Kommunfullmäktige (26) Se särskild förteckning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunfullmäktige (26) Se särskild förteckning"

Transkript

1 Kommunfullmäktige (26) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 30 januari 2006 kl Paragrafer 1-21 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt särskild förteckning Sture Wernersson, kommundirektör Lena Magnusson, sekr Utses att justera Jan Linde och Solveig Einarsson Lundqvist Justeringens plats och tid Kommunhuset, Mölnlycke, måndagen den 6 februari 2006 kl Sekreterare... Lena Magnusson Ordförande... Annette Eiserman-Wikström Justerande Jan Linde Soveig Einarsson Lundqvist Organ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningen, kommunkansliet, Mölnlycke Underskrift... Ilona Martinson

2 Kommunfullmäktige Kf 1 ALLMÄNPOLITISK DEBATT Kommunfullmäktige håller en allmänpolitisk debatt. I debatten yttrar sig Ing-Marie Samuelsson (s), Sven Johanson (m), Ellen Juntti (m), Kersti Lagergren (m), Göran Hildén (fp), Solveig Einarsson Lundqvist (fp), Leif Persson (fp), Leif-Ove Bohlin (kd), Inga Edwertz (v), Gunnar Carlson (spi), Carin Nilsson (mp), Maria Kornevik Jakobsson (c), Jan Linde (s), Bo Lindberg (kd), Nils Bengtsson (spi), Per Vorberg (m), Verner Bengtsson (c), Bengt Andersson (v), Anita Jeppsson (spi), Siw Hallbert (s), Birgitta Eriksson (s), Pehter Hill (m), Karin Wickman (m), Bodil Lindgren (fp), Patrik Linde (s) och Björn Björneberg (fp).

3 Kommunfullmäktige Kf 2 Dnr 2004/ DETALJPLAN FÖR DEL AV SALMERED 1:306 M FL, ÖSTRA ÖNNERÖD (OMRÅDET SÖDER OM SKOLAN) I LANDVETTER Sektorn för samhällsbyggnad har upprättat förslag till detaljplan för del av Salmered 1:306 m fl, Östra Önneröd (området söder om skolan) i Landvetter. Planförslaget har varit utställt enligt plan- och bygglagen 5:23 under tiden 28 oktober 18 november Inkomna synpunkter redovisas i utlåtande av den 23 november Efter utställningen har planen reviderats/kompletterats med ytterligare planbestämmelser. Revideringen berör inte några enskilda intressen. I övrigt stämmer antagandehandlingarna överens med det utställda förslaget. Förslaget är förenligt med gällande översiktsplan och går att förena med en från allmän synpunkt lämplig användning av mark- och vattenresurser enligt Miljöbalken kapitel 3. Förslaget medför inte att någon miljökvalitetsnorm enligt Miljöbalken kapitel 5 överträds. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 24 november Kommunstyrelsen behandlade ärendet i 10/2006. Kommunfullmäktiges beslut i enlighet med kommunstyrelsens förslag Fullmäktige antar detaljplan för del av Salmered 1:306 m fl, Östra Önneröd (området söder om skolan) i Landvetter enligt föreliggande förslag.

4 Kommunfullmäktige Kf 3 Dnr 2005/ UTREDNING OM GATUKOSTNADER INOM FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR DEL AV SALMERED 1:306 M FL, ÖSTRA ÖNNERÖD I LANDVETTER Sektorn för samhällsbyggnad har upprättat gatukostnadsutredning för förslag till detaljplan för del av Salmered 1:306 m fl, Östra Önneröd i Landvetter. Utredningen har, tillsammans med detaljplaneförslag för området, varit utställt under tiden 28 oktober 18 november Inga yttranden har inkommit. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 25 november Kommunstyrelsen behandlade ärendet i 11/2006. Kommunfullmäktiges beslut i enlighet med kommunstyrelsens förslag Fullmäktige beslutar att uttag av gatukostnader inom förslag till detaljplan för del av Salmered 1:306 m fl, Östra Önneröd, skall ske enligt föreliggande förslag daterat i oktober 2005.

5 Kommunfullmäktige Kf 4 Dnr 2004/ EXPLOATERINGSAVTAL FÖR DEL AV ÖSTRA ÖNNERÖD I LANDVETTER Sektorn för samhällsbyggnad har upprättat förslag till exploateringsavtal mellan kommunen och Skanska AB. Avtalet avser en markanvisning på cirka kvm för uppförande av 30 lägenheter med hyresrätt och 34 småhus med äganderätt i Östra Önneröd i Landvetter. Köpeskillingen uppgår till totalt kronor och inkluderar gatukostnader samt anslutningsavgifter för vatten och avlopp. Projektet ingår som en del i utbyggnaden av Östra Önneröd. Byggstart är planerad till 2006 i enlighet med nu gällande bostadsförsörjningsprogram. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 24 november Kommunstyrelsen behandlade ärendet i 12/2006. Kommunfullmäktiges behandling Yttranden Leif Persson (fp), Björn Magnusson (s) och Verner Bengtsson (c). Kommunfullmäktiges beslut i enlighet med kommunstyrelsens förslag Fullmäktige godkänner exploateringsavtal för del av Östra Önneröd enligt föreliggande förslag.

6 Kommunfullmäktige Kf 5 Dnr 2005/ FÖRVÄRV AV FASTIGHETEN BÅRHULT 1:3 I LANDVETTER Sektorn för samhällsbyggnad har upprättat förslag till köpeavtal mellan kommunen och ägarna till fastigheten Bårhult 1:3 i Landvetter avseende kommunens förvärv av fastigheten som omfattar cirka 35 hektar. Köpeskillingen uppgår till kronor. Fastigheten ligger mellan Fläskebotippen och riksväg 40 och kommer i framtiden att beröras av den nya planerade avfarten Slambymotet. Fastighetens placering vid tippen, verksamhetsområde för industrier samt motorväg med avfart gör att den är intressant för en framtida utveckling av ett verksamhetsområde i anslutning till Slambymotet. Del av fastigheten ingår i nu gällande markförvärvsprogram. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 24 november Kommunstyrelsen behandlade ärendet i 21/2006. Kommunfullmäktiges beslut i enlighet med kommunstyrelsens förslag Fullmäktige godkänner köpeavtal avseende fastigheten Bårhult 1:3 enligt föreliggande förslag. Förvärvet finansieras med likvida medel inom ramen för tidigare beslutad upplåning.

7 Kommunfullmäktige Kf 6 Dnr 2005/ SLUTREDOVISNING AVSEENDE NYBYGGNAD AV GRUPPBOSTAD VID LINDBACKEN I MÖLNLYCKE Från sektorn för teknik och försörjningsstöd föreligger slutredovisning av den 30 november 2005 avseende nybyggnad av gruppbostad vid Lindbacken i Mölnlycke. Redovisningen visar ett överskott på kronor. Kommunstyrelsen behandlade ärendet i 9/2006. Kommunfullmäktiges beslut i enlighet med kommunstyrelsens förslag Fullmäktige godkänner slutredovisningen.

8 Kommunfullmäktige Kf 7 Dnr 2005/ YTTRANDE ÖVER KOMMUNREVISIONENS RAPPORT AVSEENDE VERKSTÄLLIGHET AV FULLMÄKTIGES BESLUT Revisionsnämnden har genomfört en granskning av verkställighet av fullmäktiges beslut Rapporten visar att av de 21 beslut som granskats har 8 verkställts. Övriga granskade beslut har till övervägande delen påbörjats men inte avslutas. Rapporten visar också att verkställighet pågår trots att fullmäktige fattade beslut i ärendena redan Någon återrapportering till fullmäktige om varför verkställigheten försenats verkar inte alltid ha skett. Revisorerna konstaterar dock att det finns olika administrativa rutiner för återrapportering till fullmäktige. Revisorerna ser positivt på det arbete som nu pågår med att ta ett helhetsgrepp avseende målarbete och rutiner för uppföljning som fortsättningsvis bör ge goda förutsättningar till kontinuitet i återrapporteringen till fullmäktige. Revisorerna framhåller särskilt vikten av följande: o Återrapportering/delrapportering till fullmäktige där verkställighetsprocessen sträcker sig över en längre tidsperiod eller där förutsättningarna för genomförande hinner förändras under verkställighetens gång. Ett system för denna uppföljning och utvärdering behövs. o Att hålla policies/inriktningsmål och planer aktuella/uppdaterade. Sektorn för administrativt stöd kommenterar rapporten i skrivelse av den 28 november 2005 och redovisar vilka åtgärder som kommer att vidtas med anledning av rapporten. Kommunstyrelsen noterade i 29/2006 att en översyn/revidering av de administrativa rutinerna kommer att göras under 2006 där återrapportering av beslut ingår. Kommunstyrelsen beslutade vidare delge kommunfullmäktige beslutet. Kommunfullmäktige noterar informationen.

9 Kommunfullmäktige Kf 8 Dnr 2002/ MOTION ANGÅENDE LÅGENERGILAMPOR Kommunfullmäktige beslutade i 121/2002 till kommunstyrelsen remittera motion från Staffan Holmgren (m) med förslag att kommunstyrelsen får i uppdrag att utarbeta en plan för att inom en fyraårsperiod byta samtliga lampor i den yttre belysningen till lågenergilampor. Sektorn för samhällsbyggnad anför i skrivelse av den 29 november 2005 följande: Kommunen har cirka armaturer i den s k yttre belysningen. Kommunens kostnader uppgick 2004 till kronor varav kronor var elkostnader. Under vintern gjordes en inventering av belysningspunkterna för att effektivare kunna sköta den yttre belysningen. Inventeringen visar att cirka armaturer är av äldre typ som är betydligt mer energikrävande och innehåller miljögiftet kvicksilver. Motionären föreslår att de äldre kvicksilverarmaturerna byts ut med hänsyn till miljön och elförbrukningen. I fastställd budget/plan för finns en investering på 10 miljoner kronor för utbyte av kvicksilverlampor under åren Sektorn har i uppdrag att under 2006 ta fram en utbytesplan och strategi för den yttre belysningen för ett principiellt antagande i fullmäktige. Kommunstyrelsen behandlade ärendet i 25/2006. Kommunfullmäktiges behandling Yttrande Pehter Hill (m). Kommunfullmäktiges beslut i enlighet med kommunstyrelsens förslag Fullmäktige anser med hänvisning till ovanstående motionen besvarad.

10 Kommunfullmäktige Kf 9 Dnr 2003/ MOTION ANGÅENDE KOMMUNVAPEN Kommunfullmäktige beslutade i 78/2003 till kommunstyrelsen remittera motion från Pehter Hill (m) med förslag att kommunfullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att med hjälp av riksarkivet starta ett arbete för att ta fram ett kommunvapen. Motionärens motiv för detta är följande: o Härryda kommun är en av tre kommuner som inte har ett kommunvapen. o Den kommunala symbol som består av de stiliserade bokstäverna HK känns inte som en värdig och professionell symbol för kommunen. o Härryda kommun är okänd för många medborgare i Sverige och detta beror delvis på att kommunen inte har ett kommuntecken som ger ett mer varaktigt intryck. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 5 december Sektorn anser att kommunen bör skaffa sig ett heraldiskt godkänt kommunvapen. Detta kan organiseras genom en arbetsgrupp bestående av en representant från kulturverksamheten samt stadsarkitekten och en utomstående kulturpersonlighet. Arbetsgruppen bör till sig knyta en representant för riksarkivet. Som politisk ledningsgrupp för arbetet föreslås kommunens konstråd. Kommunstyrelsens behandling Kommunstyrelsen behandlade ärendet i 27/2006 och beslutade då föreslå fullmäktige att uppdra åt kommunstyrelsen att arbeta fram förslag till ett heraldiskt godkänt vapen för Härryda kommun i enlighet med förslag från sektorn för samhällsbyggnad. Kommunfullmäktiges behandling Yttranden Pehter Hill (m), Gunnar Carlson (spi), Leif Persson (fp) och Ing-Marie Samuelsson (s).

11 Kommunfullmäktige forts Kf 9 Yrkanden Pehter Hill yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Gunnar Carlson yrkar avslag på motionen. Efter ställd proposition på kommunstyrelsens förslag och Gunnar Carlsons avslagsyrkande finner ordföranden att fullmäktige beslutat bifalla kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktiges beslut i enlighet med kommunstyrelsens förslag Fullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att arbeta fram förslag till ett heraldiskt godkänt vapen för Härryda kommun i enlighet med förslag från sektorn för samhällsbyggnad. Motionen anses härmed besvarad. Mot beslutet reserverar sig Anita Jeppsson (spi), Gunnar Carlson (spi) och Nils Bengtsson (spi).

12 Kommunfullmäktige Kf 10 Dnr 2004/ MOTION ANGÅENDE UPPRÄTTANDE AV VÄLFÄRDSBOKSLUT Kommunfullmäktige beslutade i 87/2004 till kommunstyrelsen remittera motion från Bo Axelsson (s), Ing-Marie Samuelsson (s) och Jan Linde (s) angående upprättande av välfärdsbokslut. Syftet skulle bland annat vara att skapa ett styr- och uppföljningsinstrument för folkhälsan i kommunen. Motionärerna föreslår att kommunstyrelsen får i uppdrag att efter utredning av innehåll och form årligen upprätta ett välfärdsbokslut att presenteras för kommunfullmäktige. Förvaltningen anför i skrivelse av den 25 oktober 2005 bland annat följande: Det övergripande målet i arbetet med välfärdsbokslut är att skapa samhälleliga förutsättningar för en god hälsa på lika villkor hos kommunens invånare. Detta mål stämmer nära överens med målet för den nationella folkhälsopolitiken. Svenska kommuner har arbetat med lokala välfärdsbokslut sedan slutet av 1990-talet. Folkhälsoinstitutet har tillsammans med kommuner och landsting utvecklat en modell för välfärdsbokslut. I modellen speglas utvecklingen av välfärden med 13 välfärdskomponenter som alla har betydelse för hälsan. Komponenterna uttrycks genom ett 60-tal mätbara nyckeltal som kommunen kan påverka. Ett förslag till folkhälsoprofil för kommunen har utarbetats. Syftet med folkhälsoprofilen är att utifrån känd och tillgänglig statistik kartlägga hälsoläget i kommunen, medvetandegöra och skapa ett intresse för kommuninvånarnas hälsa och välfärd samt fungera som ett verktyg för att uppnå tvärsektoriellt samarbete. Profilen skall ge en helhetssyn på hälsa, utgöra ett underlag för ett långsiktigt strategiskt planeringsarbete och underlätta prioriteringsområden samt fungera som ett redskap för att följa upp hälsoläget i kommunen.

13 Kommunfullmäktige forts Kf 10 I folkhälsoprofilen föreslås att folkhälsoarbetet i kommunen skall koncentreras till fyra målområden. o Delaktighet och inflytande o Trygga och goda uppväxtvillkor o Sunda och säkra miljöer och produkter o Hälsosamma levnadsvanor. Förvaltningen föreslår att arbetet med välfärdsbokslut i kommunen skall utgå från den lokala folkhälsoprofil som nu arbetas fram. Välfärdsbokslutet bör följa de fyra lokala mål som prioriteras i folkhälsoprofilen. Det första välfärdsbokslutet föreslås begränsas till två målområden: Trygga och goda uppväxtvillkor och Hälsosamma levnadsvanor. Så småningom bör välfärdsbokslutet omfatta samtliga i kommunen prioriterade målområden. Kommunstyrelsen behandlade ärendet i 3/2006. Kommunfullmäktiges behandling Yttrande Jan Linde. Yrkande Jan Linde yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktiges beslut i enlighet med kommunstyrelsens förslag Fullmäktige anser motionen besvarad med hänvisning till förvaltningens skrivelse av den 25 oktober 2005.

14 Kommunfullmäktige Kf 11 Dnr 2004/ MOTION ANGÅENDE MÅL FÖR GRUNDSKOLEELEVERS SIM- OCH LIVRÄDDNINGSKUNSKAPER VID UTGÅNGEN AV FEMTE SKOLÅRET Kommunfullmäktige beslutade i 162/2004 till kommunstyrelsen remittera motion från Siw Hallbert (s) angående grundskoleelevers sim- och livräddningskunskaper vid utgången av femte skolåret. Motionären föreslår att fullmäktige fastställer mål för grundskoleelevers simoch livräddningskunskaper vid utgången av femte skolåret enligt följande: Elev i Härryda kommuns grundskolor skall vid slutet av femte skolåret betraktas som simkunnig: om han/hon kan falla i vattnet och efter att ha fått huvudet under vatten åter kan ta sig upp till vattenytan simma 200 meter på djupt vatten, varav 50 meter ryggsim om han/hon kan hantera nödsituationer vid vatten genom att begära hjälp genom att ringa larmnummer, kan hjälpa en nödställd med förlängd arm och förstå hur förlängd arm ger egen säkerhet, kan utföra kast med livboj med lina, göra medvetandekontroll, ge konstgjord andning och placera nödställd i framstupa sidoläge om han/hon har kunskaper om regler för bad-, båt- och isvett samt har kunskaper om de risker som är förknippade med vistelse vid och i vatten och på isar. Sektorn för utbildning och kultur tillstyrker i skrivelse av den 2 augusti 2005 motionärens förslag. Sektorn bedömer dock att simkravet vid utgången av femte skolåret bör förbli som idag, d v s 50 meter. Kommunstyrelsen beslutade i 204/2005 återremittera ärendet till förvaltningen för utredning av vilka merkostnader det skulle innebära om eleverna skall kunna simma 200 meter i stället för 50 meter år 5. Sektorn för utbildning och kultur redovisar i skrivelse av den 23 november 2005 att den totala merkostnaden för simskola, simundervisning och test för 200 meter beräknas till cirka kronor. Denna ökning ryms inte inom sektorns ekonomiska ramar under perioden

15 Kommunfullmäktige forts Kf 11 Mot bakgrund av ovanstående och med hänvisning till sektorns skrivelse av den 2 augusti 2005 vidhåller sektorn sin tidigare bedömning dvs. att simkravet vid utgången av femte skolåret förblir 50 meter på djupt vatten. Kommunstyrelsen beslutade i 6/2006 att inför 2007 års budget på nytt överväga frågan. Kommunstyrelsen behandlade ärendet i 6/2006. Kommunfullmäktiges behandling Yttrande Siw Hallbert. Kommunfullmäktiges beslut i enlighet med kommunstyrelsens förslag Fullmäktige anser med hänvisning till ovanstående motionen besvarad.

16 Kommunfullmäktige Kf 12 Dnr 2004/ MOTION ANGÅENDE PERSONALFÖRSÖRJNING OCH KOMPETENS- UTVECKLING Kommunfullmäktige beslutade i 124/2004 till kommunstyrelsen remittera motion från Ingegerd Helén (s) och Birgitta Eriksson (s) angående personalförsörjning och kompetensutveckling framför allt inom barnomsorg och äldreomsorg. Motionärernas utgångspunkt är att det på sikt kan bli problem med personalförsörjning inom dessa områden och föreslår därför att kommunstyrelsen får i uppdrag att undersöka möjligheter och intresse för validering av personal inom äldreomsorg och barnomsorg samt beräkna kostnaderna för detta. Sektorn för administrativt stöd redogör i skrivelse av den 6 december 2005 för kompetensutvecklingsarbetet inom äldreomsorgen och barnomsorgen. Kommunstyrelsen behandlade ärendet i 33/2006. Kommunfullmäktiges behandling Yttrande Birgitta Eriksson. Kommunfullmäktiges beslut i enlighet med kommunstyrelsens förslag Fullmäktige anser motionen besvarad med hänvisning till skrivelse av den 6 december 2005 från sektorn för administrativt stöd.

17 Kommunfullmäktige Kf 13 Dnr 2005/ MOTION OM DELNING AV DEN SOCIALA SEKTORN Kommunfullmäktige beslutade i 117/2005 till kommunstyrelsen remittera motion från Gunnar Carlson (spi) och Nils Bengtsson (spi) angående delning av den sociala sektorn. Motionärerna hemställer att fullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att låta utreda möjligheten att från och med den 1 januari 2007 dela upp den nuvarande sociala sektorn i en sektor för äldreomsorgen och en för resterande verksamheter. I samband med att den politiska organisationen förändrades 1999 ändrades också förvaltningsorganisationen. Utgångspunkten för förändringen var de uppgifter kommunen har avseende utbildning, stöd till individer och grupper samt samhällsbyggande. En gemensam förvaltning inrättades under kommunstyrelsen med fem sektorer, varav tre verksamhetssektorer och två stödsektorer. Från sektorn för administrativt stöd föreligger skrivelse av den 17 november Förvaltningen har inget förslag till beslut varför ärendet överlämnas till kommunstyrelsen för ställningstagande till fortsatt handläggning av motionen. Kommunstyrelsens behandling Kommunstyrelsen behandlade ärende i 32/2006 och beslutade då föreslå kommunfullmäktige att avslå motionen. Kommunfullmäktiges behandling Yttranden Gunnar Carlson (spi), Ing-Marie Samuelsson (s), Maria Kornevik Jakobsson (c) och Carin Nilsson (mp).

18 Kommunfullmäktige forts Kf 13 Yrkanden Gunnar Carlson yrkar med instämmande av Carin Nilsson att ärendet återremitteras till kommunstyrelsen med begäran om en seriös och allsidig utredning av frågan om delning av den sociala sektorn med utgångspunkt från de motiveringar som angivits i reservationen till kommunstyrelsens 32/2006. Ing-Marie Samuelsson yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Propositioner Proposition 1 Efter ställd proposition på återremiss och avgörande idag finner ordföranden att fullmäktige beslutat att ärendet skall avgöras idag. Proposition 2 Efter ställd proposition på kommunstyrelsens förslag finner ordföranden att fullmäktige beslutat bifalla förslaget. Kommunfullmäktiges beslut i enlighet med kommunstyrelsens förslag Fullmäktige beslutar avslå motionen. Mot beslutet reserverar sig Anita Jeppsson (spi), Gunnar Carlson (spi), Nils Bengtsson (spi), Birgitta Olsson (mp), Carin Nilsson (mp) och Anders Wall (mp).

19 Kommunfullmäktige Kf 14 Dnr 2005/ REDOVISNING AV OBESVARADE MOTIONER Från sektorn för administrativt stöd föreligger redovisning av den 16 januari 2006 av obesvarade motioner. Kommunfullmäktige noterar informationen i redovisningen.

20 Kommunfullmäktige Kf 15 Dnr 2005/ INTERPELLATION ANGÅENDE FAMILJEDAGHEMMEN Från Maria Kornevik Jakobsson (c) föreligger interpellation till kommunstyrelsens ordförande angående familjedaghemmen. Fullmäktige beslutade i 177/2005 medge att interpellationen får ställas. Kommunfullmäktiges behandling Kommunstyrelsens ordförande Ing-Marie Samuelsson besvarar interpellationen. Yttranden Maria Kornevik Jakobsson (c), Gunnar Carlson (spi), Kersti Lagergren (m), Carin Nilsson (mp), Birgitta Eriksson (s), Peter Wågsjö (kd) och Jan Linde (s).

21 Kommunfullmäktige Kf 16 Dnr 2006/ FRÅGA ANGÅENDE VILLKOREN FÖR TEAM SURPRISE OCH KONSTÅKNINGEN Från Nils Bengtsson (spi) föreligger fråga till kommunstyrelsens ordförande angående villkoren för Team Surprise och konståkningen. Kommunfullmäktiges beslut Fullmäktige medger att frågan får ställas. Kommunstyrelsens ordförande Ing-Marie Samuelsson (s) besvarar frågan. Yttrande Nils Bengtsson.

22 Kommunfullmäktige Kf 17 Dnr 2006/ FRÅGA ANGÅENDE TILLFÄLLIG FÖRSKOLA PÅ RÅDAHEMMET Från Anita Jeppsson (spi) föreligger fråga till kommunstyrelsens ordförande angående tillfällig förskola på Rådahemmet. Kommunfullmäktiges beslut Fullmäktige medger att frågan får ställas. Kommunstyrelsens ordförande Ing-Marie Samuelsson (s) besvarar frågan. Yttrande Anita Jeppsson.

23 Kommunfullmäktige Kf 18 Dnr 2005/ ÄNDRING AV PLATS FÖR DE TVÅ FULLMÄKTIGESAMMAN- TRÄDEN SOM FÖRLÄGGS UTANFÖR MÖLNLYCKE 2006 I samband med att fullmäktige beslutade om sammanträdesdagar för 2006 beslutades också att förlägga majsammanträdet till Hällingsjö och septembersammanträdet till Landvetter. Förberedningen beslutade den 22 november 2005 föreslå fullmäktige att inte ha sammanträden i Hällingsjö och Landvetter utan i stället förlägga både maj- och septembersammanträdet till Rävlanda föreningsgård. Kommunfullmäktiges beslut Fullmäktige beslutar att förlägga sammanträdena i maj och september 2006 till Rävlanda föreningsgård.

24 Kommunfullmäktige Kf 19 REMITTERING AV INKOMNA MOTIONER Nedanstående motioner har inkommit. Dnr 2005/ Från Gunnar Carlson (spi) angående brottsförebyggande rådets uppgifter och organisation. Dnr 2006/ Från Ingrid Duwe (s) angående äldreboende i Mölnlycke centrum. Dnr 2006/ Från Nils Bengtsson (spi) angående försök med tyst asfalt. Dnr 2006/ Från Nils Bengtsson (spi) och Anita Jeppsson (spi) angående planering av BGT-boende vid äldreboendet Björkelid i Rävlanda. Dnr 2006/ Från Verner Bengtsson (c) angående översyn av avtal med fjärrvärmeleverantör. Kommunfullmäktiges beslut Fullmäktige remitterar motionerna till kommunstyrelsen.

25 Kommunfullmäktige Kf 20 Dnr 2006/ INTERPELLATION ANGÅENDE S K BÖTNING Från Kersti Lagergren (m) föreligger interpellation till kommunstyrelsens ordförande angående s k bötning. Kommunfullmäktiges beslut Fullmäktige medger att interpellationen får ställas.

26 Kommunfullmäktige Kf 21 ÄRENDEN FÖR FULLMÄKTIGES KÄNNEDOM Kommunfullmäktige delges 1. Information om motion, interpellation och fråga 2. Omvärldsanalys Dokument för fastställd långtidsplan Kommunfullmäktige noterar informationen.

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2007-01-22 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 22 januari 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 28-32 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunfullmäktige (20) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (20) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2006-02-27 1 (20) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 27 februari 2006 kl 19.00 22.30 Paragrafer 22-36 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Kommunfullmäktige (23) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (23) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2007-10-22 1 (23) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 22 oktober 2007 kl 18.00 20.20 Paragrafer 157-175 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2006-11-06 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 6 november 2006 kl 16.00 20.30 Paragrafer 325-329 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-05-14 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 14 maj 2007 kl 17.00 21.55 Paragrafer 164-170 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2006-04-18 1 (9)

Kommunstyrelsen - information 2006-04-18 1 (9) Kommunstyrelsen - information 2006-04-18 1 (9) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 18 april 2006 kl 16.00 20.00 Paragrafer 138-145 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Plats och tid Föreningsgården, Rävlanda, måndagen den 22 maj 2006 kl 19.00 21.30 Paragrafer 74-87 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Kommunstyrelsen (49)

Kommunstyrelsen (49) Kommunstyrelsen 2006-01-09 1 (49) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 9 januari 2006 kl 16.00 19.50 Paragrafer 1-42 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén m Annette Eiserman-Wikström

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (11)

Kommunstyrelsen - information (11) Kommunstyrelsen - information 2007-09-17 1 (11) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 17 september 2007 kl 16.00 21.20 Paragrafer 251-260 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunfullmäktige (32) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (32) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2007-03-26 1 (32) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 26 mars 2007 kl 1900 23.20 Paragrafer 47-70 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Kommunfullmäktige (34) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (34) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2006-06-19 1 (34) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 19 juni 2006 kl 19.00 22.35 Paragrafer 88-114 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2007-10-15 1 (8)

Kommunstyrelsen - information 2007-10-15 1 (8) Kommunstyrelsen - information 2007-10-15 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 15 oktober 2007 kl 16.00 19.45 Paragrafer 278-284 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7)

Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7) Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 21 januari 2008 kl 16.00 21.00 Paragrafer 26-31 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

A/^A-/ C\/ [1//\A/ C EvaRydén. S Anna Palmér, $$ 326-331 V Kerstin Sandberg, tj ers $ 325 S Thomas Gustafsson, tj ers S Siw Hallbert

A/^A-/ C\/ [1//\A/ C EvaRydén. S Anna Palmér, $$ 326-331 V Kerstin Sandberg, tj ers $ 325 S Thomas Gustafsson, tj ers S Siw Hallbert HÄRRYDA KOMMUN SAM MANTRADES PROTOKOLL 2015-1 l-09 I (8) Plats och tid Paragrafer Beslutande Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 9 november 2015, kl. 16.00-20.00 32s-33r M Per Vorberg, ordf. S Mats Werner

Läs mer

Kommunfullmäktige (21) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (21) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2006-09-18 1 (21) Plats och tid Föreningsgården, Rävlanda, måndagen den 18 september 2006 kl 19.00 20.25 Paragrafer 115-132 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Rådasjön kl. 16:00-20:10 ande ledamöter Per Vorberg (M) (ordförande) Patrik Linde (S) (vice ordförande) Evalotta Liljenzin (M) Grim Pedersen (M) Kersti Lagergren (M) (16:05-20:10) 36-43 Hans

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20)

Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20) Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 1 oktober 2007 kl 17.00 17.40 Paragrafer 261-277 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Kommunfullmäktige (16) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (16) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2006-10-16 1 (16) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 16 oktober 2006 kl 19.00 21.00 Paragrafer 133-143 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (19) Plats och tid Politikerrummet, 2018-01-18, kl. 13.00 16.10 Beslutande Se nästa sida. Övriga närvarande Annika Jansson, Kommunsekreterare, del av 4, 6 Gun Andersson, Administratör, del

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl 16:00 Beslutande Övriga deltagare (S) Magnus Nyström, ordförande (S) Leif Danielsson (S) Anna-Karin Lundström (S) Kjell Lidman (S) Tomas Eklund (S) Isabella

Läs mer

Kommunfullmäktige (35) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (35) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2007-09-24 1 (35) Plats och tid Föreningsgården, Rävlanda, måndagen den 24 september 2007 kl 18.00 21.30 Paragrafer 131-156 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare

Läs mer

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (18) Plats och tid Politikerrummet, 2017-11-14, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare Justerade paragrafer 48-57 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

û/t KOMMUN SD Calle Johansson .../.[A,Ð. Mats Werner Datum för anslass nedtagande HÄRRYDA I (4) MP Birgitta Olsson

û/t KOMMUN SD Calle Johansson .../.[A,Ð. Mats Werner Datum för anslass nedtagande HÄRRYDA I (4) MP Birgitta Olsson HÄRRYDA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-06-21 I (4) Plats och tid Paragrafer Beslutande Övriga deltagande Kommunhuset i Mölnlycke, tisdagen den 2l juni 2016, kl 16.00-17.40 2rl-212 M Per Vorberg, ordf

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

ùæ4/^{^- C Eva Rydén S Ar ra Palmer S Adrian Avdullahu S Siw Hallbert FP Hans Hofflander, tj ers 2014_03_24 KD LeiÊOve Bohlin SD Calle Johansson

ùæ4/^{^- C Eva Rydén S Ar ra Palmer S Adrian Avdullahu S Siw Hallbert FP Hans Hofflander, tj ers 2014_03_24 KD LeiÊOve Bohlin SD Calle Johansson HARRYDA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-16 r (12) Plats och tid Paragrafer Beslutande Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 16 mars 2015, kl 16.00-19.05 89-99 M Per Vorberg ordf S Mats Werner M Evalotta

Läs mer

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Ann-Charlotte Alexandersson. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Ann-Charlotte Alexandersson. Kommunledningskontoret, Vallentuna AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1998-12-28 1(6) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Hjälmstaskolans aula, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C) Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg

Läs mer

Kommunstyrelsen ()

Kommunstyrelsen () Kommunstyrelsen 2008-01-07 1 31() Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 7 januari 2008 kl 16.00 19.20 Paragrafer 1-25 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson m

Läs mer

Kommunstyrelsen (21)

Kommunstyrelsen (21) Kommunstyrelsen 2006-02-06 1 (21) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 6 februari 2006 kl 16.00 17.10 Paragrafer 49-64 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén m Annette Eiserman-Wikström

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.15 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C)

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C) 1(12) Plats och tid måndagen den 8 april 2019 kl. 11:00 12:20 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Grethel Broman (S) Justeringens plats och tid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15. Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Bo Olsson Annika Johansson Urban Granfeldt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Hässleholms kommun, Kommunfullmäktige Sammanträdesdag Datum då anslaget 2010-10-08 sätts

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

367 Kommunstyrelsens ärendelista. 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan. 369 Uppföljning av ny politisk organisation

367 Kommunstyrelsens ärendelista. 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan. 369 Uppföljning av ny politisk organisation 2010-06-14 Paragrafer 367 Kommunstyrelsens ärendelista 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan 369 Uppföljning av ny politisk organisation 2010-06-14 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Skuten-Dovern,

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige. Sammanträdesdatum

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige. Sammanträdesdatum Beslutande Enligt särslild förteckning Plats och tid Sammanträdesdatum 2017-08-30 Kommunhuset i Gislaved onsdagen den 30 augusti 2017, kl 18.30-19. 17 KOMMUN Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 21 september kl 18.

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 21 september kl 18. GISLAVEDS KOMMUN Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-09-21 Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 21 september kl 18.30 - Enligt särskild förteckning 18.55 Ovriga deltagande

Läs mer

Se nästa sida. Se nästa sida.

Se nästa sida. Se nästa sida. PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, kl. 19.00 19.25 BESLUTANDE Se nästa sida. ÖVRIGA Se nästa sida. JUSTERING PLATS OCH TID Kommunhuset 2018-09-26 PARAGRAFER 109-117 UNDERSKRIFTER

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 18.00 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer

4 Exploateringsavtal för del av Östra Önneröd i Landvetter

4 Exploateringsavtal för del av Östra Önneröd i Landvetter K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 6 Kommunfullmäktige Sammanträde den 31 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Detaljplan för del av Salmered 1:306 m fl, Östra Önneröd (området söder om skolan)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-06-11 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-06-11 Utbildningsnämndens arbetsutskott Tid och plats 2015-06-11 - i Kommunhuset klockan 13.00-15.30 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenny Lärkevie (C) - 1:e vice ordförande Leif Svensson (S) - 2:e vice ordförande Gunilla Edman (S)

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen KOMMUNFULLMÄKTIGE 2004-09-0 Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen Meddelande 2 Ägardirektiv för Vårgårda bostäder AB 3 Svar på motion, besparingsåtgärder avseende förtroendevaldas

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 25 februari 1991, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 25 februari 1991, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1991-02-25 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Övriga Justerare Plats och tid Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 25 februari

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35 Kommunstyrelsen 2011-12-19 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35 Ordförande: Elvy Söderström (S) Ledamöter: Glenn Nordlund (S),

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-12-27 1 Plats och tid Matsalen, Gamla T4-området, kl 09.00-09.10 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf

Läs mer

ÖVERKALLX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Måndagen den 26 juni 2017, kl , sammanträdesrum 2, kommunförvaltningen

ÖVERKALLX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Måndagen den 26 juni 2017, kl , sammanträdesrum 2, kommunförvaltningen ÖVERKALLX Plats och tid Måndagen den 26 juni 2017, kl.9.00-10.00, sammanträdesrum 2, kommunförvaltningen Beslutande Övriga deltagande Mikael Larsson (v) Birgitta Persson (s) ers. för Anne Jakobsson Sarah

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

2015-02-26. Ann-Katrin Karlsson, kommunsekreterare Göran Sandström, ekonomichef 69 Henrik Jakobsson, ekonom 69

2015-02-26. Ann-Katrin Karlsson, kommunsekreterare Göran Sandström, ekonomichef 69 Henrik Jakobsson, ekonom 69 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 158 (168) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Torsdag 26 februari 2015, kl. 10.00-12.05 Beslutande Jeanette Wäppling (v), ordförande Lars Alriksson (m) vice

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Gun-Britt Karlsson (c), Olof Carlsson (v) kl 10-10.15

Tommy Eriksson (s), Gun-Britt Karlsson (c), Olof Carlsson (v) kl 10-10.15 Byggnadsnämnden 2010-06-08 1 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum kl 10.00 11.15 Beslutande Marie-Louise Karlsson ordförande (s), Johan Söderberg 1:e vice ordförande (s), Per-Anders Maxstad 2:e vice

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesprotokoll

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Tid och plats Tisdagen den 23 april 2013, kl. 16.00 17.00 i Mälarökyrkan, Ekerö centrum Beslutande Ledamöter Peter Carpelan (M) Gunilla Lindberg (FP) Lars Holmström (S) Inger Linge (M)

Läs mer

Kommunkontoret kl 09.00 10.55

Kommunkontoret kl 09.00 10.55 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 10.55 Beslutande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande (v) Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande (m) Catharina Tann, ledamot (s)

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-16.05 2004-10-13 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf, 124-126

Läs mer

Datum Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Datum Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(19) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 9.00 10.45 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande 124-127, 130-137 (ej 128-129) Christer Broman (--), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Pär Rickman (S) Anders Eriksson (C) Stig Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223 Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 16.30 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s) ers Annica Blomgren (s) Ove Torpman

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 8.30 10.35 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) Cimpoeru, Ioana (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Andersson, Annika (S) Persson, Leif (S)

Läs mer