En bok om två tjejer, några elaka tjejer, konstiga lärare och djur.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "En bok om två tjejer, några elaka tjejer, konstiga lärare och djur."

Transkript

1 Lisa och Amanda var två vanliga tjejer som gick i skolan, men allt förändrades när Lisa gick ner i källaren Mikaela som i år hade hållit på med att reta tjejerna skulle nu få sitt lilla straff. Varför var vissa lärare så konstiga? Hur hade katten hamnat där nere? Varför kunde katten prata? Vem hade skrivit affischen och varför? Frågorna var många men, hur kommer det att gå? En bok om två tjejer, några elaka tjejer, konstiga lärare och djur.

2

3 Kapitel 1: Ljuden - Hörde du ljudet? undrade Lisa. - Va? Vilket ljud? Jag hörde inget, sa Amanda. - Och vad håller ni på med? sa Sura Sara strängt som var kemilärare. - Vi jobbar bara Sara, sa Amanda och slog upp kemiboken. - Bra, fortsätt då, sa Sura Sara. - Precis! Jobba som Sara sa prata inte om något annat, sa Mikaela elakt. - Om en varg skulle äta upp Sura Sara och Mikaela skulle jag inte bli ledsen, sa Lisa. Men där var det där ljudet igen! Den här gången hörde även Amanda. - Det finns inget ljud, sa Mikaela elakt. Det finns inget konstigt det är bara ni som inbillar er så märkliga och konstiga saker. Eller så kanske det är ni som är konstiga. Då blev det rast. - Skönt med rast och att slippa den här mörka hemska salen, sa Lisa och tittade sig omkring när dom gick ut på rast. - Mm, verkligen, sa Amanda och hostade. - Haha, du lät som en katt, sa Lisa och skrattade. Åh vad jag skulle vilja ha en katt någon gång.

4 Kapitel 2: Rädslan När Lisa gick till skolan nästa dag kunde hon bara tänka på ljuden som hon hört dagen innan. Hon hade inte heller sovit särskilt bra för hon hade fått massor av hemska mardrömmar om vad dom läskiga ljuden kunde ha vart och VEM som gjorde det. Amanda var sjuk, så Lisa gick fram till några tjejer med mössor på huvudet som stod lite längre bort i korridoren - Eh hejsan, skulle jag kunna få vara med? frågade Lisa lite nervöst för hon visste inte vilka tjejerna var. Då vände sig tjejerna om och då såg Lisa att det var Mikaela, Vendela och Julia. - Eh, om du vill vara med oss måste du vara min assistent hela veckan, sa Mikaela och log elakt. - Nej, jag vill nog inte vara med.

5 - Försent! Du har redan frågat så du är min assistent nu Lisa, sa Mikaela. - Ja, precis, förresten om du ska vara Mikaelas assistent måste du se bra ut, sa Julia och knuffade ner Lisa när dom gick iväg. Lisa tittade sig omkring i korridoren och såg plötsligt konstiga, slemmiga och gröna fotspår. Det är nog bara inbillning tänkte hon tyst när hon tog på sig jackan. Men när hon öppnade ytterdörren började ett monster ta form framför henne, ett grönt, stort, läskigt och konstigt monster. Hon sprang fort tillbaks och gömde sig bakom väskorna. - Oj, skrämde jag dig? frågade Alexandra. Alexandra var ny på skolan men, ändå en av Lisas favoritlärare. - Eh, nej inte alls, sa Lisa glatt. - Okej, men följ med till mitt klassrum för du ser lite blek ut.

6 Kapitel 3: Affischen När Lisa gick fram till sin plats i korridoren såg hon Amanda stå ensam i korridoren. - Hej Amanda, sa Lisa. Mår du bra nu? - Ja, jag mår bra, men nu måste jag gå till skolsköterskan, hejdå. När Amanda hade gått gick Lisa fram till anslagstavlan som fanns lite längre bort i korridoren. Där fanns en affisch som hon inte sett innan. Allt är som vanligt Det finns inget monster i skolan Det är flera personer på sistone som har hört konstiga ljud i skolan. Några tror till och med att det finns ett monster som gör ljuden här i skolan. Lisa och Amanda hörde ljuden ifrån kemisalen i måndags. Många har även hört ljud ifrån svenska-salen. Vaktmästaren förklarar att det bara var ett litet fel på avloppsrören. Det är alltså ingenting att vara orolig för. Bra, då finns det inget monster, tänkte Lisa och kände sig lättad. När hon tänkte gå så tappade hon sin telefon på golvet. Lisa böjde sig ner och då blåste det till, hon såg hon att det stod någonting på baksidan av affischen. Lisa ställde sig upp och vände på affischen. Hon flämtade till när hon fick se vad som stod på affischen Ett monster Det finns monster här Det finns ett monster här i skolan som lever någonstans i källaren tror vi. Många har hört konstiga ljud och det är tydligen monstret som vaknat. Hur det kom ner i källaren vet vi riktigt inte men, gå inte ner i källaren för där lever monstret.

7 - Oj, vad läskigt, sa Lisa högt för sig själv. - Hej Lisa. Har det hänt något? För du ser lite rädd ut, sa Amanda. - Mm, läs den här artikeln. Amanda läste artikeln. - Ja nu vet jag varför du var rädd. - Mm, men, på framsidan står det att det bara var fel på rören. - Dom kanske bara inte vill skrämma oss tror jag iallafall men, man undrar ju vem som har skrivit affischerna. - Ja, det kan man ju undra men, nu måste vi gå till hemkunskapen så vi inte blir sena.

8 Kapitel 4: Upptäckten Lisa och Amanda var i svenska-salen och ritade nyckelpigor. Fast egentligen skulle dom börja att skriva på en egen bok men, svenskaläraren var sjuk så det var en vikarie där idag. - Lisa skulle du kunna gå ner och hämta några fler röda papper? undrade vikarien som hette Petra. - Okej, sa Lisa lite nervöst. Egentligen ville inte Lisa det för att det var därifrån ljuden kommit, på affischen stod det att det skulle finnas något där nere. Något väldigt, väldigt läskigt. - Här får du nyckeln till källaren. Så att du kommer in, sa Petra och log. Lisa gick ut ur klassrummet och kände sig rädd, väldigt rädd. När hon öppnade dörren till källaren drev en förfärlig stank förbi henne så att hon var tvungen att hålla för näsan när hon gick in. Lisa försökte att inte tänka på något monster men, det var svårt för henne för det kändes verkligen som om det fanns nåt väldigt skrämmande och läskigt här nere. Hon stannade och lyssnade. Hon hörde något som lät som ett högt klösande och väsande. Det gjorde henne mer rädd över att det kanske fanns något monster. Källaren var stor, när hon nästan var framme såg hon det: MONSTRET! Lisa ville springa därifrån men någonting fick henne att stanna kvar. Det var det där monstret som såg så läskigt ut men, ändå gulligt. Monstret hade huggtänder där fram, röda ögon, lång yvig päls och gav ifrån sig ett fruktansvärt väsande. Lisa tänkte för sig själv: Jag ska bara hämta röda papper sen kan jag springa härifrån, upp till klassrummet. Hon tog ett steg fram och ett till. En stund senare tog hon ännu ett steg till. Papperna låg exakt bakom monstret. Ännu ett steg till. Nu var hon nästan framme, men nu vågade hon verkligen inte gå längre fram för monstret stirrade på henne med sina stora läskiga, röda ögon. Hon slet åt sig papperna och sprang några meter men, monstret satt kvar och stirrade. När Lisa tittade riktigt noga såg det faktiskt ut som en katt. När Lisa gick fram till dörren hörde hon ett flåsande bakom sig. Det var monstret som hade följt efter henne. När hon sprang ut genom dörren tänkte hon berätta för vikarien, men vikarien skulle väl inte tro att det fanns något monster i skolan. Nu visste Lisa säkert att det fanns ett monster en våning under dom.

9 Kapitel 5: Dikten När Lisa gick till skolan nästa dag sprang hon fram till Amanda som stod och väntade. Amanda hade hört hela berättelsen om monstret, för Lisa hade ringt henne sent igår kväll och berättat allt hon visste om monstret. - Hej Lisa, finns det verkligen ett monster i källaren? frågade Amanda. - Jag vet helt säkert att jag såg ett monster i källaren igår. - Okej, men kom, vi måste till mattelektionen. Efter att fröken hade genomgång skulle Lisa öppna sin mattebok. På första sidan i Lisas matteboken satt någonting som såg ut som en dikt. På dikten stod det så här: ~Någon som tror på monster är feg som person, Någon som tror på monster är rädd, väldigt rädd som person. För monster är ju som alla vet ett påhittat djur i livlig fantasi~ - Amanda, viskade Lisa när hon läst dikten. - Vad är det Lisa? Vi kan prata på rasten för jag måste verkligen jobba så att jag inte kommer efter i matten, sa Amanda och fortsatte jobba. - Okej, vi pratar senare. När matten var slut så sprang dom ut på rast till sitt hemliga ställe bakom skolan. Det var ett ställe som bara dom visste om. - Vad är det Lisa? Det var något du ville säga till mig på lektionen innan, sa Amanda. - Ja, när jag öppnade min mattebok så satt det en lapp trodde jag, men det var en dikt som handlade om att man är rädd och feg om man tror på monster. Men det som är så konstigt är att ingen vet att jag såg monstret i källaren igår. - Mm, men det skulle kunna vara Mikaela och hennes kompisar som också läst affischen och sedan skrivit en dikt till dig för att retas? Kanske?

10 - Det skulle kunna vara så. Men kom så går vi till kemilektionen för Sara gillar ju inte att man kommer försent. Plus en sak till, du och jag ska ta reda på vem och varför någon skrev dikten till mig. - Aa, det ska vi verkligen, sa Amanda medan dom sprang till lektionen. - Men du, Amanda jag kom på en sak. Tänk om det var monstret som skrev dikten. För vi vet ju egentligen ingenting om monster, sa Lisa när dom jobbade på ett nytt kemiprojekt. - Det kan ju va så, bara för det inte står så i sagor betyder det inte att det inte stämmer, sa Amanda och jobbade vidare.

11 Kapitel 6: Boken - Ska du med ut på rast nu eller? undrade Amanda. - Eh, nej jag måste till biblioteket, svarade Lisa. Lisa gick ner till biblioteket för att låna en bok om katter. För monstret hon sett såg ut som en katt, det var därför hon ville veta någonting om katter. Nere på biblioteket visste hon inte riktigt var faktaböckerna fanns så hon gick till bibliotekarien. - Hej, jag undrar om du har någon bok om katter, sa Lisa. - Ja, det har vi, sa bibliotekarien nervöst. Undra varför hon är så nervös tänkte Lisa för sig själv. - Här har vi en bok om katter, sa bibliotekarien och gick snabbt därifrån. När hon öppnade boken såg hon att vissa sidor var borta och att viss text var överstruken så att man inte kunde läsa men, man kunde läsa lite iallafall och så här stod det i boken om vad katten äter: Fåglar och fisk Vilda katter jagar först och äter sen, dom tycker om. Tama katter äter mest köpt kattmat, torrfoder eller våtfoder och en skål med fräscht vatten. älskar alla katter, men man ska inte ge för mycket då kan katten få ont i magen. Varför är vissa ord markerade tänkte Lisa. Hon gick fram till papperskorgen för att slänga en trasig penna när hon såg att det låg en massa papper som såg ut att tillhöra boken som hon höll i. Lisa plockade upp alla papper, på papperna var det en massa konstiga anteckningar. Det kunde stå: Detta blir perfekt till katten och massa annat. Lisa tog med sig alla papper och boken, på vägen ut läste hon om kattens utseende där inga ord var överstrukna: Katter har olika färg på päls Kattens utseende är olika. Det kan bero på vilken ras dom är eller vilken färg pälsen har. Vissa katter har brun päls andra har svart och vit päls. Klor och päls är två saker som alla katter har om det inte hänt någon olycka.

12 Ute på rasten var hon med Amanda, sedan blev det historia. Men hon väntade med att berätta för Amanda vad som hade hänt med boken och bibliotekarien. För det skulle hon få veta lite senare

13 Kapitel 7: Blandningen Lisa var på väg till matten när hon kände att hon behövde gå på toa. Lisa började tänka på varför hon inte hade sett Amanda idag, men sen kom på att hon kanske var sjuk. När hon öppnade dörren till tjej-toaletten hörde hon Mikaela och Julia inne i ett bås. Lisa undrade vad dom höll på med, men sen hörde hon ytterligare en röst, rösten grät och sen förstod hon vem rösten tillhörde, den tillhörde Amanda! "Du håller tyst, det fattar du va?" hörde hon Julia säga. Nu fick Lisa nog, hon gick med bestämda steg fram till toan där dom va. Dörren var inte låst, så hon öppnade och såg Amanda sitta gråtande på golvet med Mikaela och Julia framför sig. - Vad gör du här, det här är privat, sa Mikaela ilsket. - Jo, jag hörde Amandas röst och jag ville se vad som hände, sa Lisa med en bestämd ton. Kom nu Amanda, vi går. - Du berättar inte det här va, Amanda, fattar du? skrek Mikaela efter dom. Lisa tänkte inte fråga för mycket nu, men en sak visste hon: Dom två måste få igen för det dom gjort. - Kom så går vi till mattelektionen, sa Lisa lugnt till Amanda som fortfarande var lite ledsen. Men vad var det som hände egentligen? - Jag berättar sen, sa Amanda. Efter matten var det rast, men Amanda var tvungen att gå till doktorn så istället för att gå ut på rast med Amanda var hon med Cindy, en annan kompis som hon kände. - Va kul att vi kunde va, sa Cindy. Kommer du? - Jo, ja kommer, sa Lisa. Det enda Lisa gick runt och tänkte var hur hon skulle få tag i ingredienserna till receptet. För nu hade Lisa tänkt ut en plan på hur hon skulle hämnas, hon skulle skrämmas. Med hjälp av monstret. Lisa tänkte locka till sig det genom att göra en fisksoppa, för Lisa hade läst i en faktabok om katter att dom gillar fisk.

14 - Oj, just det, jag måste tyvärr gå till skolsyster, jag hinner inte va med dig, sa Cindy och gick iväg. - Okej, hejdå, sa Lisa. Hon hade ingenting emot Cindy men, nu var det skönt att hon gick för hon behövde tid att tänka ut receptet till fisksoppan. Hon gick tillbaks till korridoren där hon mötte Mikaela och Julia. - Vet du va, sa dom och knuffade ner henne på golvet. Vi vill inte att du kommer till lektionen, för det enda du gör är att förstöra, sa dom och skrattade medan dom gick iväg. Lisa ville gråta men höll inne tårarna, hon ville inte börja gråta inför dom. När dom gått var hon inte ledsen längre hon var arg på att dom bara kunde gå och knuffa ner folk på de sättet. Lisa hämtade ett anteckningsblock och började skriva på receptet för att locka till sig monstret. Ingredienser 3 hela små laxar 2 1/2 dl mjölk 1 tsk socker 4 dl vatten 10 gram malt nötkött 5 gram broccoli Gör så här: 1. Häll i vatten och mjölk i en kastrull. 2. Mixa ihop laxarna, köttet och broccolin och häll i kastrullen. 3. Blanda ihop och sätt på spisen på hög temperatur och låt stå i fem minuter. 4. Tillsätt sockret och rör om. Låt sedan stå i en kvart. Okej, nu har jag ett recept, men inga ingredienser, tänkte Lisa. Laxen kan jag ju få tag på i skolans kök, mjölk och socker finns också. Köttet och broccolin kan jag ta hemifrån, vattnet finns ju också här i skolan. På lunchrasten ska det bli av

15 Det ringde in, Lisa gick till hemkunskapen där dom skulle baka idag. - Okej, idag ska vi baka chokladmuffins, sa deras lärare, Victoria. Så är det någon som vill dela ut recepten? - Jag kan dela ut recepten, Victoria, sa Mikaela. - Okej, här har du recepten, Mikaela. Mikaela log mot sina kompisar. Hon gav ut recepten fint till alla utom Lisa, för till Lisa slängde hon bara ett papper. Pip, pip lät det när muffinsen blev klara och var färdiga att tas ut ur ungen. - Okej allihop nu är det tyvärr lunch, sa Victoria, men vi kommer att fortsätta efter rasten. När Lisa var ensam i korridoren tog hon på sina skor och jacka och gick till lunchen. Det var spagetti och köttfärssås till lunch, något som Lisa tyckte var väldigt gott. När nästan alla hade ätit klart och ingen såg på, så smög hon in i köket. Hon hittade mjölken och sockret med en gång men, hon hittade inte laxen. Hon letade igenom hela köket efter laxen men, hittade den inte. Lisa hörde fotsteg, så hon sprang och gömde sig bakom ett bord. Lisa såg att det var Sura Sara. " Hm, jag tyckte att jag hörde nåt här inne men det var väl inget " sa Sara innan hon gick därifrån. Lisa letade upp en plastpåse som hon la ingredienserna i och gick hem. När hon var hemma tog hon fram alla andra ingredienser och hon visste att dom inte hade lax men, hennes pappa skulle komma hem ikväll från sin fiskesemester. Hon tog fram alla andra ingredienser och gömde i sitt rum, där hon visste att mamma och pappa inte skulle leta. Lisa kollade på klockan och insåg att hon var tvungen att springa för att komma i tid. Hon kom exakt i tid innan det ringde in. - Okej, nu ska vi fortsätta med våra muffins, sa Victoria.

16 När dom hade slutat och Lisa gick hem var hon faktiskt ganska glad över att hon hade kommit på den planen som hon trodde skulle funka.

17 Kapitel 8: Hämnden När Lisa gick till skolan nästa dag tänkte hon bara att det var idag hon skulle hämnas på Mikaela men, hon visste inte riktigt hur hon skulle få med sig monstret till Mikaela. Klockan 8:20 började skolan, Lisa skulle börja dagen med engelska. Engelska var ett av hennes favoritämnen och Alexandra var engelskalärare, Alexandra var en av Lisas favoritlärare. - Hej, allesammans, idag ska vi jobba lite mer med plural hade jag tänkt, sa Alexandra och log, precis som hon brukade. Ni får komma fram här och hämta pappret som ni ska jobba med. - Hej Amanda, viskade Lisa. - Hej, viskade Amanda tillbaks. - Hur mår du? Och skulle du kunna berätta vad som hände igår med Mikaela. - Jag mår bra, och det handlade om att Mikaela plattar sitt hår, hon ville inte att någon skulle tro att hon fixade sitt hår varje morgon, sa Amanda. - Jag berättar en sak för dig på rasten. När det blev rast sprang Amanda fram till Lisa och frågande vad hon ville berätta, så Lisa berättade allt om planen och hur hon hade blivit knuffad. - Okej, men när ska vi göra den där fisksoppan då? frågade Amanda. - På lunchrasten kan vi väl springa hem till mig och laga fisksoppan men, vi måste vara noga med att städa efter oss, sa Lisa. - Okej, och vi kan lägga ner den i någons väska och ta med till skolan då eller? - Ja, självklart, sa Lisa glatt.

18 - Tjejer ska inte ni gå ut nu, sa Sura Sara. - Jo, vi tänkte gå ut nu, sa Amanda. - Men, varför måste hon vara så elak hela tiden, sa Lisa medan hon tog på sig sina skor. Riiing, riiing lät det när skolklockan ringde och dom skulle gå in, Lisa och Amanda skulle ha musik med Marcus. - Hoppas att det funkar nu då, sa Amanda. - Mm, det får vi verkligen hoppas, sa Lisa. För Mikaela ska inte tro att hon inte kommer att få igen för alla dom år hon har retat oss. - Nej, skulle det inte bli typ någon köttgryta, sa Lisa när dom var på väg till lunchen. - Va, jag trodde att vi skulle äta crepes till lunch men, aja vi får väl se vem som har rätt, sa Amanda och skrattade. - Ha, jag sa ju att det var någon sorts gryta, sa Lisa. - Jag som verkligen älskar crepes, sa Amanda. - Haha, men du hade väl inte gått runt längtat efter en lunch bara för att det var crepes eller? - Kom, vi måste springa hem till mig, sa Lisa och började springa. Lisa och Amandas skyndade sig hem för att hinna laga till fisksoppan. - Okej, här är ingredienserna och här har vi en kastrull, sa Lisa. - Bra, men vi borde skynda vi har typ bara 35 minuter på oss, sa Amanda. Vi börjar med att hälla i mjölken och vattnet. - Kom med mig vår fisk är i garaget, sa Lisa. - Va, vad menar du, sa Amanda. Är dom i garaget? - Mm, pappa kom hem från sin fiskesemester igår. Det var för mycket fisk så vi la in lite i garaget.

19 - Oj, Lisa, sa Amanda. Fisken har spritt ut sig över hela garaget, för en lax ligger på biltaket. - Ja, just det pappa snubblade och skadade foten igår, sa Lisa. Så jag tror det är därför fisken är på lite konstiga ställen, okej men nu letar vi upp två små laxar till. - Amanda kan du hämta en plastpåse som vi kan lägga ner soppan i? - Visst, vart har ni dom då? Frågade Amanda. - I högsta lådan bredvid kylskåpet, svarade Lisa. Oj vi måste gå till skolan snart för Sara gillar inte när man kommer försent. - Nej, det gör hon verkligen inte, sa Amanda. Men kommer du ihåg när Erik kom typ två minuter försent, hon blev ju jättearg. - Ja, det blev hon verkligen men, det var lite märkligt för när Mikaela kom en kvart sent sa Sara bara: Oj, vad bra att du kom. Men nu måste vi verkligen skynda till skolan. - Phu, vi kom exakt i tid men, har du inte tänkt på HUR vi ska komma ner i källaren?! sa Lisa. - Jag vet faktiskt inte men, tyst nu det här är viktigt, sa Amanda. - Okej, tydligen ska vi gå ner i källaren för att alla ska veta vad man ska göra om det skulle bli krig eller sånt, sa Sura Sara helt ointresserad av att gå ner i källaren. Så kom nu så går vi. Men kom ihåg nu: Ta det lugnt när ni tar på er skorna och ta med er era väskor. Men det var ingen som hörde, utan alla bara sprang ut i korridoren och skyndade sig att ta på sig skorna. - Ungar, hörde ni inte vad jag sa?! skrek Sura Sara. - Jo, jag hörde men, alla knuffade mig så jag höll att ramla, sa Mikaela.

20 - Oj, det var ju synd Mikaela, och ni andra ta det lugnt i framtiden. Men nu ställer ni upp er på ett rakt led så att vi kan gå ner i källaren. Många tyckte det var spännande att få gå ner i källaren, för det var bara några få som hade vart där nere förut. - Du, Amanda ska vi ställa oss sist, för då kan vi ju ge soppan till monstret? viskade Lisa till Amanda. - Okej, men ska alla andra se monstret då? - Ja, det får vi väl riskera om det kommer fram. Amanda låtsades knyta sin sko för att alla skulle kunna gå om dom. - Kom vi smiter in här, sa Amanda och smög iväg bakom ett par hyllor. Skynda! Amanda plockade fram påsen med soppan i. - Okej, håll för näsan nu, för du vet väl hur de luktar? sa Amanda och höll för näsan. - Amanda plocka fram den fort så att dom inte ser att vi är borta, sa Lisa och kollade mot utgången. - Så, nu är det bara att vänta. Men lyssna! Dom hörde små tassande steg lite längre bort. Amanda jag tror att monstret känner doften av soppan och kommer hit, sa Lisa väldigt, väldigt tyst, nästan som en viskning. Lisa var väldigt nervös men, hon kände sig inte ett dugg rädd för monstret. Nu såg tjejerna ett par röda ögon som stack fram mellan två hyllor. - Åh, nu är monstret här, sa Lisa och kände hur hennes hjärta bankade hårdare och hårdare ju närmare monstret kom. Monstret sprang fram till soppan och började äta. - Eh, hej lilla monster, sa Amanda nervöst. - Jag heter faktiskt Tigris och vad vill ni? sa monstret med en raspig röst. Amanda tyckte rösten lät som om den tillhörde någon dom var väldigt förkyld. - Ursäkta, Tigris är du förkyld eller nåt? sa Amanda.

21 - Ja, jag känner mig lite krasslig faktiskt, sa Tigris. Men vad vill ni egentligen? - Jo, vi undrar om du vill hjälpa oss att skrämma Mikaela, vår väldigt elaka klasskompis? - Jo, jag hade själv en elak kattkompis, så jag vet hur det är. - Sch, jag hör fotsteg, sa Amanda. Det är Sura Sara och det ser ut som hon väntar på någon men, kom nu så går vi till Mikaela. - Hej, Mikaela, sa Lisa och log. - Vad vill du nu då? sa Mikaela elakt och log. - Dags att komma fram nu Tigris. Tigris tog ett stort kliv framåt och väste högt. - Aaaaaaaa! Vad är det där och förlåt, för allt, sa Mikaela med tårar i ögonen. Mikaela, Julia och Vendela stod bara och glodde på monstret som just nu höll på att putsa tassarna - Men, vad ska du säga till Sura Sara när hon kommer hit då, sa Mikaela som fortfarande var lite rädd efter att monstret hade kommit fram. - Jag har ingen aning men, vet du det Tigris? Hallå Tigris? - Skit i henne det var väl så att hon blev rädd för alla människor bara, sa Amanda. Kom så går vi, jag tror inte jag vill vara här längre.

22 Kapitel 9: Sanningen Lisa skyndade sig till skolan nästa morgon för att prata med Tigris om hon fortfarande skulle vara kvar. - Tigris, Tigris var är du? ropade Lisa. - Jag e här borta, ropade Tigris tillbaks. - Vart? Jag ser dig inte, ropade Lisa. - Leta då! Noga! sa Tigris och skrattade ett märkligt gulligt skratt på en sån hemsk varelse. Lisa letade och tillslut hittade hon ett litet hål i golvet där hon såg en svans som hon visste tillhörde Tigris. - Hej Tigris, bor du här? frågade Lisa. - Nej, egentligen inte men jag blev förflyttad hit, sa Tigris. - Tack för hjälpen, ursäkta om jag frågar men hur kom du hit? Jag tänkte att monster brukar väl ändå inte bo i en skolkällare eller? - Nej, jo nu ska jag berätta för dig, sa Tigris. Det var så här att jag var en helt Mjau, mjau lät det nerifrån hålet där Tigris satt och målade tassarna. - Ursäkta, mina ungar, dom är väl hungriga antar jag, sa Tigris. - Har du ungar? frågade Lisa glatt. - Ja men, nu fortsätter jag berätta hur jag hamnade här, i eran skolkällare, sa Tigris. Jo, som sagt, jag var en helt vanlig katt som lekte med mitt garnnystan i vardagsrummet när min matte kom. Hon höll på att experimentera väldigt mycket, även fast det var hennes jobb. För egentligen var hon skollärare, hon tog med mig till ett laboratorium, där togs en massa prover och andra kemigrejer, alltså sånt som ingen kan nåt om, bara dom smarta och hon är smart. Sen blev jag nedsövd och när jag vaknade upp var jag stor och hemsk. Jag kunde till och

23 med prata människospråk. Sedan visade sig det att hon jobbade på den här skolan, hon ville inte att någon skulle hitta mig så hon gömde mig här. - Men vem är din matte då? frågade Lisa. - Sara, hon som är kemilärare, sa Tigris. Hon tänkte skicka mig till Indien så fort hon fick chansen men, det fanns ett problem. Det var Alexandra, jag fick veta att hon är polis som jobbar här under ett tag. - Så om inte Alexandra skulle jobba här, så skulle du vara i Indien, sa Lisa. Men vem var det som skrev affischen och den där dikten då? - Det var Alexandra, som skrev affischen för att varna alla, men Sara skrev om den för att ingen skulle få veta nåt om mig och Sara visste att du visste om mig, så det var hon som skrev dikten för att skrämma dig. Plus det var också tack vare dig som jag inte är i Indien. - Jag vet, sa Lisa men mer hann hon inte säga förrän hon hörde att någon låste upp källardörren. Dörren öppnades och Alexandra kom in i källaren. - Lisa, vad gör du här? undrade Alexandra. - Jag pratar med Tigris, sa Lisa. - Jaså, du menar monstret som står bakom dig, och som håller på att borstar svansen, sa Alexandra. Okej, jag är polis och jag jobbar här för att Tigris är ett monster och jag försöker göra så att Tigris blir en vanlig katt igen och jag tror att jag har det rätta medlet för det. Så här Tigris drick detta. Det kan ha en smak av kaffe, men du vill väl bli normal. - Okej ge mig kaffet då, sa Tigris. Tigris drack upp vätskan och förvandlades snabbt till en katt igen. - Wow, Tigris du är en katt igen! sa Lisa med förvånad röst. - Jag vet eller hur är jag söt, men jag kan fortfarande prata, sa Tigris och jag måste ha en matte, men vem?

24 - Tigris jag är ledsen att du fortfarande kan sa Alexandra. - Sssch... avbryt inte, jag vill att Lisa ska ta hand om mig, för då kan vi snacka hela natten lång, skrek Tigris. - Vill du verkligen det?! frågade Lisa med glad röst. Jag har alltid velat ha en katt, men jag tänkte mig aldrig att den skulle kunna prata. - Nä, men ta med mig hem nu då, sa Tigris. - Kom nu så går vi upp, sa Alexandra. Alla var nöjda och när dom kom upp till korridoren såg dom flera polisbilar stå ute på skolgården och Sara satt i en av dom. - Hej, Lisa vad är det som har hänt? undrade Amanda. - Jo, jag är Tigris nya matte, och Sara var den gamla, och Alexandra är polis, sa Lisa. - Va! Är det där Tigris? Hon är ju jättesöt, men kommer du att jobba kvar här Alexandra? - Ja, det kommer jag, sa Alexandra. Från början var det inte tänkt så men, ja trivs så bra här, så jag tänker stanna kvar, vill ni ha fika? Jag bjuder. - Ja, gärna, sa tjejerna och så gick dom iväg. Med Tigris efter sig.

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här: -Hörde du ljudet? -Var inte dum nu Tom sa Tobias! Klockan ringde. Rasten var slut, dom hade sv efter. När de kom in sa sura Margareta idag ska vi skriva en bok med åtta kapitel och du Tom får hemläxa.

Läs mer

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy.

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy. Av: Signe Sundequist CC BY NC ND 2014 Kap. 1 Ljudet Mimmi satt i klassrummet och lyssnade på sin stränga magister Ulf. Det var en tråkig lektion. Då hörde Mimmi ett ljud som lät "pa pa pa". Mimmi viskade

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv. Monstret Kapitel 1- Ljuden. -Hörde du ljudet frågade Mira? -Nej sa Lisa Vilket ljud? -Det lät som ett MONSTER sa jag! Lisa är min bästa vän. Vi satt på kemilektionen med den argaste läraren. Han hette

Läs mer

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud.

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Men snart börjar dom få klarhet i det hela. Monstret

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

Om författaren. Om boken

Om författaren. Om boken av Joel Om författaren Namn Joel Ålder 10 år Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Böcker som jag inspireras av Marlons böcker. Intressen Jag gillar att göra sagor, spela datorspel och titta på tv.

Läs mer

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om författaren Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om boken Klara är elva år och har en kompis som heter Amanda. Det finns en dum kille som heter Tobias.

Läs mer

Skolmonstret. Författare och illustratör: Edvin Gustin

Skolmonstret. Författare och illustratör: Edvin Gustin Skolmonstret Författare och illustratör: Edvin Gustin 1 2 Kapitel 1 Ljudet -Hörde du ljudet sa, Totte till Tim. -Vad för ljud, jag hörde inget, sa Tim. Totte hade hört ett ljud från golvet, det var ett

Läs mer

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan.

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan. Om författaren Namn Linnéa Ålder 9 år Intresse Handboll och teater Böcker som jag inspireras av Twilight 1 Familj Min storasyster, min mamma och min pappa Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tackar

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Monstret Av Amanda Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Minna. Det hade gått ett rykte om att

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och MONSTRET AV: Freja Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och gick på skolan Röda hornet. Felicia

Läs mer

MONSTRET BOBBE AV SONJA

MONSTRET BOBBE AV SONJA MONSTRET BOBBE AV SONJA Kapitel 1: Ljuden Hilda var på väg till matsalen för att äta mat, hon var först av alla. När hon kom in såg hon bambatanterna, dom höll på med att laga maten men det såg inte ut

Läs mer

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan vände sig om. - Kan du sluta kasta pennor på mig?! fräste Johan. - Håll käften! svarade Peter. - Nej!!! - Sluta kasta pennor

Läs mer

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät "wha wha"

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät wha wha Författare: Filip Sahlberg 2014 Kapitel 1 Ljudet Alexander och Kalle var i deras hemliga kemirum i källaren. En otrevlig källare med gamla tegelväggar och avloppsvatten rör som läckte. Plötsligt hörde

Läs mer

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte locka fram monstret. Läs för att få veta mer. EBBA

Läs mer

Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea.

Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea. MONSTRET Kapitel 1- Ljuden - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea. De var på lektion i hemkunskapen. Lisa bakade

Läs mer

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa? Baksidan Moa och Alex hör konstiga ljud på vinden. Ska dom våga kolla? Den elaka klasskamraten ställer till det för dom hela tiden. Moa går och kollar och sen. Hur ska det gå? Om du vill veta så får du

Läs mer

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr.

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr. Monstret av Elsa Om författaren Namn Elsa Ålder 10 år Intressen Gymnastik och teater Familj Mamma, pappa och lillebror Husdjur Tre ökenråttor, en fisk och en kräfta Tidigare utgivna böcker Den magiska

Läs mer

Affishen Josh går till sin matte lektion och så går han förbi en afish. På afirsen står det

Affishen Josh går till sin matte lektion och så går han förbi en afish. På afirsen står det Ljuden Josh är i hemkunskaps salen och gör pannkakor med sin kompis Samuel. Josh är 13 år han går i Skogås skolan i klass 7b.Josh kompis Samuel läser receptet högt då säger Josh käften jag hör något konstigt

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan Kapitel 1: Ljudet Det var en helt vanlig dag. Erik och hans klass hade kemilektion. Plötsligt hörde Erik konstiga ljud under golvet. Erik gillade inte kemiläraren. Han var sträng och sur hela tiden. Det

Läs mer

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Hej! Hej! Jag heter Lisa och jag är 11 år. Jag går på Valnötsskolan i Malmö. Min bästa kompis heter Vera. Hon är den bästa kompis man kan ha. Hon är så snäll och

Läs mer

Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max.

Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max. monstret AV MELVIN Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max. -Vad konstigt att du hörde det Max,

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra.

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra. Den hemliga roboten Asta, Bea och Cesar har fått ett uppdrag av deras lärare Olle. Uppdraget var att de skulle hitta en bok i skolbiblioteket som Olle skulle läsa som högläsning på morgonen i klassrummet.

Läs mer

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg...

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg... Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg... Ljuden1 Kjelle hämtar mat han sätter sig och väntar på sin kompis Olof. Men när Kjelle väntar så hör han ett

Läs mer

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett MONSTRET Kap 1 LJUDEN -Hörde du ljudet, viskade Anders. -Nej det var säkert bara nån som tappade pennan, svarade Peter. Tyst i klassen ni kan få kvarsittning, ropade den stränga kemiläraren. Allt blev

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. När Anna gick till skolan så såg hon en affisch, det stod:

Kapitel 3- Affischen. När Anna gick till skolan så såg hon en affisch, det stod: Monstret Kapitel 1- ljuden. Det var en gång en tjej som hette Anna. Hon var tolv år gammal. Hennes lärare Johanna var jättesträng. Man fick inte prata på lektionen och om man kastade sudd så fick man stå

Läs mer

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Monstret Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Jag bara satt och väntade, jag var så jävla irriterad av att ingen Kunnde komma in så de kan börja

Läs mer

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Monstret #cool - Hörde du ljudet Mario nej nu kommer det igen, sa Lunde. - Sluta larva dig. Kom nu så går vi till idrotten, sa

Läs mer

Monstret Arrax Av: Evelina

Monstret Arrax Av: Evelina Monstret Arrax Av: Evelina Kapitel 1: Ljuden På Streteredsskolan var kemilektionen i full gång. Klass 4a hade lektion. Och där fanns en tjej som hette Elvira. När det var ungefär 20 minuter kvar på lektionen

Läs mer

-EMILIA!!! Brandlarmet är på. Spring ut! ropade Ella. Emilia sprang ut med jackan i handen och ställde sig vid klassen. När dom hade stått där i fem

-EMILIA!!! Brandlarmet är på. Spring ut! ropade Ella. Emilia sprang ut med jackan i handen och ställde sig vid klassen. När dom hade stått där i fem KAPITEL 1 LJUDET -EMILIA!!! Brandlarmet är på. Spring ut! ropade Ella. Emilia sprang ut med jackan i handen och ställde sig vid klassen. När dom hade stått där i fem minuter sa fröken att det bara var

Läs mer

Rädslan När Sebbe gick hem kom han och tänka på ljudet han hade hört tidigare på dagen. "Undra vad det var för ljud?"tänkte Sebbe.

Rädslan När Sebbe gick hem kom han och tänka på ljudet han hade hört tidigare på dagen. Undra vad det var för ljud?tänkte Sebbe. Ljuden Sebbe och Jacob var på väg till hemkunskapen då Sebbe hörde ett ljud. Det lät som 2 stora klor slog mot varandra jättefort! -Hörde du?sa Sebbe. -Vadå?sa Jacob frågande. -Nä det va inget,sa Sebbe.

Läs mer

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det:

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det: Monstret Kapitel 1 - Ljuden Kalle var i NO-salen och blandade färg då hörde han något stampa i källaren. Han frågade Max: - Hörde du? - Vadå? Undrade Max. - Att något stampade i källaren, sa Kalle. - Jag

Läs mer

Författare: Anton Söderström

Författare: Anton Söderström Författare: Anton Söderström Ka p 1 Ljuden -Hörde du det ljudet? -Pers klasskamrat Stina vände sig om och blängde. -Vilket ljud? Alla pratar ju. -Arga fröken Anna kollade på Per argt. -Ej, Per vad ful

Läs mer

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef.

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef. Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef Om boken Stefany på Sjölundskolan utsätter sitt liv för fara. Vad är det som

Läs mer

Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist

Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist kapitel 1 Ljudet Lina hörde något nere ifrån källaren. Hörde du ljudet? frågade Lina sin vän Annika. Vad för ljud? undrade Annika. Lina förstod att

Läs mer

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom...

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Läs denna spännande boken, läs och få reda på vad som händer, du kommer inte kunna sluta läsa. Kapitel

Läs mer

Om författaren Namn Ålder Intressen Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna Tack till Om boken

Om författaren Namn Ålder Intressen Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna Tack till Om boken Monstret av Hadeel Om författaren Namn Hadeel Ålder 10 år Intressen Skriva böcker, simma, gymnastik, bowla, pingis, cykla och att vara ute med kompisar. Böcker som jag inspireras av Amulett av Kazu Kibuishi

Läs mer

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William.

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. MONS TRET Av Eliza - Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. De fortsatta att baka. William och

Läs mer

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan!

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan! Kapitel 1 Ljuden Arga Johanna spände ögonen i både Erik och Karl. -Sluta upp med det där genast. -Men, sa Erik och Karl, vi gör ju ingenting. -Hör du det där ljudet, säger Erik till Karl. Det låter som

Läs mer

Efter kemilektion -Jag är rädd för vår kemilärare, sa Klumpen. -Jag med, svarade Lillen När de gick ut på rast så såg bara Lillen marken för Anita,

Efter kemilektion -Jag är rädd för vår kemilärare, sa Klumpen. -Jag med, svarade Lillen När de gick ut på rast så såg bara Lillen marken för Anita, Författare: Jonathan Therén 2014 Kapitel 1: Ljuden Det var ny termin och det var tråkigt att gå i skolan. -Hörde du? det låter som någon är i förrådet, sa Lillen -Nää, vadå? svarade Klumpen. -Nä, vad läbbigt

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Om författaren Namn Ålder Intresse Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna böcker Tack till Om boken

Om författaren Namn Ålder Intresse Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna böcker Tack till Om boken Om författaren Namn Kevin Ålder 9 år Intresse Sport Böcker som jag inspireras av Sportböcker Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef, Casper, Leo och Noak Om boken William upptäcker

Läs mer

Kapitel 1: Ljuden. - Ge mig den, skrek Lisa. Tuva kastade ner hennes mössa mot källaren. Lisa gick och hämtade den, då hörde hon ljudet igen...

Kapitel 1: Ljuden. - Ge mig den, skrek Lisa. Tuva kastade ner hennes mössa mot källaren. Lisa gick och hämtade den, då hörde hon ljudet igen... Baksidestext När Lisa börjar på den nya skolan är inte allt som vanligt. Hon hör konstiga ljud komma från källaren och varför är hennes nya lärare Mats så dum mot henne? Följ med Lisa när hon hoppar ner

Läs mer

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Kapitel 2 - Brevet 6-7 Kapitel 3 - Nycklarna 8-9 Kapitel 4 - En annan värld 10-11 Albin Kapitel 5 - En annorlunda vän 12-13 Kapitel 6 - Mitt uppdrag 14-15 Kapitel 7 -

Läs mer

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott. Hej! Hej! Jag heter Peter och jag är tio år. Jag går på Tallbergskolan. Det finns många snälla på våran skola, men våran vaktmästare är jag väldigt rädd för. Han ser sur ut. Jag har en bästis som heter

Läs mer

Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren?

Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren? Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren? KAPITEL 1:LJUDEN - Miranda kom!! hörde Miranda att hennes

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Conelia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 9 år. Jag har blont hår. Jag gillar att spela bandy och att rita. Min bästa vän är Wilda. Jag är mycket rädd för

Läs mer

- Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR

- Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR Monstret av Liv - Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR KOCK! - Det är fem minuter tyst, sa han.

Läs mer

Monstret Molganovitch

Monstret Molganovitch Monstret Molganovitch Av Charlie Kapitel 1: ljudet Martino var i matsalen en dag när han hörde ett konstigt ljud från köket. - Hörde du Gunnar? sa Martino. - Det är nog bara mattanten Gullbritt, sa Gunnar.

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga

Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga Monstret Av Ida Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga lärare Mats blängde surt på dom, så

Läs mer

Monstret. Av Natalia Zielinska

Monstret. Av Natalia Zielinska Monstret Av Natalia Zielinska Kapitel 1 Det är måndag och Sabina är på hemkunskap med sin bästis Alexandra. Trass Krass... - Vad var det? sa Sabina. - Vadå menar du? Fröken som pratar med Lasse? frågar

Läs mer

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? MONSTER Av Hannah ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? Det är ju tyst. röken vände sig argt och stirrade

Läs mer

Den kidnappade hunden

Den kidnappade hunden Den kidnappade hunden Lisa, Milly och Kajsa gick ner på stan med Lisas hund Blixten. Blixten var det finaste och bästa Lisa ägde och visste om. När de var på stan gick de in i en klädaffär för att kolla

Läs mer

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär 1.Hej! Hej jag heter Jakob. Jag är 9 år och går på Havsundaskolan. Jag gillar att spela fotboll och hockey. Jag älskar min t-shirt och mina jeanshorts. Vår lärare heter Kerstin, hon är så snäll. Min allra

Läs mer

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det Kapitel 1 -Hej Hej jag heter Minna. Min skola heter Santaskolan. Jag är 11 år. Min bästa kompis heter Smilla. Hon och jag har länge undrat över en dörr på skolan den tycker vi är märklig. Den ligger i

Läs mer

2014 Författare: LISU

2014 Författare: LISU 2014 Författare: LISU Kapitel 1. Ljuden -Hörde du ljudet? Alices klasskamrat Sara vände sig om. -Vilket ljud? -Det där ljudet som kom från golvet. -Hur lät det? -Typ som bom,bom...bom,bom... Längre i samtalet

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

Kraaam. Publicerat med tillstånd Kartkatastrofen Text Ingelin Angeborn Rabén & Sjögren 2009. Kartkatastrofen.indd 9 09-02-09 20.48.

Kraaam. Publicerat med tillstånd Kartkatastrofen Text Ingelin Angeborn Rabén & Sjögren 2009. Kartkatastrofen.indd 9 09-02-09 20.48. Kraaam Viktor, Vilma och jag, Viking, har bildat en hemlig klubb. Den heter AB Klant & Kompani. Det är jag som är Klant och Viktor och Vilma som är Kompani. Vi har lånat namnet från min pappas målarfirma.

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. Dagen efter gick jag i korridoren. I korridoren såg jag en affisch. På affischen stod det:

Kapitel 3- Affischen. Dagen efter gick jag i korridoren. I korridoren såg jag en affisch. På affischen stod det: Monstret Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du ljudet? Fråga Isa. - Nej, vilket ljud? Undrade min bästa kompis Lisa. - Det lät som ett MOSTER! Utbrast Isa. - Åh! Små pluttarna tror på monster, sa dumma dumma dumma

Läs mer

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Kap 1 hej Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Min bästa vän heter Emil, Emil gillar fotboll och innebandy.

Läs mer

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM AV NILS ÅKERBLOM KAPITEL 1 Skolan börjar Hej jag heter Joel Nilsson. Jag är 10 år och gillar att spela fotboll. Jag går på Talbacka skolan. Jag har ganska mörkt hår och är 140 cm lång. Jag har en kompis

Läs mer

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats. Kapitel 1 hej Jag heter Eric Knutson och är 9 år. Jag har ljust hår och jag är ganska kort jag gillar att spela fotboll och innebandy. Min mamma heter Karin och hon har också har just hår. Min pappa heter

Läs mer

Vad var det för något? Varför var den här? Vem var det som ville ha hennes uppmärksamhet? Ville den göra henne illa? Therese hade så många frågor,

Vad var det för något? Varför var den här? Vem var det som ville ha hennes uppmärksamhet? Ville den göra henne illa? Therese hade så många frågor, Vad var det för något? Varför var den här? Vem var det som ville ha hennes uppmärksamhet? Ville den göra henne illa? Therese hade så många frågor, kommer hon nånsin få veta sanningen!? Kapitel 1: Ljudet

Läs mer

Malin puffade till Annie och sa lycka till, Malin är Annies bästa vän.

Malin puffade till Annie och sa lycka till, Malin är Annies bästa vän. Monstret Kapitel 1 Annie du är sen! skrek Emily. De..det var inte meningen min väckarklocka ringde inte, sa Annie. Du är faktist 13 och verkar inte kunna hålla tiden!!! Skrek Emily. Jag orkar inte höra

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Elias hämtar böckerna i biblioteket när han får syn på det hemska monstret. Elaka läraren Margit är hemlig och försöker bli av med både Elias och

Elias hämtar böckerna i biblioteket när han får syn på det hemska monstret. Elaka läraren Margit är hemlig och försöker bli av med både Elias och Elias hämtar böckerna i biblioteket när han får syn på det hemska monstret. Elaka läraren Margit är hemlig och försöker bli av med både Elias och monstret. MEN VEM ÄGER MONSTRET EGENTLIGEN? Monstret Kapitel

Läs mer

Av: Lalo Kader. Monstret herr Pixel

Av: Lalo Kader. Monstret herr Pixel Av: Lalo Kader Monstret herr Pixel Kapitel 1:ljuden En gång när Morgan skulle hämta sin mat hörde han ett konstigt ljud ifrån bambaköket. - Hörde du ljudet Zlatanovic, sa Morgan. - Nej, det är säkert den

Läs mer

Lova hörde ljudet igen. Det låter som om dom där fötter dansar runt på rören.

Lova hörde ljudet igen. Det låter som om dom där fötter dansar runt på rören. Lova är i kemisalen. De har fått en ganska svår uppgift, så man måste konsentrera sig. Hon tittade på tavlan. Då hörde hon något ljud från golvet. Det lät som om något stort men ändå inte. Det lät nästan

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan. Av Agaton Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan. Hon är gammal och hon har stora tänder. Vi går på

Läs mer

- Tack, sa jag och gick och satte mig på en ledig plats bredvid en tjej längst fram som luktade parfym.

- Tack, sa jag och gick och satte mig på en ledig plats bredvid en tjej längst fram som luktade parfym. A4 Varför just jag? När jag kom in i klassrummet kände jag att det här var helt fel. Alla tittade på mig. Jag blev stående i dörröppningen medan kvinnan framme vid tavlan började prata. - Åh, hej! Det

Läs mer

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars Författare Anton Rönnqvist 2014 Kapitel 1: Ljudet: Wille och Jack satt och åt. Plötsligt hörde Wille ett ljud. Det skrämde honom men ingen annan verkade ha hört ljudet. Wille frågade sin bästa vän Jack.

Läs mer

Monstret. Författare William Andrén. Illustratör William Andrén

Monstret. Författare William Andrén. Illustratör William Andrén Monstret Författare William Andrén Illustratör William Andrén Kapitel 1:ljudet -Hörde du det,sa Eddie. -Vadå? sa Eddie. -Det var bara nog min fantasi Eddie och Simon är inne i matsalen och äter köttfärssås

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

Om författaren. Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin

Om författaren. Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin Monstret av Philip Om författaren Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin Om boken Boken handlar om en kille som heter Axel. Axel har

Läs mer

Axel är i klassrummet och räknar matte.men sen hör han ett konstigt ljud som gör honom rädd. Axel frågar om nån annan hörde det men ingen svarar...

Axel är i klassrummet och räknar matte.men sen hör han ett konstigt ljud som gör honom rädd. Axel frågar om nån annan hörde det men ingen svarar... Axel är i klassrummet och räknar matte.men sen hör han ett konstigt ljud som gör honom rädd. Axel frågar om nån annan hörde det men ingen svarar... Kapitel 1 ljuden -Hörde du det där? frågade Axel. -Vadå?

Läs mer

Monstret. Av:Simon Wikell

Monstret. Av:Simon Wikell Monstret Av:Simon Wikell Kapitel1: Ljudet När Karl var hos skolsystern så hörde han något konstigt ljud. -Hörde du? sa Karl till skolsystern. Skolsystern tittade frågande på Karl. Karl ryste, han blev

Läs mer

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började Blodfrost Värsta samtalet jag någonsin fått. Det hände den 19 december. Jag kunde inte göra någonting, allt stannade, allt hände så snabbt. Dom berättade att han var död, och allt började så här: Det var

Läs mer

Kap1 Ljuden. -Vad var det där?

Kap1 Ljuden. -Vad var det där? Kap1 Ljuden -Vad var det där? -Jag vet inte jag hörde inget! sa Alladin. -Men... -Glöm det. Det var nog bara Christer vaktmästaren som röjer runt i källaren -Simon!! ropade arga Bea. Nu är du tyst och

Läs mer

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren Den magiska dörren Wilma Fahlgren KAPITEL 1 Jag heter Ebba och jag är 9år. Jag gillar att spela innebandy och handboll. Jag har 2 syskon som heter Erik och Alva, min mamma heter Karin och min pappa heter

Läs mer

Greverts bästa kompis heter Robert fast han kallas för Kossan för att han är så tjock. Kossan är också åtta år. Nu är Grevert och Kossan i kemisalen.

Greverts bästa kompis heter Robert fast han kallas för Kossan för att han är så tjock. Kossan är också åtta år. Nu är Grevert och Kossan i kemisalen. Kapitel 1 ljuden: -Hörde du ljudet? Det låter som en apa sa Grevert. - Nej vadå? Sa Kossan. -Nej det var inget sa Grevert. Det var under kemitimmen som Grevert hörde konstiga ljud från golvet. Grevert

Läs mer

Monstret Av: Emil Jöfelt

Monstret Av: Emil Jöfelt Monstret Av: Emil Jöfelt Kapitel 1:Ljuden -Hörde du ljudet? sa Morgan. Morgans klasskamrat Totto vände sig om och blängde. -Vilket ljud? Alla pratar ju, sa Totto. Arga Polly spände ögonen i både Morgan

Läs mer

Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster.

Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster. Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster. Hur ska han säga till de andra att det var ett monster i

Läs mer

Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det

Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det lät som fågelkvitter Bert jobba nu. Anton jag är hungrig

Läs mer

Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden

Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden Kalle författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden 1 2 Kapitel 1 hörde du ljudet? Hörde du ljudet sa Kalle till sin kompis Hansa? Vilket ljud det pratas ju bara svarade Hansa! Då vände sig läraren

Läs mer

Monstret! Författare: Moa Larsen 2014

Monstret! Författare: Moa Larsen 2014 Monstret! Författare: Moa Larsen 2014 Kapitel 1. Ljuden Bella hade hemkunskap. Hon satt bredvid Ebba, Bellas bästa vän. Bella hade nyss börjat i sjuan, så de kände inte så många. Men några kände de, som

Läs mer

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något. Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Julia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 8 år, jag tycker om att ha vänner. Min favoritfärg är turkos och svart.jag har många kompisar på min skola. Mina kompisar heter Albin,

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma.

Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma. ! Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma. Hans pappa dog i en bilolycka för två år sen. Emil kan ej

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina. Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina. Kapitel 2 - Brevet. Sid:6-7 Kapitel 3 - Nycklarna. Sid:8-9 Kapitel 4 - En annan värld. Sid:10-11

Läs mer

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det: En helt vanlig dag Hej! Jag heter Emma. Jag är 10 år. Jag går på Heliås skola. Min bästa kompis heter Anna. Jag har långt brunt hår och 10 fräknar. Min bästa kompis Anna har rött hår och svarta slingor

Läs mer

Kapitel 1. Kattungen. "Nu går jag till skolan!" sa jag. "Hej då! " "Hej då Bella!". När jag gick ut såg jag en snöflinga, jag tog den med min vante.

Kapitel 1. Kattungen. Nu går jag till skolan! sa jag. Hej då!  Hej då Bella!. När jag gick ut såg jag en snöflinga, jag tog den med min vante. Guldskatten Kapitel 1 Kattungen Klockan var halv 7 på morgonen. Idag var det 12/1. Jag skulle flytta. Fast egentligen ville jag inte flytta. Väckarklockan ringde, och jag gick upp ur sängen och tog på

Läs mer

MONSTRET KASPER SANDBERG.

MONSTRET KASPER SANDBERG. MONSTRET AV KASPER SANDBERG. KAPITEL : 1 LJUDET. - Hörde du det där konstiga ljudet, undrade Sixten? - Nej, sa Max. Varför skulle jag det? - För att det var ganska högljutt, sa jag. Vi var mitt i en kemilektion

Läs mer

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET: ANGELINA SJÖBERG Kapitel 1 I SKOLAN Hej! Jag heter Lina och jag är 10 år och jag går på Nivirena skolan. Min bästa kompis heter Alice. Jag har långt brunt hår och jag är 1,37 meter hög. Jag är rädd för

Läs mer