Avgången ledamot 2018: Linn Johansson (p.g.a. flytt) Avgången valberedning 2018: Anna Strandberg Mäkitalo (p.g.a. flytt)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Avgången ledamot 2018: Linn Johansson (p.g.a. flytt) Avgången valberedning 2018: Anna Strandberg Mäkitalo (p.g.a. flytt)"

Transkript

1 Röda Korset ska förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa, skapa respekt för människovärdet, främja ömsesidig förståelse och vänskap samt verka för samarbete och varaktig fred mellan alla folk. Det är i den lokala verkligheten vi möter de behov människor i utsatthet har. Det är kretsens uppgift att bedöma vilka dessa behov är och skapa förutsättningar för att kunna möta dem, enligt verksamhetsinriktningen. (Från metodmaterialet Planera- verktyg för planering) Styrelse Ordförande: Ella Kranz Vice ordförande: Linn Johansson Kassör: Sofi Peters Ledamöter: Henrik Herber, Berit Johansson, Carolina Trientini Revisor: Rubi Avila Firmatecknare: Henrik Herber och Ella Kranz Representant i Samverkansrådet: Henrik Herber, Ella Kranz Valberedning: Anna Strandberg Mäkitalo Avgången ledamot 2018: Linn Johansson (p.g.a. flytt) Avgången valberedning 2018: Anna Strandberg Mäkitalo (p.g.a. flytt) Medlemmar: i slutet av 2018 hade Södertälje stad 296 medlemmar.

2 VERKSAMHETER Träna svenska har fortsatt under Verksamheten är förlagd i Södertälje stadsbibliotek och hålls två gånger per vecka. Skaparverkstan, som håller till i verkstan invid biblioteket, har under året haft två sessioner i veckan. Läxläsning i Ronnaskolan har fortgått en gång per vecka under Språkcaféet Internationella mötesplatsen (IM), som är förlagd i Mötesplatsen, har under året fortsatt träffas en gång per vecka. Lokal krisberedskap har utvecklats under 2018, och agerat vid två lägenhetsbränder i Hovsjö. Kretsen har utbildat Första hjälpen-informatörer som har instruerat i första hjälpen till särskilt utsatta grupper vid två tillfällen under sommaren och hösten. Internationella mötesplatsen UNG (IM UNG) som bedrivs i samarbete med Svenska kyrkan var under våren förlagd till Wendela Hebbegymnasiet, men flyttade till höstterminen med eleverna till Morabergs studiecentrum. Förutom lunchaktivitet med ungdomarna har de även träffats en kväll i veckan för biljardspel och socialisering, vilket möjliggjordes av ett bidrag Svenska kyrkan fått. Språkträningen med Telge Tillväxt fortsatte under våren. Telge Tillväxt beslutade att anställa egna språktränare och i samråd med RK bestämde vi att avsluta verksamheten till sommaren. Under hösten har kretsen påbörjat läxläsning i Hovsjö, på initiativ från bibliotekspersonalen. Läxläsningen är öppen för alla, men riktar sig främst till grundskoleelever i Hovsjö. Hösten har varit intensiv för alla frivilliga som arbetat med second hand-butiken. Vi har jobbat hårt för att öka försäljningen och få ordning på varulagret. Under december månad har butikens frivilliga deltagit i Torekällbergets julmarknad, vilket gav god förtjänst. Dessutom har vi hållit öppet ytterligare en kväll i veckan för att möta efterfrågan på årets julklapp, det återvunna plagget. Marknadsföringen på sociala medier har också intensifierats och fått många nya följare. Under hösten har en utbildning i Psykosocialt stöd arrangerats. Utbildningar i Att mötas i vardag och kris och Utbildning i återvändande fick ställas in p.g.a. för få anmälningar. Under året har det även hållits i två frivilligträffar. Kretsen har under 2018 medverkat på loppis i Hovsjö, Tjejmässan i Stadshuset och julmarknad på Torekällberget, med huvudsyfte att synliggöra organisationen, rekrytera frivilliga och generera medel.

3 Hållbarhet Kretsens arbetar aktivt med social, ekonomiskt och ekologiskt hållbarhet. Bland annat har vi följt upp 2017-års hållbarhetsarbete med en ny workshop. Kretsen har följt besult om att i så stor utsträckning som möjligt köpa ekologiskt, fair-trade och/eller lokalt producerat mat, miljövänliga städ- och hygienartiklar, inköp av steamers för att rengöra och fräscha upp kläder i secondhandbutiken. Vi har även sett över internkommunikationen, planerar och ser över arbetsmiljö och riskanalys, betonar våra grundprinciper i fler sammanhang och uppdaterat uppdragsbeskrivningar. Arbetsplanen togs fram med hjälp av de frivilligas förslag och diskussioner men även de checklistor som Röda korset centralt tagit fram. UPPFÖLJNING 2018-ÅRS VERKSAMHETSPLANERING 1. Mål/ Utfall Träna svenska fyra gånger per vecka i Södertälje stadsbibliotek. Under 2018 har kretsen bedrivit Träna svenska två gånger per vecka istället för de planerade fyra. Det p.g.a. brist på frivilliga kombinerat med ett upplevt mindre behov från deltagarna. Träna svenska en gång per vecka i samverkan med Telge Tillväxt. Träna svenska med Telge Tillväxt (TTX) avslutades efter vårterminen i samråd med TTX, efter att de beslutat att anställa egna språktränare. Internationella mötesplatsen (IM) en gång per vecka i kretsens lokaler. IM har under 2018 bedrivits en gång per vecka. Internationella mötesplatsen UNG (IM UNG) en gång per vecka i kretsens lokaler. IM UNG har, förutom ordinarie verksamhet som hållits en gång per vecka, även haft en kvällsaktivitet under november och december månad. Ett bidrag Svenska kyrkan fått möjliggjorde att de unga vuxna även kunde spela biljard och andra spel under ett par timmar. Skaparverkstan två gånger per vecka i Nova, invid Södertälje stadsbibliotek. Skaparverkstan har bedrivits två gånger i veckan under Läxläsning en gång per vecka i Ronnaskolan, socioekonomiskt utsatt område i Södertälje. Läxläsning har hållits en gång i veckan under Kretsen hade också som mål utöka verksamhetsområdena genom att 2018 börja med: Kris- och katastrofberedskap. Kretsen har initierat arbetet med Lokal kris- och katastrofberedskap, och även agerat vid två lägenhetsbränder. Dessutom har kretsen bistått vissa särskilt utsatta individer efter efterfrågan av socialtjänsten.

4 Kretsen har även fått förfrågan om att bedriva kreativ verksamhet kombinerat med språkstöd för barn, och träna svenska för kvinnor i Geneta familjecentral, en familjecentral belägen i ett av Södertäljes socioekonomiskt utsatta områden. Hovsjö HUB har även visat intresse för lokal Röda Kors-närvaro inom deras verksamhet som är beläget i Hovsjö, ett annat socioekonomiskt utsatt område. Kretsen kommer därför att se över möjligheten att flytta viss språkverksamhet till antingen Geneta eller Hovsjö. Träna svenska har inte startats upp i Geneta/Hovsjö under året, men under höstterminen började kretsen med läxläsning efter förfrågan från biblioteket i Hovsjö. Dessutom har frivilliga hållit i Första hjälpen för alla i Geneta familjecentral inriktat till mödrar, och även samordnat och närvarat när Oktoberteatern läste boken Pudlar och Pommes för målgruppen nyanlända barn. Dessutom hade Röda Korset i Södertälje som avsikt att under året: Fortsätta utveckla butiken till en attraktiv second hand-butik, och försöka öka såväl öppethållandet som omsättningen successivt under året. Butikens styrgrupp har tillsammans med övriga frivilliga utvecklat butiken under året; de har fortlöpande rensat och hållit snyggt och fräscht. De har sett till att butiken håller en hög standard, vilket syns på det ekonomiska utfallet då dagskassorna successivt ökat under det gångna året. Även öppettiderna ökade under året. Utveckla kretsens mötesplats, och frigöra utrymmen i butiken nedre plan för de sociala verksamheterna. Butikens frivilliga har rensat och kraftigt minskat lagren i mötesplatsens nedre plan, och även frigjort en stor möteslokal som kan användas för social verksamhet och utbildningar. Försöka utbilda så många frivilliga som möjligt i Första hjälpen. Kretsen har inte utbildat i Första hjälpen. Däremot har utbildning i Psykosocialt stöd anordnats, och i januari -19 även Att mötas i vardag och kris. 2. Planerade aktiviteter/ Genomförda aktiviteter Kretsen avser att i anslutning till varje event (frivilligträffar och dylikt) aktivt uppmuntra frivilliga och andra intresserade att bli medlemmar i kretsen. Styrelsen jobbar aktivt med att försöka öka antalet medlemmar, bl.a. vid rekrytering av nya frivilliga. Antalet medlemmar har ökat från 214 (2017) till 296 (2018) Ökningen beror delvis på att Röda Korset sen i somras börjat med värvare i Södertälje, men andra faktorer som kan spelat in är dels att kretsen jobbat med både medlemsvärvning och synliggörning, och dels att turbulensen kring 2017-års kretssammanslagning har lagt sig. Södertäljekretsen bör även genomföra minst en informationsträff under året för nyfikna medmänniskor som vill veta mer om Röda Korsets verksamheter i Södertälje, och i anslutning till den även försöka värva medlemmar och frivilliga.

5 Julklappskväll hölls i butiken i december månad, dit medlemmar och allmänhet bjöds in. Dessutom medverkade kretsen på en Tjejmässa som hölls i Stadshuset under hösten Frivilligträffar kommer kretsen även fortsatt att ha minst en gång per termin. Kretsen har haft en frivilligträff per termin under En byggsten i IM UNG kommer under året vara att göra aktiviteter utanför kretsens lokaler, så som att bowla etc., varför budget för utflykter kommer att finnas. Verksamheten delfinansieras av Svenska kyrkan. Kvällsaktivitet med biljard och tv-spel har gjorts under hösten. Svenska kyrkan har stått för kostnaden. Till Träna svenska gjordes bokinköp 2017, men det kan komma att behövas köpas in mer/andra svenska-böcker eller annat material. Inget nytt material har köpts in under För Första-hjälpen krävs att vi ordnar kurstillfällen vid ett eller två tillfällen med externa ledare, alternativt utbildar egna utbildare. Under året höll inte kretsen i Första hjälpen-utbildning. Däremot utbildades tre frivilliga i Första hjälpen för alla (främst riktad till att ge information om första hjälpen till särskilt utsatta grupper). Kretsen anordnade utbildning i Psykosocialt stöd, och fick ställa in utbildning i Att mötas i vardag till kris och Utbildning inom återvändande p.g.a. för få anmälningar. Samverkan planerad och genomförd Södertälje stads rödakorskrets har under 2018 fortsatt samarbeta med Södertälje stadsbibliotek. Kretsen får låna bibliotekets lokaler för Träna svenska, och biblioteket sponsrar fika vid Träna svenska-tillfällena. Kretsen har fortsatt samverkan med Svenska kyrkan inom ramen för IM UNG. Samverkan med Telge Tillväxt, en koncern under Södertälje kommun, fortgick under VT Inom ramen för Skaparverkstan samverkar kretsen med Södertälje konsthall och Nova. Ronnaskolan var även under 2018 en samarbetspartner. Kretsen samverkar med Geneta familjecentral då kretsen har hållit i Första hjälpen för alla, och även samordnat och närvarat när Oktoberteatern läste boken Pudlar och Pommes för målgruppen nyanlända barn. Kretsen är med i Nätverket med idéburna organisationer för flykting och integrationsfrågor i Södertälje (MIG). Kretsen har sedan 2013 funnits med i nätverket MIG för idéburna organisationer som möter migranter och flyktingar i Södertälje. Nätverket har fortsatt träffats även under 2018 för att diskutera utmaningar och samverkan mellan de idéburna organisationerna, och för att diskutera hur dialogen och samverkan med offentlig sektor kan förbättras. Idéburna organisationer tar ett stort ansvar i att möta och stödja nyanlända och

6 asylsökande i Södertälje och nätverket försöker därför också lyfta hur idéburna aktörer kan komplettera, utan att ersätta, det offentligas verksamheter och ansvarsområden. Under nätverksmötena, som hålls två gånger per termin, har bland annat myndighetsrepresentanter bjudits in för att berätta om sin verksamhet. Språkmobilisering: projekt/nätverk drivet av Södertälje kommun. Syftet är att kartlägga och skapa nätverk för alla aktörer i Södertälje som bedriver språkundervisning. Nätverket träffas två gånger per termin. Bland annat utbyts erfarenheter och utmaningar diskuteras. Ella Kranz, ordförande Södertälje stads rödakorskrets

Verksamhetsplanering för Södertälje stads rödakorskrets 2018

Verksamhetsplanering för Södertälje stads rödakorskrets 2018 Verksamhetsplanering för Södertälje stads rödakorskrets 2018 Röda Korset ska förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa, skapa respekt för människovärdet, främja ömsesidig förståelse

Läs mer

Mål ska uppmuntra, utmana och motivera och ska vara specifika, mätbara, accepterade, realistiska, tidsatta.

Mål ska uppmuntra, utmana och motivera och ska vara specifika, mätbara, accepterade, realistiska, tidsatta. Röda Korset ska förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa, skapa respekt för människovärdet, främja ömsesidig förståelse och vänskap samt verka för samarbete och varaktig fred mellan

Läs mer

Kretsrapport Södertälje stads rödakorskrets. Medlemmar: 2017 hade Södertälje stads rödakorskrets 214 medlemmar.

Kretsrapport Södertälje stads rödakorskrets. Medlemmar: 2017 hade Södertälje stads rödakorskrets 214 medlemmar. Kretsrapport 2017 Södertälje stads rödakorskrets Medlemmar: 2017 hade Södertälje stads rödakorskrets 214 medlemmar. Styrelse Ordförande: Ella Kranz Kassör: Sofi Peters Sekreterare: Anna Strandberg Mäkitalo

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Globala Rödakorskretsen i Södertälje Medlemmar: Vid årets slut 17 stycken betalande medlemmar. Styrelse Ordförande: Ella Kranz Sekreterare: Orshina Maraha Kassör: Henrik Herber

Läs mer

SÖDERTÄLJE STADS RÖDAKORSKRETS. Valberedningens förslag till ledamöter och revisor

SÖDERTÄLJE STADS RÖDAKORSKRETS. Valberedningens förslag till ledamöter och revisor SÖDERTÄLJE STADS RÖDAKORSKRETS Omval 1 år Ella Kranz Valberedningens förslag till ledamöter och revisor Mitt engagemang inom Röda Korset började när jag var 18 år, som frivillig inom social verksamhet

Läs mer

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2016

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2016 VISION UPPDRAG PRIORITERAD MÅLGRUPP VERKTYG ÖVERGRIPANDE MÅL PRIORITERADE OMRÅDEN OCH MÅL INGEN SKALL LÄMNAS ENSAM I KRIS ELLER KATASTROF. VI GER HOPP OCH RÄDDAR LIV I UPPSALA OCH I VÄRLDEN. DE MEST UTSATTA

Läs mer

UPPSALA RÖDAKORSKRETS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2015

UPPSALA RÖDAKORSKRETS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2015 VISION INGEN SKALL LÄMNAS ENSAM I KRIS ELLER KATASTROF. UPPDRAG VI GER HOPP OCH RÄDDAR LIV I UPPSALA OCH I VÄRLDEN. HUVUDMÅLGRUPPER* ÄLDRE OCH MIGRANTER. ÖVERGRIPANDE MÅL VI ÄR EN RESURSSTARK OCH ENAD

Läs mer

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2017

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2017 VISION UPPDRAG PRIORITERAD MÅLGRUPP VERKTYG ÖVERGRIPANDE MÅL PRIORITERADE OMRÅDEN OCH MÅL INGEN SKALL LÄMNAS ENSAM I KRIS ELLER KATASTROF. VI GER HOPP OCH RÄDDAR LIV I UPPSALA OCH I VÄRLDEN. DE MEST UTSATTA

Läs mer

Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017

Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017 ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet

Läs mer

Uppsala rödakorskrets verksamhetsplan 2018

Uppsala rödakorskrets verksamhetsplan 2018 Vision Uppdrag Prioriterad målgrupp Verktyg Övergripande mål Ingen skall lämnas ensam i kris eller katastrof. Vi ger hopp och räddar liv i Uppsala och i världen. De mest utsatta. Det medmänskliga stödet

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017 Aktivitet Berättelse Stämma Styrelse Hölls 22 januari 2017 på Mötesplatsen. 17 medlemmar deltog 7 protokollförda sammanträden har hållits samt 1 konstituerande

Läs mer

SOLNA RÖDAKORS VERKSAMHETSPLAN 2018

SOLNA RÖDAKORS VERKSAMHETSPLAN 2018 SOLNA RÖDAKORS VERKSAMHETSPLAN 2018 FRÅN RÖDAKORSFORUM 2017 DETTA SKALL VI TÄNKA PÅ INFÖR 2018 Framtid 2020 Röda Korset skall stärka den lokala organisationen och vara närvarande och synligt i lokalsamhället.

Läs mer

Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan Hässleholm

Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan Hässleholm Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan 17 281 32 Hässleholm 0451-826 91 hassleholm@redcross.se Org nr 837001-2679 Kretsnr 11033 BG 5395-1232 www.redcross.se/hassleholm www.facebook.com/rodakorsethassleholm..

Läs mer

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013 Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013 Svenska Röda Korset ska förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa, skapa respekt för människovärdet, främja ömsesidig förståelse och vänskap

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Röda Korsets Ungdomsförbund rkuf.se

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Röda Korsets Ungdomsförbund rkuf.se Verksamhetsplan med budget 2018 Stockholm Syd ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet sätts i främsta

Läs mer

Verksamhetsplan Inledning:

Verksamhetsplan Inledning: Verksamhetsplan 2019 Inledning: Svenska Röda Korsets ändamål är att förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det än förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets Röda Korsets lokal, Militärhemmet kl

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets Röda Korsets lokal, Militärhemmet kl Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets 2018-05-14 Röda Korsets lokal, Militärhemmet kl. 18.00 Närvarande: Ordförande Ingrid Augustinsson Swennergren, Inger Kindblad, Elisabeth Johansson,

Läs mer

Uppsala rödakorskrets Verksamhetsberättelse 2017

Uppsala rödakorskrets Verksamhetsberättelse 2017 Uppsala rödakorskrets Verksamhetsberättelse 2017 Våra verksamheter Anhörigstöd riktar sig dels till äldre som vårdar en livskamrat eller vuxna barn som vårdar en förälder med långvarig sjukdom och/eller

Läs mer

Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret 2014-2015.

Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret 2014-2015. Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret 2014-2015. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Verksamhetsberättelse Röda Korsets Ungdomsförbund

Verksamhetsberättelse Röda Korsets Ungdomsförbund Verksamhetsberättelse 2016 Stockholm Syd Följande verksamhetsberättelse från föreningens olika verksamheter är sammanställda från verksamheternas insända svar till styrelsen om hur året har gått Styrelsen

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Föreningen har sitt säte i Stockholm. Stadgar 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Föreningens ändamål Föreningen ska som en del av Röda Korsets

Läs mer

Verksamhetsplan med budget 2017

Verksamhetsplan med budget 2017 Verksamhetsplan med budget 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Linköping ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet

Läs mer

RÖDA KORSET KARLSKRONAKRETSEN 1(10)

RÖDA KORSET KARLSKRONAKRETSEN 1(10) RÖDA KORSET KARLSKRONAKRETSEN 1(10) RÖDA KORSET KARLSKRONAKRETSEN Styrelsen för Röda Korset Karlskronakretsen får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31

Läs mer

UTBILDNINGAR HÖSTEN 2018

UTBILDNINGAR HÖSTEN 2018 UTBILDNINGAR HÖSTEN 2018 Inledning: Med vår utbildningskatalog vill vi uppmuntra alla medarbetare (frivilliga, förtroendevalda, anställda, praktikanter och medlemmar) i samtliga rödakorskretsar och RKUF

Läs mer

Fullmäktigemål Nämndsmål Verksamhetsmål Indikator Målvärde Samhällsservice av hög kvalitet

Fullmäktigemål Nämndsmål Verksamhetsmål Indikator Målvärde Samhällsservice av hög kvalitet Målområde: Samhällsservice av hög kvalitet Samhällsservice av hög kvalitet fritidsnämnden ska bidra till att föreningslivet ges ökade möjligheter att utvecklas. Skapa nya forum för föreningslivet samt

Läs mer

Frivilliga en resurs inom anhörigstöd!

Frivilliga en resurs inom anhörigstöd! Frivilliga en resurs inom anhörigstöd! 6:e Internationella Anhörigkonferensen Göteborg 3-6 September 2015 Marianne Falås, rådgivare Lena Tynnemark, rådgivare Charlotta Karlsdotter, rådgivare Frivilligt/ideellt

Läs mer

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2014

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2014 Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2014 Denna verksamhetsplan för år 2014 bygger på det fortsatta engagerade, omfattande och kompetenta arbete som idag utförs av många aktiva frivilliga och anställda

Läs mer

Yrkeskompis Manual för att ge den nyanlända ett större kontaktnät - socialt och yrkesmässigt

Yrkeskompis Manual för att ge den nyanlända ett större kontaktnät - socialt och yrkesmässigt Yrkeskompis Manual för att ge den nyanlända ett större kontaktnät - socialt och yrkesmässigt Fungerande nätverksforum genom mentorskap I N N E H Å L L Varför Yrkeskompis? sid 2-3 Målgrupper sid 4-5 Samverkan

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2015-03-17 Dnr: 2013/249-IFN-730 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se

Sociala nämndernas förvaltning 2015-03-17 Dnr: 2013/249-IFN-730 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2015-03-17 Dnr: 2013/249-IFN-730 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se Kopia till Länsstyrelsen i Kronobergs län Ersättning

Läs mer

Verksamhetsplan Tamam Lund

Verksamhetsplan Tamam Lund Verksamhetsplan 2019 Tamam Lund Övergripande mål I den här verksamhetsplanen presenteras målen för Tamam Lunds verksamhet under 2019. Planen är uppdelad under nio rubriker vilka i stort svarar mot föreningens

Läs mer

Verksamhetsplan med budget för Nya vänner 2016

Verksamhetsplan med budget för Nya vänner 2016 Verksamhetsplan med budget för Nya vänner 2016 Dag och tid Torsdagar varje vecka mellan 24/3 26/5 2016 cirka kl. 17.00 19.00, totalt tio träffar. Ny period torsdagar varje vecka mellan 13/10 15/12 2016

Läs mer

Delredovisningen skickas till länsstyrelsen i det egna länet.

Delredovisningen skickas till länsstyrelsen i det egna länet. Bilaga 5 Delrapportering 37a-medel Insatser för att stärka och utveckla verksamhet med flyktingguider och familjekontakter med stöd av ersättning enligt förordningen (2010:1122) Om inte annat meddelats

Läs mer

EQUAL BIBLIOTEKEN I ÖSTERGÖTLAND Slutrapport

EQUAL BIBLIOTEKEN I ÖSTERGÖTLAND Slutrapport Länsbibliotek Östergötland Box 1791 581 17 Linköping EQUAL BIBLIOTEKEN I ÖSTERGÖTLAND Slutrapport Bakgrund Biblioteken är viktiga för mångfalden i samhället. De är öppna för alla och de är en mötesplats.

Läs mer

Verksamhetsplan med budget för Vänner emellan 2016

Verksamhetsplan med budget för Vänner emellan 2016 Verksamhetsplan med budget för Vänner emellan 2016 Dag och tid Tisdagar varje vecka mellan 22/3 24/5 2016 cirka kl. 17.00 19.00, totalt tio träffar. Ny period tisdagar varje vecka mellan 11/10 13/12 2016

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2011

Förslag till Verksamhetsplan 2011 1 (5) Förslag till Verksamhetsplan 2011 CSR Västsverige ger medlemmar ökad konkurrenskraft genom att omsätta kunskap i konkret handling. CSR Västsverige utvecklar och sprider verktyg och kompetens kring

Läs mer

1 (5) Verksamhetsplan 2012

1 (5) Verksamhetsplan 2012 1 (5) Verksamhetsplan 2012 CSR Västsverige ger medlemmar ökad konkurrenskraft genom att omsätta kunskap i konkret handling. CSR Västsverige utvecklar och sprider verktyg och kompetens kring betydelsen

Läs mer

UTBILDNINGAR VÅREN 2019

UTBILDNINGAR VÅREN 2019 UTBILDNINGAR VÅREN 2019 Foto: Niklas Björling Foto: Niklas Björling Inledning: Med vår utbildningskatalog vill vi uppmuntra alla medarbetare (frivilliga, förtroendevalda, anställda, praktikanter och medlemmar)

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Verksamhetsplan med budget 2017 Sollefteå ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet sätts i främsta rummet.

Läs mer

Frivillig i Gävleborg Integration i samverkan med civilsamhället

Frivillig i Gävleborg Integration i samverkan med civilsamhället Frivillig i Gävleborg Integration i samverkan med civilsamhället Om Frivillig i Gävleborg Paragraf 37a Insatser för att stärka och utveckla verksamhet med flyktingguider och familjekontakter Förordning

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2014 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping

Verksamhetsberättelse år 2014 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping Verksamhetsberättelse år 2014 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping (2) Norrköping den 18 januari 2015 Inledning 2014 har varit ett år med både med och motgångar. I början av året kunde vi med hjälp av

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg

Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg Styrelsesammansättning 2015: Ordförande Cornelia Olsson Vice ordförande Charlotte Ågren Kassör Therese Ludvigsson Övriga ledamöter Anders Ekdahl-Ohlsson

Läs mer

Strategi Kärlek och respekt - ska det vara så jävla svårt?

Strategi Kärlek och respekt - ska det vara så jävla svårt? Strategi 2018-2020 Kärlek och respekt - ska det vara så jävla svårt? Det här är Röda Korsets Ungdomsförbund Röda Korsets Ungdomsförbund engagerar unga människor och skapar respekt för människovärdet, ökar

Läs mer

BARN I FÖRÄLDRAS FOKUS - BIFF

BARN I FÖRÄLDRAS FOKUS - BIFF BARN I FÖRÄLDRAS FOKUS - BIFF Version 3, 2015:01 Det enskilda barnets bästa riskerar ofta att hamna i skymundan. Barn med föräldrar i vårdnadstvister Enligt FN:s konvention om barnets rättigheter har varje

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse - 2015 Röda Korsets Ungdomsförbund, Linköping 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Sammanfattning... 3 2. Medlemmar... 3 3. Styrelsen... 3 3.1 Arbetssätt... 4 3.2 Mål...

Läs mer

Uppsala rödakorskrets Verksamhetsredovisning januari-december 2018

Uppsala rödakorskrets Verksamhetsredovisning januari-december 2018 Uppsala rödakorskrets Verksamhetsredovisning januari-december 2018 Verksamheter Anhörigstöd riktar sig till äldre som vårdar en livskamrat eller vuxna barn som vårdar en förälder med långvarig sjukdom

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Villaägarna Södra Halland Organisationsnummer 849202-4933 Antagen av styrelsen den 2014-03-20 Behandlad på årsmötet den 2014-03-20 Innehåll 1.Inledning 3 2.Villaägarna Södra

Läs mer

Bildningspolicyn är en viktig grund för Svenska Röda Korsets förenings- och verksamhetsutveckling.

Bildningspolicyn är en viktig grund för Svenska Röda Korsets förenings- och verksamhetsutveckling. Inledning Röda Korsets humanitära uppdrag och den stora utmaningen för hela rödakorsrörelsen är att förbättra situationen för och tillsammans med de mest utsatta. Röda Korsets kompetens speglas av förmågan

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2015

Läs mer

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 KS möte 10/7-2013 Fattade beslut Firmateckning Attesträtt Förste Kårstyrelseledamot Ansvarsområden Kårstyrelsen Tidsrapportering

Läs mer

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne ÖVERENSKOMMELSEN SKÅNE Innehåll Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors 1 Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors VÅR VERKSAMHET Barns rätt till skydd mot våld I förebyggande syfte samverkar vi med skolor och folkhälsoförvaltningen.

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Östersund

Verksamhetsberättelse år 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Östersund Verksamhetsberättelse år 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Östersund Sammanfattning Sammanfattningsvis har Styrelsen värvat medlemmar, haft en framgångsrik verksamhet och deltagit på riskårsmötet i Malmö.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 1.1 Inledning En stor del av föreningens styrelsearbete har inriktats mot att fortbilda och kompetensutbilda

Läs mer

Idéburet offentligt partnerskap

Idéburet offentligt partnerskap Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr: 2.11.6-331/2017 Sida 1 (5) 2017-08-08 Handläggare Eva Sandberg Telefon: 08-50825091 Till Socialnämnden 2017-08-22 Karen Arista Telefon:

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN 1 Innehållsförteckning 1. FYRISGÅRDEN, MÖTESPLATSEN FÖR ALLA... 3 1.1 VERKSAMHETSIDÉ... 3 1.2 LEDORD... 3 1.3 FYRISGÅRDENS ÖVERGRIPANDE MÅL ENLIGT STADGARNA

Läs mer

Biblioteksplan för Töreboda kommunbibliotek Bakgrund TÖREBODA KOMMUN. Biblioteksplan Sida 1 av 5 Datum

Biblioteksplan för Töreboda kommunbibliotek Bakgrund TÖREBODA KOMMUN. Biblioteksplan Sida 1 av 5 Datum Sida 1 av 5 för Töreboda kommunbibliotek 2018 2020 Bakgrund Av Bibliotekslagen (2013:801) framgår att biblioteken i det allmänna biblioteksväsendet särskilt ska verka för det demokratiska samhällets utveckling

Läs mer

Nätverksträff ungdomsbibliotekarier, Skövde 2015-05-20

Nätverksträff ungdomsbibliotekarier, Skövde 2015-05-20 Nätverksträff ungdomsbibliotekarier, Skövde 2015-05-20 Deltagare andrea.haglund@uddevalla.se annette.olsson@harryda.se cecilia.gronholm@kungalv.se charlott.hjalm@gotene.se elin.boardy@lerum.se elin.a.johansson@toreboda.se

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG UPPSALA RÖDAKORSKRETS

UTBILDNINGSKATALOG UPPSALA RÖDAKORSKRETS UTBILDNINGSKATALOG UPPSALA RÖDAKORSKRETS Hösten 2013 Du är en del av världens största mänskliga skyddsnät ta chansen att bli utbildad! Information Utbildningarna är avsedda för kompetensutvecklingen för

Läs mer

Inrättande av lärandecenter och mötesplats i nytt folkbibliotek i Hässelby gård

Inrättande av lärandecenter och mötesplats i nytt folkbibliotek i Hässelby gård HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare SDF: Hans Peters Telefon: 08-508 04 016 Handläggare Kulturförvaltningen: Elisabeth Aldstedt Telefon: 08-508 31 113 TJÄNSTEUTLÅTANDE

Läs mer

Dokumentation från medborgardialog i Valsta 2018

Dokumentation från medborgardialog i Valsta 2018 Dokumentation från medborgardialog i Valsta 2018 Dialogmöte 2, 7 november 2018 www.sigtuna.se Detta bestämdes under dialogmöte 1, 10 oktober Grupperna bestämde att man ville fokusera samtalen kring boende,

Läs mer

LEDNING OCH SAMVERKAN INOM DET GEOGRAFISKA OMRÅDESANSVARET: AKTÖRER UTANFÖR DEN OFFENTLIGA SEKTORN SOM RESURS

LEDNING OCH SAMVERKAN INOM DET GEOGRAFISKA OMRÅDESANSVARET: AKTÖRER UTANFÖR DEN OFFENTLIGA SEKTORN SOM RESURS LEDNING OCH SAMVERKAN INOM DET GEOGRAFISKA OMRÅDESANSVARET: AKTÖRER UTANFÖR DEN OFFENTLIGA SEKTORN SOM RESURS Robin Karlsson robin.karlsson@miun.se Risk and Crisis Research Center STUDIEOMRÅDE Vilka förutsättningar

Läs mer

Biblioteksundersökning Linköping 2012 Användare

Biblioteksundersökning Linköping 2012 Användare Biblioteksundersökning Linköping 2012 Användare 300 telefonintervjuer med användare De som under de senaste 12 månaderna besökt Linköpings stadsbibliotek eller dess webbplats. (inklusive närbibliotek/bokbuss,

Läs mer

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Visit Östergötland - för en Visit Östergötland är det nya namnet på det som tidigare hette Östsvenska turistrådet. Förutom att byta namn har vi även påbörjat

Läs mer

Svenskt Projektforum hela verksamheten Verksamhetsplan 2014

Svenskt Projektforum hela verksamheten Verksamhetsplan 2014 Svenskt Projektforum hela verksamheten Verksamhetsplan 2014 1 Inledning... 3 2 Strategi för Svenskt Projektforum 2014... 3 2.1 Bakgrund... 3 2.2 Framtid... 4 Vision... 4 Mission... 4 Allmänt... 4 Föreningens

Läs mer

Fritidsgårdarnas utvecklingsarbete och nya organisation

Fritidsgårdarnas utvecklingsarbete och nya organisation Kultur- och fritidskontoret Fritidsgårdarnas utvecklingsarbete och nya organisation 10 maj 2010 Bakgrund I Kultur- och fritidskontorets verksamhetsplan för 2009 återfinns följande uppdrag: Fritidsgårdarna

Läs mer

Information om föreningsliv och aktiviteter Väntjänst gör skillnad

Information om föreningsliv och aktiviteter Väntjänst gör skillnad Information om föreningsliv och aktiviteter Väntjänst gör skillnad Innehåll Medborgarskolan ett humanistiskt studieförbund Anhörigas Riksförbund Anhörigföreningen i Hörby Förbundet Runstenen ABF Hörby

Läs mer

Svenska Röda Korsets yttrande över Kvalitet i välfärden bättre upphandling och uppföljning (SOU 2017:38)

Svenska Röda Korsets yttrande över Kvalitet i välfärden bättre upphandling och uppföljning (SOU 2017:38) Stockholm, 7 september 2017 fi.registrator@regeringskansliet.se Diarienummer Fi2017/02150/K Svenska Röda Korsets yttrande över Kvalitet i välfärden bättre upphandling och uppföljning (SOU 2017:38) Yttrandet

Läs mer

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND Oj, vad tiden går fort! April är snart slut och sommaren närmar sig med stormsteg. Men innan sommaren kommer har vi ytterliggare en fartfylld månad att se fram emot! Vårinsamling, mångfaldsrunda, nätverksträff,

Läs mer

Verksamhetsbera ttelse Verksamhetsår 2013 Under verksamhetsåret 2013 har SMFR Region Stockholms verksamhet varit av en strategisk karaktär och fokuserat på att uppfylla kraven för regionbidrag. Under året

Läs mer

PRELIMINÄR GENOMFÖRANDEPLAN - ALINGSÅS

PRELIMINÄR GENOMFÖRANDEPLAN - ALINGSÅS Preliminär Genomförandeplan Alingsås ALINGSÅS Från kommunens sida finns ett intresse av att få in mer spelverksamhet i kommunens kulturhus samt att den spelverksamhet som redan finns ska nå ut till en

Läs mer

Idrottslyftet - mer och fler år 5. Detta är en sammanfattning av inkomna kommentarer i redovisningen av Speciella mål och visioner.

Idrottslyftet - mer och fler år 5. Detta är en sammanfattning av inkomna kommentarer i redovisningen av Speciella mål och visioner. Idrottslyftet - mer och fler år 5 Detta är en sammanfattning av inkomna kommentarer i redovisningen av Speciella mål och visioner. Sagt om samarbetet i Nätverket Proffsiga och trevliga instruktörer (punktliga).

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. för. Föreningen Maskroskraft. År 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. för. Föreningen Maskroskraft. År 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Föreningen Maskroskraft År 2014 1. Fakta om året som gått Medlemmar: Antalet betalande medlemmar 52 Antalet ej betalande (sponsrade) medlemmar, 50 Medlemsavgifter Vuxna: 150 kr

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2015

Verksamhetsberättelse för 2015 Verksamhetsberättelse för 2015 Mål för Antidiskrimineringsbyrån i Trollhättan Vi vill finnas till som en träffpunkt för enskilda som diskrimineras i samhället. Vi vill se en attitydförändring avseende

Läs mer

Missiv - Eskilstuna kommuns ansökan om bidrag för medverkan i utvecklingsverksamhet för romsk inkludering på kommunal nivå

Missiv - Eskilstuna kommuns ansökan om bidrag för medverkan i utvecklingsverksamhet för romsk inkludering på kommunal nivå Kommunstyrelsen 2016-03-17 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2016:82 Sirpa Lindelöf 016-710 12 55 1 (1) Kommunstyrelsen Missiv - Eskilstuna kommuns ansökan om bidrag för medverkan i utvecklingsverksamhet

Läs mer

Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018 Dnr 155/18

Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018 Dnr 155/18 Vård- och omsorgsförvaltningen Christina Hammarlund Administrativ handläggare Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 14 juni 2018 Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018

Läs mer

Projekt: Integration i Andersberg 2019

Projekt: Integration i Andersberg 2019 Projekt: Integration i Andersberg 2019 För projekt Integration i Andersberg har vi sökt och fått pengar från Kommunstyrelsen sedan 2010. Under åren som gått har stadsdelen förändrats med fler och fler

Läs mer

ANHÖRIGPLAN 2012-2015

ANHÖRIGPLAN 2012-2015 ANHÖRIGPLAN 2012-2015 INLEDNING Anhörigplanen för Svedala kommun 2012-2015 är kommunens plattform för anhörigstödet. Planen ska ses som ett uttryck för den politiska synen på verksamheten, övergripande

Läs mer

Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Dagordning 140325: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala

Läs mer

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 1 Innehållsförteckning GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 Kallelse och dagordning årsmöte Verksamhetsberättelse

Läs mer

Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000.

Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000. Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000. Rekrytering av nya medlemmar till lokalföreningen Inledning Att marknadsföra CISV är

Läs mer

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2018

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2018 Geflekretsens Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen under 2018 Rolf Nilsson, ordförande Britta Heimer Dereborn, vice ordförande Marie Höglund, sekreterare Yvonne Eriksson, kassör Holger Wiklund Anki Spåls

Läs mer

Dokumentation från medborgardialog i Valsta 2018

Dokumentation från medborgardialog i Valsta 2018 Dokumentation från medborgardialog i Valsta 2018 Dialogmöte 3, 4 december 2018, Kortversion av förslag på åtgärder www.sigtuna.se Fullständiga åtgärdsförslag I denna rapport presenteras de olika förslagen

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Linköping

Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Linköping Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Linköping Sammanfattning Föreningen har under det gångna året genomfört en omstrukturering av verksamheterna samt förändrat hur verksamheterna

Läs mer

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna:

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna: Förslag Södra Skånes scoutdistrikt Distriktet Distriktet har idag ett omfattande ansvar för att stödja kårer och kretsar samt andra organisationer inom vår verksamhet. Detta ansvar tar vi genom att under

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Verksamhetsplan med budget 2017 Stockholm Syd ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet sätts i främsta

Läs mer

THE LODGE NORDIC SUPERIOR

THE LODGE NORDIC SUPERIOR THE LODGE NORDIC SUPERIOR The Lodge is a creative hub up north within the digital communication industry. We develop internationally awarded solutions to clients all around the world. Fields of collaboration:

Läs mer

ARBETSPLAN FRITIDSHEMMET HUMLAN

ARBETSPLAN FRITIDSHEMMET HUMLAN ARBETSPLAN FRITIDSHEMMET HUMLAN 2017-2018 1 Innehållsförteckning 1. Målsättning 3 1.1 Målsättning för verksamheten 3 1.2 Värdegrund 3 2. Verksamhetsbeskrivning 3 2.1 Pedagogiskt arbete 3 2.2 Barnens ansvar

Läs mer

Bakgrund Svagheter Möjligheter Syfte och kommunikationsmål Övergripande kommunikationsmål:

Bakgrund Svagheter Möjligheter Syfte och kommunikationsmål Övergripande kommunikationsmål: Kommunikationsplan för Teknikcollege Gästrikland 2012-2013 Bakgrund Det regionala näringslivet och utbildningsanordnarna på gymnasie-, men också eftergymnasial nivå har tillsammans beslutat sig för att

Läs mer

Röda Korsets Ungdomsförbund. Verksamhetsberättelse År 2015

Röda Korsets Ungdomsförbund. Verksamhetsberättelse År 2015 Röda Korsets Ungdomsförbund Förening Helsingborg Verksamhetsberättelse År 2015 Röda Korsets Ungdomsförbund Box 17563, 118 91 Stockholm rkuf.se Inledning År 2015 har varit året då Röda Korsets Ungdomsförbund

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Norrköpings Balettförening Org.nr. 802469-5671 Verksamhetsåret 2013-01-01-2013-12-31 Styrelsen har bestått av Ordförande BAIBA PUMPURE STYRELSEN Kassör SOLVITA ISAHANOVA Sekreterare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 MSVR Sida: 1 ( 8) Region Gotland 2017-02-15 Mellersta samverkansrådet Fastställd: 2017-02-15 vid samverkansråd. Verksamhetsberättelse 2016 Reviderad och antagen vid samverkansrådets granskande möte 2017-02-15.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2012 Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik Sjöstrand Adisa Avdovic Ingrid Sönnerby Eva Olsson Ola Seger Karin Grönberg Lars Holmström Ulla-Britt

Läs mer

Regional biblioteksplan Kalmar län

Regional biblioteksplan Kalmar län Regional biblioteksplan Kalmar län 2017-2021 Inledning De regionala biblioteken har sitt ursprung i centralbiblioteken som bildades på 1930-talet för att stödja kommunernas folkbibliotek. Centralbiblioteken

Läs mer

tro hopp kärlek Ny i Sverige - Integrationsarbete i Angereds, Bergsjöns och Lundbys församlingar

tro hopp kärlek Ny i Sverige - Integrationsarbete i Angereds, Bergsjöns och Lundbys församlingar tro hopp kärlek Ny i Sverige - Integrationsarbete i Angereds, Bergsjöns och Lundbys församlingar Ny i Sverige I våra dagliga möten med de som är nya i Sverige formas Ny i Sveriges verksamheter. Utifrån

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I KARLSTAD

Verksamhetsberättelse 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I KARLSTAD Verksamhetsberättelse 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I KARLSTAD Innehållsförteckning 1. Sammanfattning..2 2. Föreningen..2 3. Samarbete med Röda Korset...2 4. Medlemmar.3 5. Styrelsen..3 5.1 Förtroendevalda....3

Läs mer

Fajara Child Park En verksamhet i Gambia som får människor att växa

Fajara Child Park En verksamhet i Gambia som får människor att växa Fajara Child Park En verksamhet i Gambia som får människor att växa I det vackra landet Gambia ligger det en turistort som heter Fajara. Uppe på en höjd alldeles intill havet finner man Fajara Child Park

Läs mer

Fritidsklubben Grottan. Fagersjöskolan Höst och vårterminen 2017/2018. Roligare att leka tillsammans! Eller hur?

Fritidsklubben Grottan. Fagersjöskolan Höst och vårterminen 2017/2018. Roligare att leka tillsammans! Eller hur? Fritidsklubben Grottan Fagersjöskolan Höst och vårterminen 2017/2018 Roligare att leka tillsammans! Eller hur? E-post: Information om Fritidsklubben Grottan för årskurs 4 6 Grottan är Fagersjöskolans mellanstadieklubb.

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

Arbets- och delegationsordning. Kristianstadsbygdens Rödakorskrets

Arbets- och delegationsordning. Kristianstadsbygdens Rödakorskrets !1 http://www.rolfbergkeramik.se/produkter/udda-tomtar/tomte-med-m%c3%a5ne Arbets- och delegationsordning Kristianstadsbygdens Rödakorskrets Fa !2 Allmänt I en väl fungerande förening är rollerna tydliga

Läs mer