ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN"

Transkript

1 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den 6 september 2010 kl Sammanträdesplats Eckerö skola F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kfn 29 Kallelse och beslutsförhet 2. Kfn 30 Val av protokolljusterare 3. Kfn 31 Godkännande av kallelseförfarande och komplettering av föredragningslistan 4. Kfn 32 Ekonomiuppföljning 5. Kfn 33 Inköp av bärbar data 6. Kfn 34 Anhållan om bidrag Torp Byalag 7. Kfn 35 Anhållan om bidrag Eckerö hembygdsförening 8. Kfn 36 Redogörelse från Brobyggarna 9. Kfn 37 Slutredovisning Rockoff bussen Kfn 38 Information från fritidsledaren 11. Kfn 39 Genomgång av budgetdirektiven 12. Kfn 40 Förhandlingsgrupp angående Eckerö Hallen Ab Eckerö den 30 augusti 2010 Emma Falander Enligt uppdrag. 1

2 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN Plats och tid Eckerö skola måndagen den 6 september 2010 kl Beslutande Närvarande Häggblom Monica, ordf. Janne Fagerström, viceordf från 32 Nordlund Mikael Linda Kortman Sundholm Maria Frånvarande Tage Mattsson Jonny Sirén Föredragande Fritidsledare Övriga närvarande Monica Häggblom Emma Falander Paragrafer Underskrifter Kfn Kultur- och fritidsnämndens ordförande Sekreterare Protokolljustering Ort och tid Monica Häggblom Emma Falander Onsdagen den kl i Eckerö Skola. Plats och tid Linda Kortman Maria Sundholm Kommunkansliet i Överby, onsdag den kl Intygar bestyrks Ort och tid Underskrift

3 2 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN KALLELSE OCH FÖRHET Kfn 29 Mötet konstaterades vara lagenligt sammankallat och beslutfört. VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE Kfn 30 Kultur och fritidsnämnden beslutade att utse Maria Sundholm och Linda Kortman till protokolljusterare. Protokolljusteringen äger rum onsdagen den 8 september 2010 kl i Eckerö Skola. GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN Kfn Förhandlingsgrupp angående Eckerö Hallen Ab.

4 3 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN EKONOMIUPPFÖLJNING Kfn 32 Kultur- och fritidsnämnden kommer att göra en uppföljning av årets budget. Uppdaterade resultatrapporter utdelas på mötet. FRITIDSLEDARENS FÖRSLAG Nämnden går igenom resultatrapporterna och noterar eventuella över- eller underskridningar i budgeten. Nämnden konstaterade att ungdoms- idrotts- och allmänna kulturverksamheten verkar gå inom budget. Fritidsnämndens verksamhet per har ett mindre överskott.

5 4 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN INKÖP AV BÄRBAR DATA Kfn 33 Skolan har i investeringsbudgeten för 2010 beviljats medel för inköp av nya datorer. Ordförande i kultur och fritidsnämnden har under sommaren gjort en tilläggsbeställning till skolans datainköp så att fritidsledaren erhåller en egen data. Ordförande har informerat kommundirektören om beställningen. För tillfället är leveransen hos dataansvariga inom södra Ålands högstadiedistrikt där nödvändiga programinstallationer görs. Leveransen kommer att ske under hösten. Ungefärlig kostnad redovisas på mötet. FRITIDSLEDARENS FÖRSLAG Nämnden ser över finansieringen, inköpet torde rymmas inom gällande budgetramar, samt att nämnden godkänner inköpet av bärbar data till fritidsledaren. Nämnden godkänner köpet av bärbar data samt att köpet finansieras av nämnden. Överföring av medels görs från kultur- och fritidsnämndens konto till skolans investeringskonto.

6 5 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN ANHÅLLAN OM BIDRAG TORP BYALAG Kfn 34 En skriftlig anhållan om bidrag från Torps byalag har inkommit till kommunkansliet. Byalaget ansöker om ett kulturbidrag om 152 euro som skall användas till anskaffning av avspärrningsband vid midsommarfirandet. FRITIDSLEDARENS FÖRSLAG Det har framkommit att Torp Byalag har ordnat avspärrningsband på annat sätt och därmed kan ärendet antecknas till kännedom. Janne Fagerström anmälde jäv och avlägsnade sig från rummet. Nämnden beslutade att ärendet antecknas till kännedom.

7 6 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN ANHÅLLAN OM BIDRAG ECKERÖ HEMBYGDSFÖRENING Kfn 35 En skriftlig anhållan från Eckerö hembygdsförening har inkommit till kommunkansliet. Hembygdsföreningen söker ett bidrag på 1000 för öppethållandet av postrotemuseet under året På grund av organisatoriska orsaker kunde inte museet påbörja öppethållandet i april/maj såsom tidigare år och öppnandet skedde först i början av juni. Enligt Eckerö hembygdförening så har detta resulterat i ett stort inkomstbortfall vilket i sin tur kommer att medföra att verksamheten inte kommer att bära sig ekonomiskt. Det önskade bidraget kommer att användas till att täcka en del av lönekostnaderna för öppethållandet. FRITIDSLEDARENS FÖRSLAG Fritids- och kulturnämnden diskuterar om finansiering är möjlig inom de befintliga budgetramar eller om ärendet bör hänföras vidare till kommunstyrelsen. Monica Häggblom anmälde jäv och avlägsnade sig från rummet. Nämnden beslutade att remittera ärendet vidare till kommunstyrelsen som får besluta om de själva åtar sig ärendet eller om en tilläggsbudget är möjlig. Nämnden anser att ärendet ligger i fritidsoch kulturnämndens intresse men att nämndens medel inte är tillräckliga för det ansökta bidraget. Paragrafen justerades omedelbart.

8 7 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN REDOGÖRELSE FRÅN BROBYGGARNA Kfn 17 En anhållan om bidrag för en konstutställning Brobyggarna på Eckerö Post & Tullhus har inkommit. Ansökan gäller ett belopp om 1.200,- och bifogas handlingar. Nämnden beviljar ett bidrag på 1000,- Nämnden utgår ifrån att finansiärerna framgår vid utställningen samt att det till nämnden redovisas antalet besökare, gärna i mån av möjlighet nationaliteten på besökarna efter säsongen. Bidraget beviljas förutsatt att utställningen genomförs. Kfn 36 En redogörelse från Brobyggarutställningen på Eckerö Post & Tullhus har kommit in. Tack vare bidraget bekostades öppethållningen under 9 dagar av totalt 60 dagar. Utställningen har besökts av totalt personer. Eckerö kommun fanns med som sponsor på affischen om utställningen. FRITIDSLEDARENS FÖRSLAG Redogörelsen från Brobyggarna antecknas till kännedom. Nämnden beslutade att anteckna redogörelsen från brobyggarna till kännedom.

9 8 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SLUTREDOVISNING ROCKOFF BUSSEN 2010 Kfn 18 Fjol årets rockoff buss finansierades som tidigare 50/50 av Eckerö och Hammarland. Totalt åkte 306 personer eller 34 passagerare per tur. Årets Rockoff Festival hålls på Torget från fredag 23.7 till och med lördag , programmen på scen avslutats kl alla kvällar. Kfn 23 Ordföranden tar in offert från Sundqvists buss och Williams buss. Nämnden vill som i fjol att bussen finansieras 50/50 av Eckerö och Hammarland, och att bussen skall avgå klockan Offerter har erhållits, de utdelas på mötet, likaså en översikt för Intäktsfinansieringen i relation till kostnaderna. Nämnden beslöt att fortsätta med bokningsbara platser. Williams buss har lämnat den förmånligaste offerten. Nämnden beslöt att Williams Buss kör årets Rockoff buss till Eckerö. Bussen avgår från Bussplan i Mariehamn alla kvällar kl från och med fredag kväll 23.7 till och med lördag kväll Priset per tur kommer att vara 4 euro och betalas på bussen. Hammarland deltar 50/50 i finansieringen.

10 9 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SLUTREDOVISNING ROCKOFF BUSSEN 2010 Kfn 37 Redovisning av Rockoff bussen sker under mötet, förutsatt att faktura och underlag erhållits från Williams Buss. Årets buss avgick från bussplan i Mariehamn kl alla kvällar under Rockoff. Finansieringen av Rockoff bussen görs gemensamt av Eckerö och Hammarland. FRITIDSLEDARENS FÖRSLAG Nämnden går igenom redovisningen av årets utfall för Rockoff bussen. Totalt åkte 183 personer med Rockoff bussen som avgick från bussplan i Mariehamn alla kvällar under Rockoff. I snitt åkte ungefär 20 passagerare per tur. Antalet personer som åkte bussen i år är 123 personer färre jämfört med ifjol 50 % av kostnaderna av Rockoff bussen faktureras till Hammarlands fritidsnämnd. Nämnden konstaterade att de medel som är budgeterat för Rockoff bussen inte är tillräckliga vilket innebär att budgeten kommer att överskridas med cirka 200. Nämnden beslutade att fundera vidare på nästa års Rockoff buss.

11 10 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN INFORMATION FRÅN FRITIDSLEDAREN Kfn 38 De första veckorna innan skolstarten närmade sig bestod mest i att bekanta sig med arbetsplatsen och kommunen. Det mesta av det material av tidigare fritidsledare, som hittats på skolan, har gåtts igenom och sorterats. Det material som har hittats har varit till god hjälp vid fundering och planering av höstens fritidsaktiviteter. Utskick till barnen och föräldrarna gällande vilka fritidsaktiviteter som gäller för hösten har utformats och delats ut. I det stora hela så liknar sig fritidsaktiviteterna från tidigare med pyssel och simning. Dock har öppet hus har helt valts bort då min uppfattning är att det har upplevts som stökigt och okontrollerat. Det som däremot är nytt är att idrottskolan är uppbyggt i så kallade block, dvs. att en idrott prövas på under ungefär en fyra veckors period. Barnen kan alltså välja att anmäla sig till ett eller flera idrottsblock under det kommande läsåret, där barn får under lekfulla former pröva på olika idrotter och se vad de är intresserade av. Förhoppningarna är att detta ska minska risken för att barn faller bort under höstens gång från aktiviteterna minskar i och med barnen nu har möjlighet att välja att testa på de idrotter de är nyfikna och är intresserade av. En annan nyhet är att på tisdagar med jämna mellan rum kommer det att ske olika workshops för varierande årsklasser. Detta innebär att det är olika engångstillfällen av olika aktiviteter (som man kanske behöver lite mer tid än bara 1 timme åt gången för att utföra) som prövas på till självkostnads pris. Dessa aktiviteter är inte färdigt planerade ännu men är under arbete. Den 10 september kommer fritidsledarna på Åland att ha möte för att bekanta sig med varandra (många nya fritidsledare nu till hösten) och diskutera möjliga samarbeten.

12 11 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN INFORMATION FRÅN FRITIDSLEDAREN Kfn 38 Har även sett att kvällsgympa för 5-6 åringar har funnits förut. Har hört runt lite på skolan och har förstått att detta har varit en populär aktivitet. Har funderingar på om en annan person skulle kunna komma in och dra sådana aktiviteter då tiden känns knapp. Detsamma gäller med ungdomskvällar samt kvällsaktiviteter för åk 4-6. Nämnden beslutade att fritidsledaren skall ordna fritidsaktiviteter kvällstid en gång i veckan. I första hand för årskurserna 4-9.

13 12 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN GENOMGÅNG AV BUDGETDIREKTIVEN Kfn 39 Kommunstyrelsen har fastställt gällande budgetdirektiv och tidsplan för budgetberedningen inför budgeten Utgångspunkten för nämndernas äskande är nollbudgetering. Budgeten för år 2011 uppgörs som en rambudget. Det innebär att nämnderna kan under året disponera sina medel mellan sina ansvarsområden och konton. Men med undantag för anslag där fullmäktige bestämmer annat. FRITIDSLEDARENS FÖRSLAG Nämnden har en första förberedande diskussion om budgeten för Nämnden beslutade att kommunstyrelsens budgetdirektiv skall skickas till ordföranden i EIF och EIK.

14 13 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN FÖRHANDLINGSGRUPP ANGÅENDE ECKERÖ HALLEN AB Kfn 40 Kommunstyrelsen har beslutat att tillsätta en förhandlingsgrupp på politisk nivå för att inleda diskussion om villkor, innehåll och praktisk verkställning av kommunens sponsor- och hyresavtal med Eckerö Hallen Ab. I förhandlingsgruppen skall en företrädare från kommunstyrelsen finnas samt en ledamot från kultur- och fritidsnämnden. Mikael Nordlund föreslås till representant för förhandlingsgruppen gällande Eckerö Hallen Ab. Ersättare för honom föreslås Monica Häggblom.

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Måndagen den 10 oktober 2011 kl 19.00 Sammanträdesplats Ecke rö skola F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kfn 28 Kallelse och beslutsförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Torsdagen den 9 december 2010 kl 19.00 Sammanträdesplats Ecke rö skola F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kfn 52 Kallelse och beslutsförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdestid Måndagen den 3 oktober 2016 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 35 Kallelse och beslutsförhet 2. 36 Val av protokolljusterare

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1. Kommungården, sammanträdesrummet

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1. Kommungården, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1 Sammanträdestid Måndagen den 24 januari 2011 kl 19.00-21.00 Beslutande Föredragande Kommungården,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Måndagen den 12 december 2011 kl 19.00 Sammanträdesplats Ecke rö skola F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kfn 40 Kallelse och beslutsförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansli i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 65 Kallelse och beslutsförhet NKN 66 Val av protokolljusterare,

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 26.01.2015 1 Sammanträdestid Måndagen den 26 januari 2015 kl 18.30-20.45 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:30 20:50 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 14 NKN 15 NKN 16 NKN 17 NKN 18 NKN 19 NKN 20 NKN 21 NKN

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN BYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den 23 april 2013 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 45 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN Sammanträdestid Måndagen den 11 juni 2018 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 47 Kallelse och beslutsförhet 2. 48 Val av protokolljusterare 3. 49 Godkännande

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 20.01.2014 1 Sammanträdestid Måndagen den 20 januari 2014 kl 18.30-19.30 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

nr Sammanträdesdatum Sammanträdestid Torsdagen den 27 februari 2014 kl 19.00 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

nr Sammanträdesdatum Sammanträdestid Torsdagen den 27 februari 2014 kl 19.00 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Torsdagen den 27 februari 2014 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Nn 01 Kallelse och beslutsförhet 2. Nn 02 Fastställelse av dagordning

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Sammanträdesplats torsdagen den kl.18:30 Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 9 Kallelse och beslutsförhet NKN 10 Val av protokolljusterare, tid och

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BTN 27 BTN 28 BTN 29 BTN 30 Kallelse och beslutförhet Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18:00 20:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 1 Kallelse och beslutförhet NKN 2 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDE N

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDE N NÄRINGS- OCH SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Onsdagen den 18 april 2012 kl 18.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Nn 1 Kallelse och beslutsförhet 2.

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Finströms bibliotek, Godby

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Finströms bibliotek, Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 19.02.2013 2 Sammanträdestid Tisdagen den 19 februari 2013 kl 18.30-19.45 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 20.15 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BMN 23 BMN 24 BMN 25 BMN 26 BMN 27 BMN 28 BMN 29 BMN 30 BMN

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Finströms bibliotek, Godby

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Finströms bibliotek, Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 14.04.2015 3 Sammanträdestid Tisdagen den 14 april 2015 kl 18.30-19.15 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 15.11.2010 8. Kommungården, sammanträdesrummet. - Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr.

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 15.11.2010 8. Kommungården, sammanträdesrummet. - Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr. FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 15.11.2010 Nr 8 Sammanträdestid Måndagen den 15 november 2010 kl 19.00-21.15 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN /09. von Knorringmuseet, Pålsböle. x Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr.

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN /09. von Knorringmuseet, Pålsböle. x Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr. FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 31.08.2009 5/09 Sammanträdestid Måndagen den 31 augusti 2009 kl 19.00-22.00 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen 15.8.2017 kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 189 KS 190 KS 191 KS 192 Kallelse och beslutförhet Godkännande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den 21.01.2009 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. TN 1 Kallelse och beslutförhet. 2. TN 2 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 21.30 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A TN 78 Kallelse och beslutförhet TN 79 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN BYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Torsdagen den 30 oktober 2008 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby OBS dag. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 110 Kallelse och

Läs mer

Geta kommun Biblioteks- och kulturnämnden

Geta kommun Biblioteks- och kulturnämnden Sammanträde 6/2008 Tid och plats: Måndagen den 24 november 2008 kl. 19.00 Geta skola, biblioteket Ärenden: 44 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 45 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE 46 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN TEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den 17.04.2013 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. TN 26 Kallelse och beslutförhet.

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 22.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 287 Kallelse och beslutförhet KS 288 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN TEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den 19.06.2013 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. TN 35 Kallelse och beslutförhet.

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN BYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den 30 juni 2009 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 53 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS NÄMNDEN BYGGNADS NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Tisdagen den 04 december 2012 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 111 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet SN 114 SN 115 SN 116 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Kallelse och beslutförhet Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN BYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den 27 oktober 2009 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 89 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 16.04.2013 4 Sammanträdestid Tisdagen den 16 april 2013 kl 18.30-20.00 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Tisdagen den 23 juli 2013 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 73 Kallelse och beslutförhet 2. BMN 74 Val av protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 24 NKN 25 NKN 26 NKN 27 NKN 28 NKN 29 NKN 30 NKN 31 NKN 32

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 118 SN 119 SN 120 SN 121 SN 122 SN 123 SN 124 SN 125 SN 126 SN 127 SN 128

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 76 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 77 Val av protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 22.15 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BMN 108 Kallelse och beslutförhet BMN 109 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby NKN 75 NKN 76 NKN 77 NKN 78 NKN 79 NKN 80 NKN 81 NKN 82 NKN 83 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN NÄRINGSNÄMNDEN Sammanträdestid Måndagen den 12 december 2011 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Nn 83 Kallelse och beslutsförhet 2. Nn 84 Fastställande

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 5 /2016 Sammanträdestid onsdag 6.7.2016 kl. 19.00-19.30 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Holmström Harry, ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum RÅDET FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTT- NING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2018 3/19 Sammanträdestid Onsdagen den 12 december 2018, kl. 17:34-17:55 Sammanträdesplats Herberts Hus Beslutande: Ersättare: Sandbacka,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 45 NKN 46 NKN 47 NKN 48 NKN 49 NKN 50 NKN 51 NKN 52 Kallelse och beslutsförhet Val

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdestid Torsdagen den 8 mars 2018 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 01 Kallelse och beslutsförhet 2. 02 Val av protokolljusterare

Läs mer

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f.

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f. Organ Datum 2/2019 Förbundsstyrelsen 16.01.2019 Sammanträdestid Tisdag 16.1.2019 kl. 15.30-15.42 Sammanträdesplats Omsorgskansliet, Besöksadress: Skarpansvägen 30 Beslutande ORDINARIE ERSÄTTARE x Öfverström,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- O CH KULTURNÄMNDE N

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- O CH KULTURNÄMNDE N SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Tisdagen den 22 maj 2012 kl 19.00 Sammanträdesplats Jakt och fiskemuseet, Käringsund F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Nn 10 Kallelse och beslutsförhet 2 Nn 11

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 Sammanträdestid Tisdagen den 27.8.2019 kl. 19 2120 Sammanträdeslokal Tallgården Närvarande Petter Johansson, ordförande Ulla-Britt Dahl Erik Schütten

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 16:40 18.45 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 205 KS 206 KS 207 KS 208 KS 209 KS 210 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Tisda gen den 20.11.2012 kl 19.00 22.00 Sammanträdesplats Kommunkansli, Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kst 327 Kallelse och beslutförhet. 2. Kst 328 Val av protokolljusterare,

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid Torsdagen den 2 juli 2015 kl. 19.00 Kommungården Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande Sammanträdesdatum Nr KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars 2015 2 1 Sammanträdestid Torsdag 26 mars 2015 kl. 19.00 19.20. Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö. Närvarande Stig Fellman, ordförande Katarina

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 10.09 2014 Biblioteksnämnden 10.09.2014. - Sammanträdestid Torsdagen den 18 September kl. 18.00-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunstyrelsen 13/2011 1 Sammanträdestid Tisdagen den 13.9.2011, kl.19.00-19.10 Sammanträdeslokal Brandstationen i Finby Närvarande Christer Mattsson, ordförande Ulla-Britt

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 10.03.2015 02/15 Sammanträdestid Tisdagen den 10 mars 2015 kl 18.00 19.30. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Sammanträdesrummet, Kommungården

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisda gen den kl. 19:00 21.00 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BMN 29 BMN 30 BMN 31 BMN 32 BMN 33 BMN 34 BMN 35 BMN 36 BMN

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 66 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 67 Godkännande och komplettering

Läs mer

Sammanträdesdatum SKOLNÄMNDEN /10. Kommungården, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum SKOLNÄMNDEN /10. Kommungården, sammanträdesrummet Sammanträdesdatum Nr SKOLNÄMNDEN 25.10.2010 9/10 Sammanträdestid Måndagen den 25 oktober 2010 kl. 16.00-16.55 Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet X Danielsson Sven-Anders,

Läs mer

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Tisdagen den 29.5.2012 kl 19.00 22.00 Sammanträdesplats Kommunkansli, Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kst 128 Kallelse och beslutförhet. 2. Kst 129 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 70 Kallelse och beslutförhet KS 71 Val av protokolljusterare, tid KS 72 Godkännande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 26.9.2018 2/18 Tid: Onsdagen den 26 september 2018 kl. 9.30-11.00 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 2.9.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 26 augusti 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 2 september 2013 kl.18.30 Kommunkansliet i Åva 62 Laglighet och beslutförhet 63 Protokolljusterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 15.2.2013 1/13 Sammanträdestid Fredagen den 15 februari 2013 kl. 9.30 10.40 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande:

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 21.12.2009 15/09 Sammanträdestid Måndagen den 21 december 2009 kl 16.15 16.45 OBS! TID OCH PLATS! Beslutande Föredragande Socialkansliet x Torbjörn Björkman, ordförande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 130 SN 131 SN 132 SN 133 SN 134 SN 135 SN 136 SN 137 SN 138 SN 139 SN 140

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SKOLNÄMNDEN 13.06.2011 5/11 Sammanträdestid Måndagen den 13 juni 2011 kl. 16.00-17.00 Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården X Danielsson Sven-Anders, ordf. X Gestberg

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN 1 KALLELSESIDA utfärdad den 22.2.2019 Sammanträdestid: Torsdag 28.2.2019 kl. 15:00 Sammanträdesplats: Huvudbiblioteket 1 LAGLIGHET OCH FÖRDHET 2 PROTOKOLLJUSTERARE 3 GODKÄNNANDE, ÄNDRING OCH KOMPLETTERING

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19.04 2011

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19.04 2011 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 83 Sammankallande och beslutförhet 84 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 85 Tjänstemannabeslut 86 Rättelseyrkande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 17.2.2014 1/14 Sammanträdestid Måndagen den 17 februari 2014 kl. 9.30 11.00 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande:

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE Nr 13. Underskrift

ECKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE Nr 13. Underskrift Nr 13 -*Plats och tid Kommungården i Överby onsdagen 12 november 2008 kl. 19.00-20.35 Föredragande Övriga närvarande Eriksson Marcus Fagerström Janne Hellström Henrietta Hilander John Häggblom Monica Löfström

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Tisdagen den 18 oktober 2011 kl 18.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Nn 74 Kallelse och beslutsförhet 2. Nn 75 Faställande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen 1.11.2016 kl. 17:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 335 Kallelse och beslutförhet KS 336 Godkännande och komplettering

Läs mer

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Tisdagen den 27 augusti 2013 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 82 Kallelse och beslutförhet 2. BMN 83 Val av protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 110 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 111 Val av protokolljusterare

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 5 januari 2015 kl. 19:00-20.40 Matsalen i Geta skola, Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande X Kjell Berndtsson, KST-viceordförande X Camilla

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 16.02.11 2. Finströms bibliotek. - Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr.

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 16.02.11 2. Finströms bibliotek. - Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr. FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 16.02.11 2 Sammanträdestid Onsdagen den 16 februari 2011 kl 19.00-20.30 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 44 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 45 Val av protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen kl. 18:00 21:45 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 106 Kallelse och beslutförhet KS 107 Godkännande och komplettering av

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nummer

Organ Sammanträdesdatum Nummer HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nummer Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Den gemensamma lantbruksnämnden 2/2018 Onsdagen den 03.10.2018 kl 14.30-15.00 Kommunkansliet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 139 SN 140 SN 141 SN 142 SN 143 SN 144 SN 145 SN 146 SN 147 SN 148 SN 149

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 7 /2015 Sammanträdestid: Onsdag 1.6.2016 kl. 19.00-20.30 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström Madelene,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS NÄMNDEN BYGGNADS NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Tisdagen den 22 maj 2012 kl 18.30. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby OBS, tid och plats. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 35 Kallelse

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN Sammanträdestid Onsdagen den 8 juni 2016 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 13 Kallelse och beslutsförhet 14 Val av protokolljusterare tid och plats

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 14.02.2019 Biblioteksnämnden 14.02.2019 - Sammanträdestid Måndagen den 25 Februari kl. 18.00-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

Sammanträdesdatum SKOLNÄMNDEN /10. Kommungården, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum SKOLNÄMNDEN /10. Kommungården, sammanträdesrummet Sammanträdesdatum Nr SKOLNÄMNDEN 14.06.2010 6/10 Sammanträdestid Måndagen den 14 juni 2010 kl. 16.00-17.30 Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet X Danielsson Sven-Anders,

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 13.1 2011. Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande. genom. Kerstin Wikgren Vårdchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 13.1 2011. Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande. genom. Kerstin Wikgren Vårdchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 12 Sammankallelse och beslutförhet 13 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 14 Konfidentiellt ärende 15 Demensavdelningens

Läs mer

Tid Fredag 24.10. 2008 kl.16.00 16.50 Plats Allaktivitetshuset Snäckan. *Christjan Brander, sekreterare

Tid Fredag 24.10. 2008 kl.16.00 16.50 Plats Allaktivitetshuset Snäckan. *Christjan Brander, sekreterare Mötesdag - kokouspäivä 24.10. Nr: 9/ sida: 1 Uppgifter om sammanträdet Tid Fredag 24.10. kl.16.00 16.50 Plats Allaktivitetshuset Snäckan Närvarande ledamöter (samt anteckning om vem som fungerade som ordförande)

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TE KNIS KA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TE KNIS KA NÄMNDEN TE KNIS KA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Onsdagen den 25.01.2012 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. TN 1 Kallelse och beslutförhet.

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 24.10.2011 9/11 Sammanträdestid Måndagen den 24 oktober 2011 kl 18.00 19.00 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 20:00-20.25 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 68 Kallelse och beslutförhet SN 69 Val av protokolljusterare, tid

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 26.09.2018 Socialnämnden 04.10.2018 91-97 Sammanträdestid Torsdagen den 4 oktober 2018 kl. 18.00 19.00 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets - nummer Ärende

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 17.09.2018 Biblioteksnämnden 17.09.2018 - Sammanträdestid Måndagen den 24 September kl. 18.30-20.00 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN BYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den 4 december 2013 kl 19.00. OBSERVERA MÖTESDAG Plats och tid Kommungården i Överby onsdagen den 4 december 2013 kl 19.00 21.00 Sammanträdesplats

Läs mer

till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 16:15 måndagen 27 maj 2013, Norragatan 17, Mariehamn.

till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 16:15 måndagen 27 maj 2013, Norragatan 17, Mariehamn. AGENDA till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 16:15 måndagen 27 maj 2013, Norragatan 17, Mariehamn. Paragraf Ärende 27 Sammankallande och beslutförhet 28 Justering av protokoll

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 9/2009

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 9/2009 Styrelsen nr 9/2009 Kallelse till sammanträde 11 augusti 2009 kl. 09.00. Paragraf Ärende 95 Sammankallande och beslutförhet. 96 Justering av protokoll. 97 Fastställande av föredragningslistan. 98 Utvärdering

Läs mer

KALLELSE Måndagen den kl.16.15

KALLELSE Måndagen den kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 31.8.2015 Nr 4 Tid Måndagen den 31.8.2015 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 31 Mötets laglighet och beslutförhet 3 32 Val av två protokolljusterare

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 23.03.2011 3/11 Sammanträdestid Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 19.00. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson Nummer 1/2017 Sammanträdestid kl. 15.00 16.00 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR X Göran Stenros X Britt Pettersson X Viking Danielsson

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 04.10.2012 7/12 Sammanträdestid OBS! Torsdagen den 4 oktober 2012 kl 18.00 20.10. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Kommunkansliet x Karlsson Rolf, ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 15.2.2017 1/17 Tid: Onsdagen den 15 februari 2017 kl. 9.30 11.20 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer