ALUMNIFÖRENIGNEN FÖR SERVICE MANAGEMENT. Mentorsprogram. Mentorer nov april 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ALUMNIFÖRENIGNEN FÖR SERVICE MANAGEMENT. Mentorsprogram. Mentorer nov 2013- april 2014"

Transkript

1 ALUMNIFÖRENIGNEN FÖR SERVICE MANAGEMENT Mentorsprogram Mentorer nov april 2014

2 Innehåll Välkomna till Alumniföreningens mentorsprogram!... 3 Christian Hägerström - Logistik... 4 Daniel Nilsson - Projektledare evenemangsenheten inom Helsingborgs stad... 5 Emelie Klasson - Produktspecialist på DB Schenkers huvudkontor i Göteborg... 6 Emma Jungmark - Eventansvarig Helsingborgs IF... 7 Henrik Politis - Organisationskonsult... 8 Jane Jensen - Redovisningsekonom på Procordia Food... 9 Jenny Nilsson - Rekryteringskonsult / Kontorschef, Joblink, Helsingborg Michaela Nilsson - Gruppchef inom medicinsk administration på S:t Eriks Ögonsjukhus Niloufar Raskeh - Avdelningschef på IKEA FYND Petra Edvinsson - PR- och kommunikationskonsult Åsa Höglund - Senior Projektledare på retailbyrån Caliptus Ansökan om att vara adept... 15

3 Välkomna till Alumniföreningens mentorsprogram! Alla har vi suttit där som sista-års-studenter och undrat vad som ska hända sen. När vi inte längre har kursplaner och litteraturlistor att följa. För vissa är den känslan härlig, för andra smått förvirrande. Vem man än är så behöver man ibland ha någon som kan ge lite klarhet i alla frågor, eller någon som kan hjälpa till med tips och trix om hur du möjliggör din idé. Vill du kanske starta eget? Känner du att du heller jobbar inom ett område som du inte inriktat dig på, är det ett hinder? Eller vill du kanske bara prata allmänt, vad gör man egentligen som en Service management:are? Därför har Alumniföreningen startat upp ett mentorsprogram, med examinerade studenter som kan hjälpa er på traven. Svara på frågor, bolla idéer och mycket annat! I detta dokument finner du alla Alumniföreningens mentorer för vårt första mentorsprogram. Alla våra mentorer är gamla studenter från Service Management som tagit sig en plats på arbetsmarknaden, och nu kan hjälpa till att guida er inför er stundande karriär inom det område ni brinner för. Ta därför chansen och ansök till vårt mentorsprogram! Planeringen är för mentorsprogrammet är väldigt öppen det är du och din mentor som bestämmer vad ni vill diskutera. Men vi har två hålltider - 15/11 har vi uppstartsträff (någon gång mellan 13-16) - I april 2014 har vi avslutningsträff Vad ni gör med tiden där emellan bestämmer ni. Vi rekommenderar dock att ni träffas ca fem gånger. Anmälan görs till eller senast den 18/ Välj de två mentorer du tycker verkar mest intressanta och rangordna dessa. Vid matchningen ska vi göra vårt bästa att alla får den de önskar. Vi hoppas att matchningen är klar i slutet på oktober. I slutet på detta dokument hittar du den information vi vill ha från er studenter och blivande adepter. Frågor eller funderingar går också bra att ställa till ovan mail. Vi ser framemot din ansökan!

4 Christian Hägerström - Logistik Namn: Christian Hägerström Studerat: Service Management Examen tagen: 2010 Jobbar idag med: Logistik Kontaktuppgifter: samt Bosatt: Helsingborg Christian är och gör Social, karismatisk och drivande. Gillar att vara där det händer och uppskattar utveckling. Arbetar på företaget Logent med affärsutveckling inom logistiknäringen. Har haft nära samarbete med DHL, PostNord och Frode Laursen. Övrig info Ser fram emot att skapa nya relationer och träffa intressanta människor!

5 Daniel Nilsson - Projektledare evenemangsenheten inom Helsingborgs stad Namn: Daniel Nilsson Studerat: Service Management - Retail Examen tagen: 2008 Jobbar idag som/med: Kontaktuppgifter: Stad du bor i: Helsingborg Intresserad realist som lägger stor vikt vid ledarskap och ansvarstagande. Jag har jobbat i snart 5 år med del- eller helhetsansvar för planering och organisering av större evenemang lokalt i Helsingborg men även i Arvika, Borlänge och Norrköping. Idag är jag anställd vid evenemangsenheten i Helsingborg och jobbar just nu med att planera det evenemang som ska ersätta Helsingborgsfestivalen nästa år.

6 Emelie Klasson - Produktspecialist på DB Schenkers huvudkontor i Göteborg Namn: Emelie Klasson Studerat: Logistics Service Management Examen tagen: 2011 Jobbar idag som/med: Produktspecialist på DB Schenkers huvudkontor i Göteborg Kontaktuppgifter: Stad du bor i: Göteborg Målmedveten, nyfiken och driven. Jag blev anställd på Schenker direkt efter examen. Jag var då trainee i 18 månader, och sedan dess har jag arbetat som Produktspecialist. Det innebär att jag arbetar med utrikestransporter för ett visst flöde, jag sätter pris, arbetar med våra Schenker-partners i olika länder osv. Under min studietid läste jag även kursen lärande ledarskap, var aktiv i MiH, projektledde AGORAdagen, deltog i mentorskapsprogram osv. Innan mina studier arbetade jag på bl a på IKEA och Bring samt att jag bott i USA och Venezuela. Min passion är projektledning. Jag har i skrivandets stund skickat ut spontanansökningar för att arbeta utomlands med projektledning, inom Schenker. Vad tror jag på i övrigt? Balans i livet, att aktivt välja vad/vem du lägger din tid på, jobbet ska vara roligt, riktigt roligt. Övrig info Jag ser det som en förutsättning att adepten har anknytning till Göteborg så de flesta träffarna kan ske här. Något tillfälle i Hbg och/eller via tfn är naturligtvis ok, men jag tror det ger mest att faktiskt träffas. Jag kan troligtvis ej delta 15/11, har strategimöte på jobbet.

7 Emma Jungmark - Eventansvarig Helsingborgs IF Namn: Emma Jungmark Studerat: Kandidatprogrammet SM-Turism Examen tagen: 2011 Jobbar idag som/med: Eventansvarig Helsingborgs IF Kontaktuppgifter: , Stad du bor i: Helsingborg I mitt arbete ansvarar jag för all aktivering för HIF:s sponsorer. Merparten av arbetet innebär att arrangera events för personer, antingen för en enskild sponsor eller nätverksarrangemang där sponsorerna möts. Årligen har jag ca 30 nätverksarrangemang samt 1-4 events/hemmamatch. Som person tycker jag om när det händer mycket, och jag tror också att det är därför jag trivs så bra på mitt jobb Fritiden spenderar jag gärna med vännerna eller med att hitta på någon aktivitet. Mina senaste påhitt är att sjunga i kör och träna inför Vasalopp och Göteborgsvarv. Övrig info Min arbetsplats är på Olympia och på mitt kontor vid Polishuset. Då jag ofta har fullt upp ser jag gärna att vi träffas över frukost/lunch (äta ska man ju ta sig tid att göra ändå ). Linkedin: se.linkedin.com/in/emmajungmark/

8 Namn: Henrik Politis Henrik Politis - Organisationskonsult Studerat: Service Management - Retail Examen tagen: 2010 Jobbar idag som/med: Organisationskonsult Kontaktuppgifter: , Stad du bor i: Helsingborg En enträgen och lösningsorienterad smålänning med positiv attityd. Brinner för HR, affärsutveckling, försäljning och marknadsföring. Mina största personliga drivkrafter är omtanke, att ha roligt och känslan av att lyckas. Arbetar idag med individ- och organisationsutveckling. Fokus på både sälj/leverans och är med i hela kundprocessen, från ax till limpa. Som organisationskonsult leder och designar jag förändringsarbeten för kunder inom både privat och offentlig sektor. Exempel på genomförda uppdrag: Framtagning och implementering av värderingar Ledarutveckling Teamutveckling Kommunikationsutveckling Nulägesanalyser Utvärderings- och uppföljningsarbeten På fritiden arbetar jag även som coach för ett J18-lag i innebandy med målbild att vinna SM-guld.

9 Jane Jensen - Redovisningsekonom på Procordia Food Namn: Jane Jensen Studerat: MSM inriktning hotell och restaurang Examen tagen: 2005 Jobbar idag som/med: Redovisningsekonom på Procordia Food Kontaktuppgifter: Tfn: , Mail: Stad du bor i: X Önskar vara distansmentor Beskrivning Jag är en engagerad arbetsnarkoman. Jag har svårt att hålla mig till mina egna arbetsuppgifter och vill hela tiden lära mig mer. När jag började på Procordia 2008 fick jag en tjänst som inte fanns. Därmed fick jag som teamledare chansen att bygga upp leverantörreskontra som jag ville. Jag hade mer eller mindre fria händer. Syftet var att organisera lev.reskontra. När det var klart så snodde jag åt mig lite arbetsuppgifter av en kollega på internredovisningen dels för att hon hade mycket att göra och dels för att jag tyckte att det hörde hemma mer på lev.reskontran. När hon sedan slutade fick jag fler bitar från internredovisningen. Sedan var det en av controllerna som slutade och då fick jag lite kalkyler därifrån. Nu är det ytterligare en kollega som ska sluta och då kommer jag få lite delar av extern redovisning..tror jag..jag har ännu inte satt mig in i vad jag tackat ja till. Så jag vet inte riktigt vad min roll är nu. Jag kan inte påstå att jag är så renodlat som mina kollegor som är strikt indelade i lev.reskontra, kundreskontra, internredovisning, extern redovisning, moms redovisning och kalkylering. Jag är inne på det mesta vilket jag tycker är jättekul. Övrig info Den som vill ha mig som mentor delar mitt tycke att det är KUL att jobba. Kunskap om arbetsliv som helhet kan vara från Jag är öppen för de flesta behov och stöttar i både mot och medgångar, så länge engagemanget och viljan finns där. Jag är en sms-typ. Pratar gärna särskilt för att få en uppfattning av varandra. Men sms är ett suveränt verktyg för snabba svar.

10 Jenny Nilsson - Rekryteringskonsult / Kontorschef, Joblink, Helsingborg Namn: Studerat: Jenny Nilsson Service Management, inriktning turism Examen tagen: 2005 Jobbar idag som/med: Rekryteringskonsult / Kontorschef, Joblink, Helsingborg Kontaktuppgifter: Stad du bor i: Helsingborg Jag har jobbat som rekryteringskonsult sedan 2006 och trivs fortfarande jättebra! Jobbet som konsult inom rekrytering innebär mycket möten med människor; kunder och kandidater. Jag tillsätter tjänster som oftast riktar sig till ingenjörer eller ekonomer, på specialist- och chefsnivå. Det är ett självständigt arbete med mycket eget ansvar, men även ett nära samarbete med kollegor. I den här rollen måste man gilla att starta och avsluta uppdrag/projekt, jobba serviceinriktat och med resultatfokus. Även försäljning och relationsbyggande är en del i jobbet.

11 Michaela Nilsson - Gruppchef inom medicinsk administration på S:t Eriks Ögonsjukhus Namn: Michaela Nilsson Studerat: Service Management Health Examen tagen: 2006 Jobbar idag som/med: Gruppchef inom medicinsk administration på S:t Eriks Ögonsjukhus Kontaktuppgifter: Stad du bor i: Stockholm : Jag är 29 år och har nyligen börjat som gruppchef på S:t Eriks Ögonsjukhus. Bodde tidigare i Malmö och arbetade inom Region Skåne, men har nu flyttat tillbaka till min hemstad Stockholm. I min roll som gruppchef har jag personalansvar för elva medarbetare som är medicinska sekreterare och vårdadministratörer. Jag och min personal ger administrativ service till vårdpersonal. Övrig info: Ses gärna i Stockholm.

12 Niloufar Raskeh - Avdelningschef på IKEA FYND Namn: Niloufar Rasekh Studerat: Service Managment/ Retail Examen tagen: juni 2011 Jobbar idag som/med: Avdelningschef på IKEA FYND Kontaktuppgifter: Stad du bor i: Älmhult Hej, Mitt namn är Niloufar (Nilou), är 28 år, och jobbar i dagsläget som avdelningschef på det nybyggda IKEA FYND, som är en outlet på ca 2500 kvm, och ligger precis utanför IKEA varuhuset i Älmhult. Som person är jag snäll, lojal, ansvarsfull och ärlig. Jag jobbar huvudsakligen med försäljning, men det är flera bollar man har i luften. Bland annat jobbar jag med personalfrågor (är närmsta chef över 18 personer), rekrytering, och utveckling av IKEA FYND. Tre veckor efter min examen (2011) flyttade jag till Stockholm och har jobbat på IKEA Kungens Kurva i ett år och åtta månader. Under den tiden fick jag chansen att gå IKEAs interna ledarskapsutbildning, och därefter, i februari i år, flyttade jag ner till Älmhult för att börja jobba på FYND som är ett helt nytt koncept inom IKEA världen. För övrigt så kommer jag från Iran. Har bott i Sverige i åtta år. Har min familj kvar i Iran, dvs bor själv här. Jag kom till Sverige för att plugga och stanna kvar, jobba och bilda ett liv här. Hittills har det gått bra verkar det som. Jag har haft några tuffa år under tiden i Sverige, men de åren skapade en starkare och mer oberoende person av mig. Idag är jag stolt över mig själv. Stolt över att jag har orkat kämpa hårt, att jag inte gav upp när det var så nära att ge upp, att jag klarat av livet både ekonomiskt som student (utan CSN) och genom alla svårigheter, att jag lärt mig språket bra, att jag pluggat den utbildningen jag ville, börjat på ett tillsvidarejobb strax efter utbildningen och idag jobbar med det jag vill. Jag älskar att jobba med människor och det är vad som ger mig extra energi varje dag. Det finns en länk du kan läsa mer om mig: Tack för mig :) Nilou Övrig info Jag vill gärna vara mentor för en student som har drömmar för sin framtid, som verkligen har en stor vilja och mod för att nå sitt mål.

13 Petra Edvinsson - PR- och kommunikationskonsult Namn: Petra Edvinsson Studerat: Kandidat i Service Management (retail) och Master i Strategisk kommunikation Examen tagen: 2007 respektive 2009 Jobbar idag som/med: PR- och kommunikationskonsult Kontaktuppgifter: eller Stad du bor i: Viken Jag är kundansvarig konsult på PR-byrån Aspekta i Malmö och jobbar främst med kriskommunikation, medieträning och kommunikativt ledarskap. Jag har tidigare jobbat med kommunikation inom bland annat livsmedelsbranschen och organisationen Svenskt Näringsliv. Jag har varit engagerad i Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen sedan flera år, bland annat som styrelseledamot. Jag bor i Viken med sambo, tre barn och hunden Morris. Jag har ett stort intresse för samhällsfrågor och politik. Har precis anmält mig till Helsingborg Marathon

14 Åsa Höglund - Senior Projektledare på retailbyrån Caliptus Namn: Studerat: Åsa Höglund Retail Management, Magister Examen tagen: 2009 Jobbar idag som/med: Senior Projektledare på retailbyrån Caliptus Kontaktuppgifter: Stad du bor i: Stockholm Jag tog min examen från magisterprogrammet i Retail Management för fyra år sedan. Jag valde att inrikta min utbildning på marknadsföring och skrev såväl kandidat- som magisteruppsats inom området. Kandidatuppsatsen behandlade event marketing och magisteruppsatsen interaktiv marknadsföring på webben, för den fick vi stipendium från Svensk Handel. Parallellt med utbildningen jobbade jag dels med några projekt framförallt åt Helsingborgs stad och var dels engagerad i studentföreningar (Stampus och Spexet). Från det fick jag bl.a. med mig erfarenhet från ledarskap och från grafiskt arbete (Adobe) vilket bidrog till att jag fick jobbet på Caliptus. Caliptus är Sveriges ledande retailbyrå och nu även Sveriges största producent av butikskampanjer. Vi finns över hela landet och bistår våra kunder med kunskap om retail marketing, produktlanseringar och butiksmaterial. I 3,5 år har jag arbetat som projektledare på Caliptus. I projektledarrollen ingår bl.a. planering av kampanjer tillsammans med mina kunder, genomförande och återrapportering samt interna förändrings- och förbättringsprojekt. I februari i år fick jag en ny tjänst som senior projektledare. Det innebär ansvar för key accounts och deras kampanjer samt utveckling av nordiskt samarbete och nordiska kampanjer. Utveckling av affärsområden och tjänster samt tjänstepaketering och kommunikationsplan. Ansvar för prognoser, planering, interna utvecklingsprojekt och internkommunikation. Introduktion och utbildning av nya medarbetare inom projektledning, stöd åt övriga projektledare samt samordning av koncernövergripande delar. Bland mina kunder återfinns många av Sveriges (och världens) största företag i branschen. Jag jobbar bland annat med Procter&Gamble, Unilever och Arla. Parallellt med mitt jobb på Caliptus arbetar jag på helgkollo, en social insats för barn i åldern 8-15 år, och som föreståndare på sommarkollo på en gård på Barnens Ö (drivs av Stiftelsen Barnens Dag). För mig är det både roligt, lärorikt och viktigt.

15 Ansökan om att vara adept Namn: Inriktning: Kontaktuppgifter: Kort beskrivning om dig själv och vad du vill ha ut av ett mentorskap Jag önskar någon av nedan mentorer Övrig information som är bra att veta om dig (Ni behöver inte lämna in just denna, men använd denna som mall när ni ansöker)

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med Mentorskapsprogram 2013/2014 i samarbete med REDIRE - att återvända och avkastning Mentor - handledare och förebild med uppdrag att vägleda en yngre person i dennes personliga och professionella utveckling

Läs mer

Ledarutveckling för ökad samsyn

Ledarutveckling för ökad samsyn Samsyn Struktur Glädje Ledarutveckling för ökad samsyn Webbaserat program för dig i politiskt styrd organisation som vill öka samsynen i verksamheten Platsoberoende ledarskapsprogram för chefer, arbets-

Läs mer

Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM

Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM Vill du bli mentor eller adept? Ultuna Studentkårs Mentorsprogram En ökad kontakt med näringslivet är något som efterfrågas av studenter från alla utbildningsprogram

Läs mer

CHEFEN SÄGER SITT. Sveriges Ingenjörers Chefsbarometer en undersökning om ingenjörschefernas arbetsmiljö, karriär och ledarskap.

CHEFEN SÄGER SITT. Sveriges Ingenjörers Chefsbarometer en undersökning om ingenjörschefernas arbetsmiljö, karriär och ledarskap. CHEFEN SÄGER SITT Sveriges Ingenjörers Chefsbarometer en undersökning om ingenjörschefernas arbetsmiljö, karriär och ledarskap Februari 2014 Innehåll Sammanfattning Sveriges Ingenjörers chefsmedlemmar

Läs mer

ANNA LINDH POSITIV & KOMMUNIKATIV ENTREPRENÖR(D)

ANNA LINDH POSITIV & KOMMUNIKATIV ENTREPRENÖR(D) ANNA LINDH POSITIV & KOMMUNIKATIV ENTREPRENÖR(D) Hej! Det är jag som är Anna Lindh. Ska vi förändra världen tillsammans? KONTAKTUPPGIFTER ADRESS Anna Lindh Tyghusvägen 10 415 27 Göteborg TELEFON 0704-807

Läs mer

MUC 25. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 25. MiLprogrammet för nya chefer MUC 25 MiLprogrammet för nya chefer 2011 VÄLKOMMEN TILL MiLPROGRAMMET FÖR NYA CHEFER Du är ny i din chefsroll och funderar på hur du kan utvecklas i ditt ledarskap. Vad krävs av dig? Hur använder du dig

Läs mer

Gränslöst attraktiva arbetsgivare Skåne Nordväst ett exempel på framgångsrik regional samverkan

Gränslöst attraktiva arbetsgivare Skåne Nordväst ett exempel på framgångsrik regional samverkan Gränslöst attraktiva arbetsgivare Skåne Nordväst ett exempel på framgångsrik regional samverkan Staffan Roos Örkelljunga och Jonny Wedin Landskrona Lena Östblom Ängelholm, Frida Mattelin och Anna Rydberg

Läs mer

MENTORSKAPS- PROGRAMMET 1/14

MENTORSKAPS- PROGRAMMET 1/14 FÖRETAGSINFORMATION OCH ANSÖKAN MENTORSKAPS- PROGRAMMET CANCER ÄR MER ÄN BARA EN SJUKDOM. CANCER KAN VARA OSÄKERHET PÅ SIG SJÄLV OCH SIN FRAMTID, PÅ SINA VÄRDERINGAR OCH SINA DRÖMMAR. CANCER VÄNDER UPP

Läs mer

Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM. Vill du bli mentor eller adept?

Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM. Vill du bli mentor eller adept? Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM Vill du bli mentor eller adept? Ultuna Studentkårs Mentorsprogram En ökad kontakt med näringslivet är något som efterfrågas av studenter från alla utbildningsprogram

Läs mer

Placement Report 2012 -en kartläggning av I-alumnens arbetssituation

Placement Report 2012 -en kartläggning av I-alumnens arbetssituation Placement Report 2012 -en kartläggning av I-alumnens arbetssituation Placement Report 2012 Respondenterna Om Placement report Placement Report är marknadsundersökning som genomförts av studenter i årskurs

Läs mer

Bli hållbarhetscoach på riktigt

Bli hållbarhetscoach på riktigt Bli hållbarhetscoach på riktigt Nu kan Du som student bli hållbarhetscoach för ditt egna hotell! Vi söker 60 coacher som under ett drygt år vill vara med och förbättra hållbarhetsarbetet på Nordic Choice

Läs mer

VÄRLDEN BEHÖVER FLER MEDVETET VÄRDERINGSDRIVNA INDIVIDER.

VÄRLDEN BEHÖVER FLER MEDVETET VÄRDERINGSDRIVNA INDIVIDER. VÄRLDEN BEHÖVER FLER MEDVETET VÄRDERINGSDRIVNA INDIVIDER. Vad söker vi? Alumni Involverade från föregående år stöttar som mentorer åt årets två team. Mottagningsteam Kontinuer Jobbar för att skapa en heldag

Läs mer

MUC 24. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 24. MiLprogrammet för nya chefer MUC 24 MiLprogrammet för nya chefer 2009-2010 VÄLKOMMEN TILL MiLPROGRAMMET FÖR NYA CHEFER Du är ny i din chefsroll och funderar på hur du kan utvecklas i ditt ledarskap. Vad krävs av dig? Hur använder

Läs mer

VI VET VAD SOM KRÄVS NORRKÖPING

VI VET VAD SOM KRÄVS NORRKÖPING DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS NORRKÖPING Du är mitt i tonåren. Framtiden kommer att vara fylld av utmaningar, stora förändringar och tuffa beslut. Så varför inte ägna de närmaste åren åt det

Läs mer

Hjälp till nytt jobb - via Trygghetsfonden TSL omställningsförsäkring

Hjälp till nytt jobb - via Trygghetsfonden TSL omställningsförsäkring Hjälp till nytt jobb - via Trygghetsfonden TSL omställningsförsäkring Vi har bara ett mål - att hjälpa dig fram till ett nytt arbete! Vi vet att för de allra flesta är det är oerhört tungt att bli uppsagd

Läs mer

Projektgruppsområden:

Projektgruppsområden: Sök Projektgruppen Chalmers Studentkårs Arbetsmarknadsdagar, CHARM, är Nordens ledande arbetsmarknadsdagar som arrangeras på Chalmers i februari varje år. Till CHARM kommer över 160 företag från många

Läs mer

När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2013, har du startat företag eller ej?

När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2013, har du startat företag eller ej? NKI 2013 NyföretagarCentrum Stockholm 605 respondenter När det gäller den affärsidé du fick rådgivning för på NyföretagarCentrum under 2013, har du startat företag eller ej? Ja, jag startade företag EFTER

Läs mer

STOR A. Ledarskapsdagen. 4 november 2014 - Berns - Stockholm. Speciellt inbjuden: Percy Barnevik. Mina allra bästa råd till dig som ledare

STOR A. Ledarskapsdagen. 4 november 2014 - Berns - Stockholm. Speciellt inbjuden: Percy Barnevik. Mina allra bästa råd till dig som ledare Av Sveriges största chefsnätverk 4 november 2014 - Berns - Stockholm - Hur får du dina medarbetare att prestera mera och bli mer motiverade? - Så uppnår du en god karriärsutveckling - Så leder du morgondagens

Läs mer

Att bygga en generell examen

Att bygga en generell examen Att bygga en generell examen - TANKAR OM HUR EN GENERELL EXAMEN FÅR RÄTT INNEHÅLL Anna Selfvén Allmän studievägledare, Lunds universitet Allmän studievägledning LU -Vad kan jag välja utifrån mina intressen?

Läs mer

ditt förbund 133 000 medlemmar Landets största nätverk för högskoleutbildade ingenjörer Det största förbundet i Saco

ditt förbund 133 000 medlemmar Landets största nätverk för högskoleutbildade ingenjörer Det största förbundet i Saco Välkomna! ditt förbund 133 000 medlemmar Landets största nätverk för högskoleutbildade ingenjörer Det största förbundet i Saco 2 - din coach på arbetsmarknaden Förhandling och förhandlingsstöd Rådgivning

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

VÄRLDEN BEHÖVER FLER MEDVETET VÄRDERINGSDRIVNA INDIVIDER.

VÄRLDEN BEHÖVER FLER MEDVETET VÄRDERINGSDRIVNA INDIVIDER. VÄRLDEN BEHÖVER FLER MEDVETET VÄRDERINGSDRIVNA INDIVIDER. Vad söker vi? Alumni Involverade från föregående år stöttar som mentorer åt årets två team. Projektteam Kontinuer Jobbar målfokuserat för att skapa

Läs mer

Jan Kronkvist. Utbildare, föreläsare och coach inom retorik, kommunikation, ledarskap och kundbemötande

Jan Kronkvist. Utbildare, föreläsare och coach inom retorik, kommunikation, ledarskap och kundbemötande Jan Kronkvist Utbildare, föreläsare och coach inom retorik, kommunikation, ledarskap och kundbemötande Motiverar och inspirerar Min drivkraft är att få människor att växa, utveckla nya förmågor och nå

Läs mer

MUC 27. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 27. MiLprogrammet för nya chefer MUC 27 MiLprogrammet för nya chefer 2013 VÄLKOMMEN TILL MiLPROGRAMMET FÖR NYA CHEFER Du är ny i din chefsroll och funderar på hur du kan utvecklas i ditt ledarskap. Vad krävs av dig? Hur använder du dig

Läs mer

AFFÄRSPROGRAM FÖR INDIVIDER OCH FÖRETAG

AFFÄRSPROGRAM FÖR INDIVIDER OCH FÖRETAG PROGRAMUTBUD AFFÄRSPROGRAM FÖR INDIVIDER OCH FÖRETAG BUSINESS IN PROGRESS IHM MANAGEMENT IS DOING THINGS RIGHT, LEADERSHIP IS DOING THE RIGHT THINGS. PETER DRUCKER IHM School in Progress IHM verkar mitt

Läs mer

Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig!

Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig! Tio bra anledningar till varför en karriär inom JSB är rätt för dig! 1VI VÅGAR TÄNKA NYTT JSB vågar tänka nytt. På så sätt kan vi leverera vad samhället behöver både idag och imorgon. Det är ett nytänkande

Läs mer

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet Grattis till att du har blivit antagen till Campus i Helsingborg! Det som du och alla andra nyintagna studenter väntar framför er är flera otroligt roliga, spännande och intressanta terminer som kommer

Läs mer

Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se

Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se Novare Leadership Academy är Novaregruppens talangutvecklingsbolag som driver mentor- och

Läs mer

ANNA LINDH POSITIV & KOMMUNIKATIV ENTREPRENÖR(D)

ANNA LINDH POSITIV & KOMMUNIKATIV ENTREPRENÖR(D) ANNA LINDH POSITIV & KOMMUNIKATIV ENTREPRENÖR(D) Hej! Det är jag som är Anna Lindh. Ska vi förändra världen tillsammans? KONTAKTUPPGIFTER ADRESS Anna Lindh Tyghusvägen 10 415 27 Göteborg TELEFON 0704-807

Läs mer

Service Manager for future tourism

Service Manager for future tourism YH Malmö stad Service Manager for future tourism Yrkeshögskoleutbildning Näringslivet söker Vi utbildar Skåne och Sverige växer som besöksdestination vilket innebär en stark efterfrågan på projektledare

Läs mer

Kraftladda inför drömjobbet.

Kraftladda inför drömjobbet. Kraftladda inför drömjobbet. Unionen Direkt 0770-870 870 Vi svarar på alla dina frågor om arbetslivet mån-fre 08.15-17.00 bli medlem 0771-743 743 Inkomstförsäkring 0771-27 28 00 Unionens A-KASSA 0770-77

Läs mer

Mediaplan & företagspresentation

Mediaplan & företagspresentation Mediaplan & företagspresentation 05 Annons- & utgivningsplan Om oss! Väljer du Fastighetsnytt som din kanal för marknadsföring och profil ering är du med i ett större sammanhang och når en målgrupp av

Läs mer

Uppdragsbeskrivning. för rollen som

Uppdragsbeskrivning. för rollen som Uppdragsbeskrivning för rollen som VD Välkommen till FDT 04/09 2015 EEL-koncernen, i vilken bland annat kedjorna ELON, Elkedjan samt Euronics Norge verkar, satsar stort i Luleå. Under det senaste året

Läs mer

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA En guide till dig som ska ha en LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA 1 INNEHÅLL 2 Hur guiden kan användas... 2 3 Mentorprogrammets upplägg... 3 3.1 Mål med mentorprogrammet... 3 3.2 Utformning av mentorprogrammets...

Läs mer

Personlig hjälp till nytt arbete - för tjänstemän!

Personlig hjälp till nytt arbete - för tjänstemän! Personlig hjälp till nytt arbete - för tjänstemän! Vi har bara ett mål - att hjälpa dig fram till ett nytt arbete! Vi vet att för de allra flesta är det är oerhört tungt att bli uppsagd - därför är det

Läs mer

ATT SKRIVA SITT CV. En guide och lathund för att skriva sitt CV så att det blir läst. Valentino Berti. Rekryteringskonsult på MSemploy Sweden

ATT SKRIVA SITT CV. En guide och lathund för att skriva sitt CV så att det blir läst. Valentino Berti. Rekryteringskonsult på MSemploy Sweden ATT SKRIVA SITT CV En guide och lathund för att skriva sitt CV så att det blir läst Av Valentino Berti Rekryteringskonsult på MSemploy Sweden Grunder Ett CV skall på ett enkelt och lättförståeligt sätt

Läs mer

Marknadsföring ring av mig

Marknadsföring ring av mig Välkomna till förelf reläsning Marknadsföring ring av mig Marie Simonsson, affärsomr rsområdeschef JENSEN education Innehåll KY-utbildningens roll påp arbetsmarknaden LiA/arbetss /arbetssökande >Vad krävs

Läs mer

Yrkesinriktat. mentorskap. för nyanlända invandrare

Yrkesinriktat. mentorskap. för nyanlända invandrare Yrkesinriktat mentorskap för nyanlända invandrare 2 YRKESINRIKTAT MENTORSKAP FÖR NYANLÄNDA INVANDRARE Frivilliga mentorer öppnar vägen till jobb för nyanlända Ungdomsstyrelsen har regeringens uppdrag att

Läs mer

Huddingetrainee: socionom

Huddingetrainee: socionom Huddingetrainee: socionom Med Huddinge kommuns traineeprogram får du en bra start på yrkeslivet. Med hjälp av verksamhetsförlagd utbildning, handledning, gruppdiskussioner, studiebesök och mentorer förbereder

Läs mer

AB Jämtland blir AB Sverige

AB Jämtland blir AB Sverige abjamtland.se AB Jämtland blir AB Sverige Från etablerade företagare till nya företagare. För tredje gången arrangerar vi företagstävlingen AB Jämtland där människor med idéer, passion och mod kan vinna

Läs mer

Vill du jobba med framtidens livsmedel?

Vill du jobba med framtidens livsmedel? Vill du jobba med framtidens livsmedel? Då ska du söka vårt traineeprogram! Skaffa dig ett viktigt jobb nu startar vårt traineeprogram! Naturvetare eller teknolog? Ekonom, beteendevetare eller humanist?

Läs mer

Söka jobb - spontanansökningar

Söka jobb - spontanansökningar Sida 1/3 Söka jobb - spontanansökningar Karriär & utveckling Många brukar ofta poängtera att brev skall vara korta och koncisa. Några av nedanstående brev kan tyckas vara något långa. Det är dock bättre

Läs mer

Arbetsterapeut ett framtidsyrke

Arbetsterapeut ett framtidsyrke Arbetsterapeut ett framtidsyrke Arbetsterapeut ett framtidsyrke, september 2011 (rev. februari 2013) Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter (FSA) Utgiven av FSA, Box 760, 131 24 Nacka ISBN: 91-86210-70-X

Läs mer

Arbetslivsundersökning 2011

Arbetslivsundersökning 2011 Technology Management Lunds Universitet 1 Arbetslivsundersökning 2011 TM Arbetslivsundersökning Välkommen till TM Arbetslivsundersökning 2011. Detta är andra gången som en undersökning genomförs om vad

Läs mer

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Vill skaffa mer erfarenhet på mitt CV Tar examen om ett år Vill vara där

Läs mer

Jobbet på det perfekta läget

Jobbet på det perfekta läget Jobba hos oss! Jobbet på det perfekta läget Att bo eller arbeta i Svedala kommun är att ha nära till städer som Malmö, Lund, Trelleborg och Köpenhamn. I kommunen finns allt du behöver natur, kultur, näringsliv,

Läs mer

Entrepreneurship for Women

Entrepreneurship for Women Catching the Future Entrepreneurship for Women 5 oktober Ingrid Thuresson Välkomna! Vad är det för fel på Kvinnor.. Tolv myter om kvinnors företagande Uppdraget Ambassadör för kvinnors företagande Erfarenhet

Läs mer

Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se

Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se Novare Leadership Academy är Novaregruppens talangutvecklingsbolag som driver mentorskaps-

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

StepStone Se vår nya specialsajt för rekrytering inom: Marknadsjobb

StepStone Se vår nya specialsajt för rekrytering inom: Marknadsjobb Se vår nya specialsajt för rekrytering inom: Marknadsjobb Fakta och siffror för StepStone StepStone i ett nötskal November månad går inte till historien med muntra siffror gällande sysselsättningsgraden

Läs mer

Mathias Ericsson. Curriculum Vitae. Mathias Ericsson

Mathias Ericsson. Curriculum Vitae. Mathias Ericsson Curriculum Vitae Namn Födelseår E-post Adress Telefonnummer Kompetensinriktning Jag är en driven och social kille som tar mycket ansvar i mina arbetsgrupper. Jag strävar efter förbättring i mina och företagets

Läs mer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer Ordförande Sofia Carlsbrand: Jag heter Sofia Carlsbrand, går mitt tredje år på programmet och pluggar just

Läs mer

HSS 2013 Ximena Deramond och Caroline Åhs Karlstads universitet

HSS 2013 Ximena Deramond och Caroline Åhs Karlstads universitet Samverkan - möten som förändrar HSS 2013 Ximena Deramond och Caroline Åhs Karlstads universitet Var finns vi? Vi har en strategi! Så här är vi organiserade Lokalt uppdrag Central uppdrag HNT fakulteten

Läs mer

Har ett öga för detaljer. Aptit för nya utmaningar i arbetslivet. Strategisk kommunikatör CV 2012

Har ett öga för detaljer. Aptit för nya utmaningar i arbetslivet. Strategisk kommunikatör CV 2012 IREILLE CV 2012 Gedigen utbildning! Grafisk projektledare och strategisk kommunikatör Sid 3 Aptit för nya utmaningar i arbetslivet Personligt brev, sid 1 Yrkesambitioner och arbetslivserfarenhet, sid 2

Läs mer

Välkommen till Palm & Partners. Vi förmedlar kompetens till er.

Välkommen till Palm & Partners. Vi förmedlar kompetens till er. Välkommen till Palm & Partners. Vi förmedlar kompetens till er. 2 Innehåll 3-4 Företaget 5-7 Rekrytering 8-10 Outplacement/Omställning 11-13 Bemanning 14 Ledarutveckling 15 Team- och organisationsutveckling

Läs mer

Skrivinstruktion PB EBV PERSONAL. Framtaget av EBV PERSONAL 2011

Skrivinstruktion PB EBV PERSONAL. Framtaget av EBV PERSONAL 2011 Skrivinstruktion PB EBV PERSONAL Framtaget av EBV PERSONAL 2011 Framtagen av EBV PERSONAL 2011 steg 1... 2 Inledning... 2 Språket i ditt brev... 2 Skrivhjälp... 2 Skrivinstruktioner personligt brev steg

Läs mer

http://youtu.be/zqzsqkmfghe

http://youtu.be/zqzsqkmfghe http://youtu.be/zqzsqkmfghe Sociala medier vill du ta steget, men vet inte hur? 4 oktober 2012 Lisbeth Larsson, Marknadschef Jenny Stråhle, Marknadskommunikatör Vad använder företag sociala medier till?

Läs mer

Coaching och Sport Management, 180 hp

Coaching och Sport Management, 180 hp Coaching och Sport Management, 180 hp En bred utbildning för dig som vill arbeta med coaching/ ledarskap och utveckling inom de växande idrotts-, hälso-, fritids- och evenemangssektorerna. 1 2 Coaching

Läs mer

Kunskapsbolaget. Din partner i Finansiering, Kompetens- och Affärsutveckling samt Chef att hyra

Kunskapsbolaget. Din partner i Finansiering, Kompetens- och Affärsutveckling samt Chef att hyra Kunskapsbolaget Din partner i Finansiering, Kompetens- och Affärsutveckling samt Chef att hyra Affärsidé Kunskapsbolaget erbjuder specialistkompetens och ledarskap inom Finansiering, Kompetens- och Verksamhetsutveckling,

Läs mer

Vässa ditt CV inför Högvarv och ha bra frågor till arbetsgivarna!

Vässa ditt CV inför Högvarv och ha bra frågor till arbetsgivarna! Vässa ditt CV inför Högvarv och ha bra frågor till arbetsgivarna! CV Namn Adress Tfn bostad: Mobil: E-Mail: XXXXXXXX@com KARRIÄRMÅL Kort presentation som visar din AMBITION.VAD du VILL göra och VAD du

Läs mer

Studentcentrum. Antagning Examina Ladok International Office Studenthälsan Studievägledning och studentstöd

Studentcentrum. Antagning Examina Ladok International Office Studenthälsan Studievägledning och studentstöd Studentcentrum Antagning Examina Ladok International Office Studenthälsan Studievägledning och studentstöd Studievägledning och studentstöd studie- och karriärplanering Vägledning Drop in, bokade samtal,

Läs mer

Du och chefen Vad fungerar bra/mindre bra i samarbetet? Vad kan var och en göra för att åstadkomma en förbättring?

Du och chefen Vad fungerar bra/mindre bra i samarbetet? Vad kan var och en göra för att åstadkomma en förbättring? Utvecklingssamtalet Utvecklingssamtal Din utveckling är värd ett eget samtal Utvecklingssamtalet är ett samtal där du och din chef talar om din utveckling i företaget. Syftet är att utveckla dig som individ

Läs mer

FastTrack 2016. JCI Sweden. Strategisk framtidsplan 2014-2016 JCI Sweden. Kontinuitet. Verksamhet. Medlemmar. Samarbete. Synlighet

FastTrack 2016. JCI Sweden. Strategisk framtidsplan 2014-2016 JCI Sweden. Kontinuitet. Verksamhet. Medlemmar. Samarbete. Synlighet FastTrack 2016 Strategisk framtidsplan 2014-2016 JCI Sweden Kontinuitet Verksamhet Medlemmar JCI Sweden Samarbete Synlighet Junior Chamber International en internationell organisation med ett uppdrag To

Läs mer

OFFERTFÖRFRÅGAN - DIREKTUPPHANDLING. Följeutvärdering av Mentorskapsprogram. Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF Malmö)

OFFERTFÖRFRÅGAN - DIREKTUPPHANDLING. Följeutvärdering av Mentorskapsprogram. Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF Malmö) OFFERTFÖRFRÅGAN - DIREKTUPPHANDLING Följeutvärdering av Mentorskapsprogram Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF Malmö) 1 ALLMÄN ORIENTERING Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF i Malmö)

Läs mer

Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter

Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter 12. Medlemsberättelser Kongress 2011 1 (7) Lena, Sjuksköterska öppenvård Jobbet är utvecklande men stressigt. Den viktigaste orsaken

Läs mer

VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM HELSINGBORG TEKNIKPROGRAMMET DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ

VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM HELSINGBORG TEKNIKPROGRAMMET DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM HELSINGBORG TEKNIKPROGRAMMET DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET BETEENDEVETENSKAP HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET TURISM & RESOR HANDELS-

Läs mer

Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF i Malmö) www.ikf.se. Jelica Ugricic, ordförande

Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF i Malmö) www.ikf.se. Jelica Ugricic, ordförande Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF i Malmö) www.ikf.se Jelica Ugricic, ordförande Ideell förening som är politiskt och religiöst obunden Grundades 1970 Ca 600 medlemmar 30% av medlemmarna har

Läs mer

program söndag 23 mars måndag 24 mars

program söndag 23 mars måndag 24 mars program söndag 23 mars måndag 24 mars Välkommen till Öppet hus 2014 Idag kommer du träffa studenter, lärare, studievägledare och ingenjörer som alla finnas här för att du ska få all information och inspiration

Läs mer

Mentorskapsprojektet i Göteborg

Mentorskapsprojektet i Göteborg 2008/2009 Mentorskapsprojektet i Göteborg FÖRBUNDET FÖR J URISTER, CIVILEKONOMER, SY STEMVETARE, PERSONALVETARE OCH SAMHÄLLSVETARE 2 (13) 3 (13) Välkommen till Juseks mentorskapsprojekt i Göteborg 2008/2009

Läs mer

Adeptguide. Handledning för adepter i mentorprogram på Chalmers

Adeptguide. Handledning för adepter i mentorprogram på Chalmers Adeptguide Handledning för adepter i mentorprogram på Chalmers 1 Innehåll 1. Så här används guiden... 4 2 Översikt över mentorprogrammet... 5 2.1 Syfte och mål med mentorprogrammet... 5 2.2 Mentorprogrammets

Läs mer

Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale Alingsås Göteborg Härryda Kungsbacka Kungälv Lerum LillaEdet Mölndal Partille Stenungsund Tjörn Öckerö

Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale Alingsås Göteborg Härryda Kungsbacka Kungälv Lerum LillaEdet Mölndal Partille Stenungsund Tjörn Öckerö Framtidens Ledare Framtidens Ledare SYFTE Marknadsföra regionen som en attraktiv arbetsplats Skapa en gemensam arbetsmarknad och stimulera ökar rörlighet Öka nätverksskapande Ta vara på kompetens hos nuvarande

Läs mer

Arbeta för en bättre värd

Arbeta för en bättre värd Arbeta för en bättre värd Långsiktig lönsamhet och tillväxt skapas genom nöjda kunder och engagerade medarbetare. Som arbetsgivare ska Vasakronan erbjuda branschens bästa utvecklingsmöjligheter och arbetsmiljö.

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

Mentorskapets ABC. Varför just mentorskap? För att

Mentorskapets ABC. Varför just mentorskap? För att Mentorskapets ABC Av Freddie Larsson Mentorskap är ett koncept för att inspirera, utmana och utveckla människor i sin profession och person. Mentorskapet innebär att en mer erfaren (inte nödvändigtvis

Läs mer

Curriculum Vitae S u s a n n e B r u c e

Curriculum Vitae S u s a n n e B r u c e Vad kan jag bidra med- personlig idé Min drivkraft är en stark vilja att utveckla och leda ett företags organisation till resultat utöver det vanliga. Jag gillar att tänka i nya banor framför allt på kundsidan.

Läs mer

Förslag på intervjufrågor:

Förslag på intervjufrågor: Förslag på intervjufrågor: FRÅGOR OM PERSONENS BAKGRUND 1. Var är du uppväxt? 2. Om du jämför din uppväxt med andras, hur skulle du ranka din egen uppväxt? 3. Har du några syskon? 4. Vad gör de? 5. Vilka

Läs mer

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott!

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Vill Du vara med och engagera Dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? Personalvetare i Lund engagerar

Läs mer

Placement Report 2011. - en rapport om I-arens första anställning

Placement Report 2011. - en rapport om I-arens första anställning Placement Report 2011 - en rapport om I-arens första anställning Hej! Bakom framtagandet av denna rapport står alumniutskottet vid Sektionen för Industriell Ekonomi vid Linköpings Universitet. Utskottets

Läs mer

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår på Campus Helsingborg riktar sig till dig som inte har förkunskaper för att läsa en teknisk högskoleutbildning. Du läser i fräscha

Läs mer

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår på Campus Helsingborg riktar sig till dig som inte har förkunskaper för att läsa en teknisk högskoleutbildning. Du läser i fräscha

Läs mer

Hur chefer kommunicerar

Hur chefer kommunicerar Hur chefer kommunicerar Undersökning BY& KRY BYLANDER KRYLANDER 1 Indikativ undersökning Syfte att öka förståelsen för organisationers utveckling av chefer till kommunikativa ledare Utförd oktober november

Läs mer

Material Överlämningsguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 9

Material Överlämningsguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 9 Sida 2 av 9 Överlämning till den nya elevkårsstyrelsen och övriga förtroendevalda Årsmötet är över, en ny styrelse är vald och arbetet som styrelseledamot är över så fort årsmötesordföranden har slagit

Läs mer

Förskolelärare att jobba med framtiden

Förskolelärare att jobba med framtiden 2010 Förskolelärare att jobba med framtiden Skribenter och fotografer: Elin Anderberg Tove Johnsson Förskollärare som yrke Som förskollärare jobbar du inte bara med barnen i sig utan även med framtiden.

Läs mer

Salamiexperten.se är ensam på marknaden att kunna erbjuda kunden Egna förpackningar med bilder, logotyper och info - Designat bara för beställaren

Salamiexperten.se är ensam på marknaden att kunna erbjuda kunden Egna förpackningar med bilder, logotyper och info - Designat bara för beställaren Presentation av Salamiexperten.se är ensam på marknaden att kunna erbjuda kunden Egna förpackningar med bilder, logotyper och info - Designat bara för beställaren Hej alla klasser, lag och klubbar! Egen

Läs mer

Attityder och erfarenheter till chefskap i vården

Attityder och erfarenheter till chefskap i vården Attityder och erfarenheter till chefskap i vården Sammanställning av kartläggningen Chef i vården som genomfördes av Sveriges läkarförbund 2009. Kartläggning av läkares chefsskap Läkarförbundet anser att

Läs mer

John Lennings Stipendiefond - för dig som bor i Norrköping och arbetar inom det privata näringslivet.

John Lennings Stipendiefond - för dig som bor i Norrköping och arbetar inom det privata näringslivet. John Lennings Stipendiefond - för dig som bor i Norrköping och arbetar inom det privata näringslivet. Vill du utveckla dig själv och din kompetens för att kunna ta nya spännande steg i karriären? Då är

Läs mer

135 poäng inom programmet 2 st askultationer Håll ögon och öron öppna. Fråga, fundera

135 poäng inom programmet 2 st askultationer Håll ögon och öron öppna. Fråga, fundera Kandidatexamen i Grafisk design & kommunikation Inför ditt examensarbete...! Information om examensarbete, 16 hp! Inför ditt examensarbete...! Gamla exjobb på liu.div-portal.org!! Redan nu: 135 poäng inom

Läs mer

GPS (GuidePraktikStöd) Tillsammans -..från ord..till handling

GPS (GuidePraktikStöd) Tillsammans -..från ord..till handling GPS (GuidePraktikStöd) Tillsammans -..från ord..till handling Hej En fråga, vi undrar om ni har samma spaningar som vi? Efter att ha jobbat med förändringar sedan slutet av 90-talet, ser vi likartade utmaningar

Läs mer

Ungdomsteamets vision är att genom samarbete med näringslivet kunna skapa alternativa vägar till arbete

Ungdomsteamets vision är att genom samarbete med näringslivet kunna skapa alternativa vägar till arbete I Haninge kommun finns det c:a 1000 arbetslösa ungdomar, varav ungefär en tredjedel förekommer utanför den officiella statistiken. Den officiella statistiken visar att det finns ca 700 personer registrerade

Läs mer

DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS

DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS Du är mitt i tonåren. Framtiden kommer att vara fylld av utmaningar, stora förändringar och tuffa beslut. Så varför inte ägna de närmaste åren åt det du gillar

Läs mer

Selma Lagerlöfgymnasiet

Selma Lagerlöfgymnasiet Selma Lagerlöfgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet Handel- och administrationsprogrammet Hotell- och turismprogrammet Restaurang- och livsmedelsprogrammet Introduktionsprogrammet Barn- och fritidsprogrammet,

Läs mer

Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst

Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst Vadå hur vi jobbar? Som reklambyrå och inte minst reklambyråkund rör man sig i en värld där en spade inte alltid är en spade. Där ord som

Läs mer

mentorskap» En allians för kunskap

mentorskap» En allians för kunskap mentorskap» En allians för kunskap Mentorskap är en bra metod för kunskapsöverföring och kan förstärka lärandekulturen i en organisation. Men då behövs en tydlig struktur för samtalen enligt forskaren

Läs mer

En ledare är tydlig.

En ledare är tydlig. En ledare är tydlig. Först. Handen på hjärtat. Om du för en stund beskriver den bästa chef du någonsin haft, så kommer du beskriva en person som är tydlig. Den bästa chefen blandar inte ihop det, den motiverande

Läs mer

handel och logistik Civilekonomprogrammet med inriktning mot Handelshögskolan Umeå universitet Vill ditt företag/din organisation...

handel och logistik Civilekonomprogrammet med inriktning mot Handelshögskolan Umeå universitet Vill ditt företag/din organisation... Civilekonomprogrammet med inriktning mot handel och logistik Vill ditt företag/din organisation......erbjuda praktikplats, få hjälp med genomlysning av något område, lägga ut examensuppdrag, vara delaktig

Läs mer

Ekonom i högskolan. Effektiva verktyg och arbetssätt för: Årets mötesplats! EU-projekt Styrning och administration Redovisning och finansiering

Ekonom i högskolan. Effektiva verktyg och arbetssätt för: Årets mötesplats! EU-projekt Styrning och administration Redovisning och finansiering inbjudan till konferens i Stockholm den 19-20 september 2013 VÅRA TALARE Vinnova Nationell kontaktperson Malmö högskola Carl-Henrik Bonde Ekonomichef Göteborgs universitet Pirjo Gustafsson Redovisningsekonom

Läs mer

Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet Hotell- och turismprogrammet Inriktning Hotell och konferens PER BRAHEGYMNASIET Var på öppet hus på PB och fastnade. Här finns mycket olika människor, det är en rolig miljö. Alla hälsar på alla och man

Läs mer

Produktportfölj. THS Näringsliv. Plattformen mellan företag och KTHs studenter. www.thsnaringsliv.se

Produktportfölj. THS Näringsliv. Plattformen mellan företag och KTHs studenter. www.thsnaringsliv.se Produktportfölj THS Näringsliv Plattformen mellan företag och KTHs studenter www.thsnaringsliv.se THS Näringsliv THS Näringsliv är Tekniska Högskolans Studentkårs centrala organ för näringslivsverksamhet.

Läs mer