Sammanträdesprotokoll Blad 1 (1) Utbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll Blad 1 (1) Utbildningsnämnden"

Transkript

1 1(18) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl Beslutande Britta Bergström (S) Patrik Edström (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Clas-Göran Borrman (S) Lars Fornarve (V) Lina Thor (M) Margun Lundström (M) Stefan Johansson (M) Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagare Christina Johansson (S) Jonas Widegren Jan Emtenäs Johan Karlsson Peter Rasmussen Christer Åhlfeldt Susanne Eriksson Anette Persson Åsa Forsman Hans Bjurvald (S) (MP) Sekreterare Förvaltningschef Administrativ chef Handläggare Utvecklingsledare Ekonom Facklig företrädare Underskrifter Sekreterare Johan Karlsson Paragrafer Ordförande Britta Bergström Justerande.. Solweig Kurg-Eriksson BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Utbildningsnämnden Datum för anslagsuppsättande Datum för anslagsnedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelseförvaltningen Underskrift Johan Karlsson

2 2(18) Un 16 Dnr UN Ordföranden informerar Ordförande informerar om extra insatt nämndsmöte den 14/5 med anledning av att konsekvensbeskrivningen som ska lämnas till mål och Budgetberedningen den 15/5 inte hunnit färdigställas till dagens sammanträde

3 3(18) Un 17 Dnr UN Utbildningsförvaltningens information Utbildningsförvaltningen informerar om: Karriärtjänster - Utbildningsförvaltningen har utlyst sex tjänser som förstelärare och har haft 27 sökanden. Rekrytering pågår. Innerstadsprojektet fortlöper, ärendet har varit uppe hos kommunstyrelsen Kammarrättens avgörande ärendet rör skolskjuts och kammarrätten har gett de klagande rätt. Ärende om skolplikt - Vårdnadshavare till en elev som haft hög frånvaro har blivit belagda med vite. Ledningsorganisation - Rekrytering pågår av förskoleschef och rektor till D-skolans förskole- och skolområde. Förvaltningen skulle vilja utreda om en timplaneslös skola skulle innebära organisatoriska och ekonomiska fördelar samt ökad måluppfyllelse. Utredningen skall ligga till grund för om man skall ansöka hos skolverket. Den näringslivsrankning som har gjorts av svenskt näringsliv visar att näringsidkarna ser en betydligt positivare syn på skolornas inställning till företagande. Oxelösunds kommun har stigit i ranking till 140 av 290 kommuner. Ekonom Åsa Forsman informerar om den ekonomiska uppföljningen per mars.

4 4(18) Un 18 Dnr UN Anpassning av styrdokument Redovisningen godkänns Sammanfattning Kommunfullmäktige har 2012 och 2013 fastställt riktlinjer för kommunens styrdokument 1. I samband med beslutet 2013 fick kommunens nämnder i uppdrag att anpassa sina styrdokument, i enlighet med riktlinjerna, samt redovisa uppdraget till kommunstyrelsen inom ett år. Kommunstyrelseförvaltningen har sammanställt nämndernas/förvaltningarnas respektive anpassning av sina styrdokument. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Un - Anpassning av styrdokument Dagens sammanträde Christer Åhfeldt föredrar ärendet. Beslut till: Christer Åhlfeldt (FK) Kommunstyrelsen (FK)

5 5(18) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Un 19 Dnr UN Remiss: Ansökan från JENSEN education College AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Nyköpings kommun Utbildningsnämnden föreslår att skolinspektionen avslår Jensen education College ABs ansökan om godkännande för etablering av en fristående gymnasieskola inom Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningarna Beteendevetenskap och Medier, information och kommunikation i Nyköpings kommun från och med läsåret 2015/2016. Sammanfattning Oxelösunds kommun har tecknat ett samverkansavtal med Nyköpings kommun vilket reglerer rätten för folkbokförda elever i Oxelösunds kommun att genomgå gymnasie-utbildning i Nyköpings kommuns gymnasieskola. I Nyköpings kommun erbjuds redan idag utbildning inom Samhällsvetenskapprogrammets inriktningar Beteendevetenskap och Medier, information och kommunikation. Beteendevetenskap erbjuds både av Nyköpings enskilda gymnasium och av Nyköpings gymnasium. Inriktningen Medier, information och kommunikation erbjuds av Nyköpings gymnasium. Nyköpings kommun har tecknat ett samverkansavtal gällande gymnasieutbildning med Norrköping, Katrineholm, Finspång och Vingåkers kommun. Berörda utbildningar finns både i Norrköping och i Katrineholm, vilket gör att nyköpingsungdomar kan tas emot på utbildningar i dessa kommuner på samma villkor som kommunernas egna ungdomar. Ett av syftena med samverkansavtalet är att se över och optimera utbudet av utbildningar inom samverkansområdet utifrån resurser och efterfrågan på olika utbildningar. Oxelösunds kommun är i förhandling om att ingå i ovanstående samverkansavtal från och med läsåret Utbudet av gymnasieplatser i Nyköping stämmer idag väl mot elevernas val av utbildning, 93,48 % av eleverna i Oxelösund fick 2013 sina förstahandsval tillgodosedda. Detta innebär i praktiken att alla elever i Oxelösund fått sina förstahandsval. I Oxelösunds kommun väntas ingen större uppgång av antalet gymnasieelever de närmaste åren, se bilaga 1. Det gör det inte heller vad gäller gymnasieelever i Nyköping. Där sker en ökning av elever först till läsåret 2019/2020. Konsekvenser av ett utökat antal elevplatser och studievägar inom den befintliga gymnasieorganisationen i Nyköping samtidigt som antalet gymnasieungdomar inte ökar under de kommande åren leder till en ökad splittring av det redan befintliga utbudet. Risken ökar avseende att ej kunna anordna utbildningar inom samverkansområdet om det blir för få sökande. Nyköpings kommun kommer med start läsåret 2015/2016 att börja sammanföra gymnasie-utbildningen till ett gymnasieområde för att på så sätt optimera verksamheten för de närmaste årens låga elevantal och sedan kunna växa på resurseffektivt sätt med hög kvalitet för att möta framtidens stigande elevkullar.

6 6(18) Sammanträdesprotokoll Blad 2 Beslutsfattare Oxelösunds kommun föreslår Skolinspektionen att avslå Jensen education College ABs ansökan om godkännande för etablering av en fristående gymnasieskola inom Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningarna Beteendevetenskap och Medier, information och kommunikation i Nyköpings kommun från och med läsåret 2015/2016. Beslutsunderlag Bilaga befolkningsprognos beslutad av Mål- och budgetberedningen Tjänsteskrivelse Un - Svar ansökan om godkännande för etablering av fristående gymnasieskola Dagens sammanträde Peter Rasmussen föredrar ärendet. Beslut till: Delegater och skolinspektionen (För kännedom) Utbildningsförvaltningen, administrativa enheten (För åtgärd)

7 7(18) Un 20 Dnr UN Revidering av riktlinjer för elevresor gymnasieelever Utbildningsnämnden antar revidering av riktlinje för elevresor på gymnasium, Komvux och folkhögskola Sammanfattning I riktlinjen har redaktionella ändringar gjorts för att förtydliga hur länge busskortet gäller och vad som gäller vid förlust av busskort. Riktlinjen har också kompletterats med ett försättsblad. De administrativa rutinerna när det gäller utbetalning av resebidrag och kontant ersättning i stället för busskort har ändrats. Ersättningen kommer att betalas ut en gång per termin, i september och i januari i stället för fyra gånger på hösten och fem gånger på våren. Detta för att effektivisera administrationen. Beslutsunderlag Riktlinje för elevresor på gymnasium, folkhögskola och Komvux docx Tjänsteskrivelse Un - Revidering av riktlinje för eleveresor på gymnasium Dagens sammanträde Peter Rasmussen föredrar ärendet Beslut till: Delegater (För kännedom) Utbildningsförvaltningen, administrativa enheten (För åtgärd).

8 8(18) Un 21 Dnr UN Revidering av riktlinjer för skolskjuts Utbildningsnämndens antar revidering av riktlinje för skolskjuts Sammanfattning Redaktionella ändringar har gjorts i riktlinjen och ett försättsblad har lagts till. Fotnot nr 3 som hänvisar till exemplet Till exempel växelvis boende har tagits bort. Exemplet har misstolkats. Rätten till skolskjuts vid växelvis boende i olika kommuner kan endast bli obligatoriskt från folkbokföringsadressen enligt skollagen, kapitel 10, paragraf 32. Ordet funktionshinder i riktlinjen har ändrats till funktionsnedsättning. I riktlinjen har ett tillägg gjorts som förtydligar regeln om skolskjuts för elever i förskoleklass och fritidshem. I riktlinjen står att rätten till skolskjuts inte omfattar resor till och från förskoleklass och fritidshem. Ett förtydligande har gjorts att barn som har behov av skolskjuts mellan Peterslundsskolans fritidshem och skiftomsorgsverksamheten på Stenviks förskola måndag till och med fredag är undantagna Beslutsunderlag Revidering av riktlinje för skolskjuts docx Tjänsteskrivelse Un - Revidering av riktlinje för skolskjuts Dagens sammanträde Peter Rasmussen föredrar ärendet. Beslut till: Delegater (För kännedom) Utbildningsförvaltningen, administrativa enheten (För åtgärd)

9 9(18) Un 22 Dnr UN Riktlinjer för måltidsersättning Utbildningsnämnden antar revidering av riktlinje för ersättning av måltider och läromedel Sammanfattning Riktlinjen har kompletterats med ett försättsblad. Redaktionella ändringar har gjorts för att förtydliga från vilket datum ersättningsnivåerna gäller och att ersättningsnivåerna räknas upp per kalenderår. Tillägg har gjorts för att förtydliga att ersättningen inte endast avser studier på gymnasienivå utan även på grundskolenivå, hur man ansöker, att ny ansökan måste göras inför varje ny termin och när utbetalningar görs. Beslutsunderlag Riktlinje för ersättning av måltider och läromedel på gymnasium, folkhögskola, Komvux och annan utbildningsanordnare arbm.docx Tjänsteskrivelse Un - revidering av riktlinje för ersättning av måltider och läromedel Dagens sammanträde Peter Rasmussen föredrar ärendet Beslut till: Delegater (För kännedom) Utbildningsförvaltningen, administrativa enheten (För åtgård)

10 10(18) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Un 23 Dnr UN Mottagande i särskolan 1. Utbildningsnämnden fastställer Riktlinjer för mottagande i grundsärskola och gymnasiesärskola enligt Skollagen 2010: I fjärde stycket på fjärde sidan ändras formuleringen "Ärendet avskrivs genom att kommunen beslutar att avbryta handläggningen " till " Ärendet avskrivs genom att utbildningschefen beslutar att avbryta handläggningen " Sammanfattning I den nya skollagen 2010:800 gjordes förändringar och förtydligande vilka som kan tas emot i grundsärskolan. Skolinspektionen gjorde en granskning som syftade till att undersöka hur kommunerna tog sitt ansvar för handläggning och utredning inför beslut om såväl mottagande i grundsärskola som uppföljning av eleven och utskrivning från särskolan. Utifrån skollagens förändringar och skolinspektionens granskning påbörjades ett arbete i kommunen som utarbetats till nya riktlinjer för mottagande. Riktlinjen omfattar skolans arbete med att utreda om en elev ska tas emot i grundsärskolan samt vilken profession som ska utföra respektive utredning. Inför mottagande ska pedagogisk-, psykologisk-, medicinsk- och social utredning göras och vilken profession som ska utföra respektive utredning. Den beskriver också vårdnadshavares inflytande, arbetsgång inför mottagande och hur uppföljning av eleven sker. Om en inflyttad elev från annan kommun är mottagen i grundsärskolan har kommunen ansvar att granska de utredningar som finns som underlag för elevens mottagande. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Un Mottagande i särskolan Riktlinje.docx

11 11(18) Sammanträdesprotokoll Blad 2 Dagens sammanträde Anette Persson föredrar ärendet Förslag Solweig Eriksson-Kurg förelår att i fjärde stycket på fjärde sidan ändras formuleringen "Ärendet avskrivs genom att kommunen beslutar att avbryta handläggningen " till " Ärendet avskrivs genom att utbildningschefen beslutar att avbryta handläggningen ". Claes- Göran Borrman(S) instämmer Beslutsgång Ordförande frågar om Solweig Eriksson-Kurgs(Fp) förslag och finner bifall. Beslut till: Förvaltningschef (FK) Utvecklingsledare och rektorer i grundskolan (FK)

12 12(18) Un 24 Dnr UN Utbildningsnämndens konsekvensbeskrivning till Mål och budget Dagens sammanträde Då konsekvensbeskrivningen av nämndens preliminära ram för inte hunnits färdigställas till dagens sammanträde lämnas en muntlig information och ärendet återkommer vid ett extra insatt sammanträde Den muntliga informationen lämnades av Christer Åhlfeldt och Åsa Forsman _

13 13(18) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Un 25 Dnr UN Ansökan om medel för verksamhetsutveckling Ge utbildningsförvaltningen i uppdrag att till utbildningsnämndens sammanträde ta fram en ansökan om medel för verksamhetsutveckling Dagens sammanträde Christer Åhlfeldt föredrar ärendet. Förslag Ordförande föreslår att utbildningsförvaltningen får i uppdrag att till nämndens sammanträde ta fram en ansökan om medel för verksamhetsutveckling. Beslutsgång Ordföranden frågar om sitt förslag och finner bifall.

14 14(18) Sammanträdesprotokoll Blad 2

15 15(18) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Un 26 Dnr UN Delgivningar 2014 Delgivningarna läggs till handlingarna Beslutsunderlag Delgivningar

16 16(18) Sammanträdesprotokoll Blad 2

17 17(18) Un 27 Dnr UN Anmälan av delegationsbeslut 2014 Redovisningen av delegationsbeslut godkänns Sammanfattning Utbildningsnämnden har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordförande och tjänstemän enligt en av Utbildningsnämnden antagen delegationsordning. Dessa beslut skall redovisas till Utbildningsnämnden. Redovisningen innebär inte att Utbildningsnämnden får ompröva eller fastställa delegationsbesluten. Däremot står det Utbildningsnämnden fritt att återkalla en lämnad delegation. Beslutsunderlag Redovisning av delegationsbeslut UN

18 18(18) Un 28 Dnr UN Balanslista 2014 Balanslistan godkänns

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare. 1(12) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Clas-Göran Borrman (S) Lars

Läs mer

Administrativ chef Ekonom 11 Anette Eriksson Handläggare grundskola 1-10 Anette Persson Utvecklingsledare 1-11 Catharina Fredriksson Johan Rocklind

Administrativ chef Ekonom 11 Anette Eriksson Handläggare grundskola 1-10 Anette Persson Utvecklingsledare 1-11 Catharina Fredriksson Johan Rocklind Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.30 Beslutande Britta Bergström (S) 3-10 Bror Sterner (S) Ordf. 11-15 Margun Lundström (M) Linda Hägglund (S) Clas-Göran Borrman

Läs mer

Utbildningschef Kristina Sköld. Nämndsekreterare Christer Åhlfeldt. Administrativ Chef Anita Hanson. Rektor Campus 34 Anette Persson

Utbildningschef Kristina Sköld. Nämndsekreterare Christer Åhlfeldt. Administrativ Chef Anita Hanson. Rektor Campus 34 Anette Persson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 10.15-14.13 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson- Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Clas-Göran Borrman (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Paragrafer Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.38 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Clas-Göran Borrman (S) Tina Adelman (M) Patrik

Läs mer

Sid DiarieNr Ärendemening Ordföranden informerar Ledamöternas frågor 2 UN Utbildningsförvaltningen informerar

Sid DiarieNr Ärendemening Ordföranden informerar Ledamöternas frågor 2 UN Utbildningsförvaltningen informerar KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare m.fl. Utbildningsnämnden Tid och plats: Utbildningsnämnden kallas till sammanträde 2014-05-08 kl.08.15 i kommunhuset, rum 293 Britta Bergström Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.25 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Mikael Sporgelin (S) Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Utbildningsnämnden Lennart Samuelsson (S) Zuber Sahi Jan Emtenäs Linda Bogne, 27-31, (MP)

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Utbildningsnämnden Lennart Samuelsson (S) Zuber Sahi Jan Emtenäs Linda Bogne, 27-31, (MP) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.00-10.10. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M Bror Sterner (S) Lena Lundgren (S) Mikael Sporgelin (S) Dag Bergentoft (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

Dennis Nilsson Carl-Johan Cronstedt (M) Anette Persson Resurschef 30-32 BEVIS

Dennis Nilsson Carl-Johan Cronstedt (M) Anette Persson Resurschef 30-32 BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Jan Emtenäs (MP) Clas-Göran Borrman (S) Mikael Sporgelin (S) Lars Fornarve

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden Susanna Shaibu Kanslichef 20 Jan Skogberg Förvaltningsekonom BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden Susanna Shaibu Kanslichef 20 Jan Skogberg Förvaltningsekonom BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15 09.09-11.03 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Clas-Göran Borrman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagare Underskrifter BEVIS

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagare Underskrifter BEVIS 1(9) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid kommunhuset rum Hävringe kl 09.00-09.50 Beslutande Britta Bergström (S) Claes-Göran Borrman (S) Stefan Johansson (M) Peter Karlsson (S) Sofia Bergli

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Plats och tid kommunhuset rum Hävringe kl 13.24-15.10 Beslutande Britta Bergström (S) Claes-Göran Borrman (S) Stefan Johansson (M) Jonas Widegren (S) Sofia Bergli (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Bror Sterner (S) Mikael Sporgelin (S) Ann-Sophie Nygren (S) Lina Erixson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.45. Beslutande Britta Bergström (s) Leif Thor (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

Konferensrum, Sandviks gård kl.13.00. Patrik Edström Linda Hägglund Lars Pettersson Thomas Löfdahl Regina Fröberg Ann Abrahamsson

Konferensrum, Sandviks gård kl.13.00. Patrik Edström Linda Hägglund Lars Pettersson Thomas Löfdahl Regina Fröberg Ann Abrahamsson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (20) Plats och tid Konferensrum, Sandviks gård kl.13.00 Beslutande Britta Bergström (S) Claes-Göran Borrman (S) Stefan Johansson (M) Patrik Edström (S) Linda Hägglund (S) Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Koordinaren Stora Mötet kl 13.15-17.10 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Mikael Sporgelin (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Utbildningsnämnden Mårthen Backman Peter Friberg Håkan Gustafsson. Mikael Sporgelin Leif Thor

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Utbildningsnämnden Mårthen Backman Peter Friberg Håkan Gustafsson. Mikael Sporgelin Leif Thor Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.30. Beslutande Britta Bergström (s) Luiza Kaminska (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

Nr DiarieNr Ärendemening Handläggare Sid nr 1 UN Information om fastighetsfrågor 8.15 Fastighetsekon om Sarah Heltborg

Nr DiarieNr Ärendemening Handläggare Sid nr 1 UN Information om fastighetsfrågor 8.15 Fastighetsekon om Sarah Heltborg KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare m.fl. Utbildningsnämnden Tid plats: Utbildningsnämnden kallas till sammanträde 2017-08-29 kl. 08.15 i kommunhuset, rum Hävringe Britta Bergström Ordförande

Läs mer

Patrik Edström Sofia Bergli Lars Pettersson Thomas Löfdahl Margun Lundström Björn Wintler

Patrik Edström Sofia Bergli Lars Pettersson Thomas Löfdahl Margun Lundström Björn Wintler 1(19) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (3) Plats tid kommunhuset rum Hävringe kl 08.15-12.10 Beslutande Britta Bergström (S) Claes-Göran Borrman (S) Stefan Johansson (M) Patrik Edström (S) Sofia Bergli (S)

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Peter Karlsson Jonas Widegren Lars Pettersson Thomas Löfdahl Ingemar Urborn Björn Wintler. Camilla Örnebro BEVIS

Peter Karlsson Jonas Widegren Lars Pettersson Thomas Löfdahl Ingemar Urborn Björn Wintler. Camilla Örnebro BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Plats och tid Coordinaten rum stora mötet 08.15-10.30 Beslutande Britta Bergström (S) Claes-Göran Borrman (S) Stefan Johansson (M) Peter Karlsson (S) Jonas Widegren (S)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-12-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl. 17:00 19:30 Utses att justera Christer Olsson Justeringens plats och datum Kommunhuset 2015-12-21

Läs mer

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde 2012-02-13 kl. 8.15 i kommunhuset, rum 293. Britta Bergström Ordförande Kristina Sköld Sekreterare

Utbildningsnämnden kallas till sammanträde 2012-02-13 kl. 8.15 i kommunhuset, rum 293. Britta Bergström Ordförande Kristina Sköld Sekreterare KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare m.fl. Utbildningsnämnden Tid och plats: Utbildningsnämnden kallas till sammanträde 2012-02-13 kl. 8.15 i kommunhuset, rum 293 Britta Bergström Ordförande

Läs mer

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD)

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 24 augusti 2016 kl 18:30-21:00 Beslutande Ersättare Caroline Wegner (S), ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.34 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Dennis Nilsson (M) Linda Hägglund (S) 22-33 Mikael Sporgelin (S) Lars

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s)

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Plats och tid Beslutande D-skolan, kl 13.15 17.05. Bror Sterner (s) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman (s) Birger Svensson (s) Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00.

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. 12-20 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Agnetha Bertheau Maria Göransdotter Mårten

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (4) Vård- och omsorgsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (4) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (4) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15-13.30 Beslutande Mattias Jensen Pettersson Ann Svensson Leif Thor (M) Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson (V) Inger

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

2014-09-16. Kansliet, kommunhuset i Osby, fredag 19 September 2014, kl 10:00

2014-09-16. Kansliet, kommunhuset i Osby, fredag 19 September 2014, kl 10:00 KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Naringslivscenter i Osby klockan 13:35-16:15 Besiutande Mats Ernstsson (C), ordforande Ingmar Bernthsson (S), vice ordforande Pontus Plantman (M) Monica

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2014-09-24 1(1 7) Plats och tid Stadshuset 13:00-17:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Cajsa Branchetti Hallberg (S) Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Lisa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Utbildningsnämnden 2010-09-22

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Utbildningsnämnden 2010-09-22 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-09.50 Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Bror Sterner (S) Mikael Sporgelin (S) Ann-Sophie Nygren (S) Dag Bergentoft

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Safiren, vån. 3, IFO-huset, Tierps köping, kl. 08:30-11:30 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Åsa Sikberg Paragrafer 87-99 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT 2015-04-07 1 (7) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Pia Möller (M) Marie Tidedal (M) Louise Stjernquist (FP) Kerstin Björkäng Wirehed

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2014-01-23 1 [7] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Peter Karlsson Eva Asthage

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Peter Karlsson Eva Asthage 1(6) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.15-14.15 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner Urpo Koivula (M) Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Peter Karlsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11 'tj'cr'ty'tj'tj r...r:-'~ ~ 1 (1) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 74 Ansökan från Lejonskolan AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Kristianstads

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl 17:00 19:30 Utses att justera Maria Jacobsson Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-09-24

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 555 1 av 4 2013-03-04 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Barn- och utbildningsnämnden sammanträder torsdagen den 14 mars 2013, kl 17.00, kommunhuset (Stora Tjörnsalen) Inbjudna: Rektorer och lärare från Häggvall-

Läs mer

(M) Lena Fornstedt, 26 Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Håkan Carlsson. Henrik Lewerissa, 26 Pia Westlin, 26-27

(M) Lena Fornstedt, 26 Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Håkan Carlsson. Henrik Lewerissa, 26 Pia Westlin, 26-27 Blad1(11) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.25-14.45 Beslutande Patrik Renfors (V) Carlinge Lindberg (S) Eva Asthage, 27-34 (M) Lena Fornstedt, 26 (S) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

Peter Karlsson Thomas Löfdahl Haifaa Alkhaldi (M) Ej 49. Jannike Zetterman Gun Holmstens (SD) 49

Peter Karlsson Thomas Löfdahl Haifaa Alkhaldi (M) Ej 49. Jannike Zetterman Gun Holmstens (SD) 49 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (19) Plats och tid Kommunhuset, Hävringe kl 08.15-11.15 Beslutande Britta Bergström (S) Claes-Göran Borrman (S) Ann Abrahamsson (C) Sofia Bergli (S) Peter Karlsson (S) Thomas

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl

Stenbockskolans konferensrum, kl 1(14) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-16.15 Hans Sjögren (s), ordförande Janet Åkesson (s) Henrik Carlsson (s) Siv Friedmann Björk (c) Stig Johansson (m), tjänstgörande

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02 NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL, K. KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott Piats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 Louise Branting (C),

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kulturskolan kl. 14:30 16.15 ande Kristina Eriksson (C) Ordf. Ahmed Yonis Warsame (S) Andreas Eidevåg (S) tj. Ers. Anton Håkansson (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande (S) Peter

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Judit Säwe, sekreterare Peter Kjellin, controller, 24 Christina Westberg, gymnasiesekreterare, 25.

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Judit Säwe, sekreterare Peter Kjellin, controller, 24 Christina Westberg, gymnasiesekreterare, 25. Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00-15.05 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, ordförande (S) Peter Joensuu,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2013-06-19

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2013-06-19 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Plats och tid Koordinaten Stora mötet kl 16.30-17.40 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Mattias Jensen Pettersson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V) Ann Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-04. Malin Björgum Birgitta Ringshagen

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-04. Malin Björgum Birgitta Ringshagen Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-15.50 Beslutande Inge Ståhlgren (s) Jan Widegren (m) Malin Björgum (s) Birgitta Ringshagen (s) Eva Thor (m) Charlotte Salomonsson

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.15 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden 2010-11-18 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, 17.00 18.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M) Ingela Wastegård (M) Gunnemar Olsson (FP)) Kenneth Hermansson (C) Mona Olausson (S)

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, fredag 3 oktober, omedelbar justering. Sekreterare Paragrafer 78 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, fredag 3 oktober, omedelbar justering. Sekreterare Paragrafer 78 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (2) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 9.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Paul Namerius (M) Bernt Ove Stenmark (KD) Per Sverkersson (S) Per-Eric

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2013-03-14 1 [11] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.40 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson (SB),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-02

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-02 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16:00 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S Jonny Karlsson,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11 Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämnden (16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11 Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämnden (16) Nr 11 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-12-19 1(16) Tid och plats Onsdagen den 19 december 2018, klockan 08.30 12.00, i Tingshuset. Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP) Marianne

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot, t o m 108 Birgitta Svensson (C) tjänstgörande ersättare

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot, t o m 108 Birgitta Svensson (C) tjänstgörande ersättare Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-10.15 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Kommunstyrelsen 2012-12-13

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Kommunstyrelsen 2012-12-13 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 8.30-11.30 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V) 197-200 Inge Ståhlgren (S) Leif Thor (M) Jan

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 19.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 17.00 20.25 Majja Neverland (V), ordförande Robin Bergman (S)

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-22 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl 17:00 19.30 Utses att justera Cecilia Månfagre Justeringens plats och tid Kommunhuset, 2015-10-27

Läs mer

Datum. ... Katarina Sohlman. ... Roger Eklund. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Datum för anslags nedtagande

Datum. ... Katarina Sohlman. ... Roger Eklund. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Datum för anslags nedtagande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Köpings kommun, Skogsbrynskolan kl. 14.00-16.20 ande Roger Eklund (S) Ulrik Larsson (S) Maria Larin (S) Marie Brohlin (S) Gordana Jovanovic (S) Ers. Torbjörn Eriksson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski Ann Svensson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Leif Thor Siw Sjöholm Johansson (C) Sinikka Famme

Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski Ann Svensson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Leif Thor Siw Sjöholm Johansson (C) Sinikka Famme Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.45 Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski (M) Ann Svensson (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars-Åke Lindman (S) Leif Thor

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, klockan 15.00 17.00 ande Övriga närvarande Tove Winqvist (S), ordförande Rickard Gillman (S) Karin Hurtig (V) Nancy Ibarra (V) Ylva

Läs mer

Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson Eva Asthage Mårthen Backman Siw Sjöholm Johansson (C) Ingela Mindemark BEVIS

Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson Eva Asthage Mårthen Backman Siw Sjöholm Johansson (C) Ingela Mindemark BEVIS 1(5) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15-13.30 Beslutande Mattias Jensen Pettersson Ann Svensson Leif Thor Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson (V) Eva

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Plats och tid kommunhuset rum 292 kl 15.00-17.20 Beslutande Olov Zakrisson (S) Catharina Fredriksson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) Plats och tid Björkö skola/förskola, Björkö, klockan 16.15 18.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2015-02-11 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 11 februari kl.8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Naverlönnsalen, måndagen den 8 maj 2017 kl 17:00 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Kommunhuset 24 januari kl. 13.30 17.00 Beslutande C Leif Sternfeldt, ordförande M Elise Benjaminsson S Jessica Rodén L Niklas Herneryd SD Natalia E Henriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.30-16.30 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Ingemar Urborn (M) Alice Nordlander (M) Regina Fröberg (FP) Pär Mathiasson

Läs mer

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT NÄRVARANDE Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Pia Möller (M) (ordförande) Britt-Marie Kahl (M) Louise Stjernquist (L) (vice ordförande) Kerstin Björkäng Wirehed (S) Torbjörn Brorsson (M) Lennart

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-20 1 [11] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 139-149 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Villmyran konferensrum, kl

Villmyran konferensrum, kl 1(7) Plats och tid Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Villmyran konferensrum, kl.09.50-10.20 Thomas Näsholm (S) Ordf. Jon Björkman (V) Siw Sachs (S) Göran Molin (S) Inga-Britt Andersson (C) Maria

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 1 (15) Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 Beslutande: Tomas Johansson (s), ordförande Cariné Ahlfeldt (s) Margareta Gustavsson (s), ersättare för Andreas Bylund (s) Liza Jonsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson (S) Krister Nilsson (C) Anita Blixt (FP) Peter Persson (S)

Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson (S) Krister Nilsson (C) Anita Blixt (FP) Peter Persson (S) 1 (10) Plats och tid Onsdagen den 20 januari 2016 kl 18:30-20:40 Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Jörgen Johnsson (M) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Jörgen Bernebring

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl 11.10 12.30 Beslutande: Sebastian Clausson (S), ordförande Jessica Bredenberg (S) Josefine Thimberg (S) ersättare

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Riktlinje för skolskjuts i förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola

Riktlinje för skolskjuts i förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola Riktlinje för skolskjuts i förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinje Utbildningsnämnden 2013-05-16 2016-09-26 2015-06-04 2014-09-05

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13) Nr 10 Kultur- och utbildningsnämnden 2016-11-23 1(13) Tid och plats onsdagen den 23 november 2016, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Utbildningsnämnden (17) Kommunhuset, rum 293, kl

Utbildningsnämnden (17) Kommunhuset, rum 293, kl Utbildningsnämnden 2005-08-30 1 (17) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-12.15. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Lena Lundgren Agnetha Bertheau

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-11-20 Innehållsförteckning Ärende 83 Ekonomisk månadsrapport... 97 84 Schablonfördelning av medel för nyanlända barn och elever... 98 85 Sammanträdestider 2013... 100 86 Ansökan om godkännande av

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hävringe kl 16.00 17.00 Beslutande Britta Bergström (S) Claes-Göran Borrman (S) Stefan Johansson (M) Sofia Bergli (S) Peter Karlsson (S) Thomas

Läs mer