november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "november Sonos, Inc. Med ensamrätt."

Transkript

1

2 DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive men inte begränsat till fotokopiering, inspelning, informationssökningssystem eller datornätverk utan skriftligt tillstånd av Sonos, Inc. Sonos och alla andra Sonos-produktnamn och -slogan är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör Sonos, Inc. Sonos Reg. U.S. Pat. & Tm. Off. Sonos-produkter kan vara skyddade av ett eller flera patent. Vår patent-till-produkt-information finns här: sonos.com/legal/patents iphone, ipod, ipad, itunes, Airplay, OS X, och Apple Music är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och i andra länder. Windows är ett registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation i USA och andra länder. Android är ett varumärke som tillhör Google, Inc. Amazon, Kindle, Kindle Fire, Amazon Kindle-logotypen och Kindle Fire-logotypen är varumärken som tillhör Amazon.com, Inc. eller dess dotterbolag. Sonos använder programvaran MSNTP, utvecklat av N.M. Maclaren vid University of Cambridge. Copyright, N.M. Maclaren, 1996, 1997, 2000; Copyright, University of Cambridge, 1996, 1997, Alla andra omnämnda produkter och tjänster kan vara varumärken eller servicemärken som tillhör respektive ägare. november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

3 Sonos SUB Sonos SUB tar din musikupplevelse till nästa nivå när du lägger till denna trådlösa subwoofer i ett Sonosrum med musik som du redan har. Den lägger ögonblickligen till en dimension med djup bas på din upplevelse när du lyssnar på musiken. Går att placera var som helst eftersom den är trådlös och kompakt - placera den stående eller liggande på valfri golvyta. Obs! Sonos SUB är avsedd för användning med valfri förstärkt Sonos-spelare, inklusive, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, CONNECT:AMP eller ZP100. Den är inte avsedd för användning med Sonos-spelare utan förstärkning, exempelvis CONNECT och ZP80. Har du inte använt Sonos tidigare? Konfigurera Sonos Wireless HiFi System med minst en förstärkt Sonos-spelare -, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, CONNECT:AMP eller ZP100 innan du lägger till Sonos SUB i ditt Sonos-system. För hjälp med det här steget, se de instruktioner som medföljde dina andra Sonos-komponenter. När du har installerat ditt musiksystem kan du när som helst lägga till fler Sonos-komponenter (upp till 32). Göra tillägg i befintligt Sonos-system Det är enkelt att expandera Sonos rum för rum. Se Lägga till SUB i ditt Sonos-system för mer information.

4 2 Produktguide Sonos App Du kan använda vår gratis Sonos-app med valfri kompatibel enhet, inklusive: Sonos-app (Android) Android 4.0 och senare, vissa funktioner kräver senare versioner.) Tryck på knappen Play Store eller Market på din Android-enhet för att hämta gratis Sonos-app från Google Play. Sonos-app (ios) iphone, ipad och ipod touch med ios 8.0 och senare. Vissa funktioner kan kräva senare versioner. Tryck på knappen App Store på din iphone, ipod touch eller ipad för att hämta gratisappen från Sonos eller hämta den från itunes. (Om du hämtar från itunes måste du synkronisera innan du ser logotypen för Sonos på din enhet.) Sonos-app (PC) Windows 7 och senare. Vissa funktioner kräver senare versioner. Hämta från vår webbsida på Sonos-app (Mac) Macintosh OS X 10.9 och senare Hämta från vår webbsida på Obs! Sonos CONTROL tillverkas inte längre men den är kompatibel med din nya Sonos-produkt. Lägga till SUB i ditt Sonos-system Du kan enkelt lägga till Sonos SUB i ett befintligt Sonos-system. Du kan associera SUB med valfri förstärkt Sonos-spelare, inklusive, PLAY:3, PLAY:5 eller ZP100. Du kan inte associera den med en ej förstärkt Sonos-spelare såsom CONNECT eller ZP80. SUB är kompatibel med Sonos programvaruversion 3.7 och senare. Se till att du söker efter uppdateringar till programvaran innan du lägger till SUB i ditt Sonos-system. 1. Packa försiktigt upp paketets innehåll. Var försiktig:subwoofers är tunga. Var försiktig när du packar upp din Sonos SUB. Använd den akustiska öppningen som handtag för att lyfta ut SUB ur lådan. (Du ska alltid böja på knäna när du lyfter tunga föremål för att undvika onödig påfrestning på ryggen.)

5 Sonos SUB 3 2. Välj en plats för SUB. Den är utformad så att den ska ge optimalt ljud var du än placerar den. Du kan placera SUB antingen stående eller liggande. Om du ska använda SUB liggande på ett blankt golv kan du sätta fast fyra permanenta filtfötter (ingår med din SUB) på vart och ett av hörnen. Se Sätta fast filtfötterna för liggande placering för mer information. Se till att minst en sida av den rektangulära öppningen (akustisk öppning) är fri. Om du ställer SUB upprätt mot en vägg ska du inte blockera den främre akustiska öppningen. Om du ställer SUB liggande på golvet ska du inte placera något ovanpå den. Lämna minst 2,5 cm längs ovankanten på SUB om du ställer den under en möbel. SUB är utformad för placering på golvet. Du kan ställa den i ett hörn, mot väggen, bakom, under eller bredvid någon möbel på valfri typ av golvyta. Obs! SUB innehåller starka magneter. Ställ inte SUB i närheten av utrustning som är känslig för magnetiska fält. 3. Anslut nätadaptern och kontakten i SUB. Se till att du trycker in nätsladden ordentligt i adapteruttaget tills den är i linje med ytan. 4. Välj ett av följande alternativ: Använda Sonos-appen på en mobilenhet: Välj Lägg till Player eller SUB på menyn Inställningar. Med Sonos-appen på Mac eller PC: Välj Lägg till Player eller SUB på menyn Hantera. Tryck på och släpp upp Anslut-knappen på sidan av SUB. Indikatorn blinkar grönt och vitt när SUB ansluter.

6 4 Produktguide Under installationen blir du instruerad att välja vissa alternativ för att optimera prestanda för din SUB: Om du ansluter en CONNECT:AMP eller ZP100, välj storleken för dina stereohögtalare (Kompakt, Bokhylla/tak eller Golv.) Tryck på Spela upp för att jämföra volymen för två testljud, A och B, och välj sedan Ingen skillnad, A är högre eller B är högre. Tryck på Spela upp för att lyssna på ett testljud och välj sedan den bästa nivån för SUB. Du kan bli instruerad att uppdatera SUB efter det att du lagt till den i ditt Sonos-system. Obs! När SUB associeras med en Sonos-spelare kommer du inte att se den separat på menyn Rum. Eventuella ändringar som du gör i den Sonos-spelaren (volym, ljud av, musikval) kommer även att påverka SUB. Sätta fast filtfötterna för liggande placering Om du ska använda din SUB liggande på ett blankt golv, inkluderar Sonos SUB fyra (4) permanenta filtfötter som du kan sätta fast på hörnen på enheten. Om du lägger SUB på en matta eller använder den stående behöver du inte sätta fast filtfötterna. Obs! Filtfötterna går inte att justera - ett starkt bindemedel håller dem permanent fastsatta på SUB när du väl har satt på dem. Sonos logotyp visas på framsidan av SUB - du kommer att fästa filtfötterna på den motsatta sidan av enheten. 1. Lägg ner SUB på en matta eller ovanpå SUB-förpackningspåsen av filt så att Sonos logotyp är vänd nedåt och inte är synlig.

7 Sonos SUB 5 2. Placera den bifogade guiden på ena hörnet av enheten och vik flikarna över kanten. Filtfot Guide för placering av filtfot 3. Dra av skyddet på en av fötterna. 4. Tryck på filtfoten (klistriga sidan nedåt) på enheten innanför den cirkulära delen av guiden. 5. Upprepa den här proceduren för de andra tre (3) hörnen.

8 6 Sonos SUB Akustisk öppning Produktguide Statusind ikator Anslutknappen Ethernet-anslutning Ström (kraftnät) Anslut-knappen Akustisk öppning SUB-statusindikator Ethernet-anslutning Tryck på Anslut-knappen för att associera SUB med ditt Sonos Wireless HiFi System. Ovandelen av den akustiska öppningen fungerar som ett handtag så att du kan lyfta den. SUB-placering: Se till att minst en sida av öppningen är fri från hinder. Om du placerar den stående mot en vägg, blockera inte den främre öppningen. Om du placerar SUB liggande på golvet ska du inte placera något ovanpå den. Lysdioden indikerar SUB-status. Se Spelarstatusindikatorer för mer information. Använd en Ethernet-kabel för att ansluta SUB till ditt hemnätverk.

9 Sonos SUB 7 Växelström (kraftnät), ingång Anslut till eluttag med medföljande nätsladd (om du använder en tredje parts nätsladd ogiltigförklarar det din garanti). Se till att du använder korrekt nätadapter för ditt land. Tryck in nätsladden ordentligt i SUBenheten tills den är i linje med ytan. SUB-inställningar SUB-inställningarna fastställs under den inledande konfigurationen. Om du vill göra ändringar, följ stegen nedan för att justera hur SUB fungerar med den associerade Sonos-komponenten eller stereoparet. Ändra SUB-inställningar Använda Sonos-appen på en mobilenhet 1. Välj Inställningar -> Rumsinställningar. 2. Välj det rum som är associerat med Sonos SUB. Det visas som Rum (+SUB) på menyn Rumsinställningar. 3. Välj Avancerat ljud -> SUB-inställningar. 4. Välj ett av följande alternativ: SUB: Välj På eller Av för att slå på eller av ljudet från SUB. SUB-nivå: Använd reglaget för att höja eller sänka volymen för SUB. (Du kan använda denna inställning för att matcha subwoofernivån till nivån för dina huvudsakliga högtalare.) Justera placering (fas): Välj På eller Av. Justera högtalarstorlek (crossover eller delningsfrekvens): Denna inställning gäller endast när SUB är associerad med en CONNECT:AMP eller ZonePlayer 100. Du kanske vill välja en annan inställning i listan om: ljudet från huvudhögtalarna blir förvrängt vid höga volymer, det kan vara till hjälp att gå till en mindre högtalarstorlek. din uppmärksamhet dras till SUB-enhetens placering när du lyssnar på musik - det kan hjälpa att gå till en större högtalarstorlek. 1 Kompakt 110 Hz Hz 3 90 Hz 4 Bokhylla/tak 80 Hz

10 8 Produktguide 5 70 Hz 6 Golv 60 Hz 7 50 Hz Med Sonos-appen på Mac eller PC 1. Välj Hantera -> Inställningar (PC) eller Sonos -> Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar. 3. Välj det rum som är associerat med Sonos SUB. Det visas som Rum (+SUB) på menyn Rumsinställningar. 4. Välj fliken SUB. 5. Välj ett av följande alternativ: SUB: Välj På eller Av för att slå på eller av ljudet från SUB. SUB-nivå: Använd reglaget för att höja eller sänka volymen för SUB. (Du kan använda denna inställning för att matcha subwoofernivån till nivån för dina huvudsakliga högtalare.) Justera placering (fas): Välj På eller Av. Justera högtalarstorlek (crossover eller delningsfrekvens): Denna inställning visas endast när SUB är associerad med en CONNECT:AMP eller ZonePlayer 100. Du kanske vill välja en annan inställning i den nedrullningsbara listan om: ljudet från de huvudsakliga högtalarna blir förvrängt vid höga volymer, det kan vara till hjälp att gå till en mindre högtalarstorlek. din uppmärksamhet dras till SUB-enhetens placering när du lyssnar på musik - det kan hjälpa att gå till en större högtalarstorlek. 1 Kompakt 110 Hz Hz 3 90 Hz 4 Bokhylla/tak 80 Hz 5 70 Hz 6 Golv 60 Hz 7 50 Hz Kalibrera om SUB Efter den inledande konfigurationen kanske du vill göra justeringar för att optimera prestanda för din SUB. Om du flyttar SUB till ett annat ställe, köper nya högtalare eller bara vill justera ljudet, följ nedanstående steg för att kalibrera om SUB.

11 Sonos SUB 9 Med Sonos App för Android 1. Välj Inställningar -> Rumsinställningar. 2. Välj det rum som är associerat med Sonos SUB. Det visas som Rum (+SUB) på menyn Rumsinställningar. 3. Välj Avancerat ljud -> Kalibrera om SUB. 4. Följ instruktionerna för att optimera prestanda för SUB: Välj storlek för dina stereohögtalare (endast CONNECT:AMP eller ZP100). Tryck på Spela upp för att jämföra volymen för två testljud, A och B, och välj sedan Ingen skillnad, A är högre eller B är högre. Tryck på Spela upp Med Sonos-appen på Mac eller PC för att lyssna på ett testljud och välj sedan den nivå som du föredrar. 1. Välj Hantera -> Inställningar (PC) eller Sonos -> Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar. 3. Välj det rum som är associerat med Sonos SUB. Det visas som Rum (+SUB) på menyn Rumsinställningar. 4. Välj fliken Standard och välj sedan Kalibrera om SUB. 5. Följ instruktionerna för att optimera prestanda för SUB: Välj storlek för dina stereohögtalare (endast CONNECT:AMP eller ZP100). Tryck på Spela upp för att jämföra volymen för två testljud, A och B, och välj sedan Ingen skillnad, A är högre eller B är högre. Tryck på Spela upp för att lyssna på ett testljud och välj sedan den nivå som du föredrar. Ändra rumsassociation för SUB Du kan enkelt associera SUB med en annan Sonos-spelare ( PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, eller ZP100). Om du ska flytta SUB till ett annat rum ska du först koppla från SUB, ställa den på golvet i det andra rummet och sedan ansluta den igen. Statuslampan på sidan av SUB börjar blinka. När den slutar blinka kan du gå vidare. Använda Sonos-appen på en mobilenhet 1. Välj Inställningar -> Rumsinställningar. 2. Välj det rum som för närvarande är associerat med Sonos SUB. Det visas som Rum (+SUB) på menyn Rumsinställningar. 3. Välj Ta bort SUB. 4. Välj en av följande inställningar: Om du vill associera SUB med en annan Sonos-spelare, välj Välj rum för SUB och välj sedan ett annat rum. Om du inte ska användare SUB nu, välj Använd inte SUB. Den visas på menyn Rum som SUB (oanvänd) tills du väljer den och associerar den med en annan Sonos-spelare.

12 10 Produktguide Med Sonos-appen på Mac eller PC 1. Välj Hantera -> Inställningar (PC) eller Sonos -> Inställningar (Mac). 2. Välj Rumsinställningar. 3. Välj det rum som är associerat med Sonos SUB. Det visas som Rum (+SUB) på menyn Rumsinställningar. 4. På fliken Standard, klicka på Ta bort SUB. 5. Välj en av följande inställningar: Om du vill associera SUB med en annan Sonos-spelare, välj Välj rum för SUB och välj sedan ett annat rum. Om du inte ska användare SUB nu, välj Använd inte SUB. Den visas på menyn Rum som SUB (oanvänd) tills du väljer den och associerar den med en annan Sonos-spelare. Jag har en ny router Om du köper en ny router eller byter internetleverantör måste du starta om alla dina Sonos-produkter efter det att routern har installerats. Obs! Om internetleverantörens tekniker ansluter en Sonos-produkt till den nya routern, då behöver du bara starta om dina trådlösa Sonos-produkter. 1. Koppla bort nätsladden från alla dina Sonos-produkter under minst 5 sekunder. 2. Återanslut dem en åt gången, med början med den Sonos-produkt som är ansluten till din router (om en vanligtvis är ansluten). Vänta tills dina Sonos-produkter har startats om. Statusindikatorlampan ändras till fast vitt sken på varje produkt när omstarten blir klar. Om din Sonos-installation är fullständigt trådlös (du har ingen Sonos-produkt som är ansluten till din router), kommer du också att behöva ändra ditt lösenord för det trådlösa nätverket. Följ instruktionerna nedan: 1. Anslut tillfälligt en av dina Sonos-spelare till den nya routern med Ethernet-kabel. 2. På Sonos musikmeny på din controller, välj Inställningar. 3. Välj Avancerade inställningar -> Trådlösa inställningar. Sonos upptäcker ditt nätverk. 4. Ange lösenordet för ditt trådlösa nätverk. 5. När lösenordet har accepterats, koppla bort spelaren från din router och flytta tillbaka den till sin ursprungliga plats. Jag vill ändra mitt lösenord för det trådlösa nätverket Om ditt Sonos-system är konfigurerat trådlöst och du ändrar ditt lösenord för det trådlösa nätverket, då måste du även ändra det i ditt Sonos-system. 1. Kabelanslut tillfälligt en av dina Sonos-spelare till din router med Ethernet-kabel. 2. Välj ett av följande alternativ: Med Sonos-appen på en mobil enhet, välj Inställningar -> Avancerade inställningar -> Trådlösa inställningar.

13 Sonos SUB 11 Med Sonos-appen på en PC, välj Inställningar -> Avancerat på menyn Hantera. På fliken Allmänt, välj Trådlösa inställningar. Med Sonos-appen på en Mac, välj Inställningar-> Avancerat på Sonos-menyn. På fliken Allmänt, välj Trådlösa inställningar. 3. Ange det nya lösenordet för det trådlösa nätverket när du blir instruerad att göra så. 4. När lösenordet har accepterats kan koppla bort spelaren från din router och flytta tillbaka den till sin ursprungliga plats. Spelarstatusindikatorer Var försiktig:placera inga föremål ovanpå din Sonos-spelare. Detta kan hindra luftflödet och orsaka att den överhettas. Indikatorlampor Spelarläge Sonos-produkt Ytterligare information Blinkande vit Strömmen slås på BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, Stadigt vit (svagt belyst) Strömmen är på och förknippad med ett Sonossystem (normal drift) BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, Om så önskas kan du, när produkten är i normal drift, slå på eller av den vita statusindikatorlampan från Rumsinställningar. (SUB och eventuella spelare som är inställda till surround reflekterar samma inställning som spelaren de är parade med.) Stadigt vit (intensivt ljus) En eller flera aktiva pekkontroller PLAY:5 (gen2) Blir ljusare när pekkontrollerna aktiveras och förblir vid full ljusstyrka under hela kontaktperioden. Blinkande grön Strömmen är på, ännu inte associerad med ett Sonossystem Eller, WAC-anslutningsklar (Wireless Access Configuration) BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, För en SUB kan detta indikera att SUB ännu inte är kombinerad med en spelare. Långsamt blinkande grönt Surroundljud är av eller SUB-ljud är av PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5 (gen2), SUB Gäller för spelare som konfigurerats som -surroundhögtalare, eller för SUB som kombinerats med

14 12 Produktguide Indikatorlampor Spelarläge Sonos-produkt Ytterligare information Stadigt grön Volym inställd till noll eller avstängt ljud CONNECT, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, Blinkande orange Under installationen av SonosNet sker detta efter knapptryckning medan produkten söker efter ett hushåll att gå med i. BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, Snabbt blinkande orange Uppspelning/Nästa spår misslyckades CONNECT, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, Indikerar att antingen uppspelning eller nästa spår inte var möjligt Helt orange Under den trådlösa installationen sker detta medan Sonos öppna åtkomstpunkt är tillfälligt aktiv. Om du inte konfigurerar Sonos kan detta indikera varningsläge. CONNECT, SUB, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, Om den orange lampan är tänd OCH spelarens volymnivå minskas automatiskt indikerar detta att spelaren är i varningsläge. Tryck på knappen Paus för att stoppa ljudet För Sonos-produkter med ventilöppning (SUB, CONNECT:AMP), kontrollera för att försäkra att den inte är blockerad Kontrollera rumstemperaturen för att försäkra dig om att den är lägre än 40 C Om spelaren är i direkt solljus, ge den skugga Låt spelaren svalna under flera minuter och tryck sedan på Spela upp för att starta ljudet igen Om detta inte löser problemet, kontakta kundtjänst

15 Sonos SUB 13 Indikatorlampor Spelarläge Sonos-produkt Ytterligare information Blinkar grönt och vitt Spelare länkas nu till ditt Sonos-konto BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, Länka spelare till ditt konto. Blinkar rött och vitt Ompartitionering av spelaren misslyckades BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, Kontakta kundtjänst. Viktig säkerhetsinformation Varning: Under inga omständigheter ska produkten repareras av någon annan än ett auktoriserat Sonos-reparationscenter, eftersom detta ogiltigförklarar garantin. Kontakta Sonos kundsupport för mer information. Öppna inte systemet eftersom det då blir risk för elektrisk chock. 1. Läs dessa instruktioner. 2. Behåll dessa instruktioner. 3. Beakta alla varningar. 4. Följ alla instruktioner. 5. Använd inte apparaten nära vatten. 6. Rengör endast med torr, mjuk trasa. Rengöringsmedel eller lösningsmedel för hushållsbruk kan skada ytfinishen på dina Sonos-komponenter. 7. Installera inte i närheten av värmekällor så som element, spisar och/eller andra apparater som avger värme. 8. Skydda nätsladden från tramp och klämning, särskilt vid kontakterna, uttag eller på andra ställen där de kommer ut ur apparaten. 9. Använd endast tillbehör som specificerats av tillverkaren 10. Koppla bort apparaten från nätet under åskväder eller om den inte ska användas under längre tid. 11. All service ska utföras av Sonos-kvalificerad servicepersonal. Service är nödvändig om apparaten har skadats, exempelvis om nätsladden eller stickproppen är skadad, om vätska har spillts eller föremål har kommit in i apparaten, om den utsatts för regn eller fukt, inte fungerar normalt eller har tappats. 12. Nätkontakten ska vara lätt tillgänglig för urkoppling av apparaten. 13. Varning: Minska risken för brand eller elektriska stötar genom att inte utsätta apparaten för regn eller fukt.

16 14. Utsätt inte apparaten för dropp eller stänk och placera inte föremål fyllda med vätska, så som vaser, på apparaten. Var försiktig:sitt inte och stå inte på SUB. Den kan välta omkull, vilket kan leda till personskada. Tekniska data Ljud Funktion Beskrivning Förstärkare Högtalare Två digitalförstärkare i klass D Två kraftreducerande högtalare som är placerade framsida mot framsida för djupare, mer omfattande ljud och inget kabinettsurr och inget rassel. Dubbla akustiska portar Justerade för att förbättra SUB-prestanda. Frekvensrespons Helt digitalt ljud Automatisk utjämning Spelar ner till 25 Hz. Alla filterinställningar, aktiv utjämning och tidsjustering görs digitalt genom allra senaste DSP-kretsar (Digital Signal Processing) för att inte förlora något av ljudets kvalitet och energi. Systemet justerar automatiskt ljudinställningar över alla anslutna komponenter. Nätverksfunktion Ethernet-port Trådlös konnektivitet SonosNet Extender En enda Ethernet-port som kan ansluta SUB till ett kabelanslutet hemnätverk. Ansluter till ditt hems WiFi-nätverk med valfri b/g/n router. Fungerar så att den utökar och förbättrar styrkan i SonosNet, ett säkert AESkrypterat, peer-to-peer trådlöst mesh-nätverk enbart dedikerat för ditt Sonos-system för att minska WiFi-störningen. Allmänt Sidopanelknapp (anslutningsknapp) Lysdioder på sidopanelen Strömförsörjning Mått (H x D x B) Vikt Anslut hushåll Indikera SUB-status V växelström, 50/60 Hz, automatiskt byte 15,3 x 6,2 x 15,8 tum 389 x 158 x 402mm 16 kg

17 Sonos SUB 15 Driftstemperatur 0 C till 40 C Förvaringstemperatur -20 C till 70 C Flera riktningar Gummi- och filtfötter Enheter som stöds Ställ upprätt eller lägg plant för flexibel placering. Inbyggda gummifötter, filtfötter ingår också. SUB fungerar med alla Sonos-förstärkta komponenter: CONNECT:AMP; PLAY:5; PLAY:3; PLAY:1; ; ZP100. Fungerar inte med de ej förstärkta Sonos CONNECT. * Tekniska data kan ändras utan varning. Behöver du mer hjälp? Gå till våra sidor för Vanliga frågor och svar på Ställ en fråga på Feedback om produktguiden? Vi vill gärna höra ifrån dig! Vi läser din feedback noga och använder den för att förbättra våra produktguider. Skriv till oss på: docfeedback@sonos.com Om du har problem med ditt Sonos-system, kontakta kundtjänst så att de kan hjälpa dig. Skicka e-post till dem på

DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE.

DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

november Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

maj Sonos, Inc. Med ensamrätt.

maj Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

HEOS 5 HS2 QUICK START GUIDE

HEOS 5 HS2 QUICK START GUIDE HEOS 5 HS2 QUICK START GUIDE INNAN DU BÖRJAR Se till att du har följande saker i fungerande skick: Wi-Fi Router Internetuppkoppling Mobil enhet med Apple ios eller Android ansluten till ditt nätverk 1

Läs mer

HEOS 1 QUICK START GUIDE HS2

HEOS 1 QUICK START GUIDE HS2 HEOS 1 QUICK START GUIDE HS2 INNAN DU BÖRJAR Se till att du har följande saker i fungerande skick: Wi-Fi Router Internetuppkoppling Mobil enhet med Apple ios, Android eller Kindle ansluten till ditt nätverk

Läs mer

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 Med förbehåll för ändringar av tekniska specifikationer, funktioner och deras användning. 3511045 Version 1.0 1201 Daglig användning 3 När du är färdig med installationen

Läs mer

november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

november Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

Juni Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Juni Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

Användarsäkerhet. Elektrisk säkerhet. Phaser 4500 laserskrivare

Användarsäkerhet. Elektrisk säkerhet. Phaser 4500 laserskrivare Användarsäkerhet Skrivaren och de rekommenderade förbrukningsartiklarna har utformats och testats för att uppfylla strikta säkerhetskrav. Genom att uppmärksamma följande instruktioner ser du till att skrivaren

Läs mer

SOUNDSTICKS WIRELESS. Installationsguide

SOUNDSTICKS WIRELESS. Installationsguide SOUNDSTICKS WIRELESS Installationsguide 2 SOUNDSTICKS WIRELESS 1. Läs dessa anvisningar. 2. Spara anvisningarna. 3. Uppmärksamma alla varningar. 4. Följ alla anvisningar. 5. Använd inte apparaten nära

Läs mer

november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

november Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

Maj av Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Maj av Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide 05-2014 / v1.0 1 I. Produktinformation I-1. Paketets innehåll I-2. Omkopplare smart kontakt Frontpanel Snabbinstallationsguide CD med snabbinstallationsgui den

Läs mer

Användarsäkerhet. Elektrisk säkerhet. Phaser 7750 färglaserskrivare

Användarsäkerhet. Elektrisk säkerhet. Phaser 7750 färglaserskrivare Användarsäkerhet Skrivaren och de rekommenderade förbrukningsartiklarna har utformats och testats för att uppfylla strikta säkerhetskrav. Genom att uppmärksamma följande instruktioner ser du till att skrivaren

Läs mer

Installation. Powerline 500 Modell XAVB5622

Installation. Powerline 500 Modell XAVB5622 Installation Powerline 500 Modell XAVB5622 Förpackningens innehåll I vissa regioner medföljer en resurs-cd produkten. Obs! Adaptrar varierar beroende på region. Din adapter kan se annorlunda ut. 2 Komma

Läs mer

Installationsguide. Kreatel/Motorola VIP1920

Installationsguide. Kreatel/Motorola VIP1920 Installationsguide VARNING FÖR ATT UNDVIKA BRANDRISK OCH ELEKTRISK STÖT, UTSÄTT EJ DENNA APPARAT FÖR REGN ELLER FUKT Viktiga säkerhetsföreskrifter - Läs dessa instruktioner - Behåll dessa instruktioner

Läs mer

Användarsäkerhet. Elektrisk säkerhet. Phaser 5500 Laserskrivare

Användarsäkerhet. Elektrisk säkerhet. Phaser 5500 Laserskrivare Användarsäkerhet Skrivaren och de rekommenderade förbrukningsartiklarna har utformats och testats för att uppfylla strikta säkerhetskrav. Genom att uppmärksamma följande instruktioner ser du till att skrivaren

Läs mer

Snabbstart. Powerline 1200 Modell PL1200

Snabbstart. Powerline 1200 Modell PL1200 Snabbstart Powerline 1200 Modell PL1200 Förpackningens innehåll I vissa regioner medföljer en resurs-cd produkten. 2 Komma igång Powerline-adaptrar ger dig en alternativ möjlighet att utöka ditt nätverk

Läs mer

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

GN Hearing app - bruksanvisning

GN Hearing app - bruksanvisning GN Hearing app - bruksanvisning Introduktion Appen är utvecklad för att förbättra hörupplevelsen och hjälper dig att få ut mer av dina hörapparater. Vår innovativa teknik och design kombinerat med inställningarna

Läs mer

Manual. The Cobblestone

Manual. The Cobblestone Manual The Cobblestone Innehållsförteckning 1. Komma igång 1 1.1 Koppla upp Cobblestone 1 1.2 Konfigurera din Cobblestone 2 1.3 Lägga till fler Cobblestone 3 1.4 Namnge din Cobblestone 3 2. Navigera i

Läs mer

Lenco L-69 USB SKIVSPELARE. Svensk Bruksanvisning. Direct Encoding Turntable

Lenco L-69 USB SKIVSPELARE. Svensk Bruksanvisning. Direct Encoding Turntable Lenco L-69 USB SKIVSPELARE Direct Encoding Turntable Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. VARNING: Användning

Läs mer

Välkommen. Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång.

Välkommen. Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. Snabbstartsguide 1 Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. 2 Vad medföljer? Basstation Strömadapter till basstation Ethernet-kabel Magnetiska väggfästen Monteringsskruvar

Läs mer

Fotoskrivare BRUKSANVISNING

Fotoskrivare BRUKSANVISNING Fotoskrivare BRUKSANVISNING Tack för att du köpte Polaroid Mint fick-skrivaren. Denna bruksanvisning är avsedd att ge dig vägledning för att säkerställa att driften av denna produkt är säker och inte utgör

Läs mer

HEOS Drive QUICK START GUIDE

HEOS Drive QUICK START GUIDE HEOS Drive QUICK START GUIDE INNAN DU BÖRJAR HEOS Drive är konstruerad för att tillhandahålla HEOS-multirumljud med en centralt placerad och stativmonterad fl erkanalsförstärkare. Se till att du har följande

Läs mer

Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång.

Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. Snabbstartsguide 1 Vad medföljer? Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. Basstation Strömadapter till basstation Helt trådlösa kameror Ethernet-kabel Magnetiska väggfästen

Läs mer

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter Powerline Adapter OBS! Utsätt inte Powerline Adapter för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Powerline Adapter i extremt fuktiga eller

Läs mer

1. Laddning. 2. Inställningar i appen. 3. Fysisk installation. 4. Funktioner. 5. Felsökning

1. Laddning. 2. Inställningar i appen. 3. Fysisk installation. 4. Funktioner. 5. Felsökning Video Doorbell 2 1 Säkerheten i hemmet börjar vid ytterdörren Din nya Ring Video Doorbell är starten på en säkerhetsring runt hela din egendom. Nu är du alltid ansluten till ditt hem, så du kan vaka över

Läs mer

Soundforce Soundforce Användarhandbok. Version 1.0

Soundforce Soundforce Användarhandbok. Version 1.0 Soundforce 1200 Användarhandbok Version 1.0 Tom sida Copyright Inga delar av denna handbok får reproduceras, överföras via några som helst medium vare sig elektroniska eller mekaniska, inbegripet kopiering,

Läs mer

Trådlös enkelhet, musikalisk känsla. ADDON T-Series

Trådlös enkelhet, musikalisk känsla. ADDON T-Series Trådlös enkelhet, musikalisk känsla ADDON T-Series Spela all din musik trådlöst Spela vad du vill från var du vill. Det spelar ingen roll om du använder ios, Android, Windows Phone eller Mac/PC. Addon

Läs mer

Skyddsjordat fjärrstyrbart vägguttag

Skyddsjordat fjärrstyrbart vägguttag Skyddsjordat fjärrstyrbart vägguttag Bruksanvisning Bra att veta innan användning Se till att din router använder 2,4 GHz nätverk. Om du har flera fjärrstyrbara vägguttag, kontrollera att du styr rätt

Läs mer

Installationshandbok för Universal WiFi Range Extender WN3000RP. Utökad trådlös räckvidd Routerns räckvidd

Installationshandbok för Universal WiFi Range Extender WN3000RP. Utökad trådlös räckvidd Routerns räckvidd Installationshandbok för Universal WiFi Range Extender WN3000RP Utökad trådlös räckvidd Routerns räckvidd 2011 NETGEAR, Inc. Med ensamrätt. Ingen del av denna publikation får reproduceras, överföras, transkriberas,

Läs mer

Den här symbolen anger att det finns viktiga anvisningar för drift och underhåll i den litteratur som medföljer enheten.

Den här symbolen anger att det finns viktiga anvisningar för drift och underhåll i den litteratur som medföljer enheten. Beoab 2 Handbok DOBY, DOBY DIGITA, PO OGIC är varumärken som tillhör Dolby aboratories icensing Corporation. VIKTIGT: För att minska risken för elektriska stötar: Avlägsna inte höljet eller baksidan. Inga

Läs mer

Tack för att du har köpt Mobile WiFi. Med Mobile WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning.

Tack för att du har köpt Mobile WiFi. Med Mobile WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning. Tack för att du har köpt Mobile WiFi. Med Mobile WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning. I det här dokumentet får du information om Mobile WiFi så att du kan börja använda enheten direkt.

Läs mer

BackBeat GO 410-serien. Användarhandbok

BackBeat GO 410-serien. Användarhandbok BackBeat GO 410-serien Användarhandbok Innehåll Headsetöversikt 3 Var försiktig 3 Parkoppla 4 Parkoppla 4 Parkopplingsläge 4 Installera appen 5 Grunderna 6 Sätta på eller stänga av strömmen 6 Ladda och

Läs mer

N300 WiFi Range Extender

N300 WiFi Range Extender Installationshandbok N300 WiFi Range Extender Modell WN3000RP Komma igång NETGEAR WiFi Range Extender utökar räckvidden för WiFi-nätverk genom att den befintliga WiFi-signalen förstärks och signalkvaliteten

Läs mer

HIVE X BLUETOOTH -HÖGTALARE

HIVE X BLUETOOTH -HÖGTALARE Ordet Bluetooth och dess logotyp är registrerade varumärken som tillhör Bluetooth SIG, Inc, och eventuell användning av sådana märken av Kondor Ltd. sker under licens. Övriga varumärken och varumärkesnamn

Läs mer

För att spara energi stängs enheten automatiskt av om uppspelning har avslutats, om lyssningsvolymen är mycket

För att spara energi stängs enheten automatiskt av om uppspelning har avslutats, om lyssningsvolymen är mycket M-710 BT / M-710 BTW Användarmanual STÄNKSÄKER PORTABEL BLUETOOTH-HÖGTALARE Vänligen läs instruktionerna noggrant innan enheten används. KONTROLLERNAS PLACERING 1. NFC-märke 2. LED-indikator (blått för

Läs mer

Blackwire C310/C320. Sladdanslutet USB-headset. Användarhandbok

Blackwire C310/C320. Sladdanslutet USB-headset. Användarhandbok Blackwire C310/C320 Sladdanslutet USB-headset Användarhandbok Innehåll Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grundläggande fakta om headsetet 5 Sätta på dig headsetet

Läs mer

Bruksanvisning för app

Bruksanvisning för app Bruksanvisning för app Inledning Apparna är utvecklade för att förbättra hörupplevelsen och hjälper dig att få ut mer av dina hörapparater. Vår innovativa teknik och design kombinerat med inställningarna

Läs mer

Användarmanual. AirPrint

Användarmanual. AirPrint Användarmanual AirPrint FÖRORD Alla ansträngningar har gjorts för att säkerställa att informationen i detta dokument är fullständig, korrekt och uppdaterad. Tillverkaren tar inget ansvar för resultaten

Läs mer

Handbok för Wi-Fi Direct

Handbok för Wi-Fi Direct Handbok för Wi-Fi Direct Enkel installation med Wi-Fi Direct Felsökning Innehåll Handbokens användning... 2 Symboler i handboken... 2 Friskrivningsklausul... 2 1. Enkel installation med Wi-Fi Direct Kontrollera

Läs mer

Artikelnummer: BRUKSANVISNING SimplyWorks Energise. funktionsverket

Artikelnummer: BRUKSANVISNING SimplyWorks Energise. funktionsverket Artikelnummer: 151310 BRUKSANVISNING SimplyWorks Energise funktionsverket SÄKERHETSINSTRUKTIONER Din säkerhet och säkerheten för människor runt omkring dig, är av största vikt. Läs dessa säkerhetsinstruktioner

Läs mer

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt.

Oktober Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive,

Läs mer

MIAMI TRÅDLÖS HÖGTALARE

MIAMI TRÅDLÖS HÖGTALARE Alla varumärken uppmärksammas som egendom tillhörande respektive ägare. Om inte annat anges har inte användaren några intresserättigheter i KitSound eller produkterna häri. JB. 5784-a/KSMIA/Tillverkad

Läs mer

Installation. N600 WiFi Range Extender Modell WN3500RP

Installation. N600 WiFi Range Extender Modell WN3500RP Installation N600 WiFi Range Extender Modell WN3500RP Komma igång NETGEAR WiFi Range Extender utökar räckvidden för WiFi-nätverk genom att den befintliga WiFi-signalen förstärks och signalkvaliteten generellt

Läs mer

Blackwire C310-M/ C320-M

Blackwire C310-M/ C320-M Blackwire C310-M/ C320-M USB Corded Headset User Guide Contents Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grundläggande fakta om headsetet 5 Sätta på dig headsetet

Läs mer

Registrera din produkt och få support på. AD295. Användarhandbok

Registrera din produkt och få support på.   AD295. Användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome AD295 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt! 4 Säkerhet 4 2 Din dockningshögtalare 5 Introduktion 5 Förpackningens innehåll 5

Läs mer

Registrera din produkt och få support på TCP320/00. Användarhandbok

Registrera din produkt och få support på  TCP320/00. Användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome TCP320/00 Användarhandbok 1 Viktigt! Säkerhet Viktiga säkerhetsinstruktioner Läs de här instruktionerna. Följ samtliga instruktioner. Använd

Läs mer

Installation. Netgear 802.11ac trådlös kopplingspunkt WAC120. Förpackningens innehåll. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA

Installation. Netgear 802.11ac trådlös kopplingspunkt WAC120. Förpackningens innehåll. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA Varumärken NETGEAR, NETGEAR-logotypen och Connect with Innovation är varumärken och/eller registrerade varumärken som tillhör NETGEAR, Inc. och/eller dess dotterbolag i USA och/eller andra länder. Informationen

Läs mer

Nokia Wireless Audio-adapter AD-47W

Nokia Wireless Audio-adapter AD-47W Nokia Wireless Audio-adapter AD-47W SVENSKA Med AD-47W-adaptern kan du ansluta ett kompatibelt headset som kan hantera trådlös Bluetooth-teknik till datorn (eller andra kompatibla enheter). På så sätt

Läs mer

SLAMMERS TRÅDLÖSA HÖRLURAR BRUKSANVISNING

SLAMMERS TRÅDLÖSA HÖRLURAR BRUKSANVISNING Alla varumärken uppmärksammas som egendom tillhörande respektive ägare. Om inte annat anges har inte användaren några intresserättigheter i KitSound eller produkterna häri. Varning: För att förhindra risk

Läs mer

Jabra SPEAK 450 för Cisco

Jabra SPEAK 450 för Cisco Jabra SPEAK 450 för Cisco BRUKSANVISNING INNEHÅLL Välkommen...2 ÖVERSIKT...3 ANSLUTNING...5 Hur du använder...7 Support...8 Tekniska specifikationer...9 1 Välkommen Tack för att du valde. Vi hoppas att

Läs mer

november Sonos, Inc. Med ensamrätt.

november Sonos, Inc. Med ensamrätt. DETTA DOKUMENT INNEHÅLLER INFORMATION SOM KAN ÄNDRAS UTAN MEDDELANDE. Ingen del av denna publikation får återges eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniska eller mekaniska, inklusive

Läs mer

jbl on stage micro II högtalardocka till iphone/ipod

jbl on stage micro II högtalardocka till iphone/ipod Användarhandbok Svenska iphone/ipod ingår inte jbl on stage micro II högtalardocka till iphone/ipod Viktiga säkerhets Instruktioner Vänligen läs följande försiktighetsanvisningar innan användning: 1. Läs

Läs mer

Svensk bruksanvisning

Svensk bruksanvisning Svensk bruksanvisning 2016 05 Viktig säkerhets information 1. Läs igenom detta noggrant 2. Spara denna instruktionsbok 3. Uppmärksamma alla varningar 4. Följ instruktionerna 5. Använd inte din WR15BT nära

Läs mer

Registrera din produkt och få support på SBA3110/00. Användarhandbok

Registrera din produkt och få support på   SBA3110/00. Användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome SBA3110/00 Användarhandbok 1 Viktigt! Säkerhet Viktiga säkerhetsinstruktioner Läs och ta till dig varningstexten. Följ samtliga instruktioner.

Läs mer

Installationsguide för Powerline Music Extender (XAUB2511)

Installationsguide för Powerline Music Extender (XAUB2511) Installationsguide för Powerline Music Extender (XAUB2511) 2012 NETGEAR, Inc. Med ensamrätt. Ingen del av denna publikation får reproduceras, överföras, transkriberas, lagras i ett sökbart lagringssystem

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning Skivspelare TT01 Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR Läs dessa anvisningar.

Läs mer

BeoLab 4. Handledning

BeoLab 4. Handledning BeoLab 4 Handledning Dagligt bruk 3 När du är färdig med installationen av högtalarna enligt beskrivningen på de följande sidorna, ansluter du hela systemet till vägguttaget. Indikatorlamporna lyser rött

Läs mer

S ounddock SerieS iii 2012 Bose Corporation, The Mountain, Framingham, MA 01701-9168 USA AM362678 Rev. 00 digital MuSic SySteM

S ounddock SerieS iii 2012 Bose Corporation, The Mountain, Framingham, MA 01701-9168 USA AM362678 Rev. 00 digital MuSic SySteM SoundDock Series III Digital Music System TAB 8 TAB 7 TAB 6 TAB 5 Svenska TAB 3 TAB 2 English VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR Läs bruksanvisningen Följ anvisningarna i den här användarhandboken noga. Detta

Läs mer

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter

Förpackningens innehåll. Ordlista. Powerline Adapter Powerline Adapter OBS! Utsätt inte Powerline Adapter för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller i närheten av värmeelement. Använd inte Powerline Adapter i extremt fuktiga eller

Läs mer

HP UC-högtalartelefon. Användarhandbok

HP UC-högtalartelefon. Användarhandbok HP UC-högtalartelefon Användarhandbok Copyright 2014, 2015 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth är ett varumärke som tillhör ägaren och används av Hewlett-Packard Company under licens. Windows

Läs mer

Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play.

Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. Sida 1 BLACKLENS APPEN Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. ANSLUTNING Det finns två sätt att ansluta kameran på:

Läs mer

MYJACK AUX IN TRÅDLÖS OMVANDLARE BRUKSANVISNING

MYJACK AUX IN TRÅDLÖS OMVANDLARE BRUKSANVISNING Alla varumärken uppmärksammas som egendom tillhörande respektive ägare. Om inte annat anges har inte användaren några intresserättigheter i KitSound eller produkterna häri. Din produkt och batterier måste

Läs mer

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE HN 12362 Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. Packa upp terrassvärmaren och kontrollera att alla

Läs mer

Installationshandbok för WN1000RP WiFi Booster for Mobile

Installationshandbok för WN1000RP WiFi Booster for Mobile Installationshandbok för WN1000RP WiFi Booster for Mobile Innehåll Komma igång.......................................... 3 Här har du WiFi Booster................................. 4 Framsida och sida...................................

Läs mer

JABRA PRO 935. Bruksanvisning. jabra.com/pro935

JABRA PRO 935. Bruksanvisning. jabra.com/pro935 JABRA PRO 935 Bruksanvisning jabra.com/pro935 2014 GN Netcom A/S. Med ensamrätt. Jabra är ett registrerat varumärke som tillhör GN Netcom A/S. Övriga varumärken som nämns här tillhör deras respektive ägare.

Läs mer

ES-CAM2A IP -kamera.

ES-CAM2A IP -kamera. ES-CAM2A IP -kamera www.etiger.com SV Lådans innehåll - ES-CAM2A x1 - Fäste x1 - Nätadapter x1 - Anvädarmanual x1 - och -appar Ladda ner app isecurity+ från App Store eller Google Play innan du börjar

Läs mer

Allroom Air One. all din musik trådlöst i hela ditt hem

Allroom Air One. all din musik trådlöst i hela ditt hem Allroom Air One all din musik trådlöst i hela ditt hem magiskt AIRPLAY - Spela din musik i ditt trådlösa nätverk Med Apples AirPlay teknologi kan du spela all din musik trådlöst från Mac eller PC till

Läs mer

Register your product and get support at www.philips.com/welcome DS3120 SV Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt! 3 2 Din dockning-shögtalare 4 Introduktion 4 Förpackningens innehåll 4 Översikt

Läs mer

Register your product and get support at SBA3010/00. Användarhandbok

Register your product and get support at   SBA3010/00. Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome SBA3010/00 Användarhandbok 1 Viktigt! Säkerhet Viktiga säkerhetsinstruktioner Läs och ta till dig varningstexten. Följ samtliga instruktioner.

Läs mer

Support. Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter.

Support. Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter. Komma igång Support Tack för att du väljer NETGEAR:s produkter. När enheten har installerats letar du upp serienumret på etiketten på produkten och använder det till att registrera produkten på https://my.netgear.com.

Läs mer

AirPatrol WiFi fullständig bruksanvisning V1.0

AirPatrol WiFi fullständig bruksanvisning V1.0 AirPatrol WiFi fullständig bruksanvisning V1.0 Index Vad gör AirPatrol WiFi? 3 Ljus och knappar 4 WiFi Network 5 Installation av AirPatrol WiFi 6 Skickande av kommandon 24 Tillägg / ta bort favoriter 25

Läs mer

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på SPA7220. Frågor? Kontakta Philips.

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på  SPA7220. Frågor? Kontakta Philips. Alltid redo att hjälpa till Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome Frågor? Kontakta Philips SPA7220 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt! 2 Viktiga säkerhetsinstruktioner

Läs mer

Installation. N300 WiFi Range Extender Modell WN3000RPv3

Installation. N300 WiFi Range Extender Modell WN3000RPv3 Installation N300 WiFi Range Extender Modell WN3000RPv3 Komma igång NETGEAR WiFi Range Extender utökar räckvidden för WiFi-nätverk genom att den befintliga WiFi-signalen förstärks och signalkvaliteten

Läs mer

Installationshandbok för WN2000RPT WiFi Range Extender

Installationshandbok för WN2000RPT WiFi Range Extender Installationshandbok för WN2000RPT WiFi Range Extender Komma igång NETGEAR WiFi Range Extender utökar räckvidden för WiFi-nätverk genom att den befintliga WiFi-signalen förstärks och signalkvaliteten generellt

Läs mer

Sonos Connect. PRIS: kr ARTIKELNUMMER: ENHET: st. LAGERSTATUS: I lager. TILLVERKARE: Sonos

Sonos Connect. PRIS: kr ARTIKELNUMMER: ENHET: st. LAGERSTATUS: I lager. TILLVERKARE: Sonos Sonos Connect Förse din stereo med trådlös streaming tack vare denna trådlösa Sonos Connect receiver med inbyggt WiFi. Du kan streama från olika streamingtjänster, radiostationer och mycket mer. Den intuitiva

Läs mer

KULFORMAD HÖGTALARE. Bluetooth-högtalare med NFC-teknik. Användarhandbok

KULFORMAD HÖGTALARE. Bluetooth-högtalare med NFC-teknik. Användarhandbok Bluetooth-högtalare med NFC-teknik Användarhandbok Bäste kund, Tack för att du köpt en IRC-produkt. Vi är mycket glada att du har valt en av våra produkter. Vi är säkra på att du kommer att ha mycket glädje

Läs mer

Registrera din produkt och få support på SBA3210/00. Användarhandbok

Registrera din produkt och få support på   SBA3210/00. Användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome SBA3210/00 Användarhandbok 1 Viktigt! Säkerhet Viktiga säkerhetsinstruktioner Läs och ta till dig varningstexten. Följ samtliga instruktioner.

Läs mer

Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång.

Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. Snabbstartsguide Vad medföljer? Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. Helt trådlös kamera Magnetisk väggmontering Litium 123-batterier Monteringsskruv 2 3 Sätt i batterierna

Läs mer

Installationshandbok för Powerline 500 Nano PassThru (2-pack) XAVB5602

Installationshandbok för Powerline 500 Nano PassThru (2-pack) XAVB5602 Installationshandbok för Powerline 500 Nano PassThru (2-pack) XAVB5602 2012 NETGEAR, Inc. Med ensamrätt. Ingen del av denna publikation får reproduceras, överföras, transkriberas, lagras i ett sökbart

Läs mer

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på SUB100. Frågor? Kontakta Philips.

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på   SUB100. Frågor? Kontakta Philips. Alltid redo att hjälpa till Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support Frågor? Kontakta Philips SUB100 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt 2 Hjälp och support 2 Säkerhet

Läs mer

Installation. Powerline 500 Modell XAVB5221

Installation. Powerline 500 Modell XAVB5221 Installation Powerline 500 Modell XAVB5221 Förpackningens innehåll I vissa regioner medföljer en resurs-cd produkten. 2 Komma igång Powerline-nätverkslösningarna ger dig ett alternativ till endast-etherneteller

Läs mer

NOVA TRÅDLÖSA HÖRLURAR

NOVA TRÅDLÖSA HÖRLURAR Varning: För att förhindra risk för hörselskada får du inte lyssna på för höga volymnivåer under längre perioder. För din säkerhet är det viktigt att du är uppmärksam på omgivningen vid användning av dessa

Läs mer

Powerline 500 Nano PassThru 2-port Installationshandbok för XAVB5602

Powerline 500 Nano PassThru 2-port Installationshandbok för XAVB5602 Powerline 500 Nano PassThru 2-port Installationshandbok för XAVB5602 Innehåll Förpackningens innehåll................................. 3 Maskinvarufunktioner.................................... 4 Lampbeskrivningar.....................................

Läs mer

Dockningstation med förstärkare för ipod/iphone

Dockningstation med förstärkare för ipod/iphone Dockningstation med förstärkare för ipod/iphone D2 Bruksanvisning Dockingstation med förstärkare för ipod/iphone VARNING! För att hindra elektriska stötar ska man inte använda denna (polariserade) stickpropp

Läs mer

Unitron Remote Plus-app

Unitron Remote Plus-app Unitron Remote Plus-app Bruksanvisning A Sonova brand Komma igång Avsedd användning Unitron Remote Plus-app är avsedd för att användare av hörapparater ska kunna justera vissa delar av Unitron hörapparater

Läs mer

Jabra. Elite 65t. Bruksanvisning

Jabra. Elite 65t. Bruksanvisning Jabra Elite 65t Bruksanvisning 2017 GN Audio A/S. Med ensamrätt. Jabra är ett varumärke som tillhör GN Audio A/S. Bluetooth -ordet, -märket och -logotyper ägs av Bluetooth SIG, Inc. och all användning

Läs mer

4P S. Adapter för anslutning till trådlöst LAN <BRP069A42> Installationshandbok

4P S. Adapter för anslutning till trådlöst LAN <BRP069A42> Installationshandbok 4P359542-2S Adapter för anslutning till trådlöst LAN Installationshandbok Adapter för anslutning till trådlöst LAN Tillbehör Kontrollera att följande tillbehör finns i din förpackning.

Läs mer

WiFi-router N300 (N300R)

WiFi-router N300 (N300R) Easy, Reliable & Secure Installationshandbok WiFi-router N300 (N300R) Varumärken Varumärkes- och produktnamn är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör respektive ägare. Informationen kan

Läs mer

BIPAC 7100SG/7100G g ADSL Router. Snabbstartsguide

BIPAC 7100SG/7100G g ADSL Router. Snabbstartsguide BIPAC 7100SG/7100G 802.11g ADSL Router Snabbstartsguide Billion BIPAC 7100SG / 7100G 802.11g ADSL Router För mer detaljerade anvisningar om inställning och användning av en 802.11g ADSL Router, v.g. konsultera

Läs mer

Installationshandbok för WiFi Booster for Mobile WN1000RP

Installationshandbok för WiFi Booster for Mobile WN1000RP Installationshandbok för WiFi Booster for Mobile WN1000RP 2012 NETGEAR, Inc. Med ensamrätt. Ingen del av denna publikation får reproduceras, överföras, transkriberas, lagras i ett sökbart lagringssystem

Läs mer

Flerkanalig AV-mottagare. Börja här Det här är din snabbstartguide

Flerkanalig AV-mottagare. Börja här Det här är din snabbstartguide Flerkanalig AV-mottagare STR-DN1020 Börja här Det här är din snabbstartguide 1 Installera högtalarna 2 Ansluta TV:n och andra enheter 3 Andra anslutningar 4 Välja högtalare och optimera 5 Uppspelning Det

Läs mer

Din manual BOSE AL8 TRADLOS LJUDLANK TILL HELA HEMMET http://sv.yourpdfguides.com/dref/1315544

Din manual BOSE AL8 TRADLOS LJUDLANK TILL HELA HEMMET http://sv.yourpdfguides.com/dref/1315544 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för BOSE AL8 TRADLOS LJUDLANK TILL HELA HEMMET. Du hittar svar på alla dina frågor i BOSE

Läs mer

4P G. Adapter för anslutning till trådlöst LAN <BRP069A42> Installationshandbok

4P G. Adapter för anslutning till trådlöst LAN <BRP069A42> Installationshandbok 4P359542-2G Adapter för anslutning till trådlöst LAN Installationshandbok Adapter för anslutning till trådlöst LAN Tillbehör Kontrollera att följande tillbehör finns i din förpackning.

Läs mer

MELN/MELN WIFI (SE) Montageanvisning/Bruksanvisning

MELN/MELN WIFI (SE) Montageanvisning/Bruksanvisning MELN/MELN WIFI (SE) Montageanvisning/Bruksanvisning 380170-1 A C D B E A. Front B. Bakstycke C. Display D. Knappar E. Personskyddsbrytare (vissa modeller) 3 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Montageanvisning Inkoppling

Läs mer