Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 23 april 2019

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 23 april 2019"

Transkript

1 Östra Göteborg Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 23 april Uppföljningsrapport mars 2019 Uppföljningsrapporten innehåller uppföljning av ekonomi- och personalutveckling inklusive kostnads- och volymutveckling per verksamhetsområde. Förvaltningen har en positiv avvikelse på cirka tkr mot periodiserad budget för den aktuella perioden. Nämnden lämnar till och med mars en årsprognos för 2019 på 0 tkr. Överskottet som nämnden visar till och med perioden kommer att förbrukas under året genom planerade satsningar och framtida kostnader. Stadsdelsnämnden Östra Göteborg beslutade att godkänna uppföljningsrapporten för mars Remiss. Samråd om översiktsplan för Göteborg, fördjupad för centrala Göteborg Byggnadsnämnden har beslutat att samråd ska genomföras för förslag till Fördjupad översiktsplan (FÖP) för centrala Göteborg. Översiktsplanens geografiska område omfattar även Marieholm och Gamlestads Torg inom SDN Östra Göteborgs område, samt påverkar kommande kopplingar och stråk mellan stadsdelarna Östra Göteborg, Centrum och Örgryte-Härlanda. För att få fram ett så bra beslutsunderlag som möjligt och för att ge möjlighet till insyn och påverkan är en diskussion om framtiden viktig, med medborgarna och med samhällsbyggandets aktörer. Stadsdelsförvaltningen avstår från att ta ställning till förslaget som helhet då förvaltningen främst studerat de delar som direkt berör Östra Göteborgs område. Förvaltningen ser positivt på att förslaget betonar centrala Göteborg som en plats där olika människor befinner sig, eller passerar igenom, utifrån många olika anledningar. Stadsdelsnämnden Östra Göteborg beslutade att översända förvaltningens tjänsteutlåtande över förslag till Fördjupad översiktsplan för centrala Göteborg som eget yttrande till byggnadsnämnden. Östra Göteborg, snabbprotokoll 1 (5)

2 5. Yttrande till byggnadsnämnden över förslag till ny översiktsplan för Göteborg Byggnadsnämnden har beslutat att samråd ska genomföras för förslag till ny Översiktsplan för Göteborg. För att få fram ett så bra beslutsunderlag som möjligt och för att ge möjlighet till insyn och påverkan är en diskussion om framtiden viktig, med medborgarna och med samhällsbyggandets aktörer. Varje kommun ska ha en aktuell översiktsplan, med långsiktig målbild för användning av mark, vatten och bebyggd miljö. Stadsdelsförvaltningen godkänner fortsatt arbete med förslaget till ny översiktsplan för Göteborg. Förvaltningen lämnar bland annat följande synpunkter: Förvaltningen föreslår att ett andra samråd genomförs, innan förslaget till översiktsplan ställs ut för granskning, då stadsbyggnadskontoret anger att förslaget i stora delar ska förändras och utvecklas efter nuvarande samråd. Förvaltningen anser att formuleringen boende och besökare i målbilden är begränsande och föreslår ändring till de som bor, vistas och verkar i staden. Det sociala perspektivet bör föras in än mer i förslaget. Barnperspektivet bör lyftas fram tydligare. Byggande av fler bostäder är nödvändigt. Utanför bostadshusen måste dock även plats för goda och tillgängliga miljöer kunna erbjudas, för möten, lek med mera. Stadsdelsnämnden Östra Göteborg beslutade att godkänna fortsatt arbete med förslag till ny Översiktsplan för Göteborg. 6. Yttrande till kulturnämnden över Förslag till Göteborgs Stads plan för kulturplanering Kulturnämnden har beslutat att sända förslag till Göteborgs Stads plan för kulturplanering på remiss. Förslaget syftar till att tydliggöra och systematisera stadens arbete med kulturplanering inom stadsutveckling och planering, genom att definiera kulturvärden och insatser för en sammantagen kulturplanering i staden. Stadsdelsnämnden Östra Göteborg beslutade att godkänna fortsatt arbete med Förslag till Göteborgs Stads plan för kulturplanering Östra Göteborg, snabbprotokoll 2 (5)

3 7. Uppdaterat driftanslag för Kulturhus i Bergsjön Stadsdelsnämnden Östra Göteborg önskar uppdatera den ekonomiska ramen med tkr för drift av det nya kulturhuset i Bergsjön. Driftskostnaden inkluderar hyra, leasing, verksamhets- och personalkostnader. Den 1 april 2019 överfördes alla bibliotek från stadsdelsnämnderna till Kulturnämnden. Eftersom Bergsjöns bibliotek ska inrymmas i det nya kulturhuset måste ramjustering ske även för Kulturnämnden. Enligt en preliminär beräkning är hyres- och leasingkostnad för biblioteket i Bergsjöns kulturhus tkr. Total driftskostnad för Bergsjöns kulturhus i 2019 års penningvärde beräknas bli tkr, exklusive bibliotekets personal- och verksamhetskostnad som finansieras av kulturnämndens ordinarie biblioteksverksamhet. Stadsdelsnämnden Östra Göteborg beslutade att överlämna uppdaterade bedömningar avseende driftkostnader för Bergsjöns kulturhus. 8. Svar på motion gällande att införa klimatmål och klimatbudgetar i stadens alla nämnder och bolag Stadsdelsnämnden har fått en motion från Karin Pleijel (MP) och Åse-Lill Törnqvist (MP) som handlar om att införa klimatmål och klimatbudgetar i stadens alla nämnder och bolag. Motionen hänvisar till det klimatstrategiska programmet i staden, Parisavtalet samt utredningen Fossilfritt Göteborg vad krävs?. Utredningen visar tydligt att staden behöver agera i klimatfrågan. Förslaget innebär att varje verksamhet själva ska ta fram klimatmål och redovisa sin totala mängd växthusgasutsläpp i en klimatbudget. Det övergripande syftet är att nå hållbara halter i atmosfären för att inte överskrida det globala 1,5-graders mål. Förvaltningens anser att det är fullt möjligt att skriva in klimatmål i budgeten. Ytterst är det dock en politisk fråga om hur och på vilket sätt det ska ske. Frågor kopplade till miljö- och hälsoskyddsområdet bör drivas och samordnas centralt då kompetensen oftast saknas i nämnder och bolag. Stadsdelsnämnden Östra Göteborg beslutade att översända förvaltningens tjänsteutlåtande som eget yttrande till kommunstyrelsen. 9. Återrapportering av uppdrag rörande attraktiv arbetsgivare Vid stadsdelsnämndens möte i februari fick förvaltningen i uppdrag att se över möjligheterna att erbjuda personalen trygga anställningar, kompetensutveckling, god Östra Göteborg, snabbprotokoll 3 (5)

4 arbetsmiljö och tjänsteförmåner i syfte att göra SDN Östra Göteborg till en mer attraktiv arbetsgivare. Förvaltningen svarar att SDF Östra Göteborg ligger väl framme inom de delar där vi själva äger frågan och kan påverka. En rad aktiviteter pågår och nya planeras under året. Avseende tjänsteförmåner och trygga anställningar är det områden där förvaltningen är bundna till centrala kollektivavtal. Förvaltningen har dock använt det handlingsutrymme som finns avseende förmåner och även haft hög efterlevnadsgrad av kollektivavtalen, vilket medfört att även inom detta område ligger stadsdelen väl framme jämfört med övriga stadsdelar. Ett exempel på detta är att andelen timanställningar har minskat och ligger i linje med stadens mål. Stadsdelsnämnden Östra Göteborg beslutade att anteckna informationen till protokollet. 10. Redovisning av förutsättningar för sommaraktiviteter och ferieplatser i Östra Göteborg Förvaltningen fick efter ett yrkande från Moderaterna och Liberalerna i uppdrag att återkomma med en redovisning av vilka aktiviteter som är planerade för sommarlediga barn i Östra Göteborg. Förvaltningen har också redovisat hur arbetet går med att öka antalet ferieplatser i området, både i samarbete med andra aktörer och stadsdelens internt framtagna platser. Stadsdelsnämnden Östra Göteborg beslutade att anteckna informationen till protokollet. Yrkande angående klimat och miljö (FI), (V) och (MP) har skrivit ett yttrande där de framhåller vikten av att Östra Göteborg tar ansvar för att minska miljöpåverkan och ta klimatfrågan på allvar. Det görs redan en del åtgärder för miljön i vår stadsdel och fler är på gång, men de anser att takten behöver öka ytterligare för en omställning som säkrar framtida generationers liv. Östra Göteborg ska vara en föregångare vad det gäller att ta miljöoch klimatansvar. Partierna bakom yttrandet vill ge förvaltningen i uppdrag att för nämnden presentera en sammanställning över hur stadsdelen arbetar, eller skulle kunna arbeta, med de åtgärder för miljö och klimat som rapporterna lyfter och som är aktuella för nämnden. Sammanställningen ska innehålla information om i vilken omfattning åtgärderna görs idag samt vilka möjligheter och hinder som finns för att genomföra dessa fullt ut. Dokumentet får gärna innehålla förslag på ytterligare åtgärder som kan göras i stadsdelen, för att minska klimatpåverkan och uppnå miljömålen, än de som rapporterna lyfter. Östra Göteborg, snabbprotokoll 4 (5)

5 Yrkandet gick till votering som resulterade i sex ja-röster och fem nej-röster vilket innebär att yrkandet avslås. Yrkande om redovisning av ungdomarnas resor med anledning av slopade sommarlovskort 2019 (S) har skrivit ett yrkande om sommarlovskort satsade dåvarande majoritet i Göteborg på att låta skolungdomar år resa gratis med kollektivtrafik under sommarmånaderna, något som sedan togs bort när det blev regeringsskifte. Stadsdelsnämnden Östra Göteborg beslutade att ge förvaltningen i uppdrag att återkomma med en redovisning av följande: Har ungdomar i mindre utsträckning tagit del av aktiviteter i andra stadsdelar? Åker ungdomar mindre kollektivt än under de sommarlov man tidigare erhållit gratis Västtrafikkort? Tackar ungdomar i större utsträckning nej till sommarjobb i annan stadsdel? Yrkande angående arbetsmiljö inom hemtjänsten (FI), (V), (MP) och (S) har skrivit ett yrkande där de lyfter arbetsmiljön inom hemtjänsten. Bakgrunden är det brev som områdescheferna har skrivit och där de lyfter fram de problem som finns med tekniken och det nya mobila arbetssättet som gör att det för närvarande inte går att övergå till den beslutade ersättningsmodellen med utförd tid som grund brevet lyfter områdescheferna också att den kontroll och styrning som medarbetarna står under är i konflikt med det tillitsbaserade arbetssättet. Mot bakgrund av det ser partierna bakom yrkandet att det inte är möjligt att i nuläget införa ersättningsmodell för utförd tid som skulle försvåra en redan ohållbar situation som riskerar att ytterligare förvärra arbetsmiljön för hemtjänsten och ge konsekvenser för dem vi är till för. De anser därför att införandet måste pausas i väntan på en ordentlig konsekvensanalys. Stadsdelsnämnden Östra Göteborg beslutade att skicka yrkandet till kommunstyrelsen och för kännedom till Nämnden för intraservice. Östra Göteborg, snabbprotokoll 5 (5)

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 28 augusti 2018

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 28 augusti 2018 Östra Göteborg Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 28 augusti 2018 3. Göteborgsförslag (Ärende 639) Rör inte Kortedala bibliotek Ett medborgarförslag angående Kortedala

Läs mer

Inhyrning och kostnader för lokal för ett nytt världslitteraturhus i Gamlestaden

Inhyrning och kostnader för lokal för ett nytt världslitteraturhus i Gamlestaden Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2017-04-03 Diarienummer: N132-0347/13 Sektor Kultur och fritid Eeva Bolin, Lena Svärd, Ulla Andreasson Telefon: 365 00 00 E-post: ulla.andreasson@ostra.goteborg.se Inhyrning

Läs mer

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 23 oktober 2018

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 23 oktober 2018 Östra Göteborg Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 23 oktober 2018 3. Månadsuppföljning tom september 2018 En gång i månaden följer förvaltningen upp kostnadsutvecklingen

Läs mer

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 30 maj 2017

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 30 maj 2017 Snabbprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-30 Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 30 maj 2017 2. Yttrande till Stadsrevisionen med anledning av granskning av rutiner för

Läs mer

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 19 juni 2018

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 19 juni 2018 Östra Göteborg Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 19 juni 2018 3. Mål- och inriktningsdokument budget 2019 för stadsdelsnämnden Östra Göteborg (M), (L) och (KD) har

Läs mer

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 21 juni 2017

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 21 juni 2017 Snabbprotokoll Sammanträdesdatum 2017-06-21 Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 21 juni 2017 2. Mål- och inriktningsdokument inför budget 2018 Varje år lägger partierna

Läs mer

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 18 december 2018

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 18 december 2018 Östra Göteborg Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 18 december 2018 3. Månadsuppföljning till och med november 2018 SDN Östra Göteborg I denna rapport följer förvaltningen

Läs mer

Åtgärder för att nå ett fossilfritt Göteborg tjänsteresor, fossilfria drivmedel och transporter

Åtgärder för att nå ett fossilfritt Göteborg tjänsteresor, fossilfria drivmedel och transporter Kommunfullmäktige Handling 2019 nr 119 Åtgärder för att nå ett fossilfritt Göteborg tjänsteresor, fossilfria drivmedel och transporter Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Yrkande

Läs mer

Svar på remiss angående förslag till Program för utveckling av Göteborgs Stads medborgarservice

Svar på remiss angående förslag till Program för utveckling av Göteborgs Stads medborgarservice Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2011-02-23 Diarienummer: N137-0095/11 Utvecklingsavdelning Astrid Tunås Telefon: 366 20 08 E-post:astrid.tunas @vastra.goteborg.se Svar på remiss angående förslag till Program

Läs mer

Snabbprotokoll Sammanträdesdatum Information. Årsredovisning Beslut Informationen antecknas. 2.1 Förslag till kommunfullmäktige

Snabbprotokoll Sammanträdesdatum Information. Årsredovisning Beslut Informationen antecknas. 2.1 Förslag till kommunfullmäktige Information Årsredovisning 2016 Informationen antecknas. 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. 0043/17 Årsredovisning för Göteborgs Stad 2016 2. 0938/16 Göteborgs Stads uppföljningsrapport 4 2016 3. 0453/17

Läs mer

Yttrande angående yrkande angående inrättande av ett Skärgårdsråd under Kommunstyrelsen

Yttrande angående yrkande angående inrättande av ett Skärgårdsråd under Kommunstyrelsen Yttrande (D) 12 mars 2019 Yttrande angående yrkande angående inrättande av ett Skärgårdsråd under Yttrandet Alliansen och Socialdemokraterna föreslår i ett gemensamt yrkande att Demokraternas förslag om

Läs mer

/18 Gemensam beredning av stadens taxor och avgifter

/18 Gemensam beredning av stadens taxor och avgifter 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. 1760/18 Inriktningsbeslut för stadsutvecklingen inom Älvstadens delområde Backaplan 2. 1419/18 Hemställan från Göteborg Energi AB gällande förslag till justering av

Läs mer

Inhyrning av lokaler för nytt stadsdelskontor SDN Norra Hisingen

Inhyrning av lokaler för nytt stadsdelskontor SDN Norra Hisingen Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-06-02 Diarienummer 0936/13 Lokalsekretariatet Stadsutveckling Johan Nyström Telefon 031-368 02 35 E-post: johan.nystromstadshuset.goteborg.se Inhyrning av lokaler för nytt

Läs mer

Yttrande till kommunstyrelsen över remiss angående innovationsprogram för Göteborgs Stad

Yttrande till kommunstyrelsen över remiss angående innovationsprogram för Göteborgs Stad Tjänsteutlåtande Förvaltningscontroller Utfärdat: 2017-04-05 Simon Flodén Diarienummer: N136-0214/17 Telefon: 366 00 24 (eller Göteborgs Stad växel 365 00 00) E-post: simon.floden@afh.goteborg.se Yttrande

Läs mer

8 Trafik- och gatumiljöplan för City. Svar på remiss från stadsbyggnadskontoret Dnr 4.1/2134/2017

8 Trafik- och gatumiljöplan för City. Svar på remiss från stadsbyggnadskontoret Dnr 4.1/2134/2017 Kulturnämnden 2017-09-19 Sida 56 (90) 8 Trafik- och gatumiljöplan för City. Svar på remiss från stadsbyggnadskontoret Dnr 4.1/2134/2017 Beslut Kulturnämnden beslutar enligt förslag från kulturförvaltningen:

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 0993/12 Repronummer 256/15

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 0993/12 Repronummer 256/15 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-10-01 Diarienummer 0993/12 Repronummer 256/15 Kommunikation/Demokrati Klas Forsberg Telefon 031-3680618 E-post: klas.forsberg@stadshuset.goteborg.se Riktlinjer e-förslag

Läs mer

Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad

Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Sida 1 (6) 2016-08-30 Handläggare Monica Slama Telefon: 08-508 23 092 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2016-09-22 Strategi

Läs mer

Göteborg ska få ett nytt kulturhus. Och det ska ligga i Bergsjön.

Göteborg ska få ett nytt kulturhus. Och det ska ligga i Bergsjön. Göteborg ska få ett nytt kulturhus. Och det ska ligga i Bergsjön. Nu blir drömmen om ett kulturhus i Bergsjön verklighet. Göteborgs kommunfullmäktige har bestämt att Göteborg ska få ett nytt kulturhus.

Läs mer

Instruktion för Stockholms stads äldreombudsman

Instruktion för Stockholms stads äldreombudsman Utlåtande 2016:49 RI+RVIII (Dnr 105-1889/2015) Instruktion för Stockholms stads äldreombudsman Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Instruktion för Stockholms stads äldreombudsman

Läs mer

Förvaltningen föreslår att den årliga redovisningen till kulturnämnden införlivas i handlingsplanerna utifrån Kulturprogrammet framöver,

Förvaltningen föreslår att den årliga redovisningen till kulturnämnden införlivas i handlingsplanerna utifrån Kulturprogrammet framöver, Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-06-01 Diarienummer 1039/13 Göteborgs stadsmuseum Cornelia Lönnroth Telefon: 031-368 36 09 E-post: cornelia.lonnroth@kultur.goteborg.se Återremiss: Kompletterande uppdrag

Läs mer

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 29 september 2015

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 29 september 2015 Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 29 september 2015 2. Uppföljningsrapport 2 år 2015, N132-0557/14 Snabbprotokoll Sammanträdesdatum 2015-09-29 För närvarande räknar

Läs mer

Hållbar stad öppen för världen. Göteborgs kommunfullmäktige goteborg.se

Hållbar stad öppen för världen. Göteborgs kommunfullmäktige goteborg.se Hållbar stad öppen för världen Göteborgs kommunfullmäktige 2018 2022 goteborg.se Göteborgs kommunfullmäktige Kommunfullmäktige är det högsta beslutande organet i Göteborgs Stad. Här fattas de övergripande

Läs mer

Yttrande om HR-program för Göteborgs Stad, begäran om godkännande

Yttrande om HR-program för Göteborgs Stad, begäran om godkännande Yttrande S, MP, V Kommunstyrelsen Ärende 0955/17 Yttrande om HR-program för Göteborgs Stad, begäran om godkännande Göteborgs stads starkaste tillgång är dess medarbetare. Staden har ett stort ansvar att

Läs mer

Remiss om Modernisering av sociala system

Remiss om Modernisering av sociala system Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Individ- och familjeomsorgen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-02-05 Handläggare Karin Johansson Telefon: 08-50805097 Till Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd 2018-03-08

Läs mer

Remiss från Trafikverket - Samråd vägplan E45 Slakthusmotet

Remiss från Trafikverket - Samråd vägplan E45 Slakthusmotet Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-05-04 317, Dnr 0410/16 Remiss från Trafikverket - Samråd vägplan E45 Slakthusmotet Tidigare behandling Bordlagt den 20 april 2016, 274. Handlingar Stadsledningskontorets

Läs mer

Strategi för romsk inkludering. Svar på remiss från kommunstyrelsen

Strategi för romsk inkludering. Svar på remiss från kommunstyrelsen Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Sida 1 (5) Handläggare Raphaële Choppin Telefon: 0761231923 Till Kulturnämnden 2018-04-17 Strategi för romsk inkludering. Svar på remiss från kommunstyrelsen

Läs mer

Fördjupad förstudie för Världslitteraturhuset enligt alternativet på 1200 m2

Fördjupad förstudie för Världslitteraturhuset enligt alternativet på 1200 m2 Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2017-01-03 Diarienummer: N132-0347/13 Sektor Kultur och fritid Eeva Bolin Telefon: 365 00 00 E-post: eeva.bolin@ostra.goteborg.se Fördjupad förstudie för Världslitteraturhuset

Läs mer

/ / /17. Val av justerare Hampus Magnusson (M) Godkännande av dagordning Godkänns efter ändring RAPPORTER OCH UPPDRAG

/ / /17. Val av justerare Hampus Magnusson (M) Godkännande av dagordning Godkänns efter ändring RAPPORTER OCH UPPDRAG 214 Val av justerare Hampus Magnusson (M) 215 Godkännande av dagordning efter ändring RAPPORTER OCH UPPDRAG 216 0011/17 Fastighetsdirektörens rapport Antecknas VERKSAMHETSSTYRNING 217 0008/17 Uppföljningsrapport

Läs mer

Protokoll SDN AFH Sammanträdesdatum Tid: 17:00-18:20. Plats: Granlidens äldreboende. Paragrafer:

Protokoll SDN AFH Sammanträdesdatum Tid: 17:00-18:20. Plats: Granlidens äldreboende. Paragrafer: Tid: 17:00-18:20 Plats: Granlidens äldreboende Paragrafer: 279-303 Närvarande Beslutande Camilla Widman (S) ordförande tjg. ej p.g.a jäv 282 Peter Hermansson (M) andre vice ordförande Christian Larsson

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Snabbprotokoll Sammanträdesdatum

Snabbprotokoll Sammanträdesdatum 1. Ärenden 1. Dnr Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering Stina Svensson (FI) och Marie-Louise Bergström (Vägv), onsdagen den 18 november kl 08:15. 2. Dnr

Läs mer

1. Dnr 1146/15 Uppdrag beträffande Världslitteraturhus i Gamlestaden. 2. Dnr 1534/15 Förvärv av besöksnäringens aktier i Göteborg & Co Träffpunkt AB

1. Dnr 1146/15 Uppdrag beträffande Världslitteraturhus i Gamlestaden. 2. Dnr 1534/15 Förvärv av besöksnäringens aktier i Göteborg & Co Träffpunkt AB Information Information beträffande biogasutvecklingen, Föredragande Lotta Brännström, Göteborg Energi AB, 20 min 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. Dnr 1146/15 Uppdrag beträffande Världslitteraturhus

Läs mer

Redovisning av förslag till "Vackra Stockholm

Redovisning av förslag till Vackra Stockholm Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-04-30 Handläggare Britt Mattsson Telefon: 08-508 09330 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Förvaltningens

Läs mer

Tillägg till tjänsteutlåtande daterat , angående inriktning för organisationsanpassningar inom äldreomsorgen

Tillägg till tjänsteutlåtande daterat , angående inriktning för organisationsanpassningar inom äldreomsorgen Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2013-02-28 Diarienummer: N132-0060/13 Sektor Äldreomsorg samt hälso- och sjukvård Carina Helgesson-Björk, Josefine Schultz Telefon: 365 00 00 E-post: fornamn.efternamn@ostra.goteborg.se

Läs mer

18: Motion (V) - Inför konkurrens på lika villkor inom hemtjänsten/nattpatrullen (V) Delges:

18: Motion (V) - Inför konkurrens på lika villkor inom hemtjänsten/nattpatrullen (V) Delges: Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-09-24 18: Motion (V) - Inför konkurrens på lika villkor inom hemtjänsten/nattpatrullen (V) Delges: Omvårdnadsnämnden Dnr 17KS398 Beslut Kommunfullmäktige beslutar

Läs mer

Yttrande till kommunstyrelsen över förslag till ny kommunallag (SOU 2015:24)

Yttrande till kommunstyrelsen över förslag till ny kommunallag (SOU 2015:24) Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2015-05-22 Diarienummer: N132-0504/15 Utvecklingsavdelningen Åke Ström Telefon: 365 00 00 E-post: fornamn.efternamn@ostra.goteborg.se Yttrande till kommunstyrelsen över förslag

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer N /11

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer N /11 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2013-04-11 Diarienummer N138-0027/11 Sektor Kultur och fritid Michael Göransson Telefon 031-3665000, Fax 031-3666001 E-post: fornamn.efternamn@xxxxxx.goteborg.se Mötesplats Amhult

Läs mer

Icke tjänstgörande ersättare Lars Wingerup (S), Heléne Bolling (S), Hans Åslund (V), Kerstin Karlsson (C) och Robin Hagström (SD)

Icke tjänstgörande ersättare Lars Wingerup (S), Heléne Bolling (S), Hans Åslund (V), Kerstin Karlsson (C) och Robin Hagström (SD) PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 10:00-11:45 Beslutande Mathias R Karlsson (S), ordförande Frida Bergvall (S) Joakim Rylin (S) Matti Wahlström (V) Elisabeth Wanneby (MP) 2:e vice ordförande

Läs mer

Handlingar till personalutskottets möte den 19 augusti 2014 i Vänersborg

Handlingar till personalutskottets möte den 19 augusti 2014 i Vänersborg Handlingar till personalutskottets möte den 19 augusti 2014 i Vänersborg FÖREDRAGNINGSLISTA Sammanträde med personalutskottet den 19 augusti 2014 Plats: Blå salongen, Residenset, Vänersborg Tid: Kl. 09.00-15.00

Läs mer

Yttrande över motion av Thomas Åvall (SD) om att avskaffa avgiften för trygghetslarm

Yttrande över motion av Thomas Åvall (SD) om att avskaffa avgiften för trygghetslarm Handling 2012 nr 139 Yttrande över motion av Thomas Åvall (SD) om att avskaffa avgiften för trygghetslarm Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Beslut Stadsdelsnämnden avslog yrkandet efter votering som slutade med 6 ja (S,V och MP) mot 5 nej (M, L och KD).

Beslut Stadsdelsnämnden avslog yrkandet efter votering som slutade med 6 ja (S,V och MP) mot 5 nej (M, L och KD). Snabbprotokoll Sammanträdesdatum 2015-12-15 Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 15 december 2015 2 a Tillsättning av stadsdelsdirektör Efter att Ulla-Carin Olsson har

Läs mer

Fördjupad översiktsplan för Östergarnslandet, antagande

Fördjupad översiktsplan för Östergarnslandet, antagande Rf 96 Fördjupad översiktsplan för Östergarnslandet, antagande RS 2015/184 - Förslag FÖP Östergarnslandet och Katthammarsvik - Utställningsutlåtande -Plankarta inför antagande - Regionstyrelseförvaltningen

Läs mer

Uppdragsutbildning för förskollärare Skrivelse av Lotta Edholm (L)

Uppdragsutbildning för förskollärare Skrivelse av Lotta Edholm (L) PM 2016:203 RIV (Dnr 108-1741/2015) Uppdragsutbildning för förskollärare Skrivelse av Lotta Edholm (L) Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. Skrivelse av Lotta Edholm (L)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll Beslutsärenden 4 5 6 7 Ungdomsmotion om fler billiga hyreslägenheter yttrande Checklista för barnperspektivet vid beslut

Läs mer

Revidering av förvaltningens hantering av medborgarförslag

Revidering av förvaltningens hantering av medborgarförslag ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING KANSLIENHETEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2008-907-000 SID 1 (5) 2008-12-10 Handläggare: Anne-Marie Hemphälä Telefon: 08-508 10 034 Till Östermalms stadsdelsnämnd sammanträde 2008-12-18

Läs mer

Mål- och inriktningsdokument för miljö- och klimatnämnden inför 2019

Mål- och inriktningsdokument för miljö- och klimatnämnden inför 2019 XX Mål- och inriktningsdokument för miljö- och klimatnämnden inför 2019 1. Inledning Kommunfullmäktiges budget gäller i sin helhet inklusive de inriktningstexter som finns där. Tillsammans med detta dokument

Läs mer

Välkommen till. Västra Hisingen. 29 mars 2017

Välkommen till. Västra Hisingen. 29 mars 2017 Välkommen till Västra Hisingen 29 mars 2017 SDN Västra Hisingen så styrs stadsdelen Jahja Zeqiraj, Stadsdelsnämndens ordförande Så styrs staden Stadsdelsnämnder 11 ordinarie ledamöter och 11 ersättare

Läs mer

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 24 november 2015

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 24 november 2015 Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 24 november 2015 Snabbprotokoll Sammanträdesdatum 2015-11-24 2. Ny ersättare i stadsdelsnämnden, N132-0002/15 Kommunfullmäktige beslutade

Läs mer

Klimat- och miljömål Nynäshamns kommun , remiss

Klimat- och miljömål Nynäshamns kommun , remiss 1 (4) Handläggare: Helena Näsström Tillväxt- och regionplanenämnden Klimat- och miljömål Nynäshamns kommun 2017 2020, remiss Ärendebeskrivning Nynäshamns kommun har tagit fram ett förslag till Klimat-

Läs mer

VISION FÖR CITY. Utvecklingen av Stockholms City till år 2030

VISION FÖR CITY. Utvecklingen av Stockholms City till år 2030 VISION FÖR CITY Utvecklingen av Stockholms City till år 2030 BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade den 22 juni 2011 att ge stadsledningskontoret i uppdrag att i samråd med berörda förvaltningar och bolag

Läs mer

Månadsrapport per februari 2017

Månadsrapport per februari 2017 Södermalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 143-2017-1.2.1. Sida 1 (5) 2017-02-23 Handläggare Annegret Wallin Telefon: 08-508 12 023 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2017-03-09

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 2/2016 LS 2016-0039 Personalutskott Torsdagen den 25 februari 2016 Kl 10.00-12.00 9-16 Sammanträde med landstingsstyrelsens personalutskott Datum

Läs mer

Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad

Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Tjänsteutlåtande Dnr 1.6.1-6148/2016 Sida 1 (7) 2016-08-31 Handläggare Somia Frej Telefon: 08-508 33 027 Till Utbildningsnämnden 2016-09-22

Läs mer

tom 21 tom 21 Kulturförvaltningen Stationsgatan 12 Uppsala 2015-8-28 Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

tom 21 tom 21 Kulturförvaltningen Stationsgatan 12 Uppsala 2015-8-28 Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Uppsala 1(2) Plats och tid: Stationsgatan 12, Uppsala, kl 15.00-17.10 Tjänstgörande: Peter Gustavsson (S) ordf Karolin Lundström (V) 1:e v ordf Eva Edwardsson (FP) 2:e v ordf Elisabeth Ståhle (MP) Arne

Läs mer

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 20 oktober 2015

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 20 oktober 2015 Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 20 oktober 2015 Snabbprotokoll Sammanträdesdatum 2015-10-20 2. Budget 2016, N132-0605/15 Varje år tas ett budgetdokument fram som

Läs mer

Revidering av Göteborgs stads program för e-samhälle

Revidering av Göteborgs stads program för e-samhälle Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-06-29 Diarienummer 1047/18 Handläggare Stefan Granlund Telefon:031-368 04 85 E-post: stefan.granlund@stadshuset.goteborg.se Revidering av Göteborgs

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

Etablering av företagshotell i Slakthusområdet Motion (2016:79) av Ulla Hamilton (M)

Etablering av företagshotell i Slakthusområdet Motion (2016:79) av Ulla Hamilton (M) Utlåtande 2017:125 RI (Dnr 106-1030/2016) Etablering av företagshotell i Slakthusområdet Motion (2016:79) av Ulla Hamilton (M) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motion (2016:79)

Läs mer

Uppföljning av folkhälsoavtal HSN 12 och SDN Östra Göteborg Ärendet Uppföljning av folkhälsoavtalet enligt Folkhälsoplattform 2014.

Uppföljning av folkhälsoavtal HSN 12 och SDN Östra Göteborg Ärendet Uppföljning av folkhälsoavtalet enligt Folkhälsoplattform 2014. Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2015-03-02 Diarienummer: N132-0228/13 Utvecklingsavdelningen Charlotta Green, Åsa Svensson Telefon: 365 00 00 E-post: charlotta.green@ostra.goteborg.se Uppföljning av folkhälsoavtal

Läs mer

Välfärdsutredningens slutbetänkande Kvalitet i Välfärden (SOU 2017:38)

Välfärdsutredningens slutbetänkande Kvalitet i Välfärden (SOU 2017:38) Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Sida 1 (5) 2017-06-02 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 50 129 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-06-15 Kvalitet i Välfärden (SOU 2017:38)

Läs mer

Välkomna! Stadsdelsprogram Frölunda. Onsdag 18 mars 2015 Kl och 18.00

Välkomna! Stadsdelsprogram Frölunda. Onsdag 18 mars 2015 Kl och 18.00 Välkomna! Stadsdelsprogram Frölunda Onsdag 18 mars 2015 Kl. 15.00 och 18.00 - Presentation - Uppdrag Stadsdelsprogram Frölunda - Frågestund - Diskussion om platser på kartan Medverkande Patrik Centerwall

Läs mer

Yttrande gällande motion om gång- och cykelbana till Bondängen

Yttrande gällande motion om gång- och cykelbana till Bondängen KF 26:1 KF 26:2 ORDFÖRANDEFÖRSLAG Dnr KS/2016:628-034 2017-02-08 1/2 KF 26:3 Yttrande gällande motion om gång- och cykelbana till Bondängen Förslag till beslut Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige

Läs mer

5 Tertialrapport för Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

5 Tertialrapport för Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Sida 6 5 Tertialrapport 2 2016 för Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Beslut 1. Budgetjustering begärs hos kommunstyrelsen med 0,6 miljoner kronor för ökade prestationer inom omsorgs om personer med

Läs mer

En förutsättning för att ett planarbete ska påbörjas är att ett planavtal skrivs där parterna är överens om innehållet.

En förutsättning för att ett planarbete ska påbörjas är att ett planavtal skrivs där parterna är överens om innehållet. 2014-11-06 Dnr 0735/13 Planbesked Karlavagnsgatan Byggnadsnämnden har den 25 november 2014 461 beslutat att starta detaljplan för bostäder och verksamheter vid Karlavagnsgatan enligt produktionsplan för

Läs mer

Nytt it-program för Stockholms stad

Nytt it-program för Stockholms stad ÄLDREFÖRVALTNINGEN KOMMUNIKATION TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 0401-308/2012 SID 1 (7) 2012-11-19 Handläggare: Carl Smitterberg Telefon: 08-508 36 221 Till Äldrenämnden Svar på remiss från kommunstyrelsen Dnr:

Läs mer

Kultur i ögonhöjd för, med och av barn och unga, program för barn- och ungdomskultur i Stockholm

Kultur i ögonhöjd för, med och av barn och unga, program för barn- och ungdomskultur i Stockholm HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR FÖRS KOLA, FRITID OCH KUL TUR TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2013-03-25 Handläggare: Anna Magnfors Telefon: 08-508 05073 Till Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd

Läs mer

Maria Rydén Karin Pleijel 20-24

Maria Rydén Karin Pleijel 20-24 Närvarande Ledamöter Ordföranden Tord Karlsson (S) 12-19, samt Maria Rydén (M), Karin Pleijel (MP), Daniel Bernmar (V), Ann Catrine Fogelgren (L) 12-18, David Lega (KD) Övriga närvarande Ingrid Andreae,

Läs mer

STOCKHOLMS ÖVERSIKTSPLAN UTSTÄLLNING

STOCKHOLMS ÖVERSIKTSPLAN UTSTÄLLNING STOCKHOLS ÖVERSIKTSPLAN UTSTÄLLNING Kortversion, maj 2009 Framtida Stockholm formas idag! Stockholm har vuxit kraftigt de senaste åren och mycket pekar på en fortsatt tillväxt. Denna utveckling ställer

Läs mer

Strategi för god, hälsosam och klimatsmart mat

Strategi för god, hälsosam och klimatsmart mat Avdelningen för förskola Avdelningen egen regi Sida 1 (6) 2018-09-27 Handläggare: Katarina Höök 08 508 18 138 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-11-15 Strategi för god, hälsosam och klimatsmart mat Svar på

Läs mer

Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 24 maj 2016

Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 24 maj 2016 Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 24 maj 2016 Sid Justering... 2 27 Information om MRP-uppdrag LED 13, 2015 Jämställt bemötande... 3 28 Information

Läs mer

Kommunens preliminära ekonomiska resultat /16 Uppdaterad krisledningsplan för stadsledningskontoret

Kommunens preliminära ekonomiska resultat /16 Uppdaterad krisledningsplan för stadsledningskontoret Information Kommunens preliminära ekonomiska resultat 2016 Informationen antecknas. 1. Kommunstyrelsen som nämnd 1. 1502/16 Uppdaterad krisledningsplan för stadsledningskontoret Votering 12-1. Reservation

Läs mer

Yttrande över motion från Mats Eriksson (SD) och Lars Hansson (SD) om att ingen post skall ge högre ersättning än vad ett kommunalråd får

Yttrande över motion från Mats Eriksson (SD) och Lars Hansson (SD) om att ingen post skall ge högre ersättning än vad ett kommunalråd får Handling 2015 nr 126 Yttrande över motion från Mats Eriksson (SD) och Lars Hansson (SD) om att ingen post skall ge högre ersättning än vad ett kommunalråd får Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens

Läs mer

Genomförande av jämställdhetsanalys och upprättande av ett jämställdhetsbokslut för att Stockholm ska bli jämställt

Genomförande av jämställdhetsanalys och upprättande av ett jämställdhetsbokslut för att Stockholm ska bli jämställt Utlåtande 2011: RI (Dnr 222-1065/2011) Genomförande av jämställdhetsanalys och upprättande av ett jämställdhetsbokslut för att Stockholm ska bli jämställt Motion (2011:36) av Ann-Margarethe Livh (V) Kommunstyrelsen

Läs mer

1. Förslag till budget 2018 och flerårsplaner

1. Förslag till budget 2018 och flerårsplaner 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. Förslag till budget 2018 och flerårsplaner 2019-2020 2. Antagande av detaljplan för bostäder och verksamheter vid Karlavagnsplatsen inom stadsdelen Lindholmen i Göteborg

Läs mer

Förslag till ersättningsmodell i vård- och omsorgsboende i samband med parboendegaranti inom äldreomsorgen

Förslag till ersättningsmodell i vård- och omsorgsboende i samband med parboendegaranti inom äldreomsorgen KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD TILL RESULTATSTYRNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2011-10-07 Handläggare: Christina Egerbrandt Telefon: 08 508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Sammanträde

Läs mer

Föredragande borgarrådet Anna König Jerlmyr anför följande.

Föredragande borgarrådet Anna König Jerlmyr anför följande. PM 2013:125 RVII (Dnr 325-838/2013) Socialstyrelsens allmänna råd om grundläggande kunskaper och förmågor hos personal som ger stöd, service eller omsorg enligt SoL eller LSS till personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare jämte tid och plats för protokollets justering.

Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige OBS! Lokal KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. Tid: Måndag 3 november 2014 kl. 18:00. 1. Upprop, val av

Läs mer

Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad - remissvar till kommunstyrelsen

Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad - remissvar till kommunstyrelsen stadsdelsförvaltning Ekonomiavdelningen Sida 1 (5) 2016-07-21 Handläggare Kalle Sönnergren Telefon: 08-50814670 Till stadsdelsnämnd Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad - remissvar till

Läs mer

Förslag till Färdplan för ett fossilbränslefritt Stockholm 2050.

Förslag till Färdplan för ett fossilbränslefritt Stockholm 2050. MILJÖFÖRVALTNINGEN PLAN OCH MILJÖ TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-12-19 Handläggare: Örjan Lönngren Telefon: 08-508 28 173 Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2013-02-05 p. 17 Förslag till Färdplan för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

/15 Program för utveckling av intern service för staden

/15 Program för utveckling av intern service för staden 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. 1199/15 Redovisning av kommunfullmäktiges uppdrag avseende Göteborgs Gatu AB, Kommunleasing AB och Försäkrings AB Göta Lejon (Jonas Ransgård) 2. 1319/11 Policy och

Läs mer

Remiss av färdplan för ett Stockholm för alla - en rapport från kommissionen för ett socialt hållbart Stockholm, Dnr KS 2018/911

Remiss av färdplan för ett Stockholm för alla - en rapport från kommissionen för ett socialt hållbart Stockholm, Dnr KS 2018/911 Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Strategi och internservice Dnr 1.5.1-738-2018 Sida 1 (6) 2018-10-22 Handläggare Sofia Kántor Telefon: 08-508 042 45 Till Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd 2018-11-15

Läs mer

Välkomna till Göteborgs Stad

Välkomna till Göteborgs Stad Välkomna till Göteborgs Stad Introduktion för Socialsekreterare och Biståndsbedömare Maria Tuvegran, HR Stadsledningskontoret Introduktionsfilm 2 Attraktiv arbetsgivare genom bästa verksamheten 3 Allt

Läs mer

Huddinge kommuns kollektivtrafikplan Remiss från Huddinge kommun Remisstid den 31 mars 2015

Huddinge kommuns kollektivtrafikplan Remiss från Huddinge kommun Remisstid den 31 mars 2015 PM 2015: RVII (Dnr 123-110/2015) Huddinge kommuns kollektivtrafikplan Remiss från Huddinge kommun Remisstid den 31 mars 2015 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. Som svar

Läs mer

Stockholms stads brottsförebyggande program. Svar på remiss från stadsledningskontoret.

Stockholms stads brottsförebyggande program. Svar på remiss från stadsledningskontoret. FASTIGHETS- OCH SALUHALLSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE FSN 2005-09-22 Handläggare: Bo Helin Staben Tel: 08 508 269 53 bo.helin@fsk.stockholm.se Dnr FS2005/106/580 2005-09-09 Till Fastighets- och saluhallsnämnden

Läs mer

Östra Göteborg. Protokoll LSG Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård

Östra Göteborg. Protokoll LSG Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård Protokoll LSG 2017-01-03 Ärende Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård Tid 2017-01-03, kl 13:00 15:00 Plats Hörnrummet, två trappor upp, Förstamajgatan 2A Ledamöter

Läs mer

Ny grundskola F-3 vid Saffransgatan

Ny grundskola F-3 vid Saffransgatan Angered Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-11-21 Diarienummer N131-0683/17 Handläggare Ingela Lund Telefon: 031-365 11 01 E-post: ingela.lund@angered.goteborg.se Ny grundskola F-3 vid Saffransgatan Ärendet

Läs mer

Ronald Caous bredbandskoordinator 33

Ronald Caous bredbandskoordinator 33 Tid: 17:00 19:15 Plats: Nämndrummet vån 1 Paragrafer: 30-46 Närvarande Ledamöter Tord Karlsson (S) Ida Balog (M) Michael Törnqvist (MP) Mathias Wrångelin (M) Adriana Aires (V) Kent Wetterskog (L) Niklas

Läs mer

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2015-12-01 Diarienummer: 0506/12 Aktbeteckning: 2-5300 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans

Läs mer

Framtidens kollektivtrafik i Stockholm

Framtidens kollektivtrafik i Stockholm KORTVERSION Framtidens kollektivtrafik i Stockholm REGIONALT TRAFIKFÖRSÖRJNINGSPROGRAM FÖR STOCKHOLMSREGIONEN Vad är trafikförsörjningsprogrammet? Trafikförsörjningsprogrammet är det viktigaste styrande

Läs mer

Sommarlovsentreprenörer Motion (2015:32) av Maria Danielsson (-)

Sommarlovsentreprenörer Motion (2015:32) av Maria Danielsson (-) Utlåtande 2016:63 RIII (Dnr 106-873/2015) Sommarlovsentreprenörer Motion (2015:32) av Maria Danielsson (-) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motion (2015:32) av Maria Danielsson

Läs mer

Uppmärksamma Victoria Benedictsson Motion (2016:8) av Rasmus Jonlund m.fl. (alla L)

Uppmärksamma Victoria Benedictsson Motion (2016:8) av Rasmus Jonlund m.fl. (alla L) Utlåtande 2017:127 RII (Dnr 106-127/2016) Uppmärksamma Victoria Benedictsson Motion (2016:8) av Rasmus Jonlund m.fl. (alla L) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motion (2016:8)

Läs mer

Axel Josefson Mathias Sköld

Axel Josefson Mathias Sköld Handling 2019 nr 16 Ny modern styrning och ledning av Göteborgs Stad Till Göteborgs kommunfullmäktige s förslag tillstyrker yrkande från M, L och C den 30 januari 2019 och föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Brottsofferjourerna i Stockholm (2 bilagor)

Brottsofferjourerna i Stockholm (2 bilagor) Kansliavdelningen SOCIALTJÄNSTFÖRVALTNINGEN Handläggare: Berit Jernberg Tfn: 08-508 25 039 T JÄNSTEUTLÅTANDE 2005-04-25 S OCIALTJÄNSTNÄMNDEN 050519 DNR 119-75/2005 DNR:106-145/2005 Till Socialtjänstnämnden

Läs mer

En ny stadsdels namnsättning Motion (2011:6) av Tomas Rudin (S)

En ny stadsdels namnsättning Motion (2011:6) av Tomas Rudin (S) Utlåtande 2011:134 RIII (Dnr 312-304/2011) En ny stadsdels namnsättning Motion (2011:6) av Tomas Rudin (S) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motion (2011:6) av Tomas Rudin

Läs mer

Regionstyrelsen 1-21

Regionstyrelsen 1-21 Regionstyrelsen 1-21 Tid: 2017-01-31, kl 13:00-16:45 Plats: Regionens Hus, sal A 7 Motion Seniorkort inom kollektivtrafiken, en folkhälso-, jämställdhets och hållbarhetsfråga Diarienummer: RJL 2016/1287

Läs mer

Styrelsesammantrade Sammantradesdatum kl Protokoll Nr 5/2019

Styrelsesammantrade Sammantradesdatum kl Protokoll Nr 5/2019 2019-06-14 kl.09.00-11.10 Protokoll Nr 5/2019 Narvarande: Ordinarie ledamoter: Claes Johansson Ordforande Peter Rundstrom 2:a vice ordforande Peter Danielsson Christopher Saart Bengt Johansson Ralf Lorentzon

Läs mer

Uppsala., KULTURNÄMNDEN

Uppsala., KULTURNÄMNDEN Uppsala., Plats och tid: Stationsgatan 12, Bergius, k1.15.15-17.30, ajournering 16.00-16.15 ande: Peter Gustavsson (S), Ordförande Karolin Lundström (V), 1:e vice ordförande Eva Edwardsson (L), 2:e vice

Läs mer

Förstärkt gemensam inköps- och upphandlingsorganisation

Förstärkt gemensam inköps- och upphandlingsorganisation Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-09-15 Handläggare Sigrún Andersdóttir Telefon: 08-508 25 119 Till Socialnämnden 2017-10-17 Förstärkt gemensam inköps- och

Läs mer