Kan ett meningsfullt jobb få en djupare mening?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kan ett meningsfullt jobb få en djupare mening? www.siemens.se"

Transkript

1 Kan ett meningsfullt jobb få en djupare mening? s

2 Var kan jag jobba utomlands utan att åka hemifrån? Hur kan jag som ekonom minska växthuseffekten? Hur får man inflytande utan att behöva bli chef?

3 Siemens Sverige 3 Tänk dig en arbetsplats. Du får styrkan hos ett av världens mest kända varumärken som plattform. Du får arbeta i en av de mest innovationstäta företagskulturer som finns, med möjlighet att vara med och lösa några av samtidens största utmaningar inom områdena industri, energi samt hälso- och sjukvård. Tänk dig att du blir en nyckelperson. Dina initiativ och din förmåga att se möjligheter belönas med resurser som gör att du får se dina idéer förverkligas. Tänk dig en arbetsplats där du inte behöver bli chef för att komma vidare. Där expertkompetens värderas lika högt som ledarskapsförmåga och ger dig samma utvecklingsmöjligheter. Tänk dig sedan att få jobba med samhällsutveckling utomlands, i nästan vilken del av världen som helst. Eller om du föredrar att stanna på hemmaplan möjligheten att verka lokalt, men ändå påverka globalt. Är det inte så att när det fungerar som allra bäst, pekar meningen med ditt jobb både utåt och inåt. Att få bidra till ett meningsfullt liv åt andra, ger mening åt dig själv. Tänk dig den arbetsplatsen. Tänk dig Siemens.

4 Hur kan vi tillverka kundanpassade produkter till rätt pris? Tillverkningsindustrin ställs inför allt tuffare krav. Kunderna vill ha kostnadseffektiva och individuellt anpassade produkter som ändå måste kunna massproduceras. Samtidigt måste energiåtgången och miljöpåverkan i tillverkningen minimeras. Dessutom minskar tillgången till råvaror. Siemens erbjuder en rad innovativa lösningar för att tillgodose dessa krav. Bland annat avancerade automationslösningar för industrianläggningar och virtuella fabriksmiljöer där man kan provköra tillverkningen innan den tas i drift. Vi har också ett brett utbud av tjänster och produkter som höjer komforten och minskar energiåtgången när det handlar om inomhusklimat i byggnader. Det gäller allt från uppvärmning och ventilation till belysning. Visste du att: Siemens är ledande inom energieffektivisering av byggnader som skapar hållbara värden under hela dess livslängd. Vi är ledande på världsmarknaden inom industrin och nr 1 inom, t.ex. automationsoch styrsystem, teknik inom metall och gruvdrift samt vattenteknik.

5 Industry Sector Projektledning på global nivå Tommie hade redan gedigen yrkeserfarenhet från företag inom automation och olika ingenjörsfirmor när han kom till Siemens Han hade hunnit pröva på både projektledning och rollen som konstruktionschef. Industry Sector i Sverige Antal anställda: Ca Verksamhet i Sverige: Levererar produkter, lösningar och tjänster inom produktions-, transport- och byggnadsteknik för effektivisering och ökad produktivitet. På Siemens var jag med och bildade en ny grupp inom automation för processindustrier. Till en början genomförde vi projekt för till exempel godis- och schampotillverkning, sen blev det alltmer inom läkemedelsindustri. Astra, Pfeizer de stora drakarna Näst efter kärnkraft är läkemedelstillverkning det mest avancerade fältet inom processautomation, menar Tommie. Utmaningen ligger både i de rigorösa lagar som gäller och att själva processerna är komplexa och kräver hög precision. Under en period ledde Tommie ett projekt där Siemens gav stora bevis på sin globala styrka: Det gällde en läkemedelsfabrik för Pharmacia i Shanghai. Vi i Sverige designade och levererade processsystemet och apparatskåpen, Siemens i Nice gjorde programmeringen och lokala medarbetare i Shanghai installerade på plats. Då är det roligt att jobba på Siemens du har kollegor över hela världen och gillar man dessutom att resa så Arbetsuppgifter: Främst försäljning och service av produkter och system samt lösningar. Exempel på huvudsakliga yrken är försäljningsingenjör, energiingenjör, service- och projekttekniker, produktspecialist, ekonom och projektledare. Tommie Strömberg, projektledare processautomation Tommie har aldrig strävat efter en typisk chefskarriär, utan tycker att de projektledarroller som erbjudits honom på Siemens har varit tillräckligt spännande och utvecklande. För tillfället jobbar han med uppgraderingen av reningsverken för Stockholm Vatten samt ett läkemedelsprojekt. Jag har lärt mig massor genom åren, bland annat ekonomi, entreprenadjuridik och konsten att skriva avtal för stora internationella projekt. Det är höga krav på att man levererar här, men är man rätt person är det stimulerande i sig. Jag har aldrig haft tråkigt på Siemens!»det bästa med Siemens är att man har kollegor över hela världen«platser: Verksamheten finns på ett 50-tal orter från Kiruna i norr till Malmö i söder. Huvudorter är Huddinge och Upplands Väsby. 5

6 Hur kan vi producera energi så att det räcker åt alla utan att förstöra vår jord? Världens befolkning växer samtidigt som allt fler människor flyttar in till städerna. Det resulterar i en allt större energianvändning. För att tillgodose det ökade energibehovet och på samma gång värna om miljön måste vi fortsätta att minska koldioxidutsläppen samt effektivisera och minska energiförlusterna i hela energiförsörjningskedjan. Energiteknik är en betydande del av Siemens verksamhet i Sverige. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför allt ifrån enstaka turbiner till kompletta energianläggningar med extremt låga utsläppshalter. Energin i de lösningar där vår teknologi ingår kan komma från olika håll, bland annat sol och vind. Och vårt program när det gäller hållbar energi omfattar inte bara själva produktionen, utan även distribution och transmission det vill säga hur man transporterar elen med minsta möjliga energiförlust fram till slutanvändaren. Visste du att: Siemens är världsledande på turbiner för solkraftverk. Vi har byggt världens största och effektivaste gasturbin där kraften av en turbin är tillräcklig för att försörja invånarna i Hamburg med el. Vi har levererat en av Europas största havsbaserade vindkraftparker som ligger sydost om Öresundsbron.

7 Energy Sector På solsidan i yrkeslivet Karin blev klar med sin civilingenjörsutbildning år 2004 och jobbade därefter några år på ett litet teknikföretag i Söderköping. Genom en före detta studiekompis blev hon rekommenderad till en tjänst hos Siemens i Finspång, där man bland annat tillverkar världens mest energieffektiva gas- och ångturbiner. Jag jobbar nu som delprojektledare med mekaniska hjälpsystem till ångturbiner som ingår i stora solkraftverk. Bland annat ett i Kalifornien, som när det är färdigt kommer att leverera el till hushåll. Det är häftigt att jobba med en av de miljövänligaste energikällorna som finns solen. Efter drygt ett år på Siemens tycker Karin att hon nu börjar bli varm i kläderna. Samtidigt känner hon att det finns så mycket att lära sig att tjänsten kommer att hålla i flera år utan att det ska behöva gå rutin i jobbet. Något av det häftigaste med Siemens är att man satsar så mycket resurser på att medarbetarna verkligen ska förstå vad kunderna gör:»jag lär mig massor hela tiden«energy Sector i Sverige Antal anställda: Ca Verksamhet i Sverige: Utveckling, produktion, försäljning och service av gas- och ångturbiner för industriellt bruk globalt inklusive lösningar för oljeoch gasindustrin. Försäljning och marknadsföring av enskilda komponenter och kompletta lösningar för distribution samt transmission av elkraft. Marknadsföring, försäljning och service av vindkraftverk. Karin Eklund, delprojektledare ångturbiner Det finns stora möjligheter att komma ut och se nyttan med våra projekt på nära håll. Ibland följer vi till exempel med vår montagepersonal ut för att se turbinerna installeras på plats. Jag lär mig massor hela tiden. Först om två till tre år kommer jag kanske att kunna bemöta kundernas idéer och antaganden med en output som på allvar bottnar i min egen kompetens. En härlig utvecklingspotential! Arbetsuppgifter: Försäljning samt montage- och servicearbete hos kunderna både i Sverige och i resten av världen. På ång- och gasturbinsidan utförs även specialiserat utvecklings- och konstruktionsarbete på ingenjörsnivå samt kvalificerad tillverkning. Platser: Verksamheten finns huvudsakligen i Finspång men även i Trollhättan och Upplands Väsby. Arbetet innebär många internationella kontakter/resor. 7

8 Hur kan vi upptäcka sjukdomar innan de bryter ut? En av de tydligaste så kallade megatrenderna över hela världen är att människor lever längre och att den äldre delen av befolkningen växer dramatiskt. Det sätter stor press på sjukvården. Det blir allt viktigare att upptäcka sjukdomar tidigt och att ställa rätt diagnos för att kunna behandla alla patienter med högsta möjliga kvalitet. Siemens har etablerat sig som en ledande aktör med både tjänster och produkter som svarar upp mot dessa behov. Avancerad bilddiagnostik det vill säga olika typer av röntgenutrustning är ett område. Vi utvecklar och marknadsför också utrustning och tekniker för att diagnosticera sjukdomar i laboratoriemiljö. Slutligen är vi en av världens ledande producenter av it-lösningar för sjukvården, till exempel digitala journalsystem och system för att samordna och planera vårdinsatser. Visste du att: Siemens är störst i Sverige på digitala journalsystem. Vi är världsledande inom bilddiagnostik, IT för sjukvården och laboratoriediagnostik. Vi har utvecklat en datortomograf som kan återvinnas till 97,3 procent.

9 Healthcare Sector Jobbet som blev en hjärtefråga Manne är servicetekniker för en ny datortomograf en digital skiktröntgen från Siemens. Den kan användas för att på ett tidigt stadium hitta patienter som löper risk att få hjärtinfarkt. I Mannes arbetsuppgifter ingår att installera och serva utrustningen, men också att utbilda vårdpersonalen på den programvara som hör till systemet. Utrustningen finns på både privata och landstingsägda sjukhus. Mannes team har Stockholm och resten av landet norrut som region, men ansvarar också för två maskiner på Island. Dessutom rycker de ibland in för sina kollegor i Finland och i södra Sverige. Totalt finns det ett 70-tal datortomografer från Siemens i Sverige, så det blir en hel del resande. Jag har alltid varit intresserad av både datorer och medicin, så därför var den treåriga högskoleutbildningen i medicinteknik ett naturligt val för mig. Den lediga platsen hos Siemens hittade jag på hemsidan, jag anmälde mitt intresse och sedan gick allt väldigt fort. Drygt tre veckor senare var jobbet mitt. Rekryteringsprocessen var snabb och proffsig. Healthcare Sector i Sverige Antal anställda: Drygt 200 Verksamhet i Sverige: Fokus ligger på marknadsföring och försäljning av medicinteknisk utrustning och it-lösningar, service och utbildning samt utveckling av it-system för sjukvården. Arbetsuppgifter: Service, marknadsföring, försäljning, inköp, it-utveckling, projektledning, kundutbildning, ekonomi. Några exempel på yrkesroller är applikationsspecialist, produktspecialist och produktchef. Mahmoud Joweini, servicetekniker datortomografi Manne ser flera skäl till att jobbet känns meningsfullt. För det första är han ansvarig för att en livsviktig teknologi inte står still. Dessutom finns det bra möjligheter att avancera inom det här fältet på företaget, Siemens är ju en av de verkligt stora på medicinteknik. Jag räknar med att stanna ett bra tag jag vill fortsätta att utvecklas i min yrkesroll och som människa hos Siemens.»mina insatser håller livsviktig teknologi igång«platser: Verksamheten är koncentrerad till huvudkontoret i Upplands Väsby utanför Stockholm, men finns även i Göteborg och Malmö. 9

10 Cross Sector Business Våra sektoröverskridande verksamheter riktar sig dels till våra kunder med olika tjänster som stärker deras konkurrenskraft, men de ger också internt stöd till våra tre huvudsektorer. IT Solutions and Services Här har Siemens samlat sin globala expertis när det gäller it-lösningar, it-tjänster och utveckling av mjukvara. Utbudet omfattar allt från konsulttjänster till systemintegration och ansvar för den totala it-infrastrukturen i ett företag. Genom outsourcing kan vi också ta hand om hela eller delar av kundens it-verksamhet. Siemens Financial Services Siemens erbjuder både skräddarsydda och standardiserade finansieringslösningar. De kan dels rikta sig mot våra egna kunder för att underlätta för våra olika sektorer att träffa affärsuppgörelser. Men vi tar också fram lösningar kopplade till produkter som tillverkats av andra företag.

11 Cross Sector Business IT-specialist med balans i livet Driven av sitt stora datorintresse valde Marcus att läsa datorteknik på gymnasiet. Därefter toppade han med en eftergymnasial utbildning i industriell programmering och robotteknik. Han började som tekniker på Siemens 2004, bytte arbetsgivare, men kände ganska snart att han saknade kamraterna och andan på Siemens och fick möjlighet att komma tillbaka. IT Solutions and Services i Sverige De senaste åren har jag jobbat som totalansvarig för leveranserna till ett antal kunder. Den största heter EuroMaint, ett företag som erbjuder tekniska underhållstjänster för industrin och spårtrafikbranschen. Platser: Huvudsakligen i Upplands Väsby men även i Finspång och Göteborg. Jobbet som kundansvarig är utvecklande men krävande. I kombination med att Marcus är småbarnspappa och befinner sig i ett skede då han behövs extra mycket på hemmaplan har det varit lite svårt att få ihop livspusslet den sista tiden. Därför började han undersöka möjligheten att under en period skruva ner tempot lite. Antal anställda: Ca 150 Verksamhet i Sverige: Drift och outsourcing av it-verksamhet samt implementering och drift av affärssystem. Arbetsuppgifter: Säljare, SAP-konsult, it-tekniker, projektledare Marcus Mai, it-tekniker outsourcing Min chef hjälpte mig till ett teknikerjobb som påminner en del om mitt första jobb på Siemens, men med högre specialisering än förut. Ett bra exempel på hur man kan få stöd av sin chef för att hitta en balans mellan arbete och familjeliv. Det här ger mig det andrum som jag behöver just nu, men jag räknar med att ta upp tråden igen när barnen blivit lite större. Siemens Financial Services i Sverige Antal anställda: Drygt 100 Verksamhet i Sverige: Specialiserade på företagsfinansiering och risk management. De finansiella tjänster vi erbjuder är bland annat sälj- och investeringsfinansiering samt försäkring. Arbetsuppgifter: Ekonomi, administration, service, försäljning, marknadsföring, projektledning, utveckling. Några exempel på yrkesroller är kreditanalytiker, finansieringssäljare, kundtjänstmedarbetare, controlling och inkassohandläggare. Platser: Verksamheten är koncentrerad till kontoret i Umeå men finns också i Stockholm, Göteborg och Malmö.»mitt nya jobb ger mig mer tid till familjen«11

12 Utmana dig själv hos oss! Vill du utveckla dina ledaregenskaper och bli chef? Eller vill du fördjupa dig och bli expert? Kanske bredda dina kunskaper? Vill du ansvara för stora projekt? Jobba utomlands? Eller hitta en bra balans mellan arbete och privatliv? Oavsett vad du vill uppnå med ditt jobb får du stora möjligheter att förverkliga det hos Siemens. För att vi ska kunna fortsätta att vara den ledande innovatören inom områdena Industry, Energy och Healthcare behöver vi människor med olika bakgrund, som är intresserade av att anta olika typer av utmaningar. Global närvaro Siemens finns i 190 länder. Det betyder att det finns stora möjligheter att arbeta i främmande miljöer och kulturer. Är du intresserad av att jobba utomlands och bygga upp ett stort globalt kontaktnät finns det stora möjligheter på Siemens. Vill du hellre stanna i hemlandet kommer världen istället till dig. De flesta medarbetarna har daglig kontakt med kunder, leverantörer eller andra Siemenskollegor från världens alla hörn. Rum för alla På Siemens finns en uttalad och väl etablerad policy som stödjer mångfald på arbetsplatsen. Vi erbjuder samma utvecklingsmöjligheter oavsett ålder, kön, etnisk härkomst, religion eller eventuella funktionshinder. Vi ser till och med mångfalden som en tillgång, eftersom skiftande bakgrund och livserfarenhet bland medarbetarna höjer dynamiken i gruppen. Det ökar möjligheterna att se saker från olika sidor och hitta nya, innovativa lösningar på problem. Balans i livet Ibland kan arbete och privatliv vara varandras motsatser och många gånger är det en utmaning att kombinera dem. De flesta människor idag kan inte tänka sig att välja mellan karriär och en givande fritid. Man vill ha både och. Hos Siemens får medarbetarna förutsättningar att kombinera ett ansvarsfyllt arbete med familjeliv och en rik fritid. Nyckeln är ett

13 gott ledarskap som på allvar fokuserar på medarbetarens behov för att därigenom skapa trivsel och engagemang. En kontinuerlig dialog om balansen i livet är med andra ord en viktig framgångsfaktor för Siemens. Utmanande projekt Som anställd på Siemens möter du några av samhällets största utmaningar. Det finns gott om spännande arbetsuppgifter, och projekten är ofta stora med koppling till viktiga frågeställningar i samhället. När det gäller din personliga utveckling betyder detta att det egentligen bara är din egen vilja och ambition som sätter gränserna. Spjutspetsteknik och innovationer Siemens har genom åren registrerat över patent och investerade 3,9 miljarder euro i forskning och utveckling år Dagens stora frågor ställer höga krav på våra medarbetare att hitta hållbara lösningar som passar kundernas behov. Inte bara människorna på utvecklingsavdelningen jobbar med den allra senaste tekniken. Det gäller i hög grad även våra konstruktörer, säljare, installatörer och montörer. I produktionen är många av jobben rena hantverk. Det finns ett nära och gott samarbete mellan forskning och hela kedjan till tillverkning och försäljning. Karriär och utveckling På Siemens använder vi hellre ordet personlig utveckling än karriär. Här handlar det inte alltid om att nå en viss chefsposition, utan det finns många andra möjligheter att utvecklas inom olika yrkesroller och branscher. Allt beroende på din målsättning, dina intressen och din kompetens. Siemens verksamhet har en fantastisk bredd. Därför finns det också möjligheter att inte bara byta jobb, utan till och med bransch, inom ett och samma företag. Många medarbetare stannar länge på Siemens och rör på sig internt. Detta uppmuntras och stöds genom flera olika initiativ, exempelvis interna ledarskaps- och projektledarutbildningar. Vi samarbetar även med utbildningspartners som skräddarsyr utbildning efter våra medarbetares behov. På så sätt kan vi erbjuda fokuserad kompetensutveckling inom en rad starkt nischade områden. Om du vet vad du vill och låter din chef veta det, har du som anställd på Siemens möjlighet att få jobba med nästan vad som helst, var som helst.

14 Vår vision Siemens är en pionjär inom: energieffektivitet industriell produktivitet kostnadseffektiv och individanpassad hälso- och sjukvård intelligenta infrastrukturlösningar Våra kärnvärden Ett ansvarfullt beteende utgör grunden för våra beslut och för relationerna till våra intressenter i det omgivande samhället. Ansvarstagande är viktigt för oss och manifesteras genom sociala och miljörelaterade aktiviteter, god affärsetik och bolagsstyrning. Allt för att skapa en hållbar utveckling för Siemens och det samhälle vi lever i. Våra kärnvärden Responsible, Excellent och Innovative beskriver vad Siemens är och vad Siemens står för. Genom att vara trogna dessa kärnvärden kan vi uppfylla vår ambition att leverera starka prestationer med en hög etisk nivå. Responsible Utför ansvarsfulla och etiska handlingar Excellent Uppnår goda prestationer och enastående resultat Innovative Är innovativ för att skapa hållbara värden Ett grönt synsätt Vår miljöportfölj innehåller produkter och lösningar som på ett direkt och verifierbart sätt bidrar till en positiv effekt på miljön och klimatet. Bara under det senaste året har Siemens hjälpt kunder världen över att minska sina koldioxidutsläpp med 210 miljoner ton. Det motsvarar de årliga utsläppen för New York, Tokyo, London och Berlin tillsammans. På Siemens hjälper vi inte bara kunderna att skapa en bättre värld utan strävar även efter att med hjälp av våra riktlinjer och arbetssätt minska vår egen negativa påverkan på miljön. Vi har ett mål att reducera våra egna koldioxidutsläpp med 20 procent till 2011 (jämfört med 2006).

15

16 Siemens är ett av världens största företag inom elektronik och elteknik och verkar inom de tre sektorerna Industry, Energy och Healthcare. Företaget har ungefär anställda som arbetar med att utveckla och tillverka produkter, utforma och installera system samt erbjuda skräddarsydda lösningar. Omsättningen är ca 77 miljarder euro. I över 160 år har Siemens stått för innovation, kvalitet och pålitlighet i en internationell verksamhet. ProDUCEr AD AV INTELLECTA INFo L o G, DECEMb E r Siemens Sverige verkar inom områdena industriautomation, byggnadsautomation, säkerhetssystem, medicinsk teknik, energiteknik, trafikteknik, IT och kommunikation, ljuskällor och hushållsapparater. Senaste affärsåret nådde vi en omsättning på cirka 16 miljarder kronor och vi är idag ungefär medarbetare. s

Välj energi för livet. Så är det att jobba på Skellefteå Kraft.

Välj energi för livet. Så är det att jobba på Skellefteå Kraft. Välj energi för livet. Så är det att jobba på Skellefteå Kraft. Varför Skellefteå Kraft? Här får jag arbeta med hållbar utveckling, som är viktig både för Sverige och resten av världen. Det många kopplar

Läs mer

Stadens utveckling och Grön IT

Stadens utveckling och Grön IT Vi lever, arbetar, reser, transporterar saker, handlar och kommunicerar. För utvecklingen av den hållbara staden fyller smarta IT-lösningar en viktig funktion. Stadens utveckling och Grön IT Malmö en Green

Läs mer

Stadens utveckling och Grön IT

Stadens utveckling och Grön IT Vi lever, arbetar, reser, transporterar saker, handlar och kommunicerar. För utvecklingen av den hållbara staden fyller smarta IT-lösningar en viktig funktion. Stadens utveckling och Grön IT Malmö en Green

Läs mer

siemens.se Kvalitet, miljö och säkerhet inom Siemens AB

siemens.se Kvalitet, miljö och säkerhet inom Siemens AB siemens.se Kvalitet, miljö och säkerhet inom Siemens AB Innehåll Kvalitetsarbete 4 Miljöarbete 4 Siemens interna miljömål 7 Förbättringsarbete 7 Utveckling av personal 8 Arbetsmiljö 8 Säkerhet 9 Siemens

Läs mer

DIN PARTNER INOM AUTOMATION OCH ELEKTRONIK

DIN PARTNER INOM AUTOMATION OCH ELEKTRONIK DIN PARTNER INOM AUTOMATION OCH ELEKTRONIK 02. OM OSS 03. VÅRT HELHETSERBJUDANDE Anpassade erbjudanden. Personlig kontaktperson. Inköpsavdelning hos oss. Rätt produkter utifrån dina behov. Servicepaket

Läs mer

SPP skapar möjligheter. Hållbara pensionslösningar för företag och anställda

SPP skapar möjligheter. Hållbara pensionslösningar för företag och anställda SPP skapar möjligheter Hållbara pensionslösningar för företag och anställda Du behöver inte kunna allt. Det gör vi. SPP hjälper dig att ta bra beslut om pensioner. Att ha hand om människors pensionspengar

Läs mer

Stockholms läns landstings Personalpolicy

Stockholms läns landstings Personalpolicy Stockholms läns landstings Personalpolicy Beslutad av landstingsfullmäktige 2010-06-21 1 2 Anna Holmberg, barnmorska från ord till verklighet Personalpolicyn stödjer landstingets uppdrag att ge god service

Läs mer

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Att jobba på Sto Det handlar om dig Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Som medarbetare på Sto är det i grunden dig och dina kollegor det handlar om. Utan att förringa vår fina produktportfölj, är det

Läs mer

Arbeta för en bättre värd

Arbeta för en bättre värd Arbeta för en bättre värd Långsiktig lönsamhet och tillväxt skapas genom nöjda kunder och engagerade medarbetare. Som arbetsgivare ska Vasakronan erbjuda branschens bästa utvecklingsmöjligheter och arbetsmiljö.

Läs mer

Lokala energistrategier

Lokala energistrategier Lokala energistrategier Kommunens roll att stimulera och främja en hållbar energianvändning och tillförsel på lokal nivå Presentationen Varför energi är en strategisk fråga för en kommun? Hur kan den omsättas

Läs mer

Vad vill du? Innehåll. Jag vill

Vad vill du? Innehåll. Jag vill Jag vill. Jag vill Innehåll veta mer 3 vara delaktig 4 5 utvecklas 6 7 ha mer tid för ungarna, och för annat än jobbet 8 11 göra karriär och ha ett gott ledarskap 12 13 Vad vill du? I den här broschyren

Läs mer

Position paper FN:s globala hållbarhetsmål

Position paper FN:s globala hållbarhetsmål Position paper FN:s globala hållbarhetsmål Stockholm juni 2017 Swedisols vision, prioriteringar och åtgärdsprogram för de hållbara utvecklingsmålen, agenda 2030. Swedisol driver frågor av branschgemensam

Läs mer

Swereas mål är att vara en attraktiv arbetsplats med kompetenta medarbetare under ständig utveckling

Swereas mål är att vara en attraktiv arbetsplats med kompetenta medarbetare under ständig utveckling p e r s o n a l p o l i c y Swereas mål är att vara en attraktiv arbetsplats med kompetenta medarbetare under ständig utveckling Vår personalpolicy Att bygga och utveckla ny kunskap ställer särskilda krav

Läs mer

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD Om Hufvudstadens uppförandekod. Hufvudstaden har en hundraårig historia. Sedan 1915 har vi utvecklat företaget till att vara ett av Sveriges ledande fastighetsbolag med ett

Läs mer

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY Vår verksamhetsidé Vi är många som jobbar på Eksjö kommun ungefär 1600 medarbetare och vår främsta uppgift är att tillhandahålla den service som alla behöver för att leva ett

Läs mer

Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans

Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans 9 Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans 8 11 Varje dag är en ny föreställning. Vi lyssnar aktivt på våra kunder, för att bli bättre. Vi tar personligt ansvar för

Läs mer

Tillsammans är vi starka

Tillsammans är vi starka Tillsammans är vi starka Välkommen! Sättet vi lever vår vision och vår affärsidé på är vad som bland annat skiljer oss från våra konkurrenter. Det handlar om HUR vår omgivning upplever samarbetet med oss

Läs mer

Allt att vinna. Juseks arbetslivspolitiska program. Akademikerförbundet

Allt att vinna. Juseks arbetslivspolitiska program. Akademikerförbundet Allt att vinna Juseks arbetslivspolitiska program Akademikerförbundet för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare När arbetslivet präglas av förändringar är

Läs mer

Smarta företag. En undersökning genomförd av TNS Sifo på uppdrag av Cisco och TeliaSonera 2013-03-01. Smarta företag TNS 1525977

Smarta företag. En undersökning genomförd av TNS Sifo på uppdrag av Cisco och TeliaSonera 2013-03-01. Smarta företag TNS 1525977 En undersökning genomförd av TNS Sifo på uppdrag av Cisco och TeliaSonera 2013-03-01 Innehåll 1 Resultat i sammandrag 3 2 Bakgrund och metod 5 3 : Index 9 4 Mobilt arbetssätt 33 5 Virtuella möten 35 6

Läs mer

LVI Low Vision International AB Företagspresentation

LVI Low Vision International AB Företagspresentation LVI Low Vision International AB Företagspresentation Emma Tooth från produktion och Henrik Blomdahl från utveckling monterar läskameror. Jag arbetar som rådgivare på Syncentralen i Oslo där vi inriktar

Läs mer

Återvinning. Vår väg till ett bättre klimat.

Återvinning. Vår väg till ett bättre klimat. Återvinning. Vår väg till ett bättre klimat. Våra råvaror måste användas igen. Den globala uppvärmningen är vår tids ödesfråga och vi måste alla bidra på det sätt vi kan. Hur vi på jorden använder och

Läs mer

Framtidens produktion

Framtidens produktion Framtidens produktion Framtidens produktion Framtidens produktion Framtidens Framtidens produktion Siemens är en pionjär inom Future of Manufacturing. Vi hjälper Sveriges industrier att ta klivet upp till

Läs mer

Schindles medarbetarstrategi Stödja vår verksamhet genom att stödja medarbetarna

Schindles medarbetarstrategi Stödja vår verksamhet genom att stödja medarbetarna Uppfylla vår medarbetarstrategi Leverera våra HR ambitioner Stödja vår verksamhet Främja våra värderingar Schindles medarbetarstrategi Stödja vår verksamhet genom att stödja medarbetarna www.schindler.com/careers

Läs mer

Jobbet på det perfekta läget

Jobbet på det perfekta läget Jobba hos oss! Jobbet på det perfekta läget Att bo eller arbeta i Svedala kommun är att ha nära till städer som Malmö, Lund, Trelleborg och Köpenhamn. I kommunen finns allt du behöver natur, kultur, näringsliv,

Läs mer

Lösningar för ventilation

Lösningar för ventilation lindab ventilation Lösningar för ventilation Vår vision Lindab skall uppfattas som världens bästa varumärke i VVS-branschen. Mission Vår mission är att göra det möjligt för alla människor att åtnjuta

Läs mer

Arbetsgivarstrategi Orsa kommun Ett bra jobb helt enkelt

Arbetsgivarstrategi Orsa kommun Ett bra jobb helt enkelt Arbetsgivarstrategi Orsa kommun Ett bra jobb helt enkelt En av våra största resurser vi har är vår personal Värdegrund, Orsa kommun Inledning. Varför arbetsgivarstrategi? Arbetsgivarstrategin beskriver

Läs mer

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin...

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Vad kommer från skogen? Förpackningar, papper, tidningar, magasin, möbler, fönster, blöjor, tuggummi, såpa... Ja listan kan göras lång på produkter som

Läs mer

Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig!

Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig! Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig! 1VI VÅGAR TÄNKA NYTT JSB vågar tänka nytt. På så sätt kan vi leverera vad samhället behöver både idag och imorgon. Det är ett nytänkande

Läs mer

Vår vägvisare. * MTD betyder morgontidig distribution.

Vår vägvisare. * MTD betyder morgontidig distribution. * Vår vägvisare * MTD betyder morgontidig distribution. Det som kännetecknar framgångsrika företag är förmågan att skapa värden för sina kunder. Att helt enkelt göra nytta. Ett starkt varumärke, goda relationer

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

Enclosure solutions for you.

Enclosure solutions for you. Enclosure solutions for you. Översikt Fakta om Eldon Standardprodukter Anpassningsmöjligheter Marknadspositionering Eldons operativa system Fakta om Eldon Presentation av Eldons historia, nutid och framtid.

Läs mer

Vinden. En framtidskraft.

Vinden. En framtidskraft. Vinden. En framtidskraft. Skellefteå Kraft tar tillvara en oändlig naturresurs Skellefteå Kraft ser vindkraft som ett betydelsefullt energislag i företagets elproduktion. Vinden är en oändlig naturresurs

Läs mer

lindab vi förenklar byggandet Lindab

lindab vi förenklar byggandet Lindab Lindab Vi förenklar byggandet Lindab i korthet Försäljning, marknader Lindab är en internationell koncern som utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar produkter och systemlösningar i tunnplåt

Läs mer

El- och energiprogrammet (EE)

El- och energiprogrammet (EE) El- och energiprogrammet (EE) El- och energiprogrammet (EE) ska utveckla elevernas kunskaper i att försörja och bistå samhällsviktiga basfunktioner som produktion, installation och distribution av el-,

Läs mer

DIN KARRIÄR BÖRJAR HÄR!

DIN KARRIÄR BÖRJAR HÄR! Elektriker - ett yrke med tusen möjligheter Vilken typ av elektriker vill du bli? DIN KARRIÄR BÖRJAR HÄR! Fyra utgångar laddade med elteknik FOTO: GUNNAR ASK Vilken skillnad vill just du göra? Energieffektivitet

Läs mer

Den smarta staden, innovation för framtiden.

Den smarta staden, innovation för framtiden. Den smarta staden, innovation för framtiden. Vart är automation på väg och varför är det viktigt för oss att vara med? Var förbrukas energin? Industri & infrastruktur Datahallar & nätverk Fastigheter Hushåll

Läs mer

AUTOMATION. TEK Kompetenscentrum E-post: tek@tek.se www.tek.se Tel. 035-17 18 90 Fax: 035-17 18 99 Slottsjordsvägen 3, 302 39 Halmstad

AUTOMATION. TEK Kompetenscentrum E-post: tek@tek.se www.tek.se Tel. 035-17 18 90 Fax: 035-17 18 99 Slottsjordsvägen 3, 302 39 Halmstad AUTOMATION TEK Kompetenscentrum E-post: tek@tek.se www.tek.se Tel. 035-17 18 90 Fax: 035-17 18 99 Slottsjordsvägen 3, 302 39 Halmstad Om TEK Med lokal förankring erbjuder vi dig kostnadseffektiv utbildning

Läs mer

INDUSTRISERVICE FÖR BÄTTRE SNURR

INDUSTRISERVICE FÖR BÄTTRE SNURR INDUSTRISERVICE FÖR BÄTTRE SNURR Varje dag, året om, hjälper vi industrin att snurra både säkrare och mer effektivt. Vi finns lokalt där du som kund finns. Djup kompetens gör att vi kan utveckla både ditt

Läs mer

Bolagen har ordet. Atlas Copco

Bolagen har ordet. Atlas Copco Bolagen har ordet Hållbart värdeskapandes enkätundersökning är ett viktigt verktyg för att ta tempen på nivån och omfattningen på svenska bolags hållbarhetsarbete. Men i kvantitativa resultat är det ofta

Läs mer

Så bidrar Coca-Cola i Sverige till svensk ekonomi

Så bidrar Coca-Cola i Sverige till svensk ekonomi Så bidrar Coca-Cola i Sverige till svensk ekonomi Så bidrar Coca-Cola till svensk ekonomi När du köper en Coca-Cola i Sverige kanske du inte tänker på allt som ligger bakom den och hur den bidrar till

Läs mer

Sverigedemokraterna 2011

Sverigedemokraterna 2011 Energipolitiskt program S 2011 Vision För att Sverige ska kunna upprätthålla en hög internationell konkurrenskraft och levnadsstandard vill S föra en energipolitik som säkerställer en prisvärd och tillförlitligenergiförsörjning,

Läs mer

Var med och arbeta för en säkrare värld

Var med och arbeta för en säkrare värld Var med och arbeta för en säkrare värld människorna gör företaget Urban Karlström Generaldirektör Välkommen till en fascinerande arbetsplats Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Norrbottens läns landsting

Kompetensförsörjningsstrategi för Norrbottens läns landsting Kompetensförsörjningsstrategi för Norrbottens läns landsting Norrbottningen ska leva ett rikt och utvecklande liv i en region med livskraft och tillväxt. En fungerande och effektiv kompetensförsörjning

Läs mer

Jobba. på Westinghouse

Jobba. på Westinghouse Jobba på Westinghouse Energibehovet i världen ökar samtidigt som kraven på miljöpåverkan skärps. Jobba på Westinghouse och gör skillnad för vår framtida energiförsörjning! Med kärnkraft kan vi producera

Läs mer

Vi gör idéer till verklighet.

Vi gör idéer till verklighet. Vi gör idéer till verklighet. Ufab utvecklar produkter med hög precision. Vi bidrar också till att höja våra kunders konkurrenskraft. Vi inser hur viktig vår leverantörsroll är. Våra kunskaper ska bidra

Läs mer

Sov gott! SICK LifeTime Service - Tjänster för en god nattsömn

Sov gott! SICK LifeTime Service - Tjänster för en god nattsömn Sov gott! SICK LifeTime Service - Tjänster för en god nattsömn KONSULTATION 2011 2012 2013 2014 2015 Från dröm till verklighet Med läget under kontroll får du en säker och effektiv produktion. Då kan du

Läs mer

Policy för hållbar utveckling

Policy för hållbar utveckling Moraknivs utgångspunkt är att ett väl fungerande samhälle bygger på hållbar utveckling, vilket för oss innebär en väl avvägd balans mellan ekonomiskt, socialt och miljömässigt ansvarstagande. Detta dokument

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Din vilja, ditt engagemang och din kompetens är en viktig del av Martin & Serveras framgång. Våra värderingar Den här skriften beskriver Martin

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås Stads. Personalpolitiskt program. Personalpolitiskt program 1

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås Stads. Personalpolitiskt program. Personalpolitiskt program 1 Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås

Läs mer

Hållbarhetspolicy. Norrenergi

Hållbarhetspolicy. Norrenergi Hållbarhetspolicy Norrenergi Hållbarhetspolicy Vår verksamhet består i att producera och leverera miljömärkt fjärrvärme och fjärrkyla med tillhörande energitjänster i Solna, Sundbyberg och angränsande

Läs mer

Fastställd av styrelsen 2015-04-29. Uppförandekod för Indutrade-koncernen

Fastställd av styrelsen 2015-04-29. Uppförandekod för Indutrade-koncernen Fastställd av styrelsen 2015-04-29 Uppförandekod för Indutrade-koncernen I Uppförandekoden ger oss vägledning, men det är det personliga ansvaret som spelar roll. II Bästa kollegor, Indutrade är en växande

Läs mer

Industrirobotar utveckling och användning utifrån ett danskt perspektiv

Industrirobotar utveckling och användning utifrån ett danskt perspektiv Industrirobotar utveckling och användning utifrån ett danskt perspektiv Världsmarknaden över industrirobotar har ökat kraftigt under senare år och är på väg att hämta sig från tiden efter 2001. Året före

Läs mer

Personalvision Polykemi AB

Personalvision Polykemi AB Personalvision Polykemi AB I ett företag som Polykemi anser vi att teknik står för 30 % och att människan står för 70 % av företagets framgång. Medarbetarna är alltså den viktigaste resursen för att kunna

Läs mer

Stockholms stads Personalpolicy

Stockholms stads Personalpolicy Stockholms stads Sten Nordin, Finansborgarråd Tydliga gemensamma mål Det arbete vi utför i Stockholms stad ska utgå från dem som bor och verkar i staden. Verksamheten syftar till att ge invånarna en så

Läs mer

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Det blev inte riktigt som det var tänkt. Tack för det, kära kunder och medarbetare. När jag var med och startade

Läs mer

Avega Group skapar det moderna samhällets tjänster, produkter och affärsmodeller genom specialistkonsulter inom verksamhetsutveckling och IT.

Avega Group skapar det moderna samhällets tjänster, produkter och affärsmodeller genom specialistkonsulter inom verksamhetsutveckling och IT. Avega Group skapar det moderna samhällets tjänster, produkter och affärsmodeller genom specialistkonsulter inom verksamhetsutveckling och IT. Avega Group grundades år 2000 och har ca 350 medarbetare i

Läs mer

Uppdaterat mars 2014. Karolinska Universitetssjukhusets. Miljö- och Hållbarhetsprogram 2012-2016

Uppdaterat mars 2014. Karolinska Universitetssjukhusets. Miljö- och Hållbarhetsprogram 2012-2016 Uppdaterat mars 2014 Karolinska Universitetssjukhusets Miljö- och Hållbarhetsprogram 2012-2016 Uppdaterat mars 2014 Miljöpolicy Karolinskas verksamhet ska bedrivas med minsta möjliga miljöpåverkan och

Läs mer

Nyckeln till framgång

Nyckeln till framgång Nyckeln till framgång 1 2 En liten bok om Industrilås värderingar att bära nära hjärtat. 3 När vi på Industrilås ville formulera vilka vi är och vad vi står för skapade vi begreppet En filosofi, många

Läs mer

Störst sortiment och bäst kompetens i lager

Störst sortiment och bäst kompetens i lager Störst sortiment och bäst kompetens i lager 1 Värdeskapande kundanpassning Lundgrens representerar några av världens ledande tillverkare av produkter inom flödesteknik och industrigummi. Tack vare detta

Läs mer

REMEO Stockholm. - Klinik för vård- och rehabilitering av patienter i behov av andningsstöd

REMEO Stockholm. - Klinik för vård- och rehabilitering av patienter i behov av andningsstöd REMEO Stockholm - Klinik för vård- och rehabilitering av patienter i behov av andningsstöd Agenda REMEO i ett globalt perspektiv REMEO Stockholm Förutsättningar, hinder och drömmar för framtiden Linde

Läs mer

Företagspresentation. PreconalHansen

Företagspresentation. PreconalHansen Företagspresentation PreconalHansen Aluminium och glas skapar förutsättningar för nya konstruktiva lösningar. Preconal har skapat sig en stark position på marknaden genom stor kompetens, flexibilitet,

Läs mer

Nytänkande effektivt samarbete

Nytänkande effektivt samarbete Nytänkande effektivt samarbete HELHETSLÖSNINGAR FÖR TEKNISKA INSTALLATIONER Behov av nya lösningar Bygg- och installationsbranschen utvecklas snabbt. Idag är fastigheter mer tekniskt krävande än tidigare.

Läs mer

Föreningen för industriell elteknik. Presentation

Föreningen för industriell elteknik. Presentation Föreningen för industriell elteknik Presentation FIE:s grunder Föreningen bildades 1960 och har till uppgift att verka för samarbete mellan företag och eltekniker, som direkt eller indirekt är aktiva inom

Läs mer

Inledning Om oss Teknikområden Kärnvärden Vision Slutord

Inledning Om oss Teknikområden Kärnvärden Vision Slutord Inledning Om oss Teknikområden Kärnvärden Vision Slutord Organisationen skall inte uppnå maximalt resultat utan ett optimalt resultat där säkerhet, miljö och arbetsmiljö ständigt tas i beaktande vid återinvesteringar

Läs mer

Välkommen till Midroc!

Välkommen till Midroc! Välkommen till Midroc! midroc en historia av att anta utmaningar tillsammans Vi brukar säga att varje dag börjar med en ny utmaning. Det är tur, för på Midroc drivs vi av att anta utmaningar tillsammans.

Läs mer

AFFÄRSPLAN. AB Stora Tunabyggen. 1 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013. Box 308 781 24 Borlänge www.tunabyggen.

AFFÄRSPLAN. AB Stora Tunabyggen. 1 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013. Box 308 781 24 Borlänge www.tunabyggen. 2010 AFFÄRSPLAN 2013 AB Stora Tunabyggen Box 308 781 24 Borlänge www.tunabyggen.se BESÖK Vasagatan 27 TEL 0243-733 00 FAX 0243-733 70 E-POST info@tunabyggen.se BANKGIRO 465-2566 POSTGIRO 46 26 58-6 ORG

Läs mer

When people and products connect a workplace comes to life.

When people and products connect a workplace comes to life. 130906 Produktion: Valentin&Byhr. Tryck: Strokirk-Landströms. Papper: Munken Polar. When people and products connect a workplace comes to life. www.efg.se Om oss. EFG är en ledande europeisk leverantör

Läs mer

SVERIGEDEMOKRATISKT INRIKTNINGSPROGRAM FÖR ENERGIPOLITIK

SVERIGEDEMOKRATISKT INRIKTNINGSPROGRAM FÖR ENERGIPOLITIK SVERIGEDEMOKRATISKT INRIKTNINGSPROGRAM FÖR ENERGIPOLITIK Antogs av Landsdagarna 2011. Tryckversion 2.0-2014-03-04 VISION För att Sverige ska kunna upprätthålla en hög internationell konkurrenskraft och

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

Strategiska vägval för ett fossiloberoende Västra Götaland 2030. Faktaunderlag med statistik och klimatutmaningar

Strategiska vägval för ett fossiloberoende Västra Götaland 2030. Faktaunderlag med statistik och klimatutmaningar Strategiska vägval för ett fossiloberoende Västra Götaland 2030 Faktaunderlag med statistik och klimatutmaningar Faktamaterialet presenterar 1. Statistik gällande klimatutsläpp i Västra Götaland 2. Det

Läs mer

Kartlagd: Morgondagens it-chef

Kartlagd: Morgondagens it-chef Kartlagd: Morgondagens it-chef Rapport framtagen av TDC i samarbete med TNS Sifo It och telekom för företag. Och för människorna som jobbar där. Vad lockar morgondagens it-chefer? Vi har svaren 2 Vi fortsätter

Läs mer

augusti 2012 Välfärden behöver de bästa ekonomerna

augusti 2012 Välfärden behöver de bästa ekonomerna augusti 2012 Välfärden behöver de bästa ekonomerna En undersökning om hur ekonomichefer i landets kommuner ser på organisationens förmåga att nyrekrytera ekonomer Välfärdssektorn behöver de bästa ekonomerna

Läs mer

NÄR DU VILL HA ETT HELGJUTET RESULTAT.

NÄR DU VILL HA ETT HELGJUTET RESULTAT. NÄR DU VILL HA ETT HELGJUTET RESULTAT. FÖR DIG SOM VÄRDESÄTTER KREATIVITET, MILJÖ, HÅLLBARHET OCH ESTETIK. Idag kan du skapa fantastiska bostadsmiljöer av betong, med stor variation på både struktur,

Läs mer

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI Vad är Merivaara INTEGRA? Servicekoncept för att skapa funktionella arbetsplatser tillsammans Integrerar utrustning och system Förbättrar arbetsflödet, ökar

Läs mer

Indexator Rotator Systems

Indexator Rotator Systems Indexators filosofi Indexators filosofi Indexator har alltid jobbat med visioner och strategier. Dessa finns nedskrivna och ska verka som ett stöd i verksamhetens beslutsfattande på alla nivåer. Inför

Läs mer

Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER

Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER Uppförandekod FÖR JÄMTKRAFT AB OCH FÖRETAGETS LEVERANTÖRER Inledande ord Jämtkraft är ett ansvarsfullt företag, som tar ansvar för den påverkan som verksamheten faktiskt innebär. Vi är medvetna om att

Läs mer

Den smarta stadsdelen Hyllie Lösningar för smarta nät och en hållbar stad. Siemens AG 2012. All rights reserved. Sector Infrastructures & Cities

Den smarta stadsdelen Hyllie Lösningar för smarta nät och en hållbar stad. Siemens AG 2012. All rights reserved. Sector Infrastructures & Cities Den smarta stadsdelen Hyllie Lösningar för smarta nät och en hållbar stad Page 1 Smarta nät möjliggör integreringen av förnybara energikällor Vindkraftens utveckling i Sverige, 1982-2011 Lillgrund, Öresund

Läs mer

Personalpolicy för Sollentuna kommun. www.sollentuna.se

Personalpolicy för Sollentuna kommun. www.sollentuna.se Personalpolicy för Sollentuna kommun www.sollentuna.se Vårt gemensamma uppdrag Sollentuna kommun växer och utvecklas. De som bor i vår kommun vill bygga bostäder, resa, idrotta, handla, låna böcker, cykla

Läs mer

Från kravefterlevnad till CSR som affärsstrategi IKEA i fokus

Från kravefterlevnad till CSR som affärsstrategi IKEA i fokus december 2013 Från kravefterlevnad till CSR som affärsstrategi IKEA i fokus Av Anna Kiefer Det började med att uppfylla krav och uppförandekod och genom åren har det omvandlats till själva grunden för

Läs mer

Fem steg för bästa utvecklingssamtalet

Fem steg för bästa utvecklingssamtalet Fem steg för bästa utvecklingssamtalet Hitta drivkraften, styrkan och nå målet! Gita Bolt 2013 Copyright: airyox AB Mångfaldigande av denna skrift, helt eller delvis, är enligt lagen om upphovsrättsskydd

Läs mer

Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar

Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar Vi skapar framtidens kommunikationsnätverk Dagens kommunikation kräver snabb och stabil nätverksuppkoppling. Att utöka bredbandsnätet och uppgradera

Läs mer

Med Tyresöborna i centrum

Med Tyresöborna i centrum Med Tyresöborna i centrum 2 Innehåll Vår arbetsgivare 4 Personalpolicyn 5 Delaktighet och samverkan 6 Hälsa och arbetsmiljö 7 Jämställdhet och mångfald 8 Förbättring och utveckling 9 Lön, lönebildning

Läs mer

Vilken utbildning väljer du? skräddarsydda kurser för dig som är controller eller ekonomichef

Vilken utbildning väljer du? skräddarsydda kurser för dig som är controller eller ekonomichef Aktuella kurser hösten 2013 Vilken utbildning väljer du? skräddarsydda kurser för dig som är controller eller ekonomichef Vi ordnar kompetensen Tillväxten kommer per automatik Controllerrollen har aldrig

Läs mer

TRE STEG TILL ETT LYCKAT HÅLLBARHETSARBETE

TRE STEG TILL ETT LYCKAT HÅLLBARHETSARBETE TRE STEG TILL ETT LYCKAT HÅLLBARHETSARBETE STEG 1 BESTÄM VILKA OMRÅDEN NI SKA ARBETA MED Börja med att ta reda på vilka interna och externa krav och önskemål som finns. När ni har gjort det kan ni välja

Läs mer

HOTELL OCH TURISM. Världens möjligheter! HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET

HOTELL OCH TURISM. Världens möjligheter! HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET HOTELL OCH TURISM Världens möjligheter! HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET HOTELL OCH TURISM Checka in Världens Jobb Världens Jobb är vad Hotell- och turismprogrammet leder till. Det är ingången till en fantastisk bransch

Läs mer

Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper

Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper bluegarden.se Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper Kan din verksamhet tjäna på att outsourca hela eller delar av löne- och HRadministrationen? Detta whitepaper ger dig underlag att fatta korrekta

Läs mer

Logistik som du vill ha den

Logistik som du vill ha den Logistik som du vill ha den Kundanpassade lösningar regionalt, nationellt och internationellt AkkaFrakt Bas: Malmö Antal delägare: 260 Antal enheter: 650 Centralen Bas: Trollhättan (Trestadsområdet) Antal

Läs mer

Personlig hjälp till nytt arbete - för tjänstemän!

Personlig hjälp till nytt arbete - för tjänstemän! Personlig hjälp till nytt arbete - för tjänstemän! Vi har bara ett mål - att hjälpa dig fram till ett nytt arbete! Vi vet att för de allra flesta är det är oerhört tungt att bli uppsagd - därför är det

Läs mer

Din kompletta säkerhetsleverantör

Din kompletta säkerhetsleverantör Din kompletta säkerhetsleverantör Säkerhet för allt du vill skydda 2 Din kompletta säkerhetsleverantör CERTEGO är din trygga partner i säkerhet En säkerhetslösning är en viktig investering, som omfattar

Läs mer

Det balanserade ledarskapet

Det balanserade ledarskapet Det balanserade ledarskapet Jag talade nyligen med en utländsk kontakt och vi talade om ledarskap. En av frågorna han ställde till mig var då; hur definierar du skillnaden mellan chef och ledare? Bra fråga

Läs mer

RETAIL. Att äga, förvalta och utveckla en handelsfastighet UNITED BY OUR DIFFERENCE

RETAIL. Att äga, förvalta och utveckla en handelsfastighet UNITED BY OUR DIFFERENCE WSP och GENIVAR har gått samman och bildar tillsammans ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Vi erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & infrastruktur

Läs mer

Parker visar vägen mot en spännande framtid

Parker visar vägen mot en spännande framtid Parker visar vägen mot en spännande framtid Jobb, traineeprogram & examensarbeten inom Parker aerospace climate control electromechanical filtration fluid & gas handling hydraulics pneumatics process control

Läs mer

CSR. Hållbarhet på WH Bolagen

CSR. Hållbarhet på WH Bolagen CSR Hållbarhet på WH Bolagen Miljöansvar Vi utbildar medarbetare i vårt miljöansvar. Detta gör vi för att kunna bedriva ett framgångsrikt miljöarbete. Vi skapar på så sätt medvetenhet, sprider kunskap

Läs mer

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2016:13-020 Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2016-06-16 91 2 Inledning Det arbete som görs i verksamheterna

Läs mer

BÄTTRE STÅL BÄTTRE FRAMTID. Företagspresentation 2015

BÄTTRE STÅL BÄTTRE FRAMTID. Företagspresentation 2015 BÄTTRE STÅL BÄTTRE FRAMTID Företagspresentation 2015 Möt Ovako Utvecklar högteknologiska komponentstållösningar Kunder är ledande globala tillverkare inom kullager-, tillverknings- och transportindustri

Läs mer

TRE SKIFTEN SOM OMFORMAR ARBETSMARKNADEN

TRE SKIFTEN SOM OMFORMAR ARBETSMARKNADEN AGENDA KONSTEN ATT ATTRAHERA, BEHÅLLA OCH LEDA DEN UNGA GENERATIONEN Sofia Rasmussen VD, Rasmussen Analys AB Tre skiften som omformar arbetsmarknaden Värderingsskiftet bland dagens unga Arbetslivsvärderingar

Läs mer

Personalpolicy. för Stockholms stad

Personalpolicy. för Stockholms stad Personalpolicy för Stockholms stad Tydliga gemensamma mål För att värna och utveckla vår allra viktigaste tillgång, stadens anställda och deras arbete för stockholmarnas bästa, är en aktiv personalpolitik

Läs mer