POLICY IFK GRÄNGESBERG SKIDKLUBB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "POLICY IFK GRÄNGESBERG SKIDKLUBB"

Transkript

1 1 POLICY IFK GRÄNGESBERG SKIDKLUBB Inledning En policy är av stor central betydelse och återspeglar de intentioner klubben vill ge de aktiva, föräldrar och supporters. Övergripande intentioner är att klubben ska verka för att de aktiva i alla åldrar ska ha kompetenta tränare på både barmark och snö. Tränarna ska verka för att ha en gemensam dialog med fokus på gruppens och den enskildes träningsutveckling, individualisering med fokus på helheten av den aktive, och god kontakt med föräldrar. Detta för att öka förståelsen hos den aktive/anhöriga för träning och må bra känslan. Sammandragningar klubben gör i form av möten, tävlingar och läger m m tydliggörs i ett tidigt skede på hemsidan samt vid undantagsfall där sammandragning sker snabbt, så ordnas en telefonkedja bland berörda. Sponsring Övergripande policy Sponsorarbetet samordnas genom av styrelsen utsedd representant. Sponsorarbetet skall samordnas med hänsyn till övriga sponsorer. De aktiva äger ej rätt att ingå sponsringsavtal utan att samråda med sponsoransvarig i skidklubben, men påvisar också att en framgångsrik åkare kan ges möjlighet till eget avtal, som inte strider mot övriga sponsorer och representera föreningen. Information IFK Grängesberg SK skall i största möjliga utsträckning använda tränaransvarig som informationskanal i idrottsfrågor annars ordförande. Hemsidan skall vara den naturliga anslagstavlan för klubben.

2 Rekrytering 2 Junior- och seniorrekrytering avgörs i beslut av styrelsen. I övrigt skall rekrytering av nya medlemmar bedrivas aktivt av samtliga i föreningen. Det är önskvärt att varje medlem medverkar i föreningsarbete, plantsättning, egna tävlingar m m. Ju aktivare medlem är att tävla desto större krav ställer klubben på den aktives ideella arbete. Medlemskap, FIS-kod För att kunna delta i klubbens tränings- och tävlingsverksamhet skall man betala medlemsavgift till IFK Grängesberg SK. Juniorer och seniorer skall ha FIS-kod. För att kunna få FIS-punkter, seedningsgrundande, krävs det standard FIS-kod. Juniorer och seniorer betalas av föreningen. Utan medlemskap och FIS-kod har aktiv ej rätt att deltaga i tävlingar sanktionerade av SSF och FIS. Klubben frånsäger sig allt ansvar vid eventuell uppkommen skada under träning och tävling samt transport till och från träning och tävling om den aktive ej innehar medlemskap i IFK Grängesberg SK. Alla reklamrättigheter på klubbens officiella representations-, tävlings- och träningskläder ägs av IFK Grängesberg SK. När den aktive representerar klubben vid gemensamma aktiviteter, träning, tävling, prisutdelningar, uppvaktningar och övriga arrangemang ska den aktive alltid bära klubbens kläder (tränings-, tävlings- eller representationskläder beroende på tillfälle). Vid tveksamheter skall samråd ske mellan den aktive, klubbens ordförande eller ansvarig ledare. Den aktive skall alltid tävla i av klubben godkänd tävlingsdress, även överdragskläder, väst och mössa. Tävlingsdressen skall vara försedd med av klubben godkänd reglementsenlig reklam. Den aktive svarar för att angiven reklam finns på angiven plats. Läger och tävlingar Utgångspunkt för alla av klubben arrangerade läger och tävlingsresor är Grängesberg. Om den aktive bor i en annan ort, betalar hon/han den eventuella merkostnaden. Klubben arrangerar färdsättet på mest ekonomiska sätt och i proportion till vad som är rimligt för de aktiva. Om den aktive väljer något annat färdsätt, skall denne själv stå för merkostnaden. Den aktive betalar all förtäring under resorna till och från läger och tävlingar. Tränaren ansvarar för att den aktive samt ledare ska vara friska vid avresa för tävlingar och läger.

3 Anmälningsavgift 3 IFK Grängesberg SK betalar anmälningsavgiften för de kvalificerade (se kriterierna för ungdom, junior, senior) till skidtävlingar inom Sverige, dock ej motionslopp. Den aktive svarar själv för sina anmälningar till tävlingar via Klubben Online. Vid uteblivet deltagande i tävling blir åkaren återbetalningsskyldig av anmälningsavgiften. Efteranmälan till tävling sköts av den aktive själv och den aktive står själv för den överskjutande delen av anmälningsavgiften. Det är den aktives skyldighet, att se till att inte vara anmäld till flera tävlingar samtidigt, i SSF:s tävlingsregler. Om så är fallet, skall den aktive betala båda anmälningsavgifterna. Den ekonomiska regleringen sker kontinuerligt. Resor Reseersättning utgår iform av bränsleersättning vid resor för klubbens räkning, t ex kurser, ledarutbildningar, skidting m m. Styrelsen skall i förväg ha godkänt resan för att ersättning skall utgå. Ledare Supporters, personliga tränare/vallare, föräldrar, maka/make, sambos samt släkt och vänner som blir uttagna att arbeta i ledarteamet skall behandla alla aktiva lika. Supporters Supporters, personliga tränare/vallare, föräldrar, maka/make, sambos samt släkt och vänner är välkomna att heja fram de tävlande. De får arrangera sitt resande och boende på egen hand samt att boendet inte är tillsammans med truppen. Tankar bakom detta är att de aktiva ska utvecklas som individer genom att ta ansvar, bli självständiga, stärka sin självtillit, samt att ställa upp för laget. Dopning Ertappas den aktive för dopningsbrott enligt RF:s dopningsregler, utesluts denne med omedelbar verkan ur föreningen samt blir återbetalningsskyldig för alla utlägg som klubben haft inför och under aktuell säsong. Den aktive är skyldig att informera sig om RF:s dopningsregler samt följa dessa. Alkohol, droger och tobak Klubbens syn på alkohol, droger och tobak är detsamma som RF:s syn på dessa. Vi vill inom idrottsrörelsen bedriva vår idrott så att den utvecklar människor positivt såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. Inom idrotten lär vi oss också hur kroppen fungerar och tar ställning mot sådant som är skadligt och nedbrytande, t ex användande av droger. Dessa citat är från idrottsrörelsens verksamhetsidé, antagen vid riksidrottsmötet 1995.

4 Idrottens inställning i alkoholfrågan 4 Inga alkoholdrycker (= spritdrycker, vin, starköl och öl starkare än lättöl) skall förekomma bland vare sig ledare eller aktiva i samband med idrottsverksamhet för barn och ungdomar, t ex under träningsläger och tävlingar eller resor till och från dessa. Vi inom idrottsrörelsen är medvetna om att allmänheten och media ställer större krav på oss än på gemene man när det gäller förhållandet till alkohol. Det innebär att idrottsföreningar, förbund eller enskilda idrottsföreträdare under resor, vid officiella uppdrag etc är medvetna om att de representerar hela idrotten och uppträder därefter. Klubbens krav för våra ledare och aktiva är att under träningsläger och tävlingar eller resor till och från dessa, där klubben står för kostnaderna, skall inga alkoholdrycker förekomma. Tobakspolitiska riktlinjer Nikotinets effekter på det centrala nervsystemet är karaktäristiska för beroendeskapande droger. Det påverkar och förändrar hjärnans signalsystem. Tobaksrökningen är en allvarlig miljö- och hälsofara. Snusningen ger kroppen en hög halt av nikotin vilket leder till att individen utsätts för skadrisker särskilt med effekter på cirkulationssystemet. Ungdomsledarna inom idrottsrörelsen med sin stora barn- och ungdomsverksamhet har en stor betydelse när det gäller att vara förebilder och uppmuntra barn och ungdomar att värna om nikotinfria miljöer och en ungdomskultur utan tobaksrökning och snus. Varje ledare och aktiv skall bli medvetna om tobakens och snusets negativa inverkan på individ och miljö och därmed arbeta för att konsumtionen minskar. Ätstörningar Ätstörningar accepteras inte. Föreningen ansvarar att informera ledare, aktiva och föräldrar samt att skapa åtgärdsplan vid eventuell ätstörning. Styrelsen beslutar i samråd med tränare/ledare om eventuellt tävlingsförbud för åkare. Träningsverksamhet Policy specifikt för ungdomar Öppet för alla ungdomar som har betalat medlems- och träningsavgift. Vid egna barmarksläger på hemmaplan för samtliga står klubben för mat. Klubben subventionerar snöläger i början av säsongen för samtliga, vecka 49. Den aktive betalar all förtäring under resorna till och från läger. Sommarskidskolan HD betalar klubben halva lägeravgiften, dock max 1000 kr per säsong och aktiv. Den aktive anmäler och betalar lägret själv. Betald avgift redovisas på reseräkningsblanketten. Tävlingsverksamhet Klubben betalar anmälningsavgiften till skidtävlingar för alla klubbens ungdomar. Ej motionstävlingar (kortvasan m m).

5 Den aktive svarar själv för sina anmälningar till tävlingar via Klubben Online. Vid uteblivet deltagande i tävling blir åkaren återbetalningsskyldig av anmälningsavgiften. Efteranmälan till tävling sköts av den aktive själv och den aktive står själv för den överskjutande delen av anmälningsavgiften. Det är den aktives skyldighet, att se till att inte vara anmäld till flera tävlingar samtidigt, i SSF:s tävlingsregler. Om så är fallet, skall den aktive betala båda anmälningsavgifterna. Den ekonomiska regleringen av eventuella kostnader sker kontinuerligt. Vid USM erbjuder klubben boende, mat, transporter, vallning och tidgivning. Alla aktivt tävlande klubbungdomar får delta. Aktivt tävlande menas att man har deltagit i distriktets deltävlingar i Kalle Anka och Folksam Cup samt andra större ungdomstävlingar i distriktet. Kalle Anka och Folksam Cup riksfinaler; Klubben står för de kvalificerades transportkostnader genom samåkning och boende med Dalalaget. Den aktive samt ledare betalar all förtäring under resorna till och från tävlingar. DM: Den aktive står själv för kostnaderna till denna tävling, dock betalar klubben anmälningsavgiften. Resor Reseersättning iform av bränsleersättning utgår vid USM, Folksam och Kalle Anka cupfinaler. Detta också avhängigt klubbens ekonomi vid tillfället, vilket i mesta möjliga mån regleras i slutet av säsongen. Den aktive kan köpa subventionerade tränings- och tävlingskläder av klubben. I USM, SvM, Folksam Cup och Kalle Anka riksfinaler skall den aktiva tävla i klubbens godkända tävlingsdräkt och mössa. Den aktive skall arbeta för året bestämt antal arbetspass samt vid egna tävlingar. Det önskas även att den aktive deltar i andra aktiviteter som denne blir kallad till, t ex plantsättning m m. 5 Medlemskap, FIS-kod Policy specifikt för juniorer/seniorer Den aktive skall betala medlemsavgift till IFK Grängesberg SK. Utan medlemskap och minst förenklad FIS-kod har aktiv ej rätt att deltaga i tävlingar sanktionerade av SSF och FIS. Juniorer kan köpa subventionerade tränings- och tävlingskläder av klubben.

6 Träning 6 Veckoträning på Grotfallet samt träningsläger på hemmaplan är öppna för alla klubbens juniorer. Lägerkostnader Målsättning är att stötta aktiva med förhoppning om att respekt tas för den totala klubbekonomin. Med detta i åtanke ombesörjs kostnader för läger anordnade av skidgymnasium, skidhögskola, IFK Grängesberg SK eller läger godkända av styrelsen. Detta också avhängigt klubbens ekonomi vid tillfället, vilket regleras i slutet av säsongen. Tävlingar Klubben betalar anmälningsavgiften till vanliga skidtävlingar, DM, Intersport cup, Vattenfall cup, SM, JSM och USM samt SvM för alla klubbens juniorer. Ej motionstävlingar, Grotfallsrundan samt tävlingar under Vasaloppsveckan. Vid Intersport cup, Vattenfall cup, SM och JSM ska de aktiva i mesta möjliga mån och med sunt förnuft ha tillgång till en lagledare, en valla ansvarig samt en tids sekunderare. Dessa skall vara godkända av junior/senioransvarig. Boende- och matersättning enligt boendepolicyn. Den aktive svarar själv för sina anmälningar till tävlingar via Klubben Online. Vid uteblivet deltagande i tävling blir åkaren återbetalningsskyldig av anmälningsavgiften. Efteranmälan till tävling sköts av den aktive själv och den aktive står själv för den överskjutande delen av anmälningsavgiften. Det är den aktives skyldighet att se till att inte vara anmäld till flera tävlingar samtidigt, i SSF:s tävlingsregler. Om så är fallet skall den aktive betala båda anmälningsavgifterna. Den ekonomiska regleringen av eventuella kostnader sker kontinuerligt. Alla fakturor ska undertecknas av den för tillfället ansvarige ledaren och ej i IFK Grängesberg SK:s namn. Detta betyder att IFK Grängesberg SK ej ska vara namngivet. Resor Målsättningen är att stötta aktiva med förhoppning om att respekt tages för den totala klubbekonomin. Följande tävlingar gäller för reseersättning i form av bränsleersättning Intersport cup, Vattenfall cup, SM och JSM. Ersättningen utbetalas vid slutet av säsongen och är också avhängigt klubbens ekonomi. Ersättning utbetalas endast för dit- och hemresa vid ovanstående tävlingar. Reseersättning utgår ej vid övriga tävlingar utom ovanstående cuper och SM. Matersättning utgår ej under resor till och från tävling. Boende/vallabod Boendekostnader skall förläggas på mest ekonomiska vis (vandrarhemsstandard) och i mesta möjliga mån med klubbsamverkan. Ett valfritt mål per dag, typ dagens á 70 kronor, endast för de tävlande.

7 7 Den aktive skall arbeta för året bestämt antal arbetspass. Den aktive skall delta i andra aktiviteter som denne blir kallad till, t ex plantsättning, egna tävlingar m m. Medlemskap och FIS-kod Policy specifikt för motionärer Aktuell medlemsavgift till IFK Grängesberg SK skall betalas. Utan medlemskap och minst förenklad FIS-kod ej rätt att deltaga i tävlingar sanktionerade av SSF och FIS. Motionärer kan köpa klubbens tränings- och tävlingskläder till subventionerat medlemspris. Den aktive uppmanas tävla i klubbmössa och i IFK Grängesberg SK klubbdräkt. Tävlingar Klubben betalar anmälningsavgiften till mästerskapstävlingar, veteran-sm, SvM och DM. Ej motionstävlingar eller tävlingar under Vasaloppsveckan. Den aktive anmäler sig via Klubben Online och betalar alla sina tävlingar själv. Anmälningsavgiften för mästerskapstävlingar återbetalas till åkaren. Redovisas på reseräkningsblanketten. Det önskas att den aktive deltar i aktiviteter som denna blir kallad till, t ex plantsättning, egna tävlingar och liknande. Utarbetad av styrelsen 2007/2008 för IFK Grängesberg SK

Policy för Ulricehamns IF Skidor :16

Policy för Ulricehamns IF Skidor :16 Policy (förslag) Mål och Vision Föreningens verksamhet skall bygga på att stimulera breddverksamhet. Så många som möjligt ska få möjlighet att lära sig skidåkningens grunder. I ett längre perspektiv hoppas

Läs mer

Policy för Täfteå IK skidor - Motionärer

Policy för Täfteå IK skidor - Motionärer Policy för Täfteå IK skidor - Motionärer Allmän information Välkommen som medlem i skidsektionen inom Täfteå IK - en av Västerbottens största skidklubbar. I det här dokumentet beskriver vi den gemensamma

Läs mer

Policy för Täfteå IK skidor - Ungdomar

Policy för Täfteå IK skidor - Ungdomar Policy för Täfteå IK skidor - Ungdomar Allmän information Välkommen som medlem i skidsektionen inom Täfteå IK - en av Västerbottens största skidklubbar. I det här dokumentet beskriver vi den gemensamma

Läs mer

Policy för Täfteå IK skidor - Skidskolan

Policy för Täfteå IK skidor - Skidskolan Policy för Täfteå IK skidor - Skidskolan Allmän information skidor Välkommen som medlem i skidsektionen inom Täfteå IK - en av Västerbottens största skidklubbar. I det här dokumentet beskriver vi den gemensamma

Läs mer

Policy för Täfteå IK skidor - Seniorer

Policy för Täfteå IK skidor - Seniorer 2017-07-04 Policy för Täfteå IK skidor - Seniorer Allmän information Välkommen som medlem i skidsektionen inom Täfteå IK - en av Västerbottens största skidklubbar. I det här dokumentet beskriver vi den

Läs mer

Policy för Täfteå IK skidor - Juniorer

Policy för Täfteå IK skidor - Juniorer Policy för Täfteå IK skidor - Juniorer Allmän information Välkommen som medlem i skidsektionen inom Täfteå IK - en av Västerbottens största skidklubbar. I det här dokumentet beskriver vi den gemensamma

Läs mer

SÄLENS IF SPORTBOK - VERKSAMHETSMANUAL

SÄLENS IF SPORTBOK - VERKSAMHETSMANUAL SÄLENS IF SPORTBOK - VERKSAMHETSMANUAL INNEHÅLL SPORTBOKEN VERKSAMHETSIDÈ VISION 1. VÄRDEGRUND 2. SÄLENS IFs VERKSAMHET 2.1 Verksamhetens inriktning 2.2 Verksamhetsområde 3. MÅL 3.1 Övergripande mål 3.2

Läs mer

Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket...

Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket... INFORMATION OCH POLICY SÄSONGEN 2015-2016 Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket... 3 Föreningsarbete... 3 Avgifter...

Läs mer

INFORMATION OCH POLICY SÄSONGEN 16/17

INFORMATION OCH POLICY SÄSONGEN 16/17 INFORMATION OCH POLICY SÄSONGEN 16/17 Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket... 3 Föreningsarbete... 3 Avgifter...

Läs mer

policy Riksidrottsförbundets policy ALKOHOL OCH TOBAK INOM IDROTTEN

policy Riksidrottsförbundets policy ALKOHOL OCH TOBAK INOM IDROTTEN policy Riksidrottsförbundets policy ALKOHOL OCH TOBAK INOM IDROTTEN Alkoholpolitiska riktlinjer Vi vill inom idrottsrörelsen bedriva vår idrott så att den utvecklar människor positivt såväl fysiskt och

Läs mer

Policydokument för Skidor/Skidskytte

Policydokument för Skidor/Skidskytte Policydokument för Skidor/Skidskytte Allmänna riktlinjer, ersättning, policy, motprestationer för ungdom, juniorer, seniorer samt övriga. Nässjö SKI skid-/skidskytte-sektion vill jobba och verka för glädje,

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att:

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: Fånga upp och sprida kunskap/erfarenhet. Vara normsättande vad gäller gott idrottsmannaskap. Representera Södermanlandsinnebandyn

Läs mer

Foto: Magnus Hörnström RIKTLINJER OCH POLICY SÄSONGEN 18/19

Foto: Magnus Hörnström RIKTLINJER OCH POLICY SÄSONGEN 18/19 Foto: Magnus Hörnström RIKTLINJER OCH POLICY SÄSONGEN 18/19 Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket... 3 Föreningsarbete...

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Reviderad av styrelsen april 2017 Tävlingar En del av friidrotten är att tävla; att mäta sig mot andra och framförallt mot

Läs mer

Friidrottsklubb. Regeldokument. rev

Friidrottsklubb. Regeldokument. rev Friidrottsklubb Regeldokument rev 2017-11-30 Grundregel Ianspråktagande av föreningens resurser för deltagande i tränings- och/eller tävlingsverksamhet, åtnjutande av ekonomiskt stöd/ersättning m.m. förutsätter

Läs mer

Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner

Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner 1. Inledning 1.1. Kongahälla Allmänna Idrottsklubb- KAIK har som sin främsta uppgift att bedriva friidrottsutbildning för barn och ungdomar. Barn är man tom

Läs mer

Drog och alkoholpolicy Policy för Eken IBK.

Drog och alkoholpolicy Policy för Eken IBK. Drog och alkoholpolicy Policy för Eken IBK. Detta dokument vänder sig till Eken IBK:s spelare, ledare och föräldrar. Alla med anknytning till klubben ska känna till dess innehåll. Bakgrund Som idrottsförening

Läs mer

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger

Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Policy för tävlingar samt för planering och genomförande av föreningens läger Antagen av Styrelsen 21 januari 2016 Tävlingar En del av friidrotten är att tävla; att mäta sig mot andra och framförallt mot

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2010/2011 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2010-2011 Styrelsen Grunden för

Läs mer

DROGPOLICY FÖR ÅLANDS GOLFKLUBB

DROGPOLICY FÖR ÅLANDS GOLFKLUBB FÖR ÅLANDS GOLFKLUBB / godkänd av styrelsen 07.11.2017 INLEDNING Ålands Golfklubb är en idrottsförening med golf som sysselsättning. Klubben grundades år 1975. Klubbens idrottsverksamhet består av tävlingsmoment

Läs mer

Riksidrottsförbundets policy Om alkohol, narkotika, doping och tobak

Riksidrottsförbundets policy Om alkohol, narkotika, doping och tobak Riksidrottsförbundets policy Om alkohol, narkotika, doping och tobak Riksidrottsförbundet Foto: Bildbyrån Grafisk form: Mu ab Oktober 2014 Riksidrottsförbundets ANDT-policy Riksidrottsförbundet Stockholm

Läs mer

Policy - Ersättningar och subventioner

Policy - Ersättningar och subventioner 2018-02-14 Inledning Policy - Ersättningar och subventioner Detta dokument skall vara ett underlag och stöd för styrelsen att ta beslut avseende kostnadsersättningar och subventioneringar i samband med

Läs mer

Drogpolicy. Antagen vid Styrelsemöte: Reviderad: Thomas Lundblad

Drogpolicy. Antagen vid Styrelsemöte: Reviderad: Thomas Lundblad Drogpolicy Antagen vid Styrelsemöte: 2012-03-13 Reviderad: Thomas Lundblad Inledning/Allmänt Visby AIK är en ideell idrottsförening som arbetar för idrottande, gemenskap, kamratskap och social fostran.

Läs mer

Friidrottsklubb. Regeldokument

Friidrottsklubb. Regeldokument Friidrottsklubb Regeldokument 2016 02 24 Grundregel Ianspråktagande av föreningens resurser för deltagande i tränings- och/eller tävlingsverksamhet, åtnjutande av ekonomiskt stöd/ersättning m.m. förutsätter

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Ungdom Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Dalkurd FF/: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

DROGPOLICY FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB

DROGPOLICY FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB FÖR BÅSTAD GOLFKLUBB Drogpolicy för Båstad Golfklubb, Version 2013.1 1 INLEDNING Båstad Golfklubb är en idrottsförening med golf som sysselsättning och som bildades 1930. Klubbens idrottsverksamhet består

Läs mer

DROGPOLICY FÖR LAGANS GOLFKLUBB

DROGPOLICY FÖR LAGANS GOLFKLUBB Sida 1 FÖR LAGANS GOLFKLUBB Sida 2 INLEDNING Lagans Golfklubb är en idrottsförening med inriktning på golf. Klubben bildades 1966 och har sedan dess befunnit sig i ständig utveckling. Klubbens idrottsverksamhet

Läs mer

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2010/11

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2010/11 VERKSAMHETENS MÅL Det övergripande målet för verksamheten i Röbäcks Skidklubb (RSK) är att så många barn och ungdomar som möjligt skall upptäcka vilken härlig sport längdskidåkning är och sedan, med klubbens

Läs mer

Verksamhetsplan Falun-Borlänge SK säsongen

Verksamhetsplan Falun-Borlänge SK säsongen Verksamhetsplan Falun-Borlänge SK säsongen 2015-2016 Ver_150903_1.1 Inledning Falun-Borlänge Skidklubbs stora mål är att vara Sveriges ledande elitklubb år 2020. För att möta denna utmaning stödjer klubben

Läs mer

ANT-policy för KFUM Central Basket

ANT-policy för KFUM Central Basket ANT-policy för KFUM Central Basket KFUM-KFUK Central basket har som mission att verka för sportsliga framgångar inom ungdoms- och seniorbasket i centrala Stockholm, baserat på proffsig basketverksamhet

Läs mer

Trångsvikens IF. Policy för aktiva i Trångsvikens IF

Trångsvikens IF. Policy för aktiva i Trångsvikens IF Trångsvikens IF Policy för aktiva i Trångsvikens IF Träna tillsammans med andra aktiva från TIF när TIF har sina träningar, så ofta som möjligt. Vara med på tävlingar som TIF arrangerar, Waplan spelen,

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Akademi Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Akademin: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Policydokument för Skidor/Skidskytte

Policydokument för Skidor/Skidskytte Policydokument för Skidor/Skidskytte Allmänna riktlinjer, ersättning, policy, motprestationer för ungdom, juniorer, seniorer samt övriga. Nässjö SKI skid-/skidskytte-sektion vill jobba och verka för glädje,

Läs mer

Tränings- och tävlingspolicy 2013/2014 tumgrepp universalgrepp rakt diagonalt Drop, stop, lyft och clear poängräkningen singel och dubbel

Tränings- och tävlingspolicy 2013/2014 tumgrepp universalgrepp rakt diagonalt Drop, stop, lyft och clear poängräkningen singel och dubbel Tränings- och tävlingspolicy 2013/2014 Träningar: Jag uppträder alltid sportsligt och kamratligt såväl på badmintonbanan som utanför. - Inga fula ord varken på eller bredvid banan. - Inte sparka/kasta

Läs mer

Välkommen till säsongen

Välkommen till säsongen 2013-08-12 Välkommen till säsongen 2013-2014 En ny, spännande och förhoppningsvis framgångsrik säsong står för dörren och det börjar bli tid att ta del av och fundera över de förväntningar som IFK Mora

Läs mer

Kongahälla AIK Friidrott. Regler och Rutiner

Kongahälla AIK Friidrott. Regler och Rutiner Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner Verksamhetsåret 2015 1. Inledning 1.1. Kongahälla Allmänna Idrottsklubb- KAIK har som sin främsta uppgift att bedriva friidrottsutbildning för barn och ungdomar.

Läs mer

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att:

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: Fånga upp och sprida kunskap/erfarenhet. Vara normsättande vad gäller gott sportmannaskap. Representera Södermanlandsinnebandyn

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2009/2010 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2009-2010 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2011/12

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2011/12 VERKSAMHETENS MÅL Det övergripande målet för verksamheten i Röbäcks Skidklubb (RSK) är att så många barn och ungdomar som möjligt skall upptäcka vilken härlig sport längdskidåkning är och sedan, med klubbens

Läs mer

Tävlingspolicy Umeå Brottningsförening

Tävlingspolicy Umeå Brottningsförening Fastställd 2016-02-16 Innehåll och syfte Umeå Brottningsförenings tävlingspolicy gäller för samtliga aktiviteter - vid sidan av ordinarie träningsverksamhet - som föreningen deltar i, såsom exempelvis

Läs mer

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att:

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: Fånga upp och sprida kunskap/erfarenhet. Vara normsättande vad gäller gott idrottsmannaskap. Representera Södermanlandsinnebandyn

Läs mer

Simklubben Elfsborgs policy gällande DROGER. samt riktlinjer för att motverka, minska och senarelägga ungdomars alkoholdebut

Simklubben Elfsborgs policy gällande DROGER. samt riktlinjer för att motverka, minska och senarelägga ungdomars alkoholdebut Simklubben Elfsborgs policy gällande DROGER samt riktlinjer för att motverka, minska och senarelägga ungdomars alkoholdebut 1 Denna drogpolicy är ett av flera policydokument för att styra arbetet och verksamheten

Läs mer

Barsebäck Golf & Country Club

Barsebäck Golf & Country Club Barsebäck Golf & Country Club Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-12-22 Innehåll Inledning...3 Värdegrund...3 Visioner och mål...3 Medlemskap...3 Träning och tävling...4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY

Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY Verksamhetsidé Vi ska erbjuda badmintonträningar och tävling för alla, oavsett ambitionsnivå med syfte att främja en aktiv fritid, gemenskap och välbefinnande

Läs mer

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Antagen på föreningens årsmöte 2008-03-12 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Bålsta IKs ändamål och verksamhetsidé finns beskriven i våra stadgar. Stadgarna

Läs mer

I FCC får ingen mobbning förekomma. Sann sportsmannaanda skall vara det intryck som förknippas med FCC. Vi hejar på och stöttar vårt eget lag.

I FCC får ingen mobbning förekomma. Sann sportsmannaanda skall vara det intryck som förknippas med FCC. Vi hejar på och stöttar vårt eget lag. Drogpolicy för FC CIMRISHAMN FC Cimrishamn, FCC, bildades 2006 och är en ideell innebandyförening som har som målsättning att vara en förening dit alla skall känna sig välkomna, känna glädje och kamratanda.

Läs mer

Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak. Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad

Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak. Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Mål Varför? De allra flesta barn och ungdomar är någon gång aktiva i en

Läs mer

Verksamhetsmål och riktlinjer

Verksamhetsmål och riktlinjer Verksamhetsmål och riktlinjer Introduktion Detta dokument beskriver Trollhättans IF Friidrott målsättning och värderingar. Det ger anvisningar och riktlinjer hur förening skall agera. Dessutom pekar det

Läs mer

ALKOHOL- OCH DROGPOLICY IF LÖDDE

ALKOHOL- OCH DROGPOLICY IF LÖDDE ALKOHOL- OCH DROGPOLICY IF LÖDDE Löddeköpinge 2017-09-11 Styrelsen ------------------------------------------------- Peter Joelsson, Ordförande IF Lödde 1 Innehåll 1. Bakgrund... 3 2. Regler & Gränser

Läs mer

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN 2018 Värdegrund Målsättning Tävlingsverksamhet Anläggningar Ambassadörsskap ANDT-policy Inriktning enligt RF:s Strategi 2025 Inledning 2017 års verksamhet innebar att besökarantalet

Läs mer

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Inledning Åsarna IK är en välkänd idrottsklubb inom längdskidåkningen och bedriver verksamhet för både barn, ungdomar, motionärer och elitåkare. Förutom

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

TÄVLINGSANSÖKNINGAR LÄNGDÅKNING 2017/2018

TÄVLINGSANSÖKNINGAR LÄNGDÅKNING 2017/2018 Falun 2017 03 02 SDF Grenledare i längd Tävlingsansvarig längd Cup- och SM-arrangörer 2016/2017 Internationella arrangörer 2016/2017 SSFs anslutna skidklubbar TÄVLINGSANSÖKNINGAR LÄNGDÅKNING 2017/2018

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

15/16. Policy med riktlinjer. Tyndero-ik.se. Fullversion 2015-10-22

15/16. Policy med riktlinjer. Tyndero-ik.se. Fullversion 2015-10-22 15/16 Policy med riktlinjer Fullversion 2015-10-22 Tyndero-ik.se Tynderö IK policy Förord Tynderö IK är en ideell förening med ideella ledare som vill lära barn och ungdomar att tycka att det är roligt

Läs mer

Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak. Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad

Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak. Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Varför? De allra flesta barn och ungdomar är någon gång aktiva i en idrottsförening.

Läs mer

KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy

KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy KFUK-KFUM (YMCA) är världens största och äldsta ungdomsrörelse. YMCA finns i 130 länder och har 70 miljoner medlemmar, varav 70 000 i Sverige. Bokstäverna i KFUK-KFUM

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

FÖRENINGSINFORMATION

FÖRENINGSINFORMATION 1 (5) november 2015 SKI TEAM ÖRNSKÖLDSVIK SWEDEN FÖRENINGSINFORMATION HÄGGLUNDS SK SKI TEAM HÄGGLUNDS SK SKI TEAM är en nygammal förening i Örnsköldsvik som bildades i maj 2013. Vi har bedrivit skidåkning

Läs mer

Falu basket KFUM. Policy och värdegrund

Falu basket KFUM. Policy och värdegrund Falu basket KFUM Policy och värdegrund Innehåll Falu Baskets verksamhet... 2 Verksamhetsidé... 2 Värdegrund... 2 Vision... 2 Mål... 3 Övergripande generella strategier... 3 Föreningspolicy... 4 Övergripande...

Läs mer

Inbjudan. SM i skidskytte. Biathlon Östersund bjuder på uppdrag av Svenska Skidskytteförbundet in till

Inbjudan. SM i skidskytte. Biathlon Östersund bjuder på uppdrag av Svenska Skidskytteförbundet in till Inbjudan SM i skidskytte Biathlon Östersund bjuder på uppdrag av Svenska Skidskytteförbundet in till SM / JSM / USM Sprint SM / JSM Jaktstart, USM Distans SM / USM Stafett Sveriges nationalarena för skidskytte

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2011/2012 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2011-2012 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Degeberga GoIF fotbollspolicy

Degeberga GoIF fotbollspolicy Degeberga GoIF fotbollspolicy Syftet med detta dokument är att ge medlemmarna vägledning i hur vi ställer oss i situationer som kan uppkomma i samband med till exempel träning och matcher. Detta dokument

Läs mer

Svenska Skidförbundets riktlinjer för stavmätning vid längdskidtävlingar i klassisk teknik

Svenska Skidförbundets riktlinjer för stavmätning vid längdskidtävlingar i klassisk teknik Falun 2016-12-13 Svenska Skidförbundets riktlinjer för stavmätning vid längdskidtävlingar i klassisk teknik Längdskidåkningen står just nu inför stora utmaningar. Förutom klimatförändringarna, som på allvar

Läs mer

Verksamhetsplan för Kalix Skidklubb 2017/18 (Inkluderar även klubbens värdegrunds arbete)

Verksamhetsplan för Kalix Skidklubb 2017/18 (Inkluderar även klubbens värdegrunds arbete) Verksamhetsplan för Kalix Skidklubb 2017/18 (Inkluderar även klubbens värdegrunds arbete) Verksamhetsidé Kalix Skidklubb skall bedriva en bred verksamhet från ungdom till motionär. Kalix Skidklubb skall

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

Rättviks Slalomklubb

Rättviks Slalomklubb Rättviks Slalomklubb Avgifter och Ersättningar Giltighet Detta dokument anger de avgifter och ersättningar som gäller och fastslås varje år vid RSLK s årsmöte. Klubben gör inför och under varje säsong

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Sundbyberg IK Skidor Träna Tävla Trivas

VERKSAMHETSPLAN. Sundbyberg IK Skidor Träna Tävla Trivas VERKSAMHETSPLAN Sundbyberg IK Skidor Träna Tävla Trivas Säsong 2017/2018 Verksamhetsplan Barn och ungdom Antal åkare: 75 Budget: 115 000 kr Barn- och ungdomsverksamheten har som syfte att bedriva en bred

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

TÄVLINGSANSÖKNINGAR LÄNGDÅKNING 2019/2020

TÄVLINGSANSÖKNINGAR LÄNGDÅKNING 2019/2020 190214 SDF Grenledare i längd Tävlingsansvarig längd Cup- och SM-arrangörer 2018/2019 Internationella arrangörer 2018/2019 SSFs anslutna skidklubbar TÄVLINGSANSÖKNINGAR LÄNGDÅKNING 2019/2020 Skidvänner

Läs mer

Alkohol- och Drogpolicy för Perstorps SK

Alkohol- och Drogpolicy för Perstorps SK Alkohol- och Drogpolicy för Perstorps SK Det är en övergripande målsättning att alla spelare i Perstorps Sportklubb skall erhålla sådan utbildning att det främjar spelarens utveckling både som fotbollsspelare

Läs mer

PM skidtävlingar Senast uppdaterad

PM skidtävlingar Senast uppdaterad PM skidtävlingar Senast uppdaterad 2013-12-04 Innehåll Inledning... 2 Tävlingsprogram... 2 Regler... 2 Klasser... 2 Anmälan och resultat - TA... 3 Avgifter... 3 Marknadsföring Inbjudan och pressinbjudan...

Läs mer

PLATSANNONS. Hur vill du ha tidningen???

PLATSANNONS. Hur vill du ha tidningen??? PLATSANNONS Är det någon som vill jobba extra i Bergebo i cafeterian? Hör av Er till GunMarie eller Lena i kiosken. Hur vill du ha tidningen??? Tycker du det räcker att läsa DGoIF-Nytt på Internet?..då

Läs mer

Välkommen till. Ny i styrelsen. - en introduktion för nya styrelseledamöter

Välkommen till. Ny i styrelsen. - en introduktion för nya styrelseledamöter Välkommen till Ny i styrelsen - en introduktion för nya styrelseledamöter Ny i styrelsen - en introduktion för nya styrelseledamöter -Vad har man att rätta sig efter vad styr en förening -Styrelsens ansvar

Läs mer

Policydokument. Styrelsen Njurunda Simsällskap

Policydokument. Styrelsen Njurunda Simsällskap Policydokument Styrelsen Njurunda Simsällskap 2016-03-21 1 Allmänt 1.1 Njurunda Simsällskap (NSS) skall verka för att främja simning i enlighet med Riksidrottsförbundets och Svenska Simförbundets intentioner

Läs mer

HARGS BK DEN BLÅ RAMEN. Policy, Regler och Rekommendationer 2012-02-28

HARGS BK DEN BLÅ RAMEN. Policy, Regler och Rekommendationer 2012-02-28 HARGS BK DEN BLÅ RAMEN Policy, Regler och Rekommendationer 2012-02-28 INNEHÅLL Gemensam grund Övergripande policy Fair Play inom Hargs BK Alkohol, tobak och droger Trafiksäkerhetspolicy Nollvisionen HARGS

Läs mer

Verksamhetsplan. Juniorverksamheten Onsjö Golfklubb 2015-2017

Verksamhetsplan. Juniorverksamheten Onsjö Golfklubb 2015-2017 Verksamhetsplan Juniorverksamheten Onsjö Golfklubb 2015-2017 Övergripande mål Vi ska ha minst 225 juniormedlemmar varav 25% flickor 2014 208 st varav 14% flickor. (2014 10 31) 50% av juniorerna ska delta

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10 Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015 Beslutade av styrelsen 2014-12-10 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

POLICY SPELARERSÄTTNING BBGK 2014

POLICY SPELARERSÄTTNING BBGK 2014 POLICY SPELARERSÄTTNING BBGK 2014 Spelare Denna policy gäller spelare i A-trupp samt utvecklingsgrupperna. Tävlingsbidrag Bro-Bålsta GK ser tävling som en självklar del av golfen och en vital del i spelares

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

ALKOHOL- OCH DROGPOLICY

ALKOHOL- OCH DROGPOLICY ALKOHOL- OCH DROGPOLICY Innehåll 1. Bakgrund 5 2. Syfte 6 3. Omfattning 7 4. Dopningspreparat och narkotika 8 Hantering av överträdelse i denna del 9 Ansvar 9 5. Alkohol 10 Hantering av överträdelse i

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 NVGF Juniorprojektet 2013 Sida 1 (8) NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planeringskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande

Läs mer

Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan

Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan 2018-19 Bäst i världen- alla på snö Verksamhetsplan 2018 07 01 t o m 2019 06 30 Juni 2018-06-15 Ledamöter 2018 19 Ordförande Anders Garfvé Sekreterare

Läs mer

Drogpolicy - med tillhörande handlingsplan

Drogpolicy - med tillhörande handlingsplan 2011-05-18 Idrotten som förebild - Drogförebyggande arbete som drivkraft! Vår Idrottsförenings Surahammars IBF Drogpolicy - med tillhörande handlingsplan Inledning Definition Följande definieras som en

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2012

NVGF projektplan för juniorutveckling 2012 Sida 1 (9) NVGF projektplan för juniorutveckling 2012 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planerinskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande för distriktets klubbar

Läs mer

2. Kriterier för att ha rätt till subvention. 2.1 Tävling. 2.2 Landslag. 2.3 Lag SM. 2.4 Coach vid tävling. 2.5 Individuell träning

2. Kriterier för att ha rätt till subvention. 2.1 Tävling. 2.2 Landslag. 2.3 Lag SM. 2.4 Coach vid tävling. 2.5 Individuell träning 1. Inledning Askims Badmintonklubb erbjuder subvention till vissa spelare och vissa tävlingar/serier. Detta dokument tydliggör vilka kriterier som används och vilka förväntningar klubben har på spelare

Läs mer

RÖBÄCKS SK VERKSAMHETSPLAN

RÖBÄCKS SK VERKSAMHETSPLAN LÄGERVERKSAMHET Under säsongen 2016/2017 planeras ett snöläger på försäsong (i början av december 2016) in likt tidigare säsonger. Barmarkslägret kommer att ordnas om intresse finns. TÄVLINGSVERKSAMHET

Läs mer

BARN, JUNIOR- & ELITVERKSAMHET

BARN, JUNIOR- & ELITVERKSAMHET Version 2.9 Örebro 2014-12-09 BARN, JUNIOR- & ELITVERKSAMHET Detta är ett levande dokument som ska utvärderas och revideras inför varje ny säsong. Innehållet kan kompletteras och ändras av Junior- och

Läs mer