Ärendeförteckning Kfn B.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ärendeförteckning Kfn B."

Transkript

1 Kultur- och fritidsnämnden (17) Ärendeförteckning Kfn B Kfn 66 Turismutvecklingsprojekt Spången, Havstenssund Kfn 67 Ansökan om investeringsbidrag från Bullarens GoIF Kfn 68 Ansökan om investeringsbidrag från Tanums IF Kfn 69 Projekt Konst i offentlig miljö, en framtidsfaktor i Fyrbodal Kfn 70 Ansökan om startbidrag, Tanum Big Band Kfn 71 Redovisning investeringsprojekt 40054, Infostation på Oppen Kfn 72 Ansökan om bidrag, Grebbestad Kallbadhus Ideell Förening Kfn 73 Arrenden av sjöbodstomtmark i Rådalen Kfn 74 Ansökan om bidrag från Hamburgsunds IF Kfn 75 Redovisning investeringsprojekt 40046, Flygbrygga Grebbestad Kfn 76 Redovisning investeringsprojekt 40047, Grebbestads Badplats 77 Meddelande och anmälningsärenden. 78 Delegationsbeslut. 79 Övriga frågor

2 Kultur- och fritidsnämnden (17) Plats och tid ande Övriga deltagande Fornsalen, Tingshuset, Tanumshede torsdagen den 12 oktober 2006 kl Enligt närvarolista Anders Eklund, förvaltningschef Karl-Axel Wikström, kulturchef, samt 77 och 79 Utses att justera Inger Larsson-Bohlin Underskrifter Paragrafer Sekreterare... Anders Eklund Ordförande... Helene Arvidsson Justeringsman... Inger Larsson-Bohlin BEVIS OM ANSLAG Kultur- och fritidsnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla: Sammanträdesdag Torsdagen den 12 oktober Anslaget uppsatt Anslaget. Protokollet förvaras på kultur- och fritidskontoret, Tanumshede. Underskrift... Birgitta Paulsson

3 Kultur- och fritidsnämnden (17) Kfn Kfn Turismutvecklingsprojekt Spången Havstenssund. Sedan några år har samhällsföreningen i Havstenssund arbetat med ett projekt där målet är att bygga en promenadspång längs berget och förbinda badplatsen i Havstenssund med södra Magasinet. Hela projektet beräknas kosta ca moms, totalt ca Beräkningen grundas på offert från välrenommerat företag inom bryggbyggarbranschen. Samhällsföreningen har genom insamlingsaktiviteter hittills samlat in ca kr samt fått utfästelser om bidrag till underhåll för ett antal år. Utifrån löpande dialog mellan förvaltningen och samhällsföreningen har Turismutvecklingsgruppen , 2, beslutat föreslå nämnden utge ett turismutvecklingsbidrag på ca Efter detta kvarstår att finansiera ca Delar av detta kan kanske lösas genom upplåning och/eller annan finansiering. En fördyrande faktor är att byggnationen sker i föreningsregi, vilket medför att momsen ej kan lyftas av. Momsen uppgår till ca Förvaltningen föreslår att kommunen, förutom det förslag som Turismutvecklingsgruppen lagt, utökar bidraget till byggnationerna med ca Dessa föreslås finansieras genom ianspråktagande av balanserat överskott. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott beslutade , 31, att lämna ett turismutvecklingsbidrag till Spångenprojektet med totalt , och att av dessa finansieras genom ianspråktagande av balanserat överskott. att lämna ett turismutvecklingsbidrag till Spångenprojektet med totalt , och att av dessa finansieras genom ianspråktagande av balanserat överskott.

4 Kultur- och fritidsnämnden (17) Kfn Kfn Ansökan om investeringsbidrag från Bullarens GoIF. Från Bullarens GoIF har inkommit ansökan om bidrag till inköp av ett elverk som skall användas i föreningens skidverksamhet, dels för att driva snökanon och tryckpumpar vid snöproduktion samt för uppvärmning av värmestugan vid skidspåren i Tegen. Kostnaden för inköp ligger på Föreningen bedriver relativt stor skidverksamhet, t ex är 83 medlemmar anmälda till 2007-års Vasaloppsvecka och man genomför egna tävlingar. Dessutom använder många gäster skidspåren under säsongen. Förvaltningen föreslår au besluta rekommendera nämnden att utge ett bidrag på 15 00, vilket finansieras ur balanserat överskott. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott beslutade , 32 föreslå nämnden att ge Bullarens GoIF ett investeringsbidrag för inköp av elverk med 15 00onor, och att finansiera genom att ianspråktaga medel ur balanserat överskott. att ge Bullarens GoIF ett investeringsbidrag för inköp av elverk med kronor, och att finansiera genom att ianspråktaga medel ur balanserat överskott.

5 Kultur- och fritidsnämnden (17) Kfn Kfn Ansökan om investeringsbidrag från Tanums IF. Från Tanums IF har inkommit ansökan om bidrag till gjorda inköp av avbytarbås (35 00), klimatanläggning i kiosk (12 00) samt byte av traktor för sladdning av banor och grusplan (44 00). Total kostnad uppgår till Tanums IF ansöker nu om bidrag på Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott beslutade , 33 föreslå nämnden att ge Tanums IF ett investeringsbidrag med 20 00, och att finansiera genom att ianspråktaga medel ur balanserat överskott. att ge Tanums IF ett investeringsbidrag med för inköp av traktor, och att finansiera genom att ianspråktaga medel ur balanserat överskott.

6 Kultur- och fritidsnämnden (17) Kfn Kfn Konst i offentlig miljö, En framtidsfaktor i Fyrbodal Fyrbodals beredningsgrupp för kultur har antagit följande vision för sitt långsiktiga arbete: Fyrbodal ska skapa landets bästa system för att stödja kulturföretagande och verksamheter inom kulturområdet. Fyrbodal ska bli omtalad i hela landet för satsningar på konst och gestaltning i offentliga rum. Konst i offentlig miljö är ett sådant projekt för att komma närmare visionen. Projektet syftar till att genom seminarier, inspirationsdagar och konstnärligt konsultarbete öka graden av delaktighet och medverka till helhetstänkande och långsiktighet kring konst, arkitekturfrågor och offentligt planeringsarbete. Projektet startar hösten 2006 och pågår till hösten Totalkostnaden för Konst i offentlig miljö är tkr, varav de 14 kommunerna i Fyrbodal, tillväxtmedel i Fyrbodal och VG-regionen bidrar med vardera Varje kommun skall alltså bidra med för hela projektet. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott beslutade , 34, föreslå nämnden att bidra med för projektet Konst i offentlig miljö. En framtidsfaktor i Fyrbodal för perioden hösten 2006 hösten 2008, och att finansiera genom att ianspråktaga medel ur balanserat överskott. att bidra med för projektet Konst i offentlig miljö. En framtidsfaktor i Fyrbodal för perioden hösten 2006 hösten 2008, och att finansiera genom att ianspråktaga medel ur balanserat överskott.

7 Kultur- och fritidsnämnden (17) Kfn Kfn Ansökan om startbidrag, Tanum Big Band. Från ideella föreningen Tanum Big Band har inkommit ansökan om stöd och bidrag för att meningsfullt kunna bedriva musikverksamhet. Initialt ansöker föreningen om bidrag till inköp av notställ och förstärkare med mikrofoner och högtalare. Tanum Big Band startade i mars 2006 som ekonomisk förening och sökte därefter bidrag från Kultur & Fritid. Efter diskussioner med föreningen har densamma nu ombildats till en ideell förening och kvarstår med sin ansökan hos Kultur & Fritid. Tanum Big Band har som ändamål att genom storbandsmusik skapa förutsättningar för musikamatörer och pensionerade professionella musiker att få använda och utveckla sina färdigheter som hobby samt förströ och roa personer som befinner sig i Tanum med kranskommuner, antingen som åretrunt- eller som sommarboende. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott beslutade , 35, föreslå nämnden att Tanum Big Band skall erhålla startbidrag på att Tanum Big Band skall erhålla startbidrag på 3 00.

8 Kultur- och fritidsnämnden (17) Kfn Kfn Redovisning investeringsprojekt 40054, Infostation Oppen. Kultur och fritidsnämnden beslutade , 46, att under 2006 genomföra investering med för uppsättning av en s k Infostation på Oppens obemannade informationsyta i Rastaanläggningen. Arbetena är nu slutförda. Redovisning Budgeterade investeringsutgifter Redovisade investeringsutgifter Överskott/underskott Budgeterade investeringsbidrag Redovisade investeringsbidrag Överskott/underskott Totalt projektets överskott/underskott kr kr att godkänna slutredovisningen.

9 Kultur- och fritidsnämnden (17) Kfn Kfn Ansökan om föreningsbidrag, Grebbestad Kallbadhus Ideell Förening. Från ideella föreningen Grebbestad Kallbadhus har inkommit ansökan om stöd och bidrag för att driva projektet med att kunna bygga ett nytt kallbadhus som ett led i utvecklingen av badplatsen i Grebbestad. Föreningen är startad under 2006 och har redan erhållit en mängd medlemmar som sympatiserar med föreningens syften för att utveckla Grebbestad som destination och skapa fler åretruntaktiviteter. att Grebbestad Kallbadhus Ideell Förening skall erhålla 3 00 i startbidrag och 5 00 i turistutvecklingsprojektbidrag.

10 Kultur- och fritidsnämnden (17) Kfn Kfn Upprättande av arrendeavtal och uppförande av byggnader i Rådalen. Arbetet med att ta fram en karta över befintliga arrenden i Rådalen är nu i stort sett klart. Det finns en digital GPS-inmätt karta som redovisar alla sjöbodar och bryggor i området. Det framgår samtidigt att det finns utrymme kvar på några byggrätter i gällande detaljplan som skulle kunna arrenderas ut till de som står i sjöbodstomtkö. Förvaltningen föreslår nu att den ges uppdrag att föra dialog med de som står i sjöbodstomtkön med målet att kunna släppa ytterligare några tomter i de befintliga byggrätterna samt att byggnation på redan utarrenderad mark får genomföras nu när exakt karta över området föreligger. att uppdra till förvaltningen arrendera ut sjöbodstomtmark på Hee 1:4 i Rådalen där det finns sådan tillgänglig på befintliga byggrätter, och att byggnation på redan utarrenderad mark får genomföras nu när exakt karta över området föreligger.

11 Kultur- och fritidsnämnden (17) Kfn Kfn Ansökan om föreningsbidrag från Hamburgsunds IF. Från Hamburgsunds IF har inkommit ansökan om extra anläggningsbidrag för skötsel av idrottsplatsen Sundvallen. Förvaltningen föreslår att det skall göras en genomgång av samtliga anläggningsbidragsavtal för att få ett likvärdigt bidragsunderlag för kostnader för anläggningar och att frågan om eventuellt extra bidrag till Hamburgsunds IF tas in i denna genomgång. att uppdra till förvaltningen att göra en genomgång av samtliga anläggningsbidragsavtal för att få ett likvärdigt bidragsunderlag för kostnader för anläggningar och att frågan om eventuellt extra bidrag till Hamburgsunds IF tas in i denna genomgång.

12 Kultur- och fritidsnämnden (17) Kfn Kfn Redovisning investeringsprojekt 40046, Flygbrygga Grebbestad. Kultur och fritidsnämnden beslutade , 31, att genomföra investering med kostnadstaket för om- och utbyggnad av södra Flygbryggan i Grebbestad. Arbetena är nu slutförda. Redovisning Budgeterade investeringsutgifter Redovisade investeringsutgifter Överskott/underskott Budgeterade investeringsbidrag Redovisade investeringsbidrag Överskott/underskott Totalt projektets överskott/underskott kr kr kr Bbeslut att godkänna slutredovisningen.

13 Kultur- och fritidsnämnden (17) Kfn Kfn Redovisning investeringsprojekt 40047, Grebbestads badplats. Kultur och fritidsnämnden beslutade , 39, att genomföra investering med för arbeten på Grebbestads badplats. Arbetena är nu slutförda. Redovisning Budgeterade investeringsutgifter Redovisade investeringsutgifter Överskott/underskott Budgeterade investeringsbidrag Redovisade investeringsbidrag Överskott/underskott Totalt projektets överskott/underskott kr kr kr att godkänna slutredovisningen.

14 Kultur- och fritidsnämnden (17) Kfn 77 Meddelande och anmälningsärenden Balanserat överskott. Förvaltningschefen redogjorde för nuläget. Pågående omorganisationsarbete. Förvaltningschefen redogjorde för nuläget. Havstenssunds kaj. Upphandlingen har omstartats, trolig ökning av kostnader jmf tidigare budgeterad investeringskostnad. Fjällbacka kaj. Förvaltningschefen redogjorde för nuläget. Östads badplats. Diskussion med Östads Samhällsförening om bidragets storlek pågår. Eventuellt överlämnas till tekniska nämnden sluta avtal för Presidiet och förvaltningen diskuterar vidare. Tanums Ridklubb. Diskussioner om bidragsunderlaget pågår. Presidiet och förvaltningen diskuterar vidare. Tonerna de gå. Kulturchefen redogjorde för utfallet av arrangenmangen sedan starten 1994 och tankarna framåt i överenskommelse med övriga medverkande kommuner i norra Bohuslän. Väderöarnas utkik. Ansökan om informationsbidrag inkommit. Presidiet och förvaltningen diskuterar vidare. Kvillebyns SK. Ansökan om bidrag till orienteringskarta inkommit. Presidiet och förvaltningen diskuterar vidare. Hans Schub redovisade intryck efter resa med 15 personer från kommunen till Valcamonica i norra Italien. Temaarbeten kring hällristningar, eventuellt framtida vänortssamverkan kan bli aktuellt. Helene Arvidsson redogjorde för nuläget vid Hornbore By.

15 Kultur- och fritidsnämnden (17) Kfn 78. Delegationsbeslut Detaljplaneärenden Grebbestad 2:374, Härlidsberget. Hamburgsund 3:9. Humleviken Skrammestad 1:15 Delegationsbeslut Anders Eklund

16 Kultur- och fritidsnämnden (17) Kfn 79. Övriga frågor Bengt Widengård ställde fråga till förvaltningen hur arbetet med utveckling av Scen på Bônn framskrider. Kultur- och förvaltningschef redogjorde för diskussionerna inom förvaltningen och med den tilltänkte konsulten om hur överbyggnad av scenen är tänkt. Förnyad kontakt skall tas med konsulten för att driva ärendet framåt.

17 Kultur- och fritidsnämnden (17) Närvaroförteckning vid Kultur- och fritidsnämndens möte B. Namn Närvaro Omröstningar Ordinarie Ja Nej Avs. Ja Nej Avs. Ja Nej Avs. Kent Andersson Britt Limdal Hansson Hans Schub Ingrid Östberg Inger Larsson-Bohlin Helene Arvidsson Bengt Widengård Kjell Jonasson Ingela Andersson Siv Bergström Kjell-Erik Odelius NEJ NEJ NEJ Ersättare Henry Carlsson Inger Gustavsson Helen Danielsson Roland Isaksson Torkel Lindahl Per-Olof Långström Gun-Britt Ödqvist Eva Lott Andersson Armando Jimenez Eva Dal Lena Johansson Tjg. Ej tjg. Ja Nej Avs. Ja Nej Avs. Ja Nej Avs. Summa

Ärendeförteckning Kfn B.

Ärendeförteckning Kfn B. Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1(17) Ärendeförteckning Kfn 2006-08-17 B. 2005.108-371 Kfn 51 Redovisning investeringsprojekt 40049, Badholmens badplats. 2003.136-376 Kfn 52 Redovisning investeringsprojekt

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2006-03-23 1(20) Ärendeförteckning Kfn 2006-03-23

Kultur- och fritidsnämnden 2006-03-23 1(20) Ärendeförteckning Kfn 2006-03-23 Kultur- och fritidsnämnden 2006-03-23 1(20) Ärendeförteckning Kfn 2006-03-23 2006.021-373 Kfn 17 Medborgarförslag om fritidsgårdar. 2005.148-380 Kfn 18 Behörighetsattest. 2005.148-380 Kfn 19 Kontokort

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: 2013.0308-339 202 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna de utsända föredragningslistorna med följande ändringar:

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: Ärenden: 2013.0308-339 186 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan med

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration 2010.182-200 Tn 120. Driftupphandling 2011 Byggnader och installationer, Tanums kommun 2010.183-200 Tn 121. Driftupphandling

Läs mer

2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö. 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling 2011, Lokalvård

2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö. 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling 2011, Lokalvård Tekniska nämnden 2010-10-08 1(8) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 137. Presentation av ny medarbetare 2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling

Läs mer

Tekniska nämnden (5)

Tekniska nämnden (5) TANUMS KOMMUN PROTOKOLL Tekniska nämnden 2015-11-19 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: TN 2015/0354-314 128. Begäran om ställningstagande och förlängd tid av Exploateringsavtal mellan Tanums kommun

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 2013.0308-339 89 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna föredragningslistan med följande ändringar,

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 268 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan. 2012.0128-339 269

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(12) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 5 mars 2009, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Miljö- och byggnadsnämnden (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Miljö- och byggnadsnämnden 2009-02-02 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 13 Godkännande av fördragningslistan Mbn beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan. Miljöärenden 2008.0471-821

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Tid: Tisdag 2016-05-24, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede 2016/0003-339 77 Godkännande av föredragningslistan Miljö-

Läs mer

Budget och verksamhetsstyrning

Budget och verksamhetsstyrning ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr : Ärende Tid: Tisdag 2016-02-23, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede 2016/0003-339 21 Godkännande av föredragningslistan att godkänna de utsända

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) Dnr Ärende KOMMUSTYRELSE 2009-05-06 2009.148-488 Ks 79 Framställan om stöd till Fiskeområde Bohuslän Justering(sign) TAUMS KOMMU PROTOKOLL 2(5) Plats och tid Kommunhuset, Tanumshede,

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-04-29 Dnr Ärende 2008.081-784 33Ansökan om lönebidrag KKV-B 2008.081-784 34Ansökan om lönebidrag Hamburgsunds IF 2008.053-376 35Ansökan om

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: 2013.0308-339 163 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna de utsända föredragningslistorna med följande ändringar:

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-18

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-18 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Tid: Tisdag 2015-08-18, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede 2015/0120-339 165 Godkännande av föredragningslistan Miljö-

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-04-28

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-04-28 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Tid: Tisdag 2015-04-28, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Bullaren, Kommunhuset, Tanumshede 2015/0120-339 78 Godkännande av föredragningslistan Miljö-

Läs mer

Tekniska nämnden (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Tekniska nämnden (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Tekniska nämnden 2011-01-20 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 2010.0363-563 Tn 1. Renhållningstaxa för bostäder och verksamheter med hushållsliknande avfall från och med 1 januari 2011 och taxa för

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2009-12-16

KOMMUNSTYRELSEN 2009-12-16 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) Dnr Ärende KOMMUSTYRELSE 2009-12-16 2009.307-212 Ks 262 Ansökan från Tanumstrand att utbyggnaden av hotellet får finansieras och bedrivas enligt sale & leaseback-principen Justering(sign)

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Barn- och utbildningsnämnden 2010-01-12 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-02-16 Dnr Ärende 9 Information från Folkhälsorådet 10 Arbetsmarknadssituationen bland ungdomar 11

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) ÄRENDEFÖRTECKNING: 2013.0308-339 135 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna de utsända föredragningslistorna med följande ändringar:

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28 Dnr Ärende 59 Information från Ungdomsrådet 2011/0170-375 Bun 60 Ansökan från Tanums IF om bidrag till fotbollsmål på Hedevallen 2011/0073-375

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-01-16 Dnr Ärende 2007.005-601 Bun 1 Val av arbetsutskott 2007-2010 2007.006-601 Bun 2 Val av verksamhetsfaddrar 2007-2010 2007.007-690 Bun

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) KOMMUSTYRELSE 2014-12-17 Dnr Ärende KS 2014/0091-321 291 Överklagande av Länsstyrelsens beslut 2014-12-01 om förordnande om utvidgat strandskydd i Tanums kommun, Länsstyrelsens

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr Ärende Tid: Tisdag 2016-01-19, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede 2016/0003-339 1 Godkännande av föredragningslistan

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 24 september 2009, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-06-18 Dnr Ärende 2007.125-745 Bun 60 Remiss Utsträckt serveringstid i Tanums kommun 2007.146-610 Bun 61 Inriktning för kvalitetsredovisning

Läs mer

Ärendeförteckning Kfn

Ärendeförteckning Kfn Kultur- och fritidsnämnden 2006-12-14 1(22) Ärendeförteckning Kfn 2006-12-14. 2006.141-694 Kfn 80 Kulturpris 2006 2006.041-695 Kfn 81 Kulturstipendium 2006 2006.142-380 Kfn 82 Ledarpris 2006 2006.143-380

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-05-07

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-05-07 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-05-07 Dnr Ärende 2013/0113-601 Bun 30 Framtida organisation av förskoleverksamhet 2013/0099-600 Bun 31 Nämndsförslag 2013/0114-609 Bun 32

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-10-21

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-10-21 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr Ärende Tid: Tisdag 2014-10-21, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Bullaren, Kommunhuset, Tanumshede 2014/0042-339 225 Godkännande av föredragningslistan

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-04-28 Dnr Ärende 26 Information 2009.108-606 Bun 27 Kvalitetsredovisning 2008 2009.124-600 Bun 28 Familjecentralen namnförslag 29 Anmälan

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Barn- och utbildningsnämnden 2010-06-01 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-01 Dnr Ärende 2010.131-380 Bun 39 Tanums kommuns behov av tillgång till digital utrustning för

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(10) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-04-23 Dnr Ärende 2007.102-130 Bun 44 Reviderad verksamhetsplan 2007 Arbetsmarknadsenheten 2007.103-610 Bun 45 Kvalitetsredovisning 2006 46

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (6)

Miljö- och byggnadsnämnden (6) Miljö- och byggnadsnämnden 2011-10-18 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 279 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring Tillkommande

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2012-09-18

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2012-09-18 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: 241 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Tillkommande ärenden: Tanums-Röd 1:2

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 17 juni 2010, klockan 9:00-16:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 8-12 2 Alingsås Ryttarsällskap...6 Investeringsbidrag 2013...7 Plan för hantering av av samhällsstörning extraordinära händelser - Kultur- fritidsnämnden...9 Delegationsbeslut 2013...10

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2009-09-22 1(6)

Miljö- och byggnadsnämnden 2009-09-22 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden 2009-09-22 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 228 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Tid: Tisdag 2015-03-24, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Bullaren, Kommunhuset, Tanumshede 2015/0120-339 54 Godkännande av föredragningslistan Miljö-

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2011-12-13 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Miljö- och byggnadsnämnden 2011-12-13 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Miljö- och byggnadsnämnden 2011-12-13 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: 343 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärenden: - Detaljplan

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-01-11 Dnr Ärende 1 Information 2011.002-600 Bun 2 Elektroniska utskick av kallelser och protokoll 2011.003-600 Bun 3 Val av arbetsutskott

Läs mer

Tekniska nämnden (9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration Tn 101. Budgetuppföljning per den 30 juni 2010

Tekniska nämnden (9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration Tn 101. Budgetuppföljning per den 30 juni 2010 Tekniska nämnden 2010-08-23 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration 2009.001-206 Tn 101. Budgetuppföljning per den 30 juni 2010 2010.001-206 Tn 102. Budget 2011 2010.008-200 Tn 103. Meddelande

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2008-05-20 ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Miljö- och byggnadsnämnden 2008-05-20 ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 127 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende: Förhandsbesked för bostadshus, Richard

Läs mer

2007.1088-339 184 Konst i offentlig miljö ett Fyrbodalprojekt Förvaltningschef Ann-Carin Andersson informerade

2007.1088-339 184 Konst i offentlig miljö ett Fyrbodalprojekt Förvaltningschef Ann-Carin Andersson informerade ÄRENDEFÖRTECKNING: 182 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende: Avloppsanläggning för Tanums-Ejgde 2.40 Tillkommande

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-09-16

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-09-16 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr Ärende Tid: Tisdag 2014-09-16, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Bullaren, Kommunhuset, Tanumshede 2014/0042-339 191 Godkännande av föredragningslistan

Läs mer

Folkhälsorådet Birgitta Nilsson (M) informerade. Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att tacka för informationen.

Folkhälsorådet Birgitta Nilsson (M) informerade. Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att tacka för informationen. ÄRENDEFÖRTECKNING: 2013.0308-339 227 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärenden: Ansökan

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-05-31 Dnr Ärende 2007.185-376 Bun 46 Information Hedevallen 2010.006-364 Bun 47 Ansökan från Grebbestad Bowls Club och Svenska Bowlsförbundet

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: 2013.0308-339 59 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna de utsända föredragningslistorna med följande ändring:

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2008-12-16

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2008-12-16 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: 367 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende: - Remiss från Lantmäteriet,

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(10) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-04-27 Dnr Ärende 32 Information från Folkhälsorådet 33 Elev- och föräldraenkät 34 Information och diskussion om resurser och måluppfyllelse

Läs mer

Datum. Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl Beslutande

Datum. Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl Beslutande 7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl. 15.00 15.40 ande Jonny Clefberg (S) ordf. Mats Landqvist (S) vice ordf. Karl-Ivan Wiklund (S) Kjell Persson (S) för Qorbani

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(4) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(4) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(4) ÄRENDEFÖRTECKNING: Tid: Tisdag 2015-02-17, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Bullaren, Kommunhuset, Tanumshede 2015/0120-339 33 Godkännande av föredragningslistan Miljö-

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-02-05 Dnr Ärende 2012/0204-600 Bun 1 Medborgarförslag om simskolebussar från fritids till simskolorna 2012/0123-606 Bun 2 Benchmarking 2012/0158-352

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-03-25 Dnr Ärende 20 Information personalchef Olle Tillqvist informerar 21 Information fritidsledare Jonas Nilsson informerar 22 Ny personalsekreterare

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 2013.0308-339 27 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna de utsända föredragningslistorna med

Läs mer

Tekniska nämnden (13) TN 2013/ Ny delegationsordning för tekniska nämnden

Tekniska nämnden (13) TN 2013/ Ny delegationsordning för tekniska nämnden Tekniska nämnden 2014-01-23 1(13) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration TN 2013/0001-206 1. Internbudget 2014 TN 2014/0008-206 2. s- och behörighetsattestanter 2014 TN 2013/0376-201 3. Ny delegationsordning

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2010-01-26

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2010-01-26 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: 1 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende: - Ansökan från Marius

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-10-13 Dnr Ärende 2008.208-374 Bun 72 Ungdomsmässa 2007.185-376 Bun 73 Ansökan om investeringsbidrag på Hedevallen 2008.147-606 Bun 74 Utbud

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 25 oktober 2007, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

Tekniska nämnden (14)

Tekniska nämnden (14) Tekniska nämnden 2009-09-24 1(14) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 138. Godkännande av föredragningslistan Information 139. Folkhälsorådet 140. Handikappfrågor 2009.006-200 Tn 141. Information från samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Tekniska nämnden 2007-04-26 1(17) 62. Kommunala Handikapprådet

Tekniska nämnden 2007-04-26 1(17) 62. Kommunala Handikapprådet Tekniska nämnden 2007-04-26 1(17) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Information 61. Folkhälsorådet 62. Kommunala Handikapprådet 2007.006-200 Tn 63. Samhällsbyggnadsförvaltningen Administration 2007.007-200

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21 Dnr Ärende 2007.067-376 Bun 70 Ansökan om ekonomiskt stöd till förening 2007.084-705 Bun 71 Arne Joelssons minnesfond 2007.172-600

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden 2010-03-23

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden 2010-03-23 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) ÄRENDEFÖRTECKNING: 65 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende:

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-03-05 Dnr Ärende 2013/0053-606 Bun 11 Bokslut 2012 2013/0062-601 Bun 12 Klassorganisation Hamburgsunds rektorsområde 2013/0049-606 Bun 13

Läs mer

2011/ Tn 147. Information från Samhällsbyggnadsförvaltningen

2011/ Tn 147. Information från Samhällsbyggnadsförvaltningen Tekniska nämnden 2011-10-20 1(1) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration 144. Utbildning - Ekonomi 145. Information Folkhälsorådet 146. Information - Handikappfrågor 2011/0009-200 Tn 147. Information

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 305 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärenden: - Disponering

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-10-02

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-10-02 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-10-02 Dnr Ärende 2007.074-606 Bun 85 Delårsredovisning Tertial 2 2007.042-607 Bun 86 Fyrbodals gymnasieskola Prislista 2008 2007.204-375

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s) 2008-05-07 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-9.25 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens tid och plats Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s)

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) Dnr Ärende KOMMUSTYRELSE 2009-08-26 2009.138-835 Ks 164 Samråd kring Förslag till förvaltningsplan för Västerhavets vattendistrikt Justering(sign) TAUMS KOMMU PROTOKOLL 2(5)

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (7)

Miljö- och byggnadsnämnden (7) Miljö- och byggnadsnämnden 2012-03-27 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: 67 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärenden: - Besiktning

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden TANU KOUN PROTOKOLL 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr : Ärende Tid: Tisdag 2017-01-24, klockan 08:30 Plats: ammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede 2017/0001-339 1 Godkännande av föredragningslistan

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE

KOMMUNFULLMÄKTIGE TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) 67 Laga ordning KOMMUNFULLMÄKTIGE 2006-09-04 68 Förslag till campingpolicy för Tanums kommun 69 Introduktionsinsatser för personer som fått uppehållstillstånd 70 Slutredovisning

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2009-05-19 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Miljö- och byggnadsnämnden 2009-05-19 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 144. Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Tillkommande ärende Ansökan från Tore Melin,

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2010-05-18 1(6)

Miljö- och byggnadsnämnden 2010-05-18 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden 2010-05-18 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: 2010.0894-339 146 Parentation 147 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring:

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2007-11-20 ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Miljö- och byggnadsnämnden 2007-11-20 ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: ÄRENDEFÖRTECKNING: 305 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärenden: Förhandsbesked för bostadshus, Bo Berggren, Hamburgsund,

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Miljö- och byggnadsnämnden (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Miljö- och byggnadsnämnden 2009-06-16 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 172 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2012-12-11 Dnr Ärende 2012/0185-606 Bun 102 Budget 2013 2012/0126-375 Bun 103 Övrigt föreningsbidrag 104 Pristagare 2012 2012/0121-375 Bun 105

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Miljö- och byggnadsnämnden 2010-04-20 ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Miljö- och byggnadsnämnden 2010-04-20 ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) ÄRENDEFÖRTECKNING: 105 Godkännande av föredragningslistan Mbn beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Tillkommande ärenden: - Fullmakt

Läs mer

Datum. Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl

Datum. Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl 7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl. 15.00 15.35 ande Jonny Clefberg (S) ordf. Mats Landqvist (S) vice ordf. Karl-Ivan Wiklund (S) Shazia Qorbani (S) Örjan

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr Ärende Tid: Tisdag 2014-07-01, klockan 08:30 Plats: Tanums Shoppingcenter, Oppen Sammanträdesrum Bullaren, Kommunhuset, Tanumshede 2014/0042-339 139

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Plats och tid Folkets Hus, Tisdagen den 26 april 2011, kl. 08.00-08.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed Gunilla

Läs mer

Plats och tid: Vara församlingshem kl 18.30-21.30. Justeringens plats och tid: Vara pastorsexpedition den 10 maj kl 16.30

Plats och tid: Vara församlingshem kl 18.30-21.30. Justeringens plats och tid: Vara pastorsexpedition den 10 maj kl 16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vara samfällighets kyrkofullmäktige Sammanträdesdatum: 2010-05-06 Plats och tid: Vara församlingshem kl 18.30-21.30 ande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 1-9 Utses

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 99 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärenden: - Detaljplan

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum KULTUR- OCH SERVICENÄMNDEN 2006-09-20 1-15

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum KULTUR- OCH SERVICENÄMNDEN 2006-09-20 1-15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum KULTUR- OCH SERVICENÄMNDEN 2006-09-20 1-15 Plats och tid Konferensrummet, Norrtull kl 09.00-11.50 Beslutande Gösta Nilsson (c), ordf Leif Aronsson (c) Jan Hagelbrand

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-10-18 103. Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör kl 18.30-21.45

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-10-18 103. Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör kl 18.30-21.45 2011-10-18 103 Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör kl 18.30-21.45 Beslutande Axel Paulsson (C) tjg ordförande Jill Andersson (S) 2:e vice ordförande Mikael Sparrhult (FP) Anja Edén (MP) Simon

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Miljö- och byggnadsnämnden (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Miljö- och byggnadsnämnden 2011-01-25 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 1 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Tillkommande

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Skogstorpsskolan torsdagen den 2 februari 2006 kl 18.00 19.50 Beslutande Marianne Arvidsson (s) Maria Rönnbäck (c) Hans Sjöqvist (s) tjg ers Göran Larsson (kd) Thomas Bäck (s) Kerstin Cederström

Läs mer

Anders Ingmarsson (C), ej tjg ersättare Christian Lövquist, områdeschef, 1-14 Tommy Nilsson, områdeschef, 1-14 Kent Kruuse, sekr

Anders Ingmarsson (C), ej tjg ersättare Christian Lövquist, områdeschef, 1-14 Tommy Nilsson, områdeschef, 1-14 Kent Kruuse, sekr 1 (15) Plats och tid Fritidskontoret, Järnvägsgatan 20, Gislaved, klockan 14.00 16.30 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson (M) Urban Nilsson (C) Tommy Stensson (S) Glenn Gustafsson (M) Linus Håkansson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-10-13

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-10-13 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-10-13 Dnr Ärende 79 Information från Folkhälsorådet 2009.094-606 Bun 80 Delårsbokslut 2009.215-607 Bun 81 Utbud Tanums gymnasieskola 2007.200-623

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 324 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Tillkommande ärenden:

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(4) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(4) Miljö- och byggnadsnämnden TANUS KOUN PROTOKOLL 1(4) Tid: Tisdag 2016-08-23, klockan 08:00 Plats: Sammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede 2016/0003-339 130 Godkännande av föredragningslistan iljö- och byggnadsnämnden

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) ÄRENDEFÖRTECKNING: 291 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna de utsända föredragningslistorna med följande ändring: Tillkommande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 41 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 42 Månadsuppföljning januari - april 2018 2018/1165 5 43 Ansökan om investeringsbidrag 2018 2018/1117

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer