Kapitel 1: Hej Hej jag heter Agnes och jag är en tjej på 10 år. Jag går på en skola som

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kapitel 1: Hej Hej jag heter Agnes och jag är en tjej på 10 år. Jag går på en skola som"

Transkript

1

2 Kapitel 1: Hej Hej jag heter Agnes och jag är en tjej på 10 år. Jag går på en skola som heter Göteborgs djurakademi där man får ta med sig ett djur varje dag. På Göteborgs djurakademi går även min bästa kompis Emmy. Emmy är 10 år och har ganska långt blont hår. Hon är lite kortare än jag men är ändå ganska lång och har blåa ögon. På skolan finns många bra lärare, men vaktmästaren ger mig rysningar för han brukar slå djuren och han säger aldrig hej eller god morgon medan Tim alltid säger hej. Tim är 4:ans engelska och svensklärare. När jag vaknar hör jag att Dixie skäller. Jag går ner till köket och märker att Dixie inte har någon mat. Då går jag till skafferiet och hämtar 2 dl hundmat därefter häller jag upp en skål yoghurt till mig själv. När Emmy kommer börjar vi mata och ge vatten till kaninerna. Emmy och jag är mer som syskon. Jag har känt henne hela mitt liv och vi bor grannar och vi har en kanin- uppfödning. För tillfället har vi 5 hanar, 10 honor och 30 kaninungar. Jag har grisar, hönor, hundar en katt och hästar. Emmy har en hund och hästar. När vi börja gå mot skolan mötte vi Tim. Idag har han på sig jeans och en svart T-shirt. Jag, Emmy och Tim tar sällskap med varandra till skolan. När vi kommit fram till skola ser jag och Emmy en konstig dörr. Dörren var brun det var en stor dörr, den var nästan lite läskig. Jag frågar Tim men han vet inte vart den leder.

3 Kapitel 2: Brevet Dagen där på skulle jag och Emmy leka. Vi brukar leka nästan varige dag. När vi var på vägg att gå hem såg vi den där konstiga dörren igen. Vi gick närmare dörren och framför oss låg ett blått brev. Jag tog upp brevet. Det var så många frågor kring det, vem har lämnat ett brev vid en konstig dörr som antagligen bara leder till en källare. Vi öppnade brevet och läste det många gånger. Det var ett brev ett brev från den magiska dörren Hej! För tre år sedan såg jag och min kompis den magiska dörren då vi bara trodde det var en dörr som ledde till en källare. Men när vi öppnade dörren gick vi in och stängde dörren och sedan dess har vi varit fast här i det magiska landet. Det åskar och regnar hela tiden. På natten brukar vi vakna av ett fruktansvärt ljud. De är en jättestor varg som antagligen väger säkert ett ton. Nu vill vi att du ska hitta den magiska nyckeln och öppna dörren. Vi vet inte vart den är Men vi tror att skolans vaktmästare har något att göra med nyckeln eller vet vart den är. Men tänk på att enhörningar är riktigt farliga. Med vänlig hälsning//ellen och Nathalie.

4 Kapitel:3 Nycklarna Nästa dag struntade jag i att borsta tänderna och att mata kaninerna jag struntade till och med att vänta på Emmy. Jag gick raka väggen till skolan men med en snabb omväg till den magiska dörren. Ja nu visste jag faktiskt att det var en magisk dörr. Jag kunde bara inte förstå vad som hände på andra sidan dörren. En varg på ett ton. Bara regn och åska. Och att vaktmästaren har något att göra med en konstig dörr och att han är vår vaktmästare. På mattelektionen koncentrerade jag mig inte alls i matteboken utan på dörren. Då tänkte jag på att vaktmästaren kanske stängde dörren och att han har nyckeln. Jag måste berätta för Emmy. På rasten gick jag till Emmy och sa jag tror att vaktmästaren har nyckeln. Julia och Clara stod bredvid Emmy. Dem undrade vad jag svamlade om. Jag frågade Emmy om vi kunde prata enskilt. Hon följde med. Emmy jag tror att vaktmästaren har nyckeln till dörren och att han låste in dem. Emmy svarade inte. Emmy vad är det. Du väntade inte på mig i morse och du matade inte kaninerna. Just ja jag glömde vilken tur att du kollade du matade väll dem. Ja men det var för sent för Grånos, Maximus och Felix dem var döda Agnes för att du glömde mata dem. Jag såg Emmy gråta det var nog andra gången hon grät nu och när hennes föra hund Bamse dog. Efter en stund var Emmy inte arg längre hon var mer ledsen. Vi tänkte att vi måste hitta nyckeln idag för idag var vaktmästaren hos djuren. Då sprang vi till djuren. Vaktmästaren satt och läste tidnigen så det var enkelt att gå in och ta hans nycklar. I samma ögonblick jag hade nyckeln såg han Emmy och

5 skrek vad gör du här? Jag har rast. Förlåt jag ville bara kola hur Bruno mår. Bruno är Emmys hund. Okej men stick här ifrån nu sa han med väldigt hög röst. Till slut kom jag ut och det var i sista sekund som vi slutade för idag. Nu var klockan halv tre och det var dags att möta den stora vargen alltså nu var det dags att släppa ut Ellen och Nathalie. När vi stod vid dörren kände jag så många känslor. Jag var nervös tänk om det inte är rätt nyckel och att vaktmästaren inte har nyckeln. Jag var rädd jag menar skulle inte du vara rädd för en varg på 1000 kg. jag var glad tänk om vi får ut dem. Det här var ett så spännande äventyr. Jag tog upp nycklarna ur fickan och tog den största nyckeln och tåg in den i nyckel hålet men det var fel nyckel. Så jag provade med den nästan lite trasiga nyckeln och det var den rätta. Jag står här och vaktar dörren så ingen kommer in sa Emmy med darrande röst. Okej sa jag svagt till Emmy. Jag tyckte att hon var väldigt feg som inte våga. Vist jag var också väldigt rädd men jag vågar ju i alla fall gå in. Jag vred om nyckeln och gick in.

6 Kapitel 4: En annan värld Medan jag sa kom nu det är inte så farligt hörde jag att någon kom det lät som vaktmästaren som skrek var är mina nycklar och smällde igen dörren. Nu kände jag mig väldigt rädd tänk om jag också blev fast här inne med en gigantisk varg. Jag satte mig ner vi en stor ek jag kunde inte hålla tårarna inne längre. Efter en stund kände jag en konstig lukt eller det luktade som stallet hemma hos pappa. Då vände jag mig om och såg ett stall. Jag blev genast mycket gladare och mådde mycket bättre. Men när jag gick till stallet såg jag bara tomma boxar och inga djur. Eller om spindlar räknas så fanns det gott om dem. Inne i stallet var det varmt medans ute var det jättekallt. När jag gick ut ur stallet och in i en skog såg jag något jag aldrig trodde jag skulle se. 50 meter framför mig stod en enhörning. Sedan vände jag mig om och det fanns fullt av dem. En stor hage full av kanske 20 ljusrosa enhörningar med regnbågsfärgade horn det här var helt otroligt. Sen tänkte jag på brevet från Nathalie och Ellen vad var det stod om enhörningar? Men tänk på att enhörningar är riktigt farliga. Jag gick långsamt bort från dem. Jag vände mig om och sprang iväg till den där stora eken igen. Eller jag tror det var den eken. Det blev fort mörkt och det började åska igen. Jag såg bara lite av stallet och hörde träden prasslade. Då hörde jag ett konstigt ljud jag tänkte att det kanske var enhörningen igen. jag klättrade upp i Eken.

7 Jag väntade en stund sen insåg jag att det inte var något ide att klättra upp i ett fånigt träd. 200 meter framför mig var en varg. Det var ingen liten varg det var vargen på 1 ton.

8 Kapitel 5: En annorlunda vän. Jag hade visst somnat i trädet. Jag klättrade ner och bestämde mig för att jag skulle försöka glömma den stora vargen och fokusera på att hitta Ellen och Nathalie. Nu gick jag till stallet och det var tomt. Enbart lukten satt kvar av de många enhörningar som brukar stå här. Jag gick ut igen och såg enhörningarna i en annan hage. Jag undrade först vem som ägde dem och som flyttade dem varje dag. Sen kunde jag ju inte motstå att undra om de gick att rida på. Men barbacka? tänkte jag. Emmy och jag brukar rida barbacka men det är ju en häst, en tam häst. Jag gick hukandes in i hagen och bestämde mig för att gå fram till dem, och kanske till och med rida dem. Jag såg en av dem jag tyckte den var speciell, nästan unik. Färgerna på hornet och den bruna manen var så fin. Jag tog tag i manen och hoppade upp på honom jag bestämde mig för att kalla honom Bingo. Jag red in i skogen med Bingo. Efter en stund hörde jag en röst som sa: - Ellen hur ska vi komma ut? Tror du någon kommer och hjälper oss att komma ut? - Jag vet inte Nathalie jag vet faktiskt inte. Jag red fram till Ellen och Nathalie och kände glädje jag hade hittat dem. Nu var det bara att komma ut.

9 -Hej jag heter Agnes, sa jag lite tvekande. -Hej Agnes! Sa Ellen och Nathalie -Jag har läst erat brev och jag är här för att hjälpa er! Men hur kan jag hjälpa er? Vad är det jag ska göra? -Vi vill att du ska hjälpa oss att stoppa trollkarlen som gör så det regnar och åskar och så att inte våra enhörningar kan skada oss. - okej så vi ska börja med att hitta honom? Sa jag med en svag röst. Vad eller hur ska jag kunna hitta han lättare än ni. - Ja - vet ni var han bor? - Nej men han brukar förändra saker i stallet så han bor nog här omkring. - Okej sa jag tveksamt. Det är ju som att leta efter en nål i en höstack. - Känner ni till några andra som bor här? - Vi känner bara till Elin, Elis och Matilda.Men vi har ju sett och hört massa personer. - Okej. -Men kom du hit på en enhörning? sa Ellen. Hon sa det med en röst som om hon nästan var rädd. Rädd för sina egna enhörningar. Vi började gå mot stallet. Jag ledde Bingo hela vägen till stallet. När vi kom fram till alla de andra enhörningarna släppte jag Bingo i sin hage. Hur ska vi hitta trollkaren? Tänkte jag. Vem vet hur stor den här världen är? Jag tänkte det med en så tråkig inställning. Jag ville vara eller i alla fall verka positiv. Men hur kan man vara positiv när allt känns hopplöst.

10 Kapitel 6: Mitt uppdrag Plötsligt kom jag på en ide för att koma ut. Våran plan var att hämta saker från min värld som kan vara bra att ha när vi ska besegra trollkarlen. I filmer brukar alltid dem onda ha en svaghet. Och den här världen är väll typ som en film en skräck film jag vet inte vad som ska hända eller vad jag ska göra. Nu var frågan bara vad hans svaghet var. - Vi kan gå upp på berget och kolla om vi ser honom När vi gick upp för den branta skogsvägen såg vi ett hus. Huset var stort det såg nästan ut som ett slott. Vi såg att det kom rök från skorstenen. Det betydde att någon eldade i en kamin. Vi antog och hoppades att det var trollkarlen. För då var vi ett steg närmre att stoppa honom. När vi gick närmare upptäckte vi att det inte fanns några fönster. Vi gick runt huset och hittade en dörr men den var låst. Jag såg en liten spak bakom en träblanka jag drog ner den och en lönndörr öppnades. Vi gick in utan att tänka. Vi gick runt i huset utan att hitta mannen. Men när vi gick ner för en ranglig trappa såg vi en säng och i sängen låg mannen, mannen vi letat efter. Som tur var sov han så han såg oss inte. Han hade en stor svart kappa. Och han liknade någon, någon jag sett tidigare. Plötsligt kom jag på vem det är. Jag skrek det rakt ut - Det är vaktmästaren. Som tur var vaknade han inte. Men vi sprang ändå upp för trappan och i trappan hittade vi ett bar svarta glas ögon och en stort svart hatt. Efter mycket klurande sa jag:

11 - Han tål inte sol. Vi sprang ut genom dörren och ner genom skogen in i stallet och satte oss på var sinn stol. - Ok vad behövs för att få solens strålar på honom? Efter en lång stund kom vi på vad vi behövde hämta En stor säck Hästgodis Nu var det bara att hämta alla saker. När jag var tillbacka till dörren kände på den, den var öppen. Hej då Agnes vi ses snart sa Ellen jag vinkade till dem och gick ut genom dörren.

12 Kapitel 7: Tillbaka i skolan När jag var tillbaka i skolan kändes allt som vanligt. Men Tim och alla mina klaskompisar undra varför jag inte hade varit i skolan på 2 vecka. När dem sa två veckor blev jag lite fundersam jag hade ju bara varit borta 3 nätter. Men tiden kanske inte är den samma här som hos Ellen och Nathalie. Det var ju inte så konstigt eftersom här är det sol och där regnar det hela tiden. Här väger vargarna 50 kg medans där väger dem 1000 kg. Mamma och pappa är skilda och idag är det Torsdag så jag ska till pappa imorgon. För att komma till pappa behöver jag gå 15 minuter till tåget och sedan åka tåg i 15 minuter och sen gå i en halv timme. Så det tar en timme och 10 minuter från att vi lämnar klasrummet tills att jag är hemma. Hem till mamma tar det bara 20 minuter att gå från skolan. När jag kom hem till mamma satt mamma och Elis i soffan och prata. Albin och Elis är mina bröder. Albin bor hos pappa och Elis hos mamma. Jag gick in till vardagsrumet och sa Hej! - Agnes hej vart har du varit vi har varit så oroliga. Polisen har letat efter dig sa mamma. - Jag har varit hos Matilda. Matilda är min kusin som bor på Öland. Men varför åkte du till Öland det är ju typ 45 mil. Åkte du tåg? Nej jag flög sa jag ironiskt. Men, men fortsatte mamma. Mamma ta det lugnt jag lever och mår bra sluta oroa dig. Nästa dag var det Fredag och det var idag jag skulle hämta säcken och hästgodiset. Säcken skulle jag köpa på ICA och hästgodiset hos Pappa.

13 Emmy ringde tidigt på morgonen när jag satt och åt frukost. Allt Emmy undrade var hur det gick? Om jag träffade dem? Hur jag ska/ hjälpte dem? Och om jag kan hjälpa dem? Jag svara att allt gick bra och hur våran plan ska gå till. När vi lade på gick jag till hallen och tog på mig mina skor, vinterjacka, mössa och vantar. Idag hade vi fått sovmorgon till klockan 9.30 för Tim var sjuk och dem kunde inte fixa någon vikarie. När jag var vid tåget var klockan I samma sekund som jag kom fram till skolan ringde klockan och det var dags att gå in. Anledningen till att jag kom senare än vad det brukar var för att idag var mitt tåg inställt så jag fick ta ett senare. När skolan var slut skulle jag gå till ICA och köpa en stor säck att lägga hans kappa, hat och solglasögon. När jag var vid ICA hittade jag ingen stor säck. Jag hittade ingen säck varken på ICA, Coop eller Netto. Jag gick hem och tänkte på hur jag skulle hämta en säck. Jag gick till köket och kollade men jag hittade bara små säckar. Nästa dag efter skolan gick jag in hos vaktmästaren han satt i sin stol och läste sin tidning. Jag smög in upp på en bänk och tog soppsäckarna. Jag tog med säckarna och sprang iväg. Jag hörde att vaktmästaren var efter mig och skrek. - Jag vet att du var i dem magiska världen för att hjälpa Ellen och Nathalie och att ni var i mitt hus. I första sekund undrade jag hur han viste att vi var i hans hus. Jag trodde att han sov. Och i andra sekund så var jag glad nu visste vi att vaktmästaren är trollkarlen. Jag sprang allt vad jag kunde till ett träd och jag gömde mig. Det var en stor snöstorm ute. Allt var helt vitt. Vaktmästaren gick runt och letade

14 över allt. Till slut kom Emmy och hjälpte mig att få bort han. Jag gick ner till bussen och åkte hem till pappa. När jag kom hem var ingen hemma Albin och pappa var fortfarande på jobbet. Jag gick in i stallet och hämtade en påse med 500 g hästgodis. Det skulle vi ha för att göra enhörningarna tama. När jag hade matat kaninerna gick jag till bussen. När jag var vid dörren gick jag in.

15 Kapitel 8: Sanningens ögonblick När jag kom in till den magiska världen mötes jag av Ellen och Nathalie och vi sprang uppför berget. När vi kom upp drog jag i lön spaken och lönndörren öppnades. Vi gick ner i källaren och hämtade hans solglasögon, hat och kappa. Han var inte hemma så då var det dubbelt så lätt att ta allt och utföra vår plan. Planen var att ta allt värdefullt och allt han behöver för att skydda sig mot solljus och lägga i påsen och att lägga påsen i källaren. När Trollkaren går ner i källaren och letar efter sina saker stänger vi dörren och kastar nyckeln i sjön. Sedan skulle vi ge hästarna godis så dem blev tama. När vi hade gjort allt som ingick i våran plan var det bara att vänta på trollkarlen. Vi satte oss bakom trappan och väntade på trollkarlen. Efter en timma kom han äntligen tillbaka. Men när han kom tog det inte mer en 15 minuter innan han gick ner i källare. När han gick ner sprang vi mott dörren och låste den. Sen satte vi oss och lyssna på när han skrek. Vi gick ner för berget och in i stallet och klappade Bingo, Ior och Garlic. Sen jag vi alla enhörningarna godis. När jag hade tagit farväl av Bingo, Ellen och Nathalie gick jag tillbacka in i den vanliga världen med tårar i ögonen. Inte för att jag var ledsen jag var glad att jag hade hjälpt mina nya bästa vänner. När jag var tillbacka i den vanliga världen var det snöstorm på väg mot bussen.

16 9: Tills någon öppnar dörren igen Nästa dag var det Lördag och jag vaknade i min egna varma säng. Det var skönt att jag inte satt i ett träd och sov eller att det inte regna ute istället snöade de. Snön glittrade i solen och jag såg en talgoxe utanför mitt fönster. Idag skulle jag göra allt jag inte gjort när jag var borta. Framför allt skulle jag leka med kaninerna, vara med Emmy och ta en promenad med Dixie och pappa i skogen. Till frukost fick jag pannkakor med sylt och grädde. När vi åt frukost pappa, Albin och jag undrade dem vart jag hade varit? Då svarade jag som jag sa till mamma jag åkte tåg till Matilda. Efter frukosten pratade vi inte mer om det. Lite senare på dagen när jag hade lekt med kaninerna gick jag till Emmy. Idag skulle vi rida ut i skogen Emmy skulle rida på Sack och jag på Sigge. Sack är en New Forest och Sigge är en Tinker. När vi hade kommit en bit in i skogen såg vi en rådjursfamilj som bestod av en mamma och tre ungar. Pappan blev skjuten för en vecka sedan. När vi hade ridit i ungefär en timme kom vi ut på en äng. Vi såg en person som gick på en väg på andra sidan av ängen. Vi red närmare för att se vem det var. Men plötsligt förvann personen då galopperade vi fram till personen som ramlat. Vi hoppade av Sack och Sigge och knöt dem i en stolpe. Vi gick fram till vägen och såg att det var Vaktmästaren som hade halkat på isen. Vi hjälpte honom upp och satte honom på en bänk som stod bredvid en stor ek. Vi hittade en gammal släde i skogen som vi satte fast bakom Sigge. Sen satte vaktmästaren sig i den och så åkte vi hem till mig. När vi hade kommit hem gjorde vi upp eld i vedspisen och lade på en kastrull med mjölk på spisen. När mjölken var varm hällde vi i oboy pulver i mjölken och hällde upp det i tre muggar.

17 Sen satte vi oss i soffan och pratade om vad han gjorde i skogen? Han sa att han bara var ute och gick i skogen. Det var annorlunda att prata med vaktmästaren han brukar bara vara sur. Men nu när vi pratade med honom tyckte både jag och Emmy att han var trevlig. När vi hade suttit och pratat en bra stund upptäckte han att hans nycklar var borta. Vaktmästaren, Emmy och jag tog fyrhjulingen till platsen där han halka för att leta efter nycklarna. Det var tur att vi bestämde oss för det för där låg nycklarna. När vi hade åkt hem på fyrhjulingen sa han att en speciell nyckel saknades. Vi frågade vilken nyckel som saknades? Han svarade att det var nyckeln till den magiska världen. Vi sa att vi hade den men att vi bara gav den till honom om han sa hur han viste att vi var där och varför han vill ha nyckeln. Det var då sanningen kom utt. Han sa att han har varit trollkarlen och att det har varit han som har gjort enhörningarna farliga och att det var han som gjorde så det regna och åska och att den stora vargen var hans skapelse. Tillslut lovade han att han skulle ta hand om Ellen och Nathalie och då fick han nyckeln. När vaktmästaren hade gått hem bestämde sig jag och Emmy att vi skulle gå på bio. Vi gick till bussen och åkte in till stan. Det hade kommit en ny film som hette Black beuty. Jag och Emmy hade sett fram emot att se Black beuty. Både jag och Emmy gillar hästfilmer och då tänkte vi att vi kunde se Black beuty för det är en hästfilm. Efter filmen sov Emmy över hos mig. När vi var hemma hos mig pratade vi om den magiska världen så berättade jag om hela historien. Från att jag träffa en varg till att vi matade enhörningarna.

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Den magiska dörren. Elsa hallén

Den magiska dörren. Elsa hallén Den magiska dörren Elsa hallén 1. Hej Hej! Jag heter Kajsa och jag är 10 år. Jag går på Svartviks skola, jag gillar att ha jans och tröja och jag har långt svart hår och blå ögon. Min bästa kompis heter

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Jag sträcker på mig och går upp. Det är kallt i huset. Vi kom precis hem från en resa från Turkiet. Min kompis

Läs mer

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon 1 Kapitel 1 hej Hej, jag heter Gabriella och går på Maden skolan. Jag har långt brunt hår och älskar kaniner. Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren

Läs mer

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det. Magiska dörren 1 - Hej Hej jag heter Olle jag går på en skola som heter Oskarsskolan. Jag bor på Gotland och jag är rädd för min vikarie. Hon är ganska gammal och och hon är sträng hon hade det inte så

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon Av Eliza Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon är sträng. En gång när jag gick ner i källaren

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren Kapitel 1 Hej jag heter Matteo Lindgren. Jag går på elevskolan. Jag är 10 år. Min bästa kompis heter Emil Hanson. Vaktmästaren är läskig. Han är alltid arg skriker så högt så att man blir rädd. Första

Läs mer

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Magiska dörren. Gjord av Emma K Magiska dörren Gjord av Emma K Hej jag heter Violetta och är 11år och jag bor i en stad som heter Bounes Aires. Jag bor i ett radhus det finns 100 st radhus på min gata. Gatan heter Ladsa gatan 332. Jag

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag Av Natalia Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag är rädd för. Han heter Erik. Han är äldst

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET Kapitel 1 HEJ! Hej! Jag heter Mandy och jag är 10 år. Jag går på Himlaskolan. Jag bor i Alafors.Rebecka är min bästa vän, hon bor också i Alafors. Hon är 10 år hon med. Vi leker varje dag i skolan. Rebecka

Läs mer

Den magiska dörren Av: Minna

Den magiska dörren Av: Minna Den magiska dörren Av: Minna den magiska dörren. 1. hej jag heter Lin jag är 9 år och jag går på sjöfälts skolan idag är det den första dagen efter sommarlovet. i morse när jag vaknade var klockan redan

Läs mer

Av: Martina Gustafsson

Av: Martina Gustafsson Av: Martina Gustafsson Kapitel 1. Hej! Hej! Jag heter Jonna Linnea Bengtsson och är en vanlig tjej på 11 bast. Jag föddes den 4 Maj 2003. Jag går nog på världens konstigaste skola Eiraskolan i Stockholm,

Läs mer

- Nej. Sa jag - Det betyder Gamla. Araber. I. String. Sa Herbert - Ha ha ha ha.

- Nej. Sa jag - Det betyder Gamla. Araber. I. String. Sa Herbert - Ha ha ha ha. 1 Kapitel 1 Jag vaknade en dag ut av att en gris sprang runt i min stuga. Grisen råka sätta sig på en spik. Hej jag heter Greger Gransson. Min mamma heter Margareta och min pappa heter Joshua. Jag jobbar

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Lina Kapitel 1 Lina var 10 år och satt inne med sina två vänner Gustav och Caroline.

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Kapitel 1 Hej jag heter James och jag går det fjärde året på Sliteskolan. Min bästa kompis Adam tycker att jag är snäll, rolig och omtänksam. Jag är lite rädd för en lärare på högstadiet läraren heter

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Nisse. Jag är tio år. Jag går i fyran. Min bästa vän heter Mattias. Den jag är rädd för är en kille som heter Björn och är 40 år. Han jobbar i matsalen. Jag

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Peter och jag är 10 år. Jag går på Kajsaskolan. Min kompis heter Jonathan och går i min klass. Jag är rädd för min rektor på skolan, för varje dag går hon

Läs mer

Min dagbok. Av: Iris Frick

Min dagbok. Av: Iris Frick Min dagbok Av: Iris Frick September Lördagen den 8 -Mamma! Sluta vara så tråkig, jag vill inte städa. Mamma och pappa är som två poliser som säger att jag ska göra en sak ena sekunden och något annat

Läs mer

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till 1 De mystiska drakägget Kapitel 1 Jag vaknade upp tidigt jag vaknade för att det var så kallt inne i vår lila stuga. Jag var ganska lång och brunt hår och heter Ron. Jag gick ut och gick genom byn Mjölke

Läs mer

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar 19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar Rödluvan Det var en gång, en vacker solig dag, en liten flicka som hette Rödluvan. Hon lekte utomhus i sin trädgård. Hon kallades Rödluvan för hon hade en röd

Läs mer

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren Kapitel Kapitel 1 Den låsta dörren sida 2-2 Kapitel 2 Brevet sida 3-4 Kapitel 3 Nyckeln sida 4-5 Kapitel 4 En annorlunda värld sida 5-6 Kapitel 5 Tam sida 6-7 Kapitel 6 Planen sida 7-8 Kapitel 7 Tillbaka

Läs mer

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker. del 1 Kidnappandet Jag vaknade i min säng trött och arg, mamma och pappa hade slängt ut mig. För jag är nu 20 år, jag fyllde år i lördags. Varför slängde dom ut mig? Just nu bor jag hos min bästa vän Sara.

Läs mer

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke DRAKEN Av Simon Kraffke 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Erik och jag är 7 år och jag bor på en gård och den gården heter Hemlighetensgård bara för att vad som helst kan hända här. Och den gården ligger

Läs mer

Dennis svarade. Det var Maria. -Hej, det är Maria. -Hej, sa Dennis. -jag vill bara tacka för att du räddade min brors son. - Det var så lite så. - Och förlåt för att jag inte vågade säga ifrån på caféet,

Läs mer

Magiska dörren Elin Gustafsson

Magiska dörren Elin Gustafsson Magiska dörren Elin Gustafsson Kapitel 1 Hej Jag red snabbt till stallet och sadlade av Bingo. Det skulle snart bli mörkt och jag skulle behöva cykla hem själv. Jag ställde in Bingo i boxen och gav honom

Läs mer

Den magiska dörren. Av William Larsson Tell

Den magiska dörren. Av William Larsson Tell Den magiska dörren Av William Larsson Tell Hej jag heter Rasmus och är tio år.jag bor i ett stort hus på ett berg.min skola ligger precis utanför mitt hus.min skola heter kingskolan.den är väldigt dålig

Läs mer

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.! Dag 1 Det är en varm och solig fredag över potatis land. Moa potatisson äter glass på sin balkong i rad huset. hennes mamma är i London. Moa har sommarlov. Moa ska ha födelsedagskalas på söndag hon har

Läs mer

Anna Siverbo 5B Ht-15

Anna Siverbo 5B Ht-15 1 Drakägget Kapitel 1 Hej jag heter Maja jag är 9 år. Jag och min familj bor på en bondgård. När jag går ut från vårat hem så kommer jag till en marknad som heter Rikedall. Så min familj brukar gå dit

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN sid 2 KAPITEL 2 HEMLIGA KOJAN sid 4 KAPITEL 3 BROTTET sid 6 KAPITEL 4 ORMEN OCH ÖRNEN sid 7 KAPITEL 5 FEL MISSTÄNKTA sid 8 KAPITEL 6 AVSLÖJAD sid 10 KAPITEL

Läs mer

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Förföljaren Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Var på din vakt och håll ögonen öppna, med sylvassa naglar

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Monstret Av Amanda Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Minna. Det hade gått ett rykte om att

Läs mer

Emmy 5C Ht-15. Författare: Emmy jansson. Målade bilderna: Emmy Jansson

Emmy 5C Ht-15. Författare: Emmy jansson. Målade bilderna: Emmy Jansson Författare: Emmy jansson Målade bilderna: Emmy Jansson 1 Draken Kapitel:1 Drakägget Jag vaknar av att mamma smäller upp dörren och ropar till mig. - Julie det finns ingen ved! - Jag kan gå ut och fixa

Läs mer

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja!

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja! ÖNSKE BOKEN Önske boken Nu ska ni få höra om när jag var 13 år, 9 månader, 5 dar 3 timmar och 17 sekunder. Jag bodde i Stockholm med min familj. Jag hade två syskon dom heter Erik och Amanda. Min mamma

Läs mer

Santos visste att det bara var en dröm men han fortsatte ändå att leka med bollen varje dag för det fanns inget han älskade mer.

Santos visste att det bara var en dröm men han fortsatte ändå att leka med bollen varje dag för det fanns inget han älskade mer. 1. Solen var precis på väg upp och där ute på den lilla grusplanen intill byn kunde man redan se Santos springa omkring med den bruna slitna läderbollen som han gjorde varje dag. Oavsett om det var vardag

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning kapitel 1 s.1 kapitel 3 s.3 kapitel 5 s.5 kapitel 2 s.2 kapitel 4 s.4 kapitel 6 s.6 Kapitel 1 Abdullah? Abdullah Alshori vaknade klockan 6.00 med tårta på sängen. Han fyller 18 år

Läs mer

Den magiska dörren. kapitel 1-hej

Den magiska dörren. kapitel 1-hej Den magiska dörren kapitel 1-hej Hej, jag heter Josefin. jag är 10 och ett halvt år gammal. Jag har bruna ögon och långt tjockt hår. Jag går på dans och fotboll. Jag har två bästa kompisar, Filippa och

Läs mer

Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett

Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett Av Liv Kapitel 1 Hej Hej jag heter Rebecka och är 10 år och går på Trumenesskolan. Jag har en vän som heter Lisa. Jag är rädd för vaktmästaren. Idag ska jag leka med Lisa. Innan vi skulle gå hem gick vi

Läs mer

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan vände sig om. - Kan du sluta kasta pennor på mig?! fräste Johan. - Håll käften! svarade Peter. - Nej!!! - Sluta kasta pennor

Läs mer

Thomas i Elvsted Kap 3.

Thomas i Elvsted Kap 3. Kap 3 Nu börjar träningen Imre, inte Ymre När kommer din pappa, frågar jag Lappen, vi kanske ska dela upp innan. Han är redan hemma, han jobbar på Metallen med datorer, säger Lappen, så vi ska nog strax

Läs mer

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Monstret #cool - Hörde du ljudet Mario nej nu kommer det igen, sa Lunde. - Sluta larva dig. Kom nu så går vi till idrotten, sa

Läs mer

Träna ordföljd. Meningar börjar alltid med stor bokstav och slutar alltid med punkt, frågetecken eller utropstecken (.?!)

Träna ordföljd. Meningar börjar alltid med stor bokstav och slutar alltid med punkt, frågetecken eller utropstecken (.?!) Träna ordföljd Mening Meningar börjar alltid med stor bokstav och slutar alltid med punkt, frågetecken eller utropstecken (.?!) Exempel: Jag gillar glass. Känner du Hibaq? Haybe går på Gökstensskolan.

Läs mer

Kapitel 2 Övernattning

Kapitel 2 Övernattning Kapitel 1 Sommarlov Det var den tolfte juni, jag hade precis fått sommarlov och firade det med en glass med mina två bästa kompisar, Maj och Isabell. Efter glassen satt vi och pratade på en bänk i parken.

Läs mer

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud.

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Men snart börjar dom få klarhet i det hela. Monstret

Läs mer

Jag går till jobbet nu. Hon försvann igen, ville inte vakna. Där inne var smärtan mjuk. Där inne i sömnens dimma var han kvar

Jag går till jobbet nu. Hon försvann igen, ville inte vakna. Där inne var smärtan mjuk. Där inne i sömnens dimma var han kvar finns, finns inte. En så mycket bättre värld. Den var vadderad, full av förmildrande omständigheter. Hon ville aldrig vakna mer och behöva återvända till det där andra till verkligheten. Nej, hellre då

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr sidan 1 Författare: Morten Dürr Vad handlar boken om? Boken handlar om Amir som är 9 år och går i andra klass. Amir vill göra saker på sitt eget sätt. I skolan ska de skriva om sitt sommarlov och Amir

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio.

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio. Kapitel 1 Resan. Äntligen är jag på väg till Spanien för att spela min första match med Real Madrid. Jag heter Marko och jag är 19 år gammal. Jag och min kompis Sergio är på väg med ett jätte stort kryssnings

Läs mer

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa? Baksidan Moa och Alex hör konstiga ljud på vinden. Ska dom våga kolla? Den elaka klasskamraten ställer till det för dom hela tiden. Moa går och kollar och sen. Hur ska det gå? Om du vill veta så får du

Läs mer

Hej! Va kul att just du öppnar den här boken som handlar om mig, MAGGI LUNTAN! Jag vill gärna berätta om några spännande upplevelser. Häng med!

Hej! Va kul att just du öppnar den här boken som handlar om mig, MAGGI LUNTAN! Jag vill gärna berätta om några spännande upplevelser. Häng med! MAGGI LUNTAN Hej! Va kul att just du öppnar den här boken som handlar om mig, MAGGI LUNTAN! Jag vill gärna berätta om några spännande upplevelser. Häng med! Skridsko i månskenet Mina syskon åkte skridskor

Läs mer

Musen Martina vinner en baktävling

Musen Martina vinner en baktävling Musen Martina vinner en baktävling Douae Kapitel1 Det var en gång en mus som hette Martina. Hon har mellanstora ögon, brun och svart svans och brun och svart päls. Hon är bestämd och vill vara snabb på

Läs mer

Marios äventyr. Kapitel 1

Marios äventyr. Kapitel 1 Marios äventyr Kapitel 1 -Jag heter Mario. Jag är 10 år. Jag bor i ett litet grönt hus och min kompis Luigi bor i ett litet gult hus. Jag ska till min kompis Luigi, vi är bästa vänner. Nu ska jag gå till

Läs mer

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? MONSTER Av Hannah ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? Det är ju tyst. röken vände sig argt och stirrade

Läs mer

God morgon Z, Hoppas du kunnat sova. Det blev ju litet jobbigt igår, och jag tänkte att jag kanske kan försöka förklara hur jag ser på det som hände och på hur vi har det i ett brev. Jag gissar att du

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

Rymdresan. Kapitel 1. Äventyret börjar

Rymdresan. Kapitel 1. Äventyret börjar Rymdresan Kapitel 1 Äventyret börjar Det här är Gusten han är 13år gammal och gillar vinter sport. Och han är lång och har väldigt långt hår. Och hans familj ska åka och bo i ett Hotell i Stockholm. Och

Läs mer

Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det

Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det lät som fågelkvitter Bert jobba nu. Anton jag är hungrig

Läs mer

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet.

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet. VAD ÄR PROBLEMET? Anna, 18 år, sitter i fåtöljen i mitt mottagningsrum. Hon har sparkat av sig skorna och dragit upp benen under sig. Okej, Anna jag har fått en remiss från doktor Johansson. När jag får

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass Lärarmaterial sidan 1 Författare: Bente Bratlund Vad handlar boken om? Ina är en tjej som känner sig utanför var hon än är. Hennes mamma är psykiskt sjuk och kan inte ta hand om Ina och hon vet inte vem

Läs mer

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN D sovande flicka mamma lat son lat son lat son flitig gårdskarl gift med Ingvild flitig gårdsfru gift

Läs mer

Svenska från början 2

Svenska från början 2 Svenska från början 2 1 Fyll i rätt ord Dygn landskap frisk län sjuk kommun Sjuksköterska behöver vårdcentral akut 1. Det finns 13 kommuner i Jönköpings. 2. Ett är 24 timmar. 3. Forserum, Anneberg och

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1

Den magiska dörren. Kapitel 1 Den magiska dörren Kapitel 1 Hej jag heter Jakob och jag är 9 år och går på sunds val skolan. Jag hade också en dästa vän oliver.och vi ska gå till skolan för första gången med varandra.men jag var lite

Läs mer

- nej, nu orkar jag inte planera mer vi ses Väll. - Nej vi kan väll sova över i natt och så kan. - Ja - Ja.

- nej, nu orkar jag inte planera mer vi ses Väll. - Nej vi kan väll sova över i natt och så kan. - Ja - Ja. Hej jag heter malva nu är det skola men om två dagar så är det sommarlov jag och mina kompisar har bestämt att vi ska resa i genom Sverige. Förresten heter jag ju Malva och är 10 år, jag älskar hästar,dansa,simma

Läs mer

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom...

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Läs denna spännande boken, läs och få reda på vad som händer, du kommer inte kunna sluta läsa. Kapitel

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack KAPITEL 6 Verb: preteritum Imperativ Tala +de Ring +de Läs* +te Må +dde preteritum talade ringde läste mådde *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex:

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Malin Sandstedt. Smuts

Malin Sandstedt. Smuts Smuts Smutsen bränner i såren på flickans bara fötter. Döda rosentaggar river och färgar hennes ben i rött. Hon vandrar till ljudet av sin egen viskande röst. Den vita klänningen är inte längre vit utan

Läs mer

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan Svenska från början 1 1 Hej! - Vad heter du? - Jag heter. - Hur gammal är du? - Jag är år. - Var bor du? - Jag bor på. - Hur många barn har du? - Jag har barn. - Vilket land kommer du ifrån? - Jag kommer

Läs mer

Arbetsmaterial till boken Snögubbens. av Åsa Öhnell

Arbetsmaterial till boken Snögubbens. av Åsa Öhnell Arbetsmaterial till boken Snögubbens hemlighet av 1 3... Prolog 3... Kapitel 1-4 4... Kapitel 5-1O 5... Kapitel 11-17 6... Kapitel 17-22 7... Kapitel 23-29 8... Kapitel 3O - 35 9... Kapitel 36-41 1O-12...

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan Kapitel 1: Ljudet Det var en helt vanlig dag. Erik och hans klass hade kemilektion. Plötsligt hörde Erik konstiga ljud under golvet. Erik gillade inte kemiläraren. Han var sträng och sur hela tiden. Det

Läs mer

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr.

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr. Monstret av Elsa Om författaren Namn Elsa Ålder 10 år Intressen Gymnastik och teater Familj Mamma, pappa och lillebror Husdjur Tre ökenråttor, en fisk och en kräfta Tidigare utgivna böcker Den magiska

Läs mer

Skolår 2 Läsförståelse Svarshäfte

Skolår 2 Läsförståelse Svarshäfte Skolår 2 Läsförståelse Svarshäfte Namn Klass Lärare atum ntal rätt Övningsuppgift Vad tror du Sam önskar sig? Ett djur. Nya skridskor. En cykel. En TV. irgitta Järpsten, Karin Taube och Hogrefe Psykologiförlaget,

Läs mer

Kompisböcker 3-4 Facit

Kompisböcker 3-4 Facit Kompisböcker 3-4 Facit Dataspelet Paket 3 DATASPELET Kommer du ihåg? Stryk orden: en minut långsamt för kort tid sedan eller? Ringa in rätt svar 1. tre 2. ja, alla utom en 3. en grön växt 4. som går hem

Läs mer

Livets lotteri, Indien

Livets lotteri, Indien Livets lotteri, Indien Jag heter Rashmika Chavan och bor i Partille, men mitt ursprung är Indien (Mumbai). Jag, min mamma Angirasa och lillebror Handrian flydde till Sverige när jag var 11 år. Nu är jag

Läs mer

SIDAN 1. Lgr 11 Centralt innehåll och förmågor som tränas:

SIDAN 1. Lgr 11 Centralt innehåll och förmågor som tränas: SIDAN 1 Författare: Jørn Jensen Vad handlar boken om? Boken handlar om Rasmus och hans pappa Sören. Rasmus mamma har blivit dödad i en bilbomb. Det var ett mc-gäng, som Rasmus pappa har varit med i, som

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Hans och är 8 år. Jag går på Kyrkmons skola på Furubacken klass 2 A. Min bästis heter Malte och han är 8 år. Jag är rädd för rektorn och gympalärarn. På slutet

Läs mer

Inledning. Övning 1: Frågestund

Inledning. Övning 1: Frågestund Kamratskap Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Monstret. Av Natalia Zielinska

Monstret. Av Natalia Zielinska Monstret Av Natalia Zielinska Kapitel 1 Det är måndag och Sabina är på hemkunskap med sin bästis Alexandra. Trass Krass... - Vad var det? sa Sabina. - Vadå menar du? Fröken som pratar med Lasse? frågar

Läs mer

Det blåste nästan storm ute. Trädens

Det blåste nästan storm ute. Trädens 1 Det blåste nästan storm ute. Trädens kronor böjde sig för vinden och löven låg i frusna drivor på marken. Det var onsdagen före höstlovet. Måste vi gå ut på rast? sa Maja när skolklockan ringde. Nej,

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning 1. Kapitel 1 Introduktion av huvudpersonen, sida 1 2. Kapitel 2 Dagen med barnen, sida 2 3. Mysteriet, sida 3 4. Kapitel 4 Besvikelsen, sida 4 5. Misstänkt fel, sida 5 6. Arresteringen,

Läs mer

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd.

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd. Kåre Bluitgen Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard nypon förlag AB Ska vi byta hår? Åh, vad ditt hår är fint, säger Ida. Hon drar borsten genom Aylas svarta hår. Tycker du?

Läs mer

Pedagogiskt material till föreställningen

Pedagogiskt material till föreställningen Pedagogiskt material till föreställningen Pucko vs Milan Detta är ett material vars huvudsyfte är att fånga upp de teman och situationer som är en del av föreställningen. Målet är att skapa reflektion

Läs mer

FÖRFATTAREN ALKA 2014

FÖRFATTAREN ALKA 2014 FÖRFATTAREN ALKA 2014 Kapitel 1 Bob är i kemisalen och hör ett ljud som bankar i golvet. - Vad är det som bankar i golvet? säger Bob. - Va då, jag hör inget, säger Pom. - Va? Jag hör dunk dunk i golvet,

Läs mer

Kapitel 2 Brevet När jag är på väg hem går jag förbi den rostiga dörren ser jag ett brev sticka ut genom dörren jag tar upp brevet och läser det.

Kapitel 2 Brevet När jag är på väg hem går jag förbi den rostiga dörren ser jag ett brev sticka ut genom dörren jag tar upp brevet och läser det. Kapitel 1 Hej Hej jag heter Jörgen Andersson Persson och jag går på en skola som heter OST FÖR JÖRAN. Jag är 93/10 = 9,3 år gammal och min bästa kompis heter Jöran han gillar ost. Min favorit rätt är Tacos.

Läs mer

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef.

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef. Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef Om boken Stefany på Sjölundskolan utsätter sitt liv för fara. Vad är det som

Läs mer

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William.

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. MONS TRET Av Eliza - Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. De fortsatta att baka. William och

Läs mer

FÖRFATTARE AGNES OLSSON 5C

FÖRFATTARE AGNES OLSSON 5C FÖRFATTARE AGNES OLSSON 5C 1 KAPITEL 1 DRAKÄGGET Jag vaknade av att min syster Lovisa pratade med min andra syster Lucia. Jag, Lovisa, Lucia och mina bröder Emil, Isak och Lukas sover i samma rum medan

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER

PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER Malte är en clown Av Pascale Vallin Johansson & Edith Helsner ISBN 978-91-637-3863-0 Copyright 2013 Text: Pascale Vallin Johansson Copyright 2013 Bild: Edith Helsner

Läs mer