Kulturhus Skellefteå Workshop kring innehållet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kulturhus Skellefteå Workshop kring innehållet"

Transkript

1 Kulturhus Skellefteå Workshop kring innehållet SKELLEFTEÅ KOMMUN Malin Pers Strömbäck

2 Sammanställning av workshop om kulturhuset 1 juni 2013 Deltagare: 25 personer, producenter, kulturföretagare, utövare och kulturkonsumenter i ålder från 20 till 70 år, varav majoriteten kvinnor. För att få till bra och öppna diskussioner delades deltagarna in i fyra grupper med varsin gruppledare. Ett levande kulturhus för alla Alla var överens om att Skellefteå behöver ett kulturhus. Som ska vara levande och till för alla människor, ett hus som det är naturligt att besöka eller bara fördriva tid i. För att bli en naturlig mötesplats krävs självklart ett centralt läge samt god tillgänglighet och generösa öppettider. Samtidigt som det behövs en viss kontinuitet ska kulturhuset kännetecknas av förändring och flexibilitet. Energi och flöde. Kulturhuset ska fungera både som ett attraktivt besöksmål och som skelleftebornas vardagsrum - en plats för upptäckter och mångfald. Dessutom med ett kosmopolitiskt tänkande som vidgar Skellefteås synfält. Act local think global. Deltagarna var däremot inte helt ense om var gränsen mellan visa upp och producera ska dras för kulturhusets verksamheter. Vissa ansåg att kulturhuset endast ska vara platsen för uppvisningar, utställningar och prova-på, medan repetition och produktion ska hålla till på andra platser. Andra menade att behovet ofta är stort för t.ex. teater och musik att vara nära scenen under produktions-/repetitionsfasen och att man ska planera för detta. Fler synpunkter kring ett levande kulturhus: Ska Skellefteå ha ett, två eller flera profilerade kulturhus? Attraktivt utbud av mötesplatser och aktiviteter. För alla - oavsett om man är kulturintresserad, ålder, etnicitet o.s.v. Det måste finnas pengar till att fylla huset med verksamheter. De som arbetar där ska synas utåt och ha ett varmt värdskap. Olika konstarter korsbefruktar varandra. Mötesplats för amatörer såväl som proffs både bredd och spets. Alla ska få tillgång till att visa saker i huset. Det ska inte behöva kosta något för besökaren. Att få delta, inte bara konsumera ha kreativa pröva-på-rum. Scener som kan nyttjas gratis av föreningar. Barn och ungdomar drar mycket folk viktigt med kontinuerliga barnaktiviteter och ungdomshäng. Arbetslokal för kulturentreprenörer. Viktigt med samtal gärna ett Drömstad för dialog kring aktuella frågor. Bra informationskanaler. Kulturbussar från ytterorterna. Utveckla kulturskolan så barnen får chans att odla ett kulturintresse. Sida 2 (6)

3 Hur skapar vi ett levande kulturhus? De fyra grupperna fick försöka att fylla kulturhuset med aktiviteter under dygnets alla timmar. Med hjälp av post-it-lappar och en tavla indelad i olika tidsintervall satte de in vilka verksamheter/kulturformer som har aktiviteter under olika tidsperioder. Totalen av gruppernas arbete återfinns i bilaga 1. Följande kulturformer/verksamheter togs upp: Biblioteket: Biblioteket garanterar ett levande, öppet kulturhus med låg tröskel och verksamhet för alla åldrar under hela dagen, som t.ex. författarbesök, föredrag, poesi till frukost, bokcirklar, spoken word och barnaktiviteter som t.ex. sagoläsning. Scenkonst: Musik, teater och dans ska naturligtvis finnas i ett kulturhus. Föreställningar för barn/ungdom hålls dagtid. Uppvisning för vuxna kan ske vid såväl frukost som lunch, after work och självklart kvällstid. Erbjud lokala förmågor att visa upp sig främst dagtid. Under dagen sker även bygge/rigg/soundcheck av scen. A-scenen kan dagtid användas för konferenser och kvällstid för föreställningar. Två frågeställningar: Ska det gå att repetera i kulturhuset? Ska Västerbottensteatern ha hela sin verksamhet här eller ska de ha ett eget hus och endast visa upp axplock i kulturhuset? Se bilaga 1 för konkreta förslag. Restaurang/café samt shop: Förutom att ett kulturhus naturligtvis ska erbjuda god förtäring så erbjuder restaurang och café i sig rum för kulturaktiviteter som poesi till frukost, open stage vid lunch, lågmäld livemusik vid middagstid och stand up på kvällen. Restaurangen bör ha öppet till kl. 21 och caféet ska vara nattöppet. Berättande: Ett berättarrum med berättarprogram och utställningar hela dagen, berättande som pedagogiskt verktyg för skolor, berättarlunch och berättarafton. Film: Det bör finnas möjlighet att visa film i kulturhuset, som lunchfilm, kvällsfilm samt livesändningar av stora globala föreställningar/konserter. Barnaktiviteter: Barnaktiviteter bör pågå under hela dagen; Lek & lär, skaparverkstad, testa nytt samt såklart barnteater. Även barnpassning medan de vuxna besöker andra delar av kulturhuset? Sida 3 (6)

4 Utställningar: Ett kulturhus ska naturligtvis även ställa ut konst. MAN, konst, foto m.m. som kan komplettera och väcka nyfikenhet för Konsthallen. Utställningarna får gärna koppla till aktuella aktiviteter/föreställningar i kulturhuset. Skolbesök och gruppvisningar under dagtid. Information och dialog: Kulturhuset ger bra service till besökaren genom att erbjuda både kulturinformation och biljettförsäljning med generösa öppettider. Kulturhuset bör även uppmuntra dialog genom ett Speakers corner samt en mötesplats liknande Drömstadskonceptet. Möten/Föredrag/seminarier: Kulturhuset bör erbjuda rum för både små och stora möten samt konferenser. Här får deltagarna mötas i en unik, inspirerande miljö. A-scenen kan nyttjas för stora konferenser dagtid. Kulturhuset bör även erbjuda allmänheten intressanta föredrag och seminarier dag- och kvällstid. Workshops: Workshops och utbildningar kan pågå under hela dagen och vara mötesplatser för amatörer och professionella. Fokusera på utveckling av pedagogiken i olika konstarter, testa nytt och utveckla konstarterna. Hantverk: Ett par grupper vill se verkstäder och ateljéer i kulturhuset. För måleri, skulptur, keramik, sömnad, trä, metallslöjd, grafik m.m., även för kursverksamhet. Pågår under hela dagen. Ungdomshäng: För att få ett levande kulturhus är det viktigt att kulturhuset attraherar ungdomar att det är fritt att bara vara där, ungefär som Efyran ett vardagsrum. Förhoppningsvis vill de även upptäcka, delta i och påverka aktiviteterna i huset. Street art: Ha Street art i anslutning till kulturhuset det är tillgängligt dygnet runt och utvidgar kulturhuset räckvidd såväl rumsligt som publikmässigt. Kvällstid kan man även erbjuda Street art workshops. Webben: Genom att ha en väl fungerande och intressant webb är kulturhuset tillgängligt dygnet runt. Här ska besökaren kunna ta del av utställningar, nå biblioteket och information om allt som händer i huset. Sida 4 (6)

5 Behövs en A-scen i Skellefteås kulturhus? I gruppdiskussionen framkom att vi bör se en A-scen som en viktig och flexibel lokal i ett kulturhus. Med en A-scen kan Skellefteå ta emot större teateruppsättningar, konserter, dansföreställningar, musikaler m.m. som idag far oss förbi. Men det är viktigt att inse att en A- scen inte är huvudsyftet med att bygga ett kulturhus. Vilken profil ska kulturhuset ha? Skellefteås kulturhus behöver en tydlig identitet som speglar bygdens kraftfält. Annars finns risken att huset blir alltför likt andra städers kulturhus. Vad som ska vara det samlande temat var dock inte helt lätt för grupperna att komma fram till. Grupperna talade om berättandet, guldet, Trästaden, demokratin, friheten, enkelheten och naturen med våra skogar, vårt ljus, midnattssolen och älven. Några namnförslag på kulturhuset var Idéernas plats, Berättarnas Hus, Skelltell och Möjligheternas Hus. En grupp fokuserade på det grafiska och digitala. Här ligger vi i framkant med flera stora, framgångsrika företag. Kan det även bli temat för Skellefteås kulturhus? Fasaderna kan vara uppbyggda av LCD-skärmar som ändrar färg och utseende under dygnet och efter årstidernas växlingar. Då får vi ett föränderligt hus även på utsidan. Även ge utebio och direktsändningar? En annan grupp ville använda sig av rinnande vatten i husfasaden för att återknyta till älven, ljuset och föränderligheten. (Skulle kunna kombineras med idén ovan genom att låta LCDskärmarna visa rinnande vatten.) Ett annat förslag var att bygga huset helt i trä i Trästaden Skellefteå och att ha ett genomgående miljötänk i hela bygget. Världens största kulturhus helt i trä. För att engagera medborgarna även i den fortsatta processen bör det hållas en namntävling när kulturhusets profil/tema väl är bestämt. Sida 5 (6)

6 Skellefteå kommun, Skol och kulturkontoret Besöksadress: Trädgårdsgatan 6 Tel: E-post: Hemsida:

Drömstad - inkomna synpunkter under Öppet hus 28 februari - 28 mars 2013 Bilaga 9

Drömstad - inkomna synpunkter under Öppet hus 28 februari - 28 mars 2013 Bilaga 9 Drömstad - inkomna synpunkter under Öppet hus 28 februari - 28 mars 2013 Bilaga 9 Nr Synpunkt Område 1 Central placering så att centrum blir attraktivt och levande. Placering 2 Musik Innehåll 3 Teater

Läs mer

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik 1 (8) 8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik Sammanfattning av förslaget om att bygga ett nytt kulturhus 2 (8) Den här rapporten är ett förslag på hur ett nytt kulturhus i Örnsköldsvik kan se ut. Det ska vara Sveriges

Läs mer

Göteborg ska få ett nytt kulturhus. Och det ska ligga i Bergsjön.

Göteborg ska få ett nytt kulturhus. Och det ska ligga i Bergsjön. Göteborg ska få ett nytt kulturhus. Och det ska ligga i Bergsjön. Nu blir drömmen om ett kulturhus i Bergsjön verklighet. Göteborgs kommunfullmäktige har bestämt att Göteborg ska få ett nytt kulturhus.

Läs mer

Resultat totalt Tyck till om Konsthallen 2019

Resultat totalt Tyck till om Konsthallen 2019 Resultat totalt Tyck till om Konsthallen 2019 2019-06-26 1. Vilken utställning besöker du nu? Varde ljus 33 30 Mellan Konst & Verklighet 27 24,5 Vårsalongen 26 23,6 Kulturskolans bildelever 8 7,3 Bosse

Läs mer

intryck & avtryck för & av folk

intryck & avtryck för & av folk intryck & avtryck för & av folk Folkets Hus Göteborg Riktning för framtiden Huset Erbjudandet Varumärket Identiteten Platsen Människorna Miljön Kommunikationen VISION Visionen är vår övergripande ledstjärna

Läs mer

Vad ska det nya kulturhuset innehålla?

Vad ska det nya kulturhuset innehålla? Vad ska det nya kulturhuset innehålla? Intresserade samlades under två dialogtillfällen för att diskutera vad det nya kulturhuset skall fyllas med Dialog kring det nya Kulturhuset Vid två tillfällen bjöd

Läs mer

Faktablad KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset. I Teliastaden, Farsta

Faktablad KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset. I Teliastaden, Farsta Faktablad 2017-03-27 KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset I Teliastaden, Farsta 1 Konsthuset - Framtida verksamhet Konsthuset (arbetsnamn) SITE och KKV har under flera år arbetat med en konstnärlig

Läs mer

Kulturgaranti. för barn och unga

Kulturgaranti. för barn och unga Kulturgaranti för barn och unga Kulturplan för barn och unga I Varbergs kommun samarbetar skolor, förskolor och kulturverksamheter för att göra kultur till en del av barnens vardag. Vi ser kultur som en

Läs mer

Bild Dans Drama Formgivning Foto Musik Orkester Sång Teater

Bild Dans Drama Formgivning Foto Musik Orkester Sång Teater Bild Dans Drama Formgivning Foto Musik Orkester Sång Teater K som i kreativitet Här möts alla åldrar Huset K på Mjölnarvägen i Jakobsberg fungerar somt ett kulturcentrum i en egen nyrenoverad byggnad.

Läs mer

Postadress Besöksadress Webb Telefon Bankgiro Organisationsnummer

Postadress Besöksadress Webb Telefon Bankgiro Organisationsnummer Humanistiska nämnden Kulturplan för Ånge kommun 2018-2020 Dokumentansvarig: Kulturchef Fastställd av: Kommunfullmäktige Omfattar: Ånge kommunkoncern Fastställd när: 2018-02-26 11 Postadress Besöksadress

Läs mer

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST 1 MUSIK UNG TEATER KONST - Är glädje, gemenskap och kreativitet! Alla Täbys barn och ungdomar från år 1 i grundskolan till och med gymnasiet får hos oss möjlighet

Läs mer

Vår åsikt om den övergripande prioriteringen av dans och konst.

Vår åsikt om den övergripande prioriteringen av dans och konst. Vår åsikt om den övergripande prioriteringen av dans och konst. Grupp 1 Det är bra att det läggs vikt på dans och konst, men det flesta ungdomar vill ha mer musiksatsningar. Konst och dans är förmodligen

Läs mer

Verksamhetsidé under utveckling Stormöte i Lokverkstan 2013-06-17

Verksamhetsidé under utveckling Stormöte i Lokverkstan 2013-06-17 Verksamhetsidé under utveckling Stormöte i Lokverkstan 2013-06-17 Dialogmöten och workshops Enskildas förslag Tidigare utredningar Verksamhetsidén styr det fortsatta arbetet i projektet Cecilia Larsson,

Läs mer

En stad med ett rikt kulturliv

En stad med ett rikt kulturliv Västerås rev 2018-02-11 En stad med ett rikt kulturliv Västeråsmoderaternas kulturprogram för 2018-2022 1 En stad med ett rikt kulturliv Ett nyskapande och fritt kulturliv är en av grunderna för ett öppet

Läs mer

Folkuniversitetets verksamhetsidé

Folkuniversitetets verksamhetsidé folkuniversitetet Box 26 152. 100 41 Stockholm Tel 08-679 29 50. Fax 08-678 15 44 info@folkuniversitetet.se www.folkuniversitetet.se Folkuniversitetets verksamhetsidé Att genom kunskap och skapande ge

Läs mer

Foto: Mattias Johansson

Foto: Mattias Johansson Foto: Mattias Johansson Kulturpolitiskt program 2013-2015 Förord Kultur frodas och finns där människor möts i studiecirkeln eller kören, på teatern eller biblioteket. Kultur påverkar oss. Det är i möten

Läs mer

Gävle Kulturhus

Gävle Kulturhus 2015-02-04 Gävle Kulturhus Syfte och mål Gävle Kulturhus ska vara en plats där samverkan är grunden. Gävle Kulturhus ska vara en plats för fler genom att bredda både deltagande och publik som ska spegla

Läs mer

Blädderblocksbladen. Grupp 1

Blädderblocksbladen. Grupp 1 Blädderblocksbladen Grupp 1 1. En Mångfaldsmarknad med konstutställning, uppträdanden, information från olika organisationer och verksamheter, föreläsningar, prova-på-aktiviteter m.m. 2. Webb-plats för

Läs mer

Kulturpoli skt program för Gävle Kommun

Kulturpoli skt program för Gävle Kommun Kulturpoli skt program för Gävle Kommun Kulturell Allemansrä Kultur är, och ska vara, en allmän rättighet, en naturlig del i vardagen för alla. Kultur skapas där människor möts kultur skapar möten mellan

Läs mer

Framtid 2015. Kultur- och fritidsförvaltningen

Framtid 2015. Kultur- och fritidsförvaltningen Ett aktivt liv, där både kropp och själ får sitt, är bra för hälsan och välbefinnandet. Vi inom kultur och fritid arbetar för att skapa förutsättningarna. Kultur- och fritidsförvaltningen Till dig som

Läs mer

Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik

Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik Inledning Med det här dokumentet vill vi visa på kulturens 1 - kulturarvens 2 och konstarternas 3 - betydelse för ett samhälle som blickar framåt och vill växa.

Läs mer

Kulturskolan. Skapande på din fritid

Kulturskolan. Skapande på din fritid Kulturskolan Skapande på din fritid Musik Teater Dans Konst Sång Musikal Cirkus Media Vi ger dig kunskap och inspiration på din fritid! På Kulturskolan ger vi dig möjligheter till eget konstnärligt skapande,

Läs mer

Kulturen i Örnsköldsvik

Kulturen i Örnsköldsvik Kulturen i Örnsköldsvik -barnets rätt till vila och fritid, till lek och rekreation - rätt att fritt delta i det kulturella och konstnärliga livet - uppmuntra tillhandahållandet av lämpliga och lika möjligheter

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869

Tjänsteskrivelse. Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869 SIGNERAD Malmö stad Kulturförvaltningen 1 (3) Datum 2013-12-09 Vår referens Anna Lyrevik kulturstrateg anna.lyrevik@malmo.se Tjänsteskrivelse Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869

Läs mer

Skarpnäcks Kulturhus 30 år 4-6 december!

Skarpnäcks Kulturhus 30 år 4-6 december! Skarpnäcks Kulturhus 30 år 4-6 december! CLEO EN AV SVERIGES FRÄMSTA RAPPARE UPPTRÄDER NÄKTERGALNINGARNA MARKNAD KULTURKVÄLL CHORUS STOCKHOLMIA SCREENTRYCK MUSIKWORKSHOPS UTSTÄLLNING FRAMTIDENS SKARPNÄCKS

Läs mer

Resultat av kundundersökning inom bibliotek och kulturhus 2014

Resultat av kundundersökning inom bibliotek och kulturhus 2014 2015-02-20 1 (8) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KUN 2014/8-869 Kulturnämnden Resultat av kundundersökning inom bibliotek och kulturhus 2014 Förslag till beslut Kulturnämnden noterar informationen till protokollet.

Läs mer

PROGRAM DIALOGMÖTE KULTUR 19/10 2011

PROGRAM DIALOGMÖTE KULTUR 19/10 2011 KULTURDIALOG 2011 PROGRAM DIALOGMÖTE KULTUR 19/10 2011 19.00 Välkommen 19.15 Presentation av programmet Regional kulturplan, ppt Kulturöversyn Hagfors kommun 2011 Förslag organisation kulturutveckling

Läs mer

Medborgardialog Rådhustorget

Medborgardialog Rådhustorget Medborgardialog Rådhustorget Dialogen har genomförts i form av en webenkät och en synpunktskarta. Totalt har det kommit 106 svar. Sammanställning av enkätsvar Enkäten har funnits tillgänglig på Umeå kommuns

Läs mer

Karlshamns varumärke. Analys och process

Karlshamns varumärke. Analys och process Karlshamns varumärke Analys och process Vi är Karlshamn. Varför satsa på ett varumärkesarbete? - Förankring ger kraft - Underlätta kommunikationen - Hålla ihop bilden av Karlshamn - Fokus på rätt målgrupper

Läs mer

SÖDERMÖRES MEDBORGARPANEL. 25 september 2 oktober 2014. Tema: dialog om biblioteksverksamheten i Södermöre kommundel.

SÖDERMÖRES MEDBORGARPANEL. 25 september 2 oktober 2014. Tema: dialog om biblioteksverksamheten i Södermöre kommundel. SÖDERMÖRES MEDBORGARPANEL 25 september 2 oktober 2014 Tema: dialog om biblioteksverksamheten i Södermöre kommundel Metod: E-enkät 1 67 av 158 har svarat, 42,4% svarsfrekvens 2 har påbörjat enkäten men

Läs mer

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR Kulturplan Kultur lyfter Hallsberg 2 Kultur och utbildningsnämndens viljeinriktning för kultur och föreningsliv Hallsbergs kommuns inriktningsmål för utbildning,

Läs mer

Handlingsplan avseende Skapande skola år i Gislaveds kommun

Handlingsplan avseende Skapande skola år i Gislaveds kommun 2014-01-31 1 [5] Handlingsplan avseende Skapande skola år 2014-2015 i Gislaveds kommun Gislaveds kommuns handlingsplan har sin utgångspunkt i läroplanen och barnoch utbildningsförvaltningens strategi,

Läs mer

Förstudie Ljusne vid Ljusnans mynning. Ljusne Kultur och konstcentrum - skapar mervärden! Konstföreningen Ljusnan 2011-03-30

Förstudie Ljusne vid Ljusnans mynning. Ljusne Kultur och konstcentrum - skapar mervärden! Konstföreningen Ljusnan 2011-03-30 Förstudie Ljusne vid Ljusnans mynning Ljusne Kultur och konstcentrum - skapar mervärden! Konstföreningen Ljusnan 2011-03-30 2 INNEHÅLL Sid Inledning 4 Kulturen skapar mervärden 5 Kultur- o konstcentrum

Läs mer

Kultur och värdeskapande. Kulturproduktionens villkor Karlstad 1 oktober 2015

Kultur och värdeskapande. Kulturproduktionens villkor Karlstad 1 oktober 2015 Kultur och värdeskapande Kulturproduktionens villkor Karlstad 1 oktober 2015 Kultur och värdeskapande Utgångspunkten är helt och hållet ekonomisk. Kostnaden för de använda resurserna jämförs med värdet

Läs mer

Kulturplan

Kulturplan Dokumenttyp och beslutsinstans Plan år Dokumentansvarig Maria Bäckersten Dokumentnamn Kulturplan 2018-2020 Tjörns kommun Dokumentet gäller för [Klicka och skriv] Fastställd/Upprättad /2018-04-2 Giltig

Läs mer

samhällsinformation öppnar hösten 20

samhällsinformation öppnar hösten 20 samhällsinformation öppnar hösten 20 Kulturen ska vara en drivkraft i samhällsutvecklingen och samverkan med lokala kulturföreningar, bildningsförbund, kulturella nätverk och övriga fria utövare ska utvecklas.

Läs mer

TAPPAT MOTIVATIONEN. Fotoklubben AROS hösten Lundkvist/Nilsson

TAPPAT MOTIVATIONEN. Fotoklubben AROS hösten Lundkvist/Nilsson TAPPAT MOTIVATIONEN Fotoklubben AROS hösten 2018 INGET KUL ATT FOTOGRAFERA!!! 11 TIPS FÖR ATT HITTA MOTIVATION Alla som håller på med någonting kreativt känner nog igen sig i att lusten kan gå lite i vågor

Läs mer

Förskolan Sjöstjärnan

Förskolan Sjöstjärnan K V A L I T E T S G A R A N T I Sid 1 (6) Förskolan Sjöstjärnan Förskolan med fokus på sång och musik En verksamhetsidé har tagits fram för förskoleverksamheten i Älvsjö - Förskolebarnens framtidstro vår

Läs mer

RÄTT BLOCK Skellefteå Kulturhus

RÄTT BLOCK Skellefteå Kulturhus RÄTT BLOCK Skellefteå Kulturhus Vy från Möjligheternas torg Kulturhuset tar fasta på platsens topografiska egenskaper och stadens flöden. Huset har en tydlig volymbehandling. En mindre byggnadskropp mot

Läs mer

Projekt. Sörmlands museum Spelhagen

Projekt. Sörmlands museum Spelhagen Projekt Sörmlands museum Spelhagen vision maj 2010 Ett öppet hus för mångfald, möten och delaktighet där många olika människor kan mötas, delta, göra och uppleva. Ett hus för möten mellan historia, nutid

Läs mer

Hur får vi en levande professionell teater, i ordets rätta bemärkelse, utanför storstäderna? (16)

Hur får vi en levande professionell teater, i ordets rätta bemärkelse, utanför storstäderna? (16) Sammanfattning från Framtidsforum Riksteatern och framtiden-vad är viktigt? Arboga 12 sep Följande ämnen kom upp på schemaväggen och blev prioriterade (antalet pluppar inom parentes) Hur kan vi väcka intresse

Läs mer

S K V A L I T E T S G A R A N T I

S K V A L I T E T S G A R A N T I K V A L I T E T S G A R A N T I 1 (6) Giltig fr.o.m. 2009-01-01 Giltig t.o.m. 2009-12-31 Sabbatsbergs förskolor Kastanjebacken, Orion och Torsgränd Här får du en spännande och lustfylld resa i lärandet

Läs mer

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010 1(3) Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010 Syfte Statens kulturråd (Kulturrådet) och Gotlands kommun vill gemensamt utveckla samverkan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 Presentation Lilla Bruket, pedagogisk omsorg, erbjuder barn från 1-5 år en flexibel och stimulerande verksamhet. Lilla Brukets hemvist är en lokal i området Tumba

Läs mer

tesplats Kultur Kreativitet Barn och Unga Centralt Evenemang Offentligt rum Lärande Nav Nytänkande Gemenskap Öppenhet Information Inspiration

tesplats Kultur Kreativitet Barn och Unga Centralt Evenemang Offentligt rum Lärande Nav Nytänkande Gemenskap Öppenhet Information Inspiration tesplats Kultur Kreativitet Barn och Unga Centralt Evenemang Offentligt rum Lärande Nav Nytänkande Gemenskap Öppenhet Information Inspiration Visionen Kulturhuset i Karlskrona finns där människor rör sig.

Läs mer

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Sida 1 (5) 2016-05-09 Handläggare Susanne Lundström 08-508 033 60 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsnämnden beslutar

Läs mer

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM. Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans!

STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM. Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans! STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans! Gör en annan värld möjlig! Den här broschyren riktar sig till arrangörer som är på väg eller vill börja samarbeta

Läs mer

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf Programområde Kultur och bibliotek ghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016

VERKSAMHETSPLAN 2016 VERKSAMHETSPLAN 2016 VERKSAMHETSPLAN 2016 Presentation Lilla Bruket, pedagogisk omsorg, erbjuder barn från 1-5 år en flexibel och stimulerande verksamhet. Lilla Brukets hemvist är en lokal i området Tumba

Läs mer

Handlingsplan för kultur Ängelholms kommun

Handlingsplan för kultur Ängelholms kommun Handlingsplan för kultur Ängelholms kommun -2022 2 (9) Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Handlingsplan kultur -2022 Handlingsplan - KS Dokumentansvarig Diarienummer Senast reviderad

Läs mer

Februari - mars 2015. Skarpnäcks Kulturhus. Programblad

Februari - mars 2015. Skarpnäcks Kulturhus. Programblad Februari - mars 2015 Skarpnäcks Kulturhus Programblad Sportlov vecka 9 21 februari Konsert - Trumma kl. 13.00 (c:a 30 min) Mikael och Niclas förvandlar vattenkannor, krukor och rör till ett trumset och

Läs mer

Västarvet Historien fortsätter hos oss.

Västarvet Historien fortsätter hos oss. Västarvet Historien fortsätter hos oss. KUNSKAP, UTVECKLING & INSPIRATION Västarvets regionala tjänster vastarvet.se Natur- och kulturarvet har stor betydelse för människors livskvalitet, identitet och

Läs mer

Styrdokument - Kulturplan

Styrdokument - Kulturplan Styrdokument - Kulturplan 2018-2019 Plan Diarienummer: KS2018/1047-1 Dokumentansvarig: Mariella Sivertstrand Beredande politiskt organ: Bildningsutskottet Beslutad av: Kommunstyrelsen Datum för beslut:

Läs mer

Världens mest nyfikna folk. En skrift om folkbildningens betydelse i Sverige

Världens mest nyfikna folk. En skrift om folkbildningens betydelse i Sverige Världens mest nyfikna folk En skrift om folkbildningens betydelse i Sverige Möten som utvecklar Sverige Folkbildningen är djupt förankrad i det svenska samhället, den är i det närmaste en del av den svenska

Läs mer

Kulturhus Najaden. Avsiktsförklaring Halmstads nya kulturhus. Bilaga 1 KN 2018/00133; Avsiktsförklaring Kulturhuset Najaden

Kulturhus Najaden. Avsiktsförklaring Halmstads nya kulturhus. Bilaga 1 KN 2018/00133; Avsiktsförklaring Kulturhuset Najaden Kulturhus Najaden Avsiktsförklaring Halmstads nya kulturhus Bilaga 1 KN 2018/00133; Avsiktsförklaring Kulturhuset Najaden 1. INLEDNING Kulturens behov av funktionella lokaler för produktion och upplevelser

Läs mer

Program för barn och ungdomskultur i Vetlanda kommun

Program för barn och ungdomskultur i Vetlanda kommun 1 (8) Program för barn och ungdomskultur i Vetlanda kommun Dokumenttyp: Program Beslutad av: Kultur och fritidsnämnden (2013 09 24 66 ) och barn och utbildningsnämnden (2013 12 11 108) Gäller för: Alla

Läs mer

MARKAN ANMÄLAN MUSIKLÄGER ÅR. PROVA PÅ KLÄTTRING FRÅN 10 ÅR Prova på att klättra på klättervägg! Markans ledare finns på plats och hjälper till.

MARKAN ANMÄLAN MUSIKLÄGER ÅR. PROVA PÅ KLÄTTRING FRÅN 10 ÅR Prova på att klättra på klättervägg! Markans ledare finns på plats och hjälper till. 1 MARKAN 24 MUSIKLÄGER 12-15 ÅR Gillar du musik? Var med på ett fyra dagar långt läger där vi tar oss hela vägen från det första ackordet till ett scenframträdande. Vi kommer både spela andras låtar och

Läs mer

Verksamhetsplan Kultur & Fritid

Verksamhetsplan Kultur & Fritid Verksamhetsplan 2017-2020 Kultur & Fritid 1. ÖVERGRIPANDE MÅL/VISION JOKKMOKK - DEN SJÄLVKLARA MÖTESPLATSEN PÅ POLCIRKELN Jokkmokk är en nyskapande kommun med position i framtiden och närvaro i världen

Läs mer

Resultatet av Flest röster på 20 minuter

Resultatet av Flest röster på 20 minuter i Avesta den 26 november 2011 Resultatet av Flest röster på 20 minuter Det här är sammanställning av svaren som kom in under deltagarnas insamling av åsikter från personer 14-26 år som tillfrågades på

Läs mer

Premiär för Prima. En ny skola för årskurs 6 9 i Farsta Centrum

Premiär för Prima. En ny skola för årskurs 6 9 i Farsta Centrum Premiär för Prima En ny skola för årskurs 6 9 i Farsta Centrum Inspiration Kreativitet Utveckling Prima handlar om kreativitet och digital kompetens! Prima är en helt ny, spännande form av grundskola.

Läs mer

Backstage. folkhögskola och kultur i samarbete. Vill du veta mer om arbetet bakom?

Backstage. folkhögskola och kultur i samarbete. Vill du veta mer om arbetet bakom? Backstage folkhögskola och kultur i samarbete Vill du veta mer om arbetet bakom? Bakom en teaterföreställning, bakom en konsert eller bakom en dansföreställning? På riktigt. På djupet. Eller vill du pröva

Läs mer

Alla barn och ungdomar i Skövde kommun skall ges möjlighet att ta del av och själva delta i kulturella sammanhang.

Alla barn och ungdomar i Skövde kommun skall ges möjlighet att ta del av och själva delta i kulturella sammanhang. Ur Skövde kommuns Kulturpolitiska vision: Alla medborgare oavsett kön, ålder och etnicitet har möjlighet att utöva och uppleva mångsidig kultur Alla barn och ungdomar i Skövde kommun skall ges möjlighet

Läs mer

Förvaltningen föreslår att den årliga redovisningen till kulturnämnden införlivas i handlingsplanerna utifrån Kulturprogrammet framöver,

Förvaltningen föreslår att den årliga redovisningen till kulturnämnden införlivas i handlingsplanerna utifrån Kulturprogrammet framöver, Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-06-01 Diarienummer 1039/13 Göteborgs stadsmuseum Cornelia Lönnroth Telefon: 031-368 36 09 E-post: cornelia.lonnroth@kultur.goteborg.se Återremiss: Kompletterande uppdrag

Läs mer

Teambildning aktivitetspaket Uppfinningsrikedom, glada skratt och spännande tävlingar

Teambildning aktivitetspaket Uppfinningsrikedom, glada skratt och spännande tävlingar Teambildning aktivitetspaket Uppfinningsrikedom, glada skratt och spännande tävlingar Med Uppsala Konsert & Kongress aktivitetspaket med tema musik, mat, underhållning samt kunskap och utveckling kan du

Läs mer

Kultur- och fritidspolitiskt program. Kumla kommun, 2015-2025 Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-17 134

Kultur- och fritidspolitiskt program. Kumla kommun, 2015-2025 Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-17 134 Kultur- och fritidspolitiskt program Kumla kommun, 2015-2025 Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-17 134 Innehåll 1. Inledning 3 2. Varför ett kultur- och fritidspolitiskt program 4 3. Möten som utvecklar

Läs mer

Verksamhetsidé Betoning på att göra något för kollektivet, för bild och formscenen i stort i regionen.

Verksamhetsidé Betoning på att göra något för kollektivet, för bild och formscenen i stort i regionen. Resurscentrum workshop Jämtland Östersund 2011-03-03 Anteckningar Karin Larsson Konsthandläggare Tar anteckningar för Karin Kvam Verksamhetsidé Betoning på att göra något för kollektivet, för bild och

Läs mer

Enkät Mariestads Stadsbibliotek 2012

Enkät Mariestads Stadsbibliotek 2012 Datum: 1114 Sida: 1 (9) Enkät Mariestads Stadsbibliotek 12 Mariestads Stadsbibliotek fick i uppdrag av kulturnämnden att göra en enkät om bibliotekets verksamhet. Enkäten fanns på biblioteket samt kommunens

Läs mer

Kerstin Björn Arkitekt SAR/SA Norconsult AB

Kerstin Björn Arkitekt SAR/SA Norconsult AB Kerstin Björn Arkitekt SAR/SA Norconsult AB Skolplanerare sedan 1975 Månganvändbara skolor/skolhus 2 Förskola 1-5 år Skola 6-9 år Bostäder Månganvändbar byggnad över tid! 3 Skola Barn Fritid Kultur 6-16

Läs mer

Q1 Kontaktuppgifter 1 / 19. Svarade: 67 Hoppade över: 0 100,00% 67. Namn* 100,00% 67. e-postadress* 71,64% 48. Organisation 62,69% 42

Q1 Kontaktuppgifter 1 / 19. Svarade: 67 Hoppade över: 0 100,00% 67. Namn* 100,00% 67. e-postadress* 71,64% 48. Organisation 62,69% 42 Q1 Kontaktuppgifter Svarade: 67 Hoppade över: 0 SVARSVAL Namn* e-postadress* Organisation Funktion/titel i organisationen Telefonnummer SVAR 100,00% 67 100,00% 67 71,64% 48 62,69% 42 80,60% 54 1 / 19 Q2

Läs mer

Frågor och svar från inflytandeworkshopen i Linköping den 27 oktober 2012

Frågor och svar från inflytandeworkshopen i Linköping den 27 oktober 2012 i Östergötland den 27 oktober 2012 Deltagare Emma Palmkvist, 24 år, Linköping Ellinor Sundberg, 19 år, Finspång Mimmi Rosell, 24 år, Mjölby Diana Jonsson, 21 år, Åtvidaberg Emma Petersson, 18 år, Åtvidaberg

Läs mer

Kulturpolitiskt program 2008-2013

Kulturpolitiskt program 2008-2013 Kulturpolitiskt program 2008-2013 solna din kulturstad Det kulturpolitiska programmet Solna Din Kulturstad antogs av kultur- och fritidsnämnden i september 2008. Vi är glada att så många solnabor bidragit

Läs mer

Handlingsplan Skapande skola Borås Stad

Handlingsplan Skapande skola Borås Stad Handlingsplan Skapande skola Borås Stad Barn har rätt till alla sina språk- även sina estetiska. Barn och unga ska ha lika möjligheter att uppleva ett rikt utbud av professionellt utövad kultur och själva

Läs mer

vastarvet.se KUNSKAP UPPLEVELSER UTVECKLING NATUR- OCH KULTURARV I VÄSTRA GÖTALAND VÄSTARVET

vastarvet.se KUNSKAP UPPLEVELSER UTVECKLING NATUR- OCH KULTURARV I VÄSTRA GÖTALAND VÄSTARVET vastarvet.se KUNSKAP UPPLEVELSER UTVECKLING NATUR- OCH KULTURARV I VÄSTRA GÖTALAND VÄSTARVET Natur- och kulturarvet har stor betydelse för människors livskvalitet, identitet och förståelse av samtiden.

Läs mer

Projektfinal 21-27 november 2015

Projektfinal 21-27 november 2015 Projektfinal 21-27 november 2015 Projektet Olika avtryck har genomförts i Arvika, Eda och Årjäng under åren 2013-2015. Arvsfonden har finansierat projektet och de samverkande organisationerna har varit

Läs mer

Kulturundersökning Halmstad 2010

Kulturundersökning Halmstad 2010 Kulturundersökning Halmstad 2010 10 8 6 1. Har du under det senaste året? (gäller inte bara i Halmstad) Bio Musikal/ show Konstutställning Rock / popkonsert Museum Teater Kurs/ studiecirkel Familje / barnprogram

Läs mer

Barn och unga hörs och syns i Simrishamn

Barn och unga hörs och syns i Simrishamn MOTTAGARE AV Barn och unga hörs och syns i Simrishamn BARN OCH UNGA HÖRS OCH SYNS I SIMRISHAMN Inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar vi med barns och ungas lärande varenda dag. Verksamheten vilar

Läs mer

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater PER BRAHEGYMNASIET Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som

Läs mer

Från Upplevelsesatning till Kreativa Botkyrka

Från Upplevelsesatning till Kreativa Botkyrka Från Upplevelsesatning till Kreativa Botkyrka Framtidens Botkyrka är en inspirerande plats full av möjligheter. Genom kontraster, kreativitet och nyfikenhet skapar vi de bästa förutsättningarna för en

Läs mer

Riktlinjer för bokning

Riktlinjer för bokning Lokaler, utställningsverksamhet och affischering vid kulturoch fritidsnämndens kulturscener och mötesplatser Dokumenttyp: Riktlinjer Antaget av: Kultur- och fritidsnämnden 2018-11-22 150 Status: 2018-11-15

Läs mer

KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER

KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER DANSFUNK 2.0 dansfunk [dansfunk ] s. -en -er förk. av dans & funktionsnedsättningar KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER DANSFUNK 2.0 Skånes Dansteater har sedan

Läs mer

Metodik för Nacka kulturcentrums pedagogiska verksamhet

Metodik för Nacka kulturcentrums pedagogiska verksamhet Alla Alla barn barn har samma har samma rättigheter rättigheter och lika och värde. li rje barn har rätt att få få sina grundläggande behov uppfyllda. rje barn har rätt att att få få syttjande. rje rje

Läs mer

Projekt. Aktivitetsprogram september - november 2017

Projekt. Aktivitetsprogram september - november 2017 Projekt Delaktig Kultur Aktivitetsprogram september - november 2017 Aktivitet Nu är det dags för kultur! I projektet Delaktig Kultur arrangerar vi kulturaktiviteter som ökar förutsättningarna för delaktighet

Läs mer

H-125. Skapad av: valleymountain. Ålder: 25. Stadsdel: Rosengård. Kategori: nybygge. Adress: von Rosens väg. Sida skapad: 18 december, 2011

H-125. Skapad av: valleymountain. Ålder: 25. Stadsdel: Rosengård. Kategori: nybygge. Adress: von Rosens väg. Sida skapad: 18 december, 2011 1 H-125 Skapad av: valleymountain Ålder: 25 Stadsdel: Rosengård Kategori: nybygge Adress: von Rosens väg Sida skapad: 18 december, 2011 Beskrivning: För mig handlar ett boende för unga inte bara om ETT

Läs mer

Framtidens barnbibliotek

Framtidens barnbibliotek Framtidens barnbibliotek Samtidighet Delaktighet Ömsesidighet Tankar och synpunkter från verksamma inom Kalmar läns barnbibliotek Process startad 5 oktober 2009, fortsatt 2 februari 2010 Region Kalmars

Läs mer

SUNDBY PARK. Möjligheternas mötesplats

SUNDBY PARK. Möjligheternas mötesplats SUNDBY PARK Möjligheternas mötesplats 1 (5) För att skapa ett konkurrenskraftigt område som nyttjas dygnet runt, året om, krävs en integrering av bostäder, arbetsplatser och möjligheter till rekreation.

Läs mer

röst hörd arkitekturprojekt stadsp arken lund TAL I KVADRAT

röst hörd arkitekturprojekt stadsp arken lund TAL I KVADRAT röst hörd arkitekturprojekt stadsp arken lund TAL I KVADRAT LUNDS KONST- OCH DESIGNSKOLA Projekt rumsgestaltning med arkitektur. LUNDS KONST & DESIGNSKOLA Arkitekturprojektet går ut på att studera och

Läs mer

Resultatredovisning av kundundersökningen inom bibliotek och kulturhus 2013

Resultatredovisning av kundundersökningen inom bibliotek och kulturhus 2013 0-0- () TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KUN 0/ Kulturnämnden Resultatredovisning av kundundersökningen inom bibliotek och kulturhus 0 Förslag till beslut Kulturnämnden noterar redovisningen till protokollet Sammanfattning

Läs mer

Perspektiv från perspektivpunkt HÄGRING 1 (6)

Perspektiv från perspektivpunkt HÄGRING 1 (6) Perspektiv från perspektivpunkt 1 (6) taxi ficka cykelparkering befintliga träd sparas inlast / personal entré vändzon entré tak terrass uteservering 0 10 20m Situationsplan 1:400 2 (6) A 30 m ljudtekniker

Läs mer

Samverkansavtal mellan Kalmar kommun, Kalmar teaterförening och Vallens Soppteater

Samverkansavtal mellan Kalmar kommun, Kalmar teaterförening och Vallens Soppteater TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2016-06-21 KFN 2016/0161 50661 Kultur- och fritidsnämnden Samverkansavtal mellan Kalmar kommun, Kalmar teaterförening och Vallens Soppteater

Läs mer

Detaljbudget 2016 Folkhögskolestyrelsen. Fördjupad rapport till egen nämnd/styrelse

Detaljbudget 2016 Folkhögskolestyrelsen. Fördjupad rapport till egen nämnd/styrelse Sida 1(6) Detaljbudget 2016 Folkhögskolestyrelsen Fördjupad rapport till egen nämnd/styrelse Uppdrag för perioden 2015-2017 har beslutats av kulturnämnden och kommer att forma delar av arbetet under 2016.

Läs mer

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti.

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti. Att växa med kultur Kultur har ett egenvärde och ger livet innehåll och mening. Den stimulerar fantasi, kreativitet, uttrycksförmåga, tolerans och gemenskap. Kultur skapar förutsättningar för både eftertanke

Läs mer

Sammanställning över diskussionsmaterialet hösten 2015

Sammanställning över diskussionsmaterialet hösten 2015 Sammanställning över diskussionsmaterialet hösten 2015 Inledning Under hösten 2015 har länsgrupperna haft chansen att diskutera det informations- och diskussionsmaterial om Kulturskolans uppdrag som styrelsen

Läs mer

Möjligheternas Arena. Möten. Upplevelser

Möjligheternas Arena. Möten. Upplevelser Möjligheternas Arena Möten Maten Upplevelser 9 Arenan Läkerol Arena har lokaler och utrymmen som passar för alla tillfällen. I kombination kan de bli allt vad du vill och önskar. Det är bara tanken som

Läs mer

Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala kommun

Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala kommun Sommarläger 2012 Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala kommun Sommarlov med aktiviteter Här är din chans till en minnesrik sommar! Ett enastående till fälle att välja bland aktiviteter som

Läs mer

Styrelsen tar fram projektbeskrivning, budgetskiss, verksamhets- och generell marknadsföringsplan och förankrar det med medlemmarna.

Styrelsen tar fram projektbeskrivning, budgetskiss, verksamhets- och generell marknadsföringsplan och förankrar det med medlemmarna. The Art Of Sweden är en unik länsövergripande intresseorganisation för alla fria professionella kulturskapare i Örebro län musiker, filmare, författare, skådespelare, fotografer, dansare, bild- och formkonstnärer,

Läs mer

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater Högskoleförberedande Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater På PB får du vara dig själv. Du får vara som du vill vara och ingen kommer döma dig för det.

Läs mer

SVENSK KONST NU. Sommarutställning 9 juni 29 juli 2018, Bryggeriet i Nora. Sammanfattning. Bakgrund

SVENSK KONST NU. Sommarutställning 9 juni 29 juli 2018, Bryggeriet i Nora. Sammanfattning. Bakgrund Sommarutställning 9 juni 29 juli 2018, Bryggeriet i Nora SVENSK KONST NU Sammanfattning I sommarens utställning deltog ett 15-tal svenska och internationella konstnärer varav en konstnärsgrupp. Utställningen

Läs mer