Tränings- och tävlingspolicy 2013/2014 tumgrepp universalgrepp rakt diagonalt Drop, stop, lyft och clear poängräkningen singel och dubbel

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tränings- och tävlingspolicy 2013/2014 tumgrepp universalgrepp rakt diagonalt Drop, stop, lyft och clear poängräkningen singel och dubbel"

Transkript

1 Tränings- och tävlingspolicy 2013/2014 Träningar: Jag uppträder alltid sportsligt och kamratligt såväl på badmintonbanan som utanför. - Inga fula ord varken på eller bredvid banan. - Inte sparka/kasta saker och ting. - Var varsam med linjer både på och bredvid banan, vi accepterar inget fusk! Var alltid ärlig, spela om bollen om du/ni är osäker. Kom ihåg du dömer alltid din sida. - Spring och skrik inte inne i hallen, lek lugnt. - Behåll alltid fokus och koncentrationen under träning, den är en viktig del av din träning. Jag lyssnar på tränaren. Jag kommer i god tid innan träningen. (gäller även vid tävling). Jag säger till min tränare innan träningen om jag behöver gå tidigare. Jag använder rätt utrustning träningskläder/racket/skor (för att undvika skaderisk). Jag är förberedd inför träningen med fylld vattenflaska, knutna skor mm. Uppflyttning mellan träningsgrupper: I mån av plats. Spelaren ska kunna följande grundrörelser för slagtekniken: o Rätt grepp vid de grundläggande slagen såsom tumgrepp och universalgrepp. o Slå följande slag, både rakt och diagonalt. Drop, stop, lyft och clear. Spelaren ska också kunna poängräkningen i singel och dubbel. Spelaren ska kunna gällande grunderna när det gäller fotarbete. Spelaren ska kunna gällande taktik både singel och dubbel/mixed. Rätt inställning. Hög närvaro. Vilja tävla. Ställa upp vid olika arrangemang klubben har eftersom klubben lägger ner mycket tid och pengar på spelaren. Tävling Jag uppträder alltid sportsligt och kamratligt såväl på badmintonbanan som utanför. - Inga fula ord varken på eller bredvid banan. - Inte sparka/kasta saker och ting. - Tacka alltid din motståndare och siffervändaren/domaren efter spelad match. - Var varsam med linjer både på och bredvid banan, vi accepterar inget fusk! Var alltid ärlig, spela om bollen om du/ni är osäker. Kom ihåg du dömer alltid din sida. - Det är helt okej att man blir ledsen eller frustrerad efter en match, gå då undan en stund tänk igenom, diskuterar matchen med den som coachade eller ledare. Behåll fokus och koncentrationen under hela matchen oavsett resultat. - Tänk alltid lite extra på regler, linjer och serven under en match.

2 Alla anmälningar till tävlingar sker genom klubbens försorg. Klubbens viktigaste delar är den nationella serien samt ungdomsserien. Dessa prioriteras först. Deltagandet i seriespelet (A-lag samt ungdomsserie) är obligatoriskt för att klubben skall satsa på spelarens individuella tävlingar. Det betyder att under seriehelger så deltar man inte i några andra tävlingar eller träningsarrangemang. Undantag beslutas av tävlings- och serieansvariga. Jag får två tävlingar per år betalda av klubben (Klubbtävlingar) under förutsättning att jag tränar enligt uppsatta regler. Våra egna arrangemang ligger utanför dessa. Jag ringer eller mailar till tävlingsansvarig om jag inte kan närvara på tävlingen. Uteblir man utan att höra av sig får man stå för tävlingsavgiften själv. Jag uppträder alltid sportsligt och kamratligt såväl på badmintonbanan som utanför. Jag stöttar och hjälper klubbkompisar med råd och uppmuntran före, under och efter matcher. Jag som tävlar ska också betala in en tävlingslicens till klubben i början av säsongen. Gäller ej ungdomsserien (då är licensen frivillig det ingår en olycksfallsförsäkring) I dubbel och mixed är huvudregeln att i mesta möjliga mån spela med klubbkamrat. Endast i undantagsfall får spelare anmälas med spelare från annan klubb. Uttagningskriterier till tävlingar/läger: Nedan följer uttagningsregler för hur SBMK tar ut spelare till olika tävlingar Träningsdeltagande För att klubben skall satsa på en spelare så skall även spelaren ställa upp för klubben. Det betyder att man skall delta på minst 50% av klubbens träningar. Anmäld, giltig frånvaro (skador och sjukdomar) är förstås OK. Gäller från och med säsongsstart (och inkluderar därmed sommarträningen) Läger Halva lägerkostnaden (max 1000 kr) betalas av klubben om spelaren fått lägret sanktionerat av SBMK s styrelse. Undantag (större/mindre bidrag) beslutas av styrelsen Seriespel A-lag Klubben prioriterar seriespel. Deltagande i dessa är ett måste (om spelaren blir uttagen) för att klubben ska satsa på spelaren individuellt. Resa och logi betalas av klubben. Matbidrag utgår med ca 50 kr/dag (vid gemensamma måltider lagledaren ansvarar). Ungdomsserie och en utvald ungdomstävling(där bästa klubb kan vinna extra pengar) Klubben prioriterar även dessa tävlingar och vill att så många som möjligt deltar. Minst 3 av 5 av dessa (ungdomsserie + utvald tävling) skall man delta på för att klubben skall satsa på spelarens individuella tävlingar Fri anmälan. Ingen avgift. Under dessa helger så deltar man inte i några andra tävlingar eller träningsarrangemang. Undantag beslutas av tävlings- och serieansvariga. Ungdoms- och klassningstävlingar Fri anmälan. Spelaren betalar startavgifter till dessa (faktura skickas ut av tävlingsansvarig).

3 WJT U13-U17 (med WJT avses det som tidigare kallades Riksklass, vilket betyder rankad topp 32 i singel, i Sverigerankingen) Klubben tar ut spelare, baserat på färska tävlingsresultat och träningsmängd/kvalitet. Endast spelare med erforderlig ranking kan delta i dessa tävlingar dock är det inte självklart att spelare blir uttagen till alla WJT-tävlingar trots att man har erforderlig ranking. Spelare med lägre ranking kan erbjudas plats i tävlingen i händelse av en högre rankad spelare avstår från att delta. Om klubben bedömer att spelaren inte håller tillräckligt hög klass för att bli uttagen (med bidrag), så erbjuds spelaren att åka med på egen bekostnad. Uttagna spelare får resebidrag samt att klubben står för startavgiften. Storleken på bidraget beslutas av styrelsen. SM och andra mästerskap (NM,EM,VM) Klubben tar ut spelare, baserat på färska tävlingsresultat och träningsmängd/kvalitet. Endast spelare med tillräckligt hög ranking kan delta i Ungdoms SM, dock är det inte självklart att spelare blir uttagen till USM för att man har tillräckligt hög ranking. Spelare med lägre ranking kan erbjudas plats i tävlingen i händelse av en högre rankad spelare avstår från att delta. Uttagna spelare får resebidrag samt att klubben står för startavgiften. Storleken på bidraget beslutas av styrelsen Ersättning vid deltagande i Landslagsuppdrag, WJT, SM och andra Mästerskap (gäller spelare rankad topp 32 i singel i Sverigerankingen) Klubben har valt att stötta ut spelare som deltar i ovanstående tävlings / lägerverksamhet Bidrag utgår med 500:- per WJT/Mästerskap (beräknat på att klubben i snitt under en säsong står för ca 50% av rese och boendekostnad för dessa tävlingar). Skulle det vara så att en tävling av någon anledning blir extra dyr (resa/boende), så kan man i god tid innan tävlingen skicka in en begäran på extrapengar till styrelsen. Styrelsen kan ta beslut om extra ersättning i för det specifika tillfället. Minst 50% av styrelsen skall vara med och ta beslut. Ansökan måste komma minst 2 veckor innan tävlingshelgen Detsamma gäller även all landslagsrepresentation, då man skall skicka in en begäran av ersättning, innan resan (minst 2 veckor) för beslut av styrelsen Klubbresor Vid klubbresor ordnar klubben resa och logi i ett paket. Ambitionen är att klubben står för anmälningsavgift, resa och logi på dessa (gäller spelare som deltagit på överenskommen träningsmängd). Föräldrar kan åka med i mån av plats och betalar verklig kostnad. Vid klubbresor tar klubben ut det antal ledare som behövs beroende på hur många spelare som tävlar. DM Obligatoriskt för klubbens tävlingsspelare. Svenska cupen individuellt Samordnas med Gästriklands BF, eventuella bidrag från klubben beslutas av styrelsen.

4 Ledare Vid WJT-tävling i närregionen och USM så ska föreningen skicka med 1 ledare. Ledaren koordinerar resandet och boendet och sköter coachning under tävlingen. Ledaren ansvarar också för att spelarna sköter sig såväl på som utanför planen. Vid klubbresor (2 per säsong) så skickar vi fler ledare beroende på hur många hallar som används och hur många spelare från föreningen som åker. Till övriga ungdomstävlingar och klassningstävlingar sköter spelare/förälder själv resa/coachning. Till föräldrar Föräldrar hänvisas till läktaren under träning, undantag är vid akuta behov eller vid överenskommelse med tränare/ledare. Eller om man har en roll i föreningen som kräver samarbete med ledare och tränare. Har man en fundering eller fråga får man mer en gärna ta det med ledaren före eller efter träning. Vill man som förälder spela med sitt barn under ett träningspass måste man kolla upp det med en ledare att det är okej först. Ledaren kan ha planerat en övning som faller itu om ett barn försvinner. Under tävlingar är föräldrar mer än välkomna att följa med att titta och hjälpa till (speciellt på våra egna tävlingar). I första hand är det ledarna eller tränarna som ska coacha om inget annat är överenskommet, eller om det är brist på ledare under något tillfälle. När SBMK arrangerar egna tävlingar är det mycket viktigt att alla hjälper till så att bördan inte blir så stor. Det är viktigt att alla spelare och föräldrar ställer upp och hjälper till, det finns alltid något att göra. Det är viktigt att vi arrangerar en bra tävling så att folk vill komma tillbaka igen. Avgifter Oavsett nivå betalar man in en medlemsavgift för hela säsongen eller så väljer man att stödja oss med familjemedlemskapet. Exakt summa för denna avgift finns på vår hemsida. Utöver denna medlemsavgift, så betalar man en träningsavgift som varierar beroende i vilken träningsgrupp som man deltar i. Vad ingår i träningsavgiften: Fjäderboll alternativt plastboll Lån av racket Tränare För tävlingsgruppen startavgift i två tävlingar per år utöver klubbens egna arrangemang. Träning 2-3 gånger i veckan. Som jämförelse kan nämnas att - En timma badminton kostar ca 50 kr/bana att hyra på eftermiddag/kväll. - En fjäderboll kostar ca20 kr. - En startavgift till en tävling kostar ca 150 kr per kategori.(singel/dubbel/mixed)

5 Övrigt Jag får vid träning, tävling, läger, eller annan aktivitet anordnat av klubben inte förtära alkohol eller tobak. Inkomstbringande aktiviteter Ett krav från SBMK är att varje tävlingsspelare (och/eller förälder) ställer upp på de arrangemang som föreningen genomför under en säsong. Exempel på arrangemang vi jobbar med är vägstädning, vuxna på stan, egna tävlingar (Stålfjädern, ungdomsserien, DM, KM och A-lagets seriespel). Mer info om arrangemangen finns på SBMK s hemsida Klubbdräkt Alla SBMK:s spelare skall spela i tröja märkt med Sandviken Badminton eller SBMK s matchtröja i största möjliga utsträckning. Deltagande i semifinal och final (samt vid prisutdelning/fotografering) skall SBMK s matchtröja alltid användas. Om spelare ändå använder sig av annan tröja vid match kan all kostnad för tävlingen komma att faktureras spelaren. Om problem uppstår angående användande av klubbdräkt skall tillstånd inhämtas från ansvarig ledare att få använda annan tröja. Dispens ges inte i semifinal och final. Klubbdräkt finns att köpa till subventionerade priser. Beställningar görs en-två gånger/år. Resor Reseersättning från klubben utgår i klubbtävlingar med fn 18kr/mil Bensinpengar i övriga tävlingar, då samåkning förekommer, rekommenderar klubben att man betalar 25 kronor/resa till chauffören, för tävlingar i närregionen. För längre resor så bör kostnaden delas jämnt mellan de som åker i bilen. Denna policy är antagen av Sandvikens Badmintonklubbs styrelse Datum: Policyn skall revideras inför varje ny säsong

6 Jag har läst och godtagit SBMK:s tränings- och tävlingspolicy Klubben fotograferar ibland verksamheten och dessa bilder visas på vår hemsida, för våra sponsorer och eventuellt i lokal dagspress. Jag godkänner att bilder på mig, visas enligt ovan givna villkor... Spelare... Förälder (båda föräldrarna om delad vårdnad av barnet)... Ort, datum Lämna denna sida efter påskrift till din tränare. Mvh Styrelsen Sandvikens Badmintonklubb

Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY

Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY Verksamhetsidé Vi ska erbjuda badmintonträningar och tävling för alla, oavsett ambitionsnivå med syfte att främja en aktiv fritid, gemenskap och välbefinnande

Läs mer

Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0

Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0 Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0 BKC har många aktiva spelare i våra träningsgrupper. I år har vi gjort ett stort jobb, lagt ner tid och tanke för att göra säsongen så bra som möjligt. Med vår

Läs mer

2. Kriterier för att ha rätt till subvention. 2.1 Tävling. 2.2 Landslag. 2.3 Lag SM. 2.4 Coach vid tävling. 2.5 Individuell träning

2. Kriterier för att ha rätt till subvention. 2.1 Tävling. 2.2 Landslag. 2.3 Lag SM. 2.4 Coach vid tävling. 2.5 Individuell träning 1. Inledning Askims Badmintonklubb erbjuder subvention till vissa spelare och vissa tävlingar/serier. Detta dokument tydliggör vilka kriterier som används och vilka förväntningar klubben har på spelare

Läs mer

Tränings- och Tävlingsgrupp 13 år och äldre (födda 02 och tidigare):

Tränings- och Tävlingsgrupp 13 år och äldre (födda 02 och tidigare): Tränings- och Tävlingsgrupp 13 år och äldre (födda 02 och tidigare): HT (15 veckor) 1tim/vecka HT (15 veckor) 2tim/vecka (+ fysträningsspass och teori) VT (17 veckor) 1 tim/ vecka VT(17veckor) 2 tim/vecka

Läs mer

Tävlingspolicy Umeå Brottningsförening

Tävlingspolicy Umeå Brottningsförening Fastställd 2016-02-16 Innehåll och syfte Umeå Brottningsförenings tävlingspolicy gäller för samtliga aktiviteter - vid sidan av ordinarie träningsverksamhet - som föreningen deltar i, såsom exempelvis

Läs mer

Friidrottsklubb. Regeldokument. rev

Friidrottsklubb. Regeldokument. rev Friidrottsklubb Regeldokument rev 2017-11-30 Grundregel Ianspråktagande av föreningens resurser för deltagande i tränings- och/eller tävlingsverksamhet, åtnjutande av ekonomiskt stöd/ersättning m.m. förutsätter

Läs mer

Juniorer och vuxna som inte vill tävla men fortsätta att spela tennis ska också erbjudas möjlighet att träna och vidarutveckla sitt spel.

Juniorer och vuxna som inte vill tävla men fortsätta att spela tennis ska också erbjudas möjlighet att träna och vidarutveckla sitt spel. Tränings/tävlingsverksamheten i Motala TK Syfte Dokumentet beskriver hur tränings- och tävlingsverksamheten är uppbyggd i Motala TK. Det beskriver också riktlinjer för vilka krav som ställs på deltagarna

Läs mer

Verksamhetsmål och riktlinjer

Verksamhetsmål och riktlinjer Verksamhetsmål och riktlinjer Introduktion Detta dokument beskriver Trollhättans IF Friidrott målsättning och värderingar. Det ger anvisningar och riktlinjer hur förening skall agera. Dessutom pekar det

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Tränings- och Tävlingspolicy... 3. Lägerpolicy 4. DANT Policy (droger, alkohol, narkotika, tobak). 5. Trafikpolicy... 6

Tränings- och Tävlingspolicy... 3. Lägerpolicy 4. DANT Policy (droger, alkohol, narkotika, tobak). 5. Trafikpolicy... 6 Innehållsförteckning Klicka på rubriken för länk till texten Sid Tränings- och Tävlingspolicy... 3 Lägerpolicy 4 DANT Policy (droger, alkohol, narkotika, tobak). 5 Trafikpolicy... 6 Allmänna normer och

Läs mer

Spelare och seriespel Vi har i år två serielag i div 1, ett i div 2 och ett i div 3.

Spelare och seriespel Vi har i år två serielag i div 1, ett i div 2 och ett i div 3. Inledning Välkomna till en ny badmintonsäsong med Malmö Badmintonklubb. Vi står inför nya utmaningar med nya mål och hoppas att vi får en givande och rolig säsong. Spelare och seriespel Vi har i år två

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Friidrottsklubb. Regeldokument

Friidrottsklubb. Regeldokument Friidrottsklubb Regeldokument 2016 02 24 Grundregel Ianspråktagande av föreningens resurser för deltagande i tränings- och/eller tävlingsverksamhet, åtnjutande av ekonomiskt stöd/ersättning m.m. förutsätter

Läs mer

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder.

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder. Sundbybergs IK Fotboll P98 Information till spelar och föräldrar inför säsongen 2012. Hej Spelare och Förälder! Dags för en ny härlig fotbollsäsong med förhoppningsvis goda resultat och glada miner. Ni

Läs mer

Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar. Agenda föräldramöte 080831

Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar. Agenda föräldramöte 080831 Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar Agenda föräldramöte 080831 Allmän information om VSC (1) Historia Föreningen registrerad som Västerås

Läs mer

Välkomna! U9 säsongen 2016/2017 Barn födda 2008

Välkomna! U9 säsongen 2016/2017 Barn födda 2008 Välkomna! U9 säsongen 2016/2017 Barn födda 2008 Mål & riktlinjer Mål: Träningarnas innehåll och ledarnas förhållningssätt skall vara anpassat till spelarnas ålder och utvecklingsnivå. Det skall vara roligt

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

Mini Steg 1 Steg 2. Mellan Steg 1 Steg 2. Maxi Steg 1 Steg 2 Steg 3. Vanlig Vuxen Junior Tävling

Mini Steg 1 Steg 2. Mellan Steg 1 Steg 2. Maxi Steg 1 Steg 2 Steg 3. Vanlig Vuxen Junior Tävling Allmän information Tennisskolans struktur Karlskrona Tennisklubb bedriver en Tennisskola med ca 400 deltagare, vilka är fördelade i ca 70 olika grupper över veckans alla dagar. Tennisskolan leds av chefsn

Läs mer

Reglemente gällande tävlingsspel, gratisträning & individuell sparring

Reglemente gällande tävlingsspel, gratisträning & individuell sparring Giltighetsperiod 20160101-20170101 Reglemente gällande tävlingsspel, gratisträning & individuell sparring 1. Erättning till aktiva till och med det år man fyller 20 år utgår enligt nedanstående tabell,

Läs mer

Info Ledare FIF 2016/2017

Info Ledare FIF 2016/2017 Info Ledare FIF 2016/2017 Info till ungdomsledare Inför varje säsong ska alla läsa igenom den blå tråden som finns på hemsidan. Finns under dokument på Fröjereds IF:s hemsida. Rapportera alltid all närvaro

Läs mer

Flickor 00/99/98/97. Roslagens hopp!

Flickor 00/99/98/97. Roslagens hopp! Flickor 00/99/98/97 Roslagens hopp! Om laget Ledare Laget består i dagsläget av 38 tjejer fördelat på följande åldersgrupper F00,99,98,97. Vi är en gemensam spelartrupp men kommer att anmäla 2 lag i seriespelet

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

POLICY och Information för Luleå konståkningsklubb. Organisations nr:

POLICY och Information för Luleå konståkningsklubb. Organisations nr: POLICY och Information för Luleå konståkningsklubb Organisations nr: 897001-2186 Bildad 1986 Inledning Detta dokument är framtaget för att tydliggöra de riktlinjer vi arbetar efter i vår klubb. Styrelsen

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

BERGSÅKERS BADMINTONKLUBB Information 2012/2013

BERGSÅKERS BADMINTONKLUBB Information 2012/2013 BERGSÅKERS BADMINTONKLUBB Information 2012/2013 Förra säsongen var fantastiskt rolig för vår förening då vi fick väldigt många nya barn och ungdomar som började spela med oss. Vi är väldigt glada över

Läs mer

Regelverk för BKK Innehåll

Regelverk för BKK Innehåll Regelverk för BKK Innehåll Regler för åkare Koreografi Obligatorisk träning utanför isen Obligatorisk för- och eftersäsong Obligatoriskt hemmaläger Obligatoriskt sommarläger Tävling Test Föräldraregler

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16 MEDIAINFORMATION RIKTLINJER DJURGÅRDENS 2014/2015 IF UNGDOM Innehåll Föreningsmål Vision Riktlinjer Spelide Träning Nivåanpassning Närvaro Seriespel Cupspel Träningsmatcher Uppflyttning/Nedflyttning av

Läs mer

KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy

KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy KFUK-KFUM (YMCA) är världens största och äldsta ungdomsrörelse. YMCA finns i 130 länder och har 70 miljoner medlemmar, varav 70 000 i Sverige. Bokstäverna i KFUK-KFUM

Läs mer

HK Aranäs 2017/2018. Flickor -05 Onsala

HK Aranäs 2017/2018. Flickor -05 Onsala HK Aranäs 2017/2018 Flickor -05 Onsala Föräldragrupp Ansvar Namn F-grupp Micaela Pilo Föräldragrupp F-grupp Sanna Olausson Ansvarig Anna verdin Ledare Ansvar Namn Lagansvarig Per Lindmark Tränare Anders

Läs mer

WA D KÖ PI N G S FÄ KT FÖ R E N I N G - Ö R E BR O - WF F. N U - IN F W F F. N U

WA D KÖ PI N G S FÄ KT FÖ R E N I N G - Ö R E BR O - WF F. N U - IN F W F F. N U WA D KÖ PI N G S FÄ KT FÖ R E N I N G - Ö R E BR O - WF F. N U - IN F O @ W F F. N U Välkommen till Wadköpings Fäktförening Vi är en ideell förening med anställda välutbildade tränare. Vi tror att om våra

Läs mer

INFORMATION ANGÅENDE DANSTÄVLINGAR I DISCODANCE (DETALJERAD TEXT)

INFORMATION ANGÅENDE DANSTÄVLINGAR I DISCODANCE (DETALJERAD TEXT) INFORMATION ANGÅENDE DANSTÄVLINGAR I DISCODANCE (DETALJERAD TEXT) Antal tävlingar per år Per termin hålls tre till sex tävlingar. Tävlingarna är alltid på lördagar (utom SM som sträcker sig lördag och

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10 Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015 Beslutade av styrelsen 2014-12-10 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

sätter upp villkoren för verksamheten ställer kraven på deltagarna har ansvaret för verksamhetens utförande

sätter upp villkoren för verksamheten ställer kraven på deltagarna har ansvaret för verksamhetens utförande Flens HC Föreningspolicy Flens HC är en breddförening med en målsättning att ta hand om alla som vill delta i ungdomsverksamheten och att utveckla alla individer hockeymässigt och socialt. Visionen är

Läs mer

Informationsmöte Juniorer Tävling

Informationsmöte Juniorer Tävling Informationsmöte Juniorer 2015-04-01 Tävling Program Träningen Förmåner och skyldigheter Aktiviteter Tävlingar Information Övrigt Tävlingsgrupper Det här är träningen för dig som har ambitioner med din

Läs mer

Policy för lagens tävlingsverksamhet ( )

Policy för lagens tävlingsverksamhet ( ) 2019 Policy för lagens tävlingsverksamhet (2018-11-29) Innehåll Inledning 1. Planering av tävlingsverksamheten 2. Individens utveckling lagets resultat 3. Min match i veckan 4. Seriespel 5. Profilturneringar

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Att börja tävla i tennis

Att börja tävla i tennis Att börja tävla i tennis MIK-s Föräldraguide ATT BÖRJA TÄVLA I TENNIS "1 I never lose, I either win or learn Nelson Mandela Förutom att vara väldigt roligt, så kan barn lära sig mycket från tävlingsmomentet.

Läs mer

Barsebäck Golf & Country Club

Barsebäck Golf & Country Club Barsebäck Golf & Country Club Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-12-22 Innehåll Inledning...3 Värdegrund...3 Visioner och mål...3 Medlemskap...3 Träning och tävling...4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Föräldramöte. ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018

Föräldramöte. ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018 Föräldramöte ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018 Träningar säsongen 2017/18 Hur många träningar tror ni vi har haft? 90 st inkl målvaktsträningar Hur tror ni träningsnärvaron varit i snitt? Målet var 2

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Akademi Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Akademin: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Vad erbjuder RudalensIF och vad förväntar sig föreningen av spelare och deras föräldrar? Version

Vad erbjuder RudalensIF och vad förväntar sig föreningen av spelare och deras föräldrar? Version Vad erbjuder RudalensIF och vad förväntar sig föreningen av spelare och deras föräldrar? Version 2018-01 Medlemskap i Rudalens IF handlar om Träning Seriespel Tävling Klubbens egna arrangemang Klubbresor

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Ungdom Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Dalkurd FF/: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

Välkommen som medlem

Välkommen som medlem Borlänge Simsällskap Hälsar dig Välkommen som medlem Som aktiv i klubben är du en del av en lång tradition som fostrat flera världsstjärnor i simning. Många kanske inte når samma höga höjder men får ändå

Läs mer

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 1. Inledning Detta dokument är en programförklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Knivsta IK-P04 säsongen 2015. Syftet med

Läs mer

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning Policys IK Sisu IK Sisu välkomnar alla att vara med och delta i klubbens verksamhet oavsett ålder, kön, ursprung, läggning eller förmåga. Vår friidrottsklubb genomsyras av glädje och gemenskap som gör

Läs mer

BTK AKADEMI är för dig som vill spela lite tennis och har för ambition att börja tävla eller som redan tävlar och vill satsa på din tennis.

BTK AKADEMI är för dig som vill spela lite tennis och har för ambition att börja tävla eller som redan tävlar och vill satsa på din tennis. BTK AKADEMI BTK AKADEMI är för dig som vill spela lite tennis och har för ambition att börja tävla eller som redan tävlar och vill satsa på din tennis. Vår Filosofi Engagemang är nyckelordet för att lyckas

Läs mer

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Aktiviteter/arrangemang Städning på stan, hur fungerar det? Utdrag ur belastningsregistret, hur ligger vi till!? SSL herr matcharrangemang, hur fungerar

Läs mer

Vägen till Landslaget

Vägen till Landslaget Svenska Judoförbundet Landslaget Vägen till Landslaget Uttagning riktlinjer för svenska Judoförbundets utvecklingstrupper Utvecklingstrupp Utvecklingstruppen är en del i Svenska judoförbundets landslagsprogram

Läs mer

Mall för föräldramöte

Mall för föräldramöte Mall för föräldramöte Information om vad det innebär att vara med i en förening Föreningslivet öppet för alla Föreningslivet är ideellt Föräldrar och kontaktpersoner är viktiga i föreningen Medlemmarna

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2017

Verksamhetsplan säsongen 2017 Roslagsbro IF U15 Verksamhetsplan säsongen 2017 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U15 Syftet med dokumentet

Läs mer

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna 5 6 år Målsättningen med denna åldersgrupp är att det skall vara mycket teknikträning på ett leksamt sätt. Betoning på att bli vän med bollen, övningar med mycket bollkontakt. Införa begreppet uppvärmning.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETEN 2015 Vi har under 2015 haft två lag anmälda i St:Erikscupen, ett lag i lättserien och ett i medelserien, vilket gör att vi totalt har spelat 28 seriematcher.

Läs mer

Välkommen till föreningen!

Välkommen till föreningen! Välkommen till föreningen! Välkommen till Tullinge friidrott! Hoppas du/ni ska trivas i verksamheten. Vår verksamhet bygger på lek, personlig utveckling och samvaro genom träning och tävling inom friidrott

Läs mer

Välkommen till FCH! - Ungdomspolicy

Välkommen till FCH! - Ungdomspolicy Välkommen till FCH! - Ungdomspolicy Inledning Målsättning FC Helsingborg ska utveckla och förädla unga talanger till färdiga elitspelare och se till att uppfostra våra ungdomar till bra individer även

Läs mer

J Varje arrangör ska ha som ambition att tillse att samtliga matcher döms av utbildade domare.

J Varje arrangör ska ha som ambition att tillse att samtliga matcher döms av utbildade domare. J 1 FÖRBUNDETS BENÄMNING Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden förkortas med SBF, respektive distriktsförbund förkortas SDF. J 1.2 Generella bestämmelser J 1.2.1

Läs mer

RÖD tennis tävling&lek

RÖD tennis tävling&lek Familjetennis Barn 5 år och yngre: HT (14 veckor) 1 tillfälle/vecka 595kr VT(14 veckor) 1 tillfälle/vecka 595kr Man spelar 1 tillfälle i veckan. Tisdagar 17:15-18:00. Föräldrar ska komma ombytta med tennisskor

Läs mer

Föräldramöte 2017/2018. SSK Innebandy Mix08

Föräldramöte 2017/2018. SSK Innebandy Mix08 Föräldramöte 2017/2018 SSK Innebandy Mix08 Alexander Agerström tränare Anders Nordin tränare Ingela Ahlbäck tränare Niklas Larsson tränare Stefan Juntti lagledare kassör Samuel Sjöberg fikaansvarig - lotteriansvarig

Läs mer

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter:

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: SÄSONGEN 2016 EKONOMI Medlemsavgifter: Enskild medlem 200 kr Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: U6 (-10) 200 kr 5-manna 500 kr 7-manna 700 kr 9-manna 900 kr 11-manna 1100 kr Medlems och träningsavgifter

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT

VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT 2014-12-17 VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT Anmälningsblankett för medlemskap i Luleå Friidrottsförening Fyll i nedanstående talong och skicka in den så snart som möjligt till: Luleå Friidrottsförening Arcusvägen

Läs mer

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll Blåvita tråden Barn & ungdomsplan Överkalix IF Fotboll Målsättning med Överkalix IF: s fotbollsverksamhet: Att erbjuda så många barn och ungdomar som möjligt fotbollsspel. Att fostra spelarna till ansvarskännande

Läs mer

Trångsvikens IF. Policy för aktiva i Trångsvikens IF

Trångsvikens IF. Policy för aktiva i Trångsvikens IF Trångsvikens IF Policy för aktiva i Trångsvikens IF Träna tillsammans med andra aktiva från TIF när TIF har sina träningar, så ofta som möjligt. Vara med på tävlingar som TIF arrangerar, Waplan spelen,

Läs mer

Välkommen till IK Arvika fotboll!

Välkommen till IK Arvika fotboll! Välkommen till IK Arvika fotboll! Detta dokument skall ligga till grund för IK Arvika Fotbolls utbildningsfilosofi och är en del av vår klubbpolicy. Vårt mål är att alla ledare, spelare och föräldrar skall

Läs mer

Mailadressen: siff9798@hotmail.com fortsätter fungera som anmälningsmail (cuper, läger mm).

Mailadressen: siff9798@hotmail.com fortsätter fungera som anmälningsmail (cuper, läger mm). FÖRÄLDRAMÖTE F97/98 2010-04-20 Ledarstaben Truppen Träningar Träningsläger Seriespel DM Cup Ekonomi Medlemsavgift Deltagaravgift Lagkassa Föräldrauppgifter Intersport kläder mm Kost Lagpolicy Föräldrapolicy

Läs mer

REV SEP 2015. Styrdokument för distriktslag UHF

REV SEP 2015. Styrdokument för distriktslag UHF REV SEP 2015 Styrdokument för distriktslag UHF Syftet med styrdokumentet är att kvalitetssäkra organisationen och ekonomin runt distriktslagen. Kan revideras vi varje möte. Syftet med distriktlagverksamhet

Läs mer

Bidragsansökan till VIF för 2019 måste skickas in under oktober. Olle undersöker.

Bidragsansökan till VIF för 2019 måste skickas in under oktober. Olle undersöker. Protokoll VBTF Styrelsemöte Plats: Telefonmöte (skype). Datum: 16 oktober 2018 Närvarande: Andreas Wirén, Jan Lindgren, Per Hagberg, Wiktor Larsson, John Åkesson, Daniel Jonasson Ej närvarande: Hans Sundberg

Läs mer

FÖRÄLDRAINFORMATION. Partille IF Fotbollsklubb

FÖRÄLDRAINFORMATION. Partille IF Fotbollsklubb FÖRÄLDRAINFORMATION För att på ett enkelt sätt nå ut med vad som förväntas av föräldrar, som har barn i Partille Idrottsförening Fotbollsklubb ( Partille IF FK ), har föreningen tagit fram detta dokument.

Läs mer

Katrineholms Innebandy

Katrineholms Innebandy Katrineholms Innebandy MÅL Katrineholms Innebandy ska vara ett attraktivt idrottsalternativ för spelare, föräldrar och ledare där laggemenskapen sätts i centrum samtidigt som individen tillåts att utvecklas

Läs mer

RÖD tennis tävling&lek

RÖD tennis tävling&lek Familjetennis Barn 5 år och yngre: HT (14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr VT(14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr Man spelar 1 tillfälle i veckan. Tisdagar 17:15-18:00. Föräldrar ska komma ombytta med tennisskor

Läs mer

Kalmar GK, Junior Kick Off 2015

Kalmar GK, Junior Kick Off 2015 Kalmar GK, Junior Kick Off 2015 Alla hälsades välkomna utanför klubbhuset. Pierre delade in samtliga juniorer i respektive träningsgrupp. Jacob och Jacob tog hand om Golfkul Spel och lek Eva och Håkan

Läs mer

Säsongen Allmän information.

Säsongen Allmän information. LSK-bladet 2015 Säsongen 2014-2015 Allmän information. Träningstider Under vintersäsong tränar vi på tisdagar och torsdagar (grön endast tisdagar) med start kl 18:00. Grön/blå grupp tränar fram till 19.30,

Läs mer

Skellefteå AIK Bordtennis

Skellefteå AIK Bordtennis Skellefteå AIK Bordtennis Verksamhetsplan 2016/2017 Vision En pingisklubb som utvecklar spelare i alla åldrar till svensk toppklass Grundläggande värderingar Kamratskap alla är välkomna, alla är lika värda

Läs mer

Föreningshandbok Borås Dansförening

Föreningshandbok Borås Dansförening Föreningshandbok Borås Dansförening Mars 2002 Reviderad Jan 2003 Reviderad Febr 2003 Reviderad Mars 2004 Reviderad Mars 2008 Reviderad Mars 2013 namnbyte från bestämmelser till föreningshandbok Innehållsförteckning

Läs mer

BARN, JUNIOR- & ELITVERKSAMHET

BARN, JUNIOR- & ELITVERKSAMHET Version 2.9 Örebro 2014-12-09 BARN, JUNIOR- & ELITVERKSAMHET Detta är ett levande dokument som ska utvärderas och revideras inför varje ny säsong. Innehållet kan kompletteras och ändras av Junior- och

Läs mer

Policy för lagens tävlingsverksamhet. (Reviderad )

Policy för lagens tävlingsverksamhet. (Reviderad ) 2018 Policy för lagens tävlingsverksamhet (Reviderad 2017-11-16) Innehåll Inledning 1. Planering av tävlingsverksamheten 2. Individens utveckling lagets resultat 3. Min match i veckan 4. Seriespel 5. Profilturneringar

Läs mer

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Bilaga till styrelseprotokoll nr 13 2008-10-21 Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Bilaga till 3.5 3.5 TRÄNINGS- OCH TÄVLINGSBIDRAG & RESEERSÄTTNINGAR Träningsbidrag kan utgå till

Läs mer

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern.

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Anmälan till skidtävling via skidförbundets tävlingskalender. Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Det är upp till var

Läs mer

Föräldramöte pojkar -05

Föräldramöte pojkar -05 Föräldramöte pojkar -05 2015-02-01 2/15/2015 1 Agenda Presentation av tränare Våra mål 2014/15 Träningar och laget Minisammandrag / Cupper Kommunikation Förväntningar o På tränare, barn och föräldrar Föräldraengagemang

Läs mer

Riktlinjer 2015 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet. Allmänt. Lidingös lilla gröna. Allmänt uppförande före och under träning

Riktlinjer 2015 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet. Allmänt. Lidingös lilla gröna. Allmänt uppförande före och under träning Allmänt Dessa riktlinjer gäller tills vidare och kan efter beslut av Junior- & Elitsektionen (JES) ändras under pågående säsong. Alla spelare som deltar i JES verksamhet omfattas av dessa riktlinjer. Riktlinjerna

Läs mer

Handbok för Lagledare. vers. 1.0,

Handbok för Lagledare. vers. 1.0, Handbok för Lagledare vers. 1.0, 2011-05-04 Innehåll: En lagledares uppgifter:... 3 Matcher... 4 Spelschema... 4 Inbjudningar... 4 Flytt av matcher... 4 Sarg... 5 Omklädningsrum... 5 Matchprotokoll...

Läs mer

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19)

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) 2014 Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) Inledning Verksamhetsplanen tas fram av respektive chefstränare/samordnande tränare i samråd med lagens tränare, ledare och

Läs mer

Medlems- och Spelaravgift 2017

Medlems- och Spelaravgift 2017 Sida 1 av 7 Information gällande U15 Avgifter och kostnader 2017 Styrelsen har inför säsongen 2017 fastställt årets avgifter och betalplan enligt nedan, detta för att kunna driva klubben på ett bra sätt

Läs mer

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter:

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: SÄSONGEN 2018 EKONOMI Medlemsavgifter: Enskild medlem 200 kr Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: U6 (-09) 200 kr 5-manna 500 kr 7-manna 700 kr 9-manna 900 kr 11-manna 1100 kr Medlems och träningsavgifter

Läs mer

Grebbestads Idrottsförening

Grebbestads Idrottsförening Grebbestads Idrottsförening Barn- och Ungdomsfotboll Policy Föräldraguide GIF's Röda Trådar Grebbestads IF www.grebbestadsif.se e-mail: info@grebbestadsif.se Bryggerigatan 15B Tel. 0525-106 63 Bankgiro

Läs mer

Föräldramöte P05. Gävle Golfklubb

Föräldramöte P05. Gävle Golfklubb Föräldramöte P05 Gävle Golfklubb 20180508 Värdegrund Gävle GK Utvecklas - Lära nya saker - Känna spänning - Gemenskap/Träffa kompisar - Ha kul, genomsyrar all verksamhet som vi gör tillsammans. Spelare

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Säsongen 2015-2016 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 1.1. Åldersklass... 1 1.2. Anmälan... 1 1.3. Tolkningsordning... 1 1.4. SM-spel... 1 1.5. Tävlingsstyrelse...

Läs mer

Policy Järpens Idrottsförening

Policy Järpens Idrottsförening Policy Järpens Idrottsförening - Alla har en plats i JIFs gemenskap- Idrott: - är inte bara prestationer, segrar eller att göra snygga mål - är framför allt att ha roligt tillsammans - är sammanhållning

Läs mer

Verksamhetsinriktning för Kramfors Alliansens Handbollssektion 140429 (Ett levande dokument som revideras årligen.)

Verksamhetsinriktning för Kramfors Alliansens Handbollssektion 140429 (Ett levande dokument som revideras årligen.) Verksamhetsinriktning för Kramfors Alliansens Handbollssektion 140429 (Ett levande dokument som revideras årligen.) Verksamheten i Kramfors Alliansens Handbollssektion vill vi ska: erbjuda en fysisk aktivitet

Läs mer

SK ÖRNEN INNEBANDY SPORTSLIGA MÅL LEDARFILOSOFI INOM INNEBANDY

SK ÖRNEN INNEBANDY SPORTSLIGA MÅL LEDARFILOSOFI INOM INNEBANDY SPORTSLIGA MÅL Föreningens ambition är att skapa förutsättningar för att kunna tillhöra en av distriktets bästa ungdomsklubbar inom innebandy. Ambitionen är även att kombinera en elitsatsning inom föreningen

Läs mer

Test och Tävlingssystem säsong 2018/2019

Test och Tävlingssystem säsong 2018/2019 Test och Tävlingssystem säsong 2018/2019 Licens Samtliga åkare som deltar i test eller någon form av tävlingsaktivitet ska ha licens. I åkar licensen ingår en olycksfallsförsäkring som gäller under träningar

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014 INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014 Viktiga datum 13 04 23 Anmälningsfönster öppnas i IDA för seriespel och DM GS. 13 05 13 Anmälningsfönster stängs. Då ska serie/dm/gs anmälningarna vara inlagda

Läs mer

Policy - Ersättningar och subventioner

Policy - Ersättningar och subventioner 2018-02-14 Inledning Policy - Ersättningar och subventioner Detta dokument skall vara ett underlag och stöd för styrelsen att ta beslut avseende kostnadsersättningar och subventioneringar i samband med

Läs mer

Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner

Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner 1. Inledning 1.1. Kongahälla Allmänna Idrottsklubb- KAIK har som sin främsta uppgift att bedriva friidrottsutbildning för barn och ungdomar. Barn är man tom

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2014

Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Då var det dags att starta ett nytt golfår och denna säsongen bygger vi vidare på de senaste två säsongernas uppskattade koncept. Nytt för i år är att PO och Rikard

Läs mer

februari 2017 ABB Arena Syd, Västerås

februari 2017 ABB Arena Syd, Västerås Svenska Skridskoförbundet och arrangören SK Pollux har äran att inbjuda till SVENSKA UNGDOMSMÄSTERSKAPEN 2017 samt Nationell tävling 11 12 12 februari 2017 ABB Arena Syd, Västerås Nationell tävling Den

Läs mer

Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press.

Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press. Att vara förälder i Världens bästa? Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press. Det finns inga givna svar på hur

Läs mer