Nummer 2. Mars - April 2018 Årgång 24. Vårens Meeting datum mars (Årsmöte) 4 april 2 maj 3 juni. Platsen är: Brunnsgatan 56. Tiden är: 19.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nummer 2. Mars - April 2018 Årgång 24. Vårens Meeting datum mars (Årsmöte) 4 april 2 maj 3 juni. Platsen är: Brunnsgatan 56. Tiden är: 19."

Transkript

1 Nummer 2 Mars - April 2018 Årgång 24 Nu är dags att betala medlemsavgiften. Sista dag för detta är på årsmötet den 7 Mars om man skall kunna vara med och göra sin röst hörd och fortsätta vara med i medlemslistan. Se sidan 3 Tidigare kursverksamhet Sidan 2 Så kan det gå när kamera är med. Sidan 2 Kassören meddelar Sidan 3 Kåseri av SM3HEW Sidan 3 DX-boken och Störspionen Sidan 4 SK4AO Samband Sidan 5 Knep och Knåp Sidan 6 Silent Key SM0CUS / Lars Erik Brandt Sidan 7 Läs på för senaste nytt. Månadsmöte onsdagen den 7 mars 2018 klockan Adress: ABF i Gävle, Brunnsgatan 56. PROGRAM: ÅRSMÖTE. Därefter ser vi DVD-filmen om en DX-pedition till VP8ORK på South Orkney, (50 min.) SM3CBR/Dick kommenterar och kompletterar. Efter fikapausen blir det information från styrelsen och plats för ditt egna bidrag. Välkomna, hälsar styrelsen gm SM3CLA/Karl-Olof Månadsmöte onsdagen den 4 april 2018 klockan Adress: ABF i Gävle, Brunnsgatan 56. PROGRAM: SM3JGG/Staffan berättar om sin, SM3GSK:s, SM3CER:s och SM3DMP:s : SM3 - California tour sommaren 2017" SM3GSK kommer att deltaga via Skype eller telefon. Efter fikapausen blir det information från styrelsen och plats för ditt egna bidrag. Välkomna, hälsar styrelsen gm SM3CLA/Karl-Olof Vårens Meeting datum mars (Årsmöte) 4 april 2 maj 3 juni Platsen är: Brunnsgatan 56. Tiden är: 19.00

2 KURSVERKSAMHET Tisdagen den 30 januari 2018 träffades sju medlemmar ur GKA i vår sammanträdeslokal hos ABF för att lära oss allt om ytmontering och ytlödning. Lärare var Erik:arna (!) SM3XLY och SM3HEW. Under deras proffsiga ledning lärde vi allt om lödspetsar och spetstemperaturer, flussmedel, pincetter, injektionssprutor (!) och ugnslödning. Dessutom praktiska tips om belysning och fästanordningar för kretskorten samt hur man behandlar de små "lössen" med fast hand och en pincett. TACK grabbar för en lärorik kväll! SM3CLA/Karl-Olof Styrelsen hade en träff på Arkiv Gävleborg 2017 i samband med ett styrelsemöte. Vi tittade på var GKA s all gammal historik stod placerad och jag kan då säga att det var inte mycket att komma med jämfört med andra stora aktörer men jag är mycket glad att CLA orkar åka dit med all information i form av pärmar mm och att vi kommer att bli ihågkomna i oöverskådlig tid fram över. Där finns massor av info att titta på och söka i. Vi fick nyligen denna bild från Arkivets verksamhetsberättelse och vilka kan man skåda där. -EMJ,-YNZ,-CLA,-BGM och -ARQ Tack Arkivet för bilden. Styrelsen gm Tony Larsson /SA3BGM Manusstopp den: 22 April 2018 Nästa nummer: Utkommer den 25 April 2018 Redaktör: SA3BGM/Tony Layout och kopiering: SA3BGM/Tony Korrekturläsare: -CLA Karl-Olof Tidningens e-post: kallelsen@sk3gk.se Postadress: GKA/co Elmsjö Jägargatan 17b Gävle PlusGiro: GKA:s hemsida: Webbredaktör: SK3ARK/Dan GKA:s e-post: info@sk3gk.se

3 Kassören meddelar: Medlemsavgiften är 200 kr. (Familjeavgift: 300 kr) För att du skall komma med i årets medlemsförteckning och för att du skall ha rösträtt vid årsmötet, måste avgiften vara betald senast den 7 mars 2018, klockan Du kan betala kontant före årsmötet, eller sätta in pengarna på vårt postgironummer: Ange ditt namn eller din signal! Har du bytt adress, ändrat e-post eller telefonnummer? Var bussig meddela kassören detta, så att den nya listan blir komplett! Den kommer att sändas till dig, per post i början av april. SM3CLA/Kassör eller per e-post: karlolof.elmsjo@tele2. se Elbilar redan uråldriga, ja fossila. Professor Hew Puh vid KSI-labb, rapporterar. Inte helt överraskande har KSI-labbet nya världsledande innovationer. Den här gången berättar utvecklingschefen för KSI-labb att framgångarna med LHC i Cern (Large Hadron Collider) inte bara bidragit till att man har funnit ännu en helt ny partikel. Som vanligt finns det sk spinnoff effekter som man på KSI-labbet studerar närmre. Det nya är en helt revolutionerande ångmaskin med återcirkulerande lätt vatten. Principen är den att man i en cylinder trycker in ca 1 ml lättvatten. Med tre sorters laser, av typ man finner i handeln grön, röd samt en sk maser (osynligt ljus). De riktas till en gemensam punkt i cylindern och med en elpuls på 20 milliwatt gör att lättvattnet vaporiserar. Temperaturen är då nära plasma och man utvinner en effekt per kolvslag på ca 4000 Hk (3 KW) och följaktligen ett enormt vridmoment. Den vaporiserade ångan kan förutom primärkolven, även driva en ångturbin. Ett litet problem är att vid återanvändningen av lättvattnet så är det hett och måste kylas ned. Här tänker sig labbet att nyttja den tidigare uppfinningen där man med lätthet kan kyla ned och återanvända lättvattnet med mirakelglaskonstruktionen. (Tidigare omnämnd i denna artikelserie.) Drivpaketet ger i det här fallet ca 2000 Hk uttagen effekt vid en cylindervolym på 50 cc. Är det inte som en mopedmotor då - frågar jag. Precis så får jag till svar. En sådan motorkonstruktion har minimal vikt och det är även därför vi använder lättvatten. Turbinen har en storlek ungefär som en modern bilturbo. - Men blir det inga avgaser? Nej systemet är helt slutet. - Hur mycket energi går det åt då? F.n. 3 st A-batterier per år. MP-representanten undrar om alla laddstolpar blir onödiga då? Jo visst, A-batterierna kan du ladda med mobilladdaren hemma.

4 Lars Olssons Fond har inköpt: DX-BOKEN - om en trevlig radiohobby och den svenska DX-historien". Du kanske läste den tvåsidiga artikeln i Gefle Dagblad den 7:e februari 2017? Boken kan lånas i två veckor. Anmäl intresse till SM3CLA. Störspion Du har säkert läst i QTC (Nr 11/2013 sid. 4) om den s.k. Störspionen. Det är en apparat för att söka efter störningar i närområdet. De kan komma från t.ex. lysrör, LED-lampor, hissar, fläktar eller nätaggregat. (Skriv in: EMV-spion för alla på Google, så kan du läsa artikeln som stod i QTC.) Vår egen SM3HZA/Mats köpte in byggsatsen från den tyska tidningen Funk-amateur och byggde ihop den. Sedan han använt den och letat rätt på de störningar som besvärade honom, säger han sig inte ha användning för den längre. Han har därför bestämt att skänka den till GKA. Spionen förvaras och förvaltas av SA3BGM/Tony. Du kan alltså vända dig till Tony, för att låna apparaten om du skulle behöva söka upp störningar i din närhet. Styrelsen och alla medlemmar framför sitt stora TACK till Mats/SM3HZA för den fina gåvan.

5 Radiosamband 2018 Falu radioklubb, SK4AO har under februari lånat repeatern på Kungsberget, SK3GK/R, vid två radiosamband. Det första sambandet kördes den 10/2, då rallytävlingen Vinterpokalen 2018 kördes i skogarna runt Ockelbo. Sambandet kördes på 145,700 MHz och fungerade alldeles ypperligt i den snörika terrängen. Fyra stycken specialsträckor bemannades av 13 stycken radiooperatörer, samt 3 stycken operatörer på HQ i Åbyggeby skola i Ockelbo. Inga incidenter inträffade under tävlingen och arrangörerna var mycket nöjda över insatsen. Från GKA deltog ett gäng operatörer och vi i FRK är JÄTTETACKSAMMA för all hjälp och vi vill tacka för ett bra samarbete över länsgränsen. Lördagen den 24/2 kördes Gestrikekannan 2018 i skogarna runt Järbo. Tre stycken specialsträckor med 10 operatörer i skogen och 2 på HQ. Eftersom jag skrivit dessa rader på torsdagen för den 24/2, så hoppas jag att allt gick bra även på detta uppdrag. För de som vill vara med och vara operatör på radiosamband framöver, så är ni hjärtligt välkomna att vara med som operatörer. Anmäl ert intresse till samband@sk4ao.net om du/ni vill vara med i operatörslistan, där vi skickar ut förfrågan inför radiosambanden. Återigen, ett STORT TACK för lån av repeater och hjälp av operatörer från GKA. 73 de Lasse SM4RMH, sambandsgruppen i Falu Radioklubb SK4AO.

6 Knep och Knåp insänt av SA3ARQ / Martin. Tack för det fina initiativet och jobbet med ordpusslet. /red.

7 SILENT KEY Onsdag 17 januari somnade Lars Erik Brandt in efter en lång tids allvarlig sjukdom. Lars Erik hade signalen SM0CUS, men han blev sändaramatör i Gävle med signalen SM3CUS Vi mötte honom första gången när vi hamnade i samma realskoleklass på Nynässkolan i klass 5. Efter en tid upptäckte vi att DX-ing var ett gemensamt intresse, och vi lyckades få ytterligare två klasskamrater intresserade och det räckte så att vi kunde bilda en egen DX-klubb i klassen. Efter ett par år märkte vi att man kunde lyssna på sändaramatörer på 40-metersbandet och de sände då AM. Det tyckte vi var spännande, så vi tog kontakt med några av de lokala stationerna och intresset väcktes. Troligen blev vi medlemmar i GKA under Efter en telegrafikurs på I14 fick vi så våra tillstånd under 1960 och därmed fastnade vi i hobbyn! Åren gick och studier och arbeten gjorde att vi hamnade på olika ställen i landet. Den första tiden hade vi kontakt med varandra, men efter några år hördes vi mer sällan. Kontakten tog vi upp igen när vi firade 50 år som sändaramatörer. Då träffades vi för en trevlig dag vilken följdes av fler träffar. Tyvärr blev Lars Erik sjuk och det blev långt mellan mötena, men vi möttes ändå några gånger under korkeken. Sista gången vi sågs var på sensommaren 2017, då vi åt ångbåtsmat på väg ut till Hasseludden. Där träffade vi Lars Eriks fru Margaret och tillsammans hade vi en väldigt trevlig eftermiddag på deras altan. Lars Erik var inte aktiv så länge på banden, men han var medlem i SSA i alla år. Det stora intresset blev istället resor, och så sent som hösten förra året gjorde de resor i Europa. Vi saknar en god och trevlig kamrat, och våra tankar går till Margaret och sonen Johan. Di-di-di dah-di-dah Bengt/SM5CCT och Dick/SM3CBR

Månadsmöte onsdagen den 10 januari 2018 klockan Adress: ABF i Gävle, Brunnsgatan 56.

Månadsmöte onsdagen den 10 januari 2018 klockan Adress: ABF i Gävle, Brunnsgatan 56. Nummer 1 Jan - Feb 2018 Årgång 24 Ordförandens rader Sidan 2 Kassören meddelar Sidan 3 Kåseri av SM3HEW Sidan 3 DX-boken och Störspionen Sidan 4 Teknik: Ryska Quaden Sidan 5-6 Läs på www.sk3gk.se för senaste

Läs mer

Nummer 2. Mars - April 2016 Årgång 22

Nummer 2. Mars - April 2016 Årgång 22 Nummer 2 Mars - April 2016 Årgång 22 ÅRSMÖTE den 2 Mars kl 1900. Se till att komma dit och göra Din röst hörd. Ordförandens rader Sidan 2 Kassören har ordet. Sidan 3 Teknik. Störspionen igen. Sidan 4 Teknik.

Läs mer

Program: Våra experimentörer SM3HEW/Erik och SA3ARL/Fredrik demonstrerar sina senaste projekt. Meeting-datum 2017

Program: Våra experimentörer SM3HEW/Erik och SA3ARL/Fredrik demonstrerar sina senaste projekt. Meeting-datum 2017 Nummer 5 Nov - Dec 2017 Årgång 23 Ordförandens rader Sidan 2 Kassören meddelar Sidan 3 Professor Hew Puh`s nya uppfinning Sidan 4 Teknik sidan Sidan 5 Läs på www.sk3gk.se för senaste nytt. Månadsmöte onsdagen

Läs mer

Månadsmöte onsdagen den 7 november 2018 klockan Adress: ABF i Gävle, Brunnsgatan 56.

Månadsmöte onsdagen den 7 november 2018 klockan Adress: ABF i Gävle, Brunnsgatan 56. Nummer 5 Nu är det dags att någon annan får möjligheten att skriva den bästa klubbtidningen. Styrelsen söker en ny redaktör för SändarAmatören. Nov - Dec 2018 Årgång 24 Stf Ordf. Rader. Sidan 2 Kåseri

Läs mer

Månadsmöte onsdagen den 13 januari 2016, klockan i Folkets Hus i Gävle, S. Centralgatan 10. Lokalen heter: Mandelblom.

Månadsmöte onsdagen den 13 januari 2016, klockan i Folkets Hus i Gävle, S. Centralgatan 10. Lokalen heter: Mandelblom. Nummer 1 OBS! OBS! Vi byter mötes lokal. Läs mer på sidan 5. OBS! OBS! Jan - Feb 2016 Årgång 22 Ordförandens rader Sidan 2 Silent Key. Sidan 3 Inför Auktionen i Januari. Sidan 4 Vi byter mötes lokal. Sidan

Läs mer

Efter fikapausen blir det information från styrelsen, gratislotteri och sedan plats för DITT bidrag.

Efter fikapausen blir det information från styrelsen, gratislotteri och sedan plats för DITT bidrag. Nummer 3 Maj - Juni 2018 Årgång 24 I samband med din betalning av medlemsavgiften ger du ditt samtycke till att dina personuppgifter lagras och behandlas i Gävle Kortvågsamatörers medlemsregister. Behandlingen

Läs mer

Program: SM5CCT/Bengt berättar minnen från sitt telegrafistliv. AVQ, -CBR och -CLA fyller på vid behov.

Program: SM5CCT/Bengt berättar minnen från sitt telegrafistliv. AVQ, -CBR och -CLA fyller på vid behov. Nummer 4 Sept - Okt 2016 Årgång 22 Ordförandens rader Sidan 2 Kassören har ordet. mm Sidan 3 Silent Key. SM3JBB Sidan 4 Fieldday Hösten 2016 Sidan 5 Mötes-program/datum Hösten 2016. Sidan 6 Läs på www.sk3gk.se

Läs mer

Program: SM3RNN/Nisse och SM3WEO/Micke: Kommersiell radio i ett bredare perspektiv

Program: SM3RNN/Nisse och SM3WEO/Micke: Kommersiell radio i ett bredare perspektiv Nummer 2 Mars - April 2017 Årgång 23 Jag vill att ALLA noterar dessa datum i era kalendrar (mobiltelefoner). Tack Nästa nummer: Utkommer den 30 Aug 2017 Manusstopp den: 27 Aug 2017 Ordförandens rader Sidan

Läs mer

Månadsmöte onsdagen den 6 september klockan Adress: ABF i Gävle, Brunnsgatan 56.

Månadsmöte onsdagen den 6 september klockan Adress: ABF i Gävle, Brunnsgatan 56. Nummer 4 Sept - Okt 2017 Årgång 23 Ordförandens rader Sidan 2 Rapport: Studiebesök på Arkiv Gävleborg Sidan 3 Nya medlemmar och rättelse. Sidan 4 Höstens Fieldday i Sept 2017 Sidan 5 MOX-kolv reportage.

Läs mer

Vid mötet på Gävle Bro får vi lyssna till rallyprofilen Björn Sjunning, som berättar om händelser och minnen från sitt rallyliv.

Vid mötet på Gävle Bro får vi lyssna till rallyprofilen Björn Sjunning, som berättar om händelser och minnen från sitt rallyliv. Nummer 5 Nov - Dec 2014 Årgång 20 Ordförandens rader Sidan 2 Notiser/Annonser från Kassören, Styrelsen och Lars Olssons Fond Sidan 3 Meetingdatum 2014 + Tack! Sidan 4 Silent Key Sidan 5 Rallymöte på Gävlebro

Läs mer

Månadsmöte/Årsmöte onsdagen den 4 mars 2015 klockan i Folkets Hus i Gävle, S.Centralgatan 10. Lokalen heter: Mandelblom

Månadsmöte/Årsmöte onsdagen den 4 mars 2015 klockan i Folkets Hus i Gävle, S.Centralgatan 10. Lokalen heter: Mandelblom Nummer 2 Mars - April 2015 Årgång 21 Det är fortfarande ett antal medlemmar som ännu inte betalat in medlemsavgiften. Den är 200 kr och måste vara betald senast den 4 mars (=Årsmötet), om du skall komma

Läs mer

Meeting-datum Januari 5 Februari 5 Mars (Årsmöte) 2 April 7 Maj 4 Juni (I Sandviken) 3 September 1 Oktober 5 November 3 December

Meeting-datum Januari 5 Februari 5 Mars (Årsmöte) 2 April 7 Maj 4 Juni (I Sandviken) 3 September 1 Oktober 5 November 3 December Nummer 4 Field Day i höst : 6-7 sept. i Svartviksstugan. Hackaton 2014 Se sidan 6 eller på Klubbsidan. Sept - Okt 2014 Årgång 20 Ordförandens rader Sidan 2 Notiser/Annonser från Kassören och Styrelsen

Läs mer

Månadsmöte onsdagen den 3 oktober klockan Adress: ABF i Gävle, Brunnsgatan 56. Höstens Meeting datum 2018

Månadsmöte onsdagen den 3 oktober klockan Adress: ABF i Gävle, Brunnsgatan 56. Höstens Meeting datum 2018 Nummer 4 Sept - Okt 2018 Årgång 24 I samband med din betalning av medlemsavgiften ger du ditt samtycke till att dina personuppgifter lagras och behandlas i Gävle Kortvågsamatörers medlemsregister. Behandlingen

Läs mer

Sändar-Amatören. Nummer 3 Maj Juni 2019 Årgång 25

Sändar-Amatören. Nummer 3 Maj Juni 2019 Årgång 25 Sändar-Amatören Nummer 3 Maj Juni 2019 Årgång 25 Viktiga datum sidan 1 CLA s Hedersutmärkelse sidan 2 Ordförande meddelar sidan 3 Kassören meddelar sidan 4 Eskilstuna sidan 5 Läs på www.sk3gk.se för senaste

Läs mer

November mötet ägnas åt SAMBAND.

November mötet ägnas åt SAMBAND. Nummer 5 Nov - Dec 2013 Årgång 19 FÖRSÄLJNING/Auktion 4Dec 2013 Stellan, SM3ANM, har lämnat en del prylar för försäljning i klubben. Du ser på listan vad som kommer att auktioneras ut vid Decembermötet.

Läs mer

Månadsmöte Onsdagen den 6 maj 2015 klockan i Folkets Hus i Gävle, S.Centralgatan 10. Lokalen heter: Mandelblom

Månadsmöte Onsdagen den 6 maj 2015 klockan i Folkets Hus i Gävle, S.Centralgatan 10. Lokalen heter: Mandelblom Nummer 3 Maj - Juni 2015 Årgång 21 I detta nummer kan du läsa bla om Bullens ändring av sändningstiden, Teknik, Fieldday och annonser. Ha en trevlig Sommar önskar tidningsredaktionen. 73 de SA3BGM / Tony

Läs mer

Onsdagen den 8:e januari får vi lyssna till SA3ARL/Fredrik.

Onsdagen den 8:e januari får vi lyssna till SA3ARL/Fredrik. Nummer 1 Årsmöte Medlemmarna i GKA kallas till årsmöte den 5 mars 2014 i Gävle Folkets Hus (Lokal: Mandelblom) S.Centralgatan 10, Gävle Motioner Motioner till årsmötet skall vara styrelsen tillhanda senast

Läs mer

Onsdagen den 7:e maj har föreningen Gävle Kortvågsamatörer månadsmöte.

Onsdagen den 7:e maj har föreningen Gävle Kortvågsamatörer månadsmöte. Nummer 3 Field Day i höst : 6-7 sept. i Svartviksstugan. Maj - Juni 2014 Årgång 20 Ordförandens rader Sidan 2 Notiser/Annonser från Kassören Sidan 3 In Memoriam/Silent Key Sidan 4 Meetingdatum 2014 Sidan

Läs mer

Program: SM3LDP/Markku, berättar om: De två första timmarna när WTC kollapsade.

Program: SM3LDP/Markku, berättar om: De två första timmarna när WTC kollapsade. Nummer 5 Nov - Dec 2016 Årgång 22 Ordförandens rader Sidan 2 Kassören har ordet. Mötes datum 2017 Sidan 3 Studiebesök Johannes Värmeverk Sidan 4 Redaktörn kör Contest. Sidan 5 Mötes-program/datum Hösten

Läs mer

Nummer 2. Mars - April 2017 Årgång 23. Meeting-datum Info om Årsmötet den 1 Mars på sidan 3. Info om medlemsavgiften på sidan 3.

Nummer 2. Mars - April 2017 Årgång 23. Meeting-datum Info om Årsmötet den 1 Mars på sidan 3. Info om medlemsavgiften på sidan 3. Nummer 2 Mars - April 2017 Årgång 23 Info om Årsmötet den 1 Mars på sidan 3. Info om medlemsavgiften på sidan 3. Ordförandens rader Sidan 2 Kassören har ordet och Fieldday i Maj. Sidan 3 Tips från Kassören.

Läs mer

Nummer 4 September-Oktober 2011 Årgång 17. Månadsmötet Onsdagen den 7:e September Klockan 19.00.

Nummer 4 September-Oktober 2011 Årgång 17. Månadsmötet Onsdagen den 7:e September Klockan 19.00. Nummer 4 September-Oktober 2011 Årgång 17 TILL SALU KOPEK AR-1002 Rotor. HANDIC Nätagg 12V /1,5A. DLS 160. BEAM10 el 2m, BEAM 10 el 2m, BEAM 16 el 2m. Kontakta SM3ACI / Steve SILENT KEY SM3UQY - Yngve

Läs mer

Nummer 3 Maj-Juni 2012 Årgång 18. KALLELSE TILL MÅNADSMÖTE I FOLKETS HUS I GÄVLE Onsdag 2 maj kl 19.00 ( S. Centralgatan 10 )

Nummer 3 Maj-Juni 2012 Årgång 18. KALLELSE TILL MÅNADSMÖTE I FOLKETS HUS I GÄVLE Onsdag 2 maj kl 19.00 ( S. Centralgatan 10 ) Nummer 3 Maj-Juni 2012 Årgång 18 TILL SALU KOPEK AR-1002 Rotor. HANDIC Nätagg 12V /1,5A. DLS 160. BEAM10 el 2m, BEAM 10 el 2m, BEAM 16 el 2m. Kontakta SM3ACI / Steve Ordförandens Rader: sida 2 Samband

Läs mer

Nummer 2 Mars-April 2012 Årgång 18

Nummer 2 Mars-April 2012 Årgång 18 Nummer 2 Mars-April 2012 Årgång 18 TILL SALU KOPEK AR-1002 Rotor. HANDIC Nätagg 12V /1,5A. DLS 160. BEAM10 el 2m, BEAM 10 el 2m, BEAM 16 el 2m. Kontakta SM3ACI / Steve Ordförandens Rader: sida 2 Samband

Läs mer

Månadsmöte onsdagen den 2 december 2015 klockan i Folkets Hus i Gävle. S. Centralgatan 10. Lokalen heter: Mandelblom.

Månadsmöte onsdagen den 2 december 2015 klockan i Folkets Hus i Gävle. S. Centralgatan 10. Lokalen heter: Mandelblom. Nummer 5 Nov - Dec 2015 Årgång 21 EXTRA EXTRA EXTRA. FRO inbjuder till sambands träff. 29/10 kl 18. Föredrag av SM3FJF/Jörgen och SM3MEH Tomas. Se sidan 4 Ordförandens rader Sidan 2 Notiser/Annonser från

Läs mer

Höstens första månadsmöte i GKA blir onsdagen den 2 september klockan

Höstens första månadsmöte i GKA blir onsdagen den 2 september klockan Nummer 4 Grattis HIGtech-studenterna på Högskolan till rekordet Läs om detta på sidan 3. Nya antenn rön kan man läsa om på sidan 9. Sept - Okt 2015 Årgång 21 Ordförandens rader Sidan 2 Notiser/Annonser

Läs mer

Nummer 5 Nov-Dec 2012 Årgång 18

Nummer 5 Nov-Dec 2012 Årgång 18 Nummer 5 Nov-Dec 2012 Årgång 18 TILL SALU KOPEK AR-1002 Rotor. HANDIC Nätagg 12V /1,5A. DLS 160. BEAM10 el 2m, BEAM 10 el 2m, BEAM 16 el 2m. Kontakta SM3ACI / Steve Ordförandens Rader. sida 2 Samband 2012/2013.

Läs mer

Månadsmöte onsdag 7 oktober 2009 klockan 19.00

Månadsmöte onsdag 7 oktober 2009 klockan 19.00 Nummer 4 September - oktober 2009 Årgång 15 Månadsmöte onsdag 2 september 2009 klockan 19.00 Dan, SA3ARK, pratar om Arduino. Vad kan detta vara? Kom och lyssna, så blir frågetecknet ett utropstecken Månadsmöte

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums MARS Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Ingela jobbar tisdag kväll Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer så

Läs mer

1. Avhållna evenemang

1. Avhållna evenemang Lokalbulletin FRO Stockholm 1 (5) Lokalbulletin för FRO Stockholm måndagen den 7 januari 2019. Bulletinen sänds måndagkvällar klockan 2130 lokal tid över repeater RV48 på 145,600/145,000 MHz samt parallellt

Läs mer

1. Avhållna evenemang

1. Avhållna evenemang Lokalbulletin FRO Stockholm 1 (5) Lokalbulletin för FRO Stockholm måndagen den 14 januari 2019. Bulletinen sänds måndagkvällar klockan 2130 lokal tid över repeater RV48 på 145,600/145,000 MHz samt parallellt

Läs mer

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 1 Januari 2015

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 1 Januari 2015 QSP Karlskoga Radioklubb Nr 1 Januari 2015 QSP är medlemsblad för Karlskoga Radioklubb, SK4KR. Notiser och meddelanden mottages tacksamt till nedanstående adress: Red. c/o Öman, Valåsen Gamla Jägmästargården

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

Meeting-datum 2014 8 Januari 5 Februari 5 Mars (Årsmöte) 2 April 7 Maj 4 Juni (I Sandviken) 3 September 1 Oktober 5 November 3 December

Meeting-datum 2014 8 Januari 5 Februari 5 Mars (Årsmöte) 2 April 7 Maj 4 Juni (I Sandviken) 3 September 1 Oktober 5 November 3 December Nummer 2 Mars - April 2014 Årgång 20 Årsmöte Medlemmarna i GKA kallas till årsmöte den 5 mars 2014 i Gävle Folkets Hus (Lokal: Mandelblom) S.Centralgatan 10, Gävle. Field Day i höst : 6-7 sept. i Svartviksstugan.

Läs mer

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev Nyhetsbrev 2018-03-28 Här kommer den senaste informationen från Föreningen Norden med tyngdpunkt på lokalavdelningarnas årsmöten som ligger på agendan strax efter jul. Nyhetsbrevet går till alla styrelsemedlemmar,

Läs mer

1. Avhållna evenemang. Lokalbulletin FRO Stockholm 1 (6) Måndagen den 3 december 2018

1. Avhållna evenemang. Lokalbulletin FRO Stockholm 1 (6) Måndagen den 3 december 2018 Lokalbulletin FRO Stockholm 1 (6) Lokalbulletin för FRO Stockholm måndagen den 3 december 2018. Bulletinen sänds måndagkvällar klockan 2130 lokal tid över repeater RV48 på 145,600/145,000 MHz samt parallellt

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 13 januari 2015, kl. 18.00. Närvarande: Ingrid Herbert, Gabriella Sandström, Mea Näsman, Malin Bornhöft,

Läs mer

Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 36 2/9 2015 Red: SM1WXC Christer. Dagens op..

Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 36 2/9 2015 Red: SM1WXC Christer. Dagens op.. 1 Mäktigt skitväder över Visby idag 1/9 (Bilden ej från Visby!) Rev 150904 Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 36 2/9 2015 Red: SM1WXC Christer. Dagens op.. RIKS-QTC 1. Nya repeatrar

Läs mer

Var det så, Ella? Bar du hela världen på dina unga axlar? Inte bara din egen tsunami utan också våran. (2005-02-02)

Var det så, Ella? Bar du hela världen på dina unga axlar? Inte bara din egen tsunami utan också våran. (2005-02-02) Var det så, Ella? Bar du hela världen på dina unga axlar? Inte bara din egen tsunami utan också våran. (2005-02-02) 1 Tisdag 1 februari Stressad av planering sover jag mycket lite, trött, trött måndag

Läs mer

INFORMATIONSBROSCHYR

INFORMATIONSBROSCHYR INFORMATIONSBROSCHYR Välkommen som medlem i Gästriklands Hemslöjdsförening Kom med och hjälp till att bevara, levandegöra och utveckla det kulturarv som slöjden och dess alster utgör i GÄSTRIKLAND Föreningen

Läs mer

Medlemsbrev våren 2017

Medlemsbrev våren 2017 Medlemsbrev våren 2017 Föreningen Backamo Vänner kallelse till årsmöte 29 april Alla är hjärtligt välkomna till årsmötet, ingen föranmälan. Årsmöte 29 april Vi samlas i matsalen, byggnad 40. Programmet

Läs mer

QSP Karlskoga Radioklubb Nr 6 Augusti 2017

QSP Karlskoga Radioklubb Nr 6 Augusti 2017 QSP Karlskoga Radioklubb Nr 6 Augusti 2017 QSP är medlemsblad för Karlskoga Radioklubb, SK4KR. Notiser och meddelanden mottages tacksamt till nedanstående adress: Red. c/o Öman, Valåsen Gamla Jägmästargården

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

FRA VET informerar. FRA VET informerar på hemsidan. Medlemsavgift Hänt sedan sist 2015 NR 1 FRA VETERANFÖRENING

FRA VET informerar. FRA VET informerar på hemsidan. Medlemsavgift Hänt sedan sist 2015 NR 1 FRA VETERANFÖRENING 1 FRA VET informerar 2015 NR 1 FRA VETERANFÖRENING 2015-01-22 I det här numret 1 FRA VET info på hemsidan 1 Medlemsavgift 2015 1 Hänt sedan sist 2 Svenska Akademien 2 Kallelse till årsmöte 3 Historiskt

Läs mer

Månadsmöte/höstmöte med PRO Centrala Huddinge måndag 29 oktober 2018

Månadsmöte/höstmöte med PRO Centrala Huddinge måndag 29 oktober 2018 Centrala Huddinge PROTOKOLL M2/2018 Månadsmöte/höstmöte med PRO Centrala Huddinge måndag 29 oktober 2018 Plats: ABF huset Huddinge Närvarande: 55 medlemmar 1 Mötets öppnande Ordförande Kjell Andersson

Läs mer

Medlemsinformation Steg för steg november 2016 för en bra psykosocial miljö

Medlemsinformation Steg för steg november 2016 för en bra psykosocial miljö Medlemsinformation Steg för steg november 2016 för en bra psykosocial miljö Hänt i media Styrelsen Bli medlem och värva en vän! Ordföranden har ordet Nu är det dags för ett nytt medlemsblad från Steg för

Läs mer

KCC info , nr 1.

KCC info , nr 1. Kristinehamns Curling Club Grundad 1965 KCC info 2015-2016, nr 1. Snart curlingdags Säsongen 2015-2016 står för dörren. Vi startar med curling-/golftävlingen Tee Tee där vi genomför detta arrangemang under

Läs mer

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE Tid: Söndagen den 19 februari 2012 klockan 12:30 till 16.30 (cirka) Plats: Fridhemsgatan 16, in på gården, bostadsrättsföreningens samlingslokal Ring: Ragnar

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 12 den 18 mars 2015 Red: SM1WXC Christer, dagens op..

Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 12 den 18 mars 2015 Red: SM1WXC Christer, dagens op.. 1 Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 12 den 18 mars 2015 Red: SM1WXC Christer, dagens op.. RIKS-QTC - - - - - INNEHÅLL COMING UP SM5 jubileumssignalen SE90IARU SM7 jubileumssignalen

Läs mer

Inte många sekunder utanför dörren idag. Så naturen får komma ifrån Eric! http://www.elgebrant.se/fotodagbok.html

Inte många sekunder utanför dörren idag. Så naturen får komma ifrån Eric! http://www.elgebrant.se/fotodagbok.html www.fysioteamet.se Idag har det varit en hel del FysioTeamet på schemat. Först klinikmöte med oss Alla fem sjukgymnaster. Sedan var Anna, Majsan och jag i Båstad på Båstad Bjäre Läkarpraktik och presenterade

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

1. Bulletinen v 16 den 20 april inställd. Nästa Bulletin utkommer v 17 den 27/4. Bulletinredaktör`n

1. Bulletinen v 16 den 20 april inställd. Nästa Bulletin utkommer v 17 den 27/4. Bulletinredaktör`n Du är väl med och kör? Se ssa.se för regler mm! Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 11 onsdagen den 16/3 2016 Red: SM1WXC Christer. Dagens op.. RIKS-QTC 1. Bulletinen v 16 den

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1. Kapitel 1 Sam sida 2 2. Kapitel 2 Två böcker är borta sida 3 3. Kapitel 3 ett brott sida 4 4. Kapitel 4 På sjukhuset sida 5 5. Kapitel 5 Söker efter tjuven sida 6 6. Kapitel 6 Tjuven

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Jonathan Andersson jobbar tisdagskvällar Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat 1 Uppdaterat 2017-06-07 Sekreterare Sekreterarens uppgift är att skriva protokoll vid styrelsemöten. Ett protokoll är anteckningar från ett möte och visar vilka beslut som tagits. Protokollet påminner

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Våren 2012 Madonna med Liljor/Fabergé I detta nummer kan du läsa om nya lokaler, årsmötet, resor och utflykter samt kurser m.m. 1 Nya lokaler Som de flesta

Läs mer

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening NYBILDNINGSGUIDE Guide till att starta er Vi Unga-förening Hur startar vi en Vi Unga-förening? Vill du starta en egen förening eller kanske hjälpa andra att starta sin förening? Här finns all information

Läs mer

Lärarmaterial. Teknik med el sidan 1. Mål ur Lgr 11: Vad gjorde våra förfäder utan elektricitet? Leva utan el? Författare: Torsten Bengtsson

Lärarmaterial. Teknik med el sidan 1. Mål ur Lgr 11: Vad gjorde våra förfäder utan elektricitet? Leva utan el? Författare: Torsten Bengtsson Teknik med el sidan 1 Författare: Torsten Bengtsson Mål ur Lgr 11: Hur tekniska system i hemmet och samhället förändrats över tid och några orsaker till detta (Teknik åk 4-6) Olika sätt att hushålla med

Läs mer

Nr 7 Juli 2011 www.sanda-gotland.net

Nr 7 Juli 2011 www.sanda-gotland.net Sandpappret Nr 7 Juli 2011 www.sanda-gotland.net SENSOMMARDANS I SANDA PARKEN Lördagen den 13 Augusti Gammeldans 15:00-18:00 till Kalle Jacobsson kvartett Grillbuffè ca 19:00 Dans 20:30-01:00 till DEAL

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2018-05-23 Tid 12:10 Plats Beslutande -rummet Ordf. Jakob Kullmann Sekr. Fanny Selin Denise Pettersson Elin Pettersson Johan Karlelid Maja Wilhelmsson Tomas Mo

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, Hässelby, Grundad

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, Hässelby, Grundad Medlemsavgift! Nu är det dags att förnya Ditt medlemskap. Se sista sidan. Det går bra att betala på plats på årsmötet också. Årsmöte söndagen 29 jan kl 15,Gamla Skolan På söndag kan du göra din röst hörd

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2017 Årgång 3

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2017 Årgång 3 Fyrbodals-Nytt Fyrbodals Fibromyalgiförening Nr 1, våren 2017 Årgång 3 Fyrbodals-Nytt nr 1 våren 2017 Hej! Vi hoppas att ni alla har haft det lugnt och skönt i jul! Det är inte lönt att stressa, för det

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Medlemsblad från Folksams Fältveteraner (FFV )

Medlemsblad från Folksams Fältveteraner (FFV ) November 2018 Medlemsblad från Folksams Fältveteraner (FFV ) Det var ju ett tag sedan vi hörde av oss,så det är något fylligare än vad det brukar vara. Vi sänder ut det som brev eftersom det är så många

Läs mer

FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018

FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Om oss Våra verksamheter Friluftsfrämjandet är Sveriges största och bredaste friluftsorganisation med 100 000 medlemmar och 7000 ideella ledare. I

Läs mer

2019 Fritiden i Grums

2019 Fritiden i Grums 2019 Fritiden i Grums Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm och Maud Norberg Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 (Maud svarar i telefonen)

Läs mer

AMATÖRRADIO den professionella hobbyn

AMATÖRRADIO den professionella hobbyn AMATÖRRADIO den professionella hobbyn Föreningen Sveriges Sändareamatörer Radioteknik och elektronik är grunden till vår hobby. Vi kan med radiovågors hjälp från var som helst kommunicera över hela världen

Läs mer

FAK-BLADET. Kårchefen har ordet. intresserade av att vara med i en sådan här grupp. Hej på er!

FAK-BLADET. Kårchefen har ordet. intresserade av att vara med i en sådan här grupp. Hej på er! Kårchefen har ordet Hej på er! Snart har ytterligare ett år passerat. Jag vill börja med att hälsa de nya medlemmar vi fått in under året extra välkomna. Hoppas att ni kommer känna er välkomna i vår gemenskap

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

Borlänge Skolors Musikkår

Borlänge Skolors Musikkår Borlänge Skolors Musikkår 27 juni 8 juli 2013 Nu är det snart dags att stiga på bussarna och åka till Lido di Jesolo! Vi ledare ser fram emot ett par härliga veckor tillsammans med er och hoppas att allt

Läs mer

Vallgården. September Månadens hälsning från oss på Vallgården. September. Information till boende och närstående September 2016

Vallgården. September Månadens hälsning från oss på Vallgården. September. Information till boende och närstående September 2016 September 2016 Månadens hälsning från oss på Vallgården Information till boende och närstående September 2016 Hej! Här är information till dig som bor hos oss eller är närstående till någon av våra boende

Läs mer

Skrytbygge för bättre mottagning av TV-signaler!

Skrytbygge för bättre mottagning av TV-signaler! 1 Skrytbygge för bättre mottagning av TV-signaler! Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 37 9/9 2015 Red: SM1WXC Christer. Dagens op.. NIL RIKS-QTC INNEHÅLL COMING UP SM4-möte i

Läs mer

Dagboken av Melker p

Dagboken av Melker p Dagboken av Melker p 19 september Hej dagboken jag heter Alexander. Jag kallas för Alex. Jag glömde förresten säga vad jag heter i efternamn: Krulle. Jag ska till skolan. Jag fick dig i present för jag

Läs mer

SSA-Bulletinen V 17 onsdagen den 25 april 2018 Redaktion: SM1WXC Christer Dagens op är

SSA-Bulletinen V 17 onsdagen den 25 april 2018 Redaktion: SM1WXC Christer Dagens op är SSA-Bulletinen V 17 onsdagen den 25 april 2018 Redaktion: SM1WXC Christer Dagens op är RIKS-QTC Innehåll 1. Bulletinen sommaren 2018 2. Åk till Grimeton 1 maj 3. Israel firar 70-årsjubileum 19/4 27/6 4.

Läs mer

Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte

Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte Tid: Lördagen den 7 februari 2009 klockan 11:00 till 13 (cirka) Plats: Göteborg, Hotel Gothia Towers, Mässans gata 24, konferensvåningen, rum R10. Gå in i

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så 2019 MARS Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: ringer Postadress: Alice Lönnemalm och Maud Norberg Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

QSP Karlskoga Radioklubb. Nr 3 Mars 2014

QSP Karlskoga Radioklubb. Nr 3 Mars 2014 QSP Karlskoga Radioklubb Nr 3 Mars 2014 QSP är medlemsblad för Karlskoga Radioklubb, SK4KR. Notiser och meddelanden mottages tacksamt till nedanstående adress: Red. c/o Öman, Valåsen Gamla Jägmästargården

Läs mer

Tommy Olofsson, Joel Svedberg, Johan Eriksson, Andreas Lindberg, Tobias Östlund, Marcus Lindberg, Karina Persson, Pekka Jussi, Hannu Virkkunen.

Tommy Olofsson, Joel Svedberg, Johan Eriksson, Andreas Lindberg, Tobias Östlund, Marcus Lindberg, Karina Persson, Pekka Jussi, Hannu Virkkunen. Ärende: Styrelsemöte Datum: 2018-02-26 Plats: Arena Jernvallen Tid: 18:15 Närvarande: Tommy Olofsson, Joel Svedberg, Johan Eriksson, Andreas Lindberg, Tobias Östlund, Marcus Lindberg, Karina Persson, Pekka

Läs mer

1. Avhållna evenemang. 2. Våra utbildningar. Lokalbulletin FRO Stockholm 1 (6) Måndagen den 10 december 2018

1. Avhållna evenemang. 2. Våra utbildningar. Lokalbulletin FRO Stockholm 1 (6) Måndagen den 10 december 2018 Lokalbulletin FRO Stockholm 1 (6) Lokalbulletin för FRO Stockholm måndagen den 10 december 2018. Bulletinen sänds måndagkvällar klockan 2130 lokal tid över repeater RV48 på 145,600/145,000 MHz samt parallellt

Läs mer

1. Bulletinen v 16 den 20 april inställd. Nästa Bulletin utkommer v 17 den 27/4. Bulletinredaktör`n

1. Bulletinen v 16 den 20 april inställd. Nästa Bulletin utkommer v 17 den 27/4. Bulletinredaktör`n BULLETINREDAKTIONEN ÖNSKAR SINA LÄSARE GLAD PÅSK Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 12 onsdagen den 23/3 2016 Red: SM1WXC Christer. Dagens op.. RIKS-QTC 1. Bulletinen v 16 den

Läs mer

QSP Karlskoga Radioklubb Nr 1 Januari 2017

QSP Karlskoga Radioklubb Nr 1 Januari 2017 QSP Karlskoga Radioklubb Nr 1 Januari 2017 1 QSP är medlemsblad för Karlskoga Radioklubb, SK4KR. Notiser och meddelanden mottages tacksamt till nedanstående adress: Red. c/o Öman, Valåsen Gamla Jägmästargården

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

Blixten och hans Vänner kapitel 12

Blixten och hans Vänner kapitel 12 Kapitel 12 Blixten och hans Vänner kapitel 12 I vilket vännerna behöver hjälp När museet öppnade lyckades Vännerna smyga sig ut och upp till sophögen utan att bli upptäckta. "Det är där hon är", sa Blixten

Läs mer

Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte DAGORDNING

Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte DAGORDNING Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte Tid: Lördagen den 13 februari 2010 klockan 10:00 till 14 (cirka) Plats: Stockholm, Fridhemsgatan 16, in på gården, bostadsrättsföreningens samlingslokal.

Läs mer

Författare: Umm Shifaa Illustrationer: M. Lindholm Umm Abdir-Rahman Layout & typografi: Leia Form Sammanställd av: Sonya Umm Ilyas

Författare: Umm Shifaa Illustrationer: M. Lindholm Umm Abdir-Rahman Layout & typografi: Leia Form Sammanställd av: Sonya Umm Ilyas IBRAHIMS EID Författare: Umm Shifaa Illustrationer: M. Lindholm Umm Abdir-Rahman Layout & typografi: Leia Form Sammanställd av: Sonya Umm Ilyas Bokens rättigheter tillhör: Sonya Umm Ilyas I samarbete med

Läs mer

Den kidnapade sångerskan. Anna, Camille och Axel

Den kidnapade sångerskan. Anna, Camille och Axel Den kidnapade sångerskan Anna, Camille och Axel kapitel 1 Här får ni träffa Fru Gurka Kapitel 2 Fru Gurka får ett bråt Hej, jag heter fru Gurka och är dektektiv på fritiden. Jag är på jobbet och sitter

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

I Detta nummer: Berättelse och bilder ifrån årsmötet Inbjudan till sommarläger Pyssel sidan Ordförande har ordet. Nr 1 2007 Årgång 13

I Detta nummer: Berättelse och bilder ifrån årsmötet Inbjudan till sommarläger Pyssel sidan Ordförande har ordet. Nr 1 2007 Årgång 13 Nr 1 2007 Årgång 13 Nyhetsbrev från Vacterlföreningen Incheckning vid hotellet I Detta nummer: Berättelse och bilder ifrån årsmötet Inbjudan till sommarläger Pyssel sidan Ordförande har ordet 1 Innehåll

Läs mer

TRANÅS VATTENSPORTCLUB ALLA AKTIVITETER

TRANÅS VATTENSPORTCLUB ALLA AKTIVITETER TRANÅS VATTENSPORTCLUB ALLA AKTIVITETER 2017-18 Anmälan Till Fridykaravslutning 2017 Söndagen den 11 juni är det dags att avsluta säsongen för klubbens alla fridykare med familj. Vi kommer att träffas

Läs mer

Min matematikordlista

Min matematikordlista 1 Min matematikordlista Namn 2 ADJEKTIV STORLEK Skriv en mening om varje ord. Stor Större Störst 3 Liten Mindre Minst Rita något litet! Rita något som är ännu mindre! Rita något som är minst! 4 ANTAL Skriv

Läs mer

Nivåplaceringsprov. 6. a) Han arbetar Stockholm. b) Han arbetar in Stockholm. c) Han arbetar av Stockholm. d) Han arbetar i Stockholm.

Nivåplaceringsprov. 6. a) Han arbetar Stockholm. b) Han arbetar in Stockholm. c) Han arbetar av Stockholm. d) Han arbetar i Stockholm. Nivåplaceringsprov Namn: Provet består av: A Grammatik B Ordförråd C Skrivuppgift A. Grammatik 1. a) Han läser den bok. b) Han läser boken. c) Han läser boket. d) Han läser bok. 2. a) Hon köpte två tröjor.

Läs mer

Vi börjar med föreningens årsmöte och hoppas förstås att du har möjlighet att komma.

Vi börjar med föreningens årsmöte och hoppas förstås att du har möjlighet att komma. Vårprogram 2017 Äntligen vår! I väntan på att få sätta fingrarna i jorden vill Trädgårdssällskapet fresta med några aktiviteter. Vi ordnar egna, deltar i andras och tipsar om sådant vi tror att du är nyfiken

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken

Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken 1 Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken En huvudsats kan ensam bilda en mening Flera huvudsatser kan bilda en mening En huvudsats + en bisats kan bilda en mening

Läs mer

Närvarande från styrelsen: Anette Johansson, Anita Larsson, Bertil Larsson, Bengt-Olof Brandt, Maria Andersson.

Närvarande från styrelsen: Anette Johansson, Anita Larsson, Bertil Larsson, Bengt-Olof Brandt, Maria Andersson. Protokoll vid Gävleborgs Distriktsmöte 2018-10-25 Protokoll fört vid SBK Gävleborgs Distriktsmöte 2018-10-25 kl 19.00, Brukshundklubben i Bollnäs. Närvarande Antal röster Bollnäs 3 2 Edsbyn 1 2 Gävle 1

Läs mer

Älvbygdens MK bildades 1948

Älvbygdens MK bildades 1948 PROGRAMBLAD 2017 Älvbygdens MK bildades 1948 Laget som körde för klubben kallades Trossarna. En av deltagarna, Raimond Sigvardsson, var uttagen att köra för Sverige i lag-vm. Per-Ove Jönsson var en av

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 2/2013

Fritidsnytt. Nr 2/2013 Fritidsnytt Nr 2/2013 Här kommer höstens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi

Läs mer