Skötsam och harmonisk grupp som utvecklas positivt. Få ekonomiska intäkter till lagkassan. Saknaden av en fungerande ekonomi/ arrangemangsgrupp.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skötsam och harmonisk grupp som utvecklas positivt. Få ekonomiska intäkter till lagkassan. Saknaden av en fungerande ekonomi/ arrangemangsgrupp."

Transkript

1 Anteckningar från avslutningsmöte säsong 12/13 Örebro 14/ Sammanfattning av säsongen Gruppens utveckling Gruppen har utvecklats mycket positivt den här säsongen. Sammanhållningen har blivit bättre och både laget och individer har blivit duktigare på innebandy. Grabbarna är nu inne i vad som kallas för den "gyllene åldern", den period där inlärning och utveckling går snabbast. Vad har funkat bra Skötsam och harmonisk grupp som utvecklas positivt. Vad har funkat mindre bra Få ekonomiska intäkter till lagkassan. Saknaden av en fungerande ekonomi/ arrangemangsgrupp. 2. Förväntningar och målsättningar på: ledare 3. Ekonomi Föräldrarna är nöjda med ledarna. Ledarna själva kommer fortbilda sig genom att gå på kurser och konferenser och ha ett större kunskapsutbyte med andra ledare. Örebrocupen gav många idéer till vilka områden vi behöver fokusera träningen på till nästa säsong. spelare Vi förväntar oss att alla spelare är med och spelar i laget av egen fri vilja och alltid försöker göra sitt bästa och följa ordningsreglerna. föräldrar All ungdomsidrott bygger på ideellt engagemang från föräldrar och ledare. Vi förväntar oss att föräldrarna kan ta ett större ansvar för ekonomi, arrangemang och andra saker runt omkring laget till nästa säsong så att tränarna kan fokusera på träning, matcher och cuper. Nuvarande läge Inte bra alls. Vi blöder ekonomiskt. Vi måste öka intäkterna till nästa säsong för att kunna driva runt laget.

2 Sponsorer Nu har vi några sponsorer på gång. Fortsätt kolla med era arbetsplatser om vad det finns för möjligheter att sponsra laget. Företagsnamn på matchkläder kostar från 5000 kr plus tryckkostnad. Inköp till nästa säsong (matchställ, uppvärmningströja, etc) Vi måste köpa nytt matchställ till nästa säsong. Med hjälp av sponsorer kan vi klara av att köpa in dessa matchställ. Sedan får varje spelare köpa ut dessa för att generera extra pengar till lagkassan. Det finns fler kläder på önskelistan t.ex. en uppvärmningströja. 4. Lagorganisation inför nästa säsong Ekonomi, arrangemang En ekonomi- och arrangemangsgrupp behövs som kan ta lite extra ansvar för lagets ekonomi, vilket inkluderar sponsorer, kläder, försäljning, fika och andra uppdrag. Dessa personer skall koordinera arbetet och fördela ut arbetsuppgifterna jämnt bland föräldrarna. Minst en person i denna grupp bör sätta sig in i lagets budget och gå på de ekonomimöten som klubben håller 1-2 gånger om året. På mötet anmälde sig följande personer för detta uppdrag: Kalle Halleni (Axels pappa) kjhalleni@gmail.com Mika Cancino (Philips pappa) mika.cancino@hotmail.com Magnus Jonsson (Pontus pappa) magnus@borstnas.se Johan Trygg (Hugos pappa) johan.trygg@sanda.se Tack för att ni fyra föräldrar anmälde er frivilligt till denna grupp! Ni får ta fram en strategi för att stärka lagets ekonomi. Alla andra som har inkomstbringande idéer och förslag för fram dem till denna grupp. Tränare Calle, Patrick och Mattias kör tränar- och lagledarrollen en säsong till. Föräldrar ska i första hand ha mail- och smskommunikationen med Mattias. Då alla tre tränarna har oregelbundna arbetstider och det för er är oklart vem eller vilka tränare som har hand om dagens träning/match, så kommer vi nästa säsong använda oss av ett grupp sms-nummer, alltså ett femsiffrigt nummer, som automatiskt går till samtliga tre ledare för att anmäla frånvaro. Mer info om det numret kommer senare i ett sms. Det är fortfarande några föräldrar som inte lagt in sina mobilnummer på hemsidan. Gör detta snarast tack!

3 Hemsida 5. Utrustning 6. Träning Mattias fortsätter att ha huvudansvaret för hemsidan. Det saknas fortfarande en del kontaktuppgifter. Snälla, logga in och fyll i dessa uppgifter! Viktigt är att vi har rätt mailadress och mobilnummer för att kunna skicka mail och grupp-sms. Är det någon förälder som inte får utskick så skicka info om detta till Mattias. Klubba Skor Många av killarna har ett för långt skaft på innebandyklubban och många även ett felvinklat blad. Klubblängden bör vara till "navelhöjd" och bladet bör vara så lite vinklat som möjligt för att underlätta teknikinlärningen. Se över såväl sid- som uppåtvinkel (hook och uppåtloft). Bollbehandlingen blir sämre med en klubba som inte är anpassad för spelaren. Vi funderar på att bjuda ner Innebandybutiken till en träning i början av nästa säsong för att grabbarna skall kunna prova ut klubbor och då även kunna köpa in dem till rabatterat pris. Det är viktigt med bra och rätt inomhusskor för att förhindra skador och få bra grepp som ger snabbare förflyttning. Sulan måste rengöras regelbundet. Tider före och efter "halltiden" Viktigt att hålla tiderna! Det funkar inte att komma några minuter innan träningsstart. Vi kommer till nästa säsong utöka träningstiden med minuter. Halltiden kommer fortfarande vara en timme, men vi kommer köra uppvärmning, träningsgenomgång och en del fyspass innan och efter halltiden. Man skall vara ombytt och klar innan träningstiden börjar! Vi tränare vill vara ensamma i omklädningsrummet under tränings och matchgenomgång och även en stund efteråt. Vi önskar att spelarna, i enlighet med ÖSK s policy, har en enhetlig klädsel på träningar. Vit t-shirt eller funktionströja, svarta shorts och vita strumpor. Föräldrars önskemål är att ha träningstider mellan 17:30 och 19:00. Ledarna för fram önskemålen till kansliet inför nästa säsong. Dusch Till nästa säsong är det dags att börja duscha gemensamt efter träning och match. Detta stärker gruppens sammanhållning ytterligare. Det är också skönt att redan ha det avklarat när man kommer hem.

4 7. Övrigt Träningsnärvaro påverkar matchtid Alla får vara med, men när hela truppen är närvarande på matcher måste vi ibland reducera ner speltiden för några av spelarna. Det mest rättvisa är då att utgå från träningsnärvaron. De som har lägst träningsnärvaro får då mindre speltid. NJUTA-häften: Patrick delade ut NJUTA-häften till föräldrar på mötet. Pengar och eventuellt osålda häften skall redovisas till Patrick i mitten av maj. Vi funderar på att ordna en "föräldrar mot barn" match i samband med detta. Mer info kommer senare. Följande utdelning av NJUTA-häften har gjorts: C Trygg 6 st P-O Bengtsson M Cancino 7 st Helleni Tsuranov Anki M Jonsson Capobianco Ermeryd 6 st F Sellberg Smed-Sörensen Burman T Hjort Shaverdian Totalt: 70 st Lagbild: Tomas Hjort, Antons pappa, har som ni kanske sett tagit en hel del snygga bilder. Bl.a lagbilden är jättefin och jag tror många kan tänka sig att ha en förstoring uppsatt på väggen hemma. Jag har bett Tomas kolla upp möjligheterna att sälja framkallade bilder till en rimlig penning och låta överskottet gå direkt till lagkassan. Återkommer med mer info om detta. Kalender: Vi lägger in alla lagets aktiviteter i kalendern så snart de är bestämda så att ni skall kunna planera in dessa så tidigt som möjligt. Vi vet inte riktigt ännu när nästa säsong drar igång, men det blir några veckor tidigare än förra året. Vi har en målsättningen att kunna få åka iväg på en Cup på bortaplan nästa år, men det beror givetvis på hur lagets ekonomi utvecklas. Extra träning: Det finns i mån av plats möjlighet att få prova på att träna med P-01. (de håller på ungefär fram till skolavslutningen) De tränar Tisdagar 19:00-20:30 och Torsdagar :30. Meddela intresse till Fredrick Sellberg, , så försöker han välja ut några stycken rättvist varje gång. Sommarträning: Uppmana också era grabbar att träna hemma med klubba och boll i sommar! Beroende på hur man bor så är förutsättningarna olika men stå och trixa/dutta lite med en boll kan alla göra. Föräldrar kan även köpa någon typ av skiva som barnen kan stå och dribbla på och ett mål att träna dragskott mot är också bra.

5 Kul att få vara ledare i ett så här fint gäng! ÖSK Innebandy P

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETEN 2015 Vi har under 2015 haft två lag anmälda i St:Erikscupen, ett lag i lättserien och ett i medelserien, vilket gör att vi totalt har spelat 28 seriematcher.

Läs mer

Föräldramöte, fotboll pojkar 2006

Föräldramöte, fotboll pojkar 2006 Föräldramöte, fotboll pojkar 2006 2014 09 30 Agenda Inledning (närvarolista, protokoll skrivs inte separat utan tillägg från mötet införs med grön text i denna presentation, specifika notat och beslut

Läs mer

Ulricehamns IFK P-04

Ulricehamns IFK P-04 Ulricehamns IFK P-04 Föräldramöte 2015-04-14 Lars, Zoran, Barbro, Wendy, Linda och Mimmi Ulricehamns IFK P-04 UIFK Ungdomskommitten 4U & Calle Vredin Föräldraengagemang/ Bemanning Fotbollssäsong Träningstider

Läs mer

Lag Vi har i år två st lag i 9-manna serier plus att vi kommer låna ut spelare varje helg till P04 som spelar 11-manna.

Lag Vi har i år två st lag i 9-manna serier plus att vi kommer låna ut spelare varje helg till P04 som spelar 11-manna. Föräldramöte 180426 Organisationen för P-05 Ca 32 spelare och 6 ledare Lagansvarig: Micke Träningsansvarig: Johan/Sreten Materialansvarig: - Hemsidan/Administration: Carola, Johan och Micke Cup ansvarig:

Läs mer

Bele Barkarby Innebandy P02. Innebandyåret 2013/2014

Bele Barkarby Innebandy P02. Innebandyåret 2013/2014 Bele Barkarby Innebandy P02 Innebandyåret 2013/2014 Agenda Presentation av ledare och föräldrar Syfte Mål och fokusområden Säsongsplaner 13/14 Riktlinjer vid träning och match Laget.se Lagkassa / sponsring

Läs mer

Föräldramöte P

Föräldramöte P Föräldramöte P08 2019-03-05 Program Hertzöga BK Barn- och ungdomspolicy Säsongen 2019 Träning, matchrutiner & kontakt Ekonomi Tränings/matchkläder Familjeinsatser / Newbody / Sponsring kläder Cuper Hertzöga

Läs mer

HK Aranäs 2017/2018. Flickor -05 Onsala

HK Aranäs 2017/2018. Flickor -05 Onsala HK Aranäs 2017/2018 Flickor -05 Onsala Föräldragrupp Ansvar Namn F-grupp Micaela Pilo Föräldragrupp F-grupp Sanna Olausson Ansvarig Anna verdin Ledare Ansvar Namn Lagansvarig Per Lindmark Tränare Anders

Läs mer

P03 FÖRÄLDRAMÖTE

P03 FÖRÄLDRAMÖTE P03 FÖRÄLDRAMÖTE 2015-09-05 Introduktion Ambition för säsongen Kalender Ekonomi alla är delaktiga i laget Kommentarer, återkoppling & frågor AGENDA Ledare Torbjörn Håkansson, Tomi Ahovalli, Magnus Bystedt,

Läs mer

Föräldramöte P

Föräldramöte P Föräldramöte P-06 2016-04-10 Agenda Inledning Närvarolista Protokoll skrivs inte separat utan blir denna presentation med komplettering i rött. Roller Föreningens hemsida med lagsida för Pojkar 06 Matcher/cuper

Läs mer

Välkomna till Säsongen 2019 PITEÅ IF POJKAR 2005

Välkomna till Säsongen 2019 PITEÅ IF POJKAR 2005 Välkomna till Säsongen 2019 PITEÅ IF POJKAR 2005 Föräldramöte 11 feb - Dagordning Organisation Tränare, Föräldragrupp, ansvarspersoner Träningar Start v13 Serie, cuper Antal lag, avgifter Målsättning Ordningsregler

Läs mer

Föräldramöte 7/9 Pojkar 08

Föräldramöte 7/9 Pojkar 08 Föräldramöte 7/9 Pojkar 08 Våren På gång i höst Träning Match Lagsponsring Försäkring Övrigt Agenda Våren Ca 35 barn i träning 2 träningar i veckan Vi uppskattar att ni är så duktiga på att kryssa i utskicken

Läs mer

Föräldramöte P03 Innebandy

Föräldramöte P03 Innebandy Föräldramöte P03 Innebandy Tid: 2015-09-05 Plats: Stora konferensrummet, Prästängshallen Närvarande: Birgitta Rosendahl (Axel) Bodil Ahlbom (Axel) Behcet Yüksel (André) Tatjana Yüksel (André) Mats Grandin

Läs mer

Välkomna till Säsongen 2018 PITEÅ IF POJKAR 2005

Välkomna till Säsongen 2018 PITEÅ IF POJKAR 2005 Välkomna till Säsongen 2018 PITEÅ IF POJKAR 2005 Föräldramöte 19 feb - Dagordning Organisation Tränare, Föräldragrupp, ansvarspersoner Träningar Start v12 Serie, cuper Antal lag, avgifter Målsättning Ordningsregler

Läs mer

IFK Eskilstuna P07. Föräldramöte

IFK Eskilstuna P07. Föräldramöte IFK Eskilstuna P07 Föräldramöte 2018-03-27 Innehåll föräldramöte 1. Truppen 2. Träningar 3. Träningsmatcher/cuper 4. Seriespel 5. Agerande på matcher 6. Välkommen som förälder 7. Verktyg 8. Kommande aktiviteter

Läs mer

Föräldramöte Säsong 2018/2019

Föräldramöte Säsong 2018/2019 Föräldramöte Säsong 2018/2019 Agenda Säsongsplanering 2018-19 Ansvarsområden inom laget Ekonomi & Försäljning Träningar: Säsongsplanering 2018-19 Norrbyhallen mån. ons. fre Mån o ons startar vi med löpning

Läs mer

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder.

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder. Sundbybergs IK Fotboll P98 Information till spelar och föräldrar inför säsongen 2012. Hej Spelare och Förälder! Dags för en ny härlig fotbollsäsong med förhoppningsvis goda resultat och glada miner. Ni

Läs mer

Föräldrarmöte IFK STD-KM :02

Föräldrarmöte IFK STD-KM :02 Föräldrarmöte IFK06 17-03-29 STD-KM01-09-2013-06:02 Vad Laget Träningar & Matcher, Utformning träningar Utbildningsplan Regler Cuper och andra aktiviteter Utrustning Att vara förälder Övrigt IFK 06 2017

Läs mer

Föräldramöte agenda

Föräldramöte agenda Föräldramöte 20170504 agenda Kort årsberättelse och nuläge för P06 Kontentan av HFF ungdoms FAS möte Ert ansvar som föräldrar vad innebär det Barnens ansvar Cuper? Kassa Fotografering Övriga frågor Kort

Läs mer

DINGTUNA GIF P-03 Agenda:

DINGTUNA GIF P-03 Agenda: Agenda: Laget idag Träningar under året Utvecklingssamtal januari 2016 Seriespel 2016 Cuper 2016 Gothia Cup 2016 Ekonomi Sponsring Laguttagningar 2016 Planering 2017 Dingtuna Cup 2016 Information från

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2017

Verksamhetsplan säsongen 2017 Roslagsbro IF U15 Verksamhetsplan säsongen 2017 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U15 Syftet med dokumentet

Läs mer

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Aktiviteter/arrangemang Städning på stan, hur fungerar det? Utdrag ur belastningsregistret, hur ligger vi till!? SSL herr matcharrangemang, hur fungerar

Läs mer

Ulricehamns IFK P-02

Ulricehamns IFK P-02 Ulricehamns IFK P-02 Föräldramöte 2015-02-19 Anders, Mikael, Fredrik, Bernt, Jerker och Mattias Ulricehamns IFK P-02 UIFK Ungdomskommitten 4U & Calle Vredin Föräldraengagemang/ Bemanning Fotbollssäsong

Läs mer

Föräldramöte pojkar -05

Föräldramöte pojkar -05 Föräldramöte pojkar -05 2015-02-01 2/15/2015 1 Agenda Presentation av tränare Våra mål 2014/15 Träningar och laget Minisammandrag / Cupper Kommunikation Förväntningar o På tränare, barn och föräldrar Föräldraengagemang

Läs mer

Verksamhetplan F06 Helenelund

Verksamhetplan F06 Helenelund Verksamhetplan 2017 F06 Helenelund F06 Helenelund 26 tjejer i laget! Lagledare & Huvudtränare : Harold Tränare: Carina, Joakim, Stefan, Claes Materialansvarig: Stefan Värdegrundansvarig: Joakim Webbansvarig:

Läs mer

Föräldramöte 10 april

Föräldramöte 10 april Föräldramöte 10 april - Serie Johan informerar om att vi kommer spela i 2 olika serier. Detta gör man om man har mer än 20 spelare i laget. Har man bara ett lag kommer man med många spelare alternativt

Läs mer

Föräldramöte SSIF P Mars 2015 Föreningsgården

Föräldramöte SSIF P Mars 2015 Föreningsgården Föräldramöte SSIF P00-01 3 Mars 2015 Föreningsgården Föräldramöte SSIF P00-01, 3 Mars 2015 AGENDA Truppen Ledare/tränare Seriespel Kommunikation Matchkallelser Träning Tränings upplägg På gång Medlemsavgift

Läs mer

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom LAGHANDBOK LAGHANDBOK Västerås SK Ungdom Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom Lagledaren i respektive lag är en av de viktigaste resurserna vår förening har. Denna handbok har tagits fram för

Läs mer

F Grymma gänget!

F Grymma gänget! F0506 2017 Grymma gänget! Info Tränare/lagledare Anders Ihs Jessica Erixon Sture Lomakka Anders Lindqvist Jonas Jonasson Susanna Bramberg Laget.se huvudkanal för anmälningar och information Notiser via

Läs mer

Genom glädje och engagemang formar vi tillsammans vår förening!

Genom glädje och engagemang formar vi tillsammans vår förening! Genom glädje och engagemang formar vi tillsammans vår förening! Föräldramöte P10 25 september 2018, Sandåkerns kansli kl. 20-21 Välkomna! Sandåkerns riktlinjer Utvecklingsmodellen Vårt lag Ekonomi Säsongen

Läs mer

Föräldramöte 2017/2018. SSK Innebandy Mix08

Föräldramöte 2017/2018. SSK Innebandy Mix08 Föräldramöte 2017/2018 SSK Innebandy Mix08 Alexander Agerström tränare Anders Nordin tränare Ingela Ahlbäck tränare Niklas Larsson tränare Stefan Juntti lagledare kassör Samuel Sjöberg fikaansvarig - lotteriansvarig

Läs mer

Info. Tränare/lagledare. Laget.se huvudkanal för anmälningar och information

Info. Tränare/lagledare. Laget.se huvudkanal för anmälningar och information F0506-2016 Info Tränare/lagledare Anders Ihs Jessica Erixon Sture Lomakka Anders Lindqvist Jonas Jonasson Laget.se huvudkanal för anmälningar och information Notiser via email och SMS Facebook-grupp endast

Läs mer

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Ledare/ Tränare Spelare Föräldrar Träning Match Lagsponsring Försäkring Övrigt Agenda LEDARE OCH TRÄNARE Planera träningen, alla tränare tagit del av det innan träningen börjar

Läs mer

Flickor 00/99/98/97. Roslagens hopp!

Flickor 00/99/98/97. Roslagens hopp! Flickor 00/99/98/97 Roslagens hopp! Om laget Ledare Laget består i dagsläget av 38 tjejer fördelat på följande åldersgrupper F00,99,98,97. Vi är en gemensam spelartrupp men kommer att anmäla 2 lag i seriespelet

Läs mer

Lagpolicy IK Sirius P04-Svart

Lagpolicy IK Sirius P04-Svart Lagpolicy IK Sirius P04-Svart 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Sirius P04-Svart säsongen 2015. Syftet med dokumentet

Läs mer

Föräldramöte F05 Kaparehallen Fotboll, Glädje och Gemenskap

Föräldramöte F05 Kaparehallen Fotboll, Glädje och Gemenskap Onsala BK Föräldramöte F05 Kaparehallen 2017.03.22 Fotboll, Glädje och Gemenskap Mål med Föräldramötet Målsättning med tjejerna? Hur driver vi laget? Vad händer under säsongen? Reflektioner från 2016 Bra

Läs mer

Mailadressen: siff9798@hotmail.com fortsätter fungera som anmälningsmail (cuper, läger mm).

Mailadressen: siff9798@hotmail.com fortsätter fungera som anmälningsmail (cuper, läger mm). FÖRÄLDRAMÖTE F97/98 2010-04-20 Ledarstaben Truppen Träningar Träningsläger Seriespel DM Cup Ekonomi Medlemsavgift Deltagaravgift Lagkassa Föräldrauppgifter Intersport kläder mm Kost Lagpolicy Föräldrapolicy

Läs mer

P06 Föräldramöte

P06 Föräldramöte P06 Föräldramöte 2016-03-31 Agenda! Ledare/Spelare! Aktiviteter! Träningar! Matcher / cuper! Utrustning! Kommunikation! Åtaganden! Ansvar, spelare-ledare-föräldrar! Övrigt! Frågor Ledare/Spelare! Mattias

Läs mer

Mall för föräldramöte

Mall för föräldramöte Mall för föräldramöte Information om vad det innebär att vara med i en förening Föreningslivet öppet för alla Föreningslivet är ideellt Föräldrar och kontaktpersoner är viktiga i föreningen Medlemmarna

Läs mer

Introduktion av SportAdmin/Hemsidan

Introduktion av SportAdmin/Hemsidan Introduktion av SportAdmin/Hemsidan Detta är en introduktion till hur man använder SportAdmin som tränare och lagledare. Läs mer om SportAdmin på www.sportadmin.se Lagledare och tränare har rättigheter

Läs mer

Välkomna på föräldramöte

Välkomna på föräldramöte Välkomna på föräldramöte Lag P 05 Datum 2012-05-16! F 0 Spelglädje & kamratskap Ledare Huvudansvarig Tränare Anders Björk Tränare Marcus Sjödén Tränare Richard Claesson Tränare Mattias Hess Tränare Magnus

Läs mer

Användarinställningar på laget.se

Användarinställningar på laget.se 2010-09-05 Användarinställningar på laget.se ALLMÄN INFORMATION... 2 ATT LOGGA IN... 3 SKRIVA IN LÖSENORD/ANVÄNDARNAMN... 3 VÄLKOMSTSIDAN EFTER INLOGGNING... 4 FÖR PERSONLIGA INSTÄLLNINGAR... 4 NYTT LÖSENORD/ANVÄNDARNAMN...

Läs mer

Föräldramöte. 7 april 2016

Föräldramöte. 7 april 2016 Föräldramöte 7 april 2016 Örebrocupen Innebandy Bemanning kiosk Återkoppling om hur första passet gick. Vi har meddelat Ivan de brister som var och vi hoppas det blir bättre med resurser (korvbröd, muggar,

Läs mer

SÄSONGSUTVÄRDERING BROOKLYN TIGERS/ANTNÄS U9 (P09)

SÄSONGSUTVÄRDERING BROOKLYN TIGERS/ANTNÄS U9 (P09) SÄSONGSUTVÄRDERING BROOKLYN TIGERS/ANTNÄS U9 (P09) 180409 AGENDA Truppen Uppföljning Finansiella läget & budget nästa säsong Matcher och cuper Organisation Kläder Aktiviteter TRUPPEN 2017/2018 Brooklyn

Läs mer

Vår organisation Tränarna har ordet Arrangemangsgruppen har ordet Ekonomi Nya grupper Policy U9 Säsongen 2019/2020 Regler kring och på isen

Vår organisation Tränarna har ordet Arrangemangsgruppen har ordet Ekonomi Nya grupper Policy U9 Säsongen 2019/2020 Regler kring och på isen Spelare 2011 Vår organisation Tränarna har ordet Arrangemangsgruppen har ordet Ekonomi Nya grupper Policy U9 Säsongen 2019/2020 Regler kring och på isen Kommunikation Utrustning Övriga frågor En huvudledargrupp

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE VIKF05. Mötets agenda februari 2016

FÖRÄLDRAMÖTE VIKF05. Mötets agenda februari 2016 FÖRÄLDRAMÖTE VIKF05 24 februari 2016 Mötets agenda Tränargruppen Träning och matcher Administration och kommunikation Ekonomi och sponsring Klädbeställning Trivselaktiviteter 1 VIK:s vision Så många som

Läs mer

Skoghalls IBK Pojkar P08. Föräldramöte inför säsongen 17/18

Skoghalls IBK Pojkar P08. Föräldramöte inför säsongen 17/18 Skoghalls IBK Pojkar P08 Föräldramöte inför säsongen 17/18 Dagordning Inledning Presentation av organisationen kring laget Policy Medlemsavgifter 2017/18 Träningstider och upplägg Gruppindelning Poolspel,

Läs mer

Säsongen 2016/2017. IK Oden P IK Oden P08

Säsongen 2016/2017. IK Oden P IK Oden P08 Säsongen 2016/2017 2016-10-27 IK Oden P08 Säsongen 2016/2017 1 Ett stort tack till våra IK Oden P08 Sponsorer! 2016-10-27 IK Oden P08 Säsongen 2016/2017 2 Ett stort tack till alla IK Oden P08 Föräldrar!

Läs mer

Föräldramöte Säsongen Nykvarns Sportklubb 1

Föräldramöte Säsongen Nykvarns Sportklubb 1 Föräldramöte 2016-04-04 Säsongen 2016 Nykvarns Sportklubb 1 Agenda 1. Ledare 2. Spelartrupp och Målsättning 2016 3. Träning 4. Träningsmatcher 5. Sammandrag och Cup 6. Informationskanal laget.se 7. Klubbkläder

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Ungdom Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Dalkurd FF/: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Information samt minnesanteckningar från. Föräldramöte P-08 15/2 2017

Information samt minnesanteckningar från. Föräldramöte P-08 15/2 2017 Information samt minnesanteckningar från Föräldramöte P-08 15/2 2017 Agenda 18.00 18:05 - Välkomna - kaffe 18.05 18:45 - Information inför säsongen 18.45 18:55 - Övriga frågor 18.55 - Slut Pojkar -08 Ledarstaben:

Läs mer

FÖRÄLDRARMÖTE YSTADS IF:S FA , Ystad Arena

FÖRÄLDRARMÖTE YSTADS IF:S FA , Ystad Arena FÖRÄLDRARMÖTE YSTADS IF:S FA 2016-08-09, Ystad Arena AGENDA FÖR MÖTET: Ledarstaben U-laget Säsongen 2017/2018 Riktlinjer SM Serie,Cuper, SM mm Utvecklingssamtal Funktionärer till hemmamatcher Ekonomi Kommunikation

Läs mer

Styrelsen informerar Övergripande information Matcher/Tävlingar Träning Inköp av kläder Åtaganden - marknad, bingo, kiosk etc.

Styrelsen informerar Övergripande information Matcher/Tävlingar Träning Inköp av kläder Åtaganden - marknad, bingo, kiosk etc. Säsongen 2016 Styrelsen informerar Övergripande information Matcher/Tävlingar Träning Inköp av kläder Åtaganden - marknad, bingo, kiosk etc. Ekonomi Styrelsen informerar Övergripande Resonemang Alla i

Läs mer

Föräldramöte FCH P02 2014-09-12

Föräldramöte FCH P02 2014-09-12 Föräldramöte FCH P02 2014-09-12 Anmälda att närvara (föräldrar till barn): Simon Persson Adam Hjersing William Meredith Lucas Vahtera Benjamin Guberina Carl Jörnell David Berg David Perntoft Filip Nilsson

Läs mer

Föräldramöte IFK Kungälv P12

Föräldramöte IFK Kungälv P12 Föräldramöte IFK Kungälv P12 Agenda 1. Presentation av trupp och ledare 2. Träningar försäsong 3. P12 och P14 - samarbete 4. Seriespel 5. Cuper 6. Våra åtaganden mot klubben 7. Ekonomi 8. laget.se 9. Föräldrar

Läs mer

Välkomna till föräldramöte för P 02/03 säsongen

Välkomna till föräldramöte för P 02/03 säsongen Välkomna till föräldramöte för P 02/03 säsongen 2015-2016 Våra regler kring laget Trupp & träning Matcher Annat viktigt Agenda Föräldrarna Ledarna Spelarna Trupp Tränare Ledare Övningar Frånvaro Viktigt

Läs mer

( även noteringar från ledarmöte den 17/12 är inflikade under passande punkt så inget faller mellan stolarna.)

( även noteringar från ledarmöte den 17/12 är inflikade under passande punkt så inget faller mellan stolarna.) Protokoll från föräldramöte lördagen den 21 Dec 2013 ( även noteringar från ledarmöte den 17/12 är inflikade under passande punkt så inget faller mellan stolarna.) 1 Josef öppnar mötet och hälsar alla

Läs mer

Guide för att komma igång med Laget.se

Guide för att komma igång med Laget.se Guide för att komma igång med Laget.se För att lättare komma igång med hemsidan för laget har Öjebyns IBF skapat ett dokument för att hjälpa er med detta: Klicka på Menyerna nedan för att hoppa till det

Läs mer

Välkommen till P-08 Föräldramöte mars Fotboll, Glädje och Gemenskap

Välkommen till P-08 Föräldramöte mars Fotboll, Glädje och Gemenskap Välkommen till P-08 Föräldramöte mars 2018 Fotboll, Glädje och Gemenskap Agenda Ansvarsområden Föräldragrupp Träning Säsongen 2017 Kalender våren och försommaren 2018 Seriespel Lag i seriespel och cuper

Läs mer

Föräldramöte

Föräldramöte Föräldramöte 2018-02-19 Program Hertzöga BK Barn- och ungdomspolicy Säsongen 2018 Träning, matchrutiner & kontakt Ekonomi Träningskläder Familjeinsatser / Newbody 10-åringarnas Hertzöga BK strävar efter

Läs mer

ÅRSHJUL LSK STRUKTUR 5/7-MANNA ARBETET

ÅRSHJUL LSK STRUKTUR 5/7-MANNA ARBETET ÅRSHJUL LSK STRUKTUR 5/7-MANNA ARBETET Början av mars - lagledare * Uppdatera lagledar- och tränarlista * Trimbingo * information kioskerna * Stäm av Linghemscupen, fotbollsskolan och Valborg * Skobytardag?

Läs mer

Föräldramöte IF Brommapojkarna F03-2

Föräldramöte IF Brommapojkarna F03-2 Föräldramöte 170315 IF Brommapojkarna F03-2 Dagordning 2016 - vad gjorde vi? Spelarstatistik 2016 Seriespel, cuper & lagaktiviteter 2017 Utbildningsplan Modell för uttagning till match Utmaningar i verksamheten

Läs mer

Föräldramöte NYA IF Brommapojkarna F03-2

Föräldramöte NYA IF Brommapojkarna F03-2 Föräldramöte 180115 NYA IF Brommapojkarna F03-2 Dagordning Nya IF Brommapojkarna F03-2 HT 2017 - vad gjorde vi? Spelarstatistik 2017 Seriespel, cuper & lagaktiviteter 2018 Utbildningsplan Modell för uttagning

Läs mer

Föräldramöte YIS P04. Februari 2017

Föräldramöte YIS P04. Februari 2017 Föräldramöte YIS P04 Februari 2017 Agenda 2016 en summering Spelare och ledare Föräldragrupp/grupper Hemsidan Träningar Cuper 2017 Seriespel 2017 Nivåanpassning Värderingar Spelarsamtal Kallelser Talangträningar

Läs mer

Välkomna till föräldramöte

Välkomna till föräldramöte Välkomna till föräldramöte HOVSLÄTTS IK P08 - INNEBANDY Agenda Presentation Förväntningar och mål 9-12 år Lära sig träna Ledarfilosofi Mobbning och kränkningar Seriespel Föräldraengagemang och organisation

Läs mer

Välkommen till Föräldramöte P99!

Välkommen till Föräldramöte P99! Välkommen till Föräldramöte P99! Välkommen till Föräldramöte P98/99! Ledare P99 Jonka: Lagledare/Tränare Manne: Tränare Fille: Tränare Öje: Tränare mm Lagledare Jonka Jag ska anmäla vårat lag till matcher

Läs mer

BK Astrio P05 Föräldrainformation 7 april 2016

BK Astrio P05 Föräldrainformation 7 april 2016 BK Astrio P05 Föräldrainformation 7 april 2016 Punkter för dagen Hemsidan Träningar, matcher och cuper T-cupen Kiosken Sverigelotter Aktiviteter och föräldramedverkan Lite av varje Hemsidan All information

Läs mer

Info Ledare FIF 2016/2017

Info Ledare FIF 2016/2017 Info Ledare FIF 2016/2017 Info till ungdomsledare Inför varje säsong ska alla läsa igenom den blå tråden som finns på hemsidan. Finns under dokument på Fröjereds IF:s hemsida. Rapportera alltid all närvaro

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2018

Verksamhetsplan säsongen 2018 Roslagsbro IF U16 Verksamhetsplan säsongen 2018 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U16. Syftet med dokumentet

Läs mer

Föräldramöte YIS P04. Oktober 2016

Föräldramöte YIS P04. Oktober 2016 Föräldramöte YIS P04 Oktober 2016 Agenda Truppen - spelare och ledare Föräldragrupp/grupper Hemsidan Träningar Matcher Höst/Vinter Cuper 2017 Seriespel 2017 Nivåanpassning Värderingar Övrigt Spelare och

Läs mer

Välkomna på föräldramöte

Välkomna på föräldramöte Välkomna på föräldramöte Åby IF P05 Datum 2013-11-26! F 0 Spelglädje & kamratskap Ledare Anders Björk Richard Claesson Markus Sjöde n Mattias Hess Magnus Wendt Jacob Allequist Målsättning för 2014 - Roliga

Läs mer

Medlemsavgift 150kr Träningsavgift ca 900kr Planvärdar Storsjöcupen Bollkallar

Medlemsavgift 150kr Träningsavgift ca 900kr Planvärdar Storsjöcupen Bollkallar VÄLKOMNA ÅTAGANDE Medlemsavgift 150kr Träningsavgift ca 900kr Planvärdar Storsjöcupen Bollkallar Under v27 kommer vi behöva ställa upp med planvärdar under storsjöcupen, så fort vi får veta från Frösö

Läs mer

Föräldramöte. ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018

Föräldramöte. ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018 Föräldramöte ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018 Träningar säsongen 2017/18 Hur många träningar tror ni vi har haft? 90 st inkl målvaktsträningar Hur tror ni träningsnärvaron varit i snitt? Målet var 2

Läs mer

Protokoll Föräldramöte F04 Innebandy: 2015-09-24

Protokoll Föräldramöte F04 Innebandy: 2015-09-24 Närvaro 11st: Maria Artursson (Meja), Marina Lindgren (Malva), Mikael Lundkvist (Maja), Chrille Robertsson (Linn R), Evelina Lindgren (Tilda), Roger Rantatalo (Moa), Anna Sjögren (Vanessa), Göran Wikman

Läs mer

Handbok för Lagledare. vers. 1.0,

Handbok för Lagledare. vers. 1.0, Handbok för Lagledare vers. 1.0, 2011-05-04 Innehåll: En lagledares uppgifter:... 3 Matcher... 4 Spelschema... 4 Inbjudningar... 4 Flytt av matcher... 4 Sarg... 5 Omklädningsrum... 5 Matchprotokoll...

Läs mer

Välkomna Föräldrar P

Välkomna Föräldrar P Välkomna Föräldrar P12 2018-10-20 Föräldramöte P12 2018-10-20 Agenda 1. Välkommen 2. Klubbens utveckling planerna Lagkassa /Sponsring /pengar till klubben 3. Att vara förälder i Näsets SK 4. Träningsupplägg

Läs mer

Arbetsfördelning Ungdomslag

Arbetsfördelning Ungdomslag Arbetsfördelning Ungdomslag Under 2012 delar vi ut olika föreningsuppdrag som behöver bli utförda av klubbens medlemmar. Har ert lag blivit tilldelad en uppgift, men ni känner att ni hellre tar er an en

Läs mer

IFK Eskilstuna P04. Föräldramöte Tisdag 24/3-2015

IFK Eskilstuna P04. Föräldramöte Tisdag 24/3-2015 IFK Eskilstuna P04 Föräldramöte Tisdag 24/3-2015 Innehåll föräldramöte 1. Truppen 2. Träningar 3. Träningsmatcher/cuper/turneringar 4. Seriespel 5. Agerande på matcher 6. Föräldraengagemang 7. Ekonomi

Läs mer

Föräldramöte HCDALEN Team 08 U /2018 Lördag 16/ Klocka: 09:30

Föräldramöte HCDALEN Team 08 U /2018 Lördag 16/ Klocka: 09:30 Föräldramöte HCDALEN Team 08 U10 2017/2018 Lördag 16/9 2017 Klocka: 09:30 2017-09-25 1 Agenda Information om ledarstab Avgifter Hemmavinsten / 1966klubben Föräldragrupp Träningar Cuper Information om kiosk

Läs mer

Välkomna till föräldramöte för F 01/02 säsongen

Välkomna till föräldramöte för F 01/02 säsongen Välkomna till föräldramöte för F 01/02 säsongen 2015-2016 Inledning Våra regler kring laget Trupp & träning Matcher Annat viktigt Agenda Hur ser jag på laget så här långt Föräldrarna Ledarna Spelarna Trupp

Läs mer

Välkomna till föräldramöte Östers IF P08

Välkomna till föräldramöte Östers IF P08 Välkomna till föräldramöte Östers IF P08 Dagens agenda Information från ungdomssektionen Ledarorganisation 2015 Laget & föräldrar Föräldrainsatser under året Hemsidan, kalender, mail Träningar, cuper,

Läs mer

F0607 Föräldramöte Tisdag 28 feb 2017, kl 18:30-19:30

F0607 Föräldramöte Tisdag 28 feb 2017, kl 18:30-19:30 F0607 Föräldramöte Tisdag 28 feb 2017, kl 18:30-19:30 Presentation av tränarna Torbjörn (070-0922674, tobbe.lilja@spray.se ) Thomas (0732315792, thomas.wilton@helsingborg.se ) Tobias (0707-579390, tobias.lindulf@gmail.com

Läs mer

LIF P05 - Föräldramöte 3 april 2019

LIF P05 - Föräldramöte 3 april 2019 Föreningen Mycket som händer i föreningen - Ny ordförande: Jerry Andersson - Sportgruppen och Ungdomskommittén jobbar vidare med att utveckla verksamheten - Ekonomin är nu i balans i föreningen - LIF Dam

Läs mer

Säsongen är igång. Eventuellt i augusti: Skara Sommarland Cup eller Oddebollen (5-7/8)? 2012 Barcelona?

Säsongen är igång. Eventuellt i augusti: Skara Sommarland Cup eller Oddebollen (5-7/8)? 2012 Barcelona? Välkomna! Säsongen är igång. Matcher & Cuper Snickarcupen Valingecup (Placering 2a respektive 4a) Ulricehamns ungdomscup 20/3 Seriespel, F 13-14 Div.1 DM Gothia Cup Eventuellt i augusti: Skara Sommarland

Läs mer

Ledar- & föräldraträff

Ledar- & föräldraträff Ledar- & föräldraträff Datum 2018-09-08 Mötet hölls i IOGT-NTO s lokaler på Kasernvägen i Borås och var i huvudsak tänkt som ett kombinerat informations-/uppstartsmöte för att ge oss en så bra start på

Läs mer

Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl Agenda

Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl Agenda Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl. 18.00-19.00 Agenda Vad vill vi med laget? Organisation kring laget förtydligande och roller som saknas Spelarna lära känna varandra bättre Samlas 10-15 min innan

Läs mer

1 (5) IFK ÖSTERÅKER P SÄSONGEN 2016

1 (5) IFK ÖSTERÅKER P SÄSONGEN 2016 1 (5) 2015-11-24 1 IFK ÖSTERÅKER P03-1 - SÄSONGEN 2016 2 POLICY IFK Österåkers policy ligger som grund för verksamheten, och den finns tillgänglig på http://www.ifkosteraker.se. 2.1 Målsättning Vår målsättning

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Akademi Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Akademin: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

HK Ankaret P03 21 januari

HK Ankaret P03 21 januari HK Ankaret P03 21 januari Föräldramöte VT 2016 Välkomna! HK Ankaret P03 21 januari På agendan Mar7n Tränings7der Träningsnärvaro Lagkassan Kiosken VT 2016 Fysisk träning Killarnas egna regler Våra regler

Läs mer

Föräldramöte 9/9-2014

Föräldramöte 9/9-2014 Föräldramöte 9/9-2014 Dagordning: Föräldramöte Nr 1. Skånela Flickor 01 Plats / Tid: Teorisalen den 9 Oktober, kl 18.30 Kallade: Ledare och föräldrar F-01 Närvarande: Sarah, Therese, Peter (Emilia), Carro

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE Nicklas Andersson

FÖRÄLDRAMÖTE Nicklas Andersson FÖRÄLDRAMÖTE 2018-09-16 Vasilios Vainalis Henrik Friman Niclas Alexandersson Nicklas Andersson Michael Rusin Thomas Sjöman Lagledare Lagledare Tränare Ass. Tränare Ass. Tränare Administrationsansvarig

Läs mer

IFK Eskilstuna P04. Föräldramöte

IFK Eskilstuna P04. Föräldramöte IFK Eskilstuna P04 Föräldramöte 2016-02-07 Innehåll föräldramöte 1. Truppen 2. Träningar 3. Träningsmatcher/cuper/turneringar 4. Seriespel 5. Agerande på matcher 6. Information från föräldragruppen 7.

Läs mer

Välkomna! Föräldraträff Ope IF pojkar 08. Sportfältet

Välkomna! Föräldraträff Ope IF pojkar 08. Sportfältet Välkomna! Föräldraträff Ope IF pojkar 08 Sportfältet 2016-08-24 Ledare Stefan Stambej Lagledare & Tränare Jonas Hagström - Huvudtränare Martin Westin Tränare L-G Lundberg - Tränare Niklas Strandberg -

Läs mer

IFK Eskilstuna P07. Föräldramöte

IFK Eskilstuna P07. Föräldramöte IFK Eskilstuna P07 Föräldramöte 2017-03-30 Innehåll föräldramöte 1. Truppen 2. Träningar 3. Träningsmatcher/cuper 4. Seriespel 5. Agerande på matcher 6. Välkommen som förälder 7. Verktyg 8. Kommande aktiviteter

Läs mer

Ulricehamns IFK P-04

Ulricehamns IFK P-04 Ulricehamns IFK P-04 Spelar- och föräldramöte 2018-04-15 Lars, Zoran, Lasse, Johan, Barbro, Wendy, Linda och Mimmi Ulricehamns IFK P-04 Fotbollssäsong Träningar Seriespel & Lagsammansättning Träningsflit

Läs mer

JÄRLA IF FK TEAM 09 FÖRÄLDRAMÖTE

JÄRLA IF FK TEAM 09 FÖRÄLDRAMÖTE JÄRLA IF FK TEAM 09 FÖRÄLDRAMÖTE AGENDA 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Ledargruppen - vilka är vi? Tränarna - träningsupplägg, mål, barnens utveckling och regler Lagkassan Spons och överdragsjacka/overaller Nya

Läs mer

Hällevik 2018 för IF Lödde P06

Hällevik 2018 för IF Lödde P06 Hällevik 2018 för IF Lödde P06 Här kommer information inför cupen i Hällevik den 3-5 augusti (Enkla Elbolaget Cup). Som vi meddelade i tidigare utskick i juni så kommer vi träna inför Hällevik måndag den

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE P

FÖRÄLDRAMÖTE P FÖRÄLDRAMÖTE P-03 2016-02-29 FÖRÄLDRAMÖTE P-03 2016-02-29 AGENDA 1. Vad har vi gjort sedan vi sågs senast? 2. Träningar vinter/vår 2016 3. Träningsmatcher vår 2016 4. Seriespel VT 2016 5. Cuper vår och

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA

FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA Välkomna Roller Ledarnas filosofi Mål F05 Regler & ramverk F05 Träning Match 2014 matcher och övriga datum Lagföräldrar Claes & Jens Övrigt VÄLKOMNA INFORMATION VIA

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 1. Inledning Detta dokument är en programförklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Knivsta IK-P04 säsongen 2015. Syftet med

Läs mer