Tillgänglighetsrådet. Plats Vänskapens väg 6 PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 13 september 2018 kl Omfattning Beslutande.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tillgänglighetsrådet. Plats Vänskapens väg 6 PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 13 september 2018 kl Omfattning Beslutande."

Transkript

1 Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 13 september 2018 kl Plats Vänskapens väg 6 Omfattning Beslutande Dzenita Abaza (S) Michael Ländin (S) Lasse Johansson (S) Marianne Dahlberg (S) Johanna Petersson (C) Elisabeth Gustavsson (S) Krister Ekström Allan Johansson Richard Gunnarsson Barbro Eldhagen Ordförande, Kommunstyrelsen Omsorgsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Servicenämnden Södermöre kommundelsförvaltning Neuroförbundet Synskadades förening (SRF) Personskadeförbundet Neuroförbundet Ersättare Björn Brändewall (L) Kerstin Edvinsson (M) Per Dahl (M) Pelle Sederkvist (M) Kajsa Hedin (M) Anna-Britt Wejdsten (L) Barn- och ungdomsnämnden Socialnämnden Omsorgsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Servicenämnden Överförmyndarnämnden Övriga närvarande Louise Weidolf Martina Boson Stina Nordström Michael Gelebo 38 Joachim Svensson 38 Tina Bågfeldt 38 Kommunledningskontoret Kommunledningskontoret Kommunledningskontoret KIFAB KIFAB Kultur- och fritidsförvaltningen

2 2 (7) Sekreterare Stina Nordström Justeras Dzenita Abaza Ordförande Richard Gunnarsson Personskadeförbundet

3 3 (7) 27 Visning av Vänskapens väg Enhetschef Sofia Madebäck visade runt i lokalerna och presenterade verksamheten. Boendet består av totalt 85 lägenheter där ungefär en tredjedel är reserverade för dementa. Visionen är att vara en plats för livet vilket inkluderar både ett hem, en mötesplats och en arbetsplats. En målsättning är att erbjuda ett stort social innehåll med aktiviteter som rymmer upplevelser för alla sinnen, t.ex. massage, gymnastik, grillfest och musikträffar. Aktiviteterna uppgavs vara viktiga för att stärka och behålla såväl fysiska som psykiska förmågor. Träffpunktens uppdrag är att bjuda in besökare från olika åldersgrupper, etniska grupper och föreningar till aktiviteter. Trädgården nämndes också som en plats för avkoppling eller promenad. En fråga ställdes om hörselslingor i lägenheterna. Enligt Sofia finns hörselslingor endast i den gemensamma samlingssalen. 28 Inledning Ordförande Dzenita Abaza förklarade sammanträdet öppnat och hälsade alla välkomna. 29 Val av justerare Richard Gunnarsson utsågs att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. 30 Fastställande av dagordningen En informationspunkt om Länsstyrelsens kartläggning av funktionshinderpolitiken lades till ( 39). Därefter fastställdes dagordningen. 31 Föregående protokoll Protokollet lades till handlingarna. 32 Presentation av nya medarbetare inom social hållbarhet på kommunledningskontoret Martina Boson, ny folkhälsosamordnare i Kalmar kommun, samt Stina Nordström, handläggare för social hållbarhet, presenterades. 33 Återkoppling från respektive presidium/nämnd Kommunledningskontoret: - Arbetet har inletts med att ta fram en ny funktionshinderstrategi. Som en del i arbetet har två medborgardialoger hållits i juni och september. - Under sommaren har två nya tillgänglighetsanpassade badplatser invigts (Kattrumpan och Långviken).

4 4 (7) - Via insändare i Barometern har klagomål framförts på tillgängligheten i Kalmars stadskärna. Samtidigt har tillgängligheten på Kalmar slott fått beröm. - Tillståndsenheten arbetar på att i sina rutiner få med krav på parkeringsplatser, toaletter och särskilda platser för funktionshindrade för att få tillstånd att anordna evenemang. - Tankar finns om att under år 2020 arrangera ett utbildningskonvent tillsammans med Linnéuniversitetet om hur man ska få unga funktionshindrade att gå vidare till högre utbildning. Ett första möte med eventuella medarrangörer kommer att hållas i september. - Louise Weidolf informerade om att Sophia Sundlin (Ungdomsombud) arbetar med att få in synpunkter från unga funktionshindrade om hur badplatserna bör vara utformade. En ny LUPP-enkät (lokal uppföljning av ungdomspolitiken) är också på gång där elever på särskolan kommer att få möjlighet att svara i pappersform. - Dzenita Abaza informerade om att flera politiker deltagit i en utfrågning om funktionshinderpolitiken på TIC-huset. Ett större engagemang från organisationerna efterfrågades för att få in förslag och feedback på politiken. Servicenämnden: - Tillgänglighet är numera en stående punkt på nämndsmötena. Kultur- och fritidsnämnden: - UNIK har etablerat en närmare kontakt med särskolan. En särskild tid i veckan har avsatts för besök därifrån. Södermöre kommundelsnämnd: - I sommar har den tillgänglighetsanpassade bassängen i Påryd kommit till användning. - Kollektivtrafiken är en ständigt återkommande och angelägen fråga för invånarna. Arbete pågår för att inrätta en skjutsgrupp för tryggare samåkning. Omsorgsnämnden: - Det planerade äldreboendet vid Folkets park kommer inte att byggas på grund av utsläppen från närliggande KLS som utgör en risk. Ny plats blir i stället Snurrom. Förseningen innebär att boendena Liljan och Ståthållaren kommer att vara i bruk längre än planerat. Barn- och ungdomsnämnden: - Tillgänglighet är numera en stående punkt på nämndsmötena. - Särskolan kommer att förläggas till den nya Tallhagsskolan. Klassrummen kommer att utformas med hänsyn till NP-problematik, t.ex. en inredd hörna varifrån man kan ta del av undervisningen mer avskilt. Klassrummen kommer att vara avskalade utan för mycket illustrationer på väggarna som kan störa koncentrationen. - En skola i Rockneby har installerat ett högtalarsystem i klassrummet som innebär att läraren kan tala i låg/normal samtalston men ändå höras i hela rummet. 34 Återkoppling från organisationerna Neuroförbundet: - Krister Ekström berättade om verksamheten på Valjeviken i Sölvesborg.

5 5 (7) - Myndigheten för delaktighet har hållit ett dialogmöte för att göra en översyn av alla former av resande (bl.a. färdtjänsten). Översynen är en del i den nya funktionshinderpolitiken. - Barbro Eldhagen informerade om att Funktionsrätt Kalmar län kommer att ta fram en ny verksamhetsplan och en broschyr. Synskadades förening: - Allan Johansson berättade att föreningen gjort en inventering av tillgängligheten i centrum som överlämnats till kommunen. På vita käppens dag (15 oktober) kommer rosor att överlämnas till de fastighetsägare som vidtagit åtgärder för att förbättra tillgängligheten för synskadade. 35 Tillgänglighetspriset 2018 Nomineringsprocessen har inletts. Information kommer att finnas i diverse media med länk till hemsidan för nominering. Organisationerna uppmanades att höra av sig med nomineringar antingen via hemsidan eller direkt till Louise. Centrumutvecklaren Lisa Söderholm kan komma att involveras i arbetet för att få tips på lämpliga pristagare. Tillgänglighetsrådets presidium fick i uppdrag att föreslå vinnare eftersom rådets nästa möte infaller efter att vinnaren uppvaktats av kommunstyrelsen. 36 Information om Välfärdsteknologi Michael Ländin visade ett bildspel om teknologins utveckling inom välfärdsområdet. Exempelvis nämndes ett projekt för att använda artificiell intelligens (AI) för automatiserad biståndsbedömning. Om enklare bedömningar kan handläggas på det sättet kan biståndsbedömarna ägna sig åt svårare ärenden. Robotar kan komma att användas mer i verksamheten. Gemensamt är att de kan höja livskvaliteten och stärka integriteten hos vårdtagarna samt avlasta de anställda. En s.k. medicinrobot ska testas i Kalmar. Tanken är att en robot doserar medicinen i stället för en sjuksköterska. Nattkameror finns men fler skulle behövas. Kamerorna används för de som har behov av tillsyn på natten. Särskilda robotduschar ska köpas in på försök liksom ett antal högteknologiska toaletter med hygientvätt underifrån. 37 Revidering av Tillgänglighetsrådets reglemente Följande förändringar föreslogs: 1. Det tydliggörs att Tillgänglighetsrådet bör vara en remissinstans i frågor som berör rådet liksom vara representerade i olika arbetsgrupper. Rådet ska vara kommunövergripande och av strukturell karaktär.

6 6 (7) 2. Inriktningen på arbetet har formulerats om utifrån den nya funktionshinderpolitiken. 3. Antalet ledamöter från organisationerna har utökats till 11 samt 11 ersättare. 4. Samtliga ledamöter och ersättare ska vara folkbokförda i Kalmar kommun. 5. Protokollsutdrag med beslut om vald representant lämnas till kommunledningskontoret. 6. Ordförande och vice ordförande bildar rådets presidium tillsammans med representanter från kommunledningskontoret. 7. Ett kompetenutvecklingstillfälle ska hållas per år. Efter synpunkter beslutades att ett tillägg i reglementet ska göras om att det är önskvärt att representanterna företräder så många olika funktionsvariationer som möjligt. Reglementet kommer att beslutas av kommunstyrelsen. Kommunledningskontoret fick i uppdrag att ta fram ett brev med information om rådets uppgifter som kan skickas till samtliga föreningar i Funktionsrätt Kalmar län (33 st) samt SRF, DHR och Reumatikerförbundet. Det är ett sätt att nå ut till så många intresserade som möjligt. Nytt råd kommer att väljas i början av 2019, därför är det bra om förslag på representanter kan lämnas vid nästa möte i december. Från organisationerna lämnades ett önskemål om att utreda möjligheterna till reseersättning vid deltagande i rådets möten. Frågan om arvode och reseersättningar har utretts tidigare och avslagits. Kommunledningskontoret fick i uppdrag att ta fram ett svar på frågan om reseersättning. 38 Information om KIFAB Arena Michael Gelebo och Joachim Svensson från KIFAB samt Tina Bågfeldt från Kultur- och fritidsförvaltningen informerade om bygget av KIFAB Arena utifrån ett tillgänglighetsperspektiv. Önskemål framfördes om fler möjligheter till enskilda dusch- och omklädningsrum, könsneutrala flexomklädningsrum samt P-platser för funktionsnedsatta. Konkreta synpunkter med förslag på åtgärder bör framföras så snart som möjligt till Tina Bågfeldt. Marianne Dahlberg tar med sig synpunkterna tillbaka till Kultur-och fritidsnämnden. Louise Weidolf involveras i det fortsatta arbetet för att säkerställa kompetensen inom jämlikhets- och HBTQ-området. 39 Länsstyrelsens kartläggning av funktionshinderpolitiken Krister Ekström informerade om att Länsstyrelsen har fått i uppdrag att göra en kartläggning av funktionshinderpolitiken. Bakgrunden är att FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning inte har implementerats fullt ut.

7 7 (7) Länsstyrelsen föreslogs bjudas in till nästa sammanträde för att informera om kartläggningen. 40 Nästa sammanträde Nästa sammanträde är den 5 december kl

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 24 maj Omfattning Beslutande. Ersättare.

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 24 maj Omfattning Beslutande. Ersättare. Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 24 maj 2018 14.00-17.00 Plats KS-salen Omfattning 13-26 Beslutande Dzenita Abaza (S) Michael Ländin (S) Lasse Johansson Roger Holmberg (S) Johanna Petersson (C) Fredrik

Läs mer

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 11 december kl Omfattning Beslutande.

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 11 december kl Omfattning Beslutande. Tid Tisdagen den 11 december kl. 14.00 17.00 Plats KS-salen Omfattning 41 57 Beslutande Dzenita Abaza (S) Michael Ländin (S) 41 52 Roger Holmberg (S) Fredrik Person (S) Björn Melin Allan Johansson Richard

Läs mer

Tillgänglighetsrådet. Plats Ks-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18 Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 10 september 2015, kl.

Tillgänglighetsrådet. Plats Ks-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18 Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 10 september 2015, kl. PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-09-10 Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 10 september 2015, kl. 15:00 17:00 Plats Ks-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18 Kalmar Omfattning 25-35 Beslutande Dzenita

Läs mer

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 6 december Omfattning Beslutande.

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 6 december Omfattning Beslutande. PROTOKOLL Tillgänglighetsrådet Tid Onsdagen den 6 december 2017 14.00-17.00 Plats KS-salen Omfattning 61-73 Beslutande Dzenita Abaza (S) Michael Ländin (S) Roger Holmberg (S) Johanna Petersson (C) Lasse

Läs mer

Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor

Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor Dokumenttyp Reglemente Fastställd/upprättad 2010-11-29 av Kommunfullmäktige 20 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar. Krister Ekström Urban Algotsson Rauno Suomi

Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar. Krister Ekström Urban Algotsson Rauno Suomi KALMAR KOMMUN Tillgänglighetsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-09-20 Tid Kl. 18.00 19:50 Plats Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Omfattning 31-40 ande Anette Lingmerth (S) ordf. (kommunstyrelsen)

Läs mer

Riktlinje för kommunalt tillsatta råd Kommunala

Riktlinje för kommunalt tillsatta råd Kommunala Riktlinje för kommunalt tillsatta råd - Kommunala handikapprådet (KHR) Dokumentnamn Riktlinje för kommunalt tillsatta råd Kommunala handikapprådet (KHR) Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunfullmäktige

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-11-08 kl 17:30-18.50 35-44 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR 1 Enligt beslut av kommunfullmäktige 2000-02-16 131 Revidering av kommunfullmäktige 2007-09-19, 132, Dnr 84/07.003 Revidering av kommunfullmäktige 2013-04-24, 34, Dnr 74/11.103 Reglemente för kommunala

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 februari 2019 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 20-26 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Dzenita Abaza (S) Liselotte Ross (V) Carl-Henrik Sölvinger (L)

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-11-20 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Kalmar kommuns tillgänglighetsråd kallas till sammanträde. Ks-salen, Stadshuset vån 3, Östra Sjögatan 18 Kalmar (ingång från gården)

Kalmar kommuns tillgänglighetsråd kallas till sammanträde. Ks-salen, Stadshuset vån 3, Östra Sjögatan 18 Kalmar (ingång från gården) Datum 2016-11-02 Kallelse Kalmar kommuns tillgänglighetsråd kallas till sammanträde Tid Plats Torsdag den 17 november 2016, kl.15:00-17:00. Organisationernas företrädare samlas kl.14:30. Ks-salen, Stadshuset

Läs mer

Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar

Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 23 maj, kl. 16:00 17:50 Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Omfattning 12-26 ande Inger Hilmansson (FP) Steve Sjögren (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun 2011-06-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Presentation av brukarrådets ledamöter 2 Val av vice ordförande 3 Val av arbetsutskott 4 Genomgång av rådets reglemente 5 Rådets

Läs mer

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 12 maj 2015. 14.00-15.30 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen Kerstin Hvirf, socialnämnden Bo Nilvall, myndighetsnämnden

Läs mer

Uppstart av kommunalt funktionsrättsråd

Uppstart av kommunalt funktionsrättsråd 1(1) SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2017-04-27 46 Uppstart av kommunalt funktionsrättsråd Dnr 2017-000117 Beslut Socialnämnden beslutar föreslå kommunfullmäktige anta förslag till reglemente

Läs mer

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Testa japanska toaletter

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Testa japanska toaletter TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Louise Weidolf 2017-05-31 KS 2017/0097 50610 Kommunfullmäktige Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Testa japanska toaletter Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl. 18.00-20.00 Ledamöter Representanter Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Alf Michelsen (M) ledamot

Läs mer

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Brukarrådet 2012-09-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 19 Föregående mötes protokoll 20 Information från SRF 21 Ledsagare vid resa med färdtjänst 22 Aktuellt från tillgänglighetsgruppen

Läs mer

Plats Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35B, Kalmar

Plats Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35B, Kalmar Pensionärsrådet Tid Onsdag den 13 september, kl. 13:00-14.30 Plats Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35B, Kalmar Omfattning 22-30 Beslutande Kennert Artebrant PRO ordförande Sven-Erik Karlsson 2:e vice

Läs mer

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande:

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande: KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Protokoll nr 5 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 maj 2012 kl. 15.00 16.00. Justerat den 25 / 5 2012 Ewa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdag 1 september 2009, kl 08:30-12:15 Beslutande Martina Axene KD Välfärdsberedningen Siv Ludén S Välfärdsberedningen Jan Arvidsson

Läs mer

Tillgänglighetsrådet. Plats Linnéuniversitetet PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 16 maj kl Omfattning Beslutande.

Tillgänglighetsrådet. Plats Linnéuniversitetet PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 16 maj kl Omfattning Beslutande. Tid Torsdagen den 16 maj kl. 13.30 16.50 Plats Linnéuniversitetet Omfattning 18 37 Beslutande Dzenita Abaza (S) 18 28 Carl-Henrik Sölvinger (L) Bertil Dahl (V) Michael Ländin (S) 18 27 Måns Linge (M) 18

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande:

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande: KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Protokoll nr 3 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 18 mars 2013 kl. 15.00 16.15 Justerat den 20 / 3 2013 Ewa

Läs mer

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Brukarrådet 2013-02-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Föregående mötes protokoll 2 Utredning om Svegs Folkets Hus, information om remiss 3 Information från Hjärt- och lungsjukas

Läs mer

Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor

Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor Föreskrift Ersätter reglemente för rådet för funktionshinderfrågor 2014-10-01 KS2014/1492 Diarienummer: KS2015/1444-1 Dokumentansvarig: Sekreterare i rådet

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15 LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15 Paragrafer 14-18 Underskrifter Sekreterare Cathrine Flodström Backlund Ordförande Åsa Bergkvist Justerare

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2017-11-14 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.40 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

Protokoll från rådet för funktionshinder

Protokoll från rådet för funktionshinder Socialtjänstavdelningen Östermalms stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (6) 2018-01-09 Protokoll från rådet för funktionshinder Protokollet har justerats per mejl 2018-01-11 Närvarande ledamöter: Jan

Läs mer

Protokoll Rådet för funktionshinderfrågor

Protokoll Rådet för funktionshinderfrågor Datum och tid Plats 2017-02-13 09:30-11:00 Rådsalen ande ledamöter Siv Ahlstrand (S) (ordförande) (SN) Birgitta Fredriksson (C) (SN) Rune Karlsson (V) (KS) Lennart Andersson (Medicinska gruppen) Gunnar

Läs mer

PROTOKOLL Handikappråd

PROTOKOLL Handikappråd 1 (12) Paragrafer 9-16 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 18.00-20.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Gunilla

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017 Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017 Tidpunkt: Kl. 15.00 Plats: Stora Kollegiesalen, Stockholms stadshus Närvarande: Se bilaga Justerat

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillgänglighetsrådet 2016-02-17 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 16.25 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Kent Blixt, Omsorgsnämnden Gottlieb Granberg, Kommunstyrelsen

Läs mer

Helen Larsson, FUB för Lisen Ekdahl Astrid Strömblad, Hjä-Lungsj för Ingvar Malmström. Iréne Persson, Sekreterare. Anna-Lena Päkkilä.

Helen Larsson, FUB för Lisen Ekdahl Astrid Strömblad, Hjä-Lungsj för Ingvar Malmström. Iréne Persson, Sekreterare. Anna-Lena Päkkilä. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.30 15.40 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Irene Nilsson (S) ON Lena

Läs mer

Regler för kommunala rådet för funktionshinderfrågor

Regler för kommunala rådet för funktionshinderfrågor Regler för kommunala rådet för funktionshinderfrågor nantagen av Kommunfullmäktige 15 Innehållsförteckning RÅDETS UPPGIFTER...1 RÅDETS SAMMANSÄTTNING...1 BEREDNING AV ÄRENDEN...2 SAMMANTRÄDEN...2 PROTOKOLL...2

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15:00 16:15 Paragrafer 7-14 Underskrifter Sekreterare Cathrine Flodström Backlund Ordförande Britt Marinder Justerare

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid ande Bällstarummet, Kommunhuset, Vallentuna. 14 februari, 19:00-20:30 Marie-Louise Löwenbeck, KS (M) ordförande, Birgitta Karlsson UN (KD),

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

Pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente

Pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente Kommunfullmäktige POLICY Antagen av Kommunfullmäktige 1(5) Paragraf 2016-05-30 74 Pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente 2(5) Innehåll 1 Pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente... 3

Läs mer

Dnr KK17/382. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet. Antagen av kommunfullmäktige

Dnr KK17/382. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet. Antagen av kommunfullmäktige Dnr KK17/382 Reglemente för Kommunala Anhörigrådet Antagen av kommunfullmäktige 2017-09-12 183 Dnr KK17/382 2/5 Kommunala Anhörigrådet (KAR) är ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1. Mötets öppnande 2. Presentation av ledamöter och ersättare 3. Föregående protokoll och val av justeringsman 4.

Läs mer

Protokoll gemensamt möte länspensionärsrådet och tillgänglighetsrådet Region Norrbotten

Protokoll gemensamt möte länspensionärsrådet och tillgänglighetsrådet Region Norrbotten Redovisande dokument Protokoll Sida 1 (5) Protokoll gemensamt möte länspensionärsrådet och tillgänglighetsrådet Region Norrbotten Tid och plats 2019-04-01, kl. 10.00 16.00, Regionhuset i Luleå 4-7 Beslutande

Läs mer

Linnea Kroon Allan Johansson Krister Ekström Roland Vigersved Barbro Eldhagen Marie Torstensson Anna-Carin Birgersgård

Linnea Kroon Allan Johansson Krister Ekström Roland Vigersved Barbro Eldhagen Marie Torstensson Anna-Carin Birgersgård PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-12-17 Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 17 december 2015, kl. 15:00 17:00 Plats KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18 Kalmar Omfattning 36-46 Beslutande Dzenita

Läs mer

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar KALMAR KOMMUN Tillgänglighetsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-12 Tid Kl 18.00 19:50 Plats Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar Omfattning 13-22 Beslutande Anette Lingmerth (S) ordf (kommunstyrelsen)

Läs mer

Parentation för Claes Göran Larsson. Ljus tändes och tyst minut följde därefter.

Parentation för Claes Göran Larsson. Ljus tändes och tyst minut följde därefter. FSO STYRELSEMÖTE NR 8 2017 Onsdag 13 september Kl: 15.00 Lokal Handikapp Center Hallströmsgatan 55, Västervik Närvarande ledamöter: Åke Ring ordf. Arne Hertzberg Clearry Ruisla Hans Tedesjö Walter Rydström

Läs mer

Reglemente för Bräcke kommuns pensionärsoch tillgänglighetsråd

Reglemente för Bräcke kommuns pensionärsoch tillgänglighetsråd Reglemente för Bräcke kommuns pensionärsoch tillgänglighetsråd Antaget kf 107/2014 Innehållsförteckning Allmänt... 1 Kommunalt pensionärs - och tillgänglighetsråd... 1 Syfte... 1 Arbetsuppgifter... 1

Läs mer

Orestensrummet, kommunhuset i Kinna, klockan 10.00-12.00. Eva Appelqvist, sektorchef 35-39 Maritha Hallgren, verksamhetschef, 35-39

Orestensrummet, kommunhuset i Kinna, klockan 10.00-12.00. Eva Appelqvist, sektorchef 35-39 Maritha Hallgren, verksamhetschef, 35-39 Plats och tid Mark SAMMANTRADESTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Orestensrummet, kommunhuset i Kinna, klockan 10.00-12.00 Beslutande Ej beslutande Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Socialnämnden SPF SPF

Läs mer

Ansvarig: Socialnämnden Senaste ändringen antagen: KF , 160. Funktionsrättspolitiskt program för Fagersta kommun

Ansvarig: Socialnämnden Senaste ändringen antagen: KF , 160. Funktionsrättspolitiskt program för Fagersta kommun Funktionsrättspolitiskt program för Fagersta kommun 1 Bakgrund Fagersta kommuns funktionsrättspolitiska program har sin grund i den nationella funktionshinderpolitiska målsättningen, antagen av regeringen,

Läs mer

Sekreterare paragraf 1 Lotta Karlsson. Ordförande Jan-Olof Sewring. Justerande

Sekreterare paragraf 1 Lotta Karlsson. Ordförande Jan-Olof Sewring. Justerande Plats och tid Stadshuset, Gråa rummet kl. 13.30 14.45 Beslutande: Jan-Olof Sewring, ordförande Mikael von Krassow, ledamot socialnämnden Eva Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Greta Lemminge, ledamot

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-16.00 Plats: Ursands camping, konferensrum Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer 27-33 Underskrifter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Råd för funktionhinder och delaktighet 2019-04-12 1 (4) Plats och tid Fontänen, Vagnhallen, kl. 13:30-15:30 Beslutande Enligt sida 2 Övriga deltagande Enligt sida 2 Utses att justera Sekreterare... Paragrafer

Läs mer

Reglemente för Pensionärsrådet i Härnösands kommun 2015

Reglemente för Pensionärsrådet i Härnösands kommun 2015 Kommunstyrelseförvaltningen Elisabet Jonsson, 0611-34 80 17 elisabet.jonsson@harnosand.se REGLEMENTE PENSIONÄRSRÅDET Reglemente för Pensionärsrådet i 2015 Dokumentnamn Reglemente Pensionärsrådet Dokumenttyp

Läs mer

Kalmars lokala brottsförebyggande råd. Plats Sammanträdesrum KS-salen PROTOKOLL. Tid Torsdag den 22 november kl. 13:00-16:00

Kalmars lokala brottsförebyggande råd. Plats Sammanträdesrum KS-salen PROTOKOLL. Tid Torsdag den 22 november kl. 13:00-16:00 Kalmars lokala brottsförebyggande råd Tid Torsdag den 22 november kl. 13:00-16:00 Plats Sammanträdesrum KS-salen Omfattning 23-31 Ledamöter Dzenita Abaza Carl-Henrik Sölvinger Christina Fosnes Linda Almqvist

Läs mer

Kommunala funktionshinder rådet, KFR

Kommunala funktionshinder rådet, KFR SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (12) 2012-05-22 Sammanträdesprotokoll för Kommunala funktionshinder rådet, KFR Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl 14.00-16.30 ande

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-10-06 20-29

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-10-06 20-29 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 20-29 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 20. Mötets öppnande och presentationsrunda 21. Föregående protokoll och val av justeringsman 22. Hälsonavet nytt

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet REGLEMENTE FÖR Kommunala handikapprådet Antaget av Kommunstyrelsen Antaget 2018-11-26 246 Giltighetstid Dokumentansvarig Tills vidare Kanslichef Håbo kommuns styrdokumentshierarki Diarienummer KS 2018/00577

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13) 2008-03-13 1 (13) Plats och tid Finjagatan 44, sammanträdesrum Gäddan. Kl 13.30 15.30 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

Reglemente för tillgänglighetsrådet

Reglemente för tillgänglighetsrådet www.hassleholm.se Reglemente för tillgänglighetsrådet Reglementen Innehållsförteckning Reglemente för tillgänglighetsrådet... 1 Syfte... 1 Rådets uppgifter... 1 Rådets sammansättning... 1 Rådets arbetsformer

Läs mer

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 4 september 2014, kl.

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 4 september 2014, kl. PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-09-04 Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 4 september 2014, kl. 16:00 18:30 Plats KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar Omfattning 34-45 Beslutande Anette

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Revidering av reglementen för pensionärsrådet och funktionshinderrådet

Kommunstyrelsens arbetsutskott Revidering av reglementen för pensionärsrådet och funktionshinderrådet VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-05-09 60 Revidering av reglementen för pensionärsrådet och funktionshinderrådet (KS 2019.025) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Alnarp Tid 2019-01-29, kl. 18:35-20:49 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Anders Olin (M) Pia Johnson (S) Charlott Enocson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) Tillgänglighetsrådet 2012-06-07

PROTOKOLL 1 (11) Tillgänglighetsrådet 2012-06-07 PROTOKOLL 1 (11) 2012-06-07 Fört vid sammanträde med Plats och tid: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 14.00 16.15 Närvarande: Elisabeth Cima Kvarneke (V), ordförande Anne Wilks (MP) Melvin Selander,

Läs mer

I tjänsten deltog Sven-Göran Södergren, avd chef 1-9 Åsa Crafoord, enhetschef 1-8

I tjänsten deltog Sven-Göran Södergren, avd chef 1-9 Åsa Crafoord, enhetschef 1-8 HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING STADSDELSDIREKTÖRENS STAB HANDIKAPPRÅD PROTOKOLL 8:2009 SAMMANTRÄDE 7 SEPTEMBER 2009 SID 1 (5) Närvarande: Ordförande Marita Innergård DHR Vice ordförande Heidi

Läs mer

Organ: Kommunala funktionshinderrådet AU. Tid: Tisdagen den 22 augusti 2017, kl. 13:30-15:50. Plats: Mötesrummet i biblioteket, Kinna

Organ: Kommunala funktionshinderrådet AU. Tid: Tisdagen den 22 augusti 2017, kl. 13:30-15:50. Plats: Mötesrummet i biblioteket, Kinna PROTOKOLL Organ: Kommunala funktionshinderrådet AU Tid: Tisdagen den 22 augusti 2017, kl. 13:30-15:50 Plats: Mötesrummet i biblioteket, Kinna Närvarande: Lis-Britt Arvidsson, FUB, ledamot Janåke Sjöquist,

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunala funktionshinderrådet arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunala funktionshinderrådet arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Ramslätt, kommunhuset, Kinna, kl. 10:00-12:00. Beslutande Kommunstyrelsen Tomas Johansson Socialnämnden FUB NEURO RSMH HSO Johan Lepp Lis-Britt Arvidsson Kicki

Läs mer

Protokoll nr 5 /2016. Rådet för funktionshinderfrågor Justerat Närvarande: Carola Gioti. Övriga närvarande:

Protokoll nr 5 /2016. Rådet för funktionshinderfrågor Justerat Närvarande: Carola Gioti. Övriga närvarande: Södermalms stadsdelsnämnd Protokoll nr 5/2016 Sida 1 (6) 2016-06-08 Protokoll nr 5 /2016. Rådet för funktionshinderfrågor Justerat 2016 Lasse Persson Barbro Ohlson Närvarande: Carola Gioti Rickard Friberg

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Sidan 1 av 10

Kommunala pensionärsrådet Sidan 1 av 10 Kommunala pensionärsrådet 2010-06-01 Sidan 1 av 10 Plats och tid Beslutande Icke tjg.ersättare Övriga deltagare Resurscentrum, Tranemo kl.13.30-16.30 Stefan Hjertén (M), ordförande Anita Mårtensson, Tranemo

Läs mer

Kalmar slott, Gröna salen

Kalmar slott, Gröna salen KALMAR KOMMUN Tillgänglighetsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-09-19 Tid Kl 18.00 20:00 Plats Kalmar slott, Gröna salen Omfattning 23-32 ande Anette Lingmerth (S) ordf (kommunstyrelsen) Marianne Dahlberg

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 20.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Inga-Lisa Sundqvist. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Inga-Lisa Sundqvist. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Tallåsenrummet 14:00-16:00 Beslutande: Övriga deltagande Utses att justera Markus Evensson (S), ordförande Marie-Louise Hellström (M), vice ordförande Bertil Forselius SRF Inga-Lisa Sundqvist,

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (7) 2018-03-09 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2018-03-07 Närvarande: Ledamöter: Lars Erik Karlsson,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(7) Tid Torsdagen den 9 maj 2019 kl. 13:00-17:00. Plats Ungdomshuset UNIK, Lorensbergsleden 4-6. Förhinder Meddelas gruppledaren och Valdete Mehmeti, tfn 0480-45 41 01 eller valdete.mehmeti@kalmar.se

Läs mer

Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl

Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl. 15.00 15.30. Justerat den 23/10 2013 Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Översyn av arbetsformer och reglemente för rådet för personer med funktionsnedsättning

Översyn av arbetsformer och reglemente för rådet för personer med funktionsnedsättning Dnr KS-2012-670 Dpl 00 sid 1 (7) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Verksamhetsstyrning Tjänsteyttrande 2013-02-27 Jenny Mentzer, 054-540 -10 40 jenny.mentzer@karlstad.se Översyn av arbetsformer och reglemente för

Läs mer

Kommunfullmäktige PROTOKOLL. Tid Måndagen den 20 oktober 2014 kl. 14:15-14:45 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Kommunfullmäktige PROTOKOLL. Tid Måndagen den 20 oktober 2014 kl. 14:15-14:45 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 20 oktober 2014 kl. 14:15-14:45 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Omfattning 138-140 ande Roger Kaliff (S), ordförande Ann-Marie Engström (S),

Läs mer

Plats och tid: Brandstationen, Nordmaling :10. Ulla Rosenberg Helmerson (L), ordförande Sven Jonsson (s), vice ordförande Vera Jonzon (c)

Plats och tid: Brandstationen, Nordmaling :10. Ulla Rosenberg Helmerson (L), ordförande Sven Jonsson (s), vice ordförande Vera Jonzon (c) 1(17) Plats och tid: Brandstationen, Nordmaling 09.00 12:10 Beslutande: Ulla Rosenberg Helmerson (L), ordförande Sven Jonsson (s), vice ordförande Vera Jonzon (c) Övriga deltagare: Utses att justera: Agneta

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent 1 (9) Plats och tid Bällstarummet, Kommunkontoret, Vallentuna. Kl. 13.00-15.00 ande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), och Åke T Carlestam (MP) Bengt Edling SPF/KOM,

Läs mer

Lagen om valfrihetssystem, LOV 3. Uppföljning av yttrande gällande måltidspolicyn 4. Seminariedag Äldreboende i Krokom 5

Lagen om valfrihetssystem, LOV 3. Uppföljning av yttrande gällande måltidspolicyn 4. Seminariedag Äldreboende i Krokom 5 Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Lagen om valfrihetssystem, LOV 3 Uppföljning av yttrande gällande måltidspolicyn 4 Seminariedag Äldreboende i Krokom 5 Föregående protokoll

Läs mer

, Västerviks sjukhus

, Västerviks sjukhus SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Tid och plats 10.00 15.00, Västerviks sjukhus ande Jonas Hellberg Ordförande Landstinget Madeleine Rosenqvist Landstinget Rune Carlsson Krister Ekström Vice ordf Nils-Allan Edman

Läs mer

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast måndagen den 28 januari 2019.

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast måndagen den 28 januari 2019. 1(8) Tid Torsdagen den 31 januari 2019 kl. 13:00-17:00. Plats Magistern, nämndhuset bakom stadshuset. Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast

Läs mer

Reglemente. modell plan policy. program regel. riktlinje rutin strategi taxa. för Kommunala pensionärsrådet ... Beslutat av: Kommunfullmäktige

Reglemente. modell plan policy. program regel. riktlinje rutin strategi taxa. för Kommunala pensionärsrådet ... Beslutat av: Kommunfullmäktige modell plan policy Reglemente för Kommunala pensionärsrådet program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum: Ansvarig: Socialnämnd

Läs mer

Arne Karlsson, ordförande

Arne Karlsson, ordförande Rådet för personer med funktionsnedsättning Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-29 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 19.30 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Arne Karlsson

Läs mer

Kristianstads. kommun. lc/å.,kd k:.. PROTOKOLL. KRF Kommunala Rådet för Funktionsnedsatta

Kristianstads. kommun. lc/å.,kd k:.. PROTOKOLL. KRF Kommunala Rådet för Funktionsnedsatta Omsorgsfö rvaltningen KRF Kommunala Rådet för Funktionsnedsatta Tid och plats: Klockan 13.15-16.00 Östra huset, rum 107 Kommunala rådet för funktionsnedsatta Ledamöter Alice Back, Afasiföreningen Jan-Åke

Läs mer

Kalmar kommuns tillgänglighetsråd kallas till sammanträde. Torsdag den 12 februari kl.16:00-18:00. Organisationernas företrädare samlas kl. 15:30.

Kalmar kommuns tillgänglighetsråd kallas till sammanträde. Torsdag den 12 februari kl.16:00-18:00. Organisationernas företrädare samlas kl. 15:30. Datum 2015-02-02 Kallelse Kalmar kommuns tillgänglighetsråd kallas till sammanträde Tid Plats Torsdag den 12 februari kl.16:00-18:00. Organisationernas företrädare samlas kl. 15:30. Sammanträdesrum KS-salen,

Läs mer

Organ: Kommunala Funktionshinderrådet AU. Tid: Tisdagen den 2 februari 2016, kl. 13:30-17:00

Organ: Kommunala Funktionshinderrådet AU. Tid: Tisdagen den 2 februari 2016, kl. 13:30-17:00 PROTOKOLL Organ: Kommunala Funktionshinderrådet AU Tid: Tisdagen den 2 februari 2016, kl. 13:30-17:00 Plats: Mötesrummet i biblioteket, Kinna Närvarande: Janåke Sjöquist, HSO, ledamot Kicki Staffas, Neuro,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-05-25 Sida 1 Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Förvaltningshuset, Södra Kyrkogatan 4, Eksjö, lokal: Garvaren, kl. 09.30-12.00 ande Kerstin Robertson (M), ordförande Berit Ekedahl, Ingatorp

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14) 2011-12-08 1 (14) Plats och tid Sjögläntan, Vinslöv, sammanträdesrum 1 Kl 13.30-15.15 ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Ernst Herslow (m) tekniska utskottet

Läs mer

REGLEMENTE FÖR FUNKTIONSHINDERRÅDET I KALMAR LÄN

REGLEMENTE FÖR FUNKTIONSHINDERRÅDET I KALMAR LÄN 1 (5) REGLEMENTE FÖR FUNKTIONSHINDERRÅDET I KALMAR LÄN 1. FUNKTION Funktionshinderrådet i Kalmar Län är ett partssammansatt organ vars funktion är att vara ett forum för samverkan i form av överläggningar,

Läs mer

Rådet för funktionshinderfrågor

Rådet för funktionshinderfrågor KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Rådet för funktionshinder Tidpunkt: Tisdag 22 april 2014 kl. 15:00 16:30 Lokal: Stora Konferense,, Justerat: 25 /4 2014 Ewa Samuelsson Ordförande Magnus

Läs mer

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Ann-Christine Selander Anne Kammenhed. Carolina Nordbeck

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Ann-Christine Selander Anne Kammenhed. Carolina Nordbeck LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Tid: Klockan 18.00 20.50 Plats: : s lokaler, Annegården, Lund Omfattning: 63 72 Närvarande: Ann-Christin Fast Ann-Christine Selander Anne Kammenhed Bengt Bengtsson Camilla Neptune

Läs mer

Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie. Se bifogad närvaroförteckning. Leif Bjurström Lomma kommunhus, Kommunala Handikapprådet

Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie. Se bifogad närvaroförteckning. Leif Bjurström Lomma kommunhus, Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum s. 1 (10) Kommunala Handikapprådet 2013-10-15 Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid Tisdagen den 15 oktober 2013, kl. 18.00-19.30 Beslutande Se bifogad närvaroförteckning

Läs mer

Uppföljning och fortsättning av LSS-rådet

Uppföljning och fortsättning av LSS-rådet OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Lena Wiksten Andersson 2017-11-24 OSN-2017-0665 Rev 2017-12-04 Omsorgsnämnden Uppföljning och fortsättning av LSS-rådet Förslag till beslut Omsorgsnämnden

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet REGLEMENTE FÖR Kommunala pensionärsrådet Antaget av Kommunstyrelsen Antaget 2019-02-11 37 Giltighetstid Dokumentansvarig Tills vidare Kansli- och kvalitetschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki Diarienummer

Läs mer