ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 24 NKN 25 NKN 26 NKN 27 NKN 28 NKN 29 NKN 30 NKN 31 NKN 32 NKN 33 Kallelse och beslutsförhet Val av protokolljusterare, tid och plats Godkännande och komplettering av föredragningslistan Marknads platsen uppföljning Marknadsföring av kommunens tomter Verksamhetsberättelse Marknadsföring reklam Närings- och kulturnämndens instruktion Till Kännedom: Skylt över landskapet Åland Extra ärende: Marknadsföring Johanna Johns Föredragande

2 Nr. 3 Plats och tid Kommunkansliet i Överby Måndagen den kl. 18:30-20:30 Beslutande Johan Hellström André Sjöström Monika Fogelström Johan Hilander Åsa Häggblom Ordförande viceordförande Frånvarande ledamot ledamot Föredragande Johanna Johns Sekreterare Övriga närvarande Susann Fagerström Kommunstyrelsens representant, frånvarande. Paragrafer Underskrifter Ordförande Sekreterare Johan Hellström Johanna Johns Protokolljustering Ort och tid Eckerö onsdagen den , kl Plats och tid Kommunkansliet i Överby den kl Intygar bestyrks Ort och tid Underskrift

3 2 NKN 24 KALLELSE OCH SFÖRHET Närings- och kulturnämnden 24 NKN 24 Mötet konstateras lagenligt sammankallat och beslutfört. Enligt beslut.

4 3 NKN 25 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE, TID OCH PLATS Närings- och kulturnämnden 25 NKN 25 Två protokolljusterare utses, Johan Hilander samt Åsa Häggblom utses till protokollsjusterare tillsammans med Johan Hellström ordförande och Johanna Johns sekreteraren undertecknar protokollet från mötet. Protokolljustering sker onsdag den kl 20:00 Enligt beslut.

5 4 NKN 26 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN Närings- och kulturnämnden 26 NKN 26 Föredragningslistan godkänns med följande tilläggspunkter: 33 Extra ärende: Marknadsföring Enligt förslag.

6 5 NKN 27 MARKNADS PLATSEN UPPFÖLJNING Närings- och kulturnämnden 27 NKN 33/ NKN 39/ NKN 48/ NKN 5/ NKN 17/ NKN 33 MARKNADSPLATSEN Upptogs som extra ärende marknadsplatsen skötsel, eventuellt flytt eller om några andra aktiviteter hållas på platsen. Efter en livlig diskussion där det bl.a framkom förslag om att flytta marknaden ner till Käringsund och använda nuvarande marknadsplats till lekpark och ute gym enades nämnden om följande: -efterhöra med Kommunstyrelsen om möjlighet till ändring av användningssyfte av marknadstomten till lekpark/ute gym -diskutera med Folkhälsan på Eckerö om samarbete med lekpark/ute gym -diskutera med Storby byalag om flytt av marknadsplatsen till Käringsunds område. -kontrollera skicket av bodarna på marknadsplatsen för att se om det går att återanvända eller om de måste rivas. NKN 39 FÖRSLAG Nämnden avvaktar kommunstyrelsen beslut om tillstånd att få använda området till lekplats/ute gym förrän vi går vidare i beslutsprocessen. Efter att ha tagit del av Ksty representant Susann Fagerström redogörelse över Kommunstyrelsen inställning till marknad och dess placering beslöt nämnden att tillsätta en kommitté bestående av

7 6 Johan Hellström, Monica Fogelström och Johan Hilander som får till uppdrag att komma med förslag på hur vi går vidare med marknaden. Kommittén får till uppdrag att utreda olika alternativa marknadsplatser (ex. Käringsund, Post och Tullhuset) samt om samverkan för att ordna marknaden kan göras med bl.a Eckerölinjen, Upplev Eckerö, företagare och föreningar på Eckerö. Kommittén bör inkomma med sitt förslag inom detta år. KS 284/ NKN 48/ Styrelsen ser positivt på att initiativ tas rörande aktiviteter på området, främst i form av en marknadsplats, och beslutade återremittera ärende. Kontakter bör tas med förenings- och näringslivet samt privata aktörer. Efter att ha erhållit Storby byalags negativa beslut om att få använda Käringsund till marknadsplats beslöt nämnden enhälligt efterhöra med Post- och Tullhuset om att få arrangera marknaden på deras innergården. Nämnden ansåg att det gamla marknadsplatsen i Storby centrum inte är lämplig då bl.a parkering saknas. Johan Hellström och Andre Sjöström tar kontakt med företrädarna för Post- och Tullhuset NKN 5/ FÖRSLAG Marknadsplats på Post- och Tullhusets innergård under sommarens säsong. Har de tänkts ordna någon större marknad bör detta komma igång och att det finns ett bokat datum för marknadseventet, skall det ordnas i privat regi eller skall nämnden vara eventansvarig, diskussion av Johanna Johns.

8 7 Ett möte är bokat med Mervi Appel den för genomgång av planering för markanden på Eckerö Post och Tullhus, Johanna Johns kommer att närvara under mötet. NKN 17/ FÖRSLAG Genomgång gällande mötet med Mervi Appel. André Sjöström inlämnar en skrivelse till Ålands Landskapregerings verksamhetsledare Mervi Appel, i den fram kommer förslag på hur marknadsplatsen skall se ut samt hur marknaden arrangeras och dess målsättning. En arbets grupp tillsätts för projektet, bodarna ses över och vad som bör åtgärdas. NKN 27 Hörande av arbetsgruppen, vad som skall och behöver åtgärdas. Arbetsgruppen var den kl: 15:00 på möte vid Eckerö Post och Tullhus, där diskuterades placeringen av bodar och dess exponerings plats, kallade till mötet var även och synade marknadsbodarna upp till Storby marknadsplats. Johan Hellström inväntar svar från Mervi Appel innan vi söker ansvarig marknadsplats arrangör.

9 8 NKN 28 MARKNADSFÖRING AV KOMMUNENS TOMTER Närings- och kulturnämnden 28 NKN 41/ NKN 50/ KS 18/ NKN 6/ NKN 18/ NKN 41 MARKNADSFÖRING AV KOMMUNES TOMTER Upptas till diskussion hur vi skall marknadsföra kommuns bostads- och industritomter. Kontakter har redan tagits med mäklare på svenska sidan och nämnden får information om detta. Nämnden beslöt enhälligt att prioritera arbetet med marknadsföring av kommunens bostads- och industritomter både här på Åland, i Sverige och i Finland. Nämnden beslöt även att föreslå för Kommunstyrelsen att byta mäklare för försäljning av tomter och att avtalet med Fastighetskonsult sägs upp. Närings- och kulturnämnden vill också att det tas fram underlag till marknadsföringen, kartor, fotografier m.m. så att det på enkelt och överskådligt sätt kan visas för eventuella köpare och mäklare. Efter materialet har tagits fram tas ånyo kontakt med Benny Forsius på Mäklarringen i Norrtälje för marknadsföring i Sverige. NKN 50 Eftersom det framkommit att även Kommunstyrelsen har diskuterat marknadsföringen av kommunens bostads- och industritomter beslöt nämnden enhälligt efterhöra med Kommunstyrelsen om vem det är som skall marknadsföra bostads- och industritomter på Eckerö.

10 9 Om marknadsföringen skall handhas av Närings- och Kulturnämnden Önskas mera grundmaterial som bl.a. situationsplaner och kartor. KS 18/ Ordförandes förslag: Styrelsen diskuterar ärendet. Styrelsen ger i uppdrag åt Närings- och Kultur Nämnden att inleda marknadsföring av kommunens tomter, samt att arbeta vidare med upphandling av mäklare. NKN 6/ FÖRSLAG Nämnden skall nu marknadsföra kommunala tomter och industritomter. Marknadsföring kommer nu att göras via hemsidan, samt att vi bör se över marknadsförings program via Sverige samt Finland, olika mäklaralternativ i de närmaste distrikt områden. Kontrakt har slutits med Fastighets Konsult men vi kan även se över andra mäklarföretag på Åland för att jämföra avtal och prisklasser. Diskussion om vem som vill handha vilka områden för att fördela uppgifterna. Närings- och Kulturnämndens medlemmar (Johan Hellström, Johan Hilander, André Sjöström) påbörjar en undersökning av priser samt avtal av olika mäklarföretag på Åland för att kunna sammanställa och jämföra utbudet. Närings- och Kulturnämnden begär in en komplett lista från Byggnadstekniska kontoret om aktuella tomt- och industritomter. NKN 18/ FÖRSLAG

11 10 Genomgång av de olika mäklarföretagens offerter och försäljningsförslag gällande kommunens tomter Lista över de tomter som i dagsläget är till försäljning. Att låta nuvarande kontrakt med mäklare avslutas efter avtalad tid. Uppta offert från andra mäklar företag på Åland. Johanna Johns tar ut en aktuell lista på de aktuella försäljnings objekt. NKN 29 Genomgång av de olika mäklarföretag nämndemännen har varit i kontakt med. Närings- och kulturnämnden har tagit del av mäklarofferterna och förordar inför kommunstyrelsen att Din Fastighet antas. En komplett kalkyl för kostnad att frigöra ett av försäljnings objektet Stenbacka från Kommun kansliets byggnad bör inkomma för att fastställa lönsamhet i försäljning av Stenbacka.

12 11 NKN 29 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Närings- och kulturnämnden 29 NKN 29 Föredragande Johanna Johns, har skrivit verksamhetsberättelsen för 2016, se bilaga. Verksamhetsberättelsen godkänns och överförs till KST. Enligt beslut.

13 12 NKN 30 MARKNADSFÖRING REKLAM Närings- och kulturnämnden 30 NKN 11/ NKN 11/ Ta fram utkast för marknadsföring till Eckerö Linjens marknadsföringsavdelning för att få ha marknadsförings i avgång-/ankomstterminal. Monica Fogelström påbörjar arbetet med material till Eckerö Linjens marknadsförings avdelning. Finns krav att vi håller Eckerö kommuns hemsida uppdaterad gällande turistinformationen. NKN 30 Marknadsföringsmaterial som inlämnats, genomgång av material och annons-/reklamplanering. Se över aktuell inkommen annons-/reklam avtal. André Sjöström kontaktar Jonas Wilén för vidare konsultation. Riktlinjer har givits över hur annonsreklamen skall vara utformad samt text. Önskvärt var även att QR kod kan finnas där det är länkat till Turist information.

14 13 NKN 31 S INSTRUKTION Närings- och kulturnämnden 31 NKN 40/ NKN 49/ NKN 4/ NKN 40 INSTRUKTION FÖR NÄRINGS-O CH Närings- och Kulturnämnden saknar en instruktion som är uppdaterad efter senaste omändring av kommunala nämnder. Nämnden bör tillsätta en arbetsgrupp för att ta fram nytt förslag till instruktion. Bifogar nu gällande instruktion (fastställd ) samt tidigare instruktion för Kultur- och Fritidsnämnden i Eckerö. Nämnden beslöt enhälligt begära in mera underlag för att kunna komma med förslag till ny instruktion. NKN 49 FÖRSLAG Förslagsvis tillsätts 2-3 personer för att ta fram förslag till en ny instruktion för Närings- och kulturnämnden NKN 4/ Nämnden beslöt att införskaffa andra kommuners instruktioner för att sedan tillsammans komma med ett förslag till ny instruktion för nämnden. Närings- och kulturnämnden saknar en instruktion som är uppdaterad efter senaste omändring av kommunala nämnder. Nämnden bör tillsätta en arbetsgrupp för att ta fram nytt förslag till instruktion. Bifogar nu gällande instruktion (fastställd ) samt tidigare instruktion för Kultur- och Fritidsnämnden i Eckerö. FÖRSLAG

15 14 Genomgång av underlag som införskaffas för beredning av instruktionen. Fastställande av tid för utkast till instruktion. Instruktionen har en deadline inom mars månad, Monica Fogelström och André Sjöström inkommer med ett utkast klart till Närings- och Kulturnämndens instruktion. NKN 31 Remiteras till föredragande för sammanställning och renskrivning, återupptas till nästa Närigs- och Kulturnämndsmöte Enligt beslut.

16 15 NKN 32 TILL KÄNNEDOM: SKYLT ÖVER LANDSKAPET ÅLAND Närings- och kulturnämnden 32 NKN 12/ NKN 20/ NKN 12/ EXTRA ÄRENDE: SKYLT ÖVER LANDSKAPET ÅLAND Skylten vid landskapsväg 1 nere vid turistinformationen i Berghamn är i behov av restaurering. Johanna Johns kontaktar Landskapet och ber dem se över skylten. NKN 20/ FÖRSLAG Enligt Landskapet är denna skylt inte deras. Finns tillstånd att ha skylt på den platsen. Önskar vi ny skylt bör vi kontakta Turistinfo, skylten är uppförd under 1990 talet, fanns ej mer information hos Landskapet. Föredragande kontaktar Visit Åland för information gällande den aktuella cykelvägs skylten. NKN 32 Information om gällande skylten och dess syfte. Att närings- och Kulturnämnden skulle stå för en ny skylt eller kunna använda den i eget syfte gällande Kultur information om Eckerö Kommun. Vid godkännande från Lanskapsregeringen väljer vi att behålla skylten och dess placering i eget syfte för marknadsföring eller kommun information.

17 16 NKN 33 EXTRA ÄRENDE: MARKNADSFÖRING NKN 33 Marknadsförings förslag i EXPO tidningen i Sverige som utges i hela Sverige, kan innehålla ex. försäljningsobjekt. Invänta mer information från annonsförsäljare.

18 17 ANVISNING FÖR RÄTTELSEYRKANDE Myndighet till vilken rättelseyrkandet kan framställas samt tid för yrkande av rättelse Den som är missnöjd med nedan nämnda beslut kan framställa ett skriftligt rättelseyrkande. xx xx Myndigheten till vilken rättelse kan yrkas; myndighetens adress och postadress: Närings- och kulturnämnden i Eckerö Södra Överbyvägen 8 AX Eckerö Yrkandet skall framställas inom 14 dagar från delgivning av beslutet. Rättelseyrkandets innehåll Av rättelseyrkandet skall framgå yrkandet och vad det grundar sig på. Yrkandet skall undertecknas av den som framställer det.

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:30 20:50 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 14 NKN 15 NKN 16 NKN 17 NKN 18 NKN 19 NKN 20 NKN 21 NKN

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18:00 20:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 1 Kallelse och beslutförhet NKN 2 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdestid Måndagen den 3 oktober 2016 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 35 Kallelse och beslutsförhet 2. 36 Val av protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 45 NKN 46 NKN 47 NKN 48 NKN 49 NKN 50 NKN 51 NKN 52 Kallelse och beslutsförhet Val

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansli i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 65 Kallelse och beslutsförhet NKN 66 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Sammanträdesplats torsdagen den kl.18:30 Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 9 Kallelse och beslutsförhet NKN 10 Val av protokolljusterare, tid och

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen 15.8.2017 kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 189 KS 190 KS 191 KS 192 Kallelse och beslutförhet Godkännande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby NKN 75 NKN 76 NKN 77 NKN 78 NKN 79 NKN 80 NKN 81 NKN 82 NKN 83 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 22.15 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BMN 108 Kallelse och beslutförhet BMN 109 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 21.30 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A TN 78 Kallelse och beslutförhet TN 79 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BTN 27 BTN 28 BTN 29 BTN 30 Kallelse och beslutförhet Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 22.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 287 Kallelse och beslutförhet KS 288 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 66 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 67 Godkännande och komplettering

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 20.15 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BMN 23 BMN 24 BMN 25 BMN 26 BMN 27 BMN 28 BMN 29 BMN 30 BMN

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisda gen den kl. 19:00 21.00 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BMN 29 BMN 30 BMN 31 BMN 32 BMN 33 BMN 34 BMN 35 BMN 36 BMN

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 16:40 18.45 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 205 KS 206 KS 207 KS 208 KS 209 KS 210 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 118 SN 119 SN 120 SN 121 SN 122 SN 123 SN 124 SN 125 SN 126 SN 127 SN 128

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdestid Torsdagen den 8 mars 2018 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 01 Kallelse och beslutsförhet 2. 02 Val av protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN Sammanträdestid Måndagen den 11 juni 2018 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 47 Kallelse och beslutsförhet 2. 48 Val av protokolljusterare 3. 49 Godkännande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDE N

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDE N NÄRINGS- OCH SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Onsdagen den 18 april 2012 kl 18.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Nn 1 Kallelse och beslutsförhet 2.

Läs mer

nr Sammanträdesdatum Sammanträdestid Torsdagen den 27 februari 2014 kl 19.00 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

nr Sammanträdesdatum Sammanträdestid Torsdagen den 27 februari 2014 kl 19.00 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Torsdagen den 27 februari 2014 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Nn 01 Kallelse och beslutsförhet 2. Nn 02 Fastställelse av dagordning

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN Sammanträdestid Tisdagen den 17 april 2018 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 20 Kallelse och beslutsförhet 2. 21 Val av protokolljusterare 3. 22

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- O CH KULTURNÄMNDE N

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- O CH KULTURNÄMNDE N SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Tisdagen den 22 maj 2012 kl 19.00 Sammanträdesplats Jakt och fiskemuseet, Käringsund F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Nn 10 Kallelse och beslutsförhet 2 Nn 11

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 76 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 77 Val av protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 139 SN 140 SN 141 SN 142 SN 143 SN 144 SN 145 SN 146 SN 147 SN 148 SN 149

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN NÄRINGSNÄMNDEN Sammanträdestid Måndagen den 12 december 2011 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Nn 83 Kallelse och beslutsförhet 2. Nn 84 Fastställande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen 1.11.2016 kl. 17:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 335 Kallelse och beslutförhet KS 336 Godkännande och komplettering

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet SN 114 SN 115 SN 116 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Kallelse och beslutförhet Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Torsdagen den 9 december 2010 kl 19.00 Sammanträdesplats Ecke rö skola F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kfn 52 Kallelse och beslutsförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN BYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den 23 april 2013 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 45 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 20:00-20.25 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 68 Kallelse och beslutförhet SN 69 Val av protokolljusterare, tid

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19:00 21.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby TN 49 Kallelse och beslutförhet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A TN 50 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BTN 148 BTN 149 BTN 150 BTN 151 BTN 152 BTN 153 BTN 154 BTN 155 BTN

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 26 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 27 Val av protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 44 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 45 Val av protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN Sammanträdestid Onsdagen den 8 juni 2016 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 13 Kallelse och beslutsförhet 14 Val av protokolljusterare tid och plats

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN Sammanträdestid Tisdagen den 9 maj 2018 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 36 Kallelse och beslutsförhet 2. 37 Val av protokolljusterare 3. 38 Godkännande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den 21.01.2009 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. TN 1 Kallelse och beslutförhet. 2. TN 2 Val av protokolljusterare,

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson Nummer 1/2017 Sammanträdestid kl. 15.00 16.00 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR X Göran Stenros X Britt Pettersson X Viking Danielsson

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 70 Kallelse och beslutförhet KS 71 Val av protokolljusterare, tid KS 72 Godkännande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Måndagen den 10 oktober 2011 kl 19.00 Sammanträdesplats Ecke rö skola F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kfn 28 Kallelse och beslutsförhet

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 17.09.2018 Biblioteksnämnden 17.09.2018 - Sammanträdestid Måndagen den 24 September kl. 18.30-20.00 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets

Läs mer

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Tisdagen den 29.5.2012 kl 19.00 22.00 Sammanträdesplats Kommunkansli, Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kst 128 Kallelse och beslutförhet. 2. Kst 129 Val av protokolljusterare,

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 14.02.2019 Biblioteksnämnden 14.02.2019 - Sammanträdestid Måndagen den 25 Februari kl. 18.00-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunstyrelsen 13/2011 1 Sammanträdestid Tisdagen den 13.9.2011, kl.19.00-19.10 Sammanträdeslokal Brandstationen i Finby Närvarande Christer Mattsson, ordförande Ulla-Britt

Läs mer

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdestid Onsdagen den 9 februari 2011 Sammanträdesplats Komm ungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1 Nn 01 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nummer

Organ Sammanträdesdatum Nummer HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nummer Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Den gemensamma lantbruksnämnden 2/2018 Onsdagen den 03.10.2018 kl 14.30-15.00 Kommunkansliet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 110 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 111 Val av protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen kl. 18:00 21:45 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 106 Kallelse och beslutförhet KS 107 Godkännande och komplettering av

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 14.12.2016 8 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 14.12.2016 kl 18:30 19.15 kommungården i Jomala

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli SN 73 Kallelse och beslutförhet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 74 Val av protokolljusterare, tid och plats

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 10.04. 2017 Biblioteksnämnden 10.04.2017. - Sammanträdestid Onsdagen den 26 April kl. 18.30-20.00 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 22 mars 2017 Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 22 mars 2017 Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 22 mars 2017 Socialnämnden 06.04.2017 33-43 Sammanträdestid Torsdagen den 6 april 2017 kl. 18.00 19.00 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 07.12.2017 Biblioteksnämnden 07.12.2017. - Sammanträdestid Onsdagen den 13 December kl. 18.30-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 130 SN 131 SN 132 SN 133 SN 134 SN 135 SN 136 SN 137 SN 138 SN 139 SN 140

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 15.02.2018 Biblioteksnämnden 15.02.2018 - Sammanträdestid Torsda den 08 Mars kl. 18.30-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Sammanträdesdatum: 22.08.2012 Nr: 7 Paragrafer: 115-123 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 15 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 16 Val av protokolljusterare

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Lumparlands bibliotek Måndagen den kl

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Lumparlands bibliotek Måndagen den kl Sammanträdesdatum: 4.3.2019 Nr: 1 Paragrafer: 01-09 Plats och tid Lumparlands bibliotek Måndagen den 4.3.2019 kl. 19.00-20.50 Beslutande Cecilia Aaltonen-Lindblom, ordförande Bror-Erik Jansson Torolf Sjöwall

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Inger Björling. Geta den 29 november 2016

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Inger Björling. Geta den 29 november 2016 PROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 29.11.2016 17 Sammanträdestid Sammanträdesplats Tisdagen den 29.11.2016 kl. 18:30-20.55 Kommunkansliet Beslutande Camilla Andersson (ordförande) Kjell

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Regina Pettersson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Regina Pettersson Nummer6/2017 Sammanträdestid kl. 11.30.- 12.30 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR X Göran Stenros X Britt Pettersson X Viking Danielsson

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 22.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 180 Kallelse och beslutförhet KS 181 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS NÄMNDEN BYGGNADS NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Tisdagen den 04 december 2012 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 111 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. x Kerstin Ivarsson x Regina Pettersson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. x Kerstin Ivarsson x Regina Pettersson Nummer2/2018 Sammanträdestid kl. 18.00 20.30 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR x Göran Stenros x Britt Pettersson Viking Danielsson x

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Sammanträdesdatum: 11.04.2012 Nr: 4 Paragrafer: 70-77 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

Kommunkansliet i Klemetsby, Lumparland Fredag kl

Kommunkansliet i Klemetsby, Lumparland Fredag kl Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 18.10.2019 9 01-07 Plats och tid Kommunkansliet i Klemetsby, Lumparland Fredag 20.00 Beslutande Frånvarande Erika Sjölund, ordförande Mikael Blomqvist, vice ordförande Åsa

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 02.03.2011 Nr: 2 Paragrafer: 9-13 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 2 mars 2011 kl. 19.00-19.20 Raija-Liisa Eklöw, kommunfullmäktiges

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet SN 32 Kallelse och beslutförhet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 33 Val av protokolljusterare, tid och

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 124 KS 125 KS 126 KS 128 KS 129 KS 130 KS 131 KS 132 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN NÄRINGSNÄMNDEN Sammanträdestid Onsdagen den 27 april 2011 kl 19.00 Sammanträdesplats Komm ungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1 Nn 44 Kallelse och beslutförhet 2 Nn 45 Fastställande av

Läs mer

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Tisdagen den 23 juli 2013 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 73 Kallelse och beslutförhet 2. BMN 74 Val av protokolljusterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torsdagen den , kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torsdagen den , kl LEMLANDS OCH LUMPARLANDS KOMMUNER Tekniska nämnden i Lemland och Lumparland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nummer 3/2014 Sammanträdestid Torsdagen den, kl. 18.00 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Kommungården

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 10.09 2014 Biblioteksnämnden 10.09.2014. - Sammanträdestid Torsdagen den 18 September kl. 18.00-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 27.09.2017 Socialnämnden 05.10.2017 98-104 Sammanträdestid Torsdagen den 5 oktober 2017 kl. 18.00-18.45 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN BYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Torsdagen den 30 oktober 2008 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby OBS dag. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 110 Kallelse och

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 17.05.2018 Biblioteksnämnden 17.05.2018 - Sammanträdestid Onsdagen den 30 Maj kl. 18.30-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

Kommungården i Bennäs. x x x x x. x x. ungdomssekr. kulturnämndens repr. ers. för kulturnämndens repr. kommunstyrelsens repr.

Kommungården i Bennäs. x x x x x. x x. ungdomssekr. kulturnämndens repr. ers. för kulturnämndens repr. kommunstyrelsens repr. 13.09.2018 1 Sammanträdestid: Torsdagen 13.09.2018, kl. 16.30 17.30 Sammanträdesplats: Kommungården i Bennäs Beslutande Ordinarie Ersättare Björklund, Emma Dahlman, Wilma Grankulla, Caroline Hellund, Noah

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter:

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter: UNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019 Tid Måndagen den 8.4.2019 kl. 18.30-19.50 Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Ersättare: Petter Johansson Ulla-Britt Dahl Annika

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017:

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: 20-20 1 Sammanträdestid: Tisdagen 11 april kl 18:30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet Beslutande: Ordinarie: Stefan Sundman, ordförande Berit Johansson,

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 26.09.2018 Socialnämnden 04.10.2018 91-97 Sammanträdestid Torsdagen den 4 oktober 2018 kl. 18.00 19.00 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets - nummer Ärende

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 5/2016 Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19.00 19.45 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Jansson Tom, ordf. x Timonen Bo, vice ordf. x Hampf Berit - Karlsson Simon x Michelson Ulla x

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TE KNIS KA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TE KNIS KA NÄMNDEN TE KNIS KA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Onsdagen den 25.01.2012 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. TN 1 Kallelse och beslutförhet.

Läs mer

Lumparlands bibliotek, Lumparland Måndag kl

Lumparlands bibliotek, Lumparland Måndag kl Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 8.4.2019 2 10-17 Plats och tid Beslutande Lumparlands bibliotek, Lumparland Måndag 8.4.2019 kl. 19.00 20.00. Cecilia Aaltonen-Lindblom, ordförande Jessica Sjölander, vice

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Fredagen den kl. 19:00 21.00 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A TN 33 Kallelse och beslutförhet TN 34 Val av protokolljusterare,

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 16.6.2016 4 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 16.6.2016 kl

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 9 januari 2019 Kommunstyrelsen Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 9 januari 2019 Kommunstyrelsen Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 9 januari 2019 Kommunstyrelsen 15.01.2019 23-28 Sammanträdestid Tisdagen den 15 januari 2019 kl. 18.30-18.45 Kommungården Sammanträdesplats

Läs mer

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag kl

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag kl Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 17.10.2018 10 132-135 Plats och tid Beslutande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag 20.20. Brage Wilhelms, ordförande Lil Strandholm-Karlsson, vice ordförande Cecilia

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017:

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: 28-37 1 Sammanträdestid: Tisdagen den 16 maj 2017 kl 18:30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet Beslutande: Ordinarie: Stefan Sundman, ordförande Berit Johansson, viceordförande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommungården i Överby BTN 131 BTN 132 BTN 133 BTN 134 BTN 135 BTN 136 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Kallelse och beslutförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADS- OCH MILJÖNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 21.30 Sammanträdesplats Kommunkansli i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BMN 33 BMN 34 BMN 35 BMN 36 BMN 37 BMN 38 BMN 39 BMN 40 BMN

Läs mer

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JOMALA KOMMUN Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 9.10.2018 13 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 9.10.2018 kl. 16:45 19:00. Hotell Pommern Jansson Harry,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN TEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den 17.04.2013 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. TN 26 Kallelse och beslutförhet.

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommungården i Överby BTN 1 BTN 2 BTN 3 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Kallelse och beslutförhet BTN 4 Budget för år 2017

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 26 Val av protokolljusterare

Läs mer

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Onsdagen den kl

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Onsdagen den kl Sida 1 ÄRENDEN Onsdagen den kl. 16.30 34 35 36 37 38 39 Sammankallande och beslutsförhet Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan Granskning

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 28.09.2011 Nr: 7 Paragrafer: 43-47 Plats och tid Beslutande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 28 september 2011 kl. 19.00-19.15 Raija-Liisa Eklöw, kommunfullmäktiges

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 73 Kallelse och beslutförhet SN 74 Val av protokolljusterare, tid och plats

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19:00 20.10 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KF 32 Kallelse och beslutförhet KF 33 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGSNÄMNDEN NÄRINGSNÄMNDEN Sammanträdestid Onsdagen den 7 september 2011 kl 19.00 Sammanträdesplats Komm ungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1 Nn 63 Kallelse och beslutförhet 2 Nn 64 Fastställande

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2016:

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2016: BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2016: 49-55 1 Sammanträdestid: Tisdagen 8 November kl 18:30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet Beslutande: Ordinarie: Stefan Sundman, ordförande Berit Johansson, viceordf. Jens

Läs mer