STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017"

Transkript

1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Verksamhetsplan 2017 Föreningen vänder sig till slöjd-, hantverks- och kulturintresserade i alla åldrar i hela länet. Föreningen ska ha en mångsidig verksamhet för att främja, utveckla och bevara slöjden. Vi vill att alla människor ska upptäcka glädjen, nyttan och skönheten i slöjden och att slöjd ska ha en självklar plats i alla människors dagliga liv. DEMOKRATISK BAS Föreningen håller stämma senast den 31 mars. Kommentarer Vid verksamhetsårets slut 700 medlemmar (att jämföra med 655 medlemmar 2015 och 657 medlemmar 2016). Under året fått 89 nya medlemmar. 84% vuxenmedlemmar, 7% familjemedlemskap, 3,5% barn, 2,5% ungdom, 2% ständiga medlemmar samt 1% organisation/företag. Medlemmar i länets alla kommuner. Hållit föreningsstämma den 21 mars i Oscarshemmets samlingslokal.

2 Sida 2 av 11 FÖRENINGSADMINISTRATIV BAS Ordförande väljs på föreningsstämman. Styrelsen utser inom sig vice ordförande, kassör, vice kassör, sekreterare och vice sekreterare. Ansvarsområden som kursadministration, lokalansvar, arkivansvar, programansvar och ansvar för kommunikation och marknadsföring kan ligga inom eller utom styrelsen. Styrelsen träffas minst 10 gånger om året. Ordförande och vice ordförande bildar ett arbetsutskott som träffas mellan ordinarie möten för samordning och planering. Haft följande styrelsesammansättning under året: Maria Holmerin Nord, ordförande Karin Jönsson, vice ordförande Britt-Marie Andersson, sekreterare Olenka Lahovary Eriksson, vice sekreterare Ulla Brück, kassör Jenni Sandström, vice kassör, Instagramadm. Majrith Ahlström, ledamot Anders Björklund, ledamot Lillemor Larsson Haga, ledamot Gudrun Nilsson, kursadministratör Tomas Woodski, ledamot, Instagramadm. Styrelsen har haft 13 protokollförda sammanträden. AU har bestått av ordförande och vice ordförande och träffats mellan styrelsemötena för planering och uppföljning. Startat en arkivgrupp bestående av styrelseledamöterna Lillemor Larsson-Haga, Ulla Brück och Gudrun Nilsson. Gruppen har framför allt arbetat med vårt stora arkivmaterial, som är deponerat på Centrum för Näringslivshistoria i Alvik. Bland annat har gruppen fått till stånd en förhandling med Centrum om ett övertagande av arkivet. Varit representerade på SHR:s föreningsstämma den 20 maj genom Maria Holmerin Nord, Karin Jönsson och Gudrun Nilsson.

3 Sida 3 av 11 LOKAL Föreningens nya lokal på Drottningholmsvägen är vår bas. Där har vi kansli, sammanträdesrum och förråd för material och verktyg. VERKSAMHET Verksamheten planeras för ett halvår i taget: Detaljplanering för det närmaste kvartalet och grovplanering för det nästkommande. Flyttat till en ny lokal på Drottningholmsvägen 70. Under första halvåret hade vi ett rum uthyrt i andra hand, men från september så har vi tillgång till lokalens samtliga tre rum. De har fått namn efter Marja Edén, föreningens första ordförande, Mattis Hörlin, föreningens första anställda, och Pontus Forssberg, konstsmed och skyltformgivare till föreningen på 1940-talet. Fortsatt sortera och sortera ut material, verktyg och andra grejor samt börjat märka upp och förteckna vad vi har och var allting finns. Provat att ha olika sorters verksamhet i lokalen. Sökt och erhållit verksamhetsstöd för 2018 hos Stockholms läns landsting. Planerat för en kvalitativ medlemsundesökning och en webbenkät för att lära känna nya medlemmar och deras förväntningar på föreningen lite bättre Funderat på hur vi kan söka samarbeten med våra medlemsföreningar och andra aktörer för att nå ut med verksamhet utanför Stockholms stad och sammanställt

4 Sida 4 av 11 Prova-på-aktiviteter, kurser och medlemscirklar Vi ordnar prova-på-aktiviteter och kurser för våra medlemmar och andra intresserade. Medlemmar betalar ett lägre pris. Prova-på-aktiviteter och kurser ska vara självfinansierade. Vi uppmuntrar våra medlemmar att starta och driva medlemscirklar i olika ämnen och på olika platser. I kursverksamheten samarbetar vi med SHR (Hemslöjdens kurser) och studieförbundet NBV. Provat konceptet Slöjda-hela-dagen : En kursdag med fyra prova-på-aktiviteter på Midsommargården i Hägersten. Kursdeltagarna kunde välja på läderslöjd, pappersflätning, krypdockor i Waldorfteknik och väskor med inspiration från kjolsäcken. Haft två kurser Sy en väska med inspiration från kjolsäcken utifrån Helena Bengtssons bok med Lillemor Larsson-Haga som kursledare. Haft en kurs Sy en Waldorfdocka med Majrith Ahlström som kursledare. Under hösten haft tre genomförda prova-på-lördagar (ytterligare två planerade blev inställda) Yllebroderi (Kristina Blidborg) Traskorgar och kransar (Maria Holmerin Nord) Makraméarmband med pärlor (Britt-Marie Andersson) Ordnat en exkursion Svampar att färga med med Bibbi Wallqvist som ledare. Totalt under året haft 63 deltagare i vår kursverksamhet.

5 Sida 5 av 11 Slöjdklubbar och andra aktiviteter för barn och familj Vi ordnar Slöjdklubben Korpen för barn 7 12 år, en drop-in-slöjdklubb en eller två lördagar i månaden under terminerna. För att arvodera våra handledare är vi beroende av extern finansiering. Vi är medarrangör till Slöjdklubbar som våra handledare arrangerar på andra platser. Dräktverksamheten Vi fortsätter att förvalta föreningens kunskap om folk- och bygdedräkter i Stockholms län. Inte haft någon finansiering av Slöjdklubben Korpen, så den har varit vilande hela året. Försök ordna två lördagseftermiddagar för barn och vuxna tillsammans som ersättning för Korpen, men de lockade inte tillräckligt många deltagare. Varit medarrangörer till Slöjdklubben Hedvig i Tyresö och Slöjdklubben Bokfinken i Sollentuna. Planerat för två nya Slöjdklubbar: Påfågeln i Upplands-Väsby och Kattugglan i Täby och i reklamsyfte haft två prova-pålördagar på biblioteket i kulturhuset Messingen och en prova-på-lördag på biblioteket i Gribbylund. Sökt finansiering för Slöjdklubben från Prins Carl Gustafs Fond, Prins Gustaf Adolfs och Prinsessan Sibyllas Fond samt Stiftelsen Kronprinsessan Margaretas Fond. Startat en verksamhet med prova-på-slöjd för barn på Luma bibliotek i Hammarby sjöstad, där Slöjdombuden Eva Flodman och Maj Ellström tillsammans med Olenka Lahovary Eriksson från styrelsen ordnar en träff i månaden med olika teman. Bistått Brännkyrka hembygdsförening, som håller på och skapar en kjolväska till Brännkyrkadräkten. Påbörjat en genomgång av föreningens dräktarkiv. I samband med flytten packat ner vår studiesamling av folkoch bygdedräkter.

6 Sida 6 av 11 Slöjdombud och utåtriktad verksamhet Alla medlemmar som är engagerade i vår utåtriktade och medlemsvärvande verksamhet kallas Slöjdombud. Verksamheten har fyra spår: Projekt Marknadsförare: För den som vill göra en insats på egen hand och se till att Handaslöjd och Slöjdmenyn finns på biblioteket, i portuppgången eller på jobbets anslagstavla. Slöjdpatrull: Medlemmar som dyker upp i olika sammanhang med egna slöjdprojekt samt informations- och värvningsmaterial. Inspiratör: Planerar och deltar i prova-på-aktiviteter, där människor utan kostnad får prova någon teknik eller bekanta sig med ett material. Handledare: Planerar och leder slöjdinspirationsworkshops i olika material och tekniker, som vi säljer till företag och föreningar. Haft sju Slöjdombudsträffar med planering, utvärdering och fortbildning. Deltagit i Skansens Ull- och lindagar i augusti. Arrangerat besök av Slöjdpatrullen på Blackebergs och Hässelby villastads bibliotek. Börjat undersöka hur vi kan göra vår verksamhet synlig i Rålambshovsparken under sommarhalvåret. Hållit liv i idén att erbjuda studenter på konst- och hantverksutbildningar i länet en mötesplats kring handgjort skapande. Under våren avslutat pilotprojektet Slöjdombud och medlemsengagemang inom Hemslöjdens Do It Togetherprojekt. Under våren genomfört en förstudie tillsammans med företaget Refo om slöjd i Järvaområdet. Genom workshops och möten med olika aktörer i området har vi lagt en grund för en möjlig verksamhet där slöjd bidrar till integration, möten, personlig utveckling och arbetstillfällen. Förstudien genomfördes med medel från Nämnden för hemslöjdsfrågor. Maria Holmerin Nord var projektledare tillsammans med Liselotte Norén från Refo.

7 Sida 7 av 11 Övrig verksamhet Haft en välbesökt invigningslördag den 4 februari med drop-in-slöjd och fika. Ordnat en föredragskväll med Cecilia Nordin Van Gansberghe, som berättade om den internationella broderikonferensen Beating Around the Bush i Adelaide, Australien. Ordnat en visning av utställningen Tuskaft den enkla vävtekniken på Stockholms läns museum. Fortsatt ordna eftermiddagscaféer varannan onsdag med möjlighet till eget slöjdande/handarbete och introduktioner till olika textila slöjdtekniker. Hållit eftermiddags- och kvällsöppet i lokalen. Under vårterminen hade vi Fixaröppet en måndag och en tisdag i månaden, under höstterminen utökade vi till Måndagsöppet varje måndag med temasamtal eller en gäst varannan måndagskväll. I slutet av vårterminen ordnade vi en avslutning för styrelsen, Slöjdombud, Slöjdklubbshandledare och andra engagerade i föreningen med en guidad visning på Medelhavsmuseet med efterföljande mezetallrik i museets restaurang Bagdad Café.

8 Sida 8 av 11 Programsamarbeten Genomfört en ny programserie ihop med Föreningen för Svensk hemslöjd och i viss samverkan med Världskulturmuseerna och Slöjd. I programserien ingick: En lördag med textilkonstnären Johanna Törnqvist på Etnografiska museet En föreläsningskväll om Wira bruk En temadag om lin på Medelhavsmuseet Ett studiebesök på Skansens klädkammare En temadag om ull på Etnografiska museet En prova-på-lördag med halmslöjd på Etnografiska museet Tagit emot NBV:s drop-in-cirkel i trådslöjd, som har hyrt in sig i vår lokal. Cirkeln träffas varje onsdagsförmiddag. Deltagit i Hemslöjdens dygn 1-2 september med tema Återanvänd, återvinn och återskapa. På fredagen hade vi tillsammans med Föreningen för Svensk hemslöjd en kväll i deras butik, där Lillemor Larsson-Haga berättade om beredning av kläde och vadmal. På lördagen hade vi öppet hus i vår lokal med drop-in-slöjd av traskorgar och kransar. Deltagit i Kul med ull på Folkets Hus i Järfälla den 21 oktober (Arrangörer Slöjd Stockholm, Järfälla Kommun, Ateljé Huskroken, Folkets Hus Järfälla och Järfälla hembygdsförening). Vi sålde ullrelaterade böcker från Hemslöjdens förlag och värvade också flera nya medlemmar. Firat Världsbroderidagen i Rålambshovsparken den 30 juli tillsammans med föreningen Skapande Broderi. Vi var åtta personer som broderade i det gröna. Dagen uppmärk-

9 Sida 9 av 11 sammades också i P5 Stockholm genom en intervju med Maria Holmerin Nord. Deltagit i The Stockholm Act med en Remakerspace med återbrukstema på Nordiska museet augusti tillsammans med Refo och Eskilstuna folkhögskola. SAMARBETEN Vi vill försöka hålla liv i Nätverket Hemslöjd Stockholm och vara aktiva i andra samarbeten slöjdaktörer emellan i Stockholms län. Vi ingår i Stockholms dräktråd. Vi ska hela tiden vara öppna för lokalmässiga och arrangörsmässiga samarbeten med olika aktörer för att komma ut på nya arenor och möta nya målgrupper. Varit engagerade i Tensta konsthalls kvinnocafé och Konstveranda med frivilliga krafter. Genomfört ett slöjdprojekt om sex eftermiddagar på fritidsverksamheten Fittjapulsen på Fittjaskolan i samarbete med Studiefrämjandet och Mångkulturellt centrum i Fittja. Projektet genomfördes med kommunalt projektstöd. Genomfört ett sommarslöjdsprojekt på Hässelby torg i samarbete med Hässelby stadsdelsförvaltning i Stockholm. Under nio måndagseftermiddagar hade vi handledare på plats som erbjöd olika slöjdaktiviteter. Knutit kontakt med Studieförbundet Vuxenskolan i Sörmland kring programsamarbeten i Gnesta. Under hösten haft två praktikanter från kandidatprogrammet Slöjd, hantverk och formgivning på Linköpings universitet. Jenny Thörngren, som går andra året, praktiserade två veckor och Frida Nyman, som går tredje året, praktiserade fem veckor. Praktikanterna deltog i all befintlig verksamhet med lite extra fokus på kvinnocaféet på Tensta konsthall och arkivgruppens arbete.

10 Sida 10 av 11 KOMMUNIKATION OCH MARKNADSFÖRING Våra medlemmar är den ena viktiga målgruppen för vår kommunikation. Kommunikationskanaler: Medlemstidningen Handaslöjd som kommer 4 gånger om året (januari, april, augusti och oktober). E-postade Slöjdpuffar med senaste nytt ungefär en gång i månaden (vi har e-postadresser till tre fjärdedelar av våra medlemmar). Den andra viktiga målgruppen är potentiella, nya medlemmar och andra intresserade. Vi vill värva nya medlemmar och på så sätt bli en starkare organisation. Kommunikationskanaler: Vår webbplats där vi presenterar föreningen och lägger in alla programpunkter i den digitala Slöjdkalendern. Facebooksidan för Nätverket Hemslöjd Stockholm, där vi puffar för föreningens verksamhet och tipsar om annat slöjdrelaterat i Stockholms län. Kvartalsaffischen Slöjdmenyn i A4-format med kommande evenemang. Visitkort i bokmärkesformat med föreningens kontaktuppgifter. Utlägg av Handaslöjd, Slöjdmenyn och bokmärket på offentliga platser som bibliotek, kulturhus etc. Anmälan av våra evenemang till olika gratiskalendarier som Mitt i och Dagens Nyheter. Sprida hashtaggen #SLHFslöjd och jobba med vår närvaro i sociala medier. Bildat en kommunikationsgrupp bestående av Maria Holmerin Nord, Jenni Sandström och Tomas Woodski. Gruppen arbetar med Handaslöjd och utvecklar vår närvaro på Facebook, Instagram och i olika gratiskalendarier. Tagit över den Facebooksida, som Nätverket Hemslöjd Stockholm har byggt upp, som vår egen. Vid verksamhetsårets slut hade sidan 786 följare. Skickat ut 16 Slöjdpuffar. Anpassat vår del av hemslojden.org, som fick nytt utseende och nya funktioner under hösten Börjat bjuda in våra medlemmar att vara Veckans slöjdare Instagram och under en vecka dela sju bilder med tillhörande bildtexter om sitt slöjdande.

11 Sida 11 av 11 MILJÖ Slöjd är lika med handens verk. Nu som förr utnyttjas naturliga, förnyelsebara råmaterial. I allt vi företar oss gäller resurssnålhet och återanvändning. Vi vill lyfta fram slöjdens återbruksaspekt som en motkraft till den konsumtionshets som genomsyrar stora delar av vårt samhälle. ÖVRIGT Vi delar ut stipendiet ur Stiftelsen Jenny Åkerström-Söderströms Fond till aktiva slöjdare/elever hemmahörande i länet. Delat ut årets stipendium i samband med föreningsstämman den 21 mars. I år var det 150 år sedan Jenny Åkerström föddes, och till stämman kom Per-Olof Johansson från Lohärads hembygdsförening och berättade om henne och hennes rötter i Lohärad utanför Norrtälje. Årets stipendiater var två till antalet: Linda Ottosson, studerande vid magisterprogrammet CRAFT! Ädellab på Konstfack, och Martina Skyttberg, studerande vid magisterprogrammet Craft Textile på Konstfack. Årets totala stipendiesumma var kronor. Stipendiaterna får också ett medlemskap i föreningen.

STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING VERKSAMHETSPLAN 2017

STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 Verksamhetsplan Särskilda mål för 2017 Föreningen vänder sig till slöjd-, hantverks- och kulturintresserade i alla åldrar i hela länet. Föreningen ska ha en mångsidig verksamhet för

Läs mer

STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING VERKSAMHETSPLAN 2018

STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 Verksamhetsplan Särskilda mål för 2018 Föreningen vänder sig till slöjd-, hantverks- och kulturintresserade i alla åldrar i hela länet. Föreningen ska ha en mångsidig verksamhet för

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE www.slojdisormland.se org.nr: 819001-1083 - 1 - HEMSLÖJDSFÖRENINGEN SÖRMLANDS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Hemslöjdsföreningen Sörmland är en förening för dig som bor i Södermanlands

Läs mer

1 januari- 31 december 2018

1 januari- 31 december 2018 1 januari- 31 december 2018 Hemslöjdsföreningen Sörmland www.slojdisormland.se org.nr: 819001-1083 Hemslöjdsföreningen Sörmland är en förening för dig som är intresserad av hemslöjd. Bland medlemmarna

Läs mer

Nyhetsbrev från Hemslöjden. Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från Hemslöjden. Se det i webbläsaren. Nyhetsbrev från Hemslöjden. Se det i webbläsaren. Bokerbjudande, en ny webshop och en massa annat bra! I det här nyhetsbrevet berättar vi om nyblivna gesäller och mästare. Om ett bokerbjudande en ny webshop.

Läs mer

STRATEGISK PLAN 2014 2017. Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund, SHR

STRATEGISK PLAN 2014 2017. Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund, SHR STRATEGISK PLAN 2014 2017 Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riks, SHR Organisation Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riks, SHR, är en ideell riksomfattande hemslöjdsorganisation med regionala hemslöjdsföreningar/

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 1 januari- 31 december 2015 Hemslöjdsföreningen Sörmland www.slojdisormland.se org nr: 819001-1083 HEMSLÖJDSFÖRENINGEN SÖRMLANDS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Hemslöjdsföreningen Sörmland

Läs mer

STADGAR för länshemslöjdsförening/förbund

STADGAR för länshemslöjdsförening/förbund Normalstadgar (Ideell länshemslöjdsförening/förbund) Antagna 2013-05-25. (Tidigare normalstadgar antogs 1987-05-20) STADGAR för länshemslöjdsförening/förbund Ändamål 1 X-länshemslöjdsförening/förbund har

Läs mer

FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING

FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING Organisationsnummer 802014-9830 Förändring av stadgar från 2013 beslutades vid extra respektive ordinarie årsstämma 2015-xx-xx

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016

VERKSAMHETSPLAN 2016 VERKSAMHETSPLAN Sörmland www.slojdisormland.se org.nr: 819001-1083 1 INNEHÅLL HEMSLÖJDSFÖRENINGEN SÖRMLANDS VERKSAMHETSPLAN... 3 VÅRT GEMENSAMMA FÖRHÅLLNINGSSÄTT... 3 PRIORITERADE OMRÅDEN 2014-2017...

Läs mer

STADGAR för Ångermanlands hemslöjdsförening

STADGAR för Ångermanlands hemslöjdsförening Normalstadgar (Ideell förening, läns) Antagna riks 2013-05-25. (Tidigare normalstadgar antogs 1987-05-20) Antagna Ångermanland 2014-04-05 (Tidigare stadgar 1998-01-21) STADGAR för Ångermanlands hemslöjdsförening

Läs mer

Stockholm Tillsammans FÖRENINGSAKTIVITETER FÖR DIG SOM ÄR NY I STOCKHOLM

Stockholm Tillsammans FÖRENINGSAKTIVITETER FÖR DIG SOM ÄR NY I STOCKHOLM Stockholm Tillsammans FÖRENINGSAKTIVITETER FÖR DIG SOM ÄR NY I STOCKHOLM Denna folder har tagits fram av Forum idéburna organisationer med social inriktning. Forum är en intresseorganisation för den idéburna

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Norrköpings Balettförening Org.nr. 802469-5671 Verksamhetsåret 2013-01-01-2013-12-31 Styrelsen har bestått av Ordförande BAIBA PUMPURE STYRELSEN Kassör SOLVITA ISAHANOVA Sekreterare

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

NYHETSBREV SEPTEMBER 16

NYHETSBREV SEPTEMBER 16 Nyhetsbrev från Hemslöjden. NYHETSBREV SEPTEMBER 16 Handmade Issues och Alice Bah Kuhnke Årets upplaga av Handmade Issues den 7 september på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm blev ett lyckat evenemang.

Läs mer

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Östersund den 11 februari 2018 Till medlemmar i SeniorNet Östersund Kallelse till årsmöte Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Dag och tid: onsdagen den 14 mars 2018, kl 13.00

Läs mer

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping Årsmöteshandlingar årsmöte 2018-01-25 Feministiskt initiativ Linköping Innehåll Dagordning... 2 Årsberättelse Feministiskt initiativ Linköping 2017... 3 Resultaträkning för 2017 Feministiskt initiativ

Läs mer

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S)

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) Plats och tid Kulturchefens kontor, Kl. 9.00-9.45 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) Ersättare

Läs mer

Medlemsblad Storvik

Medlemsblad Storvik Medlemsblad Storvik 2 2011 2011-06-10 Hej igen Hemslöjdsvänner! Styrelsen önskar alla medlemmar en Glad midsommar och en Skön sommar med förhoppningsvis många nya slöjdupplevelser. Här kommer årets andra

Läs mer

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Org. nummer: 802446-9499 Närvarande: Markus Artman Tobias Eriksson Erik Hellsten Viktor Hessle Lukas Lindroos Robin Nilsson Magnus Sandén Micael Svensson Eskil Varenius

Läs mer

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004 Birgitta Larsson 2004-06-28 Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004 Närvarande Agneta Niklasson (mp) ordförande Ingrid Eriksson (kd) Britt-Marie Gustavsson (c) Karim Alnejmi

Läs mer

HANDENS KUNSKAP. Interiört måleri, garveri, broderi, silver och tenn

HANDENS KUNSKAP. Interiört måleri, garveri, broderi, silver och tenn HANDENS KUNSKAP Interiört måleri, garveri, broderi, silver och tenn 5 maj 25 november 2018 PROGRAM I årets stora utställningsprojekt på Eksjö museum sätts fokus på lokala hantverkstraditioner och nutida

Läs mer

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm Årsmöteshandlingar 21 februari 2019 Innehållsförteckning sid Dagordning årsstämma 2019 2 Årsredovisning 2018 - Förvaltningsberättelse 3 - Resultat- och balansräkning 4

Läs mer

HUR KAN MAN ARBETA MED MALLEN?

HUR KAN MAN ARBETA MED MALLEN? HUR KAN MAN ARBETA MED MALLEN? 1. SÄTT EN RUBRIK: Notera först vilket prioriterat område (strategi/idé) handlingsplanen berör. 2. VAD: Beskriv på ett kort men tydligt sätt vad som ska göras 3. HUR: Sammanställ

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Företagsamma Kvinnor i Härryda Kommun Organisationsnummer:16802416-6517 Startdatum: 2004-01- 14 Verksamhetsbeskrivning Företagsamma Kvinnor drivs som en ideell förening, och

Läs mer

TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER

TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER OM OSS MÖTESPLATS LINDOME - En meningsfull fritid för alla! Du håller just nu höstens program i din hand, allt som kommer att hända finns inte med i

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

Innehåll. Inledning 3. Träff 1 Vi-anda och identitet 4. Träff 2 Rekrytera och Behålla samt Påverkan och inflytande 7

Innehåll. Inledning 3. Träff 1 Vi-anda och identitet 4. Träff 2 Rekrytera och Behålla samt Påverkan och inflytande 7 Studieplan Innehåll Inledning 3 Träff 1 Vi-anda och identitet 4 Träff 2 Rekrytera och Behålla samt Påverkan och inflytande 7 Träff 3 Synas och höras samt Ordning och reda 9 Tips och förslag på material

Läs mer

Stick-klubben Torsdag 7 februari kl. 17.00 20.00 Kom och sticka med stick-klubben!

Stick-klubben Torsdag 7 februari kl. 17.00 20.00 Kom och sticka med stick-klubben! Välkommen till bibliotekets program våren 2013 Kalmar Stadsbibliotek Alla evenemang anordnas i Huvudbibliotekets samlingssal om inget annat anges. Februari Måndag 4 februari kl. 13.00-15.00 Konstutställning

Läs mer

TRÄFFPUNKTEN LINDOME MARS - MAJ

TRÄFFPUNKTEN LINDOME MARS - MAJ TRÄFFPUNKTEN LINDOME MARS - MAJ 2018 VÄLKOMMEN TILL OSS! Du håller just nu Träffpunkten Lindomes utbud för våren i din hand. Vi hoppas att detta program väcker din nyfikenhet och får dig att vilja besöka

Läs mer

Protokoll nr 6. Sammanträde med styrelsen för Göinge TrädgårdsSällskap den 18 aug. 2014 Plats: hos Christel Andersson, Vanneberga

Protokoll nr 6. Sammanträde med styrelsen för Göinge TrädgårdsSällskap den 18 aug. 2014 Plats: hos Christel Andersson, Vanneberga Protokoll nr 6 Sammanträde med styrelsen för Göinge TrädgårdsSällskap den 18 aug. 2014 Plats: hos Christel Andersson, Vanneberga Närvarande: Förhinder: Kerstin Sjörén, ordförande Anette Härbst, kassör

Läs mer

INFORMATIONSBROSCHYR

INFORMATIONSBROSCHYR INFORMATIONSBROSCHYR Välkommen som medlem i Gästriklands Hemslöjdsförening Kom med och hjälp till att bevara, levandegöra och utveckla det kulturarv som slöjden och dess alster utgör i GÄSTRIKLAND Föreningen

Läs mer

Kurser för CIRKELLEDARE OCH FÖRENINGAR ABF NORRA STOCKHOLMS LÄN

Kurser för CIRKELLEDARE OCH FÖRENINGAR ABF NORRA STOCKHOLMS LÄN Kurser för CIRKELLEDARE OCH FÖRENINGAR 2019 ABF NORRA STOCKHOLMS LÄN Innehåll Cirkelledarutbildningar Cirkelledarintroduktion... 3 Cirkelledarutbildning, steg G, Cirkel... 4 Cirkelledarutbildning, steg

Läs mer

Social ekonomi övre Norrland (SEÖN)

Social ekonomi övre Norrland (SEÖN) Social ekonomi övre Norrland (SEÖN) Verksamhetsberättelse för 2017 1 SEÖN är den samlande och kända aktören för civila samhället i Norr- och Västerbotten, som ger röst till idéburna organisationer och

Läs mer

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf PROGRAM HÖSTEN 2017 Öppet hus och telefontid måndagar 10:00 13:00 Telefon: 0302-135 75 Besöksadress: Alingsåsvägen 1 443 35 Lerum e-post: lerum@pro.se BG 398-8938 Sommarstängt fr.o.m 13 juni t.o.m 6 augusti

Läs mer

Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr

Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse för Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur Org.nr. 802408-6632 1 Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsåret 2015-01-01 2015-12-31 Sveriges Vänföreningar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Dockteaterföreningen UNIMA Sverige. Org.nr: Verksamhetsåret 2016

Verksamhetsberättelse för Dockteaterföreningen UNIMA Sverige. Org.nr: Verksamhetsåret 2016 Verksamhetsberättelse för Dockteaterföreningen UNIMA Sverige Org.nr: 817602-6600 Verksamhetsåret 2016 1 STYRELSEN Ordinarie: Gustaf Kull - ordförande, webbmaster och internationell rådsmedlem Sven Wagelin-Challis

Läs mer

Projektfinal 21-27 november 2015

Projektfinal 21-27 november 2015 Projektfinal 21-27 november 2015 Projektet Olika avtryck har genomförts i Arvika, Eda och Årjäng under åren 2013-2015. Arvsfonden har finansierat projektet och de samverkande organisationerna har varit

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2011 Sundhultmon i Ovansjöbygden. Längst till vänster syns Kung- Bengtstugan, Mellby och sedan de centrala delarna av Sundhultmon. I bakgrunden skymtar hoppbackarna och Cuba Arena.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

ÅRSMÖTE 8 MARS 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR

ÅRSMÖTE 8 MARS 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR ÅRSMÖTE 8 MARS 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR DE ODÖDLIGA Verdandi Traryd Lördagen 17 oktober 2015 MARKARYDS RIKSTEATERFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016-01-11 Styrelsen för Markaryds Riksteaterförening avger

Läs mer

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening.

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Antagna av föreningsstämman den 26 april 2017. 1 Firma och säte Föreningen driver sin verksamhet under firma Lund Citysamverkan, ideell förening, och har

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

Stadgar för Kvinnokören Embla

Stadgar för Kvinnokören Embla Innehållsförteckning Kapitel 1 Allmänt... 1 Kapitel 2 Medlemskap... 1 Kapitel 3 Räkenskaper... 1 Kapitel 4 Styrelsen... 2 Kapitel 5 Företrädare... 2 Kapitel 6 Valberedningen... 2 Kapitel 7 Repertoarkommitté...

Läs mer

Kommunbladet augusti Bibliotekens öppettider. Kulturkalender september och oktober månad

Kommunbladet augusti Bibliotekens öppettider. Kulturkalender september och oktober månad Kommunbladet augusti 2018 Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Bibliotekens öppettider Norsjö bibliotek Måndag, klockan 8:00 till 15:00 och 17:00 till 19:00. Tisdag,

Läs mer

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) Louise Hamilton (MP) Monica Granath (M) Marie-Louise Maxstad Hamretz (KD)

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) Louise Hamilton (MP) Monica Granath (M) Marie-Louise Maxstad Hamretz (KD) Plats och tid Bibliotekets hörsal, Kl. 15.00-17.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

SPORTLOV! För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar!

SPORTLOV! För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar! snämnden SPORTLOV! Aktiviteter i samarbete mellan Älmhults föreningar och Kultur- och Fritidsnämnden För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar! Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget

Läs mer

Verksamhetsplan 12/13

Verksamhetsplan 12/13 Verksamhetsplan 12/13 Styrelsen Styrelsen bör sträva efter att göra hemsidan mer användarvänlig för engelsktalande personer. Motivering: UF Linköping ska vara en tvåspråkig förening och öppen för personer

Läs mer

VERKSAMHETS- PLAN 2012 HUSBY KONST HANTVERKS FÖRENING

VERKSAMHETS- PLAN 2012 HUSBY KONST HANTVERKS FÖRENING VERKSAMHETS- PLAN 2012 & HUSBY KONST HANTVERKS FÖRENING Verksamhetsplan 2012 Verksamhetsansvarig har ordet Vi är en ideell förening som funnits på Husby Gård sedan 2002. Som förening har vi flera intressen

Läs mer

Årsredovisning. Föreningen för Svensk Hemslöjd

Årsredovisning. Föreningen för Svensk Hemslöjd Årsredovisning för Föreningen för Svensk Hemslöjd Räkenskapsåret 2014 Styrelsen för Föreningen för Svensk Hemslöjd får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Förvaltningsberättelse Verksamhet

Läs mer

Västernorrlands Försvarsutbildningsförening. Ordinarie Årsstämma. Onsdagen den 22 februari Kl Hotell Appelbergs. Storgatan 51, Sollefteå

Västernorrlands Försvarsutbildningsförening. Ordinarie Årsstämma. Onsdagen den 22 februari Kl Hotell Appelbergs. Storgatan 51, Sollefteå Västernorrlands Försvarsutbildningsförening Ordinarie Årsstämma Onsdagen den 22 februari 2012 Kl. 19.00 Hotell Appelbergs Storgatan 51, Sollefteå KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA FÖR VÄSTERNORRLANDS

Läs mer

9. Verksamhetsplan för kommande verksamhetsår. 12. Val av föreningsordförande för kommande verksamhetsår

9. Verksamhetsplan för kommande verksamhetsår. 12. Val av föreningsordförande för kommande verksamhetsår www.savspel.se info@savspel.se 2019-03-12 1 Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Justering av röstlängd 3. Val av mötespresidium Mötets ordförande Mötets sekreterare 4. Val av justerare och rösträknare 5.

Läs mer

En levande hembygd öppen för alla

En levande hembygd öppen för alla En levande hembygd öppen för alla Kulturarvsrörelsen vill fortsätta vara stark och utvecklas. Nu är det tid att se över vad vi kan göra bättre och tydligare. På så sätt hoppas vi få gehör för föreningens

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018 1 Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018 Lidingö 19 februari 2018 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Stefan Ternvald Kassör Webbansvarig Vanja Gröndahl Ledamot

Läs mer

TÄNK HUND 2014. studieframjandet.se

TÄNK HUND 2014. studieframjandet.se TÄNK HUND 2014 studieframjandet.se Studiefrämjandet hundorganisationernas självklara studieförbund! Studiefrämjandet har även 2014 valt att satsa extra på samarbetet med Sveriges stora hundorganisationer:

Läs mer

Kallelse till föreningsstämma Gershedens Folkets Hus Stödförening

Kallelse till föreningsstämma Gershedens Folkets Hus Stödförening Stockholm i juli 2018 Kallelse till föreningsstämma Gershedens Folkets Hus Stödförening *Föreningsstämma måndag 17 september 2018 Andelsägare och stödmedlemmar i Gershedens Folkets Hus på Skansen kallas

Läs mer

Assyriska Föreningen i Södertälje inviger sina lokaler

Assyriska Föreningen i Södertälje inviger sina lokaler Nr 114, oktober 2013 Assyriska Föreningen i Södertälje inviger sina lokaler Assyriska föreningen i Södertälje inbjuder alla till invigningen av nya Assyriska Kulturhuset. Invigningen firas med ett fullspäckat

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Frösön VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Styrelsen för SPF Frösön får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2013. STYRELSE OCH FÖRTROENDEVALDA Ordförande Ingrid Borgström Vice ordförande

Läs mer

Årsredovisning 2017 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr

Årsredovisning 2017 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr Årsredovisning 2017 och Verksamhetsberättelse för Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur Org.nr. 802408-6632 1 Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsåret 2017-01-01 2017-12-31 Sveriges Vänföreningar

Läs mer

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Dagordning 1 Mötet öppnas. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av två

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011.

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2011. 1 Styrelsens sammansättning Ordinarie ledamöter:

Läs mer

EKEN Verksamhetsförordring

EKEN Verksamhetsförordring EKEN Verksamhetsförordring Innehållsförteckning Syfte och struktur... 3 Syfte verksamhetsförordning... 3 Struktur och stadgar... 3 Program som ingår under EKEN... 4 Styrelse... 5 Krav på kårmedlemskap...

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2018

Verksamhetsberättelse för år 2018 Verksamhetsberättelse för år 2018 Styrelsen för SeniorNet Södermalm får avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2018. 1. FUNKTIONÄRER Styrelsen Lars Bogren, ordförande Elizabeth Ehrby, vice ordförande

Läs mer

Hela Sverige ska leva Sandviken. Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april Val av ordförande och sekreterare för stämman

Hela Sverige ska leva Sandviken. Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april Val av ordförande och sekreterare för stämman Hela Sverige ska leva Sandviken Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april 2019 1. Val av ordförande och sekreterare för stämman 2. Val av två justeringspersoner 3. Fråga om stämman

Läs mer

senast den 4 september 2006

senast den 4 september 2006 Till Sunda Takters medlemmar Härmed kallas du till årsmöte med STs idrottsförening SUNDA TAKTER Torsdagen den 7 septemberl 2006 kl 14.00 i Lönnkrogen. Vi bjuder även på lite att äta därför är det viktigt

Läs mer

KURSER FÖR FÖRENINGAR OCH CIRKELLEDARE

KURSER FÖR FÖRENINGAR OCH CIRKELLEDARE Hösten 2018 KURSER FÖR FÖRENINGAR OCH CIRKELLEDARE ABF NORRA STOCKHOLMS LÄN CIRKELLEDARUTBILDNING, STEG G Material: Cirkelledare i ABF (Pärm), ABFs idéprogram, ABFs Riktlinjer, Med i ABF Kursledare: Maria

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 1 Verksamhetsberättelse 2018 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Styrelse och övriga befattningshavare Styrelseledamöter: Ordförande Vice ordförande, Broschyransvarig, Utställningsadministratör, Medlemskontakter

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2016

Verksamhetsberättelse för år 2016 Verksamhetsberättelse för år 2016 Styrelsen för SeniorNet Södermalm får avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2016. 1. FUNKTIONÄRER Styrelsen Lars Bogren, ordförande Bengt Könberg, vice ordförande

Läs mer

Avregistrera din adress! Tipsa en vän! Läs i din webbläsare!

Avregistrera din adress! Tipsa en vän! Läs i din webbläsare! Avregistrera din adress! Tipsa en vän! Läs i din webbläsare! Höst? Sommaren har bitit sig kvar även under september vilket gjort att man inte planerat så mycket för vad som ska hända under hösten. Slöjdterminen

Läs mer

Avregistrera din adress! Tipsa en vän! Läs i din webbläsare!

Avregistrera din adress! Tipsa en vän! Läs i din webbläsare! Avregistrera din adress! Tipsa en vän! Läs i din webbläsare! Ny konsulent! Kattis Karlsson Nordqvist heter jag och fr.o.m april har jag börjat arbeta på halvtid som länshemslöjdskonsulent i Dalarna med

Läs mer

Jenny Brolin, nämndsekr. Margareta Persson & Solveig Johansson Grip, Handikapphistoriska föreningen. Bengt-Erik Johansson

Jenny Brolin, nämndsekr. Margareta Persson & Solveig Johansson Grip, Handikapphistoriska föreningen. Bengt-Erik Johansson Kommunala handikapprådet 2012-09-04 1 Plats och tid Beslutande Vilundarummet, plan 8, kommunhuset Tisdag den 4 september 2012, klockan 19:00 20:45 Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordf. Ibrahim Abdallah (S)

Läs mer

Seniorer lär seniorer IT

Seniorer lär seniorer IT IT-handledarutbildning Seniorer lär seniorer IT Projektrapport nr 1 30 april 2019 1 Etapp 1, till 2019-04-30 Kartläggning av behov och inventering av existerande utbildningsmaterial 2 Etapp 2, 2019-05-01

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017 Aktivitet Berättelse Stämma Styrelse Hölls 22 januari 2017 på Mötesplatsen. 17 medlemmar deltog 7 protokollförda sammanträden har hållits samt 1 konstituerande

Läs mer

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 Plats: SV:s lokaler, Fabriksgatan 8, Örebro Innehållsförteckning Sid Föredragningslista 1 Styrelsen 2 Revisorer 2 Verksamhet 2 Seniorfestivalen 2 SeniorNet

Läs mer

Kommunbladet november 2015

Kommunbladet november 2015 Kommunbladet november 2015 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nummer 8 2015. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under november månad? Ring växeln, telefon 0918-140

Läs mer

Föreningen Storstockholms kultur- och fritidschefer

Föreningen Storstockholms kultur- och fritidschefer Föreningen Storstockholms kultur- och fritidschefer Om fskf Bildades 1966 och är en regional samverkansorganisation för kommunala förvaltningschefer inom kultur, idrott och fritid i Stockholms län samt

Läs mer

Årsmöte. 13 mars 2018 kl Kulturens Hus, Järnvägsgatan 8, Örebro. Föredragningslista

Årsmöte. 13 mars 2018 kl Kulturens Hus, Järnvägsgatan 8, Örebro. Föredragningslista Årsmöte 13 mars 2018 kl 14.00-16.00 Kulturens Hus, Järnvägsgatan 8, Örebro Föredragningslista 1 Mötets öppnande 2 Mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande för mötet 4 Val av sekreterare för mötet

Läs mer

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2018

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2018 Geflekretsens Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen under 2018 Rolf Nilsson, ordförande Britta Heimer Dereborn, vice ordförande Marie Höglund, sekreterare Yvonne Eriksson, kassör Holger Wiklund Anki Spåls

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

Blekinge läns Hemslöjd ideell förening firar i år 130-årsjubileum!

Blekinge läns Hemslöjd ideell förening firar i år 130-årsjubileum! Blekinge läns Hemslöjd ideell förening firar i år 130-årsjubileum! 2015 Kalendarium Slöjd i Blekinge är en del av Kultur och Fritid, Region Blekinge. Vi har i uppdrag att utveckla slöjden i hela regionen.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen för SENS - Sociala ekonomins nätverk Skaraborg avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2018. Styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot

Läs mer

Program Helsingborgs Mångfaldsvecka september - 1 oktober

Program Helsingborgs Mångfaldsvecka september - 1 oktober Program Helsingborgs Mångfaldsvecka 2107 25 september - 1 oktober Måndagen den 25 september den 1 oktober. Datum: Varje dag under Mångfaldsveckan Tid: 11:00-17:00. Tisdagen den 26 september 09:00 11:30

Läs mer

Studieplan Välkommen till studieåret 2019!

Studieplan Välkommen till studieåret 2019! Studieplan 2019 Med upplysta medlemmar bygger vi en stark folkrörelse och kan på så vis sprida våra idéer för en tidlös samhällsmodell som bygger på tanken om alla människors lika värde, solidaritet, jämlikhet

Läs mer

PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Samordningsförbundet Östra Skaraborg 2015-01-19. Tid 2015-01-19, Kl 13:00-14:15. Stationsgatan 14, Skövde

PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Samordningsförbundet Östra Skaraborg 2015-01-19. Tid 2015-01-19, Kl 13:00-14:15. Stationsgatan 14, Skövde PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid, Kl 13:00-14:15 Plats Närvarande Stationsgatan 14, Skövde Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande Magnus Ocarsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen)

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) 1 INLEDNING 1.1 SYFTE Syftet med organisationsguiden (guiden) är att ge föreningens medlemmar och funktionärer en samlad information om hur föreningen

Läs mer

Kulturhösten. Decemberupplagan 2016

Kulturhösten. Decemberupplagan 2016 Kulturhösten Decemberupplagan 2016 Medverkande kulturaktörer Daglig verksamhet, Svalövs kommun Kultur i Svalöv Kulturhuset i Svalöv Röstångabygdens Kulturförening Studieförbundet Vuxenskolan, Skåneland

Läs mer

Studiecirklar och Studiebesök

Studiecirklar och Studiebesök Studiecirklar och Studiebesök Anmälan till alla kurser, studiecirklar och studiebesök sker till Studieförbundet Vuxenskolan i Borlänge 0243-820 81, e-post borlange@sv.se eller via hemsidan www.sv.se/dalarna

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse STREET MENTALITY PARKOURKLUBB Street Mentality arbetar för... att främja spontanidrotten Vi skapar miljön, ungdomarna utformar aktiviteten. Vi vill att dagens ungdomar födda

Läs mer

Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans

Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans Ungas sätt att göra skillnad Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans Den 18-19 maj 2013 anordnade Nytänk den andra av de 4 inspirationsträffar som projektet kommer att hålla under

Läs mer

PM utifrån protokoll nr 5 IOGT-NTO Stockholms distrikt

PM utifrån protokoll nr 5 IOGT-NTO Stockholms distrikt PM utifrån protokoll nr 5 IOGT-NTO Stockholms distrikt Tid: 2013-05-05 13.00-16.00 Plats: IOGT-NTO Distriktsexpeditionen, Klara Södra Närvarande: Oskar Jalkevik Ordförande Linda Tjälldén Vice ordförande

Läs mer

program våren 2019 VI ARBETAR PÅ MARKAN Chatarina Wilgotsson andreas svensson jen wesséus andré sjölund

program våren 2019 VI ARBETAR PÅ MARKAN Chatarina Wilgotsson andreas svensson jen wesséus andré sjölund 1 program våren 2019 TISDAG 29 JANUARI KL. 18.30 LÅTSKRIVARWORKSHOP MED SABINA CHANTOURIA Fri entré Workshopen ger dig grundläggande kunskaper om låtskrivande, du får prova övningar och tekniker för att

Läs mer

Distriktsinfo nr 2/2008

Distriktsinfo nr 2/2008 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 2/2008? I detta nummer: Sidan 2 Från årsmötet... Sidan 3 En påminnelse Upplandsschottisen Sidan 4 Ett stort grattis till.. Sidan 5 Mingelkväll forts.. Sidan 6-7

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 - en del av Sveriges Läkarförbund Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen Förtroendevalda och uppdragstagare under verksamhetsåret 2015 Britt-Marie Lindgren Ewa Langerbeck Eva Lindgren Karl-Henrik Forsman Maria Åling Joachim Eckerström

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 28/9-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67)

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 28/9-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 28/9-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) 48 Öppnande av möte Ordförande öppnar mötet. 49 Höstschema Förra veckan

Läs mer

Verksamhets Förlagd. Utbildning ÄMNESLÄRARPROGRAMMET 7-9 TEXTIL INRIKTNING 2014 LINKÖPINGS UNIVERSITET

Verksamhets Förlagd. Utbildning ÄMNESLÄRARPROGRAMMET 7-9 TEXTIL INRIKTNING 2014 LINKÖPINGS UNIVERSITET Verksamhets Förlagd Utbildning ÄMNESLÄRARPROGRAMMET 7-9 TEXTIL INRIKTNING 2014 LINKÖPINGS UNIVERSITET Till dig som är handledare i textil Välkommen och stort tack för att du medverkar i Ämneslärarutbildningen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 1. OM VERKSAMHETEN MÅLSÄTTNING, INNEHÅLL, OMFATTNING OCH UTVECKLING Konstnärernas Kollektivverkstad Textiltryck Malmö (Textiltryck Malmö) är en ideell förening vars främsta uppgift är att skapa möjlighet

Läs mer