Botkyrka kommun Medborgarundersökning 2018

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Botkyrka kommun Medborgarundersökning 2018"

Transkript

1 Botkyrka kommun Medborgarundersökning 2018

2 Bakgrund och syfte Botkyrka kommun genomför årligen en medborgarundersökning till slumpmässigt utvalda medborgare för att följa upp kommunens mål och visioner. Svaren från undersökningen ger värdefull kunskap om vad medborgarna tycker och sammanställs och används för att förbättra den kommunala verksamheten och servicen. Syftet med medborgarundersökningen är att följa upp de mål som satts upp för kommunen samt att mäta medborgarnas tillfredsställelse med de kommunala verksamheterna. Undersökningen ska också ge indikationer på styrkor och svagheter inom kommunen i syfte att utveckla verksamheterna för att bättre överensstämma med kommuninvånarnas behov.

3 Om undersökningen Metod: En postal enkät (8 sidor) skickades ut tillsammans med ett portofritt svarskuvert samt ett brev undertecknat av kommundirektör Mattias Jansson. I brevet fanns även inloggningsuppgifter samt en personlig kod som gav respondenterna möjlighet att besvara undersökningen via webben på svenska, engelska, arabiska, spanska, finska eller turkiska. Det erbjöds även en möjlighet att vid behov svara på frågorna per telefon. Urval: Från invånarregistret har 5000 av kommunens medborgare i åldern 16 år och uppåt slumpats fram. Svaren har i efterhand viktas för att motsvara faktisk fördelning vad gäller kön, ålder och stadsdel. Utskick och påminnelser: Första utskick: Påminnelse 1 (med vykort): Påminnelse 2 (fullständigt utskick): Antal svar: 1860 st Svarsfrekvens: 38%

4 Bortfallsanalys och vägning En vägning av materialet gjordes efter stadsdel, kön och ålder, för att på ett bättre och mer korrekt sätt kunna uppskatta Botkyrkas siffror totalt. Detta eftersom det råder en stor skillnad mellan svaren, framför allt beroende på vilken stadsdel man bor i. I svarsgruppen kunde vi generellt konstatera ett underskott på personer i den yngsta åldersgruppen år vilket vi var tvungna att korrigera genom vägning. De grupper som var mest underrepresenterade i svarsmängden var män och kvinnor år i Hallunda-Norsborg, unga män år i Tumba, unga män år i Alby samt unga män år i Tullinge, dessa vägdes därför upp i databearbetningen inför resultatrapporteringen. På samma sätt var äldre personer i gruppen 65- år överrepresenterade bland samtliga svarande och de fick således en lägre viktsiffra. Viktmatrisen baserades på svarsgruppens avvikelser från den sanna folkmängdsfördelningen av tre åldersklasser x två kön x sju stadsdelar och den bestod således av 42 celler. Med tanke på att vi har kontrollerat för dessa nyckelvariabler kan resultaten därför anses vara tillförlitliga och representativa för Botkyrka kommun. Felmarginalen i resultaten är ± 1 för index på totalnivå, ± 3 för stadsdelarna.

5 Rekommendation För att få fler nöjda medborgare i Botkyrka kommun poängterar drivkraftsanalysen vikten av att förbättra medbestämmandet samt förstärka medborgarnas känsla av att det verkligen går att göra skillnad. Det ska vara lätt att genomföra nya idéer och initiativ i kommunen, och det ska finnas möjligheter för medborgarna att påverka i de kommunala frågor som de brinner för. Dessutom är tryggheten på äldre dagar viktig och bör säkerställas. Botkyrka ska vara en kommun där det är tryggt att åldras med en bra kommunal service där gator och torg är befriade från nedskräpning och klotter, vilket annars skapar otrygghet för de äldre. Vad som också är viktigt för medborgarnöjdheten och som redan nu fungerar bra är möjligheterna att utöva kulturaktiviteter, motion och fysiska aktiviteter i kommunen. De öppna mötesplatserna är uppskattade och av stor betydelse för trivseln. Det känns redan tryggt att leva och bo i Botkyrka, och de boende känner också att de kan lita på människorna i sitt bostadsområde. Samtidigt finns det ett antal funktioner som alltid förväntas fungera, dvs så kallade hygienvariabler. Dessa behöver inte förbättras just nu men får inte heller inte bli sämre, de är minimikrav från medborgarna. Detta är framför allt frågor kring diskriminering vad gäller etnisk tillhörighet och religion samt att alla innevånare i kommunen har samma chans och möjlighet att nå framgång i livet. Förskola, gymnasium och vuxenutbildning är samhällsfunktioner som medborgarna förväntar sig ska fungera och som också gör det tillfredsställande just nu, de behöver således inte förbättras men får inte heller försämras.

6 Index För varje fråga (skala 1-5) beräknas först ett vanligt medelvärde. Detta medelvärde skalas därefter om till ett tal mellan 0 till 100, för att vara lättare att jämföra. Exempelvis: Medelvärde 5,0 blir index 100 och medelvärde 1,0 blir index 0. Indexnivåerna klassificeras därefter enligt följande indelning: 0 49 = mycket lågt = lågt = godkänt = högt 80 = mycket högt

7 Bakgrundsvariabler

8 Jag är Man 51% Kvinna 49%

9 Ålder 40% 30% 20% 21% 20% 10% 15% 13% 13% 10% 8% 0% - 25 år år år år år år 75+ år

10 Utbildning 60% 50% 40% 43% 39% 30% 20% 18% 10% 0% Folkskola eller grundskola Gymnasium Högskola eller universitet

11 Boende 60% 50% 40% 36% 30% 20% 21% 20% 22% 10% 0% 1%

12 Att leva och bo i Botkyrka

13 Övergripande frågor Indexklassificering: 0 49 = Mycket lågt = Lågt = Godkänt = Högt 80 = Mycket högt Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Trivs du med att leva och bo i Botkyrka? 66 NY NY NY NY Hur nöjd är du totalt sett med att leva och bo i Botkyrka? NY NY Jag kan rekommendera en vän att flytta till mitt bostadsområde Index Kommentar: Medborgarna är totalt sett nöjda med att bo i Botkyrka, index 62 är ett godkänt resultat. Det är även många som kan rekommendera att bo i Botkyrka till vänner (index 64). Högst index av de övergripande frågorna (66) får den nya frågan avseende trivsel med att leva och bo i Botkyrka.

14 Hur nöjd är du totalt sett med att leva och bo i Botkyrka? Uppdelat efter stadsdel och kön Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Index Indexklassificering: 0 49 = Mycket lågt = Lågt = Godkänt = Högt 80 = Mycket högt Alby Fittja Hallunda-Norsborg Storvreten Tullinge Tumba Vårsta-Grödinge Man Kvinna Index Kommentar: Vårsta-Grödinge och Tumba har högst betyg, Hallunda-Norsborg, Fittja och Storvreten lägst. Det är små skillnader med avseende på kön, kvinnor är något mer nöjda än män med att leva och bo i Botkyrka.

15 Hur nöjd är du totalt sett med att leva och bo i Botkyrka? Uppdelat efter stadsdel Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Index Indexklassificering: 0 49 = Mycket lågt = Lågt = Godkänt = Högt 80 = Mycket högt Alby - Kvinna Alby - Man Fittja - Kvinna Fittja - Man Hallunda-Norsborg - Kvinna Hallunda-Norsborg - Man Storvreten - Kvinna Storvreten - Man Tullinge - Kvinna Tullinge - Man Tumba - Kvinna Tumba - Man Vårsta-Grödinge - Kvinna Vårsta-Grödinge - Man Kommentar: Såväl kvinnor som män i Vårsta-Grödinge och Tumba är mest nöjda totalt sett med att leva och bo i Botkyrka. Betygen är generellt något lägre än 2017.

16 Att leva och bo i Botkyrka Indexklassificering: 0 49 = Mycket lågt = Lågt = Godkänt = Högt 80 = Mycket högt Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Trivs du med att leva och bo i Botkyrka? 66 NY NY NY NY Det är tryggt att leva och bo i mitt bostadsområde Jag kan rekommendera en vän att flytta till mitt bostadsområde NY NY Det är fritt från nedskräpning i mitt bostadsområde. 51 NY NY NY NY Botkyrka är en kommun där det är tryggt att åldras Kommunens anställda ger mig ett bra bemötande. Jag kan vara med och påverka i kommunala frågor som intresserar mig. Botkyrka är en plats där det är lätt att genomföra nya idéer och initiativ Jag litar på människor i mitt bostadsområde. 63 NY NY NY NY Index Medborgarna ger högst betyg på frågorna som avser trygghet och trivsel med att leva och bo i bostadsområdet, tillit till människor i bostadsområdet och bemötande från kommunens anställda. Frågorna som berör trygghet att åldras, påverkan i kommunala frågor och genomförande av idéer/initiativ får lägst betyg. Merparten av frågorna har lägre betyg än föregående år, undantaget trygghet att leva och bo i bostadsområdet, som har det högsta betyget under mätperioden.

17 Påståenden om kommunen Det är tryggt att leva och bo i mitt bostadsområde Uppdelat efter stadsdel Indexklassificering: 0 49 = Mycket lågt = Lågt = Godkänt = Högt 80 = Mycket högt Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Alby Fittja Hallunda/Norsborg Storvreten Tullinge Tumba Vårsta-Grödinge Index Kommentar: Medborgarna i Vårsta-Grödinge, Tullinge och Tumba upplever i störst utsträckning att det är tryggt att leva och bo i sin stadsdel. Boende i Fittja anger detta i minst utsträckning. I samtliga stadsdelar är årets resultat bättre än 2017.

18 Påståenden om kommunen Det är fritt från nedskräpning i mitt bostadsområde Uppdelat efter stadsdel Indexklassificering: 0 49 = Mycket lågt = Lågt = Godkänt = Högt 80 = Mycket högt Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Alby 44 Fittja 34 Hallunda/Norsborg 44 Storvreten 42 Tullinge 63 Tumba 56 Vårsta-Grödinge Frågan är ny i årets undersökning Index 67 Kommentar: Medborgare i Vårsta-Grödinge och Tullinge instämmer i störst utsträckning att det är fritt från nedskräpning. I Fittja, Storvreten, Alby och Hallunda/Norsborg svarar de boende i lägre grad att det är fritt från nedskräpning.

19 Påståenden om kommunen Botkyrka är en kommun där det är tryggt att åldras Uppdelat efter stadsdel Indexklassificering: 0 49 = Mycket lågt = Lågt = Godkänt = Högt 80 = Mycket högt Alby Fittja Hallunda/Norsborg Storvreten Tullinge Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Tumba Vårsta-Grödinge Index Kommentar: Samtliga betyg för tryggheten att åldras i Botkyrka är låga. Boende i Vårsta-Grödinge, Tullinge, Storvreten, och Fittja ger lägst betyg. Resultaten har förbättrats i Alby och Hallunda/Norsborg jämfört med Störst försämringen jämfört med förra året finner vi i Värsta-Grödinge som minskar med 7 indexenheter.

20 Påståenden om kommunen Kommunens anställda ger mig ett bra bemötande Uppdelat efter stadsdel Indexklassificering: 0 49 = Mycket lågt = Lågt = Godkänt = Högt 80 = Mycket högt Alby Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Fittja Hallunda/Norsborg Storvreten Tullinge Tumba Vårsta-Grödinge Index Kommentar: Boende i Alby är mest nöjda med bemötandet från kommunens anställda. I Tullinge och Vårsta-Grödinge återfinns de som i minst utsträckning är nöjda med bemötandet. Resultatet på denna fråga har förbättrats i Alby och Hallunda/Norsborg jämfört med förra året.

21 Påståenden om kommunen Jag kan vara med och påverka i kommunala frågor som intresserar mig Uppdelat efter stadsdel Indexklassificering: 0 49 = Mycket lågt = Lågt = Godkänt = Högt 80 = Mycket högt Alby Fittja Hallunda/Norsborg Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Storvreten Tullinge Tumba Vårsta-Grödinge Index Kommentar: Resultatet är lågt i samtliga kommundelar. Medborgare i Alby och Fittja svarar i störst utsträckning att de kan vara med och påverka i kommunala frågor som intresserar dem. Denna uppfattning är minst förekommande i Tullinge och Vårsta-Grödinge. ResuItatet har förbättrats i Alby, Hallunda/Norsborg och Tumba jämfört med 2017.

22 Påståenden om kommunen Botkyrka är en plats där det är lätt att genomföra nya idéer och initiativ Uppdelat efter stadsdel Indexklassificering: 0 49 = Mycket lågt = Lågt = Godkänt = Högt 80 = Mycket högt Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Alby Fittja Hallunda/Norsborg Storvreten Tullinge Tumba Vårsta-Grödinge Index Kommentar: Generellt är betygen låga gällande påståendet att Botkyrka är en plats där det är lätt att genomföra nya idéer och initiativ. Boende i Alby anser detta i störst utsträckning och de som bor i Vårsta-Grödinge håller med i lägst utsträckning. Endast i Alby och Hallunda/Norsborg har resultatet förbättrats jämfört med 2017.

23 Påståenden om kommunen Jag litar på människor i mitt bostadsområde Uppdelat efter stadsdel Indexklassificering: 0 49 = Mycket lågt = Lågt = Godkänt = Högt 80 = Mycket högt Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Alby 54 Fittja 51 Hallunda/Norsborg 57 Storvreten 53 Tullinge 74 Tumba 69 Vårsta-Grödinge Index Kommentar: Boende i Vårsta-Grödinge, Tullinge och Tumba svarar i störst utsträckning att de litar på människor i sitt bostadsområde. Fittjabor håller med i minst utsträckning. Frågan är ny i årets undersökning.

24 Påståenden om kommunen - uppdelat efter kön MAN Indexklassificering: 0 49 = Mycket lågt = Lågt = Godkänt = Högt 80 = Mycket högt Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Det är tryggt att leva och bo i mitt bostadsområde Det är fritt från nedskräpning i mitt bostadsområde. Botkyrka är en kommun där det är tryggt att åldras NY NY NY NY Kommunens anställda ger mig ett bra bemötande Jag kan vara med och påverka i kommunala frågor som intresserar mig. Botkyrka är en plats där det är lätt att genomföra nya idéer och initiativ Jag litar på människor i mitt bostadsområde. 62 NY NY NY NY Index Kommentar: Männen är nöjda med tryggheten med att leva och bo i mitt bostadsområde, de litar på människor i sitt bostadsområde och anser att kommunens anställda ger dem ett bra bemötande. Resultatet för påståendet: Det är tryggt att leva och bo i mitt bostadsområde är den enda fråga där männens resultat har förbättrats jämfört med 2017.

25 Påståenden om kommunen - uppdelat efter kön KVINNA Indexklassificering: 0 49 = Mycket lågt = Lågt = Godkänt = Högt 80 = Mycket högt Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Det är tryggt att leva och bo i mitt bostadsområde Det är fritt från nedskräpning i mitt bostadsområde. 50 NY NY NY NY Botkyrka är en kommun där det är tryggt att åldras Kommunens anställda ger mig ett bra bemötande Jag kan vara med och påverka i kommunala frågor som intresserar mig. Botkyrka är en plats där det är lätt att genomföra nya idéer och initiativ Jag litar på människor i mitt bostadsområde. 64 NY NY NY NY Index Kommentar: Även kvinnorna är nöjda med tryggheten att leva och bo i sitt bostadsområde, litar på människor i sitt bostadsområde och anser att kommunens anställda ger dem ett bra bemötande. Kvinnornas resultat på frågorna: Det är tryggt att leva och bo i mitt bostadsområde och Jag kan vara med och påverka i kommunala frågor som intresserar mig har förbättrats jämfört med 2017.

26 TRYGGHET - Det är tryggt att leva och bo i min stadsdel Indexklassificering: 0 49 = Mycket lågt = Lågt = Godkänt = Högt 80 = Mycket högt Uppdelat efter stadsdel och kön Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Alby - Kvinna Alby - Man Fittja - Kvinna Fittja - Man Hallunda-Norsborg - Kvinna Hallunda-Norsborg - Man Storvreten - Kvinna Storvreten - Man Tullinge - Kvinna Tullinge - Man Tumba - Kvinna Tumba - Man Vårsta-Grödinge - Kvinna Vårsta-Grödinge - Man Index Kommentar: Framför allt i Alby, Fittja och i Hallunda-Norsborg är det stor skillnad mellan kvinnor och män hur tryggheten upplevs. Betygen för tryggheten är genomgående högre än 2017.

27 Aktiviteter, evenemang och kommunala verksamheter. Indexklassificering: 0 49 = Mycket lågt = Lågt = Godkänt = Högt 80 = Mycket högt Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Möjligheterna att utöva kulturaktiviteter i Botkyrka? 62 NY NY Möjligheterna till motion och fysiska aktiviteter i Botkyrka? De öppna mötesplatserna i kommunen t.ex. bibliotek, föreningslokaler, fritidsgårdar, konsthall och besöksmål? NY Index Kommentar: Nöjdheten med möjligheterna till motion och fysiska aktiviteter i Botkyrka är hög, även om resultatet har minskat jämfört med föregående år. Även nöjdheten med de öppna mötesplatserna i kommunerna minskar något jämfört med 2017, men är godkänd. Lägst betyg av dessa tre får den nya frågan gällande möjligheterna att utöva kulturaktiviteter i Botkyrka.

28 % Funderar du på att flytta eller ska du flytta ifrån din stadsdel/ditt bostadsområde inom den närmsta tiden? 2017: 24% 56% 20% Ja Nej Vet ej (24%) (56%) (20%) Om Ja Vilken är anledningen till att du funderar på att flytta eller ska flytta? Jag vill hellre bo i en annan del av Botkyrka Jag vill hellre bo i en annan kommun Jag ska studera/arbeta på annan ort Jag vill flytta till en större bostad Jag vill flytta till en mindre bostad Jag är inte nöjd med skolorna där jag bor nu Jag är inte nöjd med utbudet av affärer, fritidsaktiviteter etc. Jag känner mig otrygg där jag bor nu Annan anledning 19% 12% 19% 14% 22% 18% 31% 24% 56% % Exempel på andra anledningar: Ändrade familjeförhållanden, för hög skatt, droger och kriminalitet i kommunen, ska byta boende pga. ålder, känsla av utanförskap som svensk, norra Botkyrka premieras och dåliga kommunikationer. Kommentar: 24% funderar på att flytta eller har bestämt att de ska flytta från Botkyrka, 56% har för avsikt att bo kvar. Anledningen till flytt är framförallt att de hellre vill bo i en annan kommun och/eller att de känner sig otrygga där de bor nu.

29 Funderar du på att flytta eller ska du flytta ifrån din stadsdel/ditt bostadsområde inom den närmaste tiden? Totalt Alby - Kvinna Alby - Man Fittja - Kvinna Fittja - Man Hallunda-Norsborg - Kvinna Hallunda-Norsborg - Man Storvreten - Kvinna Storvreten - Man Tullinge - Kvinna Tullinge - Man Tumba - Kvinna Tumba - Man Vårsta-Grödinge - Kvinna Vårsta-Grödinge - Man % 24% 56% 20% 23% 43% 34% 28% 22% 29% 22% 27% 35% 30% 15% 16% 22% 30% 15% 22% 50% 55% 34% 55% 45% 46% 48% 72% 70% 63% 59% 70% 69% 22% 23% 37% 23% 28% 19% 22% 13% 14% 15% 11% 15% 9% Ja Nej Vet ej Kommentar: I Storvreten finns högst andel kvinnor och män som funderar på att flytta inom den närmaste tiden.

30 Finns det något du saknar i ditt bostadsområde?

31 Kultur och fritid

32 Känner du till och har besökt följande: % Hogslaby järnåldersby 7% 31% 25% 38% Ja, känner till och har besökt de senaste 12 mån Botkyrka konsthall 8% 23% 37% 32% Ja, känner till och har besökt för mer än 12 mån Ja, känner till men har aldrig besökt Festivalen Vi är Botkyrka: This is Alby eller Vi är Botkyrka i Hågelbyparken 14% 11% 46% 28% Nej, känner inte till Kommentar: En stor andel (ca.70%) känner till Festivalen Vi är Botkyrka: This is Alby eller Vi är Botkyrka i Hågelbyparken. Nästan 40% känner till och har besökt Hogslaby järnåldersby.

33 Känner du till: % Botkyrka Kulturskola 52% 48% Botkyrkas kulturella allemansrätt, dvs. att barn i föroch grundskolor har rätt till gratis kulturaktiviteter 33% 67% Att kommunen stödjer både individer och organisationer att genomföra egna projektidéer genom Drömdeg, Kreativa fonden eller Evenemangsbidraget 23% 77% Ja Nej Kommentar: Drygt hälften känner till Botkyrkas kulturskola. En tredjedel känner till Botkyrkas kulturella allemansrätt. Nästan var fjärde medborgare känner till att kommunen stödjer både individer och organisationer att genomföra egna projektidéer genom Drömdeg, Kreativa fonden eller Evenemangsbidraget.

34 Kulturaktiviteter Hur nöjd är du med möjligheterna att utöva kulturaktiviteter i Botkyrka? Uppdelat efter stadsdel och kön Alby Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Index 66 Indexklassificering: 0 49 = Mycket lågt = Lågt = Godkänt = Högt 80 = Mycket högt Fittja Hallunda-Norsborg Storvreten Tullinge Tumba Vårsta-Grödinge Man Kvinna Index Kommentar: Boende i Alby är mest nöjda med möjligheterna att utöva kulturaktiviteter i Botkyrka.

35 Motion och fysiska aktiviteter Hur nöjd är du med möjligheterna till motion och fysiska aktiviteter i Botkyrka? Uppdelat efter stadsdel och kön Alby Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Index 70 Indexklassificering: 0 49 = Mycket lågt = Lågt = Godkänt = Högt 80 = Mycket högt Fittja Hallunda-Norsborg Storvreten 71 Tullinge Tumba Vårsta-Grödinge Man Kvinna Index Kommentar: Merparten är nöjda med möjligheterna till motion och fysiska aktiviteter i Botkyrka.

36 Öppna mötesplatser Hur nöjd är du med de öppna mötesplatserna i kommunen t.ex. bibliotek, föreningslokaler, fritidsgårdar, konsthall och besöksmål? Uppdelat efter stadsdel och kön Alby Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Index 70 Indexklassificering: 0 49 = Mycket lågt = Lågt = Godkänt = Högt 80 = Mycket högt Fittja 68 Hallunda-Norsborg 63 Storvreten 67 Tullinge 61 Tumba Vårsta-Grödinge Man Kvinna Index Kommentar: Öppna mötesplatser som bibliotek, föreningslokaler, fritidsgårdar, konsthall och andra besöksmål får godkända betyg. Medborgare i Alby och Vårsta-Grödinge är mest nöjda och lämnar höga betyg.

37 Total nöjdhet med möjligheterna att utöva fritidsintressen i Botkyrka Hur nöjd är du totalt sett med möjligheterna att utöva fritidsintressen i Botkyrka? Uppdelat efter stadsdel och kön Alby Fittja Hallunda-Norsborg Storvreten Tullinge Tumba Vårsta-Grödinge Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Index Indexklassificering: 0 49 = Mycket lågt = Lågt = Godkänt = Högt 80 = Mycket högt Man Kvinna Tidigare år förstärktes frågornas ordalydelse med tillägget tex. kultur, sport och fritidsaktiviteter Kommentar: Möjligheterna att utöva fritidsintressen i Botkyrka får godkända betyg i samtliga områden med undantag från Hallunda-Norsborg där betyget är något lägre. Resultaten har försämrats i samtliga stadsdelar jämfört med 2017, men det bör påpekas att frågan hade en något annorlunda formulering Index

38 Verksamheter inom Botkyrka kommun

39 Verksamheter inom Botkyrka kommun Hur nöjd är du med... Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Index Biblioteken Kommunens öppna förskolor NY Förskolan 64 NY NY Grundskolan 57 NY NY Gymnasiet 61 NY NY Vuxenutbildningen (inklusive SFI, svenska för invandrare) Äldreomsorgen Omsorgen för personer med funktionsnedsättning Socialtjänsten NY 60 NY Bilvägarna i kommunen Cykelvägar i kommunen hade frågorna en annan ordalydelse. Då ställdes frågan om hur bra/dåliga verksamheterna var Kommentar: De verksamheter som medborgarna är mest nöjda med är biblioteken, öppna förskolorna och vuxenutbildningen. Betygen för dessa tre verksamheter har ökat jämfört med För övriga verksamheter är årets resultat något lägre än föregående år.

40 Verksamheter inom Botkyrka kommun. Hur nöjd är du totalt sett med den kommunala servicen? Uppdelat efter stadsdel och kön Alby Fittja Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Index Indexklassificering: 0 49 = Mycket lågt = Lågt = Godkänt = Högt 80 = Mycket högt Hallunda-Norsborg Storvreten Tullinge Tumba Vårsta-Grödinge Man Kvinna Index Kommentar: Boende i Alby och Fittja ger högst betyg avseende den kommunala servicen. Lägst är betygen i Tullinge och Vårsta-Grödinge. Kvinnor är något mer nöjda än män med den kommunala servicen.

41 Kontakt med kommunen

42 Kontakt med kommunen Jag tycker att det är lätt att ta del av kommunens information? Uppdelat efter stadsdel och kön Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Index Indexklassificering: 0 49 = Mycket lågt = Lågt = Godkänt = Högt 80 = Mycket högt Alby Fittja Hallunda-Norsborg Storvreten Tullinge Tumba Vårsta-Grödinge Man Kvinna Index Kommentar: Alby är den enda stadsdel där medborgarna ger ett godkänt betyg med avseende på hur lätt det är att ta del av kommunens information.

43 På vilket/vilka av följande sätt vill du få information från kommunen? Lokaltidning 65% Botkyrka.se 59% Digital post tex Kivra 22% Informationsmöten 13% Möte med ansvarig 12% Sociala medier 12% % Kommentar: Kommuninvånarna vill främst få information från kommunen via lokaltidningen och Botkyrka.se

44 Om du varit i kontakt med kommunen i en specifik fråga det senaste året, hur snabbt fick du svar eller återkoppling? Direkt 26% Inte direkt, men inom 2 dagar 29% Efter 3 dagar eller mer 27% Fick inget svar 18% % Kommentar: Av de som varit i kontakt med kommunen fick ungefär en fjärdedel svar eller återkoppling direkt. Ungefär lika många fick vänta tre dagar eller mer och en femtedel fick inget svar alls.

45 Tillgången till digital service

46 Har du besökt kommunens webbplats för att söka information eller lösa ett ärende det senaste året? 47% 53% Ja Nej Kommentar: Drygt hälften har besökt kommunens webbplats för att söka information eller lösa ett ärende det senaste året.

47 Om ja, hittade du det du sökte? 35% 55% Ja 10% Nej Delvis Kommentar: Av de som besökt Botkyrkas webbplats hittade över hälften den information de sökte.

48 Är du nöjd med möjligheten att lösa ditt ärende direkt via hemsidan/digital tjänst (tex. söka förskola, bygglov mm)? 36% 53% Ja 11% Nej Delvis Kommentar: Drygt hälften är nöjda med möjligheten att lösa sitt ärende direkt via hemsidan/digital tjänst.

49 Möjligheten att påverka i kommunala frågor

50 Har du det senaste året känt att du vill påverka någon kommunal fråga? 69% 31% Ja Nej Kommentar: Nästan tre av tio medborgare har känt det senaste året att de vill påverka någon kommunal fråga.

51 På vilket sätt skulle du vilja ha kontakt med kommunen i den här frågan? Epost eller brev 47% Telefonkontakt 28% Personligt möte 26% Öppet möte 29% Webbplats 23% Sociala medier 13% Annat sätt 7% % Kommentar: Närmare hälften vill ha kontakt med kommunen via epost eller brev gällande den kommunala fråga de vill påverka.

52 Trafik och resvanor

53 Kan du använda kollektivtrafiken för de flesta dagliga resor? 23% Ja 77% Nej Kommentar: Drygt tre av fyra kan använda kollektivtrafiken för de flesta av sina dagliga resor.

54 Trafik- och resvanor Vilket färdsätt använder du oftast för följande resor: % Till och från arbete/skola 11% 6% 50% 43% Resor för att handla mat eller andra varor 22% 3% 18% 66% Går Cyklar Åker kollektivt Till och från fritidsaktiviteter 20% 7% 24% 58% Åker bil Annat Andra ärenden 13% 4% 35% 58% Kommentar: De flesta tar bilen när de ska handla. Hälften åker kollektivt till arbete/skola.

55 Trafik- och resvanor Om du arbetar eller studerar, hur långt är det till arbetsplatsen/skolan från din bostad? Mindre än 2 km 8% 2-5 km 10% 5-10 km 16% km 45% Över 30 km 21% % Kommentar: Närmare hälften har mellan kilometer från sin bostad till arbetsplatsen eller skolan.

56 Hälsa och välbefinnande

57 Hälsa och välbefinnande i Botkyrka kommun Frågorna är mätta på en femgradig skala vars medelvärde har skalats om till Index Index I det stora hela, hur nöjd är du med ditt liv? Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? Kommentar: Generellt är medborgarna i Botkyrka nöjda med sitt liv och anser sig ha ett gott allmänt hälsotillstånd. Resultatet är detsamma som 2017.

58 Upplever du att du har sämre eller bättre livschanser än andra i din ålder? 29% 11% 60% Sämre Likvärdiga Bättre Kommentar: Sex av tio medborgare upplever att de har likvärdiga livschanser som andra i sin ålder.

59 Diskriminering

60 Har du under de senaste 12 månaderna upplevt att du utsatts för diskriminering? % 13% 2017 Ja 8% 14% Ja Nej 77% Nej 79% Vet ej Vet ej % 78% 17% Ja Nej Kommentar: 13% svarar att de har utsatts för diskriminering under de senaste 12 månaderna var andelen 14 % och %.. Vet ej

61 Diskriminering Om Ja På vilka grunder har du upplevt dig diskriminerad? Könsöverskridande identitet eller uttryck 5% 6% 6% Funktionsnedsättning 9% 13% 14% Sexuell läggning 5% 6% 8% Religion/annan trosuppfattning 23% 21% 26% Hudfärg 20% 31% 32% Språk 25% 36% 32% Etnicitet 45% NY NY Ålder 29% 31% 30% Kön 26% % 33% 26% Kommentar: Etnicitet är den vanligaste orsaken till diskriminering.

62 Diskriminering - Alby Om Ja På vilka grunder har du upplevt dig diskriminerad? Könsöverskridande identitet eller uttryck 9% Funktionsnedsättning 16% Sexuell läggning 9% Religion/annan trosuppfattning 44% Hudfärg 31% Språk 46% Etnicitet 56% Ålder Kön Bas: 32 svar 31% 34% % Kommentar: Boende i Alby anger etnicitet som främsta orsak till att de upplevt sig diskriminerade.

63 Diskriminering Fittja Om Ja... På vilka grunder har du upplevt dig diskriminerad? Könsöverskridande identitet eller uttryck Funktionsnedsättning 9% Sexuell läggning Religion/annan trosuppfattning Hudfärg 30% 32% Språk 52% Etnicitet 41% Ålder Kön Bas: 24 svar 17% 16% % Kommentar: Boende i Fittja anger språk som främsta orsak till att de upplevt sig diskriminerade.

64 Diskriminering Hallunda-Norsborg Om Ja På vilka grunder har du upplevt dig diskriminerad? Könsöverskridande identitet eller uttryck 1% Funktionsnedsättning Sexuell läggning 3% 7% Religion/annan trosuppfattning Hudfärg Språk 25% 23% 31% Etnicitet 69% Ålder 20% Kön Bas: 53 svar 12% % Kommentar: Boende i Hallunda-Norsborg anger etnicitet som främsta orsak till att de upplevt sig diskriminerade.

65 Diskriminering Storvreten Om Ja På vilka grunder har du upplevt dig diskriminerad? Könsöverskridande identitet eller uttryck 11% Funktionsnedsättning Sexuell läggning Religion/annan trosuppfattning Hudfärg Språk 15% 21% 11% 21% Etnicitet 33% Ålder Kön Bas: 21 svar 21% 24% % Kommentar: Boende i Storvreten anger etnicitet som främsta orsak till att de upplevt sig diskriminerade.

66 Diskriminering Tullinge Om Ja På vilka grunder har du upplevt dig diskriminerad? Könsöverskridande identitet eller uttryck Funktionsnedsättning 21% Sexuell läggning Religion/annan trosuppfattning Hudfärg 3% 3% 2% Språk 10% Etnicitet 24% Ålder 57% Kön Bas: 36 svar 33% % Kommentar: Boende i Tullinge anger ålder som främsta orsak till att de upplevt sig diskriminerade.

67 Diskriminering Tumba Om Ja På vilka grunder har du upplevt dig diskriminerad? Könsöverskridande identitet eller uttryck 10% Funktionsnedsättning Sexuell läggning Religion/annan trosuppfattning 3% 6% 10% Hudfärg 20% Språk 12% Etnicitet 36% Ålder 21% Kön Bas: 38 svar 31% % Kommentar: Boende i Tumba anger etnicitet som främsta orsak till att de upplevt sig diskriminerade.

68 Diskriminering Vårsta-Grödinge Om Ja På vilka grunder har du upplevt dig diskriminerad? Könsöverskridande identitet eller uttryck Funktionsnedsättning Sexuell läggning Religion/annan trosuppfattning 8% Hudfärg Språk Etnicitet 16% Ålder 58% Kön Bas: 7 svar 72% % Kommentar: Bland de sju svar från boende i Vårsta-Grödinge anges ålder och kön som främsta orsak.

69 Diskriminering Om Ja I vilket sammanhang och hur ofta har du upplevt dig diskriminerad? % Skolan 19% 23% 21% 36% Vården 17% 23% 12% 48% Ofta Inom boendefrågor, t.ex. när du sökt bostad eller i kontakten med din hyresvärd 11% 21% 12% 56% Ibland I kontakt med kommunen Arbetslivet 12% 24% 27% 14% 37% 47% 22% 17% Sällan Aldrig I annat sammanhang 25% 36% 15% 23% Kommentar: Diskriminering upplevs oftast arbetslivet och i andra sammanhang än ovan nämnda.

70 Har du någon långvarig sjukdom, besvär efter olycksfall, någon nedsatt funktion eller annat långvarigt hälsoproblem? 10% 70% 19% Ja Nej Till viss del Kommentar: 29 % uppger att de har någon långvarig sjukdom eller annat långvarigt hälsoproblem, helt eller delvis.

71 Om ja, medför dessa besvär att din arbetsförmåga är nedsatt eller hindrar dig i din vardag? 31% 39% Ja 30% Nej Till viss del Kommentar: Nästan fyra av tio svarar att deras besvär medför att arbetsförmågan är nedsatt eller utgör ett hinder i vardagen.

72 Definierar du dig som troende eller religiös? 16% 27% Ja 57% Nej Till viss del Kommentar: En dryg fjärdedel av de svarande definierar sig som troende eller religiösa.

73 Identifierar du dig som tillhörande en etnisk minoritet? 8% 17% Ja 75% Nej Till viss del Kommentar: 17 % identifierar sig som tillhörande en etnisk minoritet.

74 Sammanfattning Botkyrkas medborgare ger sin kommun ett godkänt betyg. Nöjdheten totalt sett med att leva och bo i Botkyrka kommun är index 62, vilket är ett betyg som är i paritet med förra året då det var 63. Precis som tidigare år är skillnaderna stora mellan de olika stadsdelarna, exempelvis har Vårsta- Grödinge index 67 och Tumba 66, medan Fittja och Storvreten båda har 58. Det är däremot ingen större skillnad i betyg mellan kvinnor och män, varken totalt sett eller inom respektive stadsdel. Det finns däremot en svag korrelation med ålder, ju yngre man är desto mindre nöjd är man med kommunen medan den allra äldsta åldersgruppen är den mest nöjda och är de som trivs bäst. Tryggheten i Botkyrka är totalt sett hög, index 67, vilket dessutom är ett bättre betyg än förra årets mätning (60). Även här skiljer sig resultatet väldigt mycket för de olika stadsdelarna. Vårsta- Frödinge upplevs vara tryggast (84), medan Fittja har index (51). Jämfört med förra året kan man konstatera att de flesta stadsdelar anses något tryggare detta år gentemot förra. Framför allt märks detta i stadsdelar som redan tidigare upplevdes som trygga, där har tryggheten ökat allra mest. Botkyrkas styrka är möjligheterna till motion och fysiska aktiviteter, samt de öppna mötesplatserna. Verksamheter som bibliotek, vuxenutbildningen och förskolorna får höga betyg och är uppskattade. Lägre betyg får möjligheterna att påverka i kommunala frågor. Det upplevs heller inte lätt att genomföra nya idéer och initiativ i kommunen. Det finns också en viss oro för att bli äldre, framför allt hos de unga, Botkyrka anses inte vara en kommun där det är tryggt att åldras och den nuvarande äldreomsorgen får ett relativt lågt betyg, som dessutom är något lägre än tidigare år.

1. Andel Fittjabor/elever som gick/går ut med godkända betyg i 9:an och gymnasiet.

1. Andel Fittjabor/elever som gick/går ut med godkända betyg i 9:an och gymnasiet. Uppgifter om 1. Andel bor/elever som gick/går ut med godkända betyg i 9:an och gymnasiet. Andelen behöriga till gymnasiets yrkesprogram bland flickor som avslutade årskurs 9 läsåret 214/ var för hela Sverige

Läs mer

Botkyrka kommun Medborgarundersökning 2013

Botkyrka kommun Medborgarundersökning 2013 Stockholm December Botkyrka kommun Medborgarundersökning Markör Örebro Markör Stockholm Kungsgatan 1, 01 Örebro Virkesvägen, 0 Stockholm Tel: 01-, Fax:01- Tel: 01-, Fax: 0-1 info@markor.se www.markor.se

Läs mer

Botkyrka kommun Medborgarundersökning 2015

Botkyrka kommun Medborgarundersökning 2015 Stockholm December 1 Botkyrka kommun Medborgarundersökning 1 Markör Örebro Markör Stockholm Kungsgatan 1, 1 Örebro Virkesvägen, Stockholm Tel: 1-1 1 1, Fax:1-1 1 1 Tel: 1-1 1 1, Fax: -1 1 info@markor.se

Läs mer

Botkyrka kommun Medborgarundersökning 2012

Botkyrka kommun Medborgarundersökning 2012 Stockholm Januari Botkyrka kommun Medborgarundersökning Markör Örebro Markör Stockholm Kungsgatan 1, 01 Örebro Virkesvägen, 0 Stockholm Tel: 01-, Fax:01- Tel: 01-, Fax: 0-1 info@markor.se www.markor.se

Läs mer

Botkyrka kommun Medborgarundersökning 2014

Botkyrka kommun Medborgarundersökning 2014 Stockholm December Botkyrka kommun Medborgarundersökning Markör Örebro Markör Stockholm Kungsgatan, 0 Örebro Virkesvägen, 0 Stockholm Tel: 0-, Fax:0- Tel: 0-, Fax: 0- info@markor.se www.markor.se Uppdrag:

Läs mer

Botkyrka kommun Medborgarundersökning 2011

Botkyrka kommun Medborgarundersökning 2011 Stockholm 25 november 2011 Botkyrka kommun Medborgarundersökning 2011 Markör Örebro Markör Stockholm Kungsgatan 1, 701 47 Örebro Virkesvägen 24, 102 30 Stockholm Tel: 019-16 16 16, Fax:019-16 16 17 Tel:

Läs mer

Haparanda stad Invånarenkät Haparanda stad Invånarenkät

Haparanda stad Invånarenkät Haparanda stad Invånarenkät Haparanda stad Invånarenkät Haparanda stad Invånarenkät 1 Innehåll Sammanfattning Om undersökningen Genomförande Förklaringar av diagram Resultat Övergripande index Index per frågeområde Per fråga Respondentprofil

Läs mer

Stockholms stad Demokratiundersökning Staden totalt Capital of Scandinavia

Stockholms stad Demokratiundersökning Staden totalt Capital of Scandinavia Stockholms stad Demokratiundersökning Capital of Scandinavia Disposition Teknisk beskrivning Svarsfrekvens Frågorna i enkäten Sammanfattning Översikt av resultaten Resultat Capital of Scandinavia Teknisk

Läs mer

Haparanda stad. Invånarenkät Haparanda stad Invånarenkät

Haparanda stad. Invånarenkät Haparanda stad Invånarenkät Haparanda stad Invånarenkät 20 Haparanda stad Invånarenkät 20 1 Innehåll Sammanfattning Om undersökningen Genomförande Förklaringar av diagram Resultat Övergripande index Index per frågeområde Per fråga

Läs mer

Kultur- och fritidsundersökning Botkyrka 2013

Kultur- och fritidsundersökning Botkyrka 2013 Kultur- och fritidsundersökning Botkyrka 2013 1a. Bor du i Botkyrka kommun? Om NEJ Intervjun avslutas Om JA: 1b. I vilket område bor du? Alby Hallunda/Norsborg Fittja Tullinge Tumba/Grödinge 2a. Har du

Läs mer

Vara Kommun. Invånarenkät. Hösten 2015

Vara Kommun. Invånarenkät. Hösten 2015 Vara Kommun Invånarenkät Hösten Markör Örebro Markör Stockholm Kungsgatan 1, 01 Örebro Virkesvägen, 10 0 Stockholm Tel: 01-, Fax:01-1 Tel: 01-, Fax: 0-1 info@markor.se www.markor.se Innehållsförteckning

Läs mer

Demokratiundersökning 2018 Staden totalt

Demokratiundersökning 2018 Staden totalt Demokratiundersökning Staden totalt Sammanfattning Undersökningen visar att en majoritet av invånarna i Staden inte känner till hur de kan påverka beslut i de olika frågor som tas upp i frågorna i undersökningen.

Läs mer

Demokratiundersökningen 2017

Demokratiundersökningen 2017 Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (6) 2018-02-12 Handläggare: Martin Anagrius 08 508 19 700 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-03-08 Demokratiundersökningen 2017 Förslag till beslut Stadsdelsnämnden

Läs mer

Demokratiundersökning 2018 Hässelby-Vällingby

Demokratiundersökning 2018 Hässelby-Vällingby Demokratiundersökning 1 Hässelby-Vällingby Teknisk beskrivning Undersökningen riktade sig till ett slumpmässigt urval om av stadens invånare i åldersgruppen 1- år. Undersökningen gjordes med hjälp av postala

Läs mer

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2017

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2017 Bilaga Dnr 4.1-142/218 Februari 217 Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 217 stockholm.se Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 217 Februari 217 Utgivare: Äldreförvaltningen

Läs mer

Förskolan Små vänner G:a Tyresövägen 349

Förskolan Små vänner G:a Tyresövägen 349 Stockholms stad Förskoleundersökning 2 Förskolan Små vänner G:a Tyresövägen 9 2-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Rapport om medborgarundersökningen 2013

Rapport om medborgarundersökningen 2013 1 [16] Referens Susanna Evert Mottagare Rapport om medborgarundersökningen 2013 Inledning Under våren 2013 genomförde kultur- och fritidsförvaltningen en undersökning bland Botkyrkas medborgare med frågor

Läs mer

Mödrahälsovård. Resultat från patientenkät 2011 JÄMFÖRELSE MED 2009 OCH 2010

Mödrahälsovård. Resultat från patientenkät 2011 JÄMFÖRELSE MED 2009 OCH 2010 Mödrahälsovård Resultat från patientenkät 011 JÄMFÖRELSE MED 009 OCH 010 Utvecklingsavdelningen Analysenheten Helene Johnsson December 011 Innehållsförteckning SAMMANFATTNING... INLEDNING... GENOMFÖRANDE...

Läs mer

Förskolan Karen Blixens gata 15

Förskolan Karen Blixens gata 15 Stockholms stad Förskoleundersökning 1 1 Förskolan Karen Blixens gata 1 Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat

Läs mer

Propellern, Horisontvägen 97

Propellern, Horisontvägen 97 Stockholms stad Förskoleundersökning 17 1587 Propellern, Horisontvägen 97 Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat

Läs mer

Förskolan Liten Blir Stor

Förskolan Liten Blir Stor Stockholms stad Förskoleundersökning 1 1 Förskolan Liten Blir Stor 1-6- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat

Läs mer

Förskolan Pratbubblan Kista

Förskolan Pratbubblan Kista Stockholms stad Förskoleundersökning 17 1787 Förskolan Pratbubblan Kista 17-6- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Förskolan Pippi Långstrumps Gata 12

Förskolan Pippi Långstrumps Gata 12 Stockholms stad Förskoleundersökning 1 Förskolan Pippi Långstrumps Gata 1 1-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Förskolan Spöket, Dalagatan

Förskolan Spöket, Dalagatan Stockholms stad Förskoleundersökning 17 147 Förskolan Spöket, Dalagatan Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat

Läs mer

Förskolan Ellen Fries, Ellen Fries gata 10

Förskolan Ellen Fries, Ellen Fries gata 10 Stockholms stad Förskoleundersökning Förskolan Ellen Fries, Ellen Fries gata -- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Enkätundersökning ekonomiskt bistånd s resultat stockholm.se Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Konsult: Enkätfabriken AB 2 Innehåll Staden 4 6 Metod 7 Målgrupp och bortfall 8 Resultat 8 Resultatens

Läs mer

Lilla Blå Elefanten, Hägervägen

Lilla Blå Elefanten, Hägervägen Stockholms stad Förskoleundersökning 217 1827 Lilla Blå Elefanten, Hägervägen Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

S:t Eriks Katolska Förskola, Hemmansvägen

S:t Eriks Katolska Förskola, Hemmansvägen Stockholms stad Förskoleundersökning 17 917 S:t Eriks Katolska Förskola, Hemmansvägen 17-6-4 Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat

Läs mer

Olivträdets Skola och Förskola, Concordiavägen

Olivträdets Skola och Förskola, Concordiavägen Stockholms stad Förskoleundersökning 17 3857 Olivträdets Skola och Förskola, Concordiavägen 17-6-5 Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat

Läs mer

Förskolan Månen, Loviselundsvägen

Förskolan Månen, Loviselundsvägen Stockholms stad Förskoleundersökning Förskolan Månen, Loviselundsvägen -6- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat

Läs mer

Rent och städat I den stadsdel där jag bor är jag nöjd med hur staden c c c c c c sköter renhållningen av gator, gångbanor och torg.

Rent och städat I den stadsdel där jag bor är jag nöjd med hur staden c c c c c c sköter renhållningen av gator, gångbanor och torg. Medborgarenkät Din stadsdel Nedan följer ett antal påståenden om din stadsdel. Markera det alternativ som stämmer bäst överens med din uppfattning. Du besvarar påståendena på en skala från 1 till 5, där

Läs mer

Förskolan Mikrofonen, Svarvstolsvägen 1

Förskolan Mikrofonen, Svarvstolsvägen 1 Stockholms stad Förskoleundersökning 1 1 Förskolan Mikrofonen, Svarvstolsvägen 1 1-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Förskolan Kastanjen

Förskolan Kastanjen Stockholms stad Förskoleundersökning 17 71 Förskolan Kastanjen 17-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat Per

Läs mer

Förskolan Villekulla/Maria

Förskolan Villekulla/Maria Stockholms stad Förskoleundersökning 1 11 Förskolan Villekulla/Maria Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat

Läs mer

Barnens Montessoriakademi, Torstenssonsgatan

Barnens Montessoriakademi, Torstenssonsgatan Stockholms stad Förskoleundersökning 1 Barnens Montessoriakademi, Torstenssonsgatan 1-6- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Förskolan Tappvägen 23, Mariehällsskolan

Förskolan Tappvägen 23, Mariehällsskolan Stockholms stad Förskoleundersökning 1 1 Förskolan Tappvägen, Mariehällsskolan 1-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Förskolan Bild och Tanke, Hägerstensvägen

Förskolan Bild och Tanke, Hägerstensvägen Stockholms stad Förskoleundersökning 17 517 Förskolan Bild och Tanke, Hägerstensvägen 17-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat

Läs mer

Förskolan Sörgårdsvägen Sörgårdsvägen 155

Förskolan Sörgårdsvägen Sörgårdsvägen 155 Stockholms stad Förskoleundersökning 6 Förskolan Sörgårdsvägen Sörgårdsvägen -6- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Lammet, Gamla Brogatan 15

Lammet, Gamla Brogatan 15 Stockholms stad Förskoleundersökning 1 88 Lammet, Gamla Brogatan 15 Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat Per

Läs mer

Deskriptiv statistik av intervjuer med nyblivna pensionärer med statlig tjänstepension

Deskriptiv statistik av intervjuer med nyblivna pensionärer med statlig tjänstepension 2019-01-14 1(16) Helén Högberg, 060 18 76 60 Deskriptiv statistik av intervjuer med nyblivna pensionärer med statlig tjänstepension Två studenter från Mittuniversitetet har praktiserat hos SPV under hösten

Läs mer

Förskolan Gustav Adolf

Förskolan Gustav Adolf Stockholms stad Förskoleundersökning 17 Förskolan Gustav Adolf 17-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat Per

Läs mer

Förskolan Toppen, Persmässgränd 16

Förskolan Toppen, Persmässgränd 16 Stockholms stad Förskoleundersökning 11 Förskolan Toppen, Persmässgränd 1 -- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat

Läs mer

Förskolan Gläntan i Sätra

Förskolan Gläntan i Sätra Stockholms stad Förskoleundersökning 17 777 Förskolan Gläntan i Sätra Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat

Läs mer

Banérportens Förskola, Karlavägen

Banérportens Förskola, Karlavägen Stockholms stad Förskoleundersökning 1 19 Banérportens Förskola, Karlavägen 1-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Förskolan Äventyret, Rusthållarvägen 116

Förskolan Äventyret, Rusthållarvägen 116 Stockholms stad Förskoleundersökning 69 Förskolan Äventyret, Rusthållarvägen 6-6- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Förskolan Tunnlandsvägen 30

Förskolan Tunnlandsvägen 30 Stockholms stad Förskoleundersökning 1 Förskolan Tunnlandsvägen 1-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat Per

Läs mer

Birkagårdens Förskola Matteus, Karlbergsvägen

Birkagårdens Förskola Matteus, Karlbergsvägen Stockholms stad Förskoleundersökning 1 8 Birkagårdens Förskola Matteus, Karlbergsvägen 1-8- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat

Läs mer

Förskolan Leendet, Franzéngatan 79

Förskolan Leendet, Franzéngatan 79 Stockholms stad Förskoleundersökning Förskolan Leendet, Franzéngatan 9 -- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat

Läs mer

Förskolan Pusslet, Mockasinvägen 16

Förskolan Pusslet, Mockasinvägen 16 Stockholms stad Förskoleundersökning Förskolan Pusslet, Mockasinvägen 6-6- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat

Läs mer

Bullerbyn, Johan Skyttes Väg

Bullerbyn, Johan Skyttes Väg Stockholms stad Förskoleundersökning Bullerbyn, Johan Skyttes Väg Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat Per

Läs mer

Förskolan Äventyret, Söderberga Gårdsväg 21a

Förskolan Äventyret, Söderberga Gårdsväg 21a Stockholms stad Förskoleundersökning 1 181 Förskolan Äventyret, Söderberga Gårdsväg 1a 1-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat

Läs mer

Förskolan Gambrinus, Gambrinusgatan 6

Förskolan Gambrinus, Gambrinusgatan 6 Stockholms stad Förskoleundersökning Förskolan Gambrinus, Gambrinusgatan 6 Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat

Läs mer

Förskolan Björken Helsingborgsvägen 16

Förskolan Björken Helsingborgsvägen 16 Stockholms stad Förskoleundersökning Förskolan Björken Helsingborgsvägen Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat

Läs mer

Förskolan Tallbacken Johannelundsvägen 9-11

Förskolan Tallbacken Johannelundsvägen 9-11 Stockholms stad Förskoleundersökning Förskolan Tallbacken Johannelundsvägen 9- -6- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Önskeförskolan Södermalm, Magnus Ladulåsgatan

Önskeförskolan Södermalm, Magnus Ladulåsgatan Stockholms stad Förskoleundersökning 1 19 Önskeförskolan Södermalm, Magnus Ladulåsgatan Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Sthlms Internationella Montessoriskola, förskola

Sthlms Internationella Montessoriskola, förskola Stockholms stad Förskoleundersökning Sthlms Internationella Montessoriskola, förskola -- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Sockenstugan, Sockenvägen

Sockenstugan, Sockenvägen Stockholms stad Förskoleundersökning 1 15 Sockenstugan, Sockenvägen Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat Per

Läs mer

Vittra Sjöstaden, Lugnets Allé

Vittra Sjöstaden, Lugnets Allé Stockholms stad Förskoleundersökning 1 11 Vittra Sjöstaden, Lugnets Allé 1-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat

Läs mer

Förskolan Lofoten

Förskolan Lofoten Stockholms stad Förskoleundersökning 1 11 Förskolan Lofoten 1-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat Per år

Läs mer

Raoul Wallenberg förskolan, Bällstavägen 8

Raoul Wallenberg förskolan, Bällstavägen 8 Stockholms stad Förskoleundersökning 1 Raoul Wallenberg förskolan, Bällstavägen Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Förskolan Rönnholmsgränd 42

Förskolan Rönnholmsgränd 42 Stockholms stad Förskoleundersökning 1 1 Förskolan Rönnholmsgränd 1-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat

Läs mer

Montessoriförskolan Gitarren, Luftskeppsgatan

Montessoriförskolan Gitarren, Luftskeppsgatan Stockholms stad Förskoleundersökning 2 22 Montessoriförskolan Gitarren, Luftskeppsgatan 2-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat

Läs mer

Förskolan Eira, Kungsholms hamnplan 6

Förskolan Eira, Kungsholms hamnplan 6 Stockholms stad Förskoleundersökning 8 Förskolan Eira, Kungsholms hamnplan -- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Adolf Fredrik och Gustav Vasa Barnkrubba

Adolf Fredrik och Gustav Vasa Barnkrubba Stockholms stad Förskoleundersökning 17 97 Adolf Fredrik och Gustav Vasa Barnkrubba 17-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Förskolan Barnasinnet Skarpnäcksvägen 67 A

Förskolan Barnasinnet Skarpnäcksvägen 67 A Stockholms stad Förskoleundersökning 55 Förskolan Barnasinnet Skarpnäcksvägen 6 A Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Mariehälls Montessoriförskola, Hagelstavägen

Mariehälls Montessoriförskola, Hagelstavägen Stockholms stad Förskoleundersökning 17 17 Mariehälls Montessoriförskola, Hagelstavägen 17-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat

Läs mer

Förskolan Sjöboden, Selmedalsringen 15

Förskolan Sjöboden, Selmedalsringen 15 Stockholms stad Förskoleundersökning 1 1 Förskolan Sjöboden, Selmedalsringen 1 1-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Förskolan Pelikanen, Bäverbäcksgränd

Förskolan Pelikanen, Bäverbäcksgränd Stockholms stad Förskoleundersökning 1 1 Förskolan Pelikanen, Bäverbäcksgränd Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Förskolan Regnbågen Tensta Allé 10

Förskolan Regnbågen Tensta Allé 10 Stockholms stad Förskoleundersökning 7 Förskolan Regnbågen Tensta Allé Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat

Läs mer

Gökboet, Dybecksvägen

Gökboet, Dybecksvägen Stockholms stad Förskoleundersökning 1 5 Gökboet, Dybecksvägen 1-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat Per

Läs mer

Förskolan Växthuset

Förskolan Växthuset Stockholms stad Förskoleundersökning 17 Förskolan Växthuset Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat Per år Flickor/pojkar

Läs mer

Förskolan Gröndalsgården

Förskolan Gröndalsgården Stockholms stad Förskoleundersökning 7 Förskolan Gröndalsgården 7-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat Per

Läs mer

Förskolan Grönmossen

Förskolan Grönmossen Stockholms stad Förskoleundersökning 55 Förskolan Grönmossen Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat Per år Flickor/pojkar

Läs mer

Förskolan Långe Erik Kärrtorpsvägen 7 A

Förskolan Långe Erik Kärrtorpsvägen 7 A Stockholms stad Förskoleundersökning 1 1 Förskolan Långe Erik Kärrtorpsvägen A 1-6- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Birkagårdens Förskola Karlavagnen, Tomtebogatan

Birkagårdens Förskola Karlavagnen, Tomtebogatan Stockholms stad Förskoleundersökning 1 98 Birkagårdens Förskola Karlavagnen, Tomtebogatan Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Birkagårdens Förskola Sol-ägget, Birkagatan

Birkagårdens Förskola Sol-ägget, Birkagatan Stockholms stad Förskoleundersökning 17 917 Birkagårdens Förskola Sol-ägget, Birkagatan 17-8- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat

Läs mer

Blackebergs Montessoriförskola, Holbergsgatan

Blackebergs Montessoriförskola, Holbergsgatan Stockholms stad Förskoleundersökning 8 Blackebergs Montessoriförskola, Holbergsgatan -- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Hoppetossa Raketen, Flygargatan

Hoppetossa Raketen, Flygargatan Stockholms stad Förskoleundersökning 585 Hoppetossa Raketen, Flygargatan Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat

Läs mer

Förskolan Svea, Döbelnsgatan 38

Förskolan Svea, Döbelnsgatan 38 Stockholms stad Förskoleundersökning 1 91 Förskolan Svea, Döbelnsgatan 1-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat

Läs mer

Förskolan Sunnan

Förskolan Sunnan Stockholms stad Förskoleundersökning 1 11 Förskolan Sunnan 1-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat Per år

Läs mer

Förskolan Humlan,Svärdlångsvägen 18

Förskolan Humlan,Svärdlångsvägen 18 Stockholms stad Förskoleundersökning Förskolan Humlan,Svärdlångsvägen 1 Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat

Läs mer

Förskolan Sagobacken

Förskolan Sagobacken Stockholms stad Förskoleundersökning 11 Förskolan Sagobacken -- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat Per år

Läs mer

Rapport till Vara kommun om invånarenkät år 2009/2010

Rapport till Vara kommun om invånarenkät år 2009/2010 om invånarenkät SKOP, har på uppdrag av Vara kommun genomfört en invånarenkät bland kommunens invånare. Huvudresultaten redovisas i denna rapport. Undersökningens genomförande framgår av Bilaga. Undersökningen

Läs mer

Förskolan Pippi Långstrumps Gata 12

Förskolan Pippi Långstrumps Gata 12 Stockholms stad Förskoleundersökning 16 6 Förskolan Pippi Långstrumps Gata 1 16-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Förskolan Gläntan, Lotterivägen 17

Förskolan Gläntan, Lotterivägen 17 Stockholms stad Förskoleundersökning 1 11 Förskolan Gläntan, Lotterivägen 1 Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat

Läs mer

Förskolan Månstugan Hjulsta Backar 3-5

Förskolan Månstugan Hjulsta Backar 3-5 Stockholms stad Förskoleundersökning Förskolan Månstugan Hjulsta Backar - -- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat

Läs mer

Mother Goose International Pre-school Kista

Mother Goose International Pre-school Kista Stockholms stad Förskoleundersökning 7 7 Mother Goose International Pre-school Kista Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Lilla Blå Elefanten, Hägervägen

Lilla Blå Elefanten, Hägervägen Stockholms stad Förskoleundersökning 16 19 Lilla Blå Elefanten, Hägervägen 16-5-11 Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Pysslingen Förskolor - Skogen, Petrejusvägen

Pysslingen Förskolor - Skogen, Petrejusvägen Stockholms stad Förskoleundersökning 55 Pysslingen Förskolor - Skogen, Petrejusvägen --5 Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Bromma Enskilda skola förskola, Mossvägen

Bromma Enskilda skola förskola, Mossvägen Stockholms stad Förskoleundersökning 1 Bromma Enskilda skola förskola, Mossvägen 1-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

JENSEN förskola Zinkensdamm, Ringvägen

JENSEN förskola Zinkensdamm, Ringvägen Stockholms stad Förskoleundersökning 7 JENSEN förskola Zinkensdamm, Ringvägen Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Förskolan Enskede Gård, Enskede Gårdsväg 16-20

Förskolan Enskede Gård, Enskede Gårdsväg 16-20 Stockholms stad Förskoleundersökning Förskolan Enskede Gård, Enskede Gårdsväg - Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Förskolan Vintergatan Kärrtorpsvägen 70

Förskolan Vintergatan Kärrtorpsvägen 70 Stockholms stad Förskoleundersökning 5 Förskolan Vintergatan Kärrtorpsvägen -- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

MA Vätterosen, Vita Huset, Nordmarksvägen 6a

MA Vätterosen, Vita Huset, Nordmarksvägen 6a Stockholms stad Förskoleundersökning 17 Nordmarksvägen a Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat Per år Flickor/pojkar

Läs mer

Förskolan Klisterburken, Jämtlandsgatan 181

Förskolan Klisterburken, Jämtlandsgatan 181 Stockholms stad Förskoleundersökning 1 1 Förskolan Klisterburken, Jämtlandsgatan 1-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Olympens förskola Telefonplan, Tellusborgsvägen

Olympens förskola Telefonplan, Tellusborgsvägen Stockholms stad Förskoleundersökning 7 877 Olympens förskola Telefonplan, Tellusborgsvägen 7-- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat

Läs mer

Mother Goose Int. Pre-school Kungsholmen

Mother Goose Int. Pre-school Kungsholmen Stockholms stad Förskoleundersökning 21 47 Mother Goose Int. Pre-school Kungsholmen 21-5- Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

Tuff-Tuff, Timmermansgränd 4

Tuff-Tuff, Timmermansgränd 4 Stockholms stad Förskoleundersökning 216 128177 Tuff-Tuff, Timmermansgränd 4 216-5-12 Capital of Scandinavia Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande

Läs mer

PSORIASIS en hud- och ledsjukdom som begränsar arbetsförmågan och sociala relationer. Stor enkätundersökning bland 2000 medlemmar i Psoriasisförbundet

PSORIASIS en hud- och ledsjukdom som begränsar arbetsförmågan och sociala relationer. Stor enkätundersökning bland 2000 medlemmar i Psoriasisförbundet Kortrapport av: PSORIASIS en hud- och ledsjukdom som begränsar arbetsförmågan och sociala relationer Stor enkätundersökning bland 2000 medlemmar i Psoriasisförbundet Fakta om undersökningen BAKGRUND Psoriasisförbundet

Läs mer

Vintertullens dagverksamhet. Brukarundersökning dagverksamhet inom äldreomsorgen

Vintertullens dagverksamhet. Brukarundersökning dagverksamhet inom äldreomsorgen Vintertullens Brukarundersökning inom äldreomsorgen Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom äldreomsorgen 2016 Dagverksamhet Denna rapport visar resultaten för brukare med Vintertullens som utförare.

Läs mer