Sekretariatet så här kan man göra!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sekretariatet så här kan man göra!"

Transkript

1 Sekretariatet så här kan man göra! Förarbete En del av sekretariatets arbete sker innan tävlingen. Anmälningar Anmälningarna kommer in på diverse olika sätt till tävlingen. Se till att ta emot anmälningarna, mata in dem i ert tävlingsadministrationsprogram och eventuellt också pricka av betalningar som ni får i samband med anmälan. Använd gärna en pärm eller mapp genom hela tävlingen där du samlar alla dokument från tävlingen. Märk den tydligt med aktuell tävling. Tidsprogram Tidsprogrammet kan göras av någon annan en sekretariatet men man gör tidsprogrammet utifrån antalet anmälda deltagare. Det kan vara en bra tanke att inte starta alla grenar på morgonen på samma klockslag det blir väldigt mycket papper som både ska in och ut från sekretariatet på en gång om man startar flera grenar på samma klockslag. Om det finns stöd för grenstarttider i tävlingsadministrationsprogrammet så kan man lägga in dessa efter det att tidsprogrammet är klart, kom ihåg att ändra dessa om tidsprogrammet ändras! Lägg in årsbästa och personbästa och korrigera inmatningen m m Lite beroende på tävling kan man också lägga in årsbästa och personbästa från friidrott.se och Sverige Bästa som sedan ligger till grund för seedningar i löpningarna och kan ge mervärde på webben och i eventuella publikprogram. Titta gärna genom listorna att personer hamnat på rätt ställe, stämmer födelseår, stämmer namn och föreningar? Hopphöjder Hopphöjder är också bra att mata in i god tid när dessa har bestämts. Publicera startlistor på webben Startlistor är bra att i god tid publicera på webben. Då kan deltagare snabbt reagera på felaktigheter i anmälningarna samtidigt som deltagarna får veta vilka motståndare som dyker upp.

2 Dagen innan tävling Avprickningslistor Ett bra tips är att dagen innan tävlingen skriva ut alla avprickningslistor som ska användas dagen efter så att det bara är att sätta upp dessa direkt på morgonen på tävlingsdagen. Testa teknik Dagens teknikintensiva tävlingssekretariat har en del svaga punkter och oftast är det problem med tekniken och då i synnerhet nätverk och skrivare. Testa detta dagen innan så att det finns tid att åtgärda fel. Det finns sällan något mer stressande än att stå med krånglande utrustning, så testa och gör det i tid! Back up En bra idé är att också förbereda back up om tekniken skulle fallera. Det kan vara tomma pappersprotokoll, extra upplaga av aktuell tävlingsfil med mera. Tänk till på vilken utrustning du skulle behöva om inte datorutrustningen fungerar. Tävlingsdagen Dokument som ska in och ut från sekretariatet. Avprickningslistor (sätts upp) Avprickningslistor rekommenderar vi starkt i löpgrenarna, detta för att kunna trycka ihop antalet heat och på så sätt också få reda på rätt förutsättningar för vidare avancemang osv. Det är inte roligt med flera heat med massa tomma banor. I teknikgrenarna är det inte lika viktigt men det kan också användas där. Under SM-tävlingarna kommer det att vara avprickning i alla grenar så kom ihåg att det också är en pedagogisk uppgift att lära ut ett beteende för framtiden, d v s att man går och prickar av sig. I Tresteg i ungdomstävlingar där flera plankor används kan det vara bra att redan vid avprickning skriva i vilken planka man tänk att använda detta för att man ska kunna klumpa ihop deltagare från samma planka, tävlingen går mycket snabbare då, genomför alltså lottningen inom de två grupperna. Startlistor (sätts upp, används på webben och finns i ev programblad) Startlistor publiceras på Internet några dagar innan, men kan också sättas upp vid avprickningen samt användas i ev programblad. Protokoll (papper, delas ut) o Löpprotokoll Löpprotokoll ska göras i minst fyra ex där man nästan alltid ger protokoll till: Starter/startupprop Eltid Speaker Målchef o Teknikprotokoll Teknikgrensprotokoll ska till grenen (två ex om det gäller längd och tresteg där även vindprotokoll behövs) Speaker (om denne följer grenen) o Vindprotokoll i löpgrenar Ofta rapporteras vinden upp till eltid eller målchef direkt vid varje lopp fundera på hur ni får det till rätt instans. Men ha också ett enkelt papper

3 där vindmätaren kan föra in hela dagens vinduppgifter för att enkelt i efterhand kunna kontrollera mot det inmatade resultatet. Resultatlistor (sätts upp, webben och delas ut) När grenen är avgjord kommer resultaten in och man skapar resultatlistor. Svenska Friidrottsförbundet har tagit fram särskilda anvisningar för resultatlistor, läs gärna dem på friidrott.se. Resultatlistorna sätts upp på resultattavlan, läggs ut på webben och delas ev ut till speaker för prisutdelning. Innan tävlingen Kom i tid! En sekretariatschef är den som kommer först och lämnar tävlingen sist. Två timmar innan första tävlingsstart är en bra måttstock. Starta upp datorutrustning Starta upp utrustningen och testa ännu en gång att utrustningen fungerar. Sätt upp avprickningslistor Avprickningslistorna ska upp. Se till att det finns pennor på plats vid avprickningen. Organisera nummerlappsutdelning och efteranmälan Se till att nummerlappsutdelning och efteranmälan fungerar. o Nummerlapparna kan delas ut föreningsvis eller personligt. Det finns fördelar och nackdelar med båda, om man har föreningskuvert är det en hel del arbete innan tävlingen och det innebär också att det kan vara svårt för den aktive att veta var dennes nummerlapp finns. Samtidigt blir det mindre spring vid nummerlappsutdelningen om man kan ha föreningskuvert. o Efteranmälan ska också organiseras och kan med fördel höra ihop med nummerlappsutdelningen. Ofta använder man blanketter som man fyller i och lämnar vidare till personalen vid datorn/datorerna men det går också att ha en dator där man direkt kan lägga in efteranmälningar och kolla upp om personer finns med i startlistan med mera, en så kallad trasseldator. Efteranmälningsfunktionärer kommer också att behöva en kassa för kontantbetalning vid efteranmälan med kvittensblock. Innan och under tävlingen Hämta in avprickningslistorna, Hämta in avprickningslistorna, pricka i dem som deltar och genomför lottning och seedning. Vänta gärna fem minuter extra med att ta ner avprickningslistorna så inte personer som är på gränsen ska behöva missa avprickningen. I ungdomstävlingar kan vi vara mindre restriktiva sedan medan större restriktivitet på SM-tävlingar. Skriv ut protokoll När seedning och lottning är gjord ska protokollen skrivas ut och också distribueras. Se till så att grenledare/starters med fler vet hur det går till på er tävling. Ibland delas listorna ut, ibland hämtas de. Ofta kommer det behövas ordonnanser både för att hämta avprickningslistor men också för att hjälpa starters/eltid med flera att få sina listor.

4 Resultatbearbetning När grenarna är avslutade kan man arbeta på lite olika sätt. Det man hela tiden måste ha reda på är var originalprotokollen finns. En del löser det genom att snabbt kopiera ett par ex för att sätta upp kopia på resultattavla, ge ett ex till speaker, ett ex för inmatning av resultatet och sätta in originalet direkt i en pärm, detta för snabb resultatredovisning på plats och också för att ha koll på originalprotokollet. Andra arbetar med att grenledaren ser till att ha en enkel lista till speakern för snabb priutdelning så är det en inmatad resultatlista som sedan publiceras på resultattavlan och nätet. Det finns andra lösningar också men tänk gärna genom hur ni använder originalprotokollet så att de inte försvinner, snabb resultatredovisning och snabba prisutdelningar är också mycket uppskattat! Lämna inte ifrån dig originalprotokollet! Om speakern får den för en snabb prisutdelning i slutet av tävlingen så stå personligen på plats för att få det tillbaka! Lite beroende på hur många ni är i sekretariatet kan ni också prioritera om ni ska ta med hopp- och kastserier eller inte. Om tiden är knapp är det resultat (samt bästa resultat i godkänd vind om vinden överstigit gränsvärdet i längd/tresteg) som ska prioriteras. Efter tävlingen Samla ihop originalprotokollen Om ni inte redan direkt satt in originalprotokollen i pärm eller i en mapp så måste dessa nu samlas upp. Sortera dem gärna i grenordning, det underlättar både att hitta rätt protokoll i efterhand men också kontrollerandet att alla finns på plats. Webben Att få ut resultatet på Internet är idag självklart och senast direkt efter tävlingen bör de finnas på Internet. Helst ska dessa kontinuerligt uppdateras under dagen, för våra SM-tävlingar är det idag ett krav. Resultatlistan på webben är också på det sättet ni publicerar listan nuförtiden. Förr i tiden skickade det ut resultatlistor per post idag är det publicerad resultatlista på Internet som gäller. Däremot kan man också använda sig av dagens teknik för att skicka ut resultatlistan också per E-post. En del skickar ut listor med bara den aktuella föreningens deltagare till respektive förening. Korrektur Korrekturläsning är också viktigt, det kan vara påpekande från deltagare som hittar fel och korrekturläsning sker också från originalprotokollet. Markera på resultatlistan på webben om ändringar sker samt om resultatlistan är preliminär eller slutgiltig. Fakturering med mera Ofta blir sekretariatet inblandat i att hjälpa till med fakturering av de som ännu inte betalat anmälningsavgiften. Många tävlingsadministrationsprogram har funktioner för fakturering med detaljerade listor om vilka man betalar för.

5 Spara originalprotokollet Oavsett om ni har valt att spara protokollen i pärm eller i en mapp eller har en annan lösning så ska protokollen sparas och arkiveras i minst fem år (spara gärna listorna mycket längre, arkivera gärna för framtiden). Fundera också på hur resultatlistan följer med på Internet när ni bygger nya hemsidor, det är en historisk information som vi vill kunna spara! Andra saker att tänka på Placering av sekretariat Placera gärna sekretariatet i närheten av eltid och speaker, då är vägarna snabba mellan viktiga parter och det är lättare att vara proaktiv. Se till också att miljön är lugn och att man inte stör varandra om fler arbetar. Antal datorer Antal datorer är förstås helt beroende på storleken på tävling och också på hur rutinerade personer man har i sekretariatet. Det är dock ganska vanligt att man har två datorer där en arbetar med teknikgrenarna och den andra med löpgrenarna. Ovan nämns också en bonusdator som kan sköta efteranmälningar det gör förstås saker och ting ännu lättare, men det gäller att också hitta en nivå som är rimlig. Två skrivare är också bra att ha så att man inte blir handfallen om en skrivare krånglar. Rent allmänt är förstås en fräsch utrustning en framgångsfaktor för ett fungerande sekretariat.

EasyRecord Manual. Tävlingsadministration. EasyRecord 1

EasyRecord Manual. Tävlingsadministration. EasyRecord 1 EasyRecord Manual Tävlingsadministration EasyRecord 1 Innehåll 1 Introduktion... 4 2 Systemkrav för användning av EasyRecord... 5 3 Beställning av ny tävling... 5 4 Förberedelse av ny Tävling... 5 5 Lägga

Läs mer

Windathletics manual. version 2011 2011-01-29

Windathletics manual. version 2011 2011-01-29 Windathletics manual version 2011 2011-01-29 Funktioner i sammandrag Inregistrering av grenar och anmälningar sker snabbt och enkelt med hjälp av dialogrutor. Deltagarnamn, föreningar och klasser/grenar

Läs mer

Svealandsmästerskapen 2018 (Ungdomar födda ) På Trollbäckens IP (Tyresö) Den September

Svealandsmästerskapen 2018 (Ungdomar födda ) På Trollbäckens IP (Tyresö) Den September PM Svealandsmästerskapen 2018 (Ungdomar födda 2004-2005) På Trollbäckens IP (Tyresö) Den 15-16 September Hanvikens SK Friidrott hälsar alla välkomna till 2018 års Svealandsmästerskap för 13- och 14-åringar

Läs mer

Tävlings-PM för IUSM 5-6 mars 2016, Uddevalla

Tävlings-PM för IUSM 5-6 mars 2016, Uddevalla Tävlings-PM för IUSM 5-6 mars 2016, Uddevalla På uppdrag av Svenska Friidrottsförbundet hälsar IK Orient alla hjärtligt välkomna till årets IUSM för 15- och 16-åringar i Rimnershallen, Uddevalla! Tävlingsarenan:

Läs mer

Vi ber dig läsa detta PM omsorgsfullt, att sprida informationen till berörda och därmed medverka till att tävlingen fungerar smidigt för alla parter.

Vi ber dig läsa detta PM omsorgsfullt, att sprida informationen till berörda och därmed medverka till att tävlingen fungerar smidigt för alla parter. Göteborgs Friidrottsförbund har glädjen att hälsa dig varmt välkommen till det Svenska Inomhusmästerskapen för juniorer, det sextonde mästerskapet som arrangeras i Vi ber dig läsa detta PM omsorgsfullt,

Läs mer

Upplysningar: lillemor.ronnbrant@uddevalla.se 070-5757817 Bo Stalefors <stalefors1@spray.se 070-2164633

Upplysningar: lillemor.ronnbrant@uddevalla.se 070-5757817 Bo Stalefors <stalefors1@spray.se 070-2164633 PM VETERAN-SM i FRIIDROTT 24 26 juli 2015 Svenska Friidrottsförbundets Veterankommitté och BDFIF hälsar Er välkomna till Uddevalla och Veteran-SM i Friidrott. Tävlingsarena: Rimnersvallen Upplysningar:

Läs mer

Väsbyspelen Anmälan Avanmälan Tidsprogram/schema Avprickning för alla grenar Nummerlappar till alla

Väsbyspelen Anmälan Avanmälan Tidsprogram/schema Avprickning för alla grenar Nummerlappar till alla Väsby IK Friidrott hälsar aktiva, ledare och föräldrar varmt välkomna till Vilundavallen och Väsbyspelen i friidrott - Stockholms Öppna Ungdoms DM 2016. Väsbyspelen Årets Väsbyspelen och UDM (12-14 år)

Läs mer

PM Svenska inomhus ungdom- och juniormästerskapet i friidrott 3-5 mars 2006, Friidrottshallen i Västerås.

PM Svenska inomhus ungdom- och juniormästerskapet i friidrott 3-5 mars 2006, Friidrottshallen i Västerås. PM Svenska inomhus ungdom- och juniormästerskapet i friidrott 3-5 mars 2006, Friidrottshallen i Västerås. Västerås Friidrottsklubb hälsar alla aktiva och ledare välkomna till detta mästerskap i Västerås.

Läs mer

Läs detta PM omsorgsfullt och sprid informationen till alla berörda och därmed medverka till att tävlingen fungerar smidigt.

Läs detta PM omsorgsfullt och sprid informationen till alla berörda och därmed medverka till att tävlingen fungerar smidigt. Norrköpings friidrottsallians med klubbarna IK Norrköping Friidrott och GoIF Tjalve har glädjen att hälsa välkommen till det sextonde Svenska Mästerskapet inomhus i friidrott. Det kommer bli en intensiv

Läs mer

RIKTLINJER FÖR ARRANGÖR AV VETERAN-NM (VNM)

RIKTLINJER FÖR ARRANGÖR AV VETERAN-NM (VNM) 1 RIKTLINJER FÖR ARRANGÖR AV VETERAN-NM (VNM) (senast uppdaterad 2010-07-18) Sid 1. ALLMÄNT 2 2. SPRINT (60 m - 400 m) 4 3. MEDELDISTANS (800 m - 1500 m) 4 4. LÅNGDISTANS (3000 m - 10000 m) 5 5. STAFETT

Läs mer

PM för Inomhus-SM i Mångkamp

PM för Inomhus-SM i Mångkamp PM för Inomhus-SM i Mångkamp IFU Arena Uppsala 2-3 februari 2019 Välkomna! På uppdrag av Svenska Friidrottsförbundet hälsar Upsala Idrottsförening alla välkomna till Uppsala och IFU Arena till IUSM/IJSM/ISM

Läs mer

PM PANNKAKSSPELEN. 2 P a g e

PM PANNKAKSSPELEN. 2 P a g e PM Pannkaksspelen 1 Allmän tävlingsinformation... 3 1.1 Tävlingsregler... 3 1.2 Avprickning... 3 1.3 Efteranmälan... 3 1.4 Åldersklasser... 3 1.5 Grenprogram... 4 1.5.1 Lördag... 4 1.5.2 Söndag... 5 1.6

Läs mer

PM för Inomhus-SM i friidrott år

PM för Inomhus-SM i friidrott år PM för Inomhus-SM i friidrott 17-22 år IFU Arena Uppsala 24-25 februari 2018 Välkomna! På uppdrag av Svenska Friidrottsförbundet hälsar Upsala Idrottsförening alla välkomna till inomhus-sm för 17-22-åringar

Läs mer

PM för USM i Friidrott 2019 i Trollhättan

PM för USM i Friidrott 2019 i Trollhättan Sida 1 av 7 PM för USM i Friidrott 2019 i Trollhättan Fredag till söndag 9 11 augusti, Edsborgs IP Trollhättan Friidrottsklubb i samarbete med svenska friidrottsförbundet hälsar aktiva, ledare, funktionärer

Läs mer

Inbjudan till 2013 års upplaga av Lunds öppna knattemästerskap - LÖKEN

Inbjudan till 2013 års upplaga av Lunds öppna knattemästerskap - LÖKEN I och med öppnandet av hela nya Högevall har vissa delar i denna inbjudan ändras efter den 10/2. Inbjudan till 2013 års upplaga av Lunds öppna knattemästerskap - LÖKEN SK Poseidon inbjuder härmed till

Läs mer

PM för IUSM i friidrott år

PM för IUSM i friidrott år PM för IUSM i friidrott 15-16 år IFU Arena Uppsala 4-5 mars 2017 Välkomna! På uppdrag av Svenska Friidrottsförbundet hälsar Upsala Idrottsförening alla välkomna till inomhus-sm för 15 och 16-åringar 2017.

Läs mer

Grattis och välkomna till riksfinalen i Nordeakampen!

Grattis och välkomna till riksfinalen i Nordeakampen! Hela helgens program Nordea är titelsponsor för Nordeakampen och bjuder samtliga deltagare och ledare på mat och övernattning i samband med finalen. FREDAG Under fredagen anländer lagen till Uppsala. Incheckning

Läs mer

Att anordna en rallylydnadstävling. Planera i god tid

Att anordna en rallylydnadstävling. Planera i god tid Att anordna en rallylydnadstävling Planera i god tid Tänk på att vara ute i god tid med planeringen av tävlingen. Är det en officiell rallylydnadstävling som klubben ska arrangera, så ska ansökan göras

Läs mer

LULEÅ FRIIDROTT INBJUDER TILL UDM/JDM-NYCKELKAMPEN 2019

LULEÅ FRIIDROTT INBJUDER TILL UDM/JDM-NYCKELKAMPEN 2019 INBJUDER TILL UDM/JDM-NYCKELKAMPEN 2019 GRENPROGRAM F/P 7 (födda 12 & senare) F/P 9 (födda 10-11) F/P 11 (födda 08-09) F/P 12 (födda 07) F/P 13 (födda 06) F/P 14 (födda 05) F/P 15 (födda 04) F/P 17 (födda

Läs mer

INBJUDAN Svenska Simförbundet i samarbete med inbjuder härmed till 2015 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim

INBJUDAN Svenska Simförbundet i samarbete med inbjuder härmed till 2015 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim INBJUDAN Svenska Simförbundet i samarbete med inbjuder härmed till 2015 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim Tävlingsdatum: Lördag den 14 november och söndag den 15 november 2015 Tävlingsplats:

Läs mer

Version 2013-2014:1 Datum 2013-06-03

Version 2013-2014:1 Datum 2013-06-03 Till Arrangerande förening Gymnastikförbundet Sydosts trupptävlingskommitté tackar Er, för att ni accepterat att arrangera följande tävling:.... Med detta brev vill vi hjälpa till, att räta ut några av

Läs mer

CHECKLISTA för TÄVLINGSLEDARE. Tävling:...Datum...

CHECKLISTA för TÄVLINGSLEDARE. Tävling:...Datum... CHECKLISTA för TÄVLINGSLEDARE Tävling:...Datum... Ansvarig TL... Sign 1. Före LOTTNINGSDAGEN Gör upp om arbetsfördelning inom Tl-grupp Planera för ev. extra funktionärer, såsom starters eller fore caddies

Läs mer

ENTRÈ Sker antingen från Planteringsvägen väster om Heden eller från Landskronavägen (COOP;s parkering) öster om Heden.

ENTRÈ Sker antingen från Planteringsvägen väster om Heden eller från Landskronavägen (COOP;s parkering) öster om Heden. TÄVLINGS PM SM 25-27 augusti 2017 IFK Helsingborg, Svensk friidrott och Helsingborg stad hälsar alla hjärtligt välkomna till SM på Heden i Helsingborg. Vi uppmanar alla aktiva, tränare och ledare att noga

Läs mer

Stockholm Friidrott PM/SM för ungdom i Sätrahall 8 9 mars 2008 08fri.

Stockholm Friidrott PM/SM för ungdom i Sätrahall 8 9 mars 2008 08fri. Stockholm Friidrott PM/SM för ungdom i Sätrahall 8 9 mars 2008 08fri. 08fri. har glädjen att hälsa alla välkomna till 2008 års SM för ungdom i Sätrahall. Vi ber dig läsa detta PM omsorgsfullt och sprida

Läs mer

MEDARRANGÖRSREGLER VSSF Mästerskaps & Förbundstävlingar

MEDARRANGÖRSREGLER VSSF Mästerskaps & Förbundstävlingar MEDARRANGÖRSREGLER Startavgifter fastställs av VSSF årligen. Fr o m 2018-06-01 är startavgiften enligt nedanstående modell. VSSF Mästerskapstävlingar DM/JDM - Startavgifter: 70 kr för ind. start och 90

Läs mer

Ibland anordnas gemensam busstransport till de prioriterade tävlingarna, och denna information går i så fall ut till grupperna och står på hemsidan.

Ibland anordnas gemensam busstransport till de prioriterade tävlingarna, och denna information går i så fall ut till grupperna och står på hemsidan. Ny på tävling? Det är inte alla tränare som har en bakgrund som aktiva friidrottare, så därför har klubben sammanställt den viktigaste informationen om tävlingar. (Se också Bilaga 1: Process på tävling

Läs mer

Inbjudan Sum-Sim Regionsfinal 2013

Inbjudan Sum-Sim Regionsfinal 2013 Inbjudan Sum-Sim Regionsfinal 2013 Svenska Simförbundet i samarbete med eon inbjuder härmed till 2013 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (Sum-Sim) Tävlingsdatum: Lördagen den 9 November och Söndagen

Läs mer

1 Tävlingsfunktionärer

1 Tävlingsfunktionärer TÄVLINGAR BILAGA 1 1 (5) 1 Tävlingsfunktionärer 1.1 Funktionärer a) Tävlingsledare b) Två bandomare c) Sekretariatsansvarig d) Två funktionärer vid startbur e) Harmaskinist f) Tre måldomare, varav en måldomaransvarig

Läs mer

Götalandsmästerskap 2013

Götalandsmästerskap 2013 Götalandsmästerskap 2013 Utgåva 2013-08-18 Program Tävlingsstart Tävlingarna startar kl 12.00 lördagen den 14 september. Invigning Officiell invigning kommer att göras klockan 11.30 på lördagen. Alla deltagare

Läs mer

Handledning för Stafett med OLA Version: Författare: Ingemar Gillgren

Handledning för Stafett med OLA Version: Författare: Ingemar Gillgren 1 Handledning för Stafett med OLA Version: 2017-10-12 Författare: Ingemar Gillgren Grunder för användning av OLA vid individuell tävling finns i en annan handledning. Den innehåller även en mängd grundläggande

Läs mer

Höganäs Simsällskap. i samarbete med. Skånes Simförbund. INBJUDER till Vårsimiaden 2011 Distrikt. 7 8 maj 2011 i Höganäs Sportcenter 1(5)

Höganäs Simsällskap. i samarbete med. Skånes Simförbund. INBJUDER till Vårsimiaden 2011 Distrikt. 7 8 maj 2011 i Höganäs Sportcenter 1(5) Höganäs Simsällskap i samarbete med Skånes Simförbund INBJUDER till Vårsimiaden 2011 Distrikt 7 8 maj 2011 i Höganäs Sportcenter 1(5) Tävlingsplats Bassängen Höganäs Sportcenter, Höganäs. Nya bassängen,

Läs mer

LATHUND FÖR TÄVLINGSARRANGÖRER Sidan 1 av 10

LATHUND FÖR TÄVLINGSARRANGÖRER Sidan 1 av 10 Sidan 1 av 10 Innehåll ANSVARSOMRÅDEN... 1 INBJUDAN/PROPOSITIONER... 3 TIDSPROGRAM... 4 Tidtabell för uttagningar med flera ekipage och för finaler... 5 STARTLISTOR... 5 SEKRETARIATS- OCH DOMARBLANKETTER...

Läs mer

Solens IF och Parasportförbundet. Inbjuder till SIM SM i Sundsvall maj 2016

Solens IF och Parasportförbundet. Inbjuder till SIM SM i Sundsvall maj 2016 Solens IF och Parasportförbundet Inbjuder till SIM SM i Sundsvall 21-22 maj 2016 Tävlingsplats: Himlabadets utomhus 50 m bassäng 8 banor Tidtagning: Ares-Omega. Grodan, Tävlingsledare: Christer Jansson

Läs mer

Att tänka på inför friidrottstävling

Att tänka på inför friidrottstävling Att tänka på inför friidrottstävling Före tävling Tävlingar får ni reda på via friidrottsgruppen eller så läser ni själva på Smålands Friidrottsförbunds hemsida www.smfif.se och där under Tävlingar. Då

Läs mer

Smålands Simförbund, Östergötlands Simförbund & Växjö Simsällskap Inbjuder till DM/JDM, 25 m

Smålands Simförbund, Östergötlands Simförbund & Växjö Simsällskap Inbjuder till DM/JDM, 25 m Smålands Simförbund, Östergötlands Simförbund & Växjö Simsällskap Inbjuder till DM/JDM, 25 m Plats: Växjö Simhall, Aqua Mera, Kampastigen 2 Växjö Tävlingsdatum: 26-27 oktober 2013 Tävlingstider: Lördag

Läs mer

Stjärnspelen 2014 26-27 juli

Stjärnspelen 2014 26-27 juli Stjärnspelen 2014 26-27 juli Morgan Danielsson Bor i Arvika Familj med två friidrottande och längdskidåkande barn/ungdomar Varit lärare och rektor Friidrottsbakgrund Sprungit 12 Lidingölopp Fru som varit

Läs mer

CHECKLISTA för TÄVLINGSLEDARE. Tävling:...Datum...

CHECKLISTA för TÄVLINGSLEDARE. Tävling:...Datum... CHECKLISTA för TÄVLINGSLEDARE Tävling:...Datum... Ansvarig TL... Sign... 1. Före LOTTNINGSDAGEN... Gör upp om arbetsfördelning inom Tl-grupp Planera för ev. extra funktionärer, såsom starters eller fore

Läs mer

PM SM-JSM-USM Stafett

PM SM-JSM-USM Stafett PM SM-JSM-USM Stafett Stadionklubbarna och Svenska Friidrottsförbundet hälsar er alla deltagare, publik och övriga välkomna till Stockholms Stadion för 2019 års SM i stafettlöpning. Tävlingsarena Stockholms

Läs mer

Deltagar-PM. Parkering: På Valhallavägen och intilliggande gator är det fri parkering från kl 17 på fredagen och hela helgen ut.

Deltagar-PM. Parkering: På Valhallavägen och intilliggande gator är det fri parkering från kl 17 på fredagen och hela helgen ut. Deltagar-PM Tävlingsplats: Stadion, Valhallavägen/Lidingövägen, Stockholm Vägbeskrivning: Med bil utanför Stockholm: avfart Norrtull på E4:an. Följ skyltning mot Roslagstull. Sväng in höger på Valhallavägen.

Läs mer

Tävlings PM för Stafett SM maj 2017

Tävlings PM för Stafett SM maj 2017 Tävlings PM för Stafett SM 27 28 maj 2017 Malmö Stadion Välkommen till årets SM i stafett som äger rum på Malmö Stadion. Det är enklast att ta sig till arenan kommunalt då det är begränsat med parkeringsplatser.

Läs mer

TÄVLINGS-PM ISM 2009

TÄVLINGS-PM ISM 2009 TÄVLINGS-PM ISM 2009 Bollnäs FIK hälsar alla välkomna till 2009 års ISM i i friidrott! Det 44:e inomhusmästerskapen och det andra i Höghammarhallen, Bollnäs. Alla aktiva och ledare ombedes att läsa och

Läs mer

Entré för aktiva, ledare

Entré för aktiva, ledare Prel. PM IFK Växjö hälsar samtliga deltagare och ledare hjärtligt välkomna till Växjö, Telekonsult Arena och ISM 2017. Tävlingstider framgår av tidsprogram Tävlingsarena är Telekonsult Arena, Hejaregatan

Läs mer

Nya Git Tävling. Martin Gavelin m.gavelin@gmail.com 070-3090247

Nya Git Tävling. Martin Gavelin m.gavelin@gmail.com 070-3090247 Nya Git Tävling Martin Gavelin m.gavelin@gmail.com 070-3090247 Agenda Inloggning Inställningar i ngt (kategorier, klubbgrupper och avgiftregler) Skapa singeltävling Anmäla spelare, anmälningslistor och

Läs mer

PM 08fri. har glädjen att hälsa välkommen till 2014 års SM för juniorer i Sätrahall.

PM 08fri. har glädjen att hälsa välkommen till 2014 års SM för juniorer i Sätrahall. PM 08fri. har glädjen att hälsa välkommen till 2014 års SM för juniorer i Sätrahall. Vi ber dig läsa detta PM omsorgsfullt och sprida innehållet till alla berörda. Därmed medverkar du till att tävlingen

Läs mer

12-13 november 2016 i Göteborg, Valhallabadet (25m, 8 banor).

12-13 november 2016 i Göteborg, Valhallabadet (25m, 8 banor). Västsvenska Simförbundet i samarbete med Svenska Simförbundet och E. ON inbjuder härmed till Regionsfinalen i 2016 ÅRS SVENSKA UNGDOMSMÄSTERSKAP (Sum-Sim) I SIMNING 12-13 november 2016 i Göteborg, Valhallabadet

Läs mer

Checklista för tävlingsarrangemang 2012-10-27 Checklista för tävlingsarrangemang

Checklista för tävlingsarrangemang 2012-10-27 Checklista för tävlingsarrangemang Checklista för tävlingsarrangemang Denna checklista skall vara ett stöd och en kom ihåg-lista vid arrangerandet av klättertävlingar. Checklistan ska underlätta för arrangören att få kontroll över vad som

Läs mer

Tävlingssekreterarens uppgifter

Tävlingssekreterarens uppgifter Tävlingssekreterarens uppgifter En diskussion har pågått under större delen av 2016 om det är en framkomlig väg att ha en mer gemensam för tävlingssekreterare (TS) inom Svenska Brukshundklubben. Fram till

Läs mer

Jönköpings Simsällskap inbjuder till Sum-Sim Region Jönköping 14-15 november 2015

Jönköpings Simsällskap inbjuder till Sum-Sim Region Jönköping 14-15 november 2015 Jönköpings Simsällskap inbjuder till Sum-Sim Region Jönköping 14-15 november 2015 Tävlingsplats: Rosenlundsbadet, Jönköping (50m bassäng med vägg 25m) Arrangör: Jönköpings Simsällskap. Tävlingsdatum: 14-15

Läs mer

MeOS på KM Handledning 1.0

MeOS på KM Handledning 1.0 1 MeOS på KM Handledning 1.0 Denna handledning är till hjälp för dig som skall arrangera KM. Du behöver inte ha någon erfarenhet utav MeOS eller tidtagning med hjälp utav Sportident. En viss datorvana

Läs mer

10-11 november 2018 i Göteborg, Valhallabadet (25m, 8 banor).

10-11 november 2018 i Göteborg, Valhallabadet (25m, 8 banor). Västsvenska Simförbundet i samarbete med Svenska Simförbundet inbjuder härmed till Regionsfinalen i 2018 års SVENSKA UNGDOMSMÄSTERSKAP (Sum-Sim) I SIMNING 10-11 november 2018 i Göteborg, Valhallabadet

Läs mer

Höganäs Simsällskap. i samarbete med. Skånes Simförbund. INBJUDER till Vårsimiaden 2013 Distrikt. 20 21 april 2013 i Höganäs Sportcenter 1(5)

Höganäs Simsällskap. i samarbete med. Skånes Simförbund. INBJUDER till Vårsimiaden 2013 Distrikt. 20 21 april 2013 i Höganäs Sportcenter 1(5) Höganäs Simsällskap i samarbete med Skånes Simförbund INBJUDER till Vårsimiaden 2013 Distrikt 20 21 april 2013 i Höganäs Sportcenter 1(5) Tävlingsplats Bassängen Höganäs Sportcenter, Höganäs. Nya bassängen,

Läs mer

Datum, tid (bara om det är halvdagstävling t ex) och tävlingsplats Vilka klasser (i freestyle resp. HtM) Domare Tävlingsavgift

Datum, tid (bara om det är halvdagstävling t ex) och tävlingsplats Vilka klasser (i freestyle resp. HtM) Domare Tävlingsavgift Att anordna freestyle och/eller Planera i god tid Oavsett om ni ska ha en inofficiell eller officiell tävling så försök komma igång med planeringen i så god tid som möjligt. Ofta när det gäller freestyle/heelwork

Läs mer

Tävlingsinformation för Deje simmare

Tävlingsinformation för Deje simmare Tävlingsinformation för Deje simmare Allmänt Tävlingar är liksom träningen en viktig ingrediens om man vill utvecklas till en god tävlingssimmare. Man kan se tävlingen som en typ av träning där simmaren

Läs mer

*** PM *** Höganäs Simsällskap

*** PM *** Höganäs Simsällskap *** PM *** Höganäs Simsällskap i samarbete med Skånes Simförbund INBJUDER till Vårsimiaden 2012 Distrikt 5 6 maj 2012 i Höganäs Sportcenter 1(5) Tävlingsplats Bassängen Höganäs Sportcenter, Höganäs. Nya

Läs mer

Simsätt och distanser

Simsätt och distanser Simsätt och distanser Klass Född Frisim Bröstsim Ryggsim Fjäril Medley 17 o äldre 1998 o äldre 50 m 50 m 50 m 50 m 15-16 år 1999-2000 50 m 50 m 50 m 50 m 13-14 år 2001-2002 50 m 50 m 50 m 50 m 12 år 2003

Läs mer

Inbjudan till 2019 års upplaga av Lunds öppna knattemästerskap - LÖKEN

Inbjudan till 2019 års upplaga av Lunds öppna knattemästerskap - LÖKEN Inbjudan till 2019 års upplaga av Lunds öppna knattemästerskap - LÖKEN SK Poseidon inbjuder härmed till årets Löken Tävlingsplats Högevallsbadet i Lund inomhus 25 m x 8 banor, dubbla eltider. Tävlingstid

Läs mer

Guide till IceTest. Före tävling. Före, under och efter tävling

Guide till IceTest. Före tävling. Före, under och efter tävling Guide till IceTest... 1 Före, under och efter tävling... 1 Före tävling... 1 Lottningen... 1 Dags att skapa databas för tävlingen... 2 Skapa ny gren... 2 Färger m. m.... 3 Importering i IceTest... 3 Kontroll

Läs mer

8-9 november 2014 i Göteborg, Valhallabadet (25m, 8 banor).

8-9 november 2014 i Göteborg, Valhallabadet (25m, 8 banor). Västsvenska Simförbundet i samarbete med Svenska Simförbundet och E. ON inbjuder härmed till Regionsfinalen i 2014 ÅRS SVENSKA UNGDOMSMÄSTERSKAP (Sum-Sim) I SIMNING 8-9 november 2014 i Göteborg, Valhallabadet

Läs mer

Kost & Logi: Kost: Skövde SS erbjuder lunch på Restaurang Vallegrillen (90 kr/st.), glöm inte meddela ev. allergier. Boka på kansli@skovdess.

Kost & Logi: Kost: Skövde SS erbjuder lunch på Restaurang Vallegrillen (90 kr/st.), glöm inte meddela ev. allergier. Boka på kansli@skovdess. Västsvenska Simförbundet i samarbete med Skövde SS inbjuder till DM/JDM (25m) 2015 i simning Arena Skövde, Skövde den 17-18 okt 2015. 25m bassäng, 8 banor, eltidtagning Anmälan: VSSF tillhanda senast kl.

Läs mer

Entré för aktiva, ledare

Entré för aktiva, ledare Prel. PM (uppdateringar 17/2-17) IFK Växjö hälsar samtliga deltagare och ledare hjärtligt välkomna till Växjö, Telekonsult Arena och ISM 2017. Tidsprogram finns anslaget separat. Tävlingsarena är Telekonsult

Läs mer

Tävlingsinstruktioner Alleby Ridklubb

Tävlingsinstruktioner Alleby Ridklubb Tävlingsinstruktioner Alleby Ridklubb Gemensamma instruktioner Tävlingsledare Roller: (representant styrelsen) 1st Ansvarig från styrelsen (om ingen annan anvisas) Funktionskläder Alleby Tillsätt arbetsgrupp:

Läs mer

Solens IF och Parasportförbundet. Inbjuder till SIM SM i Sundsvall 21-22 maj 2016

Solens IF och Parasportförbundet. Inbjuder till SIM SM i Sundsvall 21-22 maj 2016 Solens IF och Parasportförbundet Inbjuder till SIM SM i Sundsvall 21-22 maj 2016 Tävlingsplats: Himlabadets utomhus 50 m bassäng 8 banor Tidtagning: Ares-Omega. Grodan, Tävlingsledare: Christer Jansson

Läs mer

Inbjudan till 2015 års upplaga av Lunds öppna knattemästerskap - LÖKEN

Inbjudan till 2015 års upplaga av Lunds öppna knattemästerskap - LÖKEN Inbjudan till 2015 års upplaga av Lunds öppna knattemästerskap - LÖKEN SK Poseidon inbjuder härmed till årets Löken Tävlingsplats Högevallsbadet i Lund inomhus 25 m x 8 banor, dubbla eltider. Tävlingstid

Läs mer

Höganäs Simsällskap. i samarbete med. INBJUDER till Vårsimiaden 2015 Distrikt. 18 19 april 2015 i Höganäs Sportcenter 1(5)

Höganäs Simsällskap. i samarbete med. INBJUDER till Vårsimiaden 2015 Distrikt. 18 19 april 2015 i Höganäs Sportcenter 1(5) Höganäs Simsällskap i samarbete med INBJUDER till Vårsimiaden 2015 Distrikt 18 19 april 2015 i Höganäs Sportcenter 1(5) Tävlingsplats Bassängen Höganäs Sportcenter, Höganäs. Nya bassängen, 6 banor, 25

Läs mer

Inbjudan till 2010 års upplaga av Skånska juniormästerskapen JDM

Inbjudan till 2010 års upplaga av Skånska juniormästerskapen JDM Inbjudan till 2010 års upplaga av Skånska juniormästerskapen JDM SK Poseidon inbjuder härmed till årets inne JDM Tävlingsplats Högevallsbadet i Lund inomhus 25 m x 8 banor, dubbla eltider. Tävlingstid

Läs mer

Parkeringsvakten (2 eller 3 personer)

Parkeringsvakten (2 eller 3 personer) Parkeringsvakten (2 eller 3 personer) Han/Hon är den första personen den tävlande möter på tävlingsplatsen. Man välkomnar ekipaget och hjälper att hitta en parkeringsplats samt vid behov hjälper ekipaget

Läs mer

Inbjudan till 2010 års upplaga av Sim á Lund GUL Challenge

Inbjudan till 2010 års upplaga av Sim á Lund GUL Challenge Inbjudan till 2010 års upplaga av Sim á Lund GUL Challenge SK Poseidon inbjuder härmed till årets upplaga Detta är ett bra och välkommet komplement till SM & SUM SIM Vi erbjuder alla 100 meters distanser

Läs mer

IT, kommunikation, media och marknadsföring

IT, kommunikation, media och marknadsföring Grundkurs tävlingsledning och tävlingskontroll, pass 3: IT, kommunikation, media och marknadsföring Passets innehåll Vad en tävlingsledning bör känna till om: IT och moderna media Eventor och tidtagningsprogram

Läs mer

Gör så här för att rapportera:

Gör så här för att rapportera: Cykla och gå till jobbet 2012 Gör så här för att rapportera: OBS! Se till att du har anmält dig innan du gör detta. Om du inte vet hur man gör, klicka här. Steg 1: Skriv ut redovisningspapperet Gå till

Läs mer

... Med detta brev vill vi hjälpa till, att räta ut några av de frågetecken, som brukar dyka upp i samband med olika tävlingar.

... Med detta brev vill vi hjälpa till, att räta ut några av de frågetecken, som brukar dyka upp i samband med olika tävlingar. Datum:2011-10-25 Till Arrangerande förening Gymnastikförbundet Sydosts trupptävlingskommitté tackar Er, för att ni accepterat att arrangera följande tävling:.... Med detta brev vill vi hjälpa till, att

Läs mer

Tävlingsinformation för KSS simmare

Tävlingsinformation för KSS simmare Tävlingsinformation för KSS simmare Allmänt Tävlingar är liksom träningen en viktig ingrediens om man vill utvecklas till en god tävlingssimmare. Man kan se tävlingen som en typ av träning där simmaren

Läs mer

Tävlings. program. inomhussäsongen 2012/2013. Göteborgs adventsspel Julklappsjakten. Göteborg inomhus

Tävlings. program. inomhussäsongen 2012/2013. Göteborgs adventsspel Julklappsjakten. Göteborg inomhus Tävlings program inomhussäsongen 2012/2013 FRIIDROTTENS HUS, GÖTEBORG Göteborgs adventsspel Julklappsjakten LILLA ALESPELEN Göteborg inomhus LöPLABBET INOMHUS INOMHUS-EM 24 25 november 2012 UTBY IK inbjuder

Läs mer

Kolla in vår nya grenordning!

Kolla in vår nya grenordning! SIMKLUBBEN VÄNERSBORG HÄLSAR VÄLKOMNA TILL ÄLGADOPPET 6-7 April 2013 Kolla in vår nya grenordning! Tävlingen där alla kan simma allt Välkommen till Älgadoppet Lördag 6 & söndag 7 april Tävlingsplats! Hallevibadet,

Läs mer

SK Laxen Halmstad. Tävlings PM. Laxaleken. Sponsor: maj 2018

SK Laxen Halmstad. Tävlings PM. Laxaleken. Sponsor: maj 2018 Tävlings PM Laxaleken Sponsor: 2018 18 20 maj 2018 Hej alla anmäla klubbar till Laxaleken 2018! Till årets Laxalek fick vi in över 5200 anmälningar. Vi har blivit tvungna att begränsa startfältet för att

Läs mer

Vi inbjuder till NUSS äldre och yngre 50 m

Vi inbjuder till NUSS äldre och yngre 50 m Vi inbjuder till NUSS äldre och yngre 50 m 4-6 juli 2014 Centralbadet, Norrköping Fredag Kl. 16.00 Lördag Kl. 8.30 och 15.00 Söndag Kl. 8.30 och 15.00 Tävlingsklasser: Pojkar och flickor 16 o äldre, 14-15

Läs mer

Behov av sjukvård anmäles till grenansvarig och till info/funktionärslokalen.

Behov av sjukvård anmäles till grenansvarig och till info/funktionärslokalen. PM Lidköpings IS och Falköpings FIK hälsar alla välkomna till 2015 års regionmästerskap för 13-14 åringar i Götaland den 5-6 september på IP Framnäs, Lidköping. Alla aktiva, ledare och funktionärer ombedes

Läs mer

Enkel manual. ansöka tävling i friidrottens IT-system. Mer tid för friidrott! Reviderad 2012-08-23

Enkel manual. ansöka tävling i friidrottens IT-system. Mer tid för friidrott! Reviderad 2012-08-23 Enkel manual ansöka tävling i friidrottens IT-system. Mer tid för friidrott! Den här manualen försöker gå genom de olika stegen i ansökningsprocessen för att söka sanktion för tävling i friidrott. Logga

Läs mer

Uppdaterad 2010-10-05. Enkel manual ansöka tävling i friidrottens nya IT system.

Uppdaterad 2010-10-05. Enkel manual ansöka tävling i friidrottens nya IT system. Enkel manual ansöka tävling i friidrottens nya IT system. Den här manualen försöker gå genom de olika stegen i ansökningsprocessen för att söka sanktion för tävling i friidrott. Logga in Börja med att

Läs mer

Inmatningsprogrammet EventManager

Inmatningsprogrammet EventManager Inmatningsprogrammet EventManager Inställningar När programmet startas öppnas nedanstående startfönster. Klicka överst i någon av de sk radioknapparna, Track, Long/Triple Jump, High Jump /Pole Vault eller

Läs mer

Seriespel 2015 Tävlingen läggs ut av SGF och finns i arrangerande klubbars tävlingslista.

Seriespel 2015 Tävlingen läggs ut av SGF och finns i arrangerande klubbars tävlingslista. Seriespel 2015 Tävlingen läggs ut av SGF och finns i arrangerande klubbars tävlingslista. Vissa uppgifter är förinställda på tävlingen, några saker måste klubbarna själva ställa in på respektive tävling.

Läs mer

Grattis och välkomna till riksfinalen i Kraftmätningen! september 2015

Grattis och välkomna till riksfinalen i Kraftmätningen! september 2015 Grattis och välkomna till riksfinalen i Kraftmätningen! 12-13 september 2015 Kraftmätningen är en satsning på laganda och mångsidighet för friidrottare i nedre tonåren. Med en lagtävling som attraktivt

Läs mer

Grattis och välkomna till riksfinalen i Kraftmätningen!

Grattis och välkomna till riksfinalen i Kraftmätningen! Grattis och välkomna till riksfinalen i Kraftmätningen! Kraftmätningen är en satsning på laganda och mångsidighet för friidrottare i nedre tonåren. Med en lagtävling som attraktivt tävlingsmål för fler

Läs mer

Handbok Tempus Anmälan - Arrangör Senast uppdaterad:

Handbok Tempus Anmälan - Arrangör Senast uppdaterad: Handbok Tempus Anmälan - Arrangör Senast uppdaterad: 2018-07-23 Bakgrund I Tempus Statistik finns alla officiella resultat inom svensk simning sparade sedan ett antal år tillbaka. I Tempus Anmälan används

Läs mer

Information till grenledare och funktionärer i längd- och tresteg vid NORDENKAMPEN

Information till grenledare och funktionärer i längd- och tresteg vid NORDENKAMPEN Information till grenledare och funktionärer i längd- och tresteg vid NORDENKAMPEN Före tävling: Kom väl förberedd i tid till tävlingen, grenledare (chief judge) bör vara på plats först av alla i grenen.

Läs mer

Tisdag 13 september 2011

Tisdag 13 september 2011 IK 115 Inbjuder till kommunalmästerskap i Friidrott Tisdag 13 september 2011 Stockholms Stadion På begäran: Medaljerna är tillbaka! Nu har du chansen att tävla på världens mesta världsrekordarena. Som

Läs mer

ÅSS race 6 oktober 2012

ÅSS race 6 oktober 2012 Funktionärer Vi behöver fler funktionärer för att kunna genomföra ÅSS race. Kent Wiklund kommer att hålla i en funktionärsutbildning den 10 och den 18 september, klockan 18-21. Detta ger en stor fördel

Läs mer

Funktionärs- PM 9 juni

Funktionärs- PM 9 juni Först vill vi börja med att rikta ett stort tack för att ni är med och gör Kvilles Vårtävling så bra som möjligt! Tillsammans ser vi till att tävlingen håller minst lika hög kvalitet som tidigare år! Varmt

Läs mer

RIKTLINJER FÖR ARRANGÖR AV IVSM och VSM ARENA (2015-02-28)

RIKTLINJER FÖR ARRANGÖR AV IVSM och VSM ARENA (2015-02-28) RIKTLINJER FÖR ARRANGÖR AV IVSM och VSM ARENA (2015-02-28) 1. ALLMÄNT 2 2. SPRINT (60 m - 400 m) 4 3. MEDELDISTANS (800 m - 1500 m) 4 4. LÅNGDISTANS (3000 m - 10000 m) 5 5. STAFETT 6 6. LAGSAMMANSÄTTNINGAR

Läs mer

Festivalloppet 2019 Lördag 31/8

Festivalloppet 2019 Lördag 31/8 Festivalloppet 2019 Lördag 31/8 Start och mål: Som vanligt i Strömsnäsparken utmed ån Lagan mitt i centrala Strömsnäsbruk. Föranmälan: Föranmälan kan endast göras genom anmälan på SK Graal hemsida samt

Läs mer

Startguide, stafettävling

Startguide, stafettävling Startguide, stafettävling Baserad på OLA 5.0.0-26 Dokumentversion: 20120131 Författare: Redigering och layout: Oskar Berg, Halmstad Henrik Bengtsson, SOFT Niklas Wrane, SOFT Niklas Wrane, SOFT Sid 1 (9)

Läs mer

bjuder in till Öviksracet 2015 4-6 december i Paradisets arena

bjuder in till Öviksracet 2015 4-6 december i Paradisets arena bjuder in till Öviksracet 2015 4-6 december i Paradisets arena 1 INBJUDAN Örnsköldsviks Allmänna Simsällskap har nöjet att bjuda in Er till Öviksracet 2015. Tävlingen avgörs i fem pass under fredagen,

Läs mer

Norrlands simförbund och Skelleftesim. hälsar alla föreningar VARMT VÄLKOMNA

Norrlands simförbund och Skelleftesim. hälsar alla föreningar VARMT VÄLKOMNA Norrlands simförbund och Skelleftesim hälsar alla föreningar VARMT VÄLKOMNA och inbjuder härmed till: Norrländska Mästerskapen i simning 2018 och till VÅGSPELET Norrländska Mästerskapen är en öppen tävling

Läs mer

Skall publiceras på arrangörens & Skånes simförbunds hemsida samt mailas ut till distriktets klubbar senast fyra veckor före första tävlingsdag.

Skall publiceras på arrangörens & Skånes simförbunds hemsida samt mailas ut till distriktets klubbar senast fyra veckor före första tävlingsdag. Generella och övergripande regler som gäller för samtliga tävlingar där Skånes simförbund är arrangör. För ytterligare & mer specifika regler avseende respektive tävling, se tävlingen var för sig längre

Läs mer

Tävlingsarena är Telekonsult Arena, Hejaregatan 9, Växjö förutom viktkastning som sker i Tipshallen med samma inpassering och adress.

Tävlingsarena är Telekonsult Arena, Hejaregatan 9, Växjö förutom viktkastning som sker i Tipshallen med samma inpassering och adress. Prel. PM (uppdateringar 10/2-17) IFK Växjö hälsar samtliga deltagare och ledare hjärtligt välkomna till Växjö, Telekonsult Arena och ISM 2017. Tävlingstider framgår av tidsprogram som läggs ut cirka en

Läs mer

Inbjudan till Stockholms Distriktsmästerskap i Terränglöpning 2018

Inbjudan till Stockholms Distriktsmästerskap i Terränglöpning 2018 Inbjudan till Stockholms Distriktsmästerskap i Terränglöpning 2018 När: Söndagen den 7:e oktober 2018 Plats: Arrangör: Första start: Första start TDM: Brantbrinks IP i Tullinge, Botkyrka Tullinge FIF (Tullinge

Läs mer

Rådasiö. Tävlingsdatum: 22-23 augusti 2015. Anmälan senast: 14 augusti 2015

Rådasiö. Tävlingsdatum: 22-23 augusti 2015. Anmälan senast: 14 augusti 2015 Rådasiö Tävlingsdatum: 22-23 augusti 2015 Tävlingsplats: Rådasjön, Mölndal Anmälan senast: 14 augusti 2015 Lördag den 22 augusti Lopp Tid Båt Klass Delfinal Cup Banlängd 101 00:00 8+ JBCmixed x SUC 500

Läs mer

Inbjudan till NUSS äldre och yngre 50 m

Inbjudan till NUSS äldre och yngre 50 m Inbjudan till NUSS äldre och yngre 50 m 8-10 juli 2016, ALIDEBERGSBADET, Borås Fredag Kl. 16.00 Lördag Kl. 8.30 och 15.00 Söndag Kl. 8.30 och 15.00 Tävlingsklasser: Pojkar och flickor 16 o äldre, 14-15

Läs mer

Inbjudan till 2011 års upplaga av Skånska juniormästerskapen JDM

Inbjudan till 2011 års upplaga av Skånska juniormästerskapen JDM Inbjudan till 2011 års upplaga av Skånska juniormästerskapen JDM SK Poseidon inbjuder härmed till årets inne JDM Tävlingsplats Högevallsbadet i Lund inomhus 25 m x 8 banor, dubbla eltider. Tävlingstid

Läs mer

Skall publiceras på arrangörens & Skånes simförbunds hemsida samt mailas ut till distriktets klubbar senast fyra veckor före första tävlingsdag.

Skall publiceras på arrangörens & Skånes simförbunds hemsida samt mailas ut till distriktets klubbar senast fyra veckor före första tävlingsdag. Generella och övergripande regler som gäller för samtliga tävlingar där Skånes simförbund är arrangör. För ytterligare & mer specifika regler avseende respektive tävling, se tävlingen var för sig längre

Läs mer