Kan ett meningsfullt jobb få en djupare mening?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kan ett meningsfullt jobb få en djupare mening? www.siemens.se"

Transkript

1 Kan ett meningsfullt jobb få en djupare mening? s

2 Var kan jag jobba utomlands utan att åka hemifrån? Hur kan jag som ekonom minska växthuseffekten? Hur får man inflytande utan att behöva bli chef?

3 Siemens Sverige 3 Tänk dig en arbetsplats. Du får styrkan hos ett av världens mest kända varumärken som plattform. Du får arbeta i en av de mest innovationstäta företagskulturer som finns, med möjlighet att vara med och lösa några av samtidens största utmaningar inom områdena industri, energi samt hälso- och sjukvård. Tänk dig att du blir en nyckelperson. Dina initiativ och din förmåga att se möjligheter belönas med resurser som gör att du får se dina idéer förverkligas. Tänk dig en arbetsplats där du inte behöver bli chef för att komma vidare. Där expertkompetens värderas lika högt som ledarskapsförmåga och ger dig samma utvecklingsmöjligheter. Tänk dig sedan att få jobba med samhällsutveckling utomlands, i nästan vilken del av världen som helst. Eller om du föredrar att stanna på hemmaplan möjligheten att verka lokalt, men ändå påverka globalt. Är det inte så att när det fungerar som allra bäst, pekar meningen med ditt jobb både utåt och inåt. Att få bidra till ett meningsfullt liv åt andra, ger mening åt dig själv. Tänk dig den arbetsplatsen. Tänk dig Siemens.

4 Hur kan vi tillverka kundanpassade produkter till rätt pris? Tillverkningsindustrin ställs inför allt tuffare krav. Kunderna vill ha kostnadseffektiva och individuellt anpassade produkter som ändå måste kunna massproduceras. Samtidigt måste energiåtgången och miljöpåverkan i tillverkningen minimeras. Dessutom minskar tillgången till råvaror. Siemens erbjuder en rad innovativa lösningar för att tillgodose dessa krav. Bland annat avancerade automationslösningar för industrianläggningar och virtuella fabriksmiljöer där man kan provköra tillverkningen innan den tas i drift. Vi har också ett brett utbud av tjänster och produkter som höjer komforten och minskar energiåtgången när det handlar om inomhusklimat i byggnader. Det gäller allt från uppvärmning och ventilation till belysning. Visste du att: Siemens är ledande inom energieffektivisering av byggnader som skapar hållbara värden under hela dess livslängd. Vi är ledande på världsmarknaden inom industrin och nr 1 inom, t.ex. automationsoch styrsystem, teknik inom metall och gruvdrift samt vattenteknik.

5 Industry Sector Projektledning på global nivå Tommie hade redan gedigen yrkeserfarenhet från företag inom automation och olika ingenjörsfirmor när han kom till Siemens Han hade hunnit pröva på både projektledning och rollen som konstruktionschef. Industry Sector i Sverige Antal anställda: Ca Verksamhet i Sverige: Levererar produkter, lösningar och tjänster inom produktions-, transport- och byggnadsteknik för effektivisering och ökad produktivitet. På Siemens var jag med och bildade en ny grupp inom automation för processindustrier. Till en början genomförde vi projekt för till exempel godis- och schampotillverkning, sen blev det alltmer inom läkemedelsindustri. Astra, Pfeizer de stora drakarna Näst efter kärnkraft är läkemedelstillverkning det mest avancerade fältet inom processautomation, menar Tommie. Utmaningen ligger både i de rigorösa lagar som gäller och att själva processerna är komplexa och kräver hög precision. Under en period ledde Tommie ett projekt där Siemens gav stora bevis på sin globala styrka: Det gällde en läkemedelsfabrik för Pharmacia i Shanghai. Vi i Sverige designade och levererade processsystemet och apparatskåpen, Siemens i Nice gjorde programmeringen och lokala medarbetare i Shanghai installerade på plats. Då är det roligt att jobba på Siemens du har kollegor över hela världen och gillar man dessutom att resa så Arbetsuppgifter: Främst försäljning och service av produkter och system samt lösningar. Exempel på huvudsakliga yrken är försäljningsingenjör, energiingenjör, service- och projekttekniker, produktspecialist, ekonom och projektledare. Tommie Strömberg, projektledare processautomation Tommie har aldrig strävat efter en typisk chefskarriär, utan tycker att de projektledarroller som erbjudits honom på Siemens har varit tillräckligt spännande och utvecklande. För tillfället jobbar han med uppgraderingen av reningsverken för Stockholm Vatten samt ett läkemedelsprojekt. Jag har lärt mig massor genom åren, bland annat ekonomi, entreprenadjuridik och konsten att skriva avtal för stora internationella projekt. Det är höga krav på att man levererar här, men är man rätt person är det stimulerande i sig. Jag har aldrig haft tråkigt på Siemens!»det bästa med Siemens är att man har kollegor över hela världen«platser: Verksamheten finns på ett 50-tal orter från Kiruna i norr till Malmö i söder. Huvudorter är Huddinge och Upplands Väsby. 5

6 Hur kan vi producera energi så att det räcker åt alla utan att förstöra vår jord? Världens befolkning växer samtidigt som allt fler människor flyttar in till städerna. Det resulterar i en allt större energianvändning. För att tillgodose det ökade energibehovet och på samma gång värna om miljön måste vi fortsätta att minska koldioxidutsläppen samt effektivisera och minska energiförlusterna i hela energiförsörjningskedjan. Energiteknik är en betydande del av Siemens verksamhet i Sverige. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför allt ifrån enstaka turbiner till kompletta energianläggningar med extremt låga utsläppshalter. Energin i de lösningar där vår teknologi ingår kan komma från olika håll, bland annat sol och vind. Och vårt program när det gäller hållbar energi omfattar inte bara själva produktionen, utan även distribution och transmission det vill säga hur man transporterar elen med minsta möjliga energiförlust fram till slutanvändaren. Visste du att: Siemens är världsledande på turbiner för solkraftverk. Vi har byggt världens största och effektivaste gasturbin där kraften av en turbin är tillräcklig för att försörja invånarna i Hamburg med el. Vi har levererat en av Europas största havsbaserade vindkraftparker som ligger sydost om Öresundsbron.

7 Energy Sector På solsidan i yrkeslivet Karin blev klar med sin civilingenjörsutbildning år 2004 och jobbade därefter några år på ett litet teknikföretag i Söderköping. Genom en före detta studiekompis blev hon rekommenderad till en tjänst hos Siemens i Finspång, där man bland annat tillverkar världens mest energieffektiva gas- och ångturbiner. Jag jobbar nu som delprojektledare med mekaniska hjälpsystem till ångturbiner som ingår i stora solkraftverk. Bland annat ett i Kalifornien, som när det är färdigt kommer att leverera el till hushåll. Det är häftigt att jobba med en av de miljövänligaste energikällorna som finns solen. Efter drygt ett år på Siemens tycker Karin att hon nu börjar bli varm i kläderna. Samtidigt känner hon att det finns så mycket att lära sig att tjänsten kommer att hålla i flera år utan att det ska behöva gå rutin i jobbet. Något av det häftigaste med Siemens är att man satsar så mycket resurser på att medarbetarna verkligen ska förstå vad kunderna gör:»jag lär mig massor hela tiden«energy Sector i Sverige Antal anställda: Ca Verksamhet i Sverige: Utveckling, produktion, försäljning och service av gas- och ångturbiner för industriellt bruk globalt inklusive lösningar för oljeoch gasindustrin. Försäljning och marknadsföring av enskilda komponenter och kompletta lösningar för distribution samt transmission av elkraft. Marknadsföring, försäljning och service av vindkraftverk. Karin Eklund, delprojektledare ångturbiner Det finns stora möjligheter att komma ut och se nyttan med våra projekt på nära håll. Ibland följer vi till exempel med vår montagepersonal ut för att se turbinerna installeras på plats. Jag lär mig massor hela tiden. Först om två till tre år kommer jag kanske att kunna bemöta kundernas idéer och antaganden med en output som på allvar bottnar i min egen kompetens. En härlig utvecklingspotential! Arbetsuppgifter: Försäljning samt montage- och servicearbete hos kunderna både i Sverige och i resten av världen. På ång- och gasturbinsidan utförs även specialiserat utvecklings- och konstruktionsarbete på ingenjörsnivå samt kvalificerad tillverkning. Platser: Verksamheten finns huvudsakligen i Finspång men även i Trollhättan och Upplands Väsby. Arbetet innebär många internationella kontakter/resor. 7

8 Hur kan vi upptäcka sjukdomar innan de bryter ut? En av de tydligaste så kallade megatrenderna över hela världen är att människor lever längre och att den äldre delen av befolkningen växer dramatiskt. Det sätter stor press på sjukvården. Det blir allt viktigare att upptäcka sjukdomar tidigt och att ställa rätt diagnos för att kunna behandla alla patienter med högsta möjliga kvalitet. Siemens har etablerat sig som en ledande aktör med både tjänster och produkter som svarar upp mot dessa behov. Avancerad bilddiagnostik det vill säga olika typer av röntgenutrustning är ett område. Vi utvecklar och marknadsför också utrustning och tekniker för att diagnosticera sjukdomar i laboratoriemiljö. Slutligen är vi en av världens ledande producenter av it-lösningar för sjukvården, till exempel digitala journalsystem och system för att samordna och planera vårdinsatser. Visste du att: Siemens är störst i Sverige på digitala journalsystem. Vi är världsledande inom bilddiagnostik, IT för sjukvården och laboratoriediagnostik. Vi har utvecklat en datortomograf som kan återvinnas till 97,3 procent.

9 Healthcare Sector Jobbet som blev en hjärtefråga Manne är servicetekniker för en ny datortomograf en digital skiktröntgen från Siemens. Den kan användas för att på ett tidigt stadium hitta patienter som löper risk att få hjärtinfarkt. I Mannes arbetsuppgifter ingår att installera och serva utrustningen, men också att utbilda vårdpersonalen på den programvara som hör till systemet. Utrustningen finns på både privata och landstingsägda sjukhus. Mannes team har Stockholm och resten av landet norrut som region, men ansvarar också för två maskiner på Island. Dessutom rycker de ibland in för sina kollegor i Finland och i södra Sverige. Totalt finns det ett 70-tal datortomografer från Siemens i Sverige, så det blir en hel del resande. Jag har alltid varit intresserad av både datorer och medicin, så därför var den treåriga högskoleutbildningen i medicinteknik ett naturligt val för mig. Den lediga platsen hos Siemens hittade jag på hemsidan, jag anmälde mitt intresse och sedan gick allt väldigt fort. Drygt tre veckor senare var jobbet mitt. Rekryteringsprocessen var snabb och proffsig. Healthcare Sector i Sverige Antal anställda: Drygt 200 Verksamhet i Sverige: Fokus ligger på marknadsföring och försäljning av medicinteknisk utrustning och it-lösningar, service och utbildning samt utveckling av it-system för sjukvården. Arbetsuppgifter: Service, marknadsföring, försäljning, inköp, it-utveckling, projektledning, kundutbildning, ekonomi. Några exempel på yrkesroller är applikationsspecialist, produktspecialist och produktchef. Mahmoud Joweini, servicetekniker datortomografi Manne ser flera skäl till att jobbet känns meningsfullt. För det första är han ansvarig för att en livsviktig teknologi inte står still. Dessutom finns det bra möjligheter att avancera inom det här fältet på företaget, Siemens är ju en av de verkligt stora på medicinteknik. Jag räknar med att stanna ett bra tag jag vill fortsätta att utvecklas i min yrkesroll och som människa hos Siemens.»mina insatser håller livsviktig teknologi igång«platser: Verksamheten är koncentrerad till huvudkontoret i Upplands Väsby utanför Stockholm, men finns även i Göteborg och Malmö. 9

10 Cross Sector Business Våra sektoröverskridande verksamheter riktar sig dels till våra kunder med olika tjänster som stärker deras konkurrenskraft, men de ger också internt stöd till våra tre huvudsektorer. IT Solutions and Services Här har Siemens samlat sin globala expertis när det gäller it-lösningar, it-tjänster och utveckling av mjukvara. Utbudet omfattar allt från konsulttjänster till systemintegration och ansvar för den totala it-infrastrukturen i ett företag. Genom outsourcing kan vi också ta hand om hela eller delar av kundens it-verksamhet. Siemens Financial Services Siemens erbjuder både skräddarsydda och standardiserade finansieringslösningar. De kan dels rikta sig mot våra egna kunder för att underlätta för våra olika sektorer att träffa affärsuppgörelser. Men vi tar också fram lösningar kopplade till produkter som tillverkats av andra företag.

11 Cross Sector Business IT-specialist med balans i livet Driven av sitt stora datorintresse valde Marcus att läsa datorteknik på gymnasiet. Därefter toppade han med en eftergymnasial utbildning i industriell programmering och robotteknik. Han började som tekniker på Siemens 2004, bytte arbetsgivare, men kände ganska snart att han saknade kamraterna och andan på Siemens och fick möjlighet att komma tillbaka. IT Solutions and Services i Sverige De senaste åren har jag jobbat som totalansvarig för leveranserna till ett antal kunder. Den största heter EuroMaint, ett företag som erbjuder tekniska underhållstjänster för industrin och spårtrafikbranschen. Platser: Huvudsakligen i Upplands Väsby men även i Finspång och Göteborg. Jobbet som kundansvarig är utvecklande men krävande. I kombination med att Marcus är småbarnspappa och befinner sig i ett skede då han behövs extra mycket på hemmaplan har det varit lite svårt att få ihop livspusslet den sista tiden. Därför började han undersöka möjligheten att under en period skruva ner tempot lite. Antal anställda: Ca 150 Verksamhet i Sverige: Drift och outsourcing av it-verksamhet samt implementering och drift av affärssystem. Arbetsuppgifter: Säljare, SAP-konsult, it-tekniker, projektledare Marcus Mai, it-tekniker outsourcing Min chef hjälpte mig till ett teknikerjobb som påminner en del om mitt första jobb på Siemens, men med högre specialisering än förut. Ett bra exempel på hur man kan få stöd av sin chef för att hitta en balans mellan arbete och familjeliv. Det här ger mig det andrum som jag behöver just nu, men jag räknar med att ta upp tråden igen när barnen blivit lite större. Siemens Financial Services i Sverige Antal anställda: Drygt 100 Verksamhet i Sverige: Specialiserade på företagsfinansiering och risk management. De finansiella tjänster vi erbjuder är bland annat sälj- och investeringsfinansiering samt försäkring. Arbetsuppgifter: Ekonomi, administration, service, försäljning, marknadsföring, projektledning, utveckling. Några exempel på yrkesroller är kreditanalytiker, finansieringssäljare, kundtjänstmedarbetare, controlling och inkassohandläggare. Platser: Verksamheten är koncentrerad till kontoret i Umeå men finns också i Stockholm, Göteborg och Malmö.»mitt nya jobb ger mig mer tid till familjen«11

12 Utmana dig själv hos oss! Vill du utveckla dina ledaregenskaper och bli chef? Eller vill du fördjupa dig och bli expert? Kanske bredda dina kunskaper? Vill du ansvara för stora projekt? Jobba utomlands? Eller hitta en bra balans mellan arbete och privatliv? Oavsett vad du vill uppnå med ditt jobb får du stora möjligheter att förverkliga det hos Siemens. För att vi ska kunna fortsätta att vara den ledande innovatören inom områdena Industry, Energy och Healthcare behöver vi människor med olika bakgrund, som är intresserade av att anta olika typer av utmaningar. Global närvaro Siemens finns i 190 länder. Det betyder att det finns stora möjligheter att arbeta i främmande miljöer och kulturer. Är du intresserad av att jobba utomlands och bygga upp ett stort globalt kontaktnät finns det stora möjligheter på Siemens. Vill du hellre stanna i hemlandet kommer världen istället till dig. De flesta medarbetarna har daglig kontakt med kunder, leverantörer eller andra Siemenskollegor från världens alla hörn. Rum för alla På Siemens finns en uttalad och väl etablerad policy som stödjer mångfald på arbetsplatsen. Vi erbjuder samma utvecklingsmöjligheter oavsett ålder, kön, etnisk härkomst, religion eller eventuella funktionshinder. Vi ser till och med mångfalden som en tillgång, eftersom skiftande bakgrund och livserfarenhet bland medarbetarna höjer dynamiken i gruppen. Det ökar möjligheterna att se saker från olika sidor och hitta nya, innovativa lösningar på problem. Balans i livet Ibland kan arbete och privatliv vara varandras motsatser och många gånger är det en utmaning att kombinera dem. De flesta människor idag kan inte tänka sig att välja mellan karriär och en givande fritid. Man vill ha både och. Hos Siemens får medarbetarna förutsättningar att kombinera ett ansvarsfyllt arbete med familjeliv och en rik fritid. Nyckeln är ett

13 gott ledarskap som på allvar fokuserar på medarbetarens behov för att därigenom skapa trivsel och engagemang. En kontinuerlig dialog om balansen i livet är med andra ord en viktig framgångsfaktor för Siemens. Utmanande projekt Som anställd på Siemens möter du några av samhällets största utmaningar. Det finns gott om spännande arbetsuppgifter, och projekten är ofta stora med koppling till viktiga frågeställningar i samhället. När det gäller din personliga utveckling betyder detta att det egentligen bara är din egen vilja och ambition som sätter gränserna. Spjutspetsteknik och innovationer Siemens har genom åren registrerat över patent och investerade 3,9 miljarder euro i forskning och utveckling år Dagens stora frågor ställer höga krav på våra medarbetare att hitta hållbara lösningar som passar kundernas behov. Inte bara människorna på utvecklingsavdelningen jobbar med den allra senaste tekniken. Det gäller i hög grad även våra konstruktörer, säljare, installatörer och montörer. I produktionen är många av jobben rena hantverk. Det finns ett nära och gott samarbete mellan forskning och hela kedjan till tillverkning och försäljning. Karriär och utveckling På Siemens använder vi hellre ordet personlig utveckling än karriär. Här handlar det inte alltid om att nå en viss chefsposition, utan det finns många andra möjligheter att utvecklas inom olika yrkesroller och branscher. Allt beroende på din målsättning, dina intressen och din kompetens. Siemens verksamhet har en fantastisk bredd. Därför finns det också möjligheter att inte bara byta jobb, utan till och med bransch, inom ett och samma företag. Många medarbetare stannar länge på Siemens och rör på sig internt. Detta uppmuntras och stöds genom flera olika initiativ, exempelvis interna ledarskaps- och projektledarutbildningar. Vi samarbetar även med utbildningspartners som skräddarsyr utbildning efter våra medarbetares behov. På så sätt kan vi erbjuda fokuserad kompetensutveckling inom en rad starkt nischade områden. Om du vet vad du vill och låter din chef veta det, har du som anställd på Siemens möjlighet att få jobba med nästan vad som helst, var som helst.

14 Vår vision Siemens är en pionjär inom: energieffektivitet industriell produktivitet kostnadseffektiv och individanpassad hälso- och sjukvård intelligenta infrastrukturlösningar Våra kärnvärden Ett ansvarfullt beteende utgör grunden för våra beslut och för relationerna till våra intressenter i det omgivande samhället. Ansvarstagande är viktigt för oss och manifesteras genom sociala och miljörelaterade aktiviteter, god affärsetik och bolagsstyrning. Allt för att skapa en hållbar utveckling för Siemens och det samhälle vi lever i. Våra kärnvärden Responsible, Excellent och Innovative beskriver vad Siemens är och vad Siemens står för. Genom att vara trogna dessa kärnvärden kan vi uppfylla vår ambition att leverera starka prestationer med en hög etisk nivå. Responsible Utför ansvarsfulla och etiska handlingar Excellent Uppnår goda prestationer och enastående resultat Innovative Är innovativ för att skapa hållbara värden Ett grönt synsätt Vår miljöportfölj innehåller produkter och lösningar som på ett direkt och verifierbart sätt bidrar till en positiv effekt på miljön och klimatet. Bara under det senaste året har Siemens hjälpt kunder världen över att minska sina koldioxidutsläpp med 210 miljoner ton. Det motsvarar de årliga utsläppen för New York, Tokyo, London och Berlin tillsammans. På Siemens hjälper vi inte bara kunderna att skapa en bättre värld utan strävar även efter att med hjälp av våra riktlinjer och arbetssätt minska vår egen negativa påverkan på miljön. Vi har ett mål att reducera våra egna koldioxidutsläpp med 20 procent till 2011 (jämfört med 2006).

15

16 Siemens är ett av världens största företag inom elektronik och elteknik och verkar inom de tre sektorerna Industry, Energy och Healthcare. Företaget har ungefär anställda som arbetar med att utveckla och tillverka produkter, utforma och installera system samt erbjuda skräddarsydda lösningar. Omsättningen är ca 77 miljarder euro. I över 160 år har Siemens stått för innovation, kvalitet och pålitlighet i en internationell verksamhet. ProDUCEr AD AV INTELLECTA INFo L o G, DECEMb E r Siemens Sverige verkar inom områdena industriautomation, byggnadsautomation, säkerhetssystem, medicinsk teknik, energiteknik, trafikteknik, IT och kommunikation, ljuskällor och hushållsapparater. Senaste affärsåret nådde vi en omsättning på cirka 16 miljarder kronor och vi är idag ungefär medarbetare. s

Välj energi för livet. Så är det att jobba på Skellefteå Kraft.

Välj energi för livet. Så är det att jobba på Skellefteå Kraft. Välj energi för livet. Så är det att jobba på Skellefteå Kraft. Varför Skellefteå Kraft? Här får jag arbeta med hållbar utveckling, som är viktig både för Sverige och resten av världen. Det många kopplar

Läs mer

Stadens utveckling och Grön IT

Stadens utveckling och Grön IT Vi lever, arbetar, reser, transporterar saker, handlar och kommunicerar. För utvecklingen av den hållbara staden fyller smarta IT-lösningar en viktig funktion. Stadens utveckling och Grön IT Malmö en Green

Läs mer

Stadens utveckling och Grön IT

Stadens utveckling och Grön IT Vi lever, arbetar, reser, transporterar saker, handlar och kommunicerar. För utvecklingen av den hållbara staden fyller smarta IT-lösningar en viktig funktion. Stadens utveckling och Grön IT Malmö en Green

Läs mer

Framtidens produktion

Framtidens produktion Framtidens produktion Framtidens produktion Framtidens produktion Framtidens Framtidens produktion Siemens är en pionjär inom Future of Manufacturing. Vi hjälper Sveriges industrier att ta klivet upp till

Läs mer

Allt att vinna. Juseks arbetslivspolitiska program. Akademikerförbundet

Allt att vinna. Juseks arbetslivspolitiska program. Akademikerförbundet Allt att vinna Juseks arbetslivspolitiska program Akademikerförbundet för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare När arbetslivet präglas av förändringar är

Läs mer

Vinden. En framtidskraft.

Vinden. En framtidskraft. Vinden. En framtidskraft. Skellefteå Kraft tar tillvara en oändlig naturresurs Skellefteå Kraft ser vindkraft som ett betydelsefullt energislag i företagets elproduktion. Vinden är en oändlig naturresurs

Läs mer

Schindles medarbetarstrategi Stödja vår verksamhet genom att stödja medarbetarna

Schindles medarbetarstrategi Stödja vår verksamhet genom att stödja medarbetarna Uppfylla vår medarbetarstrategi Leverera våra HR ambitioner Stödja vår verksamhet Främja våra värderingar Schindles medarbetarstrategi Stödja vår verksamhet genom att stödja medarbetarna www.schindler.com/careers

Läs mer

SPP skapar möjligheter. Hållbara pensionslösningar för företag och anställda

SPP skapar möjligheter. Hållbara pensionslösningar för företag och anställda SPP skapar möjligheter Hållbara pensionslösningar för företag och anställda Du behöver inte kunna allt. Det gör vi. SPP hjälper dig att ta bra beslut om pensioner. Att ha hand om människors pensionspengar

Läs mer

Lösningar för ventilation

Lösningar för ventilation lindab ventilation Lösningar för ventilation Vår vision Lindab skall uppfattas som världens bästa varumärke i VVS-branschen. Mission Vår mission är att göra det möjligt för alla människor att åtnjuta

Läs mer

Den smarta stadsdelen Hyllie Lösningar för smarta nät och en hållbar stad. Siemens AG 2012. All rights reserved. Sector Infrastructures & Cities

Den smarta stadsdelen Hyllie Lösningar för smarta nät och en hållbar stad. Siemens AG 2012. All rights reserved. Sector Infrastructures & Cities Den smarta stadsdelen Hyllie Lösningar för smarta nät och en hållbar stad Page 1 Smarta nät möjliggör integreringen av förnybara energikällor Vindkraftens utveckling i Sverige, 1982-2011 Lillgrund, Öresund

Läs mer

Sverigedemokraterna 2011

Sverigedemokraterna 2011 Energipolitiskt program S 2011 Vision För att Sverige ska kunna upprätthålla en hög internationell konkurrenskraft och levnadsstandard vill S föra en energipolitik som säkerställer en prisvärd och tillförlitligenergiförsörjning,

Läs mer

Återvinning. Vår väg till ett bättre klimat.

Återvinning. Vår väg till ett bättre klimat. Återvinning. Vår väg till ett bättre klimat. Våra råvaror måste användas igen. Den globala uppvärmningen är vår tids ödesfråga och vi måste alla bidra på det sätt vi kan. Hur vi på jorden använder och

Läs mer

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY Vår verksamhetsidé Vi är många som jobbar på Eksjö kommun ungefär 1600 medarbetare och vår främsta uppgift är att tillhandahålla den service som alla behöver för att leva ett

Läs mer

Policy och riktlinjer för E-förvaltning och IT-användning inom Falköpings kommun 2012 2014

Policy och riktlinjer för E-förvaltning och IT-användning inom Falköpings kommun 2012 2014 Policy och riktlinjer för E-förvaltning och IT-användning inom Falköpings kommun 2012 2014 Ledning och styrning av IT i kommunen Kommunen har sedan många år en central IT-avdelning med ansvar för drift

Läs mer

Parker visar vägen mot en spännande framtid

Parker visar vägen mot en spännande framtid Parker visar vägen mot en spännande framtid Jobb, traineeprogram & examensarbeten inom Parker aerospace climate control electromechanical filtration fluid & gas handling hydraulics pneumatics process control

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

Vi gör idéer till verklighet.

Vi gör idéer till verklighet. Vi gör idéer till verklighet. Ufab utvecklar produkter med hög precision. Vi bidrar också till att höja våra kunders konkurrenskraft. Vi inser hur viktig vår leverantörsroll är. Våra kunskaper ska bidra

Läs mer

lindab vi förenklar byggandet Lindab

lindab vi förenklar byggandet Lindab Lindab Vi förenklar byggandet Lindab i korthet Försäljning, marknader Lindab är en internationell koncern som utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar produkter och systemlösningar i tunnplåt

Läs mer

AUTOMATION. TEK Kompetenscentrum E-post: tek@tek.se www.tek.se Tel. 035-17 18 90 Fax: 035-17 18 99 Slottsjordsvägen 3, 302 39 Halmstad

AUTOMATION. TEK Kompetenscentrum E-post: tek@tek.se www.tek.se Tel. 035-17 18 90 Fax: 035-17 18 99 Slottsjordsvägen 3, 302 39 Halmstad AUTOMATION TEK Kompetenscentrum E-post: tek@tek.se www.tek.se Tel. 035-17 18 90 Fax: 035-17 18 99 Slottsjordsvägen 3, 302 39 Halmstad Om TEK Med lokal förankring erbjuder vi dig kostnadseffektiv utbildning

Läs mer

Företagspresentation

Företagspresentation Företagspresentation SCN Group SCN Lokalkontor Sensor ECS Sverigekontor + Lager SCN Huvudkontor + Lager Sensor ECS Danmarkskontor SCN Lokalkontor SCN Group Sensor Control Nordic AB Sensor ECS AB Sensor

Läs mer

Framtidens äldreomsorg i Alingsås kommun

Framtidens äldreomsorg i Alingsås kommun Framtidens äldreomsorg i Alingsås kommun Innehåll Framtidens äldreomsorg i Alingsås kommun sid 3 Befolkningsprognos för äldre i Alingsås kommun sid 4 Att bo tryggt sid 5 Stöd för ett gott åldrande sid

Läs mer

Tillsammans är vi starka

Tillsammans är vi starka Tillsammans är vi starka Välkommen! Sättet vi lever vår vision och vår affärsidé på är vad som bland annat skiljer oss från våra konkurrenter. Det handlar om HUR vår omgivning upplever samarbetet med oss

Läs mer

El- och energiprogrammet (EE)

El- och energiprogrammet (EE) El- och energiprogrammet (EE) El- och energiprogrammet (EE) ska utveckla elevernas kunskaper i att försörja och bistå samhällsviktiga basfunktioner som produktion, installation och distribution av el-,

Läs mer

Arbetsgivarstrategi Orsa kommun Ett bra jobb helt enkelt

Arbetsgivarstrategi Orsa kommun Ett bra jobb helt enkelt Arbetsgivarstrategi Orsa kommun Ett bra jobb helt enkelt En av våra största resurser vi har är vår personal Värdegrund, Orsa kommun Inledning. Varför arbetsgivarstrategi? Arbetsgivarstrategin beskriver

Läs mer

Sov gott! SICK LifeTime Service - Tjänster för en god nattsömn

Sov gott! SICK LifeTime Service - Tjänster för en god nattsömn Sov gott! SICK LifeTime Service - Tjänster för en god nattsömn KONSULTATION 2011 2012 2013 2014 2015 Från dröm till verklighet Med läget under kontroll får du en säker och effektiv produktion. Då kan du

Läs mer

Strategiska innovationsområden. Vilgot Claesson, programledning VINNOVA (Peter Åslund och Christina Kvarnström)

Strategiska innovationsområden. Vilgot Claesson, programledning VINNOVA (Peter Åslund och Christina Kvarnström) Strategiska innovationsområden Vilgot Claesson, programledning VINNOVA (Peter Åslund och Christina Kvarnström) Varför satsar Sverige på strategiska innovationsområden? Sverige måste kraftsamla för att

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås Stads. Personalpolitiskt program. Personalpolitiskt program 1

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås Stads. Personalpolitiskt program. Personalpolitiskt program 1 Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås

Läs mer

LVI Low Vision International AB Företagspresentation

LVI Low Vision International AB Företagspresentation LVI Low Vision International AB Företagspresentation Emma Tooth från produktion och Henrik Blomdahl från utveckling monterar läskameror. Jag arbetar som rådgivare på Syncentralen i Oslo där vi inriktar

Läs mer

Arbeta för en bättre värd

Arbeta för en bättre värd Arbeta för en bättre värd Långsiktig lönsamhet och tillväxt skapas genom nöjda kunder och engagerade medarbetare. Som arbetsgivare ska Vasakronan erbjuda branschens bästa utvecklingsmöjligheter och arbetsmiljö.

Läs mer

Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar

Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar Vi skapar framtidens kommunikationsnätverk Dagens kommunikation kräver snabb och stabil nätverksuppkoppling. Att utöka bredbandsnätet och uppgradera

Läs mer

SVERIGEDEMOKRATISKT INRIKTNINGSPROGRAM FÖR ENERGIPOLITIK

SVERIGEDEMOKRATISKT INRIKTNINGSPROGRAM FÖR ENERGIPOLITIK SVERIGEDEMOKRATISKT INRIKTNINGSPROGRAM FÖR ENERGIPOLITIK Antogs av Landsdagarna 2011. Tryckversion 2.0-2014-03-04 VISION För att Sverige ska kunna upprätthålla en hög internationell konkurrenskraft och

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

DIN KARRIÄR BÖRJAR HÄR!

DIN KARRIÄR BÖRJAR HÄR! Elektriker - ett yrke med tusen möjligheter Vilken typ av elektriker vill du bli? DIN KARRIÄR BÖRJAR HÄR! Fyra utgångar laddade med elteknik FOTO: GUNNAR ASK Broschyr_utbildning_2015.indd 1 2015-05-08

Läs mer

Företag, akademi och samhälle i samverkan automation i världsklass!

Företag, akademi och samhälle i samverkan automation i världsklass! Vad är Automation Region? Nya initiativ Automation Region är ett företagskluster som arbetar för att synliggöra och stärka Sveriges automationsindustri. Automationsbranschen har stor strategisk betydelse

Läs mer

Från idé till färdig komponent

Från idé till färdig komponent Från idé till färdig komponent Från idé till färdig produkt Hydal Aluminium Profiler är en ledande leverantörer av strängpressade, bearbetade och ytbehandlade aluminiumprofiler och komponenter. Vi levererar

Läs mer

Sammanställare: Anders Svensson 2014-01-23 Sida 1 (5) Plats: Bergsmansalen, Swerea KIMAB, Isafjordsgatan 28 A, 164 40 Kista.

Sammanställare: Anders Svensson 2014-01-23 Sida 1 (5) Plats: Bergsmansalen, Swerea KIMAB, Isafjordsgatan 28 A, 164 40 Kista. Anders Svensson 2014-01-23 Sida 1 (5) Minnesanteckningar workshop nummer 3 2014-01-23 Tid: 10:00-15:00 Plats: Bergsmansalen, Swerea KIMAB, Isafjordsgatan 28 A, 164 40 Kista. Nedan följer en summering av

Läs mer

Störst sortiment och bäst kompetens i lager

Störst sortiment och bäst kompetens i lager Störst sortiment och bäst kompetens i lager 1 Värdeskapande kundanpassning Lundgrens representerar några av världens ledande tillverkare av produkter inom flödesteknik och industrigummi. Tack vare detta

Läs mer

Jobbet på det perfekta läget

Jobbet på det perfekta läget Jobba hos oss! Jobbet på det perfekta läget Att bo eller arbeta i Svedala kommun är att ha nära till städer som Malmö, Lund, Trelleborg och Köpenhamn. I kommunen finns allt du behöver natur, kultur, näringsliv,

Läs mer

Smarta företag. En undersökning genomförd av TNS Sifo på uppdrag av Cisco och TeliaSonera 2013-03-01. Smarta företag TNS 1525977

Smarta företag. En undersökning genomförd av TNS Sifo på uppdrag av Cisco och TeliaSonera 2013-03-01. Smarta företag TNS 1525977 En undersökning genomförd av TNS Sifo på uppdrag av Cisco och TeliaSonera 2013-03-01 Innehåll 1 Resultat i sammandrag 3 2 Bakgrund och metod 5 3 : Index 9 4 Mobilt arbetssätt 33 5 Virtuella möten 35 6

Läs mer

Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans

Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans 9 Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans 8 11 Varje dag är en ny föreställning. Vi lyssnar aktivt på våra kunder, för att bli bättre. Vi tar personligt ansvar för

Läs mer

Unionens handlingsprogram 2012 2015

Unionens handlingsprogram 2012 2015 Unionens handlingsprogram 2012 2015 Unionens handlingsprogram 2012 2015 Vår vision Vår vision är Tillsammans är vi i Unionen den ledande kraften som skapar framgång, trygghet och glädje i arbetslivet.

Läs mer

RIKTLINJER. Riktlinjer för styrning av IT-verksamhet

RIKTLINJER. Riktlinjer för styrning av IT-verksamhet RIKTLINJER Riktlinjer för styrning av IT-verksamhet RIKTLINJER 2 Riktlinjer för styrning av IT-verksamhet. 1 Inledning Håbo kommuns övergripande styrdokument inom IT är IT-policy för Håbo kommun. Riktlinjer

Läs mer

DUKA för en utvecklande arbetsplats

DUKA för en utvecklande arbetsplats DUKA för en utvecklande arbetsplats Förord Sedan Försäkringskassan blev en myndighet den första januari 2005 har vi arbetat intensivt med att skapa myndighetsgemensamma metoder, processer och en gemensam

Läs mer

augusti 2012 Välfärden behöver de bästa ekonomerna

augusti 2012 Välfärden behöver de bästa ekonomerna augusti 2012 Välfärden behöver de bästa ekonomerna En undersökning om hur ekonomichefer i landets kommuner ser på organisationens förmåga att nyrekrytera ekonomer Välfärdssektorn behöver de bästa ekonomerna

Läs mer

LKAB:S STRATEGI FÖR EN HÅLLBAR UTVECKLING 2013 2020

LKAB:S STRATEGI FÖR EN HÅLLBAR UTVECKLING 2013 2020 LKAB:S STRATEGI FÖR EN HÅLLBAR UTVECKLING 2013 2020 VÅR AMBITION LKAB skapar välstånd genom att vara ett av de mest innovativa och resurseffektiva gruvföretagen i världen. 2 AMBITIONEN INNEBÄR ATT: LKAB

Läs mer

IT-strategi. Järfälla För- och grundskolor

IT-strategi. Järfälla För- och grundskolor IT-strategi Järfälla För- och grundskolor I Järfällas för- och grundskolor arbetar vi för att......barn, elever och medarbetare ska ha tillgång till modern, pålitlig och säker IT varje dag....alla barn

Läs mer

SSABs klimatarbete mot 2050. Jonas Larsson, SSABs miljöchef

SSABs klimatarbete mot 2050. Jonas Larsson, SSABs miljöchef SSABs klimatarbete mot 2050 Jonas Larsson, SSABs miljöchef en global och mycket specialiserad stålkoncern 17 300 anställda i mer än 50 länder SSABs produktionsorter Försäljning 2 SSABs verksamhet gör skillnad

Läs mer

Kompletta entrélösningar från ASSA ABLOY Entrance Systems

Kompletta entrélösningar från ASSA ABLOY Entrance Systems Kompletta entrélösningar från ASSA ABLOY Entrance Systems En ingång för alla dina behov Väl fungerande entréer är en förutsättning för bra affärer. Men det krävs också väl fungerande relationer. ASSA ABLOY

Läs mer

Kompetensbehovskartläggning

Kompetensbehovskartläggning Kompetensbehovskartläggning Utförd av Linda Wiltebo, Jobba i Västerås på uppdrag av Automation Region Automation Regions medlemmar och partner x5 Ca 12 000 anställda hos de 23 medverkande företagen 1 500

Läs mer

HÄR går det upp ett ljus!

HÄR går det upp ett ljus! HÄR går det upp ett ljus! Du som vill veta hur saker och ting fungerar och som gillar att skruva isär och plocka ihop prylar, du ska söka in på gymnasiets Elprogram, inriktning Elteknik. Det är grunden

Läs mer

Riktlinjer för IT i Halmstads kommun

Riktlinjer för IT i Halmstads kommun Riktlinjer för IT i Halmstads kommun VER 1.0 Innehåll Bakgrund...3 Syfte...3 Drivkrafter för IT i Halmstads kommun...3 Övergripande inriktning...4 Inriktning för kommunens IT-engagemang...5 Service...5

Läs mer

Information kring VG2020 och strategisk styrning

Information kring VG2020 och strategisk styrning Information kring VG2020 och strategisk styrning Lars Jerrestrand lars.jerrestrand@borasregionen.se 0723-666561 1 Varför gör vi det vi gör? Invånarna i Västra Götaland ska ha bästa möjliga förutsättningar

Läs mer

Globalt ledarskap och en stark organisation

Globalt ledarskap och en stark organisation Vår vision Tillsammans med våra kunder kommer vi att gå längre än någon annan för att förverkliga det fulla värdet av lättare, starkare och mer hållbara produkter av stål Globalt ledarskap och en stark

Läs mer

Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig!

Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig! Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig! 1VI VÅGAR TÄNKA NYTT JSB vågar tänka nytt. På så sätt kan vi leverera vad samhället behöver både idag och imorgon. Det är ett nytänkande

Läs mer

NÄR DU VILL HA ETT HELGJUTET RESULTAT.

NÄR DU VILL HA ETT HELGJUTET RESULTAT. NÄR DU VILL HA ETT HELGJUTET RESULTAT. FÖR DIG SOM VÄRDESÄTTER KREATIVITET, MILJÖ, HÅLLBARHET OCH ESTETIK. Idag kan du skapa fantastiska bostadsmiljöer av betong, med stor variation på både struktur,

Läs mer

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin...

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Vad kommer från skogen? Förpackningar, papper, tidningar, magasin, möbler, fönster, blöjor, tuggummi, såpa... Ja listan kan göras lång på produkter som

Läs mer

NORDIC MORNINGS AFFÄRSETISKA KOD VÅRA VÄRDERINGAR VÅRA RIKTLINJER START ANSVAR MÄNNISKORNA KUNDERNA FÖRETAGET EFTERLEVNAD PARTNERS

NORDIC MORNINGS AFFÄRSETISKA KOD VÅRA VÄRDERINGAR VÅRA RIKTLINJER START ANSVAR MÄNNISKORNA KUNDERNA FÖRETAGET EFTERLEVNAD PARTNERS NORDIC MORNINGS AFFÄRSETISKA KOD Det här dokumentet sammanfattar vår affärsetiska kod. Koden bygger på våra värderingar och vägleder oss i sam- arbetet med kollegor, kunder, partners och andra intressenter.

Läs mer

Högre komfort med fönsterfilmen som klarar allt.

Högre komfort med fönsterfilmen som klarar allt. Må bra på insidan. Högre komfort med fönsterfilmen som klarar allt. Njut av en perfekt inomhustemperatur året om. Ta tillvara på det naturliga dagsljuset, spara energi och förbättra isoleringen med upp

Läs mer

East Sweden Business Solutions. Effektiv logistik

East Sweden Business Solutions. Effektiv logistik East Sweden Business Solutions Effektiv logistik Välkommen till East Sweden, affärsmiljön med växtkraft! Rätt läge Vad har globala industriföretag som Siemens, Ericsson, Toyota, Saab och Väderstadverken

Läs mer

Vår uppförandekod gäller all vår verksamhet och vi förutsätter oss att all personal alltid följer dessa riktlinjer.

Vår uppförandekod gäller all vår verksamhet och vi förutsätter oss att all personal alltid följer dessa riktlinjer. Code of Conduct Brev från ledningen Hos oss på Caverion är det viktigt att utveckla företagets långsiktiga verksamhet. Vi strävar inte efter det goda ekonomiska resultatet till varje pris. Vi förstår att

Läs mer

Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter

Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter 12. Medlemsberättelser Kongress 2011 1 (7) Lena, Sjuksköterska öppenvård Jobbet är utvecklande men stressigt. Den viktigaste orsaken

Läs mer

Köpguide för molntjänster. Hur fungerar det egentligen och vad innebär det för mig?

Köpguide för molntjänster. Hur fungerar det egentligen och vad innebär det för mig? Köpguide för molntjänster Hur fungerar det egentligen och vad innebär det för mig? Tänk om din nya it-lösning skulle kunna göra livet lite enklare för dina medarbetare och hjälpa dem att arbeta bäst där

Läs mer

Framtiden är elektrisk. Elektriker ett yrke med tusen möjligheter

Framtiden är elektrisk. Elektriker ett yrke med tusen möjligheter Framtiden är elektrisk Elektriker ett yrke med tusen möjligheter Vilken typ av elektriker vill du bli? Om du både gillar tekniska utmaningar och att arbeta med händerna så är elektrikerjobbet det rätta

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

E N P R E S E N T A T I O N

E N P R E S E N T A T I O N Visma Sverige Visma Sverige E N P R E S E N T A T I O N Vismas värld Visma ger företag, föreningar, organisationer och offentlig sektor effektiva lösningar för ekonomisk administration, verksamhetsstyrning

Läs mer

Världens första koldioxidfria fordonsfabrik.

Världens första koldioxidfria fordonsfabrik. Världens första koldioxidfria fordonsfabrik. Ett samarbete för framtiden. Volvo Lastvagnars fabrik i Tuve utanför Göteborg byggdes 1982 och är 87 000 kvadratmeter stor. Där produceras varje år över 20

Läs mer

Det balanserade ledarskapet

Det balanserade ledarskapet Det balanserade ledarskapet Jag talade nyligen med en utländsk kontakt och vi talade om ledarskap. En av frågorna han ställde till mig var då; hur definierar du skillnaden mellan chef och ledare? Bra fråga

Läs mer

PERSONA 80-90-TALIST Att leda den unga generationen: Generation Ordning

PERSONA 80-90-TALIST Att leda den unga generationen: Generation Ordning 1 PERSONA 80-90-TALIST Att leda den unga generationen: Företaget måste förtjäna lojalitet Ifrågasätter auktoriteter Frågar varför Kräver insyn och transparens Förväntar sig tillit Vill ha varierande arbetsuppgifter

Läs mer

Personalpolicy för Sollentuna kommun. www.sollentuna.se

Personalpolicy för Sollentuna kommun. www.sollentuna.se Personalpolicy för Sollentuna kommun www.sollentuna.se Vårt gemensamma uppdrag Sollentuna kommun växer och utvecklas. De som bor i vår kommun vill bygga bostäder, resa, idrotta, handla, låna böcker, cykla

Läs mer

Arbetsgivarstrategi. Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Tel 08-530 610 00 www.botkyrka.se Org.nr 212000-2882 Bankgiro 624-1061

Arbetsgivarstrategi. Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Tel 08-530 610 00 www.botkyrka.se Org.nr 212000-2882 Bankgiro 624-1061 Arbetsgivarstrategi Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Tel 08-530 610 00 www.botkyrka.se Org.nr 212000-2882 Bankgiro 624-1061 Innehållsförteckning Vad innebär det att vara en bra

Läs mer

Våra affärsprinciper

Våra affärsprinciper Våra affärsprinciper Vår vision är att skapa hållbara energilösningar i världsklass. Vi vill kunna kombinera stark och uthållig tillväxt tillsammans med god lönsamhet. Genom detta skapar vi värdetillväxt

Läs mer

siemens.se Kvalitet, miljö och säkerhet inom Siemens AB

siemens.se Kvalitet, miljö och säkerhet inom Siemens AB siemens.se Kvalitet, miljö och säkerhet inom Siemens AB Innehåll Kvalitetsarbete 4 Miljöarbete 4 Siemens interna miljömål 7 Förbättringsarbete 7 Utveckling av personal 8 Arbetsmiljö 8 Säkerhet 9 Informationssäkerhet

Läs mer

Personalpolitiskt Program

Personalpolitiskt Program Personalpolitiskt Program Landskrona kommuns personalpolitiska målsättning Kommunens personalpolitik är ett strategiskt medel för att kunna ge kommunens invånare omvårdnad, utbildning och övrig samhällsservice

Läs mer

LKAB HÅLLBAR UTVECKLING

LKAB HÅLLBAR UTVECKLING Vår väg framåt 2013-10-04 LKAB HÅLLBAR UTVECKLING Lars-Eric Aaro, vd och koncernchef Boden, 17 oktober 2014 HÅLLBARHET FINNS I VÅRT DNA 1 LKAB HAR GOD TILLGÅNG TILL JÄRNMALM I NORRBOTTEN, MEN KÄLLORNA

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

Företag, akademi och samhälle i samverkan automation i världsklass!

Företag, akademi och samhälle i samverkan automation i världsklass! Vad är Automation Region? Nya initiativ Automation Region är ett företagskluster som arbetar för att synliggöra och stärka Sveriges automationsindustri. Automationsbranschen har stor strategisk betydelse

Läs mer

Operatörsrum rådgivning

Operatörsrum rådgivning Operatörsrum rådgivning Med en lång och unik kunskap om operatörsrum/kontrollrum/driftcentraler kan RackTech hjälpa er att skapa en driftsäker och genomtänkt operatörsmiljö. Med förståelse för operatören

Läs mer

STÄRKER SVERIGES INNOVATIONSKRAFT

STÄRKER SVERIGES INNOVATIONSKRAFT SVENSKA GENDER MANAGEMENT MODELLEN STÄRKER SVERIGES INNOVATIONSKRAFT VINNOVA Utmaningsdriven innovation Konkurrenskraftig produktion Gender & Company Ansökan till Projektform B Fiber Optic Valley är en

Läs mer

AQ ska vara världsledande inom kostnadseffektivitet, kvalitet, leveranssäkerhet, alerthet och service. Kort sagt reliable.

AQ ska vara världsledande inom kostnadseffektivitet, kvalitet, leveranssäkerhet, alerthet och service. Kort sagt reliable. våra värderingar we are reliable Vi kan produktion, vi agerar långsiktigt och vi satsar helhjärtat för att leva upp till kundernas förväntningar i fråga om kvalitet, leveransprecision och service. AQs

Läs mer

Produkter, tjänster och samarbeten för bättre sjukvård

Produkter, tjänster och samarbeten för bättre sjukvård Produkter, tjänster och samarbeten för bättre sjukvård Baxter är ett globalt, mångsidigt medicinskt företag som utvecklar specialiserade behandlings metoder och läkemedel som räddar och förbättrar liv.

Läs mer

Spara energi och minska miljöpåverkan

Spara energi och minska miljöpåverkan Spara energi och minska miljöpåverkan Optimering av Byggnadsprestanda med hjälp av Advantage Services Building Technologies Era behov är viktigast Advantage Services tillhandahåller en övergripande tjänsteportfölj

Läs mer

IT-Policy för Tanums kommun. ver 1.0. Antagen av Kommunfullmäktige 2013-03-18

IT-Policy för Tanums kommun. ver 1.0. Antagen av Kommunfullmäktige 2013-03-18 IT-Policy för Tanums kommun ver 1.0 Antagen av Kommunfullmäktige 2013-03-18 1 Inledning Tanums kommuns övergripande styrdokument inom IT-området är IT-Policy för Tanums kommun. Policyn anger kommunens

Läs mer

Företagspolitik i en nordisk kontext

Företagspolitik i en nordisk kontext Företagspolitik i en nordisk kontext 2 FÖRETAGSPOLITIK I EN NORDISK KONTEXT FÖRETAGSPOLITIK I EN NORDISK KONTEXT 3 Alla prognoser visar att tjänstesektorn kommer att fortsätta växa under de kommande åren,

Läs mer

Kartlagd: Morgondagens it-chef

Kartlagd: Morgondagens it-chef Kartlagd: Morgondagens it-chef Rapport framtagen av TDC i samarbete med TNS Sifo It och telekom för företag. Och för människorna som jobbar där. Vad lockar morgondagens it-chefer? Vi har svaren 2 Vi fortsätter

Läs mer

ESSILORS PRINCIPER. Våra principer kommer från några av Essilor's utmärkande drag:

ESSILORS PRINCIPER. Våra principer kommer från några av Essilor's utmärkande drag: ESSILORS PRINCIPER Var och en av oss delar Essilors ansvar och rykte i vårt yrkesliv. Så vi måste känna till och respektera de principer som gäller för alla. Det innebär att vi måste förstå och dela de

Läs mer

Citylab - What s in it for me?

Citylab - What s in it for me? Citylab - What s in it for me? Vad är Citylab? Citylab är ett forum för delad kunskap inom hållbar stadsutveckling, organiserad av Sweden Green Building Council (SGBC). Som medverkande får du tillgång

Läs mer

The Health Impact Fund: En kostnadseffektiv, realistisk plan for att förbättra människors hälsa världen över

The Health Impact Fund: En kostnadseffektiv, realistisk plan for att förbättra människors hälsa världen över The Health Impact Fund: En kostnadseffektiv, realistisk plan for att förbättra människors hälsa världen över För närvarande drivs utvecklingen av nya mediciner av möjligheten till vinster från tillfälliga

Läs mer

Logistik som du vill ha den

Logistik som du vill ha den Logistik som du vill ha den Kundanpassade lösningar regionalt, nationellt och internationellt AkkaFrakt Bas: Malmö Antal delägare: 260 Antal enheter: 650 Centralen Bas: Trollhättan (Trestadsområdet) Antal

Läs mer

Den enkla guiden till ert nya kontor

Den enkla guiden till ert nya kontor Den enkla guiden till ert nya kontor Följande punkter har tagits fram för att hjälpa dig när du byter kontor eller gör förändringar på ditt kontor. När det gäller att möblera en arbetsmiljö har de flesta

Läs mer

GOD AVKASTNING TILL LÄGRE RISK

GOD AVKASTNING TILL LÄGRE RISK FRIHET Svenska Investeringsgruppens vision är att skapa möjligheter för ekonomisk tillväxt och frihet genom att identifiera de främsta fastighetsplaceringarna på marknaden. Vi vill hjälpa våra kunder att

Läs mer

ett företag i Wäst-Bygg Gruppen

ett företag i Wäst-Bygg Gruppen ett företag i Wäst-Bygg Gruppen ProLogis Park DC1 och DC2 i Jönköping. Beställare ProLogis, total byggyta: 85 000 m 2 Vi utvecklar, bygger och tillhandahåller moderna, effektiva logistikanläggningar i

Läs mer

Personalvision Polykemi AB

Personalvision Polykemi AB Personalvision Polykemi AB I ett företag som Polykemi anser vi att teknik står för 30 % och att människan står för 70 % av företagets framgång. Medarbetarna är alltså den viktigaste resursen för att kunna

Läs mer

Det här är Outokumpu

Det här är Outokumpu Det här är Outokumpu 02 Den globala ledaren inom avancerade material Våra städer blir bara större och vi reser alltmer. Befolkningtillväxten på jorden ställer allt högre krav på industrin att leverera

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan.

Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan. STRATEGI 1 (6) Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan. Inledning Försäkringskassan mål är att vara en organisation som har medborgarnas fulla förtroende när det gäller service, bemötande och

Läs mer

Energieffektivisering med målet att minska energiförbrukning med 20%

Energieffektivisering med målet att minska energiförbrukning med 20% Energieffektivisering med målet att minska energiförbrukning med 20% Flavio Santos Director Services and Projects Georg Lannge Sales Manager Industry Phone: +46(0)155 26 54 07 Mobile: +46(0) 70 612 6804

Läs mer

STYRDOKUMENT. Personalpolitiskt. styrdokument. för Hudiksvalls kommun

STYRDOKUMENT. Personalpolitiskt. styrdokument. för Hudiksvalls kommun STYRDOKUMENT Personalpolitiskt styrdokument för Hudiksvalls kommun Kommunen Hudiksvalls kommun ska vara en bra kommun att leva och verka i. Därför är det viktigt att vi har en kommunal verksamhet som kännetecknas

Läs mer

Livförsäkringsverksamheten i SEB. en presentation

Livförsäkringsverksamheten i SEB. en presentation Livförsäkringsverksamheten i SEB en presentation Livförsäkringsverksamheten i SEB en presentation Trygghet genom hela livet SEB erbjuder pensionsförsäkringar och trygghet under livets olika skeden för

Läs mer

Smarta elnät För ett hållbart samhälle

Smarta elnät För ett hållbart samhälle Smarta elnät För ett hållbart samhälle Smarta elnät För ett hållbart samhälle Dagens kraftnät baserar sig på att elen produceras i stora kraftanläggningar och att flödet i transmissionsoch distributionsnäten

Läs mer

Så utvecklar vi vår kompetens!

Så utvecklar vi vår kompetens! Så utvecklar vi vår kompetens! Färdigheter kunna tillverka kunna hantera verktyg Samordning fysisk kraft psykisk energi Kunskaper veta fakta kunna metoder lära av misstag och framgång social förmåga kontaktnät

Läs mer