UK Möte 4 & 5 Säsongen 2015/2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UK Möte 4 & 5 Säsongen 2015/2016"

Transkript

1 UK Möte 4 & 5 Säsongen 2015/ (gäller UK möte , samt UK möte ) HC Lidköping Telefon Hallgatan Lidköping hcl@hcl.nu

2 Agenda Dagens punkter Formalia 1 Föreningen informerar 2 Övergripande VHT 4 Lagenheterna (bordet runt) 8 Kansliet informerar 9 Övriga frågor 10 Kontaktinformation 11

3 Sida 01 Formalia UK-möte Senaste mötet (UK möte 4) var det inte så många närvarande. Förra gångens agenda går hand i hand med dagens möte så detta får bli protokollet för UKmöte 4 & 5. Dagordningen samt föregående mötets protokoll gicks igenom.

4 Sida 02 Föreningen informerar Styrelsen I går var det styrelsemöte. Patrick var där och tog upp några punkter. Ekonomi Arbeter fortgår med att arbeta i oliak arbetsgruppen samt roller. Ekonomin är ansträngd men vi följer vår buget 2015/2016. Policyfrågor Alla ledare har inte skrivit på kontraktet ännu. Många har skrivit på men långt från alla. Lagledarna jobbar aktivt med att alla ledare i sin grupp skrivit på senast årsskiftet. Signerade kontrakt kommer finnas i kanslit. Utbildning samt SISU SISU kommer det mer information om. Det gäller tex möten med lagen (teoripass, fys- kostutbildning), ledarmöten och utbildning, UK möten samt styrelsemöten. Anders Wahlström kommer med mer information kring en utbildningdag för alla ledare i föreningen. Sponsorgruppen Sponsorgruppen meddelar att det blir en ny 2-krona 29/1. Det blir samma koncept som förra 2- kronan som var mycket bra. Vi hoppas kunna öka med nya företag från de som var med sist. Mer information kommer till varje lagenhet. Toapapper Toapappersförsäljningen pågår just nu. Salming Salming strular, vi har inte fått alla saker som vi beställt och vi har full förståelse för alla som klagat. Vi kommer gå vidare med detta till Salming. Alla lagenheter är drabbade så som a-lag, ungdom och TKH. Även trycken har varit fel. (fel mot beställning, olika placeringar med namn, initialer eller nummer). Tidigare har vi haft efternamn som tryck.

5 Sida 03 Årsfest I år firar vi 40-årsjubileum med en årsfest i slutet av säsongen. Troligen i samband med Billys cup. Vi vill att alla ska känna till detta och mer information kommer. A-laget Fredrik näravarde på mötet och informerade lite kort om säsongen samt forsättningen. Nya matchdagarna blir nu fre, lör och sön. Träningar kommer vara må, tis och tor.

6 Sida 04 Övergripande VHT Slipmaskin diamant Diamanter kommer i första hand till träningsgrupperna. De som skall slipa skridskor SKALL gå en utbildning. Utbildningen kommer hållas av Fredrik och Magnus Antonsson. (utbildningsdag kommer inom kort) Då detta inte var med i budgeten så kommer det betalas av alla spelare i föreningen. Alla spelare skall betala 100:- per spelare (oavsett storlek på truppen) och detta samordnas av lagledaren. Vill lagenheten betala detta med redan insamlade pengar på lagkassan så är det okej. Pengarna kommer att dras från respektive lagkassan så lagledaren säkerställer att dessa pengar finns på saldot. Detta är tidigare beslutat och vi förutsätter att detta kommunicerats ut till lagenheterna. Kontrakt (igen) Varje lagledare ser till att alla ledare skrivit på kontraktet innan årsskiftet. Julbord Man jobbar på att få till ett julbord för alla ledare. Lyckas man med att hitta sponsorer så planeras ett julbord den 18/12 i klubblokalen. Julbordet är för styrelsen, kansliet och alla ledare i föreningen. Föreningsbesök Alla tycker föreningsbesöket var mycket bra (som vanligt). Rune Bäckman tycker det är en bra förening och talar väldigt gott om HC Lidköping. Möte 24 kanske inte blir av nu under våren men det återkommer vi med framöver. Fotografering Fotograferingen är klart!! Varje lagbild samt spelarbild kommer på cd eller USB. Lagbilderna läggs ut på respektive lags hemsida. Spelarbilderna skall respektive lagledare lägga upp som spelarbild på laget.se/trupp. Truppen skall endast vara den ålderskull man är född i. Övriga inlånade spelare från laget över eller under ifrån skall markeras som inlånade och skötas från rätt lagenhet.

7 Sida 05 Vita bortaställ Syftet är att vi skall köpa tre bortaställ. Ett till respektive a,b,c pojk. Vi har inte fått in tillräckligt med sponsorer så nu vill vi att alla materialare räknar sina ställ. Storlek och antal samt nummer!! Efter det fattas beslut på vilka ställ som köps in i år. Inventeringen skall skickas till UK innan årsskiftet men givetvis så fort ni kan! GP-Pucken 03 hemma den 16/1 Wennberg i team -03 har varit på information om GP-pucken. HC Lidköping kommer att vara arrangör här hemma den 16/1. Per Johansson (cup ansvarig) kommer tillsammans med -03 se över arbetsuppgifterna och fördela dessa på respektive lagenhet. Så meddela redan nu att vi kommer att arrangera GP pucken här hemma och det kommer behövas folk för att bemanna denna dagen. Förra året var mycket lyckat så det känns kul att få förnyat förtroende och vara värd för GP Pucken. Billyscup 19/3 kommer vi arrangera Billyscup. Vi kommer köra som vanligt i både Arenan och Ishallen. Vi vet att påskveckan börjar denna helgen så påsk resorna får gärna vara söndag till söndag. Lägg upp detta på era hemsidor så att vi säkerställer att alla kan! Matchtruppen skall finnas på hemsidan onsdagar/samt kallelse Vi vill återigen påminna alla lagenheterna att lägga ut sin trupp på hemsidan inför match. Truppen skall läggas ut som Nyhet på hemsidan (lagets hemsida) senast onsdag kväll inför helgens match (då skall ansvariga tränare stämt av med laget under och över). Vi vill även att ansvariga tränare har en god dialog och förebygger krockar i spelschemat. Man skall diskutera spelschemat en månad innan och ha en plan för hur trupperna kommer bli då matcher krockar med varann. Vi vill även att alla lagenheter köper silverpaket och kallar spelarna till match (ersätter tex bokat.se). Detta för att få en likformighet i HC Lidköping så att alla föräldrar blir bekväma med hur vi kallar till match. I och med det lånas in spelare från andra lagenheter blir detta allt mer viktigt för föreningen. Detta ställer även krav på att truppen och inlånade spelares kontaktuppgifter stämmer. (så som e-post, telefonnummer till spelaren och förälder 1-2).

8 Sida 06 Matcher (truppen) Laget ÖVER bestämmer vilket lag man spelar veckans match med. Givetvis är detta i samråd mellan ansvarig tränare i respektive lagenhet. Men det är det ÖVRE lagets ansvarige tränare bestämmer sitt lags matchtrupp inför veckans match. Vi vill förtydliga detta då det blivit alldeles för mycket diskussioner i år. Dels från föräldrar men även från andra tränare i andra lagenheter. Har man klagomål skall detta gå till UK. Inte till tränarna i lagenheten. Detta gäller även hur man spelar och vem som är i vilken kedja/målvakt. Vi måste ge varje lagenhets tränare arbetsro. Målet är att spela med 15 manna trupper, men det är okej med 13 manna trupp om det egna lagets ansvarige tränare tycker det är motiverat inför matchen (+ målvakt). Syftet kvarstår att vi vill premiera mycket matchspel och vi bör åka med full trupp (15+2). Men det är alltså okej att spela match med 13+1 utan att få klagomål. (juniorerna sköts av Sportgruppen och ligger inte under UK). DM-U16 kommer att ledas av ordinarie A1 ledare samt coachas av Fredrik Larsson/Kristoffer Storm. Laget tas ut under V51. Målsättningen är att vinna DM och matchning/coachning görs därefter. Under pågående match skall inte föräldrar komma och coacha sitt barn i spelargången, båset eller omklädningsrum. Man skall lämna sitt barn vid samlingen sen hämtar man sitt barn efter sitt barn duschat och lämnat omklädningsrummet. Träningar Alla tränar med sin ålderskull. UK skall godkänna om någon spelare skall flyttas preliminärt från sin ålderskull till den äldre ålderskullen (skall även godkännas och dokumenteras av Sportgruppen). Då man bjuder in yngre lagets spelare till träningar skall alla få en inbjudan i de lägre åldrarna (givetvis inte samma krav i TKH som i a-pojk, i de lägre åldrarna skall alla få möjligheten att träna uppåt om tillfälle ges). Vill många yngre vara med och träna med ett år äldre skall det göras ett rättvist schema då det kan komma bli för många spelare på isen. Primärt har vi sagt att man bjuder in yngre spelare vid sina egna träningstider (tex på lilla rinken). Vi måste visa hänsyn i träningsgrupperna så att vi inte har fört stort spann av ålderkullar på isen samtidigt. Därav gäller det att man primärt bjuder in spelare underifrån på egna träningstillfällen! I år har vi öppnat upp för att träna i den äldre ålderskullen men om detta inte fungerar kommer vi att stänga denna möjlighet helt. Man träna alla sina träningar i det egna laget (ålderskullen)

9 Sida 07 innan det ens är aktuellt att vara med äldre ålderskullen. Givetvis gäller detta även ledarens barn som hjälper till i det äldre lagets träning då ordinarie tränare fått förhinder. Tränarens yngre barn får vid undantag vara med på isen. Man bör inte deltaga i övningar men man kan alltså få vara med så förälder har uppsyn över sitt yngre barn. Denna regel tillämpas tex då man inte kan ha barnpassning. Utbildningar Anders Wahlström Vi har fått idrottslyftet gällande våra utbildningar (typ BU1, målvakt mm). Anders meddelar berörda till respektive utbildningstillfälle. Det planeras även en tyngdlyftarutbildning. De som vill gå meddelar sig till Anders. Ett mycket bra tillfälle och bra utbildning inför fysen så anmäl er gärna! Bytesdag Flera har lämnat en önskan om att föreningen har en bytesdag. Planen är att vi samordnar detta kring julhelgen där vi kan lämna in saker vi vill sälja (namn och pris på prylarna). Köparen betalar till säljaren direkt så klubben slipper hanteringen av pengarna. Magnus Antonsson (mtrl team-01) ansvarar för detta. Roller i alla lagenheter UK vill ha en uppdaterad version på alla roller (ledare) som finns i respektive lagenhet. (ha gärna detta uppdaterat på er hemsida). Lagledaren skriver ner detta och e-postar till uk@hcl.nu (Omgående, dock senast 20/ ). Is schemat Is schemat gicks igenom och det är svårt att få till träningar nu då lilla rinken inte fungerar. Fyll gärna på med off-ice träningar då det skulle vara isträning så att träningstrappan följs. Dispenser På förbundets sida kan vi se alla dispenser. Det som är nytt är att vi har sökt för målvakterna i - 01 & -03 så de kan vara med vi tex skada. Spelarna som har dispenser i team-03 får även spela med sitt egna lag i samma omgång/vecka (dock max 3 som tidigare).

10 Sida 08 Lagenheterna (bordet runt) Laget runt hann vi inte med denna gången då vi haft stort fokus på att diskuttera trupper till matchspel, träna med äldre lag etc. Vi kommer vid nästa möte har mer tid till att rapportera från respektive lagenhet.

11 Sida 09 Kansliet informerar Toapapper Se till att informera era lagenheter om toalettpappers försäljningen. Intressent har varit mycket lågt denna gången så få gärna ut informationen till alla i era lagenheter. Närvaro Se över närvaron nu i december för i januari skall det lämnas in. - max ett tillfälle per dag (kolla i era kalendrar så att fys och träning inte båda tillfällena har kryss för lok-stöd då de inträffar samma dag). - minst 2 ledare skall vara i fyllda per aktivitet Städ Tyvärr sköter man inte städet! Se till att det finns i kalendern vilken städvecka ni har. Gå ut med information som nyhet då ni har städvecka.

12 Sida 10 Övriga frågor Support laget.se - Det går inte att kalla föräldrar och föra närvaro på aktiviteter. Kan komma i framtiden då detta efterfrågas av flera föreningar. - Då man har ett syskon som inlånad spelare blir föräldrarnas rättigheter som inlånade spelare på båda barnen. (man ser tex inte kontakter i appen laget.se) Detta är en bugg som skall rättas till av laget.se Kvarstående punkter från UK möte 1, 2, 3 (ej utfört) Billys 19/3 Alla lagenheter SKALL närvara på Billys och inga cuper/andra event får planeras denna dagen. Laget.se Hemsidan (lagenheterna) De spelare som man lånar in under säsongen kan skrivas in som lånade spelare. Lotta kan sedan använda detta då spelare skall registerars på TSM (online rapporteringen). Under kalender skall alla ativiteter finnas med och då man bokar match eller cup ligger det i ledarnas ansvar att udvika krock med ålderskullen under/över. Städvecka Skall skrivas in i UKs kalender (ansv Patrick) UK sidan Vi har testat laget.se;s nya hemside layout vilket vi inte är nöjda med. Tyvärr kan vi inte backa till den gamla layouten. Troligen måste vi lägga upp den på nytt men laget.se meddelar att de kommer gå över till den nya layouten för alla sidor i framtiden. Närvaro på UK mötet Närvaro förs på UKs hemsida gällande UK möten. Dock fungerar inte statestiken att få ut som bilaga till protokollen. Hoppas laget.se löser detta inom kort. NÄSTA UK-MÖTE 7/1 2016

13 Sida 11 Kontaktinformation

UK Möte 3 Säsongen 2015/2016

UK Möte 3 Säsongen 2015/2016 UK Möte 3 Säsongen 2015/2016 2015-10-10 HC Lidköping Telefon 0510-77 12 13 Hallgatan 1 531 52 Lidköping www.hcl.nu hcl@hcl.nu h Agenda Dagens punkter Föreningen informerar 1 Lagenheterna 3 Kansliet informerar

Läs mer

Uppstart säsongen 2018/2019 Tjörns Ishall

Uppstart säsongen 2018/2019 Tjörns Ishall Uppstart säsongen 2018/2019 Tjörns Ishall 2018-09-02 Johan Ahlström Tränare Joakim Alfredsson Ass. Tränare Joakim Bohman Materialförvaltare/Ass. Tränare Emanuel Johansson Webmaster/Ass. Tränare Magnus

Läs mer

Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren

Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren Saldot är 111,6kkr (per 30/11) (Ingående balans 17-18 var 49kkr) Utgående saldo till u11 skall vara min 79,8 (2,1kkr/spelare)

Läs mer

Handbok för Lagledare. vers. 1.0,

Handbok för Lagledare. vers. 1.0, Handbok för Lagledare vers. 1.0, 2011-05-04 Innehåll: En lagledares uppgifter:... 3 Matcher... 4 Spelschema... 4 Inbjudningar... 4 Flytt av matcher... 4 Sarg... 5 Omklädningsrum... 5 Matchprotokoll...

Läs mer

Föräldramöte Tre Kronors Hockeyskola - HCL

Föräldramöte Tre Kronors Hockeyskola - HCL Föräldramöte 20141024 Tre Kronors Hockeyskola - HCL 1 Dagens agenda HCLs röda tråd Vi och ni? Tips om material HCL informerar Om klubbkläder Kioskansvariga samt info om denna verksamhet Vad är Två-kronan?

Läs mer

Träningsplanering Team 04 / U11

Träningsplanering Team 04 / U11 Träningsplanering Team 04 / U11 Säsongen 2014 2015 Nuläge: 22st spelare inskrivna i laget. Bra grupp. Målsättning säsongen 2014 2015: Harmoni inom truppen. Behålla samtliga spelare. Glädje på träning och

Läs mer

Föräldramöte HCDALEN Team 08 U /2018 Lördag 16/ Klocka: 09:30

Föräldramöte HCDALEN Team 08 U /2018 Lördag 16/ Klocka: 09:30 Föräldramöte HCDALEN Team 08 U10 2017/2018 Lördag 16/9 2017 Klocka: 09:30 2017-09-25 1 Agenda Information om ledarstab Avgifter Hemmavinsten / 1966klubben Föräldragrupp Träningar Cuper Information om kiosk

Läs mer

SÄSONGSUTVÄRDERING BROOKLYN TIGERS/ANTNÄS U9 (P09)

SÄSONGSUTVÄRDERING BROOKLYN TIGERS/ANTNÄS U9 (P09) SÄSONGSUTVÄRDERING BROOKLYN TIGERS/ANTNÄS U9 (P09) 180409 AGENDA Truppen Uppföljning Finansiella läget & budget nästa säsong Matcher och cuper Organisation Kläder Aktiviteter TRUPPEN 2017/2018 Brooklyn

Läs mer

Föräldramöte Team 07-08

Föräldramöte Team 07-08 Föräldramöte Team 07-08 IFK Hallsberg Hockey 2016-09-20 (Anteckningar från mötet i rött) Agenda Laget Team 07/08 (U10) Att bli ett eget lag Träningstider Poolspel/cuper Utrustning Allmänt om träningen

Läs mer

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Aktiviteter/arrangemang Städning på stan, hur fungerar det? Utdrag ur belastningsregistret, hur ligger vi till!? SSL herr matcharrangemang, hur fungerar

Läs mer

SOLLENTUNA HOCKEY TEAM 03

SOLLENTUNA HOCKEY TEAM 03 SOLLENTUNA HOCKEY TEAM 03 When you have bacon and eggs for breakfast, the chicken makes a contribution, the pig makes a commitment Fred Shero, head coach of the Philadelphia Flyers Hårt-Smart-Enkelt! Summering

Läs mer

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder.

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder. Sundbybergs IK Fotboll P98 Information till spelar och föräldrar inför säsongen 2012. Hej Spelare och Förälder! Dags för en ny härlig fotbollsäsong med förhoppningsvis goda resultat och glada miner. Ni

Läs mer

VÄLKOMNA

VÄLKOMNA VÄLKOMNA 2016-09-12 1 1 Agenda Ledarstab 4-Blocken (Team 07 block 1) Träningar Matcher Matcher/Cuper Omklädningsrum Värderingar/Regler Laget.se Sponsring Ekonomi Övrigt 2 Ledarstab Iscoacher: Henrik Franzén

Läs mer

Föräldramöte 2017/2018. SSK Innebandy Mix08

Föräldramöte 2017/2018. SSK Innebandy Mix08 Föräldramöte 2017/2018 SSK Innebandy Mix08 Alexander Agerström tränare Anders Nordin tränare Ingela Ahlbäck tränare Niklas Larsson tränare Stefan Juntti lagledare kassör Samuel Sjöberg fikaansvarig - lotteriansvarig

Läs mer

Skötsam och harmonisk grupp som utvecklas positivt. Få ekonomiska intäkter till lagkassan. Saknaden av en fungerande ekonomi/ arrangemangsgrupp.

Skötsam och harmonisk grupp som utvecklas positivt. Få ekonomiska intäkter till lagkassan. Saknaden av en fungerande ekonomi/ arrangemangsgrupp. Anteckningar från avslutningsmöte säsong 12/13 Örebro 14/4-2013 1. Sammanfattning av säsongen Gruppens utveckling Gruppen har utvecklats mycket positivt den här säsongen. Sammanhållningen har blivit bättre

Läs mer

IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte

IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte 2018-09-13 18 glada flickor som gillar fotboll Vilka vi Flickor 09 är Flickornas föräldrar som gillar att engagera oss med/ i våra barn Närvarande i kväll.. Agenda

Läs mer

Föräldramöte 10 april

Föräldramöte 10 april Föräldramöte 10 april - Serie Johan informerar om att vi kommer spela i 2 olika serier. Detta gör man om man har mer än 20 spelare i laget. Har man bara ett lag kommer man med många spelare alternativt

Läs mer

Välkomna Föräldrar P

Välkomna Föräldrar P Välkomna Föräldrar P12 2018-10-20 Föräldramöte P12 2018-10-20 Agenda 1. Välkommen 2. Klubbens utveckling planerna Lagkassa /Sponsring /pengar till klubben 3. Att vara förälder i Näsets SK 4. Träningsupplägg

Läs mer

Introduktion av SportAdmin/Hemsidan

Introduktion av SportAdmin/Hemsidan Introduktion av SportAdmin/Hemsidan Detta är en introduktion till hur man använder SportAdmin som tränare och lagledare. Läs mer om SportAdmin på www.sportadmin.se Lagledare och tränare har rättigheter

Läs mer

P06 Föräldramöte

P06 Föräldramöte P06 Föräldramöte 2016-03-31 Agenda! Ledare/Spelare! Aktiviteter! Träningar! Matcher / cuper! Utrustning! Kommunikation! Åtaganden! Ansvar, spelare-ledare-föräldrar! Övrigt! Frågor Ledare/Spelare! Mattias

Läs mer

BK Astrio P05 Föräldrainformation 7 april 2016

BK Astrio P05 Föräldrainformation 7 april 2016 BK Astrio P05 Föräldrainformation 7 april 2016 Punkter för dagen Hemsidan Träningar, matcher och cuper T-cupen Kiosken Sverigelotter Aktiviteter och föräldramedverkan Lite av varje Hemsidan All information

Läs mer

Vår organisation Tränarna har ordet Arrangemangsgruppen har ordet Ekonomi Nya grupper Policy U9 Säsongen 2019/2020 Regler kring och på isen

Vår organisation Tränarna har ordet Arrangemangsgruppen har ordet Ekonomi Nya grupper Policy U9 Säsongen 2019/2020 Regler kring och på isen Spelare 2011 Vår organisation Tränarna har ordet Arrangemangsgruppen har ordet Ekonomi Nya grupper Policy U9 Säsongen 2019/2020 Regler kring och på isen Kommunikation Utrustning Övriga frågor En huvudledargrupp

Läs mer

Information inför säsongen

Information inför säsongen Information inför säsongen 2015-2016 Internationell basketcup 2017 På ett styrelsemöte nyligen klubbades det igenom att Onsala Pirates ska försöka åka på en internationell basketcup våren/sommaren 2017

Läs mer

Föräldramöte SSIF P Mars 2015 Föreningsgården

Föräldramöte SSIF P Mars 2015 Föreningsgården Föräldramöte SSIF P00-01 3 Mars 2015 Föreningsgården Föräldramöte SSIF P00-01, 3 Mars 2015 AGENDA Truppen Ledare/tränare Seriespel Kommunikation Matchkallelser Träning Tränings upplägg På gång Medlemsavgift

Läs mer

( även noteringar från ledarmöte den 17/12 är inflikade under passande punkt så inget faller mellan stolarna.)

( även noteringar från ledarmöte den 17/12 är inflikade under passande punkt så inget faller mellan stolarna.) Protokoll från föräldramöte lördagen den 21 Dec 2013 ( även noteringar från ledarmöte den 17/12 är inflikade under passande punkt så inget faller mellan stolarna.) 1 Josef öppnar mötet och hälsar alla

Läs mer

Föräldramöte IFK Kungälv P12

Föräldramöte IFK Kungälv P12 Föräldramöte IFK Kungälv P12 Agenda 1. Presentation av trupp och ledare 2. Träningar försäsong 3. P12 och P14 - samarbete 4. Seriespel 5. Cuper 6. Våra åtaganden mot klubben 7. Ekonomi 8. laget.se 9. Föräldrar

Läs mer

Vi har även möten med Stefan Enbom (VD LHF) och Fredrik Glader ett par gånger under säsongen så att vi kan framföra våra problem och behov av stöd.

Vi har även möten med Stefan Enbom (VD LHF) och Fredrik Glader ett par gånger under säsongen så att vi kan framföra våra problem och behov av stöd. 1 2 3 Även Oskar Häggström (ass tränare SDHL-laget) är en kontaktperson. Vi skall ha ett möte med han och Mats Isaksson så att vi vet vem vi skall vända oss till i olika frågor. Vi har även möten med Stefan

Läs mer

Lag Vi har i år två st lag i 9-manna serier plus att vi kommer låna ut spelare varje helg till P04 som spelar 11-manna.

Lag Vi har i år två st lag i 9-manna serier plus att vi kommer låna ut spelare varje helg till P04 som spelar 11-manna. Föräldramöte 180426 Organisationen för P-05 Ca 32 spelare och 6 ledare Lagansvarig: Micke Träningsansvarig: Johan/Sreten Materialansvarig: - Hemsidan/Administration: Carola, Johan och Micke Cup ansvarig:

Läs mer

Föräldramöte VIK Team P

Föräldramöte VIK Team P Föräldramöte VIK Team P-06 2014-09-24 Presentation Ledare/Organisation Vår syn på hockeyskolan VIK Hockeys Headlines Enkät efter säsong 2013/2014 Säsongen 2014/2015 Årsplanering Träningsgrupper Poolspelsgrupper

Läs mer

Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem

Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem 2-31 Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem Innehåll Logga in på Lagets hemsida Truppen administration av spelare Nyheter E postutskick Träningar Aktivitet

Läs mer

Lena hälsar välkomna och går igenom agendan. Denna kommer finnas under dokument på hemsidan.

Lena hälsar välkomna och går igenom agendan. Denna kommer finnas under dokument på hemsidan. Föräldramöte Team 06 20171023 Närvarande: föräldrar till 18 barn Lena hälsar välkomna och går igenom agendan. Denna kommer finnas under dokument på hemsidan. Bålsta HC organisation. Bild finns i Lenas

Läs mer

Föräldramöte FCH P02 2014-09-12

Föräldramöte FCH P02 2014-09-12 Föräldramöte FCH P02 2014-09-12 Anmälda att närvara (föräldrar till barn): Simon Persson Adam Hjersing William Meredith Lucas Vahtera Benjamin Guberina Carl Jörnell David Berg David Perntoft Filip Nilsson

Läs mer

Välkomna till Säsongen 2018 PITEÅ IF POJKAR 2005

Välkomna till Säsongen 2018 PITEÅ IF POJKAR 2005 Välkomna till Säsongen 2018 PITEÅ IF POJKAR 2005 Föräldramöte 19 feb - Dagordning Organisation Tränare, Föräldragrupp, ansvarspersoner Träningar Start v12 Serie, cuper Antal lag, avgifter Målsättning Ordningsregler

Läs mer

Föräldraträff. Hanhals U10 Kungsbacka Ishall

Föräldraträff. Hanhals U10 Kungsbacka Ishall Föräldraträff Hanhals U10 Kungsbacka Ishall 2019-01-07 Personer runt laget Lagledare & administration: Markus Boysen Lagansvariga poolspel: Micael Wahlrot och Daniel Röshammar. Istränaransvariga: Anders

Läs mer

Att starta ett lag i föreningen

Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I din hand håller du nu ett kompendium som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även

Läs mer

Ungdomsledarmöte. Protokoll 1/5 MIF 0002_ Närvarande: Distribueras närvarande + Datum: Tid: 19:30-21:30 Plats: Älvrinken Caféet

Ungdomsledarmöte. Protokoll 1/5 MIF 0002_ Närvarande: Distribueras närvarande + Datum: Tid: 19:30-21:30 Plats: Älvrinken Caféet Protokoll 1/5 Ungdomsledarmöte Datum: 2017-01-11 Tid: 19:30-21:30 Plats: Älvrinken Caféet Närvarande: Distribueras närvarande + Per Markström P05 Övriga ledare Adress: Telefon: Org. nr Matfors IF +46 (0)73

Läs mer

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå.

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå. Inledning och bakgrund. Detta är det nya vägledande dokumentet som tillsammans med allmänna riktlinjer för THC ungdomssektion framtagits av Kanslichef, tränare samt ledare inom klubbens ungdomssektion

Läs mer

Återbud Spelare Träningar Matcher / cuper Kommunikation Åtaganden Frågor

Återbud Spelare Träningar Matcher / cuper Kommunikation Åtaganden Frågor 2018-04-09 Återbud Spelare Träningar Matcher / cuper Kommunikation Åtaganden Frågor Info på föräldramöte, alla killar representerade Fungerat sådär hittills...!!! Mail, påminnelse 2/4 Behöver bli bättre!

Läs mer

Bele Barkarby Innebandy P02. Innebandyåret 2013/2014

Bele Barkarby Innebandy P02. Innebandyåret 2013/2014 Bele Barkarby Innebandy P02 Innebandyåret 2013/2014 Agenda Presentation av ledare och föräldrar Syfte Mål och fokusområden Säsongsplaner 13/14 Riktlinjer vid träning och match Laget.se Lagkassa / sponsring

Läs mer

JÄRLA IF FK TEAM 09 FÖRÄLDRAMÖTE

JÄRLA IF FK TEAM 09 FÖRÄLDRAMÖTE JÄRLA IF FK TEAM 09 FÖRÄLDRAMÖTE AGENDA 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Ledargruppen - vilka är vi? Tränarna - träningsupplägg, mål, barnens utveckling och regler Lagkassan Spons och överdragsjacka/overaller Nya

Läs mer

FÖRÄLDRARMÖTE YSTADS IF:S FA , Ystad Arena

FÖRÄLDRARMÖTE YSTADS IF:S FA , Ystad Arena FÖRÄLDRARMÖTE YSTADS IF:S FA 2016-08-09, Ystad Arena AGENDA FÖR MÖTET: Ledarstaben U-laget Säsongen 2017/2018 Riktlinjer SM Serie,Cuper, SM mm Utvecklingssamtal Funktionärer till hemmamatcher Ekonomi Kommunikation

Läs mer

Välkommen till Föräldramöte P99!

Välkommen till Föräldramöte P99! Välkommen till Föräldramöte P99! Välkommen till Föräldramöte P98/99! Ledare P99 Jonka: Lagledare/Tränare Manne: Tränare Fille: Tränare Öje: Tränare mm Lagledare Jonka Jag ska anmäla vårat lag till matcher

Läs mer

Föräldramöte Nu blir vi ett ungdomslag det innebär många förändringar - Alla måste hjälpa till

Föräldramöte Nu blir vi ett ungdomslag det innebär många förändringar - Alla måste hjälpa till Föräldramöte 2017 Agenda: Utbildning med Friends Organisation Lagförråd utrustning i hallen Poolspel Träningarna Regler MyClub.se Avgifter Övrigt Utrustning Föräldrar foldern Föräldramöte 2017 Nu blir

Läs mer

Föräldramöte F07/F08. September 17, 2015

Föräldramöte F07/F08. September 17, 2015 Föräldramöte F07/F08 September 17, 2015 1. Recap 2015 AGENDA Page 2. Peters syn på laget och utvecklingen 3. Bra och dåligt under året, förbättringar 2016 4. Ansvarsområden 2016 A. Huvudtränare, Lagledare,

Läs mer

F0607 Föräldramöte Tisdag 28 feb 2017, kl 18:30-19:30

F0607 Föräldramöte Tisdag 28 feb 2017, kl 18:30-19:30 F0607 Föräldramöte Tisdag 28 feb 2017, kl 18:30-19:30 Presentation av tränarna Torbjörn (070-0922674, tobbe.lilja@spray.se ) Thomas (0732315792, thomas.wilton@helsingborg.se ) Tobias (0707-579390, tobias.lindulf@gmail.com

Läs mer

Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil

Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil Kenty pojkar födda 2002 Föräldramöte 21 april - Välkomna! Kommunikation Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil Mailadresser. Träningstid Onsdag kl 17.00-18.30

Läs mer

Guide för att komma igång med Laget.se

Guide för att komma igång med Laget.se Guide för att komma igång med Laget.se För att lättare komma igång med hemsidan för laget har Öjebyns IBF skapat ett dokument för att hjälpa er med detta: Klicka på Menyerna nedan för att hoppa till det

Läs mer

Föräldramöte FCH P

Föräldramöte FCH P Föräldramöte FCH P02 2016-10-01 Agenda Roller Träningstider och träningsregler (lagets regler) Truppen Matchspel och laguttagningar, medlemsavgift Individuell träning SportAdmin och kallelser Hemmaarrangemang

Läs mer

Manual för nya hemsidan. Grundläggande funktioner för lagledare

Manual för nya hemsidan. Grundläggande funktioner för lagledare Manual för nya hemsidan Grundläggande funktioner för lagledare Inledning Detta dokument beskriver de grundläggande funktionerna på Onyx nya hemsida och hur Du: Lägger ut en nyhet på ditt lags hemsida Lägger

Läs mer

Hovås HC Team 07. Föräldramöte

Hovås HC Team 07. Föräldramöte Hovås HC Team 07 Föräldramöte 2016-03-04 Agenda Presentation av laget och ledarna - öppna roller! Ekonomi Våra mål och värderingar Översikt över året (Träningar, Matcher, Cuper) Övriga frågor Hovås HC

Läs mer

Förtext: Info från Sportgruppen:

Förtext: Info från Sportgruppen: Förtext: Inför säsongen 2015-16 är HCL igång med ett förändrings arbete som startar från styrelsen och sedan ska stråla nedåt i föreningen. Ett första steg i det är att man tillsatt en Sportgrupp som leds

Läs mer

Föräldramöte KIF P

Föräldramöte KIF P Föräldramöte KIF P06 2016-09-15 Agenda Aktiva Idrottsföräldrar Åke Eliasson Presentation av ledare Summering 2016 hittills och framöver Spelfilosofi Övrig information Gothia Cup 2017 Övriga frågor? Presentation

Läs mer

GT 76 Pojkar 03. Föräldramöte, 21 September 2003, 14:00-15:00. Zinken

GT 76 Pojkar 03. Föräldramöte, 21 September 2003, 14:00-15:00. Zinken GT 76 Pojkar 03 Föräldramöte, 21 September 2003, 14:00-15:00 Zinken Ledarstaben Vilka är vi och våra roller Per-Erik, Jens, Fredrik, Stefan J, Stefan G, Arne, Nettan, Jan Söker kioskansvarig Träningar

Läs mer

P03 Föräldramöte

P03 Föräldramöte P03 Föräldramöte 150318 Agenda Året som Gick Målsättning 2015 Ledarstab / Web Säsong 2015 Kompis och trivselregler Årets Uppgifter Övrigt Ekonomi 2014 Vi hade en Tuff Vår, med en grupp som inte riktigt

Läs mer

Protokoll från WIBK:s styrelsemöte , 18.00~21.00 hos Karin E.

Protokoll från WIBK:s styrelsemöte , 18.00~21.00 hos Karin E. Protokoll från WIBK:s styrelsemöte 2016-08-25, 18.00~21.00 hos Karin E. Närvarande: Karin Eriksson Karin Rosenmüller Lars Bertilsson Magnus Ragnarsson Marie Axelsson Petra Vik Frånvarande: Fredrik Linderson

Läs mer

Protokoll från Hammarö HCs styrelsemöte

Protokoll från Hammarö HCs styrelsemöte Protokoll från Hammarö HCs styrelsemöte Tid: 4 aug 2014 Plats: Hemma hos Jörgen Lindahl, Lindersvägen 19, Lövnäs. Närvarande: Mathias Fransson, Håkan Gidebratt., Jörgen Lindahl, Peter Läth och Jakob Rubenson.

Läs mer

HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag. Säsongen 2015/2016. Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16. Målsättning / vår verksamhet.

HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag. Säsongen 2015/2016. Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16. Målsättning / vår verksamhet. 2015-09-21 HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16 Säsongen 2015/2016 Målsättning / vår verksamhet. Den verksamhet som Hudiksvalls Hockey Club

Läs mer

Välkomna till föräldramöte för P02-03 säsongen

Välkomna till föräldramöte för P02-03 säsongen Välkomna till föräldramöte för P02-03 säsongen 2016-2017 2016-09-19 Agenda Trupp & träning Matcher Annat viktigt Våra regler kring laget Trupp Tränare Ledare Övningar Frånvaro Viktigt Uttagning Kallelser

Läs mer

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16 MEDIAINFORMATION RIKTLINJER DJURGÅRDENS 2014/2015 IF UNGDOM Innehåll Föreningsmål Vision Riktlinjer Spelide Träning Nivåanpassning Närvaro Seriespel Cupspel Träningsmatcher Uppflyttning/Nedflyttning av

Läs mer

KONFERENS VRIGSTAD OKTOBER

KONFERENS VRIGSTAD OKTOBER KONFERENS VRIGSTAD 15-16 OKTOBER Under helgen var det många givande och nyttiga diskussioner bland deltagarna. Har valt att göra någon form av arbetsfördelning och vem som gör vad och när. Det som togs

Läs mer

Föräldrarmöte IFK STD-KM :02

Föräldrarmöte IFK STD-KM :02 Föräldrarmöte IFK06 17-03-29 STD-KM01-09-2013-06:02 Vad Laget Träningar & Matcher, Utformning träningar Utbildningsplan Regler Cuper och andra aktiviteter Utrustning Att vara förälder Övrigt IFK 06 2017

Läs mer

Organisation och struktur

Organisation och struktur Organisation och struktur 1 Inledning Avsikten med detta dokument är att det skall beskriva de olika uppgifterna som utförs i föreningen och framförallt med inriktning mot: Allmän beskrivning Arbetsuppgifter

Läs mer

SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01

SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01 SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01 INNEHÅLL: - INLEDNING - PRESENTATION LEDARSTAB - HUVUDTRÄNAREN HAR ORDET - SPELARTRUPP - JUNIOR- & SENIORFOTBOLL - TRÄNINGAR FRAM TILL

Läs mer

P03 FÖRÄLDRAMÖTE

P03 FÖRÄLDRAMÖTE P03 FÖRÄLDRAMÖTE 2015-09-05 Introduktion Ambition för säsongen Kalender Ekonomi alla är delaktiga i laget Kommentarer, återkoppling & frågor AGENDA Ledare Torbjörn Håkansson, Tomi Ahovalli, Magnus Bystedt,

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE TEAM

FÖRÄLDRAMÖTE TEAM FÖRÄLDRAMÖTE TEAM 08 2017-12-05 BHC Team 08 Säsongen 2017/2018 Dagens agenda Ledarorganisation Truppen Träningar Björnligan Sponsorer Lagoveraller Cuper 2017/2018 Försäljningsaktiviteter Frågor BHC Team

Läs mer

POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9

POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9 POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9 En Guide för dig som tränare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 KALENDER Tränings kalender, Våren som P9 / F9 En till två träningstillfällen per vecka,

Läs mer

Team 07. Föräldramöte 16/9. säsongen 2018/

Team 07. Föräldramöte 16/9. säsongen 2018/ Team 07 Föräldramöte 16/9 säsongen 2018/2019 2018-09-16 1 1. Inledning Mål och Syftet med föräldramötet Informera om kommande säsong 2018/2019 Möjlighet att ställa frågor samt komma med synpunkter. Agenda

Läs mer

Styrelsen informerar Övergripande information Matcher/Tävlingar Träning Inköp av kläder Åtaganden - marknad, bingo, kiosk etc.

Styrelsen informerar Övergripande information Matcher/Tävlingar Träning Inköp av kläder Åtaganden - marknad, bingo, kiosk etc. Säsongen 2016 Styrelsen informerar Övergripande information Matcher/Tävlingar Träning Inköp av kläder Åtaganden - marknad, bingo, kiosk etc. Ekonomi Styrelsen informerar Övergripande Resonemang Alla i

Läs mer

LIF P05 - Föräldramöte 3 april 2019

LIF P05 - Föräldramöte 3 april 2019 Föreningen Mycket som händer i föreningen - Ny ordförande: Jerry Andersson - Sportgruppen och Ungdomskommittén jobbar vidare med att utveckla verksamheten - Ekonomin är nu i balans i föreningen - LIF Dam

Läs mer

IF Sundsvall Hockey. Planering för A-pojkar säsongen

IF Sundsvall Hockey. Planering för A-pojkar säsongen Planering för A-pojkar säsongen 2017-2018 Ansvarig tränare för gruppen A-pojkar säsongen 2017/18 är Micke Byström Ledare på A- pojkarna Huvudansvarig Micke Byström Team Manager Johan Tunbratt Fystränare

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2017

Verksamhetsplan säsongen 2017 Roslagsbro IF U15 Verksamhetsplan säsongen 2017 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U15 Syftet med dokumentet

Läs mer

Information samt minnesanteckningar från. Föräldramöte P-08 15/2 2017

Information samt minnesanteckningar från. Föräldramöte P-08 15/2 2017 Information samt minnesanteckningar från Föräldramöte P-08 15/2 2017 Agenda 18.00 18:05 - Välkomna - kaffe 18.05 18:45 - Information inför säsongen 18.45 18:55 - Övriga frågor 18.55 - Slut Pojkar -08 Ledarstaben:

Läs mer

Spelarsamtal: - Vi kommer ta några spontana samtal med barnen. - T ex: - Kan du beskriva vad du gör när du inte tränar? - Vad är roligast?

Spelarsamtal: - Vi kommer ta några spontana samtal med barnen. - T ex: - Kan du beskriva vad du gör när du inte tränar? - Vad är roligast? Team 09 Föräldramöte Datum 2018-09-24 Närvarande (föräldrar till): Gustav, Nils, Elias BN, Emil, Jack, Holger, Oliver P, Alex, Oliver J, Melvin, Joel, Alvin, Oscar, Julius, Wilson, Otis, Pablo, Anton,

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2014

Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Då var det dags att starta ett nytt golfår och denna säsongen bygger vi vidare på de senaste två säsongernas uppskattade koncept. Nytt för i år är att PO och Rikard

Läs mer

Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl Agenda

Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl Agenda Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl. 18.00-19.00 Agenda Vad vill vi med laget? Organisation kring laget förtydligande och roller som saknas Spelarna lära känna varandra bättre Samlas 10-15 min innan

Läs mer

Ordförande Lasse Törnqvist öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Niclas Hallberg valdes till justerare för dagens protokoll.

Ordförande Lasse Törnqvist öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Niclas Hallberg valdes till justerare för dagens protokoll. 1 Protokoll nr 5 2004/2005 2004-11-01 Sammanträde: Styrelsemöte Tid: 26 Oktober 2004 Plats: Närvarande: 1 Öppnande Jenny Nyström Skolan Lasse Törnqvist Niclas Hallberg Eva Lindh Marie Norregårdh Susanne

Läs mer

Välkomna till Säsongen 2019 PITEÅ IF POJKAR 2005

Välkomna till Säsongen 2019 PITEÅ IF POJKAR 2005 Välkomna till Säsongen 2019 PITEÅ IF POJKAR 2005 Föräldramöte 11 feb - Dagordning Organisation Tränare, Föräldragrupp, ansvarspersoner Träningar Start v13 Serie, cuper Antal lag, avgifter Målsättning Ordningsregler

Läs mer

Skoghalls IBK Pojkar P08. Föräldramöte inför säsongen 17/18

Skoghalls IBK Pojkar P08. Föräldramöte inför säsongen 17/18 Skoghalls IBK Pojkar P08 Föräldramöte inför säsongen 17/18 Dagordning Inledning Presentation av organisationen kring laget Policy Medlemsavgifter 2017/18 Träningstider och upplägg Gruppindelning Poolspel,

Läs mer

Föräldramöte P06:

Föräldramöte P06: Föräldramöte P06:15 2015-09-22 Agenda Säsong 2015 tillbakablick Säsong 2015 höst och vinter Säsong 2016 - planering P06:15 K-laget Idag 17 spelare på pappret (inkl. nya Leo och inlånade Fabian). Träningar

Läs mer

Välkomna till föräldramöte för P 02/03 säsongen

Välkomna till föräldramöte för P 02/03 säsongen Välkomna till föräldramöte för P 02/03 säsongen 2015-2016 Våra regler kring laget Trupp & träning Matcher Annat viktigt Agenda Föräldrarna Ledarna Spelarna Trupp Tränare Ledare Övningar Frånvaro Viktigt

Läs mer

DINGTUNA GIF P-03 Agenda:

DINGTUNA GIF P-03 Agenda: Agenda: Laget idag Träningar under året Utvecklingssamtal januari 2016 Seriespel 2016 Cuper 2016 Gothia Cup 2016 Ekonomi Sponsring Laguttagningar 2016 Planering 2017 Dingtuna Cup 2016 Information från

Läs mer

Lerums Konståkningsklubb

Lerums Konståkningsklubb Skridskoskolan säsongen 2015/16 1 Skridskoskolan tränar i Vättlehallen på söndagar kl. 10.00-11.00. Schema höstterminen 2015 söndag 6 september 10-11 söndag 13 september 10-11 söndag 20 september 10-11

Läs mer

Plantider utesäsongen 2019 PLANTIDER Plantider 2019 Utesäsongen April till Oktober. Uppdaterad:

Plantider utesäsongen 2019 PLANTIDER Plantider 2019 Utesäsongen April till Oktober. Uppdaterad: PLANTIDER 2019 Plantider 2019 Utesäsongen April till Oktober Innehåll Inledning... 3 Tider Per fotbollsplaner... 4 Stuvsta IP 11 manna... 4 Stuvsta IP 5 manna... 5 Gymnasieplan 7 manna... 6 Kvarnberga

Läs mer

VI VILL. En skrift om Åmåls Sportklubb. Syftet med denna skrift

VI VILL. En skrift om Åmåls Sportklubb. Syftet med denna skrift VI VILL En skrift om Åmåls Sportklubb Syftet med denna skrift Skall föreningar/klubbar som har ett stort utvecklingsansvar för många människor arbeta kortsiktigt utan medveten förankring? Säkert svarar

Läs mer

Föräldramöte - Onsala BK P-07 Säsongen

Föräldramöte - Onsala BK P-07 Säsongen Föräldramöte - Onsala BK P-07 Säsongen 2015 2015-04-29 Agenda Agenda 1. Onsala BK:s värdegrund, ledstjärnor och policys 2. Onsala BK P07:s målsättningar 3. Träningar, matcher och övriga aktiviteter 4.

Läs mer

Föräldramöte

Föräldramöte Föräldramöte 2018-02-19 Program Hertzöga BK Barn- och ungdomspolicy Säsongen 2018 Träning, matchrutiner & kontakt Ekonomi Träningskläder Familjeinsatser / Newbody 10-åringarnas Hertzöga BK strävar efter

Läs mer

Välkomna till föräldramöte

Välkomna till föräldramöte Välkomna till föräldramöte HOVSLÄTTS IK P08 - INNEBANDY Agenda Presentation Förväntningar och mål 9-12 år Lära sig träna Ledarfilosofi Mobbning och kränkningar Seriespel Föräldraengagemang och organisation

Läs mer

Vad använder vi våra pengar till?

Vad använder vi våra pengar till? Vad använder vi våra pengar till? En ny säsong står för dörren och de flesta lag har redan rullat igång både med barmarksträning och isträning. Nytt för i år är att de yngsta som börjar i Tre Kronors Hockeyskola

Läs mer

50 % aktivitetsgrad Bör vara minst 50 % teknik Bör vara minst 30% spel Varierad och stimulerande träning för alla

50 % aktivitetsgrad Bör vara minst 50 % teknik Bör vara minst 30% spel Varierad och stimulerande träning för alla Inledning och bakgrund. Detta är det nya vägledande dokumentet som tillsammans med allmänna riktlinjer för THC ungdomssektion framtagits av Kanslichef, tränare samt ledare inom klubbens ungdomssektion

Läs mer

AVGIFTER. Medlemsavgift Medlemskap: 550:- Familjemedlemskap: 1000:- Passiv medlem 225:- Seniortrupp: 550: i tvättavgift

AVGIFTER. Medlemsavgift Medlemskap: 550:- Familjemedlemskap: 1000:- Passiv medlem 225:- Seniortrupp: 550: i tvättavgift VÄLKOMNA AVGIFTER Medlemsavgift Medlemskap: 550:- Familjemedlemskap: 1000:- Passiv medlem 225:- Seniortrupp: 550:- + 425 i tvättavgift Deltagaravgift Deltagare i fotbollsskolan betalar bara medlemsavgift

Läs mer

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt!

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt! LB07 P04 (2018) LB07 som klubb LB07 är idag en av Skånes största fotbollsförening med drygt 1 300 aktiva. Målet är att vi skall vara bland Sveriges bästa utbildnings- och utvecklingsmiljöer för unga spelare.

Läs mer

Föräldramöte P03 Innebandy

Föräldramöte P03 Innebandy Föräldramöte P03 Innebandy Tid: 2015-09-05 Plats: Stora konferensrummet, Prästängshallen Närvarande: Birgitta Rosendahl (Axel) Bodil Ahlbom (Axel) Behcet Yüksel (André) Tatjana Yüksel (André) Mats Grandin

Läs mer

Arbetsfördelning Ungdomslag

Arbetsfördelning Ungdomslag Arbetsfördelning Ungdomslag Under 2012 delar vi ut olika föreningsuppdrag som behöver bli utförda av klubbens medlemmar. Har ert lag blivit tilldelad en uppgift, men ni känner att ni hellre tar er an en

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE Nicklas Andersson

FÖRÄLDRAMÖTE Nicklas Andersson FÖRÄLDRAMÖTE 2018-09-16 Vasilios Vainalis Henrik Friman Niclas Alexandersson Nicklas Andersson Michael Rusin Thomas Sjöman Lagledare Lagledare Tränare Ass. Tränare Ass. Tränare Administrationsansvarig

Läs mer

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom LAGHANDBOK LAGHANDBOK Västerås SK Ungdom Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom Lagledaren i respektive lag är en av de viktigaste resurserna vår förening har. Denna handbok har tagits fram för

Läs mer

Användarinställningar på laget.se

Användarinställningar på laget.se 2010-09-05 Användarinställningar på laget.se ALLMÄN INFORMATION... 2 ATT LOGGA IN... 3 SKRIVA IN LÖSENORD/ANVÄNDARNAMN... 3 VÄLKOMSTSIDAN EFTER INLOGGNING... 4 FÖR PERSONLIGA INSTÄLLNINGAR... 4 NYTT LÖSENORD/ANVÄNDARNAMN...

Läs mer

Juniorkommittémöte Arboga GK. Möte nr 6. Datum Närvarande E-post Mobil nr Funktion

Juniorkommittémöte Arboga GK. Möte nr 6. Datum Närvarande E-post Mobil nr Funktion Protokoll Juniorkommittémöte Arboga GK Möte nr 6 Datum 2016-06-28 Närvarande E-post Mobil nr Funktion Ronny Strand ronny.strand@pqp.se 070-579 07 13 J-kommitté Stefan Ryberg stefan.ryberg@saabgroup.com

Läs mer

Ledarmöte 29 augusti Välkomna!

Ledarmöte 29 augusti Välkomna! Ledarmöte 29 augusti 2019 Välkomna! Vilka är vi? Fredrik Olsson, ordförande Peo Ajaxson, ledamot Åke Eriksson, ledamot och kassör Vilka är ni? Kort presentationsrunda namn och lag! Karlstad IBF Tre föreningar

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2015 2016 Ekonomi Vi har nu lyckats bygga upp en buffert och går in i årets verksamhet med ett överskott på lite drygt 100.000kr. Det betyder att vi bara behöver

Läs mer

26 spelare (4 nya) 36 träningar 36 seriematcher Trekanten cup 8 matcher.

26 spelare (4 nya) 36 träningar 36 seriematcher Trekanten cup 8 matcher. 26 spelare (4 nya) 36 träningar 36 seriematcher Trekanten cup 8 matcher. Bra gemenskap/alla får vara med Bra tränare, förklarar bra Kul med många matcher Peppar varandra Flamsigt på träningarna ibland

Läs mer