MONSTRET BOBBE AV SONJA

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MONSTRET BOBBE AV SONJA"

Transkript

1 MONSTRET BOBBE AV SONJA

2 Kapitel 1: Ljuden Hilda var på väg till matsalen för att äta mat, hon var först av alla. När hon kom in såg hon bambatanterna, dom höll på med att laga maten men det såg inte ut som mat. Det var en helt lila sörja. - Vad gör ni, frågade Hilda. - Vi lagar mat, sa bambatanterna. - Okej, sa Hilda lite fundersamt. Hilda var tio år och älskade sport. Hon hade gult hår och var varken kort eller lång. Något hon inte gillade var sura tanter och gubbar, krig och oschyssta kompisar, som Alvin. - Hej! skrek Hildas klasskompis högt som hette Alvin. - Hej, sa Hilda tyst med huvudet neråt. Hilda tyckte att Alvin var dum och hon var rädd för honom.

3 Plötsligt hördes ett ljud från golvet det lät som att någon var där nere. - Hörde du det där? sa Alvin och tittade på Hilda. - Nej, sa Hilda. - Det kom från golvet, sa Alvin och darrade. - Nej nu kommer arga fröken Britta, sa Hilda. Britta stirrade in i deras ögon. - Vi hörde ljud från golvet, sa Alvin med ett pipljud. Fröken Britta var den strängaste fröken Hilda visste. Om man bara råkade tappa pennan så fick man rejält med skäll.

4 - Jag måste gå, sa Hilda. - jag också, sa Alvin och sprang iväg. Stränga Britta gick också därifrån.

5 Kapitel 2: Rädslan Nu är Hilda på väg till sin no-lektion. Hilda var fortfarande rädd för ljuden hon hade hört i matsalen. En meter ifrån klassrummet såg hon en skugga som varken liknade en mus eller en människa. -Åh nej, sa Hilda och försökte se ut som att hon inte kände den dumma klasskompisen Alvin. -Hallå där, jag vet att det är du, sa Alvin kaxigt. Alvin puttade Hilda så att hon ramlade hårt på golvet och började gråta.

6 Men just då kom Hildas favoritlärare och sa till Alvin på skarpen. Hilda älskar Henrik, han ryckte alltid ut när hon behövde hjälp. -Kom vi går till personalrummet och äter muffins, sa Henrik snällt. Henrik tröstade Hilda och hon mådde mycket bättre. -Tack det känns mycket bättre nu, sa Hilda och var alldeles röd i ansiktet. -Det var så lite så, sa Henrik.

7

8 Kapitel 3: Affischen Hilda var på väg in, hon hade just haft rast när hon såg en affisch där det stod MASKERAD. MASKERAD På fredag så är det maskerad! I gympasalen kl Den som har den snyggaste och coolaste dräkten vinner ett pris. Är du sugen på att gå på maskerad kom till skolan på fredag. Vi ska göra massa roliga aktiviteter vi kommer dansa, sjunga och massa fler roliga saker. Så kom på fredag så blir det roligt.

9

10 -Den vill jag gå på, sa Hilda för sig själv. Plötsligt blåste det på pappret, Hilda såg att det stod något på baksidan av pappret Hilda vände på affischen. ETT MONSTER Det finns ett monster här på skolan den bor här någonstans men ingen vet var. Den är hemskt läskig den som har skrivit det här har själv sätt den. Om du också har sätt den kom till femmans klassrum i natt. Du måste säga hur den såg ut och vad det såg ut som.

11 -Va, finns det ett monster här på skolan? sa Hilda med en mesig röst för sig själv. Hilda kände sig så liten och rädd. Hon misstänkte att det kunde ha varit någonting med bambatanterna, som höll på med den där äckliga sörjan.

12 Kapitel 4: Upptäckten Hilda var på väg till källaren för att hämta A4 papper till sin fröken. När hon hade kommit ner till källaren såg hon en skugga. Den såg ut som en sorts kanin av något slag. Sen hörde hon ett konstigt ljud det lät som en zombie som kräktes sen såg hon det, mitt framför henne stod ett monster. Den var äcklig, smutsig, taggig och den rörde sig som en zombie. Hilda var jätterädd hon kände sig nästan svimfärdig men så såg hon att monstret inte såg ut som ett monster utan som en kanin som hade förvandlats till ett monster på någotvis. Hilda kände sig lugnare hon kände sig i alla fall inte svimfärdig längre.

13

14 Kapitel 5: Dikten Hilda var på väg till biblioteket när hon såg en dikt som hängde på väggen i hallen. Det stod så här: Fantasi är konstigt Det ställer bara till med saker. Ingen gillar det alls.

15 Hilda håller inte med om att det som står på lappen men hon vill inte säga det till någon. - Äsch, jag går till biblioteket. Det där är nog bara trams, sa Hilda.

16 Kapitel 6: Boken Hilda springer till biblioteket. Hon ska hämta en faktabok om djur. Hon vill ta reda på vad det där äckliga monstret var för något djur för det kan ju knappast vara ett riktigt monster. När Hilda kommer fram så frågar hon bibliotekarien om vad faktaböckerna fanns. Hon hittade dom och letade efter en bra faktabok om kaniner för hon tyckte att monstret såg ut som en kanin. Hon letade lite och hittade en bra fakta bok om kaniner.

17 Hon läser och det står så här KANIN Kaninen är ett däggdjur. Kaninen har fyra ben en svans och två långa öron Trots att alla kaninraserna ser olika ut, kommer allihopa från den lille grå vildkaninen. Och trots att kaninen är ett av våra minsta husdjur, så är den ett av våra användbaraste. Kaninen har man haft till lite av varje. Kaninen blir oftast 6 år gammal men kan bli äldre. Stora raser väger 5-7 kg, medelstora väger 3-5 kg, små väger 2-3,5 och dvärgkaniner 1-1,5 kg. Kaniner och harar är ganska lika så för att veta om det är en kanin så har den kortare ben och långa öron. Kaninen äter hö, rotfrukter, löv, kvistar, gräs, specialblandat foder som innehåller t.ex vete och havre. Kaninen får ca 8-10 per kull, 3 kullar per år.

18

19 Kapitel 7: Blandningen Hilda gick till matsalen, hon tänkte göra ett lockbete till monstret eller kaninen kanske låter bättre i alla fall. Hilda hade en plan hon skulle skrämma Alvin. Hon skulle locka hit monstret och skrämma honom, då kommer han aldrig retas med mig längre. -Åh nej nu kommer Alvin, tänkte Hilda för sig själv. Han har varit dum och han har skvallrat till alla på hela skolan att jag kissade på mig på dagis inför alla dom andra barnen och började gråta. -Äsch jag skiter i honom, sa hon till sig själv. När Hilda läste faktaboken skrev hon ner allt som kaniner äter. Hon tog några ingredienser från lappen. Hon tar hö,löv,gräs,havre och vete.

20 En matsked vete Två matskedar havre 2 dl vatten En näve gräs Två nävar löv 8 kvistar Tre nävar hö 1. Häll vatten i en bunke. 2. Lägg i vete sen havre. Blanda sen. 3. Klipp löven i små bitar och häll sen i bitarna i bunken. 4. Sen häller du i hö och sen gräset. 5. Blanda med elvisp. ( du kan hälla i lite karamellfärg ) 6. Sen när det har blivit en smet lägger du upp det fint på ett fat.

21 - Så, nu är det klart, det här kommer nog monstret inte rå för, sa Hilda stolt till sig själv

22 Kapitel 8: Hämnden Hilda går ner till källaren med lockbetet i handen. - Nu gäller det, tänkte Hilda för sig själv Hon kom fram till källaren. - Kom lilla kanin jag ska inte göra dig illa, sa Hilda lite försiktigt. Hon såg monstret och monstret såg på henne. - Komsi,komsi,komsi lilla monster, sa Hilda. Monstret hängde med och Hilda var glad, hon nästan skuttade fram hon var så glad att hon skulle ge revansch till sin dumma klasskamrat. Hon knöt fast monstret med ett rep runt ett handtag. Hon hämtade klasskamraten. Hilda fnissade lite men inte för hökt för då skulle han ju höra. När dom kom fram till monstret skrek Alvin, och Hilda sa att det här är min bästa kompis. Alvin skrek igen och sprang iväg.

23

24 Kapitel 9: Sanningen - Men monster finns ju inte så hur kan det då finnas ett monster just här, sa Hilda till sig själv. Ja nu kommer jag ihåg, sa Hilda högt till sig själv och sprang iväg. Hon sprang till matsalen och frågade bamba tanterna vad det var som hände när dom gjorde den där lila äckliga sörjan. - Vad var det som hände när ni höll på med den där sörjan, frågade Hilda. Bamba tanterna tittade på varandra och sa att inget hade hänt. - Jaså inte, sa Hilda ilsket och drog fram monstret. - Säg nu annars blir min bästa kompis arg, sa Hilda med en arg röst. - Okej okej jag ska berätta, sa en av bamba tanterna. - När vi höll på med den där lila sörjan så visste vi inte direkt vad vi gjorde och när du hade gått så kom det där äckliga monstret fram den var liksom gjord av gägga. Vi vet inte hur det bara blev så, den var helt lila och var mycket mindre förut men hur som helst så torkade vi av monstret och såg hur gullig den var.

25 Så vi matade den och hade roligt men den. Vad vi inte visste var att den växte så fort man matade den. Den blev läskigare och dummare så vi bestämde att vi skulle gömma den i källaren. - Okej men den där affischen då vem skrev den, sa Hilda fundersamt. - Ja vi ville ställa allt till rätta och släppa ut monstret i skogen så vi satte upp affischen och trodde att nån hade sett monstret som kunde berätta var den var någonstans. - Men vad ska vi göra nu, sa Hilda. - Jag vet vi kan ge den till djurparken helt gratis, sa en av bamba tanterna. - Ja vilken bra idé det ska vi göra, sa Hilda med ett glatt humör.

26 Hilda var fortfarande arg på Alvin men ville bli kompis med honom så att hon slapp vara arg. - Jag vet jag kan gå till honom och fråga om han vill gå på disco med mig, tänkte Hilda. -Tack för att ni berättade, sa Hilda till bamba tanterna och sprang vidare. Hilda sprang till klass kamraten och frågade: - Vill du gå på disco med mig. Alvin, som alltid har varit lite kär i mig sa ja och allt slutade lyckligt. Till och med monstret blev glad för han fick ett eget namn,bobbe, och såklart så ville djurparken ha en kanin eller äh ett monster.

27 SLUT

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy.

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy. Av: Signe Sundequist CC BY NC ND 2014 Kap. 1 Ljudet Mimmi satt i klassrummet och lyssnade på sin stränga magister Ulf. Det var en tråkig lektion. Då hörde Mimmi ett ljud som lät "pa pa pa". Mimmi viskade

Läs mer

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett MONSTRET Kap 1 LJUDEN -Hörde du ljudet, viskade Anders. -Nej det var säkert bara nån som tappade pennan, svarade Peter. Tyst i klassen ni kan få kvarsittning, ropade den stränga kemiläraren. Allt blev

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv. Monstret Kapitel 1- Ljuden. -Hörde du ljudet frågade Mira? -Nej sa Lisa Vilket ljud? -Det lät som ett MONSTER sa jag! Lisa är min bästa vän. Vi satt på kemilektionen med den argaste läraren. Han hette

Läs mer

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här: -Hörde du ljudet? -Var inte dum nu Tom sa Tobias! Klockan ringde. Rasten var slut, dom hade sv efter. När de kom in sa sura Margareta idag ska vi skriva en bok med åtta kapitel och du Tom får hemläxa.

Läs mer

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om författaren Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om boken Klara är elva år och har en kompis som heter Amanda. Det finns en dum kille som heter Tobias.

Läs mer

Om författaren. Om boken

Om författaren. Om boken av Joel Om författaren Namn Joel Ålder 10 år Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Böcker som jag inspireras av Marlons böcker. Intressen Jag gillar att göra sagor, spela datorspel och titta på tv.

Läs mer

Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea.

Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea. MONSTRET Kapitel 1- Ljuden - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea. De var på lektion i hemkunskapen. Lisa bakade

Läs mer

Om författaren Namn Ålder Intressen Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna Tack till Om boken

Om författaren Namn Ålder Intressen Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna Tack till Om boken Monstret av Hadeel Om författaren Namn Hadeel Ålder 10 år Intressen Skriva böcker, simma, gymnastik, bowla, pingis, cykla och att vara ute med kompisar. Böcker som jag inspireras av Amulett av Kazu Kibuishi

Läs mer

Av: Lalo Kader. Monstret herr Pixel

Av: Lalo Kader. Monstret herr Pixel Av: Lalo Kader Monstret herr Pixel Kapitel 1:ljuden En gång när Morgan skulle hämta sin mat hörde han ett konstigt ljud ifrån bambaköket. - Hörde du ljudet Zlatanovic, sa Morgan. - Nej, det är säkert den

Läs mer

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr.

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr. Monstret av Elsa Om författaren Namn Elsa Ålder 10 år Intressen Gymnastik och teater Familj Mamma, pappa och lillebror Husdjur Tre ökenråttor, en fisk och en kräfta Tidigare utgivna böcker Den magiska

Läs mer

Greverts bästa kompis heter Robert fast han kallas för Kossan för att han är så tjock. Kossan är också åtta år. Nu är Grevert och Kossan i kemisalen.

Greverts bästa kompis heter Robert fast han kallas för Kossan för att han är så tjock. Kossan är också åtta år. Nu är Grevert och Kossan i kemisalen. Kapitel 1 ljuden: -Hörde du ljudet? Det låter som en apa sa Grevert. - Nej vadå? Sa Kossan. -Nej det var inget sa Grevert. Det var under kemitimmen som Grevert hörde konstiga ljud från golvet. Grevert

Läs mer

Affishen Josh går till sin matte lektion och så går han förbi en afish. På afirsen står det

Affishen Josh går till sin matte lektion och så går han förbi en afish. På afirsen står det Ljuden Josh är i hemkunskaps salen och gör pannkakor med sin kompis Samuel. Josh är 13 år han går i Skogås skolan i klass 7b.Josh kompis Samuel läser receptet högt då säger Josh käften jag hör något konstigt

Läs mer

MONSTRET. Av: Stina Boström

MONSTRET. Av: Stina Boström MONSTRET Av: Stina Boström Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? Frågade Lea. - Nej, vadå? Frågade Wilma. - Det lät som någon ropade, sa Lea. - Vad ni är barnsliga... Hånskrattade Anna. - Lägg av, det är

Läs mer

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät "wha wha"

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät wha wha Författare: Filip Sahlberg 2014 Kapitel 1 Ljudet Alexander och Kalle var i deras hemliga kemirum i källaren. En otrevlig källare med gamla tegelväggar och avloppsvatten rör som läckte. Plötsligt hörde

Läs mer

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan!

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan! Kapitel 1 Ljuden Arga Johanna spände ögonen i både Erik och Karl. -Sluta upp med det där genast. -Men, sa Erik och Karl, vi gör ju ingenting. -Hör du det där ljudet, säger Erik till Karl. Det låter som

Läs mer

Skolmonstret. Författare och illustratör: Edvin Gustin

Skolmonstret. Författare och illustratör: Edvin Gustin Skolmonstret Författare och illustratör: Edvin Gustin 1 2 Kapitel 1 Ljudet -Hörde du ljudet sa, Totte till Tim. -Vad för ljud, jag hörde inget, sa Tim. Totte hade hört ett ljud från golvet, det var ett

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och MONSTRET AV: Freja Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och gick på skolan Röda hornet. Felicia

Läs mer

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det:

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det: Monstret Kapitel 1 - Ljuden Kalle var i NO-salen och blandade färg då hörde han något stampa i källaren. Han frågade Max: - Hörde du? - Vadå? Undrade Max. - Att något stampade i källaren, sa Kalle. - Jag

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max.

Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max. monstret AV MELVIN Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max. -Vad konstigt att du hörde det Max,

Läs mer

Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist

Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist kapitel 1 Ljudet Lina hörde något nere ifrån källaren. Hörde du ljudet? frågade Lina sin vän Annika. Vad för ljud? undrade Annika. Lina förstod att

Läs mer

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars Författare Anton Rönnqvist 2014 Kapitel 1: Ljudet: Wille och Jack satt och åt. Plötsligt hörde Wille ett ljud. Det skrämde honom men ingen annan verkade ha hört ljudet. Wille frågade sin bästa vän Jack.

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Monstret Av Amanda Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Minna. Det hade gått ett rykte om att

Läs mer

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa? Baksidan Moa och Alex hör konstiga ljud på vinden. Ska dom våga kolla? Den elaka klasskamraten ställer till det för dom hela tiden. Moa går och kollar och sen. Hur ska det gå? Om du vill veta så får du

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan Kapitel 1: Ljudet Det var en helt vanlig dag. Erik och hans klass hade kemilektion. Plötsligt hörde Erik konstiga ljud under golvet. Erik gillade inte kemiläraren. Han var sträng och sur hela tiden. Det

Läs mer

Författare: Lisa Spjuth

Författare: Lisa Spjuth Författare: Lisa Spjuth kap1 Ljudet Det här handlar om två flickor som heter Lisa och Molly. Lisa är 12 år som gillar sin hund Bessie som hon kör agiliti med. Bessie har klarat hoppat 99 cm. Molly som

Läs mer

Efter kemilektion -Jag är rädd för vår kemilärare, sa Klumpen. -Jag med, svarade Lillen När de gick ut på rast så såg bara Lillen marken för Anita,

Efter kemilektion -Jag är rädd för vår kemilärare, sa Klumpen. -Jag med, svarade Lillen När de gick ut på rast så såg bara Lillen marken för Anita, Författare: Jonathan Therén 2014 Kapitel 1: Ljuden Det var ny termin och det var tråkigt att gå i skolan. -Hörde du? det låter som någon är i förrådet, sa Lillen -Nää, vadå? svarade Klumpen. -Nä, vad läbbigt

Läs mer

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Monstret #cool - Hörde du ljudet Mario nej nu kommer det igen, sa Lunde. - Sluta larva dig. Kom nu så går vi till idrotten, sa

Läs mer

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott. Hej! Hej! Jag heter Peter och jag är tio år. Jag går på Tallbergskolan. Det finns många snälla på våran skola, men våran vaktmästare är jag väldigt rädd för. Han ser sur ut. Jag har en bästis som heter

Läs mer

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Kapitel 2 - Brevet 6-7 Kapitel 3 - Nycklarna 8-9 Kapitel 4 - En annan värld 10-11 Albin Kapitel 5 - En annorlunda vän 12-13 Kapitel 6 - Mitt uppdrag 14-15 Kapitel 7 -

Läs mer

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan.

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan. Om författaren Namn Linnéa Ålder 9 år Intresse Handboll och teater Böcker som jag inspireras av Twilight 1 Familj Min storasyster, min mamma och min pappa Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tackar

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga

Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga Monstret Av Ida Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga lärare Mats blängde surt på dom, så

Läs mer

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg...

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg... Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg... Ljuden1 Kjelle hämtar mat han sätter sig och väntar på sin kompis Olof. Men när Kjelle väntar så hör han ett

Läs mer

Om författaren Namn Ålder Intresse Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna böcker Tack till Om boken

Om författaren Namn Ålder Intresse Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna böcker Tack till Om boken Om författaren Namn Kevin Ålder 9 år Intresse Sport Böcker som jag inspireras av Sportböcker Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef, Casper, Leo och Noak Om boken William upptäcker

Läs mer

Monstret Av: Emil Jöfelt

Monstret Av: Emil Jöfelt Monstret Av: Emil Jöfelt Kapitel 1:Ljuden -Hörde du ljudet? sa Morgan. Morgans klasskamrat Totto vände sig om och blängde. -Vilket ljud? Alla pratar ju, sa Totto. Arga Polly spände ögonen i både Morgan

Läs mer

Om författaren. Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin

Om författaren. Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin Monstret av Philip Om författaren Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin Om boken Boken handlar om en kille som heter Axel. Axel har

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

Monstret Arrax Av: Evelina

Monstret Arrax Av: Evelina Monstret Arrax Av: Evelina Kapitel 1: Ljuden På Streteredsskolan var kemilektionen i full gång. Klass 4a hade lektion. Och där fanns en tjej som hette Elvira. När det var ungefär 20 minuter kvar på lektionen

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. Dagen efter gick jag i korridoren. I korridoren såg jag en affisch. På affischen stod det:

Kapitel 3- Affischen. Dagen efter gick jag i korridoren. I korridoren såg jag en affisch. På affischen stod det: Monstret Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du ljudet? Fråga Isa. - Nej, vilket ljud? Undrade min bästa kompis Lisa. - Det lät som ett MOSTER! Utbrast Isa. - Åh! Små pluttarna tror på monster, sa dumma dumma dumma

Läs mer

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud.

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Men snart börjar dom få klarhet i det hela. Monstret

Läs mer

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Hej! Hej! Jag heter Lisa och jag är 11 år. Jag går på Valnötsskolan i Malmö. Min bästa kompis heter Vera. Hon är den bästa kompis man kan ha. Hon är så snäll och

Läs mer

MONSTRET KASPER SANDBERG.

MONSTRET KASPER SANDBERG. MONSTRET AV KASPER SANDBERG. KAPITEL : 1 LJUDET. - Hörde du det där konstiga ljudet, undrade Sixten? - Nej, sa Max. Varför skulle jag det? - För att det var ganska högljutt, sa jag. Vi var mitt i en kemilektion

Läs mer

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte locka fram monstret. Läs för att få veta mer. EBBA

Läs mer

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett.

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett. Förvandlingen Det var sent på kvällen och jag var ensam hemma. Jag måste upp på vinden och leta efter något kul och läskigt att ha på mig på festen hos Henke. Det skulle bli maskerad. Jag vet att jag inte

Läs mer

Monstret. Av:Simon Wikell

Monstret. Av:Simon Wikell Monstret Av:Simon Wikell Kapitel1: Ljudet När Karl var hos skolsystern så hörde han något konstigt ljud. -Hörde du? sa Karl till skolsystern. Skolsystern tittade frågande på Karl. Karl ryste, han blev

Läs mer

1 Kap ljudet - Hörde du ljudet? Sa Gunnar - Är du döv det är alla som pratar! Svarade Josef - Det lät som ett monster, sa Gunnar - Mes!! sa Josef till Gunnar - Det kommer från golvet!! sa Gunnar - Var

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Conelia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 9 år. Jag har blont hår. Jag gillar att spela bandy och att rita. Min bästa vän är Wilda. Jag är mycket rädd för

Läs mer

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kapitel 1 Hej Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kalle är min bästis. Vi går i samma klass. Kalle har massor av coola tv och dataspel. Jag är rädd för

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Monstret Molganovitch

Monstret Molganovitch Monstret Molganovitch Av Charlie Kapitel 1: ljudet Martino var i matsalen en dag när han hörde ett konstigt ljud från köket. - Hörde du Gunnar? sa Martino. - Det är nog bara mattanten Gullbritt, sa Gunnar.

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

Om författaren. Om boken

Om författaren. Om boken Av Evelina Om författaren Namn Evelina Ålder 10 år Intressen Handboll och teater Böcker jag inspireras av Rum 213 av Ingelin Angerborn Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Om boken Den här boken

Läs mer

Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet.

Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet. Författare: Nils Rosing 2014 Kapitel 1 : Ljudet Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet. -Vad har hänt? undrade Felix.

Läs mer

FÖRFATTAREN ALKA 2014

FÖRFATTAREN ALKA 2014 FÖRFATTAREN ALKA 2014 Kapitel 1 Bob är i kemisalen och hör ett ljud som bankar i golvet. - Vad är det som bankar i golvet? säger Bob. - Va då, jag hör inget, säger Pom. - Va? Jag hör dunk dunk i golvet,

Läs mer

Monstret. Författare William Andrén. Illustratör William Andrén

Monstret. Författare William Andrén. Illustratör William Andrén Monstret Författare William Andrén Illustratör William Andrén Kapitel 1:ljudet -Hörde du det,sa Eddie. -Vadå? sa Eddie. -Det var bara nog min fantasi Eddie och Simon är inne i matsalen och äter köttfärssås

Läs mer

Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden

Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden Kalle författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden 1 2 Kapitel 1 hörde du ljudet? Hörde du ljudet sa Kalle till sin kompis Hansa? Vilket ljud det pratas ju bara svarade Hansa! Då vände sig läraren

Läs mer

Den kidnappade hunden

Den kidnappade hunden Den kidnappade hunden Lisa, Milly och Kajsa gick ner på stan med Lisas hund Blixten. Blixten var det finaste och bästa Lisa ägde och visste om. När de var på stan gick de in i en klädaffär för att kolla

Läs mer

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? MONSTER Av Hannah ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? Det är ju tyst. röken vände sig argt och stirrade

Läs mer

William gick in i korridoren och ser en affisch. Klassfotboll Rydskolan ska spela klassfotbollen.

William gick in i korridoren och ser en affisch. Klassfotboll Rydskolan ska spela klassfotbollen. Författare: Johan Hellman 2014 Kapitel 1 Ljuden - Hörde du, Andreas? - Nej, svarar Andreas - Jag hörde ett ljud från golvet, sa William. De satt i matsalen. - Hur lät det då? - Det lät så här, bom bom

Läs mer

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Den magiska dörren. By Alfred Persson Den magiska dörren By Alfred Persson 1 Hej Ffcbtgbgfjbfgjb Hej jag heter Benjamin. Jag är 10 år och går på Heliås. Mina ögon är bruna och håret är svart och jag har 5 finnar. Jag gillar att ha matte då

Läs mer

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå!

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå! Författare Alfred Sundgren 2014 Kapitel 1 Ljuden Adam gick in i kemisalen med sin bästa kompis Max. -Hörde du ljudet Max? -Nä, vadå för ljud? svarade Max. -Det lätt så här, bo bo bo. sa Adam. De ser en

Läs mer

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen.

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen. En ko i garderoben j! är jag här igen, Malin från Rukubacka. Det har hänt He Det en hel del sedan sist och isynnerhet den här sommaren då vi lärde känna en pianotant. Ingenting av det här skulle ha hänt

Läs mer

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET: ANGELINA SJÖBERG Kapitel 1 I SKOLAN Hej! Jag heter Lina och jag är 10 år och jag går på Nivirena skolan. Min bästa kompis heter Alice. Jag har långt brunt hår och jag är 1,37 meter hög. Jag är rädd för

Läs mer

Kapitel 1: Ljuden. - Ge mig den, skrek Lisa. Tuva kastade ner hennes mössa mot källaren. Lisa gick och hämtade den, då hörde hon ljudet igen...

Kapitel 1: Ljuden. - Ge mig den, skrek Lisa. Tuva kastade ner hennes mössa mot källaren. Lisa gick och hämtade den, då hörde hon ljudet igen... Baksidestext När Lisa börjar på den nya skolan är inte allt som vanligt. Hon hör konstiga ljud komma från källaren och varför är hennes nya lärare Mats så dum mot henne? Följ med Lisa när hon hoppar ner

Läs mer

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef.

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef. Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef Om boken Stefany på Sjölundskolan utsätter sitt liv för fara. Vad är det som

Läs mer

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Monstret Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Jag bara satt och väntade, jag var så jävla irriterad av att ingen Kunnde komma in så de kan börja

Läs mer

Författare: Anton Söderström

Författare: Anton Söderström Författare: Anton Söderström Ka p 1 Ljuden -Hörde du det ljudet? -Pers klasskamrat Stina vände sig om och blängde. -Vilket ljud? Alla pratar ju. -Arga fröken Anna kollade på Per argt. -Ej, Per vad ful

Läs mer

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon 1 Kapitel 1 hej Hej, jag heter Gabriella och går på Maden skolan. Jag har långt brunt hår och älskar kaniner. Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. När Anna gick till skolan så såg hon en affisch, det stod:

Kapitel 3- Affischen. När Anna gick till skolan så såg hon en affisch, det stod: Monstret Kapitel 1- ljuden. Det var en gång en tjej som hette Anna. Hon var tolv år gammal. Hennes lärare Johanna var jättesträng. Man fick inte prata på lektionen och om man kastade sudd så fick man stå

Läs mer

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något. Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Julia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 8 år, jag tycker om att ha vänner. Min favoritfärg är turkos och svart.jag har många kompisar på min skola. Mina kompisar heter Albin,

Läs mer

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan vände sig om. - Kan du sluta kasta pennor på mig?! fräste Johan. - Håll käften! svarade Peter. - Nej!!! - Sluta kasta pennor

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Elias hämtar böckerna i biblioteket när han får syn på det hemska monstret. Elaka läraren Margit är hemlig och försöker bli av med både Elias och

Elias hämtar böckerna i biblioteket när han får syn på det hemska monstret. Elaka läraren Margit är hemlig och försöker bli av med både Elias och Elias hämtar böckerna i biblioteket när han får syn på det hemska monstret. Elaka läraren Margit är hemlig och försöker bli av med både Elias och monstret. MEN VEM ÄGER MONSTRET EGENTLIGEN? Monstret Kapitel

Läs mer

Erik vände affischen och där stod det:

Erik vände affischen och där stod det: Monstret Hörde du ljudet? Eriks klasskamrat David vände sig om och blängde. -vilket ljud? Alla pratar ju. Arga Lucas spände ögonen i både Erik och David. - Tyst och ät annars får ni mejl hem! Dom sa okej

Läs mer

Monstret! Författare: Moa Larsen 2014

Monstret! Författare: Moa Larsen 2014 Monstret! Författare: Moa Larsen 2014 Kapitel 1. Ljuden Bella hade hemkunskap. Hon satt bredvid Ebba, Bellas bästa vän. Bella hade nyss börjat i sjuan, så de kände inte så många. Men några kände de, som

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

-EMILIA!!! Brandlarmet är på. Spring ut! ropade Ella. Emilia sprang ut med jackan i handen och ställde sig vid klassen. När dom hade stått där i fem

-EMILIA!!! Brandlarmet är på. Spring ut! ropade Ella. Emilia sprang ut med jackan i handen och ställde sig vid klassen. När dom hade stått där i fem KAPITEL 1 LJUDET -EMILIA!!! Brandlarmet är på. Spring ut! ropade Ella. Emilia sprang ut med jackan i handen och ställde sig vid klassen. När dom hade stått där i fem minuter sa fröken att det bara var

Läs mer

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började Blodfrost Värsta samtalet jag någonsin fått. Det hände den 19 december. Jag kunde inte göra någonting, allt stannade, allt hände så snabbt. Dom berättade att han var död, och allt började så här: Det var

Läs mer

Monstret. Av Natalia Zielinska

Monstret. Av Natalia Zielinska Monstret Av Natalia Zielinska Kapitel 1 Det är måndag och Sabina är på hemkunskap med sin bästis Alexandra. Trass Krass... - Vad var det? sa Sabina. - Vadå menar du? Fröken som pratar med Lasse? frågar

Läs mer

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William.

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. MONS TRET Av Eliza - Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. De fortsatta att baka. William och

Läs mer

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren?

Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren? Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren? KAPITEL 1:LJUDEN - Miranda kom!! hörde Miranda att hennes

Läs mer

Rädslan När Sebbe gick hem kom han och tänka på ljudet han hade hört tidigare på dagen. "Undra vad det var för ljud?"tänkte Sebbe.

Rädslan När Sebbe gick hem kom han och tänka på ljudet han hade hört tidigare på dagen. Undra vad det var för ljud?tänkte Sebbe. Ljuden Sebbe och Jacob var på väg till hemkunskapen då Sebbe hörde ett ljud. Det lät som 2 stora klor slog mot varandra jättefort! -Hörde du?sa Sebbe. -Vadå?sa Jacob frågande. -Nä det va inget,sa Sebbe.

Läs mer

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Jonatann. Jag är åtta år. Jag går på Kyrkmons skola. Jag gillar dinosaurier, att läsa och att spela på plattan.jag tycker om min mamma. Jag är rädd för rektorn

Läs mer

Om författaren. Om boken

Om författaren. Om boken Om författaren Namn Casper Ålder 9 år Intresse Spela MW3 Böcker som jag inspireras av Fotbollsböcker Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Isak, Kevin och Josef. Om boken Boken handlar om

Läs mer

Axel är i klassrummet och räknar matte.men sen hör han ett konstigt ljud som gör honom rädd. Axel frågar om nån annan hörde det men ingen svarar...

Axel är i klassrummet och räknar matte.men sen hör han ett konstigt ljud som gör honom rädd. Axel frågar om nån annan hörde det men ingen svarar... Axel är i klassrummet och räknar matte.men sen hör han ett konstigt ljud som gör honom rädd. Axel frågar om nån annan hörde det men ingen svarar... Kapitel 1 ljuden -Hörde du det där? frågade Axel. -Vadå?

Läs mer

En bok om två tjejer, några elaka tjejer, konstiga lärare och djur.

En bok om två tjejer, några elaka tjejer, konstiga lärare och djur. Lisa och Amanda var två vanliga tjejer som gick i skolan, men allt förändrades när Lisa gick ner i källaren Mikaela som i år hade hållit på med att reta tjejerna skulle nu få sitt lilla straff. Varför

Läs mer

Han jobbade så hårt att han började bli lite blöt av svett.

Han jobbade så hårt att han började bli lite blöt av svett. Monstret kap 1viggo -Hörde du ljudet? sa Jack. -Nej sa, Alex. Under Jacks och Alex klassrum så fanns det en stor källare. Alla i klassen förutom Alex hörde ett konstigt ljud, till och med den dumma läraren

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

- Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR

- Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR Monstret av Liv - Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR KOCK! - Det är fem minuter tyst, sa han.

Läs mer

KAPITEL1:LJUDEN. -Hörde du ljudet? Frågade Erik. -Nej vilket ljud? Frågade Wille. -Det där konstiga ljudet från källaren.

KAPITEL1:LJUDEN. -Hörde du ljudet? Frågade Erik. -Nej vilket ljud? Frågade Wille. -Det där konstiga ljudet från källaren. MONSTRET AV NOA KAPITEL1:LJUDEN -Hörde du ljudet? Frågade Erik. -Nej vilket ljud? Frågade Wille. -Det där konstiga ljudet från källaren. Vi var på lektion i hemkunskapen vi skulle diska. Olle skvätte lite

Läs mer

Malin puffade till Annie och sa lycka till, Malin är Annies bästa vän.

Malin puffade till Annie och sa lycka till, Malin är Annies bästa vän. Monstret Kapitel 1 Annie du är sen! skrek Emily. De..det var inte meningen min väckarklocka ringde inte, sa Annie. Du är faktist 13 och verkar inte kunna hålla tiden!!! Skrek Emily. Jag orkar inte höra

Läs mer

Monstret! Författare: Natalie Petrushenko 2014

Monstret! Författare: Natalie Petrushenko 2014 Monstret! Författare: Natalie Petrushenko 2014 Kapitel 1: Ljuden Alla i kemisalen satt med sina böcker och lyssnade på läraren, alla utom Lova. - pizzzzzt, Lova! viskade Lovas bästa kompis Sophie. - Lova!

Läs mer

Lova hörde ljudet igen. Det låter som om dom där fötter dansar runt på rören.

Lova hörde ljudet igen. Det låter som om dom där fötter dansar runt på rören. Lova är i kemisalen. De har fått en ganska svår uppgift, så man måste konsentrera sig. Hon tittade på tavlan. Då hörde hon något ljud från golvet. Det lät som om något stort men ändå inte. Det lät nästan

Läs mer

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Elaka Karl var den dummaste i klassen. Han kunde till och med slå ner en person tre år äldre än han. Alla i klassen var rädda för honom.

Elaka Karl var den dummaste i klassen. Han kunde till och med slå ner en person tre år äldre än han. Alla i klassen var rädda för honom. Författare: Anton Patel vt 2014 Kapitlet 1: Ljuden Kalle var på kemilektion. Som kemilärare hade dom arga Annika. - Hörde du ljudet? sa Kalle till klasskompisen Tom. - Vilket ljud? sa Tom. - Nu låter det

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster.

Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster. Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster. Hur ska han säga till de andra att det var ett monster i

Läs mer

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Den magiska dörren. Kasper Lindström Den magiska dörren Kasper Lindström Kapitel 1. Hej Hej! Jag heter Marcus berg och jag är 12 år jag går i Centralskolan i Sundsvall. Min klass är ganska stökig. Min bästis heter Johan och vi har känt varandra

Läs mer

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det: En helt vanlig dag Hej! Jag heter Emma. Jag är 10 år. Jag går på Heliås skola. Min bästa kompis heter Anna. Jag har långt brunt hår och 10 fräknar. Min bästa kompis Anna har rött hår och svarta slingor

Läs mer