Informationsbrev 4. Före lägret. Hej! Sista påminnelsen! Stort behov av fler Builders!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Informationsbrev 4. Före lägret. Hej! Sista påminnelsen! Stort behov av fler Builders!"

Transkript

1 Informationsbrev 4 Hej! Nu har vi genomfört alla förträffar och det har varit jätteroligt att träffa er alla. Framförallt har det varit kul att se hur taggade ni är inför jamboreen. Vi i IST stöd är oerhört stolta över att ha med just er som IST trupp till jamboreen! Detta nyhetsbrev är det sista innan jamboreen och innehåller den information som ni nu behöver för att förbereda er på allra bästa sätt. Det finns säkert väldigt mycket kvar att informera om, men lite måste det ju finnas kvar att upptäcka på egen hand eller tillsammans med sin patrull på lägret. Dessutom kommer det att delas ut en handbok där det kommer att finnas mycket information om öppettider, regler m.m. Läs gärna igenom gamla nyhetsbrev, frågor och svar på bloggen, förträffspresentationen och detta brev ordentligt, här finns svar på nästan alla era frågor. Finns det sedan fortfarande frågor, så hör av er! Om det skulle vara så att vi, nu i dagarna, får information som vi tycker ni behöver få tillgång till så kommer vi att publicera detta på bloggen, facebook eller mejla ut till er. Före lägret Sista påminnelsen! 1) Skicka in utdrag från polisregistret! Skicka det till: Svenska kontingenten WSJ 2011 Svenska Scoutrådet Box Stockholm Utdraget kan du beställa på: 2) Göra Safe from Harm, se nedan. 3) Mejla Travel Group till se nedan. 4) Skaffa tältkompis 5) Sy på märken (gäller er som har fått skjortan) Stort behov av fler Builders! Nu har lägerbyggandet börjat men det behövs fortfarande många fler Builders. De som kan jobba minst två veckor före och/eller en vecka efter Jamboreen och även är anmäld i den svenska kontingenten får efter lägret och sin builderperiod 2000 kr tillbaka av sin anmälningsavgift. Lägerorganisationen är tacksam också för hjälp ett par dagar, men då kan man inte få rabatt på avgiften. Läs mer om vad det innebär att vara builde och hur man anmäler sig på:

2 Ett speciellt buildersbehov är nattvakter före och efter lägret. Då jobbar man nattetid i par och en i paret behöver ha körkort. Anmäl dig på länken för Builders och välj Night time security work som uppdrag. Har du frågor om nattvaktsjobbet kan du höra av dig direkt till Kan du komma den 23:e och hjälpa till med incheckningen? Vi har också gått ut med att det behövs IST:are som hjälper till med att förbereda för IST:arnas ankomst den 25/7. Därför blir vi väldigt glada om några av er kan komma redan den 23/7 för att kunna hjälpa till den 24/7 m.m. Mejla så snart ni kan om ni känner att ni kan ställa upp på detta. Det har redan börjat byggas på Rinkabyfältet! Detta är kökstältet på Adult Town, till detta kommer två stycken ännu större tält byggas. Dessa kommer att fungera som matsalar personer ska dagligen serveras mat här! Som Builder är du med och bygger upp Skånes fjärde största stad! Specialister med restaurangerfarenhet sökes Till sommarsveriges största restaurang sökes nu specialister, d.v.s. experter inom just det efterfrågade området. Man behöver inte vara scout för att vara specialist, även om det naturligtvis är ett plus. Till IST-matsalen i Adult Town behövs kockar, köksbiträden och diskare med storkökserfarenhet, resterande bemanning sker med hjälp av scoutfunktionärer. Känner du någon som passar in på beskrivningen? Läs hela annonsen här och kontakta eller vid intresse eller frågor. Kommunikationsvägar Vår kommunikation med er före lägret sker nästan uteslutande via Internet. Om ni av någon anledning vill ha utskicken i pappersformat, hör av er till Bloggen Här lägger vi upp nyhetsbreven, frågor och svar från förträffarna samt annan viktigt information som dyker upp efter hand. Kika gärna in här emellanåt! Det som skrivs på bloggen ska automatiskt hamna på Facebookgruppens sida, men ibland fallerar tekniken. Här finns också en samåkningstråd och tältkompistråd. På bloggen ligger också presentationen från förträffarna. Även IST Experience har en egen blogg:

3 Facebook Swedish WSJ 2011 heter vår grupp, nästan 600 st. av er är med, d.v.s. ca 60 %! Här pågår många tältplatstrådar, spontana småfrågor och allmänt pepp! Även nyhetsbreven finns att läsa här. Det finns även en grupp för hela den svenska kontingenten (alltså även deltagare och avdelningsledare), den heter Svenska kontingenten. Det finns visst också en grupp för alla IST på Jamboreen, World Scout Jamboree 2011 Sweden IST med över 3000 medlemmar! Förträffar På förträffarna gick vi igenom en del allmän information och vi försökte också svara på så många frågor som möjligt. Som kontingentledning och IST-stöd utgår vi från den information som vi får från lägerorgansationen och när vi inte har svar kontaktar vi den för att få svar på era frågor. Tänk på att den svenska kontingenten inte i sig är engagerade i att planera hela lägret. Vi organiserar det svenska deltagandet precis som övriga länders kontingenter. Under förträffarna har vi fört anteckningar över de frågor som vi inte kunnat besvara och på bloggen uppdaterar vi kontinuerligt frågor och svar. Här hittar ni länken till det material som visades på förträffarna. Safe from Harm För er som inte gjort kursen ännu hittar den på: Om man inte gjort kursen när man kommer till lägret så fastnar man i incheckningen, d.v.s. man blir inte insläppt på lägerområdet förrän man gjort och klarat kursen. VIKTIGT! Vi har sen sist blivit uppmanade att ta med ett utskrivet certifikat över att vi gjort och klarat Safe from Harm. Detta för att underlätta vid incheckningen. Bidrag/Intyg Ni som behöver ett intyg på att ni är anmälda kan få det av oss. Intyg kan t.ex. behövas om du söker bidrag. För att få ett intyg, skicka ett mail till och skriv IST bidragsintyg i ämnesraden, och namn och personnummer i mailet. Att pyssla med innan Alla deltagare (scouter) kommer att tillverka fräcka vimplar som kommer att hängas upp i skogen. Det har inte gått ut någon direkt uppmaning att IST ska göra detta utan man får göra det om man vill. Det är ganska kul om man tillverkar sin speciella vimpel och hänger upp den. Tänk vimplar. Om man vill göra detta ska vimpeln vara 8X60 cm. En annan rolig sak är om man klipper och klistrar ihop en liten fotobok om sig själv. Var man bor, ens kompisar, mamma och pappa, pojkvän/flickvän, andra fritidsintressen eller fräcka scoutupplevelser man varit med om. Kul att visa de nya internationella vännerna. Det kan, som vi sagt tidigare, vara kul att läsa på lite om vårt vackra land. Man får kanske frågor som hur många invånare Sverige har, största sjön, högsta berget etc., då är det kul att kunna svara. Man kan också ta med lite foton, broschyrer, vykort m.m. som man kan ge bort som souvenir, eller för att visa hur det ser ut i andra delar av Sverige.

4 T- shirten Äntligen finns t-shirten att beställa! Helt frivilligt givetvis. T-shirten är i ekologisk bomull och finns i både dam- och herr/unisexmodell (stl. XS-XXXL) Det finns ett begränsat antal av varje storlek, så först till kvarn! Det finns ingen begränsning på hur många tröjor man får köpa. Tänk på att många andra länder kommer att ha snygga lägertröjor och de kommer säkert vilja byta till sig den här tjusiga IST tröjan, så det är kanske läge att beställa 1 eller 2 extra? T-shirten säljs via Produkten är dold för att bara ni IST:are ska kunna köpa den. Ni måste alltså skriva ist t-shirt dam resp. ist t-shirt herr i sökrutan för att hitta produkten. Nu kommer kruxet. Tröjorna levereras först i början av juli och det är för tight för att Scoutvaror ska hinna skicka ut dem till er före lägret. Vi som kontingent får inte heller bedriva någon försäljning på lägret. Därför betalar man sina tröjor när man beställer dem. Sedan är man noga med att spara och skriva ut orderbekräftelsen som man får på mejlen. Denna tar man med sig till lägret, till Sweden/Schweiz tältet eller HQ tältet (vi återkommer om detta), där man visar upp sin orderbekräftelse och får på så sätt ut sin tröja. Man är garanterad den storlek som man beställer. Märker man på lägret att man köpt fel storlek och vill byta så får man byta med en kompis eftersom vi inte är sammanlänkade med scoutvarors system. Som vi nämnde här ovan så får inga kontingenter lov att bedriva försäljning på lägret. Detta är ganska bra för oss eftersom vi då slipper hantera så mycket pengar. Därför går det inte att köpa tröjan på lägret. MEN tröjan kommer att ligga uppe till försäljning under lägret ifall man ex. glömt att köpa en tröja eller om man vill köpa fler. Då gäller samma procedur som om du skulle beställt den hemma. Gå till ett internetcafé och beställ den där, betala direkt och se till så att du kan få en utskrift. Så sätt igång och beställ! Först till kvarn! Vi i IST stöd kommer att ha dessa tröjor på oss, fast med IST Support Swedish Contingent tryckt på ryggen så att ni lätt ska kunna känna igen oss.

5 Klädpaket Det är trevligt om alla åker till Jamboreen i scoutskjorta. Det är ju härligt om det syns att det kommer scouter från alla håll och kanter på väg till Jamboreen. Det behöver inte vara den skjorta som ni fått av oss (eftersom alla inte hinner få denna innan lägret) Det går bra med er gamla. Jackan kommer att delas ut till alla i svenska kontingenten någon av de första dagarna på lägret. På den skjortan som ni får av oss ska BARA de märken som ni får av oss sys fast, + ett förbundsmärke som man måste fixa själv. De extra kontingents- och IST-märkena kan sys på en gammal skjorta eller bytas bort. Skjortan ni får av oss ska användas vid ceremonier som ex. invigning, avslutning och på Cultural Festival Day men även på de evenemang som anordnas bara för er IST:are ex. invigning och avslutning. Vid dessa samlingar ska både den svenska halsduken och lägerhalsduken användas. Hur många andra skjortor ni har med er och vilka märken ni har på dessa bryr vi oss inte om. För er som inte var på förträffarna, eller var där men inte fick sin skjorta, så kommer de att delas ut till er på lägret. Vi vet inte än om det blir i HQ-tältet eller i IST-tältet, det ska vi organisera några dagar innan ni ankommer. Det är också så att det råder stor brist på svenska scoutskjortor, särskilt vissa storlekar, såsom rak M och rak L. Vissa kommer att få en storlek större än önskat, men det finns all chans i världen att byta storlekar med varandra! Så här ska märkena placeras på skjortan: Märkena skall sys på efter beskrivningen här ovan. Vi kommer att köpa in nål och tråd så att vi kan ha en gemensam och mysig syhörna. Givetvis kan man ta med sig egna sygrejor. Kan man inte sy får man muta en kompis J Extra kontingentsmärken och IST-märken kommer att säjas i svenska HQ-tältet på lägret. De första fyra dagarna får man köpa 2 märken/person/dag, sen är det först till kvar med en begränsning på 50 st/dag. Märkena kommer kosta 5 kr/st. Eftersom vi inte får sälja varor över disk, kommer man till oss och får ett papper på att hur många märken man får köpa. Detta lämnar man sen i en av kioskerna/affärerna, där man betalar. Sen kommer man tillbaka till oss med kvittot och får sina märken. Lite invecklat, men så får det bli.

6 Code of Conduct Vi vill göra ett litet förtydligande: 1) För knivslängden gäller 12 cm som max. 2) Angående klädkoden så går det ett rykte om att man inte får ha shorts och linne på sig på lägret och att sommarkläder i princip är förbjudet. DETTA ÄR FEL!! I Code of Conduct står det: I will dress appropriately for a multicultural environment. Detta innebär att man visst får ha shorts och linne (även med tunna axelband) men man kan lämna mini-minikjolen och stringkalsongerna hemma. Tänk er att lägret kommer att vara som en stor stad, hur klär du dig när du går ut på stan hemma? Kanske inte i bar överkropp eller pyttiga trekantsbikinin. Åker ni och badar får ni givetvis ha bikini men här som överallt annars gäller sunt förnuft och respekt för omgivningen med dess härliga blandning av folk och kulturer. Givetvis hoppas vi på fint väder och sol hela lägertiden, så leta fram favoritshortsen. Vi har åter lagt in Code of Conduct här. Ni kan lätt skriva ut denna och ha den med till lägret om ni vill. As an adult and a Scout at the 22nd World Scout Jamboree, I will do my best to make the Jamboree experience the best that it can be, for each and every person on site. I agree to the following Code of Conduct: I will be considerate and respectful of others. I am aware that I am a representative of the Scout Movement, and I will act appropriately on-site and while visiting the local area. I will follow the Scout Law. I will obey all Swedish laws and regulations. During the Jamboree period, I will act in accordance with the Jamboree Drug and Alcohol Policy, namely: I will not consume alcohol or provide alcohol to anyone else. I will not smoke outside the designated areas. I will not provide any tobacco products to those under 18. I will not use or provide any narcotic substance. I will not participate in any gambling activity. While on the Jamboree site, I will wear my Jamboree scarf and ID, unless I am doing an activity where they need to be removed for safety reasons. I will comply with all restrictions on access to different areas of the camp, and I will only enter private tents if invited. I will not move or take any item that does not belong to me. I will not go trophy hunting. I will respect the Jamboree quiet times. I will be respectful and considerate of other cultures. I will dress appropriately for a multicultural environment. I will not use any offensive language or actions. I will not carry a knife outside of those areas of the campsite where it is needed. I will not carry a knife with a blade longer than 12cm. I am aware that youth participants are not to enter the Adult Town area. I will not swap or exchange any badges or other items with those under 18. I will comply with all elements of the Safe from Harm programme.

7 Transport till och från lägret Ni måste finnas på plats på lägerområdet den 25:e juli vid tiden, d.v.s. vara i Kristianstad någon timme innan. Passa på att använda den tiden på eftermiddagen till att bygga upp tältet och byn, träffa era nya grannar, orientera er på området, hämta skjortan, sy på märken m.m. För att det ska finnas tillräckligt med transferbussar från tågstationen, mat och folk i incheck, så behöver Jamboreen veta när ni tänker anlända till/lämna lägret. Skicka ett mail till Per med dina uppgifter: Tåg: Skriv namn, födelseår, ankomst-/avgångstid från Kristianstad Station. Bil: Skriv namn och födelseår på ALLA som åker med i bilen och beräknad ankomsttid till incheck. Hyrbuss: Den som håller i busshyrandet skickar in namn och födelseår på alla som ska åka med i bussen och beräknad ankomsttid till incheck, samt avgångstid för hemfärd. Cykel: Skriv namn och födelseår och beräknad ankomst till incheck. Det är ok att cykla direkt till incheck, och inte via slingan. Glöm inte hjälmen! Obs! Det går inte att följa sin GPS slaviskt den sista biten till lägerområdet, infarten till incheck är från E22:an i en enkelriktad slinga. Det går alltså inte att köra via Rinkaby by. Följ skyltarna från E22 så kommer ni rätt (se presentationen från förträffarna). Slingan gäller för dem som anländer från den 24/7 och framåt. Tänk på att det kan bli lång väntan på incheckningsdagen, så glöm inte matsäck och tillräckligt med dricka. Om man åker hyrbuss lastar man ur den vid incheck och blir sen transporterad med en av Jamboreens transferbussar till lägerområdet. Den 8/8 får ni åka hem när ni vill. Det kommer att gå bussar från tidigt till sent till ex Kristianstad Station. Vi måste naturligtvis veta på ett ungefär om ni ska ha transfer från lägret till ex. Kristianstad station. Mejla detta till Per. Det är inte ok att stanna på lägret längre om man inte är Builder eller har en annan uppgift som är godkänd. Om man har redan har mailat Per eller fyllt i Travel Groups på förträffarna, så behöver man inte göra det igen. Födelseåret är till för att vi ska kunna skilja på vissa av er med samma namn. Är man Builder så avtalar man med sin builderkontakt när man kommer/lämnar och inte med oss. VIKTIGT! Vi vill göra ett förtydligande när det gäller transport. Det är INTE ok att bara dyka upp på lägret före den 24/7 kl för att man har en mamma, pappa eller kompis i Planning Team. Som IST:are MÅSTE man ha en uppgift för att få komma tidigare till lägret. Det måste också vara godkänt av Builders/IST Experience. Om ni kan och vill komma tidigare för att hjälpa till så mejla Här finns en länk om ett samåkningserbjudande från Stockholm.

8 På lägret: Incheck 1) Alla kommer, före lägret, att få ett mejl med en pdf-fil. Denna fil ska ni skriva ut och ta med till incheck, så går det hela mycket fortare. Om ni av någon anledning inte får mailet eller inte kan skriva ut det, så är det ok, ni kommer ändå att bli incheckade, det kommer bara att ta lite längre tid. Vi behöver inte veta vem som inte fått mailet eller vem som inte kan skriva ut det. 2) Glöm inte att även skriva ut ert certifikat från Safe from Harm och ta med det. 3) Dessutom ska du kunna identifiera dig (pass, körkort eller annat SIS-märkt ID-kort) Vid incheck kommer ni att få ert ID-kort (som också fungerar som Event Card, se nedan). Efter incheckningen transporteras ni upp till Spring Town där ni i Info Center hämtar ut ert välkomstpaket som bl.a. innehåller ett annat kort The Multipurpose Token dvs. en bag tag som kan användas som deposition när ni lånar material, aktivitetsboxar eller när ni laddar era mobiltelefoner. I välkomstpaketet finns också handboken och ett mycket viktigt personligt brev till varje person med information om er patrull, uppdrag och samlingstid för IST-introduktionen. ID-kortet och halsduken ska ALLTID vara runt halsen, handboken kan vara bra att ha i fickan. För de IST:are som kommer tidigare för att jobba som Builder eller av annan anledning kommer tidigare gäller följande incheckningsplatser: (Observera att det bara är tillåtet att komma tidigare om man har någon uppgift och om man fått detta bekräftat från Builderansvarig eller Lotta.) 1) Om man ankommer till lägret före den 20/7 så checkar man in i personalrestaurangen. 2) Om man ankommer till lägret mellan den 20/7 och 24/7 så checkar man in i Info Desk i Spring Town. 3) Incheckningen på flygfältet Gälltofta är öppen från och med den 24/7 och man kan checka in dygnet runt fram till morgonen den 28/7. Packningen Alla IST:are skall vara på plats senast den 25/7 Många av er har säkert varit med förr och behöver ingen packningslista. Men eftersom den finns med i den information som vi får så tänkte vi att den kan lika bra publiceras här. Du väljer själv om du vill packa i ryggsäck eller bag, men du ansvarar själv för att bära det du tar med dig. Sleeping equipment Clothes Detergent for doing laundry Sleeping bag Scout or Guide uniform Sewing kit Sleeping mat/ air mattress Underwear Watch Sleeping clothes Shorts Sunglasses Hygiene articles Sandals Camera Tooth brush Sneakers Tooth paste Warm hat Soap Sun hat Shampoo Mittens/gloves Towel Warm socks Sun block Warm shirts Insect repellent Long trousers First aid kit Long sleeved shirts Other Items Short sleeved shirts Water bottle Windproof jacket Flash light (extra batteries) A full set of rain clothes Swimming suit Rainproof walking boots Shower shoes Work Gloves Pencil and notebook Badges for swopping Smaller bag Teddybear Pocket money (credit or debit card) Lunch-box

9 Vi vill påminna om att ni ansvarar själv för era värdesaker. En liten dagsryggsäck på L kan vara bra att ha för att bära runt på kameran, lunch, varm tröja Märk din väska tydligt med: Förnamn Efternamn IST Sweden Spring Town World Scout Jamboree 2011 Rinkaby Jamboree shop Det finns nu en del varor ute på Jamboree Shopens hemsida. Kika in och spana på alla snygga grejor. Shopen kommer att vara öppen alla dagar då deltagarna är på plats från kl samt ha extra öppet för bara IST på kvällen den 26/7. Official Jamboree Merchandise Catalogue All the 22nd World Scout Jamboree Sweden 2011 official products are now here. Check out website find the product catalogue and have a look at what we will offer at the Jamboree. During June 2011 all participants, unitleaders, CMTs and ISTs are able to pre-order the official 22nd World Scout Jamboree products. Pre-orders can only be done 1st to 30th of June The pre-orders can be done at the Jamboree Shop: The pre-orders must reach a minimum of 5000 SEK. The Jamboree web shop accepts payment with Visa or MasterCard. The orders can ONLY be picked up in the Camp Shop during the first days of your arrival at the campsite. Payments at the Jamboree ID-kortet som ni får vid incheck är också ett så kallat Event Card med frivillig betalfunktion. Läs mer om hur kortet fungerar här Både ID-kortet och lägerhalsduken måste hänga runt halsen hela tiden när ni befinner er på lägerområdet, förutom när ni sover. Detta för att security lätt ska kunna se om det befinner sig några obehöriga på lägerområdet.

10 Boende Detta är ett utkast på hur Adult Town kommer att se ut. Kartan kan fortfarande komma att ändras. Parkeringen kommer att ligga uppe i nordöstra hörnet, på andra sidan vägen. För att se kartan i pdf, klicka här Vi kommer att bo i Adult Town och detta Town heter Spring (Vår). Färgen på tröjor, märken m.m. är grön. Boende sker kontingentvis men i grupper om ca 40 personer. Vi kommer bli hänvisade till en yta på 500m /40 pers. Det går bra att bo med sina kompisar, ni delar upp er själv och ruta efter ruta fylls på vid ankomst. Eftersom platsen är begränsad är det olämpligt med partytält eller andra onödigt stora tält. Stora tält måste fyllas med avsett antal personer. Ta bara med så stora tält som verkligen behövs!!! Vi kommer inte att göra någon uppdelning åt er, utan ni löser det själva på plats. Anvisningar för tälten: All tents must be placed at least 8 meters from any fire or any open flame. Any tent capable of holding more than 8 people must be at least 8 meters from any other tent, and at least 4 meters from the boundary of your plot. Any tent capable of holding up to 8 people must be at least 3 meters from any other tent, and at least 2 meters from the boundary of your plot Any tents not placed correctly must be moved. Om du av medicinska skäl behöver bo på annat sätt måste du ansöka om det hos Svenska kontingentledningen Skriv specialboende i ämnesrutan. Tillstånd för husvagn utfärdas endast i särskilda fall. Om du är berättigad att bo i husvagn/husbil så måste du själv ta med husvagn/husbil.

11 Matlagning (ex. på stormkök), eldning m.m. är inte tillåtet kring tälten. Det kommer att finnas avsedda platser för spontana lägerbål. Sverige/Schweiz- tältet Det är här ni kommer att nå oss under lägret och det är här det händer! Sy på dina märken, spela spel, ta ut dina frustrationer på sandsäcken, hitta en date eller helt enkelt bara kom förbi för en liten fika. Vi botar det mesta och har alltid en kram i bakfickan! Passa också på att ta med era nya internationella kompisar hit och låt dem gissa vilket land som egentligen är vilket Här kommer vi också att skriva upp information från lägret som gäller er, så gå gärna förbi en gång om dagen. Öppettiderna har vi inte riktigt bestämt än, men vi har ofta öppet när ni är lediga. Vi kommer de första dagarna att annonsera om tidpunkt för fotografering, håll utkik i Sverige/Schweiz-tältet! Swopping På internationella läger är det en stor sport att swoppa, d.v.s. byta märken, t-shirts, halsdukar, pins mot motsvarande från ett annat land. Ta gärna med extra kår-, distrikt- och lägermärken och halsdukar om du är intresserad av att byta. Många kontingenter kommer också t.ex. att ha snygga tröjor i sitt klädpaket, något att tänka på när du beställer IST-tröjan. Räkna med att den svenska gula jackan kommer att vara hårdvaluta! OBS! ICode of conduct står det att man som vuxen inte får lov att swoppa med de som är under 18 år, anledningen är att man vill skydda barn/ungdomar från att bli lurade av äldre scouter som i vissa fall ser ett ekonomiskt vinstintresse i vissa byten. I vissa länder är swopping mycket mera utbrett än i Sverige och det kan röra sig om stora ekonomiska/samlarmässiga intressen. Besökare If you have a relative or a friend who would like to visit the 22nd World Scout Jamboree, they will need a Day Visitor ticket. These can be bought online through the web shop or on-site, at the Jamboree Arrivals Desk. However, to avoid long queues we do recommend that they buy their ticket in advance at the web shop. The tickets cost 150 SEK for adults, 75 SEK for children aged 7 to 17 and it's free for children under the age of 7. The Jamboree is open for Day visitors from Thursday 28th July to Saturday 6th August (except for Thursday 4th August, when Camp in Camp visit the camp). The number of tickets is limited first come, first served. Only one Day Visitor ticket per person can be purchased. Visiting hours are 9 am - 6 pm. Tickets are not personal. Köp besöksbiljett redan nu, mer info och biljetter finns på: och

12 (gå in på Simply Scouting och besöksbiljetter) Observera att husdjursförbudet på lägerområdet gäller även för besökare. Nödnummer och hälsodeklaration Det kommer att finnas ett nödnummer till kontingentsledningen som ni kan ringa 24 timmar om dygnet i nödfall. Även anhöriga kan höra av sig hit vid en kris på hemmaplan, om ni inte går att få tag på. Vi kommer att gå ut med numret på vår blogg så fort vi vet vilket nummer det är som gäller. Det kommer också att finnas ett eget nödnummer för lägret, dit ni ringer i nödfall. Detta nummer kommer att stå i handboken ni får vid incheck. Om ni vill att vi ska ha ett nummer till någon av era anhöriga hemma, så kan ni skriva in det här. Detta är helt frivilligt. Observera att det INTE behövs en referenskod utan tryck direkt på fortsätt för att komma in i formuläret! När ni anmälde er angav ni medicinska och speciella behov. Vi kommer att ha med oss den listan men vi kanske inte finns i närheten om det skulle hända något. Har du t.ex. någon stark allergi eller annat tillstånd som kan vara viktigt att veta om vid akuta situationer, så skriv gärna en liten lapp (på engelska), laminera den och häng den runt halsen med ditt id-kort. Värdskapet Som svenskar i allmänhet och som svenska IST i synnerhet kommer ni att vara lite extra värdar för alla de internationella deltagarna. Förbered dig gärna genom att fundera på vad det kan innebära att ingå i en internationell IST-patrull på en världsscoutjamboree och vad innebär det att vara värd för scouter från andra länder. Ett bra värdskap börjar med insikter om det egna beteendet och respekt och förståelse för likheter och olikheter. Glöm inte heller att fräscha upp språkkunskaperna och surfa gärna in på jamboreens officiella hemsida och lyssna på lägerlåten, köp besöksbiljetter till anhöriga, läs om före och efter jamboreen och låt dig inspireras av alla bilder och förberedelser. IST stöd under Jamboreen I första hand försöker ni lösa de problem som kommer upp själva, inom patrullen. Om inte det går eller om det rör arbetsuppgiften kan ni vända er till er arbetsansvarige. Om ni inte får rätt med problemet vänder ni er till den service desk som kommer att finnas på Adult Town och som kommer att vara avsedd för IST:are. Här finns folk från IST Experience. Vi i IST-stöd kommer också att finnas med er under hela Jamboreen, tillgängliga i Sverige/Schweiztältet. Vissa tider kommer ni också att hitta någon av oss i svenska kontingentens HQ tält. Vi kommer naturligtvis även att ambulera på området och heja på er när vi går förbi. När vi alla är på plats kommer vi också att få ett journummer vilket ni kan ringa om det kniper, mer information om detta på lägret. Vi hjälper mer än gärna till att hitta rätt när det behövs! Kika gärna in på Kristianstad kommuns hemsida. Där skriver man lite om den kommande jamboreen.

13 Kom ihåg lista Skicka in utdraget från polisregistret. Göra Safe from Harm-kursen. Skriva ut Safe from Harm-beviset. Skriva ut pdf med streckkoden till incheck. Ta med legitimationen. Vi vill här passa på att önska er lycka till i ert uppdrag! Vi ses på lägret! Scouthälsningar från Svenska kontingentens IST-stöd Carina Persson: Lena Lokrantz: Per Berg: Lotta Berg:

Teknikprogrammet Klass TE14A, Norrköping. Jacob Almrot. Självstyrda bilar. Datum: 2015-03-09

Teknikprogrammet Klass TE14A, Norrköping. Jacob Almrot. Självstyrda bilar. Datum: 2015-03-09 Teknikprogrammet Klass TE14A, Norrköping. Jacob Almrot Självstyrda bilar Datum: 2015-03-09 Abstract This report is about when you could buy a self-driving car and what they would look like. I also mention

Läs mer

World Scout Jamboree 2015. Förträff 1, Avdelning 26 Mojang 13-15 februari 2015

World Scout Jamboree 2015. Förträff 1, Avdelning 26 Mojang 13-15 februari 2015 Konnichiwa! World Scout Jamboree 2015 Förträff 1, Avdelning 26 Mojang 13-15 februari 2015 Världens största läger Rubrik Vilka reser? 1332 ungdomar (kallas deltagare) fördelat på 37 avdelningar 148 ledare,

Läs mer

EXTERNAL ASSESSMENT SAMPLE TASKS SWEDISH BREAKTHROUGH LSPSWEB/0Y09

EXTERNAL ASSESSMENT SAMPLE TASKS SWEDISH BREAKTHROUGH LSPSWEB/0Y09 EXTENAL ASSESSENT SAPLE TASKS SWEDISH BEAKTHOUGH LSPSWEB/0Y09 Asset Languages External Assessment Sample Tasks Breakthrough Stage Listening and eading Swedish Contents Page Introduction 2 Listening Sample

Läs mer

Här kan du sova. Sleep here with a good conscience

Här kan du sova. Sleep here with a good conscience Här kan du sova med rent samvete Sleep here with a good conscience MÅNGA FRÅGAR SIG hur man kan göra en miljöinsats. Det är egentligen väldigt enkelt. Du som har checkat in på det här hotellet har gjort

Läs mer

Svenska Kontingenten till Världsscoutjamboreen i Japan 2015

Svenska Kontingenten till Världsscoutjamboreen i Japan 2015 Hej! Nu är det bara ungefär en månad kvar till avresa till Japan och det har blivit dags för det sista deltagarbrevet innan vi reser. Med det här brevet medföljer en packlista som vi anser är bättre än

Läs mer

FINA SWIMMING WORLD CUP 2004 the 13th and 14th of January 2004 in Stockholm, Sweden

FINA SWIMMING WORLD CUP 2004 the 13th and 14th of January 2004 in Stockholm, Sweden FINA SWIMMING WORLD CUP 2004 the 13th and 14th of January 2004 in Stockholm, Sweden The Swedish Swimming Federation have the honour and pleasure of inviting the best swimmers of your federation to participate

Läs mer

FÖRBERED UNDERLAG FÖR BEDÖMNING SÅ HÄR

FÖRBERED UNDERLAG FÖR BEDÖMNING SÅ HÄR FÖRBERED UNDERLAG FÖR BEDÖMNING SÅ HÄR Kontrollera vilka kurser du vill söka under utbytet. Fyll i Basis for nomination for exchange studies i samråd med din lärare. För att läraren ska kunna göra en korrekt

Läs mer

Boiler with heatpump / Värmepumpsberedare

Boiler with heatpump / Värmepumpsberedare Boiler with heatpump / Värmepumpsberedare QUICK START GUIDE / SNABBSTART GUIDE More information and instruction videos on our homepage www.indol.se Mer information och instruktionsvideos på vår hemsida

Läs mer

Här kan du checka in. Check in here with a good conscience

Här kan du checka in. Check in here with a good conscience Här kan du checka in med rent samvete Check in here with a good conscience MÅNGA FRÅGAR SIG hur man kan göra en miljöinsats. Det är egentligen väldigt enkelt. Du som har checkat in på det här hotellet

Läs mer

Utresa - fredag 31 juli 2015

Utresa - fredag 31 juli 2015 Sommaren närmar sig med stormsteg och förberedelserna inför Tri-Camp i England är intensivare än någonsin. I detta informationsbrev hoppas vi att den mesta informationen som ni behöver finns med. En del

Läs mer

MBIT BREDBAND VI ÄGS AV INVÅNARNA I KARLSHAMN REGISTRERA DIG IDAG. Din lokala elleverantör. Starka på hemmaplan. Din guide till Karlshamnsporten

MBIT BREDBAND VI ÄGS AV INVÅNARNA I KARLSHAMN REGISTRERA DIG IDAG. Din lokala elleverantör. Starka på hemmaplan. Din guide till Karlshamnsporten 1000 MBIT BREDBAND VI ÄGS AV INVÅNARNA I KARLSHAMN REGISTRERA DIG IDAG Din guide till Karlshamnsporten Din lokala elleverantör Starka på hemmaplan Hej, Karlshamnsporten är en tjänstevalsportal där du själv

Läs mer

I SKANE VILDA NYHETER VILDA VIKINGAR KOLLA IN VILDA FILMER FRÅN VÄSSARÖ VAD TYCKER DU ÄR DET BÄSTA MED SCOUTING? ONSDAG 6 AUGUSTI

I SKANE VILDA NYHETER VILDA VIKINGAR KOLLA IN VILDA FILMER FRÅN VÄSSARÖ VAD TYCKER DU ÄR DET BÄSTA MED SCOUTING? ONSDAG 6 AUGUSTI VILDA NYHETER KOLLA IN VILDA FILMER FRÅN VÄSSARÖ VILDA VIKINGAR I SKANE På en ö, i en park mitt i stan och på ansvariga på Vilda vikingar. en helt vanlig lägeräng Vildaläger Nu används platsen inte längre

Läs mer

Sparbankerna PDF. ==>Download: Sparbankerna PDF ebook By 0

Sparbankerna PDF. ==>Download: Sparbankerna PDF ebook By 0 Sparbankerna PDF ==>Download: Sparbankerna PDF ebook By 0 Sparbankerna PDF By 0 - Are you searching for Sparbankerna pdf Books? Now, you will be happy that Sparbankerna PDF is available at our online library

Läs mer

Vilka är vi? Avdelningsledare: Lovisa, ansvarig ledare Erik, ansvarig för ekonomi Fredric, ledare Kjell, ledare. Medföljande föräldrar Hanna Ulf

Vilka är vi? Avdelningsledare: Lovisa, ansvarig ledare Erik, ansvarig för ekonomi Fredric, ledare Kjell, ledare. Medföljande föräldrar Hanna Ulf Föräldramöte 28 maj Vilka är vi? Avdelningsledare: Lovisa, ansvarig ledare Erik, ansvarig för ekonomi Fredric, ledare Kjell, ledare Medföljande föräldrar Hanna Ulf Vilka/vad åker? 1 332 ungdomar (kallas

Läs mer

Anteckningar. Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret.

Anteckningar. Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret. Konfa 2015 Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret. Ankomst Ankomst till Göransborg sker söndagen den 14 juni mellan klockan 15.00 och klockan 17:00.

Läs mer

[HUR DU ANVÄNDER PAPP] Papp är det program som vi nyttjar för att lotta turneringar och se resultat.

[HUR DU ANVÄNDER PAPP] Papp är det program som vi nyttjar för att lotta turneringar och se resultat. PAPP Papp är det program som vi nyttjar för att lotta turneringar och se resultat. Förberedelser inför en turnering. Ladda ner papp för windows, spara zipfilen på lämpligt ställe på din dator och lägg

Läs mer

Kommer man kunna få gå utanför området? Nej, det är hög säkerhet på området och det är grindar för att komma in/ut.

Kommer man kunna få gå utanför området? Nej, det är hög säkerhet på området och det är grindar för att komma in/ut. Frågor och svar Hur mycket fickpengar bör man ha med sig? Vad ingår? Vad ingår inte? Hur mycket fickpengar ska man ha med? Är det någon gräns? Det finns ingen gräns för hur mycket man får ta med sig i

Läs mer

INSTRUKTION FÖR HUR MAN SKAPAR ETT

INSTRUKTION FÖR HUR MAN SKAPAR ETT INSTRUKTION FÖR HUR MAN SKAPAR ETT ANVÄNDARKONTO PÅ FK-FOCUS FORUM Datum: 2012-11-26 Sida 1 av 15 Upprättad av: Henry Fredrikson Inledning Nedan beskrivs hur man skapar ett användarkonto på FK-Focus Forum.

Läs mer

Kommunikation genom internet och möten

Kommunikation genom internet och möten Avdelningsledare Svenska Kontingenten till Världsscoutjamboreen i Japan 2015 Kommunikation genom internet och möten Under rundresan i Japan så är avdelningarna, International Service Team (IST) och kontingentsledningen

Läs mer

The i-coin Project Project part-financed by the European Union

The i-coin Project Project part-financed by the European Union The i-coin Project Project part-financed by the European Union Hello everyone! Here comes the Invitation to the final meeting in Svenljunga, Sweden the 27-29 th of November 2007. I have tried to gather

Läs mer

Jag vill också passa på att tacka för en trevlig vernissage och att så många kunde komma. Barnen var stolta över att få visa runt er föräldrar.

Jag vill också passa på att tacka för en trevlig vernissage och att så många kunde komma. Barnen var stolta över att få visa runt er föräldrar. Tackar för den här veckan Som de flesta av er såg på vernissagen så har innemiljön på förskolan helt ändrats. Vi har gjort hörnorna tydligare än tidigare och mer nivåanpassade för att barnen ska kunna

Läs mer

Installation av F13 Bråvalla

Installation av F13 Bråvalla Website: http://www.rbdesign.se Installation av F13 Bråvalla RBDESIGN FREEWARE - ESCK Norrköping-Bråvalla 1. Ladda ner och packa upp filerna i en mapp som du har skapat på ett lättöverskådligt ställe utanför

Läs mer

STORSEMINARIET 3. Amplitud. frekvens. frekvens uppgift 9.4 (cylindriskt rör)

STORSEMINARIET 3. Amplitud. frekvens. frekvens uppgift 9.4 (cylindriskt rör) STORSEMINARIET 1 uppgift SS1.1 A 320 g block oscillates with an amplitude of 15 cm at the end of a spring, k =6Nm -1.Attimet = 0, the displacement x = 7.5 cm and the velocity is positive, v > 0. Write

Läs mer

LÄGERBREV 3 Den 7 juni 2004 1(6)

LÄGERBREV 3 Den 7 juni 2004 1(6) Den 7 juni 2004 1(6) KÄRA VÄNNER, Tiden lider och snart är tiden för Tarus inne. Det börjar snart bli dag att packa ryggsäcken och ställa kosan mot Finland. Vi vill än en gång passa på att välkomna er

Läs mer

- den bredaste guiden om Mallorca på svenska! -

- den bredaste guiden om Mallorca på svenska! - - den bredaste guiden om Mallorca på svenska! - Driver du företag, har en affärsrörelse på Mallorca eller relaterad till Mallorca och vill nå ut till våra läsare? Då har du möjlighet att annonsera på Mallorcaguide.se

Läs mer

Port Security in areas operated by Norrköping Port and Stevedoring company

Port Security in areas operated by Norrköping Port and Stevedoring company Sjöfartsskydd i områden där Norrköpings Hamn och Stuveri AB är verksamhetsansvarig Port Security in areas operated by Norrköping Port and Stevedoring company Kontaktlista i skyddsrelaterade frågor List

Läs mer

Odd Roar Øgård. Ditt bokningsnummer: AZD4QP5. MrJet Sverige [Kundservice@mrjet.se] Sendt: 23. mars 2008 21:07 Til: Fra: oddroar@mesterteknikk.

Odd Roar Øgård. Ditt bokningsnummer: AZD4QP5. MrJet Sverige [Kundservice@mrjet.se] Sendt: 23. mars 2008 21:07 Til: Fra: oddroar@mesterteknikk. Odd Roar Øgård Fra: MrJet Sverige [Kundservice@mrjet.se] Sendt: 23. mars 2008 21:07 Til: oddroar@mesterteknikk.no Emne: Din bokning hos MrJet Ditt bokningsnummer: AZD4QP5 Hej OddRoar, Tack för din bokning!

Läs mer

Protokoll Föreningsutskottet 2013-10-22

Protokoll Föreningsutskottet 2013-10-22 Protokoll Föreningsutskottet 2013-10-22 Närvarande: Oliver Stenbom, Andreas Estmark, Henrik Almén, Ellinor Ugland, Oliver Jonstoij Berg. 1. Mötets öppnande. Ordförande Oliver Stenbom öppnade mötet. 2.

Läs mer

Application for exemption - Ansökan om dispens

Application for exemption - Ansökan om dispens Ankomststämpel BYNs kansli Application for exemption - Ansökan om dispens Important information For the application to be handled are required: 1. The operator of a machine or crane is predestinated to

Läs mer

Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli

Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli 5/7 13:30 Samling centrumplan i Äng, avresa kl 13:45. 13/7 23:30 Ungefär, kommer vi åter till Resecentrum i Jönköping. Vi samlas i Äng och samåker därifrån till

Läs mer

Packlista Samuraisillen

Packlista Samuraisillen Packlista Samuraisillen Detta är en packlista från din avdelning. Var noga med att du får med dig allt så att du slipper börja din upplevelse i Japan med att köpa kläder eller annat viktigt som du måste

Läs mer

Hur man skyddar sig på internet

Hur man skyddar sig på internet Hur man skyddar sig på internet Säkerhet är obehagligt Men vi har ju virusskydd!! Webbläsare Webbläsare Vårt största hot idag Tydligare vid fel, phishing, flikar SSL Tunnlar och certifikat, brutna certifikat,

Läs mer

How to format the different elements of a page in the CMS :

How to format the different elements of a page in the CMS : How to format the different elements of a page in the CMS : 1. Typing text When typing text we have 2 possible formats to start a new line: Enter - > is a simple line break. In a paragraph you simply want

Läs mer

LINC 23. Tvättställsblandare/Basin Mixer. inr.se 130226A

LINC 23. Tvättställsblandare/Basin Mixer. inr.se 130226A LINC 23 Tvättställsblandare/Basin Mixer 130226A inr.se S Användande och skötsel Manualen är en del av produkten. Bevara den under hela produktens livscykel. Vi rekommenderar att noggrant läsa igenom manualen

Läs mer

We speak many languages

We speak many languages Våra medarbetare pratar över 40 språk. Många har själva gjort den resan du gör nu. We speak many languages Many of our employees come from other countries themselves and have followed the same path you

Läs mer

Info om aktiviteter och anmälnings-formulär på webben

Info om aktiviteter och anmälnings-formulär på webben Info om aktiviteter och anmälnings-formulär på webben Detta behövs, när du vill använda webben för att ta emot anmälningar till en aktivitet. Först ser du en sammanfattning av processen och den info webmaster

Läs mer

Utveckla samarbete inom avdelningen. Utveckla samarbetet. mini workshop! i butikens ledningsgrupp. Grid International AB. Grid International AB

Utveckla samarbete inom avdelningen. Utveckla samarbetet. mini workshop! i butikens ledningsgrupp. Grid International AB. Grid International AB Utveckla samarbete inom avdelningen Utveckla samarbetet mini workshop! i butikens ledningsgrupp Grid International AB Grid International AB Om ledarskap och samarbete som ger både ökat resultat och bättre

Läs mer

William J. Clinton Foundation Insamlingsstiftelse REDOGÖRELSE FÖR EFTERLEVNAD STATEMENT OF COMPLIANCE

William J. Clinton Foundation Insamlingsstiftelse REDOGÖRELSE FÖR EFTERLEVNAD STATEMENT OF COMPLIANCE N.B. The English text is an in-house translation. William J. Clinton Foundation Insamlingsstiftelse (organisationsnummer 802426-5756) (Registration Number 802426-5756) lämnar härmed följande hereby submits

Läs mer

Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb. Gustav Vasa skola. Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755

Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb. Gustav Vasa skola. Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755 Tel. 070-12 44 755 Gustav Vasa skola Fritidsklubben Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb Gustav Vasa skola Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755 marika.tiemann@stockholm.se

Läs mer

VAD SKULLE DU HA VALT PDF

VAD SKULLE DU HA VALT PDF VAD SKULLE DU HA VALT PDF ==> Download: VAD SKULLE DU HA VALT PDF VAD SKULLE DU HA VALT PDF - Are you searching for Vad Skulle Du Ha Valt Books? Now, you will be happy that at this time Vad Skulle Du Ha

Läs mer

Focus on English 9. Teacher s Guide with Projects

Focus on English 9. Teacher s Guide with Projects Focus on English 9 Teacher s Guide with Projects Focus on English är ett nyskrivet läromedel för åk 7 9. Goda engelskkunskaper är ett av elevernas viktigaste redskap för det livslånga lärandet. I boken

Läs mer

Att bygga enkla webbsidor

Att bygga enkla webbsidor Nivå 1 Att bygga enkla webbsidor All Code Clubs must be registered. Registered clubs appear on the map at codeclubworld.org - if your club is not on the map then visit jumpto.cc/18cplpy to find out what

Läs mer

Nätet. Uppgiften. Nivå

Nätet. Uppgiften. Nivå Nivå 1 Nätet All Code Clubs must be registered. Registered clubs appear on the map at codeclubworld.org - if your club is not on the map then visit jumpto.cc/ccwreg to register your club. Uppgiften Har

Läs mer

LARS. Ett e-bokningssystem för skoldatorer.

LARS. Ett e-bokningssystem för skoldatorer. LARS Ett e-bokningssystem för skoldatorer. Därför behöver vi LARS Boka dator i förväg. Underlätta för studenter att hitta ledig dator. Rapportera datorer som är sönder. Samordna med schemaläggarnas system,

Läs mer

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig.

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Som vuxen och ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i Scoutkåren prioriteras högt. Med studier

Läs mer

Äntligen har det blivit dags för Lappland 2015! Påväg är 23 Sösare allt från spejarscouter,

Äntligen har det blivit dags för Lappland 2015! Påväg är 23 Sösare allt från spejarscouter, Äntligen har det blivit dags för Lappland 2015! Påväg är 23 Sösare allt från spejarscouter, en explorerscout, rovers och ledare! Vi startar söndag 7.6.2015 kl. 9.00 från kårlokalen med hyrbuss mot Muonio.

Läs mer

Retail Academics/ Research Institute o Origin from Center for Retailing

Retail Academics/ Research Institute o Origin from Center for Retailing Retail Academics/ Research Institute o Origin from Center for Retailing - Retail Management Center at the Stockholm School of Economics o Specialized in Research & Tests in real store environment o Sweden,

Läs mer

Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM!

Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM! Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM! Datum: 13-15 september, 2013 Plats: Marieborgs folkhögskola, Marieborgsvägen 25 i Norrköping (karta: http://goo.gl/maps/umpuu)

Läs mer

SJ Prio och First Hotels Utbildnings- och informationsmaterial

SJ Prio och First Hotels Utbildnings- och informationsmaterial SJ Prio och First Hotels Utbildnings- och informationsmaterial Vs 2, 31.03.14 Vad är SJ Prio Vad är SJ Prio? SJ Prio är SJ:s lojalitetsprogram för alla som tar eller vill ta tåget. Med SJ Prio får våra

Läs mer

Fråga: Hur beställer jag? Svar: För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du.

Fråga: Hur beställer jag? Svar: För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du. Vanliga frågor Hur beställer jag? För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du. Vilka avgifter tillkommer när jag beställer av er? Frakten inom Sverige kostar

Läs mer

Beslut om bolaget skall gå i likvidation eller driva verksamheten vidare.

Beslut om bolaget skall gå i likvidation eller driva verksamheten vidare. ÅRSSTÄMMA REINHOLD POLSKA AB 7 MARS 2014 STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT I 17 Beslut om bolaget skall gå i likvidation eller driva verksamheten vidare. Styrelsen i bolaget har upprättat en kontrollbalansräkning

Läs mer

Checklista Säljföretag (svenska e-handelsföretag)

Checklista Säljföretag (svenska e-handelsföretag) Checklista Säljföretag (svenska e-handelsföretag) 1. Viktig information Innan vi kan ansluta webbplatsen måste följande villkor uppfyllas: Alla transaktioner genomförs med CVV2/CVC2 (säkerhetskod) 3D Secure

Läs mer

Annonsformat desktop. Startsida / områdesstartsidor. Artikel/nyhets-sidor. 1. Toppbanner, format 1050x180 pxl. Format 1060x180 px + 250x240 pxl.

Annonsformat desktop. Startsida / områdesstartsidor. Artikel/nyhets-sidor. 1. Toppbanner, format 1050x180 pxl. Format 1060x180 px + 250x240 pxl. Annonsformat desktop Startsida / områdesstartsidor 1. Toppbanner, format 1050x180 pxl. Bigbang (toppbanner + bannerplats 2) Format 1060x180 px + 250x240 pxl. 2. DW, format 250x240 pxl. 3. TW, format 250x360

Läs mer

Mångfald som en del av affärsstrategin

Mångfald som en del av affärsstrategin Inbjudan/Invitation Mångfald som en del av affärsstrategin Diversity as part of the Business Strategy Friday, 31 January, 2003 Quality Hotell 11, Göteborg CENTRUM FÖR MÅNGFALDSSTUDIER OCH PRAKTISK INTEGRATION

Läs mer

Amir Rostami 2012-09-16 1

Amir Rostami 2012-09-16 1 Amir Rostami 2012-09-16 1 Översikt Begreppsförvirring Den svenska gängutvecklingen Stockholm Gang Intervention and Prevention Project Sveriges största polisiära EU projekt Alternativt brottsbekämpning

Läs mer

OBS! Gör en utflykt och upplev svensk textiltillverkning, vävt med stolthet i Sverige sedan 1692

OBS! Gör en utflykt och upplev svensk textiltillverkning, vävt med stolthet i Sverige sedan 1692 Gör en utflykt och upplev svensk textiltillverkning, vävt med stolthet i Sverige sedan 1692 OBS! Innehåller värdetalong FABRIKSFÖRSÄLJNING VÄVERIVISNING MUSEUM CAFÉ Välkommen till Ekelundhuset, en butik

Läs mer

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg DIALOG Att skapa en dialog på webben är idag något av det viktigaste som finns då stora delar av vår kommunikation mellan

Läs mer

Bokningsvillkor. (English text will follow!) Ett Smart Hotell i Sollentuna AB

Bokningsvillkor. (English text will follow!) Ett Smart Hotell i Sollentuna AB Bokningsvillkor (English text will follow!) Ett Smart Hotell i Sollentuna AB Generellt Bokningsvillkor beskriver villkor för vistelse på Ett Smart Hotell i Sollentuna AB ( hotellet nedan) Gästen är införstådd

Läs mer

Swedish 2014 PUBLIC EXAMINATION. Continuers Level. Transcript. Section 1: Listening and Responding

Swedish 2014 PUBLIC EXAMINATION. Continuers Level. Transcript. Section 1: Listening and Responding 2014 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript 2014 Board of Studies, Teaching and Educational Standards NSW Section 1, Part A Text 1 Angelica, om vi vill

Läs mer

Välkommen som medlem i Tuve Scoutkår!

Välkommen som medlem i Tuve Scoutkår! Välkommen som medlem i Tuve Scoutkår! Som ny medlem i Tuve Scoutkår har du säkert en massa frågor. På de här sidorna skall vi försöka svara på de vanligaste. Självklart skall du fråga din ledare om du

Läs mer

Hjälpavsnitt Transport med egen bil under Firma-ikonen Innehåll:

Hjälpavsnitt Transport med egen bil under Firma-ikonen Innehåll: Hjälpavsnitt Transport med egen bil under Firma-ikonen Innehåll: Transport inom Sverige... 1 Transport till utlandet... 3 Icke kvitterade transportsedlar... 5 Hantering av manuellt kvitterade utländska

Läs mer

Get Instant Access to ebook Ta Skada PDF at Our Huge Library TA SKADA PDF. ==> Download: TA SKADA PDF

Get Instant Access to ebook Ta Skada PDF at Our Huge Library TA SKADA PDF. ==> Download: TA SKADA PDF TA SKADA PDF ==> Download: TA SKADA PDF TA SKADA PDF - Are you searching for Ta Skada Books? Now, you will be happy that at this time Ta Skada PDF is available at our online library. With our complete

Läs mer

Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug

Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug 1 Resor Fredagen den 31 juli från Umeå flygplats kl 9:50 till Stockholm Arlanda ankomst kl 10:55 Hemresa söndagen den 9 aug från Arlanda kl 17.05 ankomst Umeå kl 18:05

Läs mer

EXPLORE FOOD EN GUIDE TILL ÖVER 100 AV STOCKHOLMS BÄSTA RESTAURANGER

EXPLORE FOOD EN GUIDE TILL ÖVER 100 AV STOCKHOLMS BÄSTA RESTAURANGER EXPLORE FOOD EN GUIDE TILL ÖVER 100 AV STOCKHOLMS BÄSTA RESTAURANGER Restaurang Jonas Restaurant Jonas is a luxury restaurant in Stockholm, run by award winning chef Jonas Lundgren. Here we offer longer

Läs mer

2015 KENYA AIRWAYS - EAST AFRICAN SAFARI CLASSIC RALLY

2015 KENYA AIRWAYS - EAST AFRICAN SAFARI CLASSIC RALLY 2015 KENYA AIRWAYS - EAST AFRICAN SAFARI CLASSIC RALLY Resans arrangör är Safari Classic Rally tillsammans med Rallytravels. En upplevelse av Afrika och des kultur och följa The toughest Rally of the world

Läs mer

Q2: Om jag får problem med min(a) biljett(er) eller med att köpa biljetter; vem ska jag då kontakta?

Q2: Om jag får problem med min(a) biljett(er) eller med att köpa biljetter; vem ska jag då kontakta? FREQUENTLY ASKED QUESTIONS SWEDISH & ENGLISH UEFA WOMEN S EURO 2013 Q1: Var kommer UEFA Dam-EM 2013 att spelas? A1: UEFA Dam-EM 2013 kommer att spelas på följande sju (7) arenor; Gamla Ullevi Göteborg

Läs mer

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015 Inbjudan till Träningsläger Österrike Wipptal 8-16 augusti 2015 Info: Den andra veckan i augusti är det dags för årets stora klubb-händelse. Då drar nämligen OK Hammaren till Wipptal i Österrikiska alperna

Läs mer

Nordisk Patrull 5-kamp 2009 Checkpoint international

Nordisk Patrull 5-kamp 2009 Checkpoint international Nordisk Patrull 5-kamp 2009 Checkpoint international Uppdaterad 2009-05-27(JW/RA), inför tävling 2009-05-30 Idé & kontroll beskrivning: HOW FAST CAN YOU GET 20 TRAVELSTAMPS IN YOUR PASSPORT! Varje patrull

Läs mer

1/25. Incidenthantering. Leif Nixon

1/25. Incidenthantering. Leif Nixon 1/25 Incidenthantering Leif Nixon 2/25 SPOTIFY Important Notice to Our Users /25 May 27th, 2014 15:00 by Oskar Stål, CTO, Spotify We ve become aware of some unauthorized access to our systems and internal

Läs mer

FÖRENINGAR MER VINST I KASSAN, MER VINST PÅ PLAN VI KAN TA SVERIGE TILL FOTBOLLSVÄRLDEN ELLER FOTBOLLSVÄRLDEN TILL SVERIGE

FÖRENINGAR MER VINST I KASSAN, MER VINST PÅ PLAN VI KAN TA SVERIGE TILL FOTBOLLSVÄRLDEN ELLER FOTBOLLSVÄRLDEN TILL SVERIGE FÖRENINGAR MER VINST I KASSAN, MER VINST PÅ PLAN VI KAN TA SVERIGE TILL FOTBOLLSVÄRLDEN ELLER FOTBOLLSVÄRLDEN TILL SVERIGE VÄLKOMMEN TILL DET VINNANDE LAGET Vi har varit aktiva inom fotboll- och sportresor

Läs mer

Resledaren Användarguide iphone Innehåll

Resledaren Användarguide iphone Innehåll Resledaren Användarguide iphone Innehåll Planera Ny Resa... 3 Visa Mina Resor... 13 Ta bort sparad resa... 14 Ändra planerad resa... 15 Påminnelser... 15 Under Resan... 17 Inaktivera Pågående Resa... 20

Läs mer

DIAGNOSTIC TEST SWEDISH/SVENSKA

DIAGNOSTIC TEST SWEDISH/SVENSKA DIAGNOSTIC TEST SWEDISH/SVENSKA Welcome to test your level of the Swedish language. The test is based on the European Council s level scale, in Swedish, Europarådets nivåskala. The results will show you

Läs mer

Quick Start Guide Snabbguide

Quick Start Guide Snabbguide Quick Start Guide Snabbguide C Dictionary Quick Start Thank you for choosing C Dictionary and C-Pen as your translation solution. C Dictionary with its C-Pen connection will make translation easy and enable

Läs mer

JAG SKRIVER I BLINDO PDF

JAG SKRIVER I BLINDO PDF JAG SKRIVER I BLINDO PDF ==> Download: JAG SKRIVER I BLINDO PDF JAG SKRIVER I BLINDO PDF - Are you searching for Jag Skriver I Blindo Books? Now, you will be happy that at this time Jag Skriver I Blindo

Läs mer

DRIVERS PG 2-9 DRIVERS

DRIVERS PG 2-9 DRIVERS DRIVERS PG 2-9 Glasögonen i vårt Drivers sortiment har Blue blocker linser som passar bra för bilkörning. Linsen har ett gul-orange filter som förhöjer kontrasterna. Baksidan av linsen har en blå spegel-yta

Läs mer

Tummen upp! Engelska åk 3

Tummen upp! Engelska åk 3 Tummen upp! Engelska åk 3 Tummen upp! är ett häfte som kartlägger elevernas kunskaper i förhållande till kunskapskraven i Lgr 11. PROVLEKTION: Att läsa och förstå enkla samtal och dialoger. Att kunna föra

Läs mer

Innehåll. Förhållningssätt för vuxna. Avslöja myter. Nya sätt att stödja barn i familjer med missbruksproblem

Innehåll. Förhållningssätt för vuxna. Avslöja myter. Nya sätt att stödja barn i familjer med missbruksproblem Nya sätt att stödja barn i familjer med missbruksproblem Växhuset, Västerås den 10 feb 2014 Nicklas Kartengren 0708-636225 / nicklas.kartengren@mac.com Innehåll Förhållningssätt för vuxna Hur många barn

Läs mer

ATT:BLADET VECKA 34 ATTENTION: EVENTS GUIDE WEEK 34. 20 August 2012 27 August 2012

ATT:BLADET VECKA 34 ATTENTION: EVENTS GUIDE WEEK 34. 20 August 2012 27 August 2012 ATT:BLADET VECKA 34 ATTENTION: EVENTS GUIDE WEEK 34 20 August 2012 27 August 2012 Thanks to: Thanks to the SASSE product sponsors Lennart Bogren, our ever hard-working, never tiring premises administrator

Läs mer

Ytterfack till regnkläder + matsaker är bra att ha samt en möjlighet att öppna underifrån.

Ytterfack till regnkläder + matsaker är bra att ha samt en möjlighet att öppna underifrån. Packa inför hajk Jacob-style! Jag kommer skriva det i prioritetsordning med det viktigaste först och gå igenom vissa saker som ofta går lite snett och som många undrat över lite mer i detalj! Ryggsäck:

Läs mer

Förändrade förväntningar

Förändrade förväntningar Förändrade förväntningar Deloitte Ca 200 000 medarbetare 150 länder 700 kontor Omsättning cirka 31,3 Mdr USD Spetskompetens av världsklass och djup lokal expertis för att hjälpa klienter med de insikter

Läs mer

Blivande och nyblivna föräldrars uppfattningar om munhygien och tandvård före och efter immigration till Sverige

Blivande och nyblivna föräldrars uppfattningar om munhygien och tandvård före och efter immigration till Sverige Blivande och nyblivna föräldrars uppfattningar om munhygien och tandvård före och efter immigration till Sverige Masteruppsats (ej examinerad) av Kasra Katibeh F.d. student vid Folkhälsovetenskapliga programmet,

Läs mer

Vilda Kristianstad - mitt i Tivoliparken

Vilda Kristianstad - mitt i Tivoliparken Lägerbrev 4 Vilda Kristianstad - mitt i Tivoliparken Sommarens häftigaste äventyr närmar sig med stormsteg, nu är det snart dags! Vi kommer att bli ungefär 300 scouter som lever lägerliv mitt i centrala

Läs mer

Umara. Indie Bars Löpex Sport. Örebro Kommun. Örebro XChallenge

Umara. Indie Bars Löpex Sport. Örebro Kommun. Örebro XChallenge Vi hoppas ni kommer ha en trevlig dag och en bra tävlingsupplevelse! Kom gärna med synpunkter på både förbättringsområden och sådant som är bra. Vårt mål är att utveckla tävlingen i positiv riktning varje

Läs mer

Get Instant Access to ebook Ta Ner Manen PDF at Our Huge Library TA NER MANEN PDF. ==> Download: TA NER MANEN PDF

Get Instant Access to ebook Ta Ner Manen PDF at Our Huge Library TA NER MANEN PDF. ==> Download: TA NER MANEN PDF TA NER MANEN PDF ==> Download: TA NER MANEN PDF TA NER MANEN PDF - Are you searching for Ta Ner Manen Books? Now, you will be happy that at this time Ta Ner Manen PDF is available at our online library.

Läs mer

Rutin f ör inköp av scoutkläder och märken

Rutin f ör inköp av scoutkläder och märken Rutin f ör inköp av scoutkläder och märken Engelbrekt Scoutkår Version 0. 1 2014-03-03 Scouterna Box 420 34 Telefon: +46 8-555 065 00 Webb: www.scouterna.se The Guides and Scouts of Sweden 126 12 Stockholm

Läs mer

Användarmanual. Att arbeta med Cubicle 2.0

Användarmanual. Att arbeta med Cubicle 2.0 1 Användarmanual Att arbeta med Cubicle 2.0 Innehåll 2 Att komma igång 3 Förberedelser 3 Logga in första gången 3 Startsidan 4 Byt till personlig PIN-kod på kortet 4 Att arbeta i Cubicle 5 Cubicle Explorer

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Etik och säkerhetsfilosofi i praktiken

Etik och säkerhetsfilosofi i praktiken Etik och säkerhetsfilosofi i praktiken Margaretha Eriksson Civ.Ing. och doktorand i informationssäkerhet KTH irbiskonsult@tele2.se Föreläsning 3 Etiska frågor Säkerhetsfilosofi Etiska frågor Etiska regler

Läs mer

Stiftelsen Allmänna Barnhuset KARLSTADS UNIVERSITET

Stiftelsen Allmänna Barnhuset KARLSTADS UNIVERSITET Stiftelsen Allmänna Barnhuset KARLSTADS UNIVERSITET National Swedish parental studies using the same methodology have been performed in 1980, 2000, 2006 and 2011 (current study). In 1980 and 2000 the studies

Läs mer

Att göra banor med OCAD.

Att göra banor med OCAD. Att göra banor med OCAD. 1 Inledning Detta är en kortfattad handling om vad man behöver och hur man gör för att rita banor i OCAD och få dem utskrivna och levererade. 2 Skaffa program 2.1 OCAD Det första

Läs mer

FÖRENINGAR MER VINST I KASSAN, MER VINST PÅ PLAN

FÖRENINGAR MER VINST I KASSAN, MER VINST PÅ PLAN FÖRENINGAR MER VINST I KASSAN, MER VINST PÅ PLAN VÄLKOMMEN TILL DET VINNANDE LAGET Vi har varit aktiva inom fotbolls- och sportresor i många år. Det har resulterat i att vi är en av Skandinaviens billigaste

Läs mer

Rapport elbilar Framtidens fordon

Rapport elbilar Framtidens fordon Teknikprogrammet Klass TE14. Rapport elbilar Framtidens fordon Namn: Joel Evertsson Datum: 2015-03-09 Abstract This report is about electric car. We have worked with future vehicles and with this report

Läs mer

Enterprise App Store. Sammi Khayer. Igor Stevstedt. Konsultchef mobila lösningar. Teknisk Lead mobila lösningar

Enterprise App Store. Sammi Khayer. Igor Stevstedt. Konsultchef mobila lösningar. Teknisk Lead mobila lösningar Enterprise App Store KC TL Sammi Khayer Konsultchef mobila lösningar Familjen håller mig jordnära. Arbetar med ledarskap, mobila strategier och kreativitet. Fotbollen ger energi och fokus. Apple fanboy

Läs mer

Rikslägerträff på äventyrsbanan i Ryssby söndagen den 17 maj kl. 16:00-20:00 Rikslägerträff och korvgrillning 26 maj kl.

Rikslägerträff på äventyrsbanan i Ryssby söndagen den 17 maj kl. 16:00-20:00 Rikslägerträff och korvgrillning 26 maj kl. På G i Kronoberg Riksläger i Stockholm 17-24 juli 2015 För alla som fyller 13 eller är äldre så finns möjligheten att följa med på årets riksläger där 4H:are från hela Sverige träffas och umgås. Lägret

Läs mer

Svenska Miniatyr Häst Föreningen bjudar in dig till: SMHF Dalarna Open 2015 lö 30 + sön 31 maj i Vassbo.

Svenska Miniatyr Häst Föreningen bjudar in dig till: SMHF Dalarna Open 2015 lö 30 + sön 31 maj i Vassbo. Svenska Miniatyr Häst Föreningen bjudar in dig till: SMHF Dalarna Open 2015 lö 30 + sön 31 maj i Vassbo. ALLA miniatyrhästar är välkomna på utställningen: AMHA, AMHR, Falabella, minishetlandsponny, korsningar,

Läs mer

En hel del viktig information och många frågor togs upp, och här följer en sammanfattning av mötet för dig som inte kunde vara på plats:

En hel del viktig information och många frågor togs upp, och här följer en sammanfattning av mötet för dig som inte kunde vara på plats: Nyhetsbrev Mars 2015 Innehåll Kontaktperson Registrera dig i Families Program senast 20 april! Resor och boende Supportertröjor Information och FAQ på hemsidan Reseinformation för truppen Alkoholpolicy

Läs mer

M/S TRUBADUREN. www.skargardslinjen.se R S D J K R A L VÄLKOMMEN OMBORD G I N MED O W A N T T S Ä D E B E

M/S TRUBADUREN. www.skargardslinjen.se R S D J K R A L VÄLKOMMEN OMBORD G I N MED O W A N T T S Ä D E B E VÄLKOMMEN OMBORD PÅ M/S TRUBADUREN S S H K O W A L A N D J D E U MED R S B E K R S Ä Y T T N S S G I N 2014 Alla uppgifter är preliminära Boka online eller kontakta oss på telefon 031-13 77 77 www.skargardslinjen.se

Läs mer

Whack-a-Witch. Introduktion. Nivå

Whack-a-Witch. Introduktion. Nivå Nivå 1 Whack-a-Witch All Code Clubs must be registered. Registered clubs appear on the map at codeclubworld.org - if your club is not on the map then visit jumpto.cc/ccwreg to register your club. Introduktion

Läs mer

UPPNÅ ERA FÖRSÄLJNINGSMÅL MED FOTBOLL

UPPNÅ ERA FÖRSÄLJNINGSMÅL MED FOTBOLL UPPNÅ ERA FÖRSÄLJNINGSMÅL MED FOTBOLL LÄTT SÅLT STORA VINST MARGINALER SÄKRA KÖPSYSTEM UTBUD SOM TÄCKER ALLA MÅLGRUPPER PERSONLIG SERVICE FOTBOLL = VÄXANDE TREND VÄLKOMMEN TILL DET VINNANDE LAGET Vi har

Läs mer

MÖTESPLATSEN FÖR ALLA SOM GILLAR ATT CYKLA

MÖTESPLATSEN FÖR ALLA SOM GILLAR ATT CYKLA Månadsbrev 0912 YA Arena Vi söker volontärer till bygget Svenska Cykeldagarna 2009 Cykelgalan stannar kvar i Jönköping! Nytt på Cykelklubben.se MÖTESPLATSEN FÖR ALLA SOM GILLAR CYKELKLUBBEN.SE MÖTESPLATSEN

Läs mer