ECKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE Nr 14. Underskrift

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ECKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE Nr 14. Underskrift"

Transkript

1 Nr 14 -*Plats och tid Kommungården i Överby torsdagen den 27 november 2008 kl Föredragande Övriga närvarande Eriksson Marcus Fagerström Janne Hellström Henrietta Hilander John Häggblom Monica Löfström Marie Mattsson Jan-Erik Mattsson Tage Rosenqvist Gun Sjöström Mattias Stenroos-Fagerström Maria Wikblom Helmer Öström Jan-Anders Söderlund Rune Lundqvist Jörgen Frånv. Frånv. Frånv. Frånv. ers. Sundholm Maria Kommunstyrelsens ordf. Kommundirektör Paragrafer Kfg Underskrifter Ordförande Sekreterare Marie Löfström Jörgen Lundqvist Protokolljustering Ort och tid Kommungården i Överby torsdagen den 27 november 2008 kl Helmer Wikblom Tage Mattsson. Plats och tid Kommunkansliet i Överby tisdagen den 2 december 2008 kl Intygar Jörgen Lundqvist bestyrks Ort och tid Underskrift

2 Organ Sammanträdesdatum Nr

3 KALLELSE OCH BESLUTSFÖRHET Kfg 170 S BESLUT Kommunfullmäktiges ordförande Marie Löfström hälsade närvarande ledamöter välkomna och förklarade mötet öppnat. Kommundirektören förrättade upprop varvid 9 ordinarie ledamöter och en ersättare befanns tjänstgöra. Sammanträdet konstaterades vara lagenligt sammankallat och beslutfört. VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE Kfg 171 S BESLUT Kommunfullmäktige valde Helmer Wikblom och Tage Mattsson till protokollsjusterare. Protokollet justeras torsdagen den 27 november 2008 kl på Kommungården i Överby. GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN Kfg 172 S BESLUT Kommunfullmäktige beslutade enhälligt att godkänna upprättat förslag till dagordning.

4 DE GAMLAS HEM K.F.: FASTSTÄLLELSEBESLUT OM GRUNDAVTAL Kst 363 Samtliga medlemskommuner i kommunalförbundet De Gamlas Hem har godkänt förslaget till nytt grundavtal för kommunalförbundet. Enligt förslaget angavs tidpunkten för ikraftträdandet till den 1 januari Kommunalförbundet anmodar medlemskommunerna att medelst ett nytt godkännandebeslut ändra detta datum till den 1 januari KOMMUNDIREKTÖRENS FÖRSLAG Kommunstyrelsen beslutar att inför kommunfullmäktige förorda den föreslagna förändringen i tidigare godkänt grundavtal för De Gamlas Hem varvid avtalets ikraftträdande ändras från den 1 januari 2008 till den 1 januari BESLUT Kommunstyrelsen beslutade enhälligt att inför kommunfullmäktige förorda ett godkännande av ändring i tidigare ingånget grundavtal mellan Eckerö kommun och kommunalförbundet De Gamlas Hem kf., varvid datum för grundavtalets ikraftträdande ändras från den 1 januari 2008 till den 1 januari Kfg 173 S BESLUT Kommunfullmäktige beslutade enhälligt att godkänna den föreslagna ändringen i tidigare ingånget grundavtal mellan Eckerö kommun och och kommunalförbundet De Gamlas Hem kf., varvid datum för grundavtalets ikraftträdande ändras från den 1 januari 2008 till den 1 januari 2009.

5 ANSTÄLLNING AV SOCIALSEKRETERARE I ECKERÖ KOMMUN Kst 296 Kerstin Wikgren har den 14 oktober 2008 inlämnat en skriftlig uppsägning till kommunkansliet gällande sin tjänst som socialsekreterare i Eckerö kommun. Tjänsten blir därmed obesatt efter Kerstin Wikgrens pågående tjänstledighet till och med den 31 december Uppsägningen skall dock godkännas av kommunfullmäktige. Vikarierande socialsekreterare Pauliina Körkkö har lämnat sitt medgivande till att frånträda sitt vikariat som socialsekreterare i förtid, om en ordinarie befattningshavare hinner tillsättas och tillträda innan detta datum, d.v.s i praktiken under december Villkorat av kommunfullmäktiges godkännande av inlämnad uppsägning, ankommer det på kommunstyrelsen att utlysa den ledigförklarade tjänsten som ledande tjänsteman inom socialvården, och vidtaga anslutande beredningsåtgärder för rekryteringsförfarandet. Anställningen är i tjänsteförhållande till kommunen. Kommunfullmäktige är anställande myndighet. Kommunkansliet har framtagit underlag för annons. Utlysning av tjänsten sker medelst kungörelse, i relevanta tidningar på Åland och eventuellt i fackorgan i Sverige och Finland samt hos Arbetsförmedlingen i Mariehamn.

6 Kst 296 forts. KOMMUNDIREKTÖRENS FÖRSLAG Kommunstyrelsen föranstaltar i samråd med kommunfullmäktiges presidium och Socialnämndens presidium om en omgående utlysning av den ledigförklarade tjänsten som socialsekreterare i Eckerö kommun samt beslutar att underställa kommunfullmäktige frågan om tillsättande av en rekryterings- och intervjugrupp för ändamålet. Nyanställningen är också villkorad av kommunfullmäktiges godkännande av inlämnad uppsägning. Detta godkännande är i praktiken i formalitet om befattningshavaren iakttager gällande uppsägningsfrist och kan därmed lämnas under rekryteringsförfarandet eller senast i samband med tjänstetillsättningen. I arbetsuppgifterna ingår förutom befattningsbeskrivningens krav och delegationsbeslut inom ramen för Socialnämndens instruktion, också att biträda den landskapstäckande barnskyddsjouren. Tillträde till tjänsten sker snarast praktiskt möjligt Prövotid tillämpas. BESLUT Kommunstyrelsen beslutade att tillställa kommunfullmäktige Kerstin Wikgrens uppsägning för godkännande. Kommunstyrelsen beslutade att i samråd med kommunfullmäktiges presidium och Socialnämndens ordförande omgående lediganslå tjänsten som socialsekreterare. Ansökningsfristen uppgår till tre veckor. Anställande myndighet är kommunfullmäktige. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige vid nästa ordinarie möte tillsätter en rekryteringsgrupp som består av kommunfullmäktiges ordförande, kommunstyrelsens ordförande samt Socialnämndens ordförande. Vice ordförande i respektive organ tjänstgör som ersättare i rekryteringsgruppen.

7 Kfg 134 Kommunfullmäktige upplystes om att ledigförklaring av tjänsten som socialsekreterare i Eckerö kommun har skett medelst offentlig kungörelse på Kommungården, vid Arbetsförmedlingen i Mariehamn samt i tidningsannonser i åländska tidningar. S BESLUT Kommunfullmäktige beslutade att tillsätta en arbetsgrupp för den fortsatta rekryteringsprocessen av en ny socialsekreterare i Eckerö kommun. Det ankommer på gruppen att kalla och att intervjua sökande m.m. I gruppen ingår kommunfullmäktiges ordförande Marie Löfström som sammankallande, kommunfullmäktiges vice ordförande John Hilander, kommunstyrelsens ordförande Rune Söderlund, vice ordförande Gunder Eriksson, Socialnämndens ordförande Jan-Anders Öström samt ledamoten i kommunfullmäktige Gun Rosenqvist. Kommunfullmäktige beslutade att inte anlita utomstående rekryteringsbyråer men att vid behov möjliggöra en vidare annonsering i finsk dagspress och eventuellt också i yrkesorgan för den kommunala socialvården i Sverige och Finland. Kst 364 Tjänsten som socialsekreterare i Eckerö kommun har varit utlyst till och med den 6 november Två sökande har anmält intresse för tjänsten. Kommunfullmäktiges rekryteringsgrupp sammanträdde den 10 november 2008 och har därefter vidtagit intervjuer med de sökande till tjänsten den 14 samt den 18 november 2008.

8 Kst 364 forts. Intervjugruppen företräddes vid kommunstyrelsens sammanträde av Jan-Anders Öström. Redovisning lämnades över bedömningsgrunder och löneanspråk. Från intervjugruppen lämnades ett enhälligt förord för sökanden Andrea Sandberg. BESLUT Kommunstyrelsen beslutade enhälligt att inför kommunfullmäktige ge förord för sökanden Andrea Sandberg, Mariehamn. Inför kommunfullmäktiges sammanträde den 27 november 2008 sker en uppföljande löneförhandling varvid alla relevanta anställningsvillkor kan redovisas för anställande myndighet. Tjänsten föreslås tillsättas snarast praktiskt möjligt, dock senast den 7 januari Kfg 174 Kommunfullmäktiges ledamöter erhåller Rekryteringsgruppens protokoll och intervjuordning från den samt ansökningshandlingar. S BESLUT Kommunfullmäktige beslutade enhälligt att anställa Andrea Sandberg som ny socialsekreterare i Eckerö kommun. I anställningen ingår en prövotid på sex månader. Tillträde sker snarast praktiskt möjligt, dock senast den 7 januari Kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen fullmakt att med konsultation av kommunens lönebokförare, genomföra löneförhandlingar och att ingå anställningsavtal i tjänsteavtalsförhållande med Andrea Sandberg. En redovisning av överenskomna anställningsvillkor lämnas därefter till kommunfullmäktige från kommunstyrelsen.

9 ANSTÄLLNING AVÄLDREOMSORGSLEDARE I ECKERÖ KOMMUN Kfg 126 Kst 297 S BESLUT Kommunfullmäktige beslutade enhälligt att inrätta en ny tjänst som äldreomsorgsledare i Eckerö kommun från och med den Befattningsinnehavare som äldreomsorgsledare kommer enligt detta beslut att anställas i tjänsteavtalsförhållande till kommunen. KOMMUNDIREKTÖRENS FÖRSLAG Kommunstyrelsen föranstaltar om utlysning av den inrättade tjänsten som äldreomsorgsledare i Eckerö kommun enligt kommunfullmäktiges beslut och fastställd befattningsbeskrivning. Tillträde sker den 1 januari Anställningen sker i tjänsteavtal till kommunen med kommunfullmäktige som anställande myndighet. Samråd sker med kommunfullmäktiges presidium och Socialnämndens presidium inför utlysningen av tjänsten. I arbetsuppgifterna ingår vikariatsförpliktelser gentemot kommunens socialsekreterare samt i den utsträckning behörighetskraven är uppfyllda också att biträda socialsekreteraren inom de uppgifter som kommunen åtagit sig inom den landskapstäckande barnskyddsjouren. Prövotid tillämpas. Kommunstyrelsen beslutar att underställa kommunfullmäktige frågan om tillsättandet av en rekryterings- och intervjugrupp för ändamålet. Uppgiften kan lämpligen samordnas med anställningsförfarandet för ny socialsekreterare i Eckerö kommun.

10 Kst 297 forts. BESLUT Kommunstyrelsen beslutade att efter samråd med kommunfullmäktiges presidium och Socialnämndens ordförande, omgående lediganslå den nyinrättade tjänsten som äldreomsorgsledare i Eckerö kommun. Annonsförfarandet samordnas med utlysningen av socialsekreterartjänsten. Ansökningsfristen uppgår till tre veckor. Anställande myndighet är kommunfullmäktige. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige vid nästa ordinarie möte tillsätter en rekryteringsgrupp som består av kommunfullmäktiges ordförande, kommunstyrelsens ordförande samt Socialnämndens ordförande. Vice ordförande i respektive organ tjänstgör som ersättare i rekryteringsgruppen. Kfg 135 Kommunfullmäktige upplystes om att ledigförklaring av tjänsten som äldreomsorgsledare i Eckerö kommun har skett medelst offentlig kungörelse på Kommungården, vid Arbetsförmedlingen i Mariehamn samt i tidningsannonser i åländska tidningar. S BESLUT Kommunfullmäktige beslutade att tillsätta en arbetsgrupp för den fortsatta rekryteringsprocessen av en äldreomsorgsledare i Eckerö kommun. Det ankommer på gruppen att kalla och att intervjua sökande m.m. I gruppen ingår kommunfullmäktiges ordförande Marie Löfström som sammankallande, kommunfullmäktiges vice ordförande John Hilander, kommunstyrelsens ordförande Rune Söderlund, vice ordförande Gunder Eriksson, Socialnämndens ordförande Jan-Anders Öström samt ledamoten i kommunfullmäktige Gun Rosenqvist. Kommunfullmäktige beslutade att inte anlita utomstående rekryteringsbyråer vid tillsättandet av tjänsten.

11 Kst 365 Tjänsten som äldreomsorgsledare i Eckerö kommun har varit utlyst till och med den 6 november Två sökande har anmält intresse för tjänsten. Kommunfullmäktiges rekryteringsgrupp sammanträdde den 10 november 2008 och har därefter vidtagit intervjuer med de två sökande till denna tjänst den 18 november Intervjugruppen företräddes vid kommunstyrelsens sammanträde av Jan-Anders Öström. Redovisning lämnades över bedömningsgrunder och löneanspråk. Från intervjugruppen lämnades ett enhälligt förord för sökanden Pauliina Körkkö, Eckerö. Sökanden kan dock först i januari 2009 utfå de erforderliga betygshandlingarna för tjänsten från läroanstalten. Från rekryteringsgruppen föreslås därför ett interimistiskt förordnande till tjänsten som äldreomsorgsledare från den 7-31 januari BESLUT Kommunstyrelsen beslutade enhälligt att inför kommunfullmäktige ge förord för sökanden Pauliina Körkkö till tjänsten som äldreomsorgsledare i Eckerö kommun. Inför kommunfullmäktiges sammanträde den 27 november 2008 sker en uppföljande löneförhandling varvid alla relevanta anställningsvillkor kan redovisas för anställande myndighet.

12 Kst 365 forts. Kommunstyrelsen föreslår för kommunfullmäktige att Pauliina Körkkö anställs som äldreomsorgsledare i Eckerö kommun. Anställningen inleds med ett interimistiskt förordnande från den 7-31 januari Erforderliga betygshandlingar skall företes inför slutlig anställning efter särskilt beslut under januari Kfg 175 Kommunfullmäktiges ledamöter erhåller Rekryteringsgruppens protokoll och intervjuordning från den samt ansökningshandlingar. S BESLUT Kommunfullmäktige beslutade enhälligt att anställa Pauliina Körkkö som äldreomsorgsledare i Eckerö kommun. Tillträde till anställningen i tjänsteavtalsförhållande sker inledningsvis med ett interimistiskt förordnande från den 7-31 januari 2009 varpå erforderliga betygshandlingar skall företes inför slutlig anställning av kommunfullmäktige. Med hänsyn till sökandens tidigare anställning i kommunens tjänst tillämpas ej prövotid. Kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen fullmakt att medelst konsultation av kommunens lönebokförare, genomföra löneförhandlingar och att ingå ett interimistiskt anställningsavtal med Pauliina Körkkö i enlighet med överenskomna villkor.

ECKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE Nr 13. Underskrift

ECKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE Nr 13. Underskrift Nr 13 -*Plats och tid Kommungården i Överby onsdagen 12 november 2008 kl. 19.00-20.35 Föredragande Övriga närvarande Eriksson Marcus Fagerström Janne Hellström Henrietta Hilander John Häggblom Monica Löfström

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 20:00-20.25 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 68 Kallelse och beslutförhet SN 69 Val av protokolljusterare, tid

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 06.09.2011 15 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

KOMMUNSTYRELSEN 06.09.2011 15 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SAMMANTRÄDESKALLELSE 06.09.2011 15 Sammanträdestid Tisdagen den 6 september 2011 kl. 19.00 Sammanträdesplats Kommungården, Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kst 200 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 76 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 77 Val av protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 118 SN 119 SN 120 SN 121 SN 122 SN 123 SN 124 SN 125 SN 126 SN 127 SN 128

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00-21:40 Sammanträdesplats Kommunkansli SN 99 SN 100 SN 101 SN 102 SN 103 SN 104 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Kallelse och beslutförhet Val

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 19.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KF 42 Kallelse och beslutförhet KF 43 Val av protokolljusterare, tid

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLELS E. Underskrift

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLELS E. Underskrift SAMMANTRÄDESKALLELS E KOMMUNFULLMÄKTIGE -*Plats och tid Kommungården i Överby torsdagen den februari 11 kl. 19.00-.30 Föredragande Öv riga närvarande Eriksson Marcu s Fagerström Janne Hellström Henrietta

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 16:40 18.45 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 205 KS 206 KS 207 KS 208 KS 209 KS 210 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdestid Måndagen den 3 oktober 2016 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 35 Kallelse och beslutsförhet 2. 36 Val av protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid TO RSDAGEN den 12.1.2012 kl 19.00-19.55 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kfg 1 Kallelse och beslutförhet.

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE Nr 12. Underskrift

ECKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE Nr 12. Underskrift Nr 12 -*Plats och tid Kommungården i Överby torsdagen den 23 oktober 2008 kl. 19.00-20.35 Föredragande Övriga närvarande Eriksson Marcus Fagerström Janne Hellström Henrietta Hilander John Häggblom Monica

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ECKERÖ KOMMUN. Underskrift. -*Plats och tid Kommungården i Överby torsdagen den 19 augusti 2010 kl. 19.00-20.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ECKERÖ KOMMUN. Underskrift. -*Plats och tid Kommungården i Överby torsdagen den 19 augusti 2010 kl. 19.00-20. Nr 7 -*Plats och tid Kommungården i Överby torsdagen den 19 augusti 2010 kl. 19.00-20.30 Eriksson Marcus Fagerström Janne Hellström Henrietta Hilander John Häggblom Monica Löfström Marie Mattsson Jan-Erik

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 130 SN 131 SN 132 SN 133 SN 134 SN 135 SN 136 SN 137 SN 138 SN 139 SN 140

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 66 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 67 Godkännande och komplettering

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansli i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 65 Kallelse och beslutsförhet NKN 66 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19:00 20.10 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KF 32 Kallelse och beslutförhet KF 33 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 1 Kallelse och beslutförhet SN 2 Val av protokolljusterare, tid och plats

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 22.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 287 Kallelse och beslutförhet KS 288 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN BYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den 23 april 2013 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 45 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19:00 20.30 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KF 27 Kallelse och beslutförhet KF 28 Val av protokolljusterare, tid

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 26 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 27 Val av protokolljusterare

Läs mer

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SAMMANTRÄDESKALLELSE 23 Sammanträdestid Tisdagen den 2 december 2008 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommungården, Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kst 386 Kallelse och beslutförhet 2. Kst 387

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen 15.8.2017 kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 189 KS 190 KS 191 KS 192 Kallelse och beslutförhet Godkännande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN TEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den 17.04.2013 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. TN 26 Kallelse och beslutförhet.

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den 21.01.2009 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. TN 1 Kallelse och beslutförhet. 2. TN 2 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 15/2012

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 15/2012 Styrelsen nr 15/2012 PROTOKOLL fört vid EXTRA sammanträde fredagen den 5.10 kl.10.00 i styrelserummet. Paragraf Ärende 123. Sammankallande och beslutsförhet. 124. Justering av protokoll. 125. Föredragningslistans

Läs mer

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Tisdagen den 29.5.2012 kl 19.00 22.00 Sammanträdesplats Kommunkansli, Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kst 128 Kallelse och beslutförhet. 2. Kst 129 Val av protokolljusterare,

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande Sammanträdesdatum Nr KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars 2015 2 1 Sammanträdestid Torsdag 26 mars 2015 kl. 19.00 19.20. Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö. Närvarande Stig Fellman, ordförande Katarina

Läs mer

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SAMMANTRÄDESKALLELSE 18.11.2008 21 Sammanträdestid Tisdagen den 18 november 2008 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommungården, Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kst 356 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 99 SN 100 SN 101 SN 102 SN 103 SN 104 SN 105 SN 106 SN 107 SN 108 SN 109

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN BYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Torsdagen den 30 oktober 2008 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby OBS dag. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 110 Kallelse och

Läs mer

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f.

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f. Organ Datum 2/2019 Förbundsstyrelsen 16.01.2019 Sammanträdestid Tisdag 16.1.2019 kl. 15.30-15.42 Sammanträdesplats Omsorgskansliet, Besöksadress: Skarpansvägen 30 Beslutande ORDINARIE ERSÄTTARE x Öfverström,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KF 50 Kallelse och beslutförhet KF 51 Godkännande och komplettering av

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 44 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 45 Val av protokolljusterare

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 23.03.2011 3/11 Sammanträdestid Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 19.00. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid tisdagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid tisdagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 25.04.2017 Nr 4 Tid tisdagen den 25.04.2017 kl. 13 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 28 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 29 PROTOKOLLJUSTERARE 30 GODKÄNNANDE

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 26 Val av protokolljusterare

Läs mer

ÅMH-St 3/09. till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde tisdag den 31 mars 2009, kl. 16.00, Norragatan 17, Mariehamn

ÅMH-St 3/09. till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde tisdag den 31 mars 2009, kl. 16.00, Norragatan 17, Mariehamn AGENDA till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde tisdag den 31 mars 2009, kl. 16.00, Norragatan 17, Mariehamn Paragraf Ärende 21 Sammankallande och beslutförhet 22 Justering av

Läs mer

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SAMMANTRÄDESKALLELSE 20 Sammanträdestid Tisdagen den 4 november 2008 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommungården, Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kst 347 Kallelse och beslutförhet 2. Kst 348

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet SN 114 SN 115 SN 116 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Kallelse och beslutförhet Val av protokolljusterare,

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid Torsdagen den 2 juli 2015 kl. 19.00 Kommungården Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 73 Kallelse och beslutförhet SN 74 Val av protokolljusterare, tid och plats

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl 19.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. SN 158 Kallelse och beslutsförhet 2. SN 159 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Torsdagen den 9 december 2010 kl 19.00 Sammanträdesplats Ecke rö skola F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kfn 52 Kallelse och beslutsförhet

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl 13:00 13:45. Protokoll nr: 4/2015. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl 13:00 13:45. Protokoll nr: 4/2015. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 8 maj 2015, kl 13:00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 30 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 31 Protokolljustering...

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 26.09.2019 Nr 5 Tid Torsdagen den 26.09.2019 kl. 13.00 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 36 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 37 PROTOKOLLJUSTERARE 38 GODKÄNNANDE AV

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 16 oktober 2017 Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 16 oktober 2017 Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 16 oktober 2017 Socialnämnden 24.10.2017 105-110 Sammanträdestid Tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 18.30 21.30 Sammanträdesplats Kommungården

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BTN 27 BTN 28 BTN 29 BTN 30 Kallelse och beslutförhet Val av protokolljusterare,

Läs mer

nr Sammanträdesdatum Sammanträdestid Torsdagen den 27 februari 2014 kl 19.00 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

nr Sammanträdesdatum Sammanträdestid Torsdagen den 27 februari 2014 kl 19.00 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Torsdagen den 27 februari 2014 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Nn 01 Kallelse och beslutsförhet 2. Nn 02 Fastställelse av dagordning

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN TEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den 19.06.2013 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. TN 35 Kallelse och beslutförhet.

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 15 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 16 Val av protokolljusterare

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 13.08.2014 Nr: 8 Paragrafer: 89-100 Plats och tid Kommunkansliets mötesrum i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 13 augusti 2014 kl. 19.00-20.45 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens

Läs mer

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Tisdagen den 23 juli 2013 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 73 Kallelse och beslutförhet 2. BMN 74 Val av protokolljusterare

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 5 januari 2015 kl. 19:00-20.40 Matsalen i Geta skola, Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande X Kjell Berndtsson, KST-viceordförande X Camilla

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TE KNIS KA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TE KNIS KA NÄMNDEN TE KNIS KA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Onsdagen den 25.01.2012 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. TN 1 Kallelse och beslutförhet.

Läs mer

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Tisda gen den 20.11.2012 kl 19.00 22.00 Sammanträdesplats Kommunkansli, Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kst 327 Kallelse och beslutförhet. 2. Kst 328 Val av protokolljusterare,

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN I ECKERÖ Sammanträdestid Måndagen den 7 december 2009 kl.19.00-22.00 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

SOCIALNÄMNDEN I ECKERÖ Sammanträdestid Måndagen den 7 december 2009 kl.19.00-22.00 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A I ECKERÖ Sammanträdestid Måndagen den 7 december 2009 kl.19.00-22.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 184 Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 2. 185 Val av

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN BYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den 27 oktober 2009 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 89 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli SN 73 Kallelse och beslutförhet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 74 Val av protokolljusterare, tid och plats

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 110 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 111 Val av protokolljusterare

Läs mer

Sammanträdesdatum 5 SOCIALNÄMNDEN Onsdag kl Kommungården i Föglö Närvarande

Sammanträdesdatum 5 SOCIALNÄMNDEN Onsdag kl Kommungården i Föglö Närvarande Sammanträdesdatum Nr 5 SOCIALNÄMNDEN 2016-07-06 1 Sammanträdestid Onsdag 2016-07-06 kl. 19.00 19.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö Närvarande Karlström Jan-Erik, ordförande Sundblom

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 2.9.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 26 augusti 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 2 september 2013 kl.18.30 Kommunkansliet i Åva 62 Laglighet och beslutförhet 63 Protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN Sammanträdestid Måndagen den 11 juni 2018 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 47 Kallelse och beslutsförhet 2. 48 Val av protokolljusterare 3. 49 Godkännande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid torsdagen kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KF 1 Kallelse och beslutförhet KF 2 Godkännande och komplettering av föredragningslistan

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson Nummer 1/2017 Sammanträdestid kl. 15.00 16.00 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR X Göran Stenros X Britt Pettersson X Viking Danielsson

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN BYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den 30 juni 2009 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 53 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 07.01.2014 01/14 Sammanträdestid Tisdagen den 7 januari 2014 kl 18.00 18.45. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Sammanträdesrummet, Kommungården

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid torsdagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid torsdagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 23.03.2017 Nr 3 Tid torsdagen den 23.03.2017 kl. 13 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 19 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 20 PROTOKOLLJUSTERARE 21 GODKÄNNANDE

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 13.08.2015 Socialnämnden 20.08.2015 93-102 Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 13.08.2015 Socialnämnden 20.08.2015 93-102 Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 13.08.2015 Socialnämnden 20.08.2015 93-102 Sammanträdestid Torsdag 20.08.2015 kl. 19.00 Kommungården Sammanträdesplats Ärendets -nummer Ärende

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige 28.2.2017 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats Tisdagen den 28 februari 2017 kl. 19:00-19.45 Kommunkansliet Beslutande Ersättare Frånvarande Övriga närvarande

Läs mer

Geta kommun Biblioteks- och kulturnämnden

Geta kommun Biblioteks- och kulturnämnden Sammanträde 2/2013 Tid och plats: Tisdagen den 2 april 2013 kl. 20.00 21.00 Geta skola Ärenden: 14 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 15 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE 16 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:30 20:50 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 14 NKN 15 NKN 16 NKN 17 NKN 18 NKN 19 NKN 20 NKN 21 NKN

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 25.04.2019 Nr 3 Tid Torsdagen den 25.04.2019 kl. 11.30 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 17 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 18 PROTOKOLLJUSTERARE 19 GODKÄNNANDE AV

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 24 NKN 25 NKN 26 NKN 27 NKN 28 NKN 29 NKN 30 NKN 31 NKN 32

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 21.12.2009 15/09 Sammanträdestid Måndagen den 21 december 2009 kl 16.15 16.45 OBS! TID OCH PLATS! Beslutande Föredragande Socialkansliet x Torbjörn Björkman, ordförande

Läs mer

Kommungården i Nääs. x Karlsson Runar, ordf. x Fagerholm-Sjöblom Silvana, viceordf. x Hampf Berit x Lindblom Jörgen x Salmén Rosa

Kommungården i Nääs. x Karlsson Runar, ordf. x Fagerholm-Sjöblom Silvana, viceordf. x Hampf Berit x Lindblom Jörgen x Salmén Rosa Nr 3/2014 Sammanträdestid Onsdagen den kl. 17.00-17.45 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Karlsson Runar, ordf. x Fagerholm-Sjöblom Silvana, viceordf. x Hampf Berit x Lindblom Jörgen x

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 13 april 2015 kl. 19:00-19.10 Kommunkansliet, Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande Kjell Berndtsson, KST-viceordförande Camilla Andersson

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunstyrelsen 13/2011 1 Sammanträdestid Tisdagen den 13.9.2011, kl.19.00-19.10 Sammanträdeslokal Brandstationen i Finby Närvarande Christer Mattsson, ordförande Ulla-Britt

Läs mer

till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 16:15 torsdagen 16 januari 2014, Norragatan 17, Mariehamn.

till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 16:15 torsdagen 16 januari 2014, Norragatan 17, Mariehamn. AGENDA till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 16:15 torsdagen 16 januari 2014, Norragatan 17, Mariehamn. Paragraf Ärende 1 Sammankallande och beslutförhet 2 Justering av

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 139 SN 140 SN 141 SN 142 SN 143 SN 144 SN 145 SN 146 SN 147 SN 148 SN 149

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDE N

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDE N NÄRINGS- OCH SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Onsdagen den 18 april 2012 kl 18.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Nn 1 Kallelse och beslutsförhet 2.

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Måndagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Måndagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 27.02.2017 Nr 2 Tid Måndagen den 27.02.2017 kl. 13 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 12 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 13 PROTOKOLLJUSTERARE 14 GODKÄNNANDE

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen 1.11.2016 kl. 17:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 335 Kallelse och beslutförhet KS 336 Godkännande och komplettering

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 39 Kallelse och beslutförhet SN 40 Val av protokolljusterare, tid och

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 5 /2016 Sammanträdestid onsdag 6.7.2016 kl. 19.00-19.30 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Holmström Harry, ordförande

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 10/2009

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 10/2009 Styrelsen nr 10/2009 Kallelse till sammanträde den 25 augusti kl. 12.30. Paragraf Ärende 104 Sammankallande och beslutförhet. 105 Justering av protokoll. 106 Fastställande av föredragningslistan. 107 Uppsägning

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 14/2015 ÄRENDELISTA till sammanträde torsdagen den 17 december 2015 kl 09.00 i styrelserummet. Paragraf Ärende 106. Sammankallande och beslutsförhet 107. Justering av protokoll 108. Föredragningslistans

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN /10. Kommunkansliet, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN /10. Kommunkansliet, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNSTYRELSEN 9.12.2010 21/10 Sammanträdestid 9.12.2010 kl. 18.00 Beslutande Kommunkansliet, sammanträdesrummet x Höglund, Roger, ordförande x Lycke, Per,

Läs mer

Organ Nr Datum Sida KOMMUNFULLMÄKTIGE

Organ Nr Datum Sida KOMMUNFULLMÄKTIGE KOMMUNFULLMÄKTIGE 34-39 10.09.2014 1 Sammanträdestid: 18.30 19.10 Sammanträdesplats: Mötesrummet, kommunkansliet, Beslutande: Ordinarie ledamöter: Mats Perämaa, ordförande Mia Hanström,I viceordf. Ingrid

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄKTIGE /12

Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄKTIGE /12 FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNFULLMÄKTIGE 24.1.2012 1/12 Sammanträdestid Tisdag 24.1.2012, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande, sammanträdesrummet x Höglund, Roger x Lindblom,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid torsdagen kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KF 24 Kallelse och beslutförhet KF 25 Godkännande och komplettering av föredragningslistan

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Sammanträdesdatum: 22.08.2012 Nr: 7 Paragrafer: 115-123 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

KALLELSE Måndagen den kl.16.15

KALLELSE Måndagen den kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 9.3.2015 Nr 2 Tid Måndagen den 9.3.2015 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 11 Mötets laglighet och beslutförhet 3 12 Val av två protokolljusterare

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 7 /2015 Sammanträdestid: Onsdag 1.6.2016 kl. 19.00-20.30 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström Madelene,

Läs mer

ÅMH-St 2/09. till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde den 9 mars 2009, kl , Norragatan 17, Mariehamn

ÅMH-St 2/09. till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde den 9 mars 2009, kl , Norragatan 17, Mariehamn AGENDA till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde den 9 mars 2009, kl. 16.00, Norragatan 17, Mariehamn Paragraf Ärende 13 Sammankallande och beslutförhet 14 Justering av protokoll

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Sammanträdesplats torsdagen den kl.18:30 Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 9 Kallelse och beslutsförhet NKN 10 Val av protokolljusterare, tid och

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN Sammanträdestid Tisdagen den 9 maj 2018 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 36 Kallelse och beslutsförhet 2. 37 Val av protokolljusterare 3. 38 Godkännande

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 Sammanträdestid Tisdagen den 27.8.2019 kl. 19 2120 Sammanträdeslokal Tallgården Närvarande Petter Johansson, ordförande Ulla-Britt Dahl Erik Schütten

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 53 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 54 Val av protokolljusterare

Läs mer