Sammanträdesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll"

Transkript

1 Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Förvaltningskansliet klockan 13:00-14:10 Beslutande Mikael Westberg(S) ordförande Maria Andersson (S) Krister Nilsson (KL) Blerta Krenzi (S) Måna Hesselrud (M) Övriga deltagande Björn Hansson, bildningschef Johanna Johansson, förvaltningsekonom Eva Olsson, nämndsekreterare Anna Kastberg, nämndsekreterare Ing-Marie Pettersson Jensen, resultatenhetschef kultur och fritid Bengt Albertsson, resultatenhetschef förskola grundskola Eva Södergård, resultatenhetschef kost Utses att justera Maria Andersson(S) med Blerta Krenzi (S) som ersättare Justeringens plats och tid Tisdag 29 mars 2016 klockan 15:00 Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Sammanträde ANSLAG Datum Anslag sätts upp Anslag tas ner Protokollets förvaring Förvaltningskansliet Anna Kastberg

2 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 2 ÄRENDELISTA 19 Remiss Pernilla Nymans medborgarförslag om konstnärsverkstad 3 20 Remiss Karina Carlsons medborgarförslag om nyproduktion av lägenheter och hus, rabatterade hyror, Nya Byns lägenheter i Krylbo och Karlbo samt integration av nykomlingar 5 21 Allaktivitetsplan, Markusskolan 8 22 Riktlinjer för kommunalt integrationsstöd till civilsamhället 9 23 Riktlinjer för specialkoster till barn och ungdomar i Avestas förskolor och skolor Ansökan om investeringsbudget för matpackningsmaskin med livsmedelsgas Utökning av skollokaler på Markusskolan Hyreshöjande åtgärder i Ugglans lokaler 15

3 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 3 19 Remiss Pernilla Nymans medborgarförslag om konstnärsverkstad Dnr Bs Pernilla Nyman har lämnat ett medborgarförslag om att Avesta kommun behöver en konstnärsverkstad och anför följande: Avesta Art och Verket, är något som sätter Avesta på kartan men medborgarförslagsställaren vill utöka kulturutbudet i Avesta. En konstnärsverkstad vore därför ett steg i rätt riktning. En större lokal, där det finns tillgång till bl a grafikpress, stafflier, större arbetsbord, screentrycksverktyg, projektor, skulpturverkstad, kompressor till airbrush och bra ventilation, en plats att hålla i kurser eller föreläsningar. Väggar att hänga utställningar på för medlemmar. En lokal i Koppardalen vore en det bästa stället, nära till det redan etablerade Avesta Art och Verket. Varför? Locka fler konstnärer till kommunen och Avesta Närheten till Stockholm och att det är billigare att bo och verka i Avesta är en stor fördel, konstnärer är inte den rikaste yrkeskategorin och då kan även en gemensam bra konstnärsverkstad öka möjligheten att locka kulturutövare. En verkstad där medlemmar betalar en månadsavgift. Alla har en nyckel och en betrodd medlem har en nyckel till låsta skåp där dyrare utrustning förvaras. Det finns flertalet konstnärer i kommunen som kanske kan hålla föreläsningar, det kan anordnas kroki eller kurser för medlemmar eller utomstående. Verkstaden ska kunna användas dygnet runt. Vilka ska få vara medlemmar? Alla som är villiga att betala en avgift och som har visat på ett konstnärligt uttryck. Hobbykonstnärer, etablerade konstnärer, kreativa ungdomar, bildlärare och andra pedagoger. Barn kan komma på speciella dagar då det anordnas något riktat till dem.

4 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 4 19 Verkstaden blir en plattform att mötas på och när det passar medlemmarna. Medborgarförslagsställaren tror på nya möten och erfarenheter för att utvecklas och i denna kommun finns ingen plats där en 60 åring kan få konstnärliga råd av en 15 åring och vise versa. Verkstaden skulle kunna minska vissa glapp, det finns säkert en del asylsökande, invandrare som är konstutövande men som inte har någon plats att arbeta på och träffa svenskar med samma intresse. Pernilla Nymans förslag: - En konstnärsverkstad öppnas i Koppardalen eller i annan större lokal. Beredning - Pernilla Nymans medborgarförslag 23 januari Kommunfullmäktige 1 februari Kommunstyrelsens arbetsutskott 22 februari Kommunstyrelsens arbetsutskott har remitterat medborgarförslaget till kommunkansliet, Tillväxt Avesta (samordnare) och till bildningsstyrelsen för yttrande. Förslag - Bildningsstyrelsen uppdrar till resultatenhetschef kultur och fritid att presentera ett yttrandeförslag vid bildningsstyrelsens sammanträde 11 maj 2016.

5 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 5 20 Remiss Karina Carlsons medborgarförslag om nyproduktion av lägenheter och hus, rabatterade hyror, Nya Byns lägenheter i Krylbo och Karlbo samt integration av nykomlingar Dnr Bs Karina Carlson har lämnat ett medborgarförslag och anför följande. Hon har lite förslag som kan gynna Avesta kommun och framför allt Krylbo men även landsbygden. 1) Bygga nya lägenheter i trä eftersom vi har bland annat Hedins trä och många andra lokala hantverkare. Detta gynnar kommunen på ett ekonomiskt sett, för att ju fler lokala företag som anlitas kan de kanske nyanställa personal vilket gynnar arbetsmarknaden och även en del av arbetslösheten. De lokala företagen generar då skatteintäkter till kommunen. 2) Bygga hus med normal standard så att alla har råd att bo ingen lyx. 3) Få till rabatterade hyror för ungdomar så de har råd att flytta hemifrån trots att de ej har fast arbete utan det kan räcka med t ex visstids anställning eller extra arbete och att de ändå klarar av att få ett vuxet liv. På 80-talet hade Folkarebostäder ett system för ungdomar som halverade hyrorna för år sedan trappades det upp några % varje år tills den dagen man fyllt 25 år, då hade man full hyra. Det var ett jättebra system. Ungdomar får en annan syn på livet när de får bli vuxna och ta ansvar för sig själva.

6 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 6 20 (forts) 4) Detta gäller Nya Byn och Krylbo Medborgarförslagsställaren och Hyresgästföreningen kämpar för att få bort Nya Byn som ägare av fastigheterna i Krylbo och Karlbo. De vill att kommunen i samarbete med kommunpolitiker, bygg & miljöförvaltningen och hälsovårdsmyndigheten tar ställning för ett övertagande av Nya Byns fastigheter. Dock ej tvångsförvaltning för det fungerar tydligen inte. Att på juridisk väg med hyresgästföreningen se till att göra det obekvämt för Nya Byns ägare så att de på tjänstemannanivå går i konkurs eller på annat sätt tvingas sälja. Därefter ser kommunen till att fastigheterna hamnar hos en stor eller fler småföretag som är beredda att renovera fastigheterna, Gamla Byn kanske kan köpa tillbaks dem eftersom behovet av lägenheter är stort just nu och även i framtiden. Vissa hus kanske måste rivas men då kan man ju bygga nya trähus längor med lägenheter i. Det skulle även fungera att bygga trähuslängor med lägenheter på landsbyggden, alla kanske inte vill bo centralt. Detta problem med Nya Byn och dess föregångare verkar vara samma skrot och korn och måste få ett slut. Vi som bor i denna kommun bryr oss om Krylbo och dess hyresgäster förtjänar bättre. Kan vi göra något åt detta? Vi vill att de som driver företag i Sverige SKA följa våra regler och lagar oavsett nationalitet. Varför har vi annars dessa? 5) Integreringen av nykomlingar. Vi har en samlingslokal som drivs av t ex hyresgästföreningen för hyresgäster att träffa grannar unga som gamla och göra något roligt t ex pyssla, snickra, handarbeta, gårdsstädning med korvgrillning etc. Det blir lättare att se och förstå hur vi svenskar gör och vad som gäller i detta land om alla kulturer får en chans att vara med. Karina Carlsons förslag: - Nya lägenheter i trä byggs. - Hus med normal standard byggs. - Nya ägare till Nya Byn AB. - Samlingslokal som lokal för integrering av nykomlingar.

7 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 7 20 (forts) Beredning - Karina Carlsons medborgarförslag 2 juni Kommunfullmäktige 15 juni Kommunstyrelsens arbetsutskott 31 augusti Kommunstyrelsens arbetsutskott har remitterat medborgarförslaget till kommunkansliet, till Gamla Byn AB, till Västmanland-Dalarna miljö och byggnadsnämnd (sammanhållande) och till bildningsstyrelsen för yttrande. Förslag - Bildningsstyrelsen uppdrar till enhetschefen för integration-vuxenlärande att presentera yttrandeförslag vid bildningsstyrelsens sammanträde den 11 maj 2016.

8 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 8 21 Allaktivitetsplan, Markusskolan Dnr Bs Inga handlingar finns presenterade vid arbetsutskottets sammanträde. Mikael Westberg (S) ordförande föreslår att ärendet behandlas vid bildningsstyrelsens möte den 6 april 2016.

9 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 9 22 Riktlinjer för kommunalt integrationsstöd till civilsamhället dnr Bs Kommunstyrelsen har i beslut tilldelat Avesta kommuns föreningsliv och övriga organisationer inom civilsamhället en pott på sammanlagt 3 miljoner för pågående och fortsatt integrationsarbete. Enhet Fritid har fått i uppdrag att presentera riktlinjer för hur stödet skall sökas och fördelas. Direktiven är att ansökningsförfarandet skall ha en kort ärendehanteringstid och att ansökan om stöd skall vara enkelt för berörda parter att söka. Det första stödet är generellt och följer regelverket för nuvarande aktivitetsstöd till barn och ungdomar. I övrigt finns tre typer av stöd vars riktlinjer definieras i punkterna 2-4 nedan. 1. Generell höjning av det kommunala aktivitetsstödet till ungdomsverksamheterna De föreningar som idag bedriver bidragsberättigad ungdomsverksamhet i kommunen kommer detta år att ges dubbelt kommunalt aktivitetsstöd för redovisad verksamhet Verksamhetsstöd Detta stöd riktar sig främst till idrotts- och kulturföreningar som har en pågående verksamhet. Syftet med stödet är att direkt underlätta och/eller möjligöra att kärnverksamheten kan fortgå trots snabbt växande antal medlemmar och grupper. Stödet skall säkerställa att det finns medel för eventuella modifieringar i kärnverksamheten och för att direkt kunna slussa in och aktivera nya medlemmar. I verksamhetsstödet finns två kategorier av stöd som man kan ansöka om. Etableringsbidrag: En fast summa per ny medlem som anlänt eller etablerat sig i kommunen under 2014 eller senare och som aktivt deltar i kärnverksamhete, 500 kr per ny medlem. Antalet redovisas in till enhet Fritids integrationssamordnare för handläggning (blankett kommer att finnas på hemsidan). Volymstöd: Stöd till de verksamheter som växt ur kostymen som en direkt följd av ökat medlemsantal under 2014 eller senare. Även verksamheter som valt att modifiera om kärnverksamheten med fler nivåer/grupper för att kunna möta upp nya medlemmars olika förutsättningar kan ansöka om stöd för detta.

10 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida (forts) Verksamheten redovisar in till enhet Fritids integrationssamordnare de merkostnader som tillkommit/tillkommer. Det kan vara i form av ökade kostnader för exempelvis material, lokaler, administration, ledarutbildningar utbildningar, avgifter etc. 3. Projektbidrag De verksamheter som startat eller planerar att starta längre eller kortare projekt för att arbeta med att slussa in personer som anlänt eller etablerat sig i Avesta kommun under 2014 eller senare. Verksamheten lämnar in en projektbeskrivning (blankett kommer att finnas på hemsidan) samt en redogörelse för hur man uppfyller kriterierna för att ta del av bidraget. Kriterierna kommer att röra. - Målgrupp - Nyanlända/nyetablerade i kommunen 2014 eller senare. - Syfte - Integrering utifrån aktivering/stimulering/mötesplatser. - Mål - Öka medvetenheten av och kunskapen om Avesta kommuns kultur- och fritidsutbud samt öka möjligheterna för målgruppen att vara en del av denna. Maxbelopp att kunna ansöka om per projekt är kr. Hela eller del av ansökt belopp kan beviljas. Beslut om beviljad summa bedöms utifrån inlämnad projektbeskrivning i förhållande till ansökans kriterier. 4. Samarbetsstöd Kommunen kan vid behov erbjuda verksamheter stöd eller bidrag för att hjälpa till att genomföra längre projekt eller vid evenemang kopplat till integration och mångfald inom kultur- och fritidssektorn. Detta blir då i form av en förfrågan till verksamheter som anmält sig som villiga samarbetspartners (anmälan sker till enhet fritids integrationssamordnare). I vissa fall kan det röra sig om en riktad förfrågan till verksamhet som vi bedömer bäst lämpad för uppdraget. Annars går en allmän förfrågan ut till samtliga samarbetspartners. Detta stöd kommer främst att vara aktuellt om samarbete kring större projekt under en längre tid skall initieras, men kan även inbegripa mindre projekt under en kortare period samt punktinsatser vid enstaka tillfällen. Beslut om beviljad summa bedöms utifrån inlämnad projektbeskrivning i förhållande till ansökans kriterier.

11 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida (forts) Ansökningsförfarande och utvärdering Möjligheten att ansöka om stöd ges löpande under året och sker via blanketter som kommer finnas tillgängliga på kultur och fritids hemsida (beräknas tillgängliga v.15) Under året kommer en projektanställd samordnare finnas med i verksamheten och vara den som blir kommunens kontaktperson för de föreningar som under perioden ansökt om verksamhetsstöd och projektbidrag. Utvärdering av projekten kommer att ske senast under december 2017 för avslutade projekt. Föreningarna blir då kontaktade för att lämna underlag som sedan sammanställs. Enhetschefens förslag till beslut: - Bildningsstyrelsen delegerar beslut om bidrag utifrån ovanstående riktlinjer till resultatenhetschefen för kultur och fritid. Reviderade handlingar utsändes inför bildningsstyrelsens sammanträde 6 april Förslag Bildningsstyrelsen beslutar att - godkänna riktlinjer för kommunal integrationsstöd till civilsamhället - delegera beslut om bidrag utifrån godkända riktlinjer till resultatenhetschef kultur-fritid.

12 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida Riktlinjer för specialkoster till barn och ungdomar i Avestas förskolor och skolor Dnr Bs Eva Södergård, resultatenhetschef för kost, lämnar förslag på riktlinjer för specialkoster till barn. Kostenheten har tagit fram en ny riktlinje för specialkoster till barn och ungdomar inom Avesta kommun: Syftet med den nya riktlinjen är att tydligöra på vilka grunder vi tillhandahåller avvikande koster. Antalet barn med speciella behov och krav på specialkoster ökar. Kostenhetens ambition är att med en god kvalitet och största säkerhet, tillgodose de barn och ungdomar, som av medicinska skäl behöver specialkost. Specialkoster tillagas till elever med livsmedelsallergier, livsmedelsöverkänslighet samt neuropsykiatriskt funktionshinder. Läkarintyg krävs från legitimerad läkare. Resultatenhetschefens förslag Bildningsstyrelsen godkänner riktlinjerna för specialkoster med dess bilagor. - Rutiner vid behov av specialkost inom skola. - Rutiner vid behov av specialkost inom förskola. - Specialkostintyg medicinska skäl. - Specialkostintyg etiska/kulturella skäl. Förslag Bildningsstyrelsen beslutar att godkänna riktlinjerna för specialkoster med dess bilagor. - rutiner vid behov av specialkost inom skola. - rutiner vid behov av specialkost inom förskola. - specialkostintyg medicinska skäl. - specialkostintyg etiska/kulturella skäl.

13 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida Ansökan om investeringsbudget för matpackningsmaskin med livsmedelsgas Dnr Bs Eva Södergård, resultatenhetschef kost, ansöker om investeringsbudget för matpackningsmaskin med livsmedelsgas. Den föregående matpackningsmaskinen köptes begagnad av Hedemora Kommun och är nu förverkad. Investering av en ny maskin behövs för att klara produktionen av matlådor till hemmaboende pensionärer med biståndbedömning. Genomförs inte investeringen kan matlådorna inte packas med livsmedelsgas för hållbarheten. Livsmedelssäkerheten äventyras och mer personal behövs för att manuellt packa matlådor, vilket medför ökade personalkostnader. Förslag - Bildningsstyrelsen godkänner investeringsansökan

14 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida Utökning av skollokaler på Markusskolan Dnr Beng Albertsson, resultatenhetschef förskola-grundskola, lämnar förslag på utökning av skollokaler på Markusskolan. Ombyggnationen av musikskolans gamla lokaler för att anpassas till undervisning i grundskolan. Tidsplan för ombyggnationen är att bygget ska påbörjas i april 2016, för att stå klart senast 1 augusti Kostnaderna för att anpassa musikskolans gamla lokaler till skollokaler, är en hyreshöjande åtgärd som innebär en hyreshöjning, där maxbeloppet är kronor per år. Samverkan pågår mellan Gamla Byn AB och Bildningsförvaltningen, där resultatenhetschef för Förskola/Grundskola och rektor för Markusskolan, går igenom ritningen och åtgärdsförslagen, tillsammans med representant från Gamla Byn AB, för att titta över samtliga kostnader för att få en så kostnadseffektiv hyra som möjligt. Gamla Byn AB genomför ombyggnationen utifrån överenskommelsen som görs i samband med översynen av kostnader. Resultatenhetschefens förslag - Bildningsstyrelsen beslutar att godkänna ombyggnationen av musikskolans lokaler för att anpassa dem till utökningen av Markusskolans grundskoleverksamhet. Förslag - Bildningsstyrelsen beslutar att godkänna ombyggnationen av musikskolans lokaler för att anpassa dem till utökningen av Markusskolans grundskoleverksamhet.

15 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida Hyreshöjande åtgärder i Ugglans lokaler Dnr Bs Bengt Albertsson, resultatenhetschef förskola grundskola, lämnar förslag på hyreshöjande åtgärder för ombyggnation av Ugglans lokaler. Ombyggnationen av Ugglans lokaler som ligger i före detta Krylbo skola, för att anpassas till både undervisning i grundskolan och förskoleverksamheten. Ombyggnationen pågår och beräknas vara klar i april 2016, där delar av lokalerna omgående kommer att användas till förskoleverksamhet för att åtgärda kösituationen. Kostnaderna för att anpassa Ugglans gamla lokaler till förskol- eller skollokaler, är en hyreshöjande åtgärd som innebär en hyreshöjning, där maxbeloppet är kronor per år. En samverkan pågår mellan Gamla Byn AB och Bildningsförvaltningen, där förvaltningschef och resultatenhetschef för Förskola/Grundskola, för en dialog med representanter från Gamla Byn AB, för att se över samtliga kostnader och göra en överenskommelse med en fördelning av kostnaderna för underhållarbete som är Gamla Byns ansvar och kostnader på grund av verksamhetsåtgärder som är hyreshöjande åtgärder. Resultatenhetschefens förslag - Att bildningsstyrelsen beslutar att godkänna ombyggnationen av Ugglans lokaler för att anpassa dem till förskole- och skollokaler. Förslag - Att bildningsstyrelsen beslutar att godkänna ombyggnationen av Ugglans lokaler för att anpassa dem till förskole- och skollokaler.

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Fridolinsalen klockan 14:00-16:45 Beslutande Mikael Westberg (S) ordförande Maria Andersson (S) Henrik Väyrynen (S) Hans Blixt (S) ersättare för Blerta

Läs mer

Rune Berg Rut Johansson Kalle Hedin Kurt Kvarnström, Ordförande Anders Eriksson Leif Eriksson Bo Brännström Martti Hopponen

Rune Berg Rut Johansson Kalle Hedin Kurt Kvarnström, Ordförande Anders Eriksson Leif Eriksson Bo Brännström Martti Hopponen Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 16,35 18,00 Beslutande Roy Uppgård Rune Berg Rut Johansson Kalle Hedin Kurt Kvarnström, Ordförande Anders Eriksson Leif Eriksson Bo Brännström Martti

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Plats och tid Beslutande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 24 januari klockan 13:00 Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Plats och tid Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 25 april 2018 klockan 14:00 Beslutande Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Beslutande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 9 januari 2019 klockan 13:00-16:30 Mikael Westberg (S) ordf Blerta Krenzi (S) Henrik Väyrynen (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Beslutande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 24 oktober 2018 klockan 13:00-17:40 Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Fridolinsalen Onsdag 12 april 2017, klockan 14:00-17:10 ande Mikael Westberg (S), ordförande Henrik Väyrynen (S) Ulf Bengtsson (S) Åsa Lövgren (S)

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista Datum 2017-02-10 Sida 1 Bildningsstyrelsens arbetsutskott - Ordinarie ledamöter kallas - Ersättare för kännedom Kallelse/föredragningslista Styrelse: Plats: Bildningsstyrelsen Förvaltningskansliet, sammanträdesrum

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Förvaltningskansliet klockan 14:00-15:30 Beslutande Mikael Westberg (S) ordförande Ulf Bengtsson (S) Isa-Susanne Kenving (V) Måna Hesselrud (M) Inger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Bildningsförvaltningen, kansli onsdag 22 februari 2017, klockan 14:00-14:50 Beslutande Mikael Westberg (S), ordförande Ulf Bengtsson (S), vice ordförande

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista Datum 2016-09-14 Sida 1 Kommunfullmäktige, ordinarie ledamöter Kallelse/föredragningslista Styrelse: Plats: Kommunfullmäktige Fors Folkets hus Tid: Tisdag 27 september 2016 klockan 17.00 OBS! Veckodag!

Läs mer

Mikael Westberg (S), Ordförande Blerta Krenzi (S), Vice ordförande Henrik Väyrynen (S) Johannes Kotschy (M) Lea Malmivirta (C)

Mikael Westberg (S), Ordförande Blerta Krenzi (S), Vice ordförande Henrik Väyrynen (S) Johannes Kotschy (M) Lea Malmivirta (C) 1(16) Plats och tid S-rum_Bildning, ingång trapphuset, Kungsg 32, ons 28 augusti 2019 kl 14:00-16:30 Beslutande Mikael Westberg (S), Ordförande Blerta Krenzi (S), Vice ordförande Henrik Väyrynen (S) Johannes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum måndag 8 januari klockan 08:00-9:00 Beslutande Susanne Berger (S), ordförande Mikael Westberg (S) Patrik Sundin (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, torsdag 8 mars 2018 klockan 14:00 Beslutande Övriga deltagande Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 7 februari 2018 klockan 14:00-17:35 Beslutande Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Beslutande Stadshuset, sammanträdesrum mv onsdag 7 januari 2015 kl 08:30-10:00 Susanne Berger (S), ordförande Mikael Westberg (S) Jan-Åke Andersson (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets Hus måndag 18 februari 2019 klockan 16:45-16:50 Beslutande Lars Isacsson (S) Susanne Berger (S) Patrik Sundin (S) Johan Thomasson (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Fridolinsalen, entré via Avesta huvudbibliotek Onsdag 11 maj klockan 14:00 17:45 Mikael Westberg (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets hus, klockan 16:45-16:53 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S) Susanne Berger (S) Pia Aronsson (V) Henrik Öhrn (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTRYRELSEN Plats och tid Förvaltningskansliet klockan 13:00-15:30 Beslutande Mikael Westberg (S) ordförande Blerta Krenzi (S) Ulf Bengtsson (S) ersättare för Maria Andersson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 50-59

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 50-59 1(18) Plats och tid Fridolin, ingång Biblioteket, onsdagen den 8 maj 2019 kl 14:00-16:50 Beslutande Mikael Westberg (S), Ordförande Blerta Krenzi (S), vice ordförande Henrik Väyrynen (S) Åsa Lövgren (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folketshus, klockan 17:20-17:30 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S) Jan-Åke Andersson (S) Pia Aronsson (V) Henrik Öhrn (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 13:00-14.00 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Laila Borger (S) Gunilla Berglund (C) Maarit Hessling

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Förvaltningskansliet klockan 14:00- Beslutande Mikael Westberg (S) ordförande Ulf Bengtsson (S) ersättare för Blerta Krenzi (S) Maria Andersson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets hus, klockan 16:45-15:50 Beslutande Laila Borger (S), ordförande, ersättare för Lars Isacsson (S), ordförande Jan-Åke Andersson (S) Henrik

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag

Riktlinjer för föreningsbidrag Riktlinjer för föreningsbidrag GULLSPÅNGS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2017-06-21, 93 Dnr: KS 2016/544 Revideras Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Förvaltningskansliet klockan 14:00-14:55 Beslutande Mikael Westberg (S) ordförande Maria Andersson (S) Ulf Bengtsson (S) Lillebil Lundkvist (MP) ersättare

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-01-23 1 (13) Plats och tid Beslutande Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl.13:15-14:50 Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset, Avesta klockan 13:15-14:30 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Mikael Westberg (S) Johan Thomasson (M) Gunilla Berglund

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Val av justerare samt plats och tid för justering Eric Karlsson (M) med Lea Malmivirta (C) som ersättare Plats, , kl.

Val av justerare samt plats och tid för justering Eric Karlsson (M) med Lea Malmivirta (C) som ersättare Plats, , kl. KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Datum 2019-03-15 Sida 1(1) Styrelse: Bildningsstyrelsens arbetsutskott Plats: S-rum_Bildning, ingång trapphuset, Kungsg 32 Tid: onsdagen den 27 mars 2019 kl.14:00 Val av justerare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Beslutande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 28 november 2018 klockan 14:00-16:00 Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson (S)

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 10-12:00 Beslutande Ledamöter Per Ödman (M), ordförande Ulrika Landergren (FP), vice ordförande Hans

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshusets sammanträdesrum, klockan 11:00 11:30 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Johan Thomasson (M) Gunilla Berglund (C)

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Beslutande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 26 september 2018 klockan 13:00 Mikael Westberg (S) ordf Henrik Väyrynen (S) ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Prästgatan 50 onsdag 13 maj 2015 kl 09:00-10:20 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Mikael Westberg (S) Fredrik Mattsson (M),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum Axel Johnsons Väg 73 kl 14,10 16,40 Beslutande Laila Borger, Ordförande Rune Berg Martti Hopponen Rut Johansson Kurt Kvarnström Kalle Hedin Leif Eriksson Lennart Karlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 16,15 18,00 Beslutande Laila Borger, Ordförande Rune Berg Roy Uppgård, gick klockan 17,00 Kalle Hedin Kurt Kvarnström Ruth Johansson Leif Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Stora Sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Måndag den 23 januari 2017 kl. 19.04 20.36 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav Nilsson (S) Janina Pettersson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 13 december 2010 kl. 09:00 11:45

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 13 december 2010 kl. 09:00 11:45 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 13 december 2010 kl. 09:00 11:45 Beslutande Boerje Bohlin (S) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Bergslagens medeltidsmuseum, onsdagen den 9 september 2015, klockan 18.00 20:00 ande Övriga närvarande Elizabeth Pettersson (s), ordförande, Åke Andersson (v),

Läs mer

Kultur och fritidsnämndens protokoll

Kultur och fritidsnämndens protokoll Datum: Tisdagen den 26 mars 2013 Tid: 18.00-19.30 Plats: Östra Roten, Kommunhuset Lilla Edet Paragrafer: 12-17 Utses att justera: Anna-Lee Alenmalm (m) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott - delegering 2010-03-01 8 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-16.00. Beslutande Jerry Johansson (s),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Bildningsförvaltningens kansli Onsdag 30 augusti 2017 klockan 14:00-15:10 Beslutande Mikael Westberg (S), ordf Ulf Bengtsson (S) Måna Hesselrud (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Bygdegården Jubel, Sjövik, klockan 12:45-12:55 Beslutande Laila Borger (S), ordförande, ersättare för Lars Isacsson (S) som ordförande Pia Aronsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 5 december 2017 kl. 08:30-12.10 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Anslags uppsättande Anslags nedtagande

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Anslags uppsättande Anslags nedtagande Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 16,15 18,20 Beslutande Anders Eriksson Rune Berg Roy Uppgård med till klockan 18,00 Kalle Hedin Kurt Kvarnström, Ordförande Ruth Johansson Leif

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 25 januari 2011 kl 13.00 16.15 Beslutande Rolf Emanuelsson, ordf FP Annika Holmstrand C Lotta Wignell C Margareta Bryntesson

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista Datum 2017-10-10 Sida 1 Bildningsstyrelsens arbetsutskott - Ordinarie ledamöter kallas - Ersättare f kallelsen för kännedom Kallelse/föredragningslista Styrelse: Plats: Bildningsstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folketshus, klockan 16:45-16:50 Beslutande Lennart Palm (S), ordförande Lars Isacsson (S) Susanne Berger (S) Lillebil Grass (M) Karin Perers (C)

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott - delegering 2010-01-25 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-15.00. Beslutande Jerry Johansson (s),

Läs mer

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Dnr. 432/05 Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, Kristinehamn, Kl. 13.30 15.40 Beslutande Ledamöter Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-03-22, kl 0900-1035 ande Åke Johdet, S Markus Forsberg, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, tf. kultur-

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.00-15.55 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folketshus, klockan 16:45-16:50 Beslutande Laila Borger (S), ersättare för Lars Isacsson (S) som ordförande Jan-Åke Andersson (S) Pia Aronsson

Läs mer

Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Maarit Hessling ersättare för Johan Thomasson Jan-Olof Källström

Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Maarit Hessling ersättare för Johan Thomasson Jan-Olof Källström Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-15:30 Beslutande Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Maarit Hessling ersättare för Johan Thomasson Jan-Olof Källström Övriga deltagande Erik Nordén,

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista Datum 2016-01-12 Sida 1 Västmanland-Dalarna miljö- och byggnadsnämnd ordinarie ledamöter ersättare för kännedom miljö- och byggnadschef plan- och byggchef stadsingenjör/markchef miljöchef Protokoll från

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 18.10 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S), Benny Moberg (KD), ej närvarande 16:50-17:40 Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum Axel Johnsons Väg 73 kl 15,20 17,20 Beslutande Laila Borger, Ordförande Rune Berg Martti Hopponen Rut Johansson Kurt Kvarnström Anders Eriksson Leif Eriksson Roy Uppgård

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-06-11 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-06-11 Utbildningsnämndens arbetsutskott Tid och plats 2015-06-11 - i Kommunhuset klockan 13.00-15.30 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenny Lärkevie (C) - 1:e vice ordförande Leif Svensson (S) - 2:e vice ordförande Gunilla Edman (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll OMSORGSSTYRELSEN Plats och tid Omsorgsförvaltningen, kl. 15:00-18:00 Beslutande Susanne Berger (S), ordförande Tom Andersson (S) Kirsti Persson (S) Jonas Wells (S) Eva Blixt (S) Hans

Läs mer

Rune Berg, c Susanne Berger, s Ordförande Ruth Johansson, s Bo Brännström, fp Leif Eriksson, s Gerd Svedberg, s. Lillebil Grass.

Rune Berg, c Susanne Berger, s Ordförande Ruth Johansson, s Bo Brännström, fp Leif Eriksson, s Gerd Svedberg, s. Lillebil Grass. Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 16,15 17,45 Beslutande Calle Sjungargård, mp Rune Berg, c Susanne Berger, s Ordförande Ruth Johansson, s Bo Brännström, fp Leif Eriksson, s Gerd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, tisdag 8 maj klockan 14:00-16:30 Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 15,05 17,25 Beslutande Anders Eriksson Rune Berg Martti Hopponen Rut Johansson Kurt Kvarnström, Ordförande Kalle Hedin Leif Eriksson Gerd Svedberg

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Mattias Säflund, verksamhetschef frivilliga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets hus, klockan 16:45-16.51 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S) Susanne Berger (S) Pia Aronsson (V) Henrik Öhrn (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Förvaltningskansliet klockan 14:00-16:00 Beslutande Mikael Westberg (S) ordförande Blerta Krenzi (S) Maria Andersson (S) Inger Mattsson (C) ersättare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl. 15.00 17.15 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg (M) Remco Andersson (L)

Läs mer

Rune Berg, c Laila Borger, s Ordförande Kalle Hedin, s, Kurt Kvarnström, s. Eva Gustavsson

Rune Berg, c Laila Borger, s Ordförande Kalle Hedin, s, Kurt Kvarnström, s. Eva Gustavsson Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 15,00 17,20 Beslutande Övriga deltagande Roy Uppgård, kd Rune Berg, c Laila Borger, s Ordförande Kalle Hedin, s, Kurt Kvarnström, s Eva Gustavsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets hus, klockan 16:45-16:55 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S) Susanne Berger (S) Pia Aronsson (V) Henrik Öhrn (MP)

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2013-03-11 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Arvidsjaur, klockan 08.30-12.00. Beslutande Johan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Kalix Folkets Hus, Likskär, torsdagen den 10 januari 2019 kl 13:00 16.00 Beslutande Ledamöter Britt-Inger Nordström, ordförande (S) Hanna Johnselius, vice ordförande (S) Håkan Nyman

Läs mer

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.25 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Chriztian Hansson (S) Rolf Emanuelsson (C) Marita

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll OMSORGSSTYRELSEN Plats och tid Omsorgsförvaltningen, kl. 14:00-15:05 Beslutande Övriga deltagande Susanne Berger (S), ordförande Kirsti Andersson (S) Anders Westman (S) Marianne Lövgren

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista Datum 2018-11-28 Sida 1 Kommunfullmäktiges ordinarie ledamöter Kommunfullmäktiges ersättare för kännedom Kallelse/föredragningslista Styrelse: Plats: Tid: Kommunfullmäktige Fors Folkets Hus måndag 10 december

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

BN AU PROTOKOLL

BN AU PROTOKOLL BN AU PROTOKOLL HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA 1(11) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-10.20 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista

Läs mer

Mikael Westberg (S), Ordförande Blerta Krenzi (S), Vice ordförande Henrik Väyrynen (S) Johannes Kotschy (M) Lea Malmivirta (C)

Mikael Westberg (S), Ordförande Blerta Krenzi (S), Vice ordförande Henrik Väyrynen (S) Johannes Kotschy (M) Lea Malmivirta (C) 1(13) Plats och tid S-rum_Bildning, ingång trapphuset, Kungsg 32, 29 maj 2019 kl 14:00-16:35 Beslutande Mikael Westberg (S), Ordförande Blerta Krenzi (S), Vice ordförande Henrik Väyrynen (S) Johannes Kotschy

Läs mer

Protokoll. Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskottet för utbildning, integration och arbetsmarknad

Protokoll. Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskottet för utbildning, integration och arbetsmarknad 1 arbetsutskottet för utbildning, integration 2 Plats och tid Duvemåla, Kungsgatan 9 Paragrafer 29-34 kl. 13:30-15:30 ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Anne Gunnevik (L)

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Plats och tid Kommunhuset 1 oktober 2015 kl. 13.30-14.15 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör för Ann-Christine Andreasson (C) KD Elise

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Plats och tid Beslutande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 21 mars klockan 14:00 Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson (S)

Läs mer