Delårsbokslut 2011 KfKs

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Delårsbokslut 2011 KfKs"

Transkript

1 Delårsbokslut KfKs

2 Innehållsförteckning 1 Kommunfullmäktige Verksamhetsbeskrivning Valnämnd Revision Analys Överförmyndare Verksamhetsbeskrivning Analys Kommunstyrelsens Administrativa förvaltningen Verksamhetsbeskrivning Inriktningsmål Måluppfyllelse av prestationsmål Analys Förvaltningens enheter och verksamhetsområden Miljö- hälsa och hållbar utveckling Verksamhetsbeskrivning Analys Medborgarkontor Verksamhetsbeskrivning Analys Ekonomiavdelningen Verksamhetsbeskrivning Analys Administrativa enheten Verksamhetsbeskrivning Analys Kommunstyrelseförvaltningen, Delårsbokslut KfKs 2(11)

3 1 Kommunfullmäktige Resultaträkning Kommunfullmäktige År Prognos Intäkter Kommunbidrag Summa Intäkter Personalkostnader Löpande kostnader Kapitalkostnader 0 Summa kostnader Årets resultat Verksamhetsbeskrivning Kommunfullmäktige består av 41 ledamöter och är kommunens högsta beslutande organ. Kommunfullmäktige tillsätter styrelse och de nämnder som behövs för att fullgöra kommunens uppgifter. Kommunfullmäktiges ansvarsområde omfattar dels det övergripande ansvaret budget, uppföljning och bokslut, mål, reglementen och policys för styrning av verksamheterna -, dels fullmäktiges interna verksamhet, valnämnden, revisionen och stödet till de lokala politiska partierna Valnämnd Från och med 2006 har kommunerna fått det fulla ansvaret för genomförande av allmänna val till riksdag, landsting, kommunfullmäktige och EU-parlamentet. För detta får kommunerna ett anpassat statsbidrag Revision 1.2 Analys Kommunfullmäktiges arbete har löpt på enligt plan. Då det är ny mandatperiod hölls en utbildning för de förtroendevalda i februari. Ungefär 45 ledamöter och ersättare deltog under utbildningsdagen. De områden som berördes under dagen var kommunens organisation, uppdrag, budgetarbete, ekonomi samt kommunal- och förvaltningsrätt. Valnämnd och allmänna val Valprövningsnämnden beslutade i början av året att omval skall genomföras i valet till landstingsfullmäktige i Västra Götalands landsting i samtliga valkretsar. Med anledning av beslutet genomfördes omval i Melleruds kommun i maj månad. Valet genomfördes med färre antal förtidsröstningsdagar och med samma organisation kring valförrättare som under ordinarie val Omvalet resulterade för kommunen i oförutsebara kostnader. Kommunen har erhållit ett statligt ekonomiskt stöd för genomförandet av valet. Revisionen Revisionens arbete har löpt på enligt plan. Möten med kommunfullmäktiges presidie har hållits vid ett antal tillfällen under våren. Revisionen har under våren granskat kommunens exploateringsavtal för Kurran. Kommunstyrelseförvaltningen, Delårsbokslut KfKs 3(11)

4 År 1.3 Överförmyndare Intäkter Prognos Kommunbidrag Summa Intäkter Personalkostnader Löpande kostnader Kapitalkostnader 0 Summa kostnader Årets resultat Verksamhetsbeskrivning Överförmyndaren är en kommunal myndighet som har till uppgift att utöva tillsyn över förmyndare, förvaltare och gode män. Fullmäktige väljer överförmyndaren på fyra år. Uppdraget innehas sedan 2004 av en kommunal tjänsteman. Inget arvode utgår för närvarande, utan ersättningen sker inom ordinarie löneram. Överförmyndarens huvuduppgift är att vara samhällets stödfunktion för personer som inte kan hävda sin rätt eller ta tillvara sina intressen. Denna myndighet tillser att personer som på grund av ålder, sjukdom, försvagat hälsotillstånd, psykisk störning eller liknande får hjälp av god man eller förvaltare för att sköta ekonomi och annat så att vardagen fungerar bra. Överförmyndaren har också som uppgift att bevaka de minderårigas rätt i samhället. Det kan gälla rättshandlingar vid köp av fastighet eller bostadsrätt, del i dödsbo och om barnet saknar förmyndare/föräldrar Analys Överförmyndarens arbete har löp på enligt plan, men med en relativt stor avvikelse för personalkostnader gentemot budget. Kommunstyrelseförvaltningen, Delårsbokslut KfKs 4(11)

5 2 Kommunstyrelsens Administrativa förvaltningen År Prognos Intäkter Kommunbidrag Summa Intäkter Personalkostnader Löpande kostnader Kapitalkostnader Summa kostnader Årets resultat Verksamhetsbeskrivning Den administrativa förvaltningen leds av kommunchefen och direkt underställda finns en stab samt enhetschefer för administration och arbetsmarknad. Kommunchefen ansvarar också för miljö och hälsosamordning samt näringslivsfrågor. Kommunchefen är Vd i Melleruds Bolagshus AB 2.2 Inriktningsmål Inriktningsmål Melleruds kommun ska alltid sätta medborgaren i centrum Melleruds kommun ska vara en offensiv kommun, som står för nytänkande, och som uppmuntrar till och stödjer kreativitet. Melleruds kommun ska erbjuda livskvalitet Melleruds kommun ska prioritera barnfamiljer och ungdomar Melleruds kommun ska erbjuda företag gynnsamma förutsättningar för etablering och tillväxt 2.3 Måluppfyllelse av prestationsmål Prestationsmål Bemötande av nyinflyttade Bemötande och service mot medborgare Marknadsföring - Varumärket Mellerud ska utvecklas. Mål år Måluppfyllnad Utfall Kommentar 0% 0% Halvår 2 100% 0% 0% Halvår 2 Ett välkomstpaket från kommun och företag är framtaget. Detta är utskickat till samtliga nyinfyttade. Planering av välkomstmöte är ännu inte klart. Hösten 10% 20% 2% Aug Se kommentarer från underliggande enheter. Kommunstyrelseförvaltningen, Delårsbokslut KfKs 5(11)

6 Prestationsmål Melleruds kommun är en del av världen och den en del av oss Göra det möjligt att bo och verka i hela kommunen Mål år Enligt plan Enligt plan Måluppfyllnad Utfall Kommentar 100% Enligt plan Halvår 2 Arbetet löper enligt plan se aktiviteter och kommentarer på underliggande enheter. Ett friskare Mellerud Enligt plan 100% Enligt plan Halvår 2 Arbetet pågår enligt plan och invigning sker 3 september. 2.4 Analys Kommunstyrelsen administrativa förvaltning redovisar i delårbokslutet ett positivt resultat i nivå med samma period föregående år. Verksamheten bedrivs i huvudsak i enlighet med plan. En avvikelse som vi pga väntade vakanser inte hinner rätta till i år, är att bjuda in alla nyinflyttade till ett informationsmöte. Formerna för denna inbjudan är ännu inte klar. Det har inte gått att finna en lösning med grannkommunerna om en gemensam handläggare för risk- och sårbarhetsarbete. Kommunens subventionering av busskort till kommunens ungdomar har rönt stort intresse, det är fn osäkert hur stor kostnaden kommer att bli. Förvaltningens prognos för helåret är ett positivt resultat, främst beroende på vakanser. Kommunstyrelseförvaltningen, Delårsbokslut KfKs 6(11)

7 År 3 Förvaltningens enheter och verksamhetsområden 3.1 Miljö- hälsa och hållbar utveckling Prognos Intäkter Kommunbidrag Summa Intäkter Personalkostnader Löpande kostnader Kapitalkostnader 0 0 Summa kostnader Årets resultat Folkhälsa Verksamhetsbeskrivning I Melleruds kommun pågår flera förebyggande insatser för folkhälsan. Västra Götalandsregionen har ansvaret för hälso- och sjukvården i Melleruds kommun. Ansvaret för alkohol- och drogrelaterade problem ligger på kommunerna. Med folkhälsa menas det allmänna hälsotillståndet och hälsans utveckling för hela eller delar av befolkningen. Det övergripande målet för folkhälsoarbetet är att skapa samhälleliga förutsättningar för en god hälsa på lika villkor för hela befolkningen. Vi bär alla ett ansvar för vår hälsa och därmed ett delansvar för den gemensamma folkhälsan. En god folkhälsa genererar tillväxt och utveckling. En god tillväxt och utveckling i samhället ger ökade förutsättningar för en generell välfärd där hälsan är jämlikt fördelad Analys Miljö- och hälsorådet, som är tvärsektoriellt sammansatt av lokala offentliga aktörer, arbetar för att bidra till en bättre samordning, samarbete och resursutnyttjande över sektorsgränser i det lokala miljö- och hälsoarbetet. Inom de områden där Miljö- och hälsorådet under bidrar till samordning och utvecklingsprocesser, har projekt och förändringsarbete initierats och förväntas bidra till förbättringar i det lokala Miljö- och hälsoarbetet. Verksamheten följer budget för året. Ramarna har följts för de bidrag som varit beviljade för olika projekt. Kommunstyrelseförvaltningen, Delårsbokslut KfKs 7(11)

8 År 3.2 Medborgarkontor Prognos Intäkter Kommunbidrag Summa Intäkter Personalkostnader Löpande kostnader Kapitalkostnader Summa kostnader Årets resultat Verksamhetsbeskrivning Medborgarkontoret är Kommunens ansikte ut mot medborgarna och den naturliga ingången till Kommunkontoret. Här finns den samlade kompetensen för att möta kommuninvånarna både i informationsfrågor och vissa handläggningsärenden. Enheten fungerar också som Turistbyrå och förstärks med kompetens i turistfrågor under turistsäsongen. Till Medborgarkontoret finns också kommunens växel knuten. Verksamhetsutvecklaren är ansvarig för att stimulera och utveckla verksamheterna inom kommunens samtliga delar och förvaltningar. Utvecklingen ska drivas på ett sådant sätt att man verkar för en hållbar utveckling och hög kvalitet på de tjänster och den service vi tillhandahåller. Enheten ansvarar även för kommunens färdtjänst, samt kollektivtrafik Analys Verksamheten vid Medborgarkontoret följer i stort de planer och den budget som är lagd. Under första delen av året har vi arbetat mycket med att ytterligare strukturera upp vårt arbete för att få en bättre bild av hur vi använder våra resurser och se om det finns ytterligare kapacitet för att öka på effektiviteten. LEAN har varit det som har använts för att komma framåt i detta arbete. Resultatet av detta LEAN arbete är bland annat att vi ser att det finns möjligheter för en ökning av arbetsuppgifterna med 50% framförallt under förmiddagen. Hanteringen av fleratalet arbetsuppgifter har förenklats och effektiviserats. Förslag är att MBK ska ta ett ökat ansvar för internationellt arbete. mässigt så har vi varit dåliga på att ha periodiseringar som stämmer med de perioder som man utbetalar i. Detta har korrigerats och en fortsättning på arbetet med att få överblick och struktur på ekonomin är planerad och startad. Färdtjänsten arbetas det intensivt med för att få en bättre ekonomi. tillståndsgivningen och regelverket har granskats och gjorts tydligt både för våra kunder men också för att få en bättre handläggning. mässigt finns en oro för vilket utslag fritidsladdningen ska ge eftersom denna post inte är finansierad i budget och därmed kan ge ett underskott. Uppföljningen av effekten kommer att mätas varje månad. Turistbyråverksamheten under sommaren är nästa del som ska utvärderas och följas upp. Här ser vi initialt att vi haft en stor ökning av besökare men även att frågorna varit bredare än tidigare år. Framtidsplanen är att ytterligare kunna utvecklas till en bra åretrunt öppen turistbyrå. Löpande kostnader ligger högre efter juli månadsutgång till stor del beroende på färdtjänsten. Resandet är högre under juni och juli än övriga månader och underskottet hämtas normal hem under hösten. December är också en månad med högt resande. Kommunstyrelseförvaltningen, Delårsbokslut KfKs 8(11)

9 Notera att timlönerna för juli och augusti saknas i prognosen och kostnaderna för dessa beräknas uppgå till ca 100 År 3.3 Ekonomiavdelningen Prognos Intäkter Kommunbidrag Summa Intäkter Personalkostnader Löpande kostnader Kapitalkostnader 0 0 Summa kostnader Årets resultat Verksamhetsbeskrivning Ekonomiavdelningen har hand om kommunens pengar, kravverksamhet, leverantörs- och kundfakturor samt service, rådgivning och stöd till övriga förvaltningar. Här finns även kommunens centrala kassafunktion som behandlar samtliga flöden av in- och utbetalningar. Avdelningen är ansvarig för kommunens redovisning och beredning av årsbudget, prognoser, delårsbokslut samt årsredovisning. Arbetar med övergripande strategiska ekonomi- och finansieringsfrågor samt den centrala processen för ekonomi- och verksamhetsstyrning. Ansvarar för kommunens låneportfölj och kort- och långsiktig likviditetsplanering. Ekonomiavdelningen utför även tjänster åt Dalslands Museum Analys Rekryteringen av nya medarbetare för att täcka upp de uppkomna vakanserna gick bra och smidigt. Nuvarande bemanning kommer att utvecklas och bli en lika bra och kompetent enhet som tidigare. Arbetet med delårsbokslutet har varit en utmaning med många nya moment för flera av oss. Våra frågetecken kring kvalitén på de data som lönesystemet släpper ifrån sig har delvis fått lösningar men alltför många frågetecken kvarstår. Kommunstyrelseförvaltningen, Delårsbokslut KfKs 9(11)

10 År 3.4 Administrativa enheten Prognos Intäkter Kommunbidrag Summa Intäkter Personalkostnader Löpande kostnader Kapitalkostnader Summa kostnader Årets resultat Verksamhetsbeskrivning Den administrativa enheten ska se till att den dagliga verksamheten fungerar och utveckla ett gott samarbete mellan kommunens enheter. Personalavdelningen har samtidigt en internkonsultativ funktion i dessa frågor gentemot verksamhetsansvariga. Lönesektionen svarar för den samlade lönehanteringen inom kommunen. Enheten hanterar även lönerna för Dalslandkommunernas kommunalförbund och Dalslands museum. IT-avdelningen sköter driften av kommunens datanät, växel samt tekniskt stöd till systemansvariga runt om i verksamheterna. Avdelningen lämnar också support till samtliga användare av de kommungemensamma systemen. Avdelningen genomför även utbildningar. Utöver detta medverkar avdelningen aktivt i det Dalslandsgemensamma arbetet med gemensamt förvaltningsnät. Arbetsmarknadsenheten är ansvarig för kommunens alla arbetsmarknadsåtgärder. Därutöver ansvarar enheten också för integrationsfrågor. Arbetsmarknadsenheten ska samarbeta med arbetsförmedling, socialtjänst, Migrationsverket och Försäkringskassan. Ett förtroendefullt samarbete ska ske med närings- och föreningsliv samt med kommunala verksamheter för att tillskapa praktik och sysselsättningsplatser Analys Verksamheten följer budgeten som planerat. Avikelserna som man kan avläsa beror på att intäkter och kostader kommer mer ojämt under året, medans budgeten är periodiserad på 12 månader. Under våren och sommaren har IT-avdelningen startat sju större projekt med syfte att effektivisera verksamheten. Fem av dem kommer avslutats under hösten/vintern. Två beräknas avslutas under våren Det största projektet handlar om att designa om hela servermiljön. Vi kommer gå från ca 40 fysiska servrar, ner till tre. Detta kommer ge kostnadsbesparingar på både hårdvara, elförbrukning, miljö och även på administrationssidan. Personalavdelningen har arbetat hårt med att hinna med administrativa uppgifter som borde ha försvunnit i och med övergången till nya Löne/PA -systemet. Avdelningen har under våren dragit ner med en heltidstjänst, vilket har lett till en mycket högre belastning på kvarvarande personal. För att komma till rätta med en del av problemen kommer Personalavdelningen under hösten satsa på att få verksamheterna att bl.a. hantera timanställda via Löne/PA-systemet. Fortsatt utveckling av samarbetet mellan de 4 Dalslands kommuner som köpt systemet, kommer också ske under hösten. Arbetsmarknadsenheten har under våren varit med om en kraftig nedgång av antalet uppdrag. Den största förändringen är inom introduktionen, där nu Arbetsförmedlingen har tagit över ansvaret. Under våren har endast tre nya deltagare kommit, mot tidigare deltagare under samma period Kommunstyrelseförvaltningen, Delårsbokslut KfKs 10(11)

11 Även övriga uppdrag för de statliga myndigheterna har sjunkit. Detta hänger dock tydligare ihop med den sjunkande arbetslösheten i kommunen. Arbetsmarknadsenheten kommer under hösten arbeta med att analysera behovet av verksamheten, i syfte att kunna lägga förslag på framtida utvecklingsarbeten. Kommunstyrelseförvaltningen, Delårsbokslut KfKs 11(11)

Årsredovisning verksamheter 2013. Ekonomikontoret

Årsredovisning verksamheter 2013. Ekonomikontoret Årsredovisning verksamheter 2013 Ekonomikontoret Ekonomikontoret, Årsredovisning verksamheter 2013 2(13) 1 VERKSAMHETSOMRÅDE Ekonomikontoret har hand om kommunens pengar, kravverksamhet, leverantörs- och

Läs mer

Årsrapport 2016 kommunfullmäktige

Årsrapport 2016 kommunfullmäktige KF 16:1 KF 16:2 KF 16:3 TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Handläggare Josefin Winnfors 0152-29161 Kommunstyrelsen Dnr KS/2017:96-012 2017-02-15 1/2 Årsrapport 2016 kommunfullmäktige Förslag till beslut

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2017

Granskning av delårsrapport 2017 Granskningsrapport Daniel Brandt Jonas Axelsson Remmi Gimborn Granskning av delårsrapport 2017 Melleruds kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kommunfullmäktige m.m. Ordförande: Ingela Gardner

Verksamhetsberättelse Kommunfullmäktige m.m. Ordförande: Ingela Gardner Verksamhetsberättelse 2017 Kommunfullmäktige m.m. Ordförande: Ingela Gardner Innehållsförteckning Viktiga händelser... 3 Ekonomisk sammanfattning... 4 Verksamhetsuppföljning... 4 Kommunfullmäktige... 5

Läs mer

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018 Verksamhetsplan Kommunstyrelse 2018 Innehållsförteckning Nybro kommuns vision & mål...3 Verksamhetsidé... 4 Budget... 6 Organisation... 7 Mål... 8 Prioriterade områden & strategiska åtgärder... 9 2 Nybro

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Budget 2017 Överförmyndarnämnden Budgetberedningens förslag till Kommunstyrelsen Innehåll Planerings- och uppföljningsprocessen -----------------------------------------------------------------

Läs mer

Remiss Regional folkhälsomodell

Remiss Regional folkhälsomodell sida 1 2014-02-19 Dnr: 2014-83 KOMMUNSTYRELSEN TJÄNSTESKRIVELSE Remiss Regional folkhälsomodell Bakgrund Västra Götalandsregionen (VGR) har ett väl förankrat folkhälsoarbete sedan många år. Synen på folkhälsoarbete

Läs mer

Verksamhetsberättelse delårsbokslut augusti Kommunfullmäktige m.m. Ordförande: Ingela Gardner

Verksamhetsberättelse delårsbokslut augusti Kommunfullmäktige m.m. Ordförande: Ingela Gardner Verksamhetsberättelse delårsbokslut augusti 2017 Kommunfullmäktige m.m. Ordförande: Ingela Gardner Innehållsförteckning Viktiga händelser... 3 Ekonomisk sammanfattning... 4 Verksamhetsuppföljning... 4

Läs mer

Melleruds Södra Melleruds Kommun Systematiskt kvalitetsarbete 2014

Melleruds Södra Melleruds Kommun Systematiskt kvalitetsarbete 2014 Melleruds Södra Melleruds Kommun Systematiskt kvalitetsarbete 04 MELLERUD 5.0. ROBERT OLSSON FÖRSKOLECHEF/REKTOR Bokslut 04 År / Tkr Bokslut 03 Bokslut 04 Budget 04 Avvikelse Intäkter 35 78 388 393 Kommunbidrag

Läs mer

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden Verksamhetsplan 2009-2011 Överförmyndarnämnden Inledning 3 Verksamhetsidé 4 Verksamhet 5 Nöjda medborgare 5 Bra kvalitet 5 Medarbetare 6 Trygg, säker och utvecklande arbetsmiljö 6 Delaktighet och inflytande

Läs mer

Valnämndens uppföljning av ekonomi per mars och verksamhet per april 2019

Valnämndens uppföljning av ekonomi per mars och verksamhet per april 2019 Datum: Diarienummer: 2019-04-02 VLN-2019-0040 Sida 1 (2) Kommunledningskontoret Valnämnden Handläggare: Blomgren Sofie Nilsson Bjervner Åsa Svensson Karin Valnämndens uppföljning av ekonomi per mars och

Läs mer

Uppföljningsrapport, oktober 2018

Uppföljningsrapport, oktober 2018 Uppföljningsrapport, oktober 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos oktober månad, socialnämnden: -5 mnkr (-6 mnkr) (Prognos inom parentes

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Conny Erkheikki Granskning av delårsrapport 2016 Gällivare kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

Kommunfullmäktiges verksamhetsberättelse för år 2014

Kommunfullmäktiges verksamhetsberättelse för år 2014 Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-18 AU 3:17 Dnr. KS 2015/0125 Kommunfullmäktiges verksamhetsberättelse för år 2014 Arbetsutskottets beslut Ärendet bereds vidare. Sammanfattning

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Anna Carlénius Revisionskonsult Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport 2016 Pajala kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1

Läs mer

Styrprinciper för Dals-Eds kommun.

Styrprinciper för Dals-Eds kommun. Styrprinciper för Dals-Eds kommun. Inledning Styrprinciperna reglerar ansvarsfördelningen i Dals-Eds kommun. Utgångspunkt för arbetet utifrån styrprinciperna ska vara decentralisering, helhetssyn och god

Läs mer

Strategiska planen

Strategiska planen Strategiska planen 2015 2020 Strategisk plan Datum för beslut: 2015-04-08 Kommunledningskontoret Reviderad: Beslutsinstans: Giltig till: 2020 Innehållsförteckning 1. Så styrs Vännäs kommun... 4 2. Vad

Läs mer

Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013

Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013 Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013 Introduktion Gullspångs kommun och hälso- och sjukvårdsnämnden östra Skaraborg har ingått ett avtal om folkhälsoarbetet

Läs mer

Uppföljningsrapport, november 2018

Uppföljningsrapport, november 2018 Uppföljningsrapport, november 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos november månad, socialnämnden: -3,5 mnkr (-5 mnkr) (Prognos inom

Läs mer

Årsrapport 2017 kommunfullmäktige

Årsrapport 2017 kommunfullmäktige TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Handläggare Niklas Almhager Kommunstyrelsen Dnr KS/2018:97-012 2018-02-14 1/2 Årsrapport 2017 kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Delårsbokslut 2011 SBF

Delårsbokslut 2011 SBF Delårsbokslut SBF Innehållsförteckning 1 Samhällsbyggnadsförvaltning... 3 1.1 Verksamhetsbeskrivning intern service... 3 1.2 Inriktningsmål... 3 1.3 Måluppfyllelse av prestationsmål... 4 1.4 Analys...

Läs mer

Överförmyndarnämnden Budgetförslag 2015 2016 med plan för 2017-2018

Överförmyndarnämnden Budgetförslag 2015 2016 med plan för 2017-2018 1 Överförmyndarnämnden 2015 2016 med plan för 2017-2018 Rev 2015-05-15 Nämndens viktigaste mål för 2015 2016 Överförmyndarnämndens målarbete har rättssäkerhet och trygghet som fokusområden. Dessa begrepp

Läs mer

Nämndernas verksamhetsberättelse till Årsredovisning Överförmyndarnämnd 2014

Nämndernas verksamhetsberättelse till Årsredovisning Överförmyndarnämnd 2014 Nämndernas verksamhetsberättelse till Årsredovisning 2014 Överförmyndarnämnd 2014 Innehållsförteckning Måluppfyllelse... 3 Vision... 3 Kommunfullmäktiges mål... 3 All vård, skola och omsorg ska vara god

Läs mer

Delårsbokslut jan-april 2018 för Lönenämnden

Delårsbokslut jan-april 2018 för Lönenämnden 2018-05-04 Dnr: LNSML 2018-1 TJÄNSTESKRIVELSE Delårsbokslut jan-april 2018 för Lönenämnden Lönenämnden har upprättat förslag till delårsbokslut april 2018. Prognosen för helåret 2018 beräknas vara i balans

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012-08-31 Smedjebackens kommun Malin Liljeblad Godkänd revisor Fredrik Winter Revisor Oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för valnämnden 2019

Verksamhetsplan och budget för valnämnden 2019 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Åsa Nilsson Bjervner Datum 2019-01-19 Diarienummer VLN-2018-0098 Valnämnden Verksamhetsplan och budget för valnämnden 2019 Förslag till beslut Valnämnden beslutar att

Läs mer

Årsrapport kommunfullmäktige 2017

Årsrapport kommunfullmäktige 2017 PROTOKOLLSUTDRAG 16:1 Kommunstyrelsen KS 37 2018-02-28 1/2 Dnr KS/2018:97-012 Årsrapport kommunfullmäktige 2017 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. godkänna Årsrapport 2017

Läs mer

Folkhälsoplan Folkhälsorådet. Hjo kommun

Folkhälsoplan Folkhälsorådet. Hjo kommun Folkhälsoplan 2019 Folkhälsorådet Hjo kommun Inledning Folkhälsoarbetet handlar om att med fokus på hälsofrämjande och förebyggande insatser åstadkomma en god och jämlik hälsa för hela befolkningen. Ett

Läs mer

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden Verksamhetsplan Datum 2014-08-11 Verksamhetsplan 2015-2017 Överförmyndarnämnden Antagen i Överförmyndarnämnden 2014-09-03 Inledning Överförmyndarnämndens uppdrag är att utöva tillsyn över ställföreträdare

Läs mer

Nämndens årsredovisning 2018 Valnämnd

Nämndens årsredovisning 2018 Valnämnd 2019-01-20 Valnämnd Innehållsförteckning 1 Året som gått... 3 1.1 Årets resultat... 3 1.2 Viktiga händelser... 3 2 Faktorer i omvärlden som påverkat oss under... 4 3 Uppföljning mål... 5 3.1 En attraktiv

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Burlöv- Staffanstorp

Förbundsordning för Samordningsförbundet Burlöv- Staffanstorp FÖRFATTNING 1.7 1(5) Antagen av kommunstyrelsen 11/12 Reviderad av kommunfullmäktige 183/14 2014-KS-486 Förbundsordning för Samordningsförbundet Burlöv- Staffanstorp Samordningsförbundet Burlöv-Staffanstorp

Läs mer

Politiska inriktningsmål för folkhälsa

Politiska inriktningsmål för folkhälsa Dnr 2016KS630 078 Politiska inriktningsmål för folkhälsa Förord Med folkhälsa menas den gemensamma hälsan i en avgränsad grupp till exempel invånare i Härryda kommun. Det talas också om folkhälsan på nationell

Läs mer

Styrprinciper för Melleruds kommun

Styrprinciper för Melleruds kommun Ersätter KF 31/2004 Utbytt den Sign 1:1 Styrprinciper för Melleruds kommun Inledning Styrprinciperna reglerar ansvarsfördelningen i Melleruds kommun. Utgångspunkt för arbetet utifrån styrprinciperna ska

Läs mer

Budget och verksamhetsplan Kultur och fritidsnämnden

Budget och verksamhetsplan Kultur och fritidsnämnden och verksamhetsplan 2019 Kultur och fritidsnämnden Innehållsförteckning Verksamhetsplan... 3 Uppdrag... 3 Driftbudget... 3 Styrkort... 4 Verksamhetsplan... 5 Verksamhetsmått... 5 Utblick 2020-2021... 6

Läs mer

REVISIONSRAPPORT. Granskning av delårsbokslut och prognos 2003

REVISIONSRAPPORT. Granskning av delårsbokslut och prognos 2003 REVISIONSRAPPORT Granskning av delårsbokslut 2003-03-31 och prognos 2003 Primärvårdsnämnden i Halmstad Leif Johansson Komrev Box 324, 301 08 Halmstad Tel 035 15 17 00 Fax 035-15 17 36 Leif Johansson, Direkt:

Läs mer

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk prognos 2019 Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Verksamhetsmått...4 Analys av avvikelse i förhållande

Läs mer

Riktlinjer för Folkhälsorådet och folkhälsoarbetet i Färgelanda kommun

Riktlinjer för Folkhälsorådet och folkhälsoarbetet i Färgelanda kommun FÄRGELANDA KOMMUN Riktlinjer för Folkhälsorådet och folkhälsoarbetet i Färgelanda kommun Dnr: 2017/467 Beslutad i kommunstyrelsen 2017-11-01 248 Den senaste versionen finns tillgänglig på Färgelandas webbplats

Läs mer

Delårsrapport. för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2017

Delårsrapport. för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2017 Delårsrapport för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2017 Förbundets vision: DELAKTIGHET SOM GER BÄTTRE EGENUPPLEVD HÄLSA, ÖKAD ARBETSFÖRMÅGA OCH HÖGRE GRAD AV EGENFÖRSÖRJNING 1 (7) Delårsrapport

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Stab, utveckling och ledning

Uppdragsbeskrivning för Stab, utveckling och ledning Uppdragsbeskrivning för Stab, utveckling och ledning Uppdragsbeskrivningen är kommunstyrelsens uppdrag till Stab, utveckling och ledning. Här anges verksamhetens inriktning, vad som ska göras och särskilda

Läs mer

Sammanträde i kommunstyrelsen

Sammanträde i kommunstyrelsen Kommunstyrelsen KALLELSE KUNGÖRELSE Sammanträde i kommunstyrelsen Tid och plats för sammanträde Måndagen den 18 mars 2019, kl. 17:45. Frösjön/Lockvattnet, Västra Storgatan 15, Gnesta Förslag till justerare

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kommunfullmäktige m.m. 1:e vice ordförande: Johan Boström

Verksamhetsberättelse Kommunfullmäktige m.m. 1:e vice ordförande: Johan Boström Verksamhetsberättelse Kommunfullmäktige m.m. 1:e vice ordförande: Johan Boström Innehållsförteckning Viktiga händelser... 3 Ekonomisk sammanfattning... 4 Verksamhetsuppföljning... 4 Kommunfullmäktige...

Läs mer

Årsredovisning verksamheter 2013. Överförmyndare

Årsredovisning verksamheter 2013. Överförmyndare Årsredovisning verksamheter 2013 Överförmyndare Överförmyndare, Årsredovisning verksamheter 2013 2(8) 1 VERKSAMHETSOMRÅDE Verksamhetsområde Överförmyndare är för kommunen obligatorisk. Överförmyndaren

Läs mer

Verksamhetsplan Budget Överförmyndarnämnden

Verksamhetsplan Budget Överförmyndarnämnden Verksamhetsplan 2019-2021 Budget 2019 Överförmyndarnämnden 1 Innehåll Omvärldsanalys -------------------------------------------------------------------------------------------- 4 Styrmodell --------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Nämndplan Överförmyndarnämnden 2017

Nämndplan Överförmyndarnämnden 2017 Nämndplan 2017 Överförmyndarnämnden 2017 Innehållsförteckning 1 Nämndordförande har ordet... 3 2 Övergripande beskrivning av organisationen... 4 3 Prioriteringar för 2017... 6 4 Mål för nämnden... 7 5

Läs mer

PÅ VÄG MOT EN JÄMLIK HÄLSA

PÅ VÄG MOT EN JÄMLIK HÄLSA PÅ VÄG MOT EN JÄMLIK HÄLSA När människor mår bra, mår även Västra Götaland bra. JÄMLIK HÄLSA ÄR EN HJÄRTEFRÅGA Det är egentligen rätt enkelt. En region där människor trivs och är friska längre, har bättre

Läs mer

Överförmyndarenheten, Sjukhusvägen 39, Bollnäs onsdagen den 31 oktober 2018 kl 08:30

Överförmyndarenheten, Sjukhusvägen 39, Bollnäs onsdagen den 31 oktober 2018 kl 08:30 69(14) Plats och tid ande Överförmyndarenheten, Sjukhusvägen 39, Bollnäs onsdagen den 31 oktober 2018 kl 08:30 Ledamöter Ulf Torstensson (S) Ulrika Dahlberg (MP), Ordförande Cecilia Widéen (BP) Maria Rens

Läs mer

Överförmyndarnämndens verksamhetsplan

Överförmyndarnämndens verksamhetsplan 1 (7) Dokumentnamn Verksamhetsplan 2018-2020 Dokumenttyp Plan för Överförmyndarnämnden Beslutad av Överförmyndarnämnden Beslutad Diarienummer ÖFN/2017:2006 Kontrollstation Överförmyndarnämnden Giltighetstid

Läs mer

Reglemente för folkhälsorådet i Gullspångs kommun

Reglemente för folkhälsorådet i Gullspångs kommun Reglemente för folkhälsorådet i Gullspångs kommun Syfte Det avtal som kommunen och regionen har tecknat för sitt samarbete avseende det lokala folkhälsoarbetet ligger till grund för detta reglemente (se

Läs mer

Landstinget Dalarna. Översiktlig granskning av delårsrapport per KPMG AB 30 maj 2011 Antal sidor: 6

Landstinget Dalarna. Översiktlig granskning av delårsrapport per KPMG AB 30 maj 2011 Antal sidor: 6 Översiktlig granskning av delårsrapport per 2011-04-30 KPMG AB 30 maj 2011 Antal sidor: 6 1. Inledning och sammanfattning Vi har utfört en översiktlig granskning av delårsrapporten per 2011-04-30 för.

Läs mer

Verksamhetsplan Budget Överförmyndarnämnden

Verksamhetsplan Budget Överförmyndarnämnden Verksamhetsplan 2018-2020 Budget 2018 Överförmyndarnämnden Innehåll Planerings- och uppföljningsprocessen ----------------------------------------------------------------- 3 Omvärldsanalys --------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Kommunal Författningssamling

Kommunal Författningssamling Kommunal Författningssamling Förbundsordning för samordningsförbundet Finsam Kävlinge-Lomma Dokumenttyp Beslutande organ Förbundsordning Kommunstyrelsen Förvaltningsdel Antagen 2013-06-10, Kf 51/2013 Ansvar

Läs mer

Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015

Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015 2015-04-20 KS-2015/306.182 1 (4) HANDLÄGGARE Askerud, Carina 08-535 302 83 Carina.Askerud@huddinge.se Kommunstyrelsen Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015 Förslag till beslut Budgetuppföljningen

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Västra Östergötland

Förbundsordning för Samordningsförbundet Västra Östergötland Förbundsordning för Samordningsförbundet Västra Östergötland Samordningsförbundet Västra Östergötland har inrättats med stöd av lagen (2003: 1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1

Läs mer

Handläggare: Kerstin Söderlund E-postadress: Telefonnr: Diarienr: KS/2016:42

Handläggare: Kerstin Söderlund E-postadress: Telefonnr: Diarienr: KS/2016:42 Dokumenttyp: Nämndsplan Tjänsteställe: KFV Handläggare: Kerstin Söderlund E-postadress: Telefonnr: Datum:2016-02-23 Mottagare: Berörda verksamheter Diarienr: KS/2016:42 Nämndsplan för kommunstyrelsen 2016-2018

Läs mer

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed Revisionsrapport Delårsrapport 2009 Smedjebackens kommun Oktober 2009 Robert Heed Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...2 2 Inledning...3 2.1 Bakgrund...3 2.2 Syfte, revisionsfråga och avgränsning...3

Läs mer

Tjänsteskrivelse 2011-02-18 Diarienummer Kommunledningskontoret Handläggare Gerd Olofsson 0910-73 59 68 Verksamhetsberättelse och årsredovisning 2010 Sammanfattning Av verksamhetsberättelse och årsredovisning

Läs mer

Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser i Uddevalla kommun för perioden

Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser i Uddevalla kommun för perioden Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser i Uddevalla kommun för perioden 2016-2019. 1. Parter Detta avtal är slutet mellan Uddevalla kommun, nedan kallad kommunen, och norra Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Folkhälsopolitiskt program

Folkhälsopolitiskt program 1(5) Kommunledningskontoret Antagen av Kommunfullmäktige Diarienummer Folkhälsopolitiskt program 2 Folkhälsa Att ha en god hälsa är ett av de viktigaste värdena i livet. Befolkningens välfärd är en betydelsefull

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport 2014 Gällivare kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Verksamhetsberättelse Utgåva: 2018 Rapportperiod: Organisation: Nyköping o Oxelösunds överförmyndarnämnd

Verksamhetsberättelse Utgåva: 2018 Rapportperiod: Organisation: Nyköping o Oxelösunds överförmyndarnämnd Verksamhetsberättelse Utgåva: Rapportperiod: -12-31 Organisation: Nyköping o Oxelösunds överförmyndarnämnd Uppdrag enligt budget Överförmyndarnämnden har till uppgift att efter anmälan utreda behovet av

Läs mer

Förbundsordning för Växjö samordningsförbund (FINSAM)

Förbundsordning för Växjö samordningsförbund (FINSAM) Styrande dokument Senast ändrad 2013-03-19 Förbundsordning för Växjö samordningsförbund (FINSAM) Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Växjö samordningsförbund (FINSAM) Dokumentnamn Förbundsordning

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (10) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2018-05-14 1(10) Tid och plats Måndagen den 14 maj 2018, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Anette Ternstedt

Läs mer

Folkhälsoplan Essunga kommun 2015

Folkhälsoplan Essunga kommun 2015 Folkhälsoplan Essunga kommun 2015 Dokumenttyp Plan Fastställd 2014-11-24 av kommunfullmäktige Detta dokument gäller för Samtliga nämnder Giltighetstid 2015 Dokumentansvarig Folkhälsoplanerare Dnr 2014.000145

Läs mer

Haninge kommuns internationella program

Haninge kommuns internationella program Haninge kommuns internationella program POSTADRESS 136 81 Haninge BESÖKSADRESS Rudsjöterrassen 2 TELEFON 08-606 70 00 E-POST haningekommun@haninge.se Dokumenttyp Dokumentnamn Beslutat datum Gäller från

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2010

Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2010 Datum -06-04 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1.0 Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-maj jan-apr jan-mar Budget jan-dec 2009 Intäkter 163 507 133 508

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2011 Emmaboda kommun Caroline Liljebjörn 11 oktober 2011 Granskning av delårsrapport 2011 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009 Datum -1-12 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1. Månadsrapport Piteå kommun januari september 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-sep jan-aug Prognos jan-dec Budget jan-dec 28 Intäkter 273

Läs mer

Motala kommun. Rapport avseende granskning av delårsbokslut per Revision KPMG AB Antal sidor: 5

Motala kommun. Rapport avseende granskning av delårsbokslut per Revision KPMG AB Antal sidor: 5 Rapport avseende granskning av delårsbokslut per 2016-08-31 Revision KPMG AB Antal sidor: 5 Innehåll 1. Inledning 1 2. Granskningens syfte 1 3. Delårsrapport 1 4. Ansvarig nämnd 1 5. Bedömning 2 6. Sammanfattning

Läs mer

Yoomi Renström (S), Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande Mikael Jonsson (M) Hans Jonsson (C)

Yoomi Renström (S), Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande Mikael Jonsson (M) Hans Jonsson (C) 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 08:30-11:00, ajournering 09:50-10:20 Beslutande Ledamöter Yoomi Renström (S), Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande Mikael Jonsson (M) Hans Jonsson

Läs mer

Granskning av delårsbokslut per 31 augusti 2016

Granskning av delårsbokslut per 31 augusti 2016 Revisionsrapport 2016 Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Valdemarsviks kommun Granskning av delårsbokslut per 31 augusti 2016 Valdemarsviks kommun Innehåll 1 Sammanfattning... 2 2

Läs mer

Lönenämnd VÄSTMANLAND- DALARNA LÖNENÄMND DELÅRSBOKSLUT Godkänt av Lönenämnden

Lönenämnd VÄSTMANLAND- DALARNA LÖNENÄMND DELÅRSBOKSLUT Godkänt av Lönenämnden VÄSTMANLAND- DALARNA LÖNENÄMND 2016-08-31 Godkänt av Lönenämnden 160923 Den gemensamma lönenämnden för kommunerna Fagersta, Avesta, Hedemora, Norberg och Skinnskatteberg (FAHNS) har i uppdrag att utföra

Läs mer

Malmö stad Revisionskontoret

Malmö stad Revisionskontoret Malmö stad Revisionskontoret Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet som bedrivs i nämnder och bolagsstyrelser. Stadsrevisionen i Malmö granskar nämnders

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Samspelet

Förbundsordning för Samordningsförbundet Samspelet KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2009-05-14 Ersätter: 2007-09-13 Gäller fr o m: 2009-05-14 Förbundsordning för Samordningsförbundet Samspelet Samordningsförbundet

Läs mer

Förbundsordning för samordningsförbund

Förbundsordning för samordningsförbund Förbundsordning för samordningsförbund Förbundsordning för Samordningsförbundet Bollebygd, Mark och Svenljunga Samordningsförbundet har inrättats med stöd av Lag (SFS nr 2003:1210) om finansiell samordning

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna

Förbundsordning för Samordningsförbundet Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna Förbundsordning för Samordningsförbundet Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna Samordningsförbundet Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av

Läs mer

Planera, göra, studera och agera

Planera, göra, studera och agera 5 Planera, göra, studera och agera Mål- och resursplanen innehåller den beslutade visionen, inriktningsmål, förväntade resultat och ekonomiska förutsättningar. Därutöver finns lag, författning, åtaganden

Läs mer

Reglemente för Hälsorådet

Reglemente för Hälsorådet Reglemente för Hälsorådet Gäller fr o m 2015-01-01, rev 2017-12-07 Fastställt av Kommunfullmäktige 2014-11-27, dnr KA 2014/846 Reviderat av Kommunfullmäktige 2017-12-07 146 dnr KA 2017/1624 Utgångspunkter

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2015

Granskning av delårsrapport 2015 Granskningsrapport Fredrik Ottosson Bengt-Åke Hägg Lotten Lasson Granskning av delårsrapport 2015 Höörs kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Rapport. Finspångs kommun Granskning delårsrapport Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Finspångs kommun

Rapport. Finspångs kommun Granskning delårsrapport Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Finspångs kommun Rapport Finspångs kommun Granskning delårsrapport 2006-06-30 2006-09-16 Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Finspångs kommun Susanne Svensson Lars Rydvall Innehåll 1 SAMMANFATTNING...1

Läs mer

Kommundirektörsinstruktion

Kommundirektörsinstruktion Kommundirektörsinstruktion Gäller fr.o.m. 2018-01-01 Antagen av kommunstyrelsen 2017-12-20, 248 Kommundirektörsinstruktion 2017-12-20 Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 2. Rollfördelning... 1 2.1 Förtroendevalda

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2017. Förslag från Socialdemokraterna

Verksamhetsplan 2015-2017. Förslag från Socialdemokraterna Färgelanda kommun Verksamhetsplan 2015-2017 Förslag från Socialdemokraterna INNEHÅLLSFÖRTECKNING - ÖVERGRIPANDE MÅL SID 3-7 - EKONOMISKA FÖRUTSÄTTNINGAR, MÅL OCH KOMMUNBIDRAG SID 8-10 2 Vision, mål och

Läs mer

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73)

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73) Protokollsutdrag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2019-05-21 1 (1) 65 Digitaliseringsstrategi för (KS/2019:73) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Anta Digitaliseringsstrategi för. Ärendebeskrivning

Läs mer

Nämndens årsredovisning 2017

Nämndens årsredovisning 2017 Nämndens årsredovisning 2017 Nämndens årsredovisning 2017 Överförmyndarnämnden Beslut 2018-02-19 5 www.kungsbacka.se Innehållsförteckning 1 Året som gått... 3 1.1 Sammanfattande analys... 3 1.2 Årets resultat...

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Caroline Liljebjörn Granskning av delårsrapport 2014 Emmaboda kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

Laholms kommun. Rapport från granskning av årsbokslut Magnus Helmfrid Lina Josefsson Sofie Gydell

Laholms kommun. Rapport från granskning av årsbokslut Magnus Helmfrid Lina Josefsson Sofie Gydell Laholms kommun Rapport från granskning av årsbokslut 2016 Magnus Helmfrid Lina Josefsson Sofie Gydell Resultatanalys 30,6 Kommunens totala utfall i jämförelse med budget och föregående år (mnkr) 19,5 13,1

Läs mer

Delårsrapport per april 2019

Delårsrapport per april 2019 Dnr 2019-104A Delårsrapport per april 2019 Patientnämndens rapport till Regionstyrelsen Antagen av Patientnämnden 2019-05-21 www.regionvasterbotten.se INNEHÅLL 1. INLEDNING... 3 1.1 Nämndens/styrelsens

Läs mer

Strategiskt folkhälsoprogram

Strategiskt folkhälsoprogram Kommunledning Folkhälsoplanerare, Therese Falk Fastställd: 2014-11-03 Strategiskt folkhälsoprogram 2015-2020 Strategiskt folkhälsoprogram 2015-2020 2/10 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning...

Läs mer

Delårsbokslut 2014 jan-juli. Melleruds Södra. Innehållsförteckning

Delårsbokslut 2014 jan-juli. Melleruds Södra. Innehållsförteckning Delårsbokslut 2014 jan-juli Melleruds Södra Innehållsförteckning 1 Mellerud Södra... 2 2 Fagerlidsskolan... 5 3 Förskolan Lunden... 6 4 Förskolan Markusgården... 6 1 Mellerud Södra 1.1 Delårsbokslut Rektor

Läs mer

Reglemente. Folkhälsorådet. Mariestad. Antaget av Kommunstyrelsen Mariestad

Reglemente. Folkhälsorådet. Mariestad. Antaget av Kommunstyrelsen Mariestad Reglemente Folkhälsorådet Mariestad Antaget av Kommunstyrelsen Mariestad 2010-09-09 Datum: 2012-01-24 Dnr: Sida: 2 (5) Reglemente för folkhälsorådet Kommunstyrelsens beslut 128/10. 1 Syfte Folkhälsorådet

Läs mer

Boxholms kommun. Rapport avseende granskning av delårsbokslut per Revision KPMG AB Antal sidor: 5

Boxholms kommun. Rapport avseende granskning av delårsbokslut per Revision KPMG AB Antal sidor: 5 Rapport avseende granskning av delårsbokslut per 2016-08-31 Revision KPMG AB Antal sidor: 5 Innehåll 1. Inledning 1 2. Granskningens syfte 1 3. Delårsrapport 1 4. Bedömning 1 5. Sammanfattning av granskningsresultatet

Läs mer

Den sinnliga trädgården vid Lilldals äldreboende. Budget 2016 för Socialnämnden

Den sinnliga trädgården vid Lilldals äldreboende. Budget 2016 för Socialnämnden Den sinnliga trädgården vid Lilldals äldreboende Budget 2016 för Socialnämnden Reidun Lorentzon Ordförande Socialnämnden Shujaat Noormohamed Förvaltningschef Socialförvaltningen Inledning Uppdrag till

Läs mer

I offentlighetens tjänst

I offentlighetens tjänst I offentlighetens tjänst Hur styrs Västra Götalandsregionen? Vad vi ska prata om Västra Götalandsregionens samhällsuppdrag Vad säger lagen? Västra Götalandsregionens styrmiljö reglementen Tjänstemannarollen

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Maj 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 7 Hälsotal

Läs mer

Kommundirektörsinstruktion

Kommundirektörsinstruktion Kommundirektörsinstruktion Gäller fr.o.m. 2018-11-07 Antagen av kommunstyrelsen 2018-11-07, 237 Kommunstyrelsekontoret Postadress: 464 80 MELLERUD. Besöksadress: Storgatan 11 Tfn: 0530-180 00. Fax: 0530-181

Läs mer

Folkhälsoplan 2013. Folkhälsorådet Vara. Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04

Folkhälsoplan 2013. Folkhälsorådet Vara. Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04 Folkhälsoplan 2013 Folkhälsorådet Vara Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04 Inledning En god folkhälsa är en angelägenhet för såväl den enskilda individen som för samhället. Invånarnas hälsa är en förutsättning

Läs mer

Uppföljningsrapport, september 2018

Uppföljningsrapport, september 2018 Uppföljningsrapport, september 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos september månad, socialnämnden: - mnkr (- mnkr) (Prognos inom

Läs mer

Politiskt ledarskap. Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg

Politiskt ledarskap. Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg Politiskt ledarskap Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg Det här är vårt uppdrag Fullmäktige är regionens högsta beslutande organ som har det yttersta ansvaret för ekonomin och verksamhetens inriktning.

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2008

Granskning av delårsrapport 2008 Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2008 Smedjebackens kommun September 2008 Robert Heed Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Uppdrag och ansvarsfördelning... 2 1.2 Kommunfullmäktiges mål

Läs mer

Förändrad organisation för kommunalråd och politiska sekreterare

Förändrad organisation för kommunalråd och politiska sekreterare Malmö stad Kommunstyrelsens ordförande Malmö 2018-12-18 Till kommunfullmäktige i Malmö Förändrad organisation för kommunalråd och politiska sekreterare I det följande lämnas förslag till utformning av

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2010

Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2010 Datum -04-16 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1.0 Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-mar jan-feb Prognos helår Budget jan-dec 2009 Intäkter 101 851

Läs mer