ALUMNIFÖRENIGNEN FÖR SERVICE MANAGEMENT. Mentorsprogram. Mentorer nov april 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ALUMNIFÖRENIGNEN FÖR SERVICE MANAGEMENT. Mentorsprogram. Mentorer nov 2013- april 2014"

Transkript

1 ALUMNIFÖRENIGNEN FÖR SERVICE MANAGEMENT Mentorsprogram Mentorer nov april 2014

2 Innehåll Välkomna till Alumniföreningens mentorsprogram!... 3 Christian Hägerström - Logistik... 4 Daniel Nilsson - Projektledare evenemangsenheten inom Helsingborgs stad... 5 Emelie Klasson - Produktspecialist på DB Schenkers huvudkontor i Göteborg... 6 Emma Jungmark - Eventansvarig Helsingborgs IF... 7 Henrik Politis - Organisationskonsult... 8 Jane Jensen - Redovisningsekonom på Procordia Food... 9 Jenny Nilsson - Rekryteringskonsult / Kontorschef, Joblink, Helsingborg Michaela Nilsson - Gruppchef inom medicinsk administration på S:t Eriks Ögonsjukhus Niloufar Raskeh - Avdelningschef på IKEA FYND Petra Edvinsson - PR- och kommunikationskonsult Åsa Höglund - Senior Projektledare på retailbyrån Caliptus Ansökan om att vara adept... 15

3 Välkomna till Alumniföreningens mentorsprogram! Alla har vi suttit där som sista-års-studenter och undrat vad som ska hända sen. När vi inte längre har kursplaner och litteraturlistor att följa. För vissa är den känslan härlig, för andra smått förvirrande. Vem man än är så behöver man ibland ha någon som kan ge lite klarhet i alla frågor, eller någon som kan hjälpa till med tips och trix om hur du möjliggör din idé. Vill du kanske starta eget? Känner du att du heller jobbar inom ett område som du inte inriktat dig på, är det ett hinder? Eller vill du kanske bara prata allmänt, vad gör man egentligen som en Service management:are? Därför har Alumniföreningen startat upp ett mentorsprogram, med examinerade studenter som kan hjälpa er på traven. Svara på frågor, bolla idéer och mycket annat! I detta dokument finner du alla Alumniföreningens mentorer för vårt första mentorsprogram. Alla våra mentorer är gamla studenter från Service Management som tagit sig en plats på arbetsmarknaden, och nu kan hjälpa till att guida er inför er stundande karriär inom det område ni brinner för. Ta därför chansen och ansök till vårt mentorsprogram! Planeringen är för mentorsprogrammet är väldigt öppen det är du och din mentor som bestämmer vad ni vill diskutera. Men vi har två hålltider - 15/11 har vi uppstartsträff (någon gång mellan 13-16) - I april 2014 har vi avslutningsträff Vad ni gör med tiden där emellan bestämmer ni. Vi rekommenderar dock att ni träffas ca fem gånger. Anmälan görs till helen.sallman@gmail.com eller alumni@ism.lu.se senast den 18/ Välj de två mentorer du tycker verkar mest intressanta och rangordna dessa. Vid matchningen ska vi göra vårt bästa att alla får den de önskar. Vi hoppas att matchningen är klar i slutet på oktober. I slutet på detta dokument hittar du den information vi vill ha från er studenter och blivande adepter. Frågor eller funderingar går också bra att ställa till ovan mail. Vi ser framemot din ansökan!

4 Christian Hägerström - Logistik Namn: Christian Hägerström Studerat: Service Management Examen tagen: 2010 Jobbar idag med: Logistik Kontaktuppgifter: samt christian.hagerstrom@logent.se Bosatt: Helsingborg Christian är och gör Social, karismatisk och drivande. Gillar att vara där det händer och uppskattar utveckling. Arbetar på företaget Logent med affärsutveckling inom logistiknäringen. Har haft nära samarbete med DHL, PostNord och Frode Laursen. Övrig info Ser fram emot att skapa nya relationer och träffa intressanta människor!

5 Daniel Nilsson - Projektledare evenemangsenheten inom Helsingborgs stad Namn: Daniel Nilsson Studerat: Service Management - Retail Examen tagen: 2008 Jobbar idag som/med: Kontaktuppgifter: Nilsson.daniel@me.com Stad du bor i: Helsingborg Intresserad realist som lägger stor vikt vid ledarskap och ansvarstagande. Jag har jobbat i snart 5 år med del- eller helhetsansvar för planering och organisering av större evenemang lokalt i Helsingborg men även i Arvika, Borlänge och Norrköping. Idag är jag anställd vid evenemangsenheten i Helsingborg och jobbar just nu med att planera det evenemang som ska ersätta Helsingborgsfestivalen nästa år.

6 Emelie Klasson - Produktspecialist på DB Schenkers huvudkontor i Göteborg Namn: Emelie Klasson Studerat: Logistics Service Management Examen tagen: 2011 Jobbar idag som/med: Produktspecialist på DB Schenkers huvudkontor i Göteborg Kontaktuppgifter: emkl@live.se, Stad du bor i: Göteborg Målmedveten, nyfiken och driven. Jag blev anställd på Schenker direkt efter examen. Jag var då trainee i 18 månader, och sedan dess har jag arbetat som Produktspecialist. Det innebär att jag arbetar med utrikestransporter för ett visst flöde, jag sätter pris, arbetar med våra Schenker-partners i olika länder osv. Under min studietid läste jag även kursen lärande ledarskap, var aktiv i MiH, projektledde AGORAdagen, deltog i mentorskapsprogram osv. Innan mina studier arbetade jag på bl a på IKEA och Bring samt att jag bott i USA och Venezuela. Min passion är projektledning. Jag har i skrivandets stund skickat ut spontanansökningar för att arbeta utomlands med projektledning, inom Schenker. Vad tror jag på i övrigt? Balans i livet, att aktivt välja vad/vem du lägger din tid på, jobbet ska vara roligt, riktigt roligt. Övrig info Jag ser det som en förutsättning att adepten har anknytning till Göteborg så de flesta träffarna kan ske här. Något tillfälle i Hbg och/eller via tfn är naturligtvis ok, men jag tror det ger mest att faktiskt träffas. Jag kan troligtvis ej delta 15/11, har strategimöte på jobbet.

7 Emma Jungmark - Eventansvarig Helsingborgs IF Namn: Emma Jungmark Studerat: Kandidatprogrammet SM-Turism Examen tagen: 2011 Jobbar idag som/med: Eventansvarig Helsingborgs IF Kontaktuppgifter: , ej@hif.se Stad du bor i: Helsingborg I mitt arbete ansvarar jag för all aktivering för HIF:s sponsorer. Merparten av arbetet innebär att arrangera events för personer, antingen för en enskild sponsor eller nätverksarrangemang där sponsorerna möts. Årligen har jag ca 30 nätverksarrangemang samt 1-4 events/hemmamatch. Som person tycker jag om när det händer mycket, och jag tror också att det är därför jag trivs så bra på mitt jobb Fritiden spenderar jag gärna med vännerna eller med att hitta på någon aktivitet. Mina senaste påhitt är att sjunga i kör och träna inför Vasalopp och Göteborgsvarv. Övrig info Min arbetsplats är på Olympia och på mitt kontor vid Polishuset. Då jag ofta har fullt upp ser jag gärna att vi träffas över frukost/lunch (äta ska man ju ta sig tid att göra ändå ). Linkedin: se.linkedin.com/in/emmajungmark/

8 Namn: Henrik Politis Henrik Politis - Organisationskonsult Studerat: Service Management - Retail Examen tagen: 2010 Jobbar idag som/med: Organisationskonsult Kontaktuppgifter: , henrik.politis@hotmail.com Stad du bor i: Helsingborg En enträgen och lösningsorienterad smålänning med positiv attityd. Brinner för HR, affärsutveckling, försäljning och marknadsföring. Mina största personliga drivkrafter är omtanke, att ha roligt och känslan av att lyckas. Arbetar idag med individ- och organisationsutveckling. Fokus på både sälj/leverans och är med i hela kundprocessen, från ax till limpa. Som organisationskonsult leder och designar jag förändringsarbeten för kunder inom både privat och offentlig sektor. Exempel på genomförda uppdrag: Framtagning och implementering av värderingar Ledarutveckling Teamutveckling Kommunikationsutveckling Nulägesanalyser Utvärderings- och uppföljningsarbeten På fritiden arbetar jag även som coach för ett J18-lag i innebandy med målbild att vinna SM-guld.

9 Jane Jensen - Redovisningsekonom på Procordia Food Namn: Jane Jensen Studerat: MSM inriktning hotell och restaurang Examen tagen: 2005 Jobbar idag som/med: Redovisningsekonom på Procordia Food Kontaktuppgifter: Tfn: , Mail: jane.jensen@hotmail.se Stad du bor i: X Önskar vara distansmentor Beskrivning Jag är en engagerad arbetsnarkoman. Jag har svårt att hålla mig till mina egna arbetsuppgifter och vill hela tiden lära mig mer. När jag började på Procordia 2008 fick jag en tjänst som inte fanns. Därmed fick jag som teamledare chansen att bygga upp leverantörreskontra som jag ville. Jag hade mer eller mindre fria händer. Syftet var att organisera lev.reskontra. När det var klart så snodde jag åt mig lite arbetsuppgifter av en kollega på internredovisningen dels för att hon hade mycket att göra och dels för att jag tyckte att det hörde hemma mer på lev.reskontran. När hon sedan slutade fick jag fler bitar från internredovisningen. Sedan var det en av controllerna som slutade och då fick jag lite kalkyler därifrån. Nu är det ytterligare en kollega som ska sluta och då kommer jag få lite delar av extern redovisning..tror jag..jag har ännu inte satt mig in i vad jag tackat ja till. Så jag vet inte riktigt vad min roll är nu. Jag kan inte påstå att jag är så renodlat som mina kollegor som är strikt indelade i lev.reskontra, kundreskontra, internredovisning, extern redovisning, moms redovisning och kalkylering. Jag är inne på det mesta vilket jag tycker är jättekul. Övrig info Den som vill ha mig som mentor delar mitt tycke att det är KUL att jobba. Kunskap om arbetsliv som helhet kan vara från Jag är öppen för de flesta behov och stöttar i både mot och medgångar, så länge engagemanget och viljan finns där. Jag är en sms-typ. Pratar gärna särskilt för att få en uppfattning av varandra. Men sms är ett suveränt verktyg för snabba svar.

10 Jenny Nilsson - Rekryteringskonsult / Kontorschef, Joblink, Helsingborg Namn: Studerat: Jenny Nilsson Service Management, inriktning turism Examen tagen: 2005 Jobbar idag som/med: Rekryteringskonsult / Kontorschef, Joblink, Helsingborg Kontaktuppgifter: jenny.nilsson@joblink.se, Stad du bor i: Helsingborg Jag har jobbat som rekryteringskonsult sedan 2006 och trivs fortfarande jättebra! Jobbet som konsult inom rekrytering innebär mycket möten med människor; kunder och kandidater. Jag tillsätter tjänster som oftast riktar sig till ingenjörer eller ekonomer, på specialist- och chefsnivå. Det är ett självständigt arbete med mycket eget ansvar, men även ett nära samarbete med kollegor. I den här rollen måste man gilla att starta och avsluta uppdrag/projekt, jobba serviceinriktat och med resultatfokus. Även försäljning och relationsbyggande är en del i jobbet.

11 Michaela Nilsson - Gruppchef inom medicinsk administration på S:t Eriks Ögonsjukhus Namn: Michaela Nilsson Studerat: Service Management Health Examen tagen: 2006 Jobbar idag som/med: Gruppchef inom medicinsk administration på S:t Eriks Ögonsjukhus Kontaktuppgifter: michaela.nilsson@sankterik.se Stad du bor i: Stockholm : Jag är 29 år och har nyligen börjat som gruppchef på S:t Eriks Ögonsjukhus. Bodde tidigare i Malmö och arbetade inom Region Skåne, men har nu flyttat tillbaka till min hemstad Stockholm. I min roll som gruppchef har jag personalansvar för elva medarbetare som är medicinska sekreterare och vårdadministratörer. Jag och min personal ger administrativ service till vårdpersonal. Övrig info: Ses gärna i Stockholm.

12 Niloufar Raskeh - Avdelningschef på IKEA FYND Namn: Niloufar Rasekh Studerat: Service Managment/ Retail Examen tagen: juni 2011 Jobbar idag som/med: Avdelningschef på IKEA FYND Kontaktuppgifter: nilou_1984@hotmail.com Stad du bor i: Älmhult Hej, Mitt namn är Niloufar (Nilou), är 28 år, och jobbar i dagsläget som avdelningschef på det nybyggda IKEA FYND, som är en outlet på ca 2500 kvm, och ligger precis utanför IKEA varuhuset i Älmhult. Som person är jag snäll, lojal, ansvarsfull och ärlig. Jag jobbar huvudsakligen med försäljning, men det är flera bollar man har i luften. Bland annat jobbar jag med personalfrågor (är närmsta chef över 18 personer), rekrytering, och utveckling av IKEA FYND. Tre veckor efter min examen (2011) flyttade jag till Stockholm och har jobbat på IKEA Kungens Kurva i ett år och åtta månader. Under den tiden fick jag chansen att gå IKEAs interna ledarskapsutbildning, och därefter, i februari i år, flyttade jag ner till Älmhult för att börja jobba på FYND som är ett helt nytt koncept inom IKEA världen. För övrigt så kommer jag från Iran. Har bott i Sverige i åtta år. Har min familj kvar i Iran, dvs bor själv här. Jag kom till Sverige för att plugga och stanna kvar, jobba och bilda ett liv här. Hittills har det gått bra verkar det som. Jag har haft några tuffa år under tiden i Sverige, men de åren skapade en starkare och mer oberoende person av mig. Idag är jag stolt över mig själv. Stolt över att jag har orkat kämpa hårt, att jag inte gav upp när det var så nära att ge upp, att jag klarat av livet både ekonomiskt som student (utan CSN) och genom alla svårigheter, att jag lärt mig språket bra, att jag pluggat den utbildningen jag ville, börjat på ett tillsvidarejobb strax efter utbildningen och idag jobbar med det jag vill. Jag älskar att jobba med människor och det är vad som ger mig extra energi varje dag. Det finns en länk du kan läsa mer om mig: Tack för mig :) Nilou Övrig info Jag vill gärna vara mentor för en student som har drömmar för sin framtid, som verkligen har en stor vilja och mod för att nå sitt mål.

13 Petra Edvinsson - PR- och kommunikationskonsult Namn: Petra Edvinsson Studerat: Kandidat i Service Management (retail) och Master i Strategisk kommunikation Examen tagen: 2007 respektive 2009 Jobbar idag som/med: PR- och kommunikationskonsult Kontaktuppgifter: eller petra.edvinsson@aspekta.se Stad du bor i: Viken Jag är kundansvarig konsult på PR-byrån Aspekta i Malmö och jobbar främst med kriskommunikation, medieträning och kommunikativt ledarskap. Jag har tidigare jobbat med kommunikation inom bland annat livsmedelsbranschen och organisationen Svenskt Näringsliv. Jag har varit engagerad i Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen sedan flera år, bland annat som styrelseledamot. Jag bor i Viken med sambo, tre barn och hunden Morris. Jag har ett stort intresse för samhällsfrågor och politik. Har precis anmält mig till Helsingborg Marathon

14 Åsa Höglund - Senior Projektledare på retailbyrån Caliptus Namn: Studerat: Åsa Höglund Retail Management, Magister Examen tagen: 2009 Jobbar idag som/med: Senior Projektledare på retailbyrån Caliptus Kontaktuppgifter: asa.hoglund.mail@gmail.com, Stad du bor i: Stockholm Jag tog min examen från magisterprogrammet i Retail Management för fyra år sedan. Jag valde att inrikta min utbildning på marknadsföring och skrev såväl kandidat- som magisteruppsats inom området. Kandidatuppsatsen behandlade event marketing och magisteruppsatsen interaktiv marknadsföring på webben, för den fick vi stipendium från Svensk Handel. Parallellt med utbildningen jobbade jag dels med några projekt framförallt åt Helsingborgs stad och var dels engagerad i studentföreningar (Stampus och Spexet). Från det fick jag bl.a. med mig erfarenhet från ledarskap och från grafiskt arbete (Adobe) vilket bidrog till att jag fick jobbet på Caliptus. Caliptus är Sveriges ledande retailbyrå och nu även Sveriges största producent av butikskampanjer. Vi finns över hela landet och bistår våra kunder med kunskap om retail marketing, produktlanseringar och butiksmaterial. I 3,5 år har jag arbetat som projektledare på Caliptus. I projektledarrollen ingår bl.a. planering av kampanjer tillsammans med mina kunder, genomförande och återrapportering samt interna förändrings- och förbättringsprojekt. I februari i år fick jag en ny tjänst som senior projektledare. Det innebär ansvar för key accounts och deras kampanjer samt utveckling av nordiskt samarbete och nordiska kampanjer. Utveckling av affärsområden och tjänster samt tjänstepaketering och kommunikationsplan. Ansvar för prognoser, planering, interna utvecklingsprojekt och internkommunikation. Introduktion och utbildning av nya medarbetare inom projektledning, stöd åt övriga projektledare samt samordning av koncernövergripande delar. Bland mina kunder återfinns många av Sveriges (och världens) största företag i branschen. Jag jobbar bland annat med Procter&Gamble, Unilever och Arla. Parallellt med mitt jobb på Caliptus arbetar jag på helgkollo, en social insats för barn i åldern 8-15 år, och som föreståndare på sommarkollo på en gård på Barnens Ö (drivs av Stiftelsen Barnens Dag). För mig är det både roligt, lärorikt och viktigt.

15 Ansökan om att vara adept Namn: Inriktning: Kontaktuppgifter: Kort beskrivning om dig själv och vad du vill ha ut av ett mentorskap Jag önskar någon av nedan mentorer Övrig information som är bra att veta om dig (Ni behöver inte lämna in just denna, men använd denna som mall när ni ansöker)

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med Mentorskapsprogram 2013/2014 i samarbete med REDIRE - att återvända och avkastning Mentor - handledare och förebild med uppdrag att vägleda en yngre person i dennes personliga och professionella utveckling

Läs mer

Ledarutveckling för ökad samsyn

Ledarutveckling för ökad samsyn Samsyn Struktur Glädje Ledarutveckling för ökad samsyn Webbaserat program för dig i politiskt styrd organisation som vill öka samsynen i verksamheten Platsoberoende ledarskapsprogram för chefer, arbets-

Läs mer

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på Manpower Student är ett eget bolag och en egen avdelning inom Manpower. Manpower är världsledande när det gäller arbetsmarknadsrelaterade tjänster som rekrytering, uthyrning och jobbförmedling. De finns

Läs mer

Förslag på intervjufrågor:

Förslag på intervjufrågor: Förslag på intervjufrågor: FRÅGOR OM PERSONENS BAKGRUND 1. Var är du uppväxt? 2. Om du jämför din uppväxt med andras, hur skulle du ranka din egen uppväxt? 3. Har du några syskon? 4. Vad gör de? 5. Vilka

Läs mer

Presenteras i samarbete med

Presenteras i samarbete med Mentorskapsprogram 2012/2013 Presenteras i samarbete med Ekonomernas Karriärcenter & School of Business Alumni Association Företagsekonomiska institutionen, Stockholms universitet 2 REDIRE, att återvända

Läs mer

Information inför den arbetsplatsförlagda praktiken veckorna 40-43

Information inför den arbetsplatsförlagda praktiken veckorna 40-43 Till våra handledare Information inför den arbetsplatsförlagda praktiken veckorna 40-43 Först vill jag rikta ett stort tack för att ni ställt upp och tagit emot våra elever. De elever som nu kommer ut

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

CHEFEN SÄGER SITT. Sveriges Ingenjörers Chefsbarometer en undersökning om ingenjörschefernas arbetsmiljö, karriär och ledarskap.

CHEFEN SÄGER SITT. Sveriges Ingenjörers Chefsbarometer en undersökning om ingenjörschefernas arbetsmiljö, karriär och ledarskap. CHEFEN SÄGER SITT Sveriges Ingenjörers Chefsbarometer en undersökning om ingenjörschefernas arbetsmiljö, karriär och ledarskap Februari 2014 Innehåll Sammanfattning Sveriges Ingenjörers chefsmedlemmar

Läs mer

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna den 4 maj 0 Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna Allmänt om enkäten Enkäter skickas till deltagare i FIVE cirka tre veckor efter att de har avslutat sin praktik. Om

Läs mer

Huddingetrainee: socionom

Huddingetrainee: socionom Huddingetrainee: socionom Med Huddinge kommuns traineeprogram får du en bra start på yrkeslivet. Med hjälp av verksamhetsförlagd utbildning, handledning, gruppdiskussioner, studiebesök och mentorer förbereder

Läs mer

ditt förbund 133 000 medlemmar Landets största nätverk för högskoleutbildade ingenjörer Det största förbundet i Saco

ditt förbund 133 000 medlemmar Landets största nätverk för högskoleutbildade ingenjörer Det största förbundet i Saco Välkomna! ditt förbund 133 000 medlemmar Landets största nätverk för högskoleutbildade ingenjörer Det största förbundet i Saco 2 - din coach på arbetsmarknaden Förhandling och förhandlingsstöd Rådgivning

Läs mer

MENTORSKAPS- PROGRAMMET 1/14

MENTORSKAPS- PROGRAMMET 1/14 FÖRETAGSINFORMATION OCH ANSÖKAN MENTORSKAPS- PROGRAMMET CANCER ÄR MER ÄN BARA EN SJUKDOM. CANCER KAN VARA OSÄKERHET PÅ SIG SJÄLV OCH SIN FRAMTID, PÅ SINA VÄRDERINGAR OCH SINA DRÖMMAR. CANCER VÄNDER UPP

Läs mer

Huddingetrainee: ingenjör och arkitekt

Huddingetrainee: ingenjör och arkitekt Huddingetrainee: ingenjör och arkitekt Till dig som ska börja ditt sista år på en arkitekt- eller ingenjörsutbildning inom Lantmäteri, Mark & Fastighetsjuridik, Väg & Vatten, GIS eller Samhällsplanering.

Läs mer

VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ

VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ Du är mitt i tonåren. Framtiden kommer att vara fylld av utmaningar, stora förändringar och tuffa beslut. Så varför inte ägna de närmaste åren åt det du

Läs mer

VÄRLDEN BEHÖVER FLER MEDVETET VÄRDERINGSDRIVNA INDIVIDER.

VÄRLDEN BEHÖVER FLER MEDVETET VÄRDERINGSDRIVNA INDIVIDER. VÄRLDEN BEHÖVER FLER MEDVETET VÄRDERINGSDRIVNA INDIVIDER. Vad söker vi? Alumni Involverade från föregående år stöttar som mentorer åt årets två team. Mottagningsteam Kontinuer Jobbar för att skapa en heldag

Läs mer

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Christoffer Bator, P13 Johanna Dolk, P11 Erik Hedin, M13 Gustav Johansson,

Läs mer

Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM. Vill du bli mentor eller adept?

Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM. Vill du bli mentor eller adept? Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM Vill du bli mentor eller adept? Ultuna Studentkårs Mentorsprogram En ökad kontakt med näringslivet är något som efterfrågas av studenter från alla utbildningsprogram

Läs mer

Projektgruppsområden:

Projektgruppsområden: Sök Projektgruppen Chalmers Studentkårs Arbetsmarknadsdagar, CHARM, är Nordens ledande arbetsmarknadsdagar som arrangeras på Chalmers i februari varje år. Till CHARM kommer över 160 företag från många

Läs mer

MUC 25. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 25. MiLprogrammet för nya chefer MUC 25 MiLprogrammet för nya chefer 2011 VÄLKOMMEN TILL MiLPROGRAMMET FÖR NYA CHEFER Du är ny i din chefsroll och funderar på hur du kan utvecklas i ditt ledarskap. Vad krävs av dig? Hur använder du dig

Läs mer

Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM

Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM Vill du bli mentor eller adept? Ultuna Studentkårs Mentorsprogram En ökad kontakt med näringslivet är något som efterfrågas av studenter från alla utbildningsprogram

Läs mer

Mentorskapsprojektet i Göteborg

Mentorskapsprojektet i Göteborg 2008/2009 Mentorskapsprojektet i Göteborg FÖRBUNDET FÖR J URISTER, CIVILEKONOMER, SY STEMVETARE, PERSONALVETARE OCH SAMHÄLLSVETARE 2 (13) 3 (13) Välkommen till Juseks mentorskapsprojekt i Göteborg 2008/2009

Läs mer

Bli hållbarhetscoach på riktigt

Bli hållbarhetscoach på riktigt Bli hållbarhetscoach på riktigt Nu kan Du som student bli hållbarhetscoach för ditt egna hotell! Vi söker 60 coacher som under ett drygt år vill vara med och förbättra hållbarhetsarbetet på Nordic Choice

Läs mer

VAD ÄR EN MENTOR OCH VAD INNEBÄR MENTORSKAP?

VAD ÄR EN MENTOR OCH VAD INNEBÄR MENTORSKAP? VAD ÄR MENTORSKAP? INTRODUKTION VAD ÄR EN MENTOR OCH VAD INNEBÄR MENTORSKAP? Mentorskap och coachning MENTORSKAP ATT BYGGA EN RELATION VARFÖR MENTORSKAP? Introduktion Mentorskap handlar om att bygga en

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

Välkommen till Palm & Partners. Vi förmedlar kompetens till er.

Välkommen till Palm & Partners. Vi förmedlar kompetens till er. Välkommen till Palm & Partners. Vi förmedlar kompetens till er. 2 Innehåll 3-4 Företaget 5-7 Rekrytering 8-10 Outplacement/Omställning 11-13 Bemanning 14 Ledarutveckling 15 Team- och organisationsutveckling

Läs mer

Vi hjälper dig vidare. Utvecklas mitt i näringslivet. Vi finns för att vi levererar. Stimulerande miljö. Hårt arbete. Stor belöning.

Vi hjälper dig vidare. Utvecklas mitt i näringslivet. Vi finns för att vi levererar. Stimulerande miljö. Hårt arbete. Stor belöning. Utvecklas mitt i näringslivet. När du studerar på IHM går du inte i skolan. Du befinner dig mitt i näringslivet och i hetluften. Det är själva idén med IHM och den genomsyrar allt vi gör. Vi vill se våra

Läs mer

Förskolelärare att jobba med framtiden

Förskolelärare att jobba med framtiden 2010 Förskolelärare att jobba med framtiden Skribenter och fotografer: Elin Anderberg Tove Johnsson Förskollärare som yrke Som förskollärare jobbar du inte bara med barnen i sig utan även med framtiden.

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING DREAM BIG ARVIKA 12-03-29 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Dream Big Arvika Datum då aktiviteten genomfördes: 29 mars 2012 Insamlingsperiod

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

Jobbet på det perfekta läget

Jobbet på det perfekta läget Jobba hos oss! Jobbet på det perfekta läget Att bo eller arbeta i Svedala kommun är att ha nära till städer som Malmö, Lund, Trelleborg och Köpenhamn. I kommunen finns allt du behöver natur, kultur, näringsliv,

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER GÖTEBORG HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar.

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER GÖTEBORG HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar. FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER GÖTEBORG HÖSTEN 2013 Föreläsningar som förändrar. Lära för Livet Seminarier Utbildning Talarförmedling Er partner inom individ-, ledarskaps- och teamutveckling Sveriges bästa talare

Läs mer

Curriculum Vitae S u s a n n e B r u c e

Curriculum Vitae S u s a n n e B r u c e Vad kan jag bidra med- personlig idé Min drivkraft är en stark vilja att utveckla och leda ett företags organisation till resultat utöver det vanliga. Jag gillar att tänka i nya banor framför allt på kundsidan.

Läs mer

ATT SKRIVA SITT CV. En guide och lathund för att skriva sitt CV så att det blir läst. Valentino Berti. Rekryteringskonsult på MSemploy Sweden

ATT SKRIVA SITT CV. En guide och lathund för att skriva sitt CV så att det blir läst. Valentino Berti. Rekryteringskonsult på MSemploy Sweden ATT SKRIVA SITT CV En guide och lathund för att skriva sitt CV så att det blir läst Av Valentino Berti Rekryteringskonsult på MSemploy Sweden Grunder Ett CV skall på ett enkelt och lättförståeligt sätt

Läs mer

Karriär och förälder. För dig som väntar barn, är föräldraledig eller har barn och arbetar

Karriär och förälder. För dig som väntar barn, är föräldraledig eller har barn och arbetar Karriär och förälder För dig som väntar barn, är föräldraledig eller har barn och arbetar Vilka möjligheter har du som förälder att få en bra balans mellan arbetsliv och familj? Lathund för dig som väntar

Läs mer

I-mentor. Lunds Tekniska Högskola. mentorsprogrammet på Industriell ekonomi

I-mentor. Lunds Tekniska Högskola. mentorsprogrammet på Industriell ekonomi I-mentor mentorsprogrammet på Industriell ekonomi Lunds Tekniska Högskola Text: Christian Johansson & Nina Åxman. Bilder: Johan Majtorp & Mats Nygren. Layout: Hanna Johansson Välkommen till I-mentor! För

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Vill skaffa mer erfarenhet på mitt CV Tar examen om ett år Vill vara där

Läs mer

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp 214 Voice Camp Utvärdering 214 deltagare Voice Camp 55 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 2 Ja Nej Varför eller varför inte? För att jag har fått uppleva min dröm Lägret har varit roligt,

Läs mer

Huddingetrainee: socionom

Huddingetrainee: socionom Huddingetrainee: socionom Med Huddinge kommuns traineeprogram får du en bra start på yrkeslivet. Med hjälp av verksamhetsförlagd utbildning, handledning, gruppdiskussioner, studiebesök och mentorer förbereder

Läs mer

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA En guide till dig som ska ha en LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA 1 INNEHÅLL 2 Hur guiden kan användas... 2 3 Mentorprogrammets upplägg... 3 3.1 Mål med mentorprogrammet... 3 3.2 Utformning av mentorprogrammets...

Läs mer

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet Grattis till att du har blivit antagen till Campus i Helsingborg! Det som du och alla andra nyintagna studenter väntar framför er är flera otroligt roliga, spännande och intressanta terminer som kommer

Läs mer

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Ska skriva ett examensjobb och har inget emot att få betalt för det Vill

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

Ta tuffa samtal på måndagen

Ta tuffa samtal på måndagen Ta tuffa samtal på måndagen Näringsliv SvD 2011-08-18 08.03 Torsdag den 18 augusti Dalarö 16 Klart.se Ta tuffa samtal på måndagen PROFIL Namn: Jenny Rosberg. Ålder: 44. Bor: Söder om söder. Familj: Man

Läs mer

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER STOCKHOLM HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar.

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER STOCKHOLM HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar. FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER STOCKHOLM HÖSTEN 2013 Föreläsningar som förändrar. Lära för Livet Seminarier Utbildning Talarförmedling Er partner inom individ-, ledarskaps- och teamutveckling Sveriges bästa

Läs mer

VÄRLDEN BEHÖVER FLER MEDVETET VÄRDERINGSDRIVNA INDIVIDER.

VÄRLDEN BEHÖVER FLER MEDVETET VÄRDERINGSDRIVNA INDIVIDER. VÄRLDEN BEHÖVER FLER MEDVETET VÄRDERINGSDRIVNA INDIVIDER. Vad söker vi? Alumni Involverade från föregående år stöttar som mentorer åt årets två team. Projektteam Kontinuer Jobbar målfokuserat för att skapa

Läs mer

Att bygga en generell examen

Att bygga en generell examen Att bygga en generell examen - TANKAR OM HUR EN GENERELL EXAMEN FÅR RÄTT INNEHÅLL Anna Selfvén Allmän studievägledare, Lunds universitet Allmän studievägledning LU -Vad kan jag välja utifrån mina intressen?

Läs mer

1 Ordförande och ledamöter i styrelsen. 2 Revisorer och revisorssuppleanter. 3 Ersättning till styrelse och revisorer. 4 Valnämnd till nästa årsmöte

1 Ordförande och ledamöter i styrelsen. 2 Revisorer och revisorssuppleanter. 3 Ersättning till styrelse och revisorer. 4 Valnämnd till nästa årsmöte Valberedningens förslag till Årsstämman 2016 1 1 Ordförande och ledamöter i styrelsen Ordförande Sophia Hjorth, nyval 1 år Styrelseledamöter Agnes A. Hammarstrand, Delphi Advokatbyrå, omval 2 år Jonas

Läs mer

Jan Kronkvist. Utbildare, föreläsare och coach inom retorik, kommunikation, ledarskap och kundbemötande

Jan Kronkvist. Utbildare, föreläsare och coach inom retorik, kommunikation, ledarskap och kundbemötande Jan Kronkvist Utbildare, föreläsare och coach inom retorik, kommunikation, ledarskap och kundbemötande Motiverar och inspirerar Min drivkraft är att få människor att växa, utveckla nya förmågor och nå

Läs mer

Självhjälpsprogram för ADHD. Del 1 Att hitta din väg

Självhjälpsprogram för ADHD. Del 1 Att hitta din väg Självhjälpsprogram för ADHD Del 1 Att hitta din väg Välkommen till vårt självhjälpsprogram för ADHD. Detta program ger dig verktygen att använda din ADHD som en superkraft för att hitta till ett bra liv..

Läs mer

Ingenjörer med innovationer på schemat

Ingenjörer med innovationer på schemat Sten Fåhré-stipendiater Ingenjörer med innovationer på schemat Publicerad: 2012-04-23 10:51 Det krävs tre års högskolestudier för att kunna arbeta som utvecklingsingenjör. Tre år där stor del av studierna

Läs mer

Praktikrapport Strandberghaage

Praktikrapport Strandberghaage Samhällsvetenskapliga fakulteten Göteborgs universitet Kvalificerad arbetspraktik med samhällsvetenskaplig inriktning Tidigare utbildning: Medie- och kommunikationsvetenskap Praktikrapport, våren 2011

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING BUSINESS TALK - TURNÉN 2012 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Business Talk Turnén (Arvika, Filipstad, Forshaga, Hagfors, Kristinehamn)

Läs mer

Medicinsk fotterapeut Redovisningsekonom Bygglovshandläggare Kvalificerad inköpare. www.nyhs.se

Medicinsk fotterapeut Redovisningsekonom Bygglovshandläggare Kvalificerad inköpare. www.nyhs.se Medicinsk fotterapeut Redovisningsekonom Bygglovshandläggare Kvalificerad inköpare www.nyhs.se FRAMTIDENS KUNSKAPER - MORGONDAGENS JOBB! Välkommen till Norrlands Yrkeshögskola Norrlands Yrkeshögskola har

Läs mer

Välj energi för livet. Så är det att jobba på Skellefteå Kraft.

Välj energi för livet. Så är det att jobba på Skellefteå Kraft. Välj energi för livet. Så är det att jobba på Skellefteå Kraft. Varför Skellefteå Kraft? Här får jag arbeta med hållbar utveckling, som är viktig både för Sverige och resten av världen. Det många kopplar

Läs mer

SPCIs Mentorprogram 2011/2012

SPCIs Mentorprogram 2011/2012 SPCIs Mentorprogram 2011/2012 Välkommen till SPCIs Mentorprogram! SPCIs Mentorprogram startade 2010. I styrelsen för SPCI hade vi länge sökt efter sätt att knyta ihop olika åldersgrupper i vår förening

Läs mer

Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig!

Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig! Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig! 1VI VÅGAR TÄNKA NYTT JSB vågar tänka nytt. På så sätt kan vi leverera vad samhället behöver både idag och imorgon. Det är ett nytänkande

Läs mer

Mentorskap ett sätt att utvecklas. Region Halland, Laholms kommun och Halmstads kommun

Mentorskap ett sätt att utvecklas. Region Halland, Laholms kommun och Halmstads kommun Mentorskap ett sätt att utvecklas Region Halland, Laholms kommun och Halmstads kommun 1. Vad är mentorskap? Historia Begreppet mentor har sin bakgrund i den grekiska mytologin. Mentor var den person som

Läs mer

Skrivinstruktion PB EBV PERSONAL. Framtaget av EBV PERSONAL 2011

Skrivinstruktion PB EBV PERSONAL. Framtaget av EBV PERSONAL 2011 Skrivinstruktion PB EBV PERSONAL Framtaget av EBV PERSONAL 2011 Framtagen av EBV PERSONAL 2011 steg 1... 2 Inledning... 2 Språket i ditt brev... 2 Skrivhjälp... 2 Skrivinstruktioner personligt brev steg

Läs mer

Innehåll. Sammanfattning. Sveriges Ingenjörers chefsmedlemmar. Cheferna och arbetsmiljön. Cheferna om ledarskap. Cheferna om karriären

Innehåll. Sammanfattning. Sveriges Ingenjörers chefsmedlemmar. Cheferna och arbetsmiljön. Cheferna om ledarskap. Cheferna om karriären Innehåll Sammanfattning Sveriges Ingenjörers chefsmedlemmar Cheferna och arbetsmiljön Cheferna om ledarskap Cheferna om karriären Om undersökningen Chefsservice för ingenjörer 3 4 5 9 16 19 20 Sveriges

Läs mer

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117]

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117] Utbildningsförvaltningen Spånga gymnasium 7-9 [117] I denna rapport finner du din enhets resultat från medarbetarenkäten 2012. Datainsamlingen har skett under perioden 3 september 28 september 2012. På

Läs mer

Om du har några frågor om undersökningen kan du vända dig till <<Kontaktperson>>, <<Tfn kontaktp.>>, som är kontaktperson på din arbetsplats.

Om du har några frågor om undersökningen kan du vända dig till <<Kontaktperson>>, <<Tfn kontaktp.>>, som är kontaktperson på din arbetsplats. DAGS ATT TYCKA TILL OM DITT JOBB! Göteborgs Stad vill vara en attraktiv arbetsgivare, både för dig som redan arbetar här och för blivande arbetare. För att kunna vara det behöver

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

GPS (GuidePraktikStöd) Tillsammans -..från ord..till handling

GPS (GuidePraktikStöd) Tillsammans -..från ord..till handling GPS (GuidePraktikStöd) Tillsammans -..från ord..till handling Hej En fråga, vi undrar om ni har samma spaningar som vi? Efter att ha jobbat med förändringar sedan slutet av 90-talet, ser vi likartade utmaningar

Läs mer

Handbok för mentorer och adepter

Handbok för mentorer och adepter Handbok för mentorer och adepter Akademikerförbundet för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare Handbok för mentorer och adepter Det teoretiska studielivet

Läs mer

Medarbetarindex. 7 79 67 63 63. Förutsättningar i organisationen. 6 78 65 61 61. Samverkan och kunskapsdelning. 10 74 55 56 56

Medarbetarindex. 7 79 67 63 63. Förutsättningar i organisationen. 6 78 65 61 61. Samverkan och kunskapsdelning. 10 74 55 56 56 Sammanfattande mått (-5) 0 Medarbetarindex. 7 79 67 63 63 Förutsättningar i organisationen. 6 78 65 61 61 Samverkan och kunskapsdelning. 7 55 56 56 Personlig arbetssituation. 77 6 62 6 Stress. *) 25 6

Läs mer

Arbetslivsundersökning 2011

Arbetslivsundersökning 2011 Technology Management Lunds Universitet 1 Arbetslivsundersökning 2011 TM Arbetslivsundersökning Välkommen till TM Arbetslivsundersökning 2011. Detta är andra gången som en undersökning genomförs om vad

Läs mer

Projektledare till teknikbolaget Steuler-KCH Nordic AB

Projektledare till teknikbolaget Steuler-KCH Nordic AB Projektledare till teknikbolaget Steuler-KCH Nordic AB Stad: Stockholm, Sollentuna Omfattning: Heltid, 08-17 Typ av uppdrag: Rekrytering, Heltid Jobbkategori: Projektledare (teknik) Startdatum: Omgående

Läs mer

KONSULTPROFIL. Irene Ström

KONSULTPROFIL. Irene Ström KONSULTPROFIL Irene Ström Med fokus på Liv & Pension och med stor entusiasm kring detta driver jag uppdrag hos mina kunder. Mina projekt kännetecknas av arbetslust, energi och möten mellan människor. Min

Läs mer

A NEW NEW WORLD. Vardan och varthän 2012-10-30. Kairos Future AB

A NEW NEW WORLD. Vardan och varthän 2012-10-30. Kairos Future AB FRAMTIDENS STUDENT -OM NYA VÄRDERINGAR OCH LIVSSTILAR Thomas Fürth forskningsledare, Kairos Future AB SUNETVECKAN, MALMÖ HÖGSKOLA, 2012-10-23 Kairos Future AB Framtid 3 områden: forskning, utbildning och

Läs mer

Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter

Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter 12. Medlemsberättelser Kongress 2011 1 (7) Lena, Sjuksköterska öppenvård Jobbet är utvecklande men stressigt. Den viktigaste orsaken

Läs mer

Där du kan välja vad och var. www.glimstedt.se www.facebook.com/advokatfirmanglimstedt

Där du kan välja vad och var. www.glimstedt.se www.facebook.com/advokatfirmanglimstedt Där du kan välja vad och var. www.glimstedt.se www.facebook.com/advokatfirmanglimstedt Var vill du jobba? Vi har 14 kontor i Sverige, tre i Baltikum och ett i Vitryssland. Vi är en av Sveriges största

Läs mer

Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete

Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete Praktikrapport 2013-06- 05 Sofia Stoor 840327-0104 stoorsofia@gmail.com Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete Kommunikationsavdelningen Kvalificerad yrkespraktik inom samhällsvetenskapliga

Läs mer

Du och chefen Vad fungerar bra/mindre bra i samarbetet? Vad kan var och en göra för att åstadkomma en förbättring?

Du och chefen Vad fungerar bra/mindre bra i samarbetet? Vad kan var och en göra för att åstadkomma en förbättring? Utvecklingssamtalet Utvecklingssamtal Din utveckling är värd ett eget samtal Utvecklingssamtalet är ett samtal där du och din chef talar om din utveckling i företaget. Syftet är att utveckla dig som individ

Läs mer

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda På arbetsplatser där det finns förtroendevalda har Vårdförbundet fler medlemmar. Genom att utse förtroendevalda på arbetsplatsen skapar vi bättre

Läs mer

POLISENS CHEFSSTÖD Mentorskap

POLISENS CHEFSSTÖD Mentorskap POLISENS CHEFSSTÖD Mentorskap Polisens övergripande mål är att minska brottsligheten och öka tryggheten i samhället. Chefens uppgift är att skapa de bästa förutsättningarna för att verksamheten och dess

Läs mer

Profilera dig på LinkedIn. 10 steg till en lyckad profil

Profilera dig på LinkedIn. 10 steg till en lyckad profil Profilera dig på LinkedIn 10 steg till en lyckad profil Profilera dig på LinkedIn Med över 300 miljoner användare är LinkedIn världens största professionella nätverk och två miljoner svenskar är medlemmar.

Läs mer

Salamiexperten.se är ensam på marknaden att kunna erbjuda kunden Egna förpackningar med bilder, logotyper och info - Designat bara för beställaren

Salamiexperten.se är ensam på marknaden att kunna erbjuda kunden Egna förpackningar med bilder, logotyper och info - Designat bara för beställaren Presentation av Salamiexperten.se är ensam på marknaden att kunna erbjuda kunden Egna förpackningar med bilder, logotyper och info - Designat bara för beställaren Hej alla klasser, lag och klubbar! Egen

Läs mer

Dethär tycker vi är viktigt! De ungas röst Ann Backman

Dethär tycker vi är viktigt! De ungas röst Ann Backman Dethär tycker vi är viktigt! De ungas röst Ann Backman En ungdomsgrupp i Österbotten Deltagare: 3 ungdomar, ålder: 15, 17 och 18 år. En ungdom var gruppansvarig och samlade ihop gruppen. Deltagarna fick

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

Trainee. sjuksköterska. Södra Älvsborgs Sjukhus. Brämhultsvägen 53, Borås. 501 82 Borås 033-616 10 00. Södra Älvsborgs Sjukhus Besöksadress:

Trainee. sjuksköterska. Södra Älvsborgs Sjukhus. Brämhultsvägen 53, Borås. 501 82 Borås 033-616 10 00. Södra Älvsborgs Sjukhus Besöksadress: Besöksadress: Brämhultsvägen 53, Borås Postadress: Televäxel: 033-616 10 00 Trainee sjuksköterska Besöksadress: Varbergsvägen 50, Skene Postadress: 511 81 Skene Televäxel: 0320-77 80 00 E-post: sas@vgregion.se

Läs mer

Handledning till SÖK ARRANGÖRSBIDRAG

Handledning till SÖK ARRANGÖRSBIDRAG Handledning till SÖK ARRANGÖRSBIDRAG 1 Handledning till Sök arrangörsbidrag inom Globala Västerbotten och SEE Västerbottens hållbarhetsvecka 1. INLEDNING Vad är SEE Västerbottens hållbarhetsvecka? SEE

Läs mer

TD ungdomsprojekt. Uppföljning september 2015

TD ungdomsprojekt. Uppföljning september 2015 TD ungdomsprojekt Uppföljning september 2015 Innehåll Sammanfattning... 2 Bakgrund... 2 Syfte... 2 Metod... 2 Resultat... 3 Upplevelsen av att arbeta på TD-enheten... 3 Vikten av att få ett sådant här

Läs mer

Hjälp till nytt jobb - via Trygghetsfonden TSL omställningsförsäkring

Hjälp till nytt jobb - via Trygghetsfonden TSL omställningsförsäkring Hjälp till nytt jobb - via Trygghetsfonden TSL omställningsförsäkring Vi har bara ett mål - att hjälpa dig fram till ett nytt arbete! Vi vet att för de allra flesta är det är oerhört tungt att bli uppsagd

Läs mer

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit?

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? Personligt varumärke Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? CV Korrekturläs! Framhäv dina kunskaper och din kompetens, men utan att skryta Ta med relevant erfarenhet för jobbet du söker Var ödmjuk Använd

Läs mer

UNGA LEDARE. Vill du bli ledare inom idrotten? UNGA LEDARE. OBS! Anmäl Dig innan 22 november!

UNGA LEDARE. Vill du bli ledare inom idrotten? UNGA LEDARE. OBS! Anmäl Dig innan 22 november! Vill du bli ledare inom idrotten? Är du mellan 14-20 år och intresserad av att bli ledare eller organisationsledare* och tycker det är kul att träffa andra ungdomar! I höst kör vi igång med en ny omgång

Läs mer

NOTIS Inlämningsuppgift till Mentorskap inom Samverkan

NOTIS Inlämningsuppgift till Mentorskap inom Samverkan NOTIS Inlämningsuppgift till Mentorskap inom Samverkan adept: Nihad Subasic subasic@kth.se KTH, ITM, TMT Campus Södertälje mentor: Joakim Gimholt joakim.gimholt@scania.com Scania Tekniskt Center Södertälje

Läs mer

mentorskap» En allians för kunskap

mentorskap» En allians för kunskap mentorskap» En allians för kunskap Mentorskap är en bra metod för kunskapsöverföring och kan förstärka lärandekulturen i en organisation. Men då behövs en tydlig struktur för samtalen enligt forskaren

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

PROJEKTLEDNING inom produktutveckling. Individuell inlämningsuppgift KPP039 Produktutvekling 3 Boris Mrden 2010-01-10

PROJEKTLEDNING inom produktutveckling. Individuell inlämningsuppgift KPP039 Produktutvekling 3 Boris Mrden 2010-01-10 PROJEKTLEDNING inom produktutveckling Individuell inlämningsuppgift KPP039 Produktutvekling 3 Boris Mrden 2010-01-10 Innehållsförteckning Inledning... 3 Projektarbete... 4 Projektledning & Ledarskap...

Läs mer

Klimat för. framgång. Vad påverkar laget? Typ av ledarskap. Mål, behov och intressen. Arbetssä> KommunikaFon och olika roller

Klimat för. framgång. Vad påverkar laget? Typ av ledarskap. Mål, behov och intressen. Arbetssä> KommunikaFon och olika roller 2014-11-11 VINNANDE LAG - VAD KAN VI LÄRA AV IDROTTEN? Inom idrotten sätts frågor som samarbete, värdegrund och vikten av ett tydligt ledarskap ofta på sin spets. I den här inspirationsföreläsningen berättar

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

58 RICHARD BRANSON. HELÉNE NORD Detta gjorde mig stor. Och liten. HÄLSA & INSPIRATION. 04 HELENE NORD Detta är min tidning. Och din.

58 RICHARD BRANSON. HELÉNE NORD Detta gjorde mig stor. Och liten. HÄLSA & INSPIRATION. 04 HELENE NORD Detta är min tidning. Och din. 1 2 I nr 1Våren 2015 ENTREPRENÖRER KVINNA MAMMA Kunskap som gör skillnad för dig. 04 HELENE NORD Detta är min tidning. Och din. 08 FESTFIXARE Små tips som gör det lättare att samlas. 14 DITT VARUMÄRKE

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01 Caroline Ullman & Johanna Lundberg i i i Hej! Vi har pratat med studenter som har gett oss tips på hur de vill bli informerade och kommunicera med er på ICA

Läs mer

MUC 24. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 24. MiLprogrammet för nya chefer MUC 24 MiLprogrammet för nya chefer 2009-2010 VÄLKOMMEN TILL MiLPROGRAMMET FÖR NYA CHEFER Du är ny i din chefsroll och funderar på hur du kan utvecklas i ditt ledarskap. Vad krävs av dig? Hur använder

Läs mer

STOR A. Ledarskapsdagen. 4 november 2014 - Berns - Stockholm. Speciellt inbjuden: Percy Barnevik. Mina allra bästa råd till dig som ledare

STOR A. Ledarskapsdagen. 4 november 2014 - Berns - Stockholm. Speciellt inbjuden: Percy Barnevik. Mina allra bästa råd till dig som ledare Av Sveriges största chefsnätverk 4 november 2014 - Berns - Stockholm - Hur får du dina medarbetare att prestera mera och bli mer motiverade? - Så uppnår du en god karriärsutveckling - Så leder du morgondagens

Läs mer

FBI Mentorprogram 14/15

FBI Mentorprogram 14/15 FBI Mentorprogram 14/15 FBI:s Mentorprogram Studentföreningen Förenade Byggingenjörer på Mälardalens högskola i Västerås kommer under läsåret 14/15 att införa ett mentorprogram. Idén till mentorprogrammet

Läs mer