Kan ett meningsfullt jobb få en djupare mening?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kan ett meningsfullt jobb få en djupare mening? www.siemens.se"

Transkript

1 Kan ett meningsfullt jobb få en djupare mening? s

2 Var kan jag jobba utomlands utan att åka hemifrån? Hur kan jag som ekonom minska växthuseffekten? Hur får man inflytande utan att behöva bli chef?

3 Siemens Sverige 3 Tänk dig en arbetsplats. Du får styrkan hos ett av världens mest kända varumärken som plattform. Du får arbeta i en av de mest innovationstäta företagskulturer som finns, med möjlighet att vara med och lösa några av samtidens största utmaningar inom områdena industri, energi samt hälso- och sjukvård. Tänk dig att du blir en nyckelperson. Dina initiativ och din förmåga att se möjligheter belönas med resurser som gör att du får se dina idéer förverkligas. Tänk dig en arbetsplats där du inte behöver bli chef för att komma vidare. Där expertkompetens värderas lika högt som ledarskapsförmåga och ger dig samma utvecklingsmöjligheter. Tänk dig sedan att få jobba med samhällsutveckling utomlands, i nästan vilken del av världen som helst. Eller om du föredrar att stanna på hemmaplan möjligheten att verka lokalt, men ändå påverka globalt. Är det inte så att när det fungerar som allra bäst, pekar meningen med ditt jobb både utåt och inåt. Att få bidra till ett meningsfullt liv åt andra, ger mening åt dig själv. Tänk dig den arbetsplatsen. Tänk dig Siemens.

4 Hur kan vi tillverka kundanpassade produkter till rätt pris? Tillverkningsindustrin ställs inför allt tuffare krav. Kunderna vill ha kostnadseffektiva och individuellt anpassade produkter som ändå måste kunna massproduceras. Samtidigt måste energiåtgången och miljöpåverkan i tillverkningen minimeras. Dessutom minskar tillgången till råvaror. Siemens erbjuder en rad innovativa lösningar för att tillgodose dessa krav. Bland annat avancerade automationslösningar för industrianläggningar och virtuella fabriksmiljöer där man kan provköra tillverkningen innan den tas i drift. Vi har också ett brett utbud av tjänster och produkter som höjer komforten och minskar energiåtgången när det handlar om inomhusklimat i byggnader. Det gäller allt från uppvärmning och ventilation till belysning. Visste du att: Siemens är ledande inom energieffektivisering av byggnader som skapar hållbara värden under hela dess livslängd. Vi är ledande på världsmarknaden inom industrin och nr 1 inom, t.ex. automationsoch styrsystem, teknik inom metall och gruvdrift samt vattenteknik.

5 Industry Sector Projektledning på global nivå Tommie hade redan gedigen yrkeserfarenhet från företag inom automation och olika ingenjörsfirmor när han kom till Siemens Han hade hunnit pröva på både projektledning och rollen som konstruktionschef. Industry Sector i Sverige Antal anställda: Ca Verksamhet i Sverige: Levererar produkter, lösningar och tjänster inom produktions-, transport- och byggnadsteknik för effektivisering och ökad produktivitet. På Siemens var jag med och bildade en ny grupp inom automation för processindustrier. Till en början genomförde vi projekt för till exempel godis- och schampotillverkning, sen blev det alltmer inom läkemedelsindustri. Astra, Pfeizer de stora drakarna Näst efter kärnkraft är läkemedelstillverkning det mest avancerade fältet inom processautomation, menar Tommie. Utmaningen ligger både i de rigorösa lagar som gäller och att själva processerna är komplexa och kräver hög precision. Under en period ledde Tommie ett projekt där Siemens gav stora bevis på sin globala styrka: Det gällde en läkemedelsfabrik för Pharmacia i Shanghai. Vi i Sverige designade och levererade processsystemet och apparatskåpen, Siemens i Nice gjorde programmeringen och lokala medarbetare i Shanghai installerade på plats. Då är det roligt att jobba på Siemens du har kollegor över hela världen och gillar man dessutom att resa så Arbetsuppgifter: Främst försäljning och service av produkter och system samt lösningar. Exempel på huvudsakliga yrken är försäljningsingenjör, energiingenjör, service- och projekttekniker, produktspecialist, ekonom och projektledare. Tommie Strömberg, projektledare processautomation Tommie har aldrig strävat efter en typisk chefskarriär, utan tycker att de projektledarroller som erbjudits honom på Siemens har varit tillräckligt spännande och utvecklande. För tillfället jobbar han med uppgraderingen av reningsverken för Stockholm Vatten samt ett läkemedelsprojekt. Jag har lärt mig massor genom åren, bland annat ekonomi, entreprenadjuridik och konsten att skriva avtal för stora internationella projekt. Det är höga krav på att man levererar här, men är man rätt person är det stimulerande i sig. Jag har aldrig haft tråkigt på Siemens!»det bästa med Siemens är att man har kollegor över hela världen«platser: Verksamheten finns på ett 50-tal orter från Kiruna i norr till Malmö i söder. Huvudorter är Huddinge och Upplands Väsby. 5

6 Hur kan vi producera energi så att det räcker åt alla utan att förstöra vår jord? Världens befolkning växer samtidigt som allt fler människor flyttar in till städerna. Det resulterar i en allt större energianvändning. För att tillgodose det ökade energibehovet och på samma gång värna om miljön måste vi fortsätta att minska koldioxidutsläppen samt effektivisera och minska energiförlusterna i hela energiförsörjningskedjan. Energiteknik är en betydande del av Siemens verksamhet i Sverige. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför allt ifrån enstaka turbiner till kompletta energianläggningar med extremt låga utsläppshalter. Energin i de lösningar där vår teknologi ingår kan komma från olika håll, bland annat sol och vind. Och vårt program när det gäller hållbar energi omfattar inte bara själva produktionen, utan även distribution och transmission det vill säga hur man transporterar elen med minsta möjliga energiförlust fram till slutanvändaren. Visste du att: Siemens är världsledande på turbiner för solkraftverk. Vi har byggt världens största och effektivaste gasturbin där kraften av en turbin är tillräcklig för att försörja invånarna i Hamburg med el. Vi har levererat en av Europas största havsbaserade vindkraftparker som ligger sydost om Öresundsbron.

7 Energy Sector På solsidan i yrkeslivet Karin blev klar med sin civilingenjörsutbildning år 2004 och jobbade därefter några år på ett litet teknikföretag i Söderköping. Genom en före detta studiekompis blev hon rekommenderad till en tjänst hos Siemens i Finspång, där man bland annat tillverkar världens mest energieffektiva gas- och ångturbiner. Jag jobbar nu som delprojektledare med mekaniska hjälpsystem till ångturbiner som ingår i stora solkraftverk. Bland annat ett i Kalifornien, som när det är färdigt kommer att leverera el till hushåll. Det är häftigt att jobba med en av de miljövänligaste energikällorna som finns solen. Efter drygt ett år på Siemens tycker Karin att hon nu börjar bli varm i kläderna. Samtidigt känner hon att det finns så mycket att lära sig att tjänsten kommer att hålla i flera år utan att det ska behöva gå rutin i jobbet. Något av det häftigaste med Siemens är att man satsar så mycket resurser på att medarbetarna verkligen ska förstå vad kunderna gör:»jag lär mig massor hela tiden«energy Sector i Sverige Antal anställda: Ca Verksamhet i Sverige: Utveckling, produktion, försäljning och service av gas- och ångturbiner för industriellt bruk globalt inklusive lösningar för oljeoch gasindustrin. Försäljning och marknadsföring av enskilda komponenter och kompletta lösningar för distribution samt transmission av elkraft. Marknadsföring, försäljning och service av vindkraftverk. Karin Eklund, delprojektledare ångturbiner Det finns stora möjligheter att komma ut och se nyttan med våra projekt på nära håll. Ibland följer vi till exempel med vår montagepersonal ut för att se turbinerna installeras på plats. Jag lär mig massor hela tiden. Först om två till tre år kommer jag kanske att kunna bemöta kundernas idéer och antaganden med en output som på allvar bottnar i min egen kompetens. En härlig utvecklingspotential! Arbetsuppgifter: Försäljning samt montage- och servicearbete hos kunderna både i Sverige och i resten av världen. På ång- och gasturbinsidan utförs även specialiserat utvecklings- och konstruktionsarbete på ingenjörsnivå samt kvalificerad tillverkning. Platser: Verksamheten finns huvudsakligen i Finspång men även i Trollhättan och Upplands Väsby. Arbetet innebär många internationella kontakter/resor. 7

8 Hur kan vi upptäcka sjukdomar innan de bryter ut? En av de tydligaste så kallade megatrenderna över hela världen är att människor lever längre och att den äldre delen av befolkningen växer dramatiskt. Det sätter stor press på sjukvården. Det blir allt viktigare att upptäcka sjukdomar tidigt och att ställa rätt diagnos för att kunna behandla alla patienter med högsta möjliga kvalitet. Siemens har etablerat sig som en ledande aktör med både tjänster och produkter som svarar upp mot dessa behov. Avancerad bilddiagnostik det vill säga olika typer av röntgenutrustning är ett område. Vi utvecklar och marknadsför också utrustning och tekniker för att diagnosticera sjukdomar i laboratoriemiljö. Slutligen är vi en av världens ledande producenter av it-lösningar för sjukvården, till exempel digitala journalsystem och system för att samordna och planera vårdinsatser. Visste du att: Siemens är störst i Sverige på digitala journalsystem. Vi är världsledande inom bilddiagnostik, IT för sjukvården och laboratoriediagnostik. Vi har utvecklat en datortomograf som kan återvinnas till 97,3 procent.

9 Healthcare Sector Jobbet som blev en hjärtefråga Manne är servicetekniker för en ny datortomograf en digital skiktröntgen från Siemens. Den kan användas för att på ett tidigt stadium hitta patienter som löper risk att få hjärtinfarkt. I Mannes arbetsuppgifter ingår att installera och serva utrustningen, men också att utbilda vårdpersonalen på den programvara som hör till systemet. Utrustningen finns på både privata och landstingsägda sjukhus. Mannes team har Stockholm och resten av landet norrut som region, men ansvarar också för två maskiner på Island. Dessutom rycker de ibland in för sina kollegor i Finland och i södra Sverige. Totalt finns det ett 70-tal datortomografer från Siemens i Sverige, så det blir en hel del resande. Jag har alltid varit intresserad av både datorer och medicin, så därför var den treåriga högskoleutbildningen i medicinteknik ett naturligt val för mig. Den lediga platsen hos Siemens hittade jag på hemsidan, jag anmälde mitt intresse och sedan gick allt väldigt fort. Drygt tre veckor senare var jobbet mitt. Rekryteringsprocessen var snabb och proffsig. Healthcare Sector i Sverige Antal anställda: Drygt 200 Verksamhet i Sverige: Fokus ligger på marknadsföring och försäljning av medicinteknisk utrustning och it-lösningar, service och utbildning samt utveckling av it-system för sjukvården. Arbetsuppgifter: Service, marknadsföring, försäljning, inköp, it-utveckling, projektledning, kundutbildning, ekonomi. Några exempel på yrkesroller är applikationsspecialist, produktspecialist och produktchef. Mahmoud Joweini, servicetekniker datortomografi Manne ser flera skäl till att jobbet känns meningsfullt. För det första är han ansvarig för att en livsviktig teknologi inte står still. Dessutom finns det bra möjligheter att avancera inom det här fältet på företaget, Siemens är ju en av de verkligt stora på medicinteknik. Jag räknar med att stanna ett bra tag jag vill fortsätta att utvecklas i min yrkesroll och som människa hos Siemens.»mina insatser håller livsviktig teknologi igång«platser: Verksamheten är koncentrerad till huvudkontoret i Upplands Väsby utanför Stockholm, men finns även i Göteborg och Malmö. 9

10 Cross Sector Business Våra sektoröverskridande verksamheter riktar sig dels till våra kunder med olika tjänster som stärker deras konkurrenskraft, men de ger också internt stöd till våra tre huvudsektorer. IT Solutions and Services Här har Siemens samlat sin globala expertis när det gäller it-lösningar, it-tjänster och utveckling av mjukvara. Utbudet omfattar allt från konsulttjänster till systemintegration och ansvar för den totala it-infrastrukturen i ett företag. Genom outsourcing kan vi också ta hand om hela eller delar av kundens it-verksamhet. Siemens Financial Services Siemens erbjuder både skräddarsydda och standardiserade finansieringslösningar. De kan dels rikta sig mot våra egna kunder för att underlätta för våra olika sektorer att träffa affärsuppgörelser. Men vi tar också fram lösningar kopplade till produkter som tillverkats av andra företag.

11 Cross Sector Business IT-specialist med balans i livet Driven av sitt stora datorintresse valde Marcus att läsa datorteknik på gymnasiet. Därefter toppade han med en eftergymnasial utbildning i industriell programmering och robotteknik. Han började som tekniker på Siemens 2004, bytte arbetsgivare, men kände ganska snart att han saknade kamraterna och andan på Siemens och fick möjlighet att komma tillbaka. IT Solutions and Services i Sverige De senaste åren har jag jobbat som totalansvarig för leveranserna till ett antal kunder. Den största heter EuroMaint, ett företag som erbjuder tekniska underhållstjänster för industrin och spårtrafikbranschen. Platser: Huvudsakligen i Upplands Väsby men även i Finspång och Göteborg. Jobbet som kundansvarig är utvecklande men krävande. I kombination med att Marcus är småbarnspappa och befinner sig i ett skede då han behövs extra mycket på hemmaplan har det varit lite svårt att få ihop livspusslet den sista tiden. Därför började han undersöka möjligheten att under en period skruva ner tempot lite. Antal anställda: Ca 150 Verksamhet i Sverige: Drift och outsourcing av it-verksamhet samt implementering och drift av affärssystem. Arbetsuppgifter: Säljare, SAP-konsult, it-tekniker, projektledare Marcus Mai, it-tekniker outsourcing Min chef hjälpte mig till ett teknikerjobb som påminner en del om mitt första jobb på Siemens, men med högre specialisering än förut. Ett bra exempel på hur man kan få stöd av sin chef för att hitta en balans mellan arbete och familjeliv. Det här ger mig det andrum som jag behöver just nu, men jag räknar med att ta upp tråden igen när barnen blivit lite större. Siemens Financial Services i Sverige Antal anställda: Drygt 100 Verksamhet i Sverige: Specialiserade på företagsfinansiering och risk management. De finansiella tjänster vi erbjuder är bland annat sälj- och investeringsfinansiering samt försäkring. Arbetsuppgifter: Ekonomi, administration, service, försäljning, marknadsföring, projektledning, utveckling. Några exempel på yrkesroller är kreditanalytiker, finansieringssäljare, kundtjänstmedarbetare, controlling och inkassohandläggare. Platser: Verksamheten är koncentrerad till kontoret i Umeå men finns också i Stockholm, Göteborg och Malmö.»mitt nya jobb ger mig mer tid till familjen«11

12 Utmana dig själv hos oss! Vill du utveckla dina ledaregenskaper och bli chef? Eller vill du fördjupa dig och bli expert? Kanske bredda dina kunskaper? Vill du ansvara för stora projekt? Jobba utomlands? Eller hitta en bra balans mellan arbete och privatliv? Oavsett vad du vill uppnå med ditt jobb får du stora möjligheter att förverkliga det hos Siemens. För att vi ska kunna fortsätta att vara den ledande innovatören inom områdena Industry, Energy och Healthcare behöver vi människor med olika bakgrund, som är intresserade av att anta olika typer av utmaningar. Global närvaro Siemens finns i 190 länder. Det betyder att det finns stora möjligheter att arbeta i främmande miljöer och kulturer. Är du intresserad av att jobba utomlands och bygga upp ett stort globalt kontaktnät finns det stora möjligheter på Siemens. Vill du hellre stanna i hemlandet kommer världen istället till dig. De flesta medarbetarna har daglig kontakt med kunder, leverantörer eller andra Siemenskollegor från världens alla hörn. Rum för alla På Siemens finns en uttalad och väl etablerad policy som stödjer mångfald på arbetsplatsen. Vi erbjuder samma utvecklingsmöjligheter oavsett ålder, kön, etnisk härkomst, religion eller eventuella funktionshinder. Vi ser till och med mångfalden som en tillgång, eftersom skiftande bakgrund och livserfarenhet bland medarbetarna höjer dynamiken i gruppen. Det ökar möjligheterna att se saker från olika sidor och hitta nya, innovativa lösningar på problem. Balans i livet Ibland kan arbete och privatliv vara varandras motsatser och många gånger är det en utmaning att kombinera dem. De flesta människor idag kan inte tänka sig att välja mellan karriär och en givande fritid. Man vill ha både och. Hos Siemens får medarbetarna förutsättningar att kombinera ett ansvarsfyllt arbete med familjeliv och en rik fritid. Nyckeln är ett

13 gott ledarskap som på allvar fokuserar på medarbetarens behov för att därigenom skapa trivsel och engagemang. En kontinuerlig dialog om balansen i livet är med andra ord en viktig framgångsfaktor för Siemens. Utmanande projekt Som anställd på Siemens möter du några av samhällets största utmaningar. Det finns gott om spännande arbetsuppgifter, och projekten är ofta stora med koppling till viktiga frågeställningar i samhället. När det gäller din personliga utveckling betyder detta att det egentligen bara är din egen vilja och ambition som sätter gränserna. Spjutspetsteknik och innovationer Siemens har genom åren registrerat över patent och investerade 3,9 miljarder euro i forskning och utveckling år Dagens stora frågor ställer höga krav på våra medarbetare att hitta hållbara lösningar som passar kundernas behov. Inte bara människorna på utvecklingsavdelningen jobbar med den allra senaste tekniken. Det gäller i hög grad även våra konstruktörer, säljare, installatörer och montörer. I produktionen är många av jobben rena hantverk. Det finns ett nära och gott samarbete mellan forskning och hela kedjan till tillverkning och försäljning. Karriär och utveckling På Siemens använder vi hellre ordet personlig utveckling än karriär. Här handlar det inte alltid om att nå en viss chefsposition, utan det finns många andra möjligheter att utvecklas inom olika yrkesroller och branscher. Allt beroende på din målsättning, dina intressen och din kompetens. Siemens verksamhet har en fantastisk bredd. Därför finns det också möjligheter att inte bara byta jobb, utan till och med bransch, inom ett och samma företag. Många medarbetare stannar länge på Siemens och rör på sig internt. Detta uppmuntras och stöds genom flera olika initiativ, exempelvis interna ledarskaps- och projektledarutbildningar. Vi samarbetar även med utbildningspartners som skräddarsyr utbildning efter våra medarbetares behov. På så sätt kan vi erbjuda fokuserad kompetensutveckling inom en rad starkt nischade områden. Om du vet vad du vill och låter din chef veta det, har du som anställd på Siemens möjlighet att få jobba med nästan vad som helst, var som helst.

14 Vår vision Siemens är en pionjär inom: energieffektivitet industriell produktivitet kostnadseffektiv och individanpassad hälso- och sjukvård intelligenta infrastrukturlösningar Våra kärnvärden Ett ansvarfullt beteende utgör grunden för våra beslut och för relationerna till våra intressenter i det omgivande samhället. Ansvarstagande är viktigt för oss och manifesteras genom sociala och miljörelaterade aktiviteter, god affärsetik och bolagsstyrning. Allt för att skapa en hållbar utveckling för Siemens och det samhälle vi lever i. Våra kärnvärden Responsible, Excellent och Innovative beskriver vad Siemens är och vad Siemens står för. Genom att vara trogna dessa kärnvärden kan vi uppfylla vår ambition att leverera starka prestationer med en hög etisk nivå. Responsible Utför ansvarsfulla och etiska handlingar Excellent Uppnår goda prestationer och enastående resultat Innovative Är innovativ för att skapa hållbara värden Ett grönt synsätt Vår miljöportfölj innehåller produkter och lösningar som på ett direkt och verifierbart sätt bidrar till en positiv effekt på miljön och klimatet. Bara under det senaste året har Siemens hjälpt kunder världen över att minska sina koldioxidutsläpp med 210 miljoner ton. Det motsvarar de årliga utsläppen för New York, Tokyo, London och Berlin tillsammans. På Siemens hjälper vi inte bara kunderna att skapa en bättre värld utan strävar även efter att med hjälp av våra riktlinjer och arbetssätt minska vår egen negativa påverkan på miljön. Vi har ett mål att reducera våra egna koldioxidutsläpp med 20 procent till 2011 (jämfört med 2006).

15

16 Siemens är ett av världens största företag inom elektronik och elteknik och verkar inom de tre sektorerna Industry, Energy och Healthcare. Företaget har ungefär anställda som arbetar med att utveckla och tillverka produkter, utforma och installera system samt erbjuda skräddarsydda lösningar. Omsättningen är ca 77 miljarder euro. I över 160 år har Siemens stått för innovation, kvalitet och pålitlighet i en internationell verksamhet. ProDUCEr AD AV INTELLECTA INFo L o G, DECEMb E r Siemens Sverige verkar inom områdena industriautomation, byggnadsautomation, säkerhetssystem, medicinsk teknik, energiteknik, trafikteknik, IT och kommunikation, ljuskällor och hushållsapparater. Senaste affärsåret nådde vi en omsättning på cirka 16 miljarder kronor och vi är idag ungefär medarbetare. s

En blick in. i framtiden. Siemens magazine. Så får du in en fot på Siemens TÄVLING. globala megatrender styr Siemens strategi

En blick in. i framtiden. Siemens magazine. Så får du in en fot på Siemens TÄVLING. globala megatrender styr Siemens strategi Siemens magazine Stora utmaningar för kreativa människor www.siemens.se Så får du in en fot på Siemens En blick in TÄVLING Vinn en heldag i turbinens tecken. i framtiden globala megatrender styr Siemens

Läs mer

Jobba hos oss. här hittar du möjligheterna

Jobba hos oss. här hittar du möjligheterna Jobba hos oss här hittar du möjligheterna 1 Överallt där människor arbetar och kommunicerar! För oss är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare som ger goda möjligheter till personlig utveckling

Läs mer

Malmös nya mässa växer fram

Malmös nya mässa växer fram Midroc 1.2011 Mer än du tror Malmös nya mässa växer fram Bygget är i full gång i det expansiva området Hyllie i Malmö. Ett av Nordens största energiprojekt Under tre år har projektet förberetts för att

Läs mer

Global & lokal närvaromänsklig. Lönsamhet. Innovativ. Ärlighet & tillit. Framsynt. Kompetens. Inspiration. Flexibel & öppen

Global & lokal närvaromänsklig. Lönsamhet. Innovativ. Ärlighet & tillit. Framsynt. Kompetens. Inspiration. Flexibel & öppen Global & lokal närvaromänsklig Innovativ Kompetens Inspiration Lönsamhet Ärlighet & tillit Framsynt Flexibel & öppen Siemens Sverige 2005 2 Siemens Sverige 2005 Siemens Sverige 2005 INNEHÅLL 4 KONCERNCHEFEN

Läs mer

ATT REKRYTERA FRAMTIDEN. Unga arbetstagares väg till kommunen

ATT REKRYTERA FRAMTIDEN. Unga arbetstagares väg till kommunen ATT REKRYTERA FRAMTIDEN Unga arbetstagares väg till kommunen Projektgruppen Trainee Södra Norrland 2012 Att rekrytera framtiden Unga arbetstagares väg till kommunen Projektgruppen Trainee Södra Norrland

Läs mer

Framtidens Karriär. Spelbranschen behöver it-kompetens med spets

Framtidens Karriär. Spelbranschen behöver it-kompetens med spets It har gått från att vara en supportfunktion till att idag vara helt verksamhetskritiskt i snart sagt alla branscher Alexandra Fürst, Vice President på Tieto Sverige Framtidens Karriär Statliga verk och

Läs mer

Alla företag har medarbetare, kunder och ägare. Hos oss är du en i familjen.

Alla företag har medarbetare, kunder och ägare. Hos oss är du en i familjen. Alla företag har medarbetare, kunder och ägare. Hos oss är du en i familjen. Årsredovisning 2009 Rejlers Historia Rejlers Ingenjörer grundades 1942 av Gunnar Rejler för att erbjuda tekniska konsulttjänster

Läs mer

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg Juni 2014 Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg 1 2 Inledning Förbundsmötet 2012 var Visions första förbundsmöte. Då gick vi från att vara en ny version av SKTF till att vara Vision Sveriges nyaste fackförbund

Läs mer

CS student. Så fixade vi drömjobbet. För dig som pluggar it! Fem unga it-stjärnor avslöjar sina bästa knep för karriären. Lysande tider i it-branschen

CS student. Så fixade vi drömjobbet. För dig som pluggar it! Fem unga it-stjärnor avslöjar sina bästa knep för karriären. Lysande tider i it-branschen CS student TISDAGEN DEN 15 MAJ 2012 För dig som pluggar it! Lysande tider i it-branschen Möjligheterna att få jobb bättre än någonsin. Sid 2 Så väljer du rätt jobb Karriärcoachen hjälper dig att planera.

Läs mer

Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör?

Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör? Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT Patrik Persson Tommy Andersson Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör? What does it take to become a successful entrepreneur? Företagsekonomi C-uppsats

Läs mer

Mönster som bryts. Fler kvinnor tar chefsjobb i mansdominerade branscher

Mönster som bryts. Fler kvinnor tar chefsjobb i mansdominerade branscher Mönster som bryts Fler kvinnor tar chefsjobb i mansdominerade branscher Författare: Anna Rennéus Guthrie Statistik: Krister B Andersson Svenskt Näringslivs vision är: Företagsamma människor och konkurrenskraftiga

Läs mer

DIGITALISERAR GOOD WATER MIDROC REKRYTERAR FÖR FRAMTIDEN. Nummer 8. Stor utmaning när Forsmarks kärnkraftverk. Rent vatten i Tanzania med hjälp av

DIGITALISERAR GOOD WATER MIDROC REKRYTERAR FÖR FRAMTIDEN. Nummer 8. Stor utmaning när Forsmarks kärnkraftverk. Rent vatten i Tanzania med hjälp av Nummer 8 Stor utmaning när Forsmarks kärnkraftverk DIGITALISERAR Rent vatten i Tanzania med hjälp av GOOD WATER MIDROC REKRYTERAR FÖR FRAMTIDEN Radarpar med höga mål bygger KOMPLETTA STADSDELAR Innehåll:

Läs mer

Energi - Kvinnligt eller Manligt?

Energi - Kvinnligt eller Manligt? Energi - Kvinnligt eller Manligt? N Y A p e r s p e k t i v i e n e r g i d e b a t t e n Är unga tjejer verkligen intresserade av energi? Vi har svaret Kvinnlig kompetens behövs i energibranschen. Energiprofiler

Läs mer

Drömmen om ett bättre liv Framtidsbild 2018

Drömmen om ett bättre liv Framtidsbild 2018 Drömmen om ett bättre liv Framtidsbild 2018 DRÖMMEN OM ETT BÄTTRE LIV 1 Förord För att vi ska kunna utveckla verksamheten tillsammans är det viktigt att det finns en tydlig färdriktning. Med det här dokumentet

Läs mer

Nytänkande och innovationer inom vård och omsorg. Exempel på förnyelse och kreativitet i sektorn

Nytänkande och innovationer inom vård och omsorg. Exempel på förnyelse och kreativitet i sektorn Nytänkande och innovationer inom vård och omsorg Exempel på förnyelse och kreativitet i sektorn Tillväxtverkets publikationer finns att beställa eller ladda ner som pdf på tillvaxtverket.se/publikationer.

Läs mer

tillverkningsindustrin

tillverkningsindustrin tillverkningsindustrin ur ett chefsperspektiv En branschrapport från Ledarna Hos oss blir du en bättre chef. tillverkningsindustrin ur ett chefsperspektiv Ledarna är Sveriges enda fackliga organisation

Läs mer

Percy Barnevik. Expertpanel. Ny chef, erfaren chef eller inte chef alls? Vi utbildar och coachar fram Sveriges bästa ledare. Välkommen du också.

Percy Barnevik. Expertpanel. Ny chef, erfaren chef eller inte chef alls? Vi utbildar och coachar fram Sveriges bästa ledare. Välkommen du också. ANNONS HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN SMART MEDIA ANNONS KOMPETENSUTVECKLING EN GUIDE TILL ÖKAD KUNSKAP APRIL 2014 Expertpanel om framtidens affärsvärld Lyckad rekrytering individens potential i fokus

Läs mer

Petra Einarsson. Engineering ny enhet för ökad effektivitet och säkerhet. Energismart flytt för Benzlers. Utmanande storstopp hos Kemira

Petra Einarsson. Engineering ny enhet för ökad effektivitet och säkerhet. Energismart flytt för Benzlers. Utmanande storstopp hos Kemira Effektiv p r o d u k t i o n en tidning utgiven av Coor Industriservice nr 2 2014 Energismart flytt för Benzlers Utmanande storstopp hos Kemira Bättre avfallshantering: Outokumpu sparar pengar och miljö

Läs mer

Kraven på affärssystem har förändrats. Rätt infört blir affärssystem en strategisk fördel. 5 steg till en lyckad upphandling av affärsssystem

Kraven på affärssystem har förändrats. Rätt infört blir affärssystem en strategisk fördel. 5 steg till en lyckad upphandling av affärsssystem ANNONS HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN IDG CUSTOM PUBLISHING 1 rapport från Exido AFFÄRSSYSTEM SÅ MAXIMERAR DU AFFÄRSNYTTAN Affärssystem en strategisk fördel Kraven på affärssystem har förändrats.

Läs mer

HiQ ÅRSREDOVISNING 2011

HiQ ÅRSREDOVISNING 2011 HiQ ÅRSREDOVISNING 2011 INNEHÅLL Årsstämma Årsstämman äger rum den 28 mars 2012 kl. 16.00 i HiQs lokaler på Regeringsgatan 20, 9tr i Stockholm. Kallelse publiceras i Post- och Inrikes Tidningar samt på

Läs mer

2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF

2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF 2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF Har du planerat in dina sex utbildningsdagar? Snittarbetstagaren i Sverige får sex betalda utbildningsdagar per år av sin arbetsgivare.

Läs mer

OUTSOURCING ÖKA TILLVÄXT MED FOKUS PÅ DET NI GÖR BÄST. Nr. 5 / Juni 2010. SYSteam levererar nytta

OUTSOURCING ÖKA TILLVÄXT MED FOKUS PÅ DET NI GÖR BÄST. Nr. 5 / Juni 2010. SYSteam levererar nytta ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET Nr. 5 / Juni 2010 Med dagstidningens räckvidd och facktidningens fokus ANNONS OUTSOURCING ÖKA TILLVÄXT MED FOKUS PÅ DET NI GÖR BÄST Genom rätt

Läs mer

Verksamheten 2008. Industriell IT & Automation

Verksamheten 2008. Industriell IT & Automation Verksamheten 2008 Industriell IT & Automation 1 2 AcobiaFLUX växer stadigt för varje år. Vår kombination av specialistkompetens och lyhördhet för kundernas behov av avancerade lösningar har gett goda resultat.

Läs mer

www.pwc.se Kvalitet service innovation

www.pwc.se Kvalitet service innovation www.pwc.se Kvalitet service innovation Vår vision Vår vision är att medverka till ett väl fungerande privat, offentligt och ideellt företagande som inger förtroende. PwC Sverige det här är vi Innehåll

Läs mer

Offentlig service i privat företagande

Offentlig service i privat företagande Info 070-2008 EntreprenörSkola Offentlig service i privat företagande Info 070-2008 Entreprenörskola 2008 All rights reserved. 1 I mötet mellan offentlig verksamhet och privat företagande uppstår en ny

Läs mer

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar.

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Jag hoppas att boken ger dig nya perspektiv på hur du på bästa sätt kan ta vara

Läs mer

Egenskaper och företagande

Egenskaper och företagande 2. FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande 3 Synergi 3 Vad gör företaget? 5 Fördjupning Är du ett med din företagsidé? 8 Arbetsuppgifter 17 FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande

Läs mer

EKONOMER KATARINA WIDOFF. EMPLOYER BRANDING nyckeln till framgång sidan 9. civilekonomen som skapar kommunikation sidan 6 SVERIGES

EKONOMER KATARINA WIDOFF. EMPLOYER BRANDING nyckeln till framgång sidan 9. civilekonomen som skapar kommunikation sidan 6 SVERIGES Annons Hela denna tematidning är en annons från Civilekonomerna och Provisa Information AB Annons SVERIGES EKONOMER EMPLOYER BRANDING nyckeln till framgång sidan 9 KATARINA WIDOFF civilekonomen som skapar

Läs mer

Kommunikatören. www.hammerhanborg.com. Kommunikatören 2008 Hammer & Hanborg 1

Kommunikatören. www.hammerhanborg.com. Kommunikatören 2008 Hammer & Hanborg 1 Kommunikatören 2008 www.hammerhanborg.com Kommunikatören 2008 Hammer & Hanborg 1 Innehållsförteckning Sammanfattning 4 Bakgrund & Syfte 7 Resultatredovisning 8 Undersökningens resultat 9 1.1 NUVARANDE

Läs mer

Framtidens Karriär. It inom staten: utrymme för innovationer och påverkan. Staten står inför utmaningar i form av generationsskifte,

Framtidens Karriär. It inom staten: utrymme för innovationer och påverkan. Staten står inför utmaningar i form av generationsskifte, Man ska inte vara inne och peta i detaljerna utan överlåta dem åt sina medarbetare Karin Schreil Jonsson, ledamot i ledningsgruppen CGI Sverige Som chef tror jag att det är väldigt viktigt att våga anställa

Läs mer