oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "oktober 2015 2004-2015 Sonos, Inc. Med ensamrätt."

Transkript

1

2 DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive men inte begränsat till fotokopiering, inspelning, informationssökningssystem eller datornätverk utan skriftligt tillstånd av Sonos, Inc. Sonos och alla andra Sonos-produktnamn och -slogan är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör Sonos, Inc. Sonos Reg. U.S. Pat. & Tm. Off. Sonos-produkter kan vara skyddade av ett eller flera patent. Vår patent-till-produkt-information finns här: sonos.com/legal/patents iphone, ipod, ipad och itunes är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och i andra länder. Windows är ett registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation i USA och andra länder. Android är ett varumärke som tillhör Google, Inc. JAWS är ett registrerat varumärke som tillhör Freedom Scientific, Inc. i USA och andra länder. Upphovsrätten till Growl-programvaran tillhör The Growl Project Sonos använder programvaran MSNTP, utvecklat av N.M. Maclaren vid University of Cambridge. Copyright, N.M. Maclaren, 1996, 1997, 2000; Copyright, University of Cambridge, 1996, 1997, Alla andra omnämnda produkter och tjänster kan vara varumärken eller servicemärken som tillhör respektive ägare. oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt.

3 Sonos PLAYBAR Fyll alla rum med episkt, dramatiskt HiFi-ljud och streama trådlöst all musik i världen genom en enda lättanvändbar spelare. Sofistikerad design med nio högtalare Ansluts till din tv med en enda optisk kabel och spelar upp allt som är anslutet till tv:n, inklusive kabelboxar och spelkonsoler. Kan placeras liggande på ett tv-ställ eller monteras vågrätt över eller under tv:n Kompatibel med Dolby Digital och stereo Det tar bara ett par minuter att få igång din PLAYBAR - gå till sida 1 för att komma igång. När du har installerat den kan du lägga till fler Sonos-komponenter när du vill. Obs! En Sonos-komponent måste vara ansluten till bredbandsroutern. Om PLAYBAR inte ska vara placerad nära din router kan du ansluta en Sonos BRIDGE eller valfri Sonos-spelare (inköps separat) till routern istället. Vad finns i lådan? Sonos PLAYBAR Nätsladd 1,5 m TOSLINK optisk ljudkabel Ethernet-kabel Snabbstartguide Broschyr med viktig produktinformation Vad som behövs Tv-krav PLAYBAR är kompatibel med valfri tv som har ett uttag för optiskt digitalt ljud. Krav på hemnätverket Obs! Ditt nätverk måste ha en höghastighetsanslutning till internet, eftersom Sonos-systemet är utformat så att det förser dig med gratis programuppdateringar online. Innan du kan ta emot dessa uppdateringar måste du registrera Sonossystemet. Försäkra dig därför om att du registrerar dig under installationen. Vi kommer inte att ge din e-postadress till andra företag. Höghastighetsmodem för DSL-/kabelanslutning, eller bredbandsanslutning via fiber till hemmet för korrekt uppspelning av internetbaserade musiktjänster. (Om din internettjänstleverantör endast erbjuder internetåtkomst via satellit kan du uppleva uppspelningsproblem på grund av fluktuerande nerladdningshastigheter.)

4 2 Produkthandledning Om ditt modem inte är en modem/router-kombination och du vill dra fördel av Sonos automatiska onlineuppdateringar, eller streama musik från en internetbaserad musiktjänst, måste du installera en router i ditt hemnätverk. Om du inte har en router, anskaffa och installera en sådan innan du går vidare. Om du ska använda Sonos Controller-appen på en Android eller ios-enhet, eller om du konfigurerar Sonos trådlöst, behöver du en trådlös router. Gå till vår webbsida på för mer information. Obs! Sonos kommunicerar över en 2,4 GHz hemnätverksteknik som har stöd för b/g/n trådlös teknik. 5 GHz-nätverk stöds inte i en fullständigt trådlös Sonos-installation. Anslut en Sonos BRIDGE, BOOST eller spelare till routern om: Du har ett större hem där WiFi-prestanda inte är pålitliga och du vill förstärka trådlösa prestanda för ditt Sonos-system. Det redan förekommer stor belastning på ditt WiFi-nätverk med streaming av video och surfning och du vill skapa ett separat trådlöst nätverk enbart för dina Sonos-högtalare. Ditt hemnätverk är endast 5 GHz (går inte att växla till 2,4 GHz). För bästa resultat ska du ansluta datorn eller NAS-enheten som innehåller din personliga musiksamling till ditt hemnätverk med en Ethernet-kabel. Innan du börjar Innan du installerar Sonos PLAYBAR, se till att alla externa komponenter t.ex. digitalboxen, dvd-spelaren osv. är anslutna direkt till din tv. Om du redan har hemmabio eller utrustning med surroundljud ska du koppla bort den från din tv.

5 Sonos PLAYBAR 3 PLAYBAR - framsidan Obs! Väven bakom grillen går inte att ta bort. Om du tummar på väven kan det skada din PLAYBAR. Spela upp/pausa Statusindikatorlampa Höj volym (+) Sänk volym (-) IR-sensorer (InfraRed)/signallampor Växlar mellan att spela upp och pausa ljudet. När tv:n är på, tryck en gång för att stänga av ljudet När tv:n är avstängd, tryck en gång för att starta om musikkällan som användes före tv-ljudet. Tryck två gånger för att gå till nästa spår (om så gäller för den valda musikkällan) Indikerar status för PLAYBAR. När PLAYBAR är i normal drift lyser lampan vit. Om du vill kan du justera den här inställningen så att det vita ljuset inte visas. Se Vit statuslampa på sida 14 för mer information. För en fullständig lista med statusindikationer, gå till faq.sonos.com/led. När du vill justera volymen upp eller ner trycker du på dessa knappar. IR-sensorn tar emot signaler som skickas av en fjärrkontroll. När PLAYBAR får ett volym- eller ljud av-kommando, visas IR-lampan tillfälligt. Om du vill kan du justera den här inställningen så att ljuset aldrig visas. Se IR-signallampa på sida 13 för mer information.

6 4 PLAYBAR - baksidan Produkthandledning Ethernet-portar (2) Digital ljudingång (optisk) Använd en Ethernet-kabel för att ansluta PLAYBAR till ditt hemnätverk. Använd en optisk ljudkabel (medföljer) för att ansluta Sonos PLAYBARenhetens digitala ljudingång till den optiska digitala utgången på din tv. Var försiktig så att du inte böjer eller vrider kabeln. PLAYBAR:s digitala ljudingång och änden på den optiska kabeln är D- formade - se till att du riktar in på rätt Växelström (kraftnät), ingång Anslut till eluttag med medföljande nätsladd (om du använder en tredje parts nätsladd ogiltigförklarar det din garanti). Se till att du använder korrekt nätadapter för ditt land. Tryck in nätsladden ordentligt i PLAYBAR tills den är i linje med ytan.

7 Sonos PLAYBAR 5 IR-repeterare Gör det möjligt för kommandon från din fjärrkontroll att nå din tv om PLAYBAR är placerad framför tv:n. Den här inställningen är på som standard, men går att stänga av. Se IR-repeterare på sida 14 för mer information. Välja plats PLAYBAR:s flexibla design möjliggör flera riktningar. Du kan väggmontera den över eller under tv:n eller ställa den på en bordsyta. Se nedanstående riktlinjer för mer information. Bordsyta Lägg PLAYBAR vågrätt och plant på dess fötter. Ställ inte lodrätt eller upprätt på sidan. Bevara ljudkvalitet genom att se till att kontaktpanelen är vänd mot tv:n - Sonos-logotyp ska vara närmre tv:n. Det finns ingen placeringsbegränsning mellan tv:n och PLAYBAR så länge som tv:ns IR inte är blockerad. PLAYBAR IR-repeteraren är utformad för minst 50 mm avstånd, men kan fungera på närmre avstånd. Ställ inte PLAYBAR i ett skåp eller på en hylla på väggen. Båda ändar av PLAYBAR ska vara minst 30 cm från vägg eller annat hinder. Väggmontering PLAYBAR kan monteras över eller under tv:n med PLAYBAR:s väggmonteringssats (inköps separat). Gå till sida 20 för detaljerade väggmonteringsinstruktioner.

8 6 Produkthandledning Installera PLAYBAR PLAYBAR är kompatibel med Sonos programvaruversion 4.0 och senare. Om du lägger till PLAYBAR i ett befintligt Sonos-system, se till att du söker efter uppdateringar till programvaran innan du lägger till PLAYBAR i ditt Sonos-system. 1. Packa försiktigt upp paketets innehåll. 2. Välj en plats för PLAYBAR Se Välja plats på sida 5 för hjälp med det här steget. 3. Ta bort skyddshättan från vardera ände av den optiska ljudkabeln. 4. Anslut den optiska ljudkabeln (medföljer) från tv:ns digitala ljud ut (optiskt) till PLAYBAR:s digitala ljud in (optiskt) och var försiktig så att du inte vrider eller böjer kabeln. PLAYBAR:s digitala ljudingång och den optiska kabeln är D-formade - se till att du riktar in på rätt sätt när du kopplar. VIKTIGT: Se till att du tar bort skyddshättorna från vardera ände av den medföljande optiska ljudkabeln innan du sätter i den. 5. Anslut nätsladden till PLAYBAR och slå på strömmen. Tryck in nätsladden ordentligt i PLAYBAR tills den är i linje med ytan.

9 Sonos PLAYBAR 7 Statusindikatorlampan på höger sida av enheten börjar blinka vitt. 6. (VALFRITT) Om du konfigurerar din PLAYBAR med en SUB och/eller surroundhögtalare, placera dem i ditt rum och slå på strömmen. (När PLAYBAR har lagts till blir du ombedd att lägga till dessa komponenter i ditt Sonos-system.) Om du köpt en Sonos SUB, placera SUB där det passar bäst i ditt rum - stående eller liggande. Du kan ställa den i ett hörn, mot väggen, bakom, under eller bredvid någon möbel på valfri typ av golvyta. Om du köpt surroundhögtalarna Sonos PLAY:1 eller PLAY:3, placera högtalarna till vänster och höger om den position där du tittar mest på tv, jäms med eller bakom den position där du tittar mest på tv. De kan placeras antingen vågrätt eller lodrätt, men se till att båda högtalare har samma riktning.

10 8 Produkthandledning Obs! Expanderbar PLAYBAR hemmabioinstallation För en hemmabioupplevelse av version 3.1 ska du kombinera en SUB med din PLAYBAR. För en hemmabioupplevelse av version 5.0 ska du kombinera ett par med PLAY:1- eller PLAY:3-högtalare med din PLAYBAR För en hemmabioupplevelse av version 5.1 ska du kombinera en SUB med ett par av PLAY:1- eller PLAY:3-högtalare med din PLAYBAR. 7. Använd en handhållen Sonos-controller (inklusive ipad, iphone, ipod touch, Android smartphone eller surfplatta, Kindle Fire ), öppna appen och följ instruktionerna online för att installera ditt Sonossystem. Om du inte har en installerad Sonos-controllerapp, hämta den från appbutiken på din enhet. Obs! Sonos rekommenderar inte att du använder Sonos Controller för Mac eller PC för att installera din PLAYBAR. Om du installerar ett nytt Sonos-system ska du, när du blir ombedd, lägga till dina Sonoskomponenter i följande ordning: a. Om du har kopplat en Sonos-produkt till din router, lägg till den först. b. Lägg till PLAYBAR (om det inte är den komponenten som är ansluten till din router.) c. Lägg till eventuella ytterligare Sonos-komponenter som du har köpt. Om du gör tillägg i ett befintligt Sonos-system: a. Sök först efter uppdateringar till programvaran - PLAYBAR är kompatibel med Sonos programvaruversioner 4.0 och senare. b. Lägg till PLAYBAR i ditt Sonos-system genom att välja Lägg till spelare eller SUB på menyn Inställningar på en handhållen Controller. c. Lägg till eventuella ytterligare Sonos-komponenter som du har köpt. Du kan bli ombedd att uppdatera den eller de nya Sonos-komponenterna efter det att du har lagt till dem i ditt Sonos-system.

11 Sonos PLAYBAR 9 Tjocka väggar, 2,4 GHz trådlösa telefoner och/eller andra trådlösa apparater kan störa eller blockera de trådlösa nätverkssignalerna från Sonos-systemet. När du har placerat en Sonos-produkt gäller att du kan prova följande om du har svårigheter - flytta Sonos-produkten, ändra den trådlösa kanal som ditt musiksystem använder eller anslut en Sonos-produkt till din router om din installation för närvarande är trådlös. Om du vill ha ytterligare hjälp: Om du behöver hjälp med att stänga av dina tv-högtalare, se sida 25 för mer information. Om du behöver hjälp med att konfigurera en fjärrkontroll som ska fungera med din PLAYBAR, se sida 9 för mer information. Om det visas ett meddelande på tv:n när du justerar volymen upp och ner, kanske det är möjligt att ta bort det. Om du använder en fjärrkontroll för kabel-tv, se sida 24. Om du använder en universalfjärrkontroll, se sida 25 för ytterligare information. Om du vill spela upp musik genom PLAYBAR, se sida 19 för mer information. PLAYBAR-inställningar Följ instruktionerna nedan om du vill ändra dina PLAYBAR-inställningar eller hur PLAYBAR fungerar med din tv. Konfigurera fjärrkontrollen Utjämning Kalibrera om ljudet Tv-dialoginställningar Talförbättring Nattljud Autouppspelning för tv IR-signallampa IR-repeterare Vit indikatorlampa Rumsnamn Lägg till SUB/ta bort SUB (om det finns en SUB) Lägg till/ta bort surroundhögtalare (om du har surroundhögtalare) Konfigurera fjärrkontrollen Under konfigurationen av PLAYBAR guidades du genom proceduren att konfigurera en fjärrkontroll. Om du inte konfigurerade en då, eller vill använda en annan fjärrkontroll med din PLAYBAR, följ instruktionerna nedan. Om du konfigurerar en ny fjärrkontroll eftersom det visas ett distraherande meddelande på tv:n när du justerar volymen, gå till Eliminera irriterande meddelanden på tv:n när du använder fjärrkontrollen till kabel-tv, satellittv eller digitalbox på sida 24 eller Eliminera irriterande meddelanden på tv:n när du använder en universalfjärrkontroll på sida 25.

12 10 Produkthandledning Använda en handhållen Sonos-controller 1. Välj Rumsinställningar på menyn Inställningar. 2. Välj det rum som din PLAYBAR finns i. 3. Välj Tv-inställningar och -styrning -> Konfigurera fjärrkontrollen. Om en fjärrkontroll redan konfigurerats för användning med din PLAYBAR blir du tillfrågad om du vill ersätta den. 4. Ta tag i den fjärrkontroll som du vill börja använda med PLAYBAR. 5. Peka med fjärrkontrollen på PLAYBAR och tryck på knappen Volym upp på fjärrkontrollen. Om fjärrkontrollen känns igen, klicka på Klar. Du kan nu använda den fjärrkontrollen för att styra inställningarna för volym och avstängning av ljud på din PLAYBAR. Om fjärrkontrollen inte känns igen blir du instruerad att trycka fler gånger på knappen för att fullborda installationen. Använda Sonos Controller för Mac eller PC 1. Välj Hantera -> Inställningar (PC) eller Sonos -> Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar om det inte redan är markerat till vänster. 3. Välj det rum där PLAYBAR finns från den nedrullningsbara rutan Rumsinställningar för. 4. Välj fliken Konfigurera tv:n. 5. Klicka på Konfigurera fjärrkontrollen. 6. Ta tag i den fjärrkontroll som du vill börja använda med PLAYBAR och klicka sedan på Nästa. 7. Peka med fjärrkontrollen på PLAYBAR och tryck på knappen Volym upp på fjärrkontrollen. Om fjärrkontrollen känns igen, klicka på Klar. Du kan nu använda den fjärrkontrollen för att styra inställningarna för volym och avstängning av ljud på din PLAYBAR. Om fjärrkontrollen inte känns igen blir du instruerad att trycka fler gånger på knappen för att fullborda installationen. Om det visas ett meddelande på tv:n när du justerar volymen upp och ner, gå till Eliminera irriterande meddelanden på tv:n när du använder fjärrkontrollen till kabel-tv, satellit-tv eller digitalbox på sida 24 eller Eliminera irriterande meddelanden på tv:n när du använder en universalfjärrkontroll på sida 25. Utjämning (EQ) Under konfigurationen av PLAYBAR blev du guidad genom proceduren att kalibrera ljudet. Om så önskas kan du ändra ljudinställningarna (bas, diskant eller loudness) för Sonos PLAYBAR. Basen förstärker de lägre frekvenserna, diskanten förstärker de högre frekvenserna, medan loudness förstärker vissa frekvenser, inklusive bas, för att förbättra ljudet vid låg volym. Alla manuella EQ-förändringar som du gör återställs när du går igenom ljudkalibreringen (se sida 11 för mer information). Använda en handhållen Sonos-controller 1. På menyn Inställningar, välj Rumsinställningar. 2. Markera det rum som du vill justera. 3. Välj Utjämning.

13 Sonos PLAYBAR Välj ett av följande alternativ: Dra ditt finger över reglagen för bas eller diskant för att göra justeringar. Välj På eller Av för att justera inställningen för Loudness. Använda Sonos Controller för Mac eller PC 1. Välj Hantera -> Inställningar (PC) eller Sonos -> Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar om det inte redan är markerat till vänster. 3. Välj det rum som PLAYBAR är placerad i från listan Rumsinställningar för och välj sedan fliken EQ. 4. Välj ett av följande alternativ: Klicka och dra reglagen för bas eller diskant för att göra justeringar. Klicka på kryssrutan Loudness för att slå på eller av inställningen för loudness. 5. Stäng fönstret Inställningar när du är klar med ändringarna. Kalibrera om ljudet Om du har en SUB och/eller Sonos-surroundhögtalare som associeras med din PLAYBAR kanske du vill göra några justeringar efter den inledande installationen. Du kommer troligtvis att vilja kalibrera om ljudet om du flyttar runt några Sonos-komponenter i rummet. Om du gjort några manuella justeringar i EQ-inställningarna återställs dessa under omkalibreringen. Använda en handhållen Sonos-controller 1. På menyn Inställningar, välj Rumsinställningar. 2. Välj det rum som är förknippat med surroundkomponenterna. Det visas som Rum (+SUB) eller Rum (+VH+HH) eller Rum (+SUB+VH+HH) på menyn Rumsinställningar. 3. Välj Avancerat ljud -> Kalibrera om ljudet. 4. Följ instruktionerna för att optimera din ljudprestanda. Om du har en SUB som är förknippad med din PLAYBAR blir du ombedd att välja mellan två testljud: Tryck på Spela upp för att jämföra volymen för två testljud, A och B, och välj sedan Ingen skillnad, A är högre eller B är högre. Om du inte hör någon märkbar skillnad, välj Ingen skillnad. Tryck på Spela upp för att lyssna på ett testljud och välj sedan den nivå som du föredrar. Om du har surroundhögtalare som är förknippade med din PLAYBAR blir du ombedd att besvara några frågor om rummets konfiguration. Använda Sonos Controller för Mac eller PC 1. Välj Hantera -> Inställningar (PC) eller Sonos -> Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar. 3. Välj det rum som är förknippat med surroundkomponenterna. Det visas som Rum (+SUB) eller Rum (+VH+HH) eller Rum (+SUB+VH+HH) på menyn Rumsinställningar. 4. Välj fliken Standard och välj sedan Kalibrera om ljudet.

14 12 Produkthandledning 5. Följ instruktionerna för att optimera din ljudprestanda: Om du har en SUB som är förknippad med din PLAYBAR blir du ombedd att välja mellan två testljud: Tryck på Spela upp för att jämföra volymen för två testljud, A och B, och välj sedan Ingen skillnad, A är högre eller B är högre. Om du inte hör någon märkbar skillnad, välj Ingen skillnad. Tryck på Spela upp för att lyssna på ett testljud och välj sedan den nivå som du föredrar. Om du har surroundhögtalare som är förknippade med din PLAYBAR blir du ombedd att besvara några frågor om rummets konfiguration. Tv-dialoginställningar Använda en handhållen Sonos-controller 1. På menyn Inställningar, välj Rumsinställningar. 2. Välj det rum som PLAYBAR finns i. 3. Välj Avancerat ljud -> Tv-dialoginställningar. 4. Ljudförsening (läppsynkronisering). Dra fingret över reglaget för att öka eller minska ljudförseningen om bilden och ljudet inte är synkroniserade. Använda Sonos Controller för Mac eller PC 1. Välj Hantera -> Inställningar (PC) eller Sonos -> Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar om det inte redan är markerat till vänster. 3. Välj det rum där PLAYBAR finns från den nedrullningsbara rutan Rumsinställningar för. 4. Välj fliken Tv-dialog. 5. Klicka och dra i reglaget Ljudförsening (läppsynkronisering) för att öka eller minska ljudförseningen om bilden och ljudet inte är synkroniserade. 6. Stäng fönstret Inställningar när du är klar med ändringarna. Ytterligare alternativ för tv-ljudet Talförbättring Inställningen Talförbättring gör det enklare att höra tv-dialogen. Tryck på ikonen på Sonos-controllerskärmen Spelar nu för att slå på eller av denna inställning. (Om inställningen inte syns, se till att rummet med PLAYBAR är markerat.) Nattljud Inställningen Nattljud justerar ljudet för visning på natten så att du kan minska volymen och ändå uppleva korrekt balans och register. Vid lägre volymer förstärks tysta ljud och intensiteten för höga ljud minskas. Tryck på ikonen på Sonos-controllerskärmen Spelar nu för att slå på eller av denna inställning. (Om inställningen inte syns, se till att rummet med PLAYBAR är markerat.) Autouppspelning för tv När Autouppspelning för tv är inställt till På spelas tv-ljudet automatiskt upp genom PLAYBAR när du slår på tv:n - om musiken spelas upp när tv:n är på stoppas musiken ögonblickligen och PLAYBAR växlas till tv-ljud. Dessutom gäller att om PLAYBAR är i en rumsgrupp när tv:n är på, släpps den automatiskt från gruppen. Den här inställningen är som standard På.

15 Sonos PLAYBAR 13 Använda en handhållen Sonos-controller 1. På menyn Inställningar, välj Rumsinställningar. 2. Välj det rum som PLAYBAR finns i. 3. Välj Tv-inställningar och -styrning -> Autouppspelning för tv. 4. Välj På eller Av. Använda Sonos Controller för Mac eller PC 1. Välj Hantera -> Inställningar (PC) eller Sonos -> Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar om det inte redan är markerat till vänster. 3. Välj det rum där PLAYBAR finns från den nedrullningsbara rutan Rumsinställningar för. 4. Välj fliken Konfigurera tv:n. 5. Markera kryssrutan Autouppspelning för tv för att slå på denna inställning, avmarkera för att stänga av den. 6. Stäng fönstret Inställningar när du är klar med ändringarna. Avgruppera vid autouppspelning På samma sätt som gäller för alla Sonos-spelare kan du gruppera och avgruppera PLAYBAR med andra rum. Om Avgruppera vid autouppspelning är markerat, släpps alla Sonos-rum som är grupperade med PLAYBAR när tv:n slås på automatiskt från gruppen. Den här inställningen är som standard Ja. Använda en handhållen Sonos-controller 1. På menyn Inställningar, välj Rumsinställningar. 2. Välj det rum som PLAYBAR finns i. 3. Välj Tv-inställningar och -styrning -> Avgruppera vid autouppspelning. 4. Välj Ja eller Nej. Använda Sonos Controller för Mac eller PC 1. Välj Hantera -> Inställningar (PC) eller Sonos -> Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar om det inte redan är markerat till vänster. 3. Välj det rum där PLAYBAR finns från den nedrullningsbara rutan Rumsinställningar för. 4. Välj fliken Konfigurera tv:n. 5. Markera kryssrutan Avgruppera vid autouppspelning för att slå på denna inställning, avmarkera för att stänga av den. 6. Stäng fönstret Inställningar när du är klar med ändringarna.

16 14 Produkthandledning IR-signallampa Det visas en lampa på PLAYBAR när det skickas en IR-signal. Om du vill kan du justera den här inställningen så att IR-ljuset aldrig visas. Den här inställningen är som standard På. Använda en handhållen Sonos-controller 1. På menyn Inställningar, välj Rumsinställningar. 2. Välj det rum som PLAYBAR finns i. 3. Välj Tv-inställningar och -styrning -> IR-signallampa. 4. Välj På eller Av. Använda Sonos Controller för Mac eller PC 1. Välj Hantera -> Inställningar (PC) eller Sonos -> Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar om det inte redan är markerat till vänster. 3. Välj det rum där PLAYBAR finns från den nedrullningsbara rutan Rumsinställningar för. 4. Välj fliken Konfigurera tv:n. 5. Markera kryssrutan IR-signallampa för att slå på denna inställning, avmarkera för att stänga av den 6. Stäng fönstret Inställningar när du är klar med ändringarna. IR-repeterare När PLAYBAR placeras framför din tv på en bordsyta kan det blockera IR-sensorn på din tv. IRrepeterarinställningen gör det möjligt för PLAYBAR att repetera signalen till din tv. Den här inställningen är som standard På. Använda en handhållen Sonos-controller 1. På menyn Inställningar, välj Rumsinställningar. 2. Välj det rum som PLAYBAR finns i. 3. Välj Tv-inställningar och -styrning -> IR-repeterare. 4. Välj På eller Av. Använda Sonos Controller för Mac eller PC 1. Välj Hantera -> Inställningar (PC) eller Sonos -> Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar om det inte redan är markerat till vänster. 3. Välj det rum där PLAYBAR finns från den nedrullningsbara rutan Rumsinställningar för. 4. Välj fliken Konfigurera tv:n. 5. Markera kryssrutan IR-repeterare för att slå på denna inställning, avmarkera för att stänga av den 6. Stäng fönstret Inställningar när du är klar med ändringarna. Vit statuslampa En vit lampa visas på sidan av PLAYBAR för att indikera att enheten fungerar i normal drift. Om så önskas kan du släcka denna indikatorlampa så att när PLAYBAR är i normal drift visas inte den vita lampan. Den här inställningen är som standard På.

17 Sonos PLAYBAR 15 Om statusindikatorn börjar blinka orange du gå till för ytterligare information. Använda en handhållen Sonos-controller 1. På menyn Inställningar, välj Rumsinställningar. 2. Välj det rum som du vill ändra. 3. Tryck på Vit statuslampa. 4. Välj På eller Av. Använda Sonos Controller för Mac eller PC 1. Välj Hantera -> Inställningar (PC) eller Sonos -> Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar om det inte redan är markerat till vänster. 3. Välj det rum du vill ändra i den nedrullningsbara listan Rumsinställningar för. 4. På fliken Standard, klicka på kryssrutan Vit statuslampa tänd för att ha lampan tänd eller avmarkera för att ha den släckt. Ändra rumsnamn Använda en handhållen Sonos-controller 1. På menyn Inställningar, välj Rumsinställningar. 2. Välj det rum som du vill ändra. 3. Välj Rumsnamn. 4. Välj ett nytt namn i listan och tryck på OK eller välj Ange nytt för att skriva ett unikt namn. Använda Sonos Controller för Mac eller PC 1. Välj Hantera -> Inställningar (PC) eller Sonos -> Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar om det inte redan är markerat till vänster. 3. Välj det rum du vill ändra i den nedrullningsbara listan Rumsinställningar för. 4. Välj ett nytt namn i listan Rumsnamn.

18 16 Produkthandledning Sonos SUB Lägga till en Sonos SUB Du kan kombinera en SUB med PLAYBAR för att utöka din bioupplevelse. Använda en handhållen Sonos-controller 1. På menyn Inställningar, välj Rumsinställningar. 2. Välj det rum som PLAYBAR finns i. 3. Välj Lägg till SUB. 4. Följ instruktionerna för att lägga till SUB i ditt Sonos-system Använda Sonos Controller för Mac eller PC 1. Välj Hantera -> Inställningar (PC) eller Sonos -> Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar om det inte redan är markerat till vänster. 3. På fliken Standard, välj Lägg till SUB. 4. Följ instruktionerna för att lägga till SUB i ditt Sonos-system SUB-inställningar Följ nedanstående instruktioner om du vill göra ändringar i SUB-inställningarna. Använda en handhållen Sonos-controller 1. På menyn Inställningar, välj Rumsinställningar. 2. Välj det rum som PLAYBAR och SUB finns i. Det visas som Rum (+SUB) på menyn Rumsinställningar. 3. Välj Avancerat ljud -> SUB-inställningar. 4. Välj ett av följande: SUB: Välj På eller Av för att slå på och av ljudet från SUB. Justera SUB-nivå: Dra fingrarna över reglaget för att höja eller sänka SUB-volymen. (Du kan använda den här inställningen för att matcha subwoofernivån till nivån för dina huvudhögtalare.) Justera placering (fas): Välj På eller Av. Använda Sonos Controller för Mac eller PC 1. Välj Hantera -> Inställningar (PC) eller Sonos -> Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar om det inte redan är markerat till vänster. 3. Välj det rum där PLAYBAR och SUB finns i den nedrullningsbara listan Rumsinställningar för. Det visas som Rum (+SUB). 4. Välj fliken SUB. 5. Välj ett av följande: SUB: Markera för att slå på ljudet från SUB. Avmarkera om du vill slå av ljudet. Justera SUB-nivå: Klicka och dra i reglaget för att höja eller sänka SUB-volymen. (Du kan använda den här inställningen för att matcha subwoofernivån till nivån för dina huvudhögtalare.) Justera placering (fas): Markera för att slå på, avmarkera för att stänga av.

19 Sonos PLAYBAR 17 Ta bort SUB Använda en handhållen Sonos-controller 1. På menyn Inställningar, välj Rumsinställningar. 2. Välj det rum som SUB är associerad med. Det visas som Rum (+SUB) på menyn Rumsinställningar. 3. Välj Ta bort SUB. 4. Välj en av följande inställningar: Om du vill associera SUB med en annan Sonos-spelare, välj Välj rum för SUB och välj sedan ett annat rum. Om du inte ska använda SUB nu, välj Använd inte SUB. Den visas på menyn Rum som SUB (oanvänd) tills du väljer den och associerar den med en annan Sonos-spelare. Använda Sonos Controller för Mac eller PC 1. Välj Hantera -> Inställningar (PC) eller Sonos -> Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar om det inte redan är markerat till vänster. 3. Välj det rum där PLAYBAR finns från den nedrullningsbara rutan Rumsinställningar för. 4. På fliken Standard klickar du på Ta bort SUB. Lägga till surroundhögtalare Du kan enkelt para två högtalare av typ PLAY:1, PLAY:3 eller PLAY:5 (gen2) med en PLAYBAR som ska fungera som vänster och höger surroundkanaler i din Sonos-surroundljudsupplevelse. Du kan antingen konfigurera surroundhögtalarna under installationen eller följa instruktionerna nedan för att lägga till dem. Se till att Sonos-produkterna är desamma - du kan inte kombinera en PLAY:1 och en PLAY:3 så att de fungerar som surroundhögtalare. Se till att du följer dessa instruktioner för att konfigurera dina surroundhögtalare. Skapa inte en rumsgrupp eller ett stereopar eftersom dessa inte kommer att uppnå funktionen för vänster och höger surroundkanal. Använda Sonos-appen på en mobilenhet 1. På menyn Inställningar, välj Rumsinställningar. 2. Välj det rum som PLAYBAR finns i. 3. Välj Lägg till surroundhögtalare. 4. Följ instruktionerna för att lägga till först en vänster och sedan en höger surroundhögtalare. Ta bort surroundhögtalare 1. På menyn Inställningar, välj Rumsinställningar. 2. Välj det rum som surroundhögtalarna är förknippade med. Rumsnamnet visas som Rum (+VH+HH) på menyn Rumsinställningar. 3. Välj Ta bort surroundhögtalare.

20 18 Produkthandledning 4. Välj Nästa för att släppa surroundhögtalarna från ditt surroundsystem. Om dessa var nyligen inköpta spelare visas de som Oanvända i menyn Rum. Om dessa spelare redan fanns i ditt hushåll går de tillbaka till sitt tidigare läge. Du kan nu flytta dem till ett annat rum för enskild användning. Ändra surroundinställningarna Standardinställningen fastställs av kalibreringen. Om du vill göra en ändring kan du följa nedanstående instruktioner. 1. På menyn Inställningar, välj Rumsinställningar. 2. Välj det rum där PLAYBAR och surroundhögtalarna finns. Det visas som Rum (+VH+HH) på menyn Rumsinställningar. 3. Välj Avancerat ljud -> Surroundinställningar. 4. Välj ett av följande: Surround: Välj På eller Av för att slå på eller av ljudet från surroundhögtalarna. Justera surroundnivå: Dra fingrarna över reglaget för att höja eller sänka volymen för surroundhögtalarna. Uppspelning av musik: Välj Stämningsskapande (standard, diskret, stämningsskapande ljud) eller Full (möjliggör fylligare ljud som täcker hela intervallet). Den här inställningen gäller endast uppspelning av musik, inte tv-ljud. Med Sonos-appen på Mac eller PC 1. Välj Hantera -> Inställningar (PC) eller Sonos -> Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar om det inte redan är markerat till vänster. 3. På fliken Standard, välj Lägg till surroundhögtalare. 4. Följ instruktionerna för att lägga till först en vänster och sedan en höger surroundhögtalare. Ta bort surroundhögtalare 1. Välj Hantera -> Inställningar (PC) eller Sonos -> Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar om det inte redan är markerat till vänster. 3. Välj det rum där PLAYBAR finns från den nedrullningsbara rutan Rumsinställningar för. Rumsnamnet visas som Rum (+VH+HH). 4. På fliken Standard klickar du på Ta bort surroundhögtalare. Om dessa var nyligen inköpta spelare visas de som Oanvända i fönstret Rum. Om dessa spelare redan fanns i ditt hushåll går de tillbaka till sitt tidigare läge. Ändra surroundinställningarna Standardinställningen fastställs av kalibreringen. Om du vill göra en ändring kan du följa nedanstående instruktioner. 1. Välj Hantera -> Inställningar (PC) eller Sonos -> Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar om det inte redan är markerat till vänster. 3. Välj det rum där PLAYBAR och surroundhögtalarna finns i den nedrullningsbara listan Rumsinställningar för. 4. Välj fliken Surround.

21 Sonos PLAYBAR Välj ett av följande: Surround: Markera för att slå på ljudet från surroundhögtalarna, avmarkera om du vill stänga av det. Justera surroundnivå: Klicka och dra i reglaget för att höja eller sänka volymen för surroundhögtalarna. Uppspelning av musik: Välj Stämningsskapande (standard, diskret, stämningsskapande ljud) eller Full (möjliggör fylligare ljud som täcker hela intervallet). Den här inställningen gäller endast uppspelning av musik, inte tv-ljud. Spela upp musik PLAYBAR fungerar även som en allt-i-ett Sonos-spelare som du kan använda för att streama all musik i världen. Gör ett val på Sonos musikmeny på din mobilenhet eller från fönstret MUSIK på en Mac eller PC. Obs! Om Autouppspelning för tv är inställt till På stoppar PLAYBAR automatiskt uppspelningen av musik och växlar till tv-ljud när tv:n slås på. Gå till Autouppspelning för tv på sida 12 för mer information. Radio I Sonos ingår en radioguide som ger omedelbar åtkomst till tusentals gratis internetradiostationer och utsändningsprogram. Det är lätt att hitta radio från hela världen - musik, nyheter och underhållsprogram, inklusive arkiverade program och poddsändningar. Välj en internetradiostation genom att helt enkelt välja Radio och välj en station. Musiktjänster En musiktjänst är en musikbutik online eller onlinetjänst som säljer ljud per låt, per ljudbok eller per prenumeration. Sonos är kompatibelt med flera musiktjänster - du kan besöka vår webbsida på förden senaste listan. (Vissa musiktjänster kanske inte finns tillgängliga i ditt land. Kontrollera den individuella musiktjänstens webbsida för mer information.) Om du för närvarande prenumererar på en musiktjänst som är kompatibel med Sonos lägger du helt enkelt till ditt användarnamn och lösenord för musiktjänsten i Sonos efter behov och du får då ögonblickligen tillgång till musiktjänsten från ditt Sonos-system. 1. Du kan lägga till en musiktjänst genom att trycka på Lägg till musiktjänsterfrån Sonos musikmeny. 2. Markera den Sonos-kompatibla musiktjänst som du vill lägga till. 3. Tryck på Lägg till konto och följ sedan instruktionerna på skärmen. Ditt användarnamn och lösenord verifieras hos musiktjänsten. Så snart som dina referenser har verifierats visas musiktjänsten på Sonos musikmeny. Gratis provmedlemskap hos musiktjänster finns tillgängliga i vissa länder. (Gå till den individuella musiktjänstens webbsida för mer information.) Om det finns ett synligt provmedlemskap för en musiktjänst på menyn Musiktjänster behöver du bara trycka på det för att välja det. Tryck på Lägg till konto -> Jag har inte använt [musiktjänst] tidigare och följ sedan instruktionerna för att aktivera musikprovmedlemskapet. När provmedlemskapet når sitt slut måste du prenumerera på musiktjänsten för att hålla musiken igång.

22 20 Produkthandledning Lokalt musikbibliotek Sonos-systemet kan spela upp musik från valfri dator eller nätverksansluten lagringsenhet (NAS) i ditt hemnätverk där du har delade musikmappar. Under installationen leds du genom proceduren att nå din lokala musiksamling (exempelvis ditt itunes-bibliotek). Med tiden kan du vilja lägga till eller ta bort mappar från den här listan. Obs! Vi rekommenderar att du använder Sonos Controller för Mac eller PC för att lägga till delade mappar. För mer information, gå till vår webbsida på faq.sonos.com/manage. Gör ändringar i din lista med delade mappar genom att välja menyn Inställningar från en handhållen Sonoscontroller och välj sedan ett av följande alternativ: Lägg till en ny musikmapp genom att välja Hantera musikbiblioteket -> Inställningar för Musikbiblioteket -> Lägg till ny resurs. Ta bort musikmappar genom att välja Hantera musikbiblioteket -> Inställningar för Musikbiblioteket. Tryck på den resurs som du vill ta bort och välj sedan Ta bort resurs. Sonos-systemet indexerar dina musikmappar så att du kan visa din musiksamling enligt kategorier (exempelvis artister, album, kompositörer, genrer eller spår). Om du lägger till ny musik i en mapp som redan är indexerad uppdaterar du ditt musikindex för att lägga till den här musiken i din musiksamling i Sonos. Uppdatera ditt musikindex genom att trycka på Inställningar -> Hantera Musikbiblioteket -> Uppdatera musikindex nu. Om du vill att ditt musikindex ska uppdateras automatiskt varje dag, välj Schemalägg uppdateringar av musikindex och välj sedan tidpunkt för uppdateringen av musikindex. Trådlös uppspelning från ios-enheter Du kan välja och spela upp musik och poddsändningar som lagras på valfri ipad, iphone eller ipod touch som finns i samma nätverk som ditt Sonos-system. Uppspelningen är perfekt synkroniserad, i varje rum i ditt hem. Välj helt enkelt Denna ipad, Denna iphone eller Denna ipod touch i Sonos-appen på din ios-enhet för att göra ljudvalen och sedan kan du använda valfri Sonos Controller för att styra uppspelningen. Trådlös uppspelning från Android-enheter Du kan välja och spela upp musik som lagras på valfri Android-enhet som finns i samma nätverk som ditt Sonos-system. Uppspelningen är perfekt synkroniserad, i varje rum i ditt hem. Välj helt enkelt Denna mobilenhet i Sonos-appen på din Android-smartphone eller -surfplatta för att välja ljudalternativ och sedan kan du använda valfri Sonos-controller för att styra uppspelningen. Google Play Music (Android) Du kan spela upp musik till ditt Sonos-system direkt från appen Google Play Music på valfri Android-enhet. Den här funktionen finns tillgänglig för både Standard-kunder och All Access Google Play Music-kunder. Om du vill spela upp musik direkt från appen Google Play Music till ditt Sonos-system måste du ha både appen Google Play Music och appen Sonos Controller installerade på mobilenheten. Öppna helt enkelt appen Google Play Music och anslut till Sonos-rum eller -rumsgrupp för att starta musiken.

23 Sonos PLAYBAR 21 Väggmontering PLAYBAR kan monteras över eller under den väggmonterade tv:n med väggmonteringssatsen för PLAYBAR. Bevara ljudkvalitet genom att se till att kontaktpanelen är vänd bort från tv:n när den är monterad - Sonoslogotypen ska vara längre bort från tv:n. Obs! Det rekommenderas att du ansluter strömmen och ljudkablarna till PLAYBAR före monteringen på väggen. Vad du behöver PLAYBAR Väggmonteringssats (säljs separat) Maskeringstejp En syl eller annat spetsigt verktyg En stjärnskruvmejsel Motorborr med stjärntillbehör 1. Håll mallen för PLAYBAR-väggmonteringen (ingår i väggmonteringssatsen) i önskad position på väggen. PLAYBAR går att montera antingen över eller under tv:n. 50 mm För bästa ljudprestanda, se till att kontaktpanelen är vänd BORT från tv:n när den är monterad. 25 mm Var försiktig:för optimala ljudprestanda rekommenderar Sonos följande: Vid montering under en tv-apparat, ha 25 mm fritt utrymme mellan PLAYBAR och tv:n. Vid montering över en tv-apparat, ha 50 mm fritt utrymme mellan PLAYBAR och tv:n. 2. Använd ett vattenpass (ingår i väggmonteringssatsen) för att säkerställa att mallen är vågrätt jämn och tejpa sedan fast mallen ordentligt på väggen.

24 22 Produkthandledning 3. Använd en syl eller annat vasst föremål för att göra fyra små hål genom fyra av de markerade platserna på mallen. (Om det önskas ytterligare förstärkning ingår det två reservskruvar och väggankare i väggmonteringssatsen.) Placering kan variera men hålen ska vara placerade mot hörnen, bort från mitten. 4. Ta ner mallen från väggen. 5. Borra testhål. Eftersom väggankare och skruvar är utformade för att vara självstartande är detta steg valfritt. Förborrning kommer dock att leda till en mer korrekt installation. Se tabellen nedan för mer information. Väggmaterial Förborrning Använd väggankare Använd skruvar Vertikalregel av trä med 3 mm borrspets (1/ 8-tum) Nej Ja Gipsskiva (ingen vertikalregel) med 4,5mm borrspets (3/ 16-tum) Ja Ja Hård väggplatta eller dubbelplatta med 4,5mm borrspets (3/ 16-tum) Ja Ja Väggputs med 6,5mm borrspets (1/ 4-tum) Betong eller tegel med 3 mm borrspets (1/ 8-tum) Ja Ja Ja Ja 6. Sätt i och sätt fast väggankare (medföljer i väggmonteringssatsen). Om du borrar i en vertikalregel av trä, använd inte väggankare. Om du borrar i Sheetrock, skruva in väggankaret i gipsskivan med en stjärnskruvmejsel tills huvudet är plant mot eller något under väggytan, och var försiktig så att du inte drar åt för mycket.

25 Sonos PLAYBAR 23 Obs! Väggankare kan installeras med en skruvdragare eller en vanlig motorborr med ett tillbehör som har stjärnskruvmejsel. Om du borrar in i sheetrock kan ytan på gipsskivan förvrängas något eller försänkas när väggankaret installeras. Detta är inte ovanligt. 7. Sätt fast PLAYBAR-fästet på väggen med skruvarna som ingår i väggmonteringssatsen. Använd vattenpasset för att verifiera att det är rätt en sista gång och dra sedan åt skruvarna ordentligt. Obs! Om du använder väggankare, fortsätt borra i ett par sekunder även efter det att det verkar som om skruven sitter fast ordentligt - ankaret kommer troligen att rotera lite när väggankaret expanderas inuti väggen.

26 24 Produkthandledning 8. Häng PLAYBAR säkert på de två fästkrokarna. Grundläggande felsökning Varning: Öppna inte produkten eftersom det då blir risk för elektrisk chock. Under inga omständigheter ska produkten repareras av någon annan än ett auktoriserat Sonos-reparationscenter, eftersom detta ogiltigförklarar garantin. Kontakta Sonos kundsupport för mer information. Väven bakom grillen går inte att ta bort. Om du tummar på väven kan det skada din PLAYBAR. Om det uppstår problem kan du prova de felsökningsförslag som visas nedan. Om inget av dessa löser problemet, eller om du inte är säker på hur du vill fortsätta, kontakta Sonos kundsupportteam så kan vi hjälpa dig. Kundsupport Gå till vårt referensavsnitt om PLAYBAR på Gå till vår webbsida Skicka e-post till oss på PLAYBAR identifierades inte under installationen Har du gett Sonos tillstånd att söka efter uppdateringar? Sonos PLAYBAR måste ha programvaruversion 4.0 eller senare. Är nätsladden korrekt isatt? Tryck in nätsladden ordentligt i PLAYBAR tills den är i linje med ytan. Om det inte är det som är problemet, kan det finnas ett nätverk som förhindrar att PLAYBAR kan ansluta till ditt Sonos-system. Försök flytta Sonos-komponenterna närmre varandra.

27 Sonos PLAYBAR 25 Eliminera irriterande meddelanden på tv:n när du använder fjärrkontrollen till kabel-tv, satellit-tv eller digitalbox När du har inaktiverat dina tv-högtalare kan tv:n visa ett irriterande eller förvirrande meddelande när du justerar volymen för PLAYBAR. Detta skulle kunna vara ett meddelande som påminner dig om att dina tv-högtalare är avstängda eller en volymindikator som inte är förknippad med ljudet från din PLAYBAR. Om du har en programmerbar fjärrkontroll kan du prova nedanstående steg. Dessa steg kommer att konfigurera din fjärrkontroll så att den skickar volymkommandon som endast känns igen av PLAYBAR så att meddelandet inte längre visas när du höjer eller sänker volymen. Du måste hänvisa till de tryckta anvisningar som medföljde din fjärrkontroll, eller titta på hjälpmenyn på skärmen för din kabel-tv/satellit-tv/digitalbox eftersom de specifika detaljerna kan variera. Om du inte kan hitta instruktionerna för din fjärrkontroll, sök i Referenslänkar på sida 29. Om din enhet eller tjänstleverantör inte finns med på listan, kontakta din kabeltjänstleverantör för ytterligare hjälp. Identifiera en ej använd enhetsknapp Din fjärrkontroll kan troligen styra en rad olika enheter. Enhetsknapparna finns vanligen på ovansidan av fjärrkontrollen och är märkta TV/Cable/CBL/STB/DVD/AUX. Identifiera en enhetsknapp som för närvarande inte används (t.ex. AUX-knappen). Om din fjärrkontroll inte tillåter att ytterligare enheter programmeras kan du köpa en universalfjärrkontroll för att göra det enklare att styra alla dina enheter. Sonos rekommenderar universalfjärrkontrollen Logitech Harmony. Se sida 25 för mer information. Programmera den ej använda enhetsknappen Programmeringen av den ej använda enhetsknappen lägger till nya volymkommandon i din fjärrkontroll. Innan du utför det här steget måste du hänvisa till de tryckta anvisningar som medföljde din fjärrkontroll eller bläddra på hjälpmenyn på skärmen på din kabel-tv/satellit-tv/digitalbox eftersom de specifika detaljerna kommer att variera enligt tillverkare. Om du inte kan hitta instruktionerna, försök att söka i Referenslänkar på sida 29 eller kontakta din kabeltjänstleverantör för ytterligare hjälp. I listan med koder som går att programmera, välj en Sonos-kod om den visas i listan. Om Sonos inte visas i listan, välj en kod för valfritt tillverkarmärke förutom din tv eller andra enheter som är anslutna till tv:n. Om du t.ex. har en Vizio-tv och en Samsung Blu-ray-spelare, välj en Panasonickod i listan. Påbörja INTE en automatiserad sökning efter en kod. Lås din fjärrkontroll till dessa nya volymkommandon När du låser volymkontrollen till den nya enheten garanterar det att din fjärrkontroll alltid skickar de nya volymkommandona. Den här funktionen hänvisas troligtvis till som volymlås eller volume punch through i de instruktioner som medföljer din fjärrkontroll. Konfigurera din PLAYBAR så att den fungerar med dessa nya volymkommandon Se Konfigurera fjärrkontrollen på sida 9 för hjälp med det här steget. Verifiera att problemet har lösts Om problemet kvarstår, försök upprepa ovanstående steg, och välj ett annat tillverkarmärke vid programmeringen av den oanvända enhetsknappen.

28 26 Produkthandledning Eliminera irriterande meddelanden på tv:n när du använder en universalfjärrkontroll När du har inaktiverat dina tv-högtalare kan tv:n visa ett irriterande eller förvirrande meddelande när du justerar volymen för PLAYBAR. Detta skulle kunna vara ett meddelande som påminner dig om att dina tv-högtalare är avstängda eller en volymindikator som inte är förknippad med ljudet från din PLAYBAR. Prova med nedanstående instruktioner för att konfigurera din universalfjärrkontroll så att detta meddelande inte längre visas när du höjer eller sänker volymen till PLAYBAR. Om du inte äger en universalfjärrkontroll rekommenderar Sonos att du köper en Logitech Harmony fjärrkontroll. Om du använder en universalfjärrkontroll från Logitech Om denna fjärrkontroll är ett nytt inköp måste du först skapa ett Logitech-användarkonto och installera programvaran för Harmony-fjärrkontrollen. Följ sedan nedanstående instruktioner för att lägga till PLAYBAR som en ny enhet. 1. Använd den USB-kabel som tillhandahålls av Logitech för att ansluta din Harmony-fjärrkontroll till datorn. Obs! Om denna fjärrkontroll är ett nytt inköp måste du först skapa ett Logitechanvändarkonto och installera programvaran för Harmony-fjärrkontrollen innan du går vidare. 2. Starta programvaran för Logitech Harmony eller gå till och logga in till ditt konto. (Var du kommer till är beroende av vilken universalfjärrkontroll som du har köpt från Logitech.) 3. Välj inställningen Lägg till enhet. 4. Välj ett av följande alternativ: Om du använder programvaran för Logitech Harmony-fjärrkontrollen: Välj Sonos som tillverkare och ange PLAYBAR som modellnamn/-nummer. Om Sonos PLAYBAR inte finns med i deras databas blir du ombedd att lägga till den. Bekräfta att du har angett korrekt information och spara sedan dina ändringar. Om du använder webbsidan My Harmony: Välj Sonos som tillverkare och ange PLAYBAR som modellnamn. Om Sonos PLAYBAR inte finns med i deras databas blir du ombedd att bekräfta din uppgift eller göra ett annat val. Bekräfta att du har angett korrekt information och spara sedan dina ändringar. Om du använder en annan universalfjärrkontroll Följ instruktionerna på sida 24, Eliminera irriterande meddelanden på din tv när du använder fjärrkontrollen till kabel-tv, satellit-tv eller digitalbox. Stänga av tv-högtalarna Under installationen blir du ombedd att stänga av dina tv-högtalare så att ljudet endast kommer ut genom PLAYBAR. Även om Sonos inte kan ge instruktioner för varje tv-modell, prova nedanstående instruktioner. Om du inte kan hitta korrekt inställning för att stänga av dina tv-högtalare, läs den ägarhandbok som medföljde tv:n. 1. Välj knappen Menu eller Setup på tv:ns fjärrkontroll (inte din kabelfjärrkontroll). Då visas en meny på skärmen.

29 Sonos PLAYBAR Välj det menyalternativ som styr tv:ns ljudfunktioner. Obs! Det här menyalternativet märks mest ofta Audio, Sound, Tools eller Options eller kan visas som en symbol i form av en musiknot. 3. Välj lämplig inställning för att stänga av dina tv-högtalare. Beroende på tv:ns märke och modell kan alternativen inkludera: Av/på Extern högtalare/tv-högtalare Ljudsystem/tv-högtalare Valet med fet stil stänger av tv-högtalarna. Om inget av dessa gäller för din tv, titta efter en inställning som växlar din tv-utmatning mellan variabelt och fast och försök växla inställningen. Det går inte att stänga av tv-högtalarna Du bör försöka så mycket du kan att stänga av tv:ns interna högtalare. Dock har vissa märken, inklusive Toshiba och Dynex, kanske inte denna inställning. Om du inte kan stänga av tv-högtalarna, följ stegen nedan. 1. Använd volymknapparna på tv:n och slå av tv-volymen helt och hållet. Använd inte knappen Ljud av. 2. Från och med nu behöver du bara använda volymknapparna på din Sonos-controller för att justera PLAYBAR-volymen.

30 28 Spelarstatusindikatorer Produkthandledning Var försiktig:placera inga föremål ovanpå din Sonos-spelare. Detta kan hindra luftflödet och orsaka att den överhettas. Indikatorlampor Spelarläge Sonos-produkt Ytterligare information Blinkande vit Strömmen slås på BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR Stadigt vit (svagt belyst) Strömmen är på och förknippad med ett Sonossystem (normal drift) BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR Om så önskas kan du, när produkten är i normal drift, slå på eller av den vita statusindikatorlampan från Rumsinställningar. (SUB och eventuella spelare som är inställda till surround reflekterar samma inställning som spelaren de är parade med.) Stadigt vit (intensivt ljus) En eller flera aktiva pekkontroller PLAY:5 (gen2) Blir ljusare när pekkontrollerna aktiveras och förblir vid full ljusstyrka under hela kontaktperioden. Blinkande grön Strömmen är på, ännu inte associerad med ett Sonossystem Eller, WAC-anslutningsklar (Wireless Access Configuration) BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR För en SUB kan detta indikera att SUB ännu inte är kombinerad med en spelare. Långsamt blinkande grönt Surroundljud är av eller SUB-ljud är av PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5 (gen2), SUB Gäller för spelare som konfigurerats som PLAYBAR-surroundhögtalare, eller för SUB som kombinerats med PLAYBAR Stadigt grön Volym inställd till noll eller avstängt ljud CONNECT, CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR Blinkande orange Under installationen av SonosNet sker detta efter knapptryckning medan produkten söker efter ett hushåll att gå med i. BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR

Sonos PLAYBAR. Produktguide

Sonos PLAYBAR. Produktguide Sonos PLAYBAR Produktguide DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska

Läs mer

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

maj Sonos, Inc. Med ensamrätt.

maj Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

november Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

november Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

november Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE.

DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

maj Sonos, Inc. Med ensamrätt.

maj Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

september Sonos, Inc. Med ensamrätt.

september Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

maj Sonos, Inc. Med ensamrätt.

maj Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

november Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

november Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

november Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

Flerkanalig AV-mottagare. Börja här Det här är din snabbstartguide

Flerkanalig AV-mottagare. Börja här Det här är din snabbstartguide Flerkanalig AV-mottagare STR-DN1020 Börja här Det här är din snabbstartguide 1 Installera högtalarna 2 Ansluta TV:n och andra enheter 3 Andra anslutningar 4 Välja högtalare och optimera 5 Uppspelning Det

Läs mer

Support. Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter.

Support. Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter. Komma igång Support Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter. När enheten har installerats letar du upp serienumret på etiketten på produkten och använder det till att registrera produkten på https://my.netgear.com.

Läs mer

CINEMA SB100 strömförsörjd soundbar-högtalare

CINEMA SB100 strömförsörjd soundbar-högtalare CINEMA SB100 strömförsörjd soundbar-högtalare snabbstartsguide Tack för att du har valt den här JBL -produkten! Den strömförsörjda soundbar-högtalaren JBL Cinema SB100 är ett komplett, integrerat ljudsystem

Läs mer

Juni Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Juni Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

HEOS 5 HS2 QUICK START GUIDE

HEOS 5 HS2 QUICK START GUIDE HEOS 5 HS2 QUICK START GUIDE INNAN DU BÖRJAR Se till att du har följande saker i fungerande skick: Wi-Fi Router Internetuppkoppling Mobil enhet med Apple ios eller Android ansluten till ditt nätverk 1

Läs mer

1. Laddning. 2. Inställningar i appen. 3. Fysisk installation. 4. Funktioner. 5. Felsökning

1. Laddning. 2. Inställningar i appen. 3. Fysisk installation. 4. Funktioner. 5. Felsökning Video Doorbell 2 1 Säkerheten i hemmet börjar vid ytterdörren Din nya Ring Video Doorbell är starten på en säkerhetsring runt hela din egendom. Nu är du alltid ansluten till ditt hem, så du kan vaka över

Läs mer

Blackwire C310-M/ C320-M

Blackwire C310-M/ C320-M Blackwire C310-M/ C320-M USB Corded Headset User Guide Contents Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grundläggande fakta om headsetet 5 Sätta på dig headsetet

Läs mer

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter Powerline Adapter OBS! Utsätt inte Powerline Adapter för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Powerline Adapter i extremt fuktiga eller

Läs mer

Maj av Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Maj av Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

Blackwire C310/C320. Sladdanslutet USB-headset. Användarhandbok

Blackwire C310/C320. Sladdanslutet USB-headset. Användarhandbok Blackwire C310/C320 Sladdanslutet USB-headset Användarhandbok Innehåll Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grundläggande fakta om headsetet 5 Sätta på dig headsetet

Läs mer

Installation. Netgear 802.11ac trådlös kopplingspunkt WAC120. Förpackningens innehåll. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA

Installation. Netgear 802.11ac trådlös kopplingspunkt WAC120. Förpackningens innehåll. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA Varumärken NETGEAR, NETGEAR-logotypen och Connect with Innovation är varumärken och/eller registrerade varumärken som tillhör NETGEAR, Inc. och/eller dess dotterbolag i USA och/eller andra länder. Informationen

Läs mer

Manual. The Cobblestone

Manual. The Cobblestone Manual The Cobblestone Innehållsförteckning 1. Komma igång 1 1.1 Koppla upp Cobblestone 1 1.2 Konfigurera din Cobblestone 2 1.3 Lägga till fler Cobblestone 3 1.4 Namnge din Cobblestone 3 2. Navigera i

Läs mer

Snabbguide Höghastighetsbredband

Snabbguide Höghastighetsbredband Snabbguide Höghastighetsbredband Compal CH7284e Allt du behöver veta för att komma igång med ditt bredband! Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det bara att börja använda

Läs mer

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide 05-2014 / v1.0 1 I. Produktinformation I-1. Paketets innehåll I-2. Omkopplare smart kontakt Frontpanel Snabbinstallationsguide CD med snabbinstallationsgui den

Läs mer

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång.

Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. Snabbstartsguide 1 Vad medföljer? Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. Basstation Strömadapter till basstation Helt trådlösa kameror Ethernet-kabel Magnetiska väggfästen

Läs mer

Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen. Version 1.1 2014-10-22

Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen. Version 1.1 2014-10-22 Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen Version 1.1 2014-10-22 Swivl Robot kan användas för att spela in en föreläsning eller lektion. Kameran som är placerad på Roboten följer automatiskt

Läs mer

Välkommen. Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång.

Välkommen. Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. Snabbstartsguide 1 Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. 2 Vad medföljer? Basstation Strömadapter till basstation Ethernet-kabel Magnetiska väggfästen Monteringsskruvar

Läs mer

Allt du behöver veta för att koppla in din inspelningsbara digitalbox!

Allt du behöver veta för att koppla in din inspelningsbara digitalbox! Allt du behöver veta för att koppla in din inspelningsbara digitalbox! Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det bara att börja använda dina nya tjänster. Har du allt du

Läs mer

Installationsguide för Powerline Music Extender (XAUB2511)

Installationsguide för Powerline Music Extender (XAUB2511) Installationsguide för Powerline Music Extender (XAUB2511) 2012 NETGEAR, Inc. Med ensamrätt. Ingen del av denna publikation får reproduceras, överföras, transkriberas, lagras i ett sökbart lagringssystem

Läs mer

ENDURO BC101-1 Ref: BC101-UM-TKI-0415-Rev.A.

ENDURO BC101-1 Ref: BC101-UM-TKI-0415-Rev.A. ENDURO BC101-1 Förpackningens innehåll 1 2 3 ENDURO BC101-2 Montering och inkoppling Fig.1 Fig.2 ENDURO BC101-3 Användning av appen Fig.3 J H H G G C C D D B B M N O L K I A E F ENDURO BC101-4 Användning

Läs mer

Allt du behöver veta för att koppla in din digitalbox!

Allt du behöver veta för att koppla in din digitalbox! Allt du behöver veta för att koppla in din digitalbox! Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det bara att börja använda dina nya tjänster. Har du allt du behöver? Förutom

Läs mer

för fjärrkontroll Installationsguide tv-box Arris 2853

för fjärrkontroll Installationsguide tv-box Arris 2853 Guide för fjärrkontroll tv-box Arris 853 Här guidar vi dig hur du maxar användningen av din nya fjärrkontroll. Klipp ut och spara! SIFFERKNAPPAR Används för val av kanal eller för att skriva text i sökfunktionen.

Läs mer

TiVo. Installationsguide. Allt du behöver veta för att installera din TiVo -box

TiVo. Installationsguide. Allt du behöver veta för att installera din TiVo -box TiVo Installationsguide Allt du behöver veta för att installera din TiVo -box 5 GHZ 1 2 1 2 PSTN DSL 1 2 3 4 WAN LED ON OFF LAN 1 LAN 2 LAN 3 LAN 4 LAN 5 WAN LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 LAN5 LAN6 LAN7 LAN8 RES

Läs mer

Snabbstart för Novell Vibe Mobile

Snabbstart för Novell Vibe Mobile Snabbstart för Novell Vibe Mobile Mars 2015 Komma igång Mobil tillgång till Novell Vibe-webbplatsen kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibemobilgränssnittet enligt beskrivningen

Läs mer

Allt du behöver veta för att koppla in din HDTV-box!

Allt du behöver veta för att koppla in din HDTV-box! Allt du behöver veta för att koppla in din HDTV-box! Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det bara att börja använda dina nya tjänster. Har du allt du behöver? Förutom

Läs mer

Sonos Connect. PRIS: kr ARTIKELNUMMER: ENHET: st. LAGERSTATUS: I lager. TILLVERKARE: Sonos

Sonos Connect. PRIS: kr ARTIKELNUMMER: ENHET: st. LAGERSTATUS: I lager. TILLVERKARE: Sonos Sonos Connect Förse din stereo med trådlös streaming tack vare denna trådlösa Sonos Connect receiver med inbyggt WiFi. Du kan streama från olika streamingtjänster, radiostationer och mycket mer. Den intuitiva

Läs mer

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB Innehållsförteckning: Första uppstarten... 1 Apple-ID... 1 Hitta min iphone... 1 Trådlöst nätverk (Wi-Fi)... 2 Kalender, E-post & Kontakter... 3 GW-Sync konfiguration...

Läs mer

Komma igång NSZ-GS7. Network Media Player. Rätt till ändringar förbehålles.

Komma igång NSZ-GS7. Network Media Player. Rätt till ändringar förbehålles. Komma igång SE Network Media Player NSZ-GS7 Rätt till ändringar förbehålles. Komma igång: ON/STANDBY Slår på eller stänger av spelaren. Styr anslutna enheter med en enda fjärrkontroll: För att du ska kunna

Läs mer

HEOS 1 QUICK START GUIDE HS2

HEOS 1 QUICK START GUIDE HS2 HEOS 1 QUICK START GUIDE HS2 INNAN DU BÖRJAR Se till att du har följande saker i fungerande skick: Wi-Fi Router Internetuppkoppling Mobil enhet med Apple ios, Android eller Kindle ansluten till ditt nätverk

Läs mer

Snabbguide Höghastighetsmodem

Snabbguide Höghastighetsmodem Snabbguide Netgear CG3700 Allt du behöver veta för att koppla in ditt modem! USB Functionality Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det bara att börja använda dina nya

Läs mer

Installationsguide. Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband! Compal CH7486e

Installationsguide. Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband! Compal CH7486e Installationsguide Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband! Compal CH7486e 1 Introduktion Så ska det se ut när det är klart! På bilden ser du hur det ska se ut när du har

Läs mer

Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart

Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart Maj 2015 Novell Messenger 3.0.1 och senare kan användas på mobila enheter med ios, Android BlackBerry. Du kan vara inloggad på Messenger från olika platser på samma

Läs mer

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter Powerline Adapter OBS! Utsätt inte Powerline Adapter för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Powerline Adapter i extremt fuktiga eller

Läs mer

KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01

KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01 KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01 Karlsborgs Energi AB 2 Innehåll 1. ANSLUT KABELMODEMET... 4 2. ANSLUT OCH KONFIGURERA DIN UTRUSTNING... 5 OM DU VILL ANVÄNDA DIN

Läs mer

TiVo. Installationsguide. Allt du behöver veta för att installera din TiVo -box. FiberKoax

TiVo. Installationsguide. Allt du behöver veta för att installera din TiVo -box. FiberKoax TiVo Installationsguide Allt du behöver veta för att installera din TiVo -box FiberKoax 5 GHZ 1 2 Packa upp TiVo-förpackningen I TiVo-förpackningen hittar du: TiVo-box TiVo-fjärrkontroll med batterier

Läs mer

TiVo. Installationsguide. Allt du behöver veta för att installera din TiVo -box

TiVo. Installationsguide. Allt du behöver veta för att installera din TiVo -box TiVo Installationsguide Allt du behöver veta för att installera din TiVo -box LED ON OFF LAN 1 LAN 2 LAN 3 LAN 4 LAN 5 WAN LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 LAN5 LAN6 LAN7 LAN8 ES Packa upp TiVo-förpackningen I TiVo-förpackningen

Läs mer

InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater!

InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater är en komplett digital underhållningslösning som du kan använda för att titta på TV, spela in från

Läs mer

TiVo. Installationsguide. Allt du behöver veta för att installera din TiVo -box

TiVo. Installationsguide. Allt du behöver veta för att installera din TiVo -box TiVo Installationsguide Allt du behöver veta för att installera din TiVo -box 5 GHZ 1 2 1 2 PSTN DSL 1 2 3 4 WAN LED ON OFF LAN 1 LAN 2 LAN 3 LAN 4 LAN 5 WAN LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 LAN5 LAN6 LAN7 LAN8 ES

Läs mer

HEOS Drive QUICK START GUIDE

HEOS Drive QUICK START GUIDE HEOS Drive QUICK START GUIDE INNAN DU BÖRJAR HEOS Drive är konstruerad för att tillhandahålla HEOS-multirumljud med en centralt placerad och stativmonterad fl erkanalsförstärkare. Se till att du har följande

Läs mer

FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0. Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90. Alla dagar 08:00-22:00

FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0. Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90. Alla dagar 08:00-22:00 FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0 Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90 Alla dagar 08:00-22:00 1. ANSLUT OCH KONFIGURERA DIN UTRUSTNING Er anslutning är klar först när den gröna lampan på Fiberkonverten

Läs mer

Lättlästa instruktioner för Samsung Galaxy Tab 3

Lättlästa instruktioner för Samsung Galaxy Tab 3 Lättlästa instruktioner för Samsung Galaxy Tab 3 I samarbete med: Med hjälp av de här lättlästa instruktionerna lär du dig att använda en Samsung Galaxy Tab 3 med operativsystemet Android 4.1.2. Ett operativsystem

Läs mer

Installationsguide / Användarmanual

Installationsguide / Användarmanual (Ver. 2.6.0) Installationsguide / Användarmanual Innehåll 1. Välkommen Sid 1 Välkommen som Internet kund hos Seth s Bredband Kontrollera att din Internetlåda innehåller: 2. Anslutningsguide Sid 2 Koppla

Läs mer

Allroom Air One. all din musik trådlöst i hela ditt hem

Allroom Air One. all din musik trådlöst i hela ditt hem Allroom Air One all din musik trådlöst i hela ditt hem magiskt AIRPLAY - Spela din musik i ditt trådlösa nätverk Med Apples AirPlay teknologi kan du spela all din musik trådlöst från Mac eller PC till

Läs mer

Installationsguide. Kreatel/Motorola VIP1920

Installationsguide. Kreatel/Motorola VIP1920 Installationsguide VARNING FÖR ATT UNDVIKA BRANDRISK OCH ELEKTRISK STÖT, UTSÄTT EJ DENNA APPARAT FÖR REGN ELLER FUKT Viktiga säkerhetsföreskrifter - Läs dessa instruktioner - Behåll dessa instruktioner

Läs mer

GUIDE FÖR TRÅDLÖS KOMMUNIKATION. SoundGate 3 SoundGate Mikrofon TV Adapter 2 Telefonadapter 2 RC-N-fjärrkontroll

GUIDE FÖR TRÅDLÖS KOMMUNIKATION. SoundGate 3 SoundGate Mikrofon TV Adapter 2 Telefonadapter 2 RC-N-fjärrkontroll GUIDE FÖR TRÅDLÖS KOMMUNIKATION SoundGate 3 SoundGate Mikrofon TV Adapter 2 Telefonadapter 2 RC-N-fjärrkontroll SN2_ILLU_Neckloop_HI SN2_ILLU_Charger_HI SN2_ILLU_UsbCable_HI Översikt Denna guide innehåller

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1

INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1 INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1 2,4G 5G DINA PERSONLIGA INLOGGNINGSUPPGIFTER COM HEM WI-FI HUB C1 Ditt trådlösa nätverk (Wi-Fi-namn) Wi-Fi-namn (2,4 GHz): COMHEM_xxxxxx Wi-Fi-namn (5 GHz): COMHEM_xxxxxx-5G

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1

INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1 INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1 HEM 4954 Installationsguide HUB C1 BB189_187x245_1608.indd 1 2016-08-04 17:04 2,4G 5G DINA PERSONLIGA INLOGGNINGSUPPGIFTER COM HEM WI-FI HUB C1 Ditt trådlösa nätverk

Läs mer

Blackwire 725-M. USB-sladdheadset. Användarhandbok

Blackwire 725-M. USB-sladdheadset. Användarhandbok Blackwire 725-M USB-sladdheadset Användarhandbok TM Innehåll Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grunderna 5 Sätta på dig headsetet 6 Anpassa headsetet 6 Daglig

Läs mer

JVC CAM Control (för iphone) Användarhandbok

JVC CAM Control (för iphone) Användarhandbok JVC CAM Control (för iphone) Användarhandbok Svenska Det här är bruksanvisningarna för programmet (för iphone) till Live Streaming Camera GV-LS2/GV-LS1 tillverkad av företaget JVC KENWOOD. Modellerna som

Läs mer

Juni Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Juni Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

quick guide RSE Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Tillval är markerade med en asterisk (*).

quick guide RSE Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Tillval är markerade med en asterisk (*). web edition quick guide RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM DUAL SCREEN Din bil är utrustad med en exklusiv multimediaanläggning. Rear Seat Entertainment-systemet utökar bilens ordinarie ljudanläggning

Läs mer

Egenskaper. Vad finns i kartongen. Beskrivning

Egenskaper. Vad finns i kartongen. Beskrivning Egenskaper Wi-Fi b/g/n 8-tums touchscreen Stödjer appar från 3:e part Webbkamera G-sensor Mediaspelare Vad finns i kartongen 1 surfplatta 1 USB-kabel 1 nätadapter Lathund Beskrivning a. Till/från Håll

Läs mer

Felsökning-självhjälp. Punkt 1. Kontrollera bredbandsutrustningen.

Felsökning-självhjälp. Punkt 1. Kontrollera bredbandsutrustningen. Felsökning-självhjälp All elektronisk utrustning kan sluta att fungera på grund av att den blir gammal, utsätts för åverkan eller att naturfenomen (åska, vatten och eld) slår ut den. Men mest normalt är

Läs mer

MINIX NEO A2 Användarguide

MINIX NEO A2 Användarguide MINIX NEO A2 Användarguide Produkt Information Tack för att du köpt en MINIX NEO A2. MINIX NEO A2 är en trådlös air mouse + dubbelsidigt tangentbord med inbyggd mikrofon och högtalare. MINIX NEO A2 utnyttjar

Läs mer

WiFi-router N300 (N300R)

WiFi-router N300 (N300R) Easy, Reliable & Secure Installationshandbok WiFi-router N300 (N300R) Varumärken Varumärkes- och produktnamn är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör respektive ägare. Informationen kan

Läs mer

Installationshandbok för Universal WiFi Range Extender WN3000RP. Utökad trådlös räckvidd Routerns räckvidd

Installationshandbok för Universal WiFi Range Extender WN3000RP. Utökad trådlös räckvidd Routerns räckvidd Installationshandbok för Universal WiFi Range Extender WN3000RP Utökad trådlös räckvidd Routerns räckvidd 2011 NETGEAR, Inc. Med ensamrätt. Ingen del av denna publikation får reproduceras, överföras, transkriberas,

Läs mer

Guide för ConnectLine App för iphone. App version 1.0.2

Guide för ConnectLine App för iphone. App version 1.0.2 Guide för ConnectLine App för iphone App version 1.0.2 Inledning Detta är en guide för ConnectLine App för iphone, som beskriver följande. Hur du kopplar ihop Streamer med en iphone. Hur du laddar ner

Läs mer

KARLSBORGS ENERGI AB ADSL INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2010.05

KARLSBORGS ENERGI AB ADSL INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2010.05 KARLSBORGS ENERGI AB ADSL INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2010.05 Karlsborgs Energi AB 2 Innehåll 1. LOKALISERA FÖRSTA TELEFONJACKET... 4 2. ANSLUT DITT MODEM... 4 3. ANSLUT OCH KONFIGURERA DIN UTRUSTNING...

Läs mer

BRUKSANVISNING iswitch kontakt med inbyggd kontaktlåda

BRUKSANVISNING iswitch kontakt med inbyggd kontaktlåda BRUKSANVISNING iswitch kontakt med inbyggd kontaktlåda 1 Kompatibilitet iswitch är kompatibel med följande ios-enheter: ipad - alla modeller ipod Touch - 3:e generationen och senare iphone - 3GS och senare

Läs mer

Start Snabbinstallationsguide Daglig användning. TRIAX T HD409 VA Digital terrest mottagare P/N: 305049. 08-2009-A here

Start Snabbinstallationsguide Daglig användning. TRIAX T HD409 VA Digital terrest mottagare P/N: 305049. 08-2009-A here TRIAX T HD409 VA Digital terrest mottagare P/N: 305049 Start Snabbinstallationsguide Daglig användning 08-2009-A here Se en mera utförlig beskrivning på www.triax.com Start Vad medföljer Anslutning till

Läs mer

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 Med förbehåll för ändringar av tekniska specifikationer, funktioner och deras användning. 3511045 Version 1.0 1201 Daglig användning 3 När du är färdig med installationen

Läs mer

NeoTV 350 Media Player NTV350

NeoTV 350 Media Player NTV350 NeoTV 350 Media Player NTV350 2011 NETGEAR, Inc. Med ensamrätt. Ingen del av denna publikation får reproduceras, överföras, transkriberas, lagras i ett sökbart lagringssystem eller översättas till något

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 82 scala rider Qz

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 82 scala rider Qz Qz Användarmanual INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INTRODUKTION...83 2. LADDNING AV SCALA RIDER...83 3. CARDO COMMUNITY -PLATTFORM...84 4. KOM IGÅNG...84 4.1 STATUSLAMPA...84 4.2 ALLMÄNNA FUNKTIONER...85 4.3 LJUDKÄLLOR

Läs mer

BRUKSANVISNING APPlicator

BRUKSANVISNING APPlicator BRUKSANVISNING APPlicator Förpackningens innehåll Kontrollera noggrant innehållet i förpackningen: APPlicator-enhet USB-sladd Strömadapter Detta dokument Produktbeskrivning APPlicator är en trådlös kontaktlåda

Läs mer

TXA100 Konfigurationsverktyg Snabbstartsguide

TXA100 Konfigurationsverktyg Snabbstartsguide TXA100 Konfigurationsverktyg 09/2015 6LE001658A 1. FÖRSTA IGÅNGSÄTTNINGEN... 3 1.1 ANSLUTNING AV DOSAN... 3 1.2 INSTALLATION AV UPPSTARTAREN... 4 1.3 VAL AV WIFI-NÄTVERK... 4 1.4 STARTA PROGRAMMET... 5

Läs mer

AirPatrol WiFi fullständig bruksanvisning V1.0

AirPatrol WiFi fullständig bruksanvisning V1.0 AirPatrol WiFi fullständig bruksanvisning V1.0 Index Vad gör AirPatrol WiFi? 3 Ljus och knappar 4 WiFi Network 5 Installation av AirPatrol WiFi 6 Skickande av kommandon 24 Tillägg / ta bort favoriter 25

Läs mer

Komma igång med Grid Player

Komma igång med Grid Player Komma igång med Grid Player Grid Player for ios version 1.3 Sensory Software International Ltd 2011 1 Om Grid Player Grid Player är en Alternativ kommunikations App (AKK) för personer som inte kan tala

Läs mer

BRUKSANVISNING APPlicator kontaktlåda för ios & Android*

BRUKSANVISNING APPlicator kontaktlåda för ios & Android* BRUKSANVISNING APPlicator kontaktlåda för ios & Android* 1 Kompatibilitet APPlikator är kompatibel med följande ios-enheter: ipad - alla modeller ipod Touch - 3:e generationen och senare iphone - 3GS och

Läs mer

snabbmanual för installation av bredband och telefoni

snabbmanual för installation av bredband och telefoni snabbmanual för installation av bredband och telefoni Startboxen innehåller följande utrustning Nätverkskablar Modem Strömadapter Testplugg Splitter Antenner Väggfäste Bredbandsbolaget Kundservice: 0770-777

Läs mer

HP:s dockningsstation Referenshandbok

HP:s dockningsstation Referenshandbok HP:s dockningsstation Referenshandbok Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft är ett registrerat varumärke tillhörande Microsoft Corporation. Informationen i detta dokument kan

Läs mer

Fortum Hemkontroll. Ta kontrollen över ditt hem. Manual

Fortum Hemkontroll. Ta kontrollen över ditt hem. Manual Ta kontrollen över ditt hem Manual Innehållsförteckning Vad behöver jag för att komma igång? 2 Att komma igång 3 Installera gateway 4 Installera dina styruttag 6 Tilldela rumsfärger och nummer 7 Koppla

Läs mer

Godkännandeetiketterna finns under BeoLab 3:s övre lock. OBS! Att lyssna länge på hög volym kan orsaka hörselskador

Godkännandeetiketterna finns under BeoLab 3:s övre lock. OBS! Att lyssna länge på hög volym kan orsaka hörselskador BeoLab 3 Handbok Godkännandeetiketterna finns under BeoLab 3:s övre lock. OBS! Att lyssna länge på hög volym kan orsaka hörselskador Acoustic Lens Technology tillverkas under licens från Sausalito Audio

Läs mer

Läs denna guide innan användning. DNA TV-hubi SNABBGUIDE

Läs denna guide innan användning. DNA TV-hubi SNABBGUIDE Läs denna guide innan användning DNA TV-hubi SNABBGUIDE VÄLKOMMEN ATT BÖRJA ANVÄNDA DNA TV-HUBI! Med DNA TV-hubi kan du njuta av att se på gratis- och betalkanal-sändningar. DNA TV-hubi kombinerar televisionen,

Läs mer

DNA TV-hubi: Snabbguide

DNA TV-hubi: Snabbguide DNA TV-hubi: Snabbguide Läs denna guide innan användning» Välkommen att börja använda DNA TV-hubi! Med DNA TV-hubi kan du njuta av att se på gratis- och betalkanal-sändningar. DNA TV-hubi kombinerar televisionen,

Läs mer

Börja här Det här är din snabbstartguide

Börja här Det här är din snabbstartguide Multi Channel AV Receiver STR-DN1030 Börja här Det här är din snabbstartguide Sony STR-DN1030 [SE] 4-420-301-11(1) (SE) 1 Ställa in högtalarna 2 Ansluta tv:n och övriga enheter 3 Andra anslutningar 4 Välja

Läs mer

Förpackningens innehåll

Förpackningens innehåll Varumärken NETGEAR, NETGEAR-logotypen och Connect with Innovation är varumärken och/eller registrerade varumärken som tillhör NETGEAR, Inc. och/eller dess dotterbolag i USA och/eller andra länder. Informationen

Läs mer

Komma igång med PSS (Personal Sound System)

Komma igång med PSS (Personal Sound System) QSG_swe 29/12/04 15:14 Page 43 Komma igång med PSS (Personal Sound System) Ta dig tid att läsa det här innan du använder ditt PSS. Vi hoppas att du kommer ha mycket nöje med din personligt ljudsystem (pss).

Läs mer

bredband Bredbandsbolaget Kundservice: 0770-777 000

bredband Bredbandsbolaget Kundservice: 0770-777 000 Snabbmanual för installation av bredband och telefoni Den här guiden visar dig hur du installerarr bredband och telefoni med modemet Zyxel 2812. Startboxen innehåller följande utrustning Bredbandsbolaget

Läs mer

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på SRP3011. Frågor? Kontakta Philips.

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på  SRP3011. Frågor? Kontakta Philips. Alltid redo att hjälpa till Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support Frågor? Kontakta Philips SRP3011 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Din universalfjärrkontroll 2 Introduktion

Läs mer

N300 WiFi Range Extender

N300 WiFi Range Extender Installationshandbok N300 WiFi Range Extender Modell WN3000RP Komma igång NETGEAR WiFi Range Extender utökar räckvidden för WiFi-nätverk genom att den befintliga WiFi-signalen förstärks och signalkvaliteten

Läs mer

INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP. Ver. 2.5

INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP. Ver. 2.5 INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP Ver. 2.5 KOM IGÅNG Kom igång NORDIC-SYSTEM WEBB-001/002 ger dig möjlighet att skapa en mängd olika funktioner, styra och programmera dina

Läs mer

TiVo. Installationsguide. Allt du behöver veta för att installera din TiVo -box. FiberLAN

TiVo. Installationsguide. Allt du behöver veta för att installera din TiVo -box. FiberLAN TiVo Installationsguide Allt du behöver veta för att installera din TiVo -box FiberLAN LED ON OFF WAN LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 LAN5 LAN6 LAN7 LAN8 RES POWER Packa upp TiVo-förpackningen I TiVo-förpackningen

Läs mer

Video Doorbell. shown in Satin Nickel. Kom igång

Video Doorbell. shown in Satin Nickel. Kom igång Video Doorbell shown in Satin Nickel Kom igång Ladda ned Ringappen I appen går du igenom stegen för konfigurering och hanteringen av Ring Video Doorbell. Ring-appen finns till iphone, ipad och Android.

Läs mer