Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt."

Transkript

1

2 DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive, men inte begränsat till, fotokopiering, inspelning, informationshämtningssystem eller datornätverk utan skriftligt tillstånd från Sonos, Inc. Sonos och alla andra Sonos-produktnamn och -slogan är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör Sonos, Inc. Sonos Reg. U.S. Pat. & Tm. Off. Sonos-produkter kan vara skyddade med ett eller flera patent. Vår patent-till-produkt-information finns här: sonos.com/legal/patents AirPlay, Apple Music, FairPlay, ipad, iphone, ipod, Tunes och OS X är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. Windows är ett registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation i USA och andra länder. Android är ett varumärke som tillhör Google, Inc. Amazon, Kindle, Kindle Fire, Amazon Kindle-logotypen och Kindle Fire-logotypen är varumärken som tillhör Amazon.com, Inc. eller dess dotterbolag. Sonos använder MSNTP-programvara som utvecklats av N.M. Maclaren på University of Cambridge i Storbritannien. Copyright, N.M. Maclaren, 1996, 1997, 2000; Copyright, University of Cambridge, 1996, 1997, Alla andra omnämnda produkter och tjänster kan vara varumärken eller servicemärken som tillhör respektive ägare. Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt.

3 Systeminstallation Har du inte använt Sonos tidigare? Du behöver bara gå igenom ett par steg för att få igång ditt Sonos Wireless HiFi System. Gå igenom nätverkskraven genom att gå till Ditt hemnätverk och försäkra dig om att ditt hem är redo för Sonos, och gå sedan till Installera ett nytt Sonos-system för installationsinstruktioner. För mer information om Sonos-produkter, gå igenom produktguiderna på Har du redan Sonos? Om du lägger till produkter i ett befintligt Sonos-system, gå till Göra tillägg i befintligt Sonos-system för mer information. Sonos-appen Hämta den kostnadsfria Sonos-appen till valfri kompatibel enhet: Sonos-app (ios) iphone, ipad och ipod touch med ios 9.0 eller senare Sonos-app (Android) Android 4.3 och senare Sonos-app (PC) Windows 7 och senare Sonos-app (Mac) Macintosh OS X eller senare Hämta appen för din dator på Gå till för senaste systemkrav och kompatibla ljudformat.

4 2 Produktguide Ditt hemnätverk Innan du kan använda Sonos-appen måste din enhet vara i samma nätverk som Sonos. Om du behöver hjälp, gå till Krav Innan du kan nå musiktjänster, internetradio och musik som lagrats på datorn eller NAS-enheten (Network- Attached Storage) måste du se till att ditt nätverk uppfyller följande krav. Obs! Se till att ditt nätverk har en höghastighetsanslutning till internet, eftersom Sonos är utformat så att det förser dig med gratis programuppdateringar online. Innan du kan ta emot dessa uppdateringar måste du registrera Sonos-systemet. Försäkra dig därför om att du registrerar dig under installationen. Vi kommer inte att ge din e-postadress till andra företag. Höghastighetsmodem för DSL-/kabelanslutning, eller bredbandsanslutning via fiber till hemmet för korrekt uppspelning av musiktjänster. (Om din internettjänstleverantör endast erbjuder internetåtkomst via satellit kan du uppleva uppspelningsproblem på grund av fluktuerande nerladdningshastigheter.) Om ditt modem inte är en kombination av modem och router och du vill dra fördel av Sonos automatiska onlineuppdateringar eller använda en streamingmusiktjänst måste du installera en trådlös router innan du konfigurerar Sonos. Obs! Sonos kommunicerar över en 2,4 GHz hemnätverksteknik som har stöd för b/g/n trådlös teknik. Nätverkskonfiguration med bara n stöds inte - du kan antingen ändra routerinställningarna till b/g/n eller ansluta en Sonosprodukt till din router. Anslut en Sonos BOOST eller spelare till din router om: Du har ett större hem där Wi-Fi-prestanda inte är pålitliga och du vill förstärka trådlösa prestanda för ditt Sonos-system. Det redan förekommer stor belastning på ditt Wi-Fi-nätverk med streaming av video och surfning och du vill skapa ett separat trådlöst nätverk enbart för dina Sonos-högtalare. Ditt nätverk endast är 5 GHz (går inte att växla till 2,4 GHz). Du har konfigurerat din router att endast ha stöd för n och inte kan ändra inställningarna så att den har stöd för b/g/n. För bästa resultat ska du ansluta datorn eller NAS-disken som innehåller din personliga musiksamling till din nätverksrouter med en Ethernet-kabel.

5 Sonos-installation 3 Kompatibla musiktjänster Sonos fungerar sömlöst med flertalet musiktjänster inklusive Apple Music, Deezer, Google Play Musik, Pandora, Spotify och Radio by TuneIn, såväl som hämtningar från alla tjänster som erbjuder DRM-fria spår. Tillgång till tjänster varierar enligt region. Se för en fullständig lista. Kompatibla spellistformat itunes Napster Windows Media Player WinAmp Kompatibla ljudformat MP3 AAC (utan DRM) WMA utan DRM (inklusive inköpta Windows Media-hämtningar) AAC (MPEG4) AAC+ Ogg Vorbis Apple Lossless Flac (lossless) Ej komprimerade WAV- och AIFF-filer Stöd för 44,1 khz samplingsfrekvenser. Ytterligare stöd för samplingsfrekvenser på 48 khz, 32 khz, 24 khz, 22 khz, 16 khz, 11 khz och 8 khz. MP3 har stöd för alla frekvenser utom 11 khz och 8 khz. Det kan bli nödvändigt att uppgradera tidigare inköpt DRM-skyddad musik av typ Apple "Fairplay". Gå till Apple för information. De förlustfria WMA-formaten stöds för närvarande inte. Kompatibla streamingformat MP3 WMA HLS/AAC Kompatibelt skärmläsarprogram JAWS för Windows skärmläsningsprogram Obs! Gå till vår webbsida för senaste systemkrav, inklusive vilka operativsystemversioner som stöds. Sonos installationsalternativ Standard trådlös installation Sonos kan nu användas i ditt Wi-Fi-hemnätverk. Den här installationen är idealisk för alla hem med bra Wi-Fitäckning (trådlös installation är beroende av din routers Wi-Fi-utsändningsstyrka)

6 4 Produktguide BOOST-installation När du ansluter en BOOST, BRIDGE eller Sonos-spelare till din router permanent med en Ethernet-kabel skapar det ett dedikerat trådlöst nätverk enbart för Sonos. Det innebär att du får pålitliga trådlösa prestanda oavsett hur stort ditt hem är eller hur många Wi-Fi-enheter du använder. (Den här installationen är ett krav för vissa hushållskonfigurationer, se Systemkrav för Sonos-installation nedan.) BOOST-installationen är idealisk för: Större hem där Wi-Fi-prestanda inte är pålitliga eller inte når alla de rum där du vill ha musik. Hem där Wi-Fi-nätverket redan har hög efterfrågan på streaming av video och webbsurfning och du vill skapa ett separat trådlöst nätverk enbart för dina Sonos-högtalare. Om du redan har en BRIDGE rekommenderar vi att du lämnar den ansluten - du upplever redan fördelarna med att ha ett separat trådlöst nätverk enbart för Sonos. Systemkrav för Sonos-installation Standard trådlös installation stöds på: 2,4 GHz hemnätverk med stöd för b/802.11g trådlös teknologi Hemnätverksroutrar som konfigurerats för att användas öppet (utan säkerhet) eller WEP/WPA/WPA2 BOOST-installation krävs för: Routrar som endast har stöd för n (standard trådlös installation kräver b / g) Routrar som endast stöder 5 GHz (går inte att växla till 2,4 GHz) Åtkomstpunkter som konfigurerats att kräva certifikat eller någon annan form av organisationsautentisering (även kallat "802.1X", "RADIUS" eller "WPA/WPA2 Enterprise"). Routrar som konfigurerats för WEP som inte använder första nyckelindex Nätverk med trådlösa nätverksförlängare Installera ett nytt Sonos-system Steg 1: (VALFRITT) Om du köpt en Sonos-produkt att ansluta till din router, anslut den nu med en Ethernet-kabel. Hoppa annars över det här steget. Varför skulle jag vilja ansluta en Sonos-produkt till min router? Om du har ett större hem där Wi-Fi-prestanda inte är pålitliga och du vill förstärka trådlösa prestanda för ditt Sonos. Om det redan förekommer stor belastning på ditt Wi-Fi-nätverk med streaming av video och surfning och du vill skapa ett separat trådlöst nätverk enbart för dina Sonos-högtalare. Om du har ett hemnätverk som endast har 5 GHz (Sonos används på 2,4 GHz).

7 Sonos-installation 5 Vilken Sonos-produkt ska jag ansluta till min router? Om du inte avser att lyssna på ljud i detta rum, anslut en Sonos BOOST till din router. Om du vill lyssna på ljud i det här rummet väljer du den produkt som passar bäst för ditt hem: Anslut en allt-i-ett Sonos-högtalare exempelvis PLAY:5 Anslut en Sonos CONNECT:AMP och ditt val av högtalare Anslut en Sonos CONNECT och en extern förstärkare eller strömförda högtalare Anslut en Sonos PLAYBAR om du planerar att titta på tv i det rum där routern finns Anslut inte Sonos-produkten direkt till ditt kabel- eller DSL-modem, såvida inte ditt modem har en inbyggd router. Installationsillustration (till router)

8 6 Produktguide Illustration för alternativ installation (ingen ledig routerport) Om du inte har en ledig port på routern, kan du koppla bort datorn från routern och ansluta den till en Sonosprodukt istället. Anslut sedan Sonos-produkten till den routerport som datorn var ansluten till tidigare (se BOOST-exemplet nedan). Steg 2: Placera Sonos-produkter i de rum där du vill ha dem Placera de Sonos-produkter du köpte i de rum där du vill ha dem. Du blir instruerad att lägga till dem i ditt Sonos i steg 3. Om du köpt en allt-i-ett-spelare (exempelvis PLAY:5), slå på strömmen och gå till Steg 3: Hämta och installera en Sonos-app. Om du köpt en Sonos CONNECT:AMP, se Lägga till en CONNECT:AMP för ytterligare information. Om du köpt en Sonos CONNECT, se Lägga till en CONNECT för ytterligare information. Om du köpt en Sonos PLAYBAR, se Lägga till en PLAYBAR för ytterligare information. Om du köpt en Sonos SUB, se Lägga till en SUB för ytterligare information. Obs! Om du föredrar att kabelansluta dina Sonos-produkter, anslut dem helt enkelt till din router eller till Ethernet-porten på en annan Sonos-produkt (eller ett anslutet nätverksvägguttag om du har inbyggt nätverk) med en standard Ethernetkabel. Lägga till en CONNECT:AMP 1. Anslut önskade högtalare. Effektklassen ska vara minst 75 W för 8 ohm-högtalare och åtminstone 150 W för 4 ohm-högtalare. Anslut inte högtalare som är märkta för mindre än 4 ohm. Använd din tumme eller ett finger för att trycka ned den fjäderbelastade högtalaranslutningen för att öppna hålet för kabeln.

9 Sonos-installation 7 Sätt in den skalade ändan av högtalarkabeln i hålet och släpp sedan. Den skalade delen skall fästa hårt till högtalaranslutningen. Obs! Anslut röda (+) och svarta (-) terminaler från varje högtalare till motsvarande terminaler på Sonos CONNECT:AMP. Ansluter du tvärtom blir mittljudet svagt och känslan av ljudets riktning förvriden. När du ansluter, se till att inga trådar från högtalarkablarna kommer i kontakt med närliggande högtalarkontakter på bakpanelen. Gör på samma sätt för alla högtalarkablarna. Om dina högtalare har banankontakter kan du sätta i kontakterna direkt i bananuttagen på baksidan av CONNECT:AMP istället. 2. Anslut nätsladden och koppla den till ett vägguttag - innan du slår på strömmen ska du se till att spänningsomkopplaren på baksidan av CONNECT:AMP är inställd till korrekt läge för ditt land. Efter ett par ögonblick börjar Statusindikatorn blinka grönt (om denna Sonos-produkt tidigare var ansluten till ett annat Sonos-system kan Statusindikatorn lysa helt vitt istället). (För ytterligare information, se produktguiden för CONNECT:AMP: Sonos CONNECT:AMP Produktguide.)

10 8 Produktguide Lägga till en CONNECT Till hemmabio eller förstärkare 1. Välj ett av följande alternativ: Om du har digitala ingångar på hemmabion eller förstärkaren kan du använda antingen en TOSLINK optisk ljudkabel eller en digital koaxial kabel för att ansluta CONNECT:s digitala ljudutgång till den digitala ingången på mottagaren. Om du har analoga ingångar på hemmabion eller förstärkaren, använd en standard RCA-ljudkabel för att ansluta de analoga ljudutgångarna på CONNECT till ljudingångarna på mottagaren. 2. Anslut nätsladden till CONNECT och anslut till vägguttag. Efter ett par ögonblick börjar Statusindikatorn blinka grönt (om denna Sonos-produkt tidigare var ansluten till ett annat Sonos-system kan Statusindikatorn lysa helt vitt istället). 3. Välj korrekt ingångskanal på mottagaren. När du är klar med installationen av Sonos, läs igenom produktguiden för Sonos CONNECT för hjälp med att justera volyminställningarna: Sonos CONNECT Produktguide. Till dator eller högtalare med egen strömkälla 1. Anslut datorns ljudingång till ljudutgången på CONNECT. Du kommer att behöva en ljudkabel för stereo-mini-till-rca Y-adapter (en 1/8-tums stereo minikontakt till dubbla RCA-hankontakter) för att ansluta Sonos-komponentens analoga ljudutgång till datorns ljudingång. Du kan behöva en ljudkabel med Y-adapter (en 1/8-tums stereo minikontakt till dubbla RCAhankontakter) för att ansluta högtalarna till ljudutgångarna på Sonos-produkten. Om högtalarna har en 1/ 8-tums hanstereokontakt, behöver du ansluta en hona-till-hona-kopplare mellan högtalarkontakten och Y-adapterljudkabeln. 2. Anslut nätsladden till CONNECT och anslut till vägguttag. Statusindikatorn börjar blinka vitt (om denna Sonos-produkt tidigare var ansluten till ett annat Sonossystem kan Statusindikatorn lysa helt vitt istället).

11 Sonos-installation 9 Lägga till en PLAYBAR Innan du installerar Sonos PLAYBAR, se till att alla externa komponenter t.ex. digitalboxen, dvd-spelaren osv. är anslutna direkt till din tv. Om du redan har hemmabio eller utrustning med surroundljud ska du koppla bort den från din tv. 1. Välj en plats för PLAYBAR Hänvisa till PLAYBAR Produktguide för hjälp med det här steget. 2. Ta bort skyddshättan från vardera ände av den optiska ljudkabeln. 3. Anslut den optiska ljudkabeln (medföljer) från tv:ns digitala ljud ut (optiskt) till PLAYBAR:s digitala ljud in (optiskt) och var försiktig så att du inte vrider eller böjer kabeln. PLAYBAR:s digitala ljudingång och den optiska kabeln är D-formade se till att du riktar in på rätt sätt när du kopplar. VIKTIGT: Se till att du tar bort skyddshättorna från vardera ände av den medföljande optiska ljudkabeln innan du sätter i den. 4. Anslut nätsladden till PLAYBAR och slå på strömmen. Tryck in nätsladden ordentligt i PLAYBAR tills den är i linje med ytan. (För ytterligare information, se den fullständiga produktguiden för Sonos PLAYBAR: Sonos PLAYBAR Produktguide.) Obs! Expanderbar hemmabioinstallation med PLAYBAR För en hemmabioupplevelse av version 3.1 ska du kombinera en SUB med din PLAYBAR. För en hemmabioupplevelse av version 5.0 ska du kombinera ett par med högtalare, exempelvis PLAY:5 med din PLAYBAR. För en hemmabioupplevelse av version 5.1 ska du kombinera en SUB och två högtalare, exempelvis PLAY:5 med din PLAYBAR.

12 10 Produktguide Lägga till en SUB Du kan kombinera Sonos SUB med valfri förstärkt Sonos-spelare exempelvis PLAY:5. Du kan inte kombinera den med en ej förstärkt Sonos-spelare som CONNECT. SUB är kompatibel med Sonos programvaruversion 3.8 och senare. Se till att du söker efter programuppdateringar innan du lägger till SUB i ditt Sonos-system. Var försiktig:subwooferenheter är tunga. Var försiktig när du packar upp din SUB. Använd den akustiska öppningen som ett handtag för att lyfta ut SUB ur lådan. (När du lyfter tunga föremål ska du alltid böja knäna för att undvika onödig påfrestning på ryggen.) 1. Välj en plats för SUB. Den är designad för att ge optimalt ljud var du än placerar den. Du kan placera SUB antingen liggande eller stående. Om du ska använda SUB liggande på ett blankt golv kan du sätta på de fyra permanenta filttassarna (som ingår med SUB) i vart och ett av hörnen. Se Sätta fast SUB-fötterna för liggande placering för mer information. Se till att minst en sida av den fyrkantiga öppningen (akustiskt fack) inte är blockerad. Om du placerar SUB stående mot en vägg, blockera inte den akustiska öppningen. Om du placerar SUB liggande på golvet ska du inte placera något ovanpå den. Lämna minst 2,5 cm tomrum längs den övre kanten på SUB om den placeras under möblerna. SUB är utformad för placering på golvet. Du kan ställa den i ett hörn, mot väggen, bakom, under eller bredvid någon möbel på valfri typ av golvyta. Obs! SUB innehåller starka magneter. Placera inte SUB nära utrustning som är känslig för magnetiska fält. 2. Anslut nätadaptern och koppla in SUB. Tryck in nätsladden ordentligt i SUB tills den är i linje med ytan. Du kan kombinera SUB med valfri förstärkt Sonos-spelare exempelvis PLAY:5. (Spelaren måste läggas till i ditt Sonos-system innan du kombinerar SUB.)

13 Sonos-installation 11 Sätta fast SUB-fötterna för liggande placering Om du ska placera SUB liggande på ett blankt golv inkluderar SUB fyra (4) permanenta filttassar som du kan sätta fast i hörnen på enheten. Om du lägger ner SUB på en matta eller använder den stående behöver du inte sätta fast filttassarna. Obs! Filttassarna går inte att justera - ett starkt bindemedel håller dem permanent fastsatta på SUB när du har satt fast dem. Sonos-logotypen visas på framsidan på SUB - du kommer att sätta fast filttassarna på motsatta sidan av enheten. 1. Lägg ner SUB på en matta eller ovanpå SUB-enhetens förpackningspåse av filt så att Sonos-logotypen är vänd nedåt och inte synlig. 2. Placera medföljande mall på ett hörn av enheten och vik flikarna över kanten. Filttass Mall för placering av filttassar 3. Dra av skyddet från baksidan av en av fötterna. 4. Tryck fast filttassen (klistriga sidan nedåt) på enheten inom den runda delen av mallen. 5. Upprepa denna process för de andra tre (3) hörnen. (För ytterligare information, se den fullständiga produktguiden för Sonos SUB: Sonos SUB Produktguide.)

14 12 Produktguide Steg 3: Hämta och installera en Sonos-app Öppna appen och följ instruktionerna för att konfigurera Sonos - om du har anslutit en Sonos-produkt till din router, lägg inte till den förrän du instrueras att göra så. Hämta den kostnadsfria Sonos-appen till valfri kompatibel enhet: Sonos-app (ios) iphone, ipad och ipod touch med ios 9.0 eller senare Sonos-app (Android) Android 4.3 och senare Sonos-app (PC) Windows 7 och senare Sonos-app (Mac) Macintosh OS X eller senare Hämta appen för din dator på Gå till för senaste systemkrav och kompatibla ljudformat. För ytterligare hjälp med hämtningen, gå till När du instrueras, tryck ner och släpp upp en eller flera knappar på en Sonos-produkt för att lägga till den i ditt Sonos Wireless HiFi System - du kommer att höra en bekräftelsesignal. PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5 PLAYBAR CONNECT:AMP CONNECT BRIDGE SUB DOCK BOOST Förena Förena Tryck samtidigt Obs! Under installationen kan du se meddelanden från ditt brandväggsprogram som indikerar att Sonos-programmet försöker utföra vissa åtgärder. Du ska alltid tillåta fullständig åtkomst till Sonos-appen för Mac eller PC. Du kanske även behöver ändra inställningarna för din brandvägg så att inte Windows fildelning inte blockeras. För detaljerade instruktioner, gå till vår webbsida

15 Sonos-installation 13 Steg 4: Spela upp musik Välj genom att trycka på Bläddra på din mobila enhet eller genom att välja en musikkälla i fönstret MUSIK på en Mac eller PC. Radio I Sonos ingår en radioguide som ger omedelbar åtkomst till tusentals gratis internetradiostationer och utsändningsprogram. Det är lätt att hitta radiostationer från hela världen - musik, nyheter och underhållsprogram, inklusive arkiverade program och poddsändningar. Välj radiostation genom att helt enkelt välja Bläddra -> Radio från TuneIn och sedan välja en station. Musiktjänster En musiktjänst är en musikbutik online eller onlinetjänst som säljer ljud per låt, per ljudbok eller per prenumeration. Sonos är kompatibelt med flera musiktjänster - besök vår webbsida på för den senaste listan. (Vissa musiktjänster kanske inte finns tillgängliga i ditt land. Gå till den individuella musiktjänstens webbsida för mer information.) Om du för närvarande prenumererar på en musiktjänst som är kompatibel med Sonos lägger du helt enkelt till ditt användarnamn och lösenord för musiktjänsten i Sonos och du får då ögonblickligen tillgång till musiktjänsten från ditt Sonos-system. 1. Om du vill lägga till en musiktjänst, tryck på Mer -> Lägg till musiktjänster. 2. Välj musiktjänst. 3. Välj Lägg till i Sonos och följ instruktionerna. Din inloggning och ditt lösenord verifieras hos musiktjänsten. Så snart som dina referenser har verifierats kan du välja musiktjänsten från Bläddra (på mobilenheter) eller i fönstret MUSIK (på en Mac eller PC). Lokalt musikbibliotek Sonos kan spela upp musik från valfri dator eller nätverksansluten lagringsenhet (NAS) i ditt hemnätverk där du har delade musikmappar (upp till låtar). Under installationen leds du genom proceduren att nå din lokala musiksamling (exempelvis ditt itunes-bibliotek). Med tiden kan du vilja lägga till eller ta bort mappar från den här listan. Obs! Vi rekommenderar att du använder Sonos-app för Mac eller PC för att lägga till delade mappar. För mer information, gå till vår webbsida på faq.sonos.com/manage. Med Sonos-appen på Mac eller PC 1. Välj Hantera -> Inställningar för Musikbiblioteket. 2. Välj ett av följande alternativ: Lägg till en ny musikmapp genom att välja Lägg till (PC) eller + (Mac). Ta bort en musikmapp genom att välja Ta bort (PC) eller - (Mac). Om du vill planera automatiska uppdateringar av musikbiblioteket, klicka på fliken Avancerat och välj sedan en uppdateringstid. Uppdatera ditt musikbibliotek en gång genom att välja Uppdatera musikindex nu från Hantera.

16 14 Produktguide Använda Sonos-appen på en mobilenhet 1. Välj Mer -> Inställningar -> Hantera Musikbiblioteket. 2. Välj ett av följande alternativ: Lägg till en musikmapp genom att välja Inställningar för Musikbiblioteket och: Tryck på -> Lägg till ny resurs (ios). Tryck på Lägg till ny resurs (Android). Ta bort en musikmapp genom att välja Inställningar för Musikbiblioteket och: Tryck på bredvid mappen som du vill ta bort (ios). Tryck på mappen och välj Ta bort resurs (Android). Sonos indexerar din lokala musik så att du kan visa din musiksamling enligt kategorier (exempelvis artister, album, kompositörer, genrer eller låtar). Om du lägger till ny musik uppdaterar du ditt musikindex för att lägga till den här musiken i din musiksamling i Sonos. Uppdatera ditt musikbibliotek genom att välja Uppdatera musikindex nu. Om du vill att ditt musikbibliotek ska uppdateras automatiskt varje dag, välj Schemalägg uppdateringar av musikindex och välj sedan en uppdateringstid. Spela upp musik från din mobilenhet Du kan spela upp musik och poddsändningar som lagras på valfri mobilenhet som finns i samma nätverk som Sonos. Tryck bara på Bläddra -> På denna [mobilenhet]. Google Play Musik (Android-enheter) Du kan spela upp musik till Sonos direkt från appen Google Play Musik på valfri Android-enhet. Den här funktionen finns tillgänglig för både Standard-kunder och Google Play Musik Premium-kunder. Om du vill spela upp musik direkt från appen Google Play Musik till Sonos måste du ha både appen Google Play Musik och Sonos-appen installerade på mobilenheten. Öppna helt enkelt appen Google Play Musik och anslut till Sonos-rum eller -rumsgrupp för att starta musiken. Styr Sonos från din Spotify-app Du kan alltid spela upp Spotify från Sonos-appen. Du kan nu också styra Sonos direkt från din Spotify-app (endast Spotify Premium-prenumeranter). Medan du lyssnar på musik i Spotify-appen, välj TILLGÄNGLIGA ENHETER för att ansluta till ett Sonos-rum eller en rumsgrupp. Innan du kan använda den här funktionen måste du ha ett Sonos-konto. Om du inte har ett sådant, välj ett av följande alternativ: På en mobilenhet väljer du Mer -> Inställningar -> Avancerade inställningar -> Styr Sonos från Spotify. På en PC väljer du Hantera -> Inställningar och väljer Avancerat. Från fliken Musikkällor väljer du Styr Sonos från Spotify. På en Mac väljer du Sonos -> Inställningar och väljer Avancerat. Från fliken Musikkällor väljer du Styr Sonos från Spotify.

17 Sonos-installation 15 Göra tillägg i befintligt Sonos-system När du har installerat ditt Sonos-system kan du enkelt lägga till fler Sonos-produkter när som helst (upp till 32). 1. Välj en plats för din nya Sonos-produkt. För placeringstips, gå till för att läsa tillämplig produktguide. 2. Anslut nätsladden och slå på strömmen. Tryck in nätsladden ordentligt i enheten. Obs! Om du föredrar att göra en kabeldragen anslutning, anslut en standard- Ethernet-kabel från routern eller en annan Sonos-produkt (eller ett anslutet nätverksvägguttag om du har inbyggda kablar) till en Ethernet-port på baksidan av den nya Sonos-komponenten. 3. Välj ett av följande alternativ: På en mobil enhet väljer du Mer -> Inställningar -> Lägg till spelare eller SUB och följer instruktionerna. På en Mac eller PC väljer du Hantera -> Lägg till spelare eller SUB och följer instruktionerna. Tjocka väggar, 2,4 GHz trådlösa telefoner och/eller andra trådlösa apparater kan störa eller blockera de trådlösa nätverkssignalerna från Sonos. När du har placerat en Sonos-produkt gäller att du kan prova följande om du har svårigheter - flytta Sonos-produkten, ändra den trådlösa kanal som ditt musiksystem använder eller anslut en Sonos-produkt till din router om din installation för närvarande är trådlös. Trådlösa inställningar Om du för närvarande har en Sonos-produkt som är kabelansluten till din router och du vill växla till trådlös installation, följ instruktionerna nedan. Det kan vara önskvärt att växla till trådlös installation om du för närvarande har en spelare som är ansluten till din router och du skulle vilja flytta den till ett annat rum. Om du har en BRIDGE eller BOOST som är ansluten till routern, rekommenderar vi att du lämnar den ansluten. KOPPLA INTE BORT den Sonos-produkt som är ansluten till din router förrän du slutfört dessa steg: 1. Välj ett alternativ: På en mobil enhet väljer du Mer -> Inställningar -> Avancerade inställningar -> Trådlösa inställningar. På en PC, välj Hantera -> Inställningar -> Avancerat. På fliken Allmänt, välj Trådlösa inställningar. På en Mac, välj Inställningar -> Avancerat på menyn Sonos. På fliken Allmänt, välj Trådlösa inställningar. Sonos upptäcker ditt trådlösa nätverk. 2. Ange lösenordet för det trådlösa nätverket. 3. När lösenordet har accepterats kan du ta bort Sonos-produkten från routern och flytta den till en ny plats. Registrera systemet Under registreringen skapar du ett Sonos-konto som du kan använda för att hantera och expandera ditt Sonos-system - både i appen och på Du kan ta fram ditt konto när som helst genom att välja Mer -> Inställningar -> Mitt Sonos-konto i Sonosappen på en mobil enhet eller välja Mitt Sonos-konto på menyn Hjälp i Sonos-appen på Mac och PC.

18 16 Produktguide Om du inte redan har registrerat dig, gå till Inställningar -> Avancerade inställningar och välj Systemregistrering i Sonos-appen på mobilenhet eller välj Sonos-systemregistrering på menyn Hjälp i Sonos-appen på Mac eller PC. Användningsdata Sonos skulle vilja samla in användningsdata om hur du använder ditt Sonos-system så att vi med din hjälp kan förbättra våra produkter och tjänster. Vi ger aldrig ut någon information som vi insamlar till tredje part. För mer information kan du gå till vår webbsida Du kan ändra din inställning när som helst. Använda Sonos-appen på en mobilenhet 1. Välj Mer -> Inställningar. 2. Tryck på Avancerade inställningar -> Användningsdata. Med Sonos-appen på Mac eller PC 1. Välj Hantera -> Inställningar (PC) eller Sonos -> Inställningar (Mac). 2. Välj Avancerade inställningar -> Användningsdata. Använda linjeingången Du kan ansluta en fristående källa, exempelvis en bärbar musikspelare, till valfri Sonos-spelare med linjeingångsanslutning. Källan identifieras automatiskt så snart du kopplar in den. PLAY:5 Till en bärbar musikspelare: Anslut en 3,5 mm till en 3,5 mm stereoljudkabel från den bärbara enhetens ljudutgång till ljudingången på PLAY:5. Till en fristående källa exempelvis en cd-spelare: Använd 1/8-tums (3,5 mm) mini-stereo-till-rca-ljudkabel - koppla in mini-stereo-änden till PLAY:5 och koppla in RCA-änden till ljudutgångarna på den fristående källan. CONNECT eller CONNECT:AMP Till en bärbar musikspelare: Använd en 1/8-tums mini-stereo-till-rca-ljudkabel - koppla in mini-stereoänden i den bärbara enheten och RCA-änden i Audio In-anslutningen på Sonos-spelaren. Till en fristående källa exempelvis en cd-spelare: Koppla in standard-rca-kabel i de analoga Audio Inanslutningarna på baksidan av din Sonos-spelare. Spela upp musik Använda mobilenhet: Tryck på Bläddra -> Linjeingång och välj linjeingångsenheten. Använda Mac eller PC: Välj Linjeingång i fönstret MUSIK. Klicka på upp nu. bredvid musikkällan och välj Spela

19 Sonos-installation 17 Ändra inställningarna På en mobil enhet, gå till Mer -> Inställningar -> Rumsinställningar. Välj den Sonos-högtalare som den här källan är ansluten till och tryck på Linjeingång. Använda Mac eller PC: Gå till Hantera -> Inställningar (PC) eller Sonos -> Inställningar -> Rumsinställningar (Mac). Välj den Sonos-högtalare som källan är ansluten till i den nedrullningsbara listan Rumsinställningar för och klicka på Linjeingång. Inställningar: Linjeingångens källnamn: Välj ett namn i listan. Linjeingångens källnivå: En standard (normal) källnivå för linjeingång tilldelas automatiskt för varje källa. Om volymen är alltför låg, välj en högre linjenivå. (Om du ställer in nivån alltför högt kan du erfara "klippning" vid högre volymnivåer.) Autouppspelningsrum: Välj det rum som du vill att denna linjeingångskälla ska spelas upp i när den är ansluten till Sonos. Inkludera grupperade rum: Om den är på spelas linjeingångskällan upp i rum som är grupperade med autouppspelningsrummet. Använd autouppspelningsvolym: Klicka på kryssrutan Använd autouppspelningsvolym om du vill använda den fristående källan för att justera volymen i autouppspelningsrummet. Använd reglaget för att ange en standardvolym. Kodningsinställningar för linjeingång När du har linjeingångsmusikkällor anslutna till en Sonos-produkt, fastställer linejeingångskodningen hur Sonos kommer att koda data som kommer in från dessa källor. Ditt Sonos-system går som standard till automatiskt för att tillhandahålla den optimala uppspelningsupplevelsen. Sonos rekommenderar att du inte ändrar detta standardvärde. Om du bestämmer dig för att göra en ändring rekommenderar vi dock följande användningsriktlinjer: Använd Okomprimerat om: Du vill ha optimala prestanda med hemmabio. Målet är att framställa ljud av högsta kvalitet för ditt Sonos (det här valet kräver mer nätverksbandbredd än komprimerat ljud). Använd Komprimerat om: Du ansluter trådlöst till mer än fyra (4) rum. Du är i en miljö med mycket trådlös störning och har många bortfall. Om du vill ändra kodningsinställningen för linjeingången, välj ett av följande alternativ: På en mobil enhet väljer du Mer -> Inställningar -> Avancerade inställningar -> Ljudkomprimering. På en PC väljer du Hantera -> Inställningar -> Avancerat. På en Mac väljer du Sonos -> Inställningar -> Avancerat.

20 18 Produktguide Använda linjeutgång Du kan lätt ansluta din hemmabio, stereo eller dina högtalare med egen strömkälla till en Sonos CONNECT. Beroende på vilken modell du har kan du använda analoga eller digitala ljudutgångar för att ansluta till en extern förstärkare. CONNECT har både digitala och analoga utgångar, medan ZonePlayer 100 har analoga utgångar. CONNECT:AMP är inte utformad med ljudutgångar. Se dokumentationen som ingår med din Sonos-produkt för instruktioner om hur du ansluter en enhet. Gå dessutom till Styra volymen från hemmabion 1. Välj ett av följande alternativ: På en mobil enhet väljer du Mer -> Inställningar -> Rumsinställningar. På en PC väljer du Hantera -> Inställningar -> Rumsinställningar. På en Mac väljer du Sonos -> Inställningar -> Rumsinställningar. 2. Välj den Sonos-produkt som är ansluten till hemmabion och välj sedan Linjeutgångsnivå -> Fast. Obs! När linjeutgångsnivån på din Sonos-spelare är Fast kan du inte justera volymen eller utjämningsinställningarna med en Sonos-app. Styra volymen från Sonos 1. Välj ett av följande alternativ: På en mobil enhet väljer du Mer -> Inställningar -> Rumsinställningar. På en PC väljer du Hantera -> Inställningar -> Rumsinställningar. På en Mac väljer du Sonos -> Inställningar -> Rumsinställningar. 2. Justera hemmabions eller annan ljudenhets volym till normal lyssningsvolym. 3. Välj den Sonos-spelare som är ansluten till hemmabion och välj sedan Linjeutgångsnivå-> Variabel. 4. Justera volymen på Sonos så att du kan höra musiken. Detta kan vara vid den övre delen av volymskalan. 5. Om du vill kan du justera volymen igen på hemmabiosystemet så att volymintervallet för controller faller inom ditt normala lyssningsintervall. Jag har en ny router Om du köper en ny router eller byter internetleverantör måste du starta om alla dina Sonos-produkter efter det att routern har installerats. Obs! Om internetleverantörens tekniker ansluter en Sonos-produkt till den nya routern, då behöver du bara starta om dina trådlösa Sonos-produkter. 1. Koppla bort nätsladden från alla dina Sonos-produkter under minst 5 sekunder. 2. Återanslut dem en åt gången, med början med den Sonos-produkt som är ansluten till din router (om en vanligtvis är ansluten). Vänta tills dina Sonos-produkter har startats om. Statusindikatorlampan ändras till fast vitt sken på varje produkt när omstarten blir klar.

21 Sonos-installation 19 Om din Sonos-installation är fullständigt trådlös (du har ingen Sonos-produkt som är ansluten till din router), måste du dessutom ändra ditt lösenord för det trådlösa nätverket. Följ instruktionerna nedan: 1. Anslut tillfälligt en av dina Sonos-spelare till den nya routern med Ethernet-kabel. 2. Välj Mer -> Inställningar -> Avancerade inställningar -> Trådlösa inställningar. Sonos upptäcker ditt nätverk. 3. Ange lösenordet för ditt trådlösa nätverk. 4. När lösenordet har accepterats, koppla bort spelaren från din router och flytta tillbaka den till sin ursprungliga plats. Jag vill ändra mitt lösenord för det trådlösa nätverket Om ditt Sonos-system är konfigurerat trådlöst och du ändrar ditt lösenord för det trådlösa nätverket, då måste du även ändra det i ditt Sonos. 1. Kabelanslut tillfälligt en av dina Sonos-spelare till din router med Ethernet-kabel. 2. Välj ett av följande alternativ: Med Sonos-appen på en mobil enhet, välj Mer -> Inställningar -> Avancerade inställningar -> Trådlösa inställningar. Med Sonos-appen på en PC, välj Inställningar -> Avancerat på menyn Hantera. På fliken Allmänt, välj Trådlösa inställningar. Med Sonos-appen på en Mac, välj Inställningar -> Avancerat på menyn Sonos. På fliken Allmänt, välj Trådlösa inställningar. 3. Ange det nya lösenordet för det trådlösa nätverket när du blir instruerad att göra så. 4. När lösenordet har accepterats kan koppla bort spelaren från din router och flytta tillbaka den till sin ursprungliga plats. Statusindikatorer Varning: Öppna inte Sonos-produkter eftersom det då blir risk för elektrisk chock. Under inga omständigheter ska Sonos-produkter repareras av någon annan än ett auktoriserat Sonos-reparationscenter, eftersom detta ogiltigförklarar garantin. Kontakta Sonos kundsupport för mer information. Var försiktig:placera inga föremål ovanpå din Sonos-spelare. Detta kan hindra luftflödet och orsaka att den överhettas.

22 20 Produktguide Indikatorlampor Status Sonos-produkt Ytterligare information Blinkande vit Strömmen slås på BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE Stadigt vit (svagt belyst) Strömmen är på och förknippad med ett Sonossystem (normal drift) BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE Du kan slå på eller av den vita statusindikatorlampan från Mer -> Inställningar -> Rumsinställningar. (Sonos-produkter som kombinerats delar samma inställning.) Stadigt vit (intensivt ljus) En eller flera aktiva pekkontroller PLAY:5 (gen2), PLAYBASE Ljusnar när pekkontroller aktiveras. Blinkande grön Strömmen är på, ännu inte associerad med ett Sonossystem Eller, WAC-anslutningsklar (Wireless Access Configuration) BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE För en SUB kan detta indikera att SUB ännu inte är kombinerad med en högtalare. Långsamt blinkande grönt Surroundljud är av eller SUB-ljud är av PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5 (gen2), SUB Gäller för högtalare som konfigurerats som surroundhögtalare, eller för SUB som kombinerats med PLAYBAR. Stadigt grön Volym inställd till noll eller avstängt ljud CONNECT, CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE Blinkande orange Under installationen av SonosNet sker detta efter knapptryckning medan produkten söker efter ett hushåll att gå med i. BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE

23 Sonos-installation 21 Indikatorlampor Status Sonos-produkt Ytterligare information Snabbt blinkande orange Uppspelning/Nästa låt misslyckades CONNECT, CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE Indikerar att antingen uppspelning eller nästa låt inte var möjligt. Helt orange Under den trådlösa installationen sker detta medan Sonos öppna åtkomstpunkt är tillfälligt aktiv. Om du inte konfigurerar Sonos kan detta indikera varningsläge. CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE Om den orange lampan är tänd OCH högtalarens volymnivå minskas automatiskt indikerar detta att högtalaren är i varningsläge. Tryck på knappen Paus för att stoppa ljudet. För Sonos-produkter med ventilöppning (SUB, CONNECT:AMP), kontrollera för att försäkra att den inte är blockerad. Kontrollera rumstemperaturen för att försäkra dig om att den är lägre än 40 C. Om högtalaren är i direkt solljus, ge den skugga. Låt högtalaren svalna under flera minuter och tryck sedan på Spela upp för att starta ljudet igen. Om detta inte löser problemet, kontakta kundtjänst. Blinkar grönt och vitt Högtalarna länkas nu till ditt Sonos-konto. BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE Länka en eller flera högtalare till ditt konto. För mer information, gå till Blinkar rött och vitt Ompartitionering av högtalaren misslyckades. BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE Kontakta kundtjänst. Blinkande rött Högtalarinstallationen nådde tidsgränsen. Detta händer om en högtalare är inkopplad under 30 minuter utan att konfigureras. CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY5, PLAYBAR, PLAYBASE Koppla bort högtalaren, vänta 10 sekunder, koppla in den igen och konfigurera den.

24 22 Produktguide Feedback om produktguiden? Vi vill gärna höra ifrån dig! Vi läser din feedback noga och använder den för att förbättra våra produktguider. Skriv till oss på: Om du har problem med ditt Sonos-system, kontakta kundtjänst så att de kan hjälpa dig. Skicka e-post till dem på Behöver du mer hjälp? Tryck på Mer -> Hjälp och tips för enkla tips för att få ut det mesta av dina högtalare. Gå till våra sidor för Vanliga frågor och svar på Ställ en fråga på

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

november Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE.

DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

Maj av Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Maj av Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

september Sonos, Inc. Med ensamrätt.

september Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

november Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

november Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

november Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

maj Sonos, Inc. Med ensamrätt.

maj Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

Juni Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Juni Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

Oktober Sonos, Inc. Alla rättigheter förbehålls.

Oktober Sonos, Inc. Alla rättigheter förbehålls. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN FÖRVARNING. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

november Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

HEOS 5 HS2 QUICK START GUIDE

HEOS 5 HS2 QUICK START GUIDE HEOS 5 HS2 QUICK START GUIDE INNAN DU BÖRJAR Se till att du har följande saker i fungerande skick: Wi-Fi Router Internetuppkoppling Mobil enhet med Apple ios eller Android ansluten till ditt nätverk 1

Läs mer

HEOS 1 QUICK START GUIDE HS2

HEOS 1 QUICK START GUIDE HS2 HEOS 1 QUICK START GUIDE HS2 INNAN DU BÖRJAR Se till att du har följande saker i fungerande skick: Wi-Fi Router Internetuppkoppling Mobil enhet med Apple ios, Android eller Kindle ansluten till ditt nätverk

Läs mer

november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

november Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

maj Sonos, Inc. Med ensamrätt.

maj Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

maj Sonos, Inc. Med ensamrätt.

maj Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

Sonos Connect. PRIS: kr ARTIKELNUMMER: ENHET: st. LAGERSTATUS: I lager. TILLVERKARE: Sonos

Sonos Connect. PRIS: kr ARTIKELNUMMER: ENHET: st. LAGERSTATUS: I lager. TILLVERKARE: Sonos Sonos Connect Förse din stereo med trådlös streaming tack vare denna trådlösa Sonos Connect receiver med inbyggt WiFi. Du kan streama från olika streamingtjänster, radiostationer och mycket mer. Den intuitiva

Läs mer

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

Juni Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Juni Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

Manual. The Cobblestone

Manual. The Cobblestone Manual The Cobblestone Innehållsförteckning 1. Komma igång 1 1.1 Koppla upp Cobblestone 1 1.2 Konfigurera din Cobblestone 2 1.3 Lägga till fler Cobblestone 3 1.4 Namnge din Cobblestone 3 2. Navigera i

Läs mer

HEOS Drive QUICK START GUIDE

HEOS Drive QUICK START GUIDE HEOS Drive QUICK START GUIDE INNAN DU BÖRJAR HEOS Drive är konstruerad för att tillhandahålla HEOS-multirumljud med en centralt placerad och stativmonterad fl erkanalsförstärkare. Se till att du har följande

Läs mer

Allroom Air One. all din musik trådlöst i hela ditt hem

Allroom Air One. all din musik trådlöst i hela ditt hem Allroom Air One all din musik trådlöst i hela ditt hem magiskt AIRPLAY - Spela din musik i ditt trådlösa nätverk Med Apples AirPlay teknologi kan du spela all din musik trådlöst från Mac eller PC till

Läs mer

CX SERIES CUTTING EDGE DIGITAL AUDIO CXN NETWORK PLAYER

CX SERIES CUTTING EDGE DIGITAL AUDIO CXN NETWORK PLAYER CX SERIES CUTTING EDGE DIGITAL AUDIO CXN NETWORK PLAYER CXN NETWORK PLAYER LYSSNA PÅ MUSIK MED FANTASTISKT LJUD OAVSETT VAR DEN KOMMER IFRÅN CXN ingår i nya CX-serien och ger dig tillgång till all musik

Läs mer

Installationsguide för Powerline Music Extender (XAUB2511)

Installationsguide för Powerline Music Extender (XAUB2511) Installationsguide för Powerline Music Extender (XAUB2511) 2012 NETGEAR, Inc. Med ensamrätt. Ingen del av denna publikation får reproduceras, överföras, transkriberas, lagras i ett sökbart lagringssystem

Läs mer

trådlöst ljud inkopplingsguider för Living serien, och vanliga frågor & svar

trådlöst ljud inkopplingsguider för Living serien, och vanliga frågor & svar trådlöst ljud inkopplingsguider för Living serien, och vanliga frågor & svar 1 INNEHÅLL TRÅDLÖSA LIVING HÖGTALARE 4. LIVING SERIEN ÖVERSIKT 5. VANLIGA INKOPPLINGAR 8. FLER INKOPPLINGAR 9. MULTIROOM OCH

Läs mer

Installation. Netgear 802.11ac trådlös kopplingspunkt WAC120. Förpackningens innehåll. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA

Installation. Netgear 802.11ac trådlös kopplingspunkt WAC120. Förpackningens innehåll. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA Varumärken NETGEAR, NETGEAR-logotypen och Connect with Innovation är varumärken och/eller registrerade varumärken som tillhör NETGEAR, Inc. och/eller dess dotterbolag i USA och/eller andra länder. Informationen

Läs mer

Blackwire C310/C320. Sladdanslutet USB-headset. Användarhandbok

Blackwire C310/C320. Sladdanslutet USB-headset. Användarhandbok Blackwire C310/C320 Sladdanslutet USB-headset Användarhandbok Innehåll Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grundläggande fakta om headsetet 5 Sätta på dig headsetet

Läs mer

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter Powerline Adapter OBS! Utsätt inte Powerline Adapter för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Powerline Adapter i extremt fuktiga eller

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1

INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1 INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1 2,4G 5G DINA PERSONLIGA INLOGGNINGSUPPGIFTER COM HEM WI-FI HUB C1 Ditt trådlösa nätverk (Wi-Fi-namn) Wi-Fi-namn (2,4 GHz): COMHEM_xxxxxx Wi-Fi-namn (5 GHz): COMHEM_xxxxxx-5G

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1

INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1 INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1 HEM 4954 Installationsguide HUB C1 BB189_187x245_1608.indd 1 2016-08-04 17:04 2,4G 5G DINA PERSONLIGA INLOGGNINGSUPPGIFTER COM HEM WI-FI HUB C1 Ditt trådlösa nätverk

Läs mer

Snabbstart. Powerline 1200 Modell PL1200

Snabbstart. Powerline 1200 Modell PL1200 Snabbstart Powerline 1200 Modell PL1200 Förpackningens innehåll I vissa regioner medföljer en resurs-cd produkten. 2 Komma igång Powerline-adaptrar ger dig en alternativ möjlighet att utöka ditt nätverk

Läs mer

1. Laddning. 2. Inställningar i appen. 3. Fysisk installation. 4. Funktioner. 5. Felsökning

1. Laddning. 2. Inställningar i appen. 3. Fysisk installation. 4. Funktioner. 5. Felsökning Video Doorbell 2 1 Säkerheten i hemmet börjar vid ytterdörren Din nya Ring Video Doorbell är starten på en säkerhetsring runt hela din egendom. Nu är du alltid ansluten till ditt hem, så du kan vaka över

Läs mer

Prestige 660H 3Play modem. Snabbinstallation Version 1.0. BOK_P660H_3play_modem.indd :19:14

Prestige 660H 3Play modem. Snabbinstallation Version 1.0. BOK_P660H_3play_modem.indd :19:14 Prestige 660H 3Play modem Snabbinstallation Version 1.0 BOK_P660H_3play_modem.indd 1 2004-10-13 15:19:14 1 Det här dokumentet hjälper dig att installera och använda din Prestige 660H 3Play modem. Observera

Läs mer

Tack för att du har köpt Mobile WiFi. Med Mobile WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning.

Tack för att du har köpt Mobile WiFi. Med Mobile WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning. Tack för att du har köpt Mobile WiFi. Med Mobile WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning. I det här dokumentet får du information om Mobile WiFi så att du kan börja använda enheten direkt.

Läs mer

Support. Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter.

Support. Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter. Komma igång Support Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter. När enheten har installerats letar du upp serienumret på etiketten på produkten och använder det till att registrera produkten på https://my.netgear.com.

Läs mer

Trådlös enkelhet, musikalisk känsla. ADDON T-Series

Trådlös enkelhet, musikalisk känsla. ADDON T-Series Trådlös enkelhet, musikalisk känsla ADDON T-Series Spela all din musik trådlöst Spela vad du vill från var du vill. Det spelar ingen roll om du använder ios, Android, Windows Phone eller Mac/PC. Addon

Läs mer

Anslutnings- och snabbstartguide

Anslutnings- och snabbstartguide 2-890-158-71(1) Anslutnings- och snabbstartguide Anslutningar... 2 Lyssna på CD-skivor, radio eller DAB-tjänster... 5 HDD Network Audio System NAS-50HDE I den här manualen beskrivs de grundläggande anslutningar

Läs mer

Blackwire C310-M/ C320-M

Blackwire C310-M/ C320-M Blackwire C310-M/ C320-M USB Corded Headset User Guide Contents Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grundläggande fakta om headsetet 5 Sätta på dig headsetet

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE Com Hem WiFi Hub L1

INSTALLATIONSGUIDE Com Hem WiFi Hub L1 INSTALLATIONSGUIDE Com Hem WiFi Hub L1 INTRODUKTION Så ska det se ut när det är klart! På bilden ser du hur kablarna ska vara kopp lade när du har installerat klart. Följ bara de olika stegen i den här

Läs mer

Användarhandbok AE6000. Wireless Mini USB AC580-adapter med Dualband

Användarhandbok AE6000. Wireless Mini USB AC580-adapter med Dualband Användarhandbok AE6000 Wireless Mini USB AC580-adapter med Dualband a Innehåll Produktöversikt Funktioner 1 Installation Installation 2 Trådlös nätverkskonfiguration Wi-Fi Protected Setup 3 Verktyg för

Läs mer

Installation. Powerline 500 Modell XAVB5622

Installation. Powerline 500 Modell XAVB5622 Installation Powerline 500 Modell XAVB5622 Förpackningens innehåll I vissa regioner medföljer en resurs-cd produkten. Obs! Adaptrar varierar beroende på region. Din adapter kan se annorlunda ut. 2 Komma

Läs mer

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snabbstart Guide

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snabbstart Guide BIPAC-711C2 / 710C2 ADSL Modem / Router Snabbstart Guide Billion BIPAC-711C2/710C2 ADSL Modem / Router För mer detaljerade instruktioner om konfiguration och användning av denna ADSL Modem/Router, hänvisar

Läs mer

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide 05-2014 / v1.0 1 I. Produktinformation I-1. Paketets innehåll I-2. Omkopplare smart kontakt Frontpanel Snabbinstallationsguide CD med snabbinstallationsgui den

Läs mer

Med kraftfullt WiFi! Installationsguide. Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband! Technicolor TG389ac 1

Med kraftfullt WiFi! Installationsguide. Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband! Technicolor TG389ac 1 Med kraftfullt WiFi! Installationsguide Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband! Technicolor TG389ac 1 Power Wireless GHz Wireless Ghz Förpackningen innehåller WiFi-router

Läs mer

Hjälp! Det fungerar inte.

Hjälp! Det fungerar inte. Hjälp! Det fungerar inte. Prova först att dra ur elsladden på telefonidosan och elsladden till ditt bredbandsmodem/bredbandsrouter (om du har en) och vänta ca 30 min. Koppla därefter först in strömsladden

Läs mer

Installationsguide. Kreatel/Motorola VIP1920

Installationsguide. Kreatel/Motorola VIP1920 Installationsguide VARNING FÖR ATT UNDVIKA BRANDRISK OCH ELEKTRISK STÖT, UTSÄTT EJ DENNA APPARAT FÖR REGN ELLER FUKT Viktiga säkerhetsföreskrifter - Läs dessa instruktioner - Behåll dessa instruktioner

Läs mer

Guide för Wi-Fi-inställningar

Guide för Wi-Fi-inställningar Guide för Wi-Fi-inställningar Wi-Fi-anslutningar till skrivaren Ansluta med en dator via en Wi-Fi-router Ansluta med en dator direkt Ansluta med en smartenhet via en Wi-Firouter Ansluta med en smartenhet

Läs mer

EDS1130 IP-kamera. Snabbguide. Svenska Version 1.0

EDS1130 IP-kamera. Snabbguide. Svenska Version 1.0 50185 2015-05-26 EDS1130 IP-kamera Snabbguide Paketet innehåller...2 Minimikrav...2 Kamerans delar...2 Kontroll innan installation...3 Anslut till routern...4-5 EnViewer Finder installation...6-7 Anslut

Läs mer

INNAN DU BÖRJAR HEOS Amp är utformad för att lägga till HEOS ljudfunktionalitet för fl era rum till dina favorithögtalare. Se till att du har följande

INNAN DU BÖRJAR HEOS Amp är utformad för att lägga till HEOS ljudfunktionalitet för fl era rum till dina favorithögtalare. Se till att du har följande HEOS Amp QUICK START GUIDE HS2 INNAN DU BÖRJAR HEOS Amp är utformad för att lägga till HEOS ljudfunktionalitet för fl era rum till dina favorithögtalare. Se till att du har följande saker i fungerande

Läs mer

Kapitel 1 Ansluta Router till Internet

Kapitel 1 Ansluta Router till Internet Kapitel 1 Ansluta Router till Internet I det här kapitlet beskrivs hur du installerar router i ditt lokala nätverk (LAN) och ansluter till Internet. Du får information om hur du installerar router med

Läs mer

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter Powerline Adapter OBS! Utsätt inte Powerline Adapter för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Powerline Adapter i extremt fuktiga eller

Läs mer

Fortum Hemkontroll. Ta kontrollen över ditt hem. Manual

Fortum Hemkontroll. Ta kontrollen över ditt hem. Manual Ta kontrollen över ditt hem Manual Innehållsförteckning Vad behöver jag för att komma igång? 2 Att komma igång 3 Installera gateway 4 Installera dina styruttag 6 Tilldela rumsfärger och nummer 7 Koppla

Läs mer

CINEMA SB100 strömförsörjd soundbar-högtalare

CINEMA SB100 strömförsörjd soundbar-högtalare CINEMA SB100 strömförsörjd soundbar-högtalare snabbstartsguide Tack för att du har valt den här JBL -produkten! Den strömförsörjda soundbar-högtalaren JBL Cinema SB100 är ett komplett, integrerat ljudsystem

Läs mer

SONOS ANVÄNDARGUIDE -1

SONOS ANVÄNDARGUIDE -1 -1 T DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN FÖRVARNING. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska,

Läs mer

BIPAC 7100SG/7100G g ADSL Router. Snabbstartsguide

BIPAC 7100SG/7100G g ADSL Router. Snabbstartsguide BIPAC 7100SG/7100G 802.11g ADSL Router Snabbstartsguide Billion BIPAC 7100SG / 7100G 802.11g ADSL Router För mer detaljerade anvisningar om inställning och användning av en 802.11g ADSL Router, v.g. konsultera

Läs mer

Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play.

Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. Sida 1 BLACKLENS APPEN Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. ANSLUTNING Det finns två sätt att ansluta kameran på:

Läs mer

Installationshandbok för WN1000RP WiFi Booster for Mobile

Installationshandbok för WN1000RP WiFi Booster for Mobile Installationshandbok för WN1000RP WiFi Booster for Mobile Innehåll Komma igång.......................................... 3 Här har du WiFi Booster................................. 4 Framsida och sida...................................

Läs mer

P-660H Triple Play modem. Snabbinstallation. Version 2.0

P-660H Triple Play modem. Snabbinstallation. Version 2.0 P-660H Triple Play modem Snabbinstallation Version 2.0 1 Det här dokumentet hjälper dig att installera och använda ditt P-660H Triple Play modem. Följande installationsguide beskriver installation av modemet

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

Hemmabiosystem. Snabbstartguide HT-XT1

Hemmabiosystem. Snabbstartguide HT-XT1 Hemmabiosystem Snabbstartguide HT-XT1 Innehållsförteckning Installation 1 Innehållet i förpackningen 3 2 Installera 4 3 Ansluta 6 4 Starta systemet 8 5 Lyssna på ljud 9 Grundläggande funktioner Använda

Läs mer

BRUKSANVISNING. DENVER MPG-4054 NR Mediaspelare

BRUKSANVISNING. DENVER MPG-4054 NR Mediaspelare Video MP4-spelaren är en full multimediespelare. Detta innebär att den visar bilder och e-böcker med text, registrerar och spelar upp live-ljud och att den spelar upp musik- och videofiler. De här filerna

Läs mer

Powerline 500 Nano PassThru 2-port Installationshandbok för XAVB5602

Powerline 500 Nano PassThru 2-port Installationshandbok för XAVB5602 Powerline 500 Nano PassThru 2-port Installationshandbok för XAVB5602 Innehåll Förpackningens innehåll................................. 3 Maskinvarufunktioner.................................... 4 Lampbeskrivningar.....................................

Läs mer

App Store informerar dig när det finns en tillgänglig uppdatering. Gå bara till App Store och installera din systemuppdatering

App Store informerar dig när det finns en tillgänglig uppdatering. Gå bara till App Store och installera din systemuppdatering Version 3.5 Support för den nya SONOS PLAY:3 Uppdateringen kunde inte vara enklare På Sonos Controller 200 och Sonos Controller för Mac eller PC: Sonos informerar dig automatiskt när det finns en tillgänglig

Läs mer

Installationshandbok för Universal WiFi Range Extender WN3000RP. Utökad trådlös räckvidd Routerns räckvidd

Installationshandbok för Universal WiFi Range Extender WN3000RP. Utökad trådlös räckvidd Routerns räckvidd Installationshandbok för Universal WiFi Range Extender WN3000RP Utökad trådlös räckvidd Routerns räckvidd 2011 NETGEAR, Inc. Med ensamrätt. Ingen del av denna publikation får reproduceras, överföras, transkriberas,

Läs mer

N300 WiFi Range Extender

N300 WiFi Range Extender Installationshandbok N300 WiFi Range Extender Modell WN3000RP Komma igång NETGEAR WiFi Range Extender utökar räckvidden för WiFi-nätverk genom att den befintliga WiFi-signalen förstärks och signalkvaliteten

Läs mer

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN. Installationsguide för programvara

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN. Installationsguide för programvara LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN Installationsguide för programvara HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Installationsguide för programvara Upphovsrätt och licens 2011 Hewlett-Packard Development

Läs mer

Prestige 660M. Snabbinstallation. Version 1.0

Prestige 660M. Snabbinstallation. Version 1.0 Prestige 660M Snabbinstallation Version 1.0 1 Det här dokumentet hjälper dig att installera och använda din Prestige 660M. Observera att denna installationsguide endast beskriver installation av modemet

Läs mer

installation av bredband via telejacket. Att installera ditt ADSL-modem tar bara någon minut.

installation av bredband via telejacket. Att installera ditt ADSL-modem tar bara någon minut. installation av bredband via telejacket. Att installera ditt ADSL-modem tar bara någon minut. TBUS0368_ADSL_manual_bredband_telejacket_190x170.indd 1 2016-06-03 11:53:47 Innehållsförteckning Paketets innehåll...3

Läs mer

Powerline 500 WiFi-åtkomstpunkt XWNB5201 Installationshandbok

Powerline 500 WiFi-åtkomstpunkt XWNB5201 Installationshandbok Powerline 500 WiFi-åtkomstpunkt XWNB5201 Installationshandbok Teknisk support Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter. När du har installerat din enhet, leta reda på serienumret på etiketten på din

Läs mer

BIPAC 7402G g ADSL VPN Firewall Router. Snabbstartsguide

BIPAC 7402G g ADSL VPN Firewall Router. Snabbstartsguide BIPAC 7402G 802.11g ADSL VPN Firewall Router Billion BIPAC 7402G 802.11g ADSL VPN Firewall Router För mer detaljerade anvisningar om inställning och användning av en 802.11g ADSL VPN Firewall Router, v.g.

Läs mer

Installation. N600 WiFi Range Extender Modell WN3500RP

Installation. N600 WiFi Range Extender Modell WN3500RP Installation N600 WiFi Range Extender Modell WN3500RP Komma igång NETGEAR WiFi Range Extender utökar räckvidden för WiFi-nätverk genom att den befintliga WiFi-signalen förstärks och signalkvaliteten generellt

Läs mer

Fast grön WiFi/IP - router ansluten Fast orange WiFi - direkt ansluten. Blinkar orange söker WiFi anslutning Fast röd inspelning på

Fast grön WiFi/IP - router ansluten Fast orange WiFi - direkt ansluten. Blinkar orange söker WiFi anslutning Fast röd inspelning på LAWMATE WIFI/IP KAMERA - START 1. Se till att kameran är ansluten till vägguttag eller att batteriet är laddat 2. Ta fram mobiltelefon eller urfplatta som ska användas vid installationen 3. Se till att

Läs mer

TiVo. Installationsguide. Allt du behöver veta för att installera din TiVo -box

TiVo. Installationsguide. Allt du behöver veta för att installera din TiVo -box TiVo Installationsguide Allt du behöver veta för att installera din TiVo -box 5 GHZ 1 2 1 2 PSTN DSL 1 2 3 4 WAN LED ON OFF LAN 1 LAN 2 LAN 3 LAN 4 LAN 5 WAN LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 LAN5 LAN6 LAN7 LAN8 RES

Läs mer

DI-624+ AirPlus G+ trådlös 2.4 GHz router

DI-624+ AirPlus G+ trådlös 2.4 GHz router Denna produkt kan installeras med hjälp av en vanlig webbläsare, t.ex. Internet Explorer 6 eller Netscape Navigator 6.2.3. DI-624+ AirPlus G+ trådlös 2.4 GHz router Innan du börjar 1. Om du har köpt denna

Läs mer

BIPAC-7402 / 7402W (Trådlös) ADSL VPN Firewall Router med 3DES-accelerator Snabbstartsguide

BIPAC-7402 / 7402W (Trådlös) ADSL VPN Firewall Router med 3DES-accelerator Snabbstartsguide BIPAC-7402 / 7402W (Trådlös) ADSL VPN Firewall Router med 3DES-accelerator Snabbstartsguide Billion BIPAC-7402 / 7402W (Trådlös) ADSL VPN Firewall Router med 3DES-accelerator För mer detaljerade anvisningar

Läs mer

HP UC-högtalartelefon. Användarhandbok

HP UC-högtalartelefon. Användarhandbok HP UC-högtalartelefon Användarhandbok Copyright 2014, 2015 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth är ett varumärke som tillhör ägaren och används av Hewlett-Packard Company under licens. Windows

Läs mer

Powerline 500 WiFi-åtkomstpunkt XWN5001 Installationshandbok

Powerline 500 WiFi-åtkomstpunkt XWN5001 Installationshandbok Powerline 500 WiFi-åtkomstpunkt XWN5001 Installationshandbok Teknisk support Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter. När du har installerat din enhet, leta reda på serienumret på etiketten på din produkt,

Läs mer

Användar Guide. är ett varumärke av Google Inc.

Användar Guide. är ett varumärke av Google Inc. Användar Guide Android TM är ett varumärke av Google Inc. - 2 - Tack för att du köpt en MINIX NEO X5mini. Följ denna guide för att ställa in din enhet. MINIX NEO X5mini är en revolutionerande smart media

Läs mer

Installationsguide. Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband! Technicolor TG389ac 1

Installationsguide. Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband! Technicolor TG389ac 1 Med kraftfullt WiFi! Installationsguide Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband! Technicolor TG389ac 1 HEM 4393 Technicolor TG389ac GUIDE_1507_195x195mm.indd 1 2015-07-16

Läs mer

Välkommen. Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång.

Välkommen. Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. Snabbstartsguide 1 Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. 2 Vad medföljer? Basstation Strömadapter till basstation Ethernet-kabel Magnetiska väggfästen Monteringsskruvar

Läs mer

Felsökning-självhjälp. Punkt 1. Kontrollera bredbandsutrustningen.

Felsökning-självhjälp. Punkt 1. Kontrollera bredbandsutrustningen. Felsökning-självhjälp All elektronisk utrustning kan sluta att fungera på grund av att den blir gammal, utsätts för åverkan eller att naturfenomen (åska, vatten och eld) slår ut den. Men mest normalt är

Läs mer

Installationshandbok för WiFi Booster for Mobile WN1000RP

Installationshandbok för WiFi Booster for Mobile WN1000RP Installationshandbok för WiFi Booster for Mobile WN1000RP 2012 NETGEAR, Inc. Med ensamrätt. Ingen del av denna publikation får reproduceras, överföras, transkriberas, lagras i ett sökbart lagringssystem

Läs mer

AZUR 851 SERIES FLAGSHIP DIGITAL AUDIO AZUR 851N UPSAMPLING NETWORK MUSIC PLAYER

AZUR 851 SERIES FLAGSHIP DIGITAL AUDIO AZUR 851N UPSAMPLING NETWORK MUSIC PLAYER AZUR 851 SERIES FLAGSHIP DIGITAL AUDIO AZUR 851N UPSAMPLING NETWORK MUSIC PLAYER AZUR 851N UPSAMPLING NETWORK MUSIC PLAYER DET BÄSTA INOM DIGITAL TEKNIK OCH STREAMING-PRESTANDA Azur 851N är en nätverksspelare

Läs mer

Snabbguide Höghastighetsbredband

Snabbguide Höghastighetsbredband Snabbguide Höghastighetsbredband Compal CH7284e Allt du behöver veta för att komma igång med ditt bredband! Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det bara att börja använda

Läs mer

installation av bredband via telejacket. Att installera ditt ADSL-modem tar bara någon minut.

installation av bredband via telejacket. Att installera ditt ADSL-modem tar bara någon minut. installation av bredband via telejacket. Att installera ditt ADSL-modem tar bara någon minut. Paketets innehåll. Innehållsförteckning Paketets innehåll...3 Anslut bredbandet trådlöst...4 Anslut bredbandet

Läs mer

MM124 Sweex Portable Media Center MM124UK Sweex Portable Media Center

MM124 Sweex Portable Media Center MM124UK Sweex Portable Media Center MM124 Sweex Portable Media Center MM124UK Sweex Portable Media Center Inledning Först och främst tackar vi till ditt köp av denna Sweex Portable Media Center. Ett enkelt sätt att njuta av musik och bilder

Läs mer

Installationsguide. Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband!

Installationsguide. Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband! Installationsguide Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband! Netgear C7000B HEM 4162 Installationsguide NETGEAR BB174-1411.indd 1 2014-11-04 11:16 Tips! Spara och sätt upp

Läs mer

snabbmanual för installation av bredband och telefoni

snabbmanual för installation av bredband och telefoni snabbmanual för installation av bredband och telefoni Startboxen innehåller följande utrustning Nätverkskablar Modem Strömadapter Testplugg Splitter Antenner Väggfäste Bredbandsbolaget Kundservice: 0770-777

Läs mer

Se till att alltid starta om nätverket i den här ordningen:

Se till att alltid starta om nätverket i den här ordningen: Kapitel 2 Felsökning I det här kapitlet får du information om felsökning av routern. Snabbtips Här följer några tips om hur du rättar till enklare problem. Se till att alltid starta om nätverket i den

Läs mer

Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart

Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart Maj 2015 Novell Messenger 3.0.1 och senare kan användas på mobila enheter med ios, Android BlackBerry. Du kan vara inloggad på Messenger från olika platser på samma

Läs mer

INKOPPLINGSGUIDE TV& BREDBAND

INKOPPLINGSGUIDE TV& BREDBAND INKOPPLINGSGUIDE TV& BREDBAND TV. PLAY. BREDBAND. SÅ SÄTTER DU IN SIM-KORTET I DIN NYA TV-BOX Programkortet ser ut som ett simkort. Tryck ut simkortet med den lilla Viasat-logotypen ur det större kortet.

Läs mer

SkeKraft Bredband Installationsguide

SkeKraft Bredband Installationsguide SkeKraft Bredband Installationsguide SkeKraft Bredband Installationsguide Innan du startar installationen av SkeKraft Bredband bör du kontrollera om din dator har ett nätverkskort installerat. OBS! Har

Läs mer

Installationsguide. Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband! Compal CH7486e

Installationsguide. Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband! Compal CH7486e Installationsguide Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband! Compal CH7486e 1 Introduktion Så ska det se ut när det är klart! På bilden ser du hur det ska se ut när du har

Läs mer

Del 2 HANTERA MUSIKFILER. 5. Importera filer... 34 6. Skapa ordning i din musiksamling... 38 7. Skapa spellistor... 46 8. Bränna cd-skivor...

Del 2 HANTERA MUSIKFILER. 5. Importera filer... 34 6. Skapa ordning i din musiksamling... 38 7. Skapa spellistor... 46 8. Bränna cd-skivor... Del HANTERA MUSIKFILER. Importera filer... 6. Skapa ordning i din musiksamling... 8 7. Skapa spellistor... 6 8. Bränna cd-skivor... . IMPORTERA FILER När du använder samma ljudformat för alla dina musikfiler,

Läs mer

Användarhandbok. Stereomikrofon STM10

Användarhandbok. Stereomikrofon STM10 Användarhandbok Stereomikrofon STM10 Innehåll Basinformation...3 Funktioner översikt...3 Maskinvara översikt...3 Montering...4 Använda mikrofonen...5 Spela in ljud...5 Spela in ljud för videor...8 Juridisk

Läs mer

Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång.

Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. Snabbstartsguide 1 Vad medföljer? Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. Basstation Strömadapter till basstation Helt trådlösa kameror Ethernet-kabel Magnetiska väggfästen

Läs mer