Stig-Åke Grönvall (S) Kamal Hathamuna Blyborg (S) ersättare. Sammanträdesprotokoll. Kultur- och fritidsnämnden. Sida 1 (19)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stig-Åke Grönvall (S) Kamal Hathamuna Blyborg (S) ersättare. Sammanträdesprotokoll. Kultur- och fritidsnämnden. Sida 1 (19)"

Transkript

1 Sida 1 (19) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek, ande Karin Reinisch (M) ordförande Khalid El-Haj (S) 1:e:vice ordförande Ann-Christin Waldén (FP) 2:e vice ordförande Karl-Erik Malmgren (S) Rebecka Barjosef (S) Monica Lundeborg (M) Ann-Charlott Svensson (C) tj.ers för Jenny Eberyd (C) Arvid Frandsen (SD) Håkan Larsson (MP) Övriga närvarande Stig-Åke Grönvall (S) Kamal Hathamuna Blyborg (S) Peter Sahlén (M) Astrid Nilsson (FP) Fredrik Ottesen (SD) Mauricio Sanchez (V) ersättare ersättare ersättare ersättare ersättare ersättare Eva Hallberg Lars Månsson Lillemor Hertzberg Gunilla Larsson förvaltningschef ekonom fritidsansvarig sekreterare

2 Sida 2 (19) Utses att justera Justeringens plats och tid Monica Lundeborg Kultur och Fritid 6 april 2011, kl Paragrafer Sekreterare Ordförande Gunilla Larsson Justerande Karin Reinisch

3 Sida 3 (19) Bevis om anslag Protokollet har justerats den 6 april Justeringen har tillkännagivits genom anslag. sinstans, Eslövs kommun Datum för anslagets uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kultur och Fritid Datum för anslagets nedtagande Gunilla Larsson

4 Sida 4 (19) 13 Ändring av föredragningslistan Ordförande föreslår att ärende avseende konstnärlig utsmyckning till Västra skolan läggs till mellan ärende 5 och 6. - beslutar att lägga ärendet enligt ordförandens förslag.

5 Sida 5 (19) 14 KoF Drift av Karlsrobadet och Marieholmsbadet Sedan 1998 har Eslövs kommun lagt över driften av de kommunala badanläggningarna, Karlsrobadet och Marieholmsbadet, på Eslövs Bad och Friskvård AB (EBF) som bedrivit verksamheten sedan dess. Nuvarande drifts- och samarbetsavtal gäller tom 30 september, Eslövs kommun, Kultur och Fritid, är primär hyresgäst till Karlsrobadet och Marieholmsbadet. Karlsrobadet ägs och förvaltas av Eslövs Industrifastigheter AB (Eifab), ett dotterbolag till Eslövs Bostads AB (ebo). Marieholmsbadet ägs av Eslövs kommun och förvaltas av Service och Teknik, fastighet. har verksamhetsansvar för badanläggningarna. Nuvarande drift- och samarbetsavtal konkurrensutsattes hösten 2010 för en begränsad tid då förutsättningarna för fortsatt drift med bland annat ny bowlinghall var oklara. Tanken var att driften av badanläggningarna skulle konkurrensutsättas på nytt inför invigningen av det nya äventyrsbadet. sunderlag Kultur och Fritids förslag till beslut daterat 13 mars Beredning Förvaltningen har under arbetet med att färdigställa förfrågningsunderlag för ny upphandling kommit fram till att det kvarstår en rad frågor kring framtida drift. Frågorna avser uppskattad ökning av besökare, behov av ytterligare badpersonal och synergi- och samordningseffekter med den planerade bowlinghallen.

6 Sida 6 (19) 14 forts. I en upphandling, såväl som i de tidigare, har anbudsgivarna att inkomma med önskat driftbidrag för att driva verksamheten. Med tanke på de osäkerhetsfaktorer som föreligger är det svårt för såväl upphandlare och anbudsgivare att bedöma och inkomma med rimligt driftbidrag. Sedan 1998 har driftentreprenören Eslövs Bad & friskvård AB, haft ansvaret för simskoleverksamheten och skolsimmet. Eslövs simsällskap har under den senaste tiden påtalat vikten av att ansvaret för simundervisningen ska åvila simklubben. Fördelarna härvidlag är möjligheten att följa Svenska Simförbundets simlinje och att övergången från simundervisning till simträning ska ske smidigare. Förvaltningen har tagit del av Skolverkets riktlinjer för simkunnighet som innebär att kunna simma är en baskunskap i säkerhet som varje barn i Sverige har rätt att få möjlighet att lära sig. Det framgår av kursplanen för ämnet idrott och hälsa i grundskolan. Det är kommunerna och huvudmännen för de fristående skolorna som ansvarar för att kursplanen följs och för att alla elever ges förutsättningar för att nå upp till målen. Den vanligaste definitionen både i kommunala och fristående skolor är den som antingen exakt eller nästan överensstämmer med Svenska Livräddningssällskapets definition och som lyder: Simkunnig är den som kan falla i på djupt vatten, få huvudet under och efter att åter ha tagit sig upp till ytan kan simma 200 m i en följd, varav 50m ryggsim. 64 procent av kommunerna hade den definitionen och 67 procent av de fristående skolorna. Den simundervisning som idag bedrivs på Karlsrobadet är enligt Svenska Livräddningssällskapets definition, så också skolsimmet. Förvaltningen anser att simundervisningen enligt Svenska Livräddningssällskapets definition ska fortsätta att bedrivas på Karlsrobadet och i kommunal regi- fram till dess ny konkurrensutsättning ska ske.

7 Sida 7 (19) 14 forts. Förvaltningen föreslår därför att verksamheten drivs i egen regi under tiden till för att därefter konkurrensutsättas på nytt samt att simskoleundervisningen bedrivs enligt Svenska livräddningssällskapets definition, av kommunen, fram till dess ny konkurrensutsättning sker. Yrkande Khalid El-Haj (S), Ann-Christin Waldén (FP) Ann-Charlott Svensson (C) m.fl yrkar bifall till förslaget till beslut. Håkan Larsson (MP) yrkar att andra attsatsen bryts ur ärendet för vidare behandling. Propositionsordning Ordförande ställer proposition på yrkandena och finner att kulturoch fritidsnämnden beslutar i enlighet med Khalid El Hajs (S) med fleras yrkande. - beslutar: - att sköta driften av Karlsrobadet och Marieholmsbadet i egen regi tom att simskoleverksamheten ska bedrivas enligt Svenska Livräddningssällskapets definition, av kommunen, fram till dess ny konkurrensutsättning sker. Reservation Håkan Larsson (MP) reserverar sig mot beslutet: att simskoleverksamheten ska bedrivas enligt Svensk Livräddningssällskapets definition, av kommunen, fram till dess ny konkurrensutsättning sker.

8 Sida 8 (19) 15 KoF Yttrande över förslag till Ungdomspolitiskt program för Eslöv Förslag till Ungdomspolitiskt program för Eslöv har översänts på remiss från kommunledningskontoret till samtliga nämnder och utskottet för Arbete och Försörjning. Förslaget till program föreslås, efter beslut i kommunstyrelsen, ersätta kommunens nuvarande ungdomspolitiska handlingsprogram och ungdomspolitiska strategi. sunderlag Kultur och Fritids förslag till beslut daterat 14 mars Remiss: förslag till Ungdomspolitiskt program för Eslöv daterat 17 februari Ungdomspolitiskt program för Eslöv Beredning Förslaget till nytt ungdomspolitiskt program har arbetats fram av en grupp tjänstemän från samtliga förvaltningar, under ledning av kommunledningskontoret. Från Kultur och Fritid har Carina Nilsson deltagit i arbetet. Förvaltningen har beretts möjlighet att inkomma med synpunkter under arbetets gång och förslaget känns väl förankrat inom Kultur och Fritid. Programmet är uppbyggt kring fyra prioriterade områden som känns igen från resultatet av ungdomsenkäten LUPP och andra undersökningar kring ungas levnadsvanor. De åtgärder som föreslås under området Ung kultur och aktiv fritid stämmer väl överens med åtgärderna i Kommunalt handlingsprogram för Eslöv

9 Sida 9 (19) 15 forts. Under området Ungas idéer som drivkraft föreslås att kontaktytorna mellan unga och beslutsfattare i våra verksamheter ska ökas och att ungdomsperspektivet i utvecklingen av staden och byarna ska lyftas fram. Kultur och Fritid ser framemot att utveckla dessa områden ytterligare, tillsammans med övriga förvaltningar. - beslutar att anta förvaltningens förslag till yttrande som sitt.

10 Sida 10 (19) 16 KoF Namnbyte på Backabo förskola i Harlösa Backabo förskola flyttade till nya lokaler integrerade med skolan i Harlösa årsskiftet 2009/2010. Tillbyggnad beräknas vara färdig i slutet av mars i år och i samband med invigningen önskar man byta namn på förskolan. sunderlag Kultur och Fritids skivelse daterad Namnberedningens förslag daterad Skrivelse från Barn och Familj angående namnbyte daterad beslutar att Backabo förskola vid återinvigningen våren 2011 byter namn till Gladbacken förskola.

11 Sida 11 (19) 17 KoF Konstnärlig utsmyckning Karlsrobadet Vid planering av Karlsrobadets äventyrsdel har Eslövs Industrifastigheter AB - eifab - avsatt medel för konstnärlig utsmyckning i samband med nybyggnationen. Kultur- och fritidsnämnden administrerar utsmyckningsärenden och har tillsatt en konstkommitté och konstkonsult. Den fasta konstnärliga utsmyckningen som införskaffas enligt ovan är att betrakta som en del av byggnaden och fastighetsägaren har ansvar för drift, skötsel och planerat underhåll. sunderlag Kultur och Fritids skrivelse daterad Jennifer Forsbergs skissförslag samt modell inkommen Beredning Konstkommittén har bestått av Mika Terne Yli-Ketola, NP arkitekter, Jens Rosander, Malmsten AB, Olle Börring, SoT fastighet, Kurt Strömberg, eifab, Eva Hallberg, Kultur och Fritid och konstkonsult Acke Hydén. Konstkommittén beslutade att den konstnärliga gestaltningen skulle avse barnbassängen i den nya äventyrsdelen. Konstnärerna, Jennifer Forsberg, Birgitta Muhr och Pia König, har inbjudits att lämna skissförslag. Vid bedömningen av de inkomna förslagen har även s ordförande Karin Reinisch, förste vice ordförande Khalid El-Haj samt andre vice ordförande Ann-Christin Waldén deltagit. Konstkommittén har enats om att föreslå Jennifer Forsbergs förslag till gestaltning för uppförande. Jennifer Forsbergs förslag är ett estetiskt mycket tilltalande och genomarbetat förslag. Bassängens funktioner är väl genomtänkta och passar väl för det som kan vara barnets första möte med bassängbad. Förslaget harmoniserar väl med äventyrsbadets övriga delar.

12 Sida 12 (19) 17 forts. - beslutar att anta Jennifer Forsbergs förslag till konstnärlig gestaltning för uppförande i Karlsrobadets äventyrsdel.

13 Sida 13 (19) 18 KoF Konstnärlig utsmyckning till Västra skolan I samband med Västra skolans 100-årsjubileum sattes medel av för konstnärlig utsmyckning. administrerar utsmyckningsärenden och har tillsatt en konstkommitté och konstkonsult. Den fasta konstnärliga utsmyckningen som införskaffas enligt ovan är att betrakta som en del av byggnaden och fastighetsägaren har ansvar för drift, skötsel och planerat underhåll. sunderlag Kultur och Fritids skrivelse daterad Daniel Anderssons skissförslag samt modell inkommen Beredning Konstkommittén har bestått av Rolf Hurtig och Hanna Söllgård, Västra skolan, Bengt Berg, SoT fastighet, Eva Hallberg, Kultur och Fritid och konstkonsult Acke Hydén. Konstkommittén beslutade att den konstnärliga gestaltningen skulle avse trapphuset på Västra skolan. Trapphus är en central och pampig plats, som lämpar sig väl såväl för en utsmyckning som en allmän uppfräschning. En konstnär Daniel Andersson, valdes ut och har inbjudits att lämna skissförslag. Daniel Anderssons förslag är en lekfull installation av färgglada, lysande moln som hängs från taket ner i trapphallen. Molnen tillverkas av färgade trästickor som tar upp materialval och färgton i hallen. En annan viktig del för helhetsintrycket i trapphuset är att byta glödlampor i befintlig armatur för att få ett ljus med bättre färgåtergivning. SoT fastighet ombesörjer detta.

14 Sida 14 (19) 18 forts. Konstkommittén har enats om att föreslå Daniel Anderssons förslag till gestaltning för uppförande. - beslutar att anta Daniel Anderssons förslag till konstnärlig gestaltningen för uppförande på Västra skolan.

15 Sida 15 (19) 19 KoF Eslövs Teaterförening ansöker om bidrag Eslövs Teaterförening ansöker om verksamhetsbidrag för sunderlag Kultur och Fritids förslag daterat 9 mars Ansökan om verksamhetsbidrag. Eslövs Teaterförenings verksamhetsberättelse 2010 samt ekonomisk rapport. Beredning Eslövs teaterförening arrangerar både vuxen- och barnföreställningar. Under 2010 hade man totalt 15 föreställningar, de flesta ägde rum inne i Eslöv, men man förlade även några mindre föreställningar ute i byarna. Eslövs Teaterförening är den enda förening som regelbundet arrangerar teater, och det är därför viktigt att stödja verksamheten. - beslutar att Eslövs teaterförening beviljas bidrag med kronor.

16 Sida 16 (19) 20 KoF Information från Rådet för Hälsa och Trygghet Nämnden har inför dagens sammanträde erhållit kallelse, protokoll samt inbjudan till Örat mot marken från rådet. sunderlag Protokoll daterat 23 februari Kallelse daterat 28 februari Inbjudan Örat mot marken lägger informationen till handlingarna.

17 Sida 17 (19) 21 Redovisning av delegeringsbeslut Följande delegeringsbeslut redovisas: Delegeringsbeslut fattat av kultursekreterare. Dnr KoF Stiftelsen Gamlegård ansöker om bidrag för familjedag. Dnr KoF Stiftelsen Gamlegård ansöker om bidrag för Nationaldagsfirande. Dnr KoF Ansökan om projektbidrag för cykelguider i Eslöv med omnejd. Handling Redovisning av delegeringsbeslut, 10 mars Kultursekreterare Ulrika Odénius. - Redovisningen läggs med godkännande till handlingarna.

18 Sida 18 (19) 22 Redovisning av anmälningar Följande anmälningar redovisas: Verksamhetsberättelse för Stiftelsen Gamlegård i Billinge. sunderlag Redovisning av meddelande, 23 februari 2011, nämndsekreterare Gunilla Larsson. - Redovisningen läggs med godkännande till handlingarna.

19 Sida 19 (19) 23 RAPPORTER - Förvaltningschefen informerar: Årets företagare på Medborgarhuset. Nämndernas mål ska behandlas i Kommunstyrelsen i juni. Invigningen av Eslövs Leksaksmuseum 16 april. - Fritidsansvarig informerar: Kommunen använder ogräsättika och inga andra bekämpningsmedel. Om Skåneidrotten och delar ut deras verksamhetsberättelse.

ordförande tj.ers. för K El-Haj (S) 2:e vice ordförande

ordförande tj.ers. för K El-Haj (S) 2:e vice ordförande Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek 18.30 19.00 ande Karin Reinisch (M) Stig-Åke Grönvall (S) Ann-Christin Waldén (FP) Karl-Erik Malmgren (S) Kamal Hathamuna Blyborg (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kultur- och fritidsnämnden. Sida 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Eslövs stadsbibliotek,

Sammanträdesprotokoll. Kultur- och fritidsnämnden. Sida 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Eslövs stadsbibliotek, Sida 1 (11) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek, 19.00 20.55 ande Karin Reinisch (M) ordförande Khalid El-Haj (S) 1:e vice ordförande Ann-Christin Waldén (FP) 2:e vice ordförande Karl-Erik Malmgren (S)

Läs mer

ordförande 1:e vice ordförande tj.ers.för A-C Waldén (FP)

ordförande 1:e vice ordförande tj.ers.för A-C Waldén (FP) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (12) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek 19.00 20.15 ande Karin Reinisch (M) Khalid El-Haj (S) Astrid Nilsson (FP) Karl-Erik Malmgren (S) Stig-Åke Grönvall (S) Jeanette Petersen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kultur- och fritidsnämnden. Sida 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Eslövs stadsbibliotek,

Sammanträdesprotokoll. Kultur- och fritidsnämnden. Sida 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Eslövs stadsbibliotek, Sida 1 (11) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek, 19.00 21.05 Beslutande Khalid El-Haj (S) ordförande Karin Reinisch (M) v. ordförande Karl-Erik Malmgren (S) tj.ers.för Gunilla Sjöholm (S) Stig-Åke Grönvall

Läs mer

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek 19.00 19.50 ande Karin Reinisch (M) Stig-Åke Grönvall(S) Ann-Christin Waldén (FP) Karl-Erik Malmgren (S) Rebecka Barjosef (S) Jeanette

Läs mer

ordförande 1:e vice ordförande tj.ers.för A-C Waldén (FP)

ordförande 1:e vice ordförande tj.ers.för A-C Waldén (FP) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (15) Plats och tid Haga Kvarn 19.00 20.15 ande Karin Reinisch (M) Khalid El-Haj (S) Stig-Åke Grönvall (S) Karl-Erik Malmgren (S) Rebecka Barjosef (S) Jeanette Petersen (M)

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2008-11-26

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2008-11-26 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stadsbiblioteket, Eslöv kl 19.00 20.20 Beslutande Khalid El-Haj (s) ordförande Karin Reinisch (m) Stig-Åke Grönvall (s) Lena Åkesson (c) Margaretha Holmquist

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden 2008-03-26

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden 2008-03-26 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Stadsbiblioteket, Eslöv kl 19.00 20.45 ande Khalid El-Haj (s) ordförande Karin Reinisch (m) Stig-Åke Grönvall (s) Lena Åkesson (c) Margaretha Holmquist (fp)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kultur- och fritidsnämnden. Sida 1 (15) Sammanträdesdatum Plats och tid Eslövs stadsbibliotek,

Sammanträdesprotokoll. Kultur- och fritidsnämnden. Sida 1 (15) Sammanträdesdatum Plats och tid Eslövs stadsbibliotek, Sida 1 (15) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek, 19.00 21.15 ande Khalid El-Haj (S) ordförande Karin Reinisch (M) v. ordförande Gunilla Sjöholm (S) Stig-Åke Grönvall (S) Mauricio Sanchez (V) Ann-Charlott

Läs mer

Johan Andersson (S) Lena Emilsson (S) Gabriele Goldhammer (S) tjg ers för J Andersson (S) Lars Månsson (S)

Johan Andersson (S) Lena Emilsson (S) Gabriele Goldhammer (S) tjg ers för J Andersson (S) Lars Månsson (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Sammanträdesplats, klockan tid 19.20-19-30 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Johan Andersson (S) Lena Emilsson (S) Tony Hansson (S) Gabriele Goldhammer

Läs mer

Stig-Åke Grönvall (S) Nicklas Isaksson(S) Kamal Hathamuna Blyborg (S) Peter Sahlén(M) Mauricio Sanchez(V)

Stig-Åke Grönvall (S) Nicklas Isaksson(S) Kamal Hathamuna Blyborg (S) Peter Sahlén(M) Mauricio Sanchez(V) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (14) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek 19.00 19.40 ande Karin Reinisch (M) Khalid El-Haj (S) Ann-Christin Waldén (FP) Karl-Erik Malmgren (S) Rebecka Barjosef (S) Jeanette

Läs mer

Rebecka Barjosef (S) Kamal Hathamuna Blyborg (S) Hans Johansson (M) Gustavo Dahlman (M) Margaretha Holmquist (FP)

Rebecka Barjosef (S) Kamal Hathamuna Blyborg (S) Hans Johansson (M) Gustavo Dahlman (M) Margaretha Holmquist (FP) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (22) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek, 19.00 21.30. ande Christine Melinder (M) Khalid El Haj (S) Håkan Larsson (MP) Tobias Olsson (SD) Malin Kauranen (S) Rolf Eberyd (C)

Läs mer

Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot

Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-17.30 ande Cecilia Lind (S) ordförande Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette

Läs mer

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.15 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers.

Läs mer

ordförande 1:e vice ordförande 2:e vice ordförande tj.ers.för T Olsson (SD) ledamot ledamot ledamot ledamot 67-71, ledamot 72

ordförande 1:e vice ordförande 2:e vice ordförande tj.ers.för T Olsson (SD) ledamot ledamot ledamot ledamot 67-71, ledamot 72 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (16) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek, 18.00 19.00 ande Christine Melinder (M) Khalid El-Haj (S) Håkan Larsson (MP) Andrea Wramfeldt (SD) Rebecka Barjosef (S) Rolf Eberyd

Läs mer

ordförande 1.e vice ordförande 2:e vice ordförande tj.ers. för K-E Malmgren (S) ledamot ledamot ledamot ledamot tj.ers.

ordförande 1.e vice ordförande 2:e vice ordförande tj.ers. för K-E Malmgren (S) ledamot ledamot ledamot ledamot tj.ers. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (15) Plats och tid Blomsterbergshallen hos Eslövs AI bordtennis, 19.00 20.15 ande Christine Melinder (M) Khalid El-Haj (S) Håkan Larsson (MP) Björn Nilsson (S) Rebecka Barjosef

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, 14.00-15.15 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Kultur- och fritidsnämnden 2008-02-27

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Kultur- och fritidsnämnden 2008-02-27 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Stadsbiblioteket, Eslöv kl 19.00 21.15 ande Khalid El-Haj (s) ordförande Karin Reinisch (m) Janette Skogshus (s) Stig-Åke Grönvall (s) Mauricio Sanchez (v)

Läs mer

30 KoF Yttrande över motion "Angående demokratiarbetet i kommunens skolor"

30 KoF Yttrande över motion Angående demokratiarbetet i kommunens skolor Sammanträdesprotokoll Sida 10 (26) 30 KoF.2013.0039 Yttrande över motion "Angående demokratiarbetet i kommunens skolor" Ärendebeskrivning Lennart Nielsen och Håkan Larsson (MP) har lämnat in en motion

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, klockan 09.00-11.05 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ:

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Hemvårdsnämnden 2010-08-11 1(7) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 16:00 17:45 Beslutande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord

Läs mer

Annette Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) David Westlund (S) ersättare Håkan Larsson (MP) ersättare Fredrik Ottesen (SD) ersättare

Annette Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) David Westlund (S) ersättare Håkan Larsson (MP) ersättare Fredrik Ottesen (SD) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, 14.00-14.45 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) Henrik Wöhlecke (M) Annette Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Läs mer

Johan Sandqvist (SD) ersättare. David Westlund (S) Kommunledningskontoret den 8 december 2014. Anette Persson. Cecilia Lind.

Johan Sandqvist (SD) ersättare. David Westlund (S) Kommunledningskontoret den 8 december 2014. Anette Persson. Cecilia Lind. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, klockan 15.30-15.40 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande David Westlund (S) ledamot Bertil Jönsson (NKE) tjg ers för M Lundeborg (M) Ingemar

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD)

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Östra Storgatan 29, Ludvika, kl. 16:00 17:00 Beslutande ledamöter Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Kommunfullmäktige 2006-10-30

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Kommunfullmäktige 2006-10-30 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Medborgarhuset kl. 18.00 18.45 Beslutande Övriga närvarande Lena Larsson (s), ordförande, Cecilia Lind (s), Tony Hansson (s), Bernt Nilsson (s), Lars Månsson

Läs mer

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00.

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00. Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset, klockan 17.00-17.45 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Lars Månsson (S) 1:e vice ordförande Tony Hansson (S) ledamot Lena Emilsson (S) ledamot Bernt Nilsson (S)

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(5) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, kl. 13:00 Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Justeringens plats och tid Malin Månsson Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset,,

Läs mer

Istvan Barborg (S) Therese Granlund (M) Per-Magnus Espgård (C) Josefin Esbjörnsson (FP) Håkan Svensson-Sixbo (V)

Istvan Barborg (S) Therese Granlund (M) Per-Magnus Espgård (C) Josefin Esbjörnsson (FP) Håkan Svensson-Sixbo (V) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Marieskolan klockan 18.00 21.00 Beslutande Övriga närvarande Lena Emilsson (S) Jonas Falk (M) Daniel Rhodin (FP) Istvan Barborg (S) Lars Lindkvist (S) Therese

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 3 oktober 2013 Tid: 18:00 20:30 Plats: Elfkungen, Lilla Edets kommunhus Justeringsdag: Torsdagen den 3 oktober, 2013 Paragrafer: 61-65 Utses att justera: Jörgen Andersson (C) Underskrifter:

Läs mer

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S)

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S) 1(8) 2014-05-19 Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.40 ande Ledamöter Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26

Läs mer

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.10 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Lena Emilsson (S) tjg ers för

Läs mer

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden 1(5) Tid och plats för sammanträde Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden Onsdagen den 29 april 2015 15.00 Frejaskolans sammanträdesrum, Gnesta Beslutande Enligt bilagd närvaroförteckning.

Läs mer

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (14) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-08-29 Plats Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 29 augusti, kl. 19.00 20.40 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2014-06-13 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-09.50, 10.30-11.00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

Marlen Jensen (SD) ersättare Göran Granberg (SD) ersättare

Marlen Jensen (SD) ersättare Göran Granberg (SD) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, 19.10-19.20 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Henrik Wöhlecke (M) 1:e vice ordförande Annette Linander (C) 2:e vice ordförande Fredrik

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

Behandlade ärenden fritidsnämnden

Behandlade ärenden fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2014-01-28 Behandlade ärenden fritidsnämnden 1 Uppföljning av verksamhetsmål för 2013. 2 Uppföljning av intern kontroll 2013. 3 Verksamhetsberättelse 2013. Bilaga 1. 4 Verksamhetsmål

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2012-02-29 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 29 februari kl. 9.00 12.15 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-03-14 i Kommunhuset, Sk Fagerhultsrummet. kl. 18.15-18.50 Björn Zorec (FP) - ordförande Arne Silfvergren (S) - andre vice ordförande

Läs mer

Ingmar Larsson (FP) ersättare. kommunsekreterare/valadministratör. Marita Fransson. Kommunledningskontoret den 14 juni 2010.

Ingmar Larsson (FP) ersättare. kommunsekreterare/valadministratör. Marita Fransson. Kommunledningskontoret den 14 juni 2010. Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, klockan 18.30-19.30 ande Ally Grönvall (S) ordförande Ingmar Nilsson (S) tjg ersättare för M Kauranen (S) Marita Fransson (S) ledamot Kjell-Åke Ottosson (S) ledamot

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP) tjg ers för A Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP) tjg ers för A Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, 9.00-10.15, 10.30-11.00 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP)

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden 2010-05-19

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden 2010-05-19 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stadshuset, kl. 17.30 19.30 Beslutande Övriga närvarande Bernt Nilsson (S) Lesley Holmberg (FP) Elo Larsen (S) Lena Munther (S) Kerstin Ekoxe (S) Lars-Erik Björklund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) 2008-01-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) 2008-01-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) 2008-01-30 GÄLLIVARE KOMMUN Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, onsdagen den 30 januari 2008, kl 10:00-12.00, 14.00 15.00, Ajournering kl 12.00 14.00 Beslutande

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (10) Plats och tid S8, Almliden, fredagen den 27 april 2018 kl 09:00-10.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Läs mer

Catharina Malmborg (M) ersättare Fredrik Ottesen (SD) ersättare

Catharina Malmborg (M) ersättare Fredrik Ottesen (SD) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.15-14.55 ande Henrik Wöhlecke (M) ordförande Janet Andersson (S) ledamot David Westlund (S) tjg ers för A Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-02-17 1 (7) Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön ANSLAG/BEVIS. Plats

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-02-17 1 (7) Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön ANSLAG/BEVIS. Plats 2011-02-17 1 (7) Plats Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön Tid Torsdagen den 17 februari 2011, kl 08,30-16.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1 Socialnämnden 2008-02-05 1 Plats och tid Svegs Hälsocentral, kl 09.00-14.10 Beslutande Gunilla Hedin (s), ordf Maj-Lis Larsson (s) Solveig Haugen (s) Hans Erik Bergström (v) Stig Holm (c) kl 09.00-14.00

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24 PROTOKOLL Tekniska nämnden 22-24 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 6 mars 2012 22 Granskning, detaljplan för idrott m m vid Mjörngatan 23 Remiss plansamråd, bostäder vid Simmenäsvägen

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Välfärdsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Birgitta Jönsson (S) ordförande Agnetha Persson (C) vice ordförande Olof Röstin (M)

Välfärdsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Birgitta Jönsson (S) ordförande Agnetha Persson (C) vice ordförande Olof Röstin (M) 1 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.15 Ajournering: kl. 14.50 15.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Birgitta Jönsson (S) ordförande Agnetha Persson (C) vice ordförande Olof Röstin

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Hans Molin Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 2 Plats och tid Medborgarhuset, Sveg,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Lars-Erik Björklund (V) Vård och Omsorg den 20 februari 2012. Lena Melin. Tony Hansson. Monica Eberyd. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11)

Lars-Erik Björklund (V) Vård och Omsorg den 20 februari 2012. Lena Melin. Tony Hansson. Monica Eberyd. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum Möller, klockan 16.00-19.20 ande Tony Hansson (S) ordförande Agneta Nilsson (S) ledamot Gabriel Barjosef (S) ledamot Lena Wöhlecke (M) 1:e

Läs mer

2011-05-03. Marianne Svensson (S) ersättare. Claudia Nilsson (S) ersättare Christine Melinder (M) ersättare Peter Melinder (M) ersättare

2011-05-03. Marianne Svensson (S) ersättare. Claudia Nilsson (S) ersättare Christine Melinder (M) ersättare Peter Melinder (M) ersättare Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, klockan 17.30-18.00 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Lena Emilsson (S) ledamot Lars Månsson (S) ledamot Janet Andersson (S) ledamot Henrik

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2014-09-15 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.00 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Marianne Ohlsson

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S) 1 (6) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 1 februari 2017 kl 09:00-10:45 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP)

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP) KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17:00-20:30 ande Övriga närvarande Ledamöter Ulrika Landergren (L),

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden. Plats och tid Falköpingssalen, kl Beslutande Se närvarolista på sida 2

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden. Plats och tid Falköpingssalen, kl Beslutande Se närvarolista på sida 2 1 (8) Plats och tid Falköpingssalen, kl. 13.15 15.15 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida 2 Justerare Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Rebecka Bäck, plan- och byggchef Annelie Vestergren, miljöchef Mari Bäckström, nämndsekreterare

Rebecka Bäck, plan- och byggchef Annelie Vestergren, miljöchef Mari Bäckström, nämndsekreterare 1(6) Plats och tid Carl August-rummet, onsdagen den 26 oktober 2016 kl 08:00-08:30 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD), vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.50 Beslutande Kent Ingvarsson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Anette Håkansson

Läs mer

Peter Melinder (M) ersättare Catharina Malmborg (M) ersättare Daniel Rhodin (FP) ersättare

Peter Melinder (M) ersättare Catharina Malmborg (M) ersättare Daniel Rhodin (FP) ersättare Sida 1 (8) Plats och tid Sammanträdesplats, klockan 14.00-16.30 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Lena Emilsson (S) tjg ers. för T Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M)

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Christian Nilsson, klockan 13.30 till 17.35, 18.50 till 19.05

Plats och tid Sammanträdesrum Christian Nilsson, klockan 13.30 till 17.35, 18.50 till 19.05 Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Christian Nilsson, klockan 13.30 till 17.35, 18.50 till 19.05 Beslutande Bengt Andersson (M) ordförande Janet Andersson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum. Elisabeth Svahn (S) Gudrun Molander (L) ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum. Elisabeth Svahn (S) Gudrun Molander (L) ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Idé 09:00-10:25 Beslutande ledamöter Övriga närvarande ersättare Tjänstemän Utses att justera Per-Arne Frisk (S) Alf Söderlund (S) Elisabeth Svahn (S) Lars Kempe (S) Eduardo Villanueva

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Omedelbart justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21

Omedelbart justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö klockan 14.00-16.00 Eva Johansson (C), ordförande

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-06 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 17:00-17:45 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

Höörs Kommunhus, Översten Tisdagen den 18 oktober 2016 kl 13:00 15:45

Höörs Kommunhus, Översten Tisdagen den 18 oktober 2016 kl 13:00 15:45 2016-10-18 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Höörs Kommunhus, Översten Tisdagen den 18 oktober 2016 kl 13:00 15:45 Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Stora Sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Måndag den 23 januari 2017 kl. 19.04 20.36 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav Nilsson (S) Janina Pettersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14:00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Teddy Nilsson (SD) Olof Röstin (M) Torbjörn Ekelund

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 08:30-12:05 ajournering 10-10:15 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

Plats och tid Ekenässkolans matsal, Eslöv, klockan 17.00-19.30

Plats och tid Ekenässkolans matsal, Eslöv, klockan 17.00-19.30 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (14) Plats och tid Ekenässkolans matsal, Eslöv, klockan 17.00-19.30 Beslutande Lars Månsson (S) Ordförande Hanna Barjosef (S) Tjg ers för Claes Jönsson (S) Irene Somers (S)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-08-28, kl 13:15 Beslutande: Anders Malm (M) tj ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Tony Asp (S) tj ersättare för Gun-Inger Sjögren

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 12 april 2017 Tid: 17.00 18.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 12 april Paragrafer: 27-28 Utses att justera: Camilla Olofsson (M) Underskrifter:

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (11) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL DATUM: 2015-03-23

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (11) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL DATUM: 2015-03-23 ' IJ ' ' BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (11) Sammanträde Sammanträdesdatum: Sammanträdestid: Plats: Paragrafer: Beslutande: 2015-03-23 14.30-15.15 Rådhuset, Sammanträdesrum Kyrkheddinge

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Utsikten 1, , kl. 8:30-12:15

Barn- och utbildningskontoret, Utsikten 1, , kl. 8:30-12:15 SAMMANTRÄDESPROTOKOIL 1 (6) Plats och tid: Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Barn- och utbildningskontoret, Utsikten 1,, kl. 8:30-12:15 Stefan Larsson (M) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2017-05-29 Plats Sammanträdesrum Fjelie, Kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 29 maj 2017 kl. 17.01 18.35 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Anders Bergstedt (M) Christina von Schwerin (M) Carina Peleg (FP) 08:10 08:45 Annika Saxevall (C) 08:10 10:15 Renée Sylwan (S) 08:10 08:50

Anders Bergstedt (M) Christina von Schwerin (M) Carina Peleg (FP) 08:10 08:45 Annika Saxevall (C) 08:10 10:15 Renée Sylwan (S) 08:10 08:50 KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Hotell Gottskär Klockan 08:10 12:00 ande Ledamöter Peter Söderberg (M), ordförande Monica Neptun (FP), vice ordförande Lars Thelén (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2016-03-09 1 Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, Hallstahammar, klockan 15.00 17.05 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Thure Andersen (S),

Läs mer

Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) Charlotte Wachtmeister (M) Karin Wigrup (C) 25-26

Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) Charlotte Wachtmeister (M) Karin Wigrup (C) 25-26 1(7) Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået kl 13.00-14.40 Ajournering: 13.55-14.05 Beslutande Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) 27-29 Charlotte Wachtmeister (M) Karin Wigrup (C) 25-26 Övriga deltagare

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Räddningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid Brandstation i Malung 16.30-19.00 Beslutande Jan Jespersen (S) Ordförande Lars-Åke Nilsson (M) Ledamot Daniel Johansson (FP) Ledamot Håkan Oskarsson (S) Ledamot

Läs mer