Bilaga 3. Förslag till Regelbok för barnavårdscentraler/bvc, 2009

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bilaga 3. Förslag till Regelbok för barnavårdscentraler/bvc, 2009"

Transkript

1 Bilaga 3 Förslag till Regelbok för barnavårdscentraler/,

2 1 Kapitel 4 Uppdragsbeskrivning Uppdrag barnavårdscentral 1 Mål och inriktning Barnhälsovården utgör en viktig del i det samlade folkhälsoarbetet. Verksamheten skall utgå från ett folkhälsoinriktat och psykosocialt perspektiv. Dess övergripande mål är att medverka till att säkerställa barnens hälsa, trygghet och utveckling. Detta uppnås genom att förebygga fysisk och psykisk ohälsa samt upptäcka och identifiera fysisk, psykisk och social ohälsa hos barn i förskoleåldern. Vårdgivarens verksamhet och arbete skall präglas av helhetssyn, kontinuitet, tillgänglighet i samverkan med andra vårdgivare, myndigheter och frivilligorganisationer. Vårdgivaren skall följa FN:s barnkonvention och därtill hörande artiklar. 2 Målgrupper Vårdgivaren skall aktivt erbjuda barn och föräldrar barnhälsovård enligt denna uppdragsbeskrivning tills barnen överlämnas till skolhälsovården. Målgrupper för barnhälsovården är: Barn 0 6 år och deras föräldrar som väljer -insatser från Vårdgivaren, och som är folkbokförda i Stockholms län. Uppdraget gäller även barn som fyllt 7 år och som ännu inte har överlämnats till skolhälsovården. Asylsökande och gömda barn 0 6 år och deras föräldrar som kontaktar Vårdgivaren eller där kontakt tas av Transkulturellt Centrum (Stockholms läns landsting) eller Migrationsverket, se Uppdragsguiden. Barn 0 6 år och deras föräldrar som inte är folkbokförda i Stockholms län och som kontaktar Vårdgivaren. Barn som är olistade och boende inom de basområden som Vårdgivaren ansvarar för enligt närområdesplanen (se punkt 8).

3 2 Kapitel 4 Uppdragsbeskrivning 3 Vårdtjänst Vårdgivaren skall aktivt erbjuda barnhälsovård enligt angivna målgrupper, i enlighet med barnhälsovårdsenhetens basprogram och riktlinjer (se Basprogram för barnhälsovården på Uppdragsguiden). genomföra screeningundersökningar utifrån fastställda riktlinjer och dokument som framgår av basprogrammet. erbjuda vaccinationer enligt Socialstyrelsens aktuella vaccinationsprogram och av Stockholms läns landsting beslutade riktlinjer. bedöma moderns stämningsläge enligt EPDS eller annan evidensbaserad metod. aktivt erbjuda barnhälsovård till nyblivna föräldrar och deras barn inom en vecka efter överlämnandet från eftervården. erbjuda hembesök till alla föräldrar med nyfödda inom en månad efter inskrivning samt vid behov eller efter önskemål från familjen. Hembesök skall även erbjudas, inom en månad efter inskrivning, till föräldrar med barn som inte tidigare haft kontakt med någon i Stockholms län eller övriga landet. medverka till tidig upptäckt av barn som far illa. utöver basprogrammet komplettera hälsoövervakningen med individuellt stöd och insatser efter bedömning i varje enskilt fall. aktivt samverka med psykologkonsult från barn- och ungdomspsykiatrin i syfte att tidigt upptäcka psykisk ohälsa hos barnet eller i familjen samt vid behov lotsa till annan vårdgivare. erbjuda tandhälsoövervakning i samarbete med tandhälsovården. förmedla kunskap om barns utveckling och behov samt risker i barnets hemmiljö. förmedla kunskap om egenvård och hälso- och sjukvårdsutbudet för barn i Stockholms läns landsting. ge råd vid ohälsa och sjukdom samt vid behov hänvisa till rätt vårdnivå. erbjuda samtliga föräldrar att delta i föräldrautbildning för att stödja och motivera ett aktivt föräldraskap. Verksamheten skall utformas och bedrivas så att samtliga föräldrar har möjlighet att delta i utbildningen. Utbildningen kan bedrivas i grupp eller enskilt. Information och stöd skall anpassas utifrån föräldrarnas olika behov.

4 3 Kapitel 4 Uppdragsbeskrivning erbjuda besök i närområdets förskolor och/eller möten med förskolepersonal. 4 Tillgänglighet Verksamheten skall bedrivas under vardagar minst mellan klockan Vårdgivaren skall erbjuda planerade och oplanerade besök på mottagningen, samt planerade hembesök. God tillgänglighet skall finnas för besök och på telefon minst mellan klockan under hela öppettiden för rådgivning och bokning av tid. Finns inte möjlighet att svara skall meddelande kunna tas emot för kontakt senare samma dag eller nästkommande vardag. Vid de tider då Vårdgivaren inte har öppet skall telefonsvarare ge information om mottagningens öppettider samt hänvisa till alternativa vårdgivare och/eller till Vårdguiden på telefon och Internet. 5 Kompetens Verksamheten skall bedrivas av sjuksköterska med specialistutbildning till distriktssköterska eller specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdomar. För att upprätthålla en god kvalitet i verksamheten skall en sjuksköterska inte ha färre än 200 barn per år, fördelade på åldrarna 0 6 år, varav minst 25 nyfödda (=0-åringar). Läkare som utför läkarundersökningar enligt basprogrammet skall vara specialist i allmänmedicin eller pediatrik alternativt ST-läkare med handledning inom någon av dessa specialiteter. Vårdgivaren skall ha tillgång till pediatriker i sådan omfattning att Vårdgivaren kan garantera att samtliga barn som har behov av utredning på denna specialistnivå erbjuds detta. Sjuksköterska och läkare skall delta i sådan fortbildning som barnhälsovårdsenheten anordnar som rör basprogrammet. 6 Vårdprogram och riktlinjer Vårdgivaren skall följa för uppdraget tillämpliga nationella riktlinjer, SBU-rekommendationer, regionala samt lokala vård- och handlings-

5 4 Kapitel 4 Uppdragsbeskrivning program, inklusive de som återfinns i VISS (Vårdinformation I Stor- Stockholm) Aktuella vård- och handlingsprogram finns på Uppdragsguiden. Vårdgivaren skall rapportera till barnhälsovårdsenheternas verksamhetsuppföljning. 7 Samverkan Vårdgivaren skall känna till och följa de beslut, riktlinjer, överenskommelser och policys som rör samverkan mellan Stockholms läns landsting och andra huvudmän, se Uppdragsguiden. Vårdgivaren skall delta i arbetet med att anpassa och utveckla dessa till lokal nivå. Vårdgivaren skall samverka med andra vårdgivare och myndigheter i frågor som rör barns hälsa. Det är av särskild vikt att Vårdgivaren deltar i arbetet med att utveckla och upprätta rutiner för ett väl fungerande samarbete mellan mödrahälsovården, förlossningsvården och barnhälsovården för att få en sammanhållen vårdkedja. Rutiner skall finnas för samverkan med husläkarverksamhet, övrig för verksamheten relevant primärvård, barnläkarmottagning, tandhälsovård, socialtjänst, BUP, förskola och skola. Vårdgivaren skall dokumentera sina rutiner för samverkan med andra vårdgivare och huvudmän. 8 Närområdesansvar Vårdgivaren har, tillsammans med övriga vårdgivare som har auktorisation att bedriva barnhälsovårdsverksamhet, ett gemensamt närområdesansvar. Med närområde avses den kommun eller stadsdel där Vårdgivaren är lokaliserad. Vårdgivaren ansvarar, tillsammans med de övriga vårdgivarna, för att upprätta en plan enligt Beställarens anvisningar där ansvarsfördelningen mellan vårdgivarna avseende nedanstående uppgifter tydligt framgår. För geografisk indelning inom kommunen eller stadsdelen är lägsta nivå för indelningen basområde 1, se Uppdragsguiden. En ansvarig kontaktperson för planen skall utses och planen måste uppdateras vid förändring av antalet vårdgivare i närområdet eller vid förändringar av andra skäl. Den färdiga planen ska skickas till Beställaren innan den börjar gälla. Beställaren ansvarar för att inkommen in- 1 Basområde är en geografisk områdesindelning och utgör den minsta delen i landstingets övriga områdesindelningar.

6 5 Kapitel 4 Uppdragsbeskrivning formation meddelas Vårdguiden och respektive kommun eller stadsdel. Beställaren skall informera alla vårdgivarna inom närområdet om nya vårdgivare tillkommer. Det är den nya vårdgivarens ansvar att kontakta övriga för eventuell uppdatering av planen. Närområdesplanen skall innehålla ansvarsfördelning när det gäller: ansvaret för erbjudande om besök i närområdets förskolor av sjuksköterska, vid behov tillsammans med läkare, och/eller möten med förskolepersonal ansvaret för att säkerställa att alla olistade och asylsökande/gömda barn i närområdet mellan 0 6 år i närområdet får erbjudande om barnhälsovård. Av planen måste framgå vilka rutiner vårdgivarna har för att förvissa sig om att dessa barn erbjuds barnhälsovård.

7 1 Kapitel 5 Listningsregler Listningsregler Vårdgivaren skall registrera samtliga barn vars målsmän önskar lista sina barn hos Vårdgivaren i listningssystemet ListOn. Beställaren tillhandahåller listningssystemet. Registrering skall ske samma kalendermånad som barnet listas. Vårdgivaren har inte rätt att neka något barn som är folkbokfört i Stockholms län att lista sig. Om Vårdgivaren saknar möjligheter att ta emot fler listade skall reglerna under Hantering av fulla listor tillämpas. 1 Administrativa regler Ett barn blir listat på en mottagning på följande sätt: En ifylld vårdvalsblankett per barn lämnas till Vårdgivaren. Listning via Vårdguiden mina Vårdkontakter Vårdvalsblanketten skall endast avse val av. Den blankett som skall användas finns på Uppdragsguiden. Vårdvalsblanketten skall vara underskriven av barnets målsman. 1.1 Arkivering av valblanketten Vårdgivaren skall spara vårdvalsblanketten i minst två år. Beställaren har rätt att på begäran gå igenom vårdvalsblanketterna. 2 Hantering av fulla listor En vårdgivare som inte har möjlighet att ta emot fler barn som önskar lista sig kan förklara att listan är full. I sådana fall gäller följande regler: Beställaren skall omgående informeras om Vårdgivarens beslut att förklara listan full. Vårdgivare har aldrig rätt att neka ett olistat barn att lista sig på mottagningen även om listan är full. Om vårdgivaren inte har möjligheter att ta emot fler barn som vid tillfället är listade på annan mottagning, skall barnet erbjudas att ställas på en väntelista. Olistat barn kan inte ställas på väntelista. Om mottagningen har barn på väntelista har mottagningen inte rätt att lista något annat barn som är listad på annan mottagning förrän väntelistan är tom. När barn från väntelistan listas på mottagningen skall alltid barn med längst väntetid listas först.

8 2 3 Om en mottagning upphör Om en mottagning upphör gäller följande: Kapitel 5 Listningsregler Om mottagningen övergår från en vårdgivare till en annan övertar den nya vårdgivaren hela listan. De listade barnens målsmän skall informeras om detta. Om mottagningen upphör helt beslutar beställaren i varje enskilt fall hur listan skall hanteras.

9 1 Kapitel 6 Uppföljningsplan Uppföljningsplan Syfte Uppföljning syftar till att granska om Vårdgivaren uppfyller kraven i avtalet. Uppföljningen syftar också till att skapa en grund för gemensam utveckling av Vårdgivarens uppdrag. Uppföljning Uppföljning kan ske på olika nivåer. Detta dokument beskriver återrapportering av de för Beställaren relevanta nyckeltalen. 2 Dessa nyckeltal kommer att ligga till grund för diskussioner vid uppföljningsmöte som skall äga rum minst en gång per år. Uppgifter för uppföljningsarbetet kommer att hämtas från befintliga register som Vårdgivaren, enligt Informationsförsörjning i Regelboken, åtar sig att rapportera till. Uppgifter som inte kan inhämtas från befintliga register inhämtas via en webbaserad inrapporteringsmall (WIM). Vårdgivaren ansvarar för kvalitetssäkring av de inrapporterade uppgifterna. Uppföljningsmodell Uppföljningsplanen är indelad i fem perspektiv enligt leverantörsuppföljningsmodellen, LUM. De fem perspektiven är: Behov Prestationer Kvalitet Kostnader Effekter Uppföljningsperspektiven bygger på att det för en beställning av vårduppdraget föreligger ett behov hos befolkningen av en viss vårdinsats/prestation. Avsikten med prestationen är att uppnå en effekt i patientens hälsa eller inom hälso- och sjukvårdsystemet. Prestationen är förknippad med olika kvalitetsaspekter och genererar även en viss kostnad för Stockholms läns landsting. 2 Nyckeltal = ett nyckeltal väger ihop information från minst två variabler, dvs att ett värde sätts i relation till något annat för att göra enheterna jämförbara.

10 2 Kapitel 6 Uppföljningsplan Leverantörsuppföljningsmodellen, L.U.M. Behov Behov i befolkning Vårdtyngd Kvalitet Kunskapsbaserad Säker Patient fokuserad Jämlik Effektiv Rimlig tid Prestation Utförda och beställda Utförda ej beställda Åtgärder Effekt Patienteffekter Systemeffekter Kostnad Direkta Indirekta Nyckeltalen preciseras i uppföljningsplanen. Vårdgivaren kommer att kunna följa nyckeltalen i det egna resultatet över tid. Vårdgivaren kommer även att kunna jämföra sig med andra Vårdgivare med samma uppdrag genom Beställarens webbaserade Leverantörsuppföljningsdatabas (L.U.D.). Nivåer Ett avtalskrav är att vårdgivaren i sin verksamhet uppnår minst angiven grundnivå. För förklaring av bonus- och vitesbegreppen hänvisas till punkten Bonusersättningar och viten under Ersättning i Regelboken. Kolumnen för procent (%) anger andelen bonus- eller vitesbelopp av grundbeloppet enligt Ersättning i Regelboken. Procentsatsen är lika oavsett om bonusersättning utgår eller vid krav på vitesföreläggande.

11 För samtliga nyckeltal, där så är relevant och möjligt, redovisas resultaten med ålder och kön. Kapitel 6 1 Uppföljningsplan Fotsjukvård Behov Nyckeltal Varför följs nyckeltalet Frekvens Källa Vårdtyngd Åldersrelaterad listningstyngd Beskriver ålderstyngden för listade ListOn Prestation Nyckeltal Varför följs nyckeltalet Frekvens Källa Grundnivå Bonusnivå Vitesnivå % Utförda och beställda Antal sjuksköterskebesök per totalt antal listade barn Följsamhet till basprogrammet GVR 3 Antal läkarbesök, pediatriker, per totalt antal listade barn GVR Antal läkarbesök, allmänmedicinare, per totalt antal listade barn GVR Antal barn som besökt mottagningen per totalt listade barn GVR Andel 0-åringar som fått det första hembesöket Följsamhet till basprogram samt av vikt för den fortsatta kontakten mellan och föräldrarna GVR 75 % 3 GVR registrering sker via RAPP eller Kassa

12 Kapitel 6 2 Uppföljningsplan Fotsjukvård Prestation Nyckeltal Varför följs nyckeltalet Frekvens Källa Grundnivå Andel utförda kontroller enligt Följsamhet till basprogram Årligen GVR - basprogrammet på barn som fyller 3 år under året. Bonusnivå Vitesnivå % Antal föräldrar som deltagit i gruppverksamhet per totalt antal listade barn <1år - varav deltagit 1-2 tillfällen - varav deltagit 3-4 tillfällen - varav deltagit vid minst 5 tillfällen Följsamhet till baspro- grammet Kvalitet Nyckeltal Varför följs nyckeltalet Frekvens Källa Grund- Bonus- Vites- % nivå nivå nivå Kunskapsbaserad och ändamålsenlig vård Vården ska bygga på evidensbaserad kunskap och formas för att möta den individuella patientens behov på bästa möjliga sätt. Patientfokuserad Andel föräldrar som anser att Följa föräldrarnas uppleen Årligen Patient- 75 % 90% 70% 25% vård Vården ges med respekt och lyhördhet de blev bemötandet var utmärkt eller mycket bra velse och intryck av vård enkät

13 Kapitel 6 3 Uppföljningsplan Fotsjukvård Kvalitet Nyckeltal Varför följs nyckeltalet Frekvens Källa Grundnivå för individens specifi- Andel föräldrar som anser att Årligen Patient- 75 % ka behov, önskemål de fått tillräcklig informationen enkät och värderingar. om barnets tillstånd Bonusnivå 90% Vitesnivå 70% % 25% Andel föräldrar som anser att de varit delaktiga i beslut gällande sitt barn i önskad omfattning Andel föräldrar som frågade vårdgivaren något viktigt och som fick ett förståeligt svar Årligen Årligen Patient- enkät Patient- enkät 75 % Effektiv vård Vården utformas och ges i samverkan med övriga vårdaktörer, så att onödig förbrukning av alla slags resurser und- viks. Jämlik vård Vården tillhandahålls Andel kvinnor, som deltar i GVR

14 Kapitel 6 4 Uppföljningsplan Fotsjukvård och fördelas på lika villkor till alla patienter oavsett kön, ålder, funktionshinder, social position, etnisk och religiös tillhörighet eller sexuell läggning. föräldrautbildning i grupp - varav deltagit vid 1-2 tillfällen - varav deltagit vid 3-4 tillfällen - varav deltagit vid minst 5 tillfällen GVR Kvalitet Nyckeltal Varför följs nyckeltalet Frekvens Källa Grundnivå Bonusnivå Vitesnivå % Vård i rimlig tid Inga patienter ska behöva vänta oskälig tid på de vårdinsatser som de har behov av. Andel män, som deltar i för- äldrautbildning i grupp - varav deltagit vid 1-2 tillfäl- len - varav deltagit vid 3-4 tillfällen - varav deltagit vid minst 5 tillfällen Andel föräldrar som upplever att tillgängligheten per telefon är utmärkt eller mycket bra Andel föräldrar som hade möj- lighet att påverka dag/tid för tidsbeställt besök Följa föräldrarnas uppleen velse och intryck av vård Årligen Årligen Patient- enkät Patient- enkät 75 % 90 % 60 % %

15 Kapitel 6 5 Uppföljningsplan Fotsjukvård Direkta kostnader Uppdragskostnader per totalt antal listade barn Budget och kostnadsutveckling ska vara i balans. Kostnad Nyckeltal Varför följs nyckeltalet Frekvens Källa Grundnivå Bonusnivå Vitesnivå Raindance % Indirekta kostnader Kostnad för vacciner per antal listade barn Kostnadskontroll Raindance Kostnad för tolkbesök per totalt antal listade barn Kostnadskontroll FUMS Raindance Källa Effekter Nyckeltal Varför följs nyckeltalet Frekvens Grundnivå Bonusnivå Vitesnivå % Patienteffekt Andel föräldrar som kände förtroende för sjuksköterskan Följa föräldrarnas upplevelse och intryck av vården Årligen Patientenkät 80 % 95 % 60 % 25 % Andel föräldrar som skulle rekommenderar mottagningen. Årligen Patientenkä

16 1 Kapitel 6, bilaga WIM-enkät WIM enkät Rapportering av nedanstående uppgifter ska ske senast den 31 januari påföljande år i den webbaserade inrapporteringsmallen, WIM. Mallen görs tillgänglig via en länk som sänds till vårdgivaren per e-post och är öppen för rapportering under kalendermånaden januari. Rapportering kan endast ske vid ett tillfälle, närmare instruktioner kommer att medfölja e-posten. Behov Nyckeltal Varför följs nyckeltalet Frekvens Källa Vårdtyngd Åldersrelaterad listningstyngd Beskriver ålderstyngden för listade ListOn Prestation Nyckeltal Varför följs nyckeltalet Frekvens Källa Grundnivå Bonusnivå Vitesnivå % Utförda och beställda Antal sjuksköterskebesök per totalt antal listade barn Följsamhet till basprogrammet GVR 4 Antal läkarbesök, pediatriker, per totalt antal listade barn GVR Antal läkarbesök, allmänmedicinare, per totalt antal listade barn GVR 4 GVR registrering sker via RAPP eller Kassa

17 2 Kapitel 6, bilaga WIM-enkät Prestation Nyckeltal Varför följs nyckeltalet Frekvens Källa Grundnivå Bonusnivå Vitesnivå % Antal barn som besökt mottagningen per totalt listade barn GVR Andel 0-åringar som fått det första hembesöket Följsamhet till basprogram samt av vikt för den fortsatta kontakten mellan och föräldrarna GVR 75 % Andel utförda kontroller enligt basprogrammet på barn som fyller 3 år under året. Följsamhet till basprogram Årligen GVR - Antal föräldrar som deltagit i gruppverksamhet per totalt antal listade barn <1år - varav deltagit 1-2 tillfällen - varav deltagit 3-4 tillfällen - varav deltagit vid minst 5 tillfällen Följsamhet till basprogrammet Kvalitet Nyckeltal Varför följs nyckeltalet Frekvens Källa Grundnivå Bonusnivå Vitesnivå % Kunskapsbaserad och

18 3 Kapitel 6, bilaga WIM-enkät Kvalitet Nyckeltal Varför följs nyckeltalet Frekvens Källa Grundnivå Bonusnivå Vitesnivå % ändamålsenlig vård Vården ska bygga på evidensbaserad kunskap och formas för att möta den individuella patientens behov på bästa möjliga sätt. Patientfokuserad vård Vården ges med respekt och lyhördhet för individens specifika behov, önskemål och värderingar. Andel föräldrar som anser att de blev bemötandet var utmärkt eller mycket bra Andel föräldrar som anser att de fått tillräcklig informationen om barnets tillstånd Andel föräldrar som anser att de varit delaktiga i beslut gällande sitt barn i önskad omfattning Andel föräldrar som frågade vårdgivaren något viktigt och som fick ett förståeligt svar Följa föräldrarnas upplevelse och intryck av vården Årligen Årligen Årligen Årligen Patientenkät Patientenkät Patientenkät Patientenkät 75 % 75 % 75 % 90% 90% 70% 70% 25% 25% Effektiv vård Vården utformas och

19 4 Kapitel 6, bilaga WIM-enkät Kvalitet Nyckeltal Varför följs nyckeltalet Frekvens Källa Grundnivå Bonusnivå Vitesnivå % ges i samverkan med övriga vårdaktörer, så att onödig förbrukning av alla slags resurser undviks. Jämlik vård Vården tillhandahålls och fördelas på lika villkor till alla patienter oavsett kön, ålder, funktionshinder, social position, etnisk och religiös tillhörighet eller sexuell läggning. Andel kvinnor, som deltar i föräldrautbildning i grupp - varav deltagit vid 1-2 tillfällen - varav deltagit vid 3-4 tillfällen - varav deltagit vid minst 5 tillfällen Andel män, som deltar i föräldrautbildning i grupp - varav deltagit vid 1-2 tillfällen - varav deltagit vid 3-4 tillfällen - varav deltagit vid minst 5 till- GVR GVR

20 5 Kapitel 6, bilaga WIM-enkät Kvalitet Nyckeltal Varför följs nyckeltalet Frekvens Källa Grundnivå Bonusnivå Vitesnivå % fällen Vård i rimlig tid Inga patienter ska behöva vänta oskälig tid på de vårdinsatser som de har behov av. Andel föräldrar som upplever att tillgängligheten per telefon är utmärkt eller mycket bra Andel föräldrar som hade möjlighet att påverka dag/tid för tidsbeställt besök Följa föräldrarnas upplevelse och intryck av vården Årligen Årligen Patientenkät Patientenkät 75 % 90 % 60 % % Direkta kostnader Uppdragskostnader per totalt antal listade barn Budget och kostnadsutveckling ska vara i balans. Kostnad Nyckeltal Varför följs nyckeltalet Frekvens Källa Grundnivå Bonusnivå Vitesnivå Raindance % Indirekta kostnader Kostnad för vacciner per antal listade barn Kostnadskontroll Raindance Kostnad för tolkbesök per totalt antal listade barn Kostnadskontroll FUMS Raindance

21 6 Kapitel 6, bilaga WIM-enkät Källa Effekter Nyckeltal Varför följs nyckeltalet Frekvens Grundnivå Bonusnivå Vitesnivå % Patienteffekt Andel föräldrar som kände förtroende för sjuksköterskan Följa föräldrarnas upplevelse och intryck av vården Årligen Patientenkät 80 % 95 % 60 % 25 % Andel föräldrar som skulle rekommenderar mottagningen. Årligen Patientenkä

22 1 Kapitel 7 Ersättningar Barnhälsovård/ Ersättning barnhälsovård 1 Uppdragsrelaterade ersättningar Vårdgivaren får en uppdragsersättning för verksamheten som innehåller nedanstående komponent peng Beställaren betalar till Vårdgivaren per listat barn en ersättning enligt nedan: Ålder 0 Kr/år Ersättning per listat barn 1 år Kr/år 2 år Kr/år 3 år Kr/år 4 år Kr/år 5 år Kr/år 6 år Kr/år pengen utgår för hos Vårdgivaren listade personer folkbokförda inom Stockholms län. Med listad person avses person som genom sitt eget val (föräldrarnas) aktivt listat sig hos Vårdgivaren och är registrerad som sådan i SLL s listningssystem ListOn:s register. Ersättningen betalas ut månadsvis i efterskott med en tolftedel av beloppet ovan utifrån den ålder barnet har den sista i aktuell kalendermånad. 2 Produktionsrelaterade ersättningar 2.1 Besöksersättningar, folkbokförda i Stockholms län Beställaren betalar till Vårdgivaren en ersättning för det första hembesöket som görs i samband med att barnet första gången skrivs in på någon. Första hembesök i samband med inskrivning 500 Ersättning för besök med språk- eller teckentolk 300 Kr/besök Om tolk uteblir äger Vårdgivaren rätt till ersättning, se Uppdragsguiden. Vårdgivaren får en extra ersättning för det första hembesök i perifert belägna basområden enligt tabellen nedan. (Basområden är de minsta områden Extra ersättning om tolk närvarar utbetalas endast om tolktjänst som SLL har avtal med används.

23 2 Kapitel 7 Ersättningar Barnhälsovård/ som används för geografisk indelning av länet. Ett basområde kan utgöras av ett bostadsområde, ett arbetsplatsområde eller ett restområde, se även Uppdragsguiden.) Kommun I områdeskategori 1 ingår nedanstående basområden Extra ersättning 100 kr/besök Botkyrka Ekerö I områdeskategori 2 ingår nedanstående basområden Extra ersättning 150 kr/besök Haninge Järfälla Nynäshamn Sigtuna Södertälje Upplands Bro I områdeskategori 3 ingår nedanstående basområden Extra ersättning 200 kr/besök Vallentuna Värmdö Österåker

24 3 Kapitel 7 Ersättningar Barnhälsovård/ 2.2 Ersättningar, ej folkbokförda i Stockholms län Vårdgivaren fakturerar Beställaren för besök av utomlänspatienter och i vissa fall patienter från andra länder. Beställaren fakturerar i sin tur andra landsting och Försäkringskassan för dessa patienter. Patientavgifter och ersättningsnivåer framgår av avgiftshandboken på Uppdragsguiden. Ersättning för asylsökande och gömda skall faktureras HSN-f i särskild ordning, se Uppdragsguiden. Besök av i Sverige bosatta men ej folkbokförda faktureras i särskild ordning enligt Beställarens anvisningar. 3 Bonusersättningar och viten Beställaren beräkna och utbetalar/fakturerar Vårdgivaren bonusersättningar/viten. Utbetalning av bonusersättning/fakturering av vite sker senast 31 mars efterföljande år. 3.1 Målrelaterad ersättning Tre procent av de ersättningar som Beställaren under kalenderåret utbetalat till Vårdgivaren enligt detta Avtal ligger till grund för beräkning av målrelaterad ersättning. Om Vårdgivaren uppnår eller överträffar i Uppföljningsplanen specificerade bonusnivåer betalar Beställaren en bonus till Vårdgivaren. Denna bonus utbetalas med den i Uppföljningsplanen angivna procentsatsen av den målrelaterade ersättningen. Om Vårdgivaren inte uppnår i Uppföljningsplanen specificerade vitesnivåerna betalar Vårdgivaren ett vite till Beställaren. Detta vite faktureras Vårdgivaren med den i Uppföljningsplanen angivna procentsatsen av den målrelaterade ersättningen. 3.2 Inrapportering Om Vårdgivaren inte rapporterar till Beställaren enligt Informationsförsörjningskapitlet i Regelboken äger Beställaren rätt att innehålla 5 % av det på varje faktura fakturerat belopp från den månad rapporteringen uteblir fram till dess att rapporteringen sker. Beställaren återbetalar då 80 % av det innehållna beloppet.

25 4 Kapitel 7 Ersättningar Barnhälsovård/ 3.3 Avvikelse mot uppdraget Om verksamheten utförs till en volym eller kvalitet som understiger Regelbokens krav äger Beställaren rätt att från Vårdgivaren återkräva en i förhållande till avvikelsen proportionerlig del av uppdragsersättningarna. 3.4 Vite för bristande miljöarbete Om Vårdgivaren den 31 december inte har ett giltigt miljöcertifikat eller miljödiplom betalar fakturerar Beställaren Vårdgivaren ett vite motsvarande 0,5 procent av de ersättningar som Beställaren under ett kalenderår utbetalat till Vårdgivaren. Om Vårdgivaren för samtliga sina avtal med Beställaren under kalenderåret fått en ersättning som sammanlagt överstiger 15 Mkr skall Vårdgivaren ha ett gällande miljöcertifikat enligt ISO-standard (eller EMAS/motsvarande). Om sådant certifikat saknas skall Vårdgivaren erlägga vite enligt ovan. Om Vårdgivaren för samtliga sina avtal med Beställaren under kalenderåret fått en ersättning som sammanlagt inte överstiger 15 Mkr, kan Vårdgivaren som ett alternativ till miljöcertifiering ansöka om miljödiplomering hos Beställaren (se Uppdragsguiden). Om Vårdgivaren saknar sådant miljödiplom eller certifikat enligt ISO skall Vårdgivaren erlägga vite enligt ovan. 4 Medicinsk service Beställaren svarar för samtliga kostnader för alla medicinska serviceutredningar. 5 Vacciner Beställaren svarar för samtliga kostnader för de vacciner som ingår i basprogrammet och som beställs enligt Beställarens anvisningar. 6 Lokaler Vårdgivaren svarar för samtliga kostnader för lokaler och lokalrelaterade kostnader som behövs för uppdragets utförande. 7 Utrustning Vårdgivaren svarar för samtliga kostnader för den utrusning som behövs för uppdragets utförande.

26 5 Kapitel 7 Ersättningar Barnhälsovård/ 8 Tolkar Beställaren svarar för kostnaden för språktolk och teckentolk vid patientkontakt om Vårdgivaren anlitar tolkverksamhet som SLL har avtal med. 9 Sjukresor SLL svarar för kostnaderna för sjukresor om entreprenör SLL har avtal med anlitas. 10 Utbildningsplatser Vårdgivaren erhåller ersättning för de utbildningsplatser denne tillhandahåller vårdyrkesstuderande med av SLL fastställd ersättning. Dessa ersättningar och rutiner för fakturering finns tillgängliga på Uppdragsguiden. 11 Fakturering Vårdgivaren skickar faktura till Beställaren månadsvis i efterskott till adress som Beställaren skriftligt anger. På fakturan samlas samtliga poster som skall faktureras den månaden. Undantag från detta är asylsökanden och gömda enligt p 2.2. Ersättningar som utgår med årsbelopp faktureras månadsvis med en tolftedel av årsbeloppet. Fakturan utformas och specificeras enligt Beställarens anvisningar. Beställaren äger rätt att kräva att Vårdgivaren specificerar vissa uppgifter elektroniskt. Beställaren äger rätt att införa elektronisk fakturering och att ställa system för detta till Vårdgivarens förfogande och användning Kompensation för moms Privat vårdgivare och landstingsägda bolag äger rätt att på fakturerat belopp enligt detta kapitel göra ett tillägg på 6,0 procent motsvarande kompensation för att de inte äger rätt att göra avdrag för moms Betalningsvillkor Betalning sker mot faktura 20 kalenderdagar efter fakturadatum. Faktura skall anses ha nått fram till Beställaren senast fem dagar efter det att fakturan skickats från Vårdgivaren.

27 6 Kapitel 7 Ersättningar Barnhälsovård/ Vårdgivaren har inte rätt att ta ut faktureringsavgift eller andra avgifter eller pristillägg som inte framgår av detta Avtal. Rätten till ersättning har förfallit om kravet inte har fakturerats tre månader efter det att vårdtjänsten avslutades Invändningar mot faktura Invändningar mot fakturan skall ske senast tre månader efter mottagandet för att beaktas. Vid befogad invändning skall reglering av felaktigt fakturerat belopp ske inom 30 dagar Dröjsmål Betalningsmottagande part äger vid försenad betalning rätt att ta ut dröjsmålsränta enligt gällande räntelags regler.

28 1 Kapitel 8 Rapportering av verksamhetsinformation Rapportering av verksamhetsinformation samt IT-relaterade frågor 1 Allmänt I denna bilaga beskrivs de krav och anvisningar som avser verksamhetsrapportering och IT-relaterade frågor. Dokumentet består av fem delar Lokala IT-system Gemensamma IT-tjänster i SLL Verksamhetsrapportering Gemensam vårddokumentation- SLLnet I tabellerna under punkt 2 4 beskrivs de krav på användning av lokala ITsystem, gemensamma IT-tjänster samt verksamhetsrapportering som är kända vid avtalets tecknande. Beställaren äger rätt att ändra, lägga till eller ta bort delar av dessa krav under avtalets giltighetstid. System eller tjänst som är obligatorisk att använda är markerad med ordet Krav i vänstra kolumnen. System eller tjänst som det är Önskvärt att vårdgivaren använder är markerad med Önskvärt. System eller tjänst som är tillgänglig för vårdgivaren efter eget fritt val är markerad med Möjligt. I Uppdragsguiden finns en detaljerad beskrivning av krav Vårdgivaren ska följa avseende information, termer, format, teknik, mm. Där framgår även eventuell transaktionskostnad eller andra avgifter som är knutna till användningen.

29 2 Kapitel 8 Rapportering av verksamhetsinformation 2 Lokala IT-system Vårdgivaren ska, där så framgår av tabellen, använda IT-system för att utföra vissa uppgifter, till exempel föra journalanteckningar. Leverantören har eget kostnadsansvar för dessa system. Krav/ Önskvärt/ Möjligt System eller tjänst Förutsätter SLLnet Önskvärt 5 Datoriserat journalsystem Nej Krav E-post 6 Nej Krav E-fakturering 1 Nej Krav Åtkomst till Internet Nej 3 Gemensamma IT-tjänster i SLL SLL tillhandahåller ett antal gemensamma IT-tjänster för att öka kvaliteten i informationen, underlätta informationssamverkan, effektivisera det lokala arbetet eller för att ge högre kvalitet i hanteringen av patientinformation. Krav/ Önskvärt/ Möjligt System eller tjänst Förutsätter SLLnet Krav BoS 7 Nej Krav EDI-växel Nej Krav EK elektronisk katalog med uppgifter om verksamhet Ja och personal Krav E-recept 8 Digital överföring av recept till Apoteket AB Nej Krav FUMS Uppföljning av kostnader för medicinsk service Ja 1 krav från och med 2 E-fakturering kommer att införas succesivt under 2008, kravet avser då systemet är driftssatt. 2 Vårdgivaren ska kunna kommunicera med Beställare och andra vårdgivare med e-post. Vårdgivare som har en SLLnet-anslutning kan använda landstingets e-postsystem Lotus Notes. 7 Gemensamt system för remiss och svar. Kan användas fristående eller integrerat i journalsystemet. Vårdgivaren skall anslutas allteftersom funktionen tas i drift. 8 Normalt ska tjänsten vara integrerad med vårdgivarens lokala journalsystem.

30 3 Kapitel 8 Rapportering av verksamhetsinformation Krav/ Önskvärt/ Möjligt System eller tjänst Krav Kodservern 9 Nej Krav LISTON listning av patienter i primärvården Nej Krav LÄK - Uppföljning av läkemedelskostnader Ja Krav Läkemedelsinformation 10 Nej Krav HEJ återrapportering av faktureringsunderlag Ja Krav Uppdragsguiden Information för vårdgivaren Nej Krav Vårdguiden Medverkan i Mina Vårdkontakter Nej Förutsätter SLLnet 4 Verksamhetsrapportering Verksamhetsrapporteringen syftar till att ge underlag för ersättning till vårdgivaren, för medicinsk uppföljning samt för uppföljning av volymer och produktivitet. All information som rapporteras till SLLs centrala system ska följa de anvisningar avseende innehåll, terminologi, frekvens, mm som är publicerade i Uppdragsguiden. Vårdgivaren ansvarar för att all rapportering innehåller en verksamhetsidentifiering (kombika) som på ett korrekt sätt kopplar informationen till rätt uppdrag. Vårdgivaren ska ta del av loggar och information om avvisade poster för att kunna säkerställa att den information som tas emot av SLLs system är fullständig och korrekt. 9 Kodservern är SLLs gemensamma uppsättning av de kodsystem som skall användas vid all rapportering. Vårdgivaren skall enbart använda de koder som är definierade i kodservern. SLL-ägd verksamhet ansvarar själv för att underhålla verksamhetsinformation i kodservern, i första 10 Svensk Informationsdatabas för Läkemedel, SIL, kommer att integreras i befintliga journalsystem under och ska användas som underlag vid ordination och förskrivning av läkemedel.

31 4 Kapitel 8 Rapportering av verksamhetsinformation Krav/ Önskvärt/ Möjligt System eller tjänst Krav GVR rapportering av besök Nej Krav Patientenkät Nej Krav Krav Nationella kvalitetsregister 11 ( rapporterar till Barnhälsovårdenheterna, BHV) WIM Rapportering av verksamhetsinformation som ej inhämtas på annat sätt Förutsätter SLLnet Nej Nej 5 Sammanhållen patientinformation För att effektivisera IT-användningen i vården behöver flera frågor lösas i samverkan mellan alla aktörer inom vården. Landstingen och kommunerna i Sverige har kommit överens med staten om en nationell IT-strategi för vård och omsorg. Strategin innebär att: Informationen ska följa patienten och vara tillgänglig för behörig vårdpersonal oavsett var och när den skapats. IT-stödet ska vara lätt för personalen att använda. Informationen ska vara lättillgänglig för patienterna. Inom SLL och nationellt pågår en intensiv utveckling av nya gemensamma IT-tjänster och anpassning av befintliga för att nå visionen. I takt med att gemensamma funktioner blir tillgängliga kommer vårdgivare att erbjudas funktioner som t.ex. behörighetsadministrativ funktion som reglerar behörighet och åtkomst till patientinformation för att leva upp till den nya patientdatalagen, funktion för provtagningar, patientens uttagna läkemedel och på sikt den nationella patientöversikten. Vårdgivaren skall anpassa sina rutiner efter sådana förändrade krav, vissa funktioner kommer att vara obligatoriska såsom det regelverk som kommer att gälla för behörighet för att få tillgång till annan vårdgivares information vilket också medför att vårdpersonalen måste ha e-tjänstkort. 11 Samtliga kvalitetsregister presenteras i Uppdragsguiden med uppgift om vilka som är obligatoriska att rapportera till för varje uppdragstyp.

32 5 Kapitel 8 Rapportering av verksamhetsinformation 6 SLLnet 6.1 Rätt att använda SLLnet SLLnet är SLLs gemensamma kommunikationsnät. Alla vårdgivare som har avtal med SLL har rätt att ha en anslutning till SLLnet. För vissa vårdgivare är denna rättighet även en skyldighet och är då kostnadsfri, se nästa punkt. 6.2 Kostnader för SLLnet Anslutning till SLLnet är kostnadsfri för de vårdgivare som använder system eller IT-tjänster vilka i kapitel 2-4 är markerade med Krav. Kapacitet och servicenivå anpassas till vad som krävs för att klara den obligatoriska användningen av SLLnet. Om det inte längre är nödvändigt att vara ansluten till SLLnet för att rapportera information enligt detta avtal kommer anslutningen till SLLnet att upphöra att vara en kostnadsfri tjänst. 6.3 Särskilda bestämmelser Vårdgivare som är ansluten till SLLnet är skyldig att följa de säkerhetsbestämmelser som SLL har utfärdat. Dessa beskrivs i Uppdragsguiden.

Uppföljningsplan. Sid 1(8) i relation till något annat för att göra enheterna jämförbara.

Uppföljningsplan. Sid 1(8) i relation till något annat för att göra enheterna jämförbara. Stockholms läns landsting Hälso- och sjukvårdsnämnden UPPFÖLJNINGSPLAN Barnhälsovård BVC Sid 1(8) Uppföljningsplan Syfte Uppföljning syftar till att granska om Vårdgivaren uppfyller kraven i avtalet samt

Läs mer

HÄLSOVÅRD VID BARNAVÅRDSCENTRAL (BVC)

HÄLSOVÅRD VID BARNAVÅRDSCENTRAL (BVC) Sid 1 (5) HÄLSOVÅRD VID BARNAVÅRDSCENTRAL () 1 Mål och inriktning Barnhälsovården utgör en viktig del i det samlade folkhälsoarbetet. Verksamheten skall utgå från ett folkhälsoinriktat och psykosocialt

Läs mer

Uppföljningsplan. Hälso- och sjukvårdsnämndens Bilaga Sid 1(5) i relation till något annat för att göra enheterna jämförbara.

Uppföljningsplan. Hälso- och sjukvårdsnämndens Bilaga Sid 1(5) i relation till något annat för att göra enheterna jämförbara. Stockholms läns landsting Hälso- och sjukvårdsnämndens UPPFÖLJNINGSPLAN Fotsjukvård Sid 1(5) Uppföljningsplan Syfte Uppföljning syftar till att granska om Vårdgivaren uppfyller kraven i avtalet samt syftar

Läs mer

TILLÄGGSUPPDRAG AVSEENDE STÖD I DEN LOKALA VÅRDKEDJAN FÖR DEMENS

TILLÄGGSUPPDRAG AVSEENDE STÖD I DEN LOKALA VÅRDKEDJAN FÖR DEMENS 1 (3) HSN xxxx-xxxx ADA xxx UPPDRAGSBESKRIVNING TILLÄGGSUPPDRAG AVSEENDE STÖD I DEN LOKALA VÅRDKEDJAN FÖR DEMENS Detta är ett uppdrag för den geriatriska klinikens minnesmottagning utifrån gällande avtal

Läs mer

Ersättning per timme. Ersättning per deltagare

Ersättning per timme. Ersättning per deltagare Ersättningsvillkor 1 Ersättningssystemet 1.1 Allmänt Ersättningssystemet består av två delar: dels beskrivningssystemet som beskriver patientens kontakter med vården, dels ersättningsmodellen som omfattar

Läs mer

Ersättning för husläkarverksamhet och basal hemsjukvård

Ersättning för husläkarverksamhet och basal hemsjukvård Stockholmsläns landsting ERSÄTTNINGAR Sida 1 (9) Ersättning för husläkarverksamhet och basal hemsjukvård 1 Uppdragsrelaterade ersättningar 1.1 Kapiteringsersättning för husläkarverksamhet Beställaren betalar

Läs mer

3 Ersättningsvillkor. 3.1 Ersättningssystemet. 3.2 Ersättningsmodellen

3 Ersättningsvillkor. 3.1 Ersättningssystemet. 3.2 Ersättningsmodellen 3 Ersättningsvillkor 3.1 Ersättningssystemet 3.1.1 Allmänt Ersättningssystemet består av två delar: dels beskrivningssystemet som beskriver patientens kontakter med vården, dels ersättningsmodellen som

Läs mer

Regelbok för barnavårdscentral 2010

Regelbok för barnavårdscentral 2010 Regelbok för barnavårdscentral Kapitel 4 Uppdragsbeskrivning Barnavårdscentral 1 Uppdragsbeskrivning Barnhälsovården utgör en viktig del i det samlade folkhälsoarbetet. Verksamheten skall utgå från ett

Läs mer

HÄLSOVÅRD VID BARNAVÅRDSCENTRAL (BVC)

HÄLSOVÅRD VID BARNAVÅRDSCENTRAL (BVC) 1(8) Gråmarkerat justeras i varje uppdragsbeskrivning, enl proj Avtalsstruktur. HÄLSOVÅRD VID BARNAVÅRDSCENTRAL (BVC) 1 Mål och inriktning Ett hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande perspektiv skall genomsyra

Läs mer

Förlängning av vårdavtal gällande barn- och ungdomsmedicinska mottagningar som tillhör Karolinska Universitetssjukhuset och Södersjukhuset

Förlängning av vårdavtal gällande barn- och ungdomsmedicinska mottagningar som tillhör Karolinska Universitetssjukhuset och Södersjukhuset Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-04-15 1 (3) HSN 1105-0483 HSN 1105-0485 Handläggare: Margareta Cassel Tim Bomanson 2014-05-20, p 8 Förlängning av vårdavtal gällande barn- och ungdomsmedicinska

Läs mer

Förlängning av avtal med Karolinska Universitetssjukhuset, barn- och ungdomsmedicinska mottagningar

Förlängning av avtal med Karolinska Universitetssjukhuset, barn- och ungdomsmedicinska mottagningar Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-11-07 1 (3) HSN 1105-0483 Handläggare: Margareta Cassel 2017-12-19 Förlängning av avtal med Karolinska Universitetssjukhuset, barn- och ungdomsmedicinska

Läs mer

Förlängning av avtal med Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, barn- och ungdomsmedicinska mottagningar

Förlängning av avtal med Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, barn- och ungdomsmedicinska mottagningar Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-11-07 1 (3) Handläggare: Margareta Cassel Tim Bomanson Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-12-19 Förlängning av avtal med Sachsska barn- och ungdomssjukhuset,

Läs mer

Bilaga 7. Förslag till Regelbok för läkarinsatser i särskilda boenden, 2009

Bilaga 7. Förslag till Regelbok för läkarinsatser i särskilda boenden, 2009 Bilaga 7 Förslag till Regelbok för läkarinsatser i särskilda boenden, Kapitel 4 1 Uppdragsbeskrivning Läkarinsatser i särskilt boende Uppdrag läkarinsatser i särskilda boenden för äldre Mål och inriktning

Läs mer

Förlängning av avtal med Karolinska Universitetssjukhuset gällande barn- och ungdomsmedicinska mottagningar

Förlängning av avtal med Karolinska Universitetssjukhuset gällande barn- och ungdomsmedicinska mottagningar Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-01-17 1 (3) HSN 1105-0483 Handläggare: Margareta Cassel 2017-02-21 Förlängning av avtal med Karolinska Universitetssjukhuset gällande barn- och ungdomsmedicinska

Läs mer

Förlängning av vårdavtal gällande barn- och ungdomsmedicinska mottagningar som tillhör Karolinska Universitetssjukhuset

Förlängning av vårdavtal gällande barn- och ungdomsmedicinska mottagningar som tillhör Karolinska Universitetssjukhuset Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-01-11 1 (3) HSN 1105-0483 Handläggare: Margareta Cassel 2016-02-23, P 4 Förlängning av vårdavtal gällande barn- och ungdomsmedicinska mottagningar

Läs mer

Bilaga 4. Förslag till Regelbok för mödrahälsovård/mvc, 2009

Bilaga 4. Förslag till Regelbok för mödrahälsovård/mvc, 2009 Bilaga 4 Förslag till Regelbok för mödrahälsovård/, 1 Kapitel 4 Uppdragsbeskrivning Mödravårdscentral/ Uppdrag mödravårdscentraler/ 1 Mål och inriktning Ett hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande perspektiv,

Läs mer

Förlängning av vårdavtal gällande barn- och ungdomsmedicinska mottagningar som tillhör Karolinska Universitetssjukhuset respektive Södersjukhuset

Förlängning av vårdavtal gällande barn- och ungdomsmedicinska mottagningar som tillhör Karolinska Universitetssjukhuset respektive Södersjukhuset Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-01-30 1 (3) HSN 1105-0483 HSN 1105-0485 Handläggare: Margareta Cassel Tim Bomanson 2015-03-16, p 3 Förlängning av vårdavtal gällande barn- och ungdomsmedicinska

Läs mer

Förlängning av vårdavtal gällande barn- och ungdomsmedicinska mottagningar som tillhör Sachsska barn- och ungdomssjukhuset

Förlängning av vårdavtal gällande barn- och ungdomsmedicinska mottagningar som tillhör Sachsska barn- och ungdomssjukhuset Handläggare: Tim Bomanson TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-01-07 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2016-02-23, P 5 1 (3) HSN 1105-0485 Förlängning av vårdavtal gällande barn- och ungdomsmedicinska mottagningar som tillhör

Läs mer

Bil 2 Regelbok för barnavårdscentral 2011

Bil 2 Regelbok för barnavårdscentral 2011 Bil 2 Regelbok för barnavårdscentral Innehållsförteckning Kap.1 Auktorisationsvillkor och villkor för återkallelse Kap.2 Vårdavtal enligt lag om valfrihetssystem Kap.3 Allmänna villkor Kap.4 Uppdragsbeskrivning

Läs mer

Registreringsrutin enligt förfrågningsunderlag Vårdval Barnavårdcentral

Registreringsrutin enligt förfrågningsunderlag Vårdval Barnavårdcentral 1 (15) Avdelningen för Närsjukvård (NSV) Kvinnor-Barn-Asyl Registreringsrutin enligt förfrågningsunderlag Vårdval Barnavårdcentral Gäller fr o m 2014-01-01 Senast uppdaterad: 2014-03-17 Uppdaterad information

Läs mer

Bilaga 6. Förslag till Regelbok för logopedverksamhet, 2009

Bilaga 6. Förslag till Regelbok för logopedverksamhet, 2009 Bilaga 6 Förslag till Regelbok för logopedverksamhet, 1 Kapitel 4 Uppdragsbeskrivning Uppdrag logopedverksamhet 1 Mål och inriktning Övergripande mål för logopeders verksamhet är att återställa, underlätta,

Läs mer

Förlängning av vårdavtal gällande barn- och ungdomsmedicinska mottagningar som tillhör Sachsska barn- och ungdomssjukhuset

Förlängning av vårdavtal gällande barn- och ungdomsmedicinska mottagningar som tillhör Sachsska barn- och ungdomssjukhuset Handläggare: Tim Bomanson TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-01-07 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-02-21 1 (3) Förlängning av vårdavtal gällande barn- och ungdomsmedicinska mottagningar som tillhör Ärendebeskrivning

Läs mer

UPPDRAGSBESKRIVNING FÖR TERAPIKOLONI- VERKSAMHET

UPPDRAGSBESKRIVNING FÖR TERAPIKOLONI- VERKSAMHET 1(5) FÖR TERAPIKOLONI- VERKSAMHET 1 Mål och inriktning utgör ett kompletterande barn och ungdomspsykiatriskt vårdutbud inom Stockholms läns landsting. Verksamheten ska präglas av en helhetssyn på det enskilda

Läs mer

Bilaga 5. Förslag till Regelbok för Fotsjukvård, 2009

Bilaga 5. Förslag till Regelbok för Fotsjukvård, 2009 Bilaga 5 Förslag till Regelbok för, Uppdrag fotsjukvård 1 Mål och inriktning Övergripande mål för fotsjukvård är att skapa en god fothälsa genom att i samverkan med övrig vård förebygga och behandla fotskador.

Läs mer

Principer och riktlinjer för Ersättning

Principer och riktlinjer för Ersättning Sidan 1 (6) Principer och riktlinjer för Ersättning 1 Ersättningar Denna bilaga anger principer och riktlinjer för den Ersättning som kan utgå till Vårdgivaren i enlighet med vårdavtalet. Parterna är överens

Läs mer

Stockholms läns landsting Tilläggsavtal gällande första linjen vid psykisk ohälsa hos barn och ungdom

Stockholms läns landsting Tilläggsavtal gällande första linjen vid psykisk ohälsa hos barn och ungdom 1 (12) Avdelningen för Närsjukvård Enheten för Allmänmedicin Stockholms läns landsting Tilläggsavtal gällande första linjen vid psykisk ohälsa hos barn och ungdom - rapporteringsanvisning gällande underlag

Läs mer

Avtal om hjälpmedelscentralsverksamhet med inriktning mot kommunikation, kognition och databaserade synhjälpmedel

Avtal om hjälpmedelscentralsverksamhet med inriktning mot kommunikation, kognition och databaserade synhjälpmedel 1 (11) Avdelningen för Närsjukvård Rehabilitering-Habilitering-Hjälpmedel Stockholms läns landsting Avtal om hjälpmedelscentralsverksamhet med inriktning mot kommunikation, kognition och databaserade synhjälpmedel

Läs mer

UPPDRAG FÖR BASAL HEMSJUKVÅRD

UPPDRAG FÖR BASAL HEMSJUKVÅRD 1(6) Gråmarkerat justeras i varje uppdragsbeskrivning, enl proj Avtalsstruktur. UPPDRAG FÖR BASAL HEMSJUKVÅRD 1 Mål och inriktning Ett hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande perspektiv skall genomsyra

Läs mer

1 Specifik Uppdragsbeskrivning

1 Specifik Uppdragsbeskrivning 1 Specifik Uppdragsbeskrivning 1.1 Inledning I Allmänna villkor beskrivs det generella uppdrag som gäller alla vårdgivare som har avtal med Stockholms läns landsting. I denna bilaga beskrivs det specifika

Läs mer

NYA BHV-PROGRAMMET 2015

NYA BHV-PROGRAMMET 2015 NYA BHV-PROGRAMMET 2015 VARFÖR? Styrande dokument borttagna Olika i landet Ny kunskap Ökade krav på evidens VILKA? Socialstyrelsen Landets BHV-enheter + specialister Rikshandboken Arbetsgrupper professionen

Läs mer

Sid 1 (12) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning 2008-05-08 HSN 0801-0121 LS 0801-0047 SLL1144 Bilaga 1

Sid 1 (12) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning 2008-05-08 HSN 0801-0121 LS 0801-0047 SLL1144 Bilaga 1 Sid 1 (12) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning 2008-05-08 HSN 0801-0121 LS 0801-0047 SLL1144 Bilaga 1 KRAVSPECIFIKATION Psykiatrisk öppenvård för vuxna med geografiskt områdesansvar 1 Mål och inriktning

Läs mer

Stockholms läns landsting Avtal om habilitering på Bosse Råd, Stöd & Kunskapscenter

Stockholms läns landsting Avtal om habilitering på Bosse Råd, Stöd & Kunskapscenter 1 (11) Avdelningen för Närsjukvård Rehabilitering-Habilitering-Hjälpmedel Stockholms läns landsting Avtal om habilitering på Bosse Råd, Stöd & Kunskapscenter - rapporteringsanvisning gällande underlag

Läs mer

Checklista inför driftstart av Logopedi

Checklista inför driftstart av Logopedi 1 (6) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Närsjukvård Rehabilitering-Habilitering-Hjälpmedel Checklista inför driftstart av Logopedi Uppföljning inför driftstart, utförs cirka två veckor innan driftstart

Läs mer

Registreringsrutin för MVC/Barnmorskemottagningar i Stockholms läns landsting

Registreringsrutin för MVC/Barnmorskemottagningar i Stockholms läns landsting 1 (14) Närsjukvårdsavdelningen Enheten barn, kvinnor, unga och asyl Registreringsrutin för MVC/Barnmorskemottagningar i Stockholms läns landsting Gäller fr o m 1 april 2012 Senast uppdaterad: 2014-01-03

Läs mer

Stockholms läns landsting Avtal STI-mottagningar - rapporteringsanvisning gällande underlag för utbetalning av ersättning

Stockholms läns landsting Avtal STI-mottagningar - rapporteringsanvisning gällande underlag för utbetalning av ersättning 1 (10) Avdelningen för Närsjukvård Enheten för barn, kvinnor, unga och asyl Stockholms läns landsting Avtal STI-mottagningar - rapporteringsanvisning gällande underlag för utbetalning av ersättning RFSU,

Läs mer

Hälsoval Region Jämtland Härjedalen Bilaga 1 Listningsregler 2016. Dnr: VVN 11/2015. Bilaga Listningsregler

Hälsoval Region Jämtland Härjedalen Bilaga 1 Listningsregler 2016. Dnr: VVN 11/2015. Bilaga Listningsregler Bilaga Listningsregler Hälsoval Region Jämtland Härjedalen 2016 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 LISTNINGSREGLER 3 1.1 MEDBORGARENS ÅTAGANDE 3 1.2 PRINCIPER FÖR MEDBORGARENS VAL 3 1.2.1 Särskilt boende 3 1.2.2 Rätt

Läs mer

Patientavgifter Landstinget Blekinge Marie Söderström

Patientavgifter Landstinget Blekinge Marie Söderström Patientavgifter Landstinget Blekinge 2017 Marie Söderström 2017-05-11 Allmänt Enligt kommunallagen får landsting och kommuner avgiftsbelägga tjänster och nyttigheter som de tillhandahåller är det endast

Läs mer

Ekonomisk reglering Vårdval Kronoberg - primärvård

Ekonomisk reglering Vårdval Kronoberg - primärvård Regionfullmäktige Dnr 17RK1181 Bilaga 1: Ekonomisk reglering Vårdval Kronoberg - primärvård Giltig från och med 2019-03-01 Ett utskrivet dokuments giltighet kan ej garanteras Utskriftsdatum: 2019-05-21

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning Anna-Karin Ekman Hälso-och sjukvårdsstrateg 040-675 30 87 anna-karin.ekman@skane.se 2017-10-19 Förfrågningsunderlag och Avtal avseende

Läs mer

Vårdval i Östergötland

Vårdval i Östergötland Vårdval i Östergötland Blankett för auktorisationsansökan för primärvårdsverksamhet Leverantörsuppgifter Komplett företagsnamn: Adress: Postnummer: Postadress: Org.nummer: Firmatecknare: Bankgironummer:

Läs mer

BESKRIVNING AV UPPDRAG FÖR TRANSKULTURELLT CENTRUM, kunskapscentrum för transkulturell psykiatri, asyl- och flyktingsjukvård samt hälsokommunikation

BESKRIVNING AV UPPDRAG FÖR TRANSKULTURELLT CENTRUM, kunskapscentrum för transkulturell psykiatri, asyl- och flyktingsjukvård samt hälsokommunikation Sidan 1(5) BESKRIVNING AV UPPDRAG FÖR TRANSKULTURELLT CENTRUM, kunskapscentrum för transkulturell psykiatri, asyl- och flyktingsjukvård samt hälsokommunikation 1 Mål och inriktning Ett mål med verksamheten

Läs mer

Ekonomisk reglering Vårdval Kronoberg - primärvård

Ekonomisk reglering Vårdval Kronoberg - primärvård Regionfullmäktige Dnr 17RK1181 Bilaga 1: Ekonomisk reglering Vårdval Kronoberg - primärvård Giltig från och med 2018-01-01 Ett utskrivet dokuments giltighet kan ej garanteras Utskriftsdatum: 2018-01-29

Läs mer

Tilläggsavtal om hälsoundersökningar för asylsökande m.fl. avseende Södertälje

Tilläggsavtal om hälsoundersökningar för asylsökande m.fl. avseende Södertälje Mellan Stockholms läns landsting genom, organisationsnummer 232100-0016, ( Beställaren ) och, organisationsnummer XXXXXX-XXXX ( Vårdgivaren ), har slutits följande Tilläggsavtal om hälsoundersökningar

Läs mer

Barnavårdscentral RAPPORTERINGSANVISNING FÖR VÅRDVAL. Vårdval i Norrtälje Gäller from 2015-11-01

Barnavårdscentral RAPPORTERINGSANVISNING FÖR VÅRDVAL. Vårdval i Norrtälje Gäller from 2015-11-01 RAPPORTERINGSANVISNING FÖR VÅRDVAL Barnavårdscentral Vårdval i Norrtälje Gäller from 2015-11-01 1 Innehåll 1 Introduktion till registreringsrutin... 3 1.1 Registrera en vårdkontakt... 3 1.2 Kort om ersättningsmodellen...

Läs mer

Stockholms läns landsting Avtal om handledning och kunskapsstöd för intensivträning för förskolebarn med autismspektrumtillstånd

Stockholms läns landsting Avtal om handledning och kunskapsstöd för intensivträning för förskolebarn med autismspektrumtillstånd 1 (16) Avdelningen för Närsjukvård Rehabilitering-Habilitering-Hjälpmedel Stockholms läns landsting Avtal om handledning och kunskapsstöd för intensivträning för förskolebarn med autismspektrumtillstånd

Läs mer

Regel: Listning inom hälsoval

Regel: Listning inom hälsoval Regel: Listning inom hälsoval Syfte Fastställa vilka regler och principer som gäller för medborgarens val i hälsoval. Mål Alla ansvariga för listning i primärvården känner till och följer de regler och

Läs mer

Vårdavtal enligt lag om valfrihetssystem

Vårdavtal enligt lag om valfrihetssystem Mellan 1. Stockholms läns landsting, organisationsnummer 232100-0016, ( Beställaren ) och 2. [**] organisationsnummer [**] ( Vårdgivaren ), har slutits följande Vårdavtal enligt lag om valfrihetssystem

Läs mer

Registreringsrutiner för besök på obstetrisk ultraljudsmottagning

Registreringsrutiner för besök på obstetrisk ultraljudsmottagning 1 (12) Avdelningen för Närsjukvård (NSV) Kvinnor-Barn-Asyl Registreringsrutiner för besök på obstetrisk ultraljudsmottagning Gäller fr o m 2015-06-01 Senast uppdaterad: 2015-05-12 2015-05-11: Det tidigare

Läs mer

Vårdval i Östergötland

Vårdval i Östergötland Vårdval i Östergötland Blankett för auktorisationsansökan för allmäntandvård barn och unga Leverantörsuppgifter Komplett företagsnamn: Adress: Postnummer: Postadress: Organisationsnummer: Firmatecknare:

Läs mer

UPPDRAGSBESKRIVNING. Enhet Version 2004-07-07

UPPDRAGSBESKRIVNING. Enhet Version 2004-07-07 Sidan 1(8) Gråmarkerat justeras i varje gemensam uppdragsbeskrivning. Lokala justeringar endast i 11. Omarkerad text skall behållas om inte särskilda skäl finns att ändra. BESKRIVNING AV VÅRD VID BARNMORSKEMOTTAGNING

Läs mer

Bakgrundsinformation VG Primärvård. En del av det goda livet

Bakgrundsinformation VG Primärvård. En del av det goda livet Bakgrundsinformation VG Primärvård En del av det goda livet Innehåll: Primärvården... 3 Framtidens vårdbehov... 3 Nytt vårdvalssystem i Sverige... 3 Nytt vårdvalssystem i Västra Götaland VG Primärvård...

Läs mer

Bil 3 Regelbok för barnmorskemottagning/ mödravårdscentral 2011

Bil 3 Regelbok för barnmorskemottagning/ mödravårdscentral 2011 Bil 3 Regelbok för barnmorskemottagning/ mödravårdscentral Innehållsförteckning Kap. 1 Auktorisationsvillkor och villkor för återkallelse Kap.2 Vårdavtal enligt lag om valfrihetssystem Kap.3 Allmänna villkor

Läs mer

Tilläggsuppdrag gällande första linjen vid psykisk ohälsa hos barn och ungdom

Tilläggsuppdrag gällande första linjen vid psykisk ohälsa hos barn och ungdom Tilläggsuppdrag gällande första linjen vid psykisk ohälsa hos barn och ungdom 1 Inledning Socialstyrelsen beskriver psykisk ohälsa som psykiska symtom som hindrar känslomässigt välbefinnande, optimal utveckling

Läs mer

PRIMÄRVÅRDSSPECIFIK UTBILDNING UTBILDNINGSMATERIAL

PRIMÄRVÅRDSSPECIFIK UTBILDNING UTBILDNINGSMATERIAL PRIMÄRVÅRDSSPECIFIK UTBILDNING UTBILDNINGSMATERIAL Tidigare ordnades en halvdagsutbildning av IT-avdelningen för primärvård, som handlade om primärvårdens specifika uppdrag och ersättningssystem. Den utbildningen

Läs mer

Rapportering. 1. Inledning ADA Detta dokument anger uppgifter som Vårdgivaren ska rapportera till Beställaren.

Rapportering. 1. Inledning ADA Detta dokument anger uppgifter som Vårdgivaren ska rapportera till Beställaren. Rapportering 1. Inledning Detta dokument anger uppgifter som Vårdgivaren ska rapportera till Beställaren. Detta dokument kan revideras årligen, utifrån vad parterna kommer överens om. Rapporteringen sker

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för Hälso- och sjukvårdsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för Hälso- och sjukvårdsstyrning Koncernkontoret Avdelningen för Hälso- och sjukvårdsstyrning Marcela Adamsson Hälso- och sjukvårdsstrateg Enheten för uppdragsstyrning Datum 2014-12-05 1 (7) Förutsättningar för Ackreditering och Avtal

Läs mer

Registreringsrutiner för besök på obstetrisk ultraljudsmottagning

Registreringsrutiner för besök på obstetrisk ultraljudsmottagning 1 (12) Avdelningen för Närsjukvård (NSV) Kvinnor-Barn-Asyl Registreringsrutiner för besök på obstetrisk ultraljudsmottagning Gäller fr o m 2015-06-01 Senast uppdaterad: 2017-02-07 Uppdateringar äldre än

Läs mer

Stockholms läns landsting Vårdval Barnavårdcentral rapporteringsanvisning gällande underlag för utbetalning av ersättning

Stockholms läns landsting Vårdval Barnavårdcentral rapporteringsanvisning gällande underlag för utbetalning av ersättning Avdelningen för Närsjukvård Kvinnor-Barn-Asyl Stockholms läns landsting rapporteringsanvisning gällande underlag för utbetalning av ersättning Gäller fr.o.m. 2018-01-01 Revideringshistorik finns på nästa

Läs mer

TioHundraförvaltningen Regelbok Husläkarverksamhet Regelbok för husläkarverksamhet samt läkarinsatser inom basal hemsjukvård

TioHundraförvaltningen Regelbok Husläkarverksamhet Regelbok för husläkarverksamhet samt läkarinsatser inom basal hemsjukvård TioHundraförvaltningen Regelbok Husläkarverksamhet 2010 Regelbok för husläkarverksamhet samt läkarinsatser inom basal hemsjukvård 2010 Husläkarverksamhet samt läkarinsatser inom basal hemsjukvård Kap.

Läs mer

Specialiserad fysioterapi

Specialiserad fysioterapi SJUKVÅRDS- OCH OMSORGSKONTORET Norrtälje är värdkommun för Tiohundraprojektet, ett unikt samarbete med Stockholms läns landsting inom hälsa, sjukvård och omsorg RAPPORTERINGSANVISNING FÖR VÅRDVAL Specialiserad

Läs mer

Checklista inför driftstart av Specialiserad gynekologi i öppenvård

Checklista inför driftstart av Specialiserad gynekologi i öppenvård 1 (5) Avdelningen för Somatisk Specialistvård Avtalsenheten Checklista inför driftstart av Specialiserad gynekologi i öppenvård Uppföljning inför driftstart, utförs cirka 2 veckor innan driftstart i de

Läs mer

Regelbok för Vårdval primärvård Regionens garanti till medborgarna Regionens krav till vårdgivarna Konkurrensneutralitet

Regelbok för Vårdval primärvård Regionens garanti till medborgarna Regionens krav till vårdgivarna Konkurrensneutralitet Regelbok för Vårdval primärvård 2019 Regionens garanti till medborgarna Regionens krav till vårdgivarna Konkurrensneutralitet Förslag till förändringar Målgrupp Ordet basal tas bort. Hälso-och sjukvård

Läs mer

10 Förlängning av avtal basal hemsjukvård kvällar, nätter och helger HSN

10 Förlängning av avtal basal hemsjukvård kvällar, nätter och helger HSN 10 Förlängning av avtal basal hemsjukvård kvällar, nätter och helger HSN 2016-1788 Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 2019-05-06 Allmänmedicin och geriatrik Elisabeth Höglund

Läs mer

Arbetsbeskrivning för hantering av allmän barn-och ungdomstandvård i Symfoni

Arbetsbeskrivning för hantering av allmän barn-och ungdomstandvård i Symfoni Informerande dokument Beskrivning Sida 1 (6) Arbetsbeskrivning för hantering av allmän barn-och ungdomstandvård i Symfoni Barn-och ungdomar mellan 3-23 år får fritt välja vårdgivare bland de som tecknat

Läs mer

1 (5) 5.5 Regelbok Barnhälsovård

1 (5) 5.5 Regelbok Barnhälsovård 1 (5) 5.5 Regelbok Barnhälsovård 1 2 (5) Regelbok för Barnhälsovården 5.5.1 Bakgrund Barnhälsovården inom vårdcentralen ska aktivt erbjuda ett generellt program med hälsoövervakning, regelbunden sköterskekontakt

Läs mer

Bilaga 1 Listningsregler (VVN/6/2017)

Bilaga 1 Listningsregler (VVN/6/2017) 1(8) Bilaga 1 Listningsregler (VVN/6/2017) Hälsoval Region Jämtland Härjedalen 2017 I: Alla ändringar är markerade med en linje i vänster marginal. Tillägg är skriven med röd text. 2(8) Det som skall tas

Läs mer

Stockholms läns landsting Vårdval Planerad specialiserad rehabilitering inom området lymfödem, sluten vård samt dagrehabilitering

Stockholms läns landsting Vårdval Planerad specialiserad rehabilitering inom området lymfödem, sluten vård samt dagrehabilitering 1 (10) Särskilda vårdfrågor Individuella vårdärenden Stockholms läns landsting Vårdval Planerad specialiserad rehabilitering inom området lymfödem, sluten vård samt dagrehabilitering - rapporteringsanvisning

Läs mer

Nationell patientöversikt en lösning som ökar patientsäkerheten

Nationell patientöversikt en lösning som ökar patientsäkerheten NPÖ-guiden NPÖ Nationell Patientöversikt Nationell patientöversikt en lösning som ökar patientsäkerheten Den här guiden riktar sig till vårdgivare landsting, kommuner och privata vårdgivare som ska eller

Läs mer

Stockholms läns landsting Vårdval specialiserad kirurgisk rehabilitering efter vård på akutsjukhus, sluten vård

Stockholms läns landsting Vårdval specialiserad kirurgisk rehabilitering efter vård på akutsjukhus, sluten vård 1 (6) Avdelningen för Särskilda vårdfrågor Individuella vårdfrågor Stockholms läns landsting Vårdval specialiserad kirurgisk rehabilitering efter vård på akutsjukhus, sluten vård - rapporteringsanvisning

Läs mer

DIVISION Landstingsdirektörens stab

DIVISION Landstingsdirektörens stab Patientlagen (1 Januari 2015) -ett ökat patientinflytande Patientlagens syfte Stärka och främja patientens ställning Främja patientens integritet, självbestämmande och delaktighet Patienten som partner

Läs mer

Överenskommelse mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Överenskommelse mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Överenskommelse mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Innehållsförteckning 1. Allmänt om överenskommelse om

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Bilaga 4 1 (7) Krav- och kvalitetsbok fysioterapi Handläggare 2019-01-01 LK/180674 Ersättningssystem 2019 Innehållsförteckning Definition av begrepp och nivåer i ersättningsystemet... 2 1.0 Ersättning

Läs mer

Förlängning av avtal med Beroendecentrum Stockholm för sluten och öppen beroendevård på specialistnivå

Förlängning av avtal med Beroendecentrum Stockholm för sluten och öppen beroendevård på specialistnivå Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-11-07 1 (2) Handläggare: Andreas Falk Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-12-19 Förlängning av avtal med Beroendecentrum Stockholm för sluten och öppen

Läs mer

Regler för listning, områdesansvar och ickevalsalternativ

Regler för listning, områdesansvar och ickevalsalternativ 2018-09-12 Dnr. VS2018-0072 Bilaga 3 Regler för listning, områdesansvar och ickevalsalternativ för primärvård Regler för listning, områdesansvar och ickevalsalternativ Primärvård i Region Uppsala Fastställd

Läs mer

BASUPPDRAG FÖR HUSLÄKARVERKSAMHET

BASUPPDRAG FÖR HUSLÄKARVERKSAMHET 1(9) Gråmarkerat justeras i varje gemensam uppdragsbeskrivning. Lokala justeringar endast i 11. BASUPPDRAG FÖR HUSLÄKARVERKSAMHET 1 Mål och inriktning Ett hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande perspektiv

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso-och sjukvårdsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso-och sjukvårdsstyrning Koncernkontoret Avdelningen för hälso-och sjukvårdsstyrning Emelie Sundén Inga-Lill Rohdin Emelie.sunden@skane.se Inga-lill.rohdin@skane.se Datum 2014-12-01 Version 3 Dnr 1402517 1 (6) Förutsättningar

Läs mer

Datum Dnr Policy och riktlinjer gällande vård för personer från andra länder

Datum Dnr Policy och riktlinjer gällande vård för personer från andra länder Regionstyrelsen Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 25 pia.landgren@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2011-04-07 Dnr 1100466 1 (3) Regionfullmäktige Policy och riktlinjer gällande vård för personer från

Läs mer

Fotsjukvårdsverksamhet

Fotsjukvårdsverksamhet RAPPORTERINGSANVISNING FÖR VÅRDVAL Fotsjukvårdsverksamhet Vårdval i Norrtälje Gäller fr o m 2014-09-01 1 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning... 2 2 Introduktion till registreringsrutin... 3 2.1

Läs mer

Ersättningshandboken

Ersättningshandboken Ersättningshandboken - besöksersättning primärvård Handbok besöksersättning 2018, gällande från och med 2018-04-01 Fastställd av vårdstyrelsen 2018-03-19 Kunskapsbank besöksersättning Vårdcentral... 1

Läs mer

Uppföljning av Vårdval Stockholm

Uppföljning av Vårdval Stockholm HSN 2008-09-02 p 14 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning 2008-07-10 Handläggare: Anders Olsson Uppföljning av Vårdval Stockholm Ärendet Redovisning av HSN förvaltningens uppföljning av Vårdval

Läs mer

Registreringsrutiner för Erikastiftelsen i Stockholms läns landsting

Registreringsrutiner för Erikastiftelsen i Stockholms läns landsting Hälso- och sjukvårdsnämndes förvaltning Sektionen för individuella vårdärenden Fredrik Persson Registreringsrutiner för Erikastiftelsen i Stockholms läns landsting Gäller fr o m 1 januari 2010 Senast uppdaterad

Läs mer

Svevac - Beskrivning och tjänstespecifika villkor

Svevac - Beskrivning och tjänstespecifika villkor Svevac - Beskrivning och tjänstespecifika villkor Innehåll 1. Inledning... 3 2. Bakgrund... 3 3. Tjänstebeskrivning... 3 3.1 Tjänstens syfte och ändamål... 3 3.2 Vårdgivare... 3 3.3 Invånare... 3 3.4 Uppföljning

Läs mer

Barnavårdscentral FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG ENLIGT LOV VÅRDVAL. Vårdval i Norrtälje Gäller from 2015-11-01

Barnavårdscentral FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG ENLIGT LOV VÅRDVAL. Vårdval i Norrtälje Gäller from 2015-11-01 med Stockholms läns landsting inom hälso- och sjukvård och FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG ENLIGT LOV VÅRDVAL Barnavårdscentral Vårdval i Norrtälje Gäller from 2015-11-01 Dnr: 15-90-770 Godkänd av Sjukvårds- och

Läs mer

7. Uppföljning och rapportering. Primärvårdsprogram 2016

7. Uppföljning och rapportering. Primärvårdsprogram 2016 1 (6) 7. Uppföljning och rapportering Primärvårdsprogram 2016 2 (6) 7. Uppföljning 7.1 Inledning Kvalitetsuppföljning, medicinsk revision, verksamhetsdialog och övrig analys av data från verksamheten,

Läs mer

Uppdrag för sjukgymnastik i öppenvård

Uppdrag för sjukgymnastik i öppenvård Sidan 1 av 7 Gråmarkerat justeras i varje avtal Omarkerad text skall behållas om inte särskilda skäl finns Uppdrag för sjukgymnastik i öppenvård 1 Omfattning n åtar sig att tillhandahålla sjukgymnastiska

Läs mer

FÖRLÄNGNINGSAVTAL. Definitioner. 1 Omfattning och giltighetstid. 2 Ändringar i Huvudavtalet

FÖRLÄNGNINGSAVTAL. Definitioner. 1 Omfattning och giltighetstid. 2 Ändringar i Huvudavtalet Stockholms läns landsting Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning ADA 7500 HSN 0903-0213 FÖRLÄNGNINGSAVTAL PSYKIATRISK VÅRD FÖR VUXNA 2010-01-01 2010-12-31 SLSO, Södra Stockholms Bilaga 1 Sid 1(2) Mellan

Läs mer

IT-avdelningen för primärvård

IT-avdelningen för primärvård IT-avdelningen för primärvård Information från PV/IT till nyanställd personal Det här dokumentet är en information från IT-avdelningen. Det ska vara ett stöd för ny personal som ska arbeta på vårdcentral,

Läs mer

Registreringsrutiner för sjukgymnastik och lymfödembehandling på Röda korsets sjukhus (öppen vård)

Registreringsrutiner för sjukgymnastik och lymfödembehandling på Röda korsets sjukhus (öppen vård) Hälso- och sjukvårdsnämndes förvaltning Sektionen för individuella vårdärenden Fredrik Persson Registreringsrutiner för sjukgymnastik och lymfödembehandling på Röda korsets sjukhus (öppen vård) Gäller

Läs mer

Rätten till hälsa. Moderaternas vision för hur det är att vara patient i Sörmland

Rätten till hälsa. Moderaternas vision för hur det är att vara patient i Sörmland Rätten till hälsa Moderaternas vision för hur det är att vara patient i Sörmland augusti 2010 Övergripande mål Varje människa har rätt till bästa möjliga hälsa enligt FN:s internationella konvention om

Läs mer

UPPDRAG FÖR HUSLÄKARVERKSAMHET MED BASAL HEMSJUKVÅRD

UPPDRAG FÖR HUSLÄKARVERKSAMHET MED BASAL HEMSJUKVÅRD Sida 1 (11) UPPDRAG FÖR HUSLÄKARVERKSAMHET MED BASAL HEMSJUKVÅRD 1 Mål och inriktning Husläkarverksamheten skall vara förstahandsvalet av hälso- och sjukvård inom ramen för LEON-principen (Lägsta Effektiva

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning 1 (9) Förutsättningar för Ackreditering och Avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i Skåne gällande år 2015 kommentarer till föreslagna ändringar Inledning Nedan följer ett förtydligande till beslutade

Läs mer

Granskning av ersättning till privata vårdgivare

Granskning av ersättning till privata vårdgivare Granskning av ersättning till privata vårdgivare Landstinget Halland FÖRSTUDIE 2002-02-27 Leif Johansson Komrev AB Box 324, 301 08 Halmstad Tel 035-15 17 43 Fax 035-15 17 36 E-post: leif.johansson@komrev.se

Läs mer

Förslag till uppdragsbeskrivning gällande barn- och ungdomsmedicinska mottagningar

Förslag till uppdragsbeskrivning gällande barn- och ungdomsmedicinska mottagningar HSN 2008-10-21 p 7 1 (4) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning TJÄNSTEUTLÅTANDE 2008-09-15 HSN 0808-0973 Handläggare: Kajsa Westling Förslag till uppdragsbeskrivning gällande barn- och ungdomsmedicinska

Läs mer

Allmän information. Närmare anvisningar för inrapportering kommer inom kort att framgå av länklistan.

Allmän information. Närmare anvisningar för inrapportering kommer inom kort att framgå av länklistan. Allmän information Närmare anvisningar för inrapportering kommer inom kort att framgå av länklistan. Vissa uppgifter är inte möjliga att hämta ur befintliga IT-system under 2010. Vissa uppföljningsparametrar

Läs mer

Avtalsvillkor massage, bilaga 2

Avtalsvillkor massage, bilaga 2 Datum: 2011-11-28 1 (5) Avtalsvillkor massage, bilaga 2 Skolinspektionen. Box 23069. 104 35 Stockholm. Telefon växel: 08-586 080 00, www.skolinspektionen.se 2 (5) Beställare: Leverantör (fylls i av leverantör):

Läs mer

organisationsnummer 232100-0016, ( Beställaren ) och «VårdgivareFöretagsnamn», «Orgnr» ( Vårdgivaren ), har slutits följande

organisationsnummer 232100-0016, ( Beställaren ) och «VårdgivareFöretagsnamn», «Orgnr» ( Vårdgivaren ), har slutits följande Mellan Stockholms läns landsting genom, organisationsnummer 232100-0016, ( Beställaren ) och, «Orgnr» ( Vårdgivaren ), har slutits följande Vårdavtal 1 Avtalets omfattning I detta Avtal regleras Vårdgivarens

Läs mer

MALL TILL SAMVERKANSAVTAL

MALL TILL SAMVERKANSAVTAL MALL TILL SAMVERKANSAVTAL Etablering enligt lagen (1993:1651) om läkarvårdsersättning Innehållsförteckning 1 PARTER... 2 2 AVTALSTID... 2 3 ÅTAGANDE... 2 4 PERSONAL... 2 5 ÖPPETTIDER OCH TILLGÄNGLIGHET...

Läs mer