Neuroförbundet Västervik. Org.nr Verksamhetsberättelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Neuroförbundet Västervik. Org.nr. 833600-8175. Verksamhetsberättelse 2 0 1 4"

Transkript

1 Neuroförbundet Västervik Org.nr Verksamhetsberättelse

2 Styrelsen för Neuroförbundet Västervik får härmed överlämna Verksamhetsberättelsen som avser tiden 1 Januari 31 December Inledning./ Konferenser m.m. Verksamhet Neuroförbundet Västervik är en idell förening för följande kommuner i länet. Västervik, Vimmerby, Hultsfred, Oskarshamn och Högsby. Lokala förbundet är anslutet till Neuroförbundet Kalmar län. Lokala förbundet bildades 1993 i Västervik. Årets rekrytering av nya medlemmar inom Förbundet blev från till idag Vi skall verka för att personer med neurologiska sjukdomstillstånd skall få sina behov och rättigheter tillgodosedda och därigenom förbättrade levnadsvillkor. Vi står för livslust, full delaktighet och stark framtidstro. De vanligaste sjukdomstillstånden bland medlemmarna är multipel skleros, parkinsons sjukdom samt stroke och olika muskelsjukdomar, inkontinens, cp, tumörer i hjärnan eller ryggmärg, skolios. Vårt förbund har ca, 16 olika diagnosgrupper, 40 diagnosombud, vilka man kan kontakta via nätet Samt hjälp via förbundets rättsombud i olika juridiska frågor. Lokalt arbetar vi med att påverka olika beslutsfattare på olika nivåer, även Länsövergripande med landstingsfrågor där nu även kollektivtrafiken ingår (KLT) Tillsammans med Neuroförbundet Kalmar län, är vi starka mot Kommuner och Landstinget. Noteras bör att vi är en ideell förbund och är partipolitiskt obunden. Starkt stöd har vi att till- gå, nämligen FN konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Viktigt att vi som medlemmar kan vara med i samhällslivet, träffa andra människor, via möten kurser m,m, Lokalt har vi gammal tradition med fasta möten under året Årsmöte- Påskfest- sommaravslutning- skördefest samt Julfest, med mycket god anslutning. Under året har träffar genomförts i cirkelform via ABF, att diskutera kring KLT, kollektivtrafiken inom staden främst, flera möten har genomförts tillsammans med representanter från såväl kommunen som KLT, vilket har varit mycket givande. Även deltagit via Västerviks kommun, arbetsgrupp betrf, Lärande Nätveksgrupp med avsikt att tillsammans utforma och bilda ett Anhörigcenter! I kommunen studieesök har genomförts i Norrköpings kommun, bl.a.

3 Inom HSO Västervik, där vi ingår, har det varit diskussionsmöte ett antal gånger med anledning 2. av förändrade bidragsregler för hyresbidrag från kommunen Även i kommunala Rådet för Samhällsfrågor, där vi ingår har frågan diskuterats. Senaste mötet var tillsammans med de partier som numera bestämmer i kommunen Tomas Kronståhl (S) och Mars Hugosson Numer har vi inom Handikappcenter utökat med en ny förening som tillträder 1 januari nämligen Synskadades förening. Nu är vi 6 föreningar som förfogar lokalerna på Hallströms- gatan 55.helt i linje med vad kommunen önskar. Tillsammans med ansvarig på Valjeviken har träffar genomförts på Samrehab i Västervik och Oskarshamns sjukhus- information kring vad Valjeviken och sjukhusen kan tillsammans genomföra. Informationsträffar har genomförts på Samrehab i Västervik för de som varit på IRMA träffen Intensiv Rehabilitering, Motorik Aktivitet. Under året har ett antal möten, träffar genomförts inom Neuroförbundet, viket framgår i Verk- samhetsberättelsen. Tyvärr så når vi inte våra medlemmar utanför V- vik kommun, vilka vi bör lyssna på. Vikten med att ha god information till medlemmarna, vilket vi når ut i samband med de olika kallelserna, vilket uppskattas bland medlemmarna- och det tänker vi fortsätta med. Neuroförbundet Västerviks styrelse Styrelsen har bestått av : Thomas Manfredh Carina Fröberg Rosita Ottosson Hans Tedesjö Violet Önell Gunilla Granqvist Marita Thörnell Bo Allvin Ulla- Maja Gustavsson Göran Mattson Ingrid Berglund Ordförande Vice Ordförande. Sekreterare Kassör Vice sekreterare Suppl. Suppl. Suppl. Studieorganisatör Revisor Revisor Neuroförbundet Kalmar Läns styrelse ingår Hans Tedesjö Kassör.

4 Medlemmar.m.m. Under året har antalet medlemmar ökat från 180 jan, jan Styrelsen har under året haft 7 protokollförda möten. 3. Medlemsmöten m.m Den 22 januari besök av vår jurist inom Neuroförbundet, Magnus Andersson, möte på Statt I Västervik inför 31 besökare, varav ett antal personer från Västerviks Kommun. Information som handlade om Våra rättigheter, enligt LSS, socialtjänstlagen, färdtjänst, Bostadsanpassning m.m. vilket berör alla med någon form av Funktionsnedsättning. Den 2 mars, Årsmöte, med 35 medlemmar närvarande. Förutom de sedvanliga valen så var vår Kyrkoherde i kommunen Britt Alf, som höll parentation över de medlemmar som lämnat oss under året. Med anledning av den tidigare kongressen inom förbundet så klubbades viktiga beslut. Bl.a. Nya stadgar, namnbyte, samt kort information om nyheter, avgifter m,m, Som avslutning genomfördes lotteri! Den mars genomförde Neuroförbundet Kalmar län, Teaterresa till Stockholm med deltagare från Västervikstrakten. Besök på PRISCILLA pjäsen vilket uppskattades. Den 5 april, Träffades ett 60- tal medlemmar för den årliga Påskfesten, med ett Påskbord som Tant Gul) fixat. För underhållningen fanns Putte Skog på plats med dragspelet på bröstet. Givmilda medlemmar bidrog med ett stort antal priser. Information lämnades kring den kommande sommaravslutningen vilken även detta år blir på Kröngården utanför Vimmerby. Den 3 juni, ordnade Rådet för funktionshinderfrågor (RFH) i kommunen Temadag kring Strålningsöverkänslighet, på sjukhuset. Närvarande från olika föreningar på plats. Läkare informerade, i ämnet, men tyvärr ingen höjdare- Läkare var anmäld flera gånger hos Socialstyrelsen på g. av sitt arbete genom att förskriva fel medicin m,m, Den 5 juli, Sommaravslutning vid Krönsjöns strand utanför Vimmerby Kröngården dit 40 medlemmar anlänt via färdtjänst + egna bilar. På plats intog alla en Sommarlunch därefter rundvandring. Den 19 augusti, möte med ABF för länet, information kring Verksamheten under 2014.

5 ABF har inte samma verksamhet som under talet. ABF har under de senaste åren dragit ned sin personal. 4. Länsförbunden har tillgång till ersättning via ABF som i sin tur får från Regionsförbundet. Tyvärr kan vi inte använda alla pengar som vi har till förfogande under året, Den sept. daxs för utflykt för medlemmar inom hela länet, resa via Buss till Västkusten och Vejbystrand. På resan var det ett - 30 medlemmar. Tack vare de fondbidrag som vi erhåller så finns det möjligheter att fler medlemmar kan följa med. Nilsbuss i Vimmerby har Buss anpassad för de som har Funktionshinder och har utrymme för ett 40 tal resenärer. På resan fanns flera stopp för att kunna erbjuda medlemmar från hela länet. Anläggningen har alla de möjligheter som man kan behöva för att träna upp kroppen. Vi försöker varje år tillsammans med Kalmar avdelningen genomföra någon form av resa för att få miljöombyte samt att kunna träffa varandra. Alla var mycket nöjda med resan, trots den långa resvägen. Den 24 sept. Inspirationsdag, i Oskarshamn, via Regionförbundet. Som handlade om hur ökar vi Brukares medverkan och inflytande inom socialtjänst och hälso- sjukvård i Kalmar Län? Den19 oktober, träffades ett - 30tal medlemmar kring den årliga Skördeauktionen. Efter förtäring dags för Ordföranden att påbörja utropen för de 38 gåvor som fanns att till gå, som medlemmarna inlämnat. Den 15 november, Planeringsmöte i Oskarshamn inom Länsförbundet. Till mötet kom ett 20 tal Medlemmar från Kalmar resp, Västervik. Mötet enades att jobba fram hur man bäst kan nå ut med information till medlemmarna- samt att utse arbetsgrupper för att jobba med olika frågor. Bra informationskanal är via vår Hemsida. Den 6 december, kom 65 medlemmar till årets Julfest, Ett julbord som Tant Gul fixat till allas belåtenhet. För julmusiken svarade Towe Wideberg. Information lämnades över de olika möten som är inplanerade under Neuroförbundet är representerade även vid Föreningsarkivet, Teaterföreningen, ABF, HSO, FSO, Handikappcenter Samt i Landstingets Funktionshinderråd, via FSO, , samt i Kommunens Rådet för funktionshinder frågor.+ Ritningsgruppen.

6 . 5. Ekonomi. Neuroförbundet Västervik, har god ekonomi, men de kostar med alla våra inplanerade möten som styrelsen får skjuta till kapital till. Styrelsen kommer under 2015 att se över kostnadssidan för föreningen, men att fortsätta med våra årliga möten som tidigare. Slutord. Då är 2014 till ända med många möten, träffar resor m.m. som våra medlemmar har varit positiva att ställa upp på. Även utflykt tillsammans med hela länet, då de finns tillfälle att lära känna varandra Även möten med ledande politiker i kommunen med anledning av ändrade bidrag till föreningslivet. Via medlemskap i FSO, Funktionshindrades organisation samt nu kommande år även insyn och påverkan via Landstingets Funktions hinderråd, vilket stärker vår förening. Antalet besökare till våra olika möten under året ligger på mycket hög nivå, vilket visar att vi satsar rätt. Finns inget bättre forum att tillgå, än dessa möten, vilket uppskattas. Alla medlemmar är välkomna att kontakta styrelsen med ev. förändringar, förslag m.m. Ett stort Tack till de medlemmar som alltid hjälper till vid våra möten, dukning servering, lotterier m.m. Styrelsen tackar härmed för år Thomas Manfredh Carina Fröberg Violet Önell Hans Tedesjö Rosita Ottosson.

Neuroförbundet Västervik

Neuroförbundet Västervik Neuroförbundet Västervik org.nr. 833600 8175. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2 0 1 3 1. Styrelsen för Neuroförbundet Västervik får härmed överlämna Verksamhetsberättelsen för. 1 januari 31 december 2013 Inledning.

Läs mer

VERKSAMHETS- OCH STYRELSEBERÄTTELSE

VERKSAMHETS- OCH STYRELSEBERÄTTELSE VERKSAMHETS- OCH STYRELSEBERÄTTELSE Neuroförbundet är Sveriges första intresseorganisation specialiserad på neurologi. Vårt mål är att människor med neurologiska diagnoser har samma möjligheter och rättigheter

Läs mer

VERKSAMHETS- OCH STYRELSEBERÄTTELSE

VERKSAMHETS- OCH STYRELSEBERÄTTELSE VERKSAMHETS- OCH STYRELSEBERÄTTELSE Neuroförbundet är Sveriges första intresseorganisation specialiserad på neurologi. Vårt mål är att människor med neurologiska diagnoser har samma möjligheter och rättigheter

Läs mer

, Västerviks sjukhus

, Västerviks sjukhus SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Tid och plats 10.00 15.00, Västerviks sjukhus ande Jonas Hellberg Ordförande Landstinget Madeleine Rosenqvist Landstinget Rune Carlsson Krister Ekström Vice ordf Nils-Allan Edman

Läs mer

Parentation för Claes Göran Larsson. Ljus tändes och tyst minut följde därefter.

Parentation för Claes Göran Larsson. Ljus tändes och tyst minut följde därefter. FSO STYRELSEMÖTE NR 8 2017 Onsdag 13 september Kl: 15.00 Lokal Handikapp Center Hallströmsgatan 55, Västervik Närvarande ledamöter: Åke Ring ordf. Arne Hertzberg Clearry Ruisla Hans Tedesjö Walter Rydström

Läs mer

Organisationen för dig med neurologisk sjukdom eller funktionsnedsättning

Organisationen för dig med neurologisk sjukdom eller funktionsnedsättning Organisationen för dig med neurologisk sjukdom eller funktionsnedsättning Neurologiskt Handikappades RIksförbund Välkommen till oss! I nom Neurologiskt Handikappades Riksförbund (NHR) vet vi hur det är

Läs mer

71(3) Val av protokolljusterare Till protokolljusterare valdes: Walter Rydström och Krister Ekström.

71(3) Val av protokolljusterare Till protokolljusterare valdes: Walter Rydström och Krister Ekström. FSO STYRELSEMÖTE NR 5 2017 Onsdag 10 Maj 2017 Kl: 15.00 Föreningshuset i Oskarshamn Närvarande: Åke Ring ordf. Arne Hertzberg Hans Tedesjö Krister Ekström Lena Jönsson Sophie Eriksdotter Forsman Walter

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse SKPF:s avdelning 29 i Degerfors år 2016 Den 14 juni på resan till Södermanland stannade vi och tittade på Stora Sundby Slott Dagordning vid årsmöte med SKPF avd. 29 Degerfors. Onsdag

Läs mer

Sveriges första intresseorganisation speicaliserad på neurologi

Sveriges första intresseorganisation speicaliserad på neurologi Sveriges första intresseorganisation speicaliserad på neurologi Välkommen till oss! Inom Neuroförbundet vet vi hur det är att leva med en neurologisk sjukdom eller funktionsnedsättning i familjen. Våra

Läs mer

Mitt Liv Jag Bestämmer! Inspirationsdag om delaktighet

Mitt Liv Jag Bestämmer! Inspirationsdag om delaktighet Mitt Liv Jag Bestämmer! Inspirationsdag om delaktighet Politiker och brukare i samtal om delaktighet i samhället Hur får ni veta om brukares behov? På vilket sätt vill ni politiker att brukare ska ta plats?

Läs mer

Åke Ring ordf. har aviserat frånvaro Christer Andersson har aviserat frånvaro

Åke Ring ordf. har aviserat frånvaro Christer Andersson har aviserat frånvaro FSO STYRELSEMÖTE NR 9 2017 Onsdag 4 oktober 2017 Kl: 15.00 FSO Resurscenters lokaler Nygatan 30 Kalmar Närvarande: Walter Rydström vice ordf. Arne Hertzberg Krister Ekström Sophie Eriksdotter Forsman Christopher

Läs mer

NHR KALMAR LÄNSFÖRBUND

NHR KALMAR LÄNSFÖRBUND Org.nr: 832000-4347 VERKSAMHETS- OCH STYRELSEBERÄTTELSE FÖR NHR KALMAR LÄNSFÖRBUND 2012-01-01 - - 2012-12-31 Styrelsen har bestått av: Monika Brinkenfeldt Ordförande & studieorganisatör Kalmar Lotta Krantz

Läs mer

Läs om våra konkreta åtgärder och aktiviteter på sidorna 6-8

Läs om våra konkreta åtgärder och aktiviteter på sidorna 6-8 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017-01-01 -- 12-31 Neuroförbundet är Sveriges första intresseorganisation specialiserad på neurologi. Vårt mål är att människor med neurologiska diagnoser har samma möjligheter och

Läs mer

, Smedjan, Landstingets kansli, Kalmar

, Smedjan, Landstingets kansli, Kalmar SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Tid och plats 10.00 15.20, Smedjan, Landstingets kansli, Kalmar ande Pierre Edström fr o m 10 Landstinget Madeleine Rosenqvist fr o m 5 Landstinget Lena Segerberg adj, mötesordf

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Kommunalpensionärers Förbund Avd 36:s årsmöte på Arbetets Museum. Norrköping.

Protokoll fört vid Svenska Kommunalpensionärers Förbund Avd 36:s årsmöte på Arbetets Museum. Norrköping. Protokoll fört vid Svenska Kommunalpensionärers Förbund Avd 36:s årsmöte 2016-02-17 på Arbetets Museum. Norrköping. 01. Mötets öppnande. Ordförande Barbro Mattson hälsar alla välkomna och förklarar mötet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG

VERKSAMHETSPLAN LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG 1 VERKSAMHETSPLAN LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG 2014 Föreningen Föreningens syfte och mål Parkinson Kronoberg är en ideell länsorganisation organiserad under Parkinsonförbundet. I länet finns tre

Läs mer

DAGORDNING VID ÅRSMÖTE 12 MARS 2016

DAGORDNING VID ÅRSMÖTE 12 MARS 2016 DAGORDNING VID ÅRSMÖTE 12 MARS 2016 1 Årsmötets öppnande och parentation 2 Val av ordförande för årsmötet 3 Val av sekreterare för årsmötet 4 Val av 2 justerare för årsmötesprotokollet 5 Upprättande och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Dag och tid Fredag 6 december 2013 kl. 10.00 12.00 Plats Närvarande Prosten, Västerviks Bostads AB, Bryggaren, Västervik Christin Rampeltin

Läs mer

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Styrelsen Ordförande Vakant Vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL , Landstingets kansli, Kalmar. Linda Fleetwood Landstinget

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL , Landstingets kansli, Kalmar. Linda Fleetwood Landstinget SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Tid och plats 10.00 15.30, Landstingets kansli, Kalmar ande Linda Fleetwood Landstinget Madeleine Rosenqvist Landstinget Jessica Rydell tjg ers Landstinget Lena Segerberg adj

Läs mer

Verksamhet. 1 Samverkansaktiviteter

Verksamhet. 1 Samverkansaktiviteter Verksamhet HSO Blekinge är en partipolitisk och religiöst obunden samverkansorganisation för länsövergripande medlemsföreningar, som i sin verksamhet organiserar personer med funktionshinder och/eller

Läs mer

Läs om våra konkreta åtgärder och aktiviteter på sidorna 6-8

Läs om våra konkreta åtgärder och aktiviteter på sidorna 6-8 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016-01-01 tom 12-31 Neuroförbundet är Sveriges första intresseorganisation specialiserad på neurologi. Vårt mål är att människor med neurologiska diagnoser har samma möjligheter

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Riksförbundet FUBs verksamhetsplan år 2014

Riksförbundet FUBs verksamhetsplan år 2014 Riksförbundet FUBs verksamhetsplan år 2014 Förra året bestämde förbundsstämman vilken inriktning FUBs verksamhet ska ha. Förbundsstämman beslutade att FUB under åren 2014 till 2016 ska följa de här fem

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 1 Inledning Funktionsrätt Norrbotten består av 41 länstäckande medlemsföreningar. Det är partipolitiskt och religiöst obundet. Genom Funktionsrätt arbetar medlemsförbunden tillsammans

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG

VERKSAMHETSPLAN LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG 1 VERKSAMHETSPLAN LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG 2013 1 Föreningen 1.1 Föreningens syfte och mål Parkinson Kronoberg är en ideell länsorganisation med huvudsyfte att förbättra livsvillkoren för Parkinson-drabbade

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Sällsynta diagnoser

Stadgar för Riksförbundet Sällsynta diagnoser Stadgar för Riksförbundet Sällsynta diagnoser Antagna av ordinarie förbundsårsmöte 1 mars 2008 och extra förbundsårsmöte 16 november 2008 Stadgarna trädde i kraft den 1 december 2008 1. Namn Organisationens

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Bröstcancerföreningen i Örebro län är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening, vars medlemmar huvudsakligen utgörs av bröstcancerbehandlade. MEDLEMSKAP Bröstcancerföreningen

Läs mer

FSO STYRELSEMÖTE NR Onsdag 8 mars. Kl: start kl 15.00, avslut kl FSO Resurscenters lokal Gotland. Nygatan 30 Kalmar.

FSO STYRELSEMÖTE NR Onsdag 8 mars. Kl: start kl 15.00, avslut kl FSO Resurscenters lokal Gotland. Nygatan 30 Kalmar. FSO STYRELSEMÖTE NR 3 2017 Onsdag 8 mars Kl: start kl 15.00, avslut kl 18.10 FSO Resurscenters lokal Gotland Nygatan 30 Kalmar Närvarande ledamöter: Christer Andersson ordf. Ej närvarande: Anna Carin Birgersgård

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson. Mikael Svedberg Carina Burman Maria Holmberg Britt-Inger Westin

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson. Mikael Svedberg Carina Burman Maria Holmberg Britt-Inger Westin FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson Rita Carlsson Elin Vesterlund Mikael Svedberg Carina Burman Britt-Inger

Läs mer

Neurologiskt Handikappades Riksförbund STADGAR FÖR LÄNSFÖRBUND

Neurologiskt Handikappades Riksförbund STADGAR FÖR LÄNSFÖRBUND Neurologiskt Handikappades Riksförbund STADGAR FÖR LÄNSFÖRBUND Länsförbundets namn Antagna vid ombudsmötet Godkända av styrelsen för Neurologiskt Handikappades Riksförbund Dessa stadgar för länsförbund

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunhuset, Eken kl 16.30 18:20 ande Agnetha Landberg (C) ordförande Renée Solstad (S) Rune Carlsson (HRF) Marie-Louise Askbom (RA) Håkan Jonsson (SRF) Carina Davidsson (SEF) 14 Övriga närvarande

Läs mer

VERKSAMHET- OCH STYRELSEBERÄTTELSE

VERKSAMHET- OCH STYRELSEBERÄTTELSE Vi är Sveriges första intresseorganisation specialiserad på neurologi VERKSAMHET- OCH STYRELSEBERÄTTELSE NEUROFÖRBUNDET KALMAR LÄN 2013-01-01 - - 2013-12-31 Org.nr: 832000-4347 Styrelsen har bestått av:

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Styrelsen har under verksamhetsåret haft 9 protokollförda sammanträden.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Styrelsen har under verksamhetsåret haft 9 protokollförda sammanträden. 1 PRO Tierp VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2013. Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare 47 2013-0515 Studieorganisatör, Reseansv. och Webbansvarig Gert Berlin Per Axelsson Eivor Johansson Ingbritt

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG

VERKSAMHETSPLAN LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG 1 VERKSAMHETSPLAN LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG 2015 LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG Föreningen Föreningens syfte och mål Parkinson Kronoberg är en ideell länsorganisation

Läs mer

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning STADGAR FÖR FUB föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Dessa stadgar gäller från och med 31 augusti 2013 och ersätter tidigare stadgar STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET Riksförbundet för barn,

Läs mer

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning STADGAR FÖR FUB föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Dessa stadgar gäller från och med 31 augusti 2013 och ersätter tidigare stadgar STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET Riksförbundet för barn,

Läs mer

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Augusti Medlemsblad nr 6. Foto: Bernt Ljungqvist

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Augusti Medlemsblad nr 6. Foto: Bernt Ljungqvist Hjärtbladet Medlemsblad nr 6 Augusti 2018 Foto: Bernt Ljungqvist Vi tar vid där sjukvården slutar! Ordföranden har ordet! Hej alla, En sådan härlig sommar vi haft! Maj månad, Juni månad, Juli månad och

Läs mer

Årsmöte mars träff hos medlem på väg mot Special Göteborgsvarvet i maj månad

Årsmöte mars träff hos medlem på väg mot Special Göteborgsvarvet i maj månad Årsmöte mars träff hos medlem på väg mot Special Göteborgsvarvet i maj månad på scenen på Glada Hudik teater i september månad Konserthuset med tjejgruppen Upp & ner gympa Ombord på Birka Klippans möte

Läs mer

ÅRSBOKSLUT 2012 LÄNETS HANDIKAPPRÅD

ÅRSBOKSLUT 2012 LÄNETS HANDIKAPPRÅD ÅRSBOKSLUT 2012 LÄNETS HANDIKAPPRÅD 2(10) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Godkänd av Datum 1. 2013-02-01 Nyutgåva. Länets handikappråd 2013-02-14 3(10) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Läs mer

Pilotregion Kalmar län Unga som resurs för Hållbar regional tillväxt i Kalmar län

Pilotregion Kalmar län Unga som resurs för Hållbar regional tillväxt i Kalmar län Pilotregion Kalmar län Unga som resurs för Hållbar regional tillväxt i Kalmar län Myndigheten Ungdomsstyrelsen Fördelar ca 8 miljoner till 7 regioner i Sverige Regional samverkan för Förebyggande, främjande

Läs mer

NEURO KARLSKOGA-DEGERFORS

NEURO KARLSKOGA-DEGERFORS NEURO KARLSKOGA-DEGERFORS Ytterligare ett år har gott och det är åter dags för vårt årsmöte. Vi samlas till årsmötesförhandlingar Lördagen den 16 mars kl.15:00, föreningslokalen Skogsrundan 2 Karlskoga.

Läs mer

Verksamhetsberättelse. För 2018

Verksamhetsberättelse. För 2018 Verksamhetsberättelse För 2018 Styrelsen för Föreningen Bollnäs-Ovanåker HjärtLung får härmed avge följande verksamhetsberättelse för 2018 Målsättning Vårt övergripande mål är att alla som drabbats av

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

Protokoll från samordningsgruppens möte den 1 april 2004 i Västerås

Protokoll från samordningsgruppens möte den 1 april 2004 i Västerås Protokoll från samordningsgruppens möte den 1 april 2004 i Västerås Närvarande: Anna-Lena Sörenson, Östergötland, ordf Agneta Jansson, Västra Götaland Ann Lindman, Gävleborg Cecilia Carpelan, Stockholm

Läs mer

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor. Dag och tid Fredag 4 mars 2016 kl

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor. Dag och tid Fredag 4 mars 2016 kl Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Dag och tid Fredag 4 mars 2016 kl. 10.00 11.45 Plats Prosten, Västerviks Bostads AB, Bryggaren, Västervik Närvarande Mats Hugosson (C), ordförande

Läs mer

Normalstadgar för lokalföreningar i Afasiförbundet i Sverige

Normalstadgar för lokalföreningar i Afasiförbundet i Sverige Normalstadgar för lokalföreningar i Afasiförbundet i Sverige 1 Lokalföreningens namn Föreningens namn är Afasiföreningen i. och ansluten till läns-/regionföreningen i.. län/region och därigenom är den

Läs mer

Sveriges första intresseorganisation specialiserad på neurologi

Sveriges första intresseorganisation specialiserad på neurologi Sveriges första intresseorganisation specialiserad på neurologi Välkommen till oss! Neuroförbundet är Sveriges första intresseorganisation specialiserad på neurologi. Över en halv miljon svenskar lever

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Dövas Förening i Kristianstad med omnejd Bildad den 12 mars 1950-1 - ÅRSBERÄTTELSE Styrelsen för Dövas Förening i Kristianstad med omnejd får härmed avgiva sin berättelse över

Läs mer

Att bilda förening 2 (7)

Att bilda förening 2 (7) Att bilda förening 2 (7) Att bilda förening 3 (7) 1. Att bilda förening I Sverige råder organisationsfrihet, vilket innebär att vem som helst har rätt att bilda förening och kring vad som helst. En förening

Läs mer

FUB i Linköping. Verksamhetsplan 2014

FUB i Linköping. Verksamhetsplan 2014 FUB i Linköping Verksamhetsplan 2014 Verksamhets plan för 2014 för FUB i Linköping Aktiviteter Vi kommer att ha möte med omsorgsnämnden, utförare, anhörigstöd, LSS funktionsstöd, dagligverksamhets chefer

Läs mer

Stadgar för. Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Eskilstuna (HSO Eskilstuna) Antagna vid årsmöte den 22 maj 2001

Stadgar för. Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Eskilstuna (HSO Eskilstuna) Antagna vid årsmöte den 22 maj 2001 1 (6) Stadgar för Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Eskilstuna (HSO Eskilstuna) Antagna vid årsmöte den 22 maj 2001 1. Namn, Syfte, Uppgifter. Namn. Syfte. Uppgifter. Samverkansor- Samarbetsorganet

Läs mer

Länsföreningen Jönköping HjärtLung

Länsföreningen Jönköping HjärtLung Länsföreningen Jönköping HjärtLung ÅRSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Länsföreningen Jönköping HjärtLung lämnar här berättelse för verksamhetsåret 2016 Styrelsen Ordförande Yvonne Johansson Värnamo Vice

Läs mer

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Dag och tid fredag 25 september 2015 kl. 10.00 11:45 Plats Västerviks Församlingshem, Båtsmansgatan, Västervik Närvarande Ewa Ståhl (S),

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 på lättläst. Verksamhetsplanen beskriver vad Riks-FUB ska göra under 2018

Verksamhetsplan 2018 på lättläst. Verksamhetsplanen beskriver vad Riks-FUB ska göra under 2018 Verksamhetsplan 2018 på lättläst Verksamhetsplanen beskriver vad Riks-FUB ska göra under 2018 Sidan En förening och en styrelse - sida vid sida 3 FUB ska påverka samhället 8 Valet 2018 11 Att sprida kunskap

Läs mer

VERKSAMHET 2014 Verksamhetsberättelse, NEURO Förbundet - Finspång

VERKSAMHET 2014 Verksamhetsberättelse, NEURO Förbundet - Finspång VERKSAMHET 2014 Verksamhetsberättelse, NEURO Förbundet - Finspång Ekonomisk redovisning 2014 Förslag till verksamhetsplan 2015 Förslag till Budget 2015 Revisionsberättelse 2014 Styrelsens förslag till

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården

Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården Öja Gemla 1 (5) Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården 2018-02-14. 1. Årsmötets öppnande. Ordf. Bertil Nilsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Som började med att:

Läs mer

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Juli Medlemsblad nr 4

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Juli Medlemsblad nr 4 Hjärtbladet Medlemsblad nr 4 Juli 2017 Vi tar vid där sjukvården slutar! 1 Ordförande har Hej alla, 2 0rdet! Efter en härlig vår och sommar med många trevliga träffar vill jag passa på att välkomna nya

Läs mer

RAPPORT FRÅN NÄTVERK LANDSTINGET

RAPPORT FRÅN NÄTVERK LANDSTINGET RAPPORT FRÅN NÄTVERK LANDSTINGET Vårt uppdrag, från ombudsmötet, var att utreda hur vi skulle jobba mot Landstinget när Handikappkonsulenten inte finns tillgänglig längre. Handikappkonsulenten gav oss

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer

Protokoll fört vid medlemsmöte med PRO Lindsdal

Protokoll fört vid medlemsmöte med PRO Lindsdal Protokoll fört vid medlemsmöte med PRO Lindsdal Datum 2018-01-16 Tid 13.00 Plats Lindsdals Folkets Hus 1 Mötets öppnande 2 Dagordning Ordförande Christer C Svensson öppnade mötet och hälsade de närvarande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter 1 FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Gunilla Svanbeck Karina Ekwall Gudrun Sandström Carin Mellberg Jan-Erik Nordlund Anita Edström

Läs mer

Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor

Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor Föreskrift Ersätter reglemente för rådet för funktionshinderfrågor 2014-10-01 KS2014/1492 Diarienummer: KS2015/1444-1 Dokumentansvarig: Sekreterare i rådet

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Västerås 2017

Verksamhetsberättelse FUB Västerås 2017 Verksamhetsberättelse FUB Västerås 2017 Styrelsen för FUB Västerås lämnar härmed följande verksamhetsberättelse för år 2017 I STYRELSEN OCH PÅ FÖRTROENDEPOSTER Ordförande Margareta Hallner Vice ordförande

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen LSS Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade

Vård- och omsorgsförvaltningen LSS Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade Vård- och omsorgsförvaltningen LSS Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade Denna broschyr vänder sig till dig som söker information om stöd, service och rättigheter för personer med funktionshinder

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Hjärt- och Lungsjukas förening i Östhammars kommun, org.nr 802429 3352, får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft

Läs mer

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Innehåll sid 1 Namn 2 2 Ändamål 2 3 Medlemskap 2 4 Möten 2 Tid för årsmötekallelse motioner 2 Extra årsmöte 3 Antal möten 3

Läs mer

FSO STYRELSEMÖTE NR 3 2016 Onsdag 9 mars Kl: 15.00 FSO Resurscenters lokaler Nygatan 30 Kalmar

FSO STYRELSEMÖTE NR 3 2016 Onsdag 9 mars Kl: 15.00 FSO Resurscenters lokaler Nygatan 30 Kalmar FSO STYRELSEMÖTE NR 3 2016 Onsdag 9 mars Kl: 15.00 FSO Resurscenters lokaler Nygatan 30 Kalmar Närvarande: Christer Andersson ordf. Anna-Carin Birgersgård Arne Hertzberg 35-43, 46 Claes-Göran Larsson Hans

Läs mer

Svenska Pastafarikyrkan

Svenska Pastafarikyrkan Svenska Pastafarikyrkan Standardstadgar lokal församling 1 Församlingens Namn Församlingens namn är [Föreningens Namn]* 2 Föreningen har sitt säte i [Ort] 3 Föreningsform Församlingen är en ideell förening.

Läs mer

Mål och riktning från förbund och distrikt

Mål och riktning från förbund och distrikt SPF Seniorerna Leksand Verksamhetsplan 2019 Innehållsförteckning Mål och riktning 2018 2021 från förbund och distrikt...2 Värdegrund...2 SPF Seniorerna Leksand...3 A. t med föreningens verksamhet...3 B.

Läs mer

Länsgemensam ledning i samverkan

Länsgemensam ledning i samverkan Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län Bildspel Nyhetsbrev Samordnande äldregruppen november 2017 Fokus 2017-2018 God och nära vård Anna

Läs mer

5 MEDLEMSAVGIFT Föreningens årsmöte ger förslag till förbundsstyrelsen om kommande års medlemsavgift.

5 MEDLEMSAVGIFT Föreningens årsmöte ger förslag till förbundsstyrelsen om kommande års medlemsavgift. Stadgar för Länsföreningen Parkinson Jönköping En förening inom ParkinsonFörbundet 1. FÖRENINGEN Föreningens namn är: Parkinson Jönköping och är en förening inom ParkinsonFörbundet, som är en ideell och

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Tyresö Förenings Råd till gagn för Tyresös kultur- och idrottsliv Så här har föreningsrådet tagit form Under en föreningskonferens till Åland

Läs mer

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Stockholm i januari 2015 Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Vid SPFs kongress 11-14 juni 2014 togs beslut om ändrade stadgar för förbundet samt förändring av normalstadgar för

Läs mer

Insatser och aktiviteter för att främja dessa ändamål är: Verka för att rikstäckande bygga upp lokalföreningar i Sverige.

Insatser och aktiviteter för att främja dessa ändamål är: Verka för att rikstäckande bygga upp lokalföreningar i Sverige. Stadgar 2015-05-04 Stadgar NJURCANCERFÖRENINGEN Organisationsnummer: 802495-4342 1 Namn Föreningens namn är NJURCANCERFÖRENINGEN. Cancerföreningen NJURCANCERFÖRENINGEN är en intresseförening för personer

Läs mer

HANDIKAPPFÖRENINGARNA SÖRMLAND VERKSAMHETSPLAN. 2015 och framåt

HANDIKAPPFÖRENINGARNA SÖRMLAND VERKSAMHETSPLAN. 2015 och framåt HANDIKAPPFÖRENINGARNA SÖRMLAND VERKSAMHETSPLAN 2015 och framåt Handikappföreningarna Sörmland är en demokratiskt, politiskt och religiös obunden ideell samarbetsorganisation bestående av läns- och regiontäckande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013

Verksamhetsberättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för 2013 ILCO:s Jönköpings länsförening 2014-03-16 Mäster Gudmunds Källar Jönköping Kallelse till ILCO:s årsmöte 2014 Söndagen den 16 mars håller vi årsmötesförhandlingar på restaurang

Läs mer

Stadgar för Afasiförbundet i Sverige

Stadgar för Afasiförbundet i Sverige Stadgar för Afasiförbundet i Sverige 1 Förbundets namn Förbundets namn är Afasiförbundet i Sverige, kallat Afasiförbundet. 2 Förbundets syfte Afasiförbundet är en ideell intresseorganisation som är demokratiskt

Läs mer

REPSKAP RSMH STOCKHOLMS LÄNS DISTRIKT. TISDAGEN 30:e OKTOBER 2012 ÖSTERMALMS FÖRENINGSRÅD

REPSKAP RSMH STOCKHOLMS LÄNS DISTRIKT. TISDAGEN 30:e OKTOBER 2012 ÖSTERMALMS FÖRENINGSRÅD REPSKAP RSMH STOCKHOLMS LÄNS DISTRIKT TISDAGEN 30:e OKTOBER 2012 ÖSTERMALMS FÖRENINGSRÅD Stockholm den 24 september 2012 Till våra lokalföreningar Inbjudan till representantskapet tisdagen den 30 oktober

Läs mer

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA 1 Namn Föreningens namn är SPF Tibbleseniorerna i Täby, och ingår i Stockholmsdistriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är 802409-1814. Föreningen

Läs mer

PROTOKOLL Tolk- och hörselrådet. Sammanträde Protokoll från Tolk- och hörselrådets sammanträde

PROTOKOLL Tolk- och hörselrådet. Sammanträde Protokoll från Tolk- och hörselrådets sammanträde I Il ~ Landstinget DALARNA Central förvaltning Hälso- och Tolk- och hörselrådet Sammanträde 2018-11 -12 Sida 1 (7) 27-35 Protokoll från Tolk- och hörselrådets sammanträde Tid: 2018-11- 12, kl. 09.30-12.00

Läs mer

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande.

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande. Sid 1 Ordföranden: Föreningens verksamhet under det gångna året, 2015, har uppvisat fortsatt intresse för vår huvudaktivitet, vattengymnastik. Styrelsen har representerat föreningen vid ett flertal arrangemang

Läs mer

Styrelsen för Neuroförbundet i Östhammar vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse

Styrelsen för Neuroförbundet i Östhammar vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse Neuroförbundet Östhammar Org.nr 817301-3411 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Styrelsen för Neuroförbundet i Östhammar vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse för år 2018. Styrelsen och förtroendevalda

Läs mer

Lidingö Båtförbunds stadgar i lydelse (5) S T A D G A R för Lidingö Båtförbund fastställda

Lidingö Båtförbunds stadgar i lydelse (5) S T A D G A R för Lidingö Båtförbund fastställda Lidingö Båtförbunds stadgar i lydelse 2013-11-21 1 (5) S T A D G A R för Lidingö Båtförbund fastställda 2013-11-21 1 NAMN Lidingö Båtförbund, stiftat den 14 maj 1935, är ett ideellt, gemensamt förbund

Läs mer

Protokoll från Länshandikapprådets sammanträde

Protokoll från Länshandikapprådets sammanträde PROTOKOLL Central förvaltning Sammanträde 2014-04-16 34 43 Sida 1 (7) från s sammanträde Tid: 2014-04-16 kl 13.30 16.00 Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun Beslutande Sören Bertilsson (S), 1:e vice

Läs mer

Stadgar för SPF Klaran

Stadgar för SPF Klaran Stadgar för SPF Klaran 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna Klaran Karlstad (SPF Klaran) inom Värmlandsdistriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är 802419-4360. Föreningen är ideell

Läs mer

Stadgar antagna vid årsmötet den 24 april 2016

Stadgar antagna vid årsmötet den 24 april 2016 Stadgar antagna vid årsmötet den 24 april 2016 1 Namn Föreningens namn är FQ - Forum - Kvinnor och Funktionshinder (Forum Women and Disability in Sweden). Verksamheten startade 1989 under namnet Projektet

Läs mer

Årsbokslut LHR 2013 LÄNETS HANDIKAPPRÅD

Årsbokslut LHR 2013 LÄNETS HANDIKAPPRÅD Årsbokslut LHR 2013 LÄNETS HANDIKAPPRÅD Årsbokslut LHR 2013 2(8) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av Datum 1. Nyutgåva Årsbokslut LHR 2013 3(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE...

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och kommunerna i Kalmar län kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och kommunerna i Kalmar län kring personer med psykisk funktionsnedsättning Datum Ärendebeteckning 2013-05-02 SN 2012/0684 Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och kommunerna i Kalmar län kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2013-2014 Kalmar kommun

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

Bli förtroendevald! Valberedningen har ett särskilt ansvar att beakta jämställdhetsperspektivet i nyrekrytering av förtroendevalda.

Bli förtroendevald! Valberedningen har ett särskilt ansvar att beakta jämställdhetsperspektivet i nyrekrytering av förtroendevalda. Västra Skaraborg IF Metall ska aktivt arbeta med att rekrytera fler kvinnor till fackliga uppdrag i hela organisationen. Valberedningen har ett särskilt ansvar att beakta jämställdhetsperspektivet i nyrekrytering

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Ulla Lundberg, Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 12-23 Jessica Lövdahl. Ordförande...

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Ulla Lundberg, Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 12-23 Jessica Lövdahl. Ordförande... Plats och tid Enåsenrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Övriga deltagande Utses att justera Helena Brink (C), ordförande Johan Zahn, DHR Karl-Erik Wigholm, DHR Jörgen Brink, FUB Otto Forsberg, HRF John Bertil

Läs mer

Ej närvarande: Sofie Karlsson, Kjell-Åke Nilsson, Kent Ottosson, Stefan Stråhle och Gunilla Janzén. Ordförande öppnar mötet och hälsar alla välkomna

Ej närvarande: Sofie Karlsson, Kjell-Åke Nilsson, Kent Ottosson, Stefan Stråhle och Gunilla Janzén. Ordförande öppnar mötet och hälsar alla välkomna Styrelsemöte Protokoll 2018-12-05 18.00 20.30 Närvarande: Peder Westerberg (Ordförande), Abbas Haghjo (vice ordförande), Gun- Marie Vallström, Sonja Boman-Nilsson, Sofie Edberg. Pernilla Abrahamsson och

Läs mer

STADGAR FÖR NTF Sörmland-Örebro län-östergötland. Av årsmötet antagna stadgar den 22 mars 2016

STADGAR FÖR NTF Sörmland-Örebro län-östergötland. Av årsmötet antagna stadgar den 22 mars 2016 STADGAR FÖR NTF Sörmland-Örebro län-östergötland Av årsmötet antagna stadgar den 22 mars 2016 1 Ändamål NTF (Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande) Sörmland-Örebro län-östergötland är en fri,

Läs mer

Ansvarig: Socialnämnden Senaste ändringen antagen: KF , 160. Funktionsrättspolitiskt program för Fagersta kommun

Ansvarig: Socialnämnden Senaste ändringen antagen: KF , 160. Funktionsrättspolitiskt program för Fagersta kommun Funktionsrättspolitiskt program för Fagersta kommun 1 Bakgrund Fagersta kommuns funktionsrättspolitiska program har sin grund i den nationella funktionshinderpolitiska målsättningen, antagen av regeringen,

Läs mer