Per-Inge Pettersson Tommy Ejnarsson. Kommunhuset , kl Underskrifter Paragrafer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Per-Inge Pettersson Tommy Ejnarsson. Kommunhuset , kl Underskrifter Paragrafer"

Transkript

1 Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Margaretha Helander, handläggare utvecklingskontoret Ann-Louise Ekstrand, utvecklingsledare BUN samt elever från Albäcksskolan Utses att justera Per-Inge Pettersson Tommy Ejnarsson Tid för justering Kommunhuset , kl Underskrifter Paragrafer Sekreterare Ordförande Justerande. Magnus Blomberg. Susanne Sjöblom. Per-Inge Pettersson Tommy Ejnarsson Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunfullmäktige Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats av protokollet Kommunkansliet Underskrift. Magnus Blomberg

2 Sammanträdesprotokoll 2 (15) KF 94/2011 Dnr Meddelanden 1. Redovisning av anslagen för oförutsedda ändamål: Till Kf:s förfogande Anslag från Anslaget Återstår årets början : : :- Till Kf:s förfogande för särskilda ändamål (löneökningar m. m.) Anslag från Anslaget Återstår årets början : : :- 2. Partierna i kommunfullmäktige ombeds att lämna in förslag på, en eller högst två representanter, i den arbetsgrupp för revidering av kommunfullmäktiges arbetsordning som ska tillsättas vid fullmäktiges oktobersammanträde. Förslagen lämnas till kommunkansliet senast den 14 oktober. Ordförande Susanne Sjöblom, M avser att snarast återkomma till nominerade representanter med förslag på mötesdatum. 3. Kommunstyrelsen har 105, godkänt att verksamheternas besparing för sänkta internhyror, för fastigheterna Mimer 6 (Gyro) och Läroverket 2 (f d Hultsfreds Näringslivscentrum och Hultsfreds Mätteknikcentrum) överförs till kontot för fastighetsunderhåll. Beslutet meddelas till fullmäktige. 4. Revisorernas granskning av kostverksamheten daterad

3 Sammanträdesprotokoll 3 (15) Kommunstyrelsen KF 95/2011 Dnr 2011/ Motion om att förbättra integrationen av flyktingar/invandrare, Lennart Beijer m. fl. Motionen remitteras till kommunstyrelsen för beredning. Fullmäktigeledamoten Lennart Beijer, V har som representant för hela vänsterpartiets fullmäktigegrupp lämnat in en motion om intresset för att förbättra integrationen av flyktingar/invandrare i kommunen. Motionären föreslår att kommunfullmäktige ska ge kommunstyrelsen i uppdrag att ta fram ett förslag som uppmuntrar kommunens invånare att ta aktiv del i integrationsarbetet.

4 Sammanträdesprotokoll 4 (15) Kommunstyrelsen KF 96/2011 Dnr 2011/ Motion om skapande av en naturcamping i Virserum, Göran Berglund Motionen remitteras till kommunstyrelsen för beredning. Fullmäktigeledamoten Göran Berglund har lämnat in en motion till fullmäktige om medverkan till att skapa en naturcamping i Virserum. Motionären föreslår att fullmäktige beslutar - verka för att få till stånd en naturcamping i Virserum enligt motionens tankar - att målsättningen är att campingen ska finnas på plats säsongen 2012 samt - att campingen inte ska medföra några kommunala merkostnader, föreningsmedverkan.

5 Sammanträdesprotokoll 5 (15) Kommunstyrelsen KF 97/2011 Dnr 2011/ Motion om en pristävling för förslag till nya välkomstskyltar för kommunens tätorter, Göran Berglund Motionen remitteras till kommunstyrelsen för beredning. Fullmäktigeledamoten Göran Berglund har lämnat in en motion i vilken han föreslår att kommunen anordnar en pristävling för att få fram förslag till lämpliga välkomstskyltar till kommunens tätorter.

6 Sammanträdesprotokoll 6 (15) Samtliga förvaltningar Kommunrevisionen KF 98/2011 Dnr 2011/ Delårsrapport med helårsprognos för driftoch investeringsbudget Kommunens styrelser och kommunens nämnder får i uppdrag att tillvarata alla möjligheter, stora som små, för att vid negativa avvikelser eliminera dessa, enligt av fullmäktige fastställda budgetregler, samt att i övrigt visa återhållsamhet gällande driftbudgetens kostnader. Stor återhållsamhet ska iakttas vid såväl tillsättande av nya tjänster som vid återbesättande av inrättade tjänster. Till årets slut sträva efter att minska den beräknade stora investeringsbudgeten genom att förskjuta eller ställa in genomförandet av enskilda investeringsobjekt. Ekonomikontoret har sammanställt delårsrapport med helårsprognos för drift- och investeringsbudget. För Hultsfreds kommun beräknas ett resultat för 2011 på -5,1 mnkr. Budgeterat resultat för år 2011 är -10,7 mnkr utan hänsyn till ofördelat besparingskrav. Det beräknade resultatet är således 5,6 mnkr bättre. Arbetsutskottet beslutade 219/ att ta upp budgetfrågor med nämnderna vid kommande presidiemöte 20 september Beredning Kommunstyrelsens arbetsutskott 219/2011. Kommunstyrelsen 95/2011. Yrkande Lars Rosander, C yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag.

7 Sammanträdesprotokoll 7 (15) Samtliga förvaltningar Revisionen Informationssekreteraren KF 99/2011 Dnr 2011/ Tillväxt- och näringslivsprogram Förslaget till Tillväxt- och näringslivsprogram godkänns. Kommunfullmäktige har beslutat att programmet ska innehålla åtta insatsområden. Arbetsgruppen för varje insatsområde har arbetat fram förslag till mål och aktiviteter. Tillväxt- och näringslivsrådet är första remissinstans och har yttrat sig över förslaget. Programförslaget har lämnats på remiss till kommunens förvaltningar, näringslivsgruppen och Östra Smålands Kommunalteknikförbund. Yttrande har inkommit från näringslivsgruppen, socialförvaltningen, personalkontoret och kommunkansliet. Revidering av område 5, utveckling av kultur, upplevelser och turism, kommer att ske våren 2012 med hänsyn till organisatoriska förändringar som till stora delar rör områdets innehåll. Beredning Kommunstyrelsens arbetsutskott 224/2011. Kommunstyrelsen 103/2011. Yrkande Lars Rosander, C yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag.

8 Sammanträdesprotokoll 8 (15) Margaretha Helander Ann-Louise Ekstrand KF 100/2011 Information om utveckling av internationella kontakter ungdomars steg ut i världen Fullmäktige tackar för informationen och lägger den med kännedom till handlingarna. Margaretha Helander, handläggare på utvecklingskontoret inleder med att sätta in de internationella elevutbytena i sitt sammanhang. Näringslivet inom östersjöregionen är viktigt för oss. Många av våra företag har produktion och affärskontakter i Polen. Internationella kontakter inom näringsliv, kultur, turism och utbildning för både studenter och yrkesverksamma utvecklar vår region. Internationalisering föreslås ingå i lämpligt område i Tillväxt- och näringslivsprogrammet. Tanken är nu, att vi tillsammans med olika aktörer, bygger upp nätverk för flera olika syften. Sommarorkestern spelar här en central roll även utanför musiken. De ungdomar som får medverka i orkesterns spelningar under sin skoltid mognar som personer och utvecklas genom åren till kunniga ambassadörer för vår kommun Länderna runt Östersjön är våra närmsta grannar. Många av oss svenskar har aldrig varit på andra sidan. Vad vet vi om dessa länder? En utbytesresa för en ungdom är ofta första egna steget ut i världen. Det ger upplevelser, kunskaper och möten med miljöer och människor, som det annars skulle vara svårt att komma i kontakt med. Utbyten under skoltiden kan involvera många kunskapsområden; språk naturligtvis, kultur och kulturmöten, men även naturvetenskap, samhällsvetenskap och EU-frågor. Ann-Louise Ekstrand, utvecklingsledare på barn- och utbildningskontoret och elever från Albäcksskolan informerar om pågående internationella utbyten.

9 Sammanträdesprotokoll 9 (15) IT-kontoret, Tillgänglighet.nu Socialnämnden Ekonomikontoret Informationssekreteraren KF 101/2011 Dnr 2011/148 Översyn av Tillgänglighetsguiden IT-kontoret får tillsammans med informationssekreterare Thorbjörn Svahn, Kommunala Tillgänglighetsrådet och föreningen Tillgänglighet.nu, i uppdrag att utreda och komma med förslag på vilket nytt verktyg som ska väljas för Tillgänglighetsguiden, design, rutiner för uppdatering, vilken enhet som ska vara systemansvarig med mera. Vidare ska en bedömning och utvärdering av vilka och vad som ska ingå i guiden i framtiden göras. Finansiering sker med 25 tkr ur kommunfullmäktiges anslag för särskilda utredningar (verksamhet 004). Tillgänglighetsguiden har sitt ursprung i en inventering som gjordes av kommunen i slutet av 1990-talet. Själva guiden arbetades fram av föreningen Tillgänglighet.nu/AssistCenter runt år Arbetet finansierades till stor del med EU-medel men även med kommunala projektpengar. Guiden är konstruerad och publicerad i Front Page vilket var det verktyget som kommunen använde för att publicera informationen på kommunens hemsida. Kommunen bytte år 2006 till nytt publiceringsverktyg, Episerver. Tillgänglighetsguiden har inte migrerats utan finns kvar i Front Page. För att underlätta arbetet med guiden föreslås att byte sker till ett mer lätthanterligt och kvalificerat verktyg. Förutom licenskostnad för verktyget kräver migreringen en viss arbetsinsats av en IT-konsult, kostnader som det idag inte finns någon budget för. Det är viktigt att fundera över vilken enhet som ska vara systemansvarig. Samtidigt föreslås att innehåll och översyn sker av guiden i samband med uppdraget. Beredning Kommunstyrelsens arbetsutskott 218/2011. Kommunstyrelsen 97/2011.

10 Sammanträdesprotokoll 10 (15) Samordningsförbundet Socialnämnden Ekonomikontoret Revisionen KF 102/2011 Dnr 2011/ Årsredovisning för Samordningsförbundet i Kalmar län Årsredovisningen för Samordningsförbundet godkänns för Hultsfreds kommuns del och Samordningsförbundets styrelse beviljas ansvarsfrihet för år Samordningsförbundet i Kalmar län har översänt årsredovisning för år 2010 och revisionsberättelsen för år 2010 med de sakkunnigas rapport. Ur lagen om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, kommun och landsting 26 citeras: Revisionsberättelse skall lämnas till styrelsen, förbundsmedlemmarna och Arbetsförmedlingen. Förbundsmedlemmarna skall var för sig pröva frågan om styrelsen skall beviljas ansvarsfrihet och om skadeståndstalan skall väckas. När frågan om ansvarsfrihet har prövats av medlemmarna ska besked skickas till Samordningsförbundet. Beredning Kommunstyrelsens arbetsutskott 206/2011. Kommunstyrelsen 98/2011.

11 Sammanträdesprotokoll 11 (15) Regionförbundet Socialnämnden Ekonomikontoret Kommunrevisionen KF 103/2011 Dnr 2011/ Gemensam nämnd för kommunal hjälpmedelsförsörjning i Kalmar län Kommunfullmäktige ställer sig bakom förslaget till avtal om gemensam nämnd för hjälpmedelsverksamheten mellan kommunerna i Kalmar län i sin helhet. Samma ordinarie ledamot/ledamöter och ersättare utses, till den gemensamma nämnden, som kommunfullmäktige tidigare valt att ingå i regionförbundets primärkommunala nämnd innevarande mandatperiod. Bakgrund Sedan kommunerna i länet 2008 övertog ansvaret för hemsjukvård har de i olika grad utvecklat den lokala rehabiliterings- och hjälpmedelsverksamheten. Flertalet kommuner har bl a byggt upp egna basförråd och anställt fler arbetsterapeuter och sjukgymnaster. Några kommuner har även tillgång till lokala tekniker/reparatörer. Behoven av service och insatser från länsnivån har således delvis förändrats. Inför årsskiftet 2010/2011 sade därför samtliga kommuner upp det nuvarande hjälpmedelsavtalet med landstinget fr o m I samband därmed uppdrog kommunerna åt regionförbundets Primärkommunala nämnd att arbeta fram ett förslag till kommunal samverkansmodell för hjälpmedelsförsörjningen i länets kommuner. Förslag Arbetet har utmynnat i bifogat förslag om inrättande av en gemensam nämnd kallad Kommunernas hjälpmedelsnämnd i Kalmar län. Förslaget till avtalstext och reglemente har tagits fram med stöd från förbundsjurist Staffan Wikell på Sveriges kommuner och Landsting. Grundtanken är att varje kommun framöver äger sina egna hjälpmedel och har kvar sina basförråd och sin rehabiliteringspersonal, men att man samverkar kring mer avancerade hjälpmedel samt specialistkompetenser, upphandling och inköp, utbildning m. m. Avsikten är att verksamheten ska ledas av en chef med bakgrund som legitimerad yrkesutövare inom området samt med erfarenhet som chef och ledare. Kalmar kommun föreslås bli värdkommun för den gemensamma nämnden, vilket fullmäktige sagt ja till På grund av länets avlånga geografi behöver den gemensamma verksamheten i form av hjälpmedelscentraler och förråd för avancerade

12 Sammanträdesprotokoll 12 (15) hjälpmedel organiseras på två orter (Kalmar och Västervik) för att underlätta för såväl brukare som förskrivare. Till ärendet följer följande handlingar: Förslag till Avtal om gemensam nämnd för hjälpmedelsverksamhet för kommunerna i Kalmar län samt bilagor innehållande följande: 1. verksamhetsbeskrivning för gemensam Hjälpmedelsverksamhet mellan kommunerna i Kalmar län. 2. Överenskommelse om delaktighet i upphandling och sortimentsgrupparbete. 3. Överenskommelse om särskilda villkor för verksamhetsåret Reglemente för gemensam nämnd för hjälpmedelsverksamhet mellan kommunerna i Kalmar län. 5. Budget år PKN (PrimärKommunala Nämnden) beslutade att ställa sig bakom förslaget Avtal om gemensam nämnd för hjälpmedelsverksamhet mellan kommunerna i Kalmar län med tillhörande bilagor och rekommenderar respektive kommunfullmäktige att godkänna avtalet i sin helhet samt att föreslå respektive fullmäktige att utse samma ordinarie ledamot/ledamöter och ersättare till den gemensamma nämnden som fullmäktige tidigare valt att ingå i regionförbundets primärkommunala nämnd innevarande mandatperiod. Så snart kommunfullmäktige fattat beslut i ärendet ska protokollsutdrag översändas till PKN. Socialnämnden beslutade 83/ att föreslå kommunfullmäktige att godkänna avtalet och val av ledamöter/ersättare till nämnden. För Hultsfreds del är det Lars Rosander som ordinarie och Åke Bergh som ersättare, vilka idag är de som ingår i primärkommunala nämnden. Beredning Socialnämnden 83/2011. Kommunstyrelsens arbetsutskott 223/2011. Kommunstyrelsen 99/2011. Yrkande Lars Rosander, C yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag.

13 Sammanträdesprotokoll 13 (15) Kommunkansliet Partigrupperna Per-Inge Pettersson KF 104/2011 Rapport från Regionförbundets verksamheter - regionfrågan Informationen läggs med kännedom till handlingarna. Per-Inge Pettersson, C informerar om tidplaneringen för arbetet med regionfrågan. Landstingsfullmäktige kommer den 4 oktober att fatta beslut om ett underlag som kan användas för kommunernas diskussioner om vilken framtida region som man önskar tillhöra. Kommunerna kommer att få tid på sig fram tillbörjan av december att komma in med sina yttranden i ärendet. För Hultsfreds kommuns del kan tidplaneringen för beslutsprocessen se ut enligt följande kommunstyrelsens arbetsutskott den 1 november kommunstyrelsen den 8 november kommunfullmäktige den 28 november. Landstinget kommer sedan att slutligt behandla ärendet under december och januari månader.

14 Sammanträdesprotokoll 14 (15) NÄRVARO-/RÖSTNINGSLISTA Fullmäktigeledamot Tjänstgörande ersättare Närvarande Ja Nej Ja Nej Ja Nej 1 Lars Rosander, C x 2 Mattias Wärnsberg, S x 3 Susanne Sjöblom, M x 4 Åke Nilsson, KD Karin Erlandsson x 5 Per-Inge Pettersson, C x 6 Carola Nilsson, S x 7 Lennart Beijer, V x 8 Gunilla Aronsson, C x 9 Jonny Bengtsson, S Christel Rudiger-Carlsson x 10 Åke Bergh, M Lennart Davidsson, KD x 12 Gunilla Abrahamsson, S Tommy Aronsson x 13 Ulf Larsson, C x 14 Konny Bogren, S x 15 Sievert Andersson, M x 16 Pia Rydh, V Anna Westerlund x 17 Carina Littorin, MP x 18 Marianne Leijon, C Niclas Mobelius x 19 Tomas Söreling, S x 20 Anders Andersson, KD x 21 Torbjörn Wirsenius, FP x 22 Ove Karlsson, S x 23 Pär Edgren, M x 24 Agneta Bergman, S x 25 Mats Fransson, C x

15 Sammanträdesprotokoll 15 (15) NÄRVARO-/RÖSTNINGSLISTA Fullmäktigeledamot Tjänstgörande ersättare Närvarande Ja Nej Ja Nej Ja Nej 26 Dennis Larsson, S x 27 Monica Bergh, KD x 28 Tommy Ejnarsson, V x 29 Sofie Lagergren, C Lennart Odengrund x 30 Agneta Malmqvist. S x 31 Gunvor Nilsson, M x 32 Lars Lundgren, C x 33 Tommy Rälg, S x 34 Runa Petersson, KD x 35 Torben Lundholm, MP x 36 Fredrik Eirasson, C x 37 Lars Thorstensson, M x 38 Rosie Folkesson, S x 39 Jonny Sigvardsson, C x 40 Patrik Hag, S Sylve Rydén x 41 Börje Karlsson, C Ann-Charlott Andersson x 42 Eva Svedberg, S x 43 Stig Andersson, S x 44 Göran Berglund, SD x 45 Magnus Rydlund, V -- Närvarande 43/45

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-20.15 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Britt Olsson, sekreterare Utses

Läs mer

Silva Andersson Torbjörn Wirsenius Valhall Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Silva Andersson Torbjörn Wirsenius Valhall Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(6) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 17.00-18.20 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Silva Andersson

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Amanda Lindgren och Marika Hjelm, kulturinslag. Gunilla Abrahamsson Ivan Gunnarsson

Lars Rönnlund, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Amanda Lindgren och Marika Hjelm, kulturinslag. Gunilla Abrahamsson Ivan Gunnarsson Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Bygdegården i Vena, Hultsfred kl. 18.30-21.00 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Amanda

Läs mer

Bolaget, Virserum 27 maj 2019 kl Se särskild närvarolista

Bolaget, Virserum 27 maj 2019 kl Se särskild närvarolista Plats och tid Bolaget, Virserum 27 maj 2019 kl. 18.30-20.15 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Emma Oscarsson, sekreterare Joakim Ivarsson, samordningsförbundet

Läs mer

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Carina Littorin 57

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Carina Littorin 57 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-16.20 Beslutande Lars Rosander,C Mattias Wärnsberg, S Åke Nilsson, KD Tomas Söreling, S Pär Edgren, M ej 57 Carola

Läs mer

Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Margaretha Helander, Birgitta Sigfridsson, Erik Sandberg. Stig Andersson Ivan Gunnarsson

Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Margaretha Helander, Birgitta Sigfridsson, Erik Sandberg. Stig Andersson Ivan Gunnarsson 1(12) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-19.35 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Margaretha Helander, Birgitta

Läs mer

Gunilla Abrahamsson Sivert Bergström. Kommunhuset , kl Underskrifter Paragrafer. Gunilla Abrahamsson Sivert Bergström

Gunilla Abrahamsson Sivert Bergström. Kommunhuset , kl Underskrifter Paragrafer. Gunilla Abrahamsson Sivert Bergström 1(12) Plats och tid Missionskyrkan i Järnforsen, Hultsfred kl. 18.30-19.30 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera

Läs mer

Tommy Rälg Ivan Gunnarsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Tommy Rälg Ivan Gunnarsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(12) Plats och tid Bygdegården i Vena, Hultsfred kl. 18.30-20.15 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Tommy Rälg

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

Sture Persson Agneta Bergman. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sture Persson Agneta Bergman. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 17:00-20.00 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Mats Stenström, ekonomichef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-19.30 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Christel

Läs mer

Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl Se särskild närvarolista. Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Johan Sandell, sekreterare

Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl Se särskild närvarolista. Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Johan Sandell, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 17.00-18.10 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Johan Sandell, sekreterare

Läs mer

Tommy Aronsson Ivan Gunnarsson. Kommunhuset , kl 08 Underskrifter Paragrafer. Tommy Aronsson Ivan Gunnarsson

Tommy Aronsson Ivan Gunnarsson. Kommunhuset , kl 08 Underskrifter Paragrafer. Tommy Aronsson Ivan Gunnarsson Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-20.10 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses

Läs mer

Eva Svedberg Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Eva Svedberg Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (18) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-20.15 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (21) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-16.40 Beslutande Lars Rosander,C Mattias Wärnsberg, S 95-103, 107 Åke Nilsson, KD Tomas Söreling, S Pär Edgren,

Läs mer

Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl Se särskild närvarolista

Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl Se särskild närvarolista Sammanträdesprotokoll 1 (19) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-19.45 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Johan Sandell, sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Se särskild närvarolista. Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Se särskild närvarolista. Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare 1(24) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-21.40 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Stig Andersson

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.30-14.05 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson, c Carola

Läs mer

Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl Se särskild närvarolista

Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl Se särskild närvarolista Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 16.00-18.35 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Henric Svensson,

Läs mer

Balder, Valhall, Hultsfred 27 juni 2016 kl. 14:00. Åke Bergh Tommy Ejnarsson Paragrafer......

Balder, Valhall, Hultsfred 27 juni 2016 kl. 14:00. Åke Bergh Tommy Ejnarsson Paragrafer...... Plats och tid Balder, Valhall, Hultsfred 27 juni 2016 kl. 14:00 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Anders Andersson, KD Britt Idensjö, sekreterare Carl-Johan

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Hultsfreds gymnasium, Hultsfred 23 april 2018 kl. 18.30-19.55 ande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Emma Oscarsson, sekreterare Felicia Kurjenkallio, dataskyddsombud

Läs mer

Silva Andersson Sture Persson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Silva Andersson Sture Persson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-20.30 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Lena

Läs mer

Britt Olsson, sekreterare. Gunvor Nilsson Jonny Bengtsson. Kommunhuset , kl Underskrifter Paragrafer. Gunvor Nilsson Jonny Bengtsson

Britt Olsson, sekreterare. Gunvor Nilsson Jonny Bengtsson. Kommunhuset , kl Underskrifter Paragrafer. Gunvor Nilsson Jonny Bengtsson Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-21.00 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Britt Olsson, sekreterare Utses att justera Gunvor Nilsson

Läs mer

Tommy Ejnarsson Torben Lundholm. Tommy Ejnarsson Torben Lundholm. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Tommy Ejnarsson Torben Lundholm. Tommy Ejnarsson Torben Lundholm. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-23.00 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses

Läs mer

Skeppet i Målilla, Hultsfred kl Erene Öberg Jonny Sigvardsson Kommunhuset, Hultsfred , kl 14.00

Skeppet i Målilla, Hultsfred kl Erene Öberg Jonny Sigvardsson Kommunhuset, Hultsfred , kl 14.00 1(13) Plats och tid Skeppet i Målilla, Hultsfred kl. 18.30 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Hanna Rotelius Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 23 januari 2018 kl. 08:30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-20.30 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Arne Fäldt

Läs mer

Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl Se särskild närvarolista

Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl Se särskild närvarolista Sammanträdesprotokoll 1 (29) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-20.45 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Johan Sandell, sekreterare

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Medborgarhuset, Rosenfors den 27 oktober 2003 klockan. 18.30-21.10 Beslutande Se särskild närvarolista sid 9-10 Övriga deltagande Magnus Blomberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesdatum Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl Se särskild närvarolista

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesdatum Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl Se särskild närvarolista Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-20.30 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Cynthia

Läs mer

Lennart Beijer Lars Lundgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Lennart Beijer Lars Lundgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(12) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-20.15 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Lennart

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 14.00-16.00 Beslutande Jonny Bengtsson, s Christel Rudiger-Karlsson, s Tommy Ejnarsson, v Konny Bogren, s Lennart Beijer, v Åke Bergh, m Torbjörn Wirsenius,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred kl Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 10.15-12.10 Beslutande Övriga deltagande Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Carola Nilsson,

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl Se särskild närvarolista

Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl Se särskild närvarolista Sammanträdesprotokoll 1 (19) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-19.55 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Johan Sandell, sekreterare Britt Olsson,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-16.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 10 oktober 2017 kl. 08:00-16.30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S 218-221 Övriga deltagande Lars

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 09.00-11.30 Beslutande Kira Berg, s 92 Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Arne Fäldt, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Lars Gjörloff 82 Britt Idensjö, sekreterare Stefan Fredriksson 82 Henric Svensson 85

Lars Rönnlund, kommunchef Lars Gjörloff 82 Britt Idensjö, sekreterare Stefan Fredriksson 82 Henric Svensson 85 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 19 april 2016 kl. 08:30-13 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Tomas Söreling, s Torbjörn Wirsenius, fp Tommy Ejnarsson, v Åke Nilsson, kd Pia Rydh, v. Tomas Söreling Torbjörn Wirsenius...

Tomas Söreling, s Torbjörn Wirsenius, fp Tommy Ejnarsson, v Åke Nilsson, kd Pia Rydh, v. Tomas Söreling Torbjörn Wirsenius... 1(15) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-15.50 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson,s Per-Inge Petterson, c Kira Berg, s

Läs mer

Britt Idensjö, sekreterare Emma Oscarsson Lars Gjörloff Pär Kågefors 13 Annelie Olsson 14 Jens Karlsson 21 Hanna Ivarsson 21

Britt Idensjö, sekreterare Emma Oscarsson Lars Gjörloff Pär Kågefors 13 Annelie Olsson 14 Jens Karlsson 21 Hanna Ivarsson 21 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 29 januari 2019 kl. 08.30-11.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Tomas Söreling, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Britt Idensjö,

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Lars Ekvall Lars Rosander Göran Berglund Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD ej 259 Åke Bergh, M ej 259 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD ej 259 Åke Bergh, M ej 259 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 20 november 2018 kl. 08:30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD ej 259 Åke Bergh, M ej 259 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga

Läs mer

Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl Se särskild närvarolista. Johan Sandell, sekreterare Britt Olsson, kommunsekreterare

Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl Se särskild närvarolista. Johan Sandell, sekreterare Britt Olsson, kommunsekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (21) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-19.25 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Johan Sandell, sekreterare Britt Olsson, kommunsekreterare

Läs mer

Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Bodil Liedberg-Jönsson, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Arne Fäldt, s

Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Bodil Liedberg-Jönsson, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Arne Fäldt, s 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 14:00-15.15 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Bodil Liedberg-Jönsson, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Arne Fäldt,

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Vena Bygdegård, Hultsfred kl. 17.00-18.00 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Agneta Goth

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 14.00-14.35 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Eva Didriksson, s Tomas Söreling, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Dragan Vujasinovic, v Per-Inge

Läs mer

Gunilla Abrahamsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden

Gunilla Abrahamsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Samlingssalen, Hultsfreds gymnasium, Hultsfred kl. 13.30 17.20 Beslutande Pär Edgren, M Gunilla Abrahamsson, S Gunvor Nilsson, M Ove Karlsson, S Monica Bergh,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 12 december 2017 kl. 08:30-13.00 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Jonny Bengtsson, s Ove Engqvist, s Ingrid Rosen Per-Inge Pettersson Åke Bergh Övriga deltagande Sven Carlsson Bo Strangnefjord

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 14.00-15.20 Beslutande Bo Bergman Annelie Milton-Björk Lars Hagberg Jonny Bengtsson Jan Kennmark Göran Berglund Sivert

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef

Läs mer

22. Avtal om gemensam nämnd för hjälpmedelsverksamhet

22. Avtal om gemensam nämnd för hjälpmedelsverksamhet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 25 (26) 2014-04-28 Ks 22. Avtal om gemensam nämnd för hjälpmedelsverksamhet tillägg Dnr 2014/242-770 Kommunfullmäktige beslutade 2011-09-26, 207 att ställa sig bakom

Läs mer

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden 1(11) Plats och tid Revelj, kommunhuset, Hultsfred kl. 09.00-11.30 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Gunilla Nilsson, c Carola Nilsson, s Lennart Eklund, c Runa Petersson, kd Benny

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-9

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-9 2013-01-08 Sida 1-9 Finansutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2013-01-08, kl. 08.15-11.40. Beslutande Bengt-Åke Rehn, S Anna Hed, C Lennart Sohlberg, S Peter Helander, C Malin Höglund, M Övriga deltagare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid DackeStop, Virserum, Hultsfred kl. 18.30-20.15 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Britt Olsson, sekreterare Sune Tidlund

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 14.00-15.45 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Eva Didriksson, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Ingrid Rosén,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-15.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.10 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Martin Snickars 189 Britt Idensjö, sekreterare Pär Edgren 189 Mikael Lång 189 Henric Svensson 189

Lars Rönnlund, kommunchef Martin Snickars 189 Britt Idensjö, sekreterare Pär Edgren 189 Mikael Lång 189 Henric Svensson 189 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 18 september 2018 kl. 08:30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Stålhagsskolans samlingssal, Hultsfred kl. 18.30-20.30 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Carina Littorin, MP. Mona-Lisa Carlsson, S Michael Leijonhud 1

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Carina Littorin, MP. Mona-Lisa Carlsson, S Michael Leijonhud 1 Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-15.45 Beslutande Lars Rosander,C Mattias Wärnsberg, S Åke Nilsson, KD Tomas Söreling, S Sievert Andersson, M

Läs mer

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd 1(10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00 12.15 Ajournering kl. 10.30-10.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s Lennart Eklund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.15 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-04-11

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-04-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 13.50-16.40 Beslutande Gunilla Abrahamsson, s Gunilla Nilsson, c Arne Fäldt, s Lennart Eklund, c Carola Nilsson, s Eréne

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-10-07 kl. 08.00-12.45. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-10-07 kl. 08.00-12.45. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (18) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.00-12.45 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M 256 Mattias Wärnsberg, S Carola Nilsson, S Övriga deltagande

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2012-10-10 kl 13.00 16.45. Gunilla Aronsson, C

Kommunhuset, Revelj 2012-10-10 kl 13.00 16.45. Gunilla Aronsson, C Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 13.00 16.45 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, KD Eva Svedberg, S Monica Bergh, KD Stig Andersson,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 5 december 2017 kl. 08:30-12.10 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m. Sture Persson 82 Gunilla Aronsson Underskrifter Paragrafer

Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m. Sture Persson 82 Gunilla Aronsson Underskrifter Paragrafer 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Revelj onsdag kl 14.00 17.35. ande Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m Gunilla Larsson, s Ingela Gustavsson, m Maria Knutsson, s Marianne Leijon, c Stig Andersson, s Gunilla

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 12 juni 2018 kl. 08:30-12.20 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (25) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-21.10 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Mats Stenström 39-42 Britt Olsson,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.20 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Dackestop, Virserum, Hultsfred kl Magnus Blomberg, sekreterare. Tommy Rälg Lars Rosander

Dackestop, Virserum, Hultsfred kl Magnus Blomberg, sekreterare. Tommy Rälg Lars Rosander Sammanträdesprotokoll 1 (18) Plats och tid Dackestop, Virserum, Hultsfred kl. 18.30-20.50 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Tommy Rälg

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-16.40 Beslutande Lars Rosander,C Mattias Wärnsberg, S Åke Nilsson, KD ej 16 Tomas Söreling, S Gunilla Aronsson,

Läs mer

Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl

Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (19) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Harald Hjalmarsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Sammanträdesrum Alnarp, Kommunhuset i Lomma Tid kl. 14.30-15.05 Beslutande Fred Windisch (S) Åke Christensson (M) Erica Michalek (M) Staffan Fareld (S) Ordförande Revisor

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen i kommunhuset, Hultsfred 26 april 2016 kl. 08:30-12.40 Beslutande Lars Rosander, C ej 88 Åke Nilsson, KD ej 88 Åke Bergh, M ej 88 Tommy Rälg, S Lena Hasting, S Övriga deltagande

Läs mer

17-24, 26-29, 25 omedelbart justerad, separat protokoll Sekreterare

17-24, 26-29, 25 omedelbart justerad, separat protokoll Sekreterare Plats och tid Loke, Valhall i Hultsfred tisdagen den 18 april 2017 kl. 08:30-12:40 ande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare Jens Karlsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 2002-08-28 kl 14.00-17.30 Beslutande Bengt Nilsson, s Åke Nilsson, kd Arne Jonsson, s Lars Eriksson, kd Mattias Wärnsberg,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-09-30 kl. 08.30-11.00. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-09-30 kl. 08.30-11.00. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 87, 89 Lars Lundgren 87 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef 87, 89 Lars Lundgren 87 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 11 april 2017 kl. 08:30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl Patrik Axelsson. Patrik Axelsson Torbjörn Wirsenius

Sessionssalen, Hultsfred kl Patrik Axelsson. Patrik Axelsson Torbjörn Wirsenius Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.30-15.45 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson, c Carola

Läs mer

Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-14.15 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 1 december 2015 kl. 08.30-12.45 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och byggnadsnämnden. nedtagande

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och byggnadsnämnden. nedtagande Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset Hultsfred 16 augusti 2017 kl. 9.00-9.20 Beslutande Övriga deltagande Se särskild närvarolista Anders Helgée, miljö- och byggnadschef

Läs mer

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 16.00 18.00 Beslutande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Ove Klingstedt, s Ingela Gustafsson, m Lars-Olof Jönsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Se särskild närvarolista. Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Se särskild närvarolista. Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare 1(19) Plats och tid Medborgarhuset i Rosenfors, Hultsfred kl. 18.30-21.40 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera

Läs mer

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 15 mars 2016 kl. 08.30-12.30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Se särskild närvarolista. Emma Oscarsson, sekreterare. Owe Samuelsson Jonny Bengtsson

Se särskild närvarolista. Emma Oscarsson, sekreterare. Owe Samuelsson Jonny Bengtsson Plats och tid Hultsfreds gymnasium, Hultsfred 29 april 2019 kl. 18.30-19.30 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Emma Oscarsson, sekreterare Utses att justera Owe Samuelsson Jonny Bengtsson

Läs mer

Pia Rydh Fredrik Karlsson. Kommunhuset kl Underskrifter Paragrafer

Pia Rydh Fredrik Karlsson. Kommunhuset kl Underskrifter Paragrafer 1(13) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-20.15 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Pia Rydh

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (25) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-21.10 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Britt Olsson, sekreterare Utses

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl Stefan Ölvebring, Svenskt Rockarkiv 1 Stefan Ölvebring, s 2-4, 6-9

Sessionssalen, Hultsfred kl Stefan Ölvebring, Svenskt Rockarkiv 1 Stefan Ölvebring, s 2-4, 6-9 Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.30-14.35 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Gunilla Abrahamsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson, c

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.10 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Sven

Läs mer