C U R R I C U L U M V I T A E

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "C U R R I C U L U M V I T A E"

Transkript

1 C U R R I C U L U M V I T A E HÅKAN SJUNNESTRAND Gösta Ekmans väg Saltsjö-Boo Telefon E-post sjunnestrand@mac.com powerhawk@hem.utfors.se P E RS O N UP P G IF T E R Civilstånd: Gift Född: 11 oktober 1955 Födelseort: Malmköping M Å L Att verka som kreativ motor hos mina uppdragsgivare. Att genom bred kompetens inom IT-området stötte kunderna i deras arbete med att finna effektiva, kreativa och spännande IT-lösningar med stor kundnytta. U T BI L D NI N G 1979 Stockholms universitet Fil. kand. i matematik, företagsekonomi och ADB Diverse kurser i projektledning, projektadministration, systemdesign, stordatorprodukter, nätverk, objektorienterad design och applikationsutveckling, C++ och olika typer av utvecklingsverktyg. Diverse kurser i personlig utveckling, organisationsutveckling, försäljning, m.m. S P EC I E LL A KO M P ET E N SO M R ÅD E N Systemdesign, systemarkitektur Metodfrågor Dokumentationsarbete Driftanpassningar av IT-system Integration av olika datorplattformar

2 A R BE T S LI V S ER F A RE N H ET 2000 Modul1 Data AB 2000 uppdrag UC AB Det känns som om min kreativa ådra kommer att utsättas för hårda prov under det nya årtusendet. Jag kommer att gilla det. Deltagande i flera projekt för implementering av UC:s utvecklingsmodell Layin. Utveckling av krypteringslösningar för kryptering och leverans av data mellan olika datormiljöer som IBM/MVS, OS/400, Unix, Windows och MacOS Swetronics Konsulting AB uppdrag UC AB Kanske är det saker som dessa jag ska syssla med. De ger i varje fall utlopp för mina förmågor att vara kreativ och att uttrycka mej i tal och skrift. Det kräver också en mycket bred kompetens inom IT-området. Konstruktion av utvecklingsmodell och metod för utveckling av UC:s indatasystem - Layin. Deltagande i projekt för implementering av Layin. Utveckling av handböcker för Layin. Utvärdering och införande av nya utvecklingsverktyg för utveckling av stordatorprogram med återanvändbara komponenter i PC-miljö. Metodansvar för dessa verktyg. Utveckling av stödprogram för UC:s nya utvecklingsmiljö för utveckling av stordatorprogram uppdrag UC AB Intressant att arbeta med driftfrågor i PCmiljö. Man känner sig ganska ensam och som något av en banbrytare. Och när sedan de lösningar man designat och konstruerat fungerar dag efter dag, år efter år, så känner man sig bra nöjd. Driftanpassning av talsvarssystem under MacOS. Utveckling av rutiner för automatiserad systemvård och framställning av driftstatistik. verktyg som Netron Fusion, Expediter+ och Visual SourceSafe under Windows NT. utvecklingsverktyget Codewarrior for Java under MacOS och Windows NT. verktyg som Netron Fusion, Microfocus Cobol Workbench och Visual SourceSafe under Windows NT. verktyget RealBasic under MacOS med implementering under Windows NT. verktyg som Applescript och Prefab Player under MacOS.

3 1995 uppdrag Stråbruken AB Även det omöjliga är möjligt. Nog tyckte jag det var otroligt intressant, men i ärlighetens namn så tog jag nog uppdraget mest för att jag var långvarigt sjuk i vattkoppor och behövde något att göra under sjukdomsperioden. Mitt första och hittills enda C-projekt som jag levererat till kund. Trots att jag ibland inte förstod vad jag gjorde så fungerade det färdiga programmet utmärkt. Utveckling av hypertextbaserad elektronisk handbok för MacOS. Applikationsutveckling i C uppdrag UC AB Kände mej i händelsernas centrum. Några år efter att vi produktionssatte dessa system så användes de för hantering av nästan samtliga kreditärenden i Sverige. Utvecklade min kreativitet och lärde mej att tänka i termer av generalitet, återanvändbarhet och anpassningsbarhet. Att kunna konstruera och produktionssätta ett generellt ärendehanteringssystem åt en ny kund på två timmar kändes stort. Teknisk projektledning, systemdesign och programmering vid utveckling av generellt ärendehanteringssystem, Ansök, för kreditansökningar. Utveckling av gränssnitt för APPC och Videotex mot UC:s ärendehanteringssystem Ansök uppdrag SPP Nöjda kunder är alltid roligt. Men det var inte roligt att behöva dela tiden mellan två kunder. Var jag hos den ena kunden så kände jag att jag svek den andra. Min största lärdom av detta projekt var hur kvalitetsarbete ska bedrivas. Med aspekter som spårbarhet och beskrivning av verksamhet och arbetssätt. I och med SPP:s sammanslagning med Trygg Hansa så avvecklades systemet. Lite synd var det. SPP hade absolut marknadens bästa tidsredovisningssystem och jag hade varit med och skapat det. Ansvar för utveckling, underhåll och drift för SPP:s tidredovisningssystem Tidpax. verktyg som Think C och EHelp under MacOS. under MVS/ESA med produkter som CICS och DL/1. Applikationsutveckling under EDX på IBM Serie/1 med produkter som EDL, CF,SNA, ARJE och Cobol. Applikationsutveckling i PL/1 under MVS/XA med produkter som IMS och DB2.

4 uppdrag UC AB Några intressanta år då jag utvecklades tillsammans med kunden. Började förstå min konsultroll och min strävan efter att representera en så bred kompetens som möjligt. Projektledning, systemarbete och programmering vid vidareutveckling av expertsystem för automatisk kreditprövning innefattande credit scoring. Applikationssystem inom området kreditupplysning, kreditgivning. Projektledning, systemarbete och programmering vid vidareutveckling av UC:s kreditupplysningssystem inkluderat nya delsystem för hantering av bokslutsinformation, m.m. Systemdesign och programmering vid utveckling av APPC-interface mot UC:s kunder uppdrag SPP Vissa uppdrag är tuffa och det här var ett sådant. SPP:s projektledare var så pressad att hon vid flera tillfällen bröt ihop och började gråta. Men efter allt slit så blev resultatet till slut bra, väldigt bra. Jag lärde mej att aldrig lita på en leverantörs löften och försäkringar. Inte ens om leverantören heter IBM. Och jag lärde mej att positivt tänkande, envishet och slit betyder allt i den här branschen. En av mina levnadsregler formades här Var skeptisk. Projektledning vid konvertering och implementering av tidredovisningssystem på minidator IBM Serie/1. Systemprogrammering och applikationsutveckling på minidator IBM Serie/1. Utveckling och implementering av programvara för kommunikation mellan IBM stordator och IBM Serie/1 via VTAM/IMS uppdrag Spadab Ett uppdrag där jag fick briljera. Ett av de få riktiga programmeringsuppdrag jag haft. Arbetade som underkonsult till framlidna Roslagsdata. Inget ont om deras konsulter men jag hann med dubbelt så mycket som dom på halva tiden. Samt med mycket bättre kvalitet. Och jag skryter inte. Programmering vid utveckling av administrativt system för kontokortshantering (BABS-projektet) under MVS/ESA med produkter som CICS och DL/1. Applikationsutveckling under EDX på IBM Serie/1 med produkter som EDL, CF,SNA, ARJE och Cobol. Applikationsutveckling i PL/1 under MVS/XA med produkter som IMS och DL/1. Applikationsutveckling under MVS med produkter som IMS, DL/1, Data Manager och Meta- Cobol.

5 uppdrag UC AB Tillbaka i IT-världen och ett otroligt intressant uppdrag på UC, det skulle bli många där genom åren. Jag designade och konstruerade ett fullfjädrat expertsystem långt innan någon visste vad detta var. Min lärdom från denna period blev att med kreativitet och rätt inställning så klarar man allt. Det har jag haft mycket nytta av genom åren. Projektledning, systemarbete och programmering vid utveckling av expertsystem för automatisk kreditprövning. Applikationssystem inom området kreditupplysning, kreditgivning uppdrag ICA Essve Ett uppdrag så långt ifrån IT man kan tänka sig. Jag intervjuade administrativa chefer, arbetsledare på centrallagret och gubbarna som packade ost. Jag skapade systemlösningar som skulle passa alla dessa människor och jag skrev tjocka luntor med dokumentation. Kontakterna med gubbarna på lagret var mest givande. Av dem lärde jag mej vikten av att folk får förtroende för en. Klarar man det så öppnas möjligheterna att göra ett bra jobb. I rummet bredvid satt några gossar i mörka kostymer från Arthur Andersson Consulting. Jag tror inte dom lyckades lika bra med förtroendeskapandet Förstudie avseende införande av datoriserat tidredovisningssystem internt uppdrag Här lärde jag mej att något synbart enkelt, i detta fall tidsredovisning, kan vara otroligt komplicerat och att det mesta inom ITområdet är rätt komplicerat även om det tycks enkelt. Så det krävs stora mängder slit och hängivenhet för att saker och ting ska fungera. Systemarbete och programmering vid utveckling av tidredovisningssystem Tidpax L-data under MVS/ESA med produkter som CICS och DL/1. Applikationsutveckling på Norsk Data minidator under Sintran III med produkter som PED, NOTIS och COBOL.

6 Första arbetet är väl alltid det man lär sig mest på. Jag sprang runt på företaget och lärde mej av alla som ville lära ut, allt från användarnära programmering i superhögnivåspråket APL till hur man hackar en IBM stordator. Jag gick alla kurser jag fick gå och till slut hade jag lärt mej så mycket att jag själv fick leda kurser. Men det viktigaste jag lärde mej var vikten av att kartlägga en arbetsplats informella beslutsvägar och hur viktigt det är att bli förtrolig med människorna som kan mycket och som kan få saker gjorda. Applikationsutveckling inom områdena projektadministration, inventarieredovisning, lagerstyrning, fakturering och arbetsorderredovisning. Projektledning vid utveckling av applikationssystem för projektadministration och inventarieredovisning. Metodfrågor och driftteknik. under MVS med produkter som IMS, DL/1 och VSAM. under DOS/VSE med produkter som CICS och ICCF och VSAM. Programmering i assembler. Programmering i APL och produkter utvecklade i APL för användarnära programmering som ADI, ADRS och Prototype. Ö V RI G PR O G RA M V AR U K OM P E TE N S Codewarrior for Java - programutvecklingsverktyg för utveckling av Javaprogram. RealBasic - programutvecklingsverktyg under MacOS med migreringsmöjligheter till Windows. Director - utvecklingsverktyg för multimedia och datorspel under Windows och MacOS. Applescript - utvecklingsverktyg för att skapa automatiserade arbetsflöden under MacOS. NetObject Fusion - utvecklingsverktyg för websidor under Windows och MacOS. K O NS U L TR O L LE N Dessa tankar födde i slutet av 1980-talet under en period då jag funderade mycket på min konsultroll. Jag tecknade ner dem i enlighet med ett känt format och kallade dem Konsultens 10 budord. - I - Som konsult har jag hög moral. Som konsult har jag hög arbetsmoral. Jag visar att jag verkligen kan jobba. Som konsult sitter jag aldrig och läser Dagens Industri halva förmiddagen - som konsult läser jag på min höjd Computer Sweden eller kundens interntidning då jag låser in mig för dagens nödvändiga toalettbesök. Som konsult är jag alltid den som kommer sist till kafferasten och den som först bryter upp för att återgå till mitt arbete. Som konsult är jag alltid mån om att komma tillbaka till mitt arbete. Som konsult är jag alltid ärlig. Ljuger jag en gång kommer kunden alltid se mej som en lögnare.

7 - II - Som konsult är jag professionell. Som konsult anstränger jag mig för att vara duktig i mitt arbete. Som konsult ska jag helst vara skickligare än min kund. Som konsult tar jag alla chanser att förkovra mej och lära mej nytt. Om mitt arbete kräver kunskaper jag inte besitter ser jag till att snabbt tillägna mej denna kunskap. - III - Som konsult är jag ödmjuk. Som konsult skryter jag aldrig, speciellt inte om ting som kan verka stötande hos kunden såsom lön och förmåner. Kunder är nämligen mycket medveten om vem som betalar dessa saker. Som konsult talar jag aldrig illa om kunden och hans företag. Jag är också väldigt försiktig med att säga något nedlåtande om före detta kunder. - IV - Som konsult är jag alltid frikostig mot mina kunder. Bullar, tårtor, blommor, hockeybiljetter, o.s.v. är alltid uppskattat. Men även frikostigheten vet en gräns. Kunden är även här mycket medveten om vem som egentligen betalar. Som konsult är jag även frikostig med uppmuntran och beröm. - V - Som konsult har jag stor anpassningsförmåga. Som konsult äger jag stor förmåga att anpassa mej till de förhållanden som gäller hos kunden. Som konsult försöker jag hålla på ungefär samma arbetstider som de anställda. Som konsult försöker jag så gott det går att smälta in i den företagskultur, socialt och professionellt, som råder hos kunden. Jag uppträder alltid på det sätt som kunder förväntar sig av mej. - VI - Som konsult är jag en god egenadministratör. Om jag lämnar min arbetsplats ska min kund alltid veta var jag finns och hur han kan nå mej. Som konsult ska jag alltid meddela min kund i så god tid som möjligt när jag planerar att vara frånvarande. Som konsult är jag den som först lämnar kunden min veckorapport. - VII - Som konsult är jag hjälpsam. Om en anställd har problem i sitt arbete är jag den förste som försöker ge råd och assistans. Jag uppträder dock aldrig som en besserwisser. Jag hjälper endast till då jag tror att den anställde gärna tar emot min hjälp. Hjälpsamhet ger mej gott rykte och kan ge mej ny kunskap. Jag får dock aldrig lova mer än jag kan hålla. Orden "Javisst! det kan jag fixa" ska alltid vara allvarligt menade. - VIII - Som konsult visar jag omtänksamhet. Jag visar verklig omtanke om de personer jag arbetar med och som jag kommer i kontakt med på mitt arbete. En kund ska inte betraktas som en kund utan först och främst som en trevlig person och arbetskamrat. Som konsult är jag mån om att skapa nära personliga relationer med min kund. Det kan ge viktiga kontakter för framtiden. Som konsult försöker jag ta bättre hand om den anställde än hans egen arbetsgivare eller arbetskamrater.

8 - IX - Som konsult är jag en god strateg. Som konsult är jag mån om att lyckas i mitt arbete, därför försöker jag vara en god strateg. En god strateg orienterar sig så fort han kommer till en ny kund om saker som: vilka som är kunniga på de områden jag ska arbeta med, vilka som egentligen bestämmer, vilka informella beslutsvägar som finns, vilka det är viktigt att hålla god kontakt med för att få igenom de beslut man behöver och vilka man ska försöka etablera en närmare kontakt med inför framtiden. En god strateg ligger alltid minst ett steg före kunden. En god strateg ger tidigt signaler till kunder om problem uppstår i arbetet. - X - Som konsult är jag alltid solidarisk med kunden. I mitt arbete företräder jag alltid främst kunden i de externa kontakter jag sköter på kunden vägnar. I mitt arbete ska jag vid de tillfällen det behövs kunna identifiera med med kunden lika bra som en av kundens egna anställda , Håkan Sjunnestrand I N TR E S SE N Aktiv i orientering sedan Orientering på elitnivå Långdistanslöpning på elitnivå Fotografering framför allt inom områdena natur och människor. F Ö RT R O EN D E UP P D RA G Styrelseuppdrag i Solna orienteringklubb samt Styrelseuppdrag i Swetronics Konsulting AB Styrelseuppdrag i Eriksviks vägförening Ö V RI G T Hemsida

Curriculum vitae. Lenn On-line AB / Systemutveckling och utbildning inom CICS, IMS, DL/I, DB2, Cobol och TELON. bert-ake.wihlborg@lennon.

Curriculum vitae. Lenn On-line AB / Systemutveckling och utbildning inom CICS, IMS, DL/I, DB2, Cobol och TELON. bert-ake.wihlborg@lennon. Bert-Åke Wihlborg Adress Klangvägen 105, 142 43 Skogås Telefon +46 (0)708 13 58 07 Födelseår 1951 e-post bert-ake.wihlborg@lennon.se Utbildning: Högskolan, ADB, 40 poäng 1979 Teknisk fackskola i Örebro,

Läs mer

Curriculum vitae. Lenn On-line AB / Systemutveckling och utbildning inom CICS, IMS, DL/I, DB2, Cobol och TELON

Curriculum vitae. Lenn On-line AB / Systemutveckling och utbildning inom CICS, IMS, DL/I, DB2, Cobol och TELON Bert-Åke Wihlborg Adress Klangvägen 105, 142 43 Skogås Telefon +46 (0)708 13 58 07 Födelseår 1951 e-post bert-ake.wihlborg@lennon.se Brancherfarenhet sen 1977 Kompetensprofil: Utbildning: Högskolan, ADB,

Läs mer

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit?

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? Personligt varumärke Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? CV Korrekturläs! Framhäv dina kunskaper och din kompetens, men utan att skryta Ta med relevant erfarenhet för jobbet du söker Var ödmjuk Använd

Läs mer

KAPITEL 1 VAD DU VILL OCH VAD DU KAN

KAPITEL 1 VAD DU VILL OCH VAD DU KAN KAPITEL 1 VAD DU VILL OCH VAD DU KAN Innan du börjar läsa platsannonser och skriva ansökningar är det bra att fundera över vad det är du vill arbeta med. I kapitlet går du igenom din kompetens för att

Läs mer

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna den 4 maj 0 Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna Allmänt om enkäten Enkäter skickas till deltagare i FIVE cirka tre veckor efter att de har avslutat sin praktik. Om

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Antal Poäng 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 14/14 52/70 2. Jag har fått fler

Läs mer

Sommarpraktik - Ungdom

Sommarpraktik - Ungdom Sommarpraktik - Ungdom 1. Födelseår 2. Kön 3. Inom vilket praktikområde har du praktiserat? 4. Hur är du med den information du fått hemskickad av Ung i Lund? Svara på en skala mellan 1-5 där 1 betyder

Läs mer

MITT SENASTE ARBETE. Exempel:

MITT SENASTE ARBETE. Exempel: MITT SENASTE ARBETE Exempel: Handha och redovisa handkassa månadsvis Skriva kvitto på inbetalda medlemsavgifter Lägga in betalningar på e-banken Skriva ut bokföringsunderlag Betala in arbetsgivaravgifter

Läs mer

Hela gänget på vårt senaste IM-projekt!

Hela gänget på vårt senaste IM-projekt! Hela gänget på vårt senaste IM-projekt! En trött ekonomichef som har alldeles för mycket att göra. Känner du igen dig? Fortsätt bläddra för att se hur vi hjälpt andra i samma situation. OBS! Det här är

Läs mer

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Resultat Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Fråga 1 Mycket inspirerande (6) till mycket tråkigt (1) att arbeta med etologisidan Uppfattas som mycket inspirerande eller inspirerande

Läs mer

Konsultprofil Per Broström 1 (5)

Konsultprofil Per Broström 1 (5) Konsultprofil Per Broström 1 (5) Namn: Per Broström E-post: brostrom.per@telia.com IT arkitekt Telefon: 070 625 8401 PERSONLIG OCH SOCIAL KOMPETENS Jag är energisk, entuaismerande, analytisk, målorienterad

Läs mer

Curriculum Vitae. Bosse Börnesjö Personnummer: 471124-3917. Civilstånd: Utdelningsadress: Kruareliden 72 Postnummer: 252 85

Curriculum Vitae. Bosse Börnesjö Personnummer: 471124-3917. Civilstånd: Utdelningsadress: Kruareliden 72 Postnummer: 252 85 Curriculum Vitae Namn: Bosse Börnesjö Personnummer: 471124-3917 Nationalitet: Svensk Civilstånd: Gift Utdelningsadress: Kruareliden 72 Postnummer: 252 85 Ortsnamn: Helsingborg Körkort: AB Tel: 042-39 50

Läs mer

Projekt Rapport. RaidPlanner. Jeanette Karlsson UD10

Projekt Rapport. RaidPlanner. Jeanette Karlsson UD10 Projekt Rapport RaidPlanner Jeanette Karlsson UD10 Abstrakt: Denna rapport handlar om mitt projekt i kursen Individuellt Mjukvaruutvecklings projekt. Rapporten kommer att ta upp hur jag gått tillväga,

Läs mer

Mall & guide inför Ditt företags utvecklingssamtal

Mall & guide inför Ditt företags utvecklingssamtal Mall & guide inför Ditt företags utvecklingssamtal Mall och guide inför utvecklingssamtal Utvecklingssamtalet är det ett av dina bästa verktyg som chef och ledare att förbättra både verksamhetens och medarbetarens

Läs mer

Utvärdering av Navets Brandtema för år 5 och 6

Utvärdering av Navets Brandtema för år 5 och 6 Utvärdering av Navets Brandtema för år 5 och 6 Slutsatser utifrån elevenkäterna 82 elever som gjort Brandtemat och 82 elever som inte gjort Brandtemat, samt 58 elever som gjort Brandtemat för ett år sedan,

Läs mer

Arbetslös men inte värdelös

Arbetslös men inte värdelös Nina Jansdotter & Beate Möller Arbetslös men inte värdelös Så behåller du din självkänsla som arbetssökande Karavan förlag Box 1206 221 05 Lund info@karavanforlag.se www.karavanforlag.se Karavan förlag

Läs mer

Fiskenytt Sommaren 2010 Nyhetsbrev från SMAB Sälj & Marknadsutveckling AB

Fiskenytt Sommaren 2010 Nyhetsbrev från SMAB Sälj & Marknadsutveckling AB www.smab.se Fiskenytt Sommaren 2010 Nyhetsbrev från SMAB Sälj & Marknadsutveckling AB Innehåll: Tankar från bryggan Efterfrågan på Säljutbildningar ökar Läkemedelsföretag använder Profilkursen Säljarna

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på Manpower Student är ett eget bolag och en egen avdelning inom Manpower. Manpower är världsledande när det gäller arbetsmarknadsrelaterade tjänster som rekrytering, uthyrning och jobbförmedling. De finns

Läs mer

Bekymmersfri IT-vardag

Bekymmersfri IT-vardag Bekymmersfri IT-vardag VD har ordet Långsiktighet, nytänkande och hög tillförlitlighet är kärnvärden för CoreIT Min och mina fantastiska medarbetares absoluta strävan är att CoreIT ska vara den bästa partnern

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

IT-branschen växer i en rasande fart. Det är en högst välmående näring som formligen skriker efter nytt folk. Olika typer av människor, med olika

IT-branschen växer i en rasande fart. Det är en högst välmående näring som formligen skriker efter nytt folk. Olika typer av människor, med olika IT IS YOUR FUTURE IT-branschen växer i en rasande fart. Det är en högst välmående näring som formligen skriker efter nytt folk. Olika typer av människor, med olika intressen och utbildningar. Att vara

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Karriärplanering Övning 08: Professionellt nätverkande

Karriärplanering Övning 08: Professionellt nätverkande Karriärplanering Övning 08: Professionellt nätverkande 1. Lär dig från dem som varit i samma situation Ett av de bästa sätten att få värdefulla kontakter är att nätverka med din högskolas alumner. De har

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Hållbart arbete. Att nå, få och behålla ett jobb

Hållbart arbete. Att nå, få och behålla ett jobb Hållbart arbete Att nå, få och behålla ett jobb Studie om Supported employment 317 personer som fått stöd, influerat av Supported employment, till arbete. Studien visar att stödet från en stödorganisation

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Mina listor. En Android-applikation. Rickard Karlsson 2013-06-09. Rickard Karlsson - rk222cu Linnéuniversitet rk222cu@student.lnu.

Mina listor. En Android-applikation. Rickard Karlsson 2013-06-09. Rickard Karlsson - rk222cu Linnéuniversitet rk222cu@student.lnu. Mina listor En Android-applikation Rickard Karlsson 2013-06-09 Rickard Karlsson - rk222cu Linnéuniversitet rk222cu@student.lnu.se Innehållsförteckning 2. Innehållsförteckning 3. Abstrakt 4. Inledning/bakgrund

Läs mer

Hej! Min uppdaterade portfolio finns online på www.lindebrand.com. alindebrand@gmail.com +46 70 54 70 052 www.lindebrand.com

Hej! Min uppdaterade portfolio finns online på www.lindebrand.com. alindebrand@gmail.com +46 70 54 70 052 www.lindebrand.com Curriculum Vitae Hej! Jag heter Alexander Lindebrand och jag kallar mig ett kreativt allt-i-allo. Jag jobbar främst med grafisk design, webbdesign och fotografering men jag har erfarenhet i de flesta digitalt

Läs mer

Utskrift av inspelat samtal hos Arbetsförmedlingen

Utskrift av inspelat samtal hos Arbetsförmedlingen BJÖRN L BERGLUND UTSKRIFT AV SAMTAL HOS AF 1 (9) Utskrift av inspelat samtal hos Arbetsförmedlingen Samtalet ägde rum hos Arbetsförmedlingen i Sollentuna tisdag 13 juni 2006 kl. 11.00 Inspelningen är cirka

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

KONSULTPROFIL. Irene Ström

KONSULTPROFIL. Irene Ström KONSULTPROFIL Irene Ström Med fokus på Liv & Pension och med stor entusiasm kring detta driver jag uppdrag hos mina kunder. Mina projekt kännetecknas av arbetslust, energi och möten mellan människor. Min

Läs mer

De unga entreprenörerna! Wallumni. - Anders Walls stiftelses stipendienätverk. Kenneth Alness 58år!!!!

De unga entreprenörerna! Wallumni. - Anders Walls stiftelses stipendienätverk. Kenneth Alness 58år!!!! De unga entreprenörerna! Wallumni - Anders Walls stiftelses stipendienätverk Kenneth Alness 58år!!!! Vad är Wallumni? Anders Walls Stiftelse grundades 1981 och delar årligen ut stipendier till unga begåvningar

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

Inför föreställningen

Inför föreställningen LÄRARHANDLEDNING Tage Granit 2008 Inför föreställningen Förberedelser Innan man går med sina elever på teater är det alltid bra att prata igenom om hur det är att gå på teater och hur man uppför sig. Orka

Läs mer

252st patientenkäter. Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st

252st patientenkäter. Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st 252st patientenkäter Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st Vi ber dig att fylla i följande sidor, dina synpunkter är viktiga. Dessa gör att vi hela tiden ska kunna

Läs mer

ANDERS ERIKSSON. Välkommen till Alter Assistans

ANDERS ERIKSSON. Välkommen till Alter Assistans ANDERS ERIKSSON Vår organisation bygger på rörlighet och närhet, vi finns där vi behövs. Engagemang, mod, vilja och proffesionalism är våra ledord. Våra medarbetare och våra kunder är värdefulla. Som verksamhetsledare

Läs mer

Roligaste Sommarjobbet 2014

Roligaste Sommarjobbet 2014 Roligaste Sommarjobbet Q Vilket program har du deltagit i? Svarade: Hoppade över: RS Nacka sv al RS Arboga/Köping/Kungsör RS Avesta RS Enköping RS Falun RS Heby RS Håbo RS Mora RS Nacka RS Sigtuna RS Skövde

Läs mer

lars.haggard@databruk.se

lars.haggard@databruk.se lars.haggard@databruk.se Lars Haggård 040 47 58 60 Databruk AB Oxgränd 8 239 42 Falsterbo Verksamhet Konsulting Affärsutveckling Systemutveckling Programmering Databaser Integration Leverantörsfakturor

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2017 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 63 enkäter i december 2017. Vi fick in 22 svar,

Läs mer

Enkätsvar 2014. Fler kvinnor

Enkätsvar 2014. Fler kvinnor Enkätsvar 4 Enkäsvaren vid undersökning på Kyrkans Familjerådgivning i Stockholm och Haninge våren 4.. Män 62 47% Kvinnor 7 53% Summa: 32 Fler kvinnor 53% 47% 2. Ensam 26 Flest par Par Familj 5 32 8 6

Läs mer

Professionellt har det gett nya kontakter och framförallt kunskaper i de ämnen som avhandlas.

Professionellt har det gett nya kontakter och framförallt kunskaper i de ämnen som avhandlas. Dags att nätverka Svensk Byggtjänst har tagit fram ett program med nätverksträffar med syfte att hjälpa unga (under 30 år) talanger till en bra start i yrkeslivet. Idén är att erbjuda den senaste kunskapen

Läs mer

Förslag på intervjufrågor:

Förslag på intervjufrågor: Förslag på intervjufrågor: FRÅGOR OM PERSONENS BAKGRUND 1. Var är du uppväxt? 2. Om du jämför din uppväxt med andras, hur skulle du ranka din egen uppväxt? 3. Har du några syskon? 4. Vad gör de? 5. Vilka

Läs mer

Medarbetarenkät 2014. Lycksele / MSF. Svarsfrekvens: 100

Medarbetarenkät 2014. Lycksele / MSF. Svarsfrekvens: 100 Medarbetarenkät 2014 Lycksele / MSF Svarsfrekvens: 100 1 2 MSF Lycksele Mål och uppdrag 50,6% 36,4% 13% 0% 4,1 4,6 Kompetens och utveckling 80% 14,3% 5,7% 0% 5 4,7 Information 90,5% 9,5% 0% 0% 5,2 4,9

Läs mer

Mitt sommarprojek t. Här är min flyer som jag spred reklam med ute i Lindesberg, både i centrum och i villaområden i brevlådor :) Skatedag!

Mitt sommarprojek t. Här är min flyer som jag spred reklam med ute i Lindesberg, både i centrum och i villaområden i brevlådor :) Skatedag! Mitt sommarprojek t av: Rebecca Andersson Här är min flyer som jag spred reklam med ute i Lindesberg, både i centrum och i villaområden i brevlådor :) Skatedag! Ni kids mellan 5 och 13 år är välkommna

Läs mer

Utvärdering APL frågor till praktikant VT15

Utvärdering APL frågor till praktikant VT15 Utvärdering APL frågor till praktikant VT15 Utvärdering APL från praktikant VT 2015 Jag studerar på Vård och Omsorgsprogrammet för ungdomar 19 31,1 Vård och Omsorgsutbildning för vuxna Komvux Vård 35 57,4

Läs mer

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan.

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Köpguide för mobila växlar Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Tänk om din nya telefonilösning kunde förenkla din vardag och hjälpa dina medarbetare att arbeta

Läs mer

Praktikrapport Strandberghaage

Praktikrapport Strandberghaage Samhällsvetenskapliga fakulteten Göteborgs universitet Kvalificerad arbetspraktik med samhällsvetenskaplig inriktning Tidigare utbildning: Medie- och kommunikationsvetenskap Praktikrapport, våren 2011

Läs mer

MEDARBETARSAMTAL SAMTALSGUIDE

MEDARBETARSAMTAL SAMTALSGUIDE Oktober 2000 MEDARBETARSAMTAL SAMTALSGUIDE Samtalet bör inledas med att chefen redogör för arbetsplatsens Mål. Med utgångspunkt från denna inledning skall samtalet röra sig mellan de olika samtalsområden

Läs mer

Projektet Eddies hemliga vän

Projektet Eddies hemliga vän Projektet Eddies hemliga vän Eddies hemliga vän Vårt bidrag är en pop upbok som handlar om att minska vår energiförbrukning. Det är en barnbok som ska få barn att bli medvetna om att energiförbrukningen

Läs mer

Användning Dessa rollkort kan användas som stöd i produktutvecklingsprocessen. De beskriver olika yrken och vilken roll personerna med dessa yrken

Användning Dessa rollkort kan användas som stöd i produktutvecklingsprocessen. De beskriver olika yrken och vilken roll personerna med dessa yrken Rollkort Användning Dessa rollkort kan användas som stöd i produktutvecklingsprocessen. De beskriver olika yrken och vilken roll personerna med dessa yrken har haft i processen att ta fram prototypen Watt-lite

Läs mer

FINLAND I EUROPA 2002 UNDERSÖKNING

FINLAND I EUROPA 2002 UNDERSÖKNING A FINLAND I EUROPA 2002 UNDERSÖKNING TILL INTERVJUPERSONEN: Om Ni är man, svara på frågorna i GS1. Om Ni är kvinna, svara på frågorna i GS2. GS1. MÄN: Här beskrivs kortfattat några personers egenskaper.

Läs mer

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna.

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna. Våga Visa kultur- och musikskolor Sida 1 (8) Värmdö Scenskola Vad är bäst? Alla andra elever. Allt. Allt, jag tycker jätte mycket om teater. Allting. Att alla bryr sig om mig. Att alla är med på en stor

Läs mer

på våra ledningsgruppsmöten. Vi har redan tagit upp några modeller med våra medarbetare.

på våra ledningsgruppsmöten. Vi har redan tagit upp några modeller med våra medarbetare. Måndagen den 3/9 2012 samlades en stolt skara kursdeltagare och coacher från ledarskapsprogrammet Diplomerad BLI-ledare. De har under det senaste året kommit till våra seminarier en halvdag varje månad

Läs mer

Presentation. Curriculum Vitae för Lars Kristiansson, 2004-10-28-1 -

Presentation. Curriculum Vitae för Lars Kristiansson, 2004-10-28-1 - Presentation Jag heter Lars Kristiansson. Jag är född 1963 och har studerat datavetenskap på Göteborgs Universitet. Jag har nu avslutat utbildningen, och är alltså filosofie kandidat i datalogi. Nyligen

Läs mer

ATT BYGGA FÖRTROENDE

ATT BYGGA FÖRTROENDE ATT BYGGA FÖRTROENDE Vissa saker är svårare att skapa än andra, även för oss specialister. I byggindustrin är ett starkt förtroende en av de allra svåraste sakerna att bygga upp. Det kräver en ärlighet,

Läs mer

I n f o r m a t i o n s b r o s c h y r o m p r a o

I n f o r m a t i o n s b r o s c h y r o m p r a o I n f o r m a t i o n s b r o s c h y r o m p r a o I broschyren finner du: Information om prao Regler för prao Tips på hur du ordnar egen praoplats Blanketten, Var ska du göra din prao? T i l l h ö r

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Enkät rörande sjukkontakt

Enkät rörande sjukkontakt 2008-01-09 1 (6) Personal- och organisationsutskottet Enkät rörande sjukkontakt Sedan januari 2006 gäller att närmsta chef ska ta kontakt med den anställde under de första fem dagarna när någon är sjukskriven.

Läs mer

Nyhetsbrev december 2011

Nyhetsbrev december 2011 Nyhetsbrev december 2011 2011 - fokusering och tillväxt i en turbulent omvärld Då Tord Schultz skrev VD-ordet i vårt nyhetsbrev i december 2010 anade ingen att 2011 skulle bli ett år med den dramatiska

Läs mer

Pedagogiskt material till föreställningen

Pedagogiskt material till föreställningen Pedagogiskt material till föreställningen Pucko vs Milan Detta är ett material vars huvudsyfte är att fånga upp de teman och situationer som är en del av föreställningen. Målet är att skapa reflektion

Läs mer

Målmedveten, kreativ och professionell

Målmedveten, kreativ och professionell Joacim Petersson 070-865 72 23 Joacim Petersson Erikdahlbergs väg 8 39235 Kalmar Privat 070-865 72 23 Arbete 070-234 26 70 info@joacimpetersson.se The best from all! Här hittar du mig på webben: www.joacimpetersson.se

Läs mer

EU Barn Online II (31/03/2010) 9-10 ÅRINGAR

EU Barn Online II (31/03/2010) 9-10 ÅRINGAR KOPIERA ID- NUMMER FRÅN KONTAKTBLADET LANDSKOD STICKPROVSN UMMER ADRESSNUMMER INTERVJUARENS NAMN OCH NUMMER ADRESS: POSTNUMMER TELEFONNUMMER EU Barn Online II (31/03/2010) 9-10 ÅRINGAR HUR MAN FYLLER I

Läs mer

100 nya möjligheter. Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar

100 nya möjligheter. Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar 1 100 nya möjligheter Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar 2 100 nya möjligheter Januari 2013 december 2014 Tidsbegränsade anställningar under 6 månader Lön enligt kollektivavtal Projekt i samverkan

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original 128 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 0 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - Jag har träffat jättemycket

Läs mer

PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS

PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS FAKTA OM KONVENTET VIKTIGA DATUM Prolog 2014 hölls den 28:e februari till 2:a mars på Culturen i Västerås. Konventet hade föranmälan för deltagare samt möjlighet för allmänheten

Läs mer

1 Ordförande och ledamöter i styrelsen. 2 Revisorer och revisorssuppleanter. 3 Ersättning till styrelse och revisorer. 4 Valnämnd till nästa årsmöte

1 Ordförande och ledamöter i styrelsen. 2 Revisorer och revisorssuppleanter. 3 Ersättning till styrelse och revisorer. 4 Valnämnd till nästa årsmöte Valberedningens förslag till Årsstämman 2016 1 1 Ordförande och ledamöter i styrelsen Ordförande Sophia Hjorth, nyval 1 år Styrelseledamöter Agnes A. Hammarstrand, Delphi Advokatbyrå, omval 2 år Jonas

Läs mer

För dig som läser till världens bästa yrke: läkare.

För dig som läser till världens bästa yrke: läkare. För dig som läser till världens bästa yrke: läkare. Medicine Studerandes Förbund är studentförbundet inom Sveriges läkarförbund Bli medlem och påverka din framtid nu Vi vet att det är tufft när det känns

Läs mer

Utvärdering APL frågor till handledare VT2015

Utvärdering APL frågor till handledare VT2015 Utvärdering APL frågor till handledare VT2015 Utvärdering APL frågor till handledare VT 2015 Jag har inte gått någon handledarutbildning Instämmer 3 100 Total 3 100 10,3% (3/29) Min praktikant studerar

Läs mer

När tänkte du på dig själv senast?

När tänkte du på dig själv senast? Bli medlem du också! 8 av 10 läkare är redan med. När tänkte du på dig själv senast? Vi tänker på dig under hela din karriär 1 Vi tänker på dig under hela din karriär Som läkare har du ett viktigt och

Läs mer

SLUTRAPPORT RUNE TENNESMED WEBBSHOP

SLUTRAPPORT RUNE TENNESMED WEBBSHOP SLUTRAPPORT RUNE TENNESMED WEBBSHOP -05-30 Abstrakt Under 10 veckor har jag och Oskar Norling arbetat med att ta fram en webbshop-applikation till företaget Rune Tennesmed i Kalmar. I denna rapport tänker

Läs mer

The true story of Stored Force. by O. Tedenstig 2007. Abstrakt

The true story of Stored Force. by O. Tedenstig 2007. Abstrakt The true story of Stored Force by O. Tedenstig 2007 Abstrakt Stored Force är ett begrepp som myntades på FACIT i samband med marknadsföring och reklam för de populära kontors- och industriskrivarna 4540-44.

Läs mer

1. Vad har Carpe betytt för dig personligen i din yrkesroll?

1. Vad har Carpe betytt för dig personligen i din yrkesroll? det har gett mig mer kunskap och självkänsla för det jag arbetar med. det har kännts väldigt skönt att fått gått utbildningar som passat in i verksamheten,som man annars inte hade fått gått.. Ökade kunskaper

Läs mer

1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande.

1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande. OUCI +! Datum: 17/11-09 Tid: 08.34 Plats: Linas kök Närvarande: Madeleine Lindberg, Olivia Ekman och Lina Nilsson 1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande.

Läs mer

Undersökning bland deltagare i Volvosteget 2013

Undersökning bland deltagare i Volvosteget 2013 Undersökning bland deltagare i Volvosteget 2013 Innehåll 1 Om undersökningen 2 Sammanfattning 3 Ungdomarnas utvärdering av Volvosteget 18 4 Ungdomarnas syn på arbetslivet 03 08 22 2 Om undersökningen 3

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Vår kunskap blir din konkurrensfördel

Vår kunskap blir din konkurrensfördel Vår kunskap blir din konkurrensfördel Ett teknikkonsultföretag för processindustrin Improvus ett teknikkonsultbolag Improvus har sin bas i Stockholm och verkar i hela Europa. Vi är specialiserade inom

Läs mer

En säkrare arbetsdag för dig som är bemanningsanställd

En säkrare arbetsdag för dig som är bemanningsanställd En säkrare arbetsdag för dig som är bemanningsanställd 1 Du har rätt till en säker arbetsdag Bemanningsanställd, inhyrd eller konsult. Titlarna kan skilja sig åt men uppdraget är detsamma att utföra sitt

Läs mer

Supportsamtal ett coachande samtal medarbetare emellan

Supportsamtal ett coachande samtal medarbetare emellan Utdrag 1 Supportsamtal ett coachande samtal medarbetare emellan Nackdelen med det konventionella utvecklingssamtalet är att det lägger all tonvikt på relationen chef medarbetare. Det är inte ovanligt att

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Sammanfattning...s 3 Bakgrund och inledning...s 4 Problemformulering och syfte & Avgränsningar...s 5 Genomförande...s 6 Resultat av projektet...s 7 Värdering av arbetet och resultatet...s

Läs mer

Vill du bli företrädare i Ledarna?

Vill du bli företrädare i Ledarna? Vill du bli företrädare i Ledarna? Är jag en företrädare? Är du chef eller ledare, medlem i Ledarna och intresserad av att påverka vad som händer på din arbetsplats? Då kanske du är rätt person för att

Läs mer

Autentiskt Ledarskap

Autentiskt Ledarskap Autentiskt Ledarskap HEM / INLÄGG / OM / ATT LEDA MED AUTENTICITET / FORSKNING NI BEHÖVER INTE GILLA VARANDRA FÖR ATT SAMARBETA Ni behöver inte gilla varandra för att samarbeta Jobbade med en grupp unga

Läs mer

10 tips för ökad försäljning

10 tips för ökad försäljning 10 tips för ökad försäljning Innehållsförteckning Tips 1 Kundvård...3 Tips 2 Vad har du egentligen på gång?...4 Tips 3 Ställ jobbiga frågor...5 Tips 4 När tiden inte räcker till...6 Tips 5 Låt kunden skriva

Läs mer

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Att jobba på Sto Det handlar om dig Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Som medarbetare på Sto är det i grunden dig och dina kollegor det handlar om. Utan att förringa vår fina produktportfölj, är det

Läs mer

Sammanställning av studentutvärderingen för kursen Estetiska lärprocesser 15 hp, ht 2007

Sammanställning av studentutvärderingen för kursen Estetiska lärprocesser 15 hp, ht 2007 Sammanställning av studentutvärderingen för kursen Estetiska lärprocesser 15 hp, ht 2007 135 av 167 studenter (81%) har Lärare, tidigare år, förskola 39% besvarat utvärderingen Lärare, tidigare år, grundskola

Läs mer

Resultat medarbetarenkät Lunds kommun 2012

Resultat medarbetarenkät Lunds kommun 2012 Frågor om mig själv/mitt medarbetarskap 28 Jag trivs och mår bra på arbetet 29 Jag bidrar aktivt till att mina arbetskamrater trivs och mår bra på arbetet 30 Jag är motiverad att lära och utvecklas 31

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0 Utvärdering 13 deltagare Filmkollo 2. 66 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 6 4 98 2 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - För att kollot är så galet roligt! :D - För

Läs mer

Fakta och tips till dig som är förtroendevald. Välkommen som fackombud

Fakta och tips till dig som är förtroendevald. Välkommen som fackombud Fakta och tips till dig som är förtroendevald i Handels Välkommen som fackombud Välkommen som fackombud Att vara fackombud innebär att du är Handels kontaktperson på arbetsplatsen. Du har fått förtroendet

Läs mer

Tolkcentralen Brukarundersökning november 2014

Tolkcentralen Brukarundersökning november 2014 Region Skåne Skånevård KRYH Habilitering & Hjälpmedel Tolkcentralen Tolkcentralen Brukarundersökning november 2014 Tolkcentralen brukarundersökning november 2014 Tolkcentralen, Region Skåne genomförde

Läs mer

Aditro Summit 2013-10-25 Erbjudande förflyttning Personec S till L Per Johansson. 2013-10-28 Copyright Aditro. All rights reserved.

Aditro Summit 2013-10-25 Erbjudande förflyttning Personec S till L Per Johansson. 2013-10-28 Copyright Aditro. All rights reserved. Aditro Summit 2013-10-25 Erbjudande förflyttning Personec S till L Per Johansson 2013-10-28 Copyright Aditro. All rights reserved. 1 Agenda» Presentation» Bakgrund» Erbjudandets innehåll» Leveransmodell»

Läs mer

OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT

OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT Nyhetsbrev nr 5, 2014 OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT - När jag tänker på hur enkelt det är att bara vara till, lyssna på kunderna, att höra vad de säger och att hjälpa dem med det som de behöver

Läs mer

Mänskligt ledarskap: 10 budord för den (o)fullständige ledare. Tips från boken

Mänskligt ledarskap: 10 budord för den (o)fullständige ledare. Tips från boken Mänskligt ledarskap: 10 budord för den (o)fullständige ledare Tips som hjälper dig att vara ödmjuk 1. Skaffa en mentor som du vågar blotta dig för. 2. Tänk på mångfalden. Olika bakgrund, kultur, kön och

Läs mer

TD ungdomsprojekt. Uppföljning september 2015

TD ungdomsprojekt. Uppföljning september 2015 TD ungdomsprojekt Uppföljning september 2015 Innehåll Sammanfattning... 2 Bakgrund... 2 Syfte... 2 Metod... 2 Resultat... 3 Upplevelsen av att arbeta på TD-enheten... 3 Vikten av att få ett sådant här

Läs mer

Målbild för medarbetarskap. Vi skapar välfärd. för mölndalsborna. Vi vet när vi gör ett bra jobb. Vi omprövar och utvecklas

Målbild för medarbetarskap. Vi skapar välfärd. för mölndalsborna. Vi vet när vi gör ett bra jobb. Vi omprövar och utvecklas Vi skapar välfärd Målbild för medarbetarskap för malsborna Vi vet när vi gör ett bra jobb Vi omprövar och utvecklas å här vill vi ha det i M Visst är du en bra medarbetare! Men man kan alltid utvecklas,

Läs mer