Karin Kopparmalms-Lindblad. Underskrift Sekreterare Marianne Persson. Ordförande... Agneta Lindström-Berg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Karin Kopparmalms-Lindblad. Underskrift Sekreterare Marianne Persson. Ordförande... Agneta Lindström-Berg"

Transkript

1 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(48) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, torsdagen den 20 mars 2003, kl Beslutande Agneta Lindström-Berg, ordf. Karin Kopparmalms-Lindblad Marlene Mattsson Sanja Tadic Kjell Dahlberg Ulla Britt Granberg Mikael Österberg Gunilla Westin-Almroth, kl. Kjell Werme , (del av) Kerstin Bergsten Göran Jonsson, kl , Bengt Ivan Lidqvist 37 (del av)-45 Övriga deltagande Torgny Strömqvist Barbro Johansson, 24, Ronny Svarto Mikael Hansson Birgitta Johansson, 25, Birgitta Hedsell Gun Andersson, 28, 37 Göran Jonsson, kl Birgitta Jonsson, 24, 28-29, (del av) Solveig Sundin-Jonsson Heidi Thörnberg, Anders Larsson Gunilla Westergren, 29 Marianne Persson SKAF, Helén Isaksson, 24 Utses att justera Karin Kopparmalms-Lindblad Underskrift Sekreterare Marianne Persson Ordförande... Agneta Lindström-Berg Justerande... Karin Kopparmalms-Lindblad BEVIS OM ANSLAG Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdag Anslaget uppsatt Anslaget nedtages Protokollet förvaras på socialförvaltningen, Vilhelmina Underskrift... Marianne Persson

2 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 2 Birgitta Johansson Sn 25 Au 40 Dnr 2003/ Ungdomar mellan 18 och 25 år som erhållit socialbidrag. Au Vikarierande IFO-chef Birgitta Johansson meddelar i skrivelse den 12 februari 2003 att under åren 1994 t o m 1999 utfördes kartläggningar över de ungdomar mellan 18 och 25 år som hade erhållit socialbidrag januari t o m september. Första året, 1994, hade 90 ungdomar beviljats kronor tiden januari t o m september. Antalet ungdomar som erhöll socialbidrag samt summan socialbidrag som beviljades ökade sedan fram till 1996 då 134 ungdomar erhöll socialbidrag med kronor. Under 1999 beviljades 57 ungdomar socialbidrag med kronor. Under de nio första månaderna 2002 har 36 ungdomar, varav 35 hushåll, erhållit socialbidrag med kronor. I genomsnitt har kronor/månad beviljats till ungdomarna. Det som utbetalats per hushåll varierar mellan kronor till kronor. Vid jämförelse mellan år 2003 och 1999 så har antalet ungdomar som erhåller socialbidrag minskat med 21 personer och det utgivna socialbidraget har ökat med drygt kronor. Birgitta Johansson redogör för kartläggningen. Det noteras behov av att komplettera diagrammen med uppgift om årtal. ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att redovisa ärendet till socialnämnden.

3 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 3 Sn 25 () Dnr 2003/ Ungdomar mellan 18 och 25 år som erhållit socialbidrag. Sn Vikarierande IFO-chef Birgitta Johansson presenterar undersökningen. Det konstateras att det inte har skett några väsentliga förändringar i förhållande till år 1999 avseende utvecklingen av socialbidrag för ungdomar. att notera redovisningen.

4 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 4 IFO-chef Gun Andersson Sn 26 Au 41 Dnr 2003/ Ersättningar till familjehem för vuxna år Au Svenska Kommunförbundet anger i cirkulär 2003:5 rekommenderade ersättningsnivåer för omkostnads- och arvodesersättningar avseende familjehemsvård för vuxna. Kommunerna rekommenderas att koppla höjningarna av arvodena till löneutvecklingen i vård- och omsorgsyrken. Inledningsvis innebär detta en höjning av arvodena med 20 %. Följande år sker höjningen med den procentsats som motsvarar löneutvecklingen. För att underlätta kommunernas arbete har kommunförbundet i cirkuläret lämnat uppgifter om arvodet beräknat i såväl procent av prisbasbeloppet som kopplat till löneutvecklingen. Prisbasbeloppet för år 2003 är kronor. Förbundet rekommenderar att det förändrade beräkningssättet börjar tillämpas år 2003 och att det ska vara genomfört under år ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL SOCIALNÄMNDEN Socialnämnden beslutar att höjningarna av arvodena kopplas till löneutvecklingen i vård- och omsorgsyrken, att ersättningar till familjehem för vuxna utgår enligt Kommunförbundets rekommendationer.

5 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 5 Sn 26 () Dnr 2003/ Ersättningar till familjehem för vuxna år Sn enligt arbetsutskottets förslag.

6 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 6 Barbro Johansson Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Sn 27 Dnr 2003/ Förändring av resor och avgifter avseende färdtjänst och riksfärdtjänst. Sn Äldreomsorgschef Barbro Johansson meddelar i skrivelse den 10 februari 2003 att socialnämnden har beslutat att i budget 2003 minska kostnaderna för färdtjänst med 500 tkr. I en utredning om färdtjänst som genomfördes under 2002 framkom att de flesta som har tillstånd för färdtjänst nyttjar få resor per år. Av 464 personer var det 14 som åkte 100 resor och mer per år varav 5 personer åkte resor per år. För år 2002 är antalet enkelresor Med nuvarande taxa med egenavgiften beräknad på 35 kronor per resa uppgår intäkten totalt till kronor. Vid en höjning av egenavgiften till 50 kronor per resa blir det en intäkt om kronor. Det innebär en minskning av kostnaderna med kronor förutsatt att färdtjänsten nyttjas i samma omfattning som tidigare. I de fall kostnaderna för färdtjänsten skulle bli ännu lägre beror det på att resandet minskar i omfattning, vilket inte går att förutse. En begränsning av antal beviljade resor med 2 4 enkelresor per vecka kommer att få den största effekten i minskade kostnader för färdtjänsten. Resorna minimeras för de som nyttjar färdtjänsten mycket ofta men ger ändå en möjlighet till resor varje vecka. För personer som har behov av att ta sig till och från t ex dagcenter varje dag beviljas extra resor alternativt se över möjligheten till resor på annat sätt.

7 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 7 Sn 27 () Dnr 2003/ Förändring av resor och avgifter avseende färdtjänst och riksfärdtjänst. Vid en begränsning av antalet resor behöver man införa ett biljettsystem som ersätter plastkorten och som vid debitering medföljer fakturan från transportören. Bedömningen av färdtjänstansökningar begränsat till en handläggare har också visat sig ha en begränsande effekt. Många sökande får avslag på sin ansökan och vid prövningar i Länsrätten har kommunens bedömning varit riktig. Om man inför begränsning i antalet resor och höjd egenavgift får man det bästa resultatet ur besparingssynpunkt. Det kan dock kännas tveksamt att höja egenavgiften så högt som till 50 kronor per enkelresa, det skulle i så fall vara högsta avgiften i landet. Riksfärdtjänst är resor utanför kommunen. Om man på grund av funktionshinder är i behov av att resa med taxi, flyg eller ha ledsagare och inte kan nyttja allmänna kommunikationer nyttjas riksfärdtjänsten. Antalet resor har ökat under de senaste åren. Även här har kommunen fritt antal resor. Det kan finnas anledning att införa en begränsning för att hindra kostnadsutvecklingen. Riksfärdtjänst nyttjas främst av yngre handikappade och används för olika syften som semesterresa och resor till behandlingar som inte bekostas av landstinget. Färdtjänst och riksfärdtjänst är transportfrågor och borde handläggas i likhet med skolskjutsar och därmed inte vara under socialnämndens ansvarsområde.

8 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 8 Sn 27 () Dnr 2003/ Förändring av resor och avgifter avseende färdtjänst och riksfärdtjänst. Förslag till beslut: att införa begränsat antal enkelresor till maximalt fyra per vecka, att införa enstaka biljetter som ersättning för plastkortet, att särskild prövning görs för de personer som kan visa att de på grund av sitt handikapp har behov av utökat antal resor per vecka till och från arbetet eller annat som bedöms likvärdigt, att höja egenavgiften till 40 kronor per enkelresa, att införa begränsning av antalet resor med Riksfärdtjänst till två resor per år, att särskild prövning görs för de personer som kan visa att de på grund av sitt handikapp har behov av ytterligare riksfärdtjänstresor för behandlingar där resan inte bekostas av annan. Barbro Johansson redogör för förslaget till förändringar. Socialnämnden anser att färdtjänst och riksfärdtjänst ska samordnas med övriga trafikfrågor med hänvisning till att det är en form av transporter. att införa begränsat antal enkelresor till maximalt fyra per vecka, att införa enstaka biljetter som ersättning för plastkortet,

9 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 9 Sn 27 () Dnr 2003/ Förändring av resor och avgifter avseende färdtjänst och riksfärdtjänst. att särskild prövning görs för de personer som kan visa att de på grund av sitt handikapp har behov av utökat antal resor per vecka till och från arbetet eller annat som bedöms likvärdigt, att föreslå kommunfullmäktige att höja egenavgiften för färdtjänsten till 40 kronor per enkelresa, att införa begränsning av antalet resor med Riksfärdtjänst till fyra enkelresor per år, att särskild prövning görs för de personer som kan visa att de på grund av sitt handikapp har behov av ytterligare riksfärdtjänstresor för behandlingar där resan inte bekostas av annan, att föreslå kommunstyrelsen att färdtjänst och riksfärdtjänst organisatoriskt förläggs till kommunstyrelsens verksamhet mot bakgrund av att det tillhör trafikområdet.

10 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 10 Barbro Johansson Birgitta Jonsson IFO-chef Gun Andersson Sn 28 Au 48 Dnr 2003/ Delårsrapporter Au Följande delårsrapporter har inkommit till socialnämnden: Sagagården och hemtjänst Dikanäs Saxnäs Hemtjänst Norra Hemtjänst Skansholm, Nästansjö och Latikberg Tallmon Hemtjänst södra Tallbacka Åsbacka Volgsjö gruppbo Individ- och familjeomsorgen Dagcenter och gruppboende LSS/Lass Medicinsk enhet Arbetsterapi Arbetsterapeut Margareta Abrahamsson har den 11 februari 2003 inlämnat preliminärt bokslut 2002 för tekniska hjälpmedel inom handikappomsorgen. Vidare har handikappomsorgen inlämnat delårsrapport för hemtjänsten. Barbro Johansson har den 27 februari 2003 överlämnat delårsrapport avseende äldreomsorgschefens verksamhet. Det föreligger ingen sammanställning över delårsrapporterna vid dagens sammanträde.

11 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 11 Sn 28 () Au 48 () Dnr 2003/ Delårsrapporter Äldreomsorgschef Barbro Johansson deltar vid ärendets handläggning. ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att redovisa ärendet till socialnämnden. Sn Barbro Johansson har den 12 mars 2003 överlämnat sammanställning över delårsrapporterna. Johansson var vikarierande förvaltningschef under aktuell period. Barbro Johansson redogör för delårsrapportsammanställningen. Medicinskt ansvarig sjuksköterska Birgitta Jonsson och handikappomsorgschef Gun Andersson redogör för delårsrapporter inom respektive verksamhetsområde. att notera redovisningen.

12 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 12 Barbro Johansson Socialnämnden Sn 29 Sn 6 Au 20 Dnr 2003/ Vårdtyngdsmätning inom äldreomsorgen år Au Äldreomsorgschef Barbro Johansson överlämnar vid sammanträdet sammanställning över vårdtyngdsmätning år Barbro Johansson redogör för genomförd vårdtyngdsmätning inom äldreomsorgen. ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att redovisa ärendet till socialnämnden. Sn Äldreomsorgschef Barbro Johansson redogör för vårdtyngdsmätningen. Verksamheten avser att analysera materialet som kommer att redovisas till socialnämnden. Medicinskt ansvarig sjuksköterska Birgitta Jonsson deltar vid ärendets handläggning. att föreliggande material bearbetas vidare, att analysen av vårdtyngdsmätningen redovisas till socialnämnden så snart som möjligt.

13 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 13 Sn 29 () Dnr 2003/ Vårdtyngdsmätning inom äldreomsorgen år Sn Äldreomsorgschef Barbro Johansson överlämnar vid sammanträdet en analys av vårdtyngsmätningen. Områdeschef Gunilla Westergren och Barbro Johansson redovisar analysen i detalj. Medicinskt ansvarig sjuksköterska Birgitta Jonsson deltar vid ärendets handläggning. att notera redovisningen, att vissa områden inom verksamheten bearbetas vidare utifrån föreliggande analys, att uppta ärendet vid socialnämndens sammanträde under april månad 2003.

14 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 14 Gun Andersson Sn 30 Au 49 Sn 8 Au 26 Sn 125 Au 144 Sn 116 Dnr 2002/ Val av KPHR för mandatperioden Sn Södra Lappmarkens diabetesförening, PRO och SRF Vilhelmina har inkommit med förslag till ledamöter och ersättare i KPHR. Socialnämnden har att utse en ordinarie ledamot och en ersättare i KPHR. DHR Vilhelmina-avdelningen har i skrivelse som inkommit till socialnämnden den 12 november 2002 redovisat nomineringar till KPHR. Det noteras att förslag till representanter i KPHR inte har inkommit från samtliga berörda. Tillförordnad förvaltningschef Barbro Johansson meddelar att KPHR inte har förkortad mandatperiod. att hänskjuta ärendet till arbetsutskottet för beredning. Au Tillförordnad förvaltningschef Barbro Johansson meddelar att inga ytterligare förslag till representanter i KPHR har inkommit till socialnämnden.

15 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 15 Sn 30 () Au 49 () Sn 8 () Au 26 () Sn 125 () Au 144 () Dnr 2002/ Val av KPHR för mandatperioden ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att uppdra till sekreteraren i KPHR att tillskriva aktuella föreningar med uppmaning att inkomma med förslag till representanter i KPHR senast den 9 december 2002 för redovisning till socialnämnden. Sn Vilhelmina HSO har i skrivelse den 29 november 2002 redovisat förslag på ledamöter och ersättare. Under överläggning i ärendet noteras att förslag på ledamöter och ersättare ännu ej inkommit från Dikanäs PRO och SPF. att hänskjuta ärendet till nästa sammanträde. Au Kultur- och utbildningsnämnden har , 165, beslutat att utse en ordinarie ledamot och en ersättare till KPHR. PRO Dikanäs redovisar i skrivelse den 10 januari 2003 förslag på en ledamot.

16 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 16 Sn 30 () Au 49 () Sn 8 () Au 26 () Dnr 2002/ Val av KPHR för mandatperioden Det har ännu inte inkommit förslag på ledamot och ersättare från SPF. ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att uppta ärendet vid socialnämndens sammanträde. Sn Det noteras att det fortfarande saknas förslag till representanter till KPHR. Handikappomsorgschef Gun Andersson meddelar att hon uppmanat föreningarna såväl skriftligt som muntligt och via HSO att inkomma med förslag till ledamot och ersättare. Vissa föreningar utser representanter till KPHR vid årsmöten som äger rum i början av året. Ulla Britt Granberg redogör för rutinerna under föregående mandatperiod. Socialnämndens ärenden som är av intresse har redovisats till KPHR. Chefen för socialförvaltningen har lämnat information i ärenden. Handikappföreningar har presenterat sin verksamhet för socialnämnden. att delegera till arbetsutskottet att utse ledamöter och ersättare till KPHR, att från socialnämnden välja Ulla Britt Granberg som ordinarie ledamot och Agneta Lindström Berg som ersättare i KPHR,

17 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 17 Sn 30 () Au 49 () Sn 8 () Dnr 2002/ Val av KPHR för mandatperioden att socialnämndens ärenden som är av intresse redovisas till KPHR och att förvaltningschefen lämnar information i ärenden samt att handikappföreningar bereds möjlighet att presentera sin verksamhet i socialnämnden. Au SPF har i skrivelse redovisat förslag på ledamot och ersättare i KPHR. Det konstateras att det erfordras justeringar samt kompletteringar avseende vissa föreningarnas val av representanter till KPHR. Handikappomsorgschef Gun Andersson meddelar att KPHR kommer att sammanträda den 11 mars Äldreomsorgschef Barbro Johansson deltar vid ärendets handläggning. ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att utse ordinarie ledamöter till KPHR för mandatperioden enligt redovisade förslag från föreningarna, kultur- och utbildningsnämnden samt socialnämnden, att berörda föreningar utser ersättare till KPHR som redovisas till socialnämnden.

18 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 18 Sn 30 () Dnr 2002/ Val av KPHR för mandatperioden Sn Ulla Britt Granberg meddelar att det fortfarande saknas uppgift från vissa föreningar avseende ersättare till KPHR. att avvakta de berörda föreningarnas val av ersättare till KPHR.

19 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 19 Anders Larsson Kommunstyrelsens arbetsutskott Sn 31 Au 50 Dnr 2003/ Yttrande över hälsorådets framtida verksamhet. Au Kommunstyrelsens arbetsutskott har , 85, beslutat att inhämta yttrande från kultur- och utbildningsnämnden, socialnämnden samt landstinget om hälsorådets framtida verksamhet. För att hälsorådet ska kunna bedriva ett fortsatt aktivt arbete krävs att en personlig resurs avsätts speciellt för denna uppgift. Den viktigaste målgruppen för det fortsatta arbetet är, enligt hälsorådets bedömning, att nå ungdomar i olika åldrar bl a genom ett aktivt samarbete med skolorna. En folkhälsodag planeras under februari månad. Vilhelmina kommun och Västerbottens läns landsting har anvisat kronor vardera per år till hälsorådets verksamhet. ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att uppdra till förvaltningschef Anders Larsson att upprätta förslag till yttrande som redovisas till socialnämnden. Sn Yttrande i ärendet har upprättats. Skrivelsen har överlämnats till kommunstyrelsen eftersom socialnämndens sammanträde inte har kunnat avvaktas.

20 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 20 Sn 31 () Dnr 2003/ Yttrande över hälsorådets framtida verksamhet. att godkänna föreliggande yttrande i ärendet.

21 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 21 Kommunstyrelsen Anders Larsson Barbro Johansson Sn 32 Au 52 Au 43 Dnr 2003/ Fördelning av investeringsmedel för äldreomsorgen år Au Äldreomsorgschef Barbro Johansson redovisar i skrivelse den 13 februari 2003 socialnämndens investeringsbudget för äldreomsorgen år Åsbacka 326 tkr Tallbacka 269 tkr Volgsjö gruppbo 265 tkr Tallmon 70 tkr Summa 930 tkr Äldreomsorgen önskar fördela investeringsmedlen enligt följande: Tallbacka sängar Tallbacka bord och stolar Åsbacka möbler, belysning dagrum 1 Åsbacka fåtölj m hjul Åsbacka dagrum 2 Åsbacka markiser Åsbacka sängar Tallmon diverse inventarier Volgsjö gruppbo sängar Volgsjö gruppbo bord och stolar Volgsjö gruppbo utemiljö Oförutsett Summa 150 tkr 84 tkr 140 tkr 16 tkr 16 tkr 50 tkr 150 tkr 20 tkr 150 tkr 80 tkr 35 tkr 39 tkr 930 tkr

22 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 22 Sn 32 () Au 52 () Au 43 () Dnr 2003/ Fördelning av investeringsmedel för äldreomsorgen år Barbro Johansson redogör för förslaget om fördelningen. Ordförande Agneta Lindström-Berg meddelar att arbetsutskotten i miljöoch byggnadsnämnden, socialnämnden och kultur- och utbildningsnämnden har genomfört överläggningar avseende kommunens ekonomi och budget. Vid överläggningarna framkom bl a behov av att se över ekonomin innevarande år. Investeringsbudgeten för socialnämnden år 2003 uppgår totalt till 1 000,0 tkr. Återstående belopp, kronor, avser transportfordon för Solsidan. Arbetsutskottet anser att det inte är möjligt att genomföra besparingar avseende investeringsbudgeten för innevarande år. ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att godkänna förslag till fördelning av investeringsmedel för år 2003, att uppdra till områdescheferna för verksamheterna att göra upphandling enligt förslaget, att posten oförutsett, 39 tkr, förvaltas av äldreomsorgschefen som beslutar om vad medlen ska användas till under året, att befintliga inventarier som avses att bytas ut och som är möjliga att återanvända nyttjas inom socialnämndens verksamhet eller andra verksamheter.

23 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 23 Sn 32 () Au 52 () Dnr 2003/ Fördelning av investeringsmedel för äldreomsorgen år Au Det har under hand framkommit att kommunstyrelsens arbetsutskott bl a har beslutat att införa omedelbart investeringsstopp för samtliga verksamheter. ARBETSUTSKOTTETS FÖRSLAG TILL SOCIALNÄMNDEN Socialnämnden beslutar att avvakta kommunstyrelsens direktiv i frågan. Sn Förvaltningschef Anders Larsson meddelar att kommunstyrelsens arbetsutskott även har beslutat att uppdra till förvaltningscheferna att redovisa hur investeringsstoppet kommer att påverka verksamheterna. Anders Larsson har i skrivelse den 6 mars 2003 bl a redovisat möjliga besparingar om 166 tkr. Kommunstyrelsen har , 74, beslutat att medge att transportfordon inköpes för kronor under förutsättning att kostnaden inrymmes i budget för Solsidan samt att fordonet ska kunna nyttjas av andra verksamheter när den inte disponeras av Solsidan.

24 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 24 Sn 32 () Dnr 2003/ Fördelning av investeringsmedel för äldreomsorgen år att meddela kommunstyrelsen att nämnden inte vill ha ett totalt investeringsstopp, att hos kommunstyrelsen efterhöra besked om investeringar får genomföras, att meddela kommunstyrelsen att investeringarna erfordras med hänvisning till ohälsotalen och vårdtyngden inom socialnämndens verksamhet.

25 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 25 Arbetsutskottet Kommunstyrelsens arbetsutskott Sn 33 Dnr 2003/ Ansökan om medel för obekväm arbetstid och vikariekostnad m m inom medicinsk enhet. Sn Medicinskt ansvarig sjuksköterska Birgitta Jonsson meddelar i skrivelse den 18 mars 2003 att det har uppmärksammats att beslutade besparingar för år 2002 inom medicinsk enhet även medräknats i 2003 års budget. Detta medför att 490 tkr saknas i 2003 års budget avseende kostnader för obekväm arbetstid, lagstadgade arbetsgivaravgifter samt vikariekostnader. Med anledning av detta ansöker Birgitta Jonsson om medel med 490 tkr för att täcka det uppkomna underskottet på konto 541. Medicinskt ansvarig sjuksköterska Birgitta Jonsson, äldreomsorgschef Barbro Johansson och vikarierande IFO-chef Birgitta Johansson deltar vid ärendets handläggning. att begära överläggning i ärendet med kommunstyrelsens arbetsutskott, att uppta ärendet till behandling i socialnämndens arbetsutskott.

26 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 26 Arbetsutskottet Kommunstyrelsens arbetsutskott Sn 34 Dnr 2003/ Ansökan om medel för avvecklingskostnader inom medicinsk enhet. Sn Medicinskt ansvarig sjuksköterska Birgitta Jonsson meddelar i skrivelse den 18 mars 2003 att beslut om neddragning av verksamhet i 2003 års budget inom medicinsk enhet har medfört kostnader under året då avvecklingen inte kunde genomföras den 1 januari Med anledning av detta ansöker Birgitta Jonsson om medel för kostnader under januari t o m mars avseende 1.0 sjukskötersketjänst, 85,6 tkr, och 2.78 tjänst som rehabiliteringsassistent, 198 tkr. Totalt medelsbehov uppgår till 283,6 tkr. Medicinskt ansvarig sjuksköterska Birgitta Jonsson, äldreomsorgschef Barbro Johansson och vikarierande IFO-chef Birgitta Johansson deltar vid ärendets handläggning. att begära överläggning i ärendet med kommunstyrelsens arbetsutskott, att uppta ärendet till behandling i socialnämndens arbetsutskott.

27 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 27 Anders Larsson Barbro Johansson Vilhelmina Rotaryklubb Sn 35 Dnr 2003/ Ny utemiljö som gåva till Tallbacka. Sn Vilhelmina rotaryklubb meddelar i skrivelse den 10 mars 2003 att man beslutat att som gåva överlämna en investering i ny utemiljö vid Tallbacka enligt redovisad plan. Innan investeringen påbörjas önskas besked om gåvan mottages samt, genom socialnämndens försorg, tillstånd från fastighetsägaren och fastighetsförvaltaren. Medicinskt ansvarig sjuksköterska Birgitta Jonsson, äldreomsorgschef Barbro Johansson och vikarierande IFO-chef Birgitta Johansson deltar vid ärendets handläggning. att tacksamt motta gåvan.

28 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 28 Kommunfullmäktige Anders Larsson Barbro Johansson Birgitta Jonsson IFO-chef Gun Andersson Heidi Thörnberg Sn 36 Dnr 2003/ Bokslut för år Sn Ekonom Heidi Thörnberg överlämnar vid sammanträdet resultatet av årsbudgeten för år Socialnämnden redovisar ett underskott om 6,7 mkr. Heidi Thörnberg redogör för bokslutet. Det noteras behov att vissa justeringar i materialet. Medicinskt ansvarig sjuksköterska Birgitta Jonsson, äldreomsorgschef Barbro Johansson och vikarierande IFO-chef Birgitta Johansson deltar vid ärendets handläggning. att godkänna upprättat bokslut för år 2002, samt att överlämna bokslutet till kommunfullmäktige.

29 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 29 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Anders Larsson Barbro Johansson Birgitta Jonsson IFO-chef Gun Andersson Sn 37 Heidi Thörnberg Au 53 Au 51 Sn 18 Dnr 2003/ Budget Sn Ekonomiavdelningen har den 28 januari 2003 överlämnat budgetanvisningar för budget Vilhelmina kommun kommer att arbeta efter en ny typ av budgetprocess för aktuell planeringsperiod. Nämnderna ska arbeta fram ett material innehållande nämndernas viljeinriktning för verksamheten utifrån utrymmet i tilldelade ramar. Nämnderna uppmanas att tänka långsiktigt så att planerade förändringar i verksamheten får genomslag i budgeten när förändringen sker. Materialet sammanställs på nämndsnivå med verksamhet 5 positioner. Materialet kommer att balanseras mot ett förslag till finansiering för att kommunfullmäktige ska kunna fastställa budgeten i juni månad. I nämndernas material ska lönekostnaderna räknas upp med 3,38 % förutom lärarpersonalens löner som uppräknas med 4,8 %, detta med anledning av konstruktionen på nu gällande avtal på arbetsmarknaden. Övriga kostnader räknas upp med 2 %. I förutsättningarna inbegrips avgiftshöjningar på alla områden med 2 %, där så kan genomföras, vilket ska vara klart i grundmaterialet. Avgifter avseende 2004 års taxor beslutas av kommunfullmäktige i juni månad. Investeringarna ska avse perioden Är det fleråriga projekt ska dessa periodiseras varje år och vara summerade i en totalutgift.

30 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 30 Sn 37 () Au 53 () Au 51 () Sn 18 () Dnr 2003/ Budget Varje investering ska i förekommande fall förses med tillkommande driftkostnad under planeringsperioden. Nämnderna ska slutligt ha färdigställt sitt material Budgeten kommer att behandlas i kommunstyrelsens arbetsutskott , kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Socialnämnden föreslås en budgetram om tkr för år 2004, tkr för år 2005 och tkr för år Förvaltningschef Anders Larsson redovisar budgetförutsättningarna. Vårdförbundet kräver en höjning av budgeteringen för lönekostnader inom socialnämndens verksamhet med motsvarande uppräkning för lärarpersonalens löner. Fackförbundet SKAF meddelar att förbundet har sagt upp löneavtalet och yrkat 5,5 % i löneökning. att uppdra till förvaltningschefen att samordna socialnämndens budgetarbete, att undersöka förutsättningarna för ett utökat samarbete med landstinget avseende år 2003 och 2004,

31 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 31 Sn 37 () Au 53 () Au 51 () Sn 18 () Dnr 2003/ Budget att personalen inom socialnämndens verksamheter får kontinuerlig information om budgetsituationen under året. Au Förvaltningschef Anders Larsson redogör för de diskussioner som förts i det pågående budgetarbetet. Det har bl a framkommit behov av att tillsätta en extra resurs för utförande av utredningar inom äldreomsorgen. Utredningarna genomförs för att klarlägga möjliga effektiviseringar och kostnadsminskningar i verksamheten. Socialnämndens behov av medel redovisas till ca ,0 tkr för den befintliga verksamheten. Det innebär att det erfordras en besparing om ca 8 000,0 tkr. Komrev har på kommunstyrelsens uppdrag sammanställt jämförelsetal för kommunen. Det konstateras bl a att jämförelsetal saknas för handikappomsorgen. Ekonomiavdelningen ska bearbeta rapporten. En diskussion sker om besparingsåtgärder för att anpassa socialnämndens verksamheter inom 2003 års budgetram. Handikappomsorgschef Gun Andersson, medicinskt ansvarig sjuksköterska Brigitta Jonsson, äldreomsorgschef Barbro Johansson och ekonom Heidi Thörnberg deltar vid ärendets handläggning.

32 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 32 Sn 37 () Au 53 () Au 51 () Dnr 2003/ Budget ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att uppdra till äldreomsorgschef Barbro Johansson att undersöka förutsättningarna för att tillskapa en resurs avseende utredningar inom äldreomsorgen, att uppta ärendet vid ett extra sammanträde med socialnämndens arbetsutskott den 10 mars 2003, kl Au Arbetsutskottet diskuterar tillsammans med verksamhetscheferna för IFO, medicinsk enhet, äldreomsorgen och handikappförvaltningen samt förvaltningschefen för socialtjänsten och ekonom Heidi Thörnberg olika vägar att klara verksamheten 2004 inom planerad ram, tkr. ARBETSUTSKOTTET BESLUTAR att verksamhetsansvariga ytterligare måste gå igenom sina verksamhetsbudgetar och sträva efter att komma ner till en nettokostnad som ryms inom tilldelad ram, att uppdra till äldreomsorgschef Barbro Johansson att redovisa ekonomiska och övriga effekter av en nedläggning av Tallbacka särskilt boende, att uppdra till ordförande och förvaltningschef att inför socialnämndens nästa sammanträde eventuellt i extra utskick sammanfatta några av de uppslag som framkommit avseende mer långsiktiga åtgärder,

33 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 33 Sn 37 () Au 53 () Dnr 2003/ Budget att i övrigt hänskjuta ärendet till socialnämnden. Sn Ekonom Heidi Thörnberg har den 12 mars 2003 överlämnat budgetäskanden för driftbudgeten år 2004 om tkr, vilket innebär ett överskridande av tilldelad budgetram med tkr. Medicinskt ansvarig sjuksköterska Birgitta Jonsson har den 18 mars 2003 inlämnat konsekvensbeskrivningar gällande nedläggning av Tallbacka med avseende på hälso- och sjukvårdsbehov samt sparbeting inom medicinsk enhet. Motsvarande konsekvensutredningar finns för äldreomsorgsverksamheten och handikappomsorgen. I budgetarbetet har socialnämnden också tagit del av genomförd vårdtyngdsmätning. Efter avslutad överläggning i ärendet enas socialnämnden om följande kommentarer och viljeinriktning avseende budgeten: En framskrivning av kostnaderna för socialnämndens nuvarande verksamheter, utan ambitionshöjningar, skulle för år 2004 ge en kostnad som ligger ungefär tio miljoner högre än den tilldelade budgetramen. Till detta kommer att nämnden bedömer att lönekostnadsökningarna bland annat på SKAF:s område blir större än vad som angetts i budgetanvisningarna. Sammantaget skulle besparingskraven motsvara hela nettokostnaden för exempelvis Åsbacka, tkr.

34 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 34 Sn 37 () Dnr 2003/ Budget Nämnden bedömer det inte möjligt att på så kort sikt åstadkomma sådana besparingar, inte heller att genomföra detta utan att avveckla delar av verksamheten eller utan att säga upp personal. Merparten av socialtjänstens verksamheter är dessutom lagreglerade. Socialnämndens viljeinriktning är att mer långsiktigt se över, förändra och anpassa verksamheterna. För detta skulle en extra utredningsresurs behövas. Nämnden ser också ett stort behov av åtgärder för att minska sjukskrivningskostnaderna. Fackförbundet SKAF önskar överlämna en konsekvensbeskrivning i ärendet. Medicinskt ansvarig sjuksköterska Birgitta Jonsson, äldreomsorgschef Barbro Johansson, handikappomsorgschef Gun Andersson, vikarierande IFO-chef Birgitta Johansson och ekonom Heidi Thörnberg deltar vid ärendets handläggning. att till kommunfullmäktige överlämna socialnämndens budgetmaterial, med tillhörande handlingar, om tkr, samt att meddela att en anpassning av socialnämndens verksamhet inom tilldelad budgetram, och med en trolig lönekostnadsökning inkluderad, skulle motsvara exempelvis hela nettokostnaden för Åsbacka, tkr, att hos kommunstyrelsen anhålla om medel för en extra resurs avseende genomförande av utredningar inom socialnämndens verksamhet.

35 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 35 Sn 38 Stickprovsgranskning. Pärm Sn Vid sammanträdet redovisas utförd stickprovsgranskning av ekonomiskt bistånd. att notera vidtagna åtgärder.

36 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 36 Sn 39 Ekonomiskt bistånd - Delegation. Pärm Sn Föredras förteckning över beslut om ekonomiskt bistånd, jämlikt 4 kap. 1 socialtjänstlagen, vilka med stöd av socialnämndens beslut om delegation , 11, till förvaltningschef, IFO-chef, socialsekreterare och assistent handlagts för tiden att notera vidtagna åtgärder.

37 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 37 Sn 40 Utredning, behandling - IFO - Delegation. Pärm Sn Föredras förteckning över utredningar jämlikt 11 kap. 1 socialtjänstlagen om familjehem (endast tillfällig placering upp till 3 månader), kontaktfamiljer och kontaktpersoner enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen, hemterapeut-insatser enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen, missbruksvård i hem för vård eller boende som bedrivs av offentlig huvudman, enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen, avlämnande av yttrande till tingsrätt, länsstyrelse, omhändertagande enligt Lagen om omhändertagande av berusade, misstänkt trafiknykterhetsbrott, förundersökningsprotokoll enligt Lagen om unga lagöverträdare, samt körkortsyttranden enligt Körkortslagen, föräldrars avtal om vårdnad, boende och umgänge, beslut om samarbetssamtal samt lämnande av upplysningar till tingsrätt i frågor om vårdnad, boende eller umgänge enligt Föräldrabalken, vilka handlagts av IFO-chef, socialsekreterare och fältassistent samt beslut om att polisanmäla brott som riktar sig mot minderåriga enligt 1 kap 5, 14 kap, 2 3 st Sekretess-lagen som handlagts av förvaltningschef med stöd av socialnämndens beslut om delegation , 11, för tiden att notera vidtagna åtgärder.

38 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 38 Sn 41 Faderskap - Delegation. Pärm Sn Föredras förteckning över ärenden rörande fastställande av faderskap enligt Föräldrabalken, vilka med stöd av socialnämndens beslut om delegation , 11, till assistenter och socialsekreterare handlagts för tiden att notera vidtagna åtgärder.

39 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 39 Sn 42 Social hemtjänst - Delegation. Pärm Sn Föredras förteckning över beslut om social hemtjänst jämlikt kap. 4 1 socialtjänstlagen, vilka med stöd av socialnämndens beslut om delegation , 11, till äldreomsorgschef, områdeschef, handikappomsorgschef och LSS-handläggare handlagts för tiden att notera vidtagna åtgärder.

40 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 40 Sn 43 Social färdtjänst - Delegation. Pärm Sn Föredras förteckning över beslut om social färdtjänst jämlikt 6 9 Lag om färdtjänst, vilka med stöd av socialnämndens beslut om delegation , 11, till äldreomsorgschef och områdeschef handlagts för tiden att notera vidtagna åtgärder.

41 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 41 Sn 44 Äldreboenden - Delegation. Pärm Sn Föredras förteckning över beslut om plats i boende på servicehus, servicehus med helinackordering, gruppbostad och sjukhem enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen, vilka med stöd av socialnämndens beslut om delegation , 11, till äldreomsorgschef, områdeschef, handikappomsorgschef och LSS-handläggare handlagts för tiden tiden att notera vidtagna åtgärder.

42 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 42 Sn 45 Delgivningar. Sn Dnr 2003/ Kommunstyrelsen. Protokollsutdrag , 31, utskänkning Saxnäsgården AB u b. Dnr 2002/ Kommunstyrelsen. Protokollsutdrag , 30, utskänkning Kultsjögården i Saxnäs Vandrarhem. Dnr 2003/ Kommunstyrelsen. Protokollsutdrag , 32, utskänkning Stenmans Konditori. Dnr 2002/ Kommunstyrelsen. Protokollsutdrag , 29, utskänkning Krogen BESK. Dnr 2003/ Kommunstyrelsen. Beslut om tillstånd för servering av alkoholdrycker avseende Saxnäsgården AB u b. Dnr 2002/ Kommunstyrelsen. Beslut om tillstånd för servering av alkoholdrycker avseende Kultsjögården i Saxnäs Vandrarhem. Dnr 2002/ Kommunstyrelsen. Beslut om tillstånd för servering av alkoholdrycker avseende Kultsjögården i Saxnäs Vandrarhem.

43 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 43 Sn 45 () Delgivningar. Dnr 2003/ Kommunstyrelsen. Beslut om tillstånd för servering av alkoholdrycker avseende Majas Bröd AB. Dnr 2003/ Kommunstyrelsen. Beslut om tillstånd för servering av alkoholdrycker avseende Majas Bröd AB. Dnr 2002/ Kommunstyrelsen. Beslut om tillstånd för servering av alkoholdrycker avseende Bradroxx KB. Dnr 2002/ Kommunstyrelsen. Beslut om tillstånd för servering av alkoholdrycker avseende Bradroxx KB. Dnr 2003/ Kommunstyrelsen. Beslut om tillstånd för servering av alkoholdrycker avseende Bradroxx KB. Dnr 2002/ Kommunstyrelsen. Anmälan om utsedda serveringsansvariga personer avseende Bradroxx KB. Dnr 2003/ Kommunstyrelsens arbetsutskott. Protokollsutdrag , 72, tillsättande av vikariat inom hemtjänst Norra.

44 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 44 Sn 45 () Delgivningar. Dnr 2002/ Kommunstyrelsens arbetsutskott. Protokollsutdrag , 86, Krontjärnsanläggningen. Länsrätten. Dom angående överklagad avgift enligt 8 kap. socialtjänstlagen. Länsrätten. Dom angående överklagat beslut om bistånd enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen. Länsrätten. Beslut angående överklagat beslut om boende, dagverksamhet och kontaktperson enligt 9 LSS. Länsrätten. Dom angående överklagad avgift enligt 8 kap. socialtjänstlagen. Länsrätten. Dom angående överklagad avgift enligt 8 kap. socialtjänstlagen. Dnr 2003/ Polismyndigheten. Tillståndsbevis enligt ordningslagen avseende Fritidsgården.

45 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 45 Sn 45 () Delgivningar. Dnr 2003/ Polismyndigheten. Tillståndsbevis enligt ordningslagen avseende äventyrshotellet Fjällfjället AB. Dnr 2003/ Polismyndigheten. Tillståndsbevis enligt ordningslagen avseende AB Fjällaktiviteter. Dnr 2003/ Polismyndigheten. Tillståndsbevis enligt ordningslagen avseende Hotell Wilhelmina AB. Dnr 2003/ Polismyndigheten. Tillståndsbevis enligt ordningslagen avseende Volgsjöutveckling ek. för. Dnr 2003/ Polismyndigheten. Tillståndsbevis enligt ordningslagen avseende Bradroxx KB. Dnr 2003/ Socialförvaltningen. Utbildningsplan för äldreomsorgen år Dnr 2003/ Socialförvaltningen. Färdtjänststatistik år Dnr 2003/ Socialförvaltningen. Förhandling avseende utökning av personalstat vid Tallbacka.

46 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 46 Sn 45 () Delgivningar. Dnr 2002/ Socialförvaltningen. Yttrande över betänkandet Utjämning av LSSkostnader, SOU 2002:103. Dnr 2003/ Socialförvaltningen. Yttrande angående regionala miljömål, samverkan för hållbar utveckling i Västerbottens län. Dnr 2003/ Socialförvaltningen. Yttrande över ansökan om bidrag ur fonden för glesbygdsmedel avseende intresseföreningen Snickers samt ansökan. Dnr 2003/ Socialförvaltningen. Svarsskrivelse om nedläggning av terapiverksamheten samt skrivelse från boende i Åsbacka äldreboende. Dnr 2003/ Socialförvaltningen. Yttrande över tillstånd till spel på värdeautomater samt skrivelse från Lotteriinspektionen. Dnr 2002/ Socialförvaltningen. Yttrande över ansökan om förlängt utskänkningstillstånd avseende Bradroxx KB samt ansökan. Dnr 2003/ Socialförvaltningen. Yttrande över ansökan om tillstånd för servering av alkoholdrycker avseende Kultsjögården samt ansökan.

47 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 47 Sn 45 () Delgivningar. Dnr 2003/ Socialförvaltningen. Yttrande över ansökan om tillstånd för servering av alkoholdrycker avseende Saxnäsgården AB samt ansökan. Dnr 2003/ Socialförvaltningen. Yttrande över ansökan om tillstånd för servering av alkoholdrycker vid enstaka tillfälle/tidsperiod till slutet sällskap avseende Saxnäsgåren AB samt ansökan. Dnr 2003/ Socialförvaltningen. Yttrande över ansökan om tillstånd för servering av alkoholdrycker avseende Strandbergs Lilla Hotellet AB samt ansökan. Dnr 2003/ Socialförvaltningen. Yttrande över lokala miljömål för Vilhelmina kommun. Dnr 2002/ Socialnämndens arbetsutskott. Protokollsutdrag , 47, föreningsbidrag avseende år Dnr 2003/ SOS Alarm. Minnesanteckningar från seminariet Trygghet i Västerbotten den 18 februari Dnr 2003/ Svenska Kommunförbundet. Cirkulär 2003:19, ersättningar till kontaktpersoner enligt SoL.

48 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 48 Sn 45 () Delgivningar. Dnr 2003/ Svenska Kommunförbundet. Cirkulär 2003:15, kommunen kan inte längre uppbära pensioner. Socialnämndens arbetsutskotts protokoll Socialnämndens arbetsutskotts protokoll att lägga delgivningarna till handlingarna.

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Socialnämnden 2003-10-16. Karin Kopparmalms-Lindblad BEVIS OM ANSLAG. Utdragsbestyrkande

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Socialnämnden 2003-10-16. Karin Kopparmalms-Lindblad BEVIS OM ANSLAG. Utdragsbestyrkande VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, torsdagen den 16 oktober 2003, kl. 08.00 16.35. Beslutande Agneta Lindström-Berg, ordf. Karin Kopparmalms-Lindblad Marlene Mattsson

Läs mer

kl , , Solveig Sundin-Jonsson 1-8 (del av), 10 (del av) Bengt Ivan Lidqvist

kl , , Solveig Sundin-Jonsson 1-8 (del av), 10 (del av) Bengt Ivan Lidqvist VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, torsdagen den 26 januari 2006, kl. 08.00 16.15. Beslutande Agneta Lindström-Berg, ordf. Kerstin Bergsten Marlene Mattsson Bengt Ivan

Läs mer

Kjell Werme, kl , , , (del av) Göran Jonsson

Kjell Werme, kl , , , (del av) Göran Jonsson VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(40) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, torsdagen den 4 september 2003, kl. 08.00 16.20. Beslutande Agneta Lindström-Berg, ordf. Bengt Ivan Lidqvist Marlene Mattsson Birgitta

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Socialnämnden

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Socialnämnden VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Plats och tid Dikanäs församlingshem, torsdagen den 16 september 2010, kl. 09.00 14.20. Beslutande Katharina Hahlin Annika Wibrell Else Westerlund Tony Mannelqvist Helen

Läs mer

Torgny Strömqvist. Bengt Ivan Lidqvist

Torgny Strömqvist. Bengt Ivan Lidqvist VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(35) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, torsdagen den 11 december 2003, kl. 08.00 15.50. Beslutande Agneta Lindström-Berg, ordf. Kerstin Bergsten Marlene Mattsson Bengt Ivan

Läs mer

kl , , Ulla Britt Granberg (del av), Solveig Sundin-Jonsson Birgitta Hedsell

kl , , Ulla Britt Granberg (del av), Solveig Sundin-Jonsson Birgitta Hedsell VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(36) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, torsdagen den 23 februari 2006, kl. 08.00 16.20. Beslutande Agneta Lindström-Berg, ordf. Kerstin Bergsten, kl. 08.00-15.00, Marlene

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(37) Socialnämnden

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(37) Socialnämnden VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(37) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, måndagen den 29 november 2010, kl. 08.00 09.30, 09.45 11.00, 11.25 14.20, 16.05 16.12. Beslutande Eva Risberg Abramsson Katharina

Läs mer

Ronny Svarto. Ulla Britt Granberg

Ronny Svarto. Ulla Britt Granberg VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(46) Plats och tid Tallbacka, matsalen, torsdagen den 9 december 2004, kl. 08.00 17.10. Beslutande Agneta Lindström-Berg, ordf. Bengt Ivan Lidqvist Marlene Mattsson Katarina

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(44) Socialnämnden Annika Wibrell, (del av) kl Forts.

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(44) Socialnämnden Annika Wibrell, (del av) kl Forts. VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(44) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, torsdagen den 17 april 2008, kl. 08.00 16.40. Beslutande Maria Kristoffersson, ordf. Gunnar Olofsson, 55 (del av)- Peter Andersson

Läs mer

kl , 34-38, Birgitta Hedsell 40-43, 45 Christine Svensson Bengt Ivan Lidqvist

kl , 34-38, Birgitta Hedsell 40-43, 45 Christine Svensson Bengt Ivan Lidqvist VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(37) Plats och tid Åsbacka, Café Träffpunkten, måndagen den 24 april 2006, kl. 08.00 14.35. Beslutande Marlene Mattsson, ordf. Irene Lundqvist, kl.10.00-14.35, Kjell Dahlberg,

Läs mer

Mikael Österberg, 52-75, 77 Ulla Britt Granberg. Kerstin Bergsten Ronny Svarto, 76. Göran Jonsson

Mikael Österberg, 52-75, 77 Ulla Britt Granberg. Kerstin Bergsten Ronny Svarto, 76. Göran Jonsson VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(47) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, torsdagen den 10 juni 2004, kl. 08.00 16.30. Beslutande Agneta Lindström-Berg, ordf. Bengt Ivan Lidqvist Tony Mannelqvist Katarina

Läs mer

Marina Jönsson, kl , Ulla Britt Granberg 1-19 Gunilla Westin-Almroth. Birgitta Jonsson, 2, , Gun Andersson, 2-3, 8

Marina Jönsson, kl , Ulla Britt Granberg 1-19 Gunilla Westin-Almroth. Birgitta Jonsson, 2, , Gun Andersson, 2-3, 8 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(46) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, torsdagen den 6 februari 2003, kl. 08.00 16.15. Beslutande Agneta Lindström-Berg, ordf. Kerstin Bergsten Marlene Mattsson Bengt Ivan

Läs mer

Irene Lundqvist kl , 78, Torgny Strömqvist 80-83,89,93-95 Kerstin Bergsten

Irene Lundqvist kl , 78, Torgny Strömqvist 80-83,89,93-95 Kerstin Bergsten VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(48) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, torsdagen den 16 september 2004, kl. 08.00 15.15. Beslutande Agneta Lindström-Berg, ordf. Bengt Ivan Lidqvist Marlene Mattsson Birgitta

Läs mer

Torgny Strömqvist kl. 08.00-12-00, 30-40

Torgny Strömqvist kl. 08.00-12-00, 30-40 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(55) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, torsdagen den 17 mars 2005, kl. 08.00 15.30. Beslutande Agneta Lindström-Berg, ordf. Tony Mannelqvist Marlene Mattsson Bengt Ivan

Läs mer

Beslutande Agneta Lindström-Berg, ordf. Bengt Ivan Lidqvist Irene Lundqvist, 1, 3-29 Mikael Hansson. Göran Jonsson

Beslutande Agneta Lindström-Berg, ordf. Bengt Ivan Lidqvist Irene Lundqvist, 1, 3-29 Mikael Hansson. Göran Jonsson VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(62) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, fredagen den 12 mars 2004, kl. 08.00 16.55. Beslutande Agneta Lindström-Berg, ordf. Bengt Ivan Lidqvist Irene Lundqvist, 1, 3-29 Mikael

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(46) Socialnämnden 2007-11-08. Åke Löfqvist

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(46) Socialnämnden 2007-11-08. Åke Löfqvist VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(46) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, torsdagen den 8 november 2007, kl. 08.00 17.00. Beslutande Maria Kristoffersson, ordf. Linda Jonsson Peter Andersson Tony Mannelqvist

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(40) Socialnämnden

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(40) Socialnämnden VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(40) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, onsdagen den 25 mars 2009, kl. 08.00-12.00, 13.00-13.45, 14.15-16.10, 16.13-16.30. Beslutande Maria Kristoffersson Tony Mannelqvist

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 2002-08-28 kl 14.00-17.30 Beslutande Bengt Nilsson, s Åke Nilsson, kd Arne Jonsson, s Lars Eriksson, kd Mattias Wärnsberg,

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Folkets Hus Måndagen den 15 februari 2010 kl. 09.00-10.50 Beslutande Maria Kristoffersson, ordf. Åke Nilsson Joakim Risberg Rickard Norberg Göran Hahlin

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, tisdagen den 23 april 2013, kl ,

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, tisdagen den 23 april 2013, kl , VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, tisdagen den 23 april 2013, kl. 08.00 09.00, 12.00 14.30. Beslutande Bengt Ivan Lidqvist Willy Nilsson Petra Jonsson, 106-108, Gunnar

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Plats och tid Folkets hus, onsdagen den 1 oktober 2014, kl 09.00 11.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Gunilla Prång

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 09.00--13.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2009-06-16 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 16 juni 2009, kl. 09.00-16.30 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Sirpa Bergenstoff (s) Margaretha Johansson (s)

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Förvaltningshuset, Tisdagen den 20 december 2005, kl. 13.00-15.10 Beslutande Åke Nilsson, ordf. Lars Petersson Ewa Hed Anita Johansson Rickard Norberg Rune

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 15 februari 2010 kl 8.00 12.00 Beslutande Rolf Emanuelsson, ordf (FP) Annika Holmstrand (C) Lotta Wignell (C) Margareta

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(56) Socialnämnden Per Vedbring Gunder Lindgren, 153-

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(56) Socialnämnden Per Vedbring Gunder Lindgren, 153- VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(56) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, torsdagen den 15 december 2011, kl. 08.00 16.00. Beslutande Max Fredriksson Ewa Larsson Tony Mannelqvist Else Westerlund Per Vedbring

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Förvaltningshuset, Onsdagen den 7 september 2011, kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(42) Socialnämnden Helen Gavelin 100, , , Birgitta Hedsell

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(42) Socialnämnden Helen Gavelin 100, , , Birgitta Hedsell VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(42) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, torsdagen den 28 oktober 2010, kl. 08.00 08.15, 08.30 11.55, 11.57 16.07. Beslutande Katharina Hahlin Tony Mannelqvist Ewa Larsson

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Plats och tid Folkets Hus, Tisdagen den 26 april 2011, kl. 08.00-08.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed Gunilla

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(74) Socialnämnden

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(74) Socialnämnden VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(74) Plats och tid Tallbacka, f d matsalen, onsdagen den 12 december 2007, kl. 08.00 10.35, 10.43-14.07, 14.25-16.40. Beslutande Maria Kristoffersson, ordf., Åke Löfqvist,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Folkets Hus, onsdagen 8 maj 2019, kl. 15.50-16.30 Ajournering 16.05-16.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-05-18 - Folkets hus, Götetorpssalen, 13:00-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) till kl. 15:30, 58-64, 66-69 Anita

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Ingela Back, demenssjuksköterska Stefan Olsson, utvecklingsledare Catarina Ehrenstråhle, enhetschef

Ingela Back, demenssjuksköterska Stefan Olsson, utvecklingsledare Catarina Ehrenstråhle, enhetschef 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 30 januari 2008, kl 13.00 16.00 Beslutande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson (s) Ingrid Bergman

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl 13.00 15.45 ande Hans Sternbro (s), ordförande 18-27, 29-33/09 Anne-Marie Fröjdh (c),

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15) Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 20 september 2006 kl 9.00-11.45 Beslutande Lennart Andersson (s), i Leif Petersons ställe Wivi-Anne Hoffman (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

Frida Kvinnojour, Hässleholm kl. 14.00 17.35

Frida Kvinnojour, Hässleholm kl. 14.00 17.35 1 (14) Plats och tid Frida Kvinnojour, Hässleholm kl. 14.00 17.35 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Marianne Zackrisson

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.50 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Fjällgården Saxnäs, Måndagen den 3 december 2007, kl. 09.45-10.00 Beslutande Övriga deltagande Gunnar Hörnlund, ordf. Joakim Risberg Rickard Norberg Conny

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 13.00 17.15 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Socialnämnden 2004-10-20 Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 20 oktober 2004 kl 9.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Leif Peterson, ordförande (s) WiviAnne Hoffman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-11-11 1 (13) Plats och tid Kullingshemmet, Vårgårda, tisdagen den 11 november 2008, kl. 14.00-16.45 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2009-08-26 2 SN 100 Dnr 5.09 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Länsstyrelsens beslut 2009-06-04 ang ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 15.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Björkhaga Rehabiliteringscenter, Oderljungavägen 39, Perstorp kl 14.00 16.45 Före sammanträdet visar föreståndare Britt-Mari Ranstorp Björkhaga för socialnämndens ledamöter Beslutande

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, Bäcken. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s. Karin Lundberg-Bergstedt enhetschef BoF

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, Bäcken. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s. Karin Lundberg-Bergstedt enhetschef BoF PROTOKOLL 1 (23) Tid: Kl 8:00: - 13:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, Bäcken Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s Anette Lundberg, s Lars-Åke Andersson, v Gun-Britt Johansson,

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Familjecentralen, Askersund den 11 maj 2010 kl 13.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(103) Socialnämnden

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(103) Socialnämnden VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(103) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, torsdagen den 28 februari 2008, kl. 08.00 16.15, 16.20 16.50. Beslutande Maria Kristoffersson, ordf. Solveig Sundin Jonsson, kl.

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(54) Socialnämnden

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(54) Socialnämnden VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(54) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, torsdagen den 12 maj 2005, kl. 08.00 17.15. Beslutande Agneta Lindström-Berg, ordf. Bengt Ivan Lidqvist, 57-78 Marlene Mattsson, 57-78

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2010-05-27 69 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren,

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-05-25 2 SN 66 Dnr 35.11 700 Fastställande av patientsäkerhetsplan 2011 Patientsäkerhetslag (SFS 2010:659) syftar till att främja hög patientsäkerhet inom hälso- och sjukvården. Vårdgivaren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2013-01-30 Socialnämnden Plats och tid Rådhuset, Bjällerup kl 18.00 19.20 Beslutande Liliana Lindström (M), ordf Laila Olsen (S) 1-4, 6-14 Anders Olin (M) Rickard Severin Ekström

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s. Anette Lundberg

Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s. Anette Lundberg PROTOKOLL 1(21) Tid: Kl 8:30: - 15:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Bäcken Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s Anette Lundberg, s Harry Bäckström, s Lars-Åke Andersson, v Ingrid Dahlberg,

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 21 mars 2017 kl 08:30-11:35 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-04-12 1(21) Plats och tid Sessionssalen Skillingehus Kl 14.00-16.00 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s) Övriga deltagare Laila Bradling,

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Rådslaget, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Rådslaget, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Rådslaget, kommunkontoret, Storuman 2017-10-18, kl 09.00 14.45. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M) Janne Ruonala (L) Britt-Inger

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl Ingalill Jonsson (m)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl Ingalill Jonsson (m) 1(29) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-15.00 Beslutande: Övriga deltagande: Tage Björk (s), ordförande Ingalill Jonsson, (m) Åsa Lindström (s) Åsa Sjöblom (c) Lena Norgren (fp)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(58) Socialnämnden

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(58) Socialnämnden VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(58) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, torsdagen den 17 december 2009, kl. 08.00-14.25, 14.40-15.01, 15.08-16.35. Beslutande Katharina Hahlin Janet French, kl. 08.00-14.25,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-02-24 Sid 1 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 20.30 Beslutande Bertil Nilsson (M), ordförande Björn Jonasson (KD) Birgitta Olsson-Johansson

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 12-16 2 12 Delegerad beslutanderätt...4 13 Ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar m m Ersättningar till kontaktfamiljer och kontaktpersoner samt

Läs mer

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (FP), Rune Broström (SD)

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (FP), Rune Broström (SD) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, onsdagen den 14 oktober 2015, klockan 14:00-18:20 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Anna-Karin Tornemo

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 7 mars kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Liv Pettersson, V. ordförande (S) Agneta Eklund (S) Hans Karlsson (S) Märta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Plats och tid Västergården, Askersund, den 14 september 2010, kl 13.00-16.30 Beslutande Siv Ahlstrand (S), ordförande Johan Calais (S) Lennart Andersson

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Britt-Marie

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(63) Socialnämnden

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(63) Socialnämnden VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(63) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, torsdagen den 10 maj 2007, kl. 08.00 16.00, 16.20-16.55. Beslutande Maria Kristoffersson, ordf., Helen Gavelin 47, 49-66, 68-77 Solveig

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-03-26 19 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Willy Gollwitzer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-06-20 Socialnämnden 2007-05-23 4 Socialnämndens arbetsutskott 2007-05-09 4 SN 62 SN 52 SNAU 51 Dnr 76.07 754 Försörjningsstöd till kommunplacerade flyktingar där deras uppehållstillstånd

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 11 december 2007, kl. 14.00-16.20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 11 december 2007, kl. 14.00-16.20 SOCIALNÄMNDEN 2007-12-11 1(22) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 11 december 2007, kl. 14.00-16.20 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Ann-Charlotte Reventberg (m), ordförande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Ersättning till familjehem i Vårgårda kommun. Matlagning och matdistribution inom socialtjänsten i Vårgårda kommun

Ersättning till familjehem i Vårgårda kommun. Matlagning och matdistribution inom socialtjänsten i Vårgårda kommun sara rojd - Sn021210.doc Page 1 Socialnämnden 2002-12-10 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Delegationsbeslut Ersättning till familjehem i Vårgårda kommun Riktlinjer för försörjningsstöd Matlagning och matdistribution

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

VoO-chef 4 Förslag till riklinjer för fastställande av förbehållsbelopp år 2003. Ordförande 5 Information om sekretessbestämmelser

VoO-chef 4 Förslag till riklinjer för fastställande av förbehållsbelopp år 2003. Ordförande 5 Information om sekretessbestämmelser Plats och tid för sammanträdet Ånge kommun, rum Myckelmyrberget, onsdag 8 januari 2003, kl 10.00 Gruppmöten Kl 08.30 Föredragande Ärenden Upprop 1 Justering 2 Delgivning enskilt ärende VoO-chef, IFO-chef

Läs mer