Avtal/överenskommelse för leverans till K- samsök

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Avtal/överenskommelse för leverans till K- samsök"

Transkript

1 Avtal/överenskommelse Datum Dnr Avdelning Informationsavdelningen Enhet Informationsutveckling/Ksamsök Författare Johan Carlström Avtal/överenskommelse för leverans till K- samsök Detta är ett avtal/överenskommelse mellan nedanstående parter avseende data som levereras till webservicen K-samsök. Riksantikvarieämbetet: Organisationsnummer: Adress: Telefon: E-post: Namn på person: Titel/roll: Telefon: E-post: Namn på institution: Organisationsnummer: Adress: Telefon: E-post: Namn på person: Titel/roll: Telefon: E-post: 1 (9)

2 Syfte Syftet med detta avtal/överenskommelse är att klargöra ansvarsfördelningen mellan Riksantikvarieämbetet och den som ansluter sig till K-samsök i egenskap av informationsförvaltare (nedan kallad IF). En IF kan vara t ex ett museum, arkiv eller bibliotek, en hembygdsförening, myndighet eller annan aktör som vill bidra med kulturarvsinformation. Bakgrund Riksantikvarieämbetet tillhandahåller K-samsök som är en teknisk infrastruktur som skördar data från anslutna databaser/informationsmängder och tillgängliggör dem för andra att bygga applikationer på via ett API. K-samsök är en webservice vars huvudsyfte är att göra kulturarvsinformation maximalt tillgänglig. Det finns ingen exakt definition av vad som avses med kulturarvsinformation utan det är en fråga att avgöra från fall till fall. En grundläggande idé med K-samsök är att informationen ska tillgängliggöras så fritt och generöst som möjligt för applikationsutvecklare och i slutänden allmänheten och forskarsamhället. Tanken med K-samsök är att även kommersiella aktörer ska kunna bygga applikationer på den tillgängliga informationen. IF uppmuntras därför att tydligt märka sina data med så fria användarvillkor som möjligt. På det viset kan de användas på fler och nyskapande sätt och bland annat stimulera fler aktörer att bygga intressanta applikationer för lärande, kunskapsutveckling och tillväxt. K-samsök förutsätter att IF korrekt tillämpar Upphovsrättslagen (URL). Riksantikvarieämbetet accepterar inte att IF hävdar upphovsrätt till exempelvis material som inte kan skyddas enligt URL, som är så gammalt att skyddstiden löpt ut eller som tillhör annan part (där IF inte har rättigheterna att sprida materialet vidare). 2 (9)

3 Parternas rättigheter och skyldigheter Data som levereras till K-samsök görs tillgänglig för tredje part via ett API. För att detta ska vara möjligt ger IF Riksantikvarieämbetet en global och ickeexklusiv rätt att tillgängliggöra, överföra, distribuera och visa den skördade informationen via nämnda API. API För att kunna bygga applikationer på K-samsök krävs en API-nyckel som tillhandahålls av Riksantikvarieämbetet. Detta innebär att Riksantikvarieämbetet har en viss kontroll över hur informationen i K- samsök används. Riksantikvarieämbetet kommer att kommunicera vilka som använder API:et via IF garanterar att: samtliga rättigheter för det material som tillgängliggörs har klarerats i enlighet med URL och PUL IF har märkt upp sitt material så att det blir tydligt mot Riksantikvarieämbetet och tredje part hur detta får användas och vidareutnyttjas. IF har rutiner för att ta emot och ta tillvara kommentarer och besvara frågor kring sin information. IF informerar Riksantikvarieämbetet minst 2 veckor i förväg gällande förändringar som påverkar hur informationen och länkar fungerar i K-samsök. Om det sker förändringar i IF databas som leder till att länkar (till bilder eller källor) slutar fungera ska IF åtgärda detta inom skälig tid. IF ensamt och fullständigt ansvarar för alla skador som kan orsakas Riksantikvarieämbetet såväl som tredje part till följd av eventuella felaktigheter, tekniska eller kvalitativa brister i den information som tillgängliggörs genom K-samsök. IF ensamt och fullständigt ansvarar för alla skador som kan orsakas Riksantikvarieämbetet såväl som tredje part till följd av eventuell rättslig kränkning. IF via gränssnittet för tjänstebeskrivningar håller informationen kring vem som är ansvarig och beskrivningen av tjänster uppdaterad. 3 (9)

4 Riksantikvarieämbetets garanterar att: Det finns en stabil teknisk miljö med övervakning under kontorstid (10 timmar/dag 5 dagar/vecka) Systemet löpande underhålls och uppdateras. Informationen görs tillgänglig via Kringla ( och Platsr ( Informationen levereras till Europeana (se nedan) Rätt till materialet K-samsök möjliggör uppmärkning av rättigheter på objektsnivå och Riksantikvarieämbetet uppmanar IF att märka upp sina objekt för att tydliggöra vad tillämpningsutvecklare och andra användare får göra med dessa. Följande går att välja: Full upphovsrätt Creative Commons (6 olika licenser 1 ) Public Domain Mark 2 Okänd (inklusive Orphan works) Med Orphan works menas material utan känd upphovsman. För att materialet ska kunnas visas genom K-samsök ska IF ha rätt att sprida materialet. IF ansvarar för bedömningen av om materialet kan spridas utan att upphovsrätten kränks. Det finns möjlighet att märka upp metadata samt tillhörande bilder i samma objekt med olika licenser. Objekt som inte märks upp av IF kommer automatiskt att få märkningen okänd via den centrala porten. Det innebär begränsad tillgänglighet och användbarhet för användarna och tredjepartsutvecklare. All data som levereras (inklusive objekt med okänd status och med full upphovsrätt) får användas av K-samsökskretsen (dvs de som levererar data) i egna applikationer Creative Commons märkning för material utan upphovsrätt, t ex äldre fotografier där skyddstiden gått ut. Märkningen har ingen juridisk funktion. Läs mer 4 (9)

5 K-samsök lagrar inga bildfiler, dock finns möjlighet att bifoga sökvägar till bilder för inlänkning i applikationer. När objekt visas via K-samsök ska det om möjligt finnas en hänvisning med namn på IF och länk till källan. För mobila tjänster med begränsat gränssnitt kan detta dock vara svårt att garantera. Leverans till Europeana Informationen i K-samsök levereras vidare till Europeana. Vill IF inte leverera data till Europeana ska detta meddelas Riksantikvarieämbetet före leverans till K-samsök. Leverans till Europeana regleras av ett vid varje tid gällande avtal mellan Europeana och Riksantikvarieämbetet (se fotnot) 3. Giltighetstid Detta avtal/överenskommelse gäller tills vidare. Ändringar i avtalet/överenskommelsen Sker ändringar i avtalet/överenskommelsen kommer ett nytt avtal/överenskommelse att skickas ut för påskrift. Detta avtal/överenskommelse upphör i o m undertecknande av det nya avtalet/överenskommelsen. Skrivs inte det nya avtalet/överenskommelsen under är det likställt med att IF inte längre vill leverera data till K-samsök (se Avslutande av detta avtal/överenskommelse nedan). Tvist Alt. 1, privat Tvist mellan parterna ska i första hand lösas genom förhandling. För det fall förhandling inte löser tvisten, kan tvisten avgöras i allmän domstol. Alt 2, statlig Tvister rörande tolkning eller tillämpning av denna överenskommelse ska i första hand lösas genom förhandling mellan Parterna. Kan Parterna inte (9)

6 enas inom sex veckor från det att någon av Parterna skriftligen påkallat förhandling ska frågan slutligen avhandlas av myndigheternas respektive ledning, om annat inte bestäms. Om detta inte leder till något resultat kan en part begära att tvisten avgörs av förlikningsmän. Vardera parten utser därvid inom en vecka en förlikningsman och dessa en tredje. Parterna förbinder sig att följa det utslag som majoriteten av förlikningsmännen kommer fram till och den fördelning av kostnaden för tvisten som förlikningsmännen bestämmer. Avslutande av detta avtal/överenskommelse IF kan när som helst avbryta leverans till K-samsök med en uppsägningstid på 30 kalenderdagar. Detta ska ske skriftligen, undertecknad av firmatecknare eller motsvarande. Efter det kommer Riksantikvarieämbetet att inom 4 veckor radera den skördade informationen från K-samsök. Vid avslutande av detta avtal/överenskommelse kommer K-samsök avsluta eventuell leverans av IF:s information till Europeana. Riksantikvarieämbetet har rätt att utan förvarning helt eller delvis radera en IF:s information om den bryter mot avtalet/överenskommelsen eller av andra skäl bedöms olämplig eller opassande. Riksantikvarieämbetet kan även helt eller delvis radera en IF:s information om inte trasiga länkar åtgärdas inom skälig tid. Vid missbruk kan Riksantikvarieämbetet komma att begränsa tillgången till API:et via enskilda API-nycklar. Denna överenskommelse/detta avtal har upprättats i två exemplar varav parterna tagit var sitt. 6 (9)

7 Datum Datum Informationsförvaltare Riksantikvarieämbetet Bilaga 1 Ordlista Ord Förklaring ABM API Central växel Förkortning för Arkiv Bibliotek Museum Förkortning för Application Programming Interface. Regler för hur ett program kan kommunicera med andra program. Innehåller verktyg/byggstenar för att utveckla applikationer/tillämpningar. Skördar data och levererar sökresultat till tillämpningar. Creative Commons En licens där upphovsrättsägaren kan välja hur andra får använda materialet. Läs mer på Databas Ett system som registrerar en viss avgränsad mängd kulturarvsinformation, t ex en museisamling eller ett register över byggnader. Index Register med den information som K- samsök har skördat från informationsförvaltarna. Informationsförvaltare (IF) T ex museum, arkiv eller bibliotek som förvaltar kulturarvsinformation och tillgängliggör den via Internet. Kulturarvsinformation Alla data av den typ som levereras till K- samsök. Kan vara fotografier, information 7 (9)

8 om fornlämningar och byggnader, beskrivningar av föremål på ett museum. Lokal port Programvaran för att kunna leverera data till K-samsök. I begreppet innefattas också den del av en informationsförvaltares databas som matchar parametrarna i protokollet mot fälten i databasen. Kan även kallas lokalnod. Orphan works Ett verk där upphovsmannen är okänd eller är svår att fastställa. Personuppgiftslagen Lag (1998:204) vars syfte är att skydda mot (PUL) integritets kränkning genom behandling av personuppgifter. Läs mer på Protokoll En uppsättning regler för hur två eller flera program ska kommunicera med varandra. Public Domain Ett begrepp i amerikansk lagstiftning gällande verk som är fria att använda, även kommersiellt. Kan vara t ex verk där skyddstiden är utgången eller där upphovsrättsägaren har valt att tillgängliggöra verket på detta sätt. Begreppet finns inte i svensk lagstiftning. SOCH (Swedish Open engelska namnet på K-samsöks tekniska kärna. Cultural Heritage) Tillämpning/ Applikation Praktisk användning av K-samsöks webservice för t ex webb eller mobil. Tillämpningsutvecklare Företag eller organisation som utvecklar t ex en webbplats baserat på K-samsök. URL Upphovsrättslagen (1960:729) URI Förkortning av Uniform Resource Identifier och är en sträng tecken som används för att 8 (9)

9 Web 2.0 Webbplats Webservice identifiera en resurs, t ex på Internet. En URL (Uniform Resource Locator, dvs en webbadress) är ett exempel på en URI. Uttryck som används för webbplatser som ger användarna stora möjligheter till interaktion och samarbete. Hemsida på Internet En webservice är ett program som identifieras med en URI och vars gränssnitt och bindningar kan definieras, beskrivas och upptäckas som XML-föremål. En webservice stödjer direktinteraktion med andra programagenter med hjälp av XMLbaserade meddelanden som utbyts via Internetbaserade protokoll (8)

Avtal/överenskommelse för leverans till K- samsök

Avtal/överenskommelse för leverans till K- samsök Avtal/överenskommelse Datum 2012-10-** Dnr 159-1562-2012 Avdelning Informationsavdelningen Enhet Enheten för informationsutveckling Författare Johan Carlström Avtal/överenskommelse för leverans till K-

Läs mer

Avtal/överenskommelse för leverans till K- samsök

Avtal/överenskommelse för leverans till K- samsök Avtal/överenskommelse Datum 2012-06-** Dnr 159-1562-2012 Avdelning Informationsavdelningen Enhet Informationsutveckling/Ksamsök Författare Johan Carlström Avtal/överenskommelse för leverans till K- samsök

Läs mer

Avrop - E-förvaltningsstödjande tjänster 2010

Avrop - E-förvaltningsstödjande tjänster 2010 Datum 2013-10-08 Dnr 2.1.1-2919-2013 Version 1.0 Avdelning Informationsavdelningen Enhet Enheten för informationsutveckling Författare Johan Carlström, Lars Lundqvist Avrop - E-förvaltningsstödjande tjänster

Läs mer

Ansökningsblankett för projekt inom Kulturarvslyftet

Ansökningsblankett för projekt inom Kulturarvslyftet Ansökningsblankett för projekt inom Kulturarvslyftet Anvisningar till ansökningsblanketten finns i Bilaga 1. Sökande/anordnare 1. Namn på anordnaren/arbetsgivaren 2. Anordnarens verksamhet inom kulturarvsområdet

Läs mer

2.3 För att ditt medlemskap skall beviljas måste du vara över 18 år och vara registrerad kund på Webbplatsen

2.3 För att ditt medlemskap skall beviljas måste du vara över 18 år och vara registrerad kund på Webbplatsen ALLMÄNNA VILLKOR FÖR SVENSKA SPELS MEDLEMSTJÄNSTER 1. ALLMÄNT 1.1 Detta avtal fastställer villkoren ( Allmänna Villkor ) för AB Svenska Spels ( Svenska Spel ) tillhandahållande av interaktiva tjänster

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR ILLUSIONEN

ANVÄNDARVILLKOR ILLUSIONEN ANVÄNDARVILLKOR ILLUSIONEN Välkommen till Illusionen! Tack för att du använder Illusionen som tillhandahålls av Fotboll 2000. Detta är villkoren för användning av denna webbplats och programvara, bilder,

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR. 1. Allmänt. 2. Tjänsten och villkor för tillträde till denna

ANVÄNDARVILLKOR. 1. Allmänt. 2. Tjänsten och villkor för tillträde till denna ANVÄNDARVILLKOR 1. Allmänt 1.1 Dessa användarvillkor ( Användarvillkoren ) gäller när du som användare ( Användare ) ingår avtal ( Avtalet ) med M.C. WITTE of Sweden AB, org. nr 556871-4298, med adress

Läs mer

Användarvillkor för Folkets Väder

Användarvillkor för Folkets Väder Användarvillkor för Folkets Väder Avtalsparter m.m. 1. Dessa användarvillkor gäller mellan Folkets Väder AB, (nedan kallad FV ) och den person (nedan kallad Användaren ) som använder FV:s internetbaserade

Läs mer

IDkollens Användarvillkor

IDkollens Användarvillkor IDkollens Användarvillkor Gäller från och med 2018-05-23 Tack för att du har valt IDkollen och ett extra stort tack för att du tar dig tid att noggrant läsa igenom våra användarvillkor. Vi vill börja med

Läs mer

Visma Utvecklarpaket för eget bruk

Visma Utvecklarpaket för eget bruk Visma Utvecklarpaket för eget bruk Tack för ditt intresse att köpa Visma Utvecklarpaket för eget bruk. Bifogat med detta e-brev finns vårt avtal med tillhörande bilagor. Visma Spcs är en av Sveriges största

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL Version, 2015-05-07 Dessa användarvillkor gäller för Licenstagares användning av digitala produkter och tjänster vilka tillhandahålls

Läs mer

Lathund för webbpublicering av bilder

Lathund för webbpublicering av bilder Lathund för webbpublicering av bilder Innehåll Lathund för webbpublicering av bilder... 1 Vilka bilder får du publicera på webben?... 2 Bilder på Google... 3 Creative Commons bilder... 4 Bilder utan upphovsrätt

Läs mer

Villkor för kommunens användning av GeoVy och behandling av personuppgifter för Lantmäteriets räkning

Villkor för kommunens användning av GeoVy och behandling av personuppgifter för Lantmäteriets räkning Villkor för kommunens användning av GeoVy och behandling av personuppgifter för Lantmäteriets räkning Antagna av Lantmäteriet februari 2017. Dnr 106-2017/687 1. BAKGRUND 1.1 Ansvaret för fastighetsbildningsverksamheten

Läs mer

Integritetspolicy för webbplats

Integritetspolicy för webbplats Integritetspolicy för webbplats Euromaster förbinder sig att skydda integriteten för användare och besökare på webbplatsen. Detta dokument beskriver Euromasters rutiner för de personuppgifter som företaget

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR. 1. GODKÄNNANDE.

ANVÄNDARVILLKOR. 1. GODKÄNNANDE. Senaste revision 2012-09-01 ANVÄNDARVILLKOR. Sport3x med webbadress www.sport3x.se 1. GODKÄNNANDE. 1.1 Sport3x administrerar Webbsida ("Sport3x") med adress www.sport3x.se och den tjänst som där tillhandahålls

Läs mer

ÖVERENSKOMMELSE ANGÅENDE DELTAGANDE I LIBRIS SAMKATALOG

ÖVERENSKOMMELSE ANGÅENDE DELTAGANDE I LIBRIS SAMKATALOG ÖVERENSKOMMELSE ANGÅENDE DELTAGANDE I LIBRIS SAMKATALOG UTKAST VERSION 1:6 för internt bruk 1 Parter Kungl. biblioteket (härefter benämnt KB ), Organisationsnummer: 202100-1710, Box 5039, 102 41 Stockholm,

Läs mer

Licens för användning av Arbetsförmedlingens API för lediga jobb

Licens för användning av Arbetsförmedlingens API för lediga jobb Sida: 0 av 5 Licens för användning av Arbetsförmedlingens API för lediga jobb Version 1.0 Sida: 1 av 5 Innehållsförteckning Bakgrund... 2 1. Licens... 2 2. Immateriella rättigheter... 2 3. Personuppgiftsbehandling...

Läs mer

WEBBPLATSENS TILLGÄNGLIGHET

WEBBPLATSENS TILLGÄNGLIGHET Friskrivningsklausul: WEBBPLATSENS TILLGÄNGLIGHET Under tiden som webbplatsen förbereds kan vissa tekniska problem uppstå som ligger utanför vår kontroll och vi kan därför inte garantera att du vid alla

Läs mer

Datakursen PRO Veberöd våren 2011 internet

Datakursen PRO Veberöd våren 2011 internet Datakursen PRO Veberöd våren 2011 internet 3 Internet Detta kapitel presenteras det världsomspännande datanätet Internet. Här beskrivs bakgrunden till Internet och Internets uppkomst. Dessutom presenteras

Läs mer

KS 10 9 APRIL 2014. Öppna data i Uppsala kommun. Kommunstyrelsen. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta

KS 10 9 APRIL 2014. Öppna data i Uppsala kommun. Kommunstyrelsen. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta KS 10 9 APRIL 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Duvner Sara Landström Huss Maria Datum 2014-04-01 Diarienummer KSN-2014-0323 Kommunstyrelsen Öppna data i Uppsala kommun Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Myndigheternas tillämpning av PSI-direktivet

Myndigheternas tillämpning av PSI-direktivet Myndigheternas tillämpning av PSI-direktivet Hans Sundström LISA 2007-05-14 EU:s strategi - tillväxt och konkurrenskraft En ökad informationstillgänglighet till offentlig information har ofta framhållits

Läs mer

Allmänna villkor Allmänna användarvillkor för Yobeeda AB, http://www.yobeeda.com Senast ändrade 2014-07-01

Allmänna villkor Allmänna användarvillkor för Yobeeda AB, http://www.yobeeda.com Senast ändrade 2014-07-01 Allmänna villkor Allmänna användarvillkor för Yobeeda AB, http://www.yobeeda.com Senast ändrade 2014-07-01 De allmänna användarvillkoren ("Användarvillkor") finns tillgängliga på webbplatsen http://www.yobeeda.com

Läs mer

Policy för Linnéuniversitetets publicering av digitalt undervisningsmaterial

Policy för Linnéuniversitetets publicering av digitalt undervisningsmaterial Dnr. LNU 2014/82-1.1 Policydokument Policy för Linnéuniversitetets publicering av digitalt undervisningsmaterial Universitetsbiblioteket 2014-02-11 Policy för Linnéuniversitetets publicering av digitalt

Läs mer

Avtal om Kundens användning av tjänsten Video- och distansmöte

Avtal om Kundens användning av tjänsten Video- och distansmöte Avtal om Kundens användning av tjänsten Video- och distansmöte Bilaga 1 - Specifikation av tjänsten Videooch distansmöte Innehåll 1. Inledning... 3 2. Bakgrund... 3 2.1 Referenser... 3 2.2 Definitioner...

Läs mer

ANVÄNDNINGSVILLKOR. Läs igenom dessa villkor noggrant innan du använder denna webbplats.

ANVÄNDNINGSVILLKOR. Läs igenom dessa villkor noggrant innan du använder denna webbplats. ANVÄNDNINGSVILLKOR Läs igenom dessa villkor noggrant innan du använder denna webbplats. Genworth Financial-gruppen av företag som erbjuder försäkrings- och finanstjänster ("Genworth Financial") tillhandahåller

Läs mer

Checklista samlingssystem

Checklista samlingssystem Checklista samlingssystem I samlingssystem/samlingsdatabaser hanterar man digital information om de objekt som en kulturarvsinstitution förvaltar. Samlingssystem används främst för intern hantering av

Läs mer

Creative Commons. en guide för lärare. En guide för lärare

Creative Commons. en guide för lärare. En guide för lärare Plastic globes at the Museum für Kommunikation, Berlin av Tup Wanders http://www.flickr.com/photos/tupwanders/79476476/ en guide för lärare Creative Commons En guide för lärare 1 Creative Commons Vad är

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDANDE AV TYRA. 1. Allmänt

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDANDE AV TYRA. 1. Allmänt ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDANDE AV TYRA 1. Allmänt Bayou AB ( Bayou ) tillhandahåller tjänsten Tyra ( Tyra ). Tyra är ett verktyg avsedd för förskola och föräldrar till barn i förskola ( Skolan ). Genom

Läs mer

Licens till öppen källkod från Europeiska Unionen

Licens till öppen källkod från Europeiska Unionen Licens till öppen källkod från Europeiska Unionen V.1.0 EUPL Europeiska gemenskapen 2007 Denna licens till öppen källkod från Europeiska Unionen, ("EUPL") 1, avser det verk eller den programvara (enligt

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier

Riktlinjer för sociala medier Riktlinjer för sociala medier Universitetsförvaltningen Kommunikationsavdelningen Dnr 1-92/2018 (Ersätter Dnr 1880/2012-010) Version 2.0 Gäller från och med 2018-12-14 Riktlinjer för sociala medier Innehåll

Läs mer

Internets historia Tillämpningar

Internets historia Tillämpningar 1 Internets historia Redan i slutet på 1960-talet utvecklade amerikanska försvaret, det program som ligger till grund för Internet. Syftet var att skapa ett decentraliserat kommunikationssystem som skulle

Läs mer

Riktlinjer för bildhantering

Riktlinjer för bildhantering Kommunledningskontoret Anna Sandström, 0531-52 60 25 anna.sandstrom@bengtsfors.se RIKTLINJER Antagen av Kommunstyrelsen 1(5) Riktlinjer för bildhantering Bilagor: 1. Tillgänglighet vid bildpublicering

Läs mer

Begreppet Användare avser en registrerad användare av systemet och finns kopplad till ett eller flera Företag.

Begreppet Användare avser en registrerad användare av systemet och finns kopplad till ett eller flera Företag. Användarvillkor företag Dokumentversion: 201804 Senast ändrad: April 2018 Parter med organisationsnummer 556217-5157, adress, hädanefter under benämning PromikBook. Avtalet gäller mellan PromikBook och

Läs mer

Upphovsrätt och fotografier

Upphovsrätt och fotografier Växjö, Utvandrarnas Hus 1 februari 2010 Upphovsrätt och fotografier Catharina Ekdahl, förbundsjurist Liten meny Upphovsrätt och fotografier Om att teckna avtal med fotografer Om människor på bild Befintliga

Läs mer

BILAGA 1 Användarvillkor för ledningsägare

BILAGA 1 Användarvillkor för ledningsägare Dokumenttyp Datum. Sida Vår referens D-nr: 07-6365 2015-04-14 1 (5) Version C BILAGA 1 Användarvillkor för ledningsägare Användarvillkor för Ledningskollen.se Ledningskollen.se är en webbtjänst som syftar

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal

Personuppgiftsbiträdesavtal Personuppgiftsbiträdesavtal 1. Parter 1. Du ( Kunden ) som användare av tjänsten, nedan benämnd Personuppgiftsansvarige ; och 2. Rule Communication Nordic AB, org. Nr 556740-1293, med adress Kammakargatan

Läs mer

Genom att använda Tjänsterna godkänner användaren dessa Användarvillkor och förbinder dig att följa dem.

Genom att använda Tjänsterna godkänner användaren dessa Användarvillkor och förbinder dig att följa dem. Användarvillkor för nyttjande av Pre-Market och Pre-Market-Light Dessa allmänna villkor ( Användarvillkor ) reglerar tillsammans med övriga villkor som finns på Norbans webbplats (www.norban.se) såsom

Läs mer

Tack för att du använder Vanderbilts webbplats. Vi vill nedan upplysa dig som användare av Vanderbilts webbplats om våra användarvillkor.

Tack för att du använder Vanderbilts webbplats. Vi vill nedan upplysa dig som användare av Vanderbilts webbplats om våra användarvillkor. Tack för att du använder Vanderbilts webbplats. Vi vill nedan upplysa dig som användare av Vanderbilts webbplats om våra användarvillkor. 1. Omfattning 2. Tjänster 3. Registrering, lösenord 4. Rätten att

Läs mer

Dataskyddspolicy

Dataskyddspolicy Vårt dataskyddsarbete För att vi på Noas Sweden ska kunna bedriva vår verksamhet behöver vi behandla personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och vi eftersträvar en hög nivå på säkerheten

Läs mer

E-delegationen. Riktlinjer för statliga myndigheters användning av sociala medier ur ett rättsligt perspektiv. Vad behövs.

E-delegationen. Riktlinjer för statliga myndigheters användning av sociala medier ur ett rättsligt perspektiv. Vad behövs. Riktlinjer för statliga myndigheters användning av sociala medier ur ett rättsligt perspektiv Johan Bålman Myndigheterna medverkar på olika nivåer Delegationen beslutar generaldirektörerna Arbetsgruppen

Läs mer

Creative Commons Erkännande_DelaPåSammaVillkor

Creative Commons Erkännande_DelaPåSammaVillkor Creative Commons Erkännande_DelaPåSammaVillkor Genom att nyttja Licensrättigheterna (definierade nedan), accepterar och godkänner Du att Du är bunden av villkoren i denna Creative Commons Erkännande- DelaPåSammaVillkor

Läs mer

TaxiPro24.se, är en tjänst för dig som vill optimera ditt åkeri med schemaläggning & passbokning via webben!

TaxiPro24.se, är en tjänst för dig som vill optimera ditt åkeri med schemaläggning & passbokning via webben! Användarvillkor 1. GODKÄNNANDE AV VILLKOR Välkommen! TaxiPro24.se, är en tjänst för dig som vill optimera ditt åkeri med schemaläggning & passbokning via webben! TaxiPro24.se erbjuder dig som åkare en

Läs mer

Dataskyddspolicy

Dataskyddspolicy Vårt dataskyddsarbete För att vi på SnickarBolaget i Uddevalla AB ska kunna bedriva vår verksamhet behöver vi behandla personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och vi eftersträvar en hög

Läs mer

1.1 Allt innehåll i Tjänsten, såsom grafik, bilder, logotyper och mjukvara omfattas av Leverantörens eller tredje mans upphovsrätt.

1.1 Allt innehåll i Tjänsten, såsom grafik, bilder, logotyper och mjukvara omfattas av Leverantörens eller tredje mans upphovsrätt. ANVÄNDARVILLKOR Dessa användarvillkor tillämpas vid användning av tjänsten ( Tjänsten ) som beställts av användaren ( Användaren ) från leverantören ( Leverantören ). Genom att påbörja användandet av Tjänsten

Läs mer

Alla webbplatser och sociala mediekanaler där LTH står som avsändare räknas som en webbplats vid LTH och omfattas av dessa regler.

Alla webbplatser och sociala mediekanaler där LTH står som avsändare räknas som en webbplats vid LTH och omfattas av dessa regler. Riktlinjer för kommunikation och innehåll på LTH:s domän lth.se och i sociala medier syftar till att säkra en tydlig och enhetlig avsändare, att gällande lagstiftning följs samt att universitetets och

Läs mer

C. Mot bakgrund av ovanstående har Parterna ingått detta Avtal.

C. Mot bakgrund av ovanstående har Parterna ingått detta Avtal. BILAGA 1 - PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Detta personuppgiftsbiträdesavtal ( Avtalet ) har träffats mellan [Avtalspart 1], org.nr [nummer], med adress [adress], ( Personuppgiftsbiträde ) och [Avtalspart

Läs mer

ALLMÄNNA ANVÄNDARVILLKOR FÖR LEDARSKAPSPORTALEN

ALLMÄNNA ANVÄNDARVILLKOR FÖR LEDARSKAPSPORTALEN ALLMÄNNA ANVÄNDARVILLKOR FÖR LEDARSKAPSPORTALEN http://ledarskap.mindset.se 1. BAKGRUND 1.1 Ledarskapsportalen är ett internetbaserat utbildningsverktyg som tillhandahålls på webbplatsen http://ledarskap.mindset.se

Läs mer

Visma Utvecklarpaket för kommersiellt bruk

Visma Utvecklarpaket för kommersiellt bruk Visma Utvecklarpaket för kommersiellt bruk Tack för ditt intresse att bli integrationspartner till Visma Spcs. Bifogat med detta e-brev finns vårt avtal med tillhörande bilagor. Visma Spcs är en av Sveriges

Läs mer

Användarvillkor TV4 Play f.r.o.m. 25 maj 2018

Användarvillkor TV4 Play f.r.o.m. 25 maj 2018 Användarvillkor TV4 Play f.r.o.m. 25 maj 2018 Användarvillkor TV4 Play 25 maj 2018 Beskrivning av Tjänsten TV4 Play (i det följande kallat Tjänsten ) är en reklamfinansierad tjänst där du ges möjlighet

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY ADCARE NORDIC GROUP

INTEGRITETSPOLICY ADCARE NORDIC GROUP INTEGRITETSPOLICY ADCARE NORDIC GROUP Behandling av personuppgifter Denna dag, 2018-04-20, har följande policy upprättats för Adcare Nordic Group AB med organisationsnummer 556930-3950 inklusive koncernens

Läs mer

WHITE PAPER. Dataskyddsförordningen

WHITE PAPER. Dataskyddsförordningen WHITE PAPER Dataskyddsförordningen Detta whitepaper handlar om den nya dataskyddsförordningen som ska tillämpas från och med den 25 maj 2018. Vad innebär den egentligen? När du läst igenom dokumentet hittar

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY VIAMARE INVEST AB Behandling av personuppgifter

INTEGRITETSPOLICY VIAMARE INVEST AB Behandling av personuppgifter INTEGRITETSPOLICY VIAMARE INVEST AB Behandling av personuppgifter Denna dag, 2018-04-12, har följande policy upprättats för Viamare Invest AB med organisationsnummer 556046-9289 inklusive koncernens dotterbolag.

Läs mer

Användarvillkor ETC Play

Användarvillkor ETC Play 21 mars 2018: Användarvillkor ETC Play Inledande bestämmelser Dessa villkor ( Användarvillkoren ) reglerar din användning av streamingtjänsten ETC Play ("Tjänsten"). Användarvillkoren reglerar också den

Läs mer

Regel gällande användning och juridisk hantering av fotografier och bildkonstverk hos Riksarkivet

Regel gällande användning och juridisk hantering av fotografier och bildkonstverk hos Riksarkivet Regel gällande användning och juridisk hantering av 1 (19) Regel gällande användning och juridisk hantering av fotografier och bildkonstverk hos Riksarkivet Om regeln Regeln gällande användning och juridisk

Läs mer

Avtal om tillhandahållande av information ur Lantmäteriets digitala arkiv - Arken

Avtal om tillhandahållande av information ur Lantmäteriets digitala arkiv - Arken L A N T M Ä T E R I E T 1 (5) AVTAL Arken 20 - Dnr Avtal om tillhandahållande av information ur Lantmäteriets digitala arkiv - Arken Mellan Staten genom Lantmäteriverket (org.nr 202100-4888), 801 82 Gävle,

Läs mer

Råd för kravställande vid upphandlingar

Råd för kravställande vid upphandlingar UTKAST Råd för kravställande vid upphandlingar Nationellt ramverk för öppna data Peter Krantz AB Innehållsförteckning 1. Nationellt ramverk för öppna data... 3 1.1. Råd för kravställande vid upphandlingar...

Läs mer

Redovisning av Kalmar kommuns arbete med Öppna data

Redovisning av Kalmar kommuns arbete med Öppna data TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anders Saur 2017-11-13 KS 2016/1235 50010 Kommunstyrelsens arbetsutskott Redovisning av Kalmar kommuns arbete med Öppna data Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Renforsutredningens förslag för att underlätta lagliga alternativ samt pågående arbeten beträffande orphan works

Renforsutredningens förslag för att underlätta lagliga alternativ samt pågående arbeten beträffande orphan works Renforsutredningens förslag för att underlätta lagliga alternativ samt pågående arbeten beträffande orphan works Johan Axhamn Ämnessakkunnig, Utredningssekreterare Ds 2007:29 Renforsutredningens förslag

Läs mer

Avtal om Kundens användning av Personuppgiftstjänsten Bilaga 1 - Specifikation av Personuppgiftstjänsten

Avtal om Kundens användning av Personuppgiftstjänsten Bilaga 1 - Specifikation av Personuppgiftstjänsten Avtal om Kundens användning av Personuppgiftstjänsten Bilaga 1 - Specifikation av Personuppgiftstjänsten Mellan Inera och Kund Innehåll 1. Inledning... 2 2. Bakgrund... 2 2.1 Allmän bakgrund... 2 2.2 Definitioner...

Läs mer

Instruktion för att kunna använda Säkerhetstjänsternas administrationsgränssnitt

Instruktion för att kunna använda Säkerhetstjänsternas administrationsgränssnitt Instruktion för att kunna använda Säkerhetstjänsternas administrationsgränssnitt Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. SITHS kort... 4 3. Förutsättningar för åtkomst till Säkerhetstjänsten... 4 4.

Läs mer

Sammanfattning. 1. Inledning

Sammanfattning. 1. Inledning Nationell strategi för arbetet med att digitalisera, digitalt bevara och digitalt tillgängliggöra kulturarvsmaterial och kulturarvsinformation 2012 2015 Sammanfattning Den nationella strategin för arbetet

Läs mer

GROUPON SVERIGE SEKRETESSPOLICY

GROUPON SVERIGE SEKRETESSPOLICY GROUPON SVERIGE SEKRETESSPOLICY Datum för ikraftträdande: 2014-06-13 Denna sekretesspolicy ( Sekretesspolicy ) förklarar hur Groupon AB, Hälsingegatan 49, 113 31 Stockholm ( Groupon Sverige, oss, vår och

Läs mer

Personuppgifter och användarvillkor

Personuppgifter och användarvillkor Personuppgifter och användarvillkor På våra bibliotek och i bibliotekssystemet När du registrerar dig som låntagare på vår webbplats, hos ett folkbibliotek i Östergötland eller Tranås godkänner du att

Läs mer

(7) FÖRSLAG version 1.4. Mellan x kommun (kommunen) och Y bolaget AB, org nr , (licenstagaren) har denna dag träffats följande

(7) FÖRSLAG version 1.4. Mellan x kommun (kommunen) och Y bolaget AB, org nr , (licenstagaren) har denna dag träffats följande 2011-11-25 2 (7) Mellan x kommun (kommunen) och Y bolaget AB, org nr 000000 0000, (licenstagaren) har denna dag träffats följande Förutsättningar GEODATAAVTAL Avtalsbeteckning xxxxx/xxxx Kommunen har det

Läs mer

LICENSAVTAL DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER

LICENSAVTAL DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER LICENSAVTAL DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER Version, 2019-06-27 1. Inledning Detta licensavtal ( Licensavtalet ) gäller för digitala läromedel och liknande tjänster och produkter som vid var tid tillhandahålls

Läs mer

UPPHOVSRÄTT. Skyddar skapande arbete

UPPHOVSRÄTT. Skyddar skapande arbete UPPHOVSRÄTT Skyddar skapande arbete Vad är upphovsrätt? Ett skydd för skapande arbete En lagstadgad rätt som tillfaller en person som skapat ett verk Upphovsmannen får bestämma hur hens verk används Gör

Läs mer

Riktlinjer för statliga myndigheters användning av sociala medier ur ett rättsligt perspektiv

Riktlinjer för statliga myndigheters användning av sociala medier ur ett rättsligt perspektiv Riktlinjer för statliga myndigheters användning av sociala medier ur ett rättsligt perspektiv En presentation från Johan Bålman 1 Myndigheterna medverkar på olika nivåer Delegationen beslutar generaldirektörerna

Läs mer

Manual för registrering av examensarbeten i DiVA

Manual för registrering av examensarbeten i DiVA Manual för registrering av examensarbeten i DiVA Uppdaterad 20111213 Enheten för Publiceringens infrastruktur Skolan för teknikvetenskaplig kommunikation och lärande (ECE) Vid frågor: pi-support@lib.kth.se

Läs mer

Moment 6: E-arkivet och våra verksamhetssystem

Moment 6: E-arkivet och våra verksamhetssystem Moment 6: E-arkivet och våra verksamhetssystem Information Varje typ av kunskap som kan utbytas. Handlingarna som ska bevaras eller gallras Analoga handlingar: informationen är ett med lagringsmediet.

Läs mer

DU BÖR LÄSA FÖLJANDE AVTAL NOGGRANT INNAN DU ANVÄNDER DENNA PROGRAMVARA. DIN

DU BÖR LÄSA FÖLJANDE AVTAL NOGGRANT INNAN DU ANVÄNDER DENNA PROGRAMVARA. DIN LICENSAVTAL FÖR SLUTANVÄNDARE FÖR SONY PROGRAMVARA DU BÖR LÄSA FÖLJANDE AVTAL NOGGRANT INNAN DU ANVÄNDER DENNA PROGRAMVARA. DIN ANVÄNDNING AV PROGRAMVARAN UTGÖR DIN ACCEPT TILL AVTALET. VIKTIGT LÄS NOGGRANT:

Läs mer

Den , ändrat , , ,

Den , ändrat , , , ANVÄNDARAVTAL FÖR WEBBTJÄNSTEN TIIRA.FI Den 28.3.2006, ändrat 27.9.2007, 15.11.2011, 26.4.2012. 16.8.2013, 28.11.2013 Vi rekommenderar att detta dokument skrivs ut. 1. Beskrivning av tjänsten Tiira.fi

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL Version, 2018-05-20 Dessa användarvillkor gäller för Licenstagares användning av digitala produkter och tjänster vilka tillhandahålls

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR. 1.1 Allt innehåll i Tjänsten, såsom grafik, bilder, logotyper och mjukvara omfattas av Finditys eller tredje mans upphovsrätt

ANVÄNDARVILLKOR. 1.1 Allt innehåll i Tjänsten, såsom grafik, bilder, logotyper och mjukvara omfattas av Finditys eller tredje mans upphovsrätt ANVÄNDARVILLKOR Dessa användarvillkor tillämpas vid användning av Findity AB:s, org. nr. 556838-8200, ( Findity ) tjänst sparakvittot.se ( Tjänsten ). Genom att använda tjänsten godkänner användaren (

Läs mer

Creative Commons en guide för lärare

Creative Commons en guide för lärare Creative Commons en guide för lärare Information om bilderna i denna broschyr finns på s 7. Exempel på hur man kan använda Creative Commons Tobias, en elev i klass 8 på en skola i Jönköping, är intresserad

Läs mer

Bilaga. Särskilda villkor för Molntjänst. Programvaror och tjänster 2014. Systemutveckling

Bilaga. Särskilda villkor för Molntjänst. Programvaror och tjänster 2014. Systemutveckling Sid 1 (7) 2014-11-07 Dnr 96-36-2014 Bilaga Särskilda villkor för Molntjänst Programvaror och tjänster 2014 Systemutveckling Sid 2 (7) Innehållsförteckning 1 Tillämplighet 2 2 Särskilt om kontraktshandlingar

Läs mer

Användningsvillkor. Begränsad licens. Upphovsrätt/varumärken. Läs våra användningsvillkor innan du använder webbplatsen

Användningsvillkor. Begränsad licens. Upphovsrätt/varumärken. Läs våra användningsvillkor innan du använder webbplatsen Användningsvillkor Läs våra användningsvillkor innan du använder webbplatsen När det gäller den här webbplatsen [clp.partners.axa/se] ( webbplatsen ) avser AXA Financial Insurance Company Limited, Financial

Läs mer

M E L L A N P E R S O N U P P G I F T S A N S V A R I G O C H P E R S O N U P P G I F T S B I T R Ä D E

M E L L A N P E R S O N U P P G I F T S A N S V A R I G O C H P E R S O N U P P G I F T S B I T R Ä D E 2013-08-28 0 (5) AVTAL M E L L A N P E R S O N U P P G I F T S A N S V A R I G O C H P E R S O N U P P G I F T S B I T R Ä D E För personuppgifter som är relaterade till Höganäs kommun FÖRVALTNING 1 (5)

Läs mer

Checklista: Beständiga identifierare

Checklista: Beständiga identifierare Checklista: Beständiga identifierare Beständiga identifierare (persistent identifiers/pid:ar) är unika kodsträngar 1 kopplade till olika poster. De är en förutsättning för att man ska kunna skapa länkar

Läs mer

För mer information eller svar på frågor kring tävlingen, skicka e-post till nordic@chiquita.com

För mer information eller svar på frågor kring tävlingen, skicka e-post till nordic@chiquita.com Regler och villkor Vinn en bananbåt från Chiquita (Sverige) ARTIKEL 1: Kampanjregler I dessa regler och villkor (härefter Regler och Villkor ) beskrivs de officiella reglerna för tävlingen Vinn en bananbåt

Läs mer

Policy för Skånes Ridsportförbunds närvaro i sociala medier

Policy för Skånes Ridsportförbunds närvaro i sociala medier Policy för Skånes Ridsportförbunds närvaro i sociala medier Vi vill uppmuntra till användning av sociala medier i arbetetssyfte men också påminna om att du representerar din arbetsgivare/förbundet, både

Läs mer

Elisabet Stöök Konsult SAS Institute AB Copyright 2003, SAS Institute Inc. All rights reserved.

Elisabet Stöök Konsult SAS Institute AB Copyright 2003, SAS Institute Inc. All rights reserved. Administrera din SAS miljö med SAS Metadata Server och SAS Management Console. Elisabet Stöök Konsult SAS Institute AB Copyright 2003, SAS Institute Inc. All rights reserved. SAS Intelligence Value Chain

Läs mer

Riktlinjer för statliga myndigheters användning av sociala medier ur ett rättsligt perspektiv. Johan Bålman E-delegationen

Riktlinjer för statliga myndigheters användning av sociala medier ur ett rättsligt perspektiv. Johan Bålman E-delegationen Riktlinjer för statliga myndigheters användning av sociala medier ur ett rättsligt perspektiv Johan Bålman Myndigheterna medverkar på olika nivåer Delegationen beslutar generaldirektörerna Arbetsgruppen

Läs mer

Bilaga 1a Personuppgiftsbiträdesavtal

Bilaga 1a Personuppgiftsbiträdesavtal Bilaga 1a Personuppgiftsbiträdesavtal stockholm.se Stadsledningskontoret Avdelningen för digital utveckling Ragnar Östbergs Plan 1 105 35 Stockholm Växel 08-508 29 000 www.stockholm.se Innehåll 1 Parter

Läs mer

Digisams frågeschema för arbetet med myndighets/ institutionsvisa planer

Digisams frågeschema för arbetet med myndighets/ institutionsvisa planer Digisam Datum Dnr RA 06-2013/4851 2013-10-30 1 (9) Digisams frågeschema för arbetet med myndighets/ institutionsvisa planer 1. Myndighetens/institutionens namn: Riksutställningar 1.1. Hur ser myndighetens/institutionens

Läs mer

Svenska Röda Korsets riktlinjer för skydd av personuppgifter. Fastställda av generalsekreteraren

Svenska Röda Korsets riktlinjer för skydd av personuppgifter. Fastställda av generalsekreteraren Svenska Röda Korsets riktlinjer för skydd av personuppgifter. Fastställda av generalsekreteraren 2019-03-18. Innehåll FÖRORD... 1 HUR FÖRSTÅR VI GDPR?... 2 VI VILL GÄRNA BERÄTTA OM VARFÖR VI BEHANDLAR

Läs mer

PALAVER VILLKOR FÖR GÄSTER

PALAVER VILLKOR FÖR GÄSTER 1. ALLMÄNT PALAVER VILLKOR FÖR GÄSTER Dessa villkor (nedan dessa villkor eller villkoren ) gäller när Palaver Place AB, org.nr 559062-9902, Aroseniusvägen 26, 168 50 Bromma (nedan Palaver Place, vi, oss

Läs mer

Företag erbjuds att, enligt gällande prislista, få ökad exponering bland bostadsrättsföreningar:

Företag erbjuds att, enligt gällande prislista, få ökad exponering bland bostadsrättsföreningar: Villkor och regler för tjänsteleverantörer För att Brfofferter.se ska kunna erbjuda den bästa möjliga tjänsten, så har vi nedan angett villkor och regler som alla användare av tjänsten måste följa. Nedan

Läs mer

EasyParks Integritetspolicy

EasyParks Integritetspolicy EasyParks Integritetspolicy Gäller från och med 1 juni 2016 1 Om EasyParks Integritetspolicy När du använder EasyPark AB:s ( EasyPark ) tjänster anförtror du EasyPark dina personuppgifter. I denna integritetspolicy

Läs mer

S A M V E R K A N S A V T A L

S A M V E R K A N S A V T A L Bilaga A S A M V E R K A N S A V T A L 1 Bakgrund Mellan Stockholms läns landsting genom dess kulturnämnd (nedan benämnd SLL), organisationsnummer 232100-0016, med postadress Box 38204, 100 64 Stockholm,

Läs mer

Riktlinjer för användning av sociala medier inom Hallstahammars kommun

Riktlinjer för användning av sociala medier inom Hallstahammars kommun Riktlinjer för användning av sociala medier inom Hallstahammars kommun Reviderad maj 2014 2 Bakgrund och mål Kommunen har ett behov av att på olika sätt föra en dialog med medborgarna och att finnas där

Läs mer

Lagra Geodataprodukterna (se dock punkt 4.2.5);

Lagra Geodataprodukterna (se dock punkt 4.2.5); Avtalsvillkor offentlig slutanvändning 1. Allmänt 1.1. Lantmäteriet tillhandahåller de licensierade geodataprodukterna Nedladdning uttag och Nedladdning - abonnemang genom Lantmäteriets Kundportal. I Kundportalen

Läs mer

Denna integritetspolicy ( Integritetspolicyn ) har tre syften:

Denna integritetspolicy ( Integritetspolicyn ) har tre syften: INTEGRITETSPOLICY Höganäs, 12 mars 2019 Ver. 2.0 INTEGRITETSPOLICY Nordic Waterproofings AB INTEGRITETSPOLICY... 1 1 Inledning... 1 2 Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och varför?... 2 2.1 Allmänt...

Läs mer

Bilaga 1. Allmänna villkor för IA-företagens informationssystem om arbetsmiljö. 1. Bakgrund

Bilaga 1. Allmänna villkor för IA-företagens informationssystem om arbetsmiljö. 1. Bakgrund v1.5 maj 2015 Bilaga 1 Allmänna villkor för IA-företagens informationssystem om arbetsmiljö 1. Bakgrund Dessa allmänna villkor reglerar förhållandet mellan AFA Trygghetsförsäkringsaktiebolag org. nr. 516401-8615

Läs mer

SFU:s studiedag Spårvagnshallarna Stockholm

SFU:s studiedag Spårvagnshallarna Stockholm SFU:s studiedag 161205 Spårvagnshallarna Stockholm Förkastade förslag: URL bör utgöra en skyddslagstiftning för konstnärligt verksamma Lagstiftningen bör ge bättre stöd för standardisering av avtal En

Läs mer

Datakommunika,on på Internet

Datakommunika,on på Internet Webbteknik Datakommunika,on på Internet Rune Körnefors Medieteknik 1 2015 Rune Körnefors rune.kornefors@lnu.se Internet Inter- = [prefix] mellan, sinsemellan, ömsesidig Interconnect = sammanlänka Net =

Läs mer

Adress Postnr Postort

Adress Postnr Postort Sidan 1 av 6 BESTÄLLNING / AVTAL Företagskund Företagsnamn Kontaktperson Adress Postnr Postort Organisationsnummer Tel Mobiltel E-post Tjänstebeskrivning (GEAB) tillhandahåller ett fiberpar för kunds bruk

Läs mer

FÖRSÄLJNINGSVILLKOR 1.1 ORDERBEKRÄFTELSE - KONTAKT VIA MESSENGER

FÖRSÄLJNINGSVILLKOR 1.1 ORDERBEKRÄFTELSE - KONTAKT VIA MESSENGER FÖRSÄLJNINGSVILLKOR 1. BEHANDLING AV ORDER 1.1 ORDERBEKRÄFTELSE - KONTAKT VIA MESSENGER Vi kommer att kontakta dig på Messenger för mer information om din beställning. Team Metafysisk Webbshop avgör ensidigt

Läs mer

Kopiosto rf

Kopiosto rf Läraren och upphovsrätt Kopiosto rf 11.4.2019 Lärarens tre roller Lärarens tre roller i förhållande till upphovsrätten 1. Som upphovsman framställer egna undervisningsmaterial Läraren och elever får upphovsrätten

Läs mer

http://kulturnav.org Digikult 2014 Gemensam samnordisk auktoritets-hantering för kultursektorn Ulf Bodin 2014-03-26

http://kulturnav.org Digikult 2014 Gemensam samnordisk auktoritets-hantering för kultursektorn Ulf Bodin 2014-03-26 http://kulturnav.org Gemensam samnordisk auktoritets-hantering för kultursektorn Digikult 2014 Ulf Bodin 2014-03-26 Ulf Bodin ulf.bodin@kulturit.se +46 723 614 444 - Digitala kulturavskoncept i praktiken

Läs mer