Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud."

Transkript

1 Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Men snart börjar dom få klarhet i det hela. Monstret är en lättläst bok som alla kan läsa från ca 8års ålder.

2

3 kapitel 1 Ljuden - Hörde du det där, sa Alice. - Vadå, frågade Mia och Junie. Alice undrade vad det där ljudet var. Hon tänkte att hon måste vara sjuk. Alice gick till den mystiska slöjdläraren och sa att hon skulle gå till skolsyster. När Alice kom till skolsyster så hörde hon ljudet igen, hon undrade vad som höll på att hända. Hon gick in till skolsyster. Skolsyster sa att det inte var något fel på Alice. Så hon fick gå tillbaks till lektionen. När Alice kom tillbaks, kom Junie och Mia ut och undrar vad som hände. Dom hade också hört ljuden. Då kom Stina, Irma, Agnes och Kerstin ut. Alice, Junie och Mia tänkte nej!. Det var dom som mobbade Alice, Junie och Mia, men ibland var dom snälla. -Nu är lektionen slut sa sura Fia. Alla gick in och sa hejdå. Sen fick dom gå på rast. Alice och hennes kompisar gick och hämtade var sin skoltidning. Men då hörde dom ljudet igen, alla blev helt stela!!

4 Kapitel 2; Rädslan! Nästa dag när Alice kom till skolan kände hon att något inte stod rätt till. Då kom hennes favoritlärare Margareta. - Hur mår du?, frågade Margareta. - Jo det är bra, men det känns som att något inte står riktigt rätt till, sa Alice. - Men vad är det som inte står rätt till, frågade Margareta. - Igår när när jag var med Junie och Mia så hörde vi konstiga ljud på slöjden. Sen kände jag mig lite sjuk så jag gick till skolsyster då hörde jag ljuden igen. Men när vi gick för att hämta skoltidningen senare på dagen så hörde vi ljuden ytterligare en gång, sa Alice. - Men du det kanske känns bättre om du får en bulle. Jag bakade nyss goda Wienerbröd, kom så går vi, sa Margareta. - Det vore gott, sa Alice. Alice gick med Margareta till hennes kontor. Dom satt och pratade och fikade. När Alice kom tillbaka till klassrummet så kom Kerstin och hennes kompisar. - Var har du varit? Har du skolkat eller?, frågade Kerstin. - Nej det har jag inte, Jag var bara hos Margareta, sa Alice. - Jaha, men varför var du hos henne då, sa Kerstin. - Det har du inte med att göra, sa Alice. Sen gick Alice för hon orkade inte tjafsa. När Alice gick därifrån såg hon en skugga och hörde ljuden igen. Alice gick till Junie för Mia var sjuk. -Du Junie, jag hörde ljuden idag igen men samtidigt såg jag en skugga. Jag tycker att det här börjar bli lite läskigt, sa Alice.

5 -Jag tycker också att det börjar bli lite läskigt, men om vi inte tänker på det så blir det inte lika farlig. Föresten har du några pengar på dig? sa Junie. - Ja, det har jag, varför undrar du? sa Alice. - Jag tänkte bara fråga om du vill hänga med till stan efter skolan, sa Junie. - Ja vad kul, det vill gärna göra, sa Alice. Då hörde de ljuden igen och såg en skugga samtidigt.

6 - Nu äntligen är skolan slut, sa Alice. - Då går vi till stan då, sa Junie. Kapitel 3; Affischen När dom går ut igenom skolporten så ser dom ett papper på en lyktstolpe. Dom springer nästan fram till lyktstolpen för att se vad det är för lapp. När Alice och Junie kom fram var det en Affisch på lyktstolpen. (Texten lyder.) Ingenting har hänt i dag Allting har varit lugnt på skolan i dag! Hälsar skoltidnings redaktionen. Ingenting har hänt i dag allt är lugnt. Ni behöver inte fråga om något eller prat med någon. Allt är helt lugnt. Vad konstigt tyckte båda två. Det var blåsigt den dagen. Plötsligt tilltog vinden, pappret flög upp och dom såg att något stod på baksidan. Dom börjar läsa på andra sidan. (Texten lyder). Skolan har blivit hemsökt!!!!!! Något har hänt under natten. För skolan är helt i kaos och polisen har varit här på morgonen och tittat. Under natten har någon varit inne på skolan och har stökat runt. När rektorn kom på morgonen var allt i ett helt stort kaos. När slöjdlärarna kom var allt material utdraget. Skolan är i totalt kaos och vi misstänker att det är någon märklig varelse, medger rektorn när skoltidningens reporter Sara Granvall talat med rektorn. -Vad märkligt undra om detta kan ha något med syslöjdsläraren att göra, nu får vi gå annars hinner butikerna att stänga, sa Alice. -Ja, det är bäst, sa Junie. Och så gick dom. Men under tiden dom gick tänkte dom vad som stod på lappen.

7 Kap 4: Upptäckten - Alice kan du gå ner i källaren och hämta en rosa tråd, sa sura Fia - Ja, det kan jag göra, sa Alice Alice gick ner i källaren. Hon tog även med sig Junie. När dom kom ner i källaren så gick dom in i förrådet, där sysakerna låg. När dom skulle ta tråden såg dom en stor skugga sträcka sig över rummet. Alice och Junie vände sig om sakta, sakta och såg det stora monstret. - Men är inte det där en väldigt stor paprika eller???, sa Alice. - Jo, det är en väldigt stor paprika. Men kan en paprika var ett väldigt stort monster? sa Junie. Båda tyckte att det var konstigt. Monstret kom bara längre och längre in i rummet, till slut var monstret precis framför tjejerna. - Hej vad gör ni här då? sa monstret. Tjejerna blev helt paffa av att monstret verkade vara snällt. Alice och Junie visste inte vad dom skulle göra för någonting. Till slut vågade Alice prata med monstret. - Eee, vi skulle hämta en tråd till syslöjden, sa Alice. - Okej, jag heter Rödos! Vad heter ni då?, sa monstret. - Hej, Rödos. Jag heter Alice och hon heter Junie, men vi måste gå nu till lektionen, sa Alice. - Men då blir jag ju ensam, sa monstret. - Stackars dig, men vi kan komma tillbaka i morgon om du vill, sa Junie. - Ok lovar ni det? Men skynda er nu så dom inte undrar vart ni tog vägen, sa Rödos. - Ja visst det gör vi. Hej då, sa Alice och Junie. Sen gick dom. När dom kom tillbaka till slöjden kollade alla på dom. Men ingen sa något som tur var för då skulle dom inte veta vad dom skulle säga. Efter en stund slutade dom lektionen och sen fick dom gå hem. Alla utom Alice och Junie, dom gick glatt ner till källaren för att träffa Rödos. När dom kom ner ropade dom lite försiktigt på Rödos, för dom ville inte att någon annan skulle höra dom. Men Rödos kom inte och flickorna blev oroliga för honom. När dom nästan hade gett upp hoppet för Rödos, så hörde dom plötsligt några steg så dom sprang och gömde sig för att ingen skulle upptäcka dom. Men då kom någon fram till dom och undrade vad dom höll på med, då var det ju Rödos som kom till dom. Flickorna blev så glada och undrade var han hade varit, då sa han lugnt att han hade skrämt upp några elever som bråkade i biblioteket. - Vi kom bara för att säga hej då och godnatt och att vi skulle komma tillbaka i morgon, sa Alice - Vad gulliga ni är det var trevligt att ni kom till mig. Vi syns i morgon, sa Rödos.

8 Sen gick dom hem och tänkte väldigt mycket på Rödos. Här uppe är Rödos här uppe är Rödos

9 Dikten! Alice gick in i klassrummet, för hon skulle hämta sin mattebok. Då såg hon en lapp på sin plats. Följande text stod på lappen... Monster är töntiga, Töntiga finns inte och du lika så töntig!!! Alice tog med sig lappen och gick snabbt så ingen hittade lappen. När Alice kom ner till biblioteket där Junie väntade så sa Alice inget om lappen. Sen gick dom till extra matten. - Du Junie, sa Alice. - Ja, vad är det? sa Junie. - Jag undrar om du har fått en lapp på din plats i klassrummet? sa Alice. - Nej, det har jag inte fått. Har du fått en eller?, sa Junie. - Ja, det har jag. Det står så här..., sa Alice. Och så gav Alice lappen till Junie.

10 Boken Nästa dag när Alice kom till skolan skulle hon bara in på biblioteket. För att dom börjar senare på fredagar så biblioteket har öppnat. Alice gick fram till en bibliotekarie och frågade vart faktaböcker om paprikor fanns någonstans. Bibliotekarien började rysa. Sedan sa hon denna vägen var det och Alice följde efter. När hon hade visat vart dom fanns någonstans gick bibliotekarien snabbt i väg från Alice och in i fika rummet. Alice öppnade boken och läste följande... Paprikamonster lever bara i svenska skolkällare. När dom träffar en människa för första gången blir paprikan rädd, men bli inte rädd för att dom är inte farliga. När du lär känna paprikan är dom väldigt snälla. Dom ser ut som en helt vanlig paprika. Alla har olika färg. Vi människor har ju olika hud färger och paprikorna har också olika färg. Paprikamonstret äter vanliga paprikor och andra grönsaker. Dom äter inte kött för att då dör dom. Alice blev rädd. Men hon sa inget, utan hon gick från biblioteket utan att låna boken. Sen gick hon raka vägen till nästa lektion.

11 Blandning Alice kom lite tidigare till nästa lektion som var hemkunskap. Så att Alice klurade ut ett recept som hon skulle göra på en sallad. För salladen skulle hon ha med sig till nästa slöjdlektion. För att hon ska skrämma slöjdläraren, sura Fia, som är elak mot alla. Nu kom bara receptet upp i Alice hjärna. Alice började skriva ner receptet i sin anteckningsbok som hon har med sig överalt. Hon började höra steg utanför och såg att lektionen började. Så hon skrev klart så fort hon kunde. När lektionen hade börjat och läraren hade sagt att dom skulle skriva ett eget recept skrev bara Alice av det och sedan lämnade hon in det. Hon blev klar så fort att hon fick börja med det hon skulle göra på nästa lektion. Dom skulle få göra receptet till sin blandning. Alice gick runt och letade efter alla ingredienser, men alla ingredienser fanns inte på hemkunskapen så hon fick gå till köket och där fanns allt. Sen började hon blanda allt. Receptet lyder så här... Köttfärssoppa med svamp. Ingredienser: 1 kg köttfärs 0,5 liter grädde laktosfri (kan ej bytas ut mot annan grädde) 1 l sockerdricka 2 kg svamp valfri (det måste vara minst två sorters svamp) 10 dl skruv makaroner 200 g flytande margarin laktosfritt (kan ej bytas ut mor annat margarin eller smör) 0,5 liter mjölk laktosfri (kan ej bytas mot någon annan mjölk) 1 l rostad lök 1 l ica basisk apelsin juice Du behöver: 1 st stor kastrull 1 st storstekpanna 1 st stor slev 1 stor bunke Gör så här: Först tar du och lägger i köttfärsen i stekpanna och och steker den tills den är brun. Sedan lägger du i köttfärsen i grytan. Sedan lägger du i alla din svamp i stekpannan och fräser den tills du blir nöjd. När den sedan är klar lägger du i den i grytan. Nu ska du hälla i grädden, mjölken och margarinet i grytan. Sätt sedan sätter du på kastrullen plattan och temperaturen ska vara på 12 an. Det ska koka i tio minuter. Sedan ska du hälla i socker drickan och apelsinjuicen. Det ska koka i 5 minuter. Där efter ska du hälla i dom skruvade makaronerna och den rostade löken. Det ska koka i 20 minuter. Sedan ska det svalna i ca 30 min. Sedan ska det serveras. Alice gör grytan och sedan väntar hon. Det blir perfekt tid till slöjden.

12 Kap 8 Alice går ner i källaren där slöjden ligger. Men först ska hon ta en sväng förbi monstret så att han känner lukten av grytan. När Alice kommer utanför förrådet hör hon hur någon kommer ut ur dörren från förrådet. Det var bara Rödos som tur var. Alice sa att han skulle följa med henne till slöjden för att skrämma slöjdlärarn. Hon är väldigt skum så hon skulle få en liten läxa. Alice hoppades att hon skulle tro att Alice hade med sig en vanlig köttgryta till henne. -Du ska bara följa efter mig till slöjden med lite avstånd och gömma dig så mycket som möjligt, sa Alice till Rödos. Så gick dom till slöjden. Alice var väldigt nervös. Hon skakade så hon nästan tappade grytan. -Då var vi framme på slöjden, sa Alice. -Ok. Hur gör vi nu?, sa Rödos. -Nu ska vi vänta tills lektionen börjar och sedan ska vi gå in som vanligt. Du ska gå in efter mig för vi går sist. Så kommer du bara in där helt vanligt, sa Alice. -Så är det på det viset vi ska skrämma henne? Men vad ska vi säga om hon frågar varför du har en gryta med dig?, sa Rödos. -Jag säger bara att det är mitt mellanmål, sa Alice. -Bra då väntar vi bara på att lektionen ska börja, sa Rödos. Dom fick vänta en stund för att slöjden låg en bit bort i källaren så att det gick fort. Alice fick ha med sig grytan för att Rödos skulle få den sedan. Om han inte fick den skulle han inte följt med. Nu kom slöjdläraren, men hon såg inte Rödos som tur var. -Nu ska vi gå in, sa Alice. När Alice kom sist så skulle sura Fia precis stänga men då sa Alice att det var någon mer där ute. Hon såg undrande men höll upp dörren iallafall. Då kom Rödos glatt in i klassrummet och sura Fias reaktion var att hon skrek jättehögt och alla andra bara gapskrattade.

13 Kap 9: Sanningen Sura Fia blev helt chockad! Hon hämtade sig snabbt och sedan blev hon helt rasande. -Ut med skiten snabbt annars slänger jag ut er allihopa!, skrek sura Fia. -Det är inte någon skit det är min kompis, sa Alice kaxigt. -Var det du Alice som tog hit den?, skrek sura Fia. -Ja, det var jag och vad är det för fel med det då? sa Alice. -Ut med det samma både du och din kompis, skrek sura Fia. -Okej, jag går väl då, sa Alice. Alice gick med Rödos. Rördos fick sin gryta. Alice sa till Rödos att hon måste gå till lektionen. Rödos frågade om hon kommer tillbaka senare. -Ja det gör jag sa Alice. Sen gick hon. När Alice kom tillbacks till lektionen blev alla jätteglada för utom sura Fia. Hon blev arg. Men Alice brydde sig inte ett dugg utan hon började bara jobba med sitt arbete. Lektionen gick fort och bra. När lektionen var klar gick Alice snabbt därifrån innan sura Fia fick tag på henne. När Alice gick från slöjden träffade hon på värdens snällaste lärare Margareta. Margareta frågade Alice hur hon mådde och lite så. Dom stod och pratade tills Alice såg att klockan var mycket och hon var tvungen att springa till skåpet och lämna och hämta sina saker och sedan springa till nästa lektion. Som tur var låg den salen hon skulle till jämte hennes skåp. När lektionen var slut gick Alice ner till Rödos. -Hej Rödos, jag har en fråga till dig, sa Alice. -Hej, vad har du för fråga till mig, sa Rödos. -Hur blev du en levande paprika och kom till våran källare på skolan? sa Alice. -Jo det var så här, när jag var nästan mogen kom sura Fia till affären och skulle köpa en paprika för att experimentera med så hon kan få en paprika att leva. Hon lyckades uppenbarligen. När hon hade fått mig levande bodde jag hos henne i en vecka sen kunde hon inte ha kvar mig i sin källare så hon tog mig först till slöjden. Men där såg nästan några lärare mig och då flyttade hon mig hit till förrådet och sedan brydde hon sig inte mer om mig. Jag har varit här i flera år, sa Rödos. -Varför fick du flytta till skolan och inte bo kvar hemma hos henne? frågade Alice. -Hon kunde inte ha kvar mig hemma hos henne för att hon ville bli av med mig och orkade inte ta hand om mig längre, sa Rödos. -Det var inte roligt att höra, sa Alice. -Jag vill inte vara kvar här utan jag vill vara någon annanstans, sa Rödos. -Vad gör du när det är lov då?, frågade Alice. -Jag brukar springa runt i skolan, sa Rödos. -Du vill ju inte bo i skolan över lovet, du kan få bo hos mig, sa Alice. -Tack, vad snäll du är, sa Rödos. -Behöver du mat ofta eller? frågade Alice. -Nej det behöver jag inte, sa Rödos. -För att jag är borta i två veckor i sommar, sa Alice. -Det går bra. Om jag är hungrig så tar jag bara något i skafferiet, sa Rödos.

14 -Bra då följer du med mig efter skolavslutningen. Men du får akta dig så att ingen ser dig, sa Alice. -Hej då, sa Rödos. -Hej då, sa Alice. När Alice gick från Rödos var skoldagen slut. Hon såg att hon att resten av lektionerna var inställda. Så Alice gick hem men när hon kom ut undrade hon vad som hände för att polisen stod utanför och höll på att brottas med sura Fia. Junie och Mia var redan ute och Alice såg dom så hon gick till dom och frågade vad som hade hänt. Mia sa att sura Fia hade kidnappat en människa och experimenterade med flertalet djur. Alla hade alltid tyckt att hon var skum. Så nu slipper dom henne. Sen gick alla hem. Slut!!!

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? MONSTER Av Hannah ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? Det är ju tyst. röken vände sig argt och stirrade

Läs mer

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr.

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr. Monstret av Elsa Om författaren Namn Elsa Ålder 10 år Intressen Gymnastik och teater Familj Mamma, pappa och lillebror Husdjur Tre ökenråttor, en fisk och en kräfta Tidigare utgivna böcker Den magiska

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan Kapitel 1: Ljudet Det var en helt vanlig dag. Erik och hans klass hade kemilektion. Plötsligt hörde Erik konstiga ljud under golvet. Erik gillade inte kemiläraren. Han var sträng och sur hela tiden. Det

Läs mer

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef.

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef. Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef Om boken Stefany på Sjölundskolan utsätter sitt liv för fara. Vad är det som

Läs mer

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa? Baksidan Moa och Alex hör konstiga ljud på vinden. Ska dom våga kolla? Den elaka klasskamraten ställer till det för dom hela tiden. Moa går och kollar och sen. Hur ska det gå? Om du vill veta så får du

Läs mer

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå!

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå! Författare Alfred Sundgren 2014 Kapitel 1 Ljuden Adam gick in i kemisalen med sin bästa kompis Max. -Hörde du ljudet Max? -Nä, vadå för ljud? svarade Max. -Det lätt så här, bo bo bo. sa Adam. De ser en

Läs mer

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William.

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. MONS TRET Av Eliza - Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. De fortsatta att baka. William och

Läs mer

Efter kemilektion -Jag är rädd för vår kemilärare, sa Klumpen. -Jag med, svarade Lillen När de gick ut på rast så såg bara Lillen marken för Anita,

Efter kemilektion -Jag är rädd för vår kemilärare, sa Klumpen. -Jag med, svarade Lillen När de gick ut på rast så såg bara Lillen marken för Anita, Författare: Jonathan Therén 2014 Kapitel 1: Ljuden Det var ny termin och det var tråkigt att gå i skolan. -Hörde du? det låter som någon är i förrådet, sa Lillen -Nää, vadå? svarade Klumpen. -Nä, vad läbbigt

Läs mer

Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden

Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden Kalle författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden 1 2 Kapitel 1 hörde du ljudet? Hörde du ljudet sa Kalle till sin kompis Hansa? Vilket ljud det pratas ju bara svarade Hansa! Då vände sig läraren

Läs mer

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte locka fram monstret. Läs för att få veta mer. EBBA

Läs mer

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan vände sig om. - Kan du sluta kasta pennor på mig?! fräste Johan. - Håll käften! svarade Peter. - Nej!!! - Sluta kasta pennor

Läs mer

Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det

Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det lät som fågelkvitter Bert jobba nu. Anton jag är hungrig

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Monstret Av Amanda Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Minna. Det hade gått ett rykte om att

Läs mer

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom...

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Läs denna spännande boken, läs och få reda på vad som händer, du kommer inte kunna sluta läsa. Kapitel

Läs mer

FÖRFATTAREN ALKA 2014

FÖRFATTAREN ALKA 2014 FÖRFATTAREN ALKA 2014 Kapitel 1 Bob är i kemisalen och hör ett ljud som bankar i golvet. - Vad är det som bankar i golvet? säger Bob. - Va då, jag hör inget, säger Pom. - Va? Jag hör dunk dunk i golvet,

Läs mer

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Monstret #cool - Hörde du ljudet Mario nej nu kommer det igen, sa Lunde. - Sluta larva dig. Kom nu så går vi till idrotten, sa

Läs mer

Om författaren. Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin

Om författaren. Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin Monstret av Philip Om författaren Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin Om boken Boken handlar om en kille som heter Axel. Axel har

Läs mer

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars Författare Anton Rönnqvist 2014 Kapitel 1: Ljudet: Wille och Jack satt och åt. Plötsligt hörde Wille ett ljud. Det skrämde honom men ingen annan verkade ha hört ljudet. Wille frågade sin bästa vän Jack.

Läs mer

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här: -Hörde du ljudet? -Var inte dum nu Tom sa Tobias! Klockan ringde. Rasten var slut, dom hade sv efter. När de kom in sa sura Margareta idag ska vi skriva en bok med åtta kapitel och du Tom får hemläxa.

Läs mer

Monstret Arrax Av: Evelina

Monstret Arrax Av: Evelina Monstret Arrax Av: Evelina Kapitel 1: Ljuden På Streteredsskolan var kemilektionen i full gång. Klass 4a hade lektion. Och där fanns en tjej som hette Elvira. När det var ungefär 20 minuter kvar på lektionen

Läs mer

2014 Författare: LISU

2014 Författare: LISU 2014 Författare: LISU Kapitel 1. Ljuden -Hörde du ljudet? Alices klasskamrat Sara vände sig om. -Vilket ljud? -Det där ljudet som kom från golvet. -Hur lät det? -Typ som bom,bom...bom,bom... Längre i samtalet

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning kapitel 1 s.1 kapitel 3 s.3 kapitel 5 s.5 kapitel 2 s.2 kapitel 4 s.4 kapitel 6 s.6 Kapitel 1 Abdullah? Abdullah Alshori vaknade klockan 6.00 med tårta på sängen. Han fyller 18 år

Läs mer

Monstret. Författare William Andrén. Illustratör William Andrén

Monstret. Författare William Andrén. Illustratör William Andrén Monstret Författare William Andrén Illustratör William Andrén Kapitel 1:ljudet -Hörde du det,sa Eddie. -Vadå? sa Eddie. -Det var bara nog min fantasi Eddie och Simon är inne i matsalen och äter köttfärssås

Läs mer

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker. del 1 Kidnappandet Jag vaknade i min säng trött och arg, mamma och pappa hade slängt ut mig. För jag är nu 20 år, jag fyllde år i lördags. Varför slängde dom ut mig? Just nu bor jag hos min bästa vän Sara.

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon Av Eliza Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon är sträng. En gång när jag gick ner i källaren

Läs mer

Monstret. Av Natalia Zielinska

Monstret. Av Natalia Zielinska Monstret Av Natalia Zielinska Kapitel 1 Det är måndag och Sabina är på hemkunskap med sin bästis Alexandra. Trass Krass... - Vad var det? sa Sabina. - Vadå menar du? Fröken som pratar med Lasse? frågar

Läs mer

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon 1 Kapitel 1 hej Hej, jag heter Gabriella och går på Maden skolan. Jag har långt brunt hår och älskar kaniner. Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren

Läs mer

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Förföljaren Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Var på din vakt och håll ögonen öppna, med sylvassa naglar

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag Av Natalia Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag är rädd för. Han heter Erik. Han är äldst

Läs mer

Kapitel 2 Övernattning

Kapitel 2 Övernattning Kapitel 1 Sommarlov Det var den tolfte juni, jag hade precis fått sommarlov och firade det med en glass med mina två bästa kompisar, Maj och Isabell. Efter glassen satt vi och pratade på en bänk i parken.

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja!

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja! ÖNSKE BOKEN Önske boken Nu ska ni få höra om när jag var 13 år, 9 månader, 5 dar 3 timmar och 17 sekunder. Jag bodde i Stockholm med min familj. Jag hade två syskon dom heter Erik och Amanda. Min mamma

Läs mer

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren Kapitel Kapitel 1 Den låsta dörren sida 2-2 Kapitel 2 Brevet sida 3-4 Kapitel 3 Nyckeln sida 4-5 Kapitel 4 En annorlunda värld sida 5-6 Kapitel 5 Tam sida 6-7 Kapitel 6 Planen sida 7-8 Kapitel 7 Tillbaka

Läs mer

Lova hörde ljudet igen. Det låter som om dom där fötter dansar runt på rören.

Lova hörde ljudet igen. Det låter som om dom där fötter dansar runt på rören. Lova är i kemisalen. De har fått en ganska svår uppgift, så man måste konsentrera sig. Hon tittade på tavlan. Då hörde hon något ljud från golvet. Det lät som om något stort men ändå inte. Det lät nästan

Läs mer

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det. Magiska dörren 1 - Hej Hej jag heter Olle jag går på en skola som heter Oskarsskolan. Jag bor på Gotland och jag är rädd för min vikarie. Hon är ganska gammal och och hon är sträng hon hade det inte så

Läs mer

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar 19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar Rödluvan Det var en gång, en vacker solig dag, en liten flicka som hette Rödluvan. Hon lekte utomhus i sin trädgård. Hon kallades Rödluvan för hon hade en röd

Läs mer

Marios äventyr. Kapitel 1

Marios äventyr. Kapitel 1 Marios äventyr Kapitel 1 -Jag heter Mario. Jag är 10 år. Jag bor i ett litet grönt hus och min kompis Luigi bor i ett litet gult hus. Jag ska till min kompis Luigi, vi är bästa vänner. Nu ska jag gå till

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Peter och jag är 10 år. Jag går på Kajsaskolan. Min kompis heter Jonathan och går i min klass. Jag är rädd för min rektor på skolan, för varje dag går hon

Läs mer

Den magiska dörren. kapitel 1-hej

Den magiska dörren. kapitel 1-hej Den magiska dörren kapitel 1-hej Hej, jag heter Josefin. jag är 10 och ett halvt år gammal. Jag har bruna ögon och långt tjockt hår. Jag går på dans och fotboll. Jag har två bästa kompisar, Filippa och

Läs mer

Erik vände affischen och där stod det:

Erik vände affischen och där stod det: Monstret Hörde du ljudet? Eriks klasskamrat David vände sig om och blängde. -vilket ljud? Alla pratar ju. Arga Lucas spände ögonen i både Erik och David. - Tyst och ät annars får ni mejl hem! Dom sa okej

Läs mer

Anna Siverbo 5B Ht-15

Anna Siverbo 5B Ht-15 1 Drakägget Kapitel 1 Hej jag heter Maja jag är 9 år. Jag och min familj bor på en bondgård. När jag går ut från vårat hem så kommer jag till en marknad som heter Rikedall. Så min familj brukar gå dit

Läs mer

Det blåste nästan storm ute. Trädens

Det blåste nästan storm ute. Trädens 1 Det blåste nästan storm ute. Trädens kronor böjde sig för vinden och löven låg i frusna drivor på marken. Det var onsdagen före höstlovet. Måste vi gå ut på rast? sa Maja när skolklockan ringde. Nej,

Läs mer

Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet.

Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet. Författare: Nils Rosing 2014 Kapitel 1 : Ljudet Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet. -Vad har hänt? undrade Felix.

Läs mer

1 Kap ljudet - Hörde du ljudet? Sa Gunnar - Är du döv det är alla som pratar! Svarade Josef - Det lät som ett monster, sa Gunnar - Mes!! sa Josef till Gunnar - Det kommer från golvet!! sa Gunnar - Var

Läs mer

God morgon Z, Hoppas du kunnat sova. Det blev ju litet jobbigt igår, och jag tänkte att jag kanske kan försöka förklara hur jag ser på det som hände och på hur vi har det i ett brev. Jag gissar att du

Läs mer

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.! Dag 1 Det är en varm och solig fredag över potatis land. Moa potatisson äter glass på sin balkong i rad huset. hennes mamma är i London. Moa har sommarlov. Moa ska ha födelsedagskalas på söndag hon har

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren Kapitel 1 Hej jag heter Matteo Lindgren. Jag går på elevskolan. Jag är 10 år. Min bästa kompis heter Emil Hanson. Vaktmästaren är läskig. Han är alltid arg skriker så högt så att man blir rädd. Första

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

Min dagbok. Av: Iris Frick

Min dagbok. Av: Iris Frick Min dagbok Av: Iris Frick September Lördagen den 8 -Mamma! Sluta vara så tråkig, jag vill inte städa. Mamma och pappa är som två poliser som säger att jag ska göra en sak ena sekunden och något annat

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Den magiska dörren. Elsa hallén

Den magiska dörren. Elsa hallén Den magiska dörren Elsa hallén 1. Hej Hej! Jag heter Kajsa och jag är 10 år. Jag går på Svartviks skola, jag gillar att ha jans och tröja och jag har långt svart hår och blå ögon. Min bästa kompis heter

Läs mer

Thomas i Elvsted Kap 3.

Thomas i Elvsted Kap 3. Kap 3 Nu börjar träningen Imre, inte Ymre När kommer din pappa, frågar jag Lappen, vi kanske ska dela upp innan. Han är redan hemma, han jobbar på Metallen med datorer, säger Lappen, så vi ska nog strax

Läs mer

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Lina Kapitel 1 Lina var 10 år och satt inne med sina två vänner Gustav och Caroline.

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

MONSTRET. Av: Stina Boström

MONSTRET. Av: Stina Boström MONSTRET Av: Stina Boström Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? Frågade Lea. - Nej, vadå? Frågade Wilma. - Det lät som någon ropade, sa Lea. - Vad ni är barnsliga... Hånskrattade Anna. - Lägg av, det är

Läs mer

Kapitel 1 Hej jag heter James och jag går det fjärde året på Sliteskolan. Min bästa kompis Adam tycker att jag är snäll, rolig och omtänksam. Jag är lite rädd för en lärare på högstadiet läraren heter

Läs mer

KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 1/31. KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 2/31

KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 1/31. KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 2/31 KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 1/31 Välkommen att besvara undersökningen! Skolans användarnamn: Kartläggningslösenordet: Logga in till undersökningen KiVa Skola situationskartläggningen

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Jag sträcker på mig och går upp. Det är kallt i huset. Vi kom precis hem från en resa från Turkiet. Min kompis

Läs mer

Författare: Isak Söderlund

Författare: Isak Söderlund Författare: Isak Söderlund Fakta 1. Jini är en 10 årig flicka som fyller 11 år. 2. Hon är elev på sidsjö skolan 3. Hon är Adopterad från Japan hon har svart hår och skygg. 4. Hoppas ni gillar min bok

Läs mer

Av: Martina Gustafsson

Av: Martina Gustafsson Av: Martina Gustafsson Kapitel 1. Hej! Hej! Jag heter Jonna Linnea Bengtsson och är en vanlig tjej på 11 bast. Jag föddes den 4 Maj 2003. Jag går nog på världens konstigaste skola Eiraskolan i Stockholm,

Läs mer

- Mystiskt. - Haha, pratar du med dig själv nu också! det är Carl.

- Mystiskt. - Haha, pratar du med dig själv nu också! det är Carl. Av KABR Kapitel 1: Ljuden. - Hörde du Alex? säger Max. Max och Alex är i matsalen och äter lunch. De går i fyran. - Vadå? Alla pratar ju så man hör ju ingenting. Förresten vad var det för ljud menar du?

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr -11: Författare: Gertrud Malmberg

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr -11: Författare: Gertrud Malmberg sidan 1 Författare: Gertrud Malmberg Vad handlar boken om? Saras mamma ska ut och handla och Sara har inget att göra. Mamma föreslår att Sara ska ringa Maja som hon har sällskap med till skolan. Men mamma

Läs mer

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET Kapitel 1 HEJ! Hej! Jag heter Mandy och jag är 10 år. Jag går på Himlaskolan. Jag bor i Alafors.Rebecka är min bästa vän, hon bor också i Alafors. Hon är 10 år hon med. Vi leker varje dag i skolan. Rebecka

Läs mer

William gick in i korridoren och ser en affisch. Klassfotboll Rydskolan ska spela klassfotbollen.

William gick in i korridoren och ser en affisch. Klassfotboll Rydskolan ska spela klassfotbollen. Författare: Johan Hellman 2014 Kapitel 1 Ljuden - Hörde du, Andreas? - Nej, svarar Andreas - Jag hörde ett ljud från golvet, sa William. De satt i matsalen. - Hur lät det då? - Det lät så här, bom bom

Läs mer

Inledning. Övning 1: Frågestund

Inledning. Övning 1: Frågestund Kamratskap Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet.

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet. VAD ÄR PROBLEMET? Anna, 18 år, sitter i fåtöljen i mitt mottagningsrum. Hon har sparkat av sig skorna och dragit upp benen under sig. Okej, Anna jag har fått en remiss från doktor Johansson. När jag får

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN sid 2 KAPITEL 2 HEMLIGA KOJAN sid 4 KAPITEL 3 BROTTET sid 6 KAPITEL 4 ORMEN OCH ÖRNEN sid 7 KAPITEL 5 FEL MISSTÄNKTA sid 8 KAPITEL 6 AVSLÖJAD sid 10 KAPITEL

Läs mer

Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13

Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13 Vetlanda kommun Kvarnens förskola Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13 Barnen på Ugglan är sugna på Äventyr igen. Genom vår egen Uggla Hedvig har vi fått kontakt med en god Sagofe som heter Miranda. Hon

Läs mer

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om författaren Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om boken Klara är elva år och har en kompis som heter Amanda. Det finns en dum kille som heter Tobias.

Läs mer

Arvid är en helt vanlig kille. Har en kompis som "alla andra har nu för tiden". Men! En dag när han är på kemilektionen hör han ett ljud!

Arvid är en helt vanlig kille. Har en kompis som alla andra har nu för tiden. Men! En dag när han är på kemilektionen hör han ett ljud! Arvid är en helt vanlig kille. Har en kompis som "alla andra har nu för tiden". Men! En dag när han är på kemilektionen hör han ett ljud! Han blir direkt nyfiken och smyger ner på rasten. Och vad hittar

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1

Den magiska dörren. Kapitel 1 Den magiska dörren Kapitel 1 Hej jag heter Jakob och jag är 9 år och går på sunds val skolan. Jag hade också en dästa vän oliver.och vi ska gå till skolan för första gången med varandra.men jag var lite

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

Övning: Dilemmafrågor

Övning: Dilemmafrågor Övning: Dilemmafrågor Placera föräldrarna i grupper med ca 6-7 st/grupp. Läs upp ett dilemma i taget och låt föräldrarna resonera kring tänkbara lösningar. Varje fråga kan även visas på OH/ppt samtidigt,

Läs mer

När Jim går i polisskolan

När Jim går i polisskolan kapitel 1 När Jim går i polisskolan Hej jag heter Jim. Jag vill bli en polis. Jag är 18 år.jag måste gå på poliskola för att bli polis. Jag bor i Stockholm på ett hotell vid T centralen. Hotellet är fint.

Läs mer

Titta! säger Maja. Nu har det hänt

Titta! säger Maja. Nu har det hänt kapitel 1 En sjungande hund Titta! säger Maja. Nu har det hänt igen! Hon sträcker över tidningen som hon läser och visar Lasse en artikel. Lasse och Maja sitter i var sin skön fåtölj i Majas källare. Där

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

Monstret! Författare: Natalie Petrushenko 2014

Monstret! Författare: Natalie Petrushenko 2014 Monstret! Författare: Natalie Petrushenko 2014 Kapitel 1: Ljuden Alla i kemisalen satt med sina böcker och lyssnade på läraren, alla utom Lova. - pizzzzzt, Lova! viskade Lovas bästa kompis Sophie. - Lova!

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

Likabehandling och trygghet 2015

Likabehandling och trygghet 2015 Likabehandling och trygghet 2015 1 Jag är Man 58 48,3 Kvinna 58 48,3 Jag avstår från att definiera 4 3,3 mig Total 120 100 100% (120/120) 2 Det känns bra att gå i skolan Alltid 46 38,3 Oftast 55 45,8 Ibland

Läs mer

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan.

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan. Om författaren Namn Linnéa Ålder 9 år Intresse Handboll och teater Böcker som jag inspireras av Twilight 1 Familj Min storasyster, min mamma och min pappa Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tackar

Läs mer

Text & Musik Hans Isacsson. Emma Mobbare En tuff tjej som mår dåligt. Elak.

Text & Musik Hans Isacsson. Emma Mobbare En tuff tjej som mår dåligt. Elak. Rädda Ana Text & Musik Hans Isacsson En pjäs byggd på några av FN,s barnartiklar. Skriven på beställning av Rädda Barnen i Motala 1999 inför 10-års dagen av Barnkonventionens tillkomst år 1989 Barnens

Läs mer

Dennis svarade. Det var Maria. -Hej, det är Maria. -Hej, sa Dennis. -jag vill bara tacka för att du räddade min brors son. - Det var så lite så. - Och förlåt för att jag inte vågade säga ifrån på caféet,

Läs mer

Musen Martina vinner en baktävling

Musen Martina vinner en baktävling Musen Martina vinner en baktävling Douae Kapitel1 Det var en gång en mus som hette Martina. Hon har mellanstora ögon, brun och svart svans och brun och svart päls. Hon är bestämd och vill vara snabb på

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr sidan 1 Författare: Morten Dürr Vad handlar boken om? Boken handlar om Amir som är 9 år och går i andra klass. Amir vill göra saker på sitt eget sätt. I skolan ska de skriva om sitt sommarlov och Amir

Läs mer

Den magiska dörren. Av William Larsson Tell

Den magiska dörren. Av William Larsson Tell Den magiska dörren Av William Larsson Tell Hej jag heter Rasmus och är tio år.jag bor i ett stort hus på ett berg.min skola ligger precis utanför mitt hus.min skola heter kingskolan.den är väldigt dålig

Läs mer

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN D sovande flicka mamma lat son lat son lat son flitig gårdskarl gift med Ingvild flitig gårdsfru gift

Läs mer

Kapitel 1: Hej Hej jag heter Agnes och jag är en tjej på 10 år. Jag går på en skola som

Kapitel 1: Hej Hej jag heter Agnes och jag är en tjej på 10 år. Jag går på en skola som Kapitel 1: Hej Hej jag heter Agnes och jag är en tjej på 10 år. Jag går på en skola som heter Göteborgs djurakademi där man får ta med sig ett djur varje dag. På Göteborgs djurakademi går även min bästa

Läs mer

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn Lyssna på barnen 1 En tanke att utgå ifrån För att förstå hur varje unikt barn uppfattar sin specifika situation är det

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och MONSTRET AV: Freja Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och gick på skolan Röda hornet. Felicia

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

Den magiska dörren Av: Minna

Den magiska dörren Av: Minna Den magiska dörren Av: Minna den magiska dörren. 1. hej jag heter Lin jag är 9 år och jag går på sjöfälts skolan idag är det den första dagen efter sommarlovet. i morse när jag vaknade var klockan redan

Läs mer

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Magiska dörren. Gjord av Emma K Magiska dörren Gjord av Emma K Hej jag heter Violetta och är 11år och jag bor i en stad som heter Bounes Aires. Jag bor i ett radhus det finns 100 st radhus på min gata. Gatan heter Ladsa gatan 332. Jag

Läs mer

Ge aldrig upp. Träning

Ge aldrig upp. Träning Ge aldrig upp Träning Kom nu, vi blir sena, skriker Ellens pappa Rickard som sitter otåligt i bilen och väntar. Jag kommer, skriker Ellen tillbaka. När Ellen har satt sig i bilen kör Ellens pappa direkt

Läs mer

Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster.

Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster. Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster. Hur ska han säga till de andra att det var ett monster i

Läs mer