SJF - Aktuellt. Nr 3, november 2014 årgång 11. Succé för SWOP Joakim Dvärby och Viktor Carlsson i bronsfinal i SWOP.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SJF - Aktuellt. Nr 3, november 2014 årgång 11. Succé för SWOP Joakim Dvärby och Viktor Carlsson i bronsfinal i SWOP."

Transkript

1 SJF - Aktuellt Nr 3, november 2014 årgång 11 Succé för SWOP Joakim Dvärby och Viktor Carlsson i bronsfinal i SWOP. Foto Alf Tornberg

2 2 SJF-Aktuellt 3/2014 På rätt väg Foto: Maria Bäfver I skrivande stund nås jag av den glada nyheten att Emma Barkeling blivit Europamästare i -63 kg på U23-EM i Wroclaw, Polen. Det är ett historiskt guld. Ingen från Sverige har tidigare vunnit guld i U23-EM. Emma Barkeling har flyt nu. Hon tog guld även vid Europacupen SWOP i Helsingborg. Men hon har sällskap i toppen av Mia Hermansson och Anna Bernholm. Alla tre i -63 kg. Mia och Emma möttes i finalen i Helsingborg. Då var det alltså utmanaren Emma som vann. Självklart ska våra två utmärkta landslagscoacher Robert Eriksson och Jakob Reinius också lyftas fram i ljuset. De gör ett mycket bra arbete. Även på herrsidan finns det många ljuspunkter. I vår vision finns målet att svensk judo ska kamma hem två OS-medaljer innan år 2020 är slut. Det målet börjar få allt fastare konturer nu, tycker jag. Det verkar gå bra i toppen. Hur är det då med basen? Ett annat mål i vår vision är att vi ska vara medlemmar Där är vi inte riktigt än. Men även där finns hopp. I min egen klubb, som har kring 180 medlemmar, började 80 nya barn i augusti. Vi vet att många slutar efter första året. En av våra stora utmaningar är att behålla våra judoka länge. I detta nummer av SJF-Aktuellt ägnas många sidor åt Europacupen SWOP i Helsingborg. Den blev väldigt lyckad och det vill vi gärna berätta om. Men ni kommer att hitta mycket annat trevligt. Varför inte njuta av Johan Thörsmans VM-guld på sidan 11? Som alltid är du välkommen att höra av dig till mig eller någon annan i förbundsstyrelsen om du undrar över något eller har synpunkter. Alf Tornberg förbundsordförande SJF - Aktuellt SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats. Utgivningsfrekvens: fyra gånger per år. Chefredaktör och ansvarig utgivare: Alf Tornberg Redaktör: Niklas Strandberg Lay out: Alf Tornberg

3 SJF-Aktuellt 3/ Det här gjorde vi bra! Michel Grant, förbundets projektledare för internationella evenemang. SWOP - generalrep inför veteran-em Text: Alf Tornberg och Christer Löfgren, Foto: Stepan Boev och Alf Tornberg Swedish Judo Open, SWOP, hölls i år i nya fräscha Helsingborg Arena. Den 24 oktober öppnades hallen för invägning, samma dag var det lottning och sedan tävling den 25 och 26. Men planeringen av årets SWOP började redan för ett år sedan. Som erfaren projektledare för stora internationella evenemang arbetade Michel Grant. - Jag vill passa på att tacka alla medverkande funktionärer, volontärer och självklart organisationskommittén för era insatser under Europacuptävlingen Swedish Judo Open i Helsingborg oktober och följande läger. Utan dina insatser kunde det inte bli till en sådan succé som det faktiskt blev. EJU:s representanter gav oss otroligt bra betyg efter arrangemanget JUDO EUROPEAN CUP SENIORS 2014 HELSINGBORG SWEDEN SWEDISH JUDO OPEN Här är gänget som gjorde SWOP till en mycket lyckad tävling.

4 4 SJF-Aktuellt 3/2014 Ackrediterningsbestyr. Förbundskassör Kent Andersson i närkontakt med eurosedlar. Lars Hansson och fs-ledamoten Michael Holm administrerade hotellombokningar. Foto: Alf Tornberg. EJU:s Sport Director Alexander Jatskevitch. Foto: Stepan Boev. och de skulle bara veta hur mycket bättre vi kan bli. Det kommer vi att visa dem nästa år och vi hoppas då även att just du vill vara med då, säger Michel Grant. Som Michel nämnde var EJU:s representanter nöjda med tävlingen och gav positiva omdömen i sina rapporter. Och det är naturligtvis viktigt eftersom det är ett EJU-tävling. Det gäller att göra bra ifrån oss för att tävlingen ska få behålla sin status och kanske till och med bli en European Open. EJU:s representanter vid SWOP:en var EJU Sport Director Alexander Jatskevitch, EJU Marketing Director Eddy Koaz samt från EJU Referee Commission Metin Özkan och Vasily Smolin. Nordiskt möte Våra nordiska länders judoförbund har ett mycket bra samarbete. Förbundens ordförande och generalsekreterare träffas tre gånger om året; vid NM, vid SWOP och vid EJUkongressen. Vid årets SWOP diskuterades bland annat ett utsökat samarbete med de baltiska länderna när det gäller tävlingar och träningsläger. Dessutom resulterade mötet i att vi vid EJU-kongressen i Zagreb i slutet av november ska ha ett möte där förutom de nordiska länderna och de tre baltiska länderna, också Tyskland, Polen och Ryssland ska delta. Syftet med mötet är att diskutera utökat samarbete kring tävlingar och läger. Nordiskt möte. Från vänster: Sofus Johannesen president Färöarnas Judoförbund, Gullik Gundersen ledamot Norska Judoförbundet, Vibecke Thiblin president Norska Judoförbundet, Martin Kirkhammer president Danska Judoförbundet, Alf Tornberg president Svenska Judoförbundet (ordförande för mötet), Kristiina Pekkola vice president Svenska Judoförbundet, Kent Andersson sekreterare för mötet, Bjarni Fredriksson generalsekreterare Islands Judoförbund, Miikka Neuvonen generalsekreterare Finska Judoförbundet och Esa Niemi president Finska Judoförbundet. Foto: Stepan Boev.

5 SJF-Aktuellt 3/ Gäster togs omhand Arenan bjöd på fina möjligheter att ta hand om tävlingens gäster. Det fanns två lounger, med utsikt över tävlingsområdet. En av dessa användes till att ta emot VIP-gäster i, den andra disponerade tävlingens domare. Värdinna och ansvarig för VIP-loungen var fs-ledamoten Helene Kalsson. Seminarier I samband med Europacupen ordnade SJF två seminarier. De hölls under lördagförmiddagen. Niklas Harris höll i det första som hade rubriken Att göra det omöjliga möjligt. Niklas Harris är en färgstark handbollsledare som tagit Lugis damer upp i elitserien. Nu är han H65:s succétränare, som tog laget till Europacupguld, med mål att ta Champions League till Höör. Under seminariet delade han frikostigt med sig av sin framgångsstrategi. Manligt, maskulint, mänskligt - vem är den nye mannen? Jesper Fundberg, som är etnolog och forskar om maskulinitet vid Malmö Högskola, var föreläsare under det andra seminariet. Föreläsningen handlade om hur man kan få män att förändra och bryta mönster och vad som händer då. Förbundsstryrelseledamoten Helene Kalsson var ansvarig för VIP-loungen. Prominenta gäster. Fr. v.: Alf Tornberg värd, Camilla Plate Projektledare Helsingborg, Mats Sander Borgmästare Helsingborg, Kristiina Pekkola SJF och Sergey Solovechik President EJU. Foto: Helene Karlsson. Tävlingsdagarna När Europacuptävlingarna drog igång i dag i Helsingborg, var det med deltagare från 25 länder. I den viktklass som lockade mest intresse, -63 kg för damer, var de 16 judoka och toppseedad var Mia Hermansson, SPIF, 25:a på världsrankningen, andrasseedad var Emma Barkeling, SPIF, 50:e på världsrankingen. Vår högst rankade i -63 kg Anna Bernholm, 18:e på världsrankingen, var oseedad eftersom hon inte har tävlat på Europacuptouren i år. Hermansson började med en seger på waza-ari mot tyska Braeuninger, följt av en kvartsfinalseger på ippon mot danska Dehlendorff. I semifinalen väntade så Bernholm. Dit hade Bernholm tagit sig genom två ipponsegrar, mot ryska Buriachenko och finska Jauhiainen. Semifinalen blev förstås en riktigt tuff match, där dock Bernholm hade ett visst övertag. Sedan kom en mindre poängexplosion när Bernholm fick yuko på ett kast, en ledning som varade i drygt tio Niklas Harris föreläser om hur man kan göra det omöjliga möjligt.

6 6 SJF-Aktuellt 3/2014 poängrik match mot brittiska Potter där Barkeling till slut stod som segrarinna på ippon. Semifinalen mot King från Luxemburg blev tät och två varningar till King gav Barkeling segern. Finalen blev sedan, som man kunde ana, mycket jämn och efter fulltid hade båda varsin shido, och inga poäng. En bit in i förlängningen kom så avgörandet genom en sekvens då Barkeling var lite mer offensiv och Hermansson fick en till shido. Seger alltså för Barkeling, som också blev svensk mästarinna i somras. Men hon har en bit upp till de två övriga på den i OS-kvalet helt avgörande världsrankningen. Emma Barkeling, guld och Mia Hermansson, silver. sekunder. Hermansson följde nämligen upp i mattan och tog en fasthållning som gav yuko innan Benrholm om loss, men Hermansson lyckades ta en ny fasthållning, som också ledde till yuko innan Bernholm lyckades komma loss. Den andra yukon blev det som tog Hermansson till final. Och finalen blev som förutspått helsvensk, Hermanssons motståndare blev Barkeling. Hon tog sig till final genom att vinna på yuko mot tyska Kubin, följt av väldigt Helsvensk final Finalist även i -73 kg I herrarnas -73 kg bjöd Tommy Macias, Saltsjö, på stor underhållning på sin väg till final, fyra matcher och fyra ippon. Först mot lettländaren Stasjuns, sedan britten Smith. I kvartsfinalen stod förstaseedade ryssen Khomentovskiy, fyra på Europarankningen, på andra sidan, innan även han blev kastad av Macias. Semifinalen mot portugisen Massart slutade även den på ippon. Tyvärr gjorde även finalen mot urstarke ryssen Oleg, men då åt fel hål när Oleg utnyttjade en försiktig attack av Macias och kontrade.

7 SJF-Aktuellt 3/ Andra dagen Med manfall från vårt landslag, så sattes hoppet till Joakim Dvärby, SPIF, EMfemma i våras och VM-femma 2013 och Grand Prix-medaljör förra månaden under dagens tävlande på Europacupen i Hesingborg. En liten hake var att han klev upp en viktklass till -100kg. Han stod över första omgången och fick sedan möta tyske Haefner, en match som slutade med ippon efter en minut. Joakim Dvärby blev till slut bronsmedaljör. Redan match 2 var semifinalen och då mot andraseedade danske Jörgensen. Det blev en tät match med många shido. Med några få sekunder kvar var Dvärby i ledningen, han hade två shido, Jörgensen hade tre shido. Då fick även Dvärby en tredje varning, vilket upprörde förbundskapten Robert Eriksson rejält, och matchen gick till förlängning. Där började krafterna tryta för båda två, men efter 2.32, alltså totalt effektiv tid fick dansken till ett kast som tog honom till final. Där väntade silvermedaljören från SM Öppen viktklass Viktor Carlsson. Han hade genom seger mot Niedziela, Polen, tagit sig till kvartsfinal där det tog stopp mot Förbundets generalsekreterare Erik Vesterlund höll en vakande hand över det mesta under SWOP. Tillsammans med EJU:s Eddy Koaz såg han till att prisceremonierna höll Europaklass. den blivande vinnaren här i Helsingborg: Moser från Schweiz. Bronsmatchen mellan de två svenskarna vanns av Dvärby på fasthållning efter drygt halva matchen. Därmed slutade Europacuptävlingarna med ett svenskt guld, två silver och ett brons. Det tunga judolandet Frankrike dominerade med fyra guld före Tyskland med 3 guld. Fast dagens häftigaste ögonblick bjöd finske Jaakko Alli på i finalen i -90 kg där han bjöd Wolfman från Israel på en riktig flygtur.

8 8 SJF-Aktuellt 3/2014 Tjejläger med Hiroma Kaji Den 5 september hölls ett riksläger för tjejer med den japanska VM-medaljören Hiroma Kaji. Text: Kristina Johansson, Foto: Ann Löf Aktiviteten är unik sitt slag då en liknande aktivitet för att främja kvinnors judoträning inte har ägt rum i Sverige på mycket länge. På lägret deltog över 70 tjejer från hela Sverige med ytterligare nästan 10 manliga och kvinnliga ledare. Hirom Kaji lärde ut grundläggande tekniker bland hennes favorittekniker, och belyste vikten av att repetera tekniker mycket, men framför allt på rätt sätt. De fyra träningarna var mycket inspirerande både träningsmässigt och ur ett pedagogiskt perspektiv. liga styrelsemedlemmar och framförallt antalet kvinnligs tränande i ALLA åldrar. Judon kan bidra med en fantastisk gemenskap och är en rolig och allsidig träningsform. Jag ser fram emot nästa gång. Stort tack till arrangörerna K.U.L., Ann Löf och Karin Strömqvist Bååthe! Tack även till judo5 som gav mig skjuts. Utöver god träning innehöll lägret också en mysig båtresa ut på Mälaren till Drottningholm med en riktigt fin middag. Mycket uppskattad! Under lägret gavs möjligheter att lära känna många kvinnor som utför ett fantastiskt arbete för att bidra till judons utveckling i Sverige men också som särskilt arbetar med att öka antalet kvinnliga tränare, kvinn-

9 SJF-Aktuellt 3/ Utbildningskonferens Text och Foto: Alf Tornberg I Upplandsidrottens lokaler i Uppsala, där förbundets kansli också finns, hölls årets utbildningskonferens den oktober. På utbildningskonferensen hade samlats utbildningsansvariga från våra distrikt och kommittéer. Samtliga ledamöter från Riksinstruktörskommittén, RIK, var också närvarande. RIK är den kommitté som har ansvar för instruktörsutbildningen i förbundet. Första dagen ägnades åt att förmedla uppdaterade verksamhetsmål för perioden , att förmedla regler för idrottslyftet samt att diskutera samarbete i utbildningsfrågor och klubbutveckling med SISU. Distrikt och kommittéer fick presentera sitt utbildningsbehov varefter konferensen arbetade fram en sammanhållen utbildningsplan för hela landet. Även viktiga framtidsfrågor för svensk judo och utbildning diskuterades. Under dag två arbetade metodikhandledarna vidare med bemanningsförslag för instruktörsutbildningarna samt budgetkalkyl. Åke Sundkvist på förbundets kansli berättade om hantering av IdrottOnline. Utbildningsansvariga i distrikt och kommittéer listade sina planerade aktiviteter under 2015 Karin Strömqvist Bååthe och SISU:s Maria Gidlund. --- PRESS-STOPP --- Emma Barkeling tog guld på U23-EM i Wroclaw den 15 november! Sveriges första Guld på ett U23-EM. GRATTIS. På vår hemsida och på vår Facebooksida kan ni alltid följa vilka resultat våra elitjudoka gör. Tipsa redaktionen Vad vill du läsa om i nästa SJF- Aktuellt? Är det någon speciell person du vill läsa om, en klubb eller något annat? Sänd ett mejl till följande adress: Vill ni sända in ett eget material går det också bra. Läs då noga rutan här under om vad som krävs av det material ni sänder in. Läs speciellt vad som krävs av bilderna. Detta krävs när man lämnar text och bild till SJF-Aktuellt. Vi vill ha mycket material om vad som händer i klubbarna. Det kommer också en del material och det är viktigt att kunna dokumentera vad som händer i Judosverige. Några saker som är viktiga att tänka på när man lämnar material: Bilder: - Lägg inga bilder i Word-dokument. - Sänd bild i jpg-format. Aldrig mindre än 1 MB. - Ange alltid fotografens namn. - Ange för- och efternamn på dem som finns på bilden. Texter: - Sänd texten i Word-dokument utan formateringer, tabeller, linjer och rutmönster. - Ange alltid datum för händelser som beskrivs och var händelsen äger rum. Sänd materialet till: Saknar du information......om någon speciell fråga? Tveka då inte att ta kontakt med någon i förbundsstyrelsen eller någon i kommittéerna, projekten eller arbetsgrupperna. Kontaktuppgifter hittar du på hemsidan.

10 10 SJF-Aktuellt 3/2014 Veteran-VM i Malaga Text och Foto: Alf Tornberg Årets veteran-vm gick i Malaga den september. Från Sverige deltog 26 tävlande, 1 domare och 3 coacher. Första tävlingsdagen tävlade alla damerna och de äldre männen, från M6 och uppåt. Förbundets vice ordförande Kristiina Pekkola kämpade sig till ett brons under suverän coachning av klubbkamraten Eva Johansson, som också tävlade själv med Kristiina som coach. Men den kombinationen var inte lika framgångsrik. Eva Johansson som har flera veteran-vm-guld på sin meritlista lyckades inte placera sig här. Med tanke på att Kristiina Pekkola gjort ett tävlingsuppehåll på 25 år är hennes prestation i Malaga stor. Hon började litet försiktigt och avvaktande, men efter några matcher kom hon igång ordentligt och tog hem bronset. Kristiina Pekkola tävlade i F5-57 kg. Andra dagen tävlade Kalle Baker och Dejan Colic. De slutade 7:a respektive 9:a. Coachen Tomas Elding var ändå nöjd och säger: - De stod för dagens prestation med fina kast och med en härligt kämparglöd. Ulf Ekberg blev bronsmedaljör första dagen i M6-100 kg. En samlad Kristiina Pekkola tar VM-brons. Tredje och sista dagen glänste Johan Thörsman. Han tävlade i M4-73kg, som var en stor klass. Hela 39 deltagare fanns i den klassen. Tomas Elding berättar: - Efter att i tur och ordning ha slagit en fransman, en engelsman en turk och en tysk var Johan i final mot fransmannen Giansello. Johan bjöd på en bestämd tai otoshi som resulterade i Ippon och vmguld. Stort! Patrik Gardsiö var bronsmedaljör i några timmar. Efter att ha kastat fyra av sina sex motståndare tilldömdes han en WO-seger i bronsmatchen eftersom hans tyske morståndare inte dök upp. Men när hela tävlingen var över ropades matcen upp på nytt. Arrangören menade att tysken inte ropats upp på ett korrekt sätt tidigare. Inför hotet om att tysken skulle tilldömas segern letade man upp Patrik Gardsiö och fick honom att gå upp på mattan igen. I den matchen fick

11 SJF-Aktuellt 3/ Patrik snabbt en wazaari, men tysken vann till slut på en fasthållning. - En femteplats med bronskant till Patrik Gardsiö, säger Tomas Elding. Så här gick det för övriga tävlande. Thomas Elding berättar: - Roger Svedberg i M4 66 kg visade kastvillig judo med Ippon seoi nage som huvudnummer. Detta tog honom till semifinal, där ledde han länge på wazaari mot den Azer som sedan blev världsmästare. mästare. tre matcher mot bra motstånd och drog sig själv ur tävlingen p.g.a. av skada innan återkvalsfinalen. Han hade då precis slagit en turk som mer eller mindre sparkade Staffans huvud bakåt från underläge i fasthållning. Jörgen Häggqvist och Kenneth Larsson vann matcher och såg ut som starka medaljkandidater innan de blev skadade och tvingades dra sig ur. Jörgen Häggkvist vann första och ledde andra då han var tvungen att bryta, Kenneth Larsson vann sina två första med uppvisande av stor taktisk finess och förståelse för de nya reglerna men skadade sig i tredje mot slutvinnaren från Frankrike. Jimmy Decker och Mats Westlund kastade storartade ippon på sina motståndare i början av turneringen. Övriga svenskar kämpade hårt men motståndet är stenhårt numera i veteran-vm. För min del var det jättekul att vara med som coach med så fina insatser. En suverän Johan Thörsman tar sitt tredje veteran-vm-guld. Det fjärde, om man räknar med hans första mastersguld.

12 12 SJF-Aktuellt 3/2014 Nordic Judo Kata Open Text och Foto: Alf Tornberg Det sjätte Nordic Judo Kata Open Tournament hölls den 23 augusti i Valhalla Sportcenter i Göteborg. Deltagande par var 28 och deltagande länder var fem. Sverige och Finland deltog med nio par var, Tyskland med fem par, Norge med tre par och Schweiz med två par. Under söndagen den 24 hölls en katakurs. Den leddes av Gang Dax-Rohmswinkel, 7 dan, som är ledande Europamästare i ju-nokata och Ulla Lossa, 6 dan. Nästa Nordic Judo Kata Open kommer att hållas den augusti 2015 i Vanda, Finland. Bronsmedaljörer i Katame no kata blev Staffan Nilsson och Jonas Wallin. Tyskland blev bästa nation med två guld (katame- och ju-no-kata) och två silver (katame-no-kata och Kodokan Goshin-jutsu). På andra plats kom Finland med två guld (nage- och Kime-no-kata) och ett silver (Ju-no-kata). Schweiz kom på tredje plats med ett guld (Kodokan Goshin-jutsu) och ett brons (ju-no-kata). Sverige tog två silver (nage- och Kime-no-kata och tre brons (katame- och Kime-no-kata, Kodokan Goshin-jutsu) och Norge tog en bronsmedalj (nage-no-kata). Rikskatakommittén var på plats. Fr.v.: Peter Westlund ordförande, Julia Hamilton, Lars Dahlkvist, Jan Mark de Haan, Åke Bransell och Rebecca Eliasson. Paret Sonny Forsberg-Harri Rautanen tog brons i Kodokan goshin jutsu med Sonny som tori och brons även i Kime no kata med Harri som tori.

13 SJF-Aktuellt 3/ STOLT SPONSOR AV SVENSKA JUDOFÖRBUNDET Hiku Shiai IJF Red Label Hiku Shiai RED LABEL- IJF Approved judogi enligt IJFs nya regler för Hiku - är japanska för att dra. Men det visste du väl redan. Dräkten som kommer från Schweiz är skapad av Kurt Gerber, judoka och tidigare landslagsman i det schweiziska landslaget. Dräkten är gjord enligt IJFs nya regler och bär IJF Approved label (Red label) Hiku är officiell landslagsdräkt i Sverige, Schweiz mfl. BUDO-NORDs Judoväska värd 390:- på köpet! JUDO SBI Sport AB Staffanstorpsvägen ARLÖV Tel: Fax: Specialpriset gäller t.o.m. den 5 januari Med reservation för eventuella tryckfel och prisändringar.

Stockholms Judoförbund informerar

Stockholms Judoförbund informerar Stockholms Judoförbund informerar Gör som Ekerö JK Den 10 januari kommer Ekerö JK att ha ett arbetsseminarium med sin klubbstyrelse då man går igenom Stockholms Judoförbunds nya Mål och visionen 2015,

Läs mer

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Text: Swavek Dydiszko Foto: Swavek Dydiszko, Jerzy Jedut, Katarzyna Rozwodowska Det 25:e senior och 16:e junior Europamästerskapen i Taekwon-Do ITF

Läs mer

info Vägen till St. Petersburg Ledare: Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2014

info Vägen till St. Petersburg Ledare: Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2014 RDK Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2014 info Joakim Lindberg dömer tillsammans med sin mentor Dick D. Johansson på Irish Open 2006 Ledare: Vägen till St. Petersburg Resan mot St Petersburg började

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Otto Szavuly (t.h.) utför en ko-soto-gari på Robin Nicklasson vid Jinkei Cup i Göteborg

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Otto Szavuly (t.h.) utför en ko-soto-gari på Robin Nicklasson vid Jinkei Cup i Göteborg SJF - Aktuellt Nr 7, 20 maj 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Otto Szavuly (t.h.) utför en ko-soto-gari på Robin Nicklasson vid Jinkei Cup i Göteborg Foto: Alf Tornberg JK Jinkei arrangerade tekniktävling

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Anders Frick är ny generalsekreterare vid Svenska Judoförbundet från den 1 maj. EM i Lissabon

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Anders Frick är ny generalsekreterare vid Svenska Judoförbundet från den 1 maj. EM i Lissabon SJF - Aktuellt Nr 4, 27 april 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Anders Frick är ny generalsekreterare vid Svenska Judoförbundet från den 1 maj Foto: Alf Tornberg Ny GS & katakurs Sidan 2 EM i Lissabon

Läs mer

Stockholms Judoförbund informerar Infobrev

Stockholms Judoförbund informerar Infobrev Stockholms Judoförbund informerar Infobrev 1-2 2017 Sätt upp eller maila ut Stockholms judoförbund har under det senaste året givit ut infoblad som detta för att informera om händelser och viktiga meddelanden

Läs mer

Svenska Judoförbundet gratulerar Karl Wöst på 70 årsdagen Kalle är en av svensk judos största profiler som startade med judo redan på 50-talet, han har varit ordförande i flera omgångar för Svenska Judoförbundet.

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Veteran-EM-laget som blev historiskt. Foto: Ronny Gustafsson. Kata World Cup i Paris Sidan 2-3 Sidan 3

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Veteran-EM-laget som blev historiskt. Foto: Ronny Gustafsson. Kata World Cup i Paris Sidan 2-3 Sidan 3 SJF - Aktuellt Nr 13, 1 december 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Historisk bronsmedalj Historiskt EM-brons till Sverige Veteran-EM-laget som blev historiskt. Foto: Ronny Gustafsson Första Hjälptränarutbildningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Korpehôla Judoklubb

Verksamhetsberättelse 2014 Korpehôla Judoklubb Verksamhetsberättelse 2014 Korpehôla Judoklubb Ännu ett träningsår är till ända. Ett år fyllt av många träningspass där flera medlemmar har utvecklat sin personliga judo. Året har gett möjlighet att se

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén EJU Refereeing & Coaching Seminar 2014 Så var det dags för årets andra seminarium; det första extraseminariet var i Malaga i januari och nu i Antalya, Turkiet.

Läs mer

Internationell elit till Lund. Europacup i Judo. 24-25 oktober 2015 Sparbanken Skåne Arena

Internationell elit till Lund. Europacup i Judo. 24-25 oktober 2015 Sparbanken Skåne Arena Internationell elit till Lund Europacup i Judo 24-25 oktober 2015 Sparbanken Skåne Arena Lund - tradition och innovation. Lund är en av Skandinaviens äldsta städer med ett av världens hundra högst rankade

Läs mer

Svenska Judoförbundet Valberedningen 2016-01-30

Svenska Judoförbundet Valberedningen 2016-01-30 Inför årsmötet i Svenska Judoförbundet den 5 mars 2016 Valberedningen har under året följt styrelsens arbete och har haft kontakt vid flera tillfällen med de olika styrelsemedlemmarna. Vår bedömning är

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 13, 2014 Datum och tid: Måndag 2014-12- 08, kl 19.00-20.46 Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT v ordförande Kristiina Pekkola KP Kassör: Kent M Andersson

Läs mer

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland Grimmen 2011 Vänorts besök och Judo tävling Tyskland 2-4 December 2011 Grimmen 2011, Sida!1 Nya vänner i Grimmen! Vänortsbesök Tidigt i våras damp det ner ett mail ifrån en Ralf Päplow ifrån Judoklubben

Läs mer

Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017

Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017 Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017 2015-03-12 Alf Tornberg Vår vision 2020 20 000 2 000 200 20 2 medlemmar fler kvinnor klubbar riksutbildningar OS-medaljer Våra verksamhetsmål

Läs mer

Europamästerskap 2006

Europamästerskap 2006 Europamästerskap 2006 Constanta, Rumänien 12-14 maj 2006 Av: Swavek Dydiszko landslagstränare och coach Den svenska truppen till EM 2006. Stående från vänster: Örjan Eriksson (domare), Robert Andersson

Läs mer

Verksamhetsberättelse för. Epic Training Center

Verksamhetsberättelse för. Epic Training Center Verksamhetsberättelse för Epic Training Center 2011 Styrelsen Styrelsen har bestått under verksamhetsåret av följande personer: Ordförande: Per Hellqvist V. ordf: Ulf Säreborn t om 25/5 Peter Lenberg from

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 17, 2013 Datum och tid: Torsdag 2013-12- 19, kl 19.00 21.00 Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT Kassör: Kent M Andersson KA Ledamöter: Johnnie Daniels

Läs mer

MARCUS NYMAN. Världscupvinst i Düsseldorf. Business. Nya J4L-events. Europacupen. Brons i Havanna

MARCUS NYMAN. Världscupvinst i Düsseldorf. Business. Nya J4L-events. Europacupen. Brons i Havanna MARCUS NYMAN Världscupvinst i Düsseldorf Business Brons i Havanna Mia Hermansson inledde OS-året 2016 med en bronsmedalj på Grand Prix i Havanna Europacupen Sportsliga framgångar för svenska juniorer på

Läs mer

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem.

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem. Geråscupen 2010 Denna strålande höstdag 9 oktober drog våra brottare österut för ännu en kamp i den ädla sporten brottning. Vi möttes några timmar efter skymningen vid Geråshallen. Solen sken som den bästa

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 1 Funktionärer 2011 Styrelsen för IK Södra 2011 Ordförande: Gustav Fagerberg Kassör: Tommy Engström Vice ordförande: Björn Nyberg Sekreterare: Marcus Elfver Ledamot: Ann Löf

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2004

Verksamhetsberättelse år 2004 Verksamhetsberättelse år 2004 År 2004 var ett händelserikt år för Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion regionalt, nationellt och internationellt. Styrelse ITF sektionens styrelse för år 2004 hade följande

Läs mer

Till Svenska Judoförbundet. Halvårsrapport från Stockholm Judoförbund.

Till Svenska Judoförbundet. Halvårsrapport från Stockholm Judoförbund. 1 2014-08-12 Till Svenska Judoförbundet Halvårsrapport från Stockholm Judoförbund. Arbetet med Svensk Judos Mål och visionsarbete 2020. Under våren reviderade styrelsen för Stockholms Judoförbund distriktets

Läs mer

Domarrapport European Open 16-17 februari, Budapest

Domarrapport European Open 16-17 februari, Budapest Domarrapport European Open 16-17 februari, Budapest Ahoy! För 50:e året så arrangerades det en European Open (förut World Cup) i Budapest, Ungern. Ganska mäktigt att man har presterat detta i så många

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från SJF:s årsmöte 2011 Datum: Söndagen 13 mars 2011, kl 11.00-14.20 Plats: Ibis Hotell, Stadiongatan 21, Malmö. Inledning SJF:s förbundsordförande Kent Härstedt hälsade samtliga hjärtligt välkomna

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Funktionärer 2008 Styrelsen för IK Södra 2008 Ordförande, Gustav Fagerberg Kassör, Tommy Engstöm Sekreterare, Adolfo Tijero Vice ordförande, Björn Nyberg Vice kassör, Jan Köhler

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

Svenska Judoförbundet Valberedningen

Svenska Judoförbundet Valberedningen Inför årsmötet i Svenska Judoförbundet i mars 2017 Valberedningen har under året följt styrelsens arbete och har haft kontakt vid flera tillfällen med de olika styrelsemedlemmarna. Vår bedömning är att

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 10, 2011 Datum: 2011-08-02 och 2011-08-04 Tid: Tisdag 2 augusti kl 19.00-20.45 fram till pkt C6, därefter ajournerades mötet till torsdag 4 augusti kl 19.00-20.30.

Läs mer

NYHETSBREV EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST VAD HAR TEAM CONTEST FÖR VISION OCH SYFTE?

NYHETSBREV EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST VAD HAR TEAM CONTEST FÖR VISION OCH SYFTE? NYHETSBREV ÅRG ÅNG 1, NUM ME R 1 2012-01-12 I DET HÄR NUMRET: PRESENTATION AV TEAM CONTEST MARCUS NYMAN 3 2 EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST Team Contest har redan i starten av sitt andra verksamhetsår

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation

Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation Fédération Suédoise de Lutte Rapport från Fristilslandslaget tävling och träningsläger i Järvenpää Finland. Fredagen den 14 juni reste fristilslandslaget

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5 den 22 augusti 2003 på SJF s kansli i Malmö.

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5 den 22 augusti 2003 på SJF s kansli i Malmö. Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5 den 22 augusti 2003 på SJF s kansli i Malmö. Mötet varade 18.30 23.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Christer Löfgren, CL Maria

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Förbundskassören Kent Andersson redovisade SJF:s ekonomi på årsmötet.

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Förbundskassören Kent Andersson redovisade SJF:s ekonomi på årsmötet. SJF - Aktuellt Nr 3, 21 mars 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Förbundskassören Kent Andersson redovisade SJF:s ekonomi på årsmötet. Foto: Alf Tornberg Årsmötet 2008 Sidan 2 och 3 Zongraderingar Sidan

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Klubbtränarutbildning i Kristianstad. Sidan 5

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Klubbtränarutbildning i Kristianstad. Sidan 5 SJF - Aktuellt Nr 6, 20 mars 2007 Redaktör: alf.tornberg@judo.se John Halland motionerar vid förbundets årsmöte. Foto: Alf Tornberg Årsmötet den 18 mars Sidorna 2 & 3 Klubbtränarutbildning i Kristianstad

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 3, 2015 Datum och tid: Fredag 2015-03- 06, kl 17.04 20.58 på Hotell Scandic Foresta, Lidingö. Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT Kassör Kent M Andersson

Läs mer

SJF - Aktuellt. Martin Pacek. Veckans judoka i Europa! GULD på SWOP. Nr 11, 15 november 2009. Martin Pacek stark guldmedaljör i Swedish Judo Open.

SJF - Aktuellt. Martin Pacek. Veckans judoka i Europa! GULD på SWOP. Nr 11, 15 november 2009. Martin Pacek stark guldmedaljör i Swedish Judo Open. SJF - Aktuellt Nr 11, 15 november 2009 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Veckans judoka i Europa! Martin Pacek GULD på SWOP Martin Pacek stark guldmedaljör i Swedish Judo Open. Foto: Alf Tornberg SWOP i Borås

Läs mer

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 STYRELSEN har under verksamhetsåret haft följande sammansättning: Ronnie Rosberg. Ordförande Klara Svensson. Sekreterare Thomas Lundin.

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Svenska Judoförbundet Protokoll FS-möte nr 11/09 Datum: 2009-06-13 Tid: 10.00 18.00 Plats: Idrottens Hus, Helsingborg Närvarande: Kent Härstedt, ordförande (KH), Alf Tornberg, vice ordförande (AF), Peo

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll för Svenska Judoförbundets möte nr 7, 2014 Datum och tid: Deltagare: Adjungerade: Anmält förhinder: Lördag 2014-05- 23, kl. 16.30 19.53, Viking Line Alf Tornberg (Ordförande), AT Kristiina Pekkola

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 3, 2014 Datum och tid: Fredag 2014-03- 07, kl 18.00 21.02 på Hotell Scandic Crown, Göteborg. Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT V. ordförande Kristiina

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Korpehôla Judoklubb

Verksamhetsberättelse 2015 Korpehôla Judoklubb Verksamhetsberättelse 2015 Korpehôla Judoklubb Ännu ett träningsår är till ända. Ett år fyllt av många träningspass där flera medlemmar har utvecklat sin personliga judo. Året har gett möjlighet att se

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2003 Januari Annonsprojekt På initiativ av ITF sektionens styrelse inleddes ett annonsprojekt för sektionens klubbar i tidningen Fighter

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 8, 2015 Datum och tid: Måndag 2015-06- 15, kl 19.00-20.50 Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT Kassör: Kent M Andersson KA Ledamöter: Johnnie Daniels JD

Läs mer

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm.

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm. Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm. Lördagen den 14/4 spelades Gränsfejden i Laholm. Det var 15 lag som samlats för att spela. Det var en samlad trupp (Linnea Larsson, Vilma

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se

Redaktör: alf.tornberg@judo.se SJF - Aktuellt Nr 9, 14 juli 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Nyblivna mästare. Världsmästaren Johan Thörsman (Foto: Olle Edeklev) och Europamästarinnan Emma Barkeling (Foto: Dick D. Johansson). Johan

Läs mer

12-13 Maj. 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade. Pilängshallen i Lomma. Vi förväntar oss cirka

12-13 Maj. 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade. Pilängshallen i Lomma. Vi förväntar oss cirka 2012 Vi kommer att arrangera Kamp & Poomsae tävling Vi förväntar oss cirka 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade 12-13 Maj Pilängshallen i Lomma w w w. l o m m a c u p. c o

Läs mer

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma 2011 Vi kommer att arrangera Kamp & Poomsaetävling Vi förväntar oss cirka 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade Vår Internationella tävling kommer att hållas den 14-15 Maj

Läs mer

World Cup Montego Bay, Jamaica / 26-30 augusti 2014

World Cup Montego Bay, Jamaica / 26-30 augusti 2014 World Cup Montego Bay, Jamaica / 26-30 augusti 2014 www.itfsverige.se 2014-08-31 Nu är ITF:s World Cup avslutad. Det blev ett riktigt medaljregn över de svenska deltagarna vilket gjorde att Sverige slutligen

Läs mer

JKA World Cup 2011 Thailand

JKA World Cup 2011 Thailand JKA World Cup 2011 Thailand Domare/Coacher: Ted Hedlund, Björn Grünstein, Kent Rantzow, Bengt Sonesson, Miroslav Unic Tävlande: Gülsah Akdag, Armina Barakovic, Victor Bull (Uros Milosavljevic), Phoung

Läs mer

Artrapport IAIDO nov 2016

Artrapport IAIDO nov 2016 Artrapport IAIDO nov 2016 EM 2016 landslaget EM startade med ett seminarie under torsdagen där ZKNR delegationen i form av Mr. Takashige Yamazaki Mr. Teruo Mitani Mr. Hachiro Nakano Iaido Hanshi 8. Dan

Läs mer

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2017

VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2017 Semifinal 2 VÄRMLANDS IDROTTSVETARE 2017 Onsdagen den 10 maj 2017 Tävlingstiden är 15.00-16.00 Semifinalerna direktsänds i Radio Värmland 9 och 10 maj. Finalen direktsänds i radion fredagen den 12 maj.

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats SJF - Aktuellt Nr 2, 10 augusti 2011 Redaktör: alf.tornberg@judo.se SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats Bo Borg under veteran-vm

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet / ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet / ITF Sektionen JANUARI Svenska Taekwondoförbundet / ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2002 Preliminär landslagsuttagning 26/1 gjordes den sista av de tre preliminära landslagsuttagningarna. Denna gång var det Uppsala

Läs mer

Vägen till Landslaget

Vägen till Landslaget Svenska Judoförbundet Landslaget Vägen till Landslaget Uttagning riktlinjer för svenska Judoförbundets utvecklingstrupper Utvecklingstrupp Utvecklingstruppen är en del i Svenska judoförbundets landslagsprogram

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Europamästare Marcus Nyman. samlar OS-poäng. Sveriges förste europamästare i judo, Marcus Nyman

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Europamästare Marcus Nyman. samlar OS-poäng. Sveriges förste europamästare i judo, Marcus Nyman SJF - Aktuellt Nr 2, 25 maj 2010 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Europamästare Marcus Nyman samlar OS-poäng Sveriges förste europamästare i judo, Marcus Nyman Foto: Nikos Iliadis Marcus Nyman plockar OS-poäng

Läs mer

Svenska Judoförbundet Förbundsstyrelsen

Svenska Judoförbundet Förbundsstyrelsen Svenska Judoförbundet Förbundsstyrelsen Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 13/09 del 1 den 25 September 2009 i Stockholm, Riksdagen :Tid: kl 18.00-22.30 Närvarande: Ordföranden Kent Härstedt

Läs mer

Träningsinfo. Träningsläger. Nr 2 2002 I detta nummer Resultat Statestik Sthlm top 20 Månadens presentation Tävlingar Träningsplanering Tävling

Träningsinfo. Träningsläger. Nr 2 2002 I detta nummer Resultat Statestik Sthlm top 20 Månadens presentation Tävlingar Träningsplanering Tävling Nr 2 2002 I detta nummer Resultat Statestik Sthlm top 20 Månadens presentation Tävlingar Träningsplanering Tävling MÅNADENS ROCKAR FETT!!!!!!!!!!!!!!! Alla slår pers hela tiden!!!!!!!! Alexander representerar

Läs mer

ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17

ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17 ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17 Närvarande: Se sid 4 1. Mötets öppnande Lukas hälsade alla välkomna och öppnande mötet. Sverker Olsson Ordförande i hälsade även han välkommen och berättar lite om

Läs mer

Rapport VM i Rio de Janeiro 26-31 augusti 2013.

Rapport VM i Rio de Janeiro 26-31 augusti 2013. Rapport VM i Rio de Janeiro 26-31 augusti 2013. Den 29:e upplagan av Judo VM arrangerades i det exotiska Rio de Janeiro med 673 deltagare från hela 123 nationer. Sverige ställde upp med den största truppen

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

Ett stort tack till dig och ditt företag som har stöttat och gett mig möjlighet att utvecklas och prestera under säsongen 2012.

Ett stort tack till dig och ditt företag som har stöttat och gett mig möjlighet att utvecklas och prestera under säsongen 2012. Ett stort tack till dig och ditt företag som har stöttat och gett mig möjlighet att utvecklas och prestera under säsongen 2012. Min säsong 2012 Jag skulle vilja säga att min säsong har varit helt fantastisk.

Läs mer

Trelleborg Open 2014 8-9 februari. WTF - G2 & ETU A Class Tävling

Trelleborg Open 2014 8-9 februari. WTF - G2 & ETU A Class Tävling Trelleborg Open 2014 8-9 februari WTF - G2 & ETU A Class Tävling Trelleborg Open 2014 INBJUDAN Jag känner mig hedrad att än en gång kunna hälsa Er välkomna till Trelleborg. Vi bjuder alltid på det bästa

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 8, 2014 Datum och tid: Måndag 2014-06- 16, kl 19.00-20.45 Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT v. ordförande Kristiina Pekkola KP Kassör: Kent M Andersson

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet KALLELSE TILL ÅRSMÖTE SMÅLANDS JUDOFÖRBUND När: Söndagen den 3 mars 2013 Kl 11:30, Västbo Judoklubbs dojo, Ringvägen 7, 33236 Gislaved Föredragslista för Smålands judoförbunds årsmöte 2013-03-03 1 Mötet

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 2, 2014 Datum och tid: Fredag 2014-02- 07, kl 18.00 22.20 på Hotell Scandic Grand Central, Stockholm. Samt punkterna D och E via mail. Deltagare: Ordförande:

Läs mer

SJF - Aktuellt. Nr 2, 30 juni 2013 årgång 10

SJF - Aktuellt. Nr 2, 30 juni 2013 årgång 10 SJF - Aktuellt Nr 2, 30 juni 2013 årgång 10 Att vilja och kunna - eller inte sid. 3 Familjen Mattsson - där alla tränar judo sid. 4 Olle Edeklev 8 Dan sid. 6 Johnny Kullenberg 7 Dan sid. 7 Utbildning och

Läs mer

Verksamhetsberättelse för SL/BP 2016

Verksamhetsberättelse för SL/BP 2016 Verksamhetsberättelse för SL/BP 2016 Mål satta till 2017 1. Utbilda instruktörer som aktivt instruerar och vägleder aktiva och kommande lyftare med utvecklande och resultatförbättrande metodik. 2. Ambitionen

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 12, 2014 Datum och tid: Lördag 2014-11- 22, kl 11.00 16.32 På Idrottens Hus, Uppsala Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT V. ordförande Kristiina Pekkola

Läs mer

Några foton från STV Classic 2014 - onsdagen spel!

Några foton från STV Classic 2014 - onsdagen spel! Några foton från STV Classic 2014 - onsdagen spel! Onsdagen den 28 oktober spelades ett antal finaler och semifinaler i STV Classic 2014. Här några foton med förklarande text. OBS! Matchresultat från onsdagens

Läs mer

Nyhetsbrev nr 4-2015

Nyhetsbrev nr 4-2015 Nyhetsbrev nr 4-2015 Det har väl inte undgått någon att HTK numera har en färsk WTA-segrarinna i klubben? Johanna Larsson gjorde återigen succé i Båstad och denna gång fick hon med sig båda titlarna hem

Läs mer

SJF - Aktuellt. Nr 3, 4 november 2013 årgång 10. Joakim Dvärby nådde bronsfinalen i VM i Rio de Janeiro.

SJF - Aktuellt. Nr 3, 4 november 2013 årgång 10. Joakim Dvärby nådde bronsfinalen i VM i Rio de Janeiro. SJF - Aktuellt Nr 3, 4 november 2013 årgång 10 Joakim Dvärby nådde bronsfinalen i VM i Rio de Janeiro. Foto: Alf Tornberg 2 SJF-Aktuellt 3/2013 S Foto: Maria Bäfver å var det åter dags för ett nytt, fullmatat

Läs mer

Vision, mål, verksamhetsplan och handlingsplan 2012-2014

Vision, mål, verksamhetsplan och handlingsplan 2012-2014 Svenska Judoförbundet Vision, mål, verksamhetsplan och handlingsplan 2012-2014 Foto: Alf Tornberg. Produktion: AlfRed Media Vår vision 2020 20 000 2 000 200 20 2 medlemmar fler kvinnor klubbar riksutbildningar

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Funktionärer 2014 Styrelsen för IK Södra 2014 Ordförande: Tommy Engström Kassör: Björn Nyberg Vice ordförande och sekreterare: Karin Strömqvist Bååthe Ledamot: Christer Cederborg

Läs mer

WTF-reglemente (gällande cadetter och minorer: STF:s regler, inga huvudträffar) utslagseliminering

WTF-reglemente (gällande cadetter och minorer: STF:s regler, inga huvudträffar) utslagseliminering 19 20 maj Arrangör: Medarrangör: Adress: Ansvarig: Team Toigye Panthers STF Svenska taekwondo förbundet Snapperupsgatan 9, Malmö Mario Glasnovic Mobil: +4670424 40 83 e-mail: info@toigye.com hemsida: www.ntc2012-malmo.se

Läs mer

Partille TKD Challenge 2015 Partille 28/2-1/3 2015

Partille TKD Challenge 2015 Partille 28/2-1/3 2015 Partille TKD Challenge 2015 Partille 28/2-1/3 2015 www.itfsverige.se Text och foto: Partille TKD Klubb Partille TKD Challenge 2015 Helgen den 28/2-1/3 arrangerade årets upplaga av Partille TKD Challenge

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld Rapport fredag den 6 januari 2017 ****

Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld Rapport fredag den 6 januari 2017 **** Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld 2017 - Rapport fredag den 6 januari 2017 I dag inleddes Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld. **** Aktuell information om klasser och dess lottning finns här:

Läs mer

LOMMA CUP. 9-11 Maj 2014. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade

LOMMA CUP. 9-11 Maj 2014. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade SEDAN 1984 LOMMA CUP 9-11 Maj 2014 Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade. Välkomna till årets roligaste Internationella tävling i Kamp och Poomsae med Combat MMA på söndagen

Läs mer

Dagens tredje medalj kom i lagkross där det efter många omgångar med omkross stod klart att bronset tilldelades Sverige efter Petras handteknik.

Dagens tredje medalj kom i lagkross där det efter många omgångar med omkross stod klart att bronset tilldelades Sverige efter Petras handteknik. Senaste inlägg: 1 SILVER OCH 2 BRONS SISTA TÄVLINGSDAGEN Under sista tävlingsdagen var det lagkamp och lagkross på programmet. 2011-10-23, söndag - kl. 23.50 För herrarna var de första motståndarlagen

Läs mer

Sverige under TKD ITF VM i Argentina

Sverige under TKD ITF VM i Argentina Sverige under TKD ITF VM i Argentina Text: Swavek Dydiszko 2009-11-30, 00:30 Detta är mitt sista inlägg angående VM i Argentina. För Sveriges del var det mycket tråkigt tävling där i många fall var det

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén PROTOKOLL fört vid Riksdomarkonferensen på Scandic i Lund den 6 september 7 september 2014 Konferensledning: Dick D. Johansson (DDJ), Christer Löfgren (CL), Mario

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 15, 2011 Datum: 2011-11-12 Tid: Plats: Lördag kl 09.00-12.00 verksamhetsplanering & vision. 12.30-17.20 FS-möte. Scandic Hotel Grand Central, Kungsgatan

Läs mer

SJF - Aktuellt. Marcus Nyman är tillbaka. Nr 4, 20 december 2013 årgång 10. Foto: Alf Tornberg

SJF - Aktuellt. Marcus Nyman är tillbaka. Nr 4, 20 december 2013 årgång 10. Foto: Alf Tornberg SJF - Aktuellt Nr 4, 20 december 2013 årgång 10 Marcus Nyman är tillbaka Foto: Alf Tornberg 2 SJF-Aktuellt 4/2013 Å ena sidan... V Foto: Maria Bäfver ad är bäst för judon? Den frågan ställer vi oss ofta,

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 1 Verksamhetsberättelse 2006 2 Funktionärer 2006 Styrelse Gustav Fagerberg, Ordförande Marcus Elfver, Vice ordförande Åsa Pettersson, Sekreterare Christer Cederborg, Ledamot Lars Andersson, Kassör Björn

Läs mer

Lomma Cup. Kamp och Poomsae Maj. Internationell tävling. Vi förväntar oss 600 deltagare. Välkomna

Lomma Cup. Kamp och Poomsae Maj. Internationell tävling. Vi förväntar oss 600 deltagare. Välkomna 2013 Internationell tävling Kamp och Poomsae 11-12 Maj Vi förväntar oss 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+ Nybörjare och Avancerade Välkomna Lomma Taekwondoklubb bjuder in Era

Läs mer

SJF - Aktuellt. Nr 2, augusti 2014 årgång 11

SJF - Aktuellt. Nr 2, augusti 2014 årgång 11 SJF - Aktuellt Nr 2, augusti 2014 årgång 11 I mitten av juli höll Tomas Rundqvist ett seminarum för japanska judoinstruktörer på Kodokan i Tokyo. Läs ett reportage om hans insats där på sidorna 6-9. Foto:

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Veteranvärldsmästare. Eva Johansson, Johan Thörsman och Carin F Hamnlund. Foto: Dick D. Johansson

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Veteranvärldsmästare. Eva Johansson, Johan Thörsman och Carin F Hamnlund. Foto: Dick D. Johansson SJF - Aktuellt Nr 7, 10 juni 2009, version 2 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Tre nya världsmästare Veteranvärldsmästare. Eva Johansson, Johan Thörsman och Carin F Hamnlund. Foto: Dick D. Johansson En mäktig

Läs mer

Senaste inlägg: 2012-04-22, Söndag - kl. 23.30

Senaste inlägg: 2012-04-22, Söndag - kl. 23.30 www.itfsverige.se Senaste inlägg: 2012-04-22, Söndag - kl. 23.30 EM 2012 - SUMMERING Då är det dags att summera EM 2012. Under mästerskapens sista dag genomfördes lagtävling i sparring samt krosstekniker.

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 11, 2014 Datum och tid: Måndag 2014-10- 20, kl 19.00-21.08 Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT v ordförande Kristiina Pekkola KP Kassör: Kent M Andersson

Läs mer

SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING

SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING NOVEMBER 2014 SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING Europa Cupen i Malaga Första helgen i november avgjordes Europa Cupen i Malaga. Sverige ställde upp med endast två killar, Tommy Macias -73 kg och Benjamin Stoffel

Läs mer

LOMMA CUP. 30-års jubileum. 16-17 Maj 2015. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade

LOMMA CUP. 30-års jubileum. 16-17 Maj 2015. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade SEDAN 1984 LOMMA CUP 30-års jubileum 16-17 Maj 2015 Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade. Välkomna till årets roligaste Internationella tävling i Kamp och Poomsae Ni

Läs mer

Koreanska Ambassadörens Svenska Cupen 1 27 september 2014

Koreanska Ambassadörens Svenska Cupen 1 27 september 2014 Koreanska Ambassadörens Svenska Cupen 1 27 september 2014 Svenska Taekwondo Förbundet bjuder in alla föreningar tillhörande Svenska Taekwondoförbundet att delta i Koreanska Ambassadörens Svenska Cupen

Läs mer

Bowling 50 år på Gotland

Bowling 50 år på Gotland Bowling 50 år på Gotland Av Birgitta Siltberg Del 4: 1980-1984 Dambowlingen i focus IK Pärlans damer får äntligen spela i fastlandsserien säsongen 1979/1980 och kommer på en hedrande 3:e plats i div. 2.

Läs mer

802434-4429 1 av 8 Verksamhetsberättelse 2012 Umekawa budokai

802434-4429 1 av 8 Verksamhetsberättelse 2012 Umekawa budokai 802434-4429 1 av 8 Verksamhetsberättelse 2012 Umekawa budokai 802434-4429 2 av 8 Under verksamhetsåret 2012 har föreningen slagit rekord i antal graderingar. Elva personer tog nya grader och Mattias Sjölander

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Svenska Judoförbundet Verksamhetsberättelse 2014 2 3 Vi kan nu, efter fyra år med stukturerat visionsarbete, se hur detta burit frukt ute i Judosverige. Innehåll Ordföranden summerar Ordföranden summerar...

Läs mer

En sann Taekwon-Do mästare

En sann Taekwon-Do mästare En sann Taekwon-Do mästare Master Per Andresen, 7 Dan Pionjär av TKD ITF i Europa. Ledare för en av världens största ITF organisationer, National Taekwon-Do Norway med drygt 6000 medlemmar. Huvudinstruktör

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5/06 den 21 juni 2006 via konferenstelefon.

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5/06 den 21 juni 2006 via konferenstelefon. Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5/06 den 21 juni 2006 via konferenstelefon. Mötet startade 19.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Barbro Carlsson, BC, Alf Tornberg,

Läs mer

SJF - Aktuellt. God stämning. på Judogalan. Nr 1, 9 maj 2014 årgång 11

SJF - Aktuellt. God stämning. på Judogalan. Nr 1, 9 maj 2014 årgång 11 SJF - Aktuellt Nr 1, 9 maj 2014 årgång 11 God stämning på Judogalan 2 SJF-Aktuellt 1/2014 Kontakt Foto: Maria Bäfver Nu är det inte mer kontakt i judoutövningen jag tänker på i första hand. Snarare är

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5, 2014 Datum och tid: Måndag 2014-04- 07, kl 19.00-21.00 Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT Kassör: Kent M Andersson KA Ledamöter: Johnnie Daniels JD

Läs mer

1. FORMALIA. BC informerade även att det nätverk inom RF som hon är projektledare för kommer att ha ett möte i augusti.

1. FORMALIA. BC informerade även att det nätverk inom RF som hon är projektledare för kommer att ha ett möte i augusti. Protokoll från Svenska Judoförbundet FS-möte nr 5 påbörjat den 16-17 juni 2007 i Borås, på Hotel Scandic Plaza, och avslutat vid telefonmöte den 20 juni 2007 Tider : kl 13-16.45 den 16 juni, kl 9-13 den

Läs mer