VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Org.nr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Org.nr"

Transkript

1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Org.nr

2 1(15) INLEDNING Neurologi omfattar sjukdomar i hjärna, hjärnstam, ryggmärg och centrala nervsystemet. Det finns hundratals neurologiska diagnoser, symtom eller funktionsnedsättningar och den medicinska utvecklingen går snabbt framåt. Neuroförbundet är Sveriges första intresseorganisation specialiserad på neurologi och är till för alla som lever med en neurologisk diagnos och deras närstående. Vårt mål är att människor med neurologiska diagnoser har samma möjligheter och rättigheter som alla andra. Vi står för livslust, full delaktighet och stark framtidstro. Neuroförbundet har ca medlemmar i Sverige. Vi företräder ett stort antal diagnoser och stödjer och följer spetsforskning inom neurologi. Neuro Malmö (Neuroförbundet Malmö) är en av ca. 70 lokalföreningar i landet. Föreningen ser det som sin främsta uppgift att förbättra situationen för personer med neurologiska diagnoser och deras närstående. MEDLEMMAR Vid utgången av 2018 hade föreningen 404 medlemmar. Av dessa är 365 är huvudmedlemmar och 39 är närstående-medlemmar. MÅLSÄTTNING Neuroförbundet Malmö är en service-, intresse- och kamratförening. Föreningen har som mål att påverka allmänhet, myndigheter, politiker, beslutsfattare, sjukvårdspersonal och andra för att få till stånd en ökad insikt och förståelse för personer med neurologiska diagnoser och specifika svårigheter samt deras närstående. Ett prioriterat mål som vi arbetar aktivt för är att få bort samhällets olika hinder för funktionshindrade och att få en ökad tillgänglighet i samhället och samhällslivet, för att ge våra medlemmar möjlighet att fungera i samhället som alla andra.

3 2(15) VERKSAMHET För den som får en neurologisk diagnos blir diagnosen ofta en chock. De som är långvarigt sjuka riskerar att bli isolerade. Träffar under olika motton, som vi arrangerar, innebär också att lära känna varandra.. Neuro Malmö har som målsättning att ge råd och stöd samt information åt alla medlemmar om deras diagnos, bl.a. genom kurser, temadagar, föreläsningar och olika diagnosgrupper. Neuro Malmö ser det som en viktig uppgift att stödja våra medlemmar i kontakter med myndigheter och serviceorgan. Våra medlemmar får regelbundet viktig information i medlemstidningen NeuroBladet, sociala medier och på vår webbplats. I frågor som rör neurologiska diagnoser försöker Neuro Malmö påverka myndigheterna, men även i andra frågor vill Neuroförbundet tillvarata medlemmarnas intressen. En annan viktig del av föreningens verksamhet består i att föra medlemmarna tillsammans och bryta isoleringen. Det sker bland annat genom medlemsträffar, trivselkvällar, hembesök, utflykter samt rekreationsresor. Föreningen administrerar fonder som medlemmarna kan söka bidrag ur till olika ändamål. HEDERSMEDLEMMAR Britt Bengtsson, Margareta Christensson, Harald Nilsson, Evy Laev, Birger Nilsson, Claes-Göran Berndt och Sonja Norrman, Gerd Tolander och Marina Hultman har hitintills tilldelats föreningens hedersmedlemskap. STYRELSEN 2018 Från och med årsmötet 2018 fram till och med har styrelsen haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande Kassör Kristjan Gislason* Claes-Göran Berndt* Sonja Norrman*

4 3(15) Sekreterare Ordinarie ledamot Suppleant Suppleant Adjungerad Bengt Olsson* Gunilla Vinciguerra Josefin Anselmsson Jörgen Lindell* Mattias Elensjö* Från och med och fram till årsmötet 2019, har styrelsen haft följande sammansättning: Tf. ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare/Suppleant Ordinarie ledamot Suppleant Adjungerad Claes-Göran Berndt* Bengt Olsson* Gunilla Vinciguerra Jörgen Lindell* Josefin Anselmsson Sonja Norrman Mattias Elensjö* De som markerats med en * har neurologiskt funktionshinder. Styrelsen har under året haft tretton (13) protokollförda sammanträden. Ärenden av brådskande natur har handlagts av ett arbetsutskott, som bestod av ordförande, sekreterare, kassör samt av två styrelseledamöter. Styrelsen tillbringade två dagar på Valjeviken i Sölvesborg, för konferens, utbildning och planering av verksamheten REVISORER Vid årsmötet 2018 omvaldes till föreningens revisorer Caroline Hansson (yrkesrevisor) Gerd Tolander (föreningsrevisor) Som revisorssuppleanter omvaldes Kjell-Åke Christensson Gunnel Andersson STUDIEORGANISATÖR Som studieorganisatör omvaldes Kristjan Gislason Från och med har denna roll varit vakant.

5 4(15) INTRESSEORGANISATIONER DÄR VI HAR MEDLEMSKAP MIP (Malmö Ideella Paraplyorganisation) MMD (Malmö Mot Diskriminering) HISO (HandikappIdrottens SamarbetsOrganisation) Skådebanan Tillgänglighetsgruppen.se VALBEREDNINGEN Till ordinarie ledamöter i valberedningen valdes vid årsmötet Mattias Elensjö (sammankallande) Jörgen Lindell Niklas Norrman FÖRENINGSLOKALEN Föreningen har en ljus rymlig anpassad lokal på vid Möllevångstorget i central Malmö. Den är placerad på bottenplan och har tre parkeringsplatser för rörelsehindrade utanför entrén. Lokalen utnyttjas för sammanträden, studiecirklar, trivselkvällar och föreningens sammankomster av olika slag. Föreningslokalen delas med föreningarna: Autism och Asperger, Afasi, Attention Malmö. Samt att Tillgänglighetsgruppen.se som har adress på. KANSLI Föreningens kansli är inrymt i föreningslokalen på Ängelholmsgatan i Malmö. Kollektivavtal finns på arbetsplatsen Ett antal policys finns också för förbundets personalpolitik som exempelvis berör arbetsmiljö, likabehandlings och lönesättning. Dessa uppdateras kontinuerligt. För Neuroförbundet är det också viktigt att vara en miljö- och kostnadsmedveten organisation för långsiktig hållbarhet. Kansliet svarar för medlemsregistrering, vissa kamerala uppgifter, korrespondens och övriga förekommande kontorsgöromål. Kansliet har också gett service åt medlemmarna bl.a. genom att beställa färdtjänst till olika förenings-sammankomster. I många fall har kansliet kunnat ge råd och hjälp åt medlemmarna eller hänvisat till en lämplig person. Under året har föreningens kansli haft två personer som arbetstränat.

6 5(15) Personalansvarig har varit Bengt Olsson. Anställd kanslist är Niklas Norrman sedan STYRELSENS VERKSAMHET Vi har representerat Neuro Malmö på ett flertal utställningar t.ex. på Open-Your-Eyes på Malmö Högskolan, SUS Malmö, ett antal utställningar på Scandic hotell i samband med föreläsningar, under temadag på Orups Sjukhus i Höör m.m. Vi har inlett ett arbete med att digitalisera Neuro Malmös verksamhet för att underlätta det för våra medlemmar. T.ex. har vi inlett en uppdatering av vår hemsida, sociala medier, digitaliserat styrelsemöte m.m. Arbetet med detta fortsätter. En aktivitetsplaneringsgrupp, med både styrelsemedlemmar och andra medlemmar, har under året haft regelbundna möten för att underlätta Neuro Malmös planering av aktiviteter och event. Även en ungdomsgrupp har funnits där nio (9) träffar har hållits. Gruppen är länsomfattande och riktar sig till ungdomar i Skåne. Bland annat har vi haft träffar i föreningslokalen, där vi spelat kort, TV-spel, m.m. Vi har även varit på en allsvensk fotbollsmatch. Under året har föreningen fortsatt sitt arbete med att anpassa sig till dagens och framtidens teknologi. Nu kan t.ex. medlemmarna betala för aktiviteter och annat via kreditkort. Det går även att Swisha betalningar till föreningen. NeuroBladet har vi fortsatt att utveckla och det har fått ytterligare ett ansiktslyft både när det gäller innehåll, design och utgivningsplanering. Utveckling och effektivisering av kansliarbetet har även gjorts. Avsikten är att fortsätta arbeta mot att öka digitaliseringen av kansliarbetet ytterligare. Vi har även tagit ytterligare steg för djupare samarbete med föreningar och verksamheter som har liknande mål. Vi har även arbetat för större samverkan med lokalföreningar och länsförbund inom Neuroförbundet. Vi har även varit representerade på de två utvecklingskonferenser, maj och oktober, som arrangerades av vårt riksförbund. Tillsammans vill vi fortsätta arbetet med att utveckla vår organisation.

7 6(15) KOMMUNIKATION OCH INFORMATION Medlemmarna har huvudsakligen fått information genom medlemstidningen NeuroBladet som utkommer med fyra nummer om året. Information har också förmedlats genom våra sociala medier, såsom hemsidan, Facebook och Instagram. Samt utskick via e-post. Vår hemsida är en informationskanal för oss och de som söker oss,. Där finns att läsa om aktuella och avslutade aktiviteter och intressepolitiska engagemang. Arbete med att knyta och länka pågår ständigt och vår ambition är att sidan ska bli alltmer lättillgänglig och intressant. Under året har vi även gått igenom en identitetsförändring då vi ändrat vårt kommunikationnamn till Neuro Malmö. Vi heter dock fortfarande formellt Neuroförbundet Malmö. Vi har även bytt medlemssystem och hemsideverktyg. MEDLEMSLOTTERIET Det, under hela året, pågående medlemslotteriet har arrangerats av Sonja och Gunilla. Dragningar varje månad med en avslutande stordragning i december. Tyvärr kommer vi från och med årsskiftet 2018/2019 inte längre att erbjuda detta eftersom antalet deltagare kontinuerligt minskat de senaste åren. KOMMITTÉER Ett antal kommittéer har bistått styrelsen i egenskap av rådgivande organ och även planerat, förberett och verkställt vissa ärenden. KANSLIKOMMITTÉEN Kanslikommittéen ansvarar för kansliet och föreningslokalen. I kommittén har ingått Bengt Olsson från styrelsen. Från personalen fr.o.m Niklas Norrman. EKONOMIKOMMITTÉEN Ekonomikommittéen driver ekonomi- och budgetarbete. Kommittén har under året haft fyra (4) protokollförda sammanträden. Där utöver har föreningens ekonomiansvariga haft kontakt regelbundet. I ekonomikommittéen har bokförare, internrevisor och kassör ingått samt ordförande och vice ordförande för Neuro Malmö.

8 7(15) ÅRSMÖTE SOM BEHANDLAR VERKSAMHETSÅRET 2018 Ordinarie årsmöte hölls i föreningslokalen, Ängelholmsgatan 6, Malmö. TRIVSELGRUPPEN Trivselgruppens främsta uppgift är att inte bara fokusera på våra diagnoser. Även om diagnoserna upptar den mesta av vår tid, tycker Neuro Malmö att det ska finnas aktiviteter som kanske gör att man kanske inte tänker på dem en stund. Detta görs bland annat genom träffar som pizzakväll, bingospel, frågesportskvällar, m.m. Trivselguppen ansvar också för våra två årliga middagar. Trivselgruppen har träffats åtta gånger under året. Träffarna har varit förlagda till föreningslokalen. Sammankallande har varit Sonja Norrman och Gunilla Vinciguerra. NÄTVERKET POLYNEUROPATI I SKÅNE Nätverket Polyneuropati Skåne har träffats sex gånger under året i föreningslokalen. Sammankallande har varit en arbetsgrupp som består av Gunnel Andersson, Lennart Edin samt Tina Wronski-Petersen. Ett nätverk i Skåne för den neurologiska diagnosen polyneuropati samt deras anhöriga. Nätverket är även delaktig i ett större samarbetsnätverk för södra Sverige. Vi tog också ett steg mot ett bättre samarbete kring diagnosen. Detta gjordes genom att bjuda in medlemmar från neuroföreningar i södra Sverige till ett seminarium den maj på Valjevikens folkhögskola i Sölvesborg.

9 8(15) Seminariet väckte så stort intresse att vi arrangerade ytterligare en den september. Nätverket har även haft en föreläsning med stresspedagog Lena Holmgren. MS-GRUPPEN Den 20 november samlades strax över 50 medlemmar och andra intresserade på Hotell S:t Jörgen i Malmö där Neuro Malmö hade bjudit in till seminariet för att informera om det senaste inom MS forskningen och vad det kan innebära för nya behandlingar. Överläkare Petra Nilsson från Skånes Universitetssjukhus i Lund höll ett mycket intressant föredrag, där hon redogjorde för de senaste rönen inom MS behandlingar. Varför olika MS patienter fick olika behandlingar fick också sin förklaring. Dessutom fanns det tid för frågor, vilket uppskattades mycket av deltagarna, eftersom MS symptom är så individuella. Väldigt nöjda deltagare minglade efter föreläsningen, innan det var dags att avsluta kvällen.

10 9(15) ALS-NÄTVERKET ALS-nätverket har under året haft två träffar. En i Malmö och en i Lund. Nätverket har också genom Claes-Göran Berndt deltagit i fyra sammanträden med ALS-teamet, Neurologen, USIL, Lund och ett möte med ALS-gruppen på Ystad sjukhus. ALS-nätverket har också, i samarbete med Neuro Lundabygden och riksförbundet, deltagit i en ALS-konferens i Lund. En representant från nätverket sitter även i styrelsen för stiftelsen Roy Nylanders ALS-fond. PLANERINGSGRUPPEN Under 2018 har vi haft en planeringsgrupp för att underlätta planeringen av Neuro Malmös aktiviteter, träffar och event. Gruppen består av fyra representanter från styrelsen samt fyra representanter som är medlemmar i föreningen. Planeringsgruppen sammanträder ca. en gång i månaden. Sammankallande har varit Jörgen Lindell och Niklas Norrman. Information från planeringsgruppen har ingått som en punkt på styrelsens dagordning. Planering har dock under året skett av planeringsgruppen, som inte är en del av styrelsen. E-HÄLSA Niklas Norrman och Jörgen Lindell har under 2018 varit uppe i Stockholm hos riksförbundet och informerats om e-hälsa och en del av den digitala teknik som används i samhället idag. Vi har även under 2018 haft en teknikträff där vi lärt ut en del grunder i t.ex. användandet av e-post, lätt användning av smart-phone och surf-platta, m.m. Vi kommer under 2019 utöka dessa träffar då vi ser ett stort behov av att utbilda våra medlemmar inom e-hälsa. Detta eftersom samhället idag mer och mer går över till att användaren i högre grad behöver använda digitala tjänster.

11 10(15) VÅRMIDDAG OCH JULMIDDAG De årligt återkommande vårmiddagarna och julmiddagarna hölls på restaurang Ribersborg och Chilla & P i Malmö. På julmiddagen, som var mer eller mindre ett julbord, såg vi dessutom på ett luciatåg och hade ett extra lotteri. ONSDAGS-/TORSDAGS-TRÄFFAR Kansliet har under 2018 anordnat onsdags/torsdagsträffar där medlemmarna kan komma till föreningslokalen och inta en kostnadsfri fika för att bryta den isolering som kan finnas bland våra medlemmar. Vi ser ett ökat intresse kring denna träff. MANIFESTATION OM LSS Den 2 september anordnades en blixt-aktion på St. Johannes plan i Malmö tillsammans med Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar(rbu), Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA), Riksförbundet för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna (FUB), Neuroförbundet, A-Bas samt Samarbetsorganisationen för Malmö Independent Living (SMIL). Vi vill: Uppmana samtliga politiska partier att ta sitt ansvar för våra grundläggande mänskliga rättigheter, som tillgodoses genom LSS och personlig assistans Informera allmänheten om LSS och den betydelse lagstiftningen har för alla berörda Svara på frågor i övrigt avseende personliga assistans och LSS Se till att våra medlemmar, anhöriga samt alla andra får känna trygghet inför framtiden Under aktion framfördes tal av aktiva medlemmar från de olika förbunden. Politiker var välkomna att på scen få en möjlighet att kommentera LSS och sin vision av hur den personliga assistansen kan tryggas i framtiden.

12 11(15) Den 2 december arrangerades, tillsammans med RBU Skåne, IFA, FUB, A-Bas samt kooperativet SMIL i Malmö, en fackeltågsvandring från Stortorget till St. Johannes plan i Malmö mot nedskärningar i LSS. NEUROPROMENADEN 2018 För tredje året i rad, anordnade vi den 12 maj, en promenad för stöd till personer med neurologiska diagnoser. Vi går, eller rullar, en sträcka på 1.5 km runt Pildammsparken i Malmö samt delar ut information och samlar in bidrag till neurologisk forskning. En mycket givande dag med flertalet deltagare samt en del nyfikna förbipasserande. ÖVRIGA FÖRENINGSAKTIVITETER Den 16 april anordnades en utställning på Emporia i Malmö där vi demonstrerade världens första sko som simulerar hur det är att leva med MS. Varje år drabbas cirka 1000 människor i Sverige av den neurologiska diagnosen MS. Symptomen för de som insjuknar är varierande, men de allra flesta upplever balanssvårigheter och en överväldigande trötthet. För utomstående är det svårt, nästan omöjligt, att förstå hur det känns.

13 12(15) För att öka förståelsen för diagnosen har initiativet tagits till IMS (I Mina Skor). Med hjälp av världens första 3D-printade sko har det för första gången lyckats simulera hur det är att leva med MS. Vi lät allmänheten prova dessa och för en stund gå i en MS-patients skor. Den 6 oktober ställde ut på Malmö Stads anhörigdag på biblioteket i Malmö. Den 21 november anordna vi en anhörigkonferens på Scandic Hotel, St. Jörgen i Malmö tillsammans med vårt riksförbund. Som anhörig tvingas du ta itu med en rad förväntningar, yttre och inre krav på att räcka till. Samtidigt uppstår en rad praktiska frågor utifrån en ny och ofta föränderlig livssituation. Vad kan jag som anhörig göra? Vad är rimligt? Samhällsstöd? Träffa andra? Huvudföreläsare var Lennart Björklund, psykoterapeut, med mångårig erfarenhet av råd och stöd till anhöriga. Neuroförbundet informerade om vad vi kan bistå anhöriga med, samt gav en liten glimt av vilka stöd samhället kan ge, ex sjukpenning, hemtjänst, avlösning etc. Konferenserna arrangerades utifrån önskemål i den enkät till anhörigmedlemmar Neuro skickade ut i juni Vi har deltagit i forskningsprojektet Tillgänglighetens motstånd. Vardagliga avsteg från spatial och social framkomlighet för personer med funktionsnedsättningar som drivs av docent Kristofer Hansson vid Lunds universitet.

14 13(15) Vi har dessutom deltagit i forskningsprojektet Åldrande och teknik. Projektet syftar till att öka kunskapen om vilken erfarenhet av teknik personer i olika åldersgrupper och drivs av doktorand Samantha Svärd vid Lunds Universitet. Årets Neurodag arrangerades av Neuro Lundabygden där vår medlemmar bjöds in. Temat var Hälsa. UTFÄRDER Den 9 juni åkte vi till Hilleröd med omnejd på Nordsjälland Bussresa till Ullared i den 5 mars och 5 november. Där handlade vi billigt och passade på att stärka gemenskapen som finns inom Neuro Malmö. Detta är mycket uppskattade utfärder. Rekreationsresa i augusti/september på tre dagar gick till Valjevikens folkhögskola i Sölvesborg där vi bland annat hade vattengymnastik, och provade på olika rullstolssporter. Vi fick också pröva på qi-gong och yoga. Vi tog även del av föreläsningar om mat & hälsa. Vi fick även en del träningstips från en fysioterapeut. Den 29 september arrangerade vi en utfärd "Ut i det blå" där medlemmarna inte vet var resan går. I år gick den upp till lite olika platser i nordvästra Skåne. Vi arrangerade en höstresa den 20 oktober till Tyringe med omnejd. Årets julresa gick den 22 november till julmarknaden på Hässleholmsgården. ÖVRIGT Christina Isacsson från Tinas små fötter har kommit till föreningslokalen 1 2 gånger i månaden. Då har våra medlemmar haft möjlighet att få medicinsk fotvård till reducerat pris. Sofie S Svalin diplomerad massös och certifierad massageterapeut har under 2017 kommit till föreningslokalen en gång i månaden. Då har medlemmarna haft möjlighet att få massage till ett reducerat pris. En av våra medlemmar har även fungerat som kursledare i grannföreningen Afasis målargrupp, som ett led i ökat samarbete med Afasiföreningen i Skåne.

15 14(15) TILLGÄNGLIGHETSGRUPPEN.SE Neuroförbundet Malmö ingår i föreningen Tillgänglighetsgruppen.se. I gruppen ingår också RTP, DHR, FSDB, Vår omtanke samt BUA. Tillgänglighetsgruppe.se arbetar för alla med funktionshinder i regionen. Ett av målen är att vi ska få en lag som klassar otillgänglighet som diskriminering. HISO (HANDIKAPPIDROTTENS SAMARBETSORGANISTION) Många av våra medlemmar har besökt handikappbadet Hylliebadet samt av HISO arrangerade aktiviteter. Som ordinarie ombud i HISO valdes Josefin Anselmsson. Till suppleant valdes Jennie Oorthen ANSLAG OCH GÅVOR. Ett stort TACK till alla stiftelser, fonder och privatpersoner som bidraget till våra verksamhet. Utan stöd från er hade denna typ av verksamhet inte varit möjlig. HJÄRTLIGT TACK INTRESSEPOLITIK Lokalföreningens intressepolitiska arbete har fokus på kommunala frågor. Vår representation i Malmö Stads råd för funktionshinderfrågor möjliggör för oss att ha direkt kontakt med ansvariga politiker och tjänstemän Exempel på viktiga frågor är fysisk tillgänglighet till offentliga myndigheter, affärer, restauranger, caféer med mera, hemrehabilitering, LSS-frågor och hjälpmedelsfrågor. NEUROFÖRBUNDET SKÅNE Neuroförbundet Malmö ingår som lokalförening i länsföreningen Neuroförbundet Skåne. Ordinarie ledamot i styrelsen har varit Josefin Anselmsson. Jörgen Lindell har adjungerats under andra halvan av året. På Neuroförbundets Skånes ombudsmöte representerades föreningen av Kristjan Gislason, Sonja Norrman,, Gunilla Vinciguerra, Jörgen Lindell, Jennie Oorthen och Giuseppe Vinciguerra.

16 15(15) TACK Neuroförbundet Malmö är en väldigt aktiv förening i Malmö. Vad som åstadkommits under det gångna året kan vi framför allt tacka våra aktiva medlemmar för, men också det stöd vi haft från utomstående och inte minst för de ekonomiska bidragen. Styrelsen tackar alla de medlemmar som medverkat i kommittéer och arbetsgrupper samt värdar och värdinnor som varit en god hjälp vid föreningens arrangemang samt hjälparna vid föreningens utflykter. Styrelsen tackar även kansliet för det värdefulla stöd de ger medlemmarna och förtroende valda. Slutligen tackar vi alla som ställer upp och stödjer Neuroförbundet Malmö och hjälper oss att förverkliga föreningens målsättning. SLUTORD Neuroförbundets gemensamma värdegrund Vi står för livslust, full delaktighet och stark framtidstro Neuroförbundets vision Ett samhälle där människor med neurologiska diagnoser har samma möjligheter och rättigheter som alla andra. Neuroförbundets mission Vi vill göra livet lättare för alla med en neurologisk diagnos. Malmö mars 2019 Claes-Göran Berndt Tf. ordförande Bengt Olsson Vice ordförande Gunilla Vinciguerra Kassör Josefin Anselmsson Ledamot Sonja Norrman Suppleant Jörgen Lindell Suppleant

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2011

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2011 ÅRSBERÄTTELSE 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2011 NHR-Malmö är en lokalförening inom Neurologiskt Handikappades Riksförbund, NHR. Föreningen ser det som sin främsta uppgift att förbättra situationen för

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 NHR-Malmö är en lokalförening inom Neurologiskt Handikappades Riksförbund, NHR. Föreningen ser det som sin främsta uppgift att förbättra situationen för personer med neurologiska

Läs mer

AKTIVITETER NYHETER TEMATRÄFFAR

AKTIVITETER NYHETER TEMATRÄFFAR BLADET 2018 MALMÖ Nr 3 Neuro Malmö önskar alla medlemmar en riktigt trevlig sommar AKTIVITETER NYHETER TEMATRÄFFAR NÅGRA ORD FRÅN ORDFÖRANDEN Nu har vi en härlig sommar framför oss! Allt vaknar till liv,

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Läs mer

NEUROBLADET. 2015 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ Nr 1 AKTIVITETER NYHETER TEMATRÄFFAR

NEUROBLADET. 2015 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ Nr 1 AKTIVITETER NYHETER TEMATRÄFFAR NEUROBLADET 2015 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ Nr 1 AKTIVITETER NYHETER TEMATRÄFFAR OBS! MANUSSTOPP 20 FEBRUARI 2 NEUROFÖRBUNDET MALMÖS STYRELSE OCH KANSLI ÖNSKAR EN GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR! 13/1 Sittande gymnastik

Läs mer

EVENEMANG NYHETER TEMATRÄFFAR

EVENEMANG NYHETER TEMATRÄFFAR BLADET 2019 MALMÖ Nr 1 Neuro Malmö önskar alla medlemmar en God Jul och ett Gott Nytt År EVENEMANG NYHETER TEMATRÄFFAR NÅGRA ORD FRÅN TF ORDFÖRANDEN Vi har haft ett händelserikt valår 2018 och nu har vi

Läs mer

Ansvarig utgivare: Neuro Skåne

Ansvarig utgivare: Neuro Skåne Ansvarig utgivare: Neuro Skåne 044 128710 ORDFÖRANDE HAR ORDET Hej! Nu har 2018 lämnat oss och vi har förhoppningsvis alla blivit lite klokare. Det är alltid så att denna krönika skrivs i sista stund då

Läs mer

FUB SKÅNE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR år 2006

FUB SKÅNE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR år 2006 FUB SKÅNE VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR år 2006 Styrelsen för FUB SKÅNE (föreningen för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna) avger härmed följande verksamhetsberättelse för tiden 1/1 31/12 2006. Föreningens

Läs mer

NEURO KARLSKOGA-DEGERFORS

NEURO KARLSKOGA-DEGERFORS NEURO KARLSKOGA-DEGERFORS Ytterligare ett år har gott och det är åter dags för vårt årsmöte. Vi samlas till årsmötesförhandlingar Lördagen den 16 mars kl.15:00, föreningslokalen Skogsrundan 2 Karlskoga.

Läs mer

2018 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ Nr 2

2018 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ Nr 2 BLADET 2018 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ Nr 2 Neuroförbundet Malmö önskar alla sina medlemmar en riktigt trevlig vår och sommar AKTIVITETER NYHETER TEMATRÄFFAR 2 NÅGRA ORD FRÅN ORDFÖRANDEN Nu har vi vintern bakom

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter 1 FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Gunilla Svanbeck Karina Ekwall Gudrun Sandström Carin Mellberg Jan-Erik Nordlund Anita Edström

Läs mer

Utvecklingskonferens 5-6 oktober i Kista Sammanfattning av workshop Ett attraktivt medlemskap

Utvecklingskonferens 5-6 oktober i Kista Sammanfattning av workshop Ett attraktivt medlemskap Utvecklingskonferens 5-6 oktober i Kista 2018 - Sammanfattning av workshop Ett attraktivt medlemskap Kontakt med Vården Varför? Underlättar för vården Göra Neuroförbundet känt för nya och gamla patienter

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Organisationen för dig med neurologisk sjukdom eller funktionsnedsättning

Organisationen för dig med neurologisk sjukdom eller funktionsnedsättning Organisationen för dig med neurologisk sjukdom eller funktionsnedsättning Neurologiskt Handikappades RIksförbund Välkommen till oss! I nom Neurologiskt Handikappades Riksförbund (NHR) vet vi hur det är

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson. Mikael Svedberg Carina Burman Maria Holmberg Britt-Inger Westin

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson. Mikael Svedberg Carina Burman Maria Holmberg Britt-Inger Westin FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson Rita Carlsson Elin Vesterlund Mikael Svedberg Carina Burman Britt-Inger

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

Årsmöte mars träff hos medlem på väg mot Special Göteborgsvarvet i maj månad

Årsmöte mars träff hos medlem på väg mot Special Göteborgsvarvet i maj månad Årsmöte mars träff hos medlem på väg mot Special Göteborgsvarvet i maj månad på scenen på Glada Hudik teater i september månad Konserthuset med tjejgruppen Upp & ner gympa Ombord på Birka Klippans möte

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Rita Carlsson Ann-Britt Sundström Mikael Svedberg Daniel Jönsson Elin Vesterlund

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Org.nr 817601-7872 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för 2017 samt verksamhetsplan för 2018-2019 Vi räddar liv Sid 1 Styrelsen har haft följande sammanställning år 2017: Ordinarie ledamöter: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

2018 MALMÖ Nr 4 Neuro Malmö önskar alla medlemmar en riktigt trevlig höst

2018 MALMÖ Nr 4 Neuro Malmö önskar alla medlemmar en riktigt trevlig höst BLADET 2018 MALMÖ Nr 4 Neuro Malmö önskar alla medlemmar en riktigt trevlig höst EVENEMANG NYHETER TEMATRÄFFAR NÅGRA ORD FRÅN TF ORDFÖRANDEN Nu har vi haft en härlig sommar och nu har vi hösten framför

Läs mer

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande.

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande. Sid 1 Ordföranden: Föreningens verksamhet under det gångna året, 2015, har uppvisat fortsatt intresse för vår huvudaktivitet, vattengymnastik. Styrelsen har representerat föreningen vid ett flertal arrangemang

Läs mer

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande.

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande. Sid 1 Ordföranden: Föreningens verksamhet under det gångna året, 2016, har uppvisat fortsatt intresse för vår huvudaktivitet, vattengymnastik. Styrelsen har representerat föreningen vid ett flertal arrangemang

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom 1 Förbundets ändamål Riksförbundet Huntingtons Sjukdom är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Ändamålen är: arbeta intressepolitiskt för

Läs mer

NEUROBLADET. Neuroförbundet Malmö Önskar alla medlemmar en riktigt härlig sommar! 2015 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ Nr 3 AKTIVITETER NYHETER TEMATRÄFFAR

NEUROBLADET. Neuroförbundet Malmö Önskar alla medlemmar en riktigt härlig sommar! 2015 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ Nr 3 AKTIVITETER NYHETER TEMATRÄFFAR 1 NEUROBLADET 2015 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ Nr 3 Neuroförbundet Malmö Önskar alla medlemmar en riktigt härlig sommar! AKTIVITETER NYHETER TEMATRÄFFAR 2 Några ord från ordföranden. Glad midsommar! Vädret, det

Läs mer

Styrelsen för FUB Västerås lämnar härmed följande verksamhetsberättelse för år 2015

Styrelsen för FUB Västerås lämnar härmed följande verksamhetsberättelse för år 2015 Styrelsen för FUB Västerås lämnar härmed följande verksamhetsberättelse för år 2015 I STYRELSEN OCH PÅ FÖRTROENDEPOSTER Ordförande Margareta Hallner Vice ordförande Mia Wengelin Kassör Louise Malmsten

Läs mer

NEUROBLADET. 2014 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ Nr. 4 AKTIVITETER NYHETER TEMATRÄFFAR

NEUROBLADET. 2014 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ Nr. 4 AKTIVITETER NYHETER TEMATRÄFFAR NEUROBLADET 2014 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ Nr. 4 AKTIVITETER NYHETER TEMATRÄFFAR 2 OBS! NÄSTA MANUSSTOPP ÄR DEN 14 NOVEMBER Hej alla medlemmar! Neuroförbundet Malmö kommer i november 2014 att flytta till Industrigatan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 1 Inledning Funktionsrätt Norrbotten består av 41 länstäckande medlemsföreningar. Det är partipolitiskt och religiöst obundet. Genom Funktionsrätt arbetar medlemsförbunden tillsammans

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Sällsynta diagnoser

Stadgar för Riksförbundet Sällsynta diagnoser Stadgar för Riksförbundet Sällsynta diagnoser Antagna av ordinarie förbundsårsmöte 1 mars 2008 och extra förbundsårsmöte 16 november 2008 Stadgarna trädde i kraft den 1 december 2008 1. Namn Organisationens

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Dövas Förening i Kristianstad med omnejd Bildad den 12 mars 1950-1 - ÅRSBERÄTTELSE Styrelsen för Dövas Förening i Kristianstad med omnejd får härmed avgiva sin berättelse över

Läs mer

Sveriges första intresseorganisation specialiserad på neurologi

Sveriges första intresseorganisation specialiserad på neurologi Sveriges första intresseorganisation specialiserad på neurologi Välkommen till oss! Neuroförbundet är Sveriges första intresseorganisation specialiserad på neurologi. Över en halv miljon svenskar lever

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Parkinson Skåne

Verksamhetsberättelse för Parkinson Skåne Verksamhetsberättelse för Allmänt I enlighet med de stadgar som antagits av ParkinsonFörbundets Kongress är ändamålet för verksamheten i länsföreningen att upplysa och öka kunskapen om Parkinsons sjukdom

Läs mer

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden.

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC stadgar Senast reviderad 2016-03-06 1 Namn och ändamål Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC är

Läs mer

Stadgar för ProLiv Kronoberg

Stadgar för ProLiv Kronoberg 2010-03-01 1 Stadgar för ProLiv Kronoberg 1. Namn Föreningens namn är ProLiv Kronoberg - patientföreningen för prostatacancer i Kronobergs län - med registrerat säte i Växjö kommun. Patientföreningen är

Läs mer

Neuroförbundet Malmö önskar alla våra medlemmar en härlig vår!

Neuroförbundet Malmö önskar alla våra medlemmar en härlig vår! BLADET 2016 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ Nr 2 Neuroförbundet Malmö önskar alla våra medlemmar en härlig vår! AKTIVITETER NYHETER TEMATRÄFFAR Några ord från ordföranden Hej! Nu tar vi emot våren med öppna armar.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Hjärt- och Lungsjukas förening i Östhammars kommun, org.nr 802429 3352, får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft

Läs mer

Sveriges första intresseorganisation speicaliserad på neurologi

Sveriges första intresseorganisation speicaliserad på neurologi Sveriges första intresseorganisation speicaliserad på neurologi Välkommen till oss! Inom Neuroförbundet vet vi hur det är att leva med en neurologisk sjukdom eller funktionsnedsättning i familjen. Våra

Läs mer

Resultat- och balansräkningar för Stiftelsen NHR-fonden åren

Resultat- och balansräkningar för Stiftelsen NHR-fonden åren Neuroförbundets förbundskongress 2017 Fastställande av resultat- och balansräkningar för kongressperioden 2013-2016 Resultat- och balansräkningar för Stiftelsen NHR-fonden åren 2013-2016 Flik 10 b 52 Resultat-

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans

Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans 1 För dig som upplevt depression, mani eller växlande perioder - och för närstående Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans Innehåll Inledning... 2 Styrelse... 2 Årsmötet 2014... 2 Administration...

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2010 Inledning Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka arbetar för att förbättra villkoren för människor med mag- och tarmsjukdomar. Vi har genom utåtriktat arbete försökt öka förståelsen

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 )

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) 1 NAMN Föreningens namn är NYKÖPING- OXELÖSUNDS SLÄKTFORSKARFÖRENING. 2 SÄTE Föreningen har sitt säte i Nyköping. 3 ÄNDAMÅL Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 NEUROFÖBUNDET KUNGSBACKA LOKALFÖRENING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 NEUROFÖBUNDET KUNGSBACKA LOKALFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 NEUROFÖBUNDET KUNGSBACKA LOKALFÖRENING Styrelsen för Neuroförbundet Kungsbacka lokalförening får härmed avge följande årsberättelse för verksamhetsåret 2015. MEDLEMSANTALET Föreningens

Läs mer

DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET

DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET Autism- och Aspergerförbundet arbetar för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism. SOM MEDLEM FÅR DU tillgång till kunskapsutbyte, gemenskap

Läs mer

Satu Korte Johansson presenterade och räkenskaperna godkändes. Satu Korte Johansson presenterade och berättelsen godkändes

Satu Korte Johansson presenterade och räkenskaperna godkändes. Satu Korte Johansson presenterade och berättelsen godkändes PROTOKOLL fört vid Årsmöte med Företagarna i Norrhult/Klavreström Torsdagen den 27mars 2014. Närvarande Företag: Dina Försäkringar, Norrhults Taxi, RosdalaButiken, Gästhamnsguiden, Noma Industri AB, Nordic

Läs mer

NEUROBLADET. 2014 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ Nr. 3 AKTIVITETER NYHETER TEMATRÄFFAR

NEUROBLADET. 2014 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ Nr. 3 AKTIVITETER NYHETER TEMATRÄFFAR NEUROBLADET 2014 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ Nr. 3 AKTIVITETER NYHETER TEMATRÄFFAR OBS! NÄSTA MANUSSTOPP 1 AUGUSTI 2 NEUROFÖRBUNDET MALMÖS STYRELSE & KANSLI ÖNSKAR ALLA MEDLEMMAR EN TREVLIG SOMMAR KALENDARIUM

Läs mer

Dagordning vid årsmötet den 25 februari 2018 med. Föreningen HjärtLung Hässleholm

Dagordning vid årsmötet den 25 februari 2018 med. Föreningen HjärtLung Hässleholm Verksamhetsberättelse 2017 Dagordning vid årsmötet den 25 februari 2018 med Föreningen HjärtLung Hässleholm 1. Mötets öppnande 2. Parentation 3. Fastställande av röstlängd 4. Fastställande av dagordning

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm

Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm 1:a VERKSAMHETSÅRET OM SÖF STOCKHOLM Föreningsform: Ideell förening Organisationsnummer: 802508-3422 Bankgiro: 184-8217 E-post: stockholm@svenskaodemforbundet.se

Läs mer

Stadgar för Neuroförbundets föreningar

Stadgar för Neuroförbundets föreningar Stadgar för Neuroförbundets föreningar Beslutade på Neuroförbundets kongress 8-10 september 2017. Enligt beslut på förbundskongressen ska stadgar enligt ovan antas på närmast följande årsmöte och följas

Läs mer

Verksamhetsberättelse. och den. Ekonomiska Redovisningen. för

Verksamhetsberättelse. och den. Ekonomiska Redovisningen. för Verksamhetsberättelse och den Ekonomiska Redovisningen för Verksamhetsåret 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Linde- HjärtLung förenings styrelse lämnar följande verksamhetsberättelse för år 2017. Styrelsen har

Läs mer

Neuroförbundet Malmö önskar alla våra medlemmar ett underbart 2016!

Neuroförbundet Malmö önskar alla våra medlemmar ett underbart 2016! 1 BLADET 2016 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ Nr 1 Neuroförbundet Malmö önskar alla våra medlemmar ett underbart 2016! AKTIVITETER NYHETER TEMATRÄFFAR Några ord från ordföranden Hej! Jul och nyår är ett härligt avbrott

Läs mer

2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014

2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 Antal medlemmar vid årets slut: Vid årets slut hade Attention Sollentuna 353 medlemmar varav 11 st. Var stödmedlemmar. Antal tillkomna medlemmar under året:

Läs mer

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor 1 Namn Föreningens namn är Prostatacancerföreningen Viktor, en patientförening i Blekinge med registrerat säte i Karlskrona kommun. Patientföreningen är en ideell

Läs mer

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är:

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är: Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. Stadgar antagna vid årsmöte den 28 februari 1988 Ändringar av stadgarna antagna vid årsmöte 15 maj 2004 Ändringar av stadgar antagna vi årsmöte

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Västerås 2017

Verksamhetsberättelse FUB Västerås 2017 Verksamhetsberättelse FUB Västerås 2017 Styrelsen för FUB Västerås lämnar härmed följande verksamhetsberättelse för år 2017 I STYRELSEN OCH PÅ FÖRTROENDEPOSTER Ordförande Margareta Hallner Vice ordförande

Läs mer

2017 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ

2017 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ BLADET 2017 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ Nr 3 Neuroförbundet Malmö önskar alla sina medlemmar en riktigt trevlig sommar AKTIVITETER NYHETER TEMATRÄFFAR 2 NÅGRA ORD FRÅN ORDFÖRANDEN Nu är den här igen, vår underbara

Läs mer

Stadgar. Hemsida: www.hjart-lung.se/sundsvall. e-mail: hjart-lung.sundsvall@telia.com. Adress: Skepparegatan 5 A 4 tr. 852 34 SUNDSVALL Tel: 12 50 70

Stadgar. Hemsida: www.hjart-lung.se/sundsvall. e-mail: hjart-lung.sundsvall@telia.com. Adress: Skepparegatan 5 A 4 tr. 852 34 SUNDSVALL Tel: 12 50 70 Stadgar Adress: Skepparegatan 5 A 4 tr 852 34 SUNDSVALL Tel: 12 50 70 Org. Nr. 889201-0466 Hemsida: www.hjart-lung.se/sundsvall e-mail: hjart-lung.sundsvall@telia.com Stadgar för lokalföreningar antagna

Läs mer

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning STADGAR FÖR FUB föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Dessa stadgar gäller från och med 31 augusti 2013 och ersätter tidigare stadgar STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET Riksförbundet för barn,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder Hallands Läns Distrikt 1 DHR Hallands länsdistrikt Dagordning vid DHR Hallands länsdistrikts

Läs mer

Välkommen som medlem!

Välkommen som medlem! Välkommen som medlem! Välkommen till Reumatikerförbundet! Vi är glada att du valt att bli medlem hos oss. Tillsammans med dig är vi idag Sveriges största organisation för reumatiker med nära 50 000 medlemmar

Läs mer

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning STADGAR FÖR FUB föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Dessa stadgar gäller från och med 31 augusti 2013 och ersätter tidigare stadgar STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET Riksförbundet för barn,

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Västerås 2016

Verksamhetsberättelse FUB Västerås 2016 Verksamhetsberättelse FUB Västerås 2016 Styrelsen för FUB Västerås lämnar härmed följande verksamhetsberättelse för år 2016 I STYRELSEN OCH PÅ FÖRTROENDEPOSTER Ordförande Margareta Hallner Vice ordförande

Läs mer

Stadgar för Rydebäcks Byalag

Stadgar för Rydebäcks Byalag Stadgar för Rydebäcks Byalag Antagna vid föreningsstämman 2014-02-25 Tidigare versioner Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2012-02-21 Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2010-02-16 Reviderade

Läs mer

BLADET MALMÖ Nr 2. Neuro Malmö önskar alla. medlemmar en härlig vår EVENEMANG NYHETER TEMATRÄFFAR

BLADET MALMÖ Nr 2. Neuro Malmö önskar alla. medlemmar en härlig vår EVENEMANG NYHETER TEMATRÄFFAR BLADET 2019 MALMÖ Nr 2 Neuro Malmö önskar alla medlemmar en härlig vår EVENEMANG NYHETER TEMATRÄFFAR NÅGRA ORD FRÅN DEN NYA ORDFÖRANDEN Så var då årsmötet 2019 genomfört och ett nytt verksamhetsår står

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Frösön VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Styrelsen för SPF Frösön får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2013. STYRELSE OCH FÖRTROENDEVALDA Ordförande Ingrid Borgström Vice ordförande

Läs mer

Tillgänglighetsmarsch och hearing om funktionshinderpolitik i Helsingborg.

Tillgänglighetsmarsch och hearing om funktionshinderpolitik i Helsingborg. Tillgänglighetsmarsch och hearing om funktionshinderpolitik i Helsingborg. 6 september 2014 avmarsch från Gustav Adolfs torg kl 11.30. Vi finns på facebook, Tillgänglighetsmarschen i Helsingborg Varför

Läs mer

Stadgar för Afasiförbundet i Sverige

Stadgar för Afasiförbundet i Sverige Stadgar för Afasiförbundet i Sverige 1 Förbundets namn Förbundets namn är Afasiförbundet i Sverige, kallat Afasiförbundet. 2 Förbundets syfte Afasiförbundet är en ideell intresseorganisation som är demokratiskt

Läs mer

Länsföreningen Jönköping HjärtLung

Länsföreningen Jönköping HjärtLung Länsföreningen Jönköping HjärtLung ÅRSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Länsföreningen Jönköping HjärtLung lämnar här berättelse för verksamhetsåret 2016 Styrelsen Ordförande Yvonne Johansson Värnamo Vice

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Bröstcancerföreningen i Örebro län är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening, vars medlemmar huvudsakligen utgörs av bröstcancerbehandlade. MEDLEMSKAP Bröstcancerföreningen

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Neuroförbundet Västervik

Neuroförbundet Västervik Neuroförbundet Västervik org.nr. 833600 8175. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2 0 1 3 1. Styrelsen för Neuroförbundet Västervik får härmed överlämna Verksamhetsberättelsen för. 1 januari 31 december 2013 Inledning.

Läs mer

NORMALSTADGAR för lokalföreningar (Antagna av kongressen i Västerås den oktober 2006)

NORMALSTADGAR för lokalföreningar (Antagna av kongressen i Västerås den oktober 2006) NORMALSTADGAR för lokalföreningar (Antagna av kongressen i Västerås den 20-22 oktober 2006) 1 Lokalföreningens namn Föreningens namn är Afasiföreningen i Södertälje/Nykvarn och föreningen är ansluten till

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 DIS-Bergslagen Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen Verksamhetsberättelse 2015 Göran Thomasson och Gun Utterström redovisar sitt arbete med nya kursmaterialet vid funktionärskonferens

Läs mer

Stadgar antagna av kongressen 2013, Riksförbundet HjärtLung Juridiskt namn: Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund

Stadgar antagna av kongressen 2013, Riksförbundet HjärtLung Juridiskt namn: Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund , 1 Hjärt- och Lungsjukas lokalförening i Uppsala Hjärt- och Lungsjukas förening i Uppsala är en lokalförening inom Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund. Lokalföreningen är en egen juridisk person och dess

Läs mer

2018 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ Nr 1

2018 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ Nr 1 BLADET 2018 NEUROFÖRBUNDET MALMÖ Nr 1 Neuroförbundet Malmö önskar alla sina medlemmar en riktigt trevlig vinter och vår AKTIVITETER NYHETER TEMATRÄFFAR NÅGRA ORD FRÅN ORDFÖRANDEN Neuroförbundet Malmö har

Läs mer

Årsmötet Med vänliga hälsningar Styrelsen

Årsmötet Med vänliga hälsningar Styrelsen Årsmötet 2016 I år anordnar vi vårt årsmöte i Kristianstad på Mötesplatsen. Vi börjar med vårt årsmöte där vi har bjudit in politiker till mötesfunktionärer. Efter årsmötet har vi lite fika och sen ska

Läs mer

Stadgar för Lymf Sverige

Stadgar för Lymf Sverige Stadgar för Lymf Sverige 1. Vision och mål Organisationens namn är Lymf Sverige. Organisationen är ett samarbete mellan förbundet som arbetar med intressepolitiska frågor nationellt och dess självständiga

Läs mer

Styrelsen för Neuroförbundet i Östhammar vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse

Styrelsen för Neuroförbundet i Östhammar vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse Neuroförbundet Östhammar Org.nr 817301-3411 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Styrelsen för Neuroförbundet i Östhammar vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse för år 2018. Styrelsen och förtroendevalda

Läs mer

Insatser och aktiviteter för att främja dessa ändamål är: Verka för att rikstäckande bygga upp lokalföreningar i Sverige.

Insatser och aktiviteter för att främja dessa ändamål är: Verka för att rikstäckande bygga upp lokalföreningar i Sverige. Stadgar 2015-05-04 Stadgar NJURCANCERFÖRENINGEN Organisationsnummer: 802495-4342 1 Namn Föreningens namn är NJURCANCERFÖRENINGEN. Cancerföreningen NJURCANCERFÖRENINGEN är en intresseförening för personer

Läs mer

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM Antagna av ordinarie årsmöte 2002-03-21 samt bekräftade av extra årsmöte 2002-10-10. 1 Namn och verksamhetsområde Mom 3 Föreningens namn är Epilepsiföreningen

Läs mer

Stadgar för Huvudvärksförbundet organisationen för dig med migrän, Horton eller andra huvudvärkssjukdomar

Stadgar för Huvudvärksförbundet organisationen för dig med migrän, Horton eller andra huvudvärkssjukdomar Stadgar för Huvudvärksförbundet organisationen för dig med migrän, Horton eller andra huvudvärkssjukdomar Senast reviderade av förbundsstämman 2016-05-28. 1. Förbundets namn Förbundets namn är: Huvudvärksförbundet,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Org.nr 817601 7872 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för 2018 samt verksamhetsplan för 2019-2020 Vi räddar liv 2(6) Styrelsen har haft följande sammansättning år 2018 Ordinarie ledamöter: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse sektion 06 2013

Verksamhetsberättelse sektion 06 2013 Region Skåne Verksamhetsberättelse sektion 06 2013 Region Skåne Sektionen har att ansvara för medlemmarna inom förvaltningarna Skånes Universitetssjukhus, lasarettet i Landskrona och lasarettet i Trelleborg.

Läs mer

Länsföreningens HjärtLung Uppsala dagordning för årsmötet den 14 mars 2018 kl

Länsföreningens HjärtLung Uppsala dagordning för årsmötet den 14 mars 2018 kl Länsföreningens HjärtLung Uppsala dagordning för årsmötet den 14 mars 2018 kl. 13.00 1 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd 3. Fastställande av dagordning 4. Årsmötets behöriga sammankallande

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 5-- -- 5--3 Målbeskrivning Länsföreningen Halland HjärtLung har till målsättning att arbeta för de hjärt-och lungsjukas intressen genom kärnverksamheterna - opinionsbildning, livsstilsförändring

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 HANDIKAPPFÖRENINGARNAS SAMARBETSORGAN I NORRKÖPING VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 (20140415-20150415) HSO har under verksamhetsåret haft följande förtroendevalda: Ordförande:

Läs mer

Stadgar. för Unga Rörelsehindrade Stockholm

Stadgar. för Unga Rörelsehindrade Stockholm Stadgar för Unga Rörelsehindrade Stockholm Fastställd på årsmöte 12 april 2014 1 Uppstart av region mom 1: Förbundsstyrelsen (FS) godkänner bildandet av en ny region. En ansökan skicks till FS. Den ska

Läs mer

Stadgar. 1. Namn. 2. Ändamål. 3. Verksamhet

Stadgar. 1. Namn. 2. Ändamål. 3. Verksamhet 1. Namn Stadgar Föreningens namn är Träpatronerna, patientförening för prostatacancer med registrerat säte i Sundsvalls kommun. Föreningen bedriver sin verksamhet i Västernorrlands län. Patientföreningen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Inledning Mag- och tarmföreningen i Göteborgsområdet är en ideell förening som arbetar för att förbättra villkoren för människor med mag- och tarmproblem. Vi har genom utåtriktat

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten 4. Informationsverksamhet 1. ORDFÖRANDEN

Läs mer

Styrkelyftförbundet. Magnus Ekvall Tobias Lundström. Leif Waldeck

Styrkelyftförbundet. Magnus Ekvall Tobias Lundström. Leif Waldeck Omfattar 18-29. Protokoll fört vid konstitueringssammanträde med Syd Svenska Styrkelyftförbundet Plats: Folkets Hus i Lund Datum: 2002 02 23 Tid: 13.30-14.15 Närvarande: Förhinder: Jörg Jönsson Stefan

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. FUB i Lund med omnejd (org.nr 845000-3002)

Verksamhetsberättelse. för. FUB i Lund med omnejd (org.nr 845000-3002) Verksamhetsberättelse 2013 för FUB i Lund med omnejd (org.nr 845000-3002) Om FUB i Lund med omnejd (FUB) FUB är en intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning

Läs mer

Verksamhetsberättelse sektion SUS 2018

Verksamhetsberättelse sektion SUS 2018 Verksamhetsberättelse sektion SUS 2018, Sektion SUS Sektionen har att ansvara för medlemmarna inom förvaltning Skånes Universitetssjukvård. Styrelsen har under verksamhetsåret 2018 haft följande sammansättning:

Läs mer

Neuroförbundet Västervik. Org.nr. 833600-8175. Verksamhetsberättelse 2 0 1 4

Neuroförbundet Västervik. Org.nr. 833600-8175. Verksamhetsberättelse 2 0 1 4 Neuroförbundet Västervik Org.nr. 833600-8175 Verksamhetsberättelse 2 0 1 4 Styrelsen för Neuroförbundet Västervik får härmed överlämna Verksamhetsberättelsen som avser tiden 1 Januari 31 December 2014.

Läs mer