Kommunstyrelsens arbetsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens arbetsutskott"

Transkript

1 Tid Tisdagen den 26 februari 2019 kl. 09:00-09:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Dzenita Abaza (S) Liselotte Ross (V) Carl-Henrik Sölvinger (L) ordförande vice ordförande Sekreterare Anette Mellström Justeras Ingemar Einarsson ordförande Carl-Henrik Sölvinger Anslaget på kommunens anslagstavla den 8 mars 2019.

2 2 (8) 27 Upphandling av tekniska konsulttjänster för sex olika områden Dnr KS 2019/0182 Kommunledningskontorets skrivelse den 14 februari Upphandlingen omfattar anskaffning av tekniska konsulttjänster till Kalmar kommun inom följande områden: 1. Detaljplanering 2. Översiktsplanering 3. Idéskisser 4. Trafik 5. Strategisk Miljöbedömning 6. Kulturmiljö Ramavtal kan tecknas med maximalt fem ramavtalskonsulter per område, förutsatt att så många anbud inkommer och att inkomna anbud uppfyller i denna upphandling ställda krav. Uppdrag som avropas enligt detta ramavtal kommer att tilldelas genom rangordning eller förnyad konkurrensutsättning. Avtalstiden är från och med den 1 april 2019 till och med den 31 mars Därefter har beställaren en ensidig möjlighet att begära förlängning av avtalet med 1+1 år. Överläggning Anna Sverresdotter, kommunledningskontoret, redovisar ärendet. beslutar att kommunledningskontoret får i uppdrag att slutföra upphandlingen och teckna avtal med följande: Detaljplanering: A-leverantör: Vatten och Samhällsteknik i Gotaland AB (org.nr ) B-leverantör: Ramböll Sverige AB (org.nr ) C-leverantör: WSP Sverige AB (org.nr ) D-leverantör: ÅF-Infrastructure AB (org.nr ) E-leverantör: Sweco Architects AB (org.nr ) Översiktsplanering: A-leverantör: Kreera Samhällsbyggnad (org.nr ) B-leverantör: Norconsult AB (org.nr ) C-leverantör: Arkitekterna Krook & Tjäder Malmö (org.nr ) Idéskisser: A-leverantör: Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter AB (org.nr ) B-leverantör: ÅF-Infrastructure AB (org.nr ) C-leverantör: Arkitekterna Krook & Tjäder Malmö (org.nr )

3 3 (8) D-leverantör: Sweco Architects AB (org.nr ) E-leverantör: Norconsult AB (org.nr ) Trafik: A-leverantör: ÅF-Infrastructure AB (org.nr ) B-leverantör: WSP Sverige AB (org.nr ) C-leverantör: Sweco Society AB (org.nr ) D-leverantör: Ramböll Sverige AB (org.nr ) E-leverantör: Kreera Samhällsbyggnad (org.nr ) Strategisk Miljöbedömning: A-leverantör: Vatten och Samhällsteknik i Gotaland AB (org.nr ) B-leverantör: WSP Sverige AB (org.nr ) C-leverantör: Norconsult AB (org.nr ) D-leverantör: Tyréns AB (org.nr ) E-leverantör: Sweco Architects AB (org.nr ) Kulturmiljö: A-leverantör: Byggkult Byggnadsvård och kulturmiljö AB (org.nr ) B-leverantör: WSP Sverige AB (org.nr ) C-leverantör: Kalmar-Läns museum (org.nr ) D-leverantör: Nyréns Arkitektkontor AB (org.nr ) Paragrafen förklaras för omedelbart justerad. 28 Upphandling av pensionsadministration och försäkringslösningar för kommuner i Kalmar län Dnr KS 2019/0202 Kommunledningskontorets skrivelse den 19 februari Upphandlingen omfattar fullständig pensionsadministration av KAP-KL, AKAP-KL, PFA, PA-KL samt äldre bestämmelser och överenskommelser inkluderande pensionsreglementen för förtroendevalda. Upphandlingen avser samtliga anställda och förtroendevalda för kommunerna såväl som samtliga avgångna med intjänad förmånsrätt och de för vilka kommunerna har skyldighet att betala kostnadsbidrag för framtida pensioner samt samtliga pensionärer. Upphandlingen omfattar vidare option på försäkring av den förmånsbestämda ålderspensionen (FÅP) med tillhörande premiebefrielse samt option på efterlevandepension till vuxen och barn och option på inlösen av äldre pensionsutfästelser.

4 4 (8) Upphandlingen har genomförts som en öppen upphandling, enligt föreskrifterna i Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). Avtalstiden gäller från den 1 oktober 2019 till och med den 30 september 2023 med möjlighet för respektive kommun att förlänga avtalet med år till maximalt 48 månader. Överläggning Anna Sverresdotter, kommunledningskontoret, redovisar ärendet. beslutar att kommunledningskontoret får i uppdrag att slutföra upphandlingen och teckna avtal med Livförsäkringsbolaget Skandia, ömsesidigt (org.nr ) och helägt dotterbolag Skandikon Administration Aktiebolag (org.nr ). Paragrafen förklaras för omedelbart justerad. 29 Information om lagändringar och förslag till fortsatt arbete kring nationell minoritetspolitik Den 1 januari 2019 trädde att antal lagändringar i kraft som rör nationella minoriteter och minoritetsspråk. För kommuner innebär det bland annat en skyldighet att anta mål och riktlinjer för sitt minoritetspolitiska arbete. Kommunerna ska även informera de nationella minoriteterna om deras rättigheter och det allmännas ansvar. Kommunledningskontoret kommer tillsammans med berörda förvaltningar att ta fram ett förslag till mål och riktlinjer för beslut. Överläggning Stina Nordström, kommunledningskontoret, redogör för lagändringarna och förslag till fortsatt arbete. Arbetsutskottet fattar inte något beslut med anledning av informationen. 30 Implementering av barnkonventionen i Kalmar kommuns verksamheter Dnr KS 2018/0986 Kommunledningskontorets skrivelse den 29 januari 2019.

5 5 (8) Förutsättningar och konsekvenser för implementering av barnkonventionen implementeringsplan och ekonomisk konsekvensbeskrivning. Riksdagen har beslutat att inkorporera FN:s konvention om barnets rättigheter (barnkonventionen) i svensk lag från och med den 1 januari Av den anledningen fick kommunledningskontoret i uppdrag att utreda förutsättningar och konsekvenser för implementering av barnkonventionen i Kalmar kommuns verksamheter. I uppdraget ingick även att ta fram en lokal implementeringsplan och en ekonomisk konsekvensbeskrivning av en sådan plan. De åtgärder som föreslås avser fem områden: - Styrning och ledning - Organisation och samverkan - Kommunikation och information - Bemötande av barn och rutiner - Utbildning och fortbildning Till varje åtgärd finns uppgifter om tidsplan och vilken enhet eller motsvarande som är ansvarig för genomförandet. Vad gäller kostnader förväntas majoriteten av förslagen kunna rymmas inom befintlig budget. Utbildningar om barnkonventionen som kräver extern kompetens föreslås genomföras inom ramen för ett Idéburet offentligt partnerskap (IOP) med Rädda Barnens Riksförbund, Region Syd. Överläggning Stina Nordström, kommunledningskontoret, redovisar uppdraget att utreda förutsättningar och konsekvenser för implementering av barnkonventionen i Kalmar kommuns verksamheter. Under överläggningen föreslår Dzenita Abaza (S) att arbetsutskottet ska besluta i enlighet med kommunledningskontorets förslag med följande tillägg: Kommunledningskontoret får i uppdrag att informera samtliga nämnder om implementeringsplanen i samband med nämndernas sammanträden. Efter att överläggningen avslutats beslutar arbetsutskottet i enlighet med Dzenita Abazas förslag. Inför kommunstyrelsens behandling ska vissa redaktionella ändringar göras i den föreslagna planen. Arbetsutskottet föreslår att kommunstyrelsen beslutar: Kommunstyrelsen ställer sig bakom den föreslagna planen med åtgärder i rapporten om implementering av barnkonventionen i Kalmar kommun. Kommunledningskontoret får i uppdrag att informera samtliga nämnder om implementeringsplanen i samband med nämndernas sammanträden.

6 6 (8) 31 Medborgarförslag om förutsättningarna för att öka den digitala delaktigheten bland seniorer i Kalmar kommun Dnr KS 2018/0957 Kommunledningskontorets skrivelse den 4 februari Medborgarförslag. I ett medborgarförslag föreslås att kommunen undersöker förutsättningarna för att öka den digitala delaktigheten bland seniorer i Kalmar kommun, bland annat genom ett samarbete mellan bibliotek, äldreomsorg och kommunens träffpunkter. Kommunledningskontoret har tagit fram ett förslag till yttrande över medborgarförslaget. Av yttrandet framgår bland annat följande: Som ett led i arbetet pågår ett antal aktiviteter, t.ex. planering av projektet Mer digital, och olika insatser på träffpunkter och bibliotek. Insatsen Mer digital är ett grundläggande utbildningsinitiativ som vänder sig till invånare 65 år och äldre i syfte att minska det digitala utanförskapet. Projektet innehåller workshops med grundläggande IT-utbildning i syfte att sänka tröskeln för att testa digitala lösningar och öka användningen av kommunens e-tjänster för samhällsnytta och medborgarnytta. Projektet kommer att genomföras i maj med totalt åtta workshops förlagda till Ljungbyholm, Rockneby och centrala Kalmar. Under vårvintern 2019 kommer digitaliseringsledare i berörda verksamheter tillsammans med kommunens centrala funktioner för digitalisering och folkhälsa att bjuda in företrädare för seniororganisationerna för att tillsammans skapa en bred bild av de utmaningar och möjligheter som finns i Kalmar och utifrån den komma fram till en gemensam färdväg framåt för att öka äldres förutsättningar för digital delaktighet. Arbetsutskottet föreslår att kommunstyrelsen beslutar: Kommunstyrelsen beslutar att kommunledningskontorets yttrande ska utgöra svar på medborgarförslaget om att undersöka förutsättningarna för att öka den digitala delaktigheten bland seniorer i Kalmar kommun. Medborgarförslaget ska härmed anses vara besvarat. 32 Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) om att samlokalisera mer Dnr KS 2018/1145

7 7 (8) Kommunledningskontorets skrivelse den 11 februari Motion. Carl-Henrik Sölvinger (L) föreslår i en motion att berörda nämnder och bolag ges i uppdrag att utreda om verksamheter som är finansierade av flera kommuner skulle kunna samlokaliseras för ett effektivare resursutnyttjande och bättre samordning. Ett annat skäl som anges är att samlade verksamheter skulle göra det naturligare för medborgare att hitta till dem. Kommunledningskontoret har tagit fram ett förslag till yttrande över motionen och konstaterar, efter undersökning av intresset, att det sammantaget talar för att det saknas tillräckliga skäl för att gå vidare med en utredning om samlokalisering av verksamheter. Arbetsutskottet föreslår att kommunfullmäktige beslutar: Kommunfullmäktige beslutar att kommunledningskontorets yttrande ska utgöra svar på Carl-Henrik Sölvingers (L) motion om att samlokalisera mer. Motionen ska härmed anses vara besvarad. Protokollsanteckning Carl-Henrik Sölvinger (L) redovisar en protokollsanteckning enligt följande: Intentionen med min motion var att nyttja ledig kapacitet i KIFAB:s bestånd med anledning av flytten av Linnéuniversitetet och att samla och tillhandahålla flexibla och anpassade lokaler för gemensamt finansierade verksamheter som idag finns spridda i Kalmar. Medborgaren skulle då enklare hitta till dem. Genom att erbjuda ett koncept av flexibelt kontorshotell kunde verksamheterna samnyttja ytor typ fikarum, konferensrum, samtalsrum m.m. Det vore också möjligt att ordna en gemensam reception/mottagning och utbyta tjänster för bättre tillgänglighet för medborgarna. Som det är ordnat idag måste varje verksamhet stå för dessa overheadkostnader. En billigare lösning vore att erbjuda gemensamma lokaler där man tillsammans kunde nyttja vissa funktioner medan andra fått anpassas till respektive verksamhet. Ev. sekretessfrågor måste verksamheterna lösa i sina nuvarande lokaler idag och torde kunna lösas under ett tak. Min samlade bild av att ha besökt de flesta av dessa verksamheter är att samtliga har utmaningar med sina lokaler idag och att det finns behov av att kunna växa, att anpassningar i lokalerna idag driver kostnader och att det är en utmaning att hålla god tillgänglighet via t ex telefon eller personliga möten särskilt för de mindre verksamheterna. Intentionen var vidare att finna lösningar för att gemensamma medel skulle räcka längre och gå till ändamålet snarare än lokaler.

8 8 (8) 33 Deltagande i Sveriges Kommuner och Landstings satsning Modellkommuner för jämställd styrning och ledning Dnr KS 2019/0200 Kommunledningskontorets skrivelse den 20 februari Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) satsning Modellkommuner är ett koncept där deltagande kommuner utvecklar sitt arbete med jämställdhetsintegrering, genom att systematiskt jämföra och lära av varandra. Syftet är att säkerställa jämställda välfärdstjänster för olika grupper av kvinnor och män, flickor och pojkar. I konceptet jämför deltagande kommuner sina arbetssätt och processer med två eller tre andra kommuner för att hitta möjliga förbättringar, genom så kallad benchmarking. Lärande tas tillvara genom att implementera förbättringsarbeten i system för styrning, ledning och uppföljning. För att få delta i konceptet krävs ett lokalt beslut om jämställdhetsintegrering, att kommunen deltar med funktionerna förtroendevald, chef, och nyckelperson/strateg, att konceptet följs och att kommunen ställer upp som mentor för andra kommuner efter SKL står för projektledning, konsultativt stöd i genomförandet, stöd inför och medverkan vid benchmarkingtillfällen, uppstarts- och avslutningskonferens och en digital samarbetsyta. För Kalmar kommuns del medför ett deltagande, ett strukturerat utbyte med Norrtälje och Södertälje kommuner, med fysiska träffar vid tre tillfällen under projektperioden. Konceptet erbjuder en möjlighet för Kalmar kommun att öka kvaliteten i arbetet att säkerställa jämställd verksamhet för olika grupper av kvinnor och män, flickor och pojkar i Kalmar. Erfarenhetsutbyte med Norrtälje och Södertälje skulle bl.a. medföra tillgång till erfarenheter och kunskap kring att utveckla rutiner för att säkerställa bl.a. likvärdigt och jämställt ekonomiskt bistånd och övriga bidrag och stödformer, förebyggande insatser för kvinnors utsatthet för våld i nära relationer, heltid som norm m.m. De resurser som deltagande särskilt skulle ta i anspråk är tre dagars arbetstid för en politiker, en chef och en nyckelperson/strateg samt ekonomiska resurser för resor till benchmarkingtillfällen. beslutar att Kalmar kommun deltar i Sveriges Kommuner och Landstings satsning Modellkommuner för jämställd styrning och ledning

1. Redovisning av SCB:s medborgarundersökning 2018 för Kalmar kommun. Föredragande: Cecilia Ahlgren, kommunledningskontoret

1. Redovisning av SCB:s medborgarundersökning 2018 för Kalmar kommun. Föredragande: Cecilia Ahlgren, kommunledningskontoret 1(7) Tid Tisdagen den 5 mars 2019 kl. 8:00 Plats Sammanträdesrum Magistern Enligt uppdrag Anette Mellström Föredragningslista Val av protokollsjusterare 1. Redovisning av SCB:s medborgarundersökning 2018

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2019-02-26 Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 februari 2019 kl. 09:00-09:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 27-33 Beslutande Ingemar Einarsson (C) Christina

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 januari 2017 kl. 8:30-9:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 1-5 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 31 mars 2015 kl. 8:00-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 24-28 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 8:00-8:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 122-124 Beslutande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 8 september 2015 kl. 8:30-9:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 63-66 ande Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 20 november 2018 kl. 8:30-9:35 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 107-112 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 14 juni 2016 kl. 8:30-9:20 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 68-71 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 23 maj 2017 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 61-63 Beslutande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 28 augusti 2018 kl. 8:30-9:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 77-81 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 januari 2016 kl. 8:00-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 5-12 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 13 december 2016 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 133-136 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 december 2017 kl. 8:30 10:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 149-153 ande Ingemar Einarsson (C), ordförande Christina Fosnes (M), vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 12 februari 2019 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 13-19 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Liselotte Ross (V) Carl-Henrik

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 september 2017 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 104-108 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 23 april 2019 kl. 8:30-9:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 55-60 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Liselotte Ross (V) Carl-Henrik

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 september 2015 kl. 8:30-9:20 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 67-70 ande Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-11.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 18 september 2018 kl. 8:30-8:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 83-86 ande Ingemar Einarsson (C) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik Sölvinger (L) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 8:30-9:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 2-7 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 maj 2018 kl. 8:30-9:25 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 53-56 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik Sölvinger (L) ordförande vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 oktober 2015 kl. 8:30-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 86-91 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 11 oktober 2016 kl. 8:30-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 98-102 ande Anders Andersson (C) Johan Persson (S) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik Sölvinger (L) ordförande Sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats Stadshuset, KS-salen PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 21 augusti 2012 kl. 8:30-9:40. Omfattning

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats Stadshuset, KS-salen PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 21 augusti 2012 kl. 8:30-9:40. Omfattning Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 augusti 2012 kl. 8:30-9:40 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 89-93 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 december 2013 kl. 8:30-9:30 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 134-137 ande Anders Andersson (C) Per-Olof Jonsson (M) Johan Persson (S) Anette Lingmerth

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 13 september 2016 kl. 8:30-9:20 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 84-88 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 31 januari 2017 kl. 8:30-9:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 10-15 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 8:30-9:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 58-62 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 september 2016 kl. 8:30-10:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 90-97 ande Anders Andersson (C) ordförande Christina Fosnes (M) vice ordförande Johan

Läs mer

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Skapa bättre förutsättningar för innovation i Kalmar

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Skapa bättre förutsättningar för innovation i Kalmar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ann-Mari Nilsson 2018-04-25 KS 2017/0981 Tel: 0480-45 01 31 Kommunfullmäktige Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Skapa bättre förutsättningar för

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 december 2015 kl. 8:00-9:00 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 114-116 Beslutande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 28 februari 2017 kl. 8:30-9:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 19-23 ande Anders Andersson (C) ordförande, 19-20, 22-23 Christina Fosnes (M) ordförande, 21 Johan Persson (S) Dzenita

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 november 2017 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 132-138 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 februari 2019 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 20-26 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Dzenita Abaza (S) Liselotte Ross (V) Carl-Henrik Sölvinger (L)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 18 augusti 2015 kl. 8:30-9:40 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 54-57 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 10 november 2015 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 92-96 ande Anders Andersson (C) ordförande Christina Fosnes (M) vice ordförande Johan

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 18 december 2018 kl. 8:30-9:35 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 129-135 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Liselotte Ross (V) Carl-Henrik

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 maj 2016 kl. 8:30-8:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 49-51 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 14 maj 2013 kl. 8:30 10:45 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 51-56 ande Anders Andersson (C) Anette Lingmerth (S) Tara Braem (MP) Inger Hilmansson (FP)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 37-38 Beslutande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Bertil Dahl (V) Inger Hilmansson

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 20 november 2018 kl. 10:00-10:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 60-64 ande Mattias Adolfson (S) Kajsa Hedin (M) Johan Persson (S) Ingemar Einarsson

Läs mer

Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens protokoll den 23 augusti 2017, 154. Samhällsbyggnadskontorets skrivelse den 23 augusti 2017.

Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens protokoll den 23 augusti 2017, 154. Samhällsbyggnadskontorets skrivelse den 23 augusti 2017. UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2017-09-19 Kommunstyrelsens arbetsutskott 106 Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Skapa fler ställplatser för husbilar! Dnr KS 2017/0567 Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 10 mars 2015 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 17-20 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 12 december 2017 kl. 11:15 12:00 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 56-61 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Dzenita Abaza (S) Ingemar Einarsson

Läs mer

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(8) Tid Måndagen den 29 februari 2016 kl. 11:00 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand till kommunledningskontoret

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 24 mars 2015 kl. 8:30-8:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 21-23 ande Anders Andersson (C) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V) Inger Hilmansson (FP)

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad

Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad Tid Tisdagen den 28 maj 2019 kl. 10:10 11:30. Plats Stadshuset, Nelsons loft Omfattning 30-34 ande Dzenita Abaza (S), ordförande Måns Linge (M), vice ordförande Roger Holmberg (S) Erik Ciardi (C) Lasse

Läs mer

Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, tisdagen den 25 april. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 7-11 Estefania Luna Delgado

Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, tisdagen den 25 april. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 7-11 Estefania Luna Delgado 1(11) Plats och tid Konferensrummet Rimbo, torsdagen den 13 april 2017 kl 09.00 10.50 Beslutande Ledamöter Ingrid Landin (MP), ordförande Hanna Stymne Bratt (S) Conny Andersson (S) Anders Olander (C) Lotta

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 24 november 2015 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 67-73 ande Jonas Lövgren (M) ordförande Ingemar Einarsson (C) 67-68 Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-11-01 Tid 15:45-15:47 Plats Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens Omfattning 171-172 Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 14 oktober 2014 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 88-92 ande Anders Andersson (C) Per-Olof Jonsson (M) Johan Persson (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 14 mars 2017 kl. 9:30-11:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 13-17 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Anders Andersson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 maj 2012 kl. 8:00-9:10 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 57-63 ande Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP) Anders Andersson (C)

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Socialnämnden. Plats och tid Hotell Post, Oskarshamn, kl. 13:00 15:30, ajournering kl

PROTOKOLL Sida 1 Socialnämnden. Plats och tid Hotell Post, Oskarshamn, kl. 13:00 15:30, ajournering kl PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Hotell Post, Oskarshamn, kl. 13:00 15:30, ajournering kl. 14.30-14.45 Beslutande Anita Hultgren (S), Ordförande Göte Pettersson (M) 1:e vice ordförande Lena Fyhr (V) 2:e

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 18 oktober 2016 kl. 8:30-9:35 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 103-106 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 23 augusti 2016 kl. 8:30-9:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 72-76 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 23 februari 2016 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 11-19 ande Mattias Adolfson (S) Ingemar Einarsson (C) Dzenita Abaza (S) Anders Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 13 december 2016 kl. 10:00-11:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 112-119 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Anders Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 9 juni 2015 kl. 8:30-9:25 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 44-48 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 9 december 2014 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 85-89 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Ingemar Einarsson (C) Anders Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 29 april 2014 kl. 8:30-9:35 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 52-55 ande Anders Andersson (C) Per-Olof Jonsson (M) Johan Persson (S) Anette Lingmerth

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 28 november 2017 kl. 8:30-9:25 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 139-144 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 29 september 2015 kl. 10:00-10:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 52-59 ande Mattias Adolfson (S) Ingemar Einarsson (C) Johan Persson (S) Anders Andersson (C) Bertil Dahl (V) ordförande

Läs mer

Motion från Miljöpartiet (MP) om bättre villkor för småbarnsföräldrar att engagera sig politiskt

Motion från Miljöpartiet (MP) om bättre villkor för småbarnsföräldrar att engagera sig politiskt UTDRAG 1 (4) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Kommunstyrelsens personaldelegation 33 Motion från Miljöpartiet (MP) om bättre villkor för småbarnsföräldrar att engagera sig politiskt Dnr KS 2013/0543 Handlingar

Läs mer

Pm att söka om medel till insatser för jämställdhet, antidiskriminering, barnrättsperspektivet och nationella

Pm att söka om medel till insatser för jämställdhet, antidiskriminering, barnrättsperspektivet och nationella Malmö stad Stadskontoret Pm att söka om medel till insatser för jämställdhet, antidiskriminering, barnrättsperspektivet och nationella minoriteter Inledning Kommunstyrelsens utskott för demokrati, jämställdhet

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 20 juni 2017 kl. 10:00-11:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 32-39 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Ingemar Einarsson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 26 april 2016 kl. 10:30-11:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 33-44 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Anders Andersson (C) Bertil Dahl (V) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 november 2015 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 97-101 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl

Läs mer

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Förebygg fallolyckor hos våra äldre

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Förebygg fallolyckor hos våra äldre TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2016-10-26 KS 2015/1051 Kommunfullmäktige Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Förebygg fallolyckor hos våra äldre Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Anna Tora Huss (MP) Cornelia Kirpensteijn,

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 9 juni 2015 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 36-42 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Anders Andersson (C)

Läs mer

Revidering av Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun

Revidering av Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 2019-01-29 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2019:41 Birgitta Berg 016-710 18 33 1 (2) Kommunstyrelsen Revidering av Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun

Läs mer

Ändringar i revisorernas reglemente

Ändringar i revisorernas reglemente TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2017-09-21 KS 2017/0824 50044 Rev 2017-10-25 Kommunfullmäktige Ändringar i revisorernas reglemente Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Yttrande över remiss av Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholm stad

Yttrande över remiss av Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholm stad Arbetsmarknadsförvaltningen Utvecklings- och utredningsstaben Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-09-07 Handläggare Lisa Svensson Telefon: 08-50847980 Till Arbetsmarknadsnämnden den 19 september 2017 Ärende

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN. Innehållsförteckning

ANBUDSINBJUDAN. Innehållsförteckning UPPHANDLING AV PENSIONSADMINISTRATION OCH FÖRSÄKRING FÖR GISLAVED KOMMUN, GNOSJÖ KOMMUN, HYLTE KOMMUN, VAGGERYD KOMMUN OCH VÄRNAMO KOMMUN 1 Innehållsförteckning Inbjudan... 3 Allmän orientering... 3 Upphandlande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 mars 2018 kl. 8:30-10:20 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 34-42 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Verksamhetsnytta från SKI

Verksamhetsnytta från SKI Verksamhetsnytta från SKI Tjänster på ramavtal inom det finansiella området SKL Kommentus Inköpscentral Finansiella tjänster för dig att avropa Conny Callin, Marknadschef, conny.callin@ sklkommentus.se,

Läs mer

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-12-12 257 Tid 8.30-9.20 Plats Stadshuset Omfattning 261-267 ande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 16 juni 2015 kl. 8:30-9:35 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 49-53 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Instruktion för kommundirektören

Instruktion för kommundirektören TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ann-Mari Nilsson 2019-01-31 KS 2018/0056 Tel 0480-45 01 31 Kommunstyrelsen Förslag till beslut Kommunstyrelsen godkänner föreslagna ändringar i kommundirektörens

Läs mer

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-04-20 Tid 8.30 9.35 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 77-83 ande Malin Petersson (M) ordförande Bertil Dahl (V) Anders Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 10:50-11:20 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 50-53 ande Jonas Lövgren (M) Dzenita Abaza (S) Johan Persson (S) Ingemar Einarsson (C) Bertil Dahl (V) ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 KS/2015:207. Beslutsunderlag Beslutsunderlag med förslag till avtal

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 KS/2015:207. Beslutsunderlag Beslutsunderlag med förslag till avtal Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2019-02-04 1 (1) Sida 38 KS/2015:207 Förlängning av Ramavtal för ungdomshälsor i Östergötland Sammanfattning Sedan 1 juli 2015 finns ett ramavtal

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 24 26, 28-32

Sammanträdesprotokoll 24 26, 28-32 1 (7) Sammanträdesprotokoll 24 26, 28-32 Sammanträdesdatum 9 mars 2015 Plats och tid Stadshuset, rum A 394, kl 08:15-11:15 Sammanträdet ajournerades kl 9:20-9:30. Tjänstgörande ledamöter Ordförande Jazmin

Läs mer

Deltagande i Partnerskapet för barnets rättigheter i praktiken 2016-2019

Deltagande i Partnerskapet för barnets rättigheter i praktiken 2016-2019 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Hagström Ingela Datum 2015-08-19 Diarienummer KSN-2015-1584 Kommunstyrelsen Deltagande i 2016-2019 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta att Uppsala kommun

Läs mer

STYRDOKUMENT Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun

STYRDOKUMENT Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 1 (5) STYRDOKUMENT Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun Beslutad när Kommunstyrelsen 2018-03-13, 36 Beslutad av Diarienummer Kommunstyrelsen KSKF/2018:53 Ersätter Gäller

Läs mer

Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun

Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 2018-02-12 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2018:53 Birgitta Berg 016-710 18 33 1 (2) Kommunstyrelsen Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun Förslag till

Läs mer

Framtidens vårdinformationsstöd inom SUSSA samverkan

Framtidens vårdinformationsstöd inom SUSSA samverkan Framtidens vårdinformationsstöd inom SUSSA samverkan Är det möjligt med en gemensam målbild för nio regioner/landsting? Jonas Rudenstam, anestesiläkare ledamot i SUSSA styrgrupp ordförande FVIS RVN Innehåll

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 april 2012 kl. 8:30 09:30 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 45-49 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anna Thore (MP) Anders Andersson (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 23 januari 2018 kl. 8:30-10:00 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 1-6 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik Sölvinger (L) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 februari, 2012 kl. 8:30 9:50 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 24 30 ande Johan Persson (S) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP) Anders Andersson

Läs mer

Överenskommelse om att stärka arbetet med mänskliga rättigheter

Överenskommelse om att stärka arbetet med mänskliga rättigheter MEDDELANDE FRÅN STYRELSEN NR 12/2017 Vårt ärendenr: 17/00003 2017-06-09 Kommunstyrelserna Landstingsstyrelserna/regionstyrelserna Överenskommelse om att stärka arbetet med mänskliga rättigheter Ärendenr:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(1) Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 maj 2018 kl. 8:30 Plats KS-salen, stadshuset Enligt uppdrag Anette Mellström Föredragningslista Val av protokollsjusterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.35 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 mars 2016 kl. 8:30-9:20 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 27-33 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 28 april 2015 kl. 9:30-11:25 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 25-30 ande Mattias Adolfson (S) ordförande Jonas Lövgren (M) vice ordförande Johan Persson (S) 25-29 Anders Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personalutskottet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personalutskottet. Innehåll Innehåll 57 Godkännande av ärendelista... 74 58 Motion om vikariehanteringssystem - svar... 75 59 Delårsbokslut per 31 augusti 2017... 77 60 Klämdagar 2018... 78 61 Skyddskommittén i Mullsjö kommun...

Läs mer