Juni Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Juni Sonos, Inc. Med ensamrätt."

Transkript

1

2 DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive, men inte begränsat till, fotokopiering, inspelning, informationshämtningssystem eller datornätverk utan skriftligt tillstånd från Sonos, Inc. Sonos och alla andra Sonos-produktnamn och -slogan är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör Sonos, Inc. Sonos Reg. U.S. Pat. & Tm. Off. Sonos-produkter kan vara skyddade med ett eller flera patent. Vår patent-till-produkt-information finns här: sonos.com/legal/patents AirPlay, Apple Music, FairPlay, ipad, iphone, ipod, Tunes och OS X är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. Windows är ett registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation i USA och andra länder. Android är ett varumärke som tillhör Google, Inc. Tillverkas under licens från Dolby Laboratories. Dolby och dubbel-d-symbolen är varumärken som tillhör Dolby Laboratories. Amazon, Kindle, Kindle Fire, Echo, Alexa och alla relaterade logotyper är varumärken som tillhör Amazon.com, Inc. eller dess närstående bolag. Termerna HDMI och HDMI High-Definition Multimedia Interface, och HDMI-logotyperna är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör HDMI Licensing LLC i USA och andra länder. Sonos använder MSNTP-programvara som utvecklats av N.M. Maclaren på University of Cambridge i Storbritannien. Copyright, N.M. Maclaren, 1996, 1997, 2000; Copyright, University of Cambridge, 1996, 1997, Alla andra omnämnda produkter och tjänster kan vara varumärken eller servicemärken som tillhör respektive ägare. Juni Sonos, Inc. Med ensamrätt.

3 Sonos Beam Beam är en smart, kompakt soundbar för din TV med uppslukande ljud av biokvalitet. Spela upp vad som helst musik, TV, filmer, poddsändningar, radio, ljudböcker och videospel. Perfekt storlek för väggmontering över eller under TV:n, eller ställ den på en hylla. Röststyrning så att du kan använda den hands free. Snabb och enkel installation med bara en kabel att ansluta till din tv. Kan expanderas. Anslut Sonos-högtalarna trådlöst för att skapa ett system för hemmaljud. Har du inte använt Sonos tidigare? Hämta appen från appbutiken på din mobila enhet. Öppna appen så leder vi dig genom installationen. Om du använder en dator, hämta appen på Gå till för senaste systemkrav och kompatibla ljudformat. Har du redan Sonos? Du kan enkelt lägga till nya högtalare när som helst (upp till 32). Anslut högtalaren och tryck på > Lägg till högtalare. Om du använder en dator, välj Hantera > Lägg till spelare eller Sub.

4 2 Produktguide Vad finns i kartongen? Packa försiktigt upp kartongen. Det finns ett par ljudkablar där. Du kommer att använda HDMI-kabeln under installationen kommer vi att se om du även behöver den optiska adaptern. HDMI-kabel *Optisk adapter Nätsladd *Den optiska adaptern används endast om din TV inte har en HDMI ARC-port. Vad behöver du? TV med en HDMI ARC-port (att föredra) eller porten för optiskt digitalt ljud UT. Mobil enhet (det är enklare så) eller dator som är ansluten till din Wi-Fi. Du kommer att behöva denna för installationen. Ha ditt namn och lösenord för nätverket tillhanda. Se Ditt hemnätverk för detaljerad information. Sonos-appen för att leda dig igenom installationen (installera den på enheten du använder för installationen). Välj plats Du kan montera Beam på en vägg över eller under din TV, eller ställa den på en hylla. Placerad på hylla Ställ vågrätt på en jämn och stabil yta minst 5 cm från TV:n. Ställ den inte lodrätt eller på sidan. Blockera inte TV:ns IR-sensor. Om du har den på en hylla, placera längst fram och ha (minst) 5 cm fritt utrymme på båda sidor för bästa ljudkvalitet. Ha(minst) 2,5 cm fritt utrymme över Beam så att du kan nå pekreglagen. För bästa ljudkvalitet ska du hålla båda ändar av Beam minst 30 cm från en vägg eller annat hinder.

5 Sonos Beam 3 Väggmonterad Använd väggmonteringssatsen för Beam. Du kan köpa den på Följ bruksanvisningen i satsen. Ha (minst) 2,5 cm fritt utrymme över Beam så att du kan nå pekreglagen. Om du monterar den över TV:n, se till att du kan nå pekreglagen. För bästa ljudkvalitet ska du hålla båda ändar av Beam minst 30 cm från en vägg eller annat hinder. Anslut kablarna Innan du börjar 1. Koppla från befintlig hemmabio- eller surroundljudsutrustning från TV:n. 2. Anslut eventuella externa enheter, exempelvis som kabelbox eller dvd-spelare, direkt till din TV. Anslut nätsladden 1. Sätt i nätsladden ordentligt i Beam-enhetens växelströmsport (kraftnät) tills den är helt ansluten. Växelströmsport Nätsladd 2. Anslut den andra änden av nätsladden till en växelströmskälla. Var försiktig:använd endast medföljande nätsladd (om du använder en tredje parts nätsladd ogiltigförklarar det din garanti). Anslut Beam till TV:n Använd HDMI-kabeln för att ansluta soundbar till TV:n. Du kanske även behöver den optiska adaptern (appen talar om det för dig). 1. Sätt i HDMI-kabeln helt och hållet i Beam-enhetens HDMI-port. HDMI-port HDMI-kabel 2. Anslut HDMI-kabeln till TV:n. Du har två möjligheter: Om din TV har en HDMI ARC-port, anslut HDMI-kabeln direkt till TV:ns HDMI ARC-port. Om din TV inte har en HDMI ARC-port, anslut den optiska adaptern till HDMI-kabeln och anslut den till TV:s optiska digitala UT-port.

6 4 Produktguide Om din TV har en HDMI ARC-port HDMI ARC är en speciell port som ser ut som en standard HDMI-port. Även om de ser likadana ut gäller att om du ansluter till en standard HDMI-port kommer du inte att höra något ljud. 1. Titta efter en HDMI ARC-port på TV:ns ljud UT-panel. Den kan finnas på TV:ns baksida eller sida. Du kommer att veta att det är en ARC-port om du ser ordet "ARC" på etiketten. ARC HDMI 2. Anslut HDMI-kabeln direkt till TV:ns HDMI ARC-port. TV:ns HDMI ARC-port Beam-enhetens HDMI-port Om du inte kan hitta ordet "ARC" på etiketten är det inte rätt port, se Om din TV inte har en HDMI ARC-port.

7 Sonos Beam 5 Om din TV inte har en HDMI ARC-port Du behöver den optiska adaptern. 1. Ta bort skyddshöljet från den optiska adaptern. 2. Anslut den optiska adaptern till HDMI-kabeln. Ta bort skyddshöljet Optisk adapter HDMI-kabel 3. Anslut den optiska adaptern till TV-porten för optiskt digitalt UT. TV-porten för optiskt digitalt UT. Optisk adapter ansluten till HDMI-kabeln Beam-enhetens HDMI-port Porten för den optiska adaptern är "D-formad" se till att kopplingen passar in korrekt i porten. Om du sätter i adaptern på fel sätt kan det skada kabeln.

8 6 Produktguide Utforska Beam Svep, tryck på, rör vid eller fråga med Beam har du valmöjligheter om hur du styr ljudet. Använd pekkontrollerna tryck eller svep över kontrollerna. Röststyrning Konfigurera den och använd din röst för att slå på eller av TV:n, justera volymen eller spela upp musik. Använd appen. Använd TV:ns fjärrkontroll. Mikrofonknappen/-lampan Statuslampa Sänk volymen Spela upp/paus Höj volymen Hänvisa till Sonos-app för mobila enheter produktguide för att få mer information om hur du använder appen. Pekkontroller Volym Spela upp/pausa Peka för mindre justeringar eller peka och tryck ner för att snabbt ändra volymen: Höj volymen (höger); Sänk volymen (vänster). Du kan också använda appen, Alexa eller fjärrkontrollen. Tryck för att Spela upp eller pausa ljud. Nästa/föregående spår (Endast musik) Mikrofonknappen Svep vänster eller höger över kontrollerna. Detta fungerar inte med radiostationer. Slår på mikrofonen (tänt) eller av (släckt). Du måste installera en rösttjänst innan du kan aktivera mikrofonen.

9 Sonos Beam 7 Statuslampor Högtalarstatus Mikrofon Normal drift: Stadigt vitt ljus (nedtonat) Lyssnar eller svarar: Stadigt vitt ljus (ljust) Tänker: Blinkande vitt. För mer information, gå till Visar om mikrofonen är på (tänt) eller av (släckt). Kopplingspanelen Ström (kraftnät) Förena HDMI-port Ethernet-anslutning Anslut-knappen Ethernet-anslutning Växelströmsport (kraftnät) HDMI-port Tryck på Anslut för att ansluta under installationen. Använd en Ethernet-kabel för att ansluta till en lagringsenhet (router, dator eller nätverksansluten lagringsenhet). Använd endast medföljande nätsladd (om du använder en tredje parts nätsladd ogiltigförklarar det din garanti). Sätt i nätsladden ordentligt tills den är i linje med högtalaren. Använd för att ansluta soundbar till TV:n.

10 8 Röststyrning Produktguide Om du vill använda Alexa med Sonos måste du ha Alexa-appen med Sonos Skill aktiverad om du inte har det kommer vi att leda dig genom den när du lägger till en rösttjänst. Lägga till en rösttjänst 1. Öppna Sonos-appen på din mobilenhet. 2. Tryck på > Rösttjänster och välj rösttjänsten. Du kommer att göra ändringar i både Sonos- och Alexa-apparna vi kommer att leda dig genom det. Du kommer att behöva din Sonos-kontoinformation. Om du inte kan komma ihåg den, tryck på > Inställningar > Sonos-konto. (Sonos har inte stöd för röstuppringning med Alexa.) Med tiden kommer vi att lägga till fler rösttjänster och färdigheter (på Amazon Alexa kallas dessa Skills). Röststyrning stöds inte i varje land än den här funktionen kommer att vara tillgänglig så snart som Sonos och en rösttjänst startas tillsammans i din region. Ändra språk för väckningsordet 1. Tryck på > Inställningar > Rumsinställningar. 2. Välj rummet med Alexa och ändra språk för väckningsordet. Ta bort en rösttjänst 1. Tryck på > Inställningar > Rumsinställningar. 2. Välj rummet med Alexa. 3. Tryck på Amazon Alexa och ta bort Amazon Alexa från rummet. Slå på mikrofonen Tryck på för att slå på och av mikrofonen. (Om du inte har en installerad rösttjänst är mikrofonen inte aktiv.) När lampan till mikrofonen är tänd är röststyrningen på och Alexa är redo att svara. När lampan till mikrofonen är släckt är röststyrningen av. Om du har installerat en rösttjänst och mikrofonen är av kan du ändå använda röstkommandon. Tryck bara på och håll nere på medan du talar med Alexa du behöver inte börja med ett väckningsord. När du släpper upp mikrofonknappen stängs röststyrningen av igen.

11 Sonos Beam 9 Justera tv- och ljudinställningar Använd appen för att ändra ljudinställningar eller modifiera hur din hemmabiohögtalare fungerar med din TV. Hänvisa till Sonos-app för mobila enheter produktguide för att få mer information om hur du använder Sonos-appen. Du kan också använda Sonos-appen för Mac eller PC. Tv-dialoginställningar Om TV-ljudet inte är synkroniserat med video använder du appen för att justera ljudfördröjningen (läppsynk). 1. Tryck på > Inställningar > Rumsinställningar och välj rum. 2. Tryck på Avancerat ljud > TV-dialoginställningar. 3. Dra ditt finger över reglaget Audio Delay (Lip Sync) (Ljudfördröjning (Läppsynk)) för att öka eller minska ljudfördröjningen. Autouppspelning för TV Slå på TV Autoplay (Autouppspelning för TV) (förval) så att ljudet spelas upp direkt via hemmabiohögtalaren när du slår på TV:n. Om musiken spelas upp när du slår på TV:n stoppas musiken och hemmabiohögtalaren växlar till TV-ljud. 1. Tryck på > Inställningar > Rumsinställningar och välj rum. 2. Tryck på TV-inställningar och -styrning > Autouppspelning för TV. Om hemmabiohögtalaren är del av en grupp när TV:n är på, försvinner den från gruppen (förval). 3. Välj På eller Av. Avgruppera vid autouppspelning Du kan inkludera din hemmabiohögtalare i en grupp om du spelar upp musik i en grupp med rum. Slå på Avgruppera vid autouppspelning för att avgruppera din hemmabiohögtalare när du slår på TV:n (förval). 1. Tryck på > Inställningar > Rumsinställningar och välj rum. 2. Tryck på TV-inställningar och -styrning > Avgruppera vid autouppspelning. Förstärk TV-ljud När du tittar på TV inkluderar skärmen Spelar upp i appen ljudförbättringsfunktioner. Dessa funktioner är endast synliga när du tittar på det rum där din hemmabiohögtalare finns. Talförbättring Gör det enklare att höra TV-dialogen. Tryck på på skärmen Spelar nu för att slå på eller av.

12 10 Produktguide Nattljud Förbättrar tysta ljud och minskar intensiteten för höga ljud. Slå på för att minska volymen samtidigt som du upplever korrekt balans och intervall. Tryck på på skärmen Spelar nu för att slå på eller av. Justera ditt rum med Trueplay Varje rum är annorlunda. Med Trueplay-justering kan du placera dina högtalare var du vill. Trueplay analyserar rumsstorlek, layout, inredning, högtalarplacering och andra akustiska faktorer som kan ha inverkan på ljudkvalitet. Sedan visar den hur varje woofer och tweeter framställer ljud i det rummet (fungerar på mobila enheter med ios 8 eller senare). Tryck på > Inställningar > Rumsinställningar. Välj ett rum och tryck på Trueplay-justering för att komma igång. Trueplay-justering finns inte tillgängligt om VoiceOver är aktiverat på din ios-enhet. Om du vill justera dina högtalare stänger du först av VoiceOver i dina enhetsinställningar. Programmera fjärrkontrollen Om du har en anslutning till Beam via den optiska adaptern kan du behöva programmera din fjärrkontroll. Om den är ansluten med optisk adapter har Beam stöd för IR-fjärrkontroller. Du kan programmera en annan fjärrkontroll när som helst. 1. Öppna appen och tryck på > Inställningar > Rumsinställningar. 2. Välj rum. Du kan också programmera fjärrkontrollen med hjälp av Sonos-appen för Mac eller PC. 3. Tryck på TV-inställningar och -styrning > Konfigurera fjärrkontrollen. Om du har använt den optiska adaptern för att ansluta Beam visar vissa TV-apparater onödiga meddelanden när du justerar volymen. Du kan kanske stänga av dessa. Se Stäng av meddelanden om volymkontroll. Ytterligare rumsinställningar Tryck på > Inställningar > Rumsinställningar för att se mer rumsinställningar som du kan ändra, exempelvis: Kalibrera om ljudet (Android) Släck högtalarens statuslampa Inaktivera pekkontroller för högtalare Ändra rumsnamn Justera EQ

13 Sonos Beam 11 Spela upp musik Beam kan streama musik oavsett om TV:n är på eller av. Om Autouppspelning för TV är inställt till På stoppar musiken och växlar till TV-ljud när du slår på TV:n. Radio från TuneIn. Välj mellan mer än gratis internetradiostationer, poddsändningar och program. Musiktjänster. Utforska och hantera dina musiktjänster lägg till dina egna eller prova något nytt. Musik som lagras på din mobila enhet. Spela upp musik som du hämtat till din telefon eller surfplatta. Musikbiblioteket. Spela upp musik som lagras på datorn eller valfri NAS-enhet (Network-Attached Storage). För en fullständig lista med musikval som finns tillgängliga i ditt land, gå till För mer information om att spela upp musik ska du titta på vår mobilapps produktguide på Spela upp eller pausa ljud Tryck på för att starta eller stoppa ljudet. TV När TV:n är på, tryck på Musik När TV:n är av, tryck på för att växla ljudet på och av. för att starta om musiken. Lägg till musik som spelas upp i ett annat rum Tryck på och håll nere på valfri Sonos-högtalare för att gruppera den med ett rum som redan spelas upp. Om olika typer av musik spelas upp i olika rum, tryck på och håll nere tills du hör det ljud du vill ha. Hoppa till nästa eller föregående låt När du streamar låtar från spellistor eller ditt musikbibliotek, svep för att byta låtar. Svep höger för nästa spår Svep vänster för föregående spår Detta fungerar inte med radiostationer.

14 12 Expandera din hemmabio Produktguide Du kan lägga till en Sub och surroundhögtalare för att expandera din hemmabioupplevelse. Lägg till dem under installationen eller senare genom att välja > Lägg till högtalare. Appen leder dig genom installationen. Lägg till en Sub för bas som fyller rummet. Lägg till ett par med Sonos-högtalare som bakre surroundhögtalare. Lägg till både en Sub och ett par med surroundhögtalare för fullständigt 5.1-hemmabioljud. Riktlinjer för placering Sub ställ den antingen upprätt eller liggande, du kan placera den i ett hörn, mot en vägg, bakom, under eller bredvid möbel på valfri golvyta. Surroundhögtalare placera högtalarna till höger och vänster där du huvudsakligen tittar på TV. De kan vara jäms med eller bakom där du huvudsakligen tittar på TV. Se till att båda har samma riktning (vågrätt eller lodrätt). Sub Lägg till en Sub Du kan kombinera en Sub med valfri Sonos-högtalare eller komponent med förstärkare. På mobilenhet: 1. Tryck på > Inställningar > Rumsinställningar. 2. Välj rummet med högtalaren du vill kombinera och tryck på Lägg till Sub. På en dator: 1. Välj Hantera > Inställningar (PC) eller Sonos > Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar.

15 Sonos Beam Välj rummet med högtalaren du vill kombinera i den nedrullningsbara listan Rumsinställningar. 4. På fliken Standard, välj Lägg till Sub. Ändra Sub-inställningar På mobilenhet: 1. Tryck på > Inställningar > Rumsinställningar. 2. Välj rummet med Sub. Det visas som Rum (+Sub). 3. Välj Avancerat ljud > Sub-inställningar och ändra en inställning. Sub Sub-nivå: Justera placering (fas) Slå På eller Av Sub-ljudet. Justera Sub-volymen. (Du kan använda den här inställningen för att matcha subwoofernivån till nivån för dina huvudhögtalare.) Slå På eller Av. På en dator: 1. Välj Hantera > Inställningar (PC) eller Sonos > Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar. 3. Välj rummet med Sub i den nedrullningsbara listan Rumsinställningar. Det visas som Rum (+Sub). 4. Välj fliken Sub och ändra en inställning. Sub Sub-nivå: Justera placering (fas) Slå På eller Av Sub-ljudet. Justera Sub-volymen. (Du kan använda den här inställningen för att matcha subwoofernivån till nivån för dina huvudhögtalare.) Slå På eller Av. Ta bort Sub På mobilenhet: 1. Tryck på > Inställningar > Rumsinställningar. 2. Välj rummet med Sub. Det visas som Rum (+Sub). 3. Välj Ta bort Sub. 4. Välj ett av följande: Kombinera Sub med en annan högtalare genom att välja Välj rum för Sub. Om du inte använder den, välj Använd inte Sub. Den visas i Rum som Sub (oanvänd) tills du kombinerar den med en högtalare.

16 14 Produktguide På en dator: 1. Välj Hantera > Inställningar (PC) eller Sonos > Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar. 3. Välj rummet med Sub i den nedrullningsbara listan Rumsinställningar. 4. På fliken Standard klickar du på Ta bort Sub. 5. Välj ett av följande: Kombinera Sub med en annan högtalare genom att välja Välj rum för Sub. Om du inte använder den, välj Använd inte Sub. Den visas i Rum som Sub (oanvänd) tills du kombinerat den med en högtalare. Surroundhögtalare Omvandla två Sonos-högtalare (samma modell) till separata höger- och vänsterkanaler för din hemmabio. Om du skapar en rumsgrupp eller ett stereopar istället kommer du inte att ha surroundljud. Lägg till surroundhögtalare På mobilenhet: 1. Tryck på > Inställningar > Rumsinställningar. 2. Välj rummet med hemmabiohögtalaren och tryck på Lägg till surround. På en dator: 1. Välj Hantera > Inställningar (PC) eller Sonos > Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar. 3. Välj rummet med hemmabiohögtalaren i den nedrullningsbara listan Rumsinställningar. 4. På fliken Standard, välj Lägg till surroundhögtalare. Ändra surroundinställningarna När du lägger till dina högtalare som surroundhögtalare optimeras surroundljudet för ditt rum. Du kan justera dessa inställningar: Surroundhögtalare TV-nivå Musiknivå Uppspelning av musik Balansera surroundhögtalare (ios) Slå På eller Av surroundljudet. Justera surroundvolymen för TV-ljudet. Justera surroundvolymen för musiken. Stämningsskapande (diskret) eller Full (högre, full intervall). Gäller inte TV-ljud. Balansera dina surroundhögtalare manuellt.

17 Sonos Beam 15 På mobilenhet: 1. Tryck på > Inställningar > Rumsinställningar. 2. Välj rummet med surroundhögtalarna (namnet inkluderar (+VH+HH)). 3. Välj Avancerat ljud > Surroundinställningar och ändra inställningarna. På en dator: 1. Välj Hantera > Inställningar (PC) eller Sonos > Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar. 3. Välj det rum där surroundhögtalarna finns i den nedrullningsbara listan Rumsinställningar. 4. Välj fliken Surround och ändra inställningarna. Ta bort surroundhögtalare Om högtalarna var del av ditt Sonos-system innan du lade till dem som surroundhögtalare kommer de att gå tillbaka till sina tidigare rumsnamn. Annars visas de som Oanvända i Rum. På mobilenhet: 1. Tryck på > Inställningar > Rumsinställningar. 2. Välj rummet med surroundhögtalarna (namnet inkluderar (+VH+HH)) och tryck på Ta bort surround. På en dator: 1. Välj Hantera > Inställningar (PC) eller Sonos > Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar. 3. Välj det rum där surroundhögtalarna finns i den nedrullningsbara listan Rumsinställningar (namnet inkluderar (+VH+HH)). 4. På fliken Standard klickar du på Ta bort surround. Slå på eller av högtalaren Dina Sonos-högtalare är utformade att alltid vara på. De använder minimal elektricitet när de inte används. Stoppa musiken i ett rum genom att trycka på på högtalaren (eller använd appen). Du kan stoppa musiken överallt genom att trycka på > Pausa alla i appen. Felsökning Varning: Öppna inte produkten eftersom det då blir risk för elektrisk chock. Under inga omständigheter ska produkten repareras av någon annan än ett auktoriserat Sonos-reparationscenter, eftersom detta ogiltigförklarar garantin. Kontakta Sonos kundsupport för mer information. Kundsupport Gå till vår webbsida Skicka e-post till oss på support@sonos.com

18 16 Produktguide Högtalare identifierades inte under installationen Se till att systemet har uppdaterats till den nuvarande programvaran. Sätt i nätsladden helt och hållet i hemmabiohögtalaren och din strömkälla. Flytta högtalaren närmre routern. Det går inte att stänga av TV:ns högtalare Om du använder den optiska adaptern ska du stänga av TV-högtalarna under installationen. Hänvisa till bruksanvisningen för TV:n för mer information. Om du inte kan stänga av dem, 1. Använd TV:ns volymknappar för att stänga av volymen helt och hållet. Använd inte knappen Ljud av. 2. Använd bara volymknapparna på din Sonos-app för att justera volymen. Stäng av meddelanden om volymkontroll Vissa TV-apparater kan visa meddelanden om volymkontroll när du justerar volymen, även efter det att du stängt av dina tv-högtalare. (Om du har Beam händer detta om den är ansluten till din TV med den optiska adaptern.) Du kan programmera fjärrkontrollen för att stänga av dessa meddelanden. 1. Programmera en enhetsknapp. Hänvisa till bruksanvisningen för fjärrkontrollen eller hjälpen för kabelboxen på skärmen. Kontakta din kabeltjänstleverantör för ytterligare hjälp. 2. Sök efter Sonos-koden i kodlistan. Om Sonos inte visas väljer du en annan kod än den för din TV och dess anslutna enheter. Påbörja INTE en automatiserad sökning efter en kod. 3. Lås volymkontrollen till din hemmabiohögtalare. Den här funktionen kallas ibland för volymlås. 4. Programmera din fjärrkontroll så att den fungerar med din hemmabiohögtalare. Universella fjärrkontroller Om du inte kan programmera din universella fjärrkontroll, eller vill stänga av volymkontrollmeddelanden när du justerar volymen, kanske du vill byta till den universella fjärrkontrollen Logitech Harmony. Universella Logitech-fjärrkontroller Du måste lägga till din hemmabiohögtalare som en enhet. 1. Använd den USB-kabel som tillhandahålls av Logitech för att ansluta din Harmony-fjärrkontroll till datorn. 2. Konfigurera ett användarkonto hos Logitech och installera programvaran Harmony Remote. 3. Starta programvaran för Logitech Harmony Remote eller gå till och logga in till ditt konto. 4. Välj Lägg till enhet.

19 Sonos Beam Välj ett alternativ: Programvaran Logitech Harmony Remote Webbplatsen My Harmony 6. Välj eller ange Sonos som tillverkare och din hemmabiohögtalare som modellnamn/-nummer. Du kan behöva lägga till din hemmabiohögtalare om den inte finns med i databasen. Ditt hemnätverk Din Sonos-högtalare och mobilenheten med Sonos-appen måste finnas i samma nätverk. Trådlöst nätverk Höghastighetsanslutning (internet) exempelvis DSL-/kabelanslutning eller bredbandsanslutning via fiber till hemmet Höghastighetsmodem för DSL-/kabelanslutning (eller bredbandsanslutning via fiber till hemmet) 2,4 GHz b/g/n trådlöst hemnätverk Internetåtkomst via satellit kan leda till uppspelningsproblem. Kabelanslutet hemnätverk Använd en Ethernet-kabel för att ansluta en Sonos Boost eller högtalare till din router om: Ditt nätverk är långsamt, opålitligt eller som inte når alla de rum där du vill använda Sonos Det redan förekommer stor belastning på ditt nätverk med streaming av video och surfning och du vill skapa ett separat trådlöst nätverk enbart för dina Sonos-högtalare Ditt nätverk endast är 5 GHz (går inte att växla till 2,4 GHz) Din router har endast stöd för n (du kan inte ändra inställningarna så att den har stöd för b/ g/n) Använd en Ethernet-kabel för att ansluta datorn eller NAS-enheten som innehåller dina musikbiblioteksfiler till din router för oavbruten uppspelning. Har du en ny router? Om du köper en ny router eller byter internetleverantör måste du starta om dina Sonos-produkter efter det att routern har installerats. Om du har en Sonos-produkt som är ansluten till routern, och en tekniker från internetleverantören kopplar den till den nya routern då behöver du bara starta om dina andra Sonos-produkter. 1. Efter det att routern har installerats, koppla bort nätsladdarna från dina Sonos-produkter under minst 5 sekunder.

20 18 Produktguide 2. Anslut återigen alla nätsladdar om du har en Sonos-produkt som är ansluten till en router, börja med den. Lampan för högtalarstatus ändras till fast vitt sken på varje produkt när omstarten blir klar. Om du inte har en Sonos-produkt som är ansluten till din router måste du ändra ditt nätverkslösenord i Sonos-appen. Ändra ditt nätverkslösenord Om du ändrar ditt nätverkslösenord (och du inte har en Sonos-produkt som är ansluten till din router) måste du ändra lösenordet i Sonos-appen. 1. Anslut en Sonos-högtalare till din router med Ethernet-kabel. 2. Välj ett alternativ: På en mobil enhet väljer du > Inställningar > Avancerade inställningar > Trådlösa inställningar. På en PC väljer du Hantera > Inställningar > Avancerat. På fliken Allmänt väljer du Trådlösa inställningar. På en Mac väljer du Sonos > Inställningar > Avancerat. På fliken Allmänt, välj Trådlösa inställningar. 3. Ange lösenordet för det nya nätverket. När lösenordet har godkänts kan du koppla bort högtalaren från routern och flytta tillbaka den till sin ursprungliga plats. Viktig säkerhetsinformation Läs dessa instruktioner och följ alla varningar. Förvara dem på ett lättillgängligt ställe och se till att alla i hushållet känner till var de finns. Placering Placera inte enheten där den kommer att utsättas för alltför hög värme (t.ex. element, värmeutsläpp, spis), direkt solljus eller i en dammig miljö (t.ex. snickeriverkstad). Ställ inte enheten där den kommer att utsättas för antändliga vätskor och/eller ångor. Det ska finnas minst 2,5 cm mellan enheten och eventuella väggar eller ytor. Skydda nätsladden från att trampas på och klämmas, särskilt vid kontakter, uttag eller på det ställe där den kommer ut ur produkten. Nätsladden ska vara lättillgänglig för bortkoppling av strömmen. Produkten ska inte användas i närheten av vatten, undvik att placera nära badkar, köksvask, tvättmaskin, våt källare, swimmingpool osv. Hemmabiohögtalaren är endast för användning inomhus. Den ska inte utsättas för regn eller snö. Korrekt ventilation Lämna 2,5 cm öppet utrymme runt sidorna och över enheten för att säkerställa korrekt ventilation. Ventilationen ska inte hindras genom att täcka över ventilationsöppningarna med föremål som bordsdukar, gardiner eller papper.

21 Sonos Beam 19 Låt inte främmande föremål komma in i enheten. Om ett främmande föremål skulle komma in i enheten, koppla bort enheten och kontakta Sonos för servicevägledning. Varning Använd inte och hantera inte produkten med våta händer. Använd endast tillbehör som specificerats av Sonos. Koppla bort nätsladden under åskväder eller när den inte ska användas under längre tid. Ta aldrig isär och modifiera aldrig produkten på något sätt. Rengöring och underhåll Damma med torr, mjuk trasa. En trasa fuktad med vatten eller milt hushållsrengöringsmedel kan användas för att ta bort smuts eller fläckar, men koppla från produkten först. Spreja inte vätskor direkt på produkten. Använd inte kemiska lösningsmedel (t.ex. alkohol, bensen, thinner) eller andra antändliga rengöringsvätskor. All service ska utföras av Sonos-kvalificerad servicepersonal. Det krävs service när enheten eller nätsladden har skadats på något sätt, om vätska eller främmande föremål har fallit in i ventilationsöppningarna, eller enheten har utsatts för regn eller fukt. Varning: Minska risken för brand eller elektriska stötar genom att inte utsätta apparaten för regn eller fukt. Tekniska data Funktion Beskrivning Ljud Förstärkare Fem digitalförstärkare i klass D. Elliptisk woofer Tweeter Fyra woofer som täcker hela intervallet garanterar sann återgivning av mittfrekvenser plus djup, fyllig bas. En tweeter skapar klar och tydlig högfrekvensrespons. 3.0 Hemmabio Med femhögtalare kommer du direkt in i bio-action med stora vågor av ljud som fångar varje viskning och ljudet av steg. Ansluter till TV:n med en enda kabel och spelar upp alla källor, inklusive kabelboxar och spelkonsoler. Mikrofoner Röststyrning En grupp av fem fjärrfältmikrofoner för avancerad bågbildning och flerkanalig ekodämpning. Lysdioden är kabelansluten till röstmikrofoner för sekretesskontroll så att du kan se när mikrofonen är aktiv. Integrerad röststyrning.

22 20 Produktguide Funktion Beskrivning Systemkrav TV med HDMI ARC eller utgång för optiskt digitalt ljud, internet med bredband och Sonos-appen. Musik Musiktjänster Internetradio Ljudformat Albumsbilder Uppspelningslägen Spellistor Sonos fungerar sömlöst med flertalet musiktjänster inklusive Apple Music, Google Play Musik, Pandora, Spotify och Radio by TuneIn, såväl som hämtningar från tjänster som erbjuder DRM-fria spår. Tillgång varierar enligt region. Se Streamar MP3, HLS/AAC, WMA TV-support: Dolby Digital och PCM. Musikstöd: komprimerade musikfiler i formaten MP3, AAC (utan DRM), WMA utan DRM (inklusive köpta hämtningar från Windows Media), AAC (MPEG4), AAC+, Ogg Vorbis, Apple Lossless, Flac (lossless), samt okomprimerade WAV- och AIFF-filer. Stöd för: 44,1 khz samplingsfrekvenser. Ytterligare stöd för samplingsfrekvenser på 48 khz, 32 khz, 24 khz, 22 khz, 16 khz, 11 khz och 8 khz. MP3 har stöd för alla frekvenser utom 11 khz och 8 khz. Apple-formaten "FairPlay", WMA DRM och WMA Lossless stöds inte. Det kan bli nödvändigt att uppgradera tidigare inköpt DRM-skyddad musik av typ Apple "FairPlay". JPEG, PNG, BMP, GIF Crossfading, blanda, upprepa itunes, Napster, WinAmp och Windows Media Player (.m3u,.pls,.wpl) Nätverksfunktion Ethernet-port Trådlös konnektivitet SonosNet Extender En 10/100 Mbps Ethernet-port Se Ditt hemnätverk. Utökar styrkan i SonosNet, ett säkert AES-krypterat, peer-to-peer trådlöst mesh-nätverk enbart dedikerat för ditt Sonos-system för att minska WiFistörningen. Allmänt Pekkontroller Lysdioder på övre panelen Volym +/-, Spela upp/pausa, Nästa/föregående spår, Mikrofon Status- och mikrofonindikatorer Ingångsström V växelström, 50/60 Hz, 2,5A (Hänvisa till höljets undersida) Mått (H x B x D) Vikt 68 mm (H) x 651 mm (B) x 100 mm (D) 6,2 pund 2,8 kg Driftstemperatur 0 C till 40 C

23 Sonos Beam 21 Funktion Beskrivning Förvaringstemperatur -20 C till 50 C Paketets innehåll styrning Enheter som stöds Soundbar, nätsladd, HDMI-kabel, optisk adapter, snabbstartguide, broschyr om garanti och bestämmelser. Använd din fjärrkontroll, röst, dina pekkontroller eller Sonos-appen Fungerar med Sonos-produkter med och utan förstärkare. Ansluter till TV med HDMI-kabel (med eller utan ansluten optisk adapter). Spelar upp källor som är anslutna till TV:n, inklusive kabelboxar och spelkonsoler. * Tekniska data kan ändras utan varning. Feedback om produktguiden? Vi vill gärna höra ifrån dig! Vi läser din feedback noga och använder den för att förbättra våra produktguider. Skriv till oss på: docfeedback@sonos.com Om du har problem med ditt Sonos-system, kontakta kundtjänst så att de kan hjälpa dig. Skicka e-post till dem på Behöver du mer hjälp? Tryck på > Hjälp och tips för några enkla tips om hur du får ut det mesta av dina högtalare. Gå till våra sidor för Vanliga frågor och svar på Ställ en fråga på

Juni Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Juni Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE.

DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

november Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

Maj av Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Maj av Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

Oktober Sonos, Inc. Alla rättigheter förbehålls.

Oktober Sonos, Inc. Alla rättigheter förbehålls. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN FÖRVARNING. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

november Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

SONOS ANVÄNDARGUIDE -1

SONOS ANVÄNDARGUIDE -1 -1 T DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN FÖRVARNING. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska,

Läs mer

HEOS 5 HS2 QUICK START GUIDE

HEOS 5 HS2 QUICK START GUIDE HEOS 5 HS2 QUICK START GUIDE INNAN DU BÖRJAR Se till att du har följande saker i fungerande skick: Wi-Fi Router Internetuppkoppling Mobil enhet med Apple ios eller Android ansluten till ditt nätverk 1

Läs mer

HEOS 1 QUICK START GUIDE HS2

HEOS 1 QUICK START GUIDE HS2 HEOS 1 QUICK START GUIDE HS2 INNAN DU BÖRJAR Se till att du har följande saker i fungerande skick: Wi-Fi Router Internetuppkoppling Mobil enhet med Apple ios, Android eller Kindle ansluten till ditt nätverk

Läs mer

november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

november Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

Manual. The Cobblestone

Manual. The Cobblestone Manual The Cobblestone Innehållsförteckning 1. Komma igång 1 1.1 Koppla upp Cobblestone 1 1.2 Konfigurera din Cobblestone 2 1.3 Lägga till fler Cobblestone 3 1.4 Namnge din Cobblestone 3 2. Navigera i

Läs mer

HEOS Drive QUICK START GUIDE

HEOS Drive QUICK START GUIDE HEOS Drive QUICK START GUIDE INNAN DU BÖRJAR HEOS Drive är konstruerad för att tillhandahålla HEOS-multirumljud med en centralt placerad och stativmonterad fl erkanalsförstärkare. Se till att du har följande

Läs mer

Allroom Air One. all din musik trådlöst i hela ditt hem

Allroom Air One. all din musik trådlöst i hela ditt hem Allroom Air One all din musik trådlöst i hela ditt hem magiskt AIRPLAY - Spela din musik i ditt trådlösa nätverk Med Apples AirPlay teknologi kan du spela all din musik trådlöst från Mac eller PC till

Läs mer

november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

november Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

maj Sonos, Inc. Med ensamrätt.

maj Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

Läs denna guide innan användning. DNA TV-hubi SNABBGUIDE

Läs denna guide innan användning. DNA TV-hubi SNABBGUIDE Läs denna guide innan användning DNA TV-hubi SNABBGUIDE VÄLKOMMEN ATT BÖRJA ANVÄNDA DNA TV-HUBI! Med DNA TV-hubi kan du njuta av att se på gratis- och betalkanal-sändningar. DNA TV-hubi kombinerar televisionen,

Läs mer

november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

november Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

DNA TV-hubi: Snabbguide

DNA TV-hubi: Snabbguide DNA TV-hubi: Snabbguide Läs denna guide innan användning» Välkommen att börja använda DNA TV-hubi! Med DNA TV-hubi kan du njuta av att se på gratis- och betalkanal-sändningar. DNA TV-hubi kombinerar televisionen,

Läs mer

HP UC-högtalartelefon. Användarhandbok

HP UC-högtalartelefon. Användarhandbok HP UC-högtalartelefon Användarhandbok Copyright 2014, 2015 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth är ett varumärke som tillhör ägaren och används av Hewlett-Packard Company under licens. Windows

Läs mer

Ett smidigt hörsystem som sätter dig i centrum

Ett smidigt hörsystem som sätter dig i centrum Ett smidigt hörsystem som sätter dig i centrum TRÅDLÖS KOMMUNIKATION För bättre livskvalitet Med Oticon ConnectLine får du mer glädje av dina hörapparater. ConnectLine underlättar kommuni kationen i din

Läs mer

CINEMA SB100 strömförsörjd soundbar-högtalare

CINEMA SB100 strömförsörjd soundbar-högtalare CINEMA SB100 strömförsörjd soundbar-högtalare snabbstartsguide Tack för att du har valt den här JBL -produkten! Den strömförsörjda soundbar-högtalaren JBL Cinema SB100 är ett komplett, integrerat ljudsystem

Läs mer

Installationsguide. Kreatel/Motorola VIP1920

Installationsguide. Kreatel/Motorola VIP1920 Installationsguide VARNING FÖR ATT UNDVIKA BRANDRISK OCH ELEKTRISK STÖT, UTSÄTT EJ DENNA APPARAT FÖR REGN ELLER FUKT Viktiga säkerhetsföreskrifter - Läs dessa instruktioner - Behåll dessa instruktioner

Läs mer

Blackwire C310/C320. Sladdanslutet USB-headset. Användarhandbok

Blackwire C310/C320. Sladdanslutet USB-headset. Användarhandbok Blackwire C310/C320 Sladdanslutet USB-headset Användarhandbok Innehåll Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grundläggande fakta om headsetet 5 Sätta på dig headsetet

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1

INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1 INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1 2,4G 5G DINA PERSONLIGA INLOGGNINGSUPPGIFTER COM HEM WI-FI HUB C1 Ditt trådlösa nätverk (Wi-Fi-namn) Wi-Fi-namn (2,4 GHz): COMHEM_xxxxxx Wi-Fi-namn (5 GHz): COMHEM_xxxxxx-5G

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1

INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1 INSTALLATIONSGUIDE Com Hem Wi-Fi Hub C1 HEM 4954 Installationsguide HUB C1 BB189_187x245_1608.indd 1 2016-08-04 17:04 2,4G 5G DINA PERSONLIGA INLOGGNINGSUPPGIFTER COM HEM WI-FI HUB C1 Ditt trådlösa nätverk

Läs mer

Registrera din produkt och få support på. AD295. Användarhandbok

Registrera din produkt och få support på.   AD295. Användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome AD295 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt! 4 Säkerhet 4 2 Din dockningshögtalare 5 Introduktion 5 Förpackningens innehåll 5

Läs mer

Flerkanalig AV-mottagare. Börja här Det här är din snabbstartguide

Flerkanalig AV-mottagare. Börja här Det här är din snabbstartguide Flerkanalig AV-mottagare STR-DN1020 Börja här Det här är din snabbstartguide 1 Installera högtalarna 2 Ansluta TV:n och andra enheter 3 Andra anslutningar 4 Välja högtalare och optimera 5 Uppspelning Det

Läs mer

Skyddsjordat fjärrstyrbart vägguttag

Skyddsjordat fjärrstyrbart vägguttag Skyddsjordat fjärrstyrbart vägguttag Bruksanvisning Bra att veta innan användning Se till att din router använder 2,4 GHz nätverk. Om du har flera fjärrstyrbara vägguttag, kontrollera att du styr rätt

Läs mer

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

MM124 Sweex Portable Media Center MM124UK Sweex Portable Media Center

MM124 Sweex Portable Media Center MM124UK Sweex Portable Media Center MM124 Sweex Portable Media Center MM124UK Sweex Portable Media Center Inledning Först och främst tackar vi till ditt köp av denna Sweex Portable Media Center. Ett enkelt sätt att njuta av musik och bilder

Läs mer

Användar Guide. är ett varumärke av Google Inc.

Användar Guide. är ett varumärke av Google Inc. Användar Guide Android TM är ett varumärke av Google Inc. - 2 - Tack för att du köpt en MINIX NEO X5mini. Följ denna guide för att ställa in din enhet. MINIX NEO X5mini är en revolutionerande smart media

Läs mer

Soundforce Soundforce Användarhandbok. Version 1.0

Soundforce Soundforce Användarhandbok. Version 1.0 Soundforce 1200 Användarhandbok Version 1.0 Tom sida Copyright Inga delar av denna handbok får reproduceras, överföras via några som helst medium vare sig elektroniska eller mekaniska, inbegripet kopiering,

Läs mer

Sonos Connect. PRIS: kr ARTIKELNUMMER: ENHET: st. LAGERSTATUS: I lager. TILLVERKARE: Sonos

Sonos Connect. PRIS: kr ARTIKELNUMMER: ENHET: st. LAGERSTATUS: I lager. TILLVERKARE: Sonos Sonos Connect Förse din stereo med trådlös streaming tack vare denna trådlösa Sonos Connect receiver med inbyggt WiFi. Du kan streama från olika streamingtjänster, radiostationer och mycket mer. Den intuitiva

Läs mer

CITATION ONE CITATION 100 BRUKSANVISNING

CITATION ONE CITATION 100 BRUKSANVISNING CITATION ONE CITATION 100 BRUKSANVISNING / VIKTIGA SÄKERHET- SANVISNINGAR Kontrollera nätspänningen före användning Citation-högtalaren har utformats för användning med 100 240 V, 50/60 Hz AC. Anslutning

Läs mer

Support. Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter.

Support. Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter. Komma igång Support Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter. När enheten har installerats letar du upp serienumret på etiketten på produkten och använder det till att registrera produkten på https://my.netgear.com.

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE Com Hem WiFi Hub L1

INSTALLATIONSGUIDE Com Hem WiFi Hub L1 INSTALLATIONSGUIDE Com Hem WiFi Hub L1 INTRODUKTION Så ska det se ut när det är klart! På bilden ser du hur kablarna ska vara kopp lade när du har installerat klart. Följ bara de olika stegen i den här

Läs mer

BackBeat GO 410-serien. Användarhandbok

BackBeat GO 410-serien. Användarhandbok BackBeat GO 410-serien Användarhandbok Innehåll Headsetöversikt 3 Var försiktig 3 Parkoppla 4 Parkoppla 4 Parkopplingsläge 4 Installera appen 5 Grunderna 6 Sätta på eller stänga av strömmen 6 Ladda och

Läs mer

för fjärrkontroll Installationsguide tv-box Arris 2853

för fjärrkontroll Installationsguide tv-box Arris 2853 Guide för fjärrkontroll tv-box Arris 853 Här guidar vi dig hur du maxar användningen av din nya fjärrkontroll. Klipp ut och spara! SIFFERKNAPPAR Används för val av kanal eller för att skriva text i sökfunktionen.

Läs mer

NeoTV 350 Media Player NTV350

NeoTV 350 Media Player NTV350 NeoTV 350 Media Player NTV350 2011 NETGEAR, Inc. Med ensamrätt. Ingen del av denna publikation får reproduceras, överföras, transkriberas, lagras i ett sökbart lagringssystem eller översättas till något

Läs mer

Tack för att du har köpt Mobile WiFi. Med Mobile WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning.

Tack för att du har köpt Mobile WiFi. Med Mobile WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning. Tack för att du har köpt Mobile WiFi. Med Mobile WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning. I det här dokumentet får du information om Mobile WiFi så att du kan börja använda enheten direkt.

Läs mer

Installationsguide. Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband! Compal CH7486e

Installationsguide. Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband! Compal CH7486e Installationsguide Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband! Compal CH7486e 1 Introduktion Så ska det se ut när det är klart! På bilden ser du hur det ska se ut när du har

Läs mer

Blackwire C310-M/ C320-M

Blackwire C310-M/ C320-M Blackwire C310-M/ C320-M USB Corded Headset User Guide Contents Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grundläggande fakta om headsetet 5 Sätta på dig headsetet

Läs mer

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter Powerline Adapter OBS! Utsätt inte Powerline Adapter för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Powerline Adapter i extremt fuktiga eller

Läs mer

Hemmabiosystem. Snabbstartguide HT-XT1

Hemmabiosystem. Snabbstartguide HT-XT1 Hemmabiosystem Snabbstartguide HT-XT1 Innehållsförteckning Installation 1 Innehållet i förpackningen 3 2 Installera 4 3 Ansluta 6 4 Starta systemet 8 5 Lyssna på ljud 9 Grundläggande funktioner Använda

Läs mer

SOUNDSTICKS WIRELESS. Installationsguide

SOUNDSTICKS WIRELESS. Installationsguide SOUNDSTICKS WIRELESS Installationsguide 2 SOUNDSTICKS WIRELESS 1. Läs dessa anvisningar. 2. Spara anvisningarna. 3. Uppmärksamma alla varningar. 4. Följ alla anvisningar. 5. Använd inte apparaten nära

Läs mer

B D S 2 8 0 / B D S 5 8 0

B D S 2 8 0 / B D S 5 8 0 B D S 2 8 0 / B D S 5 8 0 B D S 2 8 0 20 21 22 1 2 19 18 NFC 3 4 5 6 7 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 Snabbguide 1) Huvudströmbrytare 2) Antenn Upp 3) Högtalare utgångar 4) Optiskt digitalt ljud (S/PDIF)

Läs mer

Snabbguide Höghastighetsbredband

Snabbguide Höghastighetsbredband Snabbguide Höghastighetsbredband Compal CH7284e Allt du behöver veta för att komma igång med ditt bredband! Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det bara att börja använda

Läs mer

INSTALLATIONSFRITT MOBILE SIGNAGE

INSTALLATIONSFRITT MOBILE SIGNAGE 1 INSTALLATIONSFRITT MOBILE SIGNAGE Mobile Signage står upp för ert budskap. Visst kan man precis lika gärna vända bilden till det populära porträttformatet. Det är ju samma orientering som används i handhållna

Läs mer

Jabra. Elite 65t. Bruksanvisning

Jabra. Elite 65t. Bruksanvisning Jabra Elite 65t Bruksanvisning 2017 GN Audio A/S. Med ensamrätt. Jabra är ett varumärke som tillhör GN Audio A/S. Bluetooth -ordet, -märket och -logotyper ägs av Bluetooth SIG, Inc. och all användning

Läs mer

trådlöst ljud inkopplingsguider för Living serien, och vanliga frågor & svar

trådlöst ljud inkopplingsguider för Living serien, och vanliga frågor & svar trådlöst ljud inkopplingsguider för Living serien, och vanliga frågor & svar 1 INNEHÅLL TRÅDLÖSA LIVING HÖGTALARE 4. LIVING SERIEN ÖVERSIKT 5. VANLIGA INKOPPLINGAR 8. FLER INKOPPLINGAR 9. MULTIROOM OCH

Läs mer

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE HN 12362 Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. Packa upp terrassvärmaren och kontrollera att alla

Läs mer

Bruksanvisning för app

Bruksanvisning för app Bruksanvisning för app Inledning Apparna är utvecklade för att förbättra hörupplevelsen och hjälper dig att få ut mer av dina hörapparater. Vår innovativa teknik och design kombinerat med inställningarna

Läs mer

INSTALLATIONSFRITT MEETING PANEL

INSTALLATIONSFRITT MEETING PANEL 1 INSTALLATIONSFRITT MEETING PANEL En helt unik installationsfri lösning för det lilla mötesrummet, Meeting Panel är vår stora nyhet i ett litet format. Träpanelen fungerar som TV-fäste och döljer all

Läs mer

Guide för Wi-Fi-inställningar

Guide för Wi-Fi-inställningar Guide för Wi-Fi-inställningar Wi-Fi-anslutningar till skrivaren Ansluta med en dator via en Wi-Fi-router Ansluta med en dator direkt Ansluta med en smartenhet via en Wi-Firouter Ansluta med en smartenhet

Läs mer

JABRA PRO 935. Bruksanvisning. jabra.com/pro935

JABRA PRO 935. Bruksanvisning. jabra.com/pro935 JABRA PRO 935 Bruksanvisning jabra.com/pro935 2014 GN Netcom A/S. Med ensamrätt. Jabra är ett registrerat varumärke som tillhör GN Netcom A/S. Övriga varumärken som nämns här tillhör deras respektive ägare.

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 82 scala rider Qz

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 82 scala rider Qz Qz Användarmanual INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INTRODUKTION...83 2. LADDNING AV SCALA RIDER...83 3. CARDO COMMUNITY -PLATTFORM...84 4. KOM IGÅNG...84 4.1 STATUSLAMPA...84 4.2 ALLMÄNNA FUNKTIONER...85 4.3 LJUDKÄLLOR

Läs mer

Välkommen. Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång.

Välkommen. Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. Snabbstartsguide 1 Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. 2 Vad medföljer? Basstation Strömadapter till basstation Ethernet-kabel Magnetiska väggfästen Monteringsskruvar

Läs mer

Komma igång NSZ-GS7. Network Media Player. Rätt till ändringar förbehålles.

Komma igång NSZ-GS7. Network Media Player. Rätt till ändringar förbehålles. Komma igång SE Network Media Player NSZ-GS7 Rätt till ändringar förbehålles. Komma igång: ON/STANDBY Slår på eller stänger av spelaren. Styr anslutna enheter med en enda fjärrkontroll: För att du ska kunna

Läs mer

Hjälpguide. Sony Headphones Connect. Komma igång. Användning. Viktig information. Felsökning

Hjälpguide. Sony Headphones Connect. Komma igång. Användning. Viktig information. Felsökning Använd denna bruksanvisning om du stöter på problem eller har frågor beträffande användningen av. Komma igång Lista över kompatibla enheter Installera Ansluta till Sony-hörlurar Användning Om hemskärmen

Läs mer

Installationsguide. Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband!

Installationsguide. Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband! Installationsguide Allt du behöver veta för att komma igång med ditt höghastighetsbredband! Netgear C7000B HEM 4162 Installationsguide NETGEAR BB174-1411.indd 1 2014-11-04 11:16 Tips! Spara och sätt upp

Läs mer

Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome DS6100 SV Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt! 3 Skydda hörseln 3 2 Din dockningshögtalare 4 Introduktion 4 Förpackningens innehåll

Läs mer

Smart Start Användarguide. startpaketet för ditt smarta hem

Smart Start Användarguide. startpaketet för ditt smarta hem Smart Start Användarguide startpaketet för ditt smarta hem Välkommen hem. Larmtjänst Smart Start från Umeå Energi är ett startpaket som gör det möjligt för dig att bygga ditt smarta hem utifrån dina egna

Läs mer

Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång.

Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. Snabbstartsguide 1 Vad medföljer? Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. Basstation Strömadapter till basstation Helt trådlösa kameror Ethernet-kabel Magnetiska väggfästen

Läs mer

Register your product and get support at www.philips.com/welcome DS3120 SV Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt! 3 2 Din dockning-shögtalare 4 Introduktion 4 Förpackningens innehåll 4 Översikt

Läs mer

Installationsguide för Powerline Music Extender (XAUB2511)

Installationsguide för Powerline Music Extender (XAUB2511) Installationsguide för Powerline Music Extender (XAUB2511) 2012 NETGEAR, Inc. Med ensamrätt. Ingen del av denna publikation får reproduceras, överföras, transkriberas, lagras i ett sökbart lagringssystem

Läs mer

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 Med förbehåll för ändringar av tekniska specifikationer, funktioner och deras användning. 3511045 Version 1.0 1201 Daglig användning 3 När du är färdig med installationen

Läs mer

JABRA SPORT PULSE WIRELESS

JABRA SPORT PULSE WIRELESS JABRA SPORT PULSE WIRELESS Bruksanvisning jabra.com/sportpulsewireless 2014 GN Netcom A/S. Med ensamrätt. Jabra är ett registrerat varumärke som tillhör GN Netcom A/S. Övriga varumärken som nämns här tillhör

Läs mer

Philips GoGear ljudspelare SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16. Snabbstartguide

Philips GoGear ljudspelare SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16. Snabbstartguide Philips GoGear ljudspelare SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16 Snabbstartguide Behöver du hjälp? Gå in på www.philips.com/welcome där du får tillgång till en fullständig uppsättning supportmaterial som

Läs mer

4 Port USB Hub 4 PORT USB HUB. Bruksanvisning. Version 1.0

4 Port USB Hub 4 PORT USB HUB. Bruksanvisning. Version 1.0 4 PORT USB HUB Bruksanvisning Version 1.0 Tack så mycket Tack så mycket för att du köpt denna produkt ur Trust-sortimentet. Vi önskar dig mycket nöje med användningen och vi rekommenderar dig att läsa

Läs mer

Salusfin s intelligenta värme kontroll: Installationsguiden

Salusfin s intelligenta värme kontroll: Installationsguiden Salusfin s intelligenta värme kontroll: Installationsguiden Du hittar detaljerade instruktioner på våra supportsidor angående alla steg som ska utföras under installationen. Under supportsidorna hittas

Läs mer

Plantronics DA80 ljudprocessor. Användarhandbok

Plantronics DA80 ljudprocessor. Användarhandbok Plantronics DA80 ljudprocessor Användarhandbok Innehåll Välkommen 3 Ström 4 Programvaran Plantronics Spokes 5 Installera Plantronics Hub 5 Starta Hub 5 Hub-flikar 5 Använda headsetet 6 Besvara, avsluta

Läs mer

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snabbstart Guide

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snabbstart Guide BIPAC-711C2 / 710C2 ADSL Modem / Router Snabbstart Guide Billion BIPAC-711C2/710C2 ADSL Modem / Router För mer detaljerade instruktioner om konfiguration och användning av denna ADSL Modem/Router, hänvisar

Läs mer

Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play.

Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. Sida 1 BLACKLENS APPEN Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. ANSLUTNING Det finns två sätt att ansluta kameran på:

Läs mer

TRÅDLÖS MUSIKADAPTER2

TRÅDLÖS MUSIKADAPTER2 Alla varumärken uppmärksammas som egendom tillhörande respektive ägare. Om inte annat anges antyder dess användning inte att varumärkesägaren ingår i samarbete med KitSound eller rekommenderar produkterna

Läs mer

Lenco L-69 USB SKIVSPELARE. Svensk Bruksanvisning. Direct Encoding Turntable

Lenco L-69 USB SKIVSPELARE. Svensk Bruksanvisning. Direct Encoding Turntable Lenco L-69 USB SKIVSPELARE Direct Encoding Turntable Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. VARNING: Användning

Läs mer

Register your product and get support at SBA3010/00. Användarhandbok

Register your product and get support at   SBA3010/00. Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome SBA3010/00 Användarhandbok 1 Viktigt! Säkerhet Viktiga säkerhetsinstruktioner Läs och ta till dig varningstexten. Följ samtliga instruktioner.

Läs mer

TiVo. Installationsguide. Allt du behöver veta för att installera din TiVo -box. FiberLAN

TiVo. Installationsguide. Allt du behöver veta för att installera din TiVo -box. FiberLAN TiVo Installationsguide Allt du behöver veta för att installera din TiVo -box FiberLAN LED ON OFF WAN LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 LAN5 LAN6 LAN7 LAN8 RES POWER Packa upp TiVo-förpackningen I TiVo-förpackningen

Läs mer

Handbok för Wi-Fi Direct

Handbok för Wi-Fi Direct Handbok för Wi-Fi Direct Enkel installation med Wi-Fi Direct Felsökning Innehåll Handbokens användning... 2 Symboler i handboken... 2 Friskrivningsklausul... 2 1. Enkel installation med Wi-Fi Direct Kontrollera

Läs mer

Välkommen till imac. Nu börjar vi. Tryck på strömbrytaren för att starta imac.

Välkommen till imac. Nu börjar vi. Tryck på strömbrytaren för att starta imac. Välkommen till imac Nu börjar vi. Tryck på strömbrytaren för att starta imac. De uppladdningsbara tillbehören Magic Mouse 2 och Magic Keyboard är redan parkopplade med datorn. Om du köpte en Magic Trackpad

Läs mer

BE2021 BELLMAN & SYMFON AB SVENSKA

BE2021 BELLMAN & SYMFON AB SVENSKA BE2021 BELLMAN & SYMFON AB SVENSKA BE2021 Maxi Pro 13. Nätadapter 1. Laddningsuttag 2. Mikrofonlampa 3. På/Av 4. Mikrofonknapp 5. Volym/tonindikator 9. Mikrofon 10. Bluetoothlampa 11. Bluetoothknapp 12.

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A. Bruksanvisning RCR-3

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A. Bruksanvisning RCR-3 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A Bruksanvisning S RCR-3 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

Rekonditionering. MEMOplanner Medium 2. Art.nr Rev A2 SE

Rekonditionering. MEMOplanner Medium 2. Art.nr Rev A2 SE Instruktion Rekonditionering MEMOplanner Medium 2 Art.nr 462856 Rev A2 SE 2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 4 1.1 Viktig information... 4 1.2 Memoplanner-licens... 4 2 Medföljande delar... 4 3. Rekonditioneringsförfarande...

Läs mer

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på Frågor? Kontakta Philips SPA7355.

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på   Frågor? Kontakta Philips SPA7355. Alltid redo att hjälpa till Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome Frågor? Kontakta Philips SPA7355 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt! 2 Säkerhet 2 Obs! 3 2 Din

Läs mer

BIPAC 7100SG/7100G g ADSL Router. Snabbstartsguide

BIPAC 7100SG/7100G g ADSL Router. Snabbstartsguide BIPAC 7100SG/7100G 802.11g ADSL Router Snabbstartsguide Billion BIPAC 7100SG / 7100G 802.11g ADSL Router För mer detaljerade anvisningar om inställning och användning av en 802.11g ADSL Router, v.g. konsultera

Läs mer

Registrera din produkt och få support på SBA3110/00. Användarhandbok

Registrera din produkt och få support på   SBA3110/00. Användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome SBA3110/00 Användarhandbok 1 Viktigt! Säkerhet Viktiga säkerhetsinstruktioner Läs och ta till dig varningstexten. Följ samtliga instruktioner.

Läs mer

INSTALLATIONSFRITT MOBILE X-LINE

INSTALLATIONSFRITT MOBILE X-LINE 1 INSTALLATIONSFRITT MOBILE X-LINE En helt unik installationsfri lösning för mötesrummet, lektionssalen och de aktivitetsbaserade öppna ytorna i det moderna kontoret. Mobile har alla funktioner som normalt

Läs mer

Trådlös USB-adapter för DUALSHOCK 4

Trådlös USB-adapter för DUALSHOCK 4 Trådlös USB-adapter för DUALSHOCK 4 Bruksanvisning CUH-ZWA1E 7028438 SV Före användning Läs noga igenom den här bruksanvisningen och bruksanvisningarna för kompatibel maskinvara. Spara bruksanvisningen.

Läs mer

Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom.

Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom. Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom. Komma igång: Stoppa in den medföljande CD-Rom skivan M-ANY

Läs mer

1. Laddning. 2. Inställningar i appen. 3. Fysisk installation. 4. Funktioner. 5. Felsökning

1. Laddning. 2. Inställningar i appen. 3. Fysisk installation. 4. Funktioner. 5. Felsökning Video Doorbell 2 1 Säkerheten i hemmet börjar vid ytterdörren Din nya Ring Video Doorbell är starten på en säkerhetsring runt hela din egendom. Nu är du alltid ansluten till ditt hem, så du kan vaka över

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A. Bruksanvisning RCR-22

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A. Bruksanvisning RCR-22 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A Bruksanvisning S RCR-22 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

INSTALLATIONSFRITT MOBILE BASIC

INSTALLATIONSFRITT MOBILE BASIC 1 INSTALLATIONSFRITT MOBILE BASIC En helt unik installationsfri lösning för mötesrummet, lektionssalen och de aktivitetsbaserade öppna ytorna i det moderna kontoret. Mobile har alla funktioner som normalt

Läs mer

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter Powerline Adapter OBS! Utsätt inte Powerline Adapter för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Powerline Adapter i extremt fuktiga eller

Läs mer

Smart Start Användarguide. startpaketet för ditt smarta hem

Smart Start Användarguide. startpaketet för ditt smarta hem Smart Start Användarguide startpaketet för ditt smarta hem Välkommen hem. Smart Start från Umeå Energi är ett startpaket som gör det möjligt för dig att bygga ditt smarta hem utifrån dina egna behov och

Läs mer

INSTALLATIONSFRITT MEETING WALL

INSTALLATIONSFRITT MEETING WALL 1 INSTALLATIONSFRITT MEETING WALL En helt unik installationsfri lösning för mötesrummet, lektionssalen och de aktivitetsbaserade öppna ytorna i det moderna kontoret. Meetingwall har alla funktioner som

Läs mer

HIVE X BLUETOOTH -HÖGTALARE

HIVE X BLUETOOTH -HÖGTALARE Ordet Bluetooth och dess logotyp är registrerade varumärken som tillhör Bluetooth SIG, Inc, och eventuell användning av sådana märken av Kondor Ltd. sker under licens. Övriga varumärken och varumärkesnamn

Läs mer

Din manual BOSE ACOUSTIMASS 5

Din manual BOSE ACOUSTIMASS 5 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för BOSE ACOUSTIMASS 5. Du hittar svar på alla dina frågor i BOSE ACOUSTIMASS 5 instruktionsbok

Läs mer