Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte"

Transkript

1 Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte locka fram monstret. Läs för att få veta mer.

2

3 EBBA GRÖHN Monstret. Kapitel 1: ljudet - Annie du måste skynda dig du började om 10 min ropade mamma. Annie hörde något smyga bakom henne. Annie sprang så fort hon kunde till skolan oh nej hon råkade springa rätt in i stränga Sara. Vad skulle Annie göra?. -Annie, du får faktiskt inte springa så fort du kunde springa in i Anna som satt i rullstol, skällde stränga Sara. Annie satt inne i klassrummet och de väntade på den nya killen i klassen. Annie undrade om han är snygg. När Kim kom in i klassrummet ropade Lena och Sanna samtidigt "han ska jag ha". Hmm Annie vill ju också ha han. Plötsligt hörs en duns nere i källaren. Annie vill inte tänka på källaren för hon var där en gång och dit ska hon aldrig igen. Men undra vad de ljudet var? Annie undrade hela dagen vad ljudet var för något. Annie är jätterädd så hon tänkte gå till Sara och fråga om de spökar i källaren. Men Annie vågar inte för Sara kommer säga att Annie ska gå och sätta sig och vara tyst. Till slut gick Annie fram och sa att hon inte mådde bra. Så Annie gick hem.

4 Ebba Gröhn Kapitel 2 Rädslan Annie var på väg till sitt skåp på 1:a våning. Annie såg en vattenpöl utanför sitt skåp. Annie trodde det var Lena och Sanna som hade hällt vatten där. Sanna & Lena har gjort massa dumma grejer mot Annie. Efter matten så gick Annie, hon skulle gå på toa men på vägen stötte hon på Lena och Sanna. - Stopp! ropade Lena - Men jag behöver gå på toa, sa Annie till Lena. - Ja men vi skulle säga en grej till dig, sa Sanna. - Säg de då, sa Annie. - Får vi följa med dig hem? frågade Lena. - Nej tyvärr, sa Annie. - Då säger vi till, sa Lena - Ja gör ni de då men jag ska träna i eftermiddag, sa Annie för egentligen ville Annie inte att de följer med hem. Just då kommer den snälla läraren han heter Robin. - Ja tjejer vad gör ni då? frågade Robin - Att Annie sa att vi inte fick följa med henne hem, sa Lena - Men hon kanske ska bort, sa Robin. På lektionen satte Lena krokben på Annie och sa där fick du. Annie fick ont och började gråta. - Oj... Ska du gråta nu din dumma unge, sa Lena - Ja de ska jag, sa Annie. Robin kom fram och sa till Lena att han skulle ringa hem till Sannas mamma och Lenas mamma och prata. När Annie var på väg hem kom Lena och Sanna och sa vi kommer och hemsöker dig inatt. Annie sprang snabbt hem och låste upp dörren och skrek SANNA OCH LENA ÄR TVÅ DUMMA SKITUNGAR. Nästa dag såg Annie att det trillade massa popcorn ner mitt framför henne. Popcornen kom från 2:a våning Annie undrar varför de trillade ner massa popcorn. Just då kom Lena och Sanna. - Det är ditt fel att jag fick utegångsförbud i 2 veckor och jag får inte träna eller något, sa Lena. - Nej det är det inte, sa Annie - Hej Annie, sa Robin - Hej, sa Annie - Kom lite Annie så ska jag säga en grej till dig, sa Robin - Okej, sa Annie - Vill du ha 1 kg godis? frågade Robin - Ja gärna, sa Annie - Du får de sen efter skolan.

5 Ebba Gröhn Kapitel 3 : Affischen Annie gick i korridoren på väg till idrotten. När Annie gick förbi dörren in till slöjden så såg hon en lapp hänga jämte dörren. Annie gick fram och skulle läsa det stod: JAG SKA SLUTA Slöjd läraren Anna- Det är fortfarande som vanligt bara att jag ska sluta. Men det kommer vara som vanligt när jag ska sluta. Det är jätte lugnt. Ni kommer få Sara Karlsson som slöjdlärare. Varför jag ska sluta är för att min pojkvän har flyttat till Belgien och då ska jag flytta med. Annie blev arg. Hon vill inte alls ha stränga Sara.Men som tur är så slutar Annie på denna skolan. Annie ska börja på en annan skola för här blir hon retad. Annie har inga vänner på denna skolan.annie vände på pappret och såg en märklig stil på pappret det stod: Källaren!!!!!!!!! Gåaldrigdit. Detfinnskanskeettmonsterdär. Mendetkanjufinnasett,manvet jualdrig!!! Hmm... Då kom stränga Sara. -Varför vände du på pappret? sa stränga Sara och visade en arg blick. -Jag brukar alltid göra det för det kan ju stå något viktigt på baksidan svarade Annie.

6 - Aja... Men nästa gång så vänd bara om det står "vänd" sa stränga Sara och gick. Annie känner sig rädd och ledsen. Men plötsligt såg Annie Maja. Maja är Annies bästa vän. Hon hade ju flyttat till USA. Annie hade helt glömt bort Maja. Annie sprang det snabbaste hon kunde till Maja. Maja och Annie gav varandra en bamsekram.

7 Ebba Gröhn Kapitel 4 upptäckten! Annie var i skolan och hade lektion. Plötsligt hördes något i källaren. Annie undrade hela dagen vad de var för något. Det var ju källaren. Annie ropade på sin kompis Klara som gick i 6b. -Ahh vad är det? frågade Klara. -Jag undrar om du vill följa med ner i källaren för jag hörde något där på lektionen, sa Annie. -Det är la inget i källaren din barnsliga unge, sa Lena när hon kom. -Ahh jag kan följa med, sa Klara -Mm bra, sa Annie -Kolla, sa Annie och pekade på en figur eller något. -Ehh Ahh va är det? frågade Klara lite fundersamt. -Jag vet inte, sa Annie. -Tänk om det är ett monster, sa Annie. Den såg ut som en jättestor hund och var rosa. Den gick sakta och lät jättekonstigt som att den snarka. Plötsligt stannade den och sen började den springa snabbt nu var den ungefär 10 meter ifrån Annie och Klara. Annie trodde att det var ett monster. -Ehh Annie kom igen vi går fram och klappar, sa Klara -Ahh visst, sa Annie.

8 Kapitel 5: dikten Annie var på väg till skolan. Där framme såg hon Sanna och Lena de skrev någonting. Annie undrade vad de skrev. Annie var på en egen lektion med Isa deras hjälplärare. Annie tycker hon är jättesnäll. När Annie skulle gå på toa efter lektionen så såg hon en lapp på Annies bästa kompis Klaras skåp. Annie gick fram och kollade vad det stod: Klara du är min bästis men din bästis är inte min bästis. Ps. Annie är jättedum och ful hon är inte rätt uppfostrad. Annie blev ledsen och skulle gå hem men så kom snälla Robin, världens bästa lärare. -Vart ska du Annie? frågade Robin -Jag skulle hem! sa Annie - Varför? frågade Robin -Kolla på Klaras skåp. sa Annie Robin gick och kollade. Annie följde efter. - Hmm undra vem som har skrivit det? sa Robin. Vill du att jag tar upp det på klassrådet sen? - Ahh gärna men hade vi inte idrott nu? - Nej ni har idrott senare för Martin var hos läkaren nu, sa Robin - Okej. sa Annie - Vi ska in om 2 min så vill du gå in nu? frågade Robin - Visst svarade Annie Då kom de andra i klassen. -Ja det är så att jag säger att Annie ska vara ordförande på klassrådet och Nanny ska vara sekreterare. - Buuu ropade Lena och Sanna. - Sluta ropade Robin - Första meningen är "lapp" och de är Robin som har skrivit det. sa Annie. - Jo det är så här att Annie hade vart på toa och när hon kom ut så såg hon att det satt en lapp på Klaras skåp och då gick Annie fram och kollade och då stod det en väldigt taskig mening. Det stod: Klara du är min bästis men din bästis är inte min bästis. ps. Annie är jätte dum och ful hon är inte rätt uppfostrad, berättade Robin Annie såg att Sanna satt och skrattade och Lena blev helt röd i ansiktet.

9 Då ropade Alvin ut och sa att Lena är röd i ansiktet och Sanna skrattade. - Jag tror de är dom som skrev det sa Alvin. Robin tog in Sanna och Lena i ett grupprum och skällde på dem och då erkände de att de var dom. De fick gå till rektorn.

10 Kapitel 6: boken Annie var på väg till skolan. När hon kom in i korridoren så kom hon tänka på monstret igen. - Annie äntligen är du här ropade Klara Annie hade vart sjuk i 2 dagar. - Ja och äntligen får jag träffa dig sa Annie - Vet du en sak? frågade Klara - Ja! svarade Annie - Mimmi har ju slutat och nu har ju jag ingen bästa vän i klassen så jag har frågat om du får börja i min klass för du är ju i 6a matteboken och du har ju rätt på alla glosor och då får du börja i min klass, sa Klara - Ja vad kul men då börjar jag imorgon sa Annie - Ahh det blir jätte bra sa Klara Efter skolan gick Annie till biblioteket och skulle fråga om dom hade en faktabok om hundar. - Hej Annie behöver du hjälp? frågade en bibliotikarie. - Ja gärna. Har ni en fakta bok om hundar? frågade Annie - Oh nej inte igen alla frågar ju om faktaböcker hörde Annie att hon mumla. - Vad sa du? frågade Annie - Va? Va? Jag sa inget, svarade bibliotekarien. - Här har vi faktaböcker om katter sa bibliotekarien. - Hallå? Jag ska ha om hundar. sa Annie strängt - Jaha förlåt mig denna kan du ta den har mycket fakta sa bibliotekarien snabbt. - När Annie kom hem tog hon upp boken och bläddra i den I de första kapitlet stod det: Djurets utseende: Hundar har päls fast nakenhundar har ingen päls. När hunden lyssnar så stannar den. När svansen ligger böjd över ryggen så är den inte rädd. Öronen ligger platta mot huvudet. Pappret var bränt på kanterna och längst bak hade någon skrivit: Du som läser denna bok du ska inte vara rädd för källaren på Göteborgsskolan.

11 Hmm undra om det är någon annan som har märkt den där konstiga hunden? tänkte Annie

12 Kapitel 7: blandningen Annie hade precis kommit till skolan. Där framme såg Annie Sanna. - Hej Annie sa Sanna - Hej sa Annie snabbt - Lena är på sjukhuset och ska opereras och nu har jag ingen att vara med i skolan kan inte vi vara? frågade Sanna - Ja det kan väl vi. Men lova att du inte gör något dumt mot mig, sa Annie - Nejdå vill du veta en hemlighet?! frågade Sanna - Ahh de vill jag sa Annie - Det är så att Lena är egentligen inte min bästa vän hon tror de. Det är hon som säger att jag ska vara dum mot dig och hon har även sagt att om inte jag är det så lovar hon att hon ska mobba mig och massa sånt, sa Sanna. - Okej innan du börja i typ 3:an så var jag och hon bästa vänner, sa Annie - Japp men vet du att de finns ett monster i källaren sa Sanna - Japp de vet jag sa Annie - Tror du att de e en slags hund? frågade Sanna - Det e typ de sa Annie - Jag vet för att vi ska få upp den så kan väl vi göra ett recept och blanda allt och locka monstret? frågade Sanna - Ja det kan vi! Jag har hittat ett recept, sa Annie Monsterrecept till hundar. Ingredienser du behöver 300 gram smält smör 2 dl socker 10 st hundgodisar (vilka som helst) 2 ägg 1 tsk salt 2 tsk vaniljsocker Gör så här: 1. Sätt på ugnen på 200 grader 2. Smält smöret i mikron. 3. Mosa hundgodisarna så de blir små smulor. 4. Blanda socker, ägg,salt,vaniljsocker och hundgodisarna och vispa 5. Häll i smöret och blanda 6. Häll allt i en hålform eller något som kan va i ugnen. 7. Sätt in i ugnen i 5 min 8. Sen kan du lägga de i en hundskål.

13 Annie och Sanna gick hem till Sanna och hämta hundgodis för Sanna hade en hund. Sen gick de hem till Annie och hämta resten av grejerna sen gick de tillbaka till skolan. - Robin får vi baka en grej som tar ca 10 min? frågade Sanna. - Ja de får ni. I no-salen?! frågade Robin. - Ja det blir bra, sa Sanna. Annie och Sanna gick in och bakade den grejen. När de äntligen var klara så gick de ner till källaren och skulle kolla om monstret var i källaren. - Annie ser du vad de är i det där hörnet? frågade Sanna - Ja är det typ Lena? frågade Annie Sanna gick dit och kollade och det var Lena. - Buuu ropade Lena och Sanna och Annie blev så rädda att de nästan kissade på sig. Då såg Annie monstret. - Sanna där är monstret, sa Annie - Ja men kan inte du ta maten och så lockar jag fram den typ?! frågade Sanna - Ja men de kan jag sa Annie - Vänta lite jag ska bara fråga Lena en sak. - Hur kom du hit var inte du på sjukhuset? frågade Sanna - Mamma och pappa hade åkt hem och läkarna var på sitt kontor och då passa jag på att åka hit för man får åka bort en timma om dagen, sa Lena - Okej, sa Sanna - Annie nu fortsätter vi, sa Sanna Efter en liten stund så kom monstret fram till maten och började äta.. - Hjälp ropade Kajsa i 7:an Jag ska hämnas!!!

14 Kap 8 Varför Kajsa ska göra hämnd är för att Annie och Sanna råkade ställa monstermaten vid Kajsas bord i no-salen då och då råkade hon äta det för det såg ut som godis. Nästa dag var Lena på sjukhuset. Sanna och Annie var rädda vad de ska vara för hämnd Kajsa ska göra. Efter en stund kom Kajsa fram till Sanna och Annie med massa killar som såg ut att vara ca år. - Är ni beredda för hämnden? frågade Kajsa - Ehm... sa Sanna och Annie samtidigt. - Men vi kommer göra hämnden sen kl 13 sa en utav killarna. Just då kom Sanna och Annie på att de inte har vart och ätit än. De sprang snabbt ner till matsalen. - Ohh.. Nej, sa Sanna - Nej är Annika med aska på fingrarna här, hon har ju inte jobbat på en månad typ. Kl 13 var Annie och Sanna rädda. - Vi ska hämnas om 2 minuter kom ena killen fram och sa. - Okej, sa Sanna Kajsa kom med bestämda steg. Hon ropade; ni ska få vara mina betjänter i en vecka. - Okej sa Sanna och Annie samtidigt. - Japp men ni behöver inte göra så mycket.

15 Kap 9 Annie var på väg till skolan och då såg hon Maja utanför matteläraren Olas hus. - Maja! ropade Annie. - Ahh va e de? ropade Maja tillbaka - Va gör du? ropade Annie - Jag ska fråga en grej ropade Maja - Men han e ju i USA ropade Annie - Juste! ropade Maja tillbaka - Ska vi gå? ropade Annie - Japp ropade Maja och sprang till Annie När Annie och Maja kom till skolan så såg de Petra som jobbar i köket, hon satt i rullstol innan men nu går hon. Annie sprang till Petra. -Hej Annie sa Petra -Hej Petra sa Annie -Undrar du varför jag går? frågade Petra -Japp sa Annie - Jag har lärt mig att gå sa Petra. Du vet de e ju ett monster i källaren. - Ahh de vet jag sa Annie - De e jag som har tagit ner det dit. Egentligen så är de en hund men jag har färgat pälsen på den. Innan var den vit sa Petra - Okej sa Annie Annie sprang till Maja. -Du vet de e ju ett monster i källaren sa Annie -Ahh de vet jag sa Maja - Jag vet vem som har tagit ner det dit sa Annie -Vaaa? Vem? Frågade Maja - Det e Petra i matsalen sa Annie -Okej sa Maja -Vi har håltimma nu sa Maja - Okej ska vi gå och köpa glass? frågade Maja - Visst sa Annie.

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr.

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr. Monstret av Elsa Om författaren Namn Elsa Ålder 10 år Intressen Gymnastik och teater Familj Mamma, pappa och lillebror Husdjur Tre ökenråttor, en fisk och en kräfta Tidigare utgivna böcker Den magiska

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Monstret Av Amanda Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Minna. Det hade gått ett rykte om att

Läs mer

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Monstret #cool - Hörde du ljudet Mario nej nu kommer det igen, sa Lunde. - Sluta larva dig. Kom nu så går vi till idrotten, sa

Läs mer

1 Kap ljudet - Hörde du ljudet? Sa Gunnar - Är du döv det är alla som pratar! Svarade Josef - Det lät som ett monster, sa Gunnar - Mes!! sa Josef till Gunnar - Det kommer från golvet!! sa Gunnar - Var

Läs mer

Efter kemilektion -Jag är rädd för vår kemilärare, sa Klumpen. -Jag med, svarade Lillen När de gick ut på rast så såg bara Lillen marken för Anita,

Efter kemilektion -Jag är rädd för vår kemilärare, sa Klumpen. -Jag med, svarade Lillen När de gick ut på rast så såg bara Lillen marken för Anita, Författare: Jonathan Therén 2014 Kapitel 1: Ljuden Det var ny termin och det var tråkigt att gå i skolan. -Hörde du? det låter som någon är i förrådet, sa Lillen -Nää, vadå? svarade Klumpen. -Nä, vad läbbigt

Läs mer

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? MONSTER Av Hannah ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? Det är ju tyst. röken vände sig argt och stirrade

Läs mer

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa? Baksidan Moa och Alex hör konstiga ljud på vinden. Ska dom våga kolla? Den elaka klasskamraten ställer till det för dom hela tiden. Moa går och kollar och sen. Hur ska det gå? Om du vill veta så får du

Läs mer

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom...

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Läs denna spännande boken, läs och få reda på vad som händer, du kommer inte kunna sluta läsa. Kapitel

Läs mer

William gick in i korridoren och ser en affisch. Klassfotboll Rydskolan ska spela klassfotbollen.

William gick in i korridoren och ser en affisch. Klassfotboll Rydskolan ska spela klassfotbollen. Författare: Johan Hellman 2014 Kapitel 1 Ljuden - Hörde du, Andreas? - Nej, svarar Andreas - Jag hörde ett ljud från golvet, sa William. De satt i matsalen. - Hur lät det då? - Det lät så här, bom bom

Läs mer

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå!

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå! Författare Alfred Sundgren 2014 Kapitel 1 Ljuden Adam gick in i kemisalen med sin bästa kompis Max. -Hörde du ljudet Max? -Nä, vadå för ljud? svarade Max. -Det lätt så här, bo bo bo. sa Adam. De ser en

Läs mer

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud.

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Men snart börjar dom få klarhet i det hela. Monstret

Läs mer

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William.

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. MONS TRET Av Eliza - Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. De fortsatta att baka. William och

Läs mer

Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet.

Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet. Författare: Nils Rosing 2014 Kapitel 1 : Ljudet Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet. -Vad har hänt? undrade Felix.

Läs mer

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars Författare Anton Rönnqvist 2014 Kapitel 1: Ljudet: Wille och Jack satt och åt. Plötsligt hörde Wille ett ljud. Det skrämde honom men ingen annan verkade ha hört ljudet. Wille frågade sin bästa vän Jack.

Läs mer

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef.

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef. Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef Om boken Stefany på Sjölundskolan utsätter sitt liv för fara. Vad är det som

Läs mer

Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden

Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden Kalle författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden 1 2 Kapitel 1 hörde du ljudet? Hörde du ljudet sa Kalle till sin kompis Hansa? Vilket ljud det pratas ju bara svarade Hansa! Då vände sig läraren

Läs mer

FÖRFATTAREN ALKA 2014

FÖRFATTAREN ALKA 2014 FÖRFATTAREN ALKA 2014 Kapitel 1 Bob är i kemisalen och hör ett ljud som bankar i golvet. - Vad är det som bankar i golvet? säger Bob. - Va då, jag hör inget, säger Pom. - Va? Jag hör dunk dunk i golvet,

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan Kapitel 1: Ljudet Det var en helt vanlig dag. Erik och hans klass hade kemilektion. Plötsligt hörde Erik konstiga ljud under golvet. Erik gillade inte kemiläraren. Han var sträng och sur hela tiden. Det

Läs mer

Om författaren. Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin

Om författaren. Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin Monstret av Philip Om författaren Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin Om boken Boken handlar om en kille som heter Axel. Axel har

Läs mer

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan vände sig om. - Kan du sluta kasta pennor på mig?! fräste Johan. - Håll käften! svarade Peter. - Nej!!! - Sluta kasta pennor

Läs mer

2014 Författare: LISU

2014 Författare: LISU 2014 Författare: LISU Kapitel 1. Ljuden -Hörde du ljudet? Alices klasskamrat Sara vände sig om. -Vilket ljud? -Det där ljudet som kom från golvet. -Hur lät det? -Typ som bom,bom...bom,bom... Längre i samtalet

Läs mer

- Mystiskt. - Haha, pratar du med dig själv nu också! det är Carl.

- Mystiskt. - Haha, pratar du med dig själv nu också! det är Carl. Av KABR Kapitel 1: Ljuden. - Hörde du Alex? säger Max. Max och Alex är i matsalen och äter lunch. De går i fyran. - Vadå? Alla pratar ju så man hör ju ingenting. Förresten vad var det för ljud menar du?

Läs mer

Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det

Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det lät som fågelkvitter Bert jobba nu. Anton jag är hungrig

Läs mer

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy.

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy. Av: Signe Sundequist CC BY NC ND 2014 Kap. 1 Ljudet Mimmi satt i klassrummet och lyssnade på sin stränga magister Ulf. Det var en tråkig lektion. Då hörde Mimmi ett ljud som lät "pa pa pa". Mimmi viskade

Läs mer

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett MONSTRET Kap 1 LJUDEN -Hörde du ljudet, viskade Anders. -Nej det var säkert bara nån som tappade pennan, svarade Peter. Tyst i klassen ni kan få kvarsittning, ropade den stränga kemiläraren. Allt blev

Läs mer

Monstret. Författare William Andrén. Illustratör William Andrén

Monstret. Författare William Andrén. Illustratör William Andrén Monstret Författare William Andrén Illustratör William Andrén Kapitel 1:ljudet -Hörde du det,sa Eddie. -Vadå? sa Eddie. -Det var bara nog min fantasi Eddie och Simon är inne i matsalen och äter köttfärssås

Läs mer

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja!

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja! ÖNSKE BOKEN Önske boken Nu ska ni få höra om när jag var 13 år, 9 månader, 5 dar 3 timmar och 17 sekunder. Jag bodde i Stockholm med min familj. Jag hade två syskon dom heter Erik och Amanda. Min mamma

Läs mer

Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster.

Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster. Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster. Hur ska han säga till de andra att det var ett monster i

Läs mer

MONSTRET. Av: Stina Boström

MONSTRET. Av: Stina Boström MONSTRET Av: Stina Boström Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? Frågade Lea. - Nej, vadå? Frågade Wilma. - Det lät som någon ropade, sa Lea. - Vad ni är barnsliga... Hånskrattade Anna. - Lägg av, det är

Läs mer

Kapitel 2 Övernattning

Kapitel 2 Övernattning Kapitel 1 Sommarlov Det var den tolfte juni, jag hade precis fått sommarlov och firade det med en glass med mina två bästa kompisar, Maj och Isabell. Efter glassen satt vi och pratade på en bänk i parken.

Läs mer

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren Kapitel Kapitel 1 Den låsta dörren sida 2-2 Kapitel 2 Brevet sida 3-4 Kapitel 3 Nyckeln sida 4-5 Kapitel 4 En annorlunda värld sida 5-6 Kapitel 5 Tam sida 6-7 Kapitel 6 Planen sida 7-8 Kapitel 7 Tillbaka

Läs mer

Erik vände affischen och där stod det:

Erik vände affischen och där stod det: Monstret Hörde du ljudet? Eriks klasskamrat David vände sig om och blängde. -vilket ljud? Alla pratar ju. Arga Lucas spände ögonen i både Erik och David. - Tyst och ät annars får ni mejl hem! Dom sa okej

Läs mer

Monstret. Av Natalia Zielinska

Monstret. Av Natalia Zielinska Monstret Av Natalia Zielinska Kapitel 1 Det är måndag och Sabina är på hemkunskap med sin bästis Alexandra. Trass Krass... - Vad var det? sa Sabina. - Vadå menar du? Fröken som pratar med Lasse? frågar

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Arvid är en helt vanlig kille. Har en kompis som "alla andra har nu för tiden". Men! En dag när han är på kemilektionen hör han ett ljud!

Arvid är en helt vanlig kille. Har en kompis som alla andra har nu för tiden. Men! En dag när han är på kemilektionen hör han ett ljud! Arvid är en helt vanlig kille. Har en kompis som "alla andra har nu för tiden". Men! En dag när han är på kemilektionen hör han ett ljud! Han blir direkt nyfiken och smyger ner på rasten. Och vad hittar

Läs mer

Musen Martina vinner en baktävling

Musen Martina vinner en baktävling Musen Martina vinner en baktävling Douae Kapitel1 Det var en gång en mus som hette Martina. Hon har mellanstora ögon, brun och svart svans och brun och svart päls. Hon är bestämd och vill vara snabb på

Läs mer

Monstret Arrax Av: Evelina

Monstret Arrax Av: Evelina Monstret Arrax Av: Evelina Kapitel 1: Ljuden På Streteredsskolan var kemilektionen i full gång. Klass 4a hade lektion. Och där fanns en tjej som hette Elvira. När det var ungefär 20 minuter kvar på lektionen

Läs mer

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon 1 Kapitel 1 hej Hej, jag heter Gabriella och går på Maden skolan. Jag har långt brunt hår och älskar kaniner. Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren

Läs mer

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.! Dag 1 Det är en varm och solig fredag över potatis land. Moa potatisson äter glass på sin balkong i rad huset. hennes mamma är i London. Moa har sommarlov. Moa ska ha födelsedagskalas på söndag hon har

Läs mer

Det blåste nästan storm ute. Trädens

Det blåste nästan storm ute. Trädens 1 Det blåste nästan storm ute. Trädens kronor böjde sig för vinden och löven låg i frusna drivor på marken. Det var onsdagen före höstlovet. Måste vi gå ut på rast? sa Maja när skolklockan ringde. Nej,

Läs mer

Av: Martina Gustafsson

Av: Martina Gustafsson Av: Martina Gustafsson Kapitel 1. Hej! Hej! Jag heter Jonna Linnea Bengtsson och är en vanlig tjej på 11 bast. Jag föddes den 4 Maj 2003. Jag går nog på världens konstigaste skola Eiraskolan i Stockholm,

Läs mer

Lova hörde ljudet igen. Det låter som om dom där fötter dansar runt på rören.

Lova hörde ljudet igen. Det låter som om dom där fötter dansar runt på rören. Lova är i kemisalen. De har fått en ganska svår uppgift, så man måste konsentrera sig. Hon tittade på tavlan. Då hörde hon något ljud från golvet. Det lät som om något stort men ändå inte. Det lät nästan

Läs mer

Den magiska dörren. kapitel 1-hej

Den magiska dörren. kapitel 1-hej Den magiska dörren kapitel 1-hej Hej, jag heter Josefin. jag är 10 och ett halvt år gammal. Jag har bruna ögon och långt tjockt hår. Jag går på dans och fotboll. Jag har två bästa kompisar, Filippa och

Läs mer

Om författaren. Om boken

Om författaren. Om boken av Joel Om författaren Namn Joel Ålder 10 år Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Böcker som jag inspireras av Marlons böcker. Intressen Jag gillar att göra sagor, spela datorspel och titta på tv.

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Den magiska dörren. Elsa hallén

Den magiska dörren. Elsa hallén Den magiska dörren Elsa hallén 1. Hej Hej! Jag heter Kajsa och jag är 10 år. Jag går på Svartviks skola, jag gillar att ha jans och tröja och jag har långt svart hår och blå ögon. Min bästa kompis heter

Läs mer

MITT LIV SOM DIABETIKER

MITT LIV SOM DIABETIKER 20/11 2012 2/12 2012 MITT LIV SOM DIABETIKER För exakt 7 år, 1 månad, 2 veckor och 1 dag sedan hände något som skulle ändra mitt liv. Jag fick en sjukdom som heter diabetes. Jag hade börjat i första klass

Läs mer

Text & Musik Hans Isacsson. Emma Mobbare En tuff tjej som mår dåligt. Elak.

Text & Musik Hans Isacsson. Emma Mobbare En tuff tjej som mår dåligt. Elak. Rädda Ana Text & Musik Hans Isacsson En pjäs byggd på några av FN,s barnartiklar. Skriven på beställning av Rädda Barnen i Motala 1999 inför 10-års dagen av Barnkonventionens tillkomst år 1989 Barnens

Läs mer

Skolmonstret. Författare och illustratör: Edvin Gustin

Skolmonstret. Författare och illustratör: Edvin Gustin Skolmonstret Författare och illustratör: Edvin Gustin 1 2 Kapitel 1 Ljudet -Hörde du ljudet sa, Totte till Tim. -Vad för ljud, jag hörde inget, sa Tim. Totte hade hört ett ljud från golvet, det var ett

Läs mer

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker. del 1 Kidnappandet Jag vaknade i min säng trött och arg, mamma och pappa hade slängt ut mig. För jag är nu 20 år, jag fyllde år i lördags. Varför slängde dom ut mig? Just nu bor jag hos min bästa vän Sara.

Läs mer

Anna Siverbo 5B Ht-15

Anna Siverbo 5B Ht-15 1 Drakägget Kapitel 1 Hej jag heter Maja jag är 9 år. Jag och min familj bor på en bondgård. När jag går ut från vårat hem så kommer jag till en marknad som heter Rikedall. Så min familj brukar gå dit

Läs mer

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke DRAKEN Av Simon Kraffke 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Erik och jag är 7 år och jag bor på en gård och den gården heter Hemlighetensgård bara för att vad som helst kan hända här. Och den gården ligger

Läs mer

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Förföljaren Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Var på din vakt och håll ögonen öppna, med sylvassa naglar

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Jag sträcker på mig och går upp. Det är kallt i huset. Vi kom precis hem från en resa från Turkiet. Min kompis

Läs mer

Magiska dörren Elin Gustafsson

Magiska dörren Elin Gustafsson Magiska dörren Elin Gustafsson Kapitel 1 Hej Jag red snabbt till stallet och sadlade av Bingo. Det skulle snart bli mörkt och jag skulle behöva cykla hem själv. Jag ställde in Bingo i boxen och gav honom

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN sid 2 KAPITEL 2 HEMLIGA KOJAN sid 4 KAPITEL 3 BROTTET sid 6 KAPITEL 4 ORMEN OCH ÖRNEN sid 7 KAPITEL 5 FEL MISSTÄNKTA sid 8 KAPITEL 6 AVSLÖJAD sid 10 KAPITEL

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här: -Hörde du ljudet? -Var inte dum nu Tom sa Tobias! Klockan ringde. Rasten var slut, dom hade sv efter. När de kom in sa sura Margareta idag ska vi skriva en bok med åtta kapitel och du Tom får hemläxa.

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och MONSTRET AV: Freja Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och gick på skolan Röda hornet. Felicia

Läs mer

Monstret! Författare: Natalie Petrushenko 2014

Monstret! Författare: Natalie Petrushenko 2014 Monstret! Författare: Natalie Petrushenko 2014 Kapitel 1: Ljuden Alla i kemisalen satt med sina böcker och lyssnade på läraren, alla utom Lova. - pizzzzzt, Lova! viskade Lovas bästa kompis Sophie. - Lova!

Läs mer

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP en temateater kring mobbning Bakgrund Kulturskolan och DuD:s teatergrupp har under

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist

Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist kapitel 1 Ljudet Lina hörde något nere ifrån källaren. Hörde du ljudet? frågade Lina sin vän Annika. Vad för ljud? undrade Annika. Lina förstod att

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv. Monstret Kapitel 1- Ljuden. -Hörde du ljudet frågade Mira? -Nej sa Lisa Vilket ljud? -Det lät som ett MONSTER sa jag! Lisa är min bästa vän. Vi satt på kemilektionen med den argaste läraren. Han hette

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. När Anna gick till skolan så såg hon en affisch, det stod:

Kapitel 3- Affischen. När Anna gick till skolan så såg hon en affisch, det stod: Monstret Kapitel 1- ljuden. Det var en gång en tjej som hette Anna. Hon var tolv år gammal. Hennes lärare Johanna var jättesträng. Man fick inte prata på lektionen och om man kastade sudd så fick man stå

Läs mer

Thomas i Elvsted Kap 3.

Thomas i Elvsted Kap 3. Kap 3 Nu börjar träningen Imre, inte Ymre När kommer din pappa, frågar jag Lappen, vi kanske ska dela upp innan. Han är redan hemma, han jobbar på Metallen med datorer, säger Lappen, så vi ska nog strax

Läs mer

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg...

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg... Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg... Ljuden1 Kjelle hämtar mat han sätter sig och väntar på sin kompis Olof. Men när Kjelle väntar så hör han ett

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning kapitel 1 s.1 kapitel 3 s.3 kapitel 5 s.5 kapitel 2 s.2 kapitel 4 s.4 kapitel 6 s.6 Kapitel 1 Abdullah? Abdullah Alshori vaknade klockan 6.00 med tårta på sängen. Han fyller 18 år

Läs mer

Räkna med Rutiga Familjen

Räkna med Rutiga Familjen Räkna med Rutiga Familjen Ett grafiskt mattespel som behandlar de fyra räknesätten med positiva och negativa tal. Utan siffror och symboler. Med lärande agenter. Saga Http://rutigafamiljen.se 2008-11-06

Läs mer

Övning: Dilemmafrågor

Övning: Dilemmafrågor Övning: Dilemmafrågor Placera föräldrarna i grupper med ca 6-7 st/grupp. Läs upp ett dilemma i taget och låt föräldrarna resonera kring tänkbara lösningar. Varje fråga kan även visas på OH/ppt samtidigt,

Läs mer

Tarzan & fotboll!! L"en

Tarzan & fotboll!! Len Tarzan & fotboll!! L"en kapitel 1 D et var en mörk och sval natt i djungeln.den röda pandan Tarzan satt på en gren utanför huset. Han kan inte sova. Han tänker på hur det skulle vara att vara fotbolls

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Författare: Anton Söderström

Författare: Anton Söderström Författare: Anton Söderström Ka p 1 Ljuden -Hörde du det ljudet? -Pers klasskamrat Stina vände sig om och blängde. -Vilket ljud? Alla pratar ju. -Arga fröken Anna kollade på Per argt. -Ej, Per vad ful

Läs mer

Elevernas trygghetsplan

Elevernas trygghetsplan Elevernas trygghetsplan Parkskolan 2015-2016 Vår guldregel Som du vill att andra ska vara mot dig, så ska du vara mot andra Planen är förnyad av rektor, personal, elever och föräldrar 2015-08-24. Innehåll

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1

Den magiska dörren. Kapitel 1 Den magiska dörren Kapitel 1 Hej jag heter Jakob och jag är 9 år och går på sunds val skolan. Jag hade också en dästa vän oliver.och vi ska gå till skolan för första gången med varandra.men jag var lite

Läs mer

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan.

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan. Om författaren Namn Linnéa Ålder 9 år Intresse Handboll och teater Böcker som jag inspireras av Twilight 1 Familj Min storasyster, min mamma och min pappa Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tackar

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Peter och jag är 10 år. Jag går på Kajsaskolan. Min kompis heter Jonathan och går i min klass. Jag är rädd för min rektor på skolan, för varje dag går hon

Läs mer

Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren?

Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren? Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren? KAPITEL 1:LJUDEN - Miranda kom!! hörde Miranda att hennes

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det:

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det: Monstret Kapitel 1 - Ljuden Kalle var i NO-salen och blandade färg då hörde han något stampa i källaren. Han frågade Max: - Hörde du? - Vadå? Undrade Max. - Att något stampade i källaren, sa Kalle. - Jag

Läs mer

Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Nisse. Jag är tio år. Jag går i fyran. Min bästa vän heter Mattias. Den jag är rädd för är en kille som heter Björn och är 40 år. Han jobbar i matsalen. Jag

Läs mer

Marios äventyr. Kapitel 1

Marios äventyr. Kapitel 1 Marios äventyr Kapitel 1 -Jag heter Mario. Jag är 10 år. Jag bor i ett litet grönt hus och min kompis Luigi bor i ett litet gult hus. Jag ska till min kompis Luigi, vi är bästa vänner. Nu ska jag gå till

Läs mer

Nu måste han verkligen vara tyst annars får han kvarsittning hela rasten. Det var jättetur att stränga Helena hade skällt ut Emelie för att hon hade

Nu måste han verkligen vara tyst annars får han kvarsittning hela rasten. Det var jättetur att stränga Helena hade skällt ut Emelie för att hon hade Ljuden Detta som jag ska berätta om nu hände min kompis Emil förra året när han gick i fyran. Emil och klass 4C hade kemi i skolans kemisal. I kemi hade dom världens strängaste lärare Helena. Så fort man

Läs mer

Ge aldrig upp. Träning

Ge aldrig upp. Träning Ge aldrig upp Träning Kom nu, vi blir sena, skriker Ellens pappa Rickard som sitter otåligt i bilen och väntar. Jag kommer, skriker Ellen tillbaka. När Ellen har satt sig i bilen kör Ellens pappa direkt

Läs mer

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren Kapitel 1 Hej jag heter Matteo Lindgren. Jag går på elevskolan. Jag är 10 år. Min bästa kompis heter Emil Hanson. Vaktmästaren är läskig. Han är alltid arg skriker så högt så att man blir rädd. Första

Läs mer

Författare: Lisa Spjuth

Författare: Lisa Spjuth Författare: Lisa Spjuth kap1 Ljudet Det här handlar om två flickor som heter Lisa och Molly. Lisa är 12 år som gillar sin hund Bessie som hon kör agiliti med. Bessie har klarat hoppat 99 cm. Molly som

Läs mer

MISSHANDLAD. kapitel 1: ljuden

MISSHANDLAD. kapitel 1: ljuden MISSHANDLAD kapitel 1: ljuden Sedan gick en ilning genom hela kroppen som om någon hade dragit sina vassa naglar mot en svart tavla. Bakom henne stod Anton den ända som inte gillade henne i klassen. När

Läs mer

Svenska från början 2

Svenska från början 2 Svenska från början 2 1 Fyll i rätt ord Dygn landskap frisk län sjuk kommun Sjuksköterska behöver vårdcentral akut 1. Det finns 13 kommuner i Jönköpings. 2. Ett är 24 timmar. 3. Forserum, Anneberg och

Läs mer

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till 1 De mystiska drakägget Kapitel 1 Jag vaknade upp tidigt jag vaknade för att det var så kallt inne i vår lila stuga. Jag var ganska lång och brunt hår och heter Ron. Jag gick ut och gick genom byn Mjölke

Läs mer

- nej, nu orkar jag inte planera mer vi ses Väll. - Nej vi kan väll sova över i natt och så kan. - Ja - Ja.

- nej, nu orkar jag inte planera mer vi ses Väll. - Nej vi kan väll sova över i natt och så kan. - Ja - Ja. Hej jag heter malva nu är det skola men om två dagar så är det sommarlov jag och mina kompisar har bestämt att vi ska resa i genom Sverige. Förresten heter jag ju Malva och är 10 år, jag älskar hästar,dansa,simma

Läs mer

Sociala berättelser 1

Sociala berättelser 1 Sociala berättelser 1 De olika delarna av en social berättelse Deskriptiva meningar beskrivning av situationen Deskriptiva delen de ska åskådliggöra och beskriva en situation, händelse eller ett beteende.

Läs mer

Ti m S a ll y o c h C ill a fr å n

Ti m S a ll y o c h C ill a fr å n Ti m S a ll y o c h C ill a fr å n K o r e a Hej! Det är jag som är huvudpersonen i den här berättelsen jag heter. Jag har en tvillingbror som heter. Jag tävlar i slalom-åkning och tävlar i snowboard-åkning,

Läs mer

Monstret Molganovitch

Monstret Molganovitch Monstret Molganovitch Av Charlie Kapitel 1: ljudet Martino var i matsalen en dag när han hörde ett konstigt ljud från köket. - Hörde du Gunnar? sa Martino. - Det är nog bara mattanten Gullbritt, sa Gunnar.

Läs mer

Kapitel 1 Hej jag heter James och jag går det fjärde året på Sliteskolan. Min bästa kompis Adam tycker att jag är snäll, rolig och omtänksam. Jag är lite rädd för en lärare på högstadiet läraren heter

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. Dagen efter gick jag i korridoren. I korridoren såg jag en affisch. På affischen stod det:

Kapitel 3- Affischen. Dagen efter gick jag i korridoren. I korridoren såg jag en affisch. På affischen stod det: Monstret Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du ljudet? Fråga Isa. - Nej, vilket ljud? Undrade min bästa kompis Lisa. - Det lät som ett MOSTER! Utbrast Isa. - Åh! Små pluttarna tror på monster, sa dumma dumma dumma

Läs mer

Han jobbade så hårt att han började bli lite blöt av svett.

Han jobbade så hårt att han började bli lite blöt av svett. Monstret kap 1viggo -Hörde du ljudet? sa Jack. -Nej sa, Alex. Under Jacks och Alex klassrum så fanns det en stor källare. Alla i klassen förutom Alex hörde ett konstigt ljud, till och med den dumma läraren

Läs mer

över 110 cm, jag har också en kanin som heter Rufus och två hamstar som heter Pärlan och Ice.

över 110 cm, jag har också en kanin som heter Rufus och två hamstar som heter Pärlan och Ice. Den magiska dörren Kapitel 1 - Hej -Hej! Jag heter Emma, jag går i en skola som heter Vesuad och jag är 11 år! Jag älskar min hund Molly! Jag verkligen hatar min lärare, han är alkoholist och ibland kan

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr -11: Författare: Gertrud Malmberg

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr -11: Författare: Gertrud Malmberg sidan 1 Författare: Gertrud Malmberg Vad handlar boken om? Saras mamma ska ut och handla och Sara har inget att göra. Mamma föreslår att Sara ska ringa Maja som hon har sällskap med till skolan. Men mamma

Läs mer

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om författaren Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om boken Klara är elva år och har en kompis som heter Amanda. Det finns en dum kille som heter Tobias.

Läs mer

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät "wha wha"

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät wha wha Författare: Filip Sahlberg 2014 Kapitel 1 Ljudet Alexander och Kalle var i deras hemliga kemirum i källaren. En otrevlig källare med gamla tegelväggar och avloppsvatten rör som läckte. Plötsligt hörde

Läs mer