Svenska Nose Work Klubben

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svenska Nose Work Klubben"

Transkript

1 Närvarande: Ordförande David Svennelid (DS), Vice ordförande Marie Fogelquist (MF) Sekreterare Tina Björnberg (TB), Kassör Lena Andreasson (LA) Suppleant Kicki Löf (KL) Adjungerad revisor Annika Hamilton (AH) och 126 Adjungerad revisor Karin Pennerborn (KP) och 126 Meddelat förhinder: Ylva Dahlgren Bengtsson, Adam Hübinette, Lotta Bauer, Marie Bankhed, Alma Ohlin. 110 Mötets öppnande (DS) Ordförande hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 111 Godkännande av dagordningen (DS) Efter några justeringar godkändes dagordningen. 112 Val av 1 justeringsman (DS) Marie Fogelquist valdes till justeringsman. 113 Föregående protokoll (DS) Föregående protokoll godkändes och lades till handlingarna. 114 Inkomna skrivelser (DS) a) Förfrågan från medlemsavdelningen, SKK, angående 2019 års medlemsavgifter. Tina får i uppgift att informera dem att enligt årsmötet är medlemsavgift densamma för b) Information från SKKs prov- och tävlingskommitté som beslutat att hund som kastrerats genom medicinsk behandling ej får dispens för deltagande vid utställning, prov, tävling eller beskrivning innan verkningstid samt karenstid har löpt ut innebär brott mot punkt 7 i de allmänna reglerna. SKK beslöt att annullera de resultat som finns införda i SKKs register och i SNWKs interna resultatregister. Resultaten på aktuell hund är borttagna från SNWK Tävling. Det beslutas också att styrelsen uppmanar instruktörskommittén om att informera instruktörerna att det är viktigt att dom informerar om punkt 7 i de allmänna reglerna Doping och andra otillbörliga förhållanden till kursdeltagare. c) Protokollsutdrag från SKK/FK angående möte med SNWK i oktober. David informerar att Marie och han ska träffa SKK/FK fredag 19/10. Efter diskussion angående frågan beslutas att David och Marie ska fråga och ha önskemål om att SKKs VD Ulf Uddman också ska medverka på detta möte.

2 d) Skrivelse från medlemmar angående den uppdaterade Arrangörsmanualen version 2.0 gällande Tävlingsområde, se 121 c). 115 Kassörens rapport (LA) Klubben ekonomi är god. Lena har haft stora problem med att bokföringsprogrammet inte fungerar tillsammans med Outlook. Hon har haft många samtal med supporten för bokföringsprogrammet för att lösa detta. Budgetdags för Lena kommer att ta kontakt med samtliga kommittéer. Från och med februari 2019 kommer kontrolluppgifter skickas från Skatteverket varje månad man har fått arvode. Lena informerar vidare om att hon håller på att sammanställa en pärm med rutiner för kassörsrollen för att underlätta framåt. Lena informerar också att om en deltagare från annat land betalade in tävlingsavgiften till Ronnebytävlingarna kostar det klubben 50 kr i bankavgift för varje inbetald avgift. Lena får i uppdrag att undersöka om detta gäller alla inbetalningar från utland inklusive medlemsavgiften. 116 Revisorerna rapporterar (AH + KP) Annika och Karin informerar om vad i ekonomin dom kommer att titta på idag och att dom återkommer i slutet på mötet och informerar om vad som bör tilläggas, förändras och eventuellt förbättras. Mötet ajourneras för lunch kl kl Mailprogrammet (LA) Lena rapporterar om att när hon skickat gruppmail upptäckt att de mail som ligger i början och slutet på listan har gått iväg, men däremot inte de som är fanns mitt i listan. Tina info att hon också hade bekymmer med mailen i samband med Ronnebytävlingarna. David rapporterar att han och Pirre har pratat om nytt mailprogram. De tittar också på ett specifikt massmailsystem för t ex nyhetsmail. Det beslutas att David kollar upp alternativ till mail och hemsida till nästa möte. 118 Förrådet, hyresavtal (LA) Lena informerar om att klubben inte har något hyresavtal för förrådet som vi har. Det beslutas att Lena tar kontakt med Emma och löser det med henne.

3 119 Rapport sekreteraren (TB) Tina informerar om att det är mycket jobb med att bevaka och besvara e-post. Hon ber om hjälp med att någon annan kan ta hand om styrels en. Det beslutas att David ansvarar för styrels en, men som tidigare ska alla styrelsemedlemmar läsa den. Tina önskar få prenumerera på Acrobat Standard DC för att kunna bl.a. packa protokoll, göra t.ex. blanketter skrivbara etc. Det beslutas att Tina prenumererar på Acrobat Standard DC. 120 SKKs Klubbförsäkring Den kollektiva klubbförsäkringen gäller SNWK och ej anordnare/arrangörer. Ansvarsförsäkring gäller i samband med utställningar, prov och andra evenemang i klubbens regi. Förmögenhetsbrott: Ersättning lämnas för förlust som tillfogas klubben genom att anställd eller förtroendevald person eller styrelseutsedd funktionär i sin tjänst gjort sig skyldig till något av förmögenhetsbrott enligt försäkringsbeviset. Tjänstereseförsäkring: Försäkringen gäller för samtliga uppdragstagare som reser på uppdrag av klubben. Med uppdragstagare avses t ex anställda, styrelse- och kommittéledamöter, domare och tävlingsfunktionärer. Årspremien är 600 kr. Det beslutas att Tina mailar SKKs ekonomichef Karin Andersson och ansluter SNWK till SKKs kollektiva klubbförsäkring. 121 Rapport tävlingskommittén (TB) a) Ronnebytävlingarna avlöpte utan problem. Positiva uttalande från både tävlande, funktionärer och publik. b) SNWK Tävling; Sedan 5/8 är st anmälningar gjorda och 61 st tävlingar/prov som har använt SNWK anmälan. Några barnsjukdomar har uppstått i samband med uppdateringar, men med tanke på antalet användare har det gått mycket bra. c) Arrangörmanualen, 114 d). Efter diskussion beslutas att skrivningen gällande Tävlingsområde ska det ändras till följande; Arrangören ansvarar för att sökområdet är så beskaffat att tävlingsekipagen kan tävla under liknande förutsättningar. Helst bör inte ordinarie verksamhet på platsen förekomma under tävlingen. Befarar man att personer, fordon etc från annan verksamhet än Nose Work kan komma i direkt anslutning till sökområdet är det arrangörens ansvar att det finns funktionärer som kan se till att man respekterar när sök är igång. Måste man från annan verksamhet bryta denna avspärrning ska funktionär kunna be dem att avvakta tills momentet är klart och att tävlingen gör ett uppehåll vid behov. Ny version av AM ska publiceras snarast.

4 d) TL-utbildningen; Tina jobbar vidare och räknar med att den ska vara klar till den 1/11. e) TS-utbildningen; Även TS-utbildningen räknas vara klar till den 1/11. f) FB-grupper; Det beslutas att förhållningsregler bör läggas in på SNWKs FB-grupper. g) Resultatlistor doftprov; Fråga från arrangör om man behöver fota/scanna in listorna och skicka in dem till SNWK. Det beslutas att eftersom resultaten finns registrerade i SNWK Tävling behöver man inte skicka in dem via mail. h) Yttrande till SKK angående doftprov Tina har skrivit ett förslag, och det beslöts att detta skickas till SKKs tävlingsavdelning. i) Lista auktoriserade doftprovsdomare; Emma har inkommit med förslag om att för att hålla ha en aktuell lista på när dp-domarna löper ut behövs uppgifter både på när man dömt som bakdömt elektroniskt. Arrangören kan lägga in uppgifter om bakdomare som domare i dp-arrangemanget på SNWK Tävling. Det beslutas att blanketten om bakdömning på hemsidan ska tas bort och uppgift om bakdömning ska fyllas i via SNWK Tävling. De uppgifter som Emma har för Micke in i systemet. j) Anmälan om valp på tävlingsområde samt förvaring av hund i bil. David tar han dom detta och tar kontakt med Brith Andersson på SKKs tävlingsavdelning. 122 Rapport regelrevideringsgruppen (TB) Tina rapporterar att regelrevideringsgruppen har följande medlemmar; Adam Hübinette sammankallande, Helena Bohlin Jeanette Arnesson, Lena Östman, Maria Gabrielsson, Tina Björnberg. Första mötet var den 2/ i Uppsala. SNWKs kontaktperson hos SKK vad gäller regelrevideringen är Beatrice Palm. 21/10 är sista dagen för medlemmar att inkomma med förslag via hemsidan. Gruppen bör ha ett förslag klart senast våren 2019 och delar av arbetet ska kunna presenteras på kommande domarkonferens 17-18/11. Nästa möte 29/10 via telefon. 123 Rapport Domarkommittén a) Under hösten 2019 planeras utbildning avseende uppgradering av klass 1 domare till klass 2 domare. Förslag att följande kriterier måste uppfyllas för att klass 1 domare ska kunna genomgå utbildningen: Klass 1 domare ska ha dömt minst 10 st officiella tävlingar.

5 Följande förslag gäller för att bli godkänd klass 2 domare: Genomgå en helgs utbildning i klass 2 som tillhandahålls av domarkommittén. Bakdöma på två klass 2 tävlingar (med två olika domare) med godkänt resultat efter det att hen har genomgått ovan utbildning. Det beslutas att ovan förslag gäller som kriterier för utbildning av klass 2 domare och att domarkommittén kan börja planera för utbildningen efter årsskiftet. b) Förslag om att deltagare på domarkonferensen ska få bo i egna rum. Det beslutas att om deltagaren önskar bo i eget rum får den själv betala mellanskillnaden mellan enkelrum och dubbelrum. Hela fakturan ställs till SNWK och mellanskillnaden betalar deltagaren till SNWK. c) Två tävlingsdomare har inkommit med begäran om att få vilande auktorisation. Det beslutas att tävlingsdomarna får detta beviljat t.o.m. augusti 2019 för att återfå auktorisationen ska de bakdöma 2 tävlingar innan 31/ Rapport utbildningskommittén (MF) Marie rapporterar om utbildningskommitténs arbete och det fortsatta arbetet. Utbildningskommittén vill att styrelsen beslutar om utbildning till doftprovsdomare ska ligga utanför instruktörsutbildningen eller i utbildningen. Det beslutas att utbildning till doftprovsdomare ska ligga i instruktörsutbildningen. Frågan om certifiering/validering av instruktör ska ligga utanför utbildningen eller i utbildningen. Det beslutas att certifiering/validering av instruktör ska ligga i utbildningen. Det beslutades att nuvarande kursplan ska utvecklas och att certifieringen leder till att man blir NW1 instruktör. 125 Instruktörskommittén a) Instruktörsavtalet, se bilaga Styrelsen beslutar att bordlägga ärendet. 126 Revisorernas rapport (AH, KP) Revisorerna rapporterar att man påbörjat en delrevision och synpunkterna noteras i PM till styrelsen. 127 Nästa möte (DS) Önskemål om 2-dagarsmöte har framkommit, men svårt att hitta dagar för detta. Nästa möte, som planerat, den 25/

6 128 Övriga frågor 1. Valberedningen. Valberedningen består av Maja Ekers sammankallande, Pirkko Andersson ordinarie ledamot och Mia Tegbrant som är adjungerad då Siv Rüdén avsagt sig uppdraget. Frågan kom upp då Mia Edelton undrat om hon kan vara till hjälp med valberedningens arbete. 2. My Dog David informerar om att han har kontakt med ledningen för My Dog och planen är att SNWK kommer att ha monter, tävlingar etc. Marie Bankhed håller i planeringen för tävlingarna med hjälp från funktionärer. David och Marie Fogelquist hjälps åt med montern. 129 Tina Björnberg informerar om att hon avsäger sig de förtroendeuppdrag hon har i SNWK efter detta möte. 130 Mötet avslutas kl David Svennelid Ordförande Marie Fogelquist (Vice ordförande) Vald Justerare Lena Andreasson (Kassör) Övrig Justerare Kicki Löf (Suppleant Övrig Justerare

Protokoll. Närvarande ledamöter: Bo Edoff, Johanna Johnsson, Marie Fogelquist, Katrin Idås, Adam Hübinette (avvek 14.00), Lotta Bauer, Marina Eklund.

Protokoll. Närvarande ledamöter: Bo Edoff, Johanna Johnsson, Marie Fogelquist, Katrin Idås, Adam Hübinette (avvek 14.00), Lotta Bauer, Marina Eklund. Protokoll Datum: Tisdag 29 mars, kl. 10.00-15.30 Plats: Hundstallet Stockholm Närvarande ledamöter: Bo Edoff, Johanna Johnsson, Marie Fogelquist, Katrin Idås, Adam Hübinette (avvek 14.00), Lotta Bauer,

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Datum: 150407 Plats: Pontonjärsgatan 31, Stockholm Närvarande: Marie Fogelquist, Bo Edoff, Lotta Bauer, Emma Wallin (Skype), Karin Pennerborn, Adam Hübinette, Johanna Jonsson (Skype).

Läs mer

Svenska Nose Work Klubben

Svenska Nose Work Klubben Närvarande: Ordförande David Svennelid (DS) Vice ordförande Marie Fogelquist (MF) Sekreterare Tina Björnberg (TB) Kassör Lena Andreasson (LA) Ledamot Lotta Bauer (LB) Ledamot Anicka Fernström (AF) Ledamot

Läs mer

Protokoll årsmöte Svenska Nosework klubben SNWK

Protokoll årsmöte Svenska Nosework klubben SNWK Protokoll årsmöte Svenska Nosework klubben SNWK 2016-03-19 1. Justering av röstlängd. Charlie Lejbrandt avsäger sig rösträtten på årsmötet om inte ett ordförandebeslut föreligger. 2. Val av ordförande

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Datum: 150621 Tid och plats: söndag 21 juni, kl. 13.00, Håverud. Närvarande: Lotta Bauer, Adam Hübinette, Johanna Johnsson, Bo Edoff, Denise Persson, ennerborn, Marie Fogelquist.

Läs mer

Protokoll vid SNWK styrelsesammanträde den 10 nov i Lötsberga, start 09.30

Protokoll vid SNWK styrelsesammanträde den 10 nov i Lötsberga, start 09.30 Protokoll vid SNWK styrelsesammanträde den 10 nov i Lötsberga, start 09.30 1. Mötets öppnande 2. Val av mötessekreterare Katrin Idås 3. Val av justeringsperson Sussie Andersson 4. Närvarande: Bo Edoff,

Läs mer

Protokoll styrelsemöte. Linda Hedwall-Fogelquist (efter 19.18), Lotta Bauer, Denise Persson, Emma Wallin, Marie Fogelquist, Puck Simenstad,

Protokoll styrelsemöte. Linda Hedwall-Fogelquist (efter 19.18), Lotta Bauer, Denise Persson, Emma Wallin, Marie Fogelquist, Puck Simenstad, Protokoll styrelsemöte Datum: 150302 Plats: Skype 19.00 Närvarande: Linda Hedwall-Fogelquist (efter 19.18), Lotta Bauer, Denise Persson, Emma Wallin, Marie Fogelquist, Puck Simenstad, 1. Mötet öppnas 2.

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Datum: 2015-01- 31, 09.00-17.00 Plats: Uppsala Hund och Aktivitetscenter, Uppsala Närvarande: Denise Persson, Yvonne Höglund, Emma Wallin, Puck Simenstad & Marie Fogelquist 1. Mötet

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Datum: 150315 Plats: Rommehedslägret, Borlänge Närvarande: Marie Fogelqvist, Linda Fogelqvist, Puck Simenstad, Emma Wallin och Lotta Bauer (Skype) 1. Mötet öppnas. 2. Puck väljs

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Datum: 150522 Tid och plats: Fredag 22 maj, kl 14.00, Pontonjärsgatan 31, Stockholm Närvarande: Lotta Bauer, Bo Edoff, Denise Persson, Karin Pennerborn, Katrin Idås, Marie Fogelquist

Läs mer

Svenska Nose Work Klubben (SNWK)

Svenska Nose Work Klubben (SNWK) Svenska Nose Work Klubben (SNWK) ÅRSMÖTESHANDLINGAR 21 mars 2015 Verksamhetsberättelse SNWK 2014 Starten av Svenska Nose Work Klubben: Marie Fogelquist presenterade ide n runt Nose Work för Ulf Uddman/Svenska

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Datum: Plats: 2015-08- 10 Restaurang Home Made, Svärdvägen 23, Danderyd/Mörby Närvarande: Lotta Bauer, Bo Edoff, Marie Fogelquist, Adam Hübinette, Katrin Idås, Johanna Johnsson,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 19.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Sophia Jarl, Kerstin Nilsson, Anna-Greta Lingebrandt,

Läs mer

Adjungerad: Emma Björnåsen, kanslist (deltagit från 11.30, punkt 75 c, iii,) Phrida Olsson, revisor (via Skype)

Adjungerad: Emma Björnåsen, kanslist (deltagit från 11.30, punkt 75 c, iii,) Phrida Olsson, revisor (via Skype) Protokoll Styrelsemöte SNWK 2017-08-29 Plats: Best Western Hotell, Arlanda Hotellby Närvarande ordinarie ledamöter: Bo Edoff Marie Fogelqvist Marina Eklund Lotta Bauer Svante Hallberg Johanna Johnsson

Läs mer

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2009-10-20 Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny

Läs mer

Svenska Agilityklubben 10-2014

Svenska Agilityklubben 10-2014 Svenska Agilityklubben 10-2014 2014-12-07 185-210 Protokoll från styrelsemöte med Svenska Agilityklubbens styrelse söndag 7 december 2014 på SKKs kansli. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

SVENSKA WELSH CORGI KLUBBEN

SVENSKA WELSH CORGI KLUBBEN Mötesdatum : 14 Februari Tid: 11.00 15.45 Plats: Mornington Hotel, Bromma Närvarande : Annette Jonasson (AJ), Eva Liljekvist-Borg (ELB), Helena Orre (HO), Monika Johansson (MJ), Lennart Ölund (LÖ), Meddelat

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna Plats: Huskvarna Närvarande: Eva Liljekvist Borg, Anders Sjöberg, Siw Synnerman Nordström, Karin Claesson,

Läs mer

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till.

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141028 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Lena Johansson LJ Emelie Carlsson EC Lena Torstensson LT Anne Blomster

Läs mer

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403 VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 1100403 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg, ordförande Susanne Almgren, sekreterare Ingela Jonsson, kassör Ove Wikström, ledamot Malin Savander,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsens möte 2015-10-13 Plats: Sundsvall Studiefrämjandets lokal

Protokoll fört vid styrelsens möte 2015-10-13 Plats: Sundsvall Studiefrämjandets lokal Protokoll fört vid styrelsens möte 2015-10-13 Plats: Sundsvall Studiefrämjandets lokal Närvarande ledamöter: Britt-Marie Edfors Ordförande Carina Östberg Utställnings ansvarig Vice ordförande Jenny Lundin

Läs mer

Svenska Agilityklubben

Svenska Agilityklubben Svenska Agilityklubben 8-2014 2014-09-25 135-159 Protokoll från styrelsemöte via telefon med Svenska Agilityklubbens styrelse torsdag 25 september 2014. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

Protokoll 8-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 30 augusti 2014, SPK Mellansvenskas lokal, Gubbängen

Protokoll 8-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 30 augusti 2014, SPK Mellansvenskas lokal, Gubbängen Protokoll 8-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 30 augusti 2014, SPK Mellansvenskas lokal, Gubbängen Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Barbro Teglöf, vice

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4

Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4 Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4 Datum: 20130618 Tid: 18.30 Plats: Klubbstugan Närvarande: Alf Karlström Bengt Jonsson Ingrid Lundh Ingela Brandt Jerker Jeppsson Ida

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN Protokoll fört vid möte med CS för Svenska Dreverklubben, lördag och söndag 15-16/3 2014, Upplands Väsby 1. Sammanträdets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade välkommen och

Läs mer

Protokoll för vid Västra distriktets styrelsemöte den 9/2 samt den 24/2 2016,

Protokoll för vid Västra distriktets styrelsemöte den 9/2 samt den 24/2 2016, Protokoll för vid Västra distriktets styrelsemöte den 9/2 samt den 24/2 2016, Närvarande: Anette Johansson, Anette Lundgren, Ann Gustavsson, Jan Karlsson, Bengt-Ove Bergqvist (9/2), Catharina Ellerström,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 9 mars 2013, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm

Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 9 mars 2013, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Protokoll 2-2013 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 9 mars 2013, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Barbro Teglöf, vice

Läs mer

Svenska Beagleklubben

Svenska Beagleklubben Svenska Beagleklubben Protokoll Art: Styrelsemöte 10 efter BF 2011. Tid: 2011-09-08 Plats: Telefonmöte. Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Sekreterare, Webmaster (AK) Hans Eliasson Ledamot

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll Nr 5 Datum: -06-07 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Kurt Bengtsson Vice ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Ingvar Nilsson Ledamot Mathias Johansson

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Hotell Scandic, Sollentuna Eva Liljekvist Borg, Anders Sjöberg Siw Synnerman Nordström

Läs mer

81 Föregående mötesprotokoll Avvaktar protokoll fr fg möte. Påminnelse till Jocke! Vi går igenom protokollet på nästa möte istället.

81 Föregående mötesprotokoll Avvaktar protokoll fr fg möte. Påminnelse till Jocke! Vi går igenom protokollet på nästa möte istället. Styrelsemöte för SRRS Västra Datum: 2010-09-08 Plats: Drottninggatan, Göteborg Närvarande: Caroline Jensen, Sofia Orvelind, Jazmine Ohgami, John S. Berg Frånvarande anmälda förhinder: Louise Rosengren,

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SRSK

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SRSK Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens styrelsemöte 2019-03-27 1/2019 Närvarande: Mikael Wiltander, Peter Lind, Linda Sträng, Brith Andersson, Jenny Willman, Malou Jacobson, Marie Lind, Karin

Läs mer

ARRANGÖRSMANUAL. Prov och tävling NOSE WORK

ARRANGÖRSMANUAL. Prov och tävling NOSE WORK ARRANGÖRSMANUAL Prov och tävling NOSE WORK Antagna 2015-11-26 Svenska Nose Work Klubben, 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING VÄLKOMMEN ARRANGÖR... 2 Samarrangemang... 2 FÖRE TÄVLING... 3 Avtal med funktionärer...

Läs mer

4.2 Val av justeringsman att jämte ordförande justera protokollet Linnea valdes att jämte ordförande justera protokollet.

4.2 Val av justeringsman att jämte ordförande justera protokollet Linnea valdes att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll fört vid telefonmöte i Springerklubbens huvudstyrelse 2014 11 13 Närvaro: Gunnar Petersson, Barbro Collin, Eva Wiklund, Linnea Pettersson, Birgitta Pettersson. Frånvaro: AnnSofie Öhman, Bert

Läs mer

Knivsta Brukshundklubb

Knivsta Brukshundklubb Protokoll fört vid styrelsemöte i Knivsta BK 2015-08-20 Närvarande: Aime Ambrosen, Malin Karlsson, Henrik Ulfhielm, Marita Berg, Lars Hagman, Malin Mälarstig, Anette Ehrnst Anmält förhinder: Jenny Köhler,

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum (ordförande), Reidar Otterbjörk (vice ordförande), (sekreterare), (ledamot) och Lisa 11. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 11.1. Val av protokollförare utsågs

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid :s telefonmöte den 29 september 2015. Närvarande: Yvonne Brink, Ordförande, Helen Thorstensson, Kassör, Ulrika Stenholm ledamot, Irene Jonsson, ledamot, Ann-Git Rammus, ledamot, Maria

Läs mer

Föredragningslista Beslut eller annan åtgärd: 09-17 Mötets öppnande Ordförande hälsar alla mötesdeltagare välkomna och förklarar mötet öppnat.

Föredragningslista Beslut eller annan åtgärd: 09-17 Mötets öppnande Ordförande hälsar alla mötesdeltagare välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll Tid: Måndagen den 9 mars 2008, kl. 20.00-22.15 Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen Sekreterare Plats: Telefonmöte Närvarande ledamöter Ambjörn Lindqvist, ordförande Stig Berndtsson Stefan

Läs mer

Retrieverjaktkommittén Sammanträdesdatum Sida 1 av /2018. Mirjam Axner Sven Ludvigsson Berth Nilsson Per-Anders Norling Roger Westerman

Retrieverjaktkommittén Sammanträdesdatum Sida 1 av /2018. Mirjam Axner Sven Ludvigsson Berth Nilsson Per-Anders Norling Roger Westerman Retrieverjaktkommittén Sammanträdesdatum Sida 1 av 7 Plats: Ordförande: Beslutande: Telefonmöte 109-129 Sören Swärdh Mirjam Axner Sven Ludvigsson Berth Nilsson Per-Anders Norling Roger Westerman Adjungerad:

Läs mer

Svenska Lapphundklubben Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte. Föredragningslista. Tid: 11 maj :30

Svenska Lapphundklubben Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte. Föredragningslista. Tid: 11 maj :30 Svenska Lapphundklubben Centralstyrelsen Protokoll Styrelsemöte Tid: 11 maj 2016 18:30 Plats: Telefonmöte Närvarande: Teresa Lejenäs Ordf. Ledamöter Hans Balstedt Helena Bergström Maria Nilsson Sten Pettersson

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum (ordförande), (ledamot), (ledamot), Susan Falk (ledamot) och 219. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötet noterade att ordinarie ledamot Jazmine Ohgami vid

Läs mer

23 Val av justerare Utsågs Annika Bay att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

23 Val av justerare Utsågs Annika Bay att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Plats: Telefonmöte 22-50 Beslutande: Ulla Pietarinen Annika Bay Marie Carlsson Andreas Josefsson 22-49 Geir-Ove Andersen Annelie Karlsson Karjalainen Suppleanter: Ingela Karlsson Meddelat förhinder: Susanna

Läs mer

STYRELSEMÖTE 2008-05-19, KL.19:30

STYRELSEMÖTE 2008-05-19, KL.19:30 PROTOKOLL FÖRT VID COCKER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE Närvarande: Daniel Svensson (ordförande), Kicki Bro (sekreterare), Ann-Catrine Bergh, Anders Carlsson, Hannah Säveholm, Anna-Carin Johansson och Eva

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, RIKARD WIKLUND, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse. Telefonmöte 2007 11 05

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse. Telefonmöte 2007 11 05 Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2007 11 05 5.1 Mötets öppnande Närvaro: Tina Kauppinen, Barbro Collin, Olle Carlsson, Pia Axelsson, Adjungerad jaktansvarig

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll Nr 10 Datum: -01-16 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Paul Fältman Ordförande Kurt Bengtsson Vice ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Ann-Marie Peterson

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

76 Val av justerare Utsågs Andreas Josefsson att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

76 Val av justerare Utsågs Andreas Josefsson att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Plats: Telefonmöte 75-97 Beslutande: Ulla Pietarinen Annika Bay Marie Carlsson Andreas Josefsson Geir-Ove Andersen Annelie Karlsson Karjalainen Suppleanter: Ingela Karlsson Susanna Hagman Adjungerad tillfällig

Läs mer

LJ hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. BLS väljs att jämte ordförande justera protokollet.

LJ hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. BLS väljs att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Fysiskt möte 160619, kl. 12.00, Scandic Jönköping Närvarande Ordinarie ledamöter Lilian Jonsson (LJ) Torbjörn Håkansson (TH) Birgitta Limnefelt

Läs mer

Närvarande: Marianne Johansson, Lena Frisell, Barbro Fridström, Christer Fröje, Titti Karlström, Renée Selander, Helena Eliasson, Jan-Inge Glenberg.

Närvarande: Marianne Johansson, Lena Frisell, Barbro Fridström, Christer Fröje, Titti Karlström, Renée Selander, Helena Eliasson, Jan-Inge Glenberg. STYRELSEPROTOKOLL FÖR SSRK/V GÖTEBORGSSEKTIONEN 2013-12-14 - Nr 4 Plats: Stättared Närvarande: Marianne Johansson, Lena Frisell, Barbro Fridström, Christer Fröje, Titti Karlström, Renée Selander, Helena

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll per capsulam Svenska Rottweilerklubben/AfR:s 2013-11-05 Närvarande: Angelina Ohlsson ordförande, Helén Wallman vice ordförande, Ann-Git Rammus kassör, Ingela Sundqvist sekreterare, Birgitta Färdeman,

Läs mer

Styrelseprotokoll nr. 2 Bichon Frisé Ringen

Styrelseprotokoll nr. 2 Bichon Frisé Ringen Styrelseprotokoll nr. 2 Bichon Frisé Ringen 2011-06-04 Varberg Närvarande: Ordf. Barbro Jonsson. Ledamöter: Gunilla Andersson, Inger Butschkau, Gullwi Wintherhamre, Monica Wintherhamre Suppleanter: Tommy

Läs mer

PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003

PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003 Nr 8/2003 PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003 PLATS: Gamla Kyrkvägen 24, Danderyd NÄRVARANDE: FRÅNVARANDE: Peter Söderberg Mary-Lotte Mattsson Kristian Falk Pia Berglund Christine Chiacchiaretta

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C 2005-11-29 kl. 19.00. Telefonmöte.

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C 2005-11-29 kl. 19.00. Telefonmöte. Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C 2005-11-29 kl. 19.00. Telefonmöte. Deltagare: Ordf. Magnus Forsberg, Maria Hjelm, André Lennberth,, Karin Nilsson och Reidar Otterbjörk. Päranders Wärja deltog

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-09-29, TELEFONMÖTE

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-09-29, TELEFONMÖTE PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-09-29, TELEFONMÖTE NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, MALIN ASK, NICKLAS NULAND, CAROLINE REMULA TILL OCH MED 7.8, JOSEFINE PETTERSSON, LAILA MÄLLINEN,

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE I LINKÖPING 02 04-14.

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE I LINKÖPING 02 04-14. PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE I LINKÖPING 02 04-14. Närvarande: Carina Stääv, Tina Bengtsson, Lisa Löfvenberg, Marie Hellander, Ulf Svanström, Inger Dahl, Liz Rundberg

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse. Datum: 17 september 2007

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse. Datum: 17 september 2007 Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Datum: 17 september 2007 Närvaro: Tina Kauppinen, Olle Carlsson, Barbro Collin, Johan Eriksson, Mikael Eriksson, adjungerad jaktansvarig

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll nr: 3 /2016 Protokoll fört vid styrelsemöte per telefon i Svenska Rottweilerklubben/Afr den 11/5 2016. Närvarande: Ordförande: Yvonne Brink Vice ordförande: Patrik Grönfeldt Kassör: Rebecca Cedervall

Läs mer

Protokoll 12-2012 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 1 dec 2012, Stockholms Kennelklubbs lokal, Stockholm

Protokoll 12-2012 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 1 dec 2012, Stockholms Kennelklubbs lokal, Stockholm Protokoll 12-2012 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 1 dec 2012, Stockholms Kennelklubbs lokal, Stockholm Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Barbro Teglöf, vice

Läs mer

SKK/Assistanshundsrådet nr 3/

SKK/Assistanshundsrådet nr 3/ Sida 1/6 SKK/Assistanshundsrådet nr 46-67 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Assistanshundsråd tisdagen den 20 maj 2013. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Ulf Uddman (ordf), Viveka

Läs mer

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndag den 17 oktober 2011 kl. 20.00 Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen Sekreterare Plats: Telefonmöte Närvarande ledamöter Stig Berndtsson Bengt-Ove Bergquist Ulrika

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 3 augusti 2013, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm

Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 3 augusti 2013, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Protokoll 6-2013 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 3 augusti 2013, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Barbro Teglöf, vice

Läs mer

Vid genomgång av protokoll beslöts att ändra skrivelsen i 13 D) Beslut att AO ska ansvara för rekrytering i Göteborg.

Vid genomgång av protokoll beslöts att ändra skrivelsen i 13 D) Beslut att AO ska ansvara för rekrytering i Göteborg. Protokoll nr 1 2013 STYRELSEMÖTE Plats: LFC Borås Datum: onsdagen den 23 januari 2013 Närvarande Lena Jonsson, LFC Skövde Barbro Thannlund, NFC Gårda Annika Rydbäck, LFC Borås Johan Almén, LFC Skövde Marita

Läs mer

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Protokoll för styrelsemöte i Svenska Drillförbundet 2010-04-20 kl.20.00 22.00 Närvarande: Carina Svensson Ulla Levin Hanna Candell Håkan Olin Jasmine Bendrén Heléne Larsson Cecilia Wardström-Larsen Emma

Läs mer

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat.

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat. Styrelsemöte SGDK HS, den 17 augusti 2011 PROTOKOLL 11/2011 Plats: Telefonmöte. Tid: Kl 19:30-22:05 Närvarande: Ordförande, Pär Westling Kassör, Pär Franzen Sekreterare/suppleant, för dagen ledamot plats,

Läs mer

SDS Protokoll nr 2. Protokoll för vid Svenska Dalmatiner-Sällskapets styrelsemöte

SDS Protokoll nr 2. Protokoll för vid Svenska Dalmatiner-Sällskapets styrelsemöte Protokoll för vid Svenska Dalmatiner-Sällskapets styrelsemöte Närvarande: Frånvarande: Louice Hagman Johanna Eklund Mimmi Johnsson Berger Caroline Karlsson Tikkanen Louise Edlund Cecilia Ström Nanne Brandt

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll Nr 5 Datum: -06-10 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Rolf Weiffert Ordförande Eva Ohlin Sekreterare Carina Duholm Ledamot Gunilla Svensson Ledamot Frånvarande: Sassa Holmberg

Läs mer

Protokoll 3-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 15 mars 2014, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm

Protokoll 3-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 15 mars 2014, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Protokoll 3-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 15 mars 2014, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Marita Simring, kassör

Läs mer

SKK/Assistanshundsrådet nr 1/

SKK/Assistanshundsrådet nr 1/ Sida 1/7 SKK/Assistanshundsrådet 1-24 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Assistanshundsråd tisdagen den 10 februari 2015. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Ulf Uddman (ordf), Kerstin

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubbens ordinarie klubbmöte på Scandic Hotell, Mölndal

PROTOKOLL FÖRT VID Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubbens ordinarie klubbmöte på Scandic Hotell, Mölndal Sida 1 av 5 PROTOKOLL FÖRT VID Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubbens ordinarie klubbmöte 2018-03-10 på Scandic Hotell, Mölndal 1) Mötets öppnande Mats Viker öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA DREVERKLUBBENS LOKALKLUBBAR

STADGAR FÖR SVENSKA DREVERKLUBBENS LOKALKLUBBAR STADGAR FÖR SVENSKA DREVERKLUBBENS LOKALKLUBBAR Publicerade 2006-01-01 Stadgar för Lokalklubb inom Svenska Dreverklubben Inledning Lokalklubbar ingår som medlemsorganisationer i Svenska Dreverklubben.

Läs mer

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08 Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte Närvarande: Katarina Swahn (ordförande), Marie Fredlundh, Inger Karlsson, Anna Carlfors Tingstedt, Lotta Vig, Annika Sahl-Kadar och

Läs mer

Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte, 2002 03 08, Nova Park hotell, Knivsta

Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte, 2002 03 08, Nova Park hotell, Knivsta Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte, 2002 03 08, Nova Park hotell, Knivsta Närvarande: Beslutande Kjell Svensson Cilla Hamfelt Agnetha Hammarstedt Helena Hellström Annika Hjälm Terese

Läs mer

Mellansvenska distriktet

Mellansvenska distriktet Datum och tid: 2016-02-28 14.00 Plats: Svärdsjö skid & orienteringsklubbs kanslistuga 2016 1 Mötets öppnande Ordförande Mikael Köpman förklarar mötet öppnat och hälsar samtliga närvarande välkomna. 2016-2

Läs mer

DEN 25 FEBRUARI 2017

DEN 25 FEBRUARI 2017 ÅRSMÖTESHANDLINGAR SVENSKA NOSEWORKKLUBBEN DEN 25 FEBRUARI 2017 Plats Norra Stockholms hundcenter. Adress: Ritarslingan 2 18766 Täby Tid 13.00 1. Justering av röstlängd. 2. Val av ordförande för mötet.

Läs mer

Stadgar för Jönköpings Läns Dreverklubb.

Stadgar för Jönköpings Läns Dreverklubb. Stadgar för Jönköpings Läns Dreverklubb. Inledning Lokalklubbar ingår som medlemsorganisationer i Svenska Dreverklubben. Utöver dessa stadgar gäller också SKKs och Svenska Dreverklubbens stadgar och av

Läs mer

STADGAR Svenska Nose Work klubben (SNWK) Antagna xxxx-xx-xx Fastställda av SKK/FK xxxx-xx-xx Gällande från

STADGAR Svenska Nose Work klubben (SNWK) Antagna xxxx-xx-xx Fastställda av SKK/FK xxxx-xx-xx Gällande från STADGAR Svenska Nose Work klubben (SNWK) Antagna xxxx-xx-xx Fastställda av SKK/FK xxxx-xx-xx Gällande från 2020-01-01 Inledning Svenska Kennelklubben (SKK) hundägarnas riksorganisation är det centrala

Läs mer

31.2 Val av justeringsman att jämte ordförande justera protokollet Karin valdes att jämte ordförande justera protokollet.

31.2 Val av justeringsman att jämte ordförande justera protokollet Karin valdes att jämte ordförande justera protokollet. Närvaro: Allan Grimling, Barbro Collin, Karin Wigstrand, Kerstin Johansson, Peter Lanning, AnnMarie Skansen Frånvaro: Birgitta Pettersson, Marica Teir, Klas Åkervall 31.1 Mötets öppnande 31.2 Val av justeringsman

Läs mer

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Närvarande: Jan-Olof Säll Ulla-Britt Norberg Britta Althorn Arne Våring Maria Lögdlund Barbro Lund Jan Åberg Lalla Hammarström Adjungerade: Ej närvarande:

Läs mer

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Utbildning Vinnande styrelse med Olle Möller hela lördagen

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Utbildning Vinnande styrelse med Olle Möller hela lördagen Protokoll för styrelsemöte i Svenska Drillförbundet 2010-02-20 kl.09.30 18.30 2010-02-21 kl. 09.00 14.00 Närvarande: Carina Svensson Ulla Levin Hanna Candell Håkan Olin Jasmine Bendrén Heléne Larsson Cecilia

Läs mer

Stadgar för avdelningar inom Svenska Pudelklubben.

Stadgar för avdelningar inom Svenska Pudelklubben. Stadgar för avdelningar inom Svenska Pudelklubben. Fastställda av SPKs fullmäktige 2006-03-31 och 2007-04-01 Inledning. Avdelningar ingår som medlemsorganisationer i SPK. Utöver dessa stadgar gäller också

Läs mer

161-184. Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll- Datum: 2015-11-23 Möte nr 8/2015

161-184. Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll- Datum: 2015-11-23 Möte nr 8/2015 Datum: 2015-11-23 Möte nr 8/2015 161-184 Plats: Telefonmöte, kl. 19.00 21.30 Beslutande: Suppleanter: Förhinder: Mötessekreterare: Utsedd att justera: Dan Wikström, Carina Larsson ( 161-176), Jonas Bygdén,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte (ordförande), (ledamot), (ledamot) och Karin Berngard 171. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötet noterade att ordinarie ledamöter Jazmine Ohgami och Elisabeth

Läs mer

Protokoll fört vid CS möte 17/ i Tällberg

Protokoll fört vid CS möte 17/ i Tällberg Protokoll fört vid CS möte 17/6 2016 i Tällberg 1. Mötets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Upprop samt suppleanters rösträtt Närvarande: Martin

Läs mer

SKK/Assistanshundsrådet nr 4/2015 2015-09-02 52-67

SKK/Assistanshundsrådet nr 4/2015 2015-09-02 52-67 Sida 1/6 52-67 Protokoll fört vid telefonmöte med Svenska Kennelklubbens Assistanshundsråd onsdagen den 2 september 2015. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Ulf Uddman (ordf), Marie Fogelquist, Kerstin Jonsson,

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll Svenska Rottweilerklubben/AfRs telefonmöte 2013-01-30 Närvarande: Helén Wallman ordförande, Patrik Ohlsson vice ordförande, Ann-Git Rammus kassör, Ingela Sundqvist sekreterare, Tord Sivén, Birgitta

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte (ordförande), Reidar Otterbjörk (ledamot), (ledamot) och (ledamot). 203. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 203.1. Val av protokollförare utsågs till protokollförare

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Protokoll 6/2016 Datum: 2016-08-08 Tid: Kl. 19.00-22.25 Plats: Närvarande: Ordförande Anmält förhinder: Från kansliet: Övriga deltagare: Justerare:

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll Nr 4 Datum: -05-03 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Paul Fältman Ordförande Kurt Bengtsson Vice ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Ingvar Nilsson Ledamot

Läs mer

SVENSKA SPANIEL OCH RETRIEVERKLUBBEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Retrieverjaktkommittén Nr

SVENSKA SPANIEL OCH RETRIEVERKLUBBEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Retrieverjaktkommittén Nr Plats: Beslutande: Telefonmöte 46-58 Sören Swärdh Berth Nilsson Roger Westerman Per-Anders Norling Sven Ludvigsson Adjungerad Anna-Lena Wendt 46-51 Anmält förhinder: Miriam Axnér Underskrifter Protokollförare:.

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6 Protokoll Sida 1 av 6 Protokoll från styrelsemöte i Nyköpings BIS Friidrott torsdagen den 20/5 2010. Deltagare närvarande: (vid pennan) Kent Andersson Mikael Carlsson Lars Hallberg Thomas Andreasson Siv

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-07-14, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM SAMT VALBEREDNINGEN

Läs mer

52 Mötets öppnande. Ordförande hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

52 Mötets öppnande. Ordförande hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Sid 1 (5) PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2005-11-12 I SVENSHÖGEN. Närvarande: Kjell Nielsen, Johan Andersson, Lennarth Ericsson, Ingela Sandström, Marie Ullatti,

Läs mer

Hos Kerstin Gustafsson, Tullsåkra gård, Tollarp

Hos Kerstin Gustafsson, Tullsåkra gård, Tollarp Rasklubben för Dansk/Svensk gårdshund styrelsemöte 2008-11-15 Plats: Närvarande: Hos Kerstin Gustafsson, Tullsåkra gård, Tollarp Anders Sjöberg Tina Andréasson Karin Andersen Kerstin Gustafsson Anmält

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid :s styrelsemöte 2012-08- 24 via e-post Närvarande: Helén Wallman ordförande, Patrik Ohlsson vice ordförande, Ann-Git Rammus kassör, Ingela Sundqvist sekreterare, Birgitta Färdeman, Sara

Läs mer