ALUMNIFÖRENIGNEN FÖR SERVICE MANAGEMENT. Mentorsprogram. Mentorer nov april 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ALUMNIFÖRENIGNEN FÖR SERVICE MANAGEMENT. Mentorsprogram. Mentorer nov 2013- april 2014"

Transkript

1 ALUMNIFÖRENIGNEN FÖR SERVICE MANAGEMENT Mentorsprogram Mentorer nov april 2014

2 Innehåll Välkomna till Alumniföreningens mentorsprogram!... 3 Christian Hägerström - Logistik... 4 Daniel Nilsson - Projektledare evenemangsenheten inom Helsingborgs stad... 5 Emelie Klasson - Produktspecialist på DB Schenkers huvudkontor i Göteborg... 6 Emma Jungmark - Eventansvarig Helsingborgs IF... 7 Henrik Politis - Organisationskonsult... 8 Jane Jensen - Redovisningsekonom på Procordia Food... 9 Jenny Nilsson - Rekryteringskonsult / Kontorschef, Joblink, Helsingborg Michaela Nilsson - Gruppchef inom medicinsk administration på S:t Eriks Ögonsjukhus Niloufar Raskeh - Avdelningschef på IKEA FYND Petra Edvinsson - PR- och kommunikationskonsult Åsa Höglund - Senior Projektledare på retailbyrån Caliptus Ansökan om att vara adept... 15

3 Välkomna till Alumniföreningens mentorsprogram! Alla har vi suttit där som sista-års-studenter och undrat vad som ska hända sen. När vi inte längre har kursplaner och litteraturlistor att följa. För vissa är den känslan härlig, för andra smått förvirrande. Vem man än är så behöver man ibland ha någon som kan ge lite klarhet i alla frågor, eller någon som kan hjälpa till med tips och trix om hur du möjliggör din idé. Vill du kanske starta eget? Känner du att du heller jobbar inom ett område som du inte inriktat dig på, är det ett hinder? Eller vill du kanske bara prata allmänt, vad gör man egentligen som en Service management:are? Därför har Alumniföreningen startat upp ett mentorsprogram, med examinerade studenter som kan hjälpa er på traven. Svara på frågor, bolla idéer och mycket annat! I detta dokument finner du alla Alumniföreningens mentorer för vårt första mentorsprogram. Alla våra mentorer är gamla studenter från Service Management som tagit sig en plats på arbetsmarknaden, och nu kan hjälpa till att guida er inför er stundande karriär inom det område ni brinner för. Ta därför chansen och ansök till vårt mentorsprogram! Planeringen är för mentorsprogrammet är väldigt öppen det är du och din mentor som bestämmer vad ni vill diskutera. Men vi har två hålltider - 15/11 har vi uppstartsträff (någon gång mellan 13-16) - I april 2014 har vi avslutningsträff Vad ni gör med tiden där emellan bestämmer ni. Vi rekommenderar dock att ni träffas ca fem gånger. Anmälan görs till eller senast den 18/ Välj de två mentorer du tycker verkar mest intressanta och rangordna dessa. Vid matchningen ska vi göra vårt bästa att alla får den de önskar. Vi hoppas att matchningen är klar i slutet på oktober. I slutet på detta dokument hittar du den information vi vill ha från er studenter och blivande adepter. Frågor eller funderingar går också bra att ställa till ovan mail. Vi ser framemot din ansökan!

4 Christian Hägerström - Logistik Namn: Christian Hägerström Studerat: Service Management Examen tagen: 2010 Jobbar idag med: Logistik Kontaktuppgifter: samt Bosatt: Helsingborg Christian är och gör Social, karismatisk och drivande. Gillar att vara där det händer och uppskattar utveckling. Arbetar på företaget Logent med affärsutveckling inom logistiknäringen. Har haft nära samarbete med DHL, PostNord och Frode Laursen. Övrig info Ser fram emot att skapa nya relationer och träffa intressanta människor!

5 Daniel Nilsson - Projektledare evenemangsenheten inom Helsingborgs stad Namn: Daniel Nilsson Studerat: Service Management - Retail Examen tagen: 2008 Jobbar idag som/med: Kontaktuppgifter: Stad du bor i: Helsingborg Intresserad realist som lägger stor vikt vid ledarskap och ansvarstagande. Jag har jobbat i snart 5 år med del- eller helhetsansvar för planering och organisering av större evenemang lokalt i Helsingborg men även i Arvika, Borlänge och Norrköping. Idag är jag anställd vid evenemangsenheten i Helsingborg och jobbar just nu med att planera det evenemang som ska ersätta Helsingborgsfestivalen nästa år.

6 Emelie Klasson - Produktspecialist på DB Schenkers huvudkontor i Göteborg Namn: Emelie Klasson Studerat: Logistics Service Management Examen tagen: 2011 Jobbar idag som/med: Produktspecialist på DB Schenkers huvudkontor i Göteborg Kontaktuppgifter: Stad du bor i: Göteborg Målmedveten, nyfiken och driven. Jag blev anställd på Schenker direkt efter examen. Jag var då trainee i 18 månader, och sedan dess har jag arbetat som Produktspecialist. Det innebär att jag arbetar med utrikestransporter för ett visst flöde, jag sätter pris, arbetar med våra Schenker-partners i olika länder osv. Under min studietid läste jag även kursen lärande ledarskap, var aktiv i MiH, projektledde AGORAdagen, deltog i mentorskapsprogram osv. Innan mina studier arbetade jag på bl a på IKEA och Bring samt att jag bott i USA och Venezuela. Min passion är projektledning. Jag har i skrivandets stund skickat ut spontanansökningar för att arbeta utomlands med projektledning, inom Schenker. Vad tror jag på i övrigt? Balans i livet, att aktivt välja vad/vem du lägger din tid på, jobbet ska vara roligt, riktigt roligt. Övrig info Jag ser det som en förutsättning att adepten har anknytning till Göteborg så de flesta träffarna kan ske här. Något tillfälle i Hbg och/eller via tfn är naturligtvis ok, men jag tror det ger mest att faktiskt träffas. Jag kan troligtvis ej delta 15/11, har strategimöte på jobbet.

7 Emma Jungmark - Eventansvarig Helsingborgs IF Namn: Emma Jungmark Studerat: Kandidatprogrammet SM-Turism Examen tagen: 2011 Jobbar idag som/med: Eventansvarig Helsingborgs IF Kontaktuppgifter: , Stad du bor i: Helsingborg I mitt arbete ansvarar jag för all aktivering för HIF:s sponsorer. Merparten av arbetet innebär att arrangera events för personer, antingen för en enskild sponsor eller nätverksarrangemang där sponsorerna möts. Årligen har jag ca 30 nätverksarrangemang samt 1-4 events/hemmamatch. Som person tycker jag om när det händer mycket, och jag tror också att det är därför jag trivs så bra på mitt jobb Fritiden spenderar jag gärna med vännerna eller med att hitta på någon aktivitet. Mina senaste påhitt är att sjunga i kör och träna inför Vasalopp och Göteborgsvarv. Övrig info Min arbetsplats är på Olympia och på mitt kontor vid Polishuset. Då jag ofta har fullt upp ser jag gärna att vi träffas över frukost/lunch (äta ska man ju ta sig tid att göra ändå ). Linkedin: se.linkedin.com/in/emmajungmark/

8 Namn: Henrik Politis Henrik Politis - Organisationskonsult Studerat: Service Management - Retail Examen tagen: 2010 Jobbar idag som/med: Organisationskonsult Kontaktuppgifter: , Stad du bor i: Helsingborg En enträgen och lösningsorienterad smålänning med positiv attityd. Brinner för HR, affärsutveckling, försäljning och marknadsföring. Mina största personliga drivkrafter är omtanke, att ha roligt och känslan av att lyckas. Arbetar idag med individ- och organisationsutveckling. Fokus på både sälj/leverans och är med i hela kundprocessen, från ax till limpa. Som organisationskonsult leder och designar jag förändringsarbeten för kunder inom både privat och offentlig sektor. Exempel på genomförda uppdrag: Framtagning och implementering av värderingar Ledarutveckling Teamutveckling Kommunikationsutveckling Nulägesanalyser Utvärderings- och uppföljningsarbeten På fritiden arbetar jag även som coach för ett J18-lag i innebandy med målbild att vinna SM-guld.

9 Jane Jensen - Redovisningsekonom på Procordia Food Namn: Jane Jensen Studerat: MSM inriktning hotell och restaurang Examen tagen: 2005 Jobbar idag som/med: Redovisningsekonom på Procordia Food Kontaktuppgifter: Tfn: , Mail: Stad du bor i: X Önskar vara distansmentor Beskrivning Jag är en engagerad arbetsnarkoman. Jag har svårt att hålla mig till mina egna arbetsuppgifter och vill hela tiden lära mig mer. När jag började på Procordia 2008 fick jag en tjänst som inte fanns. Därmed fick jag som teamledare chansen att bygga upp leverantörreskontra som jag ville. Jag hade mer eller mindre fria händer. Syftet var att organisera lev.reskontra. När det var klart så snodde jag åt mig lite arbetsuppgifter av en kollega på internredovisningen dels för att hon hade mycket att göra och dels för att jag tyckte att det hörde hemma mer på lev.reskontran. När hon sedan slutade fick jag fler bitar från internredovisningen. Sedan var det en av controllerna som slutade och då fick jag lite kalkyler därifrån. Nu är det ytterligare en kollega som ska sluta och då kommer jag få lite delar av extern redovisning..tror jag..jag har ännu inte satt mig in i vad jag tackat ja till. Så jag vet inte riktigt vad min roll är nu. Jag kan inte påstå att jag är så renodlat som mina kollegor som är strikt indelade i lev.reskontra, kundreskontra, internredovisning, extern redovisning, moms redovisning och kalkylering. Jag är inne på det mesta vilket jag tycker är jättekul. Övrig info Den som vill ha mig som mentor delar mitt tycke att det är KUL att jobba. Kunskap om arbetsliv som helhet kan vara från Jag är öppen för de flesta behov och stöttar i både mot och medgångar, så länge engagemanget och viljan finns där. Jag är en sms-typ. Pratar gärna särskilt för att få en uppfattning av varandra. Men sms är ett suveränt verktyg för snabba svar.

10 Jenny Nilsson - Rekryteringskonsult / Kontorschef, Joblink, Helsingborg Namn: Studerat: Jenny Nilsson Service Management, inriktning turism Examen tagen: 2005 Jobbar idag som/med: Rekryteringskonsult / Kontorschef, Joblink, Helsingborg Kontaktuppgifter: Stad du bor i: Helsingborg Jag har jobbat som rekryteringskonsult sedan 2006 och trivs fortfarande jättebra! Jobbet som konsult inom rekrytering innebär mycket möten med människor; kunder och kandidater. Jag tillsätter tjänster som oftast riktar sig till ingenjörer eller ekonomer, på specialist- och chefsnivå. Det är ett självständigt arbete med mycket eget ansvar, men även ett nära samarbete med kollegor. I den här rollen måste man gilla att starta och avsluta uppdrag/projekt, jobba serviceinriktat och med resultatfokus. Även försäljning och relationsbyggande är en del i jobbet.

11 Michaela Nilsson - Gruppchef inom medicinsk administration på S:t Eriks Ögonsjukhus Namn: Michaela Nilsson Studerat: Service Management Health Examen tagen: 2006 Jobbar idag som/med: Gruppchef inom medicinsk administration på S:t Eriks Ögonsjukhus Kontaktuppgifter: Stad du bor i: Stockholm : Jag är 29 år och har nyligen börjat som gruppchef på S:t Eriks Ögonsjukhus. Bodde tidigare i Malmö och arbetade inom Region Skåne, men har nu flyttat tillbaka till min hemstad Stockholm. I min roll som gruppchef har jag personalansvar för elva medarbetare som är medicinska sekreterare och vårdadministratörer. Jag och min personal ger administrativ service till vårdpersonal. Övrig info: Ses gärna i Stockholm.

12 Niloufar Raskeh - Avdelningschef på IKEA FYND Namn: Niloufar Rasekh Studerat: Service Managment/ Retail Examen tagen: juni 2011 Jobbar idag som/med: Avdelningschef på IKEA FYND Kontaktuppgifter: Stad du bor i: Älmhult Hej, Mitt namn är Niloufar (Nilou), är 28 år, och jobbar i dagsläget som avdelningschef på det nybyggda IKEA FYND, som är en outlet på ca 2500 kvm, och ligger precis utanför IKEA varuhuset i Älmhult. Som person är jag snäll, lojal, ansvarsfull och ärlig. Jag jobbar huvudsakligen med försäljning, men det är flera bollar man har i luften. Bland annat jobbar jag med personalfrågor (är närmsta chef över 18 personer), rekrytering, och utveckling av IKEA FYND. Tre veckor efter min examen (2011) flyttade jag till Stockholm och har jobbat på IKEA Kungens Kurva i ett år och åtta månader. Under den tiden fick jag chansen att gå IKEAs interna ledarskapsutbildning, och därefter, i februari i år, flyttade jag ner till Älmhult för att börja jobba på FYND som är ett helt nytt koncept inom IKEA världen. För övrigt så kommer jag från Iran. Har bott i Sverige i åtta år. Har min familj kvar i Iran, dvs bor själv här. Jag kom till Sverige för att plugga och stanna kvar, jobba och bilda ett liv här. Hittills har det gått bra verkar det som. Jag har haft några tuffa år under tiden i Sverige, men de åren skapade en starkare och mer oberoende person av mig. Idag är jag stolt över mig själv. Stolt över att jag har orkat kämpa hårt, att jag inte gav upp när det var så nära att ge upp, att jag klarat av livet både ekonomiskt som student (utan CSN) och genom alla svårigheter, att jag lärt mig språket bra, att jag pluggat den utbildningen jag ville, börjat på ett tillsvidarejobb strax efter utbildningen och idag jobbar med det jag vill. Jag älskar att jobba med människor och det är vad som ger mig extra energi varje dag. Det finns en länk du kan läsa mer om mig: Tack för mig :) Nilou Övrig info Jag vill gärna vara mentor för en student som har drömmar för sin framtid, som verkligen har en stor vilja och mod för att nå sitt mål.

13 Petra Edvinsson - PR- och kommunikationskonsult Namn: Petra Edvinsson Studerat: Kandidat i Service Management (retail) och Master i Strategisk kommunikation Examen tagen: 2007 respektive 2009 Jobbar idag som/med: PR- och kommunikationskonsult Kontaktuppgifter: eller Stad du bor i: Viken Jag är kundansvarig konsult på PR-byrån Aspekta i Malmö och jobbar främst med kriskommunikation, medieträning och kommunikativt ledarskap. Jag har tidigare jobbat med kommunikation inom bland annat livsmedelsbranschen och organisationen Svenskt Näringsliv. Jag har varit engagerad i Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen sedan flera år, bland annat som styrelseledamot. Jag bor i Viken med sambo, tre barn och hunden Morris. Jag har ett stort intresse för samhällsfrågor och politik. Har precis anmält mig till Helsingborg Marathon

14 Åsa Höglund - Senior Projektledare på retailbyrån Caliptus Namn: Studerat: Åsa Höglund Retail Management, Magister Examen tagen: 2009 Jobbar idag som/med: Senior Projektledare på retailbyrån Caliptus Kontaktuppgifter: Stad du bor i: Stockholm Jag tog min examen från magisterprogrammet i Retail Management för fyra år sedan. Jag valde att inrikta min utbildning på marknadsföring och skrev såväl kandidat- som magisteruppsats inom området. Kandidatuppsatsen behandlade event marketing och magisteruppsatsen interaktiv marknadsföring på webben, för den fick vi stipendium från Svensk Handel. Parallellt med utbildningen jobbade jag dels med några projekt framförallt åt Helsingborgs stad och var dels engagerad i studentföreningar (Stampus och Spexet). Från det fick jag bl.a. med mig erfarenhet från ledarskap och från grafiskt arbete (Adobe) vilket bidrog till att jag fick jobbet på Caliptus. Caliptus är Sveriges ledande retailbyrå och nu även Sveriges största producent av butikskampanjer. Vi finns över hela landet och bistår våra kunder med kunskap om retail marketing, produktlanseringar och butiksmaterial. I 3,5 år har jag arbetat som projektledare på Caliptus. I projektledarrollen ingår bl.a. planering av kampanjer tillsammans med mina kunder, genomförande och återrapportering samt interna förändrings- och förbättringsprojekt. I februari i år fick jag en ny tjänst som senior projektledare. Det innebär ansvar för key accounts och deras kampanjer samt utveckling av nordiskt samarbete och nordiska kampanjer. Utveckling av affärsområden och tjänster samt tjänstepaketering och kommunikationsplan. Ansvar för prognoser, planering, interna utvecklingsprojekt och internkommunikation. Introduktion och utbildning av nya medarbetare inom projektledning, stöd åt övriga projektledare samt samordning av koncernövergripande delar. Bland mina kunder återfinns många av Sveriges (och världens) största företag i branschen. Jag jobbar bland annat med Procter&Gamble, Unilever och Arla. Parallellt med mitt jobb på Caliptus arbetar jag på helgkollo, en social insats för barn i åldern 8-15 år, och som föreståndare på sommarkollo på en gård på Barnens Ö (drivs av Stiftelsen Barnens Dag). För mig är det både roligt, lärorikt och viktigt.

15 Ansökan om att vara adept Namn: Inriktning: Kontaktuppgifter: Kort beskrivning om dig själv och vad du vill ha ut av ett mentorskap Jag önskar någon av nedan mentorer Övrig information som är bra att veta om dig (Ni behöver inte lämna in just denna, men använd denna som mall när ni ansöker)

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA En guide till dig som ska ha en LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA 1 INNEHÅLL 2 Hur guiden kan användas... 2 3 Mentorprogrammets upplägg... 3 3.1 Mål med mentorprogrammet... 3 3.2 Utformning av mentorprogrammets...

Läs mer

EKONOMER KATARINA WIDOFF. EMPLOYER BRANDING nyckeln till framgång sidan 9. civilekonomen som skapar kommunikation sidan 6 SVERIGES

EKONOMER KATARINA WIDOFF. EMPLOYER BRANDING nyckeln till framgång sidan 9. civilekonomen som skapar kommunikation sidan 6 SVERIGES Annons Hela denna tematidning är en annons från Civilekonomerna och Provisa Information AB Annons SVERIGES EKONOMER EMPLOYER BRANDING nyckeln till framgång sidan 9 KATARINA WIDOFF civilekonomen som skapar

Läs mer

XXXprogrammet. Innehåll

XXXprogrammet. Innehåll Ekonomi XXXprogrammet Innehåll Ekonomer växer här 3 Framtidens ekonomutbildning 4 Civilekonomprogrammet 6 Detaljhandel och Service Management 8 Ekonomprogrammet 10 Enterprising & Business Development 12

Läs mer

Mentorskapets ABC. Varför just mentorskap? För att

Mentorskapets ABC. Varför just mentorskap? För att Mentorskapets ABC Av Freddie Larsson Mentorskap är ett koncept för att inspirera, utmana och utveckla människor i sin profession och person. Mentorskapet innebär att en mer erfaren (inte nödvändigtvis

Läs mer

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg Juni 2014 Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg 1 2 Inledning Förbundsmötet 2012 var Visions första förbundsmöte. Då gick vi från att vara en ny version av SKTF till att vara Vision Sveriges nyaste fackförbund

Läs mer

Ambition. e-commerce SVÅRA SAMTAL SÅ GÖR DU. Engagemang är något som både du och jag är ansvariga för. Lär känna dagens talanger!

Ambition. e-commerce SVÅRA SAMTAL SÅ GÖR DU. Engagemang är något som både du och jag är ansvariga för. Lär känna dagens talanger! KISTAMÄSSAN 2015 e-commerce VI VAR DÄR! SVÅRA SAMTAL SÅ GÖR DU KUL(TUR) PÅ JOBBET Hanna Mikaelsson, HR-chef, om hur Bravura gör KARRIÄRISTEN, IDEALISTEN OCH KOMPISEN Lär känna dagens talanger! Engagemang

Läs mer

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser 14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser Ett stort TACK till alla er som varit med och delat med er av era erfarenheter från Ellen,

Läs mer

distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP

distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP innehåll 4 Stöd till klubbar och kommuner DEL 1 5 Organisera ert stöd 7 Nyckelpersoner DEL 2

Läs mer

Lägg grunden för ditt drömjobb och sök till P- riks styrelse 2015!

Lägg grunden för ditt drömjobb och sök till P- riks styrelse 2015! Lägg grunden för ditt drömjobb och sök till P- riks styrelse 2015! Senast uppdaterad: 1 september år 2014 Är du P-riks nya styrelsemedlem? Vi i valberedningen är stolta att över att officiellt utlysa styrelseposterna

Läs mer

Mentorskap i matematik 2013/2014

Mentorskap i matematik 2013/2014 Mentorskap i matematik 2013/2014 Intize kreativa sommarmatte succé för tredje året i rad Maria tog mentorskapet till Indien Nu finns vi även i Skövde Nya perspektiv på samhälle och mentorskap i vår högskolekurs

Läs mer

CS student. Så fixade vi drömjobbet. För dig som pluggar it! Fem unga it-stjärnor avslöjar sina bästa knep för karriären. Lysande tider i it-branschen

CS student. Så fixade vi drömjobbet. För dig som pluggar it! Fem unga it-stjärnor avslöjar sina bästa knep för karriären. Lysande tider i it-branschen CS student TISDAGEN DEN 15 MAJ 2012 För dig som pluggar it! Lysande tider i it-branschen Möjligheterna att få jobb bättre än någonsin. Sid 2 Så väljer du rätt jobb Karriärcoachen hjälper dig att planera.

Läs mer

Resultatredovisning av studentenkät 2014

Resultatredovisning av studentenkät 2014 Foto: studio-e.se Resultatredovisning av studentenkät 2014 En undersökning av studenterna vid Campus Helsingborgs syn på staden Josefin Hellström Innehållsförteckning Inledning...2 Resultatredovisning...3

Läs mer

Lyckas som eventplanerare

Lyckas som eventplanerare Lyckas som eventplanerare Modul 4: E-bok - Så blir du anställd inom eventbranschen Holger Wästlund 1 Denna e-bok är utgiven av: Tipsförlaget e-post: holger@wastlund.com telefon: 08 755 81 31 mobil: 070

Läs mer

Att engagera vuxna. Från idé till verklighet

Att engagera vuxna. Från idé till verklighet Att engagera vuxna Från idé till verklighet Att engagera vuxna Från idé till verklighet Att engagera vuxna Från idé till verklighet Inledning Välkommen till Att engagera vuxna från idé till verklighet.

Läs mer

HRM ser ledarskapet utifrån tre perspektiv: leda sig själv, leda andra och leda företaget

HRM ser ledarskapet utifrån tre perspektiv: leda sig själv, leda andra och leda företaget En kundtidning från HRM Affärsutveckling 2 oktober 2009 HRM ser ledarskapet utifrån tre perspektiv: leda sig själv, leda andra och leda företaget Det fanns ett behov av coaching hos cheferna Ulrika Frisk,

Läs mer

2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF

2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF 2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF Har du planerat in dina sex utbildningsdagar? Snittarbetstagaren i Sverige får sex betalda utbildningsdagar per år av sin arbetsgivare.

Läs mer

Dynamiquen. 06 nr 1. Motivation?

Dynamiquen. 06 nr 1. Motivation? Dynamiquen 06 nr 1 Motivation? Dynamiquen nr 1 2006 Adress Dynamicus Pedagogiska institutionen Sturegatan 4 Box 2109 750 02 Uppsala Telefon 018 4710000 E-post dynamiquen @personalvetarna.com Ansvarig utgivare

Läs mer

Öka dina chanser att få jobbet. Råd och tips när du ska söka jobb

Öka dina chanser att få jobbet. Råd och tips när du ska söka jobb Öka dina chanser att få jobbet Råd och tips när du ska söka jobb 1 Innehåll Att söka jobb Ta reda på vad du vill 3 Kompetenskartläggning 3 Omvärldsbevaka 3 Personlig marknadsföring 3 Vägar till lediga

Läs mer

guidenchefer kräv Byt jobb lite oftare Calle Leinar, VD på TRR Trygghetsrådet Kompetensutveckling

guidenchefer kräv Byt jobb lite oftare Calle Leinar, VD på TRR Trygghetsrådet Kompetensutveckling guidenchefer kräv tema: kompetensutveckling Kompetensutveckling räknas inte som en investering Christina Håkansson ekonom vid Stockholms universitet. Se sid 12 utbildning Arbetsgivare som prioriterar bort

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Kommunikatören. www.hammerhanborg.com. Kommunikatören 2008 Hammer & Hanborg 1

Kommunikatören. www.hammerhanborg.com. Kommunikatören 2008 Hammer & Hanborg 1 Kommunikatören 2008 www.hammerhanborg.com Kommunikatören 2008 Hammer & Hanborg 1 Innehållsförteckning Sammanfattning 4 Bakgrund & Syfte 7 Resultatredovisning 8 Undersökningens resultat 9 1.1 NUVARANDE

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

Utsikt Beijerskajen Sälj&Marknadshögskolan i Malmö

Utsikt Beijerskajen Sälj&Marknadshögskolan i Malmö Utsikt Beijerskajen Sälj&Marknadshögskolan i Malmö Introduktion Bäste läsare, I din hand håller du nu det allra första numret av Utsikt Beijerskajen. Ett spännande nyhetsforum för alla oss som vill veta

Läs mer

ARBETSLIVET I FOKUS YRKESHÖGSKOLAN

ARBETSLIVET I FOKUS YRKESHÖGSKOLAN ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS Mars 2011 Med dagstidningens räckvidd och facktidningens fokus I SAMARBETE MED: Nr. 2 YRKESHÖGSKOLAN 8 FÖRDELAR ARBETSLIVET FOTO: MAGNUS

Läs mer

Safeminds Intervjuguide

Safeminds Intervjuguide Safeminds Intervjuguide Inledning En anställningsintervju är att jämställa med en säljares kundbesök. Det handlar om att marknadsföra sig själv på ett professionellt sätt under en mycket begränsad tid.

Läs mer

påtända osläckbara själar Idéskaparna

påtända osläckbara själar Idéskaparna påtända osläckbara själar Idéskaparna Påtända osläckbara själar Idéskaparna ek. för. 4 Påtända, osläckbara själar 5 Påtända osläckbara själar 2007 idéskaparna ek. för. 1:a upplagan, 1:a tryckningen ISBN:

Läs mer

ACCIGO KONSULTPROGRAM

ACCIGO KONSULTPROGRAM ACCIGO KONSULTPROGRAM Accigos konsultprogram förvandlar spirande talanger till framgångsrika konsulter Talanger växer inte på träd och att hitta dem är en sport i sig. Sedan starten av vårt eftertraktade

Läs mer

Utvärdering av utvecklingsprogram för blivande ledare-98 - ett program inom ramen för det regionala ledarförsörjningsprogrammet

Utvärdering av utvecklingsprogram för blivande ledare-98 - ett program inom ramen för det regionala ledarförsörjningsprogrammet 1 Rapport Utvärdering av utvecklingsprogram för blivande ledare-98 - ett program inom ramen för det regionala ledarförsörjningsprogrammet Programmet genomfört av Göteborgsregionens Kommunalförbund på uppdrag

Läs mer

LiU EXPANDING REALITY. Tekniska högskolan vid Linköpings universitet

LiU EXPANDING REALITY. Tekniska högskolan vid Linköpings universitet GRAFISK design & KommunIKAtIon LiU EXPANDING REALITY Tekniska högskolan vid Linköpings universitet Välkommen till universitetet En spännande och kreativ studiemiljö Kandidatprogrammet i Grafisk Design

Läs mer

10 tips. Små förändringar ger högre betyg.

10 tips. Små förändringar ger högre betyg. 10 tips Små förändringar ger högre betyg. Ekonomiprogrammet inriktningarna ekonomi och juridik Samhällsvetenskapsprogrammet inriktningarna beteendevetenskap och samhällsvetenskap Är du intresserad av företagande

Läs mer