C U R R I C U L U M V I T A E

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "C U R R I C U L U M V I T A E"

Transkript

1 C U R R I C U L U M V I T A E HÅKAN SJUNNESTRAND Gösta Ekmans väg Saltsjö-Boo Telefon E-post P E RS O N UP P G IF T E R Civilstånd: Gift Född: 11 oktober 1955 Födelseort: Malmköping M Å L Att verka som kreativ motor hos mina uppdragsgivare. Att genom bred kompetens inom IT-området stötte kunderna i deras arbete med att finna effektiva, kreativa och spännande IT-lösningar med stor kundnytta. U T BI L D NI N G 1979 Stockholms universitet Fil. kand. i matematik, företagsekonomi och ADB Diverse kurser i projektledning, projektadministration, systemdesign, stordatorprodukter, nätverk, objektorienterad design och applikationsutveckling, C++ och olika typer av utvecklingsverktyg. Diverse kurser i personlig utveckling, organisationsutveckling, försäljning, m.m. S P EC I E LL A KO M P ET E N SO M R ÅD E N Systemdesign, systemarkitektur Metodfrågor Dokumentationsarbete Driftanpassningar av IT-system Integration av olika datorplattformar

2 A R BE T S LI V S ER F A RE N H ET 2000 Modul1 Data AB 2000 uppdrag UC AB Det känns som om min kreativa ådra kommer att utsättas för hårda prov under det nya årtusendet. Jag kommer att gilla det. Deltagande i flera projekt för implementering av UC:s utvecklingsmodell Layin. Utveckling av krypteringslösningar för kryptering och leverans av data mellan olika datormiljöer som IBM/MVS, OS/400, Unix, Windows och MacOS Swetronics Konsulting AB uppdrag UC AB Kanske är det saker som dessa jag ska syssla med. De ger i varje fall utlopp för mina förmågor att vara kreativ och att uttrycka mej i tal och skrift. Det kräver också en mycket bred kompetens inom IT-området. Konstruktion av utvecklingsmodell och metod för utveckling av UC:s indatasystem - Layin. Deltagande i projekt för implementering av Layin. Utveckling av handböcker för Layin. Utvärdering och införande av nya utvecklingsverktyg för utveckling av stordatorprogram med återanvändbara komponenter i PC-miljö. Metodansvar för dessa verktyg. Utveckling av stödprogram för UC:s nya utvecklingsmiljö för utveckling av stordatorprogram uppdrag UC AB Intressant att arbeta med driftfrågor i PCmiljö. Man känner sig ganska ensam och som något av en banbrytare. Och när sedan de lösningar man designat och konstruerat fungerar dag efter dag, år efter år, så känner man sig bra nöjd. Driftanpassning av talsvarssystem under MacOS. Utveckling av rutiner för automatiserad systemvård och framställning av driftstatistik. verktyg som Netron Fusion, Expediter+ och Visual SourceSafe under Windows NT. utvecklingsverktyget Codewarrior for Java under MacOS och Windows NT. verktyg som Netron Fusion, Microfocus Cobol Workbench och Visual SourceSafe under Windows NT. verktyget RealBasic under MacOS med implementering under Windows NT. verktyg som Applescript och Prefab Player under MacOS.

3 1995 uppdrag Stråbruken AB Även det omöjliga är möjligt. Nog tyckte jag det var otroligt intressant, men i ärlighetens namn så tog jag nog uppdraget mest för att jag var långvarigt sjuk i vattkoppor och behövde något att göra under sjukdomsperioden. Mitt första och hittills enda C-projekt som jag levererat till kund. Trots att jag ibland inte förstod vad jag gjorde så fungerade det färdiga programmet utmärkt. Utveckling av hypertextbaserad elektronisk handbok för MacOS. Applikationsutveckling i C uppdrag UC AB Kände mej i händelsernas centrum. Några år efter att vi produktionssatte dessa system så användes de för hantering av nästan samtliga kreditärenden i Sverige. Utvecklade min kreativitet och lärde mej att tänka i termer av generalitet, återanvändbarhet och anpassningsbarhet. Att kunna konstruera och produktionssätta ett generellt ärendehanteringssystem åt en ny kund på två timmar kändes stort. Teknisk projektledning, systemdesign och programmering vid utveckling av generellt ärendehanteringssystem, Ansök, för kreditansökningar. Utveckling av gränssnitt för APPC och Videotex mot UC:s ärendehanteringssystem Ansök uppdrag SPP Nöjda kunder är alltid roligt. Men det var inte roligt att behöva dela tiden mellan två kunder. Var jag hos den ena kunden så kände jag att jag svek den andra. Min största lärdom av detta projekt var hur kvalitetsarbete ska bedrivas. Med aspekter som spårbarhet och beskrivning av verksamhet och arbetssätt. I och med SPP:s sammanslagning med Trygg Hansa så avvecklades systemet. Lite synd var det. SPP hade absolut marknadens bästa tidsredovisningssystem och jag hade varit med och skapat det. Ansvar för utveckling, underhåll och drift för SPP:s tidredovisningssystem Tidpax. verktyg som Think C och EHelp under MacOS. under MVS/ESA med produkter som CICS och DL/1. Applikationsutveckling under EDX på IBM Serie/1 med produkter som EDL, CF,SNA, ARJE och Cobol. Applikationsutveckling i PL/1 under MVS/XA med produkter som IMS och DB2.

4 uppdrag UC AB Några intressanta år då jag utvecklades tillsammans med kunden. Började förstå min konsultroll och min strävan efter att representera en så bred kompetens som möjligt. Projektledning, systemarbete och programmering vid vidareutveckling av expertsystem för automatisk kreditprövning innefattande credit scoring. Applikationssystem inom området kreditupplysning, kreditgivning. Projektledning, systemarbete och programmering vid vidareutveckling av UC:s kreditupplysningssystem inkluderat nya delsystem för hantering av bokslutsinformation, m.m. Systemdesign och programmering vid utveckling av APPC-interface mot UC:s kunder uppdrag SPP Vissa uppdrag är tuffa och det här var ett sådant. SPP:s projektledare var så pressad att hon vid flera tillfällen bröt ihop och började gråta. Men efter allt slit så blev resultatet till slut bra, väldigt bra. Jag lärde mej att aldrig lita på en leverantörs löften och försäkringar. Inte ens om leverantören heter IBM. Och jag lärde mej att positivt tänkande, envishet och slit betyder allt i den här branschen. En av mina levnadsregler formades här Var skeptisk. Projektledning vid konvertering och implementering av tidredovisningssystem på minidator IBM Serie/1. Systemprogrammering och applikationsutveckling på minidator IBM Serie/1. Utveckling och implementering av programvara för kommunikation mellan IBM stordator och IBM Serie/1 via VTAM/IMS uppdrag Spadab Ett uppdrag där jag fick briljera. Ett av de få riktiga programmeringsuppdrag jag haft. Arbetade som underkonsult till framlidna Roslagsdata. Inget ont om deras konsulter men jag hann med dubbelt så mycket som dom på halva tiden. Samt med mycket bättre kvalitet. Och jag skryter inte. Programmering vid utveckling av administrativt system för kontokortshantering (BABS-projektet) under MVS/ESA med produkter som CICS och DL/1. Applikationsutveckling under EDX på IBM Serie/1 med produkter som EDL, CF,SNA, ARJE och Cobol. Applikationsutveckling i PL/1 under MVS/XA med produkter som IMS och DL/1. Applikationsutveckling under MVS med produkter som IMS, DL/1, Data Manager och Meta- Cobol.

5 uppdrag UC AB Tillbaka i IT-världen och ett otroligt intressant uppdrag på UC, det skulle bli många där genom åren. Jag designade och konstruerade ett fullfjädrat expertsystem långt innan någon visste vad detta var. Min lärdom från denna period blev att med kreativitet och rätt inställning så klarar man allt. Det har jag haft mycket nytta av genom åren. Projektledning, systemarbete och programmering vid utveckling av expertsystem för automatisk kreditprövning. Applikationssystem inom området kreditupplysning, kreditgivning uppdrag ICA Essve Ett uppdrag så långt ifrån IT man kan tänka sig. Jag intervjuade administrativa chefer, arbetsledare på centrallagret och gubbarna som packade ost. Jag skapade systemlösningar som skulle passa alla dessa människor och jag skrev tjocka luntor med dokumentation. Kontakterna med gubbarna på lagret var mest givande. Av dem lärde jag mej vikten av att folk får förtroende för en. Klarar man det så öppnas möjligheterna att göra ett bra jobb. I rummet bredvid satt några gossar i mörka kostymer från Arthur Andersson Consulting. Jag tror inte dom lyckades lika bra med förtroendeskapandet Förstudie avseende införande av datoriserat tidredovisningssystem internt uppdrag Här lärde jag mej att något synbart enkelt, i detta fall tidsredovisning, kan vara otroligt komplicerat och att det mesta inom ITområdet är rätt komplicerat även om det tycks enkelt. Så det krävs stora mängder slit och hängivenhet för att saker och ting ska fungera. Systemarbete och programmering vid utveckling av tidredovisningssystem Tidpax L-data under MVS/ESA med produkter som CICS och DL/1. Applikationsutveckling på Norsk Data minidator under Sintran III med produkter som PED, NOTIS och COBOL.

6 Första arbetet är väl alltid det man lär sig mest på. Jag sprang runt på företaget och lärde mej av alla som ville lära ut, allt från användarnära programmering i superhögnivåspråket APL till hur man hackar en IBM stordator. Jag gick alla kurser jag fick gå och till slut hade jag lärt mej så mycket att jag själv fick leda kurser. Men det viktigaste jag lärde mej var vikten av att kartlägga en arbetsplats informella beslutsvägar och hur viktigt det är att bli förtrolig med människorna som kan mycket och som kan få saker gjorda. Applikationsutveckling inom områdena projektadministration, inventarieredovisning, lagerstyrning, fakturering och arbetsorderredovisning. Projektledning vid utveckling av applikationssystem för projektadministration och inventarieredovisning. Metodfrågor och driftteknik. under MVS med produkter som IMS, DL/1 och VSAM. under DOS/VSE med produkter som CICS och ICCF och VSAM. Programmering i assembler. Programmering i APL och produkter utvecklade i APL för användarnära programmering som ADI, ADRS och Prototype. Ö V RI G PR O G RA M V AR U K OM P E TE N S Codewarrior for Java - programutvecklingsverktyg för utveckling av Javaprogram. RealBasic - programutvecklingsverktyg under MacOS med migreringsmöjligheter till Windows. Director - utvecklingsverktyg för multimedia och datorspel under Windows och MacOS. Applescript - utvecklingsverktyg för att skapa automatiserade arbetsflöden under MacOS. NetObject Fusion - utvecklingsverktyg för websidor under Windows och MacOS. K O NS U L TR O L LE N Dessa tankar födde i slutet av 1980-talet under en period då jag funderade mycket på min konsultroll. Jag tecknade ner dem i enlighet med ett känt format och kallade dem Konsultens 10 budord. - I - Som konsult har jag hög moral. Som konsult har jag hög arbetsmoral. Jag visar att jag verkligen kan jobba. Som konsult sitter jag aldrig och läser Dagens Industri halva förmiddagen - som konsult läser jag på min höjd Computer Sweden eller kundens interntidning då jag låser in mig för dagens nödvändiga toalettbesök. Som konsult är jag alltid den som kommer sist till kafferasten och den som först bryter upp för att återgå till mitt arbete. Som konsult är jag alltid mån om att komma tillbaka till mitt arbete. Som konsult är jag alltid ärlig. Ljuger jag en gång kommer kunden alltid se mej som en lögnare.

7 - II - Som konsult är jag professionell. Som konsult anstränger jag mig för att vara duktig i mitt arbete. Som konsult ska jag helst vara skickligare än min kund. Som konsult tar jag alla chanser att förkovra mej och lära mej nytt. Om mitt arbete kräver kunskaper jag inte besitter ser jag till att snabbt tillägna mej denna kunskap. - III - Som konsult är jag ödmjuk. Som konsult skryter jag aldrig, speciellt inte om ting som kan verka stötande hos kunden såsom lön och förmåner. Kunder är nämligen mycket medveten om vem som betalar dessa saker. Som konsult talar jag aldrig illa om kunden och hans företag. Jag är också väldigt försiktig med att säga något nedlåtande om före detta kunder. - IV - Som konsult är jag alltid frikostig mot mina kunder. Bullar, tårtor, blommor, hockeybiljetter, o.s.v. är alltid uppskattat. Men även frikostigheten vet en gräns. Kunden är även här mycket medveten om vem som egentligen betalar. Som konsult är jag även frikostig med uppmuntran och beröm. - V - Som konsult har jag stor anpassningsförmåga. Som konsult äger jag stor förmåga att anpassa mej till de förhållanden som gäller hos kunden. Som konsult försöker jag hålla på ungefär samma arbetstider som de anställda. Som konsult försöker jag så gott det går att smälta in i den företagskultur, socialt och professionellt, som råder hos kunden. Jag uppträder alltid på det sätt som kunder förväntar sig av mej. - VI - Som konsult är jag en god egenadministratör. Om jag lämnar min arbetsplats ska min kund alltid veta var jag finns och hur han kan nå mej. Som konsult ska jag alltid meddela min kund i så god tid som möjligt när jag planerar att vara frånvarande. Som konsult är jag den som först lämnar kunden min veckorapport. - VII - Som konsult är jag hjälpsam. Om en anställd har problem i sitt arbete är jag den förste som försöker ge råd och assistans. Jag uppträder dock aldrig som en besserwisser. Jag hjälper endast till då jag tror att den anställde gärna tar emot min hjälp. Hjälpsamhet ger mej gott rykte och kan ge mej ny kunskap. Jag får dock aldrig lova mer än jag kan hålla. Orden "Javisst! det kan jag fixa" ska alltid vara allvarligt menade. - VIII - Som konsult visar jag omtänksamhet. Jag visar verklig omtanke om de personer jag arbetar med och som jag kommer i kontakt med på mitt arbete. En kund ska inte betraktas som en kund utan först och främst som en trevlig person och arbetskamrat. Som konsult är jag mån om att skapa nära personliga relationer med min kund. Det kan ge viktiga kontakter för framtiden. Som konsult försöker jag ta bättre hand om den anställde än hans egen arbetsgivare eller arbetskamrater.

8 - IX - Som konsult är jag en god strateg. Som konsult är jag mån om att lyckas i mitt arbete, därför försöker jag vara en god strateg. En god strateg orienterar sig så fort han kommer till en ny kund om saker som: vilka som är kunniga på de områden jag ska arbeta med, vilka som egentligen bestämmer, vilka informella beslutsvägar som finns, vilka det är viktigt att hålla god kontakt med för att få igenom de beslut man behöver och vilka man ska försöka etablera en närmare kontakt med inför framtiden. En god strateg ligger alltid minst ett steg före kunden. En god strateg ger tidigt signaler till kunder om problem uppstår i arbetet. - X - Som konsult är jag alltid solidarisk med kunden. I mitt arbete företräder jag alltid främst kunden i de externa kontakter jag sköter på kunden vägnar. I mitt arbete ska jag vid de tillfällen det behövs kunna identifiera med med kunden lika bra som en av kundens egna anställda , Håkan Sjunnestrand I N TR E S SE N Aktiv i orientering sedan Orientering på elitnivå Långdistanslöpning på elitnivå Fotografering framför allt inom områdena natur och människor. F Ö RT R O EN D E UP P D RA G Styrelseuppdrag i Solna orienteringklubb samt Styrelseuppdrag i Swetronics Konsulting AB Styrelseuppdrag i Eriksviks vägförening Ö V RI G T Hemsida

E-räkenskap. Kännedomsundersökning i målgruppen redovisningskonsulter. Datum: oktober 2008. Upprättad av: Catharina Öhman

E-räkenskap. Kännedomsundersökning i målgruppen redovisningskonsulter. Datum: oktober 2008. Upprättad av: Catharina Öhman E-räkenskap Kännedomsundersökning i målgruppen redovisningskonsulter Datum: oktober 2008 Upprättad av: Catharina Öhman Innehållsförteckning Syfte...1 Metod...1 Sammanfattning...2 Resultat frågor...3 1.

Läs mer

Ebba Strandberg RAPPORT

Ebba Strandberg RAPPORT RAPPORT 8/12 2011 1 Innehållsförteckning Bakgrund... s. 3 Metod... s. 4 Verksamhetens historia... s. 6 Verksamheten i dag... s. 6 Min handledare...s.10 Mina uppgifter... s. 10 Kontakter... s. 10 Kunskaper

Läs mer

5 hemligheter om chefen och att få honom att göra som du vill.

5 hemligheter om chefen och att få honom att göra som du vill. e-bok från Henrik Persson 5 hemligheter om chefen och att få honom att göra som du vill. web: henrikpersson.nu email: henrikpersson@mac.com msn: hen-per@hotmail.com tel: 0739 32 30 49 Är det här verkligen

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar.

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Jag hoppas att boken ger dig nya perspektiv på hur du på bästa sätt kan ta vara

Läs mer

MED DINA ÖGON september 2013

MED DINA ÖGON september 2013 MED DINA ÖGON september 2013 Om Moderatkvinnorna 4 Företagande ger många fördelar 5 Råd till andra 7 Svårigheter och hinder 8 Förslag som underlättar 17 F:\HD2010\Moderatkvinnorna\2013\rapporter_pdf\Med

Läs mer

Informatik, Medieteknik 12. Elektroteknik, Fysik, Matematik 17. Fristående kurser 22. Förberedande utbildningar 22.

Informatik, Medieteknik 12. Elektroteknik, Fysik, Matematik 17. Fristående kurser 22. Förberedande utbildningar 22. Data/IT XXXprogrammet 2 Innehåll Datavetenskap 4 Informatik, Medieteknik 12 Elektroteknik, Fysik, Matematik 17 Distansstudier 21 Fristående kurser 22 Förberedande utbildningar 22 Studera vidare 22 Var

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA Projektarbete Medieprogrammet Niklas Kurvinen, MP07, 2 Maj 2010 Innehållsförteckning Introduktion...3 Inledning...3 Syfte...3 Metod...3 Förarbete... 4-5 Planering...4

Läs mer

Egenskaper och företagande

Egenskaper och företagande 2. FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande 3 Synergi 3 Vad gör företaget? 5 Fördjupning Är du ett med din företagsidé? 8 Arbetsuppgifter 17 FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande

Läs mer

BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE

BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE KONSTEN ATT FÅ MÅNGA OCH NÖJDA KUNDER Jens Collskog Fortnox 2009 Text: Jens Collskog Illustrationer: www.illustrationsbolaget.se Tryck: Åtta.45 Tryckeri AB BLI VÄRLDENS BÄSTA

Läs mer

Informatik, Medieteknik 11. Elektroteknik, Fysik, Matematik 16. Fristående kurser 22. Förberedande utbildningar 22.

Informatik, Medieteknik 11. Elektroteknik, Fysik, Matematik 16. Fristående kurser 22. Förberedande utbildningar 22. Data/IT XXXprogrammet 2 Innehåll Datavetenskap 4 Informatik, Medieteknik 11 Elektroteknik, Fysik, Matematik 16 Teamwork 20 Distansstudier 21 Fristående kurser 22 Förberedande utbildningar 22 Studera vidare

Läs mer

Stjärnkraft En sammanfattning av en studie om kvinnliga ledare. Kairos Future & WES Maj 2014. Stjärnkraft en sammanfattning

Stjärnkraft En sammanfattning av en studie om kvinnliga ledare. Kairos Future & WES Maj 2014. Stjärnkraft en sammanfattning Stjärnkraft En sammanfattning av en studie om kvinnliga ledare Kairos Future & WES Maj 2014 Stjärnkraft en sammanfattning stjarnkraft_a4_20s.indd 1 1 2014-04-30 09:32 Kompetenta ledare morgondagens bristvara

Läs mer

4. Empiri. 4.1 Olle Burström, IBS. Empiri

4. Empiri. 4.1 Olle Burström, IBS. Empiri 4. I det här avsnittet kommer vi att återge den information som vi har samlat in. Vi har valt att presentera varje intervju för sig och indela dessa i sex olika avsnitt. Först presenterar vi företaget

Läs mer

Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning. Public Relations Enkät Juli 2008

Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning. Public Relations Enkät Juli 2008 Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning Public Relations Enkät Juli 2008 Bakgrund Capture och Impera kommunikation har genomfört och sammanställt följande enkät riktat till svenska toppidrottare

Läs mer

Förslag på intervjufrågor:

Förslag på intervjufrågor: Förslag på intervjufrågor: FRÅGOR OM PERSONENS BAKGRUND 1. Var är du uppväxt? 2. Om du jämför din uppväxt med andras, hur skulle du ranka din egen uppväxt? 3. Har du några syskon? 4. Vad gör de? 5. Vilka

Läs mer

Projektarbete en arbetsmodell

Projektarbete en arbetsmodell K A P I T E L Projektarbete en arbetsmodell Om detta ska fungera måste vi planera och organisera oss noga. Om vi inte har förberett oss i detalj kommer vi att få problem. Det är bättre att ta problemen

Läs mer

När personal i psykiatrin är till hjälp

När personal i psykiatrin är till hjälp När personal i psykiatrin är till hjälp Ur patientperspektivet Brukarinflytande-samordnare och Forsknings- och Utvecklingsenheten Psykiatri Södra Stockholm STOCKHOLM LÄNS SJUKVÅRDSOMRÅDE Innehåll Inledning

Läs mer

Ingenjörsinriktad yrkesträning - Softhouse Crossmedia Avenue. Ronny Roos, 85-02-27 4098 d04rr

Ingenjörsinriktad yrkesträning - Softhouse Crossmedia Avenue. Ronny Roos, 85-02-27 4098 d04rr Ingenjörsinriktad yrkesträning - Softhouse Crossmedia Avenue Ronny Roos, 85-02-27 4098 d04rr Inlämnad: 16 januari 2008 1 Softhouse - Crossmedia Avenue Crossmedia Avenue, är ett svenskt företag som ingår

Läs mer

Lyckas som eventplanerare

Lyckas som eventplanerare Lyckas som eventplanerare Modul 4: E-bok - Så blir du anställd inom eventbranschen Holger Wästlund 1 Denna e-bok är utgiven av: Tipsförlaget e-post: holger@wastlund.com telefon: 08 755 81 31 mobil: 070

Läs mer

Ta reda på vad du vill 3 Kompetenskartläggning 3 Omvärldsbevaka 4 Personlig marknadsföring 4 Vägar till lediga jobb 4

Ta reda på vad du vill 3 Kompetenskartläggning 3 Omvärldsbevaka 4 Personlig marknadsföring 4 Vägar till lediga jobb 4 Att söka jobb Innehåll Att söka jobb Ta reda på vad du vill 3 Kompetenskartläggning 3 Omvärldsbevaka 4 Personlig marknadsföring 4 Vägar till lediga jobb 4 Kontakta företaget Ta eget initiativ 4 Vid utannonserad

Läs mer

Öka dina chanser att få jobbet. Råd och tips när du ska söka jobb

Öka dina chanser att få jobbet. Råd och tips när du ska söka jobb Öka dina chanser att få jobbet Råd och tips när du ska söka jobb 1 Innehåll Att söka jobb Ta reda på vad du vill 3 Kompetenskartläggning 3 Omvärldsbevaka 3 Personlig marknadsföring 3 Vägar till lediga

Läs mer

Vad var dina förväntningar på Gomorron Sverige som projekt innan turnén?

Vad var dina förväntningar på Gomorron Sverige som projekt innan turnén? Enkät sammanfattning Vad var dina förväntningar på Gomorron Sverige som projekt innan turnén? Att det skulle bli kul, bra och peppande. Väcka hela Sverige typ. Jag hoppades att jag skulle möta lokala arrangörer

Läs mer

De tre första månaderna på ett nytt jobb

De tre första månaderna på ett nytt jobb De tre första månaderna på ett nytt jobb När du börjar på ett nytt jobb är den första tiden viktig. Vad du gör och vem du är under dina första tre månader lägger grunden till om fortsättningen ska bli

Läs mer

Balans Vår byrå. resan har pågått i flera år, och frågan är om det finns någon. Text: Charlotta Marténg Foto: Christian Gustavsson

Balans Vår byrå. resan har pågått i flera år, och frågan är om det finns någon. Text: Charlotta Marténg Foto: Christian Gustavsson resan har pågått i flera år, och frågan är om det finns någon slutdestination. Ett steg närmare målet kom dock Deskjockey Revision när de fick utmärkelsen Årets framtidsbyrå 2014, i samband med FAR:s branschdagar.

Läs mer

ADVISER PARTNER Får företag att öka sin försäljning AFFLUENCE 8. TEMA: Hard Sell the Right Way

ADVISER PARTNER Får företag att öka sin försäljning AFFLUENCE 8. TEMA: Hard Sell the Right Way ADVISER PARTNER Får företag att öka sin försäljning AFFLUENCE 8 Hard Sell The Right Way BIG 3 CLOSING TECHNIQUES TEMA: Hard Sell the Right Way AFFLUENCE 8 Affluence [ıæflʊəns]: Sudden peaks of income En

Läs mer

Klagomål en guldgruva av möjligheter för försäkringsbranschen och If?

Klagomål en guldgruva av möjligheter för försäkringsbranschen och If? Klagomål en guldgruva av möjligheter för försäkringsbranschen och If? - En artikel om klagomålshantering och beskrivning av If Skadeförsäkrings klagomålshantering. Johan Ohlsson - Klagomålsansvarig för

Läs mer

Chefen & Utvecklingssamtalen

Chefen & Utvecklingssamtalen Chefen & Utvecklingssamtalen INNEHÅLL Delat ansvar 4 Utvecklingssamtalet 5 Innan samtalet 6 Under samtalet 8 Utvecklingssamtal i grupp 15 Källor & Boktips 18 Ledarna maj 2011 2 På nästan alla arbetsplatser

Läs mer

Spännande it-region, modern teknik och goda karrärmöjligheter

Spännande it-region, modern teknik och goda karrärmöjligheter Spännande it-region, modern teknik och goda karrärmöjligheter Jobba med it i Sundsvallsregionen! Myndighetsnätverket i Sundsvallsregionen Myndighetsnätverket är ett samarbete mellan ett antal myndigheter

Läs mer