SJF - Aktuellt. Marcus Nyman är tillbaka. Nr 4, 20 december 2013 årgång 10. Foto: Alf Tornberg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SJF - Aktuellt. Marcus Nyman är tillbaka. Nr 4, 20 december 2013 årgång 10. Foto: Alf Tornberg"

Transkript

1 SJF - Aktuellt Nr 4, 20 december 2013 årgång 10 Marcus Nyman är tillbaka Foto: Alf Tornberg

2 2 SJF-Aktuellt 4/2013 Å ena sidan... V Foto: Maria Bäfver ad är bäst för judon? Den frågan ställer vi oss ofta, eller borde i alla fall göra det, när vi planerar och diskuterar i klubbar, distrikt och förbund. En intressant fråga som har dykt upp igen är frågan om det generellt ska vara tillåtet för en judoka att tävla i flera åldersklasser i samma tävling. Eller som det populärt kallas; att dubblera. I seglarkretsar betyder dubblera att runda en udde eller helt enkelt att runda. I judokretsar är det flera som tycker att den betydelsen också är tillämplig hos oss i betydelsen att runda gällande regler. Men det är inte helt korrekt eftersom det i våra tävlingsbestämmelser inte explicit står att det är förbjudet att dubblera. Om man däremot anser att de angivna och gällande åldersindelningarna U11, U13, U15 o.s.v. är det som gäller kan man ju tolka dubblera som att runda bestämmelserna. Nåväl. Det som nu upprört en del, att döma av de mejl och samtal jag fått, är att det under hela året varit judoka som tävlat i tre åldersklasser i samma tävling. Att en 12-åring framgångsrikt kan tävla i U13, U15 och U18 i samma tävling och till och med komma i final i U18 ger utrymme för många funderingar och tolkningar. Å ena sidan är tävlingsarrangörer positiva till dubblering. Att förbjuda dubblering skulle innebära färre tävlande i varje kategori. Alltså dubbleras det friskt. Om man inte dubblerar kan det också innebära att man måste slå ihop viktklasser och det anser många vara mycket sämre - och orsaka fler skador - än att tävla i en högre åldersklass med motståndare i samma viktklass. Krav på judokompetens, som ju avspeglas i bältesfärg, är viktigt och att man i det avseendet har krav på tillåten lägsta bältesgrad i varje ålderskategori. Ibland hör man krav på ett dispensförfarande och klartecken från Rikstävlingskommittén för att få dubblera. Mot detta har anförts att det är den tävlandes tränare som har den största kunskapen om sin adept och alltså bör vara den som är mest lämpad att fatta beslut om dubblering. Å andra sidan kan man ju tycka att åldersindelningarna finns av en anledning. Så till exempel gäller speciella regler för U11. Först i U18 får man använda arm- och halslås. Då kan man ju fråga sig om det är lämpligt att utsätta en 12-åring för detta. Kanske borde det inte vara tillåtet att att tävla i just tre ålderskategorier i samma tävling. Vem tar ansvaret? Är dubblering till för tävlingsarrangörerna eller är det ett bra sätt att ta vara på och utveckla våra judotalanger? Vad är bäst för judon? Hajime? Foto: Kurt Durewall Alf Tornberg förbundsordförande alf.tornberg@judo.se SJF - Aktuellt SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats. Utgivningsfrekvens: fyra gånger per år. Chefredaktör och ansvarig utgivare: Alf Tornberg Redaktörer: Niklas Strandberg Eleonor Borg-Hansen Lay out: Alf Tornberg Niklas Strandberg

3 SJF-Aktuellt 4/ Veteran-VM i Abu Dahbi Text och foto: Anders Karlsson Nästan 700 judoka (696) från 56 länder deltog i det femte Veteran Judo Världsmästerskapet i Abu Dhabi. I år var det en extra inramning då tävlingen gick direkt efter Judo Grand Prix och deltagarna gynnats med samma faciliteter som för av de bästa IJF World Judo Tour tävlingarna. Peter Chudik hann knappt börja när Lennart högg som en kobra med ett svep efter 22 sekunder och nu var det klart: Först EM-mästare och nu världsmästare samma år. Sverige ställde upp med en dam, nio herrar och en domare. Årets tävling slog rekord med antalet deltagande nationer. Efter en kaotisk registrering som tog över 5 timmar fick vi äntligen se några matcher från Grand Prix tävlingen där Martin Pacek vann semifinalen efter 8 sekunder och var i final. Under första dagens tävling var det Ida Lindgren som var först upp av svenskarna som inledde med tre fina ippon och var i final mot belgiska EM-mästaren Valerie Degrijse. Men efter en jämn match fick Ida se sig besegrad med en shido - men vann ett silver. Bo Borg kom aldrig in i tävlingen, fyra förluster. Strax efter var det dags för EM-mästaren från Paris, Lennart Gustavsson som utstrålade beslutsamhet och säkerhet. Han ställdes först mot Talgat Zhamukhametov (KAZ) där ett perfekt ipponkast efter 40 sekunder avgjorde matchen. På tur stod japanen Ida Mikio Ida. Det blev en mer jämn och tuff match där Lennart hamnade i underläge med en shido. När det återstod 52 sekunder av matchen slog Lennart till med en perfekt tani-otoshi och japanen låg som en svenskfura. Sista matchen mot österrikaren Johan Thörsman, trefaldig världsmästare. Ida Lindgren, Lennart Gustavsson och Dick D Johansson. Andra dagen var det dags för Jimmy Anderssons premiär i mästerskapssammanhang där han möter kroaten Ivan Vukovic i en jämn match som går till golden score och där, påhejande av svenska klacken, kämpande till sig segern. Förlorar sedan mot Elkhan Rajabli (AZE) på ippon och får återkval mot Eric Keske (GER) men får se sig besegrad och slutar på en niondeplats. Tredje dagen inleds med att Anders Karlsson faller olyckligt efter ett försvar på kastförsök av Ibrahim Ataman (TUR) och bryter överarmen. Roine Sundberg, Anders Hellqvist och Kenneth Larsson förlorade första matchen och får inget återkval. Gunnar Trossö når återkval men förlorar mot Richard Danjoux (FRA). Eländets dag vänds till glädje när Johan Thörsman och Stig Travik (NOR) går fram på varsin halva och vi börjar hoppas på en helnordisk final, tyvärr föll Stig i en jämn match mot ryssen Valerii Chykhalov. Men Johan Thörsman i en härlig form fick till ett wazaari-kast i början av matchen som han bevakar tiden ut och VI HAR EN VÄRLSMÄSTARE TILL! Genom detta stannar lilla Sverige på en nionde plats av 56 nationer.

4 4 SJF-Aktuellt 4/2013 Svenska Judocupen och lag-sm Text: Christer Löfgren och Alf Tornberg, Foto: Alf Tornberg Lördagen den 7 december hölls Svenska Judocupen i Helsingborg. Dagen efter, söndagen den 8 var det dags för lag-sm. Helgens tävlingar i Helsingborg hade arrangerats av Helsingborgs JK. Klubben hade fått god hjälp av Ängelholms JK och Lugi. Bland funktionärerna från dessa båda klubbar kunde märkas flera judolegendarer, bland andra förre gs Anders Frick och olympiern Bertil Ström. Svenska Judocupen var en internationell tävling som också var en avslutningstävling för den svenska rankingen. Det blev fullt tryck i Idrottens Hus i Helsingborg när dagens lag-sm avgjordes. I poolsystem där alla möte alla blev det avslutningsvis en ren guldfinal på damsidan mellan Staffanstorp och SPIF. När de fyra matcherna summerades i oväsendet hade båda lagen vunnit två matcher. Det som avgjorde till SPIF:s fördel var att båda deras segrar kom på ippon, medan Staffanstorp hade en ipponseger och en seger på waza-ari. I sista matchen vann den relativt nyblivna U-23-EM-bronsmedaljören Emma Pettersson Barkeling på ippon för SPIF. Bronsmedaljerna erövrades av förra årets silvermedaljörer, Frövi. De regerande mästarinnorna, Sakura (Göteborg), fick nöja sig med en fjärde plats. På herrsidan var de regerande mästarna SPIF, med förre Europamästaren Marcus Nyman i laget, relativt överlägsna. Silvermedaljerna erövrades av Sakura och bronsmedaljerna av Frövi. Ippon. Marcus Nyman var i fin form under lag-sm. D. Lundgren bjuder C Widén på en kort luftfärd under Svenska Judocupen. Domarna samlar sig inför sin uppgift. Världsmästare pysslas om. Johan Thörsman får pannband. E Friberg (blå) leder över K. Moreau på en waza-ari när 2:42 återstår.

5 SJF-Aktuellt 4/ Under lag-sm-dagen gick också ett inofficiellt lag- SM-mix. Från början var två lag anmälda till det mästerskapet, JK National (överst till vänster) och Göteborgs JK (till höger). Men innan tävlingen skulle börja hade också SPIF anmält ett mix-lag. De kan ses stega in i matchen till vänster. Det var SPIF som även tog guldplatsen i denna tävling. SPIF lämnade alltså Helsingborg med tre svenska mästerskap; herr- och damguld och mix. På silverplats i mix kom JK National. Göteborgs JK fick lämna arenan utan medalj eftersom det bara var tre tävlande lag. Ida Lindgren, silvermedaljör på veteran-vm, skrämmer upp Frövigänget till den milda grad att Björn Nyberg är på väg att ramla av coachstolen.

6 6 SJF-Aktuellt 4/2013 Min gradering till 1 Dan Text: Charlie Bengtström, Foto: Hans Hagström Lördagen den 5 oktober var det dags för riksgradering i Frölunda JK i Göteborg där tio judoka skulle graderas. Nio skulle gå upp för första och en till 2 Dan. Undertecknand var en av dem som skulle gå upp för 1 Dan. Anmärkningsvärt var att tre av de tio deltagarna var domare som alla gick upp för en liten examen med domarpoäng; Charlie Bengtström och Magnus Ask till 1 Dan samt Sandor Magyar till andra. De tre examinatorerna var Åke Bransell, Peter Martin och Kenny Kling. Kenny Kling gjorde sitt första uppdrag som examinator. Klockan öppnade dojon och uppvärmning började snabbt för alla deltagare. Klockan 11 hälsade Peter Martin alla judoka välkomna och informerade om hur upplägget skulle vara under dagen. Vi började med första delmomentet som var randori där vi körde 4 pass totalt. Två stycken ne-waza pass och två tachi-waza pass på 3 minuter var. Jag tror jag talar för oss tre domare som var på plats att det var långt ifrån uppvärmning som det sades utan vi körde på rätt bra och var bra varma inför delmoment två som var kata. Vi fick ungefär 5 minuters vila mellan delmoment 1 och 2 och jag var först upp med min syster Tina som uke. Trots att jag var både mör och nervös så genomfördes katan med bravur där jag visade upp en liten examen på 3 serier. Direkt efter katan var det dags för delmoment 3 som var att visa sin egen judo och det var precis det jag gjorde i ett par minuter där min syster flög som den bra uke hon var. Efter detta tackade vi för oss och efter ett par minuters överläggning blev jag framkallad och meddelad att jag klarat min gradering. Samma upplägg följande de andra deltagarna utom för Magnus Ask som inte fick något besked förrän i slutet av dagen. Efter att alla deltagare var klara med sin gradering ställde samtliga upp för diplomutdelning och av de 10 som kom för att graderas klarade sig 9 av dessa och samtliga domare klarade sin gradering. Mina reflektioner efter graderingen var att upplägget var bra, enkelt och konkret. Möjligt att man kunde köra ytterligare ett pass både i ne-waza och tachi-waza så att man kunde få mer tid att visa sin judo men jag tror majoriteten tyckte att det var lagom som det var. Något som var positivt som jag vet inte alltid har varit så är att man meddelade direkt efter delmoment 3 om man klarat sig eller inte för att på det sättet undvika att stå tillsammans med alla och känna skam och besvikelse medan de andra får sina diplom med ett stort leende vid sidan av detta. Fortsätt på detta vis, tycker jag.

7 SJF-Aktuellt 4/2013 7

8 8 SJF-Aktuellt 4/2013 Riksgradering i Hägersten Text och Foto: Alf Tornberg Söndagen den 15 december hölls riksgradering i SPIF:s dojo i Hägersten. 21 judoka testades till 1, 2, 3 och 5 Dan. Alla klarde sig. Examinatorer vid graderingen var Åke Bransell, Kjell Ingemansson och Hans Eling. Även förbundsordföranden var närvarande. Förbundsstyrelsens kontaktperson för Riksgraderingskommittén, Johnnie Daniels, hade samlat kommitténs nya ledamöter, Peter Nyvall, Markku Pihl och Kenny Kling att delta vid graderingen. Momenten som testades var tachi waza- och ne waza randori, kata och uppvisning av egen judo och favoritteknik. De som graderades var: Till 1 Dan: Apiwat Thinnok, Charles Widén, Hanna Flaten Härnvall, Linnéa Ekberg, Linus Wiik, Klara Mattsson, Moustafa Abu-Ramadan, Rasmus Deckart, Joel Mankowitz, Fredrik Viksten, Jenny Cederborg, Erica Fridman, Patrik Svelander, Therése Lindberg, Fredrik Wanzlius, Jakob Bitici ochjeanette Karoui. Till 2 Dan: Christian Lemon och Joakim Turstam. Till 3 Dan: Ulf Erling. Till 5 Dan: Marko Ahola. Marko Ahola i ett besvärligt läge under test i Ne Waza randori. När han väl vecklat ut sig kunde han så småningom hämta sitt diplom för 5 Dan. Moustafa Abu-Ramadan gjorde mycket bra ifrån sig vid graderingen. Foto: Christer Cederborg

9 SJF-Aktuellt 4/ Tävlingsframgångar EM-guld till Nicolina Nicolina Pernheim med sin assistent Michelle Parzanese. Foto: Martin Pernheim Nicolina tog EM guld i Eger i Ungern på det största EM:et någonsin med 158 deltagare från 23 länder. Nicolina tog fyra raka segrar. Hon var regerande Europamästaremästare, då hon vann både 2009 och Att hon nu tar hem EM-titeln för tredje gången är en otrolig bedrift av henne. Martin Pernheim GP-bons till bröderna Pacek Robin Pacek, Kristianstad, infriade förväntningarna i -81 kg i Sydkorea Grand Prix och vann mot Chi Hang Wu, Hong Kong, på ippon med ett armlås. Bronsatchen mot Alexios Ntanatsidis, Grekland vann Robin. Brodern Martin Pacek vann sin bronsmatch mot Kyle Reyes från Kanada. Christer Löfgren Robin Pacek Foto: Alf Tornberg Semifinal för Martin Pacek i Tokyo Efter åttondelsfinalen i VM i augusti har Martin Pacek, Kristianstad, visat att han vill vara med och slåss om medaljer på de största turneringarna i -100 kg. Under helgen 30 november-1 december var det dags för den fjärde och sista Grand Slam-turneringen för året, och det som vanligt i Tokyo. Pacek, som inför turneringen var elva på världsrankingen och fjärdeseedad i Tokyo, stod över första omgången, och inledde mot Yousef Alenezi, Kuwait. En match som han skulle vinna, och även vann med ippon på en fasthållning. I semifinalen väntade förstaseedade världstrean Lukas Krpalek, Tjeckien. En match där Martin hade tre shido och Krpalek två när slutsignalen gick. För Pacek återstod bronsmedaljmatch mot världsfemman Cyrille Maret, Frankrike. Återigen en repris från Paris där de två möttes i bronsmatchen. Återigen blev det precis som då en förlust för Pacek, men det blev jämnare än i Paris. En waza-ari avgjorde denna gång. Summerat en mycket stark insats av Martin Pacek, som också tog honom upp på tio-i-topp på världsrankingen. Christer Löfgren Anna Bernholm och Mia Hermansson i bronsfinal i Grad Prix i Sydkorea Det tredje och sista stoppet på landslagets Asien-turné ägde rum på ön Jeju i Sydkorea. Och vilken förstadag det blev, vi fick se en helsvensk bronsmatch i damernas 63 kg mellan Anna Bernholm, Frövi, och Mia Hermansson. Det blev precis som väntat full fart, en utmärkande egenskap hos båda två är att de tänker offensivt och vågar attackera och försöka, och även om de känner varandra väl så blev det ständiga attacker, där Bernholm oftast var lite före och hade mer spets på attackerna. Hermansson blev varnad för att kliva utanför mattan två gånger. Bernholm fick en yuko för..jodå..ko-uchi gari. Då var det dags för Hermansson att få en yuko på en riktigt stark tani-otoshi. Det var ytterst nära en högre poäng och ledning, men Martin Pacek Foto: Alf Tornberg Bernholm lyckades vrida sig tillräckligt. Närmare än så kom inte Hermansson och Bernholm tog sin andra GP-bronsmedalj. Christer Löfgren Anna Bernholm Foto: Alf Tornberg Mia Hermansson Foto: Alf Tornberg

10 10 SJF-Aktuellt 4/2013 En förmiddag för instruktörer Text och Foto: Niklas Strandberg Lördagen den 16 november samlades ett trettiotal instruktörer i Göteborgsregionen för att under en förmiddag dela erfarenheter. Göteborgs Judoförbund inbjöd alla instruktörer, tränare oavsett kunskap, judograd eller erfarenhet till en förmiddag i Frölunda Judoklubbs lokaler. På plats fanns flertalet av judoklubbar kring Göteborg samt två deltagare från Varbergs Judoklubb. En förmiddag går fort när man tränar judo tillsammans. Alla deltagare var mycket nöjda med det som Kenny, Roger och Linda presenterade för dem. Avslutningsvis utvärderades träffen och önskemål om teman på kommande träffar togs upp och skrev ner. Alla gick hem med sina nya erfarenheter kring ashi waza. Göteborgs Judoförbunds utbildningsgrupp var på plats med Roger Svedberg 4 Dan, Kenny Kling 4 Dan och Linda Pettersson 3 Dan för att tillsammans med gruppen fördjupa sig i ashi waza (bentekniker). Målet med dagens träff var Att kunna genomföra effektiv ashi waza i randori-situation. Kenny Kling började med att samtala om vad som skall finnas med oavsett vad för teknik som utförs, för att skapa en form av träningsmotivation: * Vilja * Balans * Riktning * Rörelse * Moment, tajming * Snabbhet * Styrka Kenny Kling utövar ashi waza med hjälp av en ärtpåse. David Hedqvist från JK Budo tar emot. Johanna Wendesten, Daniela Gripenby och Gustav Grönqvist från Judoklubben Jinkei lyssnar och inspireras. Alla deltagare fick sedan en uppsjö av flertalet tips på ashi waza övningar. Något som föll många i smaken var Lattjolajban-lådan som var medtagen från JK Budo. I den fick vi bland annat öva på bensvep med hjälp av ärtpåsar. Genom att lägga ärtpåsen på mattan och sedan svepa med insidan av sin fot genom antingen koner eller ukes bredbenta ben skapar övningen träningslust. Samtliga deltagare på coachseminarium II. Foto: Robert Björner

11 SJF-Aktuellt Dvärby 5:a i Grand Prix, Sydkorea VM-femman Joakim Dvärby, SPIF, imponerade i -90kg. Dvärby, fjäredseedad, inledde med seger mot ryske Alexander Roslyakov. En yuko på kastet seoi nage räckte för Dvärby i den mycket jämna matchen. I åttondelen mötte han sydkoreanen Dae-Bong Kang, och återigen blev seoi nage avgörande, men denna gång blev kastet bättre och gav ippon. Semifinalen blev en repris på bronsmatchen i VM, motståndare då som nu storstjärnan och förstaseedade Ilias Iliadis, Grekland. Ipponseger för Iliadis förde Dvärby till bronsmatch. Bronsmatchen gick mot Takeshi Sugahara, Japan. Sugahara hade tur att det dröjde ända till halva matchen innan han drog på sig sin första varning, det var Dvärby som stod för i Efterlysningen om skribenter... Vi söker er som tycker om att skriva och även besitter en viss stilistisk förmåga. Förbundets informationsgrupp arbetar bland annat med SJF-Aktuellt och där behövs förstärkning. Tidningen växer och vi vill ha fler artiklar och reportage från verksamheten. Vi behöver några som kan leta reda på vad som händer ute i Judosverige och skriva om det. Joakim Dvärby Foto: Alf Tornberg princip allt i attackväg, även om det inte blev särskilt farligt. Minuten senare shido för Dvärby pga negativ greppning. Med 20 sekunder kvar och likaläge, hittade Sugahara rätt, yuko på uchimata. Dvärby får nöja sig med en femteplats, precis som på VM. Christer Löfgren...till SJF-Aktuellt i förra numret gav inget resultat! Inte en enda person hörde av sig och var intresserad av att medverka. Därför kommer efterlysningen i repris: Vi är övertygade om att det bland över judoutövare finns många som kan skriva och som kanske även arbetar med media. Alltså; ni som kan tänka er vara SJF-Aktuellts korrespondenter ute i landet hör av er till: alf.tornberg@judo.se God Jul och Gott Nytt År önskar Förbundsstyrelsen och Kansliet Tipsa redaktionen Vad vill du läsa om i nästa SJF- Aktuellt? Är det någon speciell person du vill läsa om, en klubb eller något annat? Sänd ett mejl till följande adress: sjfaktuellt@judo.se Vill ni sända in ett eget material går det också bra. Läs då noga rutan här under om vad som krävs av det material ni sänder in. Läs speciellt vad som krävs av bilderna. Detta krävs när man lämnar text och bild till SJF-Aktuellt. Vi vill ha mycket material om vad som händer i klubbarna. Det kommer också en del material och det är viktigt att kunna dokumentera vad som händer i Judosverige. Några saker som är viktiga att tänka på när man lämnar material: Bilder: - Lägg inga bilder i Word-dokument. - Sänd bild i jpg-format. Aldrig mindre än 1 MB. - Ange alltid fotografens namn. - Ange för- och efternamn på dem som finns på bilden. Texter: - Sänd texten i Word-dokument utan formateringer, tabeller, linjer och rutmönster. - Ange alltid datum för händelser som beskrivs och var händelsen äger rum. Sänd materialet till: sjfaktuellt@judo.se Saknar du information......om någon speciell fråga? Tveka då inte att ta kontakt med någon i förbundsstyrelsen eller någon i kommittéerna, projekten eller arbetsgrupperna. Kontaktuppgifter hittar du på hemsidan.

12 STOLT SPONSOR AV SVENSKA JUDOFÖRBUNDET Är du redan klubbkund får du 35% rabatt på våra nybörjardräkter! Är du inte klubbkund? Bli det meddetsamma, så din klubb också får alla klubbfördelar. Kontakta eller ring Med klubbavtal kan du logga in på vår klubbwebbshop. Där ser du klubbens nettopriser och kan beställa 24/7. Lägg din beställning efter träningen på kvällen, vi skickar den nästa dag. Testa landslagsdräkten! Bläddra i våra kataloger på JUDO Specialpris t.o.m. 30/11. NU1190:- För att utnyttja erbjudandet eller registrera din klubb kontaktar du vår klubbservice på klubbservice@sbisport.se eller ring SBI Sport AB Staffanstorpsvägen ARLÖV Tel: Fax: info@sbisport.se order@sbisport.se Specialpriset gäller t.o.m. den 30 November Med reservation för eventuella tryckfel och prisändringar.

13 30 SJF-Aktuellt 2/2013 SJF-Aktuellt 4/ Res med SJ och få judorabatt SJF och klubbarna har 20-25% rabatt på enskilda resor i 1 och 2 klass. Ansvarig person för varje klubb måste först: 1. Gå in på klicka på affärsresa, sedan på SJ Biz och därefter på ansökan om SJ Biz 2. Ha klubbens organisationsnummer i beredskap. (Sök sådant nummer för ideell förening från Skatteverket om klubben inte redan har ett sådant.) 3. Fyll i ansökningsblanketten och sänd till SJ 4. Klubben får därefter ett avtal och ett kundnummer OBSERVERA: Klubben måste först teckna ett avtal med SJ innan någon i klubben kan beställa en rabatterad resa. Bo på Scandic med judorabatt Svenska Judoförbundet 2013 Avtalskod: D När du bokar logi eller konferens uppge då alltid er avtalskod. Ni har rabatt på boende och konferens hos oss på Scandic. Bokning av individuell logi Boka via hotellet eller direkt på Konferensrabatter 30% Rabatt på dags/kvällspaket 50% Rabatt på lokalhyra 20% Rabatt på förbeställd mat och dryck Bokning av grupp och konferens Scandic Grupp- & Konferensbokning: Telefon: Epost: meeting.group.se@scandichotels.com Eller skicka en förfrågan på Samtliga priser i mån av tillgång. SPORTKORTET Sporkortet riktar sig till dig som är ledare inom breddidrotten. Byt det hårda golvet mot mjuka hotellsängar. - Sov och ät bättre, prestera bättre! På scandichotels.se/sport kan du läsa mer om kortet samt våra nya menyer för våra aktiva gäster

Stockholms Judoförbund informerar

Stockholms Judoförbund informerar Stockholms Judoförbund informerar Gör som Ekerö JK Den 10 januari kommer Ekerö JK att ha ett arbetsseminarium med sin klubbstyrelse då man går igenom Stockholms Judoförbunds nya Mål och visionen 2015,

Läs mer

Stockholms Judoförbund informerar Infobrev

Stockholms Judoförbund informerar Infobrev Stockholms Judoförbund informerar Infobrev 1-2 2017 Sätt upp eller maila ut Stockholms judoförbund har under det senaste året givit ut infoblad som detta för att informera om händelser och viktiga meddelanden

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Anders Frick är ny generalsekreterare vid Svenska Judoförbundet från den 1 maj. EM i Lissabon

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Anders Frick är ny generalsekreterare vid Svenska Judoförbundet från den 1 maj. EM i Lissabon SJF - Aktuellt Nr 4, 27 april 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Anders Frick är ny generalsekreterare vid Svenska Judoförbundet från den 1 maj Foto: Alf Tornberg Ny GS & katakurs Sidan 2 EM i Lissabon

Läs mer

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland Grimmen 2011 Vänorts besök och Judo tävling Tyskland 2-4 December 2011 Grimmen 2011, Sida!1 Nya vänner i Grimmen! Vänortsbesök Tidigt i våras damp det ner ett mail ifrån en Ralf Päplow ifrån Judoklubben

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Otto Szavuly (t.h.) utför en ko-soto-gari på Robin Nicklasson vid Jinkei Cup i Göteborg

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Otto Szavuly (t.h.) utför en ko-soto-gari på Robin Nicklasson vid Jinkei Cup i Göteborg SJF - Aktuellt Nr 7, 20 maj 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Otto Szavuly (t.h.) utför en ko-soto-gari på Robin Nicklasson vid Jinkei Cup i Göteborg Foto: Alf Tornberg JK Jinkei arrangerade tekniktävling

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Förbundskassören Kent Andersson redovisade SJF:s ekonomi på årsmötet.

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Förbundskassören Kent Andersson redovisade SJF:s ekonomi på årsmötet. SJF - Aktuellt Nr 3, 21 mars 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Förbundskassören Kent Andersson redovisade SJF:s ekonomi på årsmötet. Foto: Alf Tornberg Årsmötet 2008 Sidan 2 och 3 Zongraderingar Sidan

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Klubbtränarutbildning i Kristianstad. Sidan 5

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Klubbtränarutbildning i Kristianstad. Sidan 5 SJF - Aktuellt Nr 6, 20 mars 2007 Redaktör: alf.tornberg@judo.se John Halland motionerar vid förbundets årsmöte. Foto: Alf Tornberg Årsmötet den 18 mars Sidorna 2 & 3 Klubbtränarutbildning i Kristianstad

Läs mer

Svenska Judoförbundet gratulerar Karl Wöst på 70 årsdagen Kalle är en av svensk judos största profiler som startade med judo redan på 50-talet, han har varit ordförande i flera omgångar för Svenska Judoförbundet.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Lindome judoklubb. Verksamhetsåret 2009

Verksamhetsberättelse för Lindome judoklubb. Verksamhetsåret 2009 Verksamhetsberättelse för Lindome judoklubb Verksamhetsåret 2009 Innehållsförteckning: 1. Styrelsens sammansättning 2. Medlemmar 3. Distriktsrepresentation 4. Lokaler 5. Träningsaktivitet 6. Gympingverksamhet

Läs mer

MARCUS NYMAN. Världscupvinst i Düsseldorf. Business. Nya J4L-events. Europacupen. Brons i Havanna

MARCUS NYMAN. Världscupvinst i Düsseldorf. Business. Nya J4L-events. Europacupen. Brons i Havanna MARCUS NYMAN Världscupvinst i Düsseldorf Business Brons i Havanna Mia Hermansson inledde OS-året 2016 med en bronsmedalj på Grand Prix i Havanna Europacupen Sportsliga framgångar för svenska juniorer på

Läs mer

Alla deltagare i U9, U11, U13 och U15 ska väga in i judobyxor och t-shirt och ska klara vikten med kläderna på. Inga avdrag görs.

Alla deltagare i U9, U11, U13 och U15 ska väga in i judobyxor och t-shirt och ska klara vikten med kläderna på. Inga avdrag görs. Inbjudan till Södra Judo Open 2 och JUDO4LIFE WEEKEND TÄVLING: LÖRDAG 21 APRIL 2018 i HANINGE Tävlingsplats: Torvalla Sporthall i Haninge, strax söder om Stockholm. Dalarövägen 66. Invägning: Fredag 20/4:

Läs mer

Rapport VM i Rio de Janeiro 26-31 augusti 2013.

Rapport VM i Rio de Janeiro 26-31 augusti 2013. Rapport VM i Rio de Janeiro 26-31 augusti 2013. Den 29:e upplagan av Judo VM arrangerades i det exotiska Rio de Janeiro med 673 deltagare från hela 123 nationer. Sverige ställde upp med den största truppen

Läs mer

info Vägen till St. Petersburg Ledare: Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2014

info Vägen till St. Petersburg Ledare: Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2014 RDK Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2014 info Joakim Lindberg dömer tillsammans med sin mentor Dick D. Johansson på Irish Open 2006 Ledare: Vägen till St. Petersburg Resan mot St Petersburg började

Läs mer

NYHETSBREV EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST VAD HAR TEAM CONTEST FÖR VISION OCH SYFTE?

NYHETSBREV EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST VAD HAR TEAM CONTEST FÖR VISION OCH SYFTE? NYHETSBREV ÅRG ÅNG 1, NUM ME R 1 2012-01-12 I DET HÄR NUMRET: PRESENTATION AV TEAM CONTEST MARCUS NYMAN 3 2 EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST Team Contest har redan i starten av sitt andra verksamhetsår

Läs mer

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Text: Swavek Dydiszko Foto: Swavek Dydiszko, Jerzy Jedut, Katarzyna Rozwodowska Det 25:e senior och 16:e junior Europamästerskapen i Taekwon-Do ITF

Läs mer

JudoSM Ryahallen,Borås D+78

JudoSM Ryahallen,Borås D+78 JudoSM -- Ryahallen,Borås D+ Tävlande Nr Grad Klubb Evelina SVENNINGSSON.dan JK National Sabine BONITZ.kyu Göteborgs JK Matcherna Evelina SVENNINGSSON Sabine BONITZ - : Evelina SVENNINGSSON Sabine BONITZ

Läs mer

MARTIN PACEK. på toppen av pallen i Tbilisi. Business. Två finaler i rad. Årets klubb Riksfortbildning. Michail Tonkonogi, professor,

MARTIN PACEK. på toppen av pallen i Tbilisi. Business. Två finaler i rad. Årets klubb Riksfortbildning. Michail Tonkonogi, professor, MARTIN PACEK på toppen av pallen i Tbilisi Business Två finaler i rad Marcus Nyman nådde till final i Tbilisi, precis som i Düsseldorf, men fick nöja sig med silver. Årets klubb 2015 Wemmenhögs Budoklubb

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén PROTOKOLL fört vid Riksdomarkonferensen på Scandic i Lund den 6 september 7 september 2014 Konferensledning: Dick D. Johansson (DDJ), Christer Löfgren (CL), Mario

Läs mer

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017 www.itfsverige.se Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / 20-23 april 2017 Söndag 23 april kl. 17.45 Landslagstränare Arto Alahäivälä rapporterar från dagens tävlingar: Bloggen uppdateras av: Petra Dydiszko

Läs mer

Redaktör:

Redaktör: SJF - Aktuellt Nr 16, 24 oktober 2007 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Eleven Maria Bäfver får instruktioner av tränaren Ebba Wallhult om rätt grepp på uke Nadja Sjöström. Aspiranttränarutbildning i Nässjö

Läs mer

Svenska Judoförbundet Valberedningen 2016-01-30

Svenska Judoförbundet Valberedningen 2016-01-30 Inför årsmötet i Svenska Judoförbundet den 5 mars 2016 Valberedningen har under året följt styrelsens arbete och har haft kontakt vid flera tillfällen med de olika styrelsemedlemmarna. Vår bedömning är

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Korpehôla Judoklubb

Verksamhetsberättelse 2014 Korpehôla Judoklubb Verksamhetsberättelse 2014 Korpehôla Judoklubb Ännu ett träningsår är till ända. Ett år fyllt av många träningspass där flera medlemmar har utvecklat sin personliga judo. Året har gett möjlighet att se

Läs mer

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem.

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem. Geråscupen 2010 Denna strålande höstdag 9 oktober drog våra brottare österut för ännu en kamp i den ädla sporten brottning. Vi möttes några timmar efter skymningen vid Geråshallen. Solen sken som den bästa

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén PROTOKOLL fört vid Riksdomarkonferensen på Scandic Hotell i Borås den 1 2 september 2012 Konferensledning: Dick D. Johansson (DDJ), Christer Löfgren (CL), Mario

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Veteran-EM-laget som blev historiskt. Foto: Ronny Gustafsson. Kata World Cup i Paris Sidan 2-3 Sidan 3

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Veteran-EM-laget som blev historiskt. Foto: Ronny Gustafsson. Kata World Cup i Paris Sidan 2-3 Sidan 3 SJF - Aktuellt Nr 13, 1 december 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Historisk bronsmedalj Historiskt EM-brons till Sverige Veteran-EM-laget som blev historiskt. Foto: Ronny Gustafsson Första Hjälptränarutbildningen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015 www.itfsverige.se Europamästerskapen Glasgow, Skottland / 22-25 oktober 2015 Bloggen skrivs av: Petra Dydiszko Söndag 25 oktober kl. 19.20 "Äntligen kom den efterlängtade medaljen. Damlaget kämpade stenhårt

Läs mer

SJF - Aktuellt. Nr 3, november 2014 årgång 11. Succé för SWOP Joakim Dvärby och Viktor Carlsson i bronsfinal i SWOP.

SJF - Aktuellt. Nr 3, november 2014 årgång 11. Succé för SWOP Joakim Dvärby och Viktor Carlsson i bronsfinal i SWOP. SJF - Aktuellt Nr 3, november 2014 årgång 11 Succé för SWOP Joakim Dvärby och Viktor Carlsson i bronsfinal i SWOP. Foto Alf Tornberg 2 SJF-Aktuellt 3/2014 På rätt väg Foto: Maria Bäfver I skrivande stund

Läs mer

SM Kanotpolo 3-4 juli i Sundsvall

SM Kanotpolo 3-4 juli i Sundsvall SM Kanotpolo 3-4 juli i Sundsvall Kanotpolo - Actionmatcher med stor dramatik! Tacklingar är tillåtet! Två lag, två mål, en boll, allt spelas i vattnet, dessutom med både kajak och paddel samt mycket fysik!

Läs mer

GRADERINGSHÄFTE Kyu grader

GRADERINGSHÄFTE Kyu grader GRADERINGSHÄFTE Kyu grader Gällande från 2015-01-01 Allmänna bestämmelser Du skall vara medlem i Varbergs Judoklubb och därmed även Svenska Judoförbundet. Du skall ha betalt den fastställda graderingsavgiften,

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Veteranvärldsmästare. Eva Johansson, Johan Thörsman och Carin F Hamnlund. Foto: Dick D. Johansson

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Veteranvärldsmästare. Eva Johansson, Johan Thörsman och Carin F Hamnlund. Foto: Dick D. Johansson SJF - Aktuellt Nr 7, 10 juni 2009, version 2 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Tre nya världsmästare Veteranvärldsmästare. Eva Johansson, Johan Thörsman och Carin F Hamnlund. Foto: Dick D. Johansson En mäktig

Läs mer

Linköpings Resultatbörsen 2002 2002-11-23 Orienteringsklubb

Linköpings Resultatbörsen 2002 2002-11-23 Orienteringsklubb Så är ännu en tävlingssäsong till ända och som brukligt är kommer här årets utgåva av Resultatbörsen från Tävlingskommittén. Då detta är mitt första år som ansvarig för dessa sammanställningar, hoppas

Läs mer

DIVISIONER OCH KLASSER DIVISION VIT GUL GRÖN BLÅ/RÖD. 9kup-1 till 9kup-2 8kup-1 till 7kup-2 6kup-1 till 5kup-2 4kup-1 till 1kup-2

DIVISIONER OCH KLASSER DIVISION VIT GUL GRÖN BLÅ/RÖD. 9kup-1 till 9kup-2 8kup-1 till 7kup-2 6kup-1 till 5kup-2 4kup-1 till 1kup-2 SWEDISH ITF OPEN 2015 Ljungby Taekwon-Do Klubb välkommnar alla klubbar i Sverige till en tävling för Yngre Miniorer, Miniorer, Kadetter,Yngre Juniorer, Juniorer och Seniorer den 15 november 2015 i Sunnerbohallen

Läs mer

WSKA World Shotokan Championship 22-23 September 2007/ BYDGOSZCZ POLEN

WSKA World Shotokan Championship 22-23 September 2007/ BYDGOSZCZ POLEN WSKA World Shotokan Championship 22-23 September 2007/ BYDGOSZCZ POLEN Fredagen den 21 September åkte en stor svensk trupp med buss och båt till Polen för att delta på Shotokan VM. Truppen bestod av: Juniorer:

Läs mer

Verksamhetsberättelse för. Epic Training Center

Verksamhetsberättelse för. Epic Training Center Verksamhetsberättelse för Epic Training Center 2011 Styrelsen Styrelsen har bestått under verksamhetsåret av följande personer: Ordförande: Per Hellqvist V. ordf: Ulf Säreborn t om 25/5 Peter Lenberg from

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober

Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober Sida 1 av 5 Vänner, Inom kort får vi lägga ännu en framgångsrik säsong bakom oss. Men inte riktigt än, det finns fortfarande mycket

Läs mer

Europamästerskap 2006

Europamästerskap 2006 Europamästerskap 2006 Constanta, Rumänien 12-14 maj 2006 Av: Swavek Dydiszko landslagstränare och coach Den svenska truppen till EM 2006. Stående från vänster: Örjan Eriksson (domare), Robert Andersson

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 1 Funktionärer 2011 Styrelsen för IK Södra 2011 Ordförande: Gustav Fagerberg Kassör: Tommy Engström Vice ordförande: Björn Nyberg Sekreterare: Marcus Elfver Ledamot: Ann Löf

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se

Redaktör: alf.tornberg@judo.se SJF - Aktuellt Nr 9, 14 juli 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Nyblivna mästare. Världsmästaren Johan Thörsman (Foto: Olle Edeklev) och Europamästarinnan Emma Barkeling (Foto: Dick D. Johansson). Johan

Läs mer

Kadett och Junior SM i Östersund

Kadett och Junior SM i Östersund JANUARI 2015 SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING Kadett och Junior SM i Östersund Sista helgen i januari avgjordes kadett och junior SM i jämtländska Östersund. Vi åkte tåg dit på fredagen och det kändes som

Läs mer

Svenska Judoförbundet Tävlingskommittén Direkt återkval 16 deltagare

Svenska Judoförbundet Tävlingskommittén Direkt återkval 16 deltagare Direkt återkval 16 deltagare Tävling: Viktklass: Datum: Matchtid: Nr Namn Grad Klubb 1 1 9 13 5 2 13 3 3 11 14 7 4 15 27 2 5 1:a 10 15 6 6 14 4 7 12 16 8 8 16 Återkval: (1) Resultat: 9 (2) 17 1:a (14)

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2013 Styrelsen för Stockholmspolisens IF Judoklubb, avger följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013.

Verksamhetsberättelse år 2013 Styrelsen för Stockholmspolisens IF Judoklubb, avger följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013. Verksamhetsberättelse år 2013 Styrelsen för Stockholmspolisens IF Judoklubb, avger följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013. Styrelsen Styrelsen har haft följande sammansättning: Ordförande:

Läs mer

Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4

Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4 Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4 Fredag 17 Juni Fri träning Dags för ännu ett race och även denna gången så hängde en dålig väderprognos över helgen, SMHI har lovat regn varje tävling såhär långt denna

Läs mer

Månadsbrev - Järfälla konstsim

Månadsbrev - Järfälla konstsim Månadsbrev - Järfälla konstsim JUNI Sommaruppvisning Junior SM & SM Junior EM Månadsbrev Vårterminen har lidit mot sitt slut och det är nu äntligen dags för sommar! Vi hoppas att alla har haft en härlig

Läs mer

Ett stort tack till dig och ditt företag som har stöttat och gett mig möjlighet att utvecklas och prestera under säsongen 2012.

Ett stort tack till dig och ditt företag som har stöttat och gett mig möjlighet att utvecklas och prestera under säsongen 2012. Ett stort tack till dig och ditt företag som har stöttat och gett mig möjlighet att utvecklas och prestera under säsongen 2012. Min säsong 2012 Jag skulle vilja säga att min säsong har varit helt fantastisk.

Läs mer

Stockholms Judoförbund informerar Infobrev

Stockholms Judoförbund informerar Infobrev Stockholms Judoförbund informerar Infobrev 2 2018 Sätt upp eller maila ut Stockholms judoförbund har under det senaste året givit ut infoblad som detta för att informera om händelser och viktiga meddelanden

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Europamästare Marcus Nyman. samlar OS-poäng. Sveriges förste europamästare i judo, Marcus Nyman

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Europamästare Marcus Nyman. samlar OS-poäng. Sveriges förste europamästare i judo, Marcus Nyman SJF - Aktuellt Nr 2, 25 maj 2010 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Europamästare Marcus Nyman samlar OS-poäng Sveriges förste europamästare i judo, Marcus Nyman Foto: Nikos Iliadis Marcus Nyman plockar OS-poäng

Läs mer

1. FORMALIA. BC informerade även att det nätverk inom RF som hon är projektledare för kommer att ha ett möte i augusti.

1. FORMALIA. BC informerade även att det nätverk inom RF som hon är projektledare för kommer att ha ett möte i augusti. Protokoll från Svenska Judoförbundet FS-möte nr 5 påbörjat den 16-17 juni 2007 i Borås, på Hotel Scandic Plaza, och avslutat vid telefonmöte den 20 juni 2007 Tider : kl 13-16.45 den 16 juni, kl 9-13 den

Läs mer

SJF - Aktuellt. Leif Karlsson, 72-6 Dan. Nr 1, 4 april 2012 årg. 9 Redaktör: alf.tornberg@judo.se

SJF - Aktuellt. Leif Karlsson, 72-6 Dan. Nr 1, 4 april 2012 årg. 9 Redaktör: alf.tornberg@judo.se SJF - Aktuellt Nr 1, 4 april 2012 årg. 9 Redaktör: alf.tornberg@judo.se SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats Leif Karlsson, 72-6

Läs mer

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 STYRELSEN har under verksamhetsåret haft följande sammansättning: Ronnie Rosberg. Ordförande Klara Svensson. Sekreterare Thomas Lundin.

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

KRISTIANSTAD JUDOKLUBB

KRISTIANSTAD JUDOKLUBB GRADERINGSBESTÄMMELSER FÖR KRISTIANSTAD JUDOKLUBB 2008-2010 Antagna den 7/12-07 4 Kyu Orange Bälte Bryggerigatan 24 291 59 Kristianstad Tel: 044-101695 Fax: 044-125072 www.kristianstadjudo.se Graderingsbestämmelser

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

Södermanlands Parasportförbund tillsammans med föreningar Friidrotten 7 oktober Rullstolsinnebandy oktober El-hockey 6 oktober

Södermanlands Parasportförbund tillsammans med föreningar Friidrotten 7 oktober Rullstolsinnebandy oktober El-hockey 6 oktober Södermanlands Parasportförbund tillsammans med föreningar arrangerar Tunaspelen för paraidrottare den 6 7 och 13 14 oktober Eskilstuna. Det här är en tävling som lockar många deltagare ifrån stor del av

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 17, 2013 Datum och tid: Torsdag 2013-12- 19, kl 19.00 21.00 Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT Kassör: Kent M Andersson KA Ledamöter: Johnnie Daniels

Läs mer

INBJUDAN GOTHENBURG JUDO OPEN

INBJUDAN GOTHENBURG JUDO OPEN INBJUDAN GOTHENBURG JUDO OPEN 20-21 OKTOBER 2018 GÖTEBORGS JUDOFÖRBUND För fjärde året i rad bjuder vi in till Gothenburg Judo Open med ett efterföljande läger på Prioritet Serneke Arena Arrangemanget

Läs mer

1. Regerande svensk mästare i den aktuella klassen och om denne tackar nej går platsen till finalmotståndaren.

1. Regerande svensk mästare i den aktuella klassen och om denne tackar nej går platsen till finalmotståndaren. Fyra olika vägar till en SM-plats 1. Regerande svensk mästare i den aktuella klassen och om denne tackar nej går platsen till finalmotståndaren. 2. Vinnaren av den nationella ligan JFL i den klassen. 3.

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Riksfortbildning Riksrandori Sidan 2-4

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Riksfortbildning Riksrandori Sidan 2-4 SJF - Aktuellt Nr 8, 24 juli 2009 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Tre veckor i Japan för judolandslaget. Foto: Jakob Reinius Landslaget i Japan Dag Simmingskiöld ny ordförande i RTK Nicolina ny världsmästare

Läs mer

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra Vårkänslor Nu har väl ändå sista snön rasat ut, eller? Nu vill i alla fall jag och kaninerna ha vår, sol och värme! Våren bjuder på en mängd aktiviteter i klubben, några av dem kan du se mer av längre

Läs mer

2012-12-23 God Jul & Gott Nytt År...önskar Oskarshamns Schacksällskap alla medlemmar och alla som stöttat föreningen under det gångna året.

2012-12-23 God Jul & Gott Nytt År...önskar Oskarshamns Schacksällskap alla medlemmar och alla som stöttat föreningen under det gångna året. 2012-12-23 God Jul & Gott Nytt År...önskar Oskarshamns Schacksällskap alla medlemmar och alla som stöttat föreningen under det gångna året. 2012-12-20 KM i blixt Den 20 december var det julavslutning på

Läs mer

SJF - Aktuellt. Nr 3, 4 november 2013 årgång 10. Joakim Dvärby nådde bronsfinalen i VM i Rio de Janeiro.

SJF - Aktuellt. Nr 3, 4 november 2013 årgång 10. Joakim Dvärby nådde bronsfinalen i VM i Rio de Janeiro. SJF - Aktuellt Nr 3, 4 november 2013 årgång 10 Joakim Dvärby nådde bronsfinalen i VM i Rio de Janeiro. Foto: Alf Tornberg 2 SJF-Aktuellt 3/2013 S Foto: Maria Bäfver å var det åter dags för ett nytt, fullmatat

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2004

Verksamhetsberättelse år 2004 Verksamhetsberättelse år 2004 År 2004 var ett händelserikt år för Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion regionalt, nationellt och internationellt. Styrelse ITF sektionens styrelse för år 2004 hade följande

Läs mer

SJF - Aktuellt. Nr 3, 5 november 2011. Jean-Paul Ramillon och Nuno Delgado. Toppinstruktörer på Riksfortbildningen. Foto: Alf Tornberg.

SJF - Aktuellt. Nr 3, 5 november 2011. Jean-Paul Ramillon och Nuno Delgado. Toppinstruktörer på Riksfortbildningen. Foto: Alf Tornberg. SJF - Aktuellt Nr 3, 5 november 2011 Redaktör: alf.tornberg@judo.se SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats Jean-Paul Ramillon och

Läs mer

SJF - Aktuellt. God stämning. på Judogalan. Nr 1, 9 maj 2014 årgång 11

SJF - Aktuellt. God stämning. på Judogalan. Nr 1, 9 maj 2014 årgång 11 SJF - Aktuellt Nr 1, 9 maj 2014 årgång 11 God stämning på Judogalan 2 SJF-Aktuellt 1/2014 Kontakt Foto: Maria Bäfver Nu är det inte mer kontakt i judoutövningen jag tänker på i första hand. Snarare är

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats SJF - Aktuellt Nr 2, 10 augusti 2011 Redaktör: alf.tornberg@judo.se SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats Bo Borg under veteran-vm

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Lillemor Jensen och Caroline Johansson klarade båda 1 Dan.

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Lillemor Jensen och Caroline Johansson klarade båda 1 Dan. SJF - Aktuellt Nr 1, 10 mars 2010 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Riksgradering Lillemor Jensen och Caroline Johansson klarade båda 1 Dan. Foto: Alf Tornberg Riksgradering i Borås JSM i Sundsvall Sidan

Läs mer

Internationell elit till Lund. Europacup i Judo. 24-25 oktober 2015 Sparbanken Skåne Arena

Internationell elit till Lund. Europacup i Judo. 24-25 oktober 2015 Sparbanken Skåne Arena Internationell elit till Lund Europacup i Judo 24-25 oktober 2015 Sparbanken Skåne Arena Lund - tradition och innovation. Lund är en av Skandinaviens äldsta städer med ett av världens hundra högst rankade

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2003 Januari Annonsprojekt På initiativ av ITF sektionens styrelse inleddes ett annonsprojekt för sektionens klubbar i tidningen Fighter

Läs mer

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbund (VPSF) Föreningsbesök. Nyhetsbladet Nyhetsbladet har som målsättning. Årgång 2017, utgåva 2

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbund (VPSF) Föreningsbesök. Nyhetsbladet Nyhetsbladet har som målsättning. Årgång 2017, utgåva 2 NYHETSBLAD Västernorrlands Parasportförbund (VPSF) Föreningsbesök Den 20 februari var det dags för Västernorrlands Parasportförbund tillsammans med SISU Idrottsutbildarna att besöka föreningen Sollefteå

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén PROTOKOLL nr 53 2013 fört vid RDK:s telefonmöte tisdagen den 19 februari 2013 kl. 20.00 22.02 Närvarande: Dick D. Johansson (DDJ) Christer Löfgren (CL) Mario D

Läs mer

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbunds. Parahockey med Permobil

NYHETSBLAD. Västernorrlands Parasportförbunds. Parahockey med Permobil NYHETSBLAD Västernorrlands Parasportförbund Parahockey med Permobil Måndagen den 18 februari var det dags för Permobil att prova på parahockey i NHK arena. Permobil hade vunnit en budgivning som musikhjälpen

Läs mer

IFK Helsingborgs Stora Grabbar och Tjejer

IFK Helsingborgs Stora Grabbar och Tjejer Stor Grabb Svenska Friidrottsförbundet delar ut hederstecknet Stor Grabb till aktiva som haft särskilt framstående och betydelsefulla elitkarriärer. Genom sina insatser vid SM-tävlingar, landskamper och

Läs mer

Domarrapport European Open 16-17 februari, Budapest

Domarrapport European Open 16-17 februari, Budapest Domarrapport European Open 16-17 februari, Budapest Ahoy! För 50:e året så arrangerades det en European Open (förut World Cup) i Budapest, Ungern. Ganska mäktigt att man har presterat detta i så många

Läs mer

Sverige under TKD ITF VM i Argentina

Sverige under TKD ITF VM i Argentina Sverige under TKD ITF VM i Argentina Text: Swavek Dydiszko 2009-11-30, 00:30 Detta är mitt sista inlägg angående VM i Argentina. För Sveriges del var det mycket tråkigt tävling där i många fall var det

Läs mer

En sann Taekwon-Do mästare

En sann Taekwon-Do mästare En sann Taekwon-Do mästare Master Per Andresen, 7 Dan Pionjär av TKD ITF i Europa. Ledare för en av världens största ITF organisationer, National Taekwon-Do Norway med drygt 6000 medlemmar. Huvudinstruktör

Läs mer

Staffanstorps Judoklubb - Verksamhetsberättelse 2008

Staffanstorps Judoklubb - Verksamhetsberättelse 2008 Staffanstorps Judoklubb - Verksamhetsberättelse 2008 Ordföranden har ordet Ett stort tack till alla eldsjälar i form av tränare, vuxna & föräldrar, sponsorer m fl som ställer upp för barnen och ungdomarna,

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 1 Verksamhetsberättelse 2006 2 Funktionärer 2006 Styrelse Gustav Fagerberg, Ordförande Marcus Elfver, Vice ordförande Åsa Pettersson, Sekreterare Christer Cederborg, Ledamot Lars Andersson, Kassör Björn

Läs mer

Svenska mästerskapen i karate 2014

Svenska mästerskapen i karate 2014 Svenska mästerskapen i karate 2014 Arrangör: Tävlingshall: Datum: Anmälan: Regler Registrering/invägning: Tävlingsstart: Sundsvalls Sportkarate Sundsvalls Sporthall, Universitetsallén 11, 852 34 Sundsvall

Läs mer

Till Svenska Judoförbundet. Halvårsrapport från Stockholm Judoförbund.

Till Svenska Judoförbundet. Halvårsrapport från Stockholm Judoförbund. 1 2014-08-12 Till Svenska Judoförbundet Halvårsrapport från Stockholm Judoförbund. Arbetet med Svensk Judos Mål och visionsarbete 2020. Under våren reviderade styrelsen för Stockholms Judoförbund distriktets

Läs mer

ATP- slutspelen - slutrapport

ATP- slutspelen - slutrapport ATP- slutspelen - slutrapport Här några slutord om ATP-slutspelen i London. Mitt besök i London för ATP-slutspelen har varit givande på olika sätt. Men låt mig börja från början. När Robin Söderling i

Läs mer

JKA World Cup 2011 Thailand

JKA World Cup 2011 Thailand JKA World Cup 2011 Thailand Domare/Coacher: Ted Hedlund, Björn Grünstein, Kent Rantzow, Bengt Sonesson, Miroslav Unic Tävlande: Gülsah Akdag, Armina Barakovic, Victor Bull (Uros Milosavljevic), Phoung

Läs mer

Göteborgs Judoförbunds styrelse avger här följande verksamhetsberättelse för det 48:e verksamhetsåret 1 januari - 31 december 2013.

Göteborgs Judoförbunds styrelse avger här följande verksamhetsberättelse för det 48:e verksamhetsåret 1 januari - 31 december 2013. Verksamhetsberättelse 2013 1 Göteborgs Judoförbunds styrelse avger här följande verksamhetsberättelse för det 48:e verksamhetsåret 1 januari - 31 december 2013. Inledning Vid årsmötet 2013 valdes en till

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation

Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation Fédération Suédoise de Lutte Rapport från Fristilslandslaget tävling och träningsläger i Järvenpää Finland. Fredagen den 14 juni reste fristilslandslaget

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

!!!!!!!! INBJUDAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!! INBJUDAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! INBJUDAN Välkomna Vi hälsar er förening välkommen till Svea Cup 2014. Svea Cup är en tävling för YNGRE MINIORER, MINIORER, KADETTER, YNGRE JUNIORER, JUNIORER & SENIORER. Den 8:e upplagan av Svea Cup kommer

Läs mer

Arrangör. Bushido Luleå Budoklubb Råneå Karateklubb Bodens Bushido Center Piteå Aikido. Lägerinbjudan Majläger 2009.

Arrangör. Bushido Luleå Budoklubb Råneå Karateklubb Bodens Bushido Center Piteå Aikido. Lägerinbjudan Majläger 2009. Lägerinbjudan Majläger 2009. Den 15-17 maj 2009 är det dags för S årliga läger. Det är tionde året i rad vi arrangerar lägret, vi jubilerar alltså!! Detta läger vänder sig till alla, vare sig du vill vara

Läs mer

TYNGDLYFTNING 1-2 Juli-2013, Halmstad Aréna, Hall C, Växjövägen 11, Halmstad Mer info: www.tyngdlyftning.com

TYNGDLYFTNING 1-2 Juli-2013, Halmstad Aréna, Hall C, Växjövägen 11, Halmstad Mer info: www.tyngdlyftning.com SVENSKA MÄSTERSKAPEN TYNGDLYFTNING 1-2 Juli-2013, Halmstad Aréna, Hall C, Växjövägen 11, Halmstad Mer info: www.tyngdlyftning.com Måndag 1:a - Tisdag 2:a juli 2013 Tävlingsstart 11:00 båda dagarna Entré:

Läs mer

Svenska Judoförbundet Valberedningen

Svenska Judoförbundet Valberedningen Inför årsmötet i Svenska Judoförbundet i mars 2017 Valberedningen har under året följt styrelsens arbete och har haft kontakt vid flera tillfällen med de olika styrelsemedlemmarna. Vår bedömning är att

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 År 17

Verksamhetsberättelse 2011 År 17 Man tror knappt det är sant. Svenska Bågskytteförbundet har i sin verksamhetsberättelse rankat framgångsrika klubbar. BK Fiskgjusen är nr 1 i Sverige Vi har tagit inte mindre än 10 (tio) svenska mästerskap

Läs mer

GÖR DIG REDO FÖR DE OLYMPISKA SPELEN I RIO 2016 3 21 AUGUSTI

GÖR DIG REDO FÖR DE OLYMPISKA SPELEN I RIO 2016 3 21 AUGUSTI GÖR DIG REDO FÖR DE OLYMPISKA SPELEN I RIO 2016 3 21 AUGUSTI STÖRSTA BEVAKNINGEN AV DE OLYMPISKA SPELEN GENOM TIDERNA De olympiska spelen i Rio 3 21 augusti kommer att bli det största genom tiderna. Över

Läs mer

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma 2011 Vi kommer att arrangera Kamp & Poomsaetävling Vi förväntar oss cirka 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade Vår Internationella tävling kommer att hållas den 14-15 Maj

Läs mer

SJF - Aktuellt. Nr 1, 21 mars 2013 årgång 10. Solveig Malmkvist Bennerström tilldelades 6 Dan den 10 november 2012. Foto: Eleonor Borg-Hansen

SJF - Aktuellt. Nr 1, 21 mars 2013 årgång 10. Solveig Malmkvist Bennerström tilldelades 6 Dan den 10 november 2012. Foto: Eleonor Borg-Hansen SJF - Aktuellt Nr 1, 21 mars 2013 årgång 10 Solveig Malmkvist Bennerström tilldelades 6 Dan den 10 november 2012. Foto: Eleonor Borg-Hansen 2 SJF-Aktuellt 1/2012 På god väg Foto: Rikard Lagerman Välkomna

Läs mer

SM i klassisk Styrkelyft 2012

SM i klassisk Styrkelyft 2012 SM i klassisk Styrkelyft 2012 Den 27-29 januari arrangerades SM i Klassisk Styrkelyft uppe i Östersund. Speciellt för årets arrangemang var att man arrangerade tävlingen i samband med SM-veckan, ett vecka

Läs mer

Aikido dojo etikett. Etikettsregler för hänsyn och säkerhet i träningslokalen. Morihei Ueshiba AIKIDO

Aikido dojo etikett. Etikettsregler för hänsyn och säkerhet i träningslokalen. Morihei Ueshiba AIKIDO Etikettsregler för hänsyn och säkerhet i träningslokalen Morihei Ueshiba AIKIDO 1 Om Aikidon: Aikidokonsten kommer från japan och den som uppfann den hete Morihei Ueshiba. Han kallas O sensei som betyder

Läs mer

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an!

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! MMK-NYTT 7 11 februari ÄNTLIGEN dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! AKTIVITETER PÅ MMK 7 11 FEB LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Köket/Aktiviteter Mariokart 13.30 (Kenneth) Bakning

Läs mer

SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING

SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING NOVEMBER 2014 SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING Europa Cupen i Malaga Första helgen i november avgjordes Europa Cupen i Malaga. Sverige ställde upp med endast två killar, Tommy Macias -73 kg och Benjamin Stoffel

Läs mer

SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING

SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING SEPTEMBER 2014 SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING Ryhti-Shiai Första lördagen i september var det dags för Ryhti-Shiai i Åbo. Detta är en utmärkt tävling för våra yngre som får komma igång med sitt tävlande

Läs mer

Träningsinfo. Träningsläger. Nr 2 2002 I detta nummer Resultat Statestik Sthlm top 20 Månadens presentation Tävlingar Träningsplanering Tävling

Träningsinfo. Träningsläger. Nr 2 2002 I detta nummer Resultat Statestik Sthlm top 20 Månadens presentation Tävlingar Träningsplanering Tävling Nr 2 2002 I detta nummer Resultat Statestik Sthlm top 20 Månadens presentation Tävlingar Träningsplanering Tävling MÅNADENS ROCKAR FETT!!!!!!!!!!!!!!! Alla slår pers hela tiden!!!!!!!! Alexander representerar

Läs mer