Årsmöteshandlingar. Skövde Brukshundklubb

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsmöteshandlingar. Skövde Brukshundklubb"

Transkript

1 Innehåller: Dagordning Verksamhetsberättelser Förslag verksamhetsplaner 2018 Resultat och balansräkning 2017 Budgetförslag 2018 Revisorers yttrande Valberedningens förslag 2018 Årsmöteshandlingar Skövde Brukshundklubb

2 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängden. 3. Val av mötesordförande. 4. Lokalklubbsstyrelsens anmälan om protokollförare. 5. Val av två justerare tillika rösträknare, som tillsammans med mötesordföranden ska justera protokollet. 6. Beslut om närvaro- och yttranderätt förutom av personer enligt 7 moment 2 i stad-garna. 7. Fråga om årsmötet har blivit stadgeenligt utlyst. 8. Fastställande av dagordningen. 9. Genomgång av: a. lokalklubbsstyrelsens verksamhetsberättelse inklusive rapport om uppfyllande av mål och uppdrag från föregående årsmöte, b. balans- och resultaträkning och c. revisorernas berättelse. 10. Fastställande av balans- och resultaträkning samt beslut om disposition av vinst eller förlust. 11. Beslut om ansvarsfrihet för lokalklubbsstyrelsen. 12. Genomgång av lokalklubbsstyrelsens förslag avseende: a. mål, b. rambudget för innevarande verksamhetsår samt preliminär rambudget för det närmast följande verksamhetsåret, c. medlemsavgift enligt 4 i stadgarna för närmast kommande verksamhetsåret. 13. Beslut i ärenden enligt punkt Information om planerade aktiviteter i syfte att nå fastställda mål. 15. Val av lokalklubbsstyrelse enligt 8 moment 1 i stadgarna samt beslut om suppleant-ernas tjänstgöringsordning. 16. Val av revisorer och revisorsuppleanter enligt 9 i stadgarna. 17. Val av valberedning enligt 10 i stadgarna. 18. Beslut om omedelbar justering av punkterna Beslut om lokalklubbsstyrelsens förslag i ärenden samt motioner som inte behandlats under punkt Mötets avslutande.

3 Verksamhetsberättelse Styrelsen har under året bestått av. Ordförande: Lalla Hammarström Vice ordförande: Mikael Wadström Kassör. Ann Lindberg Sekreterare: Johan Edman Ledamot: Ann-Christine Johansson Ledamot: Sofie Brattborn Ledamot: Kerstin Eriksdotter-Dahlgren Suppleant: Maria Karlsson Suppleant: Margareta Dahlgren Styrelsen har under verksamhetsåret 2017 haft ett årsmöte, två medlemsmöten och 7 styrelsemöten. Styrelsen vill tacka alla medlemmar, funktionärer, sponsorer och övriga som bidragit till klubbens verksamhet.

4 Verksamhetsberättelse från utbildningskommittén för 2017 Kommittén har under hösten bestått av René Friberg (sammankallande) Ann Lindberg och Ulla Malmgren. Kurser vi haft under agility kurser 1 allmänlydnad 1 unghundskurser 4 valpkurser 1 Brukskurs grund 1 Brukskurs moment 2 Spår 1 Aktivitetskurs 2 Uppletskurser 1 rallylydnadskurs Vi har skrivit kontrakt med en avtalsinstruktör Carina Johansson som nu har kurser hos oss och under 2017 har hon haft en valpkurs och fortsätter under 2018 med bl a specialsök nosework. Eftersom det är svårt med instruktörer så kommer vi att prova denna möjlighet för att sedan utvärdera vad det ger. Utbildningen har haft några mötesträffar under året, samt telefon, mail och meddelandekontakt. Vi har haft 2 instruktörsmöten. Vi har även deltagit i Kulträffarna som anordnats i distriktet. Föreläsningar Under våren erbjöd klubben föreläsningar för våra medlemmar och andra klubbar. Lotta Gustavsson (djuranläggningschef Sötåsen) föreläste om våra hundars hälsa och beteende vid deras olika åldrar. Första tillfället var 12/4 och valp / unghund, fortsatte 26/4 med den aktiva hunden och avslutade 10/5 med den åldrade hunden. Under föreläsningarna ställdes frågor och mest om den åldrade hunden. Veterinär Anders Wilhelmsson förläste den 2/5 om våra hundars skador i skog och mark. Han fick mycket frågor och gav oss tips och råd under föreläsningen. ETT STORT TACK TILL ALLA VÅRA INSTRUKTÖRER SOM HAFT KURS UNDER ÅRET. Utan ert engagemang går det inte att ha kurser.

5 Tävlingskommittén Kommittéledningen har under året bestått av: Ann-Christine Johansson, Johan Olsson, Lalla Hammarström, Håkan Säll samt Per Dahlgren (Sammankallande). Planerade tävlingar väl genomförda med spontan uppskattning från de tävlande. Glädjande nog är antalet tävlingsekipage på uppåtgående i klubben och kvalitén är god. Lotta & Jöte erövrade skydds- och brukschampionat under året och flertalet ekipage har nått uppflyttningar och LP. Hela fem! ekipage kvalificerade sig till SM Bruks/IPO, Denny & Ike, Lotta & Jöte i skydd, Gunnar & Zorba, René & Wozzie, Sara & Wimza i spår. Tyvärr gjorde skador att två av ekipagen tvingades avstå SM, de andra kämpade väl och René & Wozzie knep en fin 6:e plats, sin ungdom till trots. Klubbens lag segrade i Lag-DM Lydnad. Nyrekrytering behöver ske av framförallt TS och TL Lydnad, Johan Edman kommer gå utbildning till TL Bruks under Gemensamma träningsdagar i klubbens regi har ej genomförts under året. I dagsläget har Skövde Brukshundklubb: Fem bruks- och lydnadsdomare: Anna Brinning, Pelle Karlsson, Per Oskarsson, Maria Laurén och Per Dahlgren. Fem TL Bruks: Kerstin Eriksdotter, Lalla Hammarström, Johan Olsson, Thomas Lindberg och Per Dahlgren Två TL lydnad: Lalla Hammarström och Per Dahlgren Två TS: Ann-Christine Johansson och Håkan Säll.

6 Genomförda tävlingar (antalet tävlande ekipage): Spår (Akl, Lkl, Ekl) Sök alla klasser Lydnad Klubbtävlingar (KM+VP) 22* Spår (Akl, Lkl, Hkl, Ekl) Sök alla klasser Lydnad Klubbtävlingar (KM+VP)?* 29* 29* 21* *Vi tvingades ställa in Lords igen pga de hårda statuterna (varken hund eller förare får ha tävlat officiellt innan). Per Dahlgren /sammankallande TK Verksamhetsberättelse Rasutvecklingskommittén 2017 Detta är Rasutvecklingskommitténs verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Kommittéledningen har under året (2017) bestått av: Christer Lundberg. Under året har en städdag hållits. Vi ser fortsatt att vi har mindre antal sökande per prov än vad vi hade innan SBK Tävling. Vi är tämligen säkra på att orsaken är att man måste skaffa konto på SBK Tävling för att kunna anmäla sig. Dessutom är det svårt att få tillbaka ett tillgodohavande från systemet vilket gör det osäkert för dem som bara använder SBK Tävling en gång för att kunna mentalbeskriva sin hund. Vi har under året nått målet om minst 4 MH. Vi har under året genomfört tre egna MH, fyra MH för olika uppfödare och ett för Försvarsmakten. Vi har genomfört 1 MT med 8 hundar. Utrustningen vid en del av våra moment är fortfarande sliten och behöver åtgärdas men vi väntar fortfarande på besked om vad som händer med MT för att kunna samordna. Här är läget fortfarande osäkert.

7 I dagsläget har Skövde Brukshundklubb 2 Mentalbeskrivare (varav 1 även är Mentaldomare), 1 Mentaltestledare, 4 Mentalfigurant A samt 1 Mentalfigurant B i aktiv tjänst. Vi har inte nått utbildningsmålet om att nyutbilda eller vidareutbilda någon figurant under året. Vi har även flera figuranter från grannklubbar som inte har egen verksamhet som vi knutit närmre kontakt med. Vi har inte nått upp till målet att mäta antal deltagare inklusive funktionärer och publik under året. Genomförd aktivitet: MH hundar MT hundar Exteriörbeskrivningar hundar Agilitykommittén Verksamhetsberättelse 2017 I agilitykommittén ingår; Linda Johansson, Wendy Tapper-Ås, Lennart Degerhult och Ewa Degerhult. Kommittén har haft 2 möten under året där alla medlemmar varit välkomna. Wendy hade en kontaktfältskurs under vår terminen. Vi har vi erbjudit fler agilitykurser både under vår och hösten men dessa har ställts in pga för få deltagare. Den 23 augusti anordnade agilityn en deltävling i distriktets tävling, Nybörjarcupén. Tävlingen genomfördes i hoppklass och agilityklass, Wendy Tapper-Ås var anlitad som domare. Det var 15 deltagare som kom till tävlingen. Inkomst 300 kr. Den 17 aug arrangerades Klubbmästerskap i Agility som avgjordes i Hoppklass och Agilityklass. Domare var Therese Blomqvist från Mariestad BK. Totalt antal starter denna dagen var 12 st. Inkomst till klubben blev 300kr.

8 KM avgjordes som vanligt i agilityklass och hoppklass och den som hade bäst resultat när klasserna lades ihop blev klubbmästare. X-Small: Anna Arnerwik och Lisa Medium: Matilda Wallgren och Unni X-Large: Karin Sundström och Freja SM: På årets SM åkte Wendy med sina hundar Jytte och Tess. Wendy och Tess kvalade till finalen första dagen och i finalen vann de SM brons i XL klassen. Anne var på plats och tävlade med två hundar hon också. Med Bonnie kvalade hon till finalen men rev första hindret och var tyvärr ute ur medaljstriden. Med laget där hon även tävlade med Dino kom de totalt på en femte plats. Stort grattis till alla SM prestationer i år. Agilitylandslaget: Wendy med bägge sina hundar Jytte och Tess och Anne med Bonnie var i år kvalade till Svenska agilitylandslaget och fick representera Sverige på European Open i Italien. Individuellt kom ingen till final i år men både Wendys och Annes lag kvalade till den stora lagfinalen där de fick fina placeringar och sprang väldigt bra agility. Bara 2 veckor efter att de kom hem från Italien så bar det iväg till Stockholm för att tävla på Nordiska mästerskapen. Här tävlade Wendy med Tess och Anne med Bonnie. Även här blev våra ekipage utan medaljer men sprang väldigt fin agility på väldigt utmanande banor. Anne och Bonnie fick även äran att åka till VM i Tjeckien för att tävla. Så här skriver Anne om deras VM resa: Första helgen i oktober bar det av till VM i Tjeckien, tyvärr diskade sig laget i helhet men Bonnie gjorde två felfria laglopp där hon slutade 5:a och 6:a. Individuellt sedan blev det tyvärr en rivning i första hoppklassen, men med klassens 3:e bästa tid, och sedan en disk i agilityklassen. Årets Skaraborgsmästerskap avgjordes i Götene den 25 september. Ekipagen tävlar i hoppklass och agilityklass och resultaten läggs sedan ihop för att kora mästarna.

9 Skövde BK tävlade även i lag men kunde inte slå förra årets vinst. Dom blev diskvalificerade detta året. Individuellt så fick vi till några fina placeringar och Wendy och Jytte vann individuellt i år i Large klassen. Vi har även i år haft coach kvällar för våra medlemmar som utöver agility. Wendy som instruktör hade 6 st halvtimmar som medlemmarna fick anmäla sig till. Detta var en väldigt uppskattad aktivitet. Alla tillfällen blev uppbokade inom det första dygnet. Vi har arrangerat träningstävlingar som alla agilityutövare oavsett tillhörighet får komma och vara med på till en avgift om 10 kr per start. Sammanlagt fick vi in 530:- Agilityn var även med och hade uppvisning på Knistad Game Fairs viltmarksmässa 1-2 oktober. Årets Agilityhund 2016 blev Tess med Wendy. Årets agilityhund 2017 presenteras på årsmötet. Årsberättelse Julpromenaden Ansvariga Sara Lundin och René Friberg Vi hade vår julpromenad den 3 december 2017 mellan 16,00 och 17,00. Många ställde upp som funktionärer och det är vi oerhört tacksamma för, annars klarar vi inte av denna promenad. Vi gör mycket reklam på facebook för den och folk är duktiga på att dela. Det var 3dje året i rad vi hade den och vi har hela tiden utökat med stationer och funktionärer. Antalet som går denna tipspromenad har också ökat. Vi lär oss också mer och mer från år till år vad vi ska ändra på. I år gick 237 betalande men flera gick också utan att betala, vädret var bra så det kom väldigt mycket folk. Det blev tyvärr rätt lång kö för de som skulle köpa tipslappar. Men det gjorde också att det inte blev stockningar på stationerna. Vi hade även utökat med korvförsäljning nere hos Tomten och det gick försäljningsmässigt mycket bra. Köket drar också in pengar och vi säljer lotter samt har en fiskdamm. Vi har haft förmånen att flera har sponsrat oss med priser och även skänkt egna tillverkade saker såsom raggsocker. Tusen Tack till alla sponsorer och medverkande Tomtar och Troll.

10 Verksamhetsberättelse köket 2017 Köksansvarig har under 2017 varit Gunnar Hammarbäck Köket har under året ordnat med fika till kurser, föreläsningar, städdagar, möten och diverse andra aktiviteter. Mat har även lagats till Tävlingar, Grillkvällar, Julpromenad, Rus och Distriktet. Under året har 1 ny kaffebryggare med 2 kannor köpts in, samt 2 korvmaskiner. Den ena för kokkorv och den andra för grillkorv. Stort tack till de som hjälpt till i köket under året Verksamhetsberättelse Stuga/Område 2017 Kommitteen har under året fortsatt arbetet med att vidmakthålla fastigheten och träningsplaner. Under året har en större satsning genomförts, detta var inköp av 2 st luftvärmepumpar. Övrigt Ett flertal städdagar har genomförts under året.

11 Balans och resultaträkning. Kommitté Utfall helår Budget helår Utfall helår Intäkt Kostnad Resultat Intäkt Kostnad Resultat Intäkt Kostnad Resultat Kommitté Styrelse/info Styrelse/info Stuga/Område Stuga/Område Kök Kök Lotteri Lotteri Agility Agility IPO IPO RUS RUS Tj/Rä Tj/Rä Tävling Tävling Ungdom Ungdom Utbildning Utbildning 36 Utställning Utställning Julpromenad Julpromenad Res verksamhet Resultat verksamhet Räntenetto Räntenetto Extraordinära Avskrivning F Avskrivning Fastighet Avskrivning Avskrivning M Maskiner Avskrivning Avskrivning I Inventarier Resultat Resultat

12 Revisorernas berättelse. Kompletteras Mål Skövde Brukshundklubb 2018 Övergripande mål Skövde Brukshundklubb: Skövde Brukshundklubb skall genom sitt arbete verka för hundars utveckling, en sund hundhållning och aktivt arbete med hund. Klubben skall också bidra till att medlemmarna får ut mesta möjliga nytta och nöje av sitt hundägande. Delmål: Skövde Brukshundklubb skall minska medlemsgenomströmningen och bibehålla/öka medlemskapets värde. Skövde Brukshundklubb skall under verksamhetsåret bibehålla/öka antalet tävlande medlemmar. Skövde Brukshundklubb skall under verksamhetsåret bibehålla/öka antalet tjänstehundar i klubben och distriktet - Tjänstehundar omfattar bland annat räddningshundar och försvarsmaktshundar. Skövde Brukshundklubb skall under verksamhetsåret bibehålla/öka antalet utbildade och verksamma instruktörer och handledare. Skövde Brukshundklubb skall medverka till känd mental status på hund. Skövde Brukshundklubb skall under verksamhetsåret bibehålla/öka antalet utbildade och verksamma figuranter, testledare, mentalbeskrivare och mentaldomare. Skövde Brukshundklubb skall under verksamhetsåret erbjuda medlemmarna minst 120 kursplatser. Skövde Brukshundklubb skall främja ungdomsverksamhet. Skövde Brukshundklubbs alla medlemmar skall tycka att de är medlemmar i en bra klubb. Verksamhetsplaner Utbildningskommitténs förslag till verksamhetsplan Kommitténs övergripande mål: Att de kommande åren utbilda fler instruktörer inom olika områden. Tanken är att klubben ska ha en bra stab av instruktörer att byta med. Utveckla kursverksamheten i olika former för att kunna ta tillvara på de olika hundägarnas intressen. Verka för en god hundhållning. Tillvarata instruktörernas kunskaper och

13 intressen och olika former. Skövde BK ska ha ett gott rykte när det gäller kursverksamhet. Delmål: Försöka ha kursverksamhet året runt, samt ta tillvara instruktörernas hundintresseområden i kursverksamheten Utöka antalet instruktörer genom att ge dem utbildning, samt väcka intresse för att utbilda sig. Ta tillvara våra hjälpinstruktörer och erbjuda dem instruktörsutbildning. På olika sätt uppmuntra instruktörer för det arbete de utför på klubben Ha hög kvalité på våra kurser, att inte ha för många deltagare per kurs Ha ett bra samarbete med andra klubbar så vi kan ta del av varandras föreläsningar och andra händelser. Anordna egna intressanta föreläsningar under året Delta på KUL-träffar så vi håller kommittén uppdaterad Ha instruktörsmöten under året

14 Tävlingskommitténs förslag till verksamhetsplan Tävlingskommitténs övergripande mål TK övergripande mål är att bedriva prov och tävlingar som uppfattas positivt av deltagare och publik. Tävlingskommitténs delmål - Anordna brukslägerhelg/-dag minst en gång/termin för funktionärer - Rekrytera minst en ny tävlingssekreterare och -ledare vartannat år - Arbeta för att utöka med ytterligare bruksprov/-tävlingar - Utse erforderligt antal funktionärer deltagande i träningsgrupper och till dem ansöka om träningsledarkort i syfte att uppfylla kraven för träning under hundförbudstiden. Officiella tävlingar: 7-8/4 Två elitklass spår (lör-sön samma helg) 7/4 tillika DM i spår. 4/5, 27/10 Två lydnadstävlingar (en vår, en höst) 6/6 En appelltävling spår 22/9 En lägre-,högreklass spår 23/9 En lägre-, högre-, elitklass sök, tillika DM i sök. Inofficiella tävlingar / träningstävlingar 12/4 KM Lydnad 24/5 Alice Wallins VP (appell spår) 9/8 KM Bruks (appell spår) 18/5, 21/9, 5/10 Lords tre deltävlingar Övrigt: Deltaga med lag i Lag-DM i lydnad och bruks Vara självförsörjande och bidra med ekonomiskt överskott till kök och klubbkassa

15 Förslag till budget för Tävlingskommittén Budget Allmänt Antal Lydnadsprov Antal Bruksprov Antal Appellprov Antal Klubbtävlingar Antal Träningshelger Antal Träningsdagar Intäkter Startavgifter Lydnadsprov 6 000,00 kr 6 000,00 kr 6 000,00 kr Startavgifter Bruksprov ,00 kr ,00 kr ,00 kr Startavgifter Klubbtävlingar 2 000,00 kr 2 000,00 kr 2 000,00 kr Startavgifter Appellprov 2 000,00 kr 2 000,00 kr 2 000,00 kr Startavgifter Lag-DM Bruks Avgift Träningshelg (250) 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr Avgift Träningsdag (50) 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr Fasta kostnader Förbrukningsmateriel ,00 kr ,00 kr ,00 kr Inhyrning instruktör -0,00 kr -0,00 kr -0,00 kr Priser / Gravyr ,00 kr ,00 kr ,00 kr Investeringar -0,00 kr -0,00 kr -0,00 kr Uppmuntran (10%) -0,00 kr -0,00 kr -0,00 kr Rörliga kostnader Domararvode ,00 kr ,00 kr ,00 kr Tävlingsledararvode -0,00 kr -0,00 kr -0,00 kr Tävlingssekreterararvode -0,00 kr -0,00 kr -0,00 kr Reseersättning ,00 kr ,00 kr ,00 kr Förtäring funktionär ,00 kr ,00 kr ,00 kr Skott -500,00 kr -500,00 kr -500,00 kr Central admavgift SBK ,00 kr ,00 kr ,00 kr Stambokföringsavgift Prov ,00 kr ,00 kr ,00 kr Utbildning Utbildning funktionärer -0,00 kr -0,00 kr -0,00 kr Funktionärskläder -0,00 kr -0,00 kr -0,00 kr Intäkter ,00 kr ,00 kr ,00 kr Kostnader ,00 kr ,00 kr ,00 kr Resultat ,00 kr ,00 kr ,00 kr 1 KM Lydnad och Bruks samt Alice W VP, Lords ej medräknat.

16 Kommentar till budget Vi planerar för att utöka med ett bruksprov till 2019 (Rapport?). I syfte att bibehålla och utveckla tävlingsverksamheten i klubben avser vi fortsätta och utöka antalet träningsdagar/-helger kontinuerligt, så länge intresset är så stort som det är. Vi föreslår att ej avgiftsbelägga dessa, även om totalekonomin inte går ihop för tävlingskommittén. Förbrukningsmaterial är apporter, snitslar och dylikt. Ökningen av priser/gravyr 2018 är med anledning av att vi arrangerar två DM och vill kunna bjuda de tävlande på lite extra allt. Inhyrning instruktör är till en gemensam träningsdag och omfattar reseersättning, mat och arvode till instruktören. (utgår, kan anordnas, men då måste deltagarna betala) Domararvode utgår även om egna domare används, dock har vi beslutat att egna TL/TS f.n ej tar ut arvode. (Klubbens domare har ej tagit ut arvode under ) Vi räknar med att kunna skicka PM via SBK Tävling och mail, varför budget för porto och kuvert ej längre finns med, ev. uppkomna kostnader ingår i förbrukningsmateriel. Rasutvecklingskommitténs förslag till verksamhetsplan Rasutvecklingskommitténs övergripande mål Rasutvecklingskommitténs övergripande mål är att planera och genomföra Mentalbeskrivning Hund för att på så sätt ge verktyg för en sund mental avel av hundar och för att tillgodose kravet på känd mental status för hundar som ska delta i människans tjänst och som ska tävla i Bruks- och IPO-grenarna. Rasutvecklingskommitténs delmål Här räknas Rasutvecklingskommitténs delmål för upp med mätpunkter inom parantes Rasutvecklingskommitténs delmål är att arrangera minst 4 Mentalbeskrivning Hund per år för att täcka den egna klubbens behov samt att se till att det finns ett överskott av platser för övriga hundar inom ramen för gällande regelverk (antal Mentalbeskrivning Hund och antal Mentalbeskrivna hundar mäts årligen) se till så att mentalfiguranter, mentaltestledare, mentalbeskrivare och mentaldomare tas väl om hand (antal mentalfiguranter, mentaltestledare, mentalbeskrivare och mentaldomare som finns i klubben mäts årligen)

17 grundutbilda eller vidareutbilda minst en mentalfunktionär per år (antal mentalfiguranter, mentaltestledare, mentalbeskrivare och mentaldomare som finns i klubben mäts årligen) ansvara för att klubbens mentalfunktionärer grundutbildas och vidareutbildas (antalet utbildningsinsatser mäts årligen) arrangera ett Mentaltest per år för att täcka den egna klubbens behov samt att se till att det finns ett överskott av platser för övriga hundar inom ramen för gällande regelverk (antal Mentaltest och antal Mentaltestade hundar mäts årligen) hålla mentalbana för Mentalbeskrivning Hund och Mentaltest i gott skick (antal klagomål i beskrivar-/domarrapporter mäts årligen) sprida kunskap om hundars mentalitet (funktionärer, deltagare och publik mäts vid varje provtillfälle och redovisas i sammandrag årligen) erbjuda att arrangera Mentalbeskrivning Hund eller Mentaltest till uppfödare och rasklubbar inom ramen för gällande regelverk alternativt hyra ut mentalbana till rasklubb inom ramen för gällande regelverk (antalet uppfödar/ras MH mäts)

18 Förslag till budget för Rasutvecklingskommittén Budget Allmänt Antal MH Antal MT Antal uthyrda MH Antal uthyrda MT Uthyrning Mentalbana Intäkter Startavgifter MH , , ,00 Startavgifter MT 4 800, , ,00 Uthyrd MH Inkomst , , ,00 Uthyrd MT Inkomst 5 300, , ,00 Uthyrning Mentalbana 1 000, , ,00 Fasta kostnader Uthyrning Mentalbana 0,00 0,00 0,00 Förbrukningsmaterial , , ,00 Service/Underhåll , , ,00 Hyra Pumphus -500,00-500,00-500,00 PG 0,00 0,00 0,00 Investeringar , , ,00 Uppmuntran , , ,00 Övriga kostnader -100,00-100,00-100,00 Rörliga kostnader Domararvode , , ,00 Beskrivararvode , , ,00 Testledararvode , , ,00 Figurantarvode , , ,00 Reseersättning , , ,00 Förtäring funktionär , , ,00 Protokoll -0,00-0,00-00,00 Skott , , ,00 Porto -200,00-200,00-200,00 Kuvert -100,00-100,00-100,00 Stambokföringsavgift MH , , ,00 Stambokföringsavgift MT -960,00-960,00-960,00 Utbildning Utbildning mentalfunktionärer , , ,00 Funktionärskläder , , ,00 Intäkter , , ,00 Kostnader , , ,00 Resultat 3 230, , ,00

19 Kommentar till budget Kostnader för protokoll utgår då även MT numera kan rapporteras elektroniskt. Den kostnad som finns kvar är förbrukningsmateriel där även utskrift av protokoll till hundägaren ingår. Vi har börjat skicka PM via SBK Tävling vilket minskar kostnaden för detta. Vi ser även att portokostnaden kommer att öka över perioden på grund av höjt porto men även ett minskat behov av att skicka med vanlig post. Vi tror att detta tar ut varandra. En ny utgiftspost för kommittén som infördes förra året är utbildningskostnad för mentalfunktionärer och kostnad för funktionärsvästar som tidigare burits av Hundägarutbildningskommittén. Vi ser ett ökat behov av utbildningar men tror att vi kan utbilda fler eller dyrare funktionärer vartannat år och färre eller billagare funktionärer vartannat år. Eventuellt kan en revidering av MT kräva en omfördelning så att utbildningsinsatser kan ske för funktionärer. Planerade investeringar är skylen för spöken behöver ses över, ny utrustning till ljudkänsligheten. Vad gäller MT-utrustning avvaktar vi fortfarande vad som händer med revidering av MT. Vi räknar med att det finns ett fortsatt behov för löpande uppfräschning av banan. Då vi ser en fortsatt svag efterfrågan på Mentalbeskrivning Hund räknar vi med en oförändrad aktivitet fram till Uppmuntran belastade tidigare Hundägarutbildningskommittén men belastar nu Rasutvecklingskommittén direkt. Posten utgör 10% av kommitténs intäkter som skall gå till att göra något gemensamt för att stärka sammanhållningen samtidigt som det på något vis skall vara vidareutbildande. Vi räknar även med att kostnaderna för förtäring kommer att öka även om behovet är konstant då vi tror på prisökningar för råvaror. Verksamhetsplan 2018 för Julpromenaden. Vi planerar att ha en Julpromenad även 2018 i december. Som vanligt kommer vi att göra reklam på facebook som vi hoppas att alla delar. Det kommer att gå åt ännu fler funktionärer eftersom vi kommer att ha tipslappförsäljning på 2 ställen. Förhoppningsvis kan vi utöka med någon station. Vi kommer även att dela ut biljetter till de betalande och ha kontrollanter vid insläppet så förhoppningsvis alla betalar som går. Vårt mål är att komma upp i 500 besökare. Verksamhetsplan Stuga/Område Planen för 2018 är att genomföra ett inköp av en nyare gräsklippare för att underlätta skötsel av planer och övriga gräsytor. Det löpande underhållet av fastigheterna kommer att fortsätta.

20 Verksamhetsplan köket 2018 Ansvarig kommer även 2018 vara Gunnar Hammarbäck. Köket kommer att försöka tillhandahålla Mat och Fika till de aktiviteter som planeras under Vi har även pratat om ett nytt begagnat kök som kanske kommer att inköpas under året.

21 Budget Kommitté Utfall helår Budget helår Plan helår Intäkt Kostnad Resultat Intäkt Kostnad Resultat Intäkt Kostnad Resultat Kommitté Styrelse/info Styrelse/info Stuga/Område Stuga/Område 50 Kök Kök Lotteri Lotteri Agility Agility IPO IPO 43 RUS RUS Tj/Rä Tj/Rä 26 Tävling Tävling Ungdom Ungdom Utbildning Utbildning Utställning Utställning Julpromenad Julpromenad Res verksamhet Resultat verksamhet Räntenetto Räntenetto Avskrivning F Avskrivning Fastighet Avskrivning M Avskrivning Maskiner Avskrivning I Avskrivning -0 Inventarier Resultat Resultat

22 Valberedningens förslag till Årsmötet Ordförande Lalla Hammarström Omval 1 år t.o.m 2018 Vice ordf Mikael Wadström Kvarstår t.o.m 2018 Sekreterare Johan Edman Omval 2 år t.o.m 2019 Kassör Anita Rulani Nyval 2 år t.o.m 2019 Ledamot Ann-Christine Johansson Kvarstår t.o.m 2018 Ledamot Sofie Brattborn Kvarstår t.o.m 2018 Ledamot Kerstin Eriksdotter Dahlgren Omval 2 år t.o.m 2019? Suppleant Maria Karlsson Kvarstår t.o.m 2018 Suppleant Margareta Dahlgren Omval 2 år t.o.m 2019 Revisor Mariah Rönnhult Omval 1 år t.o.m 2018 Revisor Anna Brinning Omval 1 år t.o.m 2018 Revsupp Patrik Larsson Omval 1 år t.o.m 2018 Revsupp Hans Green Omval 1 år t.o.m 2018 Valberedning: Per Dahlgren Omval 2 år t.o.m 2019 Britt-Marie Johansson Kvarstår t.o.m 2018 Vakant

Årsmöteshandlingar 2015

Årsmöteshandlingar 2015 Trollhättans Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2015 Nätbilaga Dokument: Dagordning Preliminärt årsprogram Verksamhetsplan Valberedningens förslag Budgetförslag Dagordning Trollhättans brukshundklubb 2015

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet

Protokoll fört vid Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet Datum: 2016-03-12 Tid: Klockan 12:00 Plats: Björkhaga hotell Mullsjö Närvarande: 41 st enligt närvarolista. Dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd. 3. Val av mötesordförande. 4. Distriktsstyrelsens

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Datum: 2016-02-25, kl 19:00 i klubbstugan Närvarande: 41 st enligt närvarolista DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängden 3.

Läs mer

Datum: 2015-03-14 Tid: Klockan 14.30 Plats: Statshotellet, Mariestad

Datum: 2015-03-14 Tid: Klockan 14.30 Plats: Statshotellet, Mariestad Datum: 2015-03-14 Tid: Klockan 14.30 Plats: Statshotellet, Mariestad Närvarande: 45 st enligt närvarolista. Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av mötesordförande 4. Distriktsstyrelsens

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL

HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2015-02-11 Närvarande: ca 25 personer 1 Mötets öppnande Höganäs Brukshundklubbs ordförande Christer Ekendahl hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2 Fastställande

Läs mer

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1.

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet. Lokalklubbsordförande Anne-Christine Stareborn hälsade de närvarande varmt välkomna. 1. Fastställande av röstlängden Närvarande 21st medlemmar. Röstlängden justeras vid eventuell rösträkning, se bilaga

Läs mer

Årsmöteshandlingar Skövde Brukshundklubb 2014-02-15

Årsmöteshandlingar Skövde Brukshundklubb 2014-02-15 Innehåller: Dagordning Verksamhetsberättelser Resultat- och balansräkning 2013 Revisionsberättelse Förslag verksamhetplaner 2014 Budgetförslag 2014 Valberedningens förslag Motioner Årsmöteshandlingar Skövde

Läs mer

Svenska Brukshundklubben Västra Distriktet Årsmöteshandlingar 2017

Svenska Brukshundklubben Västra Distriktet Årsmöteshandlingar 2017 Svenska Brukshundklubben Västra Distriktet Årsmöteshandlingar 2017 Dokument: Dagordning Preliminärt Årsprogram Mål 2017 Verksamhetsplan Budgetförslag Valberedningens förslag DAGORDNING Årsmöte 2017 1.

Läs mer

1. Mötets öppnande Stockholmsdistriktets ordförande Lennart Larsson hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet för öppnat.

1. Mötets öppnande Stockholmsdistriktets ordförande Lennart Larsson hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet för öppnat. Närvarande lokalklubbar: Järfälla BK, Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, SBK Stockholmsavdelningen, Solna-Sundbyberg BK, Stockholm Södra BK, Tyresö BK, Vaxholm BK, Vällingby BK, Värmdö BK, och Österåkers

Läs mer

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00 1. Mötets öppnande. Lokalklubbsordförande Kerstin Ekholm hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Kerstin Ekholm redogjorde för nuläget gällande ny plan och stuga. Bygglov är klart,

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt ÅRSMÖTESPROTOKOLL Klubbnr: Plats: Vällingby BK Datum: Tid: 19.00

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt ÅRSMÖTESPROTOKOLL Klubbnr: Plats: Vällingby BK Datum: Tid: 19.00 Närvarande lokalklubbar: Danderyd-Täby BK, Järfälla BK, Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, Solna-Sundbyberg BK, Stockholm Södra BK, Tyresö BK, Vaxholm BK, Vällingby BK, Värmdö BK och Österåkers BK Ej närvarande

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

Ej närvarande lokalklubbar: Danderyd- Täby BK, Waxholms BK

Ej närvarande lokalklubbar: Danderyd- Täby BK, Waxholms BK ÅRSMÖTESPROTOKOLL Plats: Vällingby BK Datum: - 03-20 Tid: 19.00 Närvarande lokalklubbar: Järfälla BK, Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, SBK Stockholmsavdelningen, Solna- Sundbyberg BK, Stockholm Södra BK,

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt ÅRSMÖTESPROTOKOLL Klubbnr: Plats: Korta gatan Solna Datum: Tid: 19.

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt ÅRSMÖTESPROTOKOLL Klubbnr: Plats: Korta gatan Solna Datum: Tid: 19. Närvarande lokalklubbar: Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, SBK Stockholmsavdelningen, Solna-Sundbyberg BK, Stockholm Södra BK, Tyresö BK, Vaxholm BK, Österåkers BK, Värmdö BK och Danderyd-Täby BK Ej närvarande

Läs mer

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1).

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1). 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Linnéa Lundberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Malin Grönberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Malin Grönberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Malin Grönberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Styrelsen för Norra Gotlands Brukshundklubb avger härmed verksamhetsberättelsen för verksamhetsåret 2013. Styrelsen har under året bestått av:

Läs mer

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Norra Gotlands Brukshundklubb avger härmed verksamhetsberättelsen för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft 10 stycken

Läs mer

Mellansvenska distriktet

Mellansvenska distriktet Datum och tid: 2016-02-28 14.00 Plats: Svärdsjö skid & orienteringsklubbs kanslistuga 2016 1 Mötets öppnande Ordförande Mikael Köpman förklarar mötet öppnat och hälsar samtliga närvarande välkomna. 2016-2

Läs mer

Protokoll Boxerfullmäktige

Protokoll Boxerfullmäktige Protokoll Boxerfullmäktige 2018-03-18 Sidan 1 av5 1. Boxerfullmäktiges öppnande Vice ordförande Pernilla Sundberg hälsade alla välkomna till Boxerfullmäktige och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Närvarande från styrelsen: Anette Johansson, Anita Larsson, Bertil Larsson, Bengt-Olof Brandt, Maria Andersson.

Närvarande från styrelsen: Anette Johansson, Anita Larsson, Bertil Larsson, Bengt-Olof Brandt, Maria Andersson. Protokoll vid Gävleborgs Distriktsmöte 2018-10-25 Protokoll fört vid SBK Gävleborgs Distriktsmöte 2018-10-25 kl 19.00, Brukshundklubben i Bollnäs. Närvarande Antal röster Bollnäs 3 2 Edsbyn 1 2 Gävle 1

Läs mer

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00.

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. Dagordning Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande att leda mötet 3. Styrelsens anmälan om sekreterare för mötet 4. Justering av röstlängd 5. Val

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Medlemsmöte Datum: -05-10 kl. 19:00 Plats: Klubbstugan i Gälltofta 1: Mötets öppnande Ordförande hälsade deltagarna välkomna och förklarade mötet öppnat. 2: Fastställande av röstlängden Röstlängden fastställs

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

DAGORDNING TILL ÅRSMÖTE SWTK, REGION NORD

DAGORDNING TILL ÅRSMÖTE SWTK, REGION NORD DAGORDNING TILL ÅRSMÖTE SWTK, REGION NORD 2019-01-26 1 Mötets öppnande. 2 Justering av röstlängd. 3 a) Val av ordförande till mötet. b) Val av sekreterare till mötet. 4 Val av 2 justeringsmän tillika rösträknare,

Läs mer

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Närvarande: Jan-Olof Säll Ulla-Britt Norberg Britta Althorn Arne Våring Maria Lögdlund Barbro Lund Jan Åberg Lalla Hammarström Adjungerade: Ej närvarande:

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

Bodens Brukshundklubb och Hundungdom

Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse styrelsen 2012 Bodens Brukshundklubb och Hundungdoms styrelse har arbetat efter de målsättningar som ställdes i årets

Läs mer

Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad.

Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad. Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad. 1 Mötets öppnande Ordförande Jan Lennartsson öppnade årsmötet och hälsande alla välkomna. 2 Justering av röstlängden

Läs mer

Verksamhetsplan/mål 2015

Verksamhetsplan/mål 2015 För Gävle Brukshundklubb bygger på Stadga för Gävle Brukshundklubb, lokalklubb av Svenska Brukshundklubben (SBK förbundet) grundad på förbundets grundstadga. Verksamhetsinriktning Klubben har det direkta

Läs mer

Närvarande: 42 st enligt närvarolista. (*) Referens avser distriktsstadga fastställd av FS 2009-05-08. Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet, 2014-03-08

Närvarande: 42 st enligt närvarolista. (*) Referens avser distriktsstadga fastställd av FS 2009-05-08. Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet, 2014-03-08 Datum: 2014-03-08 Tid: Klockan 14.30 Plats: Restaurang Galejan, Lidköping Närvarande: 42 st enligt närvarolista. Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av mötesordförande 4.

Läs mer

Protokoll fört vid Distriktsmöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: Tid: Klockan Plats: Skövde BK Närvarande: 30 st enligt närvarolista

Protokoll fört vid Distriktsmöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: Tid: Klockan Plats: Skövde BK Närvarande: 30 st enligt närvarolista Datum: 2014-11-18 Tid: Klockan 19.00 Plats: Skövde BK Närvarande: 30 st enligt närvarolista Dagordning 12. Mötets öppnande 13. Val av två protokolljusterare tillika rösträknare 14. Fastställande av röstlängd

Läs mer

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM Verksamhetsplan Övergripande mål Bodens BK & HU är en lokalklubb i Svenska Brukshundklubben och arbetar mot ställda mål enligt gällande stadgar. De övergripande målen

Läs mer

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 29st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1).

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 29st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1). 1. Mötets öppnande Ordförande Johanna Stone hälsade de närvarande varmt välkomna. Ordförande förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

SCHNAUZERRINGENS ÅRSMÖTE I JÖNKÖPING Ordförande Kikki Tiestö inledde årsmötet och hälsade de närvarande välkomna.

SCHNAUZERRINGENS ÅRSMÖTE I JÖNKÖPING Ordförande Kikki Tiestö inledde årsmötet och hälsade de närvarande välkomna. Ordförande Kikki Tiestö inledde årsmötet och hälsade de närvarande välkomna. 1. Justering av röstlängd Kikki Tiestö,Ida Björklun, Maria Thim, Renée Östrand, Eva Arnell, Carola Selin Sabel,, Stefan Svennefelt,

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

21 Mötets öppnande Ordförande Hans Kinn hälsade alla välkomna till brukshundklubben i Bollnäs och förklarade det Distriktsmötet öppnat.

21 Mötets öppnande Ordförande Hans Kinn hälsade alla välkomna till brukshundklubben i Bollnäs och förklarade det Distriktsmötet öppnat. När- Antal varande röster Bollnäs 0 0 Edsbyn 0 0 Gävle 0 0 Hofors 1 2 Hudiksvall 0 0 Järvsö 2 2 Ljusdal 0 0 Ockelbo 1 2 Sandviken 1 2 Skutskär 1 2 Söderhamn 0 0 Valbo 0 0 Styrelsen 9 0 Schäferhundkubben

Läs mer

Datum: Tid: Klockan Plats: Skövde BK Närvarande: 22 st. enligt närvarolista

Datum: Tid: Klockan Plats: Skövde BK Närvarande: 22 st. enligt närvarolista Datum: 2017-10-16 Tid: Klockan 19.00 Plats: Skövde BK Närvarande: 22 st. enligt närvarolista Dagordning 80. Mötets öppnande 81. Val av två protokolljusterare tillika rösträknare 82. Fastställande av röstlängd

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Medlemsmöte Datum: -10-11 kl. 19:00 Plats: Klubbstugan i Gälltofta 1: Mötets öppnande Vice ordförande hälsade deltagarna välkomna och förklarade mötet öppnat. 2: Fastställande av röstlängden Röstlängden

Läs mer

a) Ordförande Jan Gustavsson hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet.

a) Ordförande Jan Gustavsson hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. Protokoll årsmöte 2019-03-16 Plats: Scandic hotel Elmia, Jönköping Tid: Kl 13:00-15:00 1) Mötets öppnande a) Ordförande Jan Gustavsson hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. 2) Fastställande

Läs mer

Styrelsens arbete regleras av SBK i normalstadga för lokalklubb inom Svenska Brukshundklubben.

Styrelsens arbete regleras av SBK i normalstadga för lokalklubb inom Svenska Brukshundklubben. Arbetsordning Detta dokument är fastställt av styrelsen för Kristianstads Brukshundklubb och ska årligen, i samband med årsmötet, ses över och vid behov revideras av styrelsen. I och med att detta styrelsedokument

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN ÖVERGRIPANDE MÅLSÄTTNING FÖR STRÄNGNÄS BRUKSHUNDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN ÖVERGRIPANDE MÅLSÄTTNING FÖR STRÄNGNÄS BRUKSHUNDKLUBB 1 VERKSAMHETSPLAN 2015 ÖVERGRIPANDE MÅLSÄTTNING FÖR STRÄNGNÄS BRUKSHUNDKLUBB Styrelsen vid Strängnäs Brukshundklubb ansvarar för: Att det vid klubben bedrivs verksamhet som skapar glädje och nytta för

Läs mer

VERKSAMHETSFÖRSLAG SBK SKARABORGSDISTRIKTET 2014/2015

VERKSAMHETSFÖRSLAG SBK SKARABORGSDISTRIKTET 2014/2015 Verksamhetsförslag för 2014 och 2015 Brukshundklubbens uppgifter är: Vi ska sprida kunskap om hund Vi ska genom att sprida kunskap om hund förbättra förutsättningarna för hunden och värna om rätten att

Läs mer

Årsmötesprotokoll för Östgöta Distriktet Den 16 mars 2014 Valla Folkhögskola, Linköping

Årsmötesprotokoll för Östgöta Distriktet Den 16 mars 2014 Valla Folkhögskola, Linköping Årsmötesprotokoll för Östgöta Distriktet Den 16 mars 2014 Valla Folkhögskola, Linköping 1. Mötets öppnande. Ordförande Katinka Ryttse hälsade alla välkomna till Östgöta Distriktet Årsmöte och förklarade

Läs mer

ÅRSMÖTE. Filipstads brukshundklubb. 11 februari 2015

ÅRSMÖTE. Filipstads brukshundklubb. 11 februari 2015 ÅRSMÖTE Filipstads brukshundklubb 11 februari 2015 Dagordning vid årsmöte med Filipstads Brukshundklubb 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av två protokolljusterare tillika rösträknare,

Läs mer

Årsmötesprotokoll för Östgöta Distriktet Den 8 mars 2015 Valla Folkhögskola, Linköping

Årsmötesprotokoll för Östgöta Distriktet Den 8 mars 2015 Valla Folkhögskola, Linköping Årsmötesprotokoll för Östgöta Distriktet Den 8 mars 2015 Valla Folkhögskola, Linköping 1. Mötets öppnande. Ordförande Katinka Ryttse hälsade alla välkomna till Östgöta Distriktet Årsmöte och förklarade

Läs mer

Landskrona Brukshundklubb

Landskrona Brukshundklubb Landskrona Brukshundklubb Protokoll fört vid årsmöte 2015-02-17 Närvarande: Från styrelsen Arne Jonsson, Stig Jönsson, Eva Paulin, Gunilla Gyllencreutz, Bengt Gillstedt och Mikael Niemi (ej Liselott Lindell

Läs mer

Gnesta-Trosa Brukshundklubb Verksamhetsplan Gnesta-Trosa Brukshundklubb

Gnesta-Trosa Brukshundklubb Verksamhetsplan Gnesta-Trosa Brukshundklubb Verksamhetsplan 2016 Gnesta-Trosa Brukshundklubb 1 2 Inledning 2006 beslöts att Svenska Brukshundklubben och hela deras organisation ska arbeta utifrån målstyrning för att få en mer aktiv och delaktig

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

FÖRSLAG TILL DAGORDNING FÖR ÅRSMÖTET 1. Mötets öppnande. 4. Lokalklubbsstyrelsens anmälan om protokollförare.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING FÖR ÅRSMÖTET 1. Mötets öppnande. 4. Lokalklubbsstyrelsens anmälan om protokollförare. FÖRSLAG TILL DAGORDNING FÖR ÅRSMÖTET 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängden. 3. Val av mötesordförande. 4. Lokalklubbsstyrelsens anmälan om protokollförare. 5. Val av två justerare tillika

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2011. Verksamhetsplanen består av följande delar

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA 2010-07-28 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA Före årsmötesförhandlingarna hälsade vice ordföranden Britt-Marie Fröjdhammar medlemmar och gäster välkomna. Traditionsenligt

Läs mer

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie Fullmäktigemöte Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie Fullmäktigemöte Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2016 03 19 Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna 1. Fastställande av röstlängden Röstlängden fastställdes.

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Årsmötets öppnande Ordförande Anders Sjöberg hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

Närvarande från styrelsen: Hans Kinn, Anette Johansson, Bengt-Olof Brandt, Göran Svensson, Laila Lindgren, Håkan Obbarius och Mats Axenvik.

Närvarande från styrelsen: Hans Kinn, Anette Johansson, Bengt-Olof Brandt, Göran Svensson, Laila Lindgren, Håkan Obbarius och Mats Axenvik. När- Antal varande röster Bollnäs 2 3 Edsbyn 1 2 Gävle 2 3 Hofors 0 0 Hudiksvall 1 2 Järvsö 0 0 Ljusdal 0 0 Ockelbo 0 0 Sandviken 1 2 Skutskär 2 2 Söderhamn 2 2 Valbo 1 2 Styrelsen 7 0 Schäferhundkubben

Läs mer

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping 2018-02-11 1. Mötet öppnas: Ordförande Johan Norgren hälsar medlemmarna välkomna och förklarar årsmötet öppnat. Därefter

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 13 JULI 2012 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 13 JULI 2012 I LUDVIKA PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 13 JULI 2012 I LUDVIKA 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Stig Sjunnesson hälsade medlemmar och gäster välkomna och öppnade årsmötet. Stig Sjunnesson

Läs mer

Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Verksamhetsberättelse 2013

Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Verksamhetsberättelse 2013 Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Box 173, 961 23 Boden www.bodensbrukshundklubb.se Verksamhetsberättelse styrelsen 2013 Bodens Brukshundklubb och Hundungdoms styrelse har arbetat efter de målsättningar

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2013

Årsmöteshandlingar 2013 Trollhättans Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2013 Dokument: Dagordning Preliminärt årsprogram Verksamhetsplan Valberedningens förslag Budgetförslag Dagordning Trollhättans brukshundklubb 2013 1. Mötet

Läs mer

4. Lokalklubbsstyrelsens anmälan om protokollförare.

4. Lokalklubbsstyrelsens anmälan om protokollförare. FÖRSLAG TILL DAGORDNING FÖR ÅRSMÖTET 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängden. 3. Val av mötesordförande. 4. Lokalklubbsstyrelsens anmälan om protokollförare. 5. Val av två justerare tillika

Läs mer

Organisation och ansvarsfo rdelning i Botkyrka BK

Organisation och ansvarsfo rdelning i Botkyrka BK 2017-01-10 Sida 1 Organisation och ansvarsfo rdelning i Botkyrka BK Gäller från den 2017-02 - 01 enligt klubbstyrelsens beslut den 2017-01 -14. Dokumentet ska överses 1gång/år efter samverkansmöte mellan

Läs mer

Dagordning 4/ MÖTETS ÖPPNANDE 2 VAL AV MÖTESORDFÖRANDE ÅSRMÖTET BESLUTADE ATT VÄLJA VERONICA NILSSON SOM MÖTESORDFÖRANDE.

Dagordning 4/ MÖTETS ÖPPNANDE 2 VAL AV MÖTESORDFÖRANDE ÅSRMÖTET BESLUTADE ATT VÄLJA VERONICA NILSSON SOM MÖTESORDFÖRANDE. Dagordning 4/2 2017 1 MÖTETS ÖPPNANDE 2 VAL AV MÖTESORDFÖRANDE ÅSRMÖTET BESLUTADE ATT VÄLJA VERONICA NILSSON SOM MÖTESORDFÖRANDE. 3 VAL AV MÖTESSEKRETERARE ÅRSMÖTET BESLUTADE ATT VÄLJA ANETTE GUSTAVSSON

Läs mer

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat.

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 20151 Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 1. Justering av röstlängd Röstlängden godkändes och justerades omedelbart 2. Val av ordförande för årsmötet Mötet

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubbens ordinarie klubbmöte på Scandic Hotell, Mölndal

PROTOKOLL FÖRT VID Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubbens ordinarie klubbmöte på Scandic Hotell, Mölndal Sida 1 av 5 PROTOKOLL FÖRT VID Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubbens ordinarie klubbmöte 2018-03-10 på Scandic Hotell, Mölndal 1) Mötets öppnande Mats Viker öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Medlemsmöte Datum: 2016-10-12 kl. 18:00 Plats: Klubbstugan i Gälltofta 1: Mötets öppnande Parentation hölls för Kjell Jönsson med åtföljande av en tyst minut därefter hälsade ordförande deltagarna välkomna

Läs mer

Örnsköldsviks Brukshundklubb

Örnsköldsviks Brukshundklubb DELEGERINGSORDNING FÖR SAMTLIGA VERKSAMHETER 1. Varje verksamhet skall göra en egen verksamhetsplan med budget för kommande verksamhetsår samt formulera verksamhetens inriktning för de kommande tre åren.

Läs mer

2. Fastställande av röstlängden Efter kontroll mot medlemsmatrikeln fastställde mötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar. se bilaga 1.

2. Fastställande av röstlängden Efter kontroll mot medlemsmatrikeln fastställde mötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar. se bilaga 1. 1. Mötets öppnande Mötet öppnades på utsatt tid, kl.19.00 2. Fastställande av röstlängden Efter kontroll mot medlemsmatrikeln fastställde mötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar. se bilaga

Läs mer

Närvarande från styrelsen: Hans Kinn, Anette Johansson, Bengt-Olof Brandt, Leif Jönsson, Göran Svensson, Lars Carlborg, Laila Lindgren, Håkan Obbarius

Närvarande från styrelsen: Hans Kinn, Anette Johansson, Bengt-Olof Brandt, Leif Jönsson, Göran Svensson, Lars Carlborg, Laila Lindgren, Håkan Obbarius När- Antal varande röster Bollnäs 3 3 Edsbyn 0 0 Gävle 0 0 Hofors 1 2 Hudiksvall 0 0 Järvsö 2 2 Ljusdal 0 0 Ockelbo 2 2 Sandviken 0 0 Skutskär 0 0 Söderhamn 1 2 Valbo 0 0 Styrelsen 7 0 9+7 11 Protokoll

Läs mer

Närvarande från styrelsen: Hans Kinn, Anette Johansson, Bengt-Olof Brandt, Göran Svensson, Ulla Altskog och Mats Axenvik.

Närvarande från styrelsen: Hans Kinn, Anette Johansson, Bengt-Olof Brandt, Göran Svensson, Ulla Altskog och Mats Axenvik. När- Antal varande röster Bollnäs 1 3 Edsbyn 0 0 Gävle 0 0 Hofors 2 2 fr.o.m 30 Hudiksvall 1 2 fr.o.m 29 Järvsö 2 2 Ljusdal 0 0 Ockelbo 2 2 Sandviken 0 0 Skutskär 1 2 Söderhamn 0 0 Valbo 0 0 Styrelsen

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande av röstlängd

Läs mer

Hammarö Brukshundklubb. Årsmöteshandlingar 2015-02-21

Hammarö Brukshundklubb. Årsmöteshandlingar 2015-02-21 Hammarö Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2015-02-21 Dagordning årsmöte Hammarö Brukshundklubb, 21 februari 2015 1. Årsmötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av ordförande att leda årsmötesförhandlingarna

Läs mer

Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna. Röstlängden justerades, 29 röstberättigade medlemmar fanns närvarande.

Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna. Röstlängden justerades, 29 röstberättigade medlemmar fanns närvarande. Lhasa Apso Klubben 1/ Protokoll fört vid Lhasa Apso Klubbens årsmöte den 29 mars 2014 på Vilsta, Eskilstuna Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna.

Läs mer

Lidköpings Brukshundklubb

Lidköpings Brukshundklubb Lidköpings Brukshundklubb 1. Mötets öppnande Eva Svensson hälsar välkommen och öppnar mötet. 2. Mötets utlysande Den 19 augusti har inbjudan till klubbmötet lagts ut på hemsidan och på Facebook. E-post

Läs mer

SBK KARLSBORGS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2014-02-16 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 VERKSAMHETSPLAN 2014-2015 VALBEREDNINGENS FÖRSLAG

SBK KARLSBORGS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2014-02-16 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 VERKSAMHETSPLAN 2014-2015 VALBEREDNINGENS FÖRSLAG SBK KARLSBORGS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2014-02-16 INNEHÅLL: DAGORDNING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 VERKSAMHETSPLAN 2014-2015 VALBEREDNINGENS FÖRSLAG 1 Förslag till dagordning för Karlsborgs årsmöte

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Lingmark hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Lingmark hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Lingmark hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Verksamhetsplan 2007

Svenska Dobermannklubben Verksamhetsplan 2007 2007-02-24 Sid 1(5) Styrelsen Styrelsen planerar för 6 styrelsemöten fördelade på året. Representera SDK vid Organisationskonferens. Representera SDK vid Kongressen samt övriga möten med SBK 1 Medlemsmöte

Läs mer

Årsmötesprotokoll. för Rasklubben för Dansk/Svensk Gårdshund. Söndagen den 14 mars 2010 kl. 12.00. Hotell Scandic Järva Krog, Stockholm

Årsmötesprotokoll. för Rasklubben för Dansk/Svensk Gårdshund. Söndagen den 14 mars 2010 kl. 12.00. Hotell Scandic Järva Krog, Stockholm Årsmötesprotokoll för Rasklubben för Dansk/Svensk Gårdshund Söndagen den 14 mars 2010 kl. 12.00 Hotell Scandic Järva Krog, Stockholm 1 Årsmötets öppnande Ordföranden Susanne Fagrell hälsade alla välkomna

Läs mer

Verksamhetsplan 2019

Verksamhetsplan 2019 Målsättning För Gävle Brukshundklubb bygger på Stadga för Gävle Brukshundklubb, lokalklubb av Svenska Brukshundklubben (SBK förbundet) grundad på förbundets grundstadga. Verksamhetsinriktning Klubben har

Läs mer

HKK-NYTT Januari 2011

HKK-NYTT Januari 2011 HKK-NYTT Januari 2011 Hej HKK:are! Förra året avslutades med en bra luciaträff med stort deltagande trots isläget. Seglarna har just haft pubkväll där planerna smidits och bedrifterna målats ut. Nu siktar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018 Eds Brukshundklubb

Verksamhetsberättelse 2018 Eds Brukshundklubb Verksamhetsberättelse 2018 Eds Brukshundklubb Klubbmästare i lydnad respektive rallylydnad Berit Martinsson & Lois och Mari Martinsson & Chilli Verksamhetsberättelse för Eds bk 2018 Styrelse Ordförande

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Plats: Vrigstads värdshus, Vrigstad Tid: 2015-03-14 kl 10.30-14.00 Närvarande: Från 27 lokalklubbar 47 delegater, 3 övriga, 6 distriktsfunktionärer och 2 personer från valberedningen.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR MÖNSTERÅS BRUKSHUNDKLUBB 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR MÖNSTERÅS BRUKSHUNDKLUBB 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR MÖNSTERÅS BRUKSHUNDKLUBB 2015 Mönsterås Brukshundklubb har under året haft nio (9) styrelsemöten och två (2) avdelningsmöten. Medlemsantalet har varit: Ordinarie: 170 st Ungdomsmedlemmar:

Läs mer

Verksamhetsberättelse Märsta Sigtuna Brukshundklubb 2017

Verksamhetsberättelse Märsta Sigtuna Brukshundklubb 2017 1 Verksamhetsberättelse Märsta Sigtuna Brukshundklubb 2017 MSBK s styrelse får härmed överlämna sin berättelse över verksamhet och förvaltning under verksamhetsåret 2017. Under året har styrelsen haft

Läs mer

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken)

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) INBJUDAN / KALLELSE Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Tid: 2018-03-14 Kl 18.00 Plats: Anmälan: Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) Senast 2018-03-07 till mail annika.floren@tele2.se

Läs mer

Svenska Schäferhundklubben

Svenska Schäferhundklubben Svenska Schäferhundklubben Protokoll för vid Svenska Schäferhundklubbens årsmöte 2018-03-10 Plats: Hotell Scandic Väst, Örebro Ombud från distrikt: (Antal röster inom parentes, totalt 37 mandat) Övre Norrland

Läs mer

Protokoll fört vid SLK Södra distriktets årsmöte 23 mars Plats: Svedala brukshundklubb

Protokoll fört vid SLK Södra distriktets årsmöte 23 mars Plats: Svedala brukshundklubb Svenska Lapphundsklubben Södra distriktet Protokoll fört vid SLK Södra distriktets årsmöte 23 mars 2014. Plats: Svedala brukshundklubb 14 1. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Marianne Stenström hälsade

Läs mer

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2019 SRRS lokalavdelning Norra

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2019 SRRS lokalavdelning Norra SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2019 SRRS lokalavdelning Norra VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 2019 Datum: Söndagen den 17 februari 2019 Tid: 19:00 Plats: Skype från någon av nedanstående

Läs mer

Protokoll medlemsmöte Onsdagen den 17 juni 2015 kl 19:00. 1. Mötet öppnas Styrelsens ordförande Mikael Ström hälsade alla välkomna.

Protokoll medlemsmöte Onsdagen den 17 juni 2015 kl 19:00. 1. Mötet öppnas Styrelsens ordförande Mikael Ström hälsade alla välkomna. Protokoll medlemsmöte Onsdagen den 17 juni 2015 kl 19:00 1. Mötet öppnas Styrelsens ordförande Mikael Ström hälsade alla välkomna. 2. Fastställande av röstlängd Röstlängden fastställs vid behov. 3. Val

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll 2016 Nr 7 Datum: 2016-08-09 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Paul Fältman Ordförande Catharina Hårsmar Vice ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Gunilla

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi får nyttja

Läs mer

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie Fullmäktigemöte Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie Fullmäktigemöte Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna 1. Fastställande av röstlängden Röstlängden fastställdes. 15 delegater var närvarande. 2. Val av ordförande och vice ordförande

Läs mer

Saxnäs Brukshundsklubb ÅR 2016

Saxnäs Brukshundsklubb ÅR 2016 Saxnäs Brukshundsklubb ÅR 2016 Årsmöteshandlingar för verksamhetsåret 2016 Strandskogen 7381 386 95 Färjestaden www.saxnasbhk.se info@saxnasbhk.se Table of Contents Contents Dagordning 1 Verksamhetsberättelse

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SPRINGERKLUBBENS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE

PROTOKOLL FÖRT VID SPRINGERKLUBBENS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE PROTOKOLL FÖRT VID SPRINGERKLUBBENS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE 2019 03 23 Mötets öppnande Helene Björkman öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängden. Röstlängden fastställdes.

Läs mer