ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN"

Transkript

1 Sammanträdestid Onsdagen den 8 juni 2016 kl Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 13 Kallelse och beslutsförhet 14 Val av protokolljusterare tid och plats 15 Godkännande och komplettering av föredragningslistan. 16 Upplev Eckerös ansökan om bidrag för tåg 17 Utsmyckning av rondell 18 Arbetsgrupp för att öka kommunens synlighet 19 Informationsskyltar 20 Marknadsplatsen 21 Kulturbidrag 22 Sopkorgar 23 Medlemsavgift Upplev Eckerö 24 Broschyr Upplev Eckerö 25 Övriga ärenden Eckerö den 20 maj 2016 Joel Widengren 1

2 2 1 Plats och tid Kommungården i Överby onssdagen den kl 18, Beslutande Widengren Joel Hellström Johan Sjöström Andre Fogelström Monika Häggblom Åsa Hilander Johan Frånvarande Ordförandee Ledamot Ledamot Ledamot Ersättare Föredragande Övriga närvarande Häggblom Håkan sekreterare Paragrafer Underskrifter Ordförande Sekreterare Protokolljustering Ort och tid Johan Hellström Eckerö Håkan Häggblom på kommunkansliet i Överby. Plats och tid Kommunkansliet i Överby. Intygar bestyrks Ort och tid Underskrift

3 3 13 NKN 13. KALLELSE OCH FÖRHET. FÖRSLAG. Mötet konstateras lagenligt sammankallat och beslutfört. Mötet konstateras lagenligt sammankallat och beslutfört.

4 4 14 NKN 14 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE, TID OCH PLATS FÖRSLAG: Två protokolljusterare utses, vilka tillsammans med ordförande och sekreteraren undertecknar protokollet från mötet. Mötet beslöt utse Monika Fogelström och Andre Sjöström till justerare. Justeringen sker medels godkännande via mail för att undertecknas vid nästa sammanträde.

5 5 15 NKN 15 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLSTAN FÖRSLAG: Föredragningslistan godkänns Föredragningslistan godkändens med följande tillägg: Medlemsavgift Upplev Eckerö Broschyr Upplev Eckerö, nytryck av ex med engelsk text.

6 6 16 NKN 16 UPPLEV ECKERÖS ANSÖKAN M BIDRAG FÖR TÅG FÖRSLAG: Ordförande lämnar förslag på mötet. Eftersom ordinarie ordförande inte var med på mötet hade viceordf. fått sig tillsänt all information om ärendet via mail. Nämnden konstaterade att någon formell ansökan inte hade inlämnats till nämnden. Efter en livlig diskussion beslöt nämnden att omdisponera budgeterade medel, så att euro av de euro som budgeterats på konto Tryckning och annonsering flyttas till konto Understöd till samfund enligt följande: Tryckning och annonsering euro Understöd till samfund euro Nämnden beslöt att bevilja föreningen Upplev Eckerö ansökt bidrag om euro från konto för syftet att ett tåg körs mellan strategiska ställen under sommarsäsongen 2016 under förutsättning att följande villkor uppfylles: - Om tåg-projektet inte genomförs återbetalas summan euro till kommunen. - Annonsplats tilldelas kommunen enligt överenskommelse mellan upplev Eckerö och kommunen. - Ansökan med kostnadskalkyl/budget inlämnas.

7 Då Upplev Eckerö är en förening önskar nämnden erhålla senaste års bokslut då det enligt kommunens policy är ett krav för att erhålla bidrag. - Efter slutförd säsong inlämnas slutredovisning till Närings- och kulturnämnden..

8 NKN 11 UTSMYCKNING AV RONDELL Per-Anders Fällman har inkommit med förslag om att rondellen i Storby borde utsmyckas med lokal konst. FÖRSLAG: Nämnden diskuterar ärendet. Nämnden ansåg att P-A Fällman förslag om att utsmycka rondellen kunde vara positivt för hela Eckerö. Nämnden beslöt att efterhöra med Ålands Landskapsregering, Trafikavdelning, om tillstånd för utsmyckning av rondellen och isåfall vilka krav de ställer på utsmyckningen och trafiksäkerheten. Vi skall också vidtala Eckerölinjen som skött om blommorna i rondellen om eventuellt samarbete om utsmyckningen. Nämnden anser också, vilket också framkommer i Fällmans förslag, att rondellen borde utsmyckas med någon skulptur eller symbol som är karakteristisk för hembygden. Skulpturen eller symbolen borde förslagsvis tillverkas i stålplåt som är ett billigt material och praktiskt taget underhållsfri. Nämnden beslöt att ta kontakt med etablerade konstnärer på Eckerö och be dem komma in med förslag till en symbol som är typisk för vår hembygd och som är förhållandevis billig och enkel att uppföra. Nämnden beslöt även att via Eckeröinfo inbegära förslag till utsmyckning av rondellen. NKN 4 FÖRSLAG. Nämnden fortsätter diskutera ärendet.

9 Nämnden beslöt att ordf. fick i uppdrag att efterhöra med Trafikavdelning om tillstånd och Eckerölinjen för ev. samarbete. Nämnden kommer att på nästa möte ånyo ta upp ärendet för vidare behandling. NKN 17 FÖRSLAG. Nämnden fortsätter behandla ärendet. Nämnden beslöt enhälligt bordlägga ärendet till hösten då det ånyo behandlas i samband med budgeten.

10 10 KOMMUNSTYRELSEN KS 97 ARBETSGRUPP FÖR ATT UTÖKA KOMMUNENS SYNLIGHET Kommunfullmäktige beslöt att kommunstyrelsen tillsätter en arbetsgrupp för att utöka kommunens synlighet. Arbetsgruppens uppgifter är att: - Kontrollera kommunens hemsida - Kontrollera kommunens infomaterial och marknadsföring - Undersöka kommunens möjligheter medverka i tillställningar, evenemang och olika representationsuppdrag - Diskutera med turistföretagare och andra företag för att klargöra marknadsföringsstrategier - Rapportera och avge förbättringsförslag till kommunstyrelsen senast inom augusti 2014 KD-FÖRSLAG Kommunstyrelsen tillsätter en arbetsgrupp. Ärendet behandlas på nytt efter sommarsemestrarna. Kommunstyrelsen påpekar att kommunens information och hemsidan bör uppdateras och kontrolleras även trots att arbetsgruppen inte ännu är tillsatt. KS KD-FÖRSLAG Kommunstyrelsen tillsätter en arbetsgrupp och besluter om tidtabell för arbetet. (sammankallare) Kommunstyrelsen beslöt att tillsätta följande personer till arbetsgruppen: Kjell FällmanRickard EklundMaria Sundholm-Mattsson Sanna Söderlund

11 11 KOMMUNSTYRELSEN Gruppen har rätt att inkalla övriga sakkunniga och att utse sekreterare. Arbetsgruppen bör avge rapport till kommunstyrelsen senast KS Arbetsgruppen anhåller om att dels få ändrade arbetsuppgifter, dels få ny samansättning och dels få förlängd tid för rapportering. KD-FÖRSLAG Kommunstyrelsens besluter att arbetsgruppen: - Får till uppdrag att kontrollera kommunens hemsida och rapportera och avge förbättringsförslag till kommunstyrelsen - Får förlängd tid för rapportering till den Medlemmar i arbetsgruppen är Kjell Fällman, Maria Sundholm- Mattsson och Sanna Söderlund (sammankallare) Kommunstyrelsen beslöt att arbetsgruppen får förlängd tid för rapportering till den KS Arbetsgruppen har avlagt slutrapport, se bilaga. Gruppen gav följande konkreta förbättringsförslag: En referensgrupp för arbetet med hemsidan grundas. Målet är att ett förslag på kommunens nya hemsida presenteras för kommunstyrelsen före sommaren. Gruppens medlemmar föreslås vara Kjell Fällman, Maria Sundholm-Mattsson och Sanna Söderlund. Gruppen håller kontakt huvudsakligen digitalt. Kommunen utger/medverkar i två publikationer: en enkel vikbar karta samt Upplev Eckerö. Nyårsmottagning hålls i Ekeborg och utvärderas efteråt

12 12 KOMMUNSTYRELSEN Invigningen av Skördefesten arrangeras i samarbete med Föreningen upplev Eckerö. Kommundirektören tar fram ett utkast till marknadsföringsstrategi i samverkan med kommunens näringsliv. Kommundirektören håller kontinuerlig kontakt med turistföretagare genom medverkan i Upplev Eckerö. Kommunen organiserar ett par återkommande tillfällen för företagarna som ger en möjlighet att diskutera angelägna frågor på kommunkansliet. Ett förslag är att man viger två eftermiddagar och två kvällar till detta. o Grupp 1 är turistföretagare, Kväll 1 och Eftermiddag 2 och o Grupp 2 är övriga (små)företagare, Kväll 2 och Eftermiddag 1. På detta sätt torde de flesta intresserade företagare ha en möjlighet att komma och diskutera sina hjärtefrågor. Kaffeservering. Gruppen rekommenderar att kommunen tar ett principbeslut att kommunen även kan informera om övriga tomter som är på salu i kommunen, förutsatt att försäljaren säljer mer än två tomter i samma område KD-FÖRSLAG: De förbättringsförslagen som arbetsgruppen föreslår omfattas av styrelsen, med förtydliganden att: Närings- och kulturnämnden beslutar för invigningen av skördefesten och kommunens deltagande i diverse publikationer. Närings- och kulturnämnden ges i ansvar att organisera företagartillfällena Utkast på marknadsföringsstrategi tas fram av kommundirektören i samarbete med kommunens näringsliv och politiker

13 13 KOMMUNSTYRELSEN Enligt förslag NKN 13. FÖRSLAG. Nämnden diskuterar hur vi går vidare med ärendet. Efter att ha läst igenom rapporten och tagit del av Kommunstyrelsens beslut konstaterade Näringsnämnden följande: Nämnden har och kommer att medverka till att två publikationer, en enkel vikbar karta och Upplev Eckerö utges. Att nämnden medverkat vid invigningen av Skördefesten. Nämnden har tidigare ordnat tillfällen för företagare som vill diskutera angelägna frågor. Tillfällena har varit väldigt lite besökta varför nämnden idag inte kommer att ordna flera. Nämnden anser att en nyårsmottagning bör ordnas av Kommunstyrelsen då det är ett tillfälle för både politiker, kommuninnevånare och företagare att träffas. I övrigt beslöt nämnden att bordlägga förbättringsförslagen och avvakta tills ny Närings- och Kulturnämnd blivit utsedd. NKN 6 FÖRSLAG. Nämnden fortsätter behandla ärendet. Nämnden beslöt enhälligt att anhålla om att Kommunstyrelsen ånyo utser en arbetsgrupp fört fortsatt arbete med att utöka kommunens synlighet.

14 14 KOMMUNSTYRELSEN KS 152 Tf. kommundirektörens förslag: Styrelsen diskuterar frågan. Styrelsen noterade att Närings- och kulturnämnden själv kan handha de uppgifter som beskrivs ovan. Nämnden kan också enligt Eckerö förvaltningsstadga 9:7 själv tillsätta en arbetsgrupp för särskilda och begränsade beredningsuppgifter eller utredningar NKN 18 FÖRSLAG. Näringsnämnden fortsätter behandlingen av ärendet. Nämnden beslöt att inte behandla ärendet utan ansåg det avslutat..

15 15 KOMMUNSTYRELSEN NKN 7. INFORMATIONSSKYLTAR Det finns tre stycken informationsskyltar utplacerade på Eckerö, en i Berghamn, en på informationsplatsen i Storby och en på Öra Vid kontroll av skyltarna har det visat sig att informationen på skyltarna är fel och borde rättas till. FÖRSLAG. Nämnden diskuterar hur vi går vidare med ärenden och hur vi på bästa sätt kan åtgärda skyltarna. Nämnden beslöt enhälligt att det behövs nya skyltar. Joel Widengren Andre Sjöström och Monica Fogelström fick i uppdrag att ta redigera information som framkommer på skyltarna. Även anhållan till Kommunstyrelsen om beviljande av medel för införskaffande av nya skyltar skall göras. Offert på nytryck av skyltarna skall införskaffas samt tillstånd av Lantmäteriverket om tillstånd att använda karta skall införskaffas. Nämnden anser att arbetet med skyltarna bör göras i skyndsam ordning. KS 151/ Arbetsgruppen tillsatt av Närings- och Kulturnämnden har utarbetat ett förslag på skyltutformning och vilken information som ska återges på skyltarna, se bilaga, som dock kan komma att justeras på smärre punkter. Offerter har tagits in av Cainby och Visibia. Båda erbjuder priset 395 euro exkl. moms/skylt. Tre skyltar ska beställas. Skylten mäter 2000x2000mm. Skyltarna är printade på 2 mm Alu-plåt.

16 16 KOMMUNSTYRELSEN Tf. kommundirektörens förslag: Styrelsen beslutar köpa in tre skyltar med den information som tagits fram av Närings- och kulturnämndens tillsatta arbetsgrupp, inom ramen för budgeterade medel. Med tanke på vikten av att skyltarna skyndsamt kommer på plats ges kommundirektören i uppgift att så snart som möjligt tillse att inköp och arrangerande av uppsättning m.m. sker. Styrelsen beslutade att följande ändringar bör införas: o Dricksvattensymbolen i Storby bör strykas. o En genomgång bör göras av var det finns hjärtstartare (lägga till t.ex. Solgårdens). o Ändring av benämningen sopstation/återvinning till återvinningscentral. o De lokala återvinningsstationerna märks ut på kartan. o Bränslestation i gästhamnen märks ut. o Kontroll bör göras om ev. vissa privata vägar bör återges (t.ex. till stugbyar). Därmed beslutade styrelsen att tre skyltar kan köpas in med den information som tagits fram av Närings- och kulturnämndens tillsatta arbetsgrupp, kompletterad med ovanstående information, inom ramen för budgeterade medel. Med tanke på vikten av att skyltarna skyndsamt kommer på plats gavs kommundirektören i uppgift att så snart som möjligt tillse att inköp och arrangerande av uppsättning m.m. sker. NKN 19 FÖRSLAG. Nämnden tar del av arbetsgruppens information om arbetet med informationsskyltarna.

17 17 KOMMUNSTYRELSEN Nämnden konstaterade att arbetsgruppen tillsammans med kommundirektören snabbt och effektivt och tagit fram material för nya skyltar. Det konstaterades också att informationstavlorna är beställda och kommer snarast att uppsättas av kommunens servicemän.

18 NKN 8 MARKNADSPLATSEN Nämnden beslöt att ånyo göra ett försök med att få någon villig person eller förening att åta sig arbetet med att ordna en marknad på marknadsplatsen i Storby. Annons skall insättas i nästa Eckerö-info NKN 20 FÖRSLAG. Efter tidpunkten för intresseanmälan om att driva marknadsplatsen gått ut och ingen visat intresse för marknaden bör nämnden ta beslut om hur vi går vidare Nämnden kostaterade att ingen visat intresse av att driva marknaden detta år. Det beslöt också att till kommande år efterhöra med Storby byalag om en eventuellt flytt av marknaden till Käringsund. Nämnden konstaterade att marknadsplatsen nu är på fel plats då bl.a parkeringsplatser saknas.

19 NKN 9 KULTURBIDRAG Beslöt att, såsom tidigare år, insätta annons i Eckerö-info om att ansökan om kulturbidrag från Närings-och Kulturnämnden skall vara nämnden tillhanda senast den 31 maj NKN 21 FÖRSLAG. Inkomna ansökningar presenteras på mötet. Nämnden kostaterade att det inkommit en ansökan om kulturbidrag, det är arbetsgruppen för Björnhuvud och Marby genom Eva Sundberg, som äskar om bidrag för att sammanställande och utgivning av en historik över byarna Marby och Björnhuvud. Nämnden beslöt enhälligt att bevilja begärt bidrag om euro. Nämnden emotser att några exemplar av boken doneras till Eckerö bibliotek. Monica Fogelström anmälde jäv vilket nämnden kostaterade att förelåg varför hon inte deltog i behandlingen av ärendet.

20 20 KOMMUNSTYRELSEN KS 138 SOPKORGAR Enligt kommunfullmäktiges beslut i 109/ om Budget 2016 och Ekonomiplan har kommunen sju sopkorgar utplacerade på allmän plats. Enligt bl.a. föreningen Upplev Eckerö r.f., som är en paraplyförening för många av Eckerös företag inriktade på tjänster och turism, är sophanteringen inte tillräcklig under framförallt turistsäsongen. Tf. kommundirektörens förslag: Styrelsen sänder ärendet till Närings- och kulturnämnden, att i brådskande ordning, i samråd med Byggnadstekniska nämnden, komma med ett förslag om frågan till styrelsen. Enligt förslag. NKN 22 FÖRSLAG Ordförande har fått i uppdrag av kommundirektören att efterhöra med Upplev Eckerö om mera information om ärendet då någon skrivelse i ärendet inte inkommit. Närings- och kulturnämnden kostaterade att frågan behandlats vid kommunstyrelsen tidigare möte och noterade att några nya papperskorgar kommer att uppsättas i samråd med kommunteknikern Dina Friberg.

21 21 23 NKN 23 MEDLESAVGIFT UPPLEV ECKERÖ Nämnden beslöt enhälligt att betala medlemsavgiften 100 euro till föreningen Upplev Eckerö

22 22 24 NKN 24 BROSCHYR UPPLEV ECKERÖ Nämnden beslöt enhälligt bidra med 927,30 euro till nytryck av ex Upplev Eckerö på engelska fastän ansökan inte inkommit till kommunen. Nämnden emotser ansökan i efterskott där kostnaderna för nytrycket framkommer. Nämnden kostaterade att för att erhålla stöd och bidrag bör ansökningarna i god inkomma till nämnden helst på hösten så det hinner med i budgeten.

23 23 25 NKN 25 ÖVRIGA ÄRENDEN. Nämnden blev informerad om att kommunteknikern blivit uppmanad att ombesörja att skyltarna med informationstext om midsommarstänger åtgärdas före midsommar.

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdestid Måndagen den 3 oktober 2016 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 35 Kallelse och beslutsförhet 2. 36 Val av protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN Sammanträdestid Måndagen den 11 juni 2018 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 47 Kallelse och beslutsförhet 2. 48 Val av protokolljusterare 3. 49 Godkännande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdestid Torsdagen den 8 mars 2018 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 01 Kallelse och beslutsförhet 2. 02 Val av protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:30 20:50 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 14 NKN 15 NKN 16 NKN 17 NKN 18 NKN 19 NKN 20 NKN 21 NKN

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18:00 20:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 1 Kallelse och beslutförhet NKN 2 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansli i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 65 Kallelse och beslutsförhet NKN 66 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDE N

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDE N NÄRINGS- OCH SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Onsdagen den 18 april 2012 kl 18.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Nn 1 Kallelse och beslutsförhet 2.

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Sammanträdesplats torsdagen den kl.18:30 Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 9 Kallelse och beslutsförhet NKN 10 Val av protokolljusterare, tid och

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 24 NKN 25 NKN 26 NKN 27 NKN 28 NKN 29 NKN 30 NKN 31 NKN 32

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- O CH KULTURNÄMNDE N

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- O CH KULTURNÄMNDE N SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Tisdagen den 22 maj 2012 kl 19.00 Sammanträdesplats Jakt och fiskemuseet, Käringsund F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Nn 10 Kallelse och beslutsförhet 2 Nn 11

Läs mer

nr Sammanträdesdatum Sammanträdestid Torsdagen den 27 februari 2014 kl 19.00 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

nr Sammanträdesdatum Sammanträdestid Torsdagen den 27 februari 2014 kl 19.00 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Torsdagen den 27 februari 2014 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Nn 01 Kallelse och beslutsförhet 2. Nn 02 Fastställelse av dagordning

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 45 NKN 46 NKN 47 NKN 48 NKN 49 NKN 50 NKN 51 NKN 52 Kallelse och beslutsförhet Val

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN NÄRINGSNÄMNDEN Sammanträdestid Måndagen den 12 december 2011 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Nn 83 Kallelse och beslutsförhet 2. Nn 84 Fastställande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 247 Kallelse och beslutförhet KS 248 Val av protokolljusterare, tid och

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN Sammanträdestid Tisdagen den 9 maj 2018 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 36 Kallelse och beslutsförhet 2. 37 Val av protokolljusterare 3. 38 Godkännande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN Sammanträdestid Tisdagen den 17 april 2018 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 20 Kallelse och beslutsförhet 2. 21 Val av protokolljusterare 3. 22

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby NKN 75 NKN 76 NKN 77 NKN 78 NKN 79 NKN 80 NKN 81 NKN 82 NKN 83 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1. Kommungården, sammanträdesrummet

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1. Kommungården, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1 Sammanträdestid Måndagen den 24 januari 2011 kl 19.00-21.00 Beslutande Föredragande Kommungården,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Torsdagen den 9 december 2010 kl 19.00 Sammanträdesplats Ecke rö skola F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kfn 52 Kallelse och beslutsförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den 21.01.2009 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. TN 1 Kallelse och beslutförhet. 2. TN 2 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Måndagen den 10 oktober 2011 kl 19.00 Sammanträdesplats Ecke rö skola F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kfn 28 Kallelse och beslutsförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 21.30 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A TN 78 Kallelse och beslutförhet TN 79 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BTN 27 BTN 28 BTN 29 BTN 30 Kallelse och beslutförhet Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN NÄRINGSNÄMNDEN Sammanträdestid Onsdagen den 27 april 2011 kl 19.00 Sammanträdesplats Komm ungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1 Nn 44 Kallelse och beslutförhet 2 Nn 45 Fastställande av

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 22.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 287 Kallelse och beslutförhet KS 288 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN TEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den 17.04.2013 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. TN 26 Kallelse och beslutförhet.

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 16:40 18.45 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 205 KS 206 KS 207 KS 208 KS 209 KS 210 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN BYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den 23 april 2013 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 45 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdestid Onsdagen den 9 februari 2011 Sammanträdesplats Komm ungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1 Nn 01 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 76 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 77 Val av protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den 6 september 2010 kl 19.00 Sammanträdesplats Eckerö skola F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kfn 29 Kallelse och beslutsförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 22.15 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BMN 108 Kallelse och beslutförhet BMN 109 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN TEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den 19.06.2013 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. TN 35 Kallelse och beslutförhet.

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunstyrelsen 13/2011 1 Sammanträdestid Tisdagen den 13.9.2011, kl.19.00-19.10 Sammanträdeslokal Brandstationen i Finby Närvarande Christer Mattsson, ordförande Ulla-Britt

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 20.15 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BMN 23 BMN 24 BMN 25 BMN 26 BMN 27 BMN 28 BMN 29 BMN 30 BMN

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 118 SN 119 SN 120 SN 121 SN 122 SN 123 SN 124 SN 125 SN 126 SN 127 SN 128

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN BYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Torsdagen den 30 oktober 2008 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby OBS dag. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 110 Kallelse och

Läs mer

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Tisdagen den 23 juli 2013 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 73 Kallelse och beslutförhet 2. BMN 74 Val av protokolljusterare

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 5 /2016 Sammanträdestid onsdag 6.7.2016 kl. 19.00-19.30 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Holmström Harry, ordförande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN NÄRINGSNÄMNDEN Sammanträdestid Onsdagen den 7 september 2011 kl 19.00 Sammanträdesplats Komm ungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1 Nn 63 Kallelse och beslutförhet 2 Nn 64 Fastställande

Läs mer

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f.

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f. Organ Datum 2/2019 Förbundsstyrelsen 16.01.2019 Sammanträdestid Tisdag 16.1.2019 kl. 15.30-15.42 Sammanträdesplats Omsorgskansliet, Besöksadress: Skarpansvägen 30 Beslutande ORDINARIE ERSÄTTARE x Öfverström,

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande Sammanträdesdatum Nr KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars 2015 2 1 Sammanträdestid Torsdag 26 mars 2015 kl. 19.00 19.20. Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö. Närvarande Stig Fellman, ordförande Katarina

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 66 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 67 Godkännande och komplettering

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 15.11.2010 8. Kommungården, sammanträdesrummet. - Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr.

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 15.11.2010 8. Kommungården, sammanträdesrummet. - Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr. FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 15.11.2010 Nr 8 Sammanträdestid Måndagen den 15 november 2010 kl 19.00-21.15 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen 15.8.2017 kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 189 KS 190 KS 191 KS 192 Kallelse och beslutförhet Godkännande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet SN 114 SN 115 SN 116 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Kallelse och beslutförhet Val av protokolljusterare,

Läs mer

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Tisdagen den 29.5.2012 kl 19.00 22.00 Sammanträdesplats Kommunkansli, Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kst 128 Kallelse och beslutförhet. 2. Kst 129 Val av protokolljusterare,

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN /09. von Knorringmuseet, Pålsböle. x Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr.

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN /09. von Knorringmuseet, Pålsböle. x Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr. FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 31.08.2009 5/09 Sammanträdestid Måndagen den 31 augusti 2009 kl 19.00-22.00 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 20.01.2014 1 Sammanträdestid Måndagen den 20 januari 2014 kl 18.30-19.30 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 44 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 45 Val av protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisda gen den kl. 19:00 21.00 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BMN 29 BMN 30 BMN 31 BMN 32 BMN 33 BMN 34 BMN 35 BMN 36 BMN

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS NÄMNDEN BYGGNADS NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Tisdagen den 04 december 2012 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 111 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 20:00-20.25 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 68 Kallelse och beslutförhet SN 69 Val av protokolljusterare, tid

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 7 /2015 Sammanträdestid: Onsdag 1.6.2016 kl. 19.00-20.30 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström Madelene,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen 1.11.2016 kl. 17:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 335 Kallelse och beslutförhet KS 336 Godkännande och komplettering

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TE KNIS KA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TE KNIS KA NÄMNDEN TE KNIS KA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Onsdagen den 25.01.2012 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. TN 1 Kallelse och beslutförhet.

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Tisdagen den 18 oktober 2011 kl 18.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Nn 74 Kallelse och beslutsförhet 2. Nn 75 Faställande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli SN 73 Kallelse och beslutförhet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 74 Val av protokolljusterare, tid och plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 26.9.2018 2/18 Tid: Onsdagen den 26 september 2018 kl. 9.30-11.00 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 110 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 111 Val av protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19:00 21.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby TN 49 Kallelse och beslutförhet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A TN 50 Val av protokolljusterare,

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Finströms bibliotek, Godby

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Finströms bibliotek, Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 19.02.2013 2 Sammanträdestid Tisdagen den 19 februari 2013 kl 18.30-19.45 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

Tid Fredag 24.10. 2008 kl.16.00 16.50 Plats Allaktivitetshuset Snäckan. *Christjan Brander, sekreterare

Tid Fredag 24.10. 2008 kl.16.00 16.50 Plats Allaktivitetshuset Snäckan. *Christjan Brander, sekreterare Mötesdag - kokouspäivä 24.10. Nr: 9/ sida: 1 Uppgifter om sammanträdet Tid Fredag 24.10. kl.16.00 16.50 Plats Allaktivitetshuset Snäckan Närvarande ledamöter (samt anteckning om vem som fungerade som ordförande)

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00-21:40 Sammanträdesplats Kommunkansli SN 99 SN 100 SN 101 SN 102 SN 103 SN 104 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Kallelse och beslutförhet Val

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 10.03.2015 02/15 Sammanträdestid Tisdagen den 10 mars 2015 kl 18.00 19.30. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Sammanträdesrummet, Kommungården

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 139 SN 140 SN 141 SN 142 SN 143 SN 144 SN 145 SN 146 SN 147 SN 148 SN 149

Läs mer

Geta kommun Biblioteks- och kulturnämnden

Geta kommun Biblioteks- och kulturnämnden Sammanträde 6/2008 Tid och plats: Måndagen den 24 november 2008 kl. 19.00 Geta skola, biblioteket Ärenden: 44 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 45 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE 46 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 130 SN 131 SN 132 SN 133 SN 134 SN 135 SN 136 SN 137 SN 138 SN 139 SN 140

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 5 januari 2015 kl. 19:00-20.40 Matsalen i Geta skola, Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande X Kjell Berndtsson, KST-viceordförande X Camilla

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 16.04.2013 4 Sammanträdestid Tisdagen den 16 april 2013 kl 18.30-20.00 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 1 Kallelse och beslutförhet SN 2 Val av protokolljusterare, tid och plats

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 16.02.11 2. Finströms bibliotek. - Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr.

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 16.02.11 2. Finströms bibliotek. - Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr. FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 16.02.11 2 Sammanträdestid Onsdagen den 16 februari 2011 kl 19.00-20.30 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 26.01.2015 1 Sammanträdestid Måndagen den 26 januari 2015 kl 18.30-20.45 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN BYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den 30 juni 2009 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 53 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson Nummer 1/2017 Sammanträdestid kl. 15.00 16.00 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR X Göran Stenros X Britt Pettersson X Viking Danielsson

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 24.10.2011 9/11 Sammanträdestid Måndagen den 24 oktober 2011 kl 18.00 19.00 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 22.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 150 KS 151 KS 152 KS 153 KS 154 KS 155 KS 156 KS 157 KS 158 KS

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 70 Kallelse och beslutförhet KS 71 Val av protokolljusterare, tid KS 72 Godkännande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 18.3.2016 1/16 Sammanträdestid Fredagen den 18 mars 2016 kl. 9.30 11.20 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande: Övriga

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 Sammanträdestid Tisdagen den 27.8.2019 kl. 19 2120 Sammanträdeslokal Tallgården Närvarande Petter Johansson, ordförande Ulla-Britt Dahl Erik Schütten

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Finströms bibliotek, Godby

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Finströms bibliotek, Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 14.04.2015 3 Sammanträdestid Tisdagen den 14 april 2015 kl 18.30-19.15 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 16.3.2018 1/18 Tid: Fredagen den 16 mars 2018 kl. 9.30-11.30 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid torsdagen kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KF 11 Kallelse och beslutförhet KF 12 Val av protokolljusterare, tid och plats

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SKOLNÄMNDEN 13.06.2011 5/11 Sammanträdestid Måndagen den 13 juni 2011 kl. 16.00-17.00 Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården X Danielsson Sven-Anders, ordf. X Gestberg

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BTN 148 BTN 149 BTN 150 BTN 151 BTN 152 BTN 153 BTN 154 BTN 155 BTN

Läs mer

Sammanträdesdatum SKOLNÄMNDEN /10. Kommungården, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum SKOLNÄMNDEN /10. Kommungården, sammanträdesrummet Sammanträdesdatum Nr SKOLNÄMNDEN 14.06.2010 6/10 Sammanträdestid Måndagen den 14 juni 2010 kl. 16.00-17.30 Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet X Danielsson Sven-Anders,

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2016:

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2016: BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2016: 49-55 1 Sammanträdestid: Tisdagen 8 November kl 18:30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet Beslutande: Ordinarie: Stefan Sundman, ordförande Berit Johansson, viceordf. Jens

Läs mer

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Tisda gen den 20.11.2012 kl 19.00 22.00 Sammanträdesplats Kommunkansli, Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kst 327 Kallelse och beslutförhet. 2. Kst 328 Val av protokolljusterare,

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 17.05.2018 Biblioteksnämnden 17.05.2018 - Sammanträdestid Onsdagen den 30 Maj kl. 18.30-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 26.3.2019 1/19 Tid: Tisdagen den 26 mars 2019 kl. 9.30 10.45 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torsdagen den , kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torsdagen den , kl LEMLANDS OCH LUMPARLANDS KOMMUNER Tekniska nämnden i Lemland och Lumparland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nummer 3/2014 Sammanträdestid Torsdagen den, kl. 18.00 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Kommungården

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN /11. Kommunkansliet, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN /11. Kommunkansliet, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNSTYRELSEN 19.10.2011 14/11 Sammanträdestid 19.10.2011 kl. 17.00 Beslutande Kommunkansliet, sammanträdesrummet x Höglund, Roger, ordförande x Lycke,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE Nr 14. Underskrift

ECKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE Nr 14. Underskrift Nr 14 -*Plats och tid Kommungården i Överby torsdagen den 27 november 2008 kl. 19.00-19.25 Föredragande Övriga närvarande Eriksson Marcus Fagerström Janne Hellström Henrietta Hilander John Häggblom Monica

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommungården i Överby BMN 98 BMN 99 BMN 100 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Kallelse och beslutförhet Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Sammanträdesplats torsdagen kl.18:30 Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KF 15 Kallelse och beslutförhet KF 16 Godkännande och komplettering av föredragningslistan

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid onsdagen kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KF 29 Kallelse och beslutförhet KF 30 Val av protokolljusterare, tid och plats

Läs mer

Sammanträdesdatum SKOLNÄMNDEN /11. Kommungården, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum SKOLNÄMNDEN /11. Kommungården, sammanträdesrummet Sammanträdesdatum Nr SKOLNÄMNDEN 16.02.2011 1/11 Sammanträdestid Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 16.00-17.15 Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet x Danielsson Sven-Anders,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdestid Onsdagen den 8 april 2009 kl Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdestid Onsdagen den 8 april 2009 kl Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 8.4.2009 2/09 Sammanträdestid Onsdagen den 8 april 2009 kl. 9.00 10.00 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: X Berit Johansson, ordf. Saltvik

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 13.9.2017 4 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 13.9.2017 kl 18:30 20.30 kommungården i Jomala

Läs mer

Torsdagen den 22 oktober 2015 kl Kommungården

Torsdagen den 22 oktober 2015 kl Kommungården HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 12 oktober 2015 Socialnämnden 12.10.2015 113-127 Sammanträdestid Sammanträdesplats Ärendets - nummer Torsdagen den 22 oktober 2015 kl. 19.00

Läs mer