DALEN 7] 2009-2010 Information för boende Brf Eriksberg Dalen 7 [INFORMATION BRF ERIKSBERG DALEN 7] Eliegatan 4, 17273, Sundbyberg - Org nr. 715200-0373 Innehåll Innehåll... 2 Att bo i bostadsrätt... 3 Vårat hus...

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Styrelsen for Bostadsrättsföreningen Erik 2 har sammanställt denna information för att besvara vanliga frågor som uppkommer i föreningen. Förhoppningen är att

Läs mer

Välkommen till BRF Ekensbergs udde

Välkommen till BRF Ekensbergs udde Välkommen till BRF Ekensbergs udde (Flygfoto Stockholm/Nils-Åke Siversson, Stockholmskällan) Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde. När man

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Ordningsreglerna gäller alla dessa: Delta och bidra

Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Ordningsreglerna gäller alla dessa: Delta och bidra Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Du har borätten till din lägenhet, men äger

Läs mer

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. Trivselregler Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I Brf Årstiden förutsätter vi att medlemmarna hjälper till

Läs mer

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Att bo i en bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi

Läs mer

F Ö R B O S T A D S R Ä T T S F Ö R E N I NGEN D R I V B Ä N K E N I M A L M Ö

F Ö R B O S T A D S R Ä T T S F Ö R E N I NGEN D R I V B Ä N K E N I M A L M Ö TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER F Ö R B O S T A D S R Ä T T S F Ö R E N I NGEN D R I V B Ä N K E N I M A L M Ö Detta bör Du veta om föreningens trivsel- och ordningsregler. ANSVAR FÖR TRIVSEL OCH ORDNING Styrelsens

Läs mer

Information till dig som ska sälja en lägenhet i BRF Väduren

Information till dig som ska sälja en lägenhet i BRF Väduren Information till dig som ska sälja en lägenhet i BRF Väduren BRF Väduren förvaltas av AdEx Fastighetsutveckling. Förvaltare Fastighetsadministratör Daniel Boding Emelie Wase Kontakt, via Service Center

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

Välkommen till Svedudden

Välkommen till Svedudden Välkommen till Svedudden Juli 2014 Juli 2014 Välkommen till Svedudden Information till fastighetsägare i Svedudden. I och med att du äger en fastighet i Svedudden så är du också medlem i Sveduddens samfällighetsförening

Läs mer

DALGÅRDEN ORDNINGSREGLER

DALGÅRDEN ORDNINGSREGLER ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen DALGÅRDEN Dalbacksgatan Karlskoga Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur

Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur det fungerar inom bostadsrättsföreningen. Bostadsrättsföreningen Som bostadsrättsinnehavare har du nyttjanderätten

Läs mer

BRF LEJONETs ORDNINGS REGLER

BRF LEJONETs ORDNINGS REGLER 1 BRF LEJONETs ORDNINGS REGLER HSB DÄR MÖJLIGHETERNA BOR 2011-02-15 / C.M 2 Ordningsregler för boende i brf. Lejonet i Nynäshamn Revision: 5 2018-03-25 För att vi skall få ett trevligt boende finns en

Läs mer

Information för nyinflyttade

Information för nyinflyttade Information för nyinflyttade BRF Tors Mur Välkommen till Västeråsgatan 3! Vi i styrelsen för bostadsrättsföreningen Tors Mur vill hälsa er välkommen till oss. Vi hoppas att ni snabbt ska finna er tillrätta

Läs mer

Julinfo från Brf Järnåldern

Julinfo från Brf Järnåldern Årsavgift Julinfo från Brf Järnåldern Styrelsen har beslutat att det inte blir någon höjning av årsavgiften vid årsskiftet 2013-2014. Utedagar 2014 Klipp ner och packa ihop så mycket som möjligt. Förpacka

Läs mer

ORDNINGSFÖRESKRIFTER

ORDNINGSFÖRESKRIFTER Brf FLAGGAN 1(6) A Allmänna ordningsföreskrifter Ansvar Trevnad Medlem i Brf Flaggan ska se till att boende i lägenheten och besökare respekterar dessa ordningsföreskrifter. Ta hänsyn till grannar och

Läs mer

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 Information till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 För vår gemensamma trivsel har vi skrivit ned några riktlinjer för att vi alla skall trivas tillsammans i vår förening. Bostadsrättsföreningen

Läs mer

ALLMA NNA REGLER FÖ R HSB:S BRF. ARBÖRRAREN

ALLMA NNA REGLER FÖ R HSB:S BRF. ARBÖRRAREN ALLMA NNA REGLER FÖ R HSB:S BRF. ARBÖRRAREN Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans

Läs mer

Välkommen till Bullandö Seglarby

Välkommen till Bullandö Seglarby Välkommen till Bullandö Seglarby Detta är ditt exemplar av Trivselhandboken. Den skapades av Seglarbyns rotelgrupp våren/sommaren 2004, och har sedan dess uppdaterats och redigerats några gånger. Du kan

Läs mer

Vill du veta mer om vad som gäller ditt boende i en bostadsrätt, exempelvis underhåll, ombyggnationer etc., kontaktar du styrelsen med dina frågor.

Vill du veta mer om vad som gäller ditt boende i en bostadsrätt, exempelvis underhåll, ombyggnationer etc., kontaktar du styrelsen med dina frågor. Antaget vid möte 2012-05-15 Välkommen till Brf Grisselmaren 1! Som medlem i Brf Grisselmaren 1 är du tillsammans med andra medlemmar delägare i fastigheten. I vår förening utgår vi ifrån en enkel punkt

Läs mer

Ordnings- och trivselregler

Ordnings- och trivselregler Ordnings- och trivselregler Vi är varandras boendemiljö. I flerfamiljshus bor vi alla nära varandra och det innebär att vi måste ta hänsyn och respektera varandra. Vi har tillsammans skapat regler för

Läs mer

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Fastighetsförvaltning Fastigheten ägs av Aroseken Bostäder. Vår förvaltare är Jörgen Källman tfn 021-17 91 14. Felanmälan Telefon till felanmälan är 021-17

Läs mer

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Nyboda 9

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Nyboda 9 En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening som styrs enligt bostadsrättslagen. Medlemmarna äger och förvaltar hus, mark och gemensamma utrymmen gemensamt. En styrelse sköter det löpande arbetet och

Läs mer

ORDNINGSREGLER. För bostadsrättsföreningen Vasa i Täby. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler.

ORDNINGSREGLER. För bostadsrättsföreningen Vasa i Täby. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. ORDNINGSREGLER För bostadsrättsföreningen Vasa i Täby. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också

Läs mer

Ektorpshöjden Information från Bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden Norrköping

Ektorpshöjden Information från Bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden Norrköping Välkommen! Vi hälsar dig välkommen till bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden och vi hoppas att Du kommer att trivas hos oss. Expedition Expeditionen finns på Spjutgatan 16 och är öppen 1:a och 3:e måndagen

Läs mer

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad Information om boendet och föreningen Uppdaterad 2017-06-14 Välkommen till Brf. Lillsjönäs 22-28 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 grundades 2007 och köpte, i april 2008, fastigheten på Barrstigen

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10 VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10 Vi är en liten förening med 20 lägenheter. Vi äger och förvaltar huset tillsammans samt ser till att gemensamt värna och bevara det som är vårt. I detta

Läs mer

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 1(6) Norrköping 2008-09-22 Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen grundades 1988 och består

Läs mer

Skyltar med direktiv/ordningsregler ska endast anslås av styrelsen.

Skyltar med direktiv/ordningsregler ska endast anslås av styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Erik Dahlbergsgatan 50 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av

Läs mer

Välkommen till Liegatan

Välkommen till Liegatan Välkommen till Liegatan - - - - - Hej och välkommen till ditt nya boende på Liegatan! Vi vill i denna mapp ge dig en kort presentation av samfälligheten samt lite information som kan vara bra att känna

Läs mer

Din guide till Brf. Björken

Din guide till Brf. Björken Din guide till Brf. Björken Till dig som är ny medlem i Brf. Björken Styrelsen önskar dig varmt välkommen som ny medlem i Brf. Björken! Genom denna skrift hoppas vi att du snabbare skall komma in i hur

Läs mer

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! :

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! : TRIVSELREGLER för Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! : Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Information för dig som ska sälja en lägenhet i BRF Väduren

Information för dig som ska sälja en lägenhet i BRF Väduren Information för dig som ska sälja en lägenhet i BRF Väduren Föreningen förvaltas av AdEx Fastighetsutveckling. Förvaltare: Daniel Boding Fastighetsadministratör: Cassandra Gustafsson Ekonomi: Lisa Welin

Läs mer

Brf Pilastern Sff gemensamt för medlemmar. Brf Pilastern

Brf Pilastern Sff gemensamt för medlemmar. Brf Pilastern Brf Pilastern Sammanställda ordningsregler och information gemensamt för samfällighetsföreningen Portalens medlemmar Sff regler och tips gemensamt 2011-05-15 2011-05-18 14:35 Sida 1 av 5 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

en informationsskrift och stadgar för medlemmar i Brf Vattentornet 5

en informationsskrift och stadgar för medlemmar i Brf Vattentornet 5 A Ö en informationsskrift och stadgar för medlemmar i Brf Vattentornet 5 Brf Vattentornet 5 2(22) DennaskriftärsammanställdavJohanTaddesse,vidtidpunktenordförandeiföreningen. 2009 03 15 Stockholm Brf Vattentornet

Läs mer

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information Hej och Välkommen till Brf Skiftesgatan! I det här dokumentet finner du föreningens trivselregler samt allmän information som är bra att känna till. Vi som sitter i Styrelsen har alltid en ambitionen om

Läs mer

Gamla Prästgårdens Båtklubb Djurö den 10 juni 2006. Hamnordning. Gamla Prästgårdens Båtklubb (GPB) åtaganden, ansvar och regler.

Gamla Prästgårdens Båtklubb Djurö den 10 juni 2006. Hamnordning. Gamla Prästgårdens Båtklubb (GPB) åtaganden, ansvar och regler. Gamla Prästgårdens Båtklubb Djurö den 10 juni 2006 Hamnordning Båtvänner, Styrelsen i Gamla Prästgårdens Båtklubb har blivit ombedd att förtydliga förhållandet mellan båtklubben, dess klubbmedlemmar och

Läs mer