Dressyrtävling Kom gärna och se dressyrtävlingen den 8 februari med start kl 9. Det är klasserna LA: och LA: som står på programmet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dressyrtävling Kom gärna och se dressyrtävlingen den 8 februari med start kl 9. Det är klasserna LA:4 2008 och LA:6 2005 som står på programmet."

Transkript

1 Nyhetsbrev nr Ridskolans konkurs 2008 avslutades på ett tråkigt sätt med ridskolans konkurs men tack vare ett avtal med konkursförvaltaren, som i sin tur gav Magnus Andersson uppdrag att driva ridverksamheten, kunde helgens kurser och tävlingar genomföras och ridningen startade som vanligt vid terminsstart. Många har undrat varför vi inte ger någon information om vad som händer men vid en konkurs är allt sekretessbelagt tills ny ägare har tillträtt. Nu har vi äntligen kommit till den dag då vi har en ny ägare till ridskolan och vi hälsar Magnus Andersson Ridskola AB (MARS AB) välkommen som ny samarbetspartner! Dressyrtävling Kom gärna och se dressyrtävlingen den 8 februari med start kl 9. Det är klasserna LA: och LA: som står på programmet. Årsmöte Ni missar väl inte vårt årsmöte den 22 februari kl i Cafeterian? Styrelsen ser gärna stor delaktighet från medlemmarna så passa på att få information och påverka kommande års verksamhet. Mer information finns i bilagan. Fotoalmanackor/skraplotter Vi fick indikationer att det fanns ett stort intresse för fotoalmanackor men tyvärr var efterfrågan inte lika stor. Därför rear vi nu resterande lager så kom till cafeterian eller ridskolans expedition och köp en almanacka för 75 kr, dvs halva priset. Säljs även i samband med årsmötet. Nya skraplotter kommer att finnas till försäljning fr o m vecka 7. Denna gång är det inget försäljningstvång för grupperna men klubben är väldigt tacksam för all hjälp vi får med försäljningen. Kontakta någon i styrelsen om du vill sälja eller köp lotter i cafeterian. Tävlingar för seniorer Många medlemmar har önskat tävlingar enbart för vuxna och nu får ni chansen. I vårens program har vi lagt in Antikrundan som är en dressyrtävling och Punschhoppning där hoppningen avslutas med ärtsoppa och punsch till självkostnadspris. Mer information kommer när vi närmar oss tävlingsdagarna. Vårens program finns under Planerade aktiviteter på hemsidan. Kundkväll på Sharpman Klubben hyr en buss och åker till Sharpman den 26 februari kl där vi har hela varuhuset för oss själva ca kl Olika specialerbjudanden kommer att finnas. Mer information kommer via anslagstavlan. Vi ser fram emot en givande vårtermin!

2 Linköpings Fältrittklubb kallar alla medlemmar till årsmöte. Mötet hålls i cafeterian söndagen 22 februari kl På mötet kommer vi bland annat att behandla verksamhetsoch förvaltningsberättelsen. Styrelsen föreslår också en stadgeändring. Våra nuvarande stadgar är föråldrade så vi föreslår att klubben antar Svenska Ridsportförbundets typstadgar. På mötet kommer Du som medlem (som fyllt 15 år) att få välja styrelseledamöter. Verksamhets- och förvaltningsberättelser, revisorernas berättelse, styrelsens förslag på nya stadgar, dagordning för mötet och ev. motioner finns tillgängliga i cafeterian från och med 14 februari. Välkomna! Styrelsen

3 Nyhetsbrev nr Årsmötet Jag får tacka för förtroendet att vara ordförande i LFK under ytterligare ett år. Till ledamöter valdes Peter Bergman, Karl-Johan Lantz och Eva Larsson som samtliga har ett år kvar av mandatperioden. Lars Borggren och Lena Danielsson (omval 2 år) och Gunnel Herrnell som ny ledamot på två år. Suppleanterna som väljs på ett år blev: Margaretha Berggren, Karin Hedström och Lena Lejon. Valberedning blev: Joakim Weyde (smk), Sofie Bruce och Thomas Lampe. Årsmötet antog nya stadgar, avskaffade familjemedlemskapet fr o m 2009 och beviljade en motion angående arbetsplikt för medlemmarna. Arbetsplikten infördes för alla medlemmar som fyllt 15 år, den skall inte överstiga en hel dag per år och styrelsen fick i uppdrag utforma genomförandet och bestämma vilka aktiviteter som skall ingå i arbetsplikten. Styrelsen återkommer således med mer information. Regional hopptävling 7-8 mars Redan här har ni möjlighet att göra en del i arbetsplikten för vi behöver funktionärer till banan och parkeringen. Klasserna kommer att vara från meter och kom gärna och titta även om ni inte vill vara funktionär. Detta är den enda regionala hopptävlingen som LFK arrangerar under våren. Sharpman 26 februari Ni missar väl inte vår bussresa till Sharpman där ni får fika, information om utrustning och har möjlighet köpa en vara med 25% rabatt och resterande inköp med 10% rabatt. Anmälan görs på anslagstavlan. Ullmax Längst ner i mitten på hemsidan har ni ingången till beställning på Ullmax produkter. Mycket god kvalitet på sockor och underställ som beställs på nätet och där en del av summan går till LFK. Thea tandhälsa Vi har träffat avtal med Thea tandhälsa. För er som inte var på årsmötet kommer det att delas ut information till ridgrupperna. Vårens aktiviteter Har ni förslag på aktiviteter så tag kontakt med någon i styrelsen.

4 Nyhetsbrev nr Skraplotter 14 april är det sista chansen att sälja/köpa skraplotter för 50 kronor varav 30 kronor går direkt till LFK. Denna gång har försäljningen inte gått så bra så vi kommer att behöva skicka tillbaka många lotter så gör ett sista ryck! 10 sålda lotter = fullgjord arbetsplikt. Utöver restaurangchansen så kommer vi inte att sälja något mer under våren. Klubben behöver få in pengar för att kunna lägga ett nytt ytskikt på stora ridbanan för att vi skall kunna hålla tävlingar och ha lektionsverksamhet där. Beräknad kostnad för detta är ca kr. Även gummibanan behöver göras något åt men det kommer nog tyvärr inte att ske under Restaurangchansen (2 för 1) Ytterligare en bra möjlighet för klubben att få in pengar. Häftet kostar 200 kronor och LFK får behålla 100 kronor. Häftet är väldigt omfattande och det räcker att äta en 2-rätters middag så har du tjänat in pengarna. Totalsumma för alla erbjudanden är kronor men det är nog ingen som orkar utnyttja alla kuponger. Häftena gäller 1 april januari 2010 men vi måste sälja dem under maj för att få våra 100 kronor. 5 sålda häften = fullgjord arbetsplikt Lotter och kuponghäften finns i cafeterian eller också kontaktar du Rut eller Eva så hjälper vi till. Cafeterian LFK hälsar Gunbritt Ericsson välkommen som medhjälpare i cafeterian. Gunbritt kommer tillsammans med Johanna Borggren att hålla cafeterian öppen vardagar kl samt vissa lördagar men vi behöver ändå frivilliga till lördagarna kl Anmäl till Eva (se ovan) eller Lasse ( ) om du kan hjälpa till. Som vanligt behöver vi också många frivilliga i cafeterian när det är tävling. Arbete i cafeterian ingår i arbetsplikten. Samarbete med ridskolan Vi är glada att kunna utöka vår service till er medlemmar. I och med det nya avtalet som LFK träffade med ridskolan kommer vi att ha en gemensam administration fr o m 1 maj. Således får ni möjlighet att ringa på tel måndag-torsdag kl och fredag kl för att ställa frågor och få den information ni behöver. En annan del i avtalet är att LFK och ridskolan gemensamt skall göra en kvalitetsutvärdering och där ingår naturligtvis dina synpunkter på verksamheten. Tyck till om ridlektioner, hästarnas kvalitet, ridlärarnas pedagogiska skicklighet, anläggningen, tävlingar, övrig verksamhet etc etc. Alla synpunkter är välkomna och du skickar dem till styrelse@linkopingsfaltrittklubb.se senast 15 maj. Städdag 26 april Boka in dagen redan nu och fullgör din arbetsplikt under städdagen. Mer information kommer via anslag och på hemsidan.

5 Nyhetsbrev nr Restaurangchansen (2 för 1) Vi har nu 8 stycken häften kvar som vi måste skicka tillbaka om vi inte sålt dem under maj. Av de 55 häften vi skaffade har tre personer inom styrelsen sålt 26 stycken och en person utanför styrelsen har sålt 9 stycken. Men finns det verkligen inte några fler som kan köpa själva eller sälja till vänner och arbetskamrater? Häftena finns i cafeterian. Sponsorhuset Ytterligare ett sätt att försöka få in pengar till klubben är att gå via länken till Sponsorhuset som ligger till höger på hemsidan när du vill beställa resor, filmer, CD-skivor, böcker, bläckpatroner eller tjänster på Internet. Varje gång du beställer något via Sponsorhuset så får LFK ett sponsorbidrag. Här finns över 130 sponsorer som erbjuder sina produkter och tjänster och du får samma pris som när du beställer direkt från företaget men ett bidrag tillfaller LFK. Om du inte vill handla via nätet så kan du gå med i CINT som är en marknadsundersökning. LFK får 5 kr för varje ny medlem där och 5-30 kr per genomförd undersökning. Så gå med redan idag! Aktiviteter Slutet på terminen närmar sig men det finns fortfarande medlemsaktiviteter: 2 juni Hinderfix 3 juni Besök på ett stuteri 7 juni LFK Cup Hoppning 8 juni Hinderfix juni Träningsläger (häst) och Dagläger (ponny) Läs mer på hemsidan. Nationell hopptävling 4-6 september kommer vi att ha nationell hopptävling och vi vill redan nu flagga för detta för det behövs massor av funktionärer så boka in dessa datum i kalendern. Vi behöver folk till cafeterian, banan, framhoppning, insläpp, parkering, uppstallning, sekretariat, domartorn, städning mm mm. Vi var ca 100 funktionärer förra året så nu hoppas vi att ni ställer upp för klubben. Det är roligt att vara med om en sådan här tävling och den ger god PR för LFK. Har ni tips om några sponsorer så kontakta Peter Bergman peter.bergman@arlafoods.com. Trevlig sommar och vi ses väl på några aktiviteter framöver hoppas jag!

6 Nyhetsbrev nr Hemsidan Hemsidan är uppdaterad med ny information bl a från LFK Cup. Den långa adressen kommer att ändras när gamla hemsidan släcks ner men det är inte riktigt aktuellt ännu så lägg ett bokmärke till hemsidan så att du inte behöver skriva den varje gång. Glöm inte att gå in på Sponsorhuset som ligger till höger på hemsidan när du vill beställa resor, filmer, CD-skivor, böcker, bläckpatroner eller tjänster på Internet. Det är ett bra sätt att stödja LFK för varje gång du beställer något via Sponsorhuset så får vi ett sponsorbidrag. Här finns över 130 sponsorer som erbjuder sina produkter och tjänster och du får samma pris som när du beställer direkt från företaget men ett bidrag tillfaller LFK. Via Sponsorhuset kan du också gå med i CINT som är en marknadsundersökning. LFK får 5 kr för varje ny medlem där och 5-30 kr per genomförd undersökning. Så gå med redan idag! Målning under sommaren Sista utsatta tiden för hinderfix är 8 juni men det kommer fler tillfällen under sommaren. Vi behöver också frivilliga som kan hjälpa till att måla staketet runt rasthagen när hästarna är på sommarbete. Den aktiviteten kräver dock bra väder så om du kan tänka dig göra en insats för klubben skickar du e-post till styrelse@linkopingsfaltrittklubb.se inkl telefonnummer så kontaktar vi dig när det blir aktuellt. Det är alltid trevligare om man är några stycken som hjälps åt med målningen! Årsmötesbeslut om arbetsplikt Det är glädjande att ca 70 personer nu har gjort sin del i arbetsplikten. Men vi är många fler medlemmar så vi ser gärna fler aktiva. Boka in 4-6 september då vi har stora hopptävlingar för då kommer vi att behöva många funktionärer. Skicka gärna e-post till styrelse@linkopingsfaltrittklubb.se om du kan göra in insats. Bärbar dator Finns det någon som kan skänka eller sälja en bärbar dator för en billig penning? Vi behöver den under våra tävlingar. Det går bra med en gammal dator bara den fungerar för det är inga stora krav på prestanda. Datorkunnig person Finns det någon som är bra på datornätverk? Kontakt mig snarast i så fall via e-posten till styrelsen. Trevlig sommar och vi ses väl igen i höst hoppas jag!

7 Nyhetsbrev nr Välkommen tillbaka till en ny ridtermin! Hoppas ni har haft en skön sommar och längtar efter att börja rida igen och delta i övriga aktiviteter. Inställd hopptävling Styrelsen har beslutat ställa in den planerade nationella hopptävlingen som vi skulle ha haft i början av september. Den stora sandbanan är inte i sådant skick att det går att ha en tävling av den digniteten utan omfattande nyinvestering. När kommunen gjorde i ordning banan för några år sedan gjordes inte hela banan utan delen från banken och mot gamla ridhuset, dvs den del där det alltid blir översvämning och där det just nu står en sjö, lämnades. Vi som var med på nationella förra året vet hur besvärligt det var när det regnade på lördagen. Det var många personer som öste vatten för att kunna genomföra tävlingen men att det var ändå många strykningar den dagen. Det kärva ekonomiska läge som råder idag har också medfört att klubben tappat sponsorintäkter och en nationell tävling kräver rätt stora prispengar. För att inte riskera klubbens ekonomi under 2009 avstår vi från årets nationella tävling och hoppas att den kan genomföras nästa år i stället. Kurs i Equipe Inför kommande tävlingar behöver vi förstärka vårt sekretariat. Det program som används vid tävlingarna heter Equipe och nu anordnas en kurs under september. Är du intresserad av att jobba i sekretariatet så anmäl dig till Karin eller styrelse@linkopingsfaltrittklubb.se. Sponsorhuset Stötta LFK genom att handla via Sponsorhuset eller delta i en marknadsundersökning via CINT. Ett nytt erbjudande är att skaffa Support Card, ett kort knutet till MasterCard. Kortet har ingen årsavgift. Faktura kommer månaden efter inköpet. Du får 0,5% i bonus på allt du handlar och bonusen kan användas till produkter och erbjudanden via Sponsorhuset. Kortet ger rabatt på bensin på Preem och hotell i Sverige och resten av världen. Och det bästa av allt om man ser det ur LFK:s synvinkel klubben får 0,25% av beloppet du handlar för. Bara en massa fördelar. Gå in på och läs mer. Höstens begivenheter Utöver sedvanliga aktiviteter som hinderfix, tävlingar, Luciashow och övriga aktiviteter som Pionjär ordnar så har vi fått möjlighet att göra ett studiebesök på Täby Galopp under St Ledgerdagen den 11 oktober. Vi får se hur ett galoppstall ser ut, TV-studion, galoppdomstolen, startboxar och naturligtvis se en start. Du som vågar får rida den mekaniska galopphästen. Samåkning i bilar/minibuss. Vi behöver veta om intresse finns så bindande anmälan till Karin ( ) eller styrelse@linkopingsfaltrittklubb.se senast 1 oktober. Vi kommer att göra en hästalmanacka även i år och ha en fototävling. Bilderna skickas till rut.e.jonsson@gmail.com senast 30 september och sen blir det omröstning på nätet. Tänk på att inte skicka för många stora bilder på en gång!

8 Klubben har planer på att ordna loppis den 22 november. Både hästsaker och annat så fundera redan nu på om du har något du kan skänka till klubben. Kontaktperson Eva Larsson, Läs hemsidan för att se aktuell information! Ännu så länge Nyhetsbrev nr Regional hopptävling Så har vi avverkat vår regionala hopptävling i Allhelgonahelgen och tack vare alla våra duktiga funktionärer flöt allt bra och vi fick mycket beröm från ryttare och publik för vår goda service. Ett stort tack till alla som ställde upp för klubben! Vi invigde vår nya tidtagningsutrustning en satsning på närmare 90 tkr som lyckats bl a tack vare er som ställt upp och sålt/köpt lotter och fotoalmanackor. När vi väl löst problemet med en glapp kabel så fungerade allt bra. Den regionala hopptävlingen var även KM för klubbens privatryttare och här vann Malin Möllerfalk på Just 4 Fun. Övriga placerade var 2. Johanna Waha, Wanda, 3. Malin Möllerfalk, Emilia och 4. Elin Evaldsson, Al Mena. KM i hoppning för lektionsryttare Nu är det snart dags för klubbens lektionsryttare att göra upp om 2009 års mästerskap. Sista anmälningsdag är 13 nov kl 17 till ridskolans kontor eller via e-post till info@marsab.se. Mer info finns på vår hemsida. Loppis Ni missar väl inte att skänka prylar till LFK:s loppis? Både ridsaker och annat går bra. Vi har loppis i samband med KM i hoppning 22 nov så passa på att fynda. Sprid gärna information om vårt loppis till vänner och bekanta. Eva Larsson, , är ansvarig för loppis. Kontakta henne om du har något att skänka. Fototävlingen Jag vill tacka er som skickat in fina hästbilder års kalender kommer förhoppningsvis att finnas klar till KM och säljs även i år för 150 kr. Den kommer också att säljas på Lucia nästa stora begivenhet som Pionjär ordnar och i cafeterian. Jullotter Även i år kommer vi att be vuxenridgrupperna att sälja 10 lotter per grupp. Nytt för i år är att lotterna kostar 25 kr styck.

9 Arbetsplikt Vi behöver hjälp i cafeterian i samband med träningshoppningarna 15/11, 29/11, 13/12, 17/1, 31/1, 14/2 samt 28/2. Kontakta Eva, om du kan hjälpa till. Sen behöver vi hjälp att städa samt 21-22/12. Kontakta Rut, Investeringar Vi kämpar på för att få in mer pengar till klubben för det är mycket på underhållssidan som behöver åtgärdas: stora utebanan, underlagen i gamla och nya ridhuset, gummibanan, bevattning och säkert en hel del andra saker. Hör av er om ni har några tips för att få in pengar. Några tycker att vi ska höja medlemsavgiften nästa termin men det är årsmötet 2010 som beslutar om avgifterna och då avser de år 2011 så det är en lång process. Julfest LFK bjuder klubbens alla trogna funktionärer på julfest så om du hör till den gruppen kan du redan nu boka in 11 dec i almanackan! Glöm inte att kolla hemsidan för att se aktuell information! Ännu så länge Nyhetsbrev nr Medlemsavgift 2010 Vi har haft otur med tryckningen av LFK:s nya inbetalningskort. Normal leveranstid är 3 veckor men nu har det gått 5 veckor och vi har fortfarande inga inbetalningskort så utskicket inför vårterminen gick i går utan klubbens inbetalningskort. Medlemsavgiften för 2010 är 200 kr för junior och 300 kr för senior och det finns inte längre något familjemedlemskap. Betalning sker som vanligt till bankgiro Den som vill ha ett inbetalningskort kan hämta det på ridskolans kontor förhoppningsvis inom någon vecka. Adressuppgifter Vi behöver fullständigt personnummer för att kunna registrera er som medlemmar. Dessutom vill vi gärna ha e-postadress till samtliga medlemmar för att lätt kunna göra utskick. Har du inte tidigare lämnat dessa uppgifter så skicka dem till lfk@linkopingsfaltrittklubb.se. Glöm inte heller meddela adressändring om du flyttar. Idrottslyftet LFK har sökt och beviljats medel för en projektanställning som fritidsledare på 30% för våren Vi är glada att hälsa Pernilla Björklund välkommen som fritidsledare! Pernilla går andra året på fritidsledarutbildningen på Valla folkhögskola. Hon har varit

10 aktiv i Åby ridklubb och varit ungdomsledare i drygt fem år. Utförligare presentation kommer på hemsidan. Årsmöte 2010 Datum är spikat till söndagen den 14 februari kl Det innebär att motioner skall lämnas senast 24 januari till styrelsen under adress styrelse@linkopingsfaltrittklubb.se. Almanackor Passa på och köp en hästalmanacka om du inte redan gjort det. Det är väldigt fina hästbilder så almanackan passar som julklapp även till de som inte rider. Vi beställde 100 almanackor i år och oavsett om vi säljer dem eller inte så får vi betala för samtliga. Det krävs att vi säljer drygt hälften innan pengarna kommer klubben tillgodo. Ridsportgalan 30 januari äger denna festlighet rum. Priset är 550 kr vilket kan synas dyrt men då blir det också trerätters middag, underhållning och dans. Väl värt pengarna säger vi som var med förra året. Se hemsidan eller anslagstavlan för mer info. Pionjär har blivit Östergötlands bästa ungdomssektion i år så kom med och hylla dem. Anmäl dig snarast till Eva Larsson, ave.maria@live.se eller , så att LFK kan sitta tillsammans. Glöm inte att kolla hemsidan för att se aktuell information! Ännu så länge Jag vill passa på att önska alla God Jul o Gott Nytt År!

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. Ridskolestart:

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH TROGNA ELEVER. Ridskolestart: VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. VÅRTERMINEN 2016 Ridskolestart: Måndagsgrupper v.2 11 januari Tisdagsgrupper v.2 12 januari Onsdagsgrupper v.2

Läs mer

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat.

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat. Verksamhetsplan Mälaröarnas ridklubb (MäRK) 2013 Innehåll Allmänt... 3 Verksamhetsidé... 4 Mål... 4 Verksamhet 2013... 6 Ridskolan... 6 Anläggning... 6 Utevolt... 6 Parkering... 6 Ridhus... 6 Klubbhus...

Läs mer

Årsmöte 28 februari 2009

Årsmöte 28 februari 2009 KARLSTADS RIDKLUBB Årsmöte 28 februari 2009 Dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Val av ordförande för mötet. 3. Anmälan av styrelsens val av sekreterare vid årsmötet. 4. Upprättande av röstlängd. 5. Val

Läs mer

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013 VATNALILJAbladet För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013 Redaktionsspalten Vatnaliljabladet kommer ut med fyra nummer per år. Manusstopp är för nr 4-2013 1 december Om du vill ha material infört

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2 N U M M E R 3 2 0 1 2 K U N G S Ö R S S K 2012-09- 27 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 7 / 1 0 S I S T A T R Ä N I N G E N I L O C K M O R A 1 3 / 1 0 T R Ä N I N G I N O R B E R G ( L Ö R D A G )

Läs mer

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb Välkommen att stödja Väsby Ridklubb RIDKLUBBEN SOM SÄTTER HÄSTEN OCH ELEVEN I CENTRUM Väsby Ridklubb erbjuder ridutbildning i naturskön miljö vid Mälaren. Vi vänder oss till alla åldrar på olika nivåer.

Läs mer

Sleipnir, Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06

Sleipnir, Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06 Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06 Tid: 18.00 Plats: hos Camilla Reichenberg, Löpargatan 91 Närvarande: Camilla Reichenberg (CR) Sofia Kindlund (SK) Lise-Lott Jansson (LJ) Mia

Läs mer

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Astma- och Allergiföreningen i Stockholm Nr 2 2013 maj Läs om Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Niklas Olin, föreningens nye ordförande, intervjuas av

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060402

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060402 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060402 Närvarande: Erica Hjelm Hans Ericson Sjöstrand Andersson Louise Rosengren Monica Åkesson Sofie Falkman Lena Hedlund Giesela Edström Ej närvarande: Suzanne

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

Medlemsblad Nr 1 2009

Medlemsblad Nr 1 2009 Medlemsblad Nr 1 2009 2009-03-30 Vår nya ordförande... Särskilt intressanta artiklar: Foderanläggning registrera dig hos Jordbruksverket. Aktiviteter och gemenskap, utveckla dig och din häst. B-vitamin

Läs mer

Gripens RF dressyr meeting för ponny 29/6-1/7

Gripens RF dressyr meeting för ponny 29/6-1/7 Gripens RF dressyr meeting för ponny 29/6-1/7 I helgen var det ett dressyr meeting för ponnyekipage i Strängnäs. Ett meeting är när en tävling håller på i två eller flera dagar och man stannar kvar på

Läs mer

StjärnfalletOktober 14

StjärnfalletOktober 14 StjärnfalletOktober 14 Medlemsblad för Blå Stjärnan i Älvsborg Djurskötardag Kaninhoppningstävling Informationsdag om husdjur Agilityträningen startar Matresa Westernträning Medlemsträffar i hästsektionen

Läs mer

Till styrelsen för Lurbo Ridklubb och styrelsen för Uppsala Ridcenter

Till styrelsen för Lurbo Ridklubb och styrelsen för Uppsala Ridcenter Till styrelsen för Lurbo Ridklubb och styrelsen för Uppsala Ridcenter Inför klubbens årsmöte 2014 så motionerade jag om tillgänglighet till RC:s ridhus och avgifter för anläggningskortet. Hur blev det

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-10-12

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-10-12 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-10-12 Närvarande: Andersson Sofie Falkman Giesela Edström Monica Åkesson Tina Bodin Ulla Terneby Lena Jovén Ej närvarande: Hans Ericson Tina Hansen Nathalie

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-12-07

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-12-07 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-12-07 Närvarande: Ericson Louise Rosengren Sofie Falkman Ulla Terneby Giesela Edström Karin Andersson Lena Jovén Ej närvarande: Monica Åkesson Tina Bodin

Läs mer

SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009

SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009 SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009 UPPSALA PONNYKLUBB Lunda Jälla 755 94 Uppsala Kontor 018-31 71 03 Mejl upk@telia.com Hemsida www.uppsalaponnyklubb.se SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009

Läs mer

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Johanna Stjärnqvist: Tävlingsdag på Ribersborg 16/5-2015 Jag tänkte berätta om en tävlingsdag på Ribban. Först vaknar jag av att min väckarklocka

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.3 2014 Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 22 sept. Endre IF och Endre IF Ungdom har årsmöte i Endre bygdegård kl.18.00. Välkomna! * 4 okt. Loppis i Endre bygdegård. Se

Läs mer

Sommar, sommar & sol. Aktuellt

Sommar, sommar & sol. Aktuellt Sommar, sommar & sol Värme, sommar och sol! För många av er stundar snart ett sommarlov kan jag tro. Se då till och njut på allra bästa sätt! Är man kanin tror jag just nu att det bästa i livet är dagarna

Läs mer

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012 The Oak Leaf Medlemsblad för Löv nummer 5, december 2012 Vi startar terminen med att tillsammans ta farväl av julen eftersom vi aldrig kunde hälsa den välkommen! Alla våra dansare, medlemmar såväl som

Läs mer

Mistluren. Fest i Väggöviken tillsammans med Stegeborgs båtklubb och Väggöseglingen Lördagen den 13 juni

Mistluren. Fest i Väggöviken tillsammans med Stegeborgs båtklubb och Väggöseglingen Lördagen den 13 juni Mistluren Nummer 2-2009 För Väggöseglingen gäller: Skepparmöte kl 11.00 Start ca kl 12.00. Startavgift 50 kr. Fest i Väggöviken tillsammans med Stegeborgs båtklubb och Väggöseglingen Lördagen den 13 juni

Läs mer

Kongahälla Ridsällskap

Kongahälla Ridsällskap Kongahälla Ridsällskap Nyhetsbrev juni 2015 Terminen närmar sig med stormsteg sitt slut. Vi vill först av allt tacka alla våra fantastiska, lojala medlemmar för denna termin som inte riktigt blev som vi

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5)

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5) Medlemsbrev Mars 2010 Välkommen till LJS! Vintern har haft sitt fasta grepp om Roxen i flera månader, men nu har isen äntligen rämnat och seglingssäsongen 2010 närmar sig. Vi hälsar alla seglare välkomna

Läs mer

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet Närvarande: Maria Flink (ordförande), Lena Lagborn (vice ordförande), Monica Risberg (kassör), Annica Kilegård Brissman (sekreterare), Katarina Rudérus (körledare) samt Peter Mourath (kyrkoherde) närvarande

Läs mer

Om vår ungdomssektion Levad.

Om vår ungdomssektion Levad. Om vår ungdomssektion Levad. Ryttarkamraterna i Finspångs ungdomssektion heter Levad. Och består just nu utav 9 stycken sköna och glada tjejer mellan 15-22 år. Det vi håller på med är att skapa en gemenskap

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 Välkommen till ett nytt år med Folkhälsan! Info för styrelseaktiva Vem får nyhetsbrevet? Detta informationsbrev går ut till alla styrelsemedlemmar i våra lokalföreningar som uppgett

Läs mer

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN INNEHÅLL 3 Vilka sitter i valberedningen? 4 Vad gör valberedarna? 7 Liten checklista för valberedningen 8 Världens bästa styrelse 10

Läs mer

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

PROTOKOLL, STYRELSE MÖTE 2 nov 2014. 102 Mötets öppnande. 103 Godkännande av dagordning. 104 Val av justerare.

PROTOKOLL, STYRELSE MÖTE 2 nov 2014. 102 Mötets öppnande. 103 Godkännande av dagordning. 104 Val av justerare. PROTOKOLL, STYRELSE MÖTE 2 nov 2014 Närvarande: Sarah Andersson (SA) ordf., Anna Nord (AN) kassör, Irene Ek (IE) sekr., Johanna Alkberg(JA) med från punkt 108, Susanna Sjöberg-Simonsson (SSS), Terese Öström

Läs mer

5 februari Planeringskväll inför föreningens 70 års kalas

5 februari Planeringskväll inför föreningens 70 års kalas 2 Styrelsens sammansättning t o m mars-2013 Ordf. Daniel Sigurd 070-959 05 56 Email sigge@wilzens.se V.ordf. Annelie Stolt 0141-21 07 89 Email stolt1966@hotmail.com Sekr. Gunilla Ångström-Balla 0141-21

Läs mer

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE HÖSTEN 15 - VÅREN 16 Sundby Ridklubbs ridskola för barn och ungdom med Svenska Ridsportförbundets kvalitetsmärkning Du är alltid välkommen till vår ridskola

Läs mer

Förra säsongen köpte klubben en 2-Krona som vi hoppas kommer användas flitigt på sommarens kurser. Nu har vi en riktigt fin flotta med jollar!

Förra säsongen köpte klubben en 2-Krona som vi hoppas kommer användas flitigt på sommarens kurser. Nu har vi en riktigt fin flotta med jollar! Hej alla medlemmar och blivande, Vi i styrelsen vill önska alla välkomna till en ny segelsäsong i Hovenäset med extra mycket aktiviteter i sommar. Vi har en ny seglarskoleansvarig, Samuel Bohlin, som tillsammans

Läs mer

IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016

IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016 IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016 Föreningen har möjlighet att söka stöd både till fria satsningar och färdiga paket. Nedan följer exempel på projekt som faller inom ramen för Idrottslyftet 2016 som förhoppningsvis

Läs mer

PROTOKOLL, STYRELSE MÖTE 12 Jan 2014, vänortsrummet, kommunhuset

PROTOKOLL, STYRELSE MÖTE 12 Jan 2014, vänortsrummet, kommunhuset PROTOKOLL, STYRELSE MÖTE 12 Jan 2014, vänortsrummet, kommunhuset Närvarande: Sarah Andersson (SA) ordf., Anna Nord (AN) kassör, Irene Ek (IE) sekr., Terese Öström (TÖ), Åsa Frank (ÅF) ledamöter, Jessica

Läs mer

Protokoll fört vid NHRKs styrelsemöte onsdagen den 2 juni 2010

Protokoll fört vid NHRKs styrelsemöte onsdagen den 2 juni 2010 Protokoll fört vid NHRKs styrelsemöte onsdagen den 2 juni 2010 Närvarande: Ulrika Sonn, Camilla Billö, Per Anders Melin, Gunilla Tochtermann, Susanne Bengtsson, Peter Fridolfsson, Lisa Andersson, Malla

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

MOTORBLOCKET OKTOBER

MOTORBLOCKET OKTOBER MOTORBLOCKET OKTOBER 2002 RESTAD GÅRD 7 SEPTEMBER 2002 Efter inbjudan från Riksbyggen och Västfastigheter har Vänersborgs Motorklubb åter deltagit vid Restad Gård arrangemanget. Flera av klubbens rallyförare

Läs mer

Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04

Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04 Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04 Mötesrapporter Östhammas Filatelistklubb Till startsidan Från mötet i maj 2009 Inlag 4 juni 2009 Hej Filatelister i Östhammars Filatelistklubb Här kommer en

Läs mer

Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte

Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte Tid: Måndagen den 21 mars 2011, kl. 17.30 Plats: Närvarande: Frånvarande: KRK Maria Andersson, ledamot Lars Boberg, ledamot Karin Johansson, ledamot

Läs mer

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER!

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Nyhetsbrev #5 2015 Sida 1 av 6 TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Vi vill med årets sista nyhetsbrev passa på att tacka för en mycket innehållsrik och bra säsong. Nu satsar vi på att förbereda 2016 års

Läs mer

Hästarna stod i den gamla stallbyggnaden, där det endast fanns jordgolv och inget vatten indraget. Ridlektionerna hölls dagtid i en av rasthagarna.

Hästarna stod i den gamla stallbyggnaden, där det endast fanns jordgolv och inget vatten indraget. Ridlektionerna hölls dagtid i en av rasthagarna. HISTORIK 1970 Startade Baståsens Ridskola med sin verksamhet. Några ponnyer införskaffades, då det visade sig finnas ett stort behov av små hästar. SRF hade endast stora hästar och mest vuxenutbildning.

Läs mer

Både VM och SM till Mollösund i sommar!

Både VM och SM till Mollösund i sommar! Både VM och SM till Mollösund i sommar! Det er med stor glädje Mollösunds Båtförening nu kan sätta Mollösund på Sveriges kappseglingskarta. I konkurrens med andra segelklubbar har MBF fått äran att arrangera

Läs mer

Munskänkarna i Nyköping inbjuder/kallar till MINIVINMÄSSA OCH ÅRSMÖTE Blommenhof Hotell 15 Februari 2013

Munskänkarna i Nyköping inbjuder/kallar till MINIVINMÄSSA OCH ÅRSMÖTE Blommenhof Hotell 15 Februari 2013 Munskänkarna i Nyköping inbjuder/kallar till MINIVINMÄSSA OCH ÅRSMÖTE Blommenhof Hotell 15 Februari 2013 Årsmötet inleder MiniVinmässan med start 1830. Insläpp med fördrink före 1830. Se särskild kallelse

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15!

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15! BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk

Läs mer

Gruppspelsregler. Enskede Lawn Tennisklubb

Gruppspelsregler. Enskede Lawn Tennisklubb 1 Gruppspelsregler Enskede Lawn Tennisklubb Februari 2009 ENSKEDE LAWN TENNIS KLUBB SOCKENVÄGEN 290 120 40 ÅRSTA TEL: 08-81 90 70 E-MAIL: eltk.tennis@tele2.se www.eltk.se bankgiro: 5242-7945 org.nr 802011-8827

Läs mer

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 2-2013

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 2-2013 VATNALILJAbladet För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 2-2013 Redaktionsspalten Vatnaliljabladet kommer ut med fyra nummer per år. Manusstopp är för nr 3-2013 nr 4-2013 8 september 1 december Om

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 1. Valda av årsmötet för styrelseuppdrag för Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 2013 Följande personer har haft styrelseuppdrag i

Läs mer

Valet 2010 på facebook!

Valet 2010 på facebook! Ursäkta mig, hur kommer jag till Sosserian? Informationssidor från SAP it Helsingborg - 2010 Valet 2010 på facebook! Är det inte en valseger jag ser där borta? Informationssidor från SAP it Helsingborg

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

Styrelsen informerar.

Styrelsen informerar. Nr 3 December 2013 Styrelsen informerar. Året går snart mot sitt slut och vi vill passa på att tacka alla ideella som hjälpt till att driva föreningen. Cafeterian har haft bättre/mer öppet detta termin

Läs mer

1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se

1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 2(5) DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer ordförande, sekreterare, justerare 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till:

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till: Bävernytt Din lokala nyhetskälla Nr 1 - Feb 2008 Du som Medlem är Inbjuden till: ordförande h a r o r d e t Styrelsens arbete efter jul och nyår flyter på för fullt. Vi har många bollar i luften. Om inte

Läs mer

Vi har äntligen startat upp detta med Radiostyrdbilsport i Helsingborg igen.

Vi har äntligen startat upp detta med Radiostyrdbilsport i Helsingborg igen. Sida 1 av 5 Hem Arbetsdagar Sponsorer Verksamhet Medlem Banorna Tävlingar Bildgalleri Filmer Önskelista Kontakt Hitta hit Online Användare Lösenord Jan 30 2009 Välkommen till en del av SMK Helsingborg,

Läs mer

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13 1. Årsmötet öppnades 2. Röstlängd fastställdes till 10st 3. Till ordförande för mötet valdes Fredrik Nordfelth och till sekreterare Jenny Eriksson.

Läs mer

JUNI. 1. Må 16/6 - Ti 17/6 2 dag läger NybBARN 1 450 kr ponny kurs för EG Nivå: Från nybörjarnivå ca 2 års ridvana. Ålder ca 5 ca 9 år

JUNI. 1. Må 16/6 - Ti 17/6 2 dag läger NybBARN 1 450 kr ponny kurs för EG Nivå: Från nybörjarnivå ca 2 års ridvana. Ålder ca 5 ca 9 år JUNI PONNY 1. Må 16/6 - Ti 17/6 2 dag läger NybBARN 1 450 kr ponny kurs för EG Nivå: Från nybörjarnivå ca 2 års ridvana. Ålder ca 5 ca 9 år 2. On 18/6 T0 19/6 2 dag läger NybBARN 1 450 kr ponny kurs för

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN Tid: 4 september 2008 kl 19.00 Plats: Hemma hos ordförande Ove Paulusson i Mölndal Närvarande: Ordförande Ove Paulusson () IT-ansvarig Morgan Fredberg () via

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

välkommen till S-studenters 27:e kongress!

välkommen till S-studenters 27:e kongress! välkommen till S-studenters 27:e kongress! S-studenter 27:e ordinarie kongress går av stapeln 10-12 juni på Karlstads universitet. Förbundsstyrelsen och värdklubben S-studenter Karlstad hälsar dig hjärtligt

Läs mer

Läs om Lägerhelg för barnfamiljer Bussresa till Kolmården Nyvalda styrelsen och mycket mer

Läs om Lägerhelg för barnfamiljer Bussresa till Kolmården Nyvalda styrelsen och mycket mer Astma- Astma- och och Allergiföreningen Allergiföreningen i Stockholm i Stockholm Januari- Nr 2 2012 mars maj 2012 Läs om Lägerhelg för barnfamiljer Bussresa till Kolmården Nyvalda styrelsen och mycket

Läs mer

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Välkommen till Astma och Allergiföreningen i Malmö Adress: Falkmansgatan

Läs mer

Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping.

Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping. Ingelsta GK Medlemsmöte 2014-10-22 Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping. 0 Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 Föreningen Gunnsjöbadet Kallelse till årsmöte Härmed kallas du till årsmöte I föreningen Gunnsjöbadet söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 i Kvarngården, Bergshamra Dagordning 1. Val av ordförande samt sekreterare

Läs mer

TEMADAGAR vt-12 Sex temadagar Gå på så många du vill Teori för ridskoleryttare!

TEMADAGAR vt-12 Sex temadagar Gå på så många du vill Teori för ridskoleryttare! TEMADAGAR vt-12 Sex temadagar Gå på så många du vill Teori för ridskoleryttare! RIDSKOLAN INFORMERAR TEMADAGAR - teori På Jutagårdens Ridskola vill vi inte bara prioritera och värdesätta ridning utan även

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Datum: 2006-10-09 Plats: Studiecentrum Ordförande: Erik Wendel TM05 Sekreterare: Anna Hansson TM05 Jenny A Andersson TM06 Jenny

Läs mer

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder Hösten 2014 körde vi ett projekt där vi var ute i invandrartäta bostadsområden och ordnade små gårdsorienteringar. Intresset var stort men vi hade mycket svårt att få någon till klubben. Den stora behållningen

Läs mer

Vill Du sponsra en av Sveriges största ridklubbar?

Vill Du sponsra en av Sveriges största ridklubbar? Vill Du sponsra en av Sveriges största ridklubbar? Sponsorerbjudanden från Djursholms Ridklubb Anrik ridklubb grundad år 1925 En av Sveriges största ridklubbar med ca 1.000 medlemmar En av de främsta tävlingsarrangörerna

Läs mer

VÅREN -09 SPF SKUTAN VÄDDÖ. SKUTANNYTT www.spfskutanvaddo.se

VÅREN -09 SPF SKUTAN VÄDDÖ. SKUTANNYTT www.spfskutanvaddo.se 1 VÅREN -09 B ästa medlemmar! SPF SKUTANs nittonde årsmöte hölls 12 februari 2009! Av detta förstår vi att vi har att se fram mot ett 20-årsjubileum kommande år. Vår förening kom till under våren 1990.

Läs mer

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Stämman hölls på Ljungalid, långfredag den 10 april 2009. Antal deltagare på stämman var 61 personer enligt närvarolista. 1 Stämmans

Läs mer

(Om barnet rider lektion två gånger i veckan ger vi 15 % rabatt på avgiften)

(Om barnet rider lektion två gånger i veckan ger vi 15 % rabatt på avgiften) HÖSTTERMINEN 2016 När börjar vi? Vi startar vecka 33 och slutar vecka 50. På höstlovet utgår de ordinarie ridlektionerna? Sammanlagt er på terminen.är det 21 stycken lektion Vad kostar det? Vi har två

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10 Mörka kvällar och leriga helger Denna mellanperiod är det mörkt på kvällarna och strax över noll på dagarna, det gör att det är svårkört utomhus. Däremot så är det full fart på onsdagskvällarna i Gamla

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Falu Brukshundklubb den 5/9 2011.

Protokoll fört vid styrelsemöte för Falu Brukshundklubb den 5/9 2011. Protokoll fört vid styrelsemöte för Falu Brukshundklubb den 5/9 2011. Plats: Klubbstugan, Heden Deltagare ledamöter: Mats Edbäck, Inga lill Palmberg, ulrika S N, Maj britt Johnsson Deltagare suppleanter:

Läs mer

! anordnat av Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem och Fritidshemmen vid Martinskolan, Stockholm Söders waldorfskola

! anordnat av Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem och Fritidshemmen vid Martinskolan, Stockholm Söders waldorfskola Vårseminarium 2014 25-27 april anordnat av Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem och Fritidshemmen vid Martinskolan, Stockholm Söders waldorfskola Nu är det dags igen Vårt stora och brokiga

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Halliwick-läger i Egypten 2008 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Skall ni dra igång en förening? Här finns viktig information Innehåll Varför bilda en förening?... 3 Vad krävs?... 3 Förberedelser... 4 Bildandemötet... 4 Styrelsen... 5 Det första

Läs mer

---------------------------------------------------------------------------------- 5 mars: Vegoforum i Stockholm slår åter upp portarna!

---------------------------------------------------------------------------------- 5 mars: Vegoforum i Stockholm slår åter upp portarna! Foto: Evan-Amos/Wikimedia Commons Maten #1 och miljön ---------------------------------------------------------------------------------- NYHETSBREV FRÅN SVENSK MAT- OCH MILJÖINFORMATION NR 1, 2016 PUBLICERAT

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Innehållsförteckning Välkommen... 1 Innan ditt sommarjobb... 2 Under ditt sommarjobb... 3 Första arbetsdagen... 3 Arbetsuppgifter... 3 Rutiner...

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-12-06

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-12-06 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-12-06 Närvarande: Karin Andersson Agnetha Pethrus Ulla Terneby Louise Rosengren Eva Stark Hans Ericson Marie Caiman Lena Jovén Ej närvarande: Tina Hansen

Läs mer

Schack4an ur ett strategiskt perspektiv - en ungdomsledarkurs

Schack4an ur ett strategiskt perspektiv - en ungdomsledarkurs Schack4an ur ett strategiskt perspektiv - en ungdomsledarkurs 13-14 september 2008 i Växjö Sveriges schackförbunds utvecklingskommitté bjuder härmed in till framtidshelg med inriktning Schack4an. Platsen

Läs mer

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte.

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte. PROTOKOLL Nr 5 år 9 Styrelsemöte 2007-01-11 ABC-lokal Närvarande: Anna Stubbendorff (ordförande) Peter Danilo (vice ordförande) Sofia Thente (sekreterare) Anders Ohlsson (kassör) Fredrik Carlsson (suppleant)

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

Att anordna en rallylydnadstävling. Planera i god tid

Att anordna en rallylydnadstävling. Planera i god tid Att anordna en rallylydnadstävling Planera i god tid Tänk på att vara ute i god tid med planeringen av tävlingen. Är det en officiell rallylydnadstävling som klubben ska arrangera, så ska ansökan göras

Läs mer

Om oss HISTORIK. Kort historisk sammanfattning:

Om oss HISTORIK. Kort historisk sammanfattning: Om oss Välkommen som medlem i Föreningen Gunnesby Koloniträdgårdar. Som nybliven innehavare av en stuga i Gunnesbykolonin är det mycket nytt, förutom allt som gäller skötsel av stugan och tomten, så är

Läs mer

3:e november i Vara. Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland.

3:e november i Vara. Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland. 3:e november i Vara Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland. Distriktshöstmöte med val till våra sektioner mm Tävlingstermin våren 2016, planering

Läs mer

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 Långt ut i Stockholms unika ytterskärgård, i Bullerö naturreservat, ligger ett litet torp

Läs mer

OFFICIELLT PROGRAM VID ÅRSMÖTET I VESSIGEBRO 2016

OFFICIELLT PROGRAM VID ÅRSMÖTET I VESSIGEBRO 2016 OFFICIELLT PROGRAM VID ÅRSMÖTET I VESSIGEBRO 2016 TORSDAG 5 MAJ: Inkörning på KATRINEBERG, VESSIGEBRO, under dagen. Ni är även välkomna tidigare, skriv bara in ankomsten på anmälan. Koordinater: N 56 58

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-09-15, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDET. Modernt Fältskytte

SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDET. Modernt Fältskytte SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDET Modernt Fältskytte Fotograf Jari Hjerpe Studieplan Studieplan Inledning Modernt Fältskytte Välkomna till en gemensam stund kring bordet! Styrelsepaketet syftar främst till att

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fråga om kallelse till mötet skickats ut i god tid 3. Godkännande av föredragningslista inkl. anmälan av övriga ärenden 4. Val av ordförande

Läs mer

SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne

SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne Kurser: Träningsläger för styrelsen Plattformen Grundläggande tränarutbildning GTU Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdom Idrottspsykologi för barn

Läs mer