SJF - Aktuellt. Nr 3, november 2014 årgång 11. Succé för SWOP Joakim Dvärby och Viktor Carlsson i bronsfinal i SWOP.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SJF - Aktuellt. Nr 3, november 2014 årgång 11. Succé för SWOP Joakim Dvärby och Viktor Carlsson i bronsfinal i SWOP."

Transkript

1 SJF - Aktuellt Nr 3, november 2014 årgång 11 Succé för SWOP Joakim Dvärby och Viktor Carlsson i bronsfinal i SWOP. Foto Alf Tornberg

2 2 SJF-Aktuellt 3/2014 På rätt väg Foto: Maria Bäfver I skrivande stund nås jag av den glada nyheten att Emma Barkeling blivit Europamästare i -63 kg på U23-EM i Wroclaw, Polen. Det är ett historiskt guld. Ingen från Sverige har tidigare vunnit guld i U23-EM. Emma Barkeling har flyt nu. Hon tog guld även vid Europacupen SWOP i Helsingborg. Men hon har sällskap i toppen av Mia Hermansson och Anna Bernholm. Alla tre i -63 kg. Mia och Emma möttes i finalen i Helsingborg. Då var det alltså utmanaren Emma som vann. Självklart ska våra två utmärkta landslagscoacher Robert Eriksson och Jakob Reinius också lyftas fram i ljuset. De gör ett mycket bra arbete. Även på herrsidan finns det många ljuspunkter. I vår vision finns målet att svensk judo ska kamma hem två OS-medaljer innan år 2020 är slut. Det målet börjar få allt fastare konturer nu, tycker jag. Det verkar gå bra i toppen. Hur är det då med basen? Ett annat mål i vår vision är att vi ska vara medlemmar Där är vi inte riktigt än. Men även där finns hopp. I min egen klubb, som har kring 180 medlemmar, började 80 nya barn i augusti. Vi vet att många slutar efter första året. En av våra stora utmaningar är att behålla våra judoka länge. I detta nummer av SJF-Aktuellt ägnas många sidor åt Europacupen SWOP i Helsingborg. Den blev väldigt lyckad och det vill vi gärna berätta om. Men ni kommer att hitta mycket annat trevligt. Varför inte njuta av Johan Thörsmans VM-guld på sidan 11? Som alltid är du välkommen att höra av dig till mig eller någon annan i förbundsstyrelsen om du undrar över något eller har synpunkter. Alf Tornberg förbundsordförande SJF - Aktuellt SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats. Utgivningsfrekvens: fyra gånger per år. Chefredaktör och ansvarig utgivare: Alf Tornberg Redaktör: Niklas Strandberg Lay out: Alf Tornberg

3 SJF-Aktuellt 3/ Det här gjorde vi bra! Michel Grant, förbundets projektledare för internationella evenemang. SWOP - generalrep inför veteran-em Text: Alf Tornberg och Christer Löfgren, Foto: Stepan Boev och Alf Tornberg Swedish Judo Open, SWOP, hölls i år i nya fräscha Helsingborg Arena. Den 24 oktober öppnades hallen för invägning, samma dag var det lottning och sedan tävling den 25 och 26. Men planeringen av årets SWOP började redan för ett år sedan. Som erfaren projektledare för stora internationella evenemang arbetade Michel Grant. - Jag vill passa på att tacka alla medverkande funktionärer, volontärer och självklart organisationskommittén för era insatser under Europacuptävlingen Swedish Judo Open i Helsingborg oktober och följande läger. Utan dina insatser kunde det inte bli till en sådan succé som det faktiskt blev. EJU:s representanter gav oss otroligt bra betyg efter arrangemanget JUDO EUROPEAN CUP SENIORS 2014 HELSINGBORG SWEDEN SWEDISH JUDO OPEN Här är gänget som gjorde SWOP till en mycket lyckad tävling.

4 4 SJF-Aktuellt 3/2014 Ackrediterningsbestyr. Förbundskassör Kent Andersson i närkontakt med eurosedlar. Lars Hansson och fs-ledamoten Michael Holm administrerade hotellombokningar. Foto: Alf Tornberg. EJU:s Sport Director Alexander Jatskevitch. Foto: Stepan Boev. och de skulle bara veta hur mycket bättre vi kan bli. Det kommer vi att visa dem nästa år och vi hoppas då även att just du vill vara med då, säger Michel Grant. Som Michel nämnde var EJU:s representanter nöjda med tävlingen och gav positiva omdömen i sina rapporter. Och det är naturligtvis viktigt eftersom det är ett EJU-tävling. Det gäller att göra bra ifrån oss för att tävlingen ska få behålla sin status och kanske till och med bli en European Open. EJU:s representanter vid SWOP:en var EJU Sport Director Alexander Jatskevitch, EJU Marketing Director Eddy Koaz samt från EJU Referee Commission Metin Özkan och Vasily Smolin. Nordiskt möte Våra nordiska länders judoförbund har ett mycket bra samarbete. Förbundens ordförande och generalsekreterare träffas tre gånger om året; vid NM, vid SWOP och vid EJUkongressen. Vid årets SWOP diskuterades bland annat ett utsökat samarbete med de baltiska länderna när det gäller tävlingar och träningsläger. Dessutom resulterade mötet i att vi vid EJU-kongressen i Zagreb i slutet av november ska ha ett möte där förutom de nordiska länderna och de tre baltiska länderna, också Tyskland, Polen och Ryssland ska delta. Syftet med mötet är att diskutera utökat samarbete kring tävlingar och läger. Nordiskt möte. Från vänster: Sofus Johannesen president Färöarnas Judoförbund, Gullik Gundersen ledamot Norska Judoförbundet, Vibecke Thiblin president Norska Judoförbundet, Martin Kirkhammer president Danska Judoförbundet, Alf Tornberg president Svenska Judoförbundet (ordförande för mötet), Kristiina Pekkola vice president Svenska Judoförbundet, Kent Andersson sekreterare för mötet, Bjarni Fredriksson generalsekreterare Islands Judoförbund, Miikka Neuvonen generalsekreterare Finska Judoförbundet och Esa Niemi president Finska Judoförbundet. Foto: Stepan Boev.

5 SJF-Aktuellt 3/ Gäster togs omhand Arenan bjöd på fina möjligheter att ta hand om tävlingens gäster. Det fanns två lounger, med utsikt över tävlingsområdet. En av dessa användes till att ta emot VIP-gäster i, den andra disponerade tävlingens domare. Värdinna och ansvarig för VIP-loungen var fs-ledamoten Helene Kalsson. Seminarier I samband med Europacupen ordnade SJF två seminarier. De hölls under lördagförmiddagen. Niklas Harris höll i det första som hade rubriken Att göra det omöjliga möjligt. Niklas Harris är en färgstark handbollsledare som tagit Lugis damer upp i elitserien. Nu är han H65:s succétränare, som tog laget till Europacupguld, med mål att ta Champions League till Höör. Under seminariet delade han frikostigt med sig av sin framgångsstrategi. Manligt, maskulint, mänskligt - vem är den nye mannen? Jesper Fundberg, som är etnolog och forskar om maskulinitet vid Malmö Högskola, var föreläsare under det andra seminariet. Föreläsningen handlade om hur man kan få män att förändra och bryta mönster och vad som händer då. Förbundsstryrelseledamoten Helene Kalsson var ansvarig för VIP-loungen. Prominenta gäster. Fr. v.: Alf Tornberg värd, Camilla Plate Projektledare Helsingborg, Mats Sander Borgmästare Helsingborg, Kristiina Pekkola SJF och Sergey Solovechik President EJU. Foto: Helene Karlsson. Tävlingsdagarna När Europacuptävlingarna drog igång i dag i Helsingborg, var det med deltagare från 25 länder. I den viktklass som lockade mest intresse, -63 kg för damer, var de 16 judoka och toppseedad var Mia Hermansson, SPIF, 25:a på världsrankningen, andrasseedad var Emma Barkeling, SPIF, 50:e på världsrankingen. Vår högst rankade i -63 kg Anna Bernholm, 18:e på världsrankingen, var oseedad eftersom hon inte har tävlat på Europacuptouren i år. Hermansson började med en seger på waza-ari mot tyska Braeuninger, följt av en kvartsfinalseger på ippon mot danska Dehlendorff. I semifinalen väntade så Bernholm. Dit hade Bernholm tagit sig genom två ipponsegrar, mot ryska Buriachenko och finska Jauhiainen. Semifinalen blev förstås en riktigt tuff match, där dock Bernholm hade ett visst övertag. Sedan kom en mindre poängexplosion när Bernholm fick yuko på ett kast, en ledning som varade i drygt tio Niklas Harris föreläser om hur man kan göra det omöjliga möjligt.

6 6 SJF-Aktuellt 3/2014 poängrik match mot brittiska Potter där Barkeling till slut stod som segrarinna på ippon. Semifinalen mot King från Luxemburg blev tät och två varningar till King gav Barkeling segern. Finalen blev sedan, som man kunde ana, mycket jämn och efter fulltid hade båda varsin shido, och inga poäng. En bit in i förlängningen kom så avgörandet genom en sekvens då Barkeling var lite mer offensiv och Hermansson fick en till shido. Seger alltså för Barkeling, som också blev svensk mästarinna i somras. Men hon har en bit upp till de två övriga på den i OS-kvalet helt avgörande världsrankningen. Emma Barkeling, guld och Mia Hermansson, silver. sekunder. Hermansson följde nämligen upp i mattan och tog en fasthållning som gav yuko innan Benrholm om loss, men Hermansson lyckades ta en ny fasthållning, som också ledde till yuko innan Bernholm lyckades komma loss. Den andra yukon blev det som tog Hermansson till final. Och finalen blev som förutspått helsvensk, Hermanssons motståndare blev Barkeling. Hon tog sig till final genom att vinna på yuko mot tyska Kubin, följt av väldigt Helsvensk final Finalist även i -73 kg I herrarnas -73 kg bjöd Tommy Macias, Saltsjö, på stor underhållning på sin väg till final, fyra matcher och fyra ippon. Först mot lettländaren Stasjuns, sedan britten Smith. I kvartsfinalen stod förstaseedade ryssen Khomentovskiy, fyra på Europarankningen, på andra sidan, innan även han blev kastad av Macias. Semifinalen mot portugisen Massart slutade även den på ippon. Tyvärr gjorde även finalen mot urstarke ryssen Oleg, men då åt fel hål när Oleg utnyttjade en försiktig attack av Macias och kontrade.

7 SJF-Aktuellt 3/ Andra dagen Med manfall från vårt landslag, så sattes hoppet till Joakim Dvärby, SPIF, EMfemma i våras och VM-femma 2013 och Grand Prix-medaljör förra månaden under dagens tävlande på Europacupen i Hesingborg. En liten hake var att han klev upp en viktklass till -100kg. Han stod över första omgången och fick sedan möta tyske Haefner, en match som slutade med ippon efter en minut. Joakim Dvärby blev till slut bronsmedaljör. Redan match 2 var semifinalen och då mot andraseedade danske Jörgensen. Det blev en tät match med många shido. Med några få sekunder kvar var Dvärby i ledningen, han hade två shido, Jörgensen hade tre shido. Då fick även Dvärby en tredje varning, vilket upprörde förbundskapten Robert Eriksson rejält, och matchen gick till förlängning. Där började krafterna tryta för båda två, men efter 2.32, alltså totalt effektiv tid fick dansken till ett kast som tog honom till final. Där väntade silvermedaljören från SM Öppen viktklass Viktor Carlsson. Han hade genom seger mot Niedziela, Polen, tagit sig till kvartsfinal där det tog stopp mot Förbundets generalsekreterare Erik Vesterlund höll en vakande hand över det mesta under SWOP. Tillsammans med EJU:s Eddy Koaz såg han till att prisceremonierna höll Europaklass. den blivande vinnaren här i Helsingborg: Moser från Schweiz. Bronsmatchen mellan de två svenskarna vanns av Dvärby på fasthållning efter drygt halva matchen. Därmed slutade Europacuptävlingarna med ett svenskt guld, två silver och ett brons. Det tunga judolandet Frankrike dominerade med fyra guld före Tyskland med 3 guld. Fast dagens häftigaste ögonblick bjöd finske Jaakko Alli på i finalen i -90 kg där han bjöd Wolfman från Israel på en riktig flygtur.

8 8 SJF-Aktuellt 3/2014 Tjejläger med Hiroma Kaji Den 5 september hölls ett riksläger för tjejer med den japanska VM-medaljören Hiroma Kaji. Text: Kristina Johansson, Foto: Ann Löf Aktiviteten är unik sitt slag då en liknande aktivitet för att främja kvinnors judoträning inte har ägt rum i Sverige på mycket länge. På lägret deltog över 70 tjejer från hela Sverige med ytterligare nästan 10 manliga och kvinnliga ledare. Hirom Kaji lärde ut grundläggande tekniker bland hennes favorittekniker, och belyste vikten av att repetera tekniker mycket, men framför allt på rätt sätt. De fyra träningarna var mycket inspirerande både träningsmässigt och ur ett pedagogiskt perspektiv. liga styrelsemedlemmar och framförallt antalet kvinnligs tränande i ALLA åldrar. Judon kan bidra med en fantastisk gemenskap och är en rolig och allsidig träningsform. Jag ser fram emot nästa gång. Stort tack till arrangörerna K.U.L., Ann Löf och Karin Strömqvist Bååthe! Tack även till judo5 som gav mig skjuts. Utöver god träning innehöll lägret också en mysig båtresa ut på Mälaren till Drottningholm med en riktigt fin middag. Mycket uppskattad! Under lägret gavs möjligheter att lära känna många kvinnor som utför ett fantastiskt arbete för att bidra till judons utveckling i Sverige men också som särskilt arbetar med att öka antalet kvinnliga tränare, kvinn-

9 SJF-Aktuellt 3/ Utbildningskonferens Text och Foto: Alf Tornberg I Upplandsidrottens lokaler i Uppsala, där förbundets kansli också finns, hölls årets utbildningskonferens den oktober. På utbildningskonferensen hade samlats utbildningsansvariga från våra distrikt och kommittéer. Samtliga ledamöter från Riksinstruktörskommittén, RIK, var också närvarande. RIK är den kommitté som har ansvar för instruktörsutbildningen i förbundet. Första dagen ägnades åt att förmedla uppdaterade verksamhetsmål för perioden , att förmedla regler för idrottslyftet samt att diskutera samarbete i utbildningsfrågor och klubbutveckling med SISU. Distrikt och kommittéer fick presentera sitt utbildningsbehov varefter konferensen arbetade fram en sammanhållen utbildningsplan för hela landet. Även viktiga framtidsfrågor för svensk judo och utbildning diskuterades. Under dag två arbetade metodikhandledarna vidare med bemanningsförslag för instruktörsutbildningarna samt budgetkalkyl. Åke Sundkvist på förbundets kansli berättade om hantering av IdrottOnline. Utbildningsansvariga i distrikt och kommittéer listade sina planerade aktiviteter under 2015 Karin Strömqvist Bååthe och SISU:s Maria Gidlund. --- PRESS-STOPP --- Emma Barkeling tog guld på U23-EM i Wroclaw den 15 november! Sveriges första Guld på ett U23-EM. GRATTIS. På vår hemsida och på vår Facebooksida kan ni alltid följa vilka resultat våra elitjudoka gör. Tipsa redaktionen Vad vill du läsa om i nästa SJF- Aktuellt? Är det någon speciell person du vill läsa om, en klubb eller något annat? Sänd ett mejl till följande adress: Vill ni sända in ett eget material går det också bra. Läs då noga rutan här under om vad som krävs av det material ni sänder in. Läs speciellt vad som krävs av bilderna. Detta krävs när man lämnar text och bild till SJF-Aktuellt. Vi vill ha mycket material om vad som händer i klubbarna. Det kommer också en del material och det är viktigt att kunna dokumentera vad som händer i Judosverige. Några saker som är viktiga att tänka på när man lämnar material: Bilder: - Lägg inga bilder i Word-dokument. - Sänd bild i jpg-format. Aldrig mindre än 1 MB. - Ange alltid fotografens namn. - Ange för- och efternamn på dem som finns på bilden. Texter: - Sänd texten i Word-dokument utan formateringer, tabeller, linjer och rutmönster. - Ange alltid datum för händelser som beskrivs och var händelsen äger rum. Sänd materialet till: Saknar du information......om någon speciell fråga? Tveka då inte att ta kontakt med någon i förbundsstyrelsen eller någon i kommittéerna, projekten eller arbetsgrupperna. Kontaktuppgifter hittar du på hemsidan.

10 10 SJF-Aktuellt 3/2014 Veteran-VM i Malaga Text och Foto: Alf Tornberg Årets veteran-vm gick i Malaga den september. Från Sverige deltog 26 tävlande, 1 domare och 3 coacher. Första tävlingsdagen tävlade alla damerna och de äldre männen, från M6 och uppåt. Förbundets vice ordförande Kristiina Pekkola kämpade sig till ett brons under suverän coachning av klubbkamraten Eva Johansson, som också tävlade själv med Kristiina som coach. Men den kombinationen var inte lika framgångsrik. Eva Johansson som har flera veteran-vm-guld på sin meritlista lyckades inte placera sig här. Med tanke på att Kristiina Pekkola gjort ett tävlingsuppehåll på 25 år är hennes prestation i Malaga stor. Hon började litet försiktigt och avvaktande, men efter några matcher kom hon igång ordentligt och tog hem bronset. Kristiina Pekkola tävlade i F5-57 kg. Andra dagen tävlade Kalle Baker och Dejan Colic. De slutade 7:a respektive 9:a. Coachen Tomas Elding var ändå nöjd och säger: - De stod för dagens prestation med fina kast och med en härligt kämparglöd. Ulf Ekberg blev bronsmedaljör första dagen i M6-100 kg. En samlad Kristiina Pekkola tar VM-brons. Tredje och sista dagen glänste Johan Thörsman. Han tävlade i M4-73kg, som var en stor klass. Hela 39 deltagare fanns i den klassen. Tomas Elding berättar: - Efter att i tur och ordning ha slagit en fransman, en engelsman en turk och en tysk var Johan i final mot fransmannen Giansello. Johan bjöd på en bestämd tai otoshi som resulterade i Ippon och vmguld. Stort! Patrik Gardsiö var bronsmedaljör i några timmar. Efter att ha kastat fyra av sina sex motståndare tilldömdes han en WO-seger i bronsmatchen eftersom hans tyske morståndare inte dök upp. Men när hela tävlingen var över ropades matcen upp på nytt. Arrangören menade att tysken inte ropats upp på ett korrekt sätt tidigare. Inför hotet om att tysken skulle tilldömas segern letade man upp Patrik Gardsiö och fick honom att gå upp på mattan igen. I den matchen fick

11 SJF-Aktuellt 3/ Patrik snabbt en wazaari, men tysken vann till slut på en fasthållning. - En femteplats med bronskant till Patrik Gardsiö, säger Tomas Elding. Så här gick det för övriga tävlande. Thomas Elding berättar: - Roger Svedberg i M4 66 kg visade kastvillig judo med Ippon seoi nage som huvudnummer. Detta tog honom till semifinal, där ledde han länge på wazaari mot den Azer som sedan blev världsmästare. mästare. tre matcher mot bra motstånd och drog sig själv ur tävlingen p.g.a. av skada innan återkvalsfinalen. Han hade då precis slagit en turk som mer eller mindre sparkade Staffans huvud bakåt från underläge i fasthållning. Jörgen Häggqvist och Kenneth Larsson vann matcher och såg ut som starka medaljkandidater innan de blev skadade och tvingades dra sig ur. Jörgen Häggkvist vann första och ledde andra då han var tvungen att bryta, Kenneth Larsson vann sina två första med uppvisande av stor taktisk finess och förståelse för de nya reglerna men skadade sig i tredje mot slutvinnaren från Frankrike. Jimmy Decker och Mats Westlund kastade storartade ippon på sina motståndare i början av turneringen. Övriga svenskar kämpade hårt men motståndet är stenhårt numera i veteran-vm. För min del var det jättekul att vara med som coach med så fina insatser. En suverän Johan Thörsman tar sitt tredje veteran-vm-guld. Det fjärde, om man räknar med hans första mastersguld.

12 12 SJF-Aktuellt 3/2014 Nordic Judo Kata Open Text och Foto: Alf Tornberg Det sjätte Nordic Judo Kata Open Tournament hölls den 23 augusti i Valhalla Sportcenter i Göteborg. Deltagande par var 28 och deltagande länder var fem. Sverige och Finland deltog med nio par var, Tyskland med fem par, Norge med tre par och Schweiz med två par. Under söndagen den 24 hölls en katakurs. Den leddes av Gang Dax-Rohmswinkel, 7 dan, som är ledande Europamästare i ju-nokata och Ulla Lossa, 6 dan. Nästa Nordic Judo Kata Open kommer att hållas den augusti 2015 i Vanda, Finland. Bronsmedaljörer i Katame no kata blev Staffan Nilsson och Jonas Wallin. Tyskland blev bästa nation med två guld (katame- och ju-no-kata) och två silver (katame-no-kata och Kodokan Goshin-jutsu). På andra plats kom Finland med två guld (nage- och Kime-no-kata) och ett silver (Ju-no-kata). Schweiz kom på tredje plats med ett guld (Kodokan Goshin-jutsu) och ett brons (ju-no-kata). Sverige tog två silver (nage- och Kime-no-kata och tre brons (katame- och Kime-no-kata, Kodokan Goshin-jutsu) och Norge tog en bronsmedalj (nage-no-kata). Rikskatakommittén var på plats. Fr.v.: Peter Westlund ordförande, Julia Hamilton, Lars Dahlkvist, Jan Mark de Haan, Åke Bransell och Rebecca Eliasson. Paret Sonny Forsberg-Harri Rautanen tog brons i Kodokan goshin jutsu med Sonny som tori och brons även i Kime no kata med Harri som tori.

13 SJF-Aktuellt 3/ STOLT SPONSOR AV SVENSKA JUDOFÖRBUNDET Hiku Shiai IJF Red Label Hiku Shiai RED LABEL- IJF Approved judogi enligt IJFs nya regler för Hiku - är japanska för att dra. Men det visste du väl redan. Dräkten som kommer från Schweiz är skapad av Kurt Gerber, judoka och tidigare landslagsman i det schweiziska landslaget. Dräkten är gjord enligt IJFs nya regler och bär IJF Approved label (Red label) Hiku är officiell landslagsdräkt i Sverige, Schweiz mfl. BUDO-NORDs Judoväska värd 390:- på köpet! JUDO SBI Sport AB Staffanstorpsvägen ARLÖV Tel: Fax: Specialpriset gäller t.o.m. den 5 januari Med reservation för eventuella tryckfel och prisändringar.

Stockholms Judoförbund informerar

Stockholms Judoförbund informerar Stockholms Judoförbund informerar Gör som Ekerö JK Den 10 januari kommer Ekerö JK att ha ett arbetsseminarium med sin klubbstyrelse då man går igenom Stockholms Judoförbunds nya Mål och visionen 2015,

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén EJU Refereeing & Coaching Seminar 2014 Så var det dags för årets andra seminarium; det första extraseminariet var i Malaga i januari och nu i Antalya, Turkiet.

Läs mer

Internationell elit till Lund. Europacup i Judo. 24-25 oktober 2015 Sparbanken Skåne Arena

Internationell elit till Lund. Europacup i Judo. 24-25 oktober 2015 Sparbanken Skåne Arena Internationell elit till Lund Europacup i Judo 24-25 oktober 2015 Sparbanken Skåne Arena Lund - tradition och innovation. Lund är en av Skandinaviens äldsta städer med ett av världens hundra högst rankade

Läs mer

Svenska Judoförbundet gratulerar Karl Wöst på 70 årsdagen Kalle är en av svensk judos största profiler som startade med judo redan på 50-talet, han har varit ordförande i flera omgångar för Svenska Judoförbundet.

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 13, 2014 Datum och tid: Måndag 2014-12- 08, kl 19.00-20.46 Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT v ordförande Kristiina Pekkola KP Kassör: Kent M Andersson

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Klubbtränarutbildning i Kristianstad. Sidan 5

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Klubbtränarutbildning i Kristianstad. Sidan 5 SJF - Aktuellt Nr 6, 20 mars 2007 Redaktör: alf.tornberg@judo.se John Halland motionerar vid förbundets årsmöte. Foto: Alf Tornberg Årsmötet den 18 mars Sidorna 2 & 3 Klubbtränarutbildning i Kristianstad

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 10, 2011 Datum: 2011-08-02 och 2011-08-04 Tid: Tisdag 2 augusti kl 19.00-20.45 fram till pkt C6, därefter ajournerades mötet till torsdag 4 augusti kl 19.00-20.30.

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från SJF:s årsmöte 2011 Datum: Söndagen 13 mars 2011, kl 11.00-14.20 Plats: Ibis Hotell, Stadiongatan 21, Malmö. Inledning SJF:s förbundsordförande Kent Härstedt hälsade samtliga hjärtligt välkomna

Läs mer

Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017

Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017 Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017 2015-03-12 Alf Tornberg Vår vision 2020 20 000 2 000 200 20 2 medlemmar fler kvinnor klubbar riksutbildningar OS-medaljer Våra verksamhetsmål

Läs mer

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 STYRELSEN har under verksamhetsåret haft följande sammansättning: Ronnie Rosberg. Ordförande Klara Svensson. Sekreterare Thomas Lundin.

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2004

Verksamhetsberättelse år 2004 Verksamhetsberättelse år 2004 År 2004 var ett händelserikt år för Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion regionalt, nationellt och internationellt. Styrelse ITF sektionens styrelse för år 2004 hade följande

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation

Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation Fédération Suédoise de Lutte Rapport från Fristilslandslaget tävling och träningsläger i Järvenpää Finland. Fredagen den 14 juni reste fristilslandslaget

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2003 Januari Annonsprojekt På initiativ av ITF sektionens styrelse inleddes ett annonsprojekt för sektionens klubbar i tidningen Fighter

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 8, 2014 Datum och tid: Måndag 2014-06- 16, kl 19.00-20.45 Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT v. ordförande Kristiina Pekkola KP Kassör: Kent M Andersson

Läs mer

Domarrapport European Open 16-17 februari, Budapest

Domarrapport European Open 16-17 februari, Budapest Domarrapport European Open 16-17 februari, Budapest Ahoy! För 50:e året så arrangerades det en European Open (förut World Cup) i Budapest, Ungern. Ganska mäktigt att man har presterat detta i så många

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 1 Verksamhetsberättelse 2006 2 Funktionärer 2006 Styrelse Gustav Fagerberg, Ordförande Marcus Elfver, Vice ordförande Åsa Pettersson, Sekreterare Christer Cederborg, Ledamot Lars Andersson, Kassör Björn

Läs mer

SJF - Aktuellt. Nr 2, 30 juni 2013 årgång 10

SJF - Aktuellt. Nr 2, 30 juni 2013 årgång 10 SJF - Aktuellt Nr 2, 30 juni 2013 årgång 10 Att vilja och kunna - eller inte sid. 3 Familjen Mattsson - där alla tränar judo sid. 4 Olle Edeklev 8 Dan sid. 6 Johnny Kullenberg 7 Dan sid. 7 Utbildning och

Läs mer

SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING

SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING NOVEMBER 2014 SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING Europa Cupen i Malaga Första helgen i november avgjordes Europa Cupen i Malaga. Sverige ställde upp med endast två killar, Tommy Macias -73 kg och Benjamin Stoffel

Läs mer

ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17

ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17 ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17 Närvarande: Se sid 4 1. Mötets öppnande Lukas hälsade alla välkomna och öppnande mötet. Sverker Olsson Ordförande i hälsade även han välkommen och berättar lite om

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 11, 2014 Datum och tid: Måndag 2014-10- 20, kl 19.00-21.08 Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT v ordförande Kristiina Pekkola KP Kassör: Kent M Andersson

Läs mer

LOMMA CUP. 30-års jubileum. 16-17 Maj 2015. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade

LOMMA CUP. 30-års jubileum. 16-17 Maj 2015. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade SEDAN 1984 LOMMA CUP 30-års jubileum 16-17 Maj 2015 Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade. Välkomna till årets roligaste Internationella tävling i Kamp och Poomsae Ni

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet KALLELSE TILL ÅRSMÖTE SMÅLANDS JUDOFÖRBUND När: Söndagen den 3 mars 2013 Kl 11:30, Västbo Judoklubbs dojo, Ringvägen 7, 33236 Gislaved Föredragslista för Smålands judoförbunds årsmöte 2013-03-03 1 Mötet

Läs mer

Vision, mål, verksamhetsplan och handlingsplan 2012-2014

Vision, mål, verksamhetsplan och handlingsplan 2012-2014 Svenska Judoförbundet Vision, mål, verksamhetsplan och handlingsplan 2012-2014 Foto: Alf Tornberg. Produktion: AlfRed Media Vår vision 2020 20 000 2 000 200 20 2 medlemmar fler kvinnor klubbar riksutbildningar

Läs mer

Trelleborg Open 2014 8-9 februari. WTF - G2 & ETU A Class Tävling

Trelleborg Open 2014 8-9 februari. WTF - G2 & ETU A Class Tävling Trelleborg Open 2014 8-9 februari WTF - G2 & ETU A Class Tävling Trelleborg Open 2014 INBJUDAN Jag känner mig hedrad att än en gång kunna hälsa Er välkomna till Trelleborg. Vi bjuder alltid på det bästa

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Svenska Judoförbundet Verksamhetsberättelse 2014 2 3 Vi kan nu, efter fyra år med stukturerat visionsarbete, se hur detta burit frukt ute i Judosverige. Innehåll Ordföranden summerar Ordföranden summerar...

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén PROTOKOLL fört vid Riksdomarkonferensen på Scandic Hotell i Borås den 1 2 september 2012 Konferensledning: Dick D. Johansson (DDJ), Christer Löfgren (CL), Mario

Läs mer

SJF - Aktuellt. Nr 3, 5 november 2011. Jean-Paul Ramillon och Nuno Delgado. Toppinstruktörer på Riksfortbildningen. Foto: Alf Tornberg.

SJF - Aktuellt. Nr 3, 5 november 2011. Jean-Paul Ramillon och Nuno Delgado. Toppinstruktörer på Riksfortbildningen. Foto: Alf Tornberg. SJF - Aktuellt Nr 3, 5 november 2011 Redaktör: alf.tornberg@judo.se SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats Jean-Paul Ramillon och

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 5, 2014 Datum och tid: Måndag 2014-04- 07, kl 19.00-21.00 Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT Kassör: Kent M Andersson KA Ledamöter: Johnnie Daniels JD

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 2, 2015 Datum och tid: Fredag 2015-02- 06, kl 18.00 21.18 på Scandic Europa, Göteborg. Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT V. ordförande Kristiina Pekkola

Läs mer

Kadett och Junior SM i Östersund

Kadett och Junior SM i Östersund JANUARI 2015 SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING Kadett och Junior SM i Östersund Sista helgen i januari avgjordes kadett och junior SM i jämtländska Östersund. Vi åkte tåg dit på fredagen och det kändes som

Läs mer

Koreanska Ambassadörens Svenska Cupen 1 27 september 2014

Koreanska Ambassadörens Svenska Cupen 1 27 september 2014 Koreanska Ambassadörens Svenska Cupen 1 27 september 2014 Svenska Taekwondo Förbundet bjuder in alla föreningar tillhörande Svenska Taekwondoförbundet att delta i Koreanska Ambassadörens Svenska Cupen

Läs mer

Några foton från STV Classic 2014 - onsdagen spel!

Några foton från STV Classic 2014 - onsdagen spel! Några foton från STV Classic 2014 - onsdagen spel! Onsdagen den 28 oktober spelades ett antal finaler och semifinaler i STV Classic 2014. Här några foton med förklarande text. OBS! Matchresultat från onsdagens

Läs mer

Sverige under TKD ITF VM i Argentina

Sverige under TKD ITF VM i Argentina Sverige under TKD ITF VM i Argentina Text: Swavek Dydiszko 2009-11-30, 00:30 Detta är mitt sista inlägg angående VM i Argentina. För Sveriges del var det mycket tråkigt tävling där i många fall var det

Läs mer

SJF - Aktuellt. Nr 1, 21 mars 2013 årgång 10. Solveig Malmkvist Bennerström tilldelades 6 Dan den 10 november 2012. Foto: Eleonor Borg-Hansen

SJF - Aktuellt. Nr 1, 21 mars 2013 årgång 10. Solveig Malmkvist Bennerström tilldelades 6 Dan den 10 november 2012. Foto: Eleonor Borg-Hansen SJF - Aktuellt Nr 1, 21 mars 2013 årgång 10 Solveig Malmkvist Bennerström tilldelades 6 Dan den 10 november 2012. Foto: Eleonor Borg-Hansen 2 SJF-Aktuellt 1/2012 På god väg Foto: Rikard Lagerman Välkomna

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Uchi mata på lag-sm. Tory: Alireza Parchami.

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Uchi mata på lag-sm. Tory: Alireza Parchami. SJF - Aktuellt Nr 12, 15 december 2009 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Uchi mata på lag-sm. Tory: Alireza Parchami. Att skaffa sponsorer Folkfest i Borlänge Sidan 2 Sidan 4-5 Irish Cup Judo för Fred Sidan

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Christoffer Johansson. Inte bara EM-klass i judo utan nu även i grillning. Katakurs i Borås Sidan 4

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Christoffer Johansson. Inte bara EM-klass i judo utan nu även i grillning. Katakurs i Borås Sidan 4 SJF - Aktuellt Nr 6, 16 maj 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Christoffer Johansson. Inte bara EM-klass i judo utan nu även i grillning. Foto: Alf Tornberg Judofest i Frövi Sidan 2 och 3 Vill öka tävlandet

Läs mer

SJF - Aktuellt. Leif Karlsson, 72-6 Dan. Nr 1, 4 april 2012 årg. 9 Redaktör: alf.tornberg@judo.se

SJF - Aktuellt. Leif Karlsson, 72-6 Dan. Nr 1, 4 april 2012 årg. 9 Redaktör: alf.tornberg@judo.se SJF - Aktuellt Nr 1, 4 april 2012 årg. 9 Redaktör: alf.tornberg@judo.se SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats Leif Karlsson, 72-6

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 10, 2014 Datum och tid: Lördag 2014-09- 13, kl 9.10 13.00 På Lindesberg Arena, Lindesberg Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT V. ordförande Kristiina

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från Svenska Judoförbundet FS-möte nr 14, 2012 Datum & tid: 2012-12-01, kl 13.15-17.15 och 2012-12-02 ca. kl 09.10-10.00 Plats: Hotell Scandic Europa, Köpmansgatan 38, Göteborg. Närvarande: Ordförande:

Läs mer

Månadsbrev BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Är det något ni vill ha med i nästa månadsbrev så skicka

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 8/06 den 11 december 2006. Mötet hålls via konferenstelefon med start kl. 20.00

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 8/06 den 11 december 2006. Mötet hålls via konferenstelefon med start kl. 20.00 Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 8/06 den 11 december 2006. Mötet hålls via konferenstelefon med start kl. 20.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Alf Tornberg, AT,

Läs mer

LOMMA CUP. 10-11 Maj 2014. Nyhet Daedovästar. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade

LOMMA CUP. 10-11 Maj 2014. Nyhet Daedovästar. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade SEDAN 1984 LOMMA CUP 10-11 Maj 2014 Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade. Välkomna till årets roligaste Internationella tävling i Kamp och Poomsae med Combat MMA på

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén PROTOKOLL nr 68 2015 fört vid RDK:s möte på Hotell Scandic City i Linköping lördagen den 29 augusti 2015 kl. 11.00 12.30 Närvarande: Dick D. Johansson (DDJ) Christer

Läs mer

WSKA World Shotokan Championship 22-23 September 2007/ BYDGOSZCZ POLEN

WSKA World Shotokan Championship 22-23 September 2007/ BYDGOSZCZ POLEN WSKA World Shotokan Championship 22-23 September 2007/ BYDGOSZCZ POLEN Fredagen den 21 September åkte en stor svensk trupp med buss och båt till Polen för att delta på Shotokan VM. Truppen bestod av: Juniorer:

Läs mer

SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING

SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING SEPTEMBER 2014 SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING Ryhti-Shiai Första lördagen i september var det dags för Ryhti-Shiai i Åbo. Detta är en utmärkt tävling för våra yngre som får komma igång med sitt tävlande

Läs mer

2013 12 Maj. Lomma Cup. Internationell tävling. Välkomna. Nybörjare och Avancerade

2013 12 Maj. Lomma Cup. Internationell tävling. Välkomna. Nybörjare och Avancerade 2013 12 Maj Internationell tävling Nybörjare och Avancerade Öppet för alla combat stilar: JU JUTSU, SHOoT-FIGHTING, MMA, THAIBOXING, WRESTLING, SUBMISSION WRESTLING, TAEKWONDO, KARATE, KUNG-FU, JUDO mm

Läs mer

RDK- INFO. Oförändrade tävlingsregler fram till OS 2012! Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2010. Ordföranden har ordet:

RDK- INFO. Oförändrade tävlingsregler fram till OS 2012! Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2010. Ordföranden har ordet: RDK- INFO Nyhetsblad från Riksdomarkommittén Sommar 2010 Ordföranden har ordet: Oförändrade tävlingsregler fram till OS 2012! Hej kära domarkollegor och alla övriga judovänner runtom i landet! Ja, så har

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén PROTOKOLL nr 61 2014 fört vid RDK:s telefonmöte onsdagen den 20 augusti 2014 kl. 20.00 22.15 Närvarande: Dick D. Johansson (DDJ) Christer Löfgren (CL) Mario D Alessandro

Läs mer

Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020. Idrott hela livet

Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020. Idrott hela livet Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020 Idrott hela livet 1 Introduktion Detta dokument beskriver Riksveterankommitténs mål och vision för verksamheten 2014-2020 samt aktiviteter för att nå dit. Vi

Läs mer

SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING

SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING MAJ 2013 SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING Senior SM Prisspallen senior SM -73 kg 2:a Botir Mavlonov, 1:a Tommy Macias, 3:or Victor Allansson och Adam Westman Saltsjö Judoklubb har för första gången fått en

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2011

Verksamhetsberättelse år 2011 Verksamhetsberättelse år 2011 Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion Styrelse ITF sektionen ITF sektionens styrelse för år 2011 hade följande sammansättning: Ordförande Vice Ordförande Sekreterare Kassör

Läs mer

2 Föregående mötes protokoll Föregående årsmötes protokoll gicks igenom och godkändes

2 Föregående mötes protokoll Föregående årsmötes protokoll gicks igenom och godkändes Protokoll från UTK Taikei styrelsemöte 007-0- Mötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Marlene Berglöv Föregående mötes protokoll Föregående årsmötes protokoll gicks igenom och godkändes Val av två

Läs mer

Riktlinjer för information vid Svenska Judoförbundet

Riktlinjer för information vid Svenska Judoförbundet Svenska Judoförbundet Riktlinjer för information vid Svenska Judoförbundet INNEHÅLL 1 Informationsbehov 2 Vem informerar 3 Övergripande mål 4 Intern information 5 Extern information 6 Mediekontakt 7 Krisinformation

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Dalarnas Judoförbund 2014-01-01 13-31

Verksamhetsberättelse för Dalarnas Judoförbund 2014-01-01 13-31 Verksamhetsberättelse för Dalarnas Judoförbund 2014-01-01 13-31 Anslutna föreningar I Dalarnas Judoförbund finns 10 stycken klubbar anslutna till Dalarnas Judoförbund, och över 650 medlemmar. Borlänge

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 9, 2013 Datum och tid: Lördag 2013-09- 07, kl 15.00 18.30 i Lindesbergs Arena, Lindesberg. Måndag 2013-09- 09 kl 20.00 20.55, telefonmöte. Deltagare: Ordförande:

Läs mer

Rapport från Fristilslandslaget tävling Helsinki Open i Helsingfors Finland

Rapport från Fristilslandslaget tävling Helsinki Open i Helsingfors Finland Rapport från Fristilslandslaget tävling Helsinki Open i Helsingfors Finland Fredagen den 28 nov reste frisilslandslaget till Helsingfors för att delta i årets upplaga av Helsinki Open i fristil. Årets

Läs mer

1. Angelica Göransson X. Angelica Bengtsson 2. Angelica Jonsson. www.tipspromenadfragor.se

1. Angelica Göransson X. Angelica Bengtsson 2. Angelica Jonsson. www.tipspromenadfragor.se 1 Sverige har fått en ny stjärna i damernas stavhopp! Hon har segrat i Ungdoms SM, Senior SM, Junior EM, Junior VM och Ungdoms OS! Dessutom har hon satt ungdoms världsrekord med sina 4.47 m! Vad heter

Läs mer

BMW Sport Club. Jönköping 2015-01-24

BMW Sport Club. Jönköping 2015-01-24 Jönköping 2015-01-24 Agenda 10:00-10:15 Välkomna. -fika, agenda, mål & syfte Olof 10:15-10:30 Säsongen 2015, kalender och planering Patrik 10:30-11:00 Vad är BMW Cup och för vem Lars Åke 11:00-11:30 Genomgång

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2007 Funktionärer 2007 Styrelsen för IK Södra 2007 Ordförande, Gustav Fagerberg Kassör, Tommy Engstöm Sekreterare, Åsa Pettersson Vice ordförande, Björn Nyberg Vice kassör, Nicklas

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 6/06 den 12 augusti 2006 på Dalsjö.

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 6/06 den 12 augusti 2006 på Dalsjö. Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 6/06 den 12 augusti 2006 på Dalsjö. Mötet startade 13.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Barbro Carlsson, BC, Kent Andersson, KA,

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén PROTOKOLL nr 66 2015 fört vid RDK:s möte på Elite Hotel Ideon i Lund torsdagen den 14 maj 2015 kl. 21.45 23.00 Närvarande: Dick D. Johansson (DDJ) Christer Löfgren

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2014 Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion

Verksamhetsberättelse år 2014 Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion Verksamhetsberättelse år 2014 Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion Styrelse ITF sektionen ITF sektionens styrelse för år 2014 hade följande sammansättning: Ordförande Vice Ordförande Sekreterare Kassör

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Foto av Marcus Nyman: Jakob Reinius, Foto av Jonas Sandström: Alf Tornberg

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Foto av Marcus Nyman: Jakob Reinius, Foto av Jonas Sandström: Alf Tornberg SJF - Aktuellt Nr 12, 14 november 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se VM-brons: Marcus Nyman SWOP-guld: Jonas Sandström Strålande prestationer på JVM och SWOP Foto av Marcus Nyman: Jakob Reinius, Foto

Läs mer

Öka antalet medlemmar Vinna internationella medaljer Genomföra nationella och internationella tävlingar

Öka antalet medlemmar Vinna internationella medaljer Genomföra nationella och internationella tävlingar Stockholm i mars 2015 Stockholms Judoförbunds vision Stockholms Judoförbund (StJF) är ett distriktsförbund i Sverige, anslutet till Svenska Judoförbundet (SJF). StJF är ett organ för anslutna judoklubbar

Läs mer

Svenska Finnjolleförbundets verksamhetsberättelse

Svenska Finnjolleförbundets verksamhetsberättelse Svenska Finnjolleförbundets verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse för perioden från årsmötet i Lerkil 2014 till årsmötet i Falun 2015 Solstaregattan 31 maj 2015 i Karlstad. Ulf Bjuréus / SWE 66 in

Läs mer

Strängnäs GF Verksamhetsberättelse

Strängnäs GF Verksamhetsberättelse 2014 Strängnäs GF Verksamhetsberättelse Året som gått Strängnäs GFs gångna år har sett annorlunda ut än tidigare år. Nya samarbeten har skapats, förändring i träning- och tävlingsplanering samt att föreningen

Läs mer

Artrapport IAIDO. okt-nov 2014

Artrapport IAIDO. okt-nov 2014 Artrapport IAIDO okt-nov 2014 EM 2014 EM iaido 2014 startade som vanligt med 1 1/2 dags seminariet på alla katorna i zen ken ren, delades upp i 3st grupper, rokudan uppåt, nidan till yondan och mudan till

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén PROTOKOLL nr 51 2012 fört vid RDK:s telefonmöte onsdagen den 12 september 2012 kl. 20.00 21.08 Närvarande: Dick D. Johansson (DDJ) Christer Löfgren (CL) Mario D

Läs mer

En sann Taekwon-Do mästare

En sann Taekwon-Do mästare En sann Taekwon-Do mästare Master Per Andresen, 7 Dan Pionjär av TKD ITF i Europa. Ledare för en av världens största ITF organisationer, National Taekwon-Do Norway med drygt 6000 medlemmar. Huvudinstruktör

Läs mer

SVENSKA JUDOFÖRBUNDET

SVENSKA JUDOFÖRBUNDET SVENSKA JUDOFÖRBUNDET Protokoll fört vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 6, med start kl 19.10 och avslutning kl 21.15 den 20 oktober 2000, Hotell Adriane, Stockholm. rev 001027.LÖ/DDJ Närvarande: Dick

Läs mer

PROTOKOLL Nr 8 2009 Sid 1 (4) Fört vid möte i Stockholm med styrelsen för Svenska Ju-jutsufederationen 2009-08-15 kl. 10.00-15.00.

PROTOKOLL Nr 8 2009 Sid 1 (4) Fört vid möte i Stockholm med styrelsen för Svenska Ju-jutsufederationen 2009-08-15 kl. 10.00-15.00. PROTOKOLL Nr 8 2009 Sid 1 (4) Fört vid möte i Stockholm med styrelsen för Svenska Ju-jutsufederationen 2009-08-15 kl. 10.00-15.00. Närvarande: Emil Gustafsson (ordförande), Gunnar Hoffsten (vice ordförande),

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

P R E S S I N F O. World Challenge Piteå 24-26 april 2009

P R E S S I N F O. World Challenge Piteå 24-26 april 2009 P R E S S I N F O World Challenge Piteå 24-26 april 2009 Välkommen till World Challenge! World Challenge är namnet på turneringen där Sverige varje år utmanas av övriga toppnationer i innebandyvärlden.

Läs mer

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Styrelsen Styrelsen haft följande sammansättning under verksamhetsåret 2014: Ordförande Kassör Ledamöter Kenneth Arvidsson Gustav Hägneby Per Enqvist Pasi

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 1 Verksamhetsberättelse 2005 2 Funktionärer 2005 Styrelse Nicklas Mattsson, Ordförande Marcus Elfver, Vice ordf Åsa Pettersson, Sekreterare Annika Engstrand, Vice sekr. Lars Andersson, Kassör Björn Nyberg,

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 4/05 den 22 april 2005 på Scandic Hotell i Mölndal.

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 4/05 den 22 april 2005 på Scandic Hotell i Mölndal. Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 4/05 den 22 april 2005 på Scandic Hotell i Mölndal. Mötet startade 19.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Kent Andersson, KA, Barbro

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 11, 2012 Datum: 2012-10-08 Tid: Kl 19.00-21.25 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ordförande: Alf Tornberg AT Vice ordf. Kristiina Pekkola KP Ledamöter: Erik

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (5) Styrelsemötesprotokoll Plats: Åled, 2014-09-08, kl. 18.00 Deltagare: Peter Höglund Morgan Engdahl Monica Ledel Ordförande Kassör Sekreterare Jonas Mattsson-Frost Ledamot Pernilla Engdahl Ledamot

Läs mer

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén

Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén Svenska Judoförbundet Riksdomarkommittén PROTOKOLL nr 59 2014 fört vid RDK:s telefonmöte tisdagen den 15 april 2014 kl. 20.00 22.04 Närvarande: Dick D. Johansson (DDJ) Christer Löfgren (CL) Mario D Alessandro

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 131018 i Örebro. Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV. Jan Kamras JKA. Carl Ragnarsson CRA. Helena Axelsson HAX

Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 131018 i Örebro. Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV. Jan Kamras JKA. Carl Ragnarsson CRA. Helena Axelsson HAX Protokoll styrelsemöte Svensk Bridge 131018 i Örebro Närvarande styrelsen: Mats Qviberg MQV Jan Kamras JKA Carl Ragnarsson CRA Helena Axelsson HAX Lasse Persson LPE Christer Grahs CGR Pontus Silow PSI

Läs mer

MittSkånes Framtid - H65 Höör En klubb för alla

MittSkånes Framtid - H65 Höör En klubb för alla H65 FAMILJEN MittSkånes Framtid - H65 Höör En klubb för alla H65-familjen står inför en spännande säsong där vi vill ta nästa steg och utveckla oss och bli Mittskånes största Elitförening! Säsongen 2015-2016

Läs mer

Artrapport IAIDO Jan 2015

Artrapport IAIDO Jan 2015 Artrapport IAIDO Jan 2015 EM 2015 22nd European Iaido Championships 2015 sker i Berlin den 6-8 nov, se länken som finns i läger guiden. Dock finns det idag ingen info på länken till EM iaido 2015s hemsida

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

Valberedningens förslag inför förbundsmötet 2015

Valberedningens förslag inför förbundsmötet 2015 Valberedningens förslag inför förbundsmötet 2015 Meddelande från Valberedningen! Valberedningen meddelar här sitt förslag till Förbundsstyrelse, Disciplinnämnd, Revisorer och Revisorssuppleanter inför

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats SJF - Aktuellt Nr 4, 21 september 2010 Redaktör: alf.tornberg@judo.se SJF-Aktuellt är ett nyhetsblad som ges ut av Svenska Judoförbundet i form av en pdf-fil på förbundets webbplats Lindesbergshallen Hunnebolägret

Läs mer

Svenska Judoförbundet Idrottslyftet 2015

Svenska Judoförbundet Idrottslyftet 2015 Svenska Judoförbundet Idrottslyftet 2015 Idrottslyftet 2015 Den del av Idrottslyftet som administreras genom SJF kommer under 2015 att användas till satsningar eller projekt hos judoklubbar där syftet

Läs mer

Svenska Judoförbundet Rikstävlingskommittén

Svenska Judoförbundet Rikstävlingskommittén Svenska Judoförbundet Rikstävlingskommittén TB Fastställd av FS: 2014 09 13 Gäller från: 2014 10 13 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 FÖRKORTNINGAR 2 FÖRORD 3 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER OCH DISPANSREGLER 4 SANKTIONERING,

Läs mer

TYNGDLYFTNING 1-2 Juli-2013, Halmstad Aréna, Hall C, Växjövägen 11, Halmstad Mer info: www.tyngdlyftning.com

TYNGDLYFTNING 1-2 Juli-2013, Halmstad Aréna, Hall C, Växjövägen 11, Halmstad Mer info: www.tyngdlyftning.com SVENSKA MÄSTERSKAPEN TYNGDLYFTNING 1-2 Juli-2013, Halmstad Aréna, Hall C, Växjövägen 11, Halmstad Mer info: www.tyngdlyftning.com Måndag 1:a - Tisdag 2:a juli 2013 Tävlingsstart 11:00 båda dagarna Entré:

Läs mer

Måndag den 30 juni. Magnus har en dubbelexamen i idrottsmedicin samt kostvetenskap med inriktning mot idrottsnutrition.

Måndag den 30 juni. Magnus har en dubbelexamen i idrottsmedicin samt kostvetenskap med inriktning mot idrottsnutrition. Måndag den 30 juni Idrotten vill Atle Johansen och lycka med idrottens vision Svensk idrott - världens bästa som tema. Plats/tid: Knallerian klockan 11.00 och Grand Hotel klockan 13.00 Friskvård och Hälsa

Läs mer

Elitmiljö träff 4 Stockholm/Södertälje 16/10 2013

Elitmiljö träff 4 Stockholm/Södertälje 16/10 2013 Elitmiljö träff 4 Stockholm/Södertälje 16/10 2013 Ansvariga för träffen: Peter Zetterström ansvarig för Elitmiljön i Stockholm/Södertälje och Håkan Carlsson SOFT Förbundskapten Närvarande: SOFT centralt:

Läs mer

Info PRESS. Official Timing

Info PRESS. Official Timing Info PRESS FIS Presenting Sponsor Official FIS World Cup Sponsors Official Timing Tiden går fort och snart är det dags för Världscup finalen vi vill med denna info påminna er om att ansöka om ackreditering

Läs mer

Svenska Judoförbundet Idrottslyftet 2014

Svenska Judoförbundet Idrottslyftet 2014 Svenska Judoförbundet Idrottslyftet 2014 Idrottslyftet 2014 Vi inom SJF vill åstadkomma åtgärder/satsningar hos klubbar för att skapa en ännu mera uppåtgående och positiv utveckling av vår idrott. Medlemstrenden

Läs mer

3V BLADET IDROTT FÖR ALLA

3V BLADET IDROTT FÖR ALLA 3V BLADET IDROTT FÖR ALLA Hösten 2009 - Våren 2010 Göteborg VÄLKOMMEN TILL 3V HIF DU HÅLLER I DIN HAND VÅRT PROGRAM OM IDROTTSAKTIVITETER FÖR HÖSTTERMINEN 2009 TILL VÅRTERMINENS SLUT 2010 Som medlem i

Läs mer

SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING

SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING MAJ 2012 SALTSJÖ JUDOKLUBBS NÄTTIDNING Senior SM i Helsingborg Den 5 maj var det dags för senior SM, denna gång i Helsingborg. Förra året tog vi vårt första senior SM medalj på herrsidan genom junioren

Läs mer

Öppet mål. Så kan din förening dra nytta av att vi har ett Dam-EM på hemmaplan. Tips och inspiration från svensk fotboll

Öppet mål. Så kan din förening dra nytta av att vi har ett Dam-EM på hemmaplan. Tips och inspiration från svensk fotboll Öppet mål Så kan din förening dra nytta av att vi har ett Dam-EM på hemmaplan Tips och inspiration från svensk fotboll Öppet mål 2 EM ger din förening nya målchanser Svensk fotboll står i centrum i sommar.

Läs mer

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 1/05 den 25 februari 2005 på Scandic Hotell Mölndal.

Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 1/05 den 25 februari 2005 på Scandic Hotell Mölndal. Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 1/05 den 25 februari 2005 på Scandic Hotell Mölndal. Mötet startade 19.00 Närvarande FS: Johnny Kullenberg, JK (mötesordförande), Kent Andersson, KA, Barbro

Läs mer

Ordföranden har ordet december 2011

Ordföranden har ordet december 2011 Ordföranden har ordet december 2011 SWE 11, Daniel Birgmark rundar upp under medaljracet EM i Helsingfors 2011 Tonny Nyrén Finnjolletrimmaren i Karlstad! Foto: Erik Åberg Foto: Torsten Jarnstam När en

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN

INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN Svenska Baseboll och Softboll Förbundet Om SBSFs Internationella Handlingsplan Denna handlingsplan skall utgöra riktmärke och ange ambitionsnivå för Svenska Baseboll och Softboll

Läs mer

TID OCH PLATS Vi välkomnar alla klubbar inom ITF sektionen till Västsvenska Cupen 2014 som kommer att arrangeras Lördagen den 5 April.

TID OCH PLATS Vi välkomnar alla klubbar inom ITF sektionen till Västsvenska Cupen 2014 som kommer att arrangeras Lördagen den 5 April. VÄSTSVENSKA CUPEN 2014 Lindome Taekwon-Do Klubb välkommnar alla klubbar i Sverige till en tävling för Juniorer och Seniorer den 5 April 2014 i Aktiviteten i Mölndal TID OCH PLATS Vi välkomnar alla klubbar

Läs mer