Nummer 5 Nov-Dec 2012 Årgång 18

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nummer 5 Nov-Dec 2012 Årgång 18"

Transkript

1 Nummer 5 Nov-Dec 2012 Årgång 18 TILL SALU KOPEK AR-1002 Rotor. HANDIC Nätagg 12V /1,5A. DLS 160. BEAM10 el 2m, BEAM 10 el 2m, BEAM 16 el 2m. Kontakta SM3ACI / Steve Ordförandens Rader. sida 2 Samband 2012/2013. sida 3 60-års jubileum på Dec-meetinget. sida 4 Klubbens fyr på 10m-bandet. sida 5 Meeting datum 2013/Kassörens ord. sida 6 Semafor-telegraf s straffreglemente. sida 7 Bygg kvälls idéer. sida 8 Läs på för senaste nytt. På Onsdag den 7 November kommer SA3ARK/Dan och SA3ARQ/Martin att prata om Geocaching. De kommer att beskriva hur det går till, vilka hjälpmedel man ska ha samt vad de har skaffat sig för erfarenheter på området. Månadsmötet hålls som vanligt på Folketshus i Gävle kl Fika finns att köpa. SM3EMJ/Mats Månadsmöten 2012 Onsdag 11 Jan. klockan Onsdag 1 Feb. klockan Onsdag 7 Mar. klockan Onsdag 4 April. klockan Onsdag 2 Maj. klockan (Se info i tidningen) Onsdag 13 Juni. klockan Onsdag 5 Sep. klockan Onsdag 3 Okt. klockan Onsdag 7 Nov. klockan Onsdag 5 Dec. klockan (obs På Gävlebro) Möteslokal är hos ABF i Folkets Hus i Gävle, Södra Centralgatan 10 Fika med dryck kan köpas på plats.

2 Hej igen! Ordförandens rader. Året lider mot sitt slut och det är dags igen för tidningen SändarAmatören från föreningen Gävle Kortvågs Amatörer. Under tidigare år, då vi hade en "papperstidning", utkom denna varje månad utom under månaderna juli och augusti. Numera utkommer tidningen varannan månad och istället som "nättidning". Det här är den femte och därmed den sista tidningen för i år. Vi har under året hittills hunnit med en "field-day" uppe i Högbo i början av september, två rävjakter, ett antal radiosamband m.m. Vi har också inom styrelsen haft tre styrelsemöten och den 15:e november, kommer vi att ha ytterligare ett styrelsemöte. Den här gången på Gävle Slott. Kvar under året återstår bland annat två månadsmöten. Dessa kan vi läsa om på annan plats i denna tidning. Vi har under åren som gått med tio års mellanrum firat jubileum med anledning av föreningen Gävle Kortvågs Amatörers tillblivelse. I år är det dags igen. Vi kommer att fira föreningens 60-års jubileum. Det kommer att ske i samband med vårt månadsmöte i december. Se också den inbjudan, som finns på annan plats i denna tidning samt på hemsidan. Vi ses i november och i december. SM3EMJ/Mats Nästa nummer: Utkommer den 25 Oktober 2012 Manusstopp den: 23 Oktober 2012 Redaktör: SA3BGM / Tony Layout: SA3BGM / Tony Korrekturläsare: SM3ACI/Steve Tidningens e-post: kallelsen@sk3gk.se Postadress: Gävle Kortvågsamatörer c/o Elmsjö Jägargatan 17B Gävle PlusGiro: GKA:s hemsida: Webbredaktör: SA3ARK/Dan GKA:s e-post: info@sk3gk.se

3 JAG HAR INGEN INFO FRÅN SAMBANDET ATT SKRIVA HÄR Info finns på internet på denna sida SMS: Påminnelse om anmälan sänds till alla gruppmedlemmar före varje samband vare sig man har anmält sig eller ej. Om man tidigare har svarat behöver man inte svara på detta SMS. Det är viktigt att du har angett rätt mobilnummer till oss, annars får du inte denna påminnelse. Om du inte vill vara aktiv i sambandsgruppen så vill vi att du meddelar detta så vi tar bort dig ur SMS-listan. Detta är klippt från vår klubbsida Kolla där för aktuell information eller skicka till samled@sk3gk.se (Reds anmärkning)

4 Vid månadsmötet den 5 december passar vi på att fira GÄVLE KORTVÅGSAMATÖRERS 60 årsjubileum. D.v.s. den förening som bildades i maj 1952 och som då fick namnet Gävle-Sandviken Radioamatörer. Vi förlägger mötet till Gävlebro och håller till i lokalen: Dalarummet. SM3CBR/Dick, kommer först att berätta om NEDJAN-katastrofen. Därefter bjuder Lars Olssons Fond på räksmörgås och öl/kaffe/te/läsk. Vi föreslår att du tar med dig din XYL eller YL till denna intressanta kväll. Mötet börjar klockan och vi får stanna i lokalen till klockan Som du förstår är det nödvändigt att du meddelar ditt deltagande denna gång. Anmäl detta till SM3CLA / Karl-Olof Tel: Mobil: sm3cla@sk3gk.se Vi vill ha din anmälan senast TISDAGEN den 4 december, klockan Väl mött. Styrelsen.

5 Jag (sa3bgm) skruvade runt med min VFO på 10m-bandet och detta resulterade i detta trevliga mail svar : Hej Tony, kul att du hittade på fyren. Du gjorde det dessutom 4 timmar efter att den gått qrv igen efter att ha varit tyst i några år. Projektet med denna 10-meters fyr började för några år sedan då jag SM3WEO och Nisse SM3RNN fick för oss att bygga en fyr. Bandet 10m valdes för att vi hade en hög med gamla CB radios liggandes och dessa kunde ju byggas om. Sagt och gjort, vi slog våra kloka ihop och fick till en fungerande fyr. Vi ansökte och blev kordinerade en frekvens av fyrsammordnaren för region 1. Frekvensen blev MHz Fyren sattes upp och var i drift i något år tills man noterade att den plötsligt börjat driva iväg i frekvens. Innan den tagit sig allt för långt bort så stängde vi ner den och den har förblivit qrt ända tills nu. Den nya fyren är en helt ny konstruktion och tog sin början då jag nämnde för SM3RNN Nisse att jag funderade på att dra igång fyren igen då jag förvärvat en CRE m radio med CW nyckel ingång. Denna vore perfekt då den inte behöver byggas om för att kunna ställas in på exakt rätt frekvens. Jag behövde bara bygga en ny keyer till den då den gamla redan gått i junkboxen. Nisse frågade hur mycket processorkraft jag behövde och hur många I/O pinnar. Tja, en enkel pic processor och en I/O pinne bör räcka tyckte jag. Bra sa Nisse och langade över ett gamalt guldkort man hade till bland annat piratdekodrar förut. Använd den här kanske? sa Nisse. Vilken brilliant idé! Korten innehåller ju faktiskt nästan allt man behöver. Dessutom så kan man då ha flera kort med olika meddelanden och blixtsnabbt kunna byta mellan dom. Det ända som saknas är en oscillator för att klocka kortet, en enkel NPN transistor för att nyckla radion samt en 5volt stab för att driva allt. Korten är dessutom busenkla att programmera. Så vi slängde ihop hårdvaran på en kväll i princip och sen tog det mig någon timme och en kopp kaffe att skriva koden sen var den nya fyren igång, och där är vi nu. Observant av dig att notera att tecknet "@" blivit fel skulle ju givetvis vara (a+c=@) och detta är nu åtgärdat. Skickar med lite bilder på hur fyren ser ut just nu. Den sitter hemma hos mig på mitt förrådstak just nu med en lång vippa på en magnetfot. Uteffekten är ungefär 5W. Ett nytt super QTH är under upphandling, vi återkommer om detta när vi hittat rätt muta till QTH ägaren Skickar även ett QSL kort som alla får som rapporterar fyren. Du blev först! /Micke Jillebo - SM3WEO Fyren i fullgång. Snyggt bygge. Kort och Osc. Programmerings utr. Antenn på tak. Tack för det fina bidraget Micke WEO. Red.

6 Meeting-datum 2013 Under våren: Under hösten: 9 Januari 4 September 6 Februari 2 Oktober 6 Mars (Årsmöte) 6 November 3 April 4 December 15 maj 12 Juni (I Sandviken) Platsen är: Lokalen Gullvivan i Folkets Hus, S.Centralgatan 10, GÄVLE Tiden är: Kassören ber om överseende med att alla inte fått ett medlemskort för Att du finns upptagen i medlemslistan, är beviset på betald avgift. -cla Ändringar? Du som vill ha ändringar införda i medlemslistan, ombedes meddela SM3CLA per eller telefon. Har du bytt Bankkonto eller Plusgirokonto? Meddela SM3CLA, så att dina ersättningar för (kommande) radiosambands-uppdrag inte kommer på villovägar. SM3CLA / Kassör

7 Saxat ur en instruktion för optiskt telegraf (Semafor-telegraf) STRAFFREGLEMENTE 1 Den telegrafist som är på något sätt försumlig eller vårdslös skall straffas allvarsamt efter omständigheterna och komma dess straff att bestå i antingen plikt eller arrest eller fängelse vid vatten och bröd eller prygel eller gatlopp och bliva dessa straff strängare då felet ofta begås. 2 Den telegrafist som inte genast är uppmärksam på de nästa stationernas tal eller anrop pliktar första gången 8 shilling. 3 Den telegrafist som ofta begår samma fel pliktar 18 shilling. 4 Den telegrafist som alldeles försummar sin vakt pliktar 18 shilling eller arresteras eller erhåller kroppsstraff efter omständigheterna. 5 Den telegrafist som låter vänta på sig flera minuter eller repeterar långsamt skall straffas. 9 Den telegrafist som sätter upp Ser intet då nästa stationerna kunna ses, straffas med prygel och ännu hårdare om det sker ofta. 12 Den officer som begår något av förenämnda fel pliktar dubbelt eller straffas hårdare och blir degraderad till gemen. 13 Den telegrafist som gör sin tjänst väl, skall bliva befordrad. Stockholm den 20 april 1809 //A.N. Edelcrantz Tack för bidraget Karl-Olof cla red.

8 Byggkvällar hos SK3GK?? Styrelsen har fått i uppdrag att undersöka intresset för byggkvällar i GKA:s regi. Vi har hittills fått fyra förslag på byggprojekt: 1) Aktiv antenn eller en s.k. Mini-whip efter PA0RDT. En antenn, eller kanske är prob ett bättre namn. Mindre än en halv kvadratcentimeter stor, men hör ändå en hel del, framför allt på låga band. Varför inte fasa ihop två stycken eller bygga en 4SQ? Inget ytmonerat, bara gamla hederliga komponenter. 2) Störningsletare TAPIR enligt beskrivning i Elektor. En mycket bredbandig mottagare tänkt att användas för att leta rätt på störningar. Två antennvarianter som enkelt kan bytas; den ena för e-fältet och den andra för h-fältet. SA3ARL har provbyggt en och den fungerar utmärkt. Ytmonterat med 0805 som minsta komponent, kräver pannlupp + förstoringslampa samt mycket liten spets på lödpennan. Sök på TAPIR hos 3) En LF-konverter Se t.ex: En upconverter för khz till (exempelvis) khz. Lyssna på VLF och långvåg med kortvågsradion. Enkelt bygge med vanliga komponenter. Provbyggd och fungerar som tänkt. Tyvärr är den något brusig, men har man inte en bra antenn och ett tyst QTH märks detta inte mycket. 4) En fristående FÄLTSTYRKEMETER. Ett litet instrument som med ett visarutslag talar om när du avstämt slutsteget på ett sådant vis att du har största effekten ut ur en sändare. Vi har ett tiotal förslag, sammanställda av SM7UCZ, att välja bland. Kan vara batteridriven för större känslighet Lokalfrågan är inte löst. Inte heller frågan om verktyg. Kanske kan det ordnas så att vi samlas i vår lokal på Folkets hus i Gävle? Var och en tar med sig sina egna verktyg? Eller hemma hos någon som har plats? Förtjänsten ligger i att den mer erfarne kan handleda den mindre erfarne. Samt inte minst det positiva i att träffas och tillverka saker tillsammans. Styrelsen lämnar frågan vidare till dig. Kom med synpunkter och förslag. Det kan gälla olika byggprojekt eller förslag om ett lämpligt ställe att hålla till i. Skicka snarast dina idéer och intresseanmälan, till vår ordförande Mats / SM3EMJ. Styrelsen

Nummer 2. Mars - April 2016 Årgång 22

Nummer 2. Mars - April 2016 Årgång 22 Nummer 2 Mars - April 2016 Årgång 22 ÅRSMÖTE den 2 Mars kl 1900. Se till att komma dit och göra Din röst hörd. Ordförandens rader Sidan 2 Kassören har ordet. Sidan 3 Teknik. Störspionen igen. Sidan 4 Teknik.

Läs mer

Nummer 3 Maj-Juni 2012 Årgång 18. KALLELSE TILL MÅNADSMÖTE I FOLKETS HUS I GÄVLE Onsdag 2 maj kl 19.00 ( S. Centralgatan 10 )

Nummer 3 Maj-Juni 2012 Årgång 18. KALLELSE TILL MÅNADSMÖTE I FOLKETS HUS I GÄVLE Onsdag 2 maj kl 19.00 ( S. Centralgatan 10 ) Nummer 3 Maj-Juni 2012 Årgång 18 TILL SALU KOPEK AR-1002 Rotor. HANDIC Nätagg 12V /1,5A. DLS 160. BEAM10 el 2m, BEAM 10 el 2m, BEAM 16 el 2m. Kontakta SM3ACI / Steve Ordförandens Rader: sida 2 Samband

Läs mer

Nummer 4 September-Oktober 2011 Årgång 17. Månadsmötet Onsdagen den 7:e September Klockan 19.00.

Nummer 4 September-Oktober 2011 Årgång 17. Månadsmötet Onsdagen den 7:e September Klockan 19.00. Nummer 4 September-Oktober 2011 Årgång 17 TILL SALU KOPEK AR-1002 Rotor. HANDIC Nätagg 12V /1,5A. DLS 160. BEAM10 el 2m, BEAM 10 el 2m, BEAM 16 el 2m. Kontakta SM3ACI / Steve SILENT KEY SM3UQY - Yngve

Läs mer

Vid mötet på Gävle Bro får vi lyssna till rallyprofilen Björn Sjunning, som berättar om händelser och minnen från sitt rallyliv.

Vid mötet på Gävle Bro får vi lyssna till rallyprofilen Björn Sjunning, som berättar om händelser och minnen från sitt rallyliv. Nummer 5 Nov - Dec 2014 Årgång 20 Ordförandens rader Sidan 2 Notiser/Annonser från Kassören, Styrelsen och Lars Olssons Fond Sidan 3 Meetingdatum 2014 + Tack! Sidan 4 Silent Key Sidan 5 Rallymöte på Gävlebro

Läs mer

November mötet ägnas åt SAMBAND.

November mötet ägnas åt SAMBAND. Nummer 5 Nov - Dec 2013 Årgång 19 FÖRSÄLJNING/Auktion 4Dec 2013 Stellan, SM3ANM, har lämnat en del prylar för försäljning i klubben. Du ser på listan vad som kommer att auktioneras ut vid Decembermötet.

Läs mer

Månadsmöte/Årsmöte onsdagen den 4 mars 2015 klockan i Folkets Hus i Gävle, S.Centralgatan 10. Lokalen heter: Mandelblom

Månadsmöte/Årsmöte onsdagen den 4 mars 2015 klockan i Folkets Hus i Gävle, S.Centralgatan 10. Lokalen heter: Mandelblom Nummer 2 Mars - April 2015 Årgång 21 Det är fortfarande ett antal medlemmar som ännu inte betalat in medlemsavgiften. Den är 200 kr och måste vara betald senast den 4 mars (=Årsmötet), om du skall komma

Läs mer

Meeting-datum Januari 5 Februari 5 Mars (Årsmöte) 2 April 7 Maj 4 Juni (I Sandviken) 3 September 1 Oktober 5 November 3 December

Meeting-datum Januari 5 Februari 5 Mars (Årsmöte) 2 April 7 Maj 4 Juni (I Sandviken) 3 September 1 Oktober 5 November 3 December Nummer 4 Field Day i höst : 6-7 sept. i Svartviksstugan. Hackaton 2014 Se sidan 6 eller på Klubbsidan. Sept - Okt 2014 Årgång 20 Ordförandens rader Sidan 2 Notiser/Annonser från Kassören och Styrelsen

Läs mer

Nummer 2 Mars-April 2012 Årgång 18

Nummer 2 Mars-April 2012 Årgång 18 Nummer 2 Mars-April 2012 Årgång 18 TILL SALU KOPEK AR-1002 Rotor. HANDIC Nätagg 12V /1,5A. DLS 160. BEAM10 el 2m, BEAM 10 el 2m, BEAM 16 el 2m. Kontakta SM3ACI / Steve Ordförandens Rader: sida 2 Samband

Läs mer

Program: SM5CCT/Bengt berättar minnen från sitt telegrafistliv. AVQ, -CBR och -CLA fyller på vid behov.

Program: SM5CCT/Bengt berättar minnen från sitt telegrafistliv. AVQ, -CBR och -CLA fyller på vid behov. Nummer 4 Sept - Okt 2016 Årgång 22 Ordförandens rader Sidan 2 Kassören har ordet. mm Sidan 3 Silent Key. SM3JBB Sidan 4 Fieldday Hösten 2016 Sidan 5 Mötes-program/datum Hösten 2016. Sidan 6 Läs på www.sk3gk.se

Läs mer

Program: Våra experimentörer SM3HEW/Erik och SA3ARL/Fredrik demonstrerar sina senaste projekt. Meeting-datum 2017

Program: Våra experimentörer SM3HEW/Erik och SA3ARL/Fredrik demonstrerar sina senaste projekt. Meeting-datum 2017 Nummer 5 Nov - Dec 2017 Årgång 23 Ordförandens rader Sidan 2 Kassören meddelar Sidan 3 Professor Hew Puh`s nya uppfinning Sidan 4 Teknik sidan Sidan 5 Läs på www.sk3gk.se för senaste nytt. Månadsmöte onsdagen

Läs mer

Onsdagen den 7:e maj har föreningen Gävle Kortvågsamatörer månadsmöte.

Onsdagen den 7:e maj har föreningen Gävle Kortvågsamatörer månadsmöte. Nummer 3 Field Day i höst : 6-7 sept. i Svartviksstugan. Maj - Juni 2014 Årgång 20 Ordförandens rader Sidan 2 Notiser/Annonser från Kassören Sidan 3 In Memoriam/Silent Key Sidan 4 Meetingdatum 2014 Sidan

Läs mer

Månadsmöte Onsdagen den 6 maj 2015 klockan i Folkets Hus i Gävle, S.Centralgatan 10. Lokalen heter: Mandelblom

Månadsmöte Onsdagen den 6 maj 2015 klockan i Folkets Hus i Gävle, S.Centralgatan 10. Lokalen heter: Mandelblom Nummer 3 Maj - Juni 2015 Årgång 21 I detta nummer kan du läsa bla om Bullens ändring av sändningstiden, Teknik, Fieldday och annonser. Ha en trevlig Sommar önskar tidningsredaktionen. 73 de SA3BGM / Tony

Läs mer

Månadsmöte onsdagen den 13 januari 2016, klockan i Folkets Hus i Gävle, S. Centralgatan 10. Lokalen heter: Mandelblom.

Månadsmöte onsdagen den 13 januari 2016, klockan i Folkets Hus i Gävle, S. Centralgatan 10. Lokalen heter: Mandelblom. Nummer 1 OBS! OBS! Vi byter mötes lokal. Läs mer på sidan 5. OBS! OBS! Jan - Feb 2016 Årgång 22 Ordförandens rader Sidan 2 Silent Key. Sidan 3 Inför Auktionen i Januari. Sidan 4 Vi byter mötes lokal. Sidan

Läs mer

Månadsmöte onsdagen den 10 januari 2018 klockan Adress: ABF i Gävle, Brunnsgatan 56.

Månadsmöte onsdagen den 10 januari 2018 klockan Adress: ABF i Gävle, Brunnsgatan 56. Nummer 1 Jan - Feb 2018 Årgång 24 Ordförandens rader Sidan 2 Kassören meddelar Sidan 3 Kåseri av SM3HEW Sidan 3 DX-boken och Störspionen Sidan 4 Teknik: Ryska Quaden Sidan 5-6 Läs på www.sk3gk.se för senaste

Läs mer

Månadsmöte onsdagen den 2 december 2015 klockan i Folkets Hus i Gävle. S. Centralgatan 10. Lokalen heter: Mandelblom.

Månadsmöte onsdagen den 2 december 2015 klockan i Folkets Hus i Gävle. S. Centralgatan 10. Lokalen heter: Mandelblom. Nummer 5 Nov - Dec 2015 Årgång 21 EXTRA EXTRA EXTRA. FRO inbjuder till sambands träff. 29/10 kl 18. Föredrag av SM3FJF/Jörgen och SM3MEH Tomas. Se sidan 4 Ordförandens rader Sidan 2 Notiser/Annonser från

Läs mer

Onsdagen den 8:e januari får vi lyssna till SA3ARL/Fredrik.

Onsdagen den 8:e januari får vi lyssna till SA3ARL/Fredrik. Nummer 1 Årsmöte Medlemmarna i GKA kallas till årsmöte den 5 mars 2014 i Gävle Folkets Hus (Lokal: Mandelblom) S.Centralgatan 10, Gävle Motioner Motioner till årsmötet skall vara styrelsen tillhanda senast

Läs mer

Program: SM3LDP/Markku, berättar om: De två första timmarna när WTC kollapsade.

Program: SM3LDP/Markku, berättar om: De två första timmarna när WTC kollapsade. Nummer 5 Nov - Dec 2016 Årgång 22 Ordförandens rader Sidan 2 Kassören har ordet. Mötes datum 2017 Sidan 3 Studiebesök Johannes Värmeverk Sidan 4 Redaktörn kör Contest. Sidan 5 Mötes-program/datum Hösten

Läs mer

Program: SM3RNN/Nisse och SM3WEO/Micke: Kommersiell radio i ett bredare perspektiv

Program: SM3RNN/Nisse och SM3WEO/Micke: Kommersiell radio i ett bredare perspektiv Nummer 2 Mars - April 2017 Årgång 23 Jag vill att ALLA noterar dessa datum i era kalendrar (mobiltelefoner). Tack Nästa nummer: Utkommer den 30 Aug 2017 Manusstopp den: 27 Aug 2017 Ordförandens rader Sidan

Läs mer

Månadsmöte onsdagen den 7 november 2018 klockan Adress: ABF i Gävle, Brunnsgatan 56.

Månadsmöte onsdagen den 7 november 2018 klockan Adress: ABF i Gävle, Brunnsgatan 56. Nummer 5 Nu är det dags att någon annan får möjligheten att skriva den bästa klubbtidningen. Styrelsen söker en ny redaktör för SändarAmatören. Nov - Dec 2018 Årgång 24 Stf Ordf. Rader. Sidan 2 Kåseri

Läs mer

Månadsmöte onsdagen den 6 september klockan Adress: ABF i Gävle, Brunnsgatan 56.

Månadsmöte onsdagen den 6 september klockan Adress: ABF i Gävle, Brunnsgatan 56. Nummer 4 Sept - Okt 2017 Årgång 23 Ordförandens rader Sidan 2 Rapport: Studiebesök på Arkiv Gävleborg Sidan 3 Nya medlemmar och rättelse. Sidan 4 Höstens Fieldday i Sept 2017 Sidan 5 MOX-kolv reportage.

Läs mer

Efter fikapausen blir det information från styrelsen, gratislotteri och sedan plats för DITT bidrag.

Efter fikapausen blir det information från styrelsen, gratislotteri och sedan plats för DITT bidrag. Nummer 3 Maj - Juni 2018 Årgång 24 I samband med din betalning av medlemsavgiften ger du ditt samtycke till att dina personuppgifter lagras och behandlas i Gävle Kortvågsamatörers medlemsregister. Behandlingen

Läs mer

Sändar-Amatören. Nummer 3 Maj Juni 2019 Årgång 25

Sändar-Amatören. Nummer 3 Maj Juni 2019 Årgång 25 Sändar-Amatören Nummer 3 Maj Juni 2019 Årgång 25 Viktiga datum sidan 1 CLA s Hedersutmärkelse sidan 2 Ordförande meddelar sidan 3 Kassören meddelar sidan 4 Eskilstuna sidan 5 Läs på www.sk3gk.se för senaste

Läs mer

Månadsmöte onsdag 7 oktober 2009 klockan 19.00

Månadsmöte onsdag 7 oktober 2009 klockan 19.00 Nummer 4 September - oktober 2009 Årgång 15 Månadsmöte onsdag 2 september 2009 klockan 19.00 Dan, SA3ARK, pratar om Arduino. Vad kan detta vara? Kom och lyssna, så blir frågetecknet ett utropstecken Månadsmöte

Läs mer

Höstens första månadsmöte i GKA blir onsdagen den 2 september klockan

Höstens första månadsmöte i GKA blir onsdagen den 2 september klockan Nummer 4 Grattis HIGtech-studenterna på Högskolan till rekordet Läs om detta på sidan 3. Nya antenn rön kan man läsa om på sidan 9. Sept - Okt 2015 Årgång 21 Ordförandens rader Sidan 2 Notiser/Annonser

Läs mer

Nummer 2. Mars - April 2018 Årgång 24. Vårens Meeting datum mars (Årsmöte) 4 april 2 maj 3 juni. Platsen är: Brunnsgatan 56. Tiden är: 19.

Nummer 2. Mars - April 2018 Årgång 24. Vårens Meeting datum mars (Årsmöte) 4 april 2 maj 3 juni. Platsen är: Brunnsgatan 56. Tiden är: 19. Nummer 2 Mars - April 2018 Årgång 24 Nu är dags att betala medlemsavgiften. Sista dag för detta är på årsmötet den 7 Mars om man skall kunna vara med och göra sin röst hörd och fortsätta vara med i medlemslistan.

Läs mer

Månadsmöte onsdagen den 3 oktober klockan Adress: ABF i Gävle, Brunnsgatan 56. Höstens Meeting datum 2018

Månadsmöte onsdagen den 3 oktober klockan Adress: ABF i Gävle, Brunnsgatan 56. Höstens Meeting datum 2018 Nummer 4 Sept - Okt 2018 Årgång 24 I samband med din betalning av medlemsavgiften ger du ditt samtycke till att dina personuppgifter lagras och behandlas i Gävle Kortvågsamatörers medlemsregister. Behandlingen

Läs mer

Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 36 2/9 2015 Red: SM1WXC Christer. Dagens op..

Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 36 2/9 2015 Red: SM1WXC Christer. Dagens op.. 1 Mäktigt skitväder över Visby idag 1/9 (Bilden ej från Visby!) Rev 150904 Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 36 2/9 2015 Red: SM1WXC Christer. Dagens op.. RIKS-QTC 1. Nya repeatrar

Läs mer

Nyheter från Radiomuseet Nr 16, 28 maj 2010

Nyheter från Radiomuseet Nr 16, 28 maj 2010 Nyheter från Radiomuseet Nr 16, 28 maj 2010 1 Detta nyhetsbrev är sänt till alla medlemmar vi har e-postadress till i medlemsregistret och som inte meddelat att de inte vill ha nyhetsbrevet. Meddela oss

Läs mer

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också!

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också! Höstens program 2015 Gävle Vi har hört dom förut - men dom kommer igen Två Gävle-kändisar som har mycket att berätta! 50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta.

Läs mer

Nummer 2. Mars - April 2017 Årgång 23. Meeting-datum Info om Årsmötet den 1 Mars på sidan 3. Info om medlemsavgiften på sidan 3.

Nummer 2. Mars - April 2017 Årgång 23. Meeting-datum Info om Årsmötet den 1 Mars på sidan 3. Info om medlemsavgiften på sidan 3. Nummer 2 Mars - April 2017 Årgång 23 Info om Årsmötet den 1 Mars på sidan 3. Info om medlemsavgiften på sidan 3. Ordförandens rader Sidan 2 Kassören har ordet och Fieldday i Maj. Sidan 3 Tips från Kassören.

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

Medlemsblad för NORRKÖPINGS RADIOKLUBB December 2007. Web-QRZ nummer 12

Medlemsblad för NORRKÖPINGS RADIOKLUBB December 2007. Web-QRZ nummer 12 QRZ Medlemsblad för NORRKÖPINGS RADIOKLUBB December 2007. Web-QRZ nummer 12 KLUBBINFORMATION Norrköpings Radioklubb, Nelinsgatan 24 KV. 603 55 Norrköping Besöksadress: Nelinsgatan 24, kv. Plusgirokonto

Läs mer

Nummer 5 November-December 2011 Årgång 17. Månadsmötet Onsdagen den 2:e November Klockan 19.00.

Nummer 5 November-December 2011 Årgång 17. Månadsmötet Onsdagen den 2:e November Klockan 19.00. Nummer 5 November-December 2011 Årgång 17 TILL SALU KOPEK AR-1002 Rotor. HANDIC Nätagg 12V /1,5A. DLS 160. BEAM10 el 2m, BEAM 10 el 2m, BEAM 16 el 2m. Kontakta SM3ACI / Steve Ordförandens Rader: sida 2

Läs mer

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 10 December 2011

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 10 December 2011 QSP Karlskoga Radioklubb Nr 10 December 2011 QSP är medlemsblad för Karlskoga Radioklubb, SK4KR. Notiser och meddelanden mottages tacksamt till nedanstående adress: Red. c/o Öman, Valåsen Gamla Jägmästargården

Läs mer

B FÖRENINGS- Månadsmöte tisdag 1 februari kl. 1900. Välkommen! KUNGSBACKA RADIOAMATÖRER BREV. Nr 2 februari 2 0 0 5 Årgång 29 BEGRÄNSAD EFTERSÄNDNING

B FÖRENINGS- Månadsmöte tisdag 1 februari kl. 1900. Välkommen! KUNGSBACKA RADIOAMATÖRER BREV. Nr 2 februari 2 0 0 5 Årgång 29 BEGRÄNSAD EFTERSÄNDNING KUNGSBACKA RADIOAMATÖRER Lindfjällsvägen 15 439 91 ONSALA BEGRÄNSAD EFTERSÄNDNING Vid definitiv eftersändning återsänds försändelsen med nya adressen B FÖRENINGS- BREV KUNGSBACKA RADIOAMATÖRER Nr 2 februari

Läs mer

NSA Field Day 19:e maj 2012

NSA Field Day 19:e maj 2012 Medlemsbladet BREAK-IN Nyköpings Sändareamatörer ------------------ Vårnumret 2012 Årgång 53 ------------------- I REDAKTIONEN: Redaktör: SM5KNV Leif 24 02 11 e-mail red.: sm5knv#telia.com Ansvarig utgivare:

Läs mer

FRA VET informerar. FRA VET informerar på hemsidan. Medlemsavgift Hänt sedan sist 2015 NR 1 FRA VETERANFÖRENING

FRA VET informerar. FRA VET informerar på hemsidan. Medlemsavgift Hänt sedan sist 2015 NR 1 FRA VETERANFÖRENING 1 FRA VET informerar 2015 NR 1 FRA VETERANFÖRENING 2015-01-22 I det här numret 1 FRA VET info på hemsidan 1 Medlemsavgift 2015 1 Hänt sedan sist 2 Svenska Akademien 2 Kallelse till årsmöte 3 Historiskt

Läs mer

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap!

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Så här i terminsstarten går vi ut med viktig information och det kan förkomma att det står likadant på mer än en lapp. Hoppas ni har överseende med

Läs mer

Informationsblad för medlemmarna i Lidköpings Fågelklubb Nummer 1 år 2001. Förenings information

Informationsblad för medlemmarna i Lidköpings Fågelklubb Nummer 1 år 2001. Förenings information UVEN Informationsblad för medlemmarna i Lidköpings Fågelklubb Nummer 1 år 2001 FÖRENINGS INFORMATION 1 FÖRENINGS FUNKTIONÄRER 2 VERKSAMHETSRAPPORT 2000 2 KORTA NOTERINGAR 3 JUBILEUMSFEST 3 PROGRAM 2001

Läs mer

1. Avhållna evenemang

1. Avhållna evenemang Lokalbulletin FRO Stockholm 1 (5) Lokalbulletin för FRO Stockholm måndagen den 14 januari 2019. Bulletinen sänds måndagkvällar klockan 2130 lokal tid över repeater RV48 på 145,600/145,000 MHz samt parallellt

Läs mer

1. Avhållna evenemang. Lokalbulletin FRO Stockholm 1 (6) Måndagen den 3 december 2018

1. Avhållna evenemang. Lokalbulletin FRO Stockholm 1 (6) Måndagen den 3 december 2018 Lokalbulletin FRO Stockholm 1 (6) Lokalbulletin för FRO Stockholm måndagen den 3 december 2018. Bulletinen sänds måndagkvällar klockan 2130 lokal tid över repeater RV48 på 145,600/145,000 MHz samt parallellt

Läs mer

Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 12 den 18 mars 2015 Red: SM1WXC Christer, dagens op..

Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 12 den 18 mars 2015 Red: SM1WXC Christer, dagens op.. 1 Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 12 den 18 mars 2015 Red: SM1WXC Christer, dagens op.. RIKS-QTC - - - - - INNEHÅLL COMING UP SM5 jubileumssignalen SE90IARU SM7 jubileumssignalen

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 2/2018

OK Tranans nyhetsbrev 2/2018 OK Tranans nyhetsbrev 2/2018 Det blev en kort vår, vädermässigt, i år! Men när den äntligen kom så gick snösmältningen snabbt och vi kunde arrangera vår tävling, Traneträffen, i helt snöfria marker den

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så 2019 MARS Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: ringer Postadress: Alice Lönnemalm och Maud Norberg Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 1 Januari 2015

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 1 Januari 2015 QSP Karlskoga Radioklubb Nr 1 Januari 2015 QSP är medlemsblad för Karlskoga Radioklubb, SK4KR. Notiser och meddelanden mottages tacksamt till nedanstående adress: Red. c/o Öman, Valåsen Gamla Jägmästargården

Läs mer

SAMBAND. Sundsvalls Radioamatörer SK3BG Sektion Samband SK3BG Framtidskonferens 1

SAMBAND. Sundsvalls Radioamatörer SK3BG Sektion Samband SK3BG Framtidskonferens 1 SAMBAND Sundsvalls Radioamatörer SK3BG Sektion Samband 2018-10-08 SK3BG Framtidskonferens 1 Vem är jag? SM3MEH Tomas Åberg 55 år, radioamatör sedan 1981. År 2009, omstart av sambandsverksamheten i SK3BG.

Läs mer

1. Avhållna evenemang

1. Avhållna evenemang Lokalbulletin FRO Stockholm 1 (5) Lokalbulletin för FRO Stockholm måndagen den 7 januari 2019. Bulletinen sänds måndagkvällar klockan 2130 lokal tid över repeater RV48 på 145,600/145,000 MHz samt parallellt

Läs mer

Den fre 29 mars 2019 kl 15:40 skrev Info KULTUR enskede.ssb

Den fre 29 mars 2019 kl 15:40 skrev Info KULTUR enskede.ssb Från: Karin Axelsson Till: Info KULTUR stadsbiblioteket.ssb Ärende: VB: Våren på biblioteket ENS Datum: den 24 april 2019 13:48:17 Från: Info KULTUR enskede.ssb Skickat: den

Läs mer

VI HAR ÖPPET ONSDAGSKVÄLLAR VÄLKOMNA!! LÄS HEMSIDAN Där hittar ni träningstider. m.m.

VI HAR ÖPPET ONSDAGSKVÄLLAR VÄLKOMNA!! LÄS HEMSIDAN   Där hittar ni träningstider. m.m. VI HAR ÖPPET ONSDAGSKVÄLLAR VÄLKOMNA!! LÄS HEMSIDAN www.eskilstunamk.com Där hittar ni träningstider. m.m. Nr 1 2019 MEDLEMSAVGIFTER Tänk vad tiden går fort, nu är det dags att betala medlemsavgiften igen.

Läs mer

Ordförande: Vice. Ordförande: Sekreterare: Sven-Göran Backlund Ulf Westman Anders Törnkvist

Ordförande: Vice. Ordförande: Sekreterare: Sven-Göran Backlund Ulf Westman Anders Törnkvist Sida 1 av 5 Svartlösa Öknebo S-Ö BLADET våren 2017. Öppet hus. Vi har öppet hus normalt varje helgfri onsdag från kl.19.00 till ca kl.21.00 på Toppvägen 24 (ingång på gaveln) i Tumba. Eventuella ändringar

Läs mer

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev Nyhetsbrev 2018-03-28 Här kommer den senaste informationen från Föreningen Norden med tyngdpunkt på lokalavdelningarnas årsmöten som ligger på agendan strax efter jul. Nyhetsbrevet går till alla styrelsemedlemmar,

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Redacteurens sida... 3 Årsmöte snart... mitten

Redacteurens sida... 3 Årsmöte snart... mitten Redacteurens sida... 3 Årsmöte snart... mitten M.A.R.K. Marks Amatör Radio Klubb Klubbstyrelse 2018 Ordförande SM6MLI Hans Turesson 0707/52 79 34 Vice ordförande Peter Branshöj 0723/15 05 82 Sekreterare

Läs mer

T1-modulen Lektionerna 19-21. Radioamatörkurs OH6AG - 2011

T1-modulen Lektionerna 19-21. Radioamatörkurs OH6AG - 2011 T1-modulen Lektionerna 19-21 Radioamatörkurs - 2011 Bearbetning och översättning: Thomas Anderssén, OH6NT, Tomas Tallkvist, OH6NVQ Original: Heikki Lahtivirta, OH2LH 1 Blockdiagram En apparats uppbyggnad

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Kära medlem! Sköna maj är redan här och våren har gjort entré.

Kära medlem! Sköna maj är redan här och våren har gjort entré. ROSNY TT STENU NGSU ND OKTOB ER 2017 www.sistenungsund.se Facebook/Socialdemokraterna i stenungsund bo.pettersson@stenungsund.se [Type your address] [Type your phone number] [Type your e-mail address]

Läs mer

VÄLKOMNA!! VI HAR ÖPPET ONSDAGSKVÄLLAR. Inga inbetalningskort för medlemsavgiften skickas ut du betalar via BG el.

VÄLKOMNA!! VI HAR ÖPPET ONSDAGSKVÄLLAR. Inga inbetalningskort för medlemsavgiften skickas ut du betalar via BG el. VI HAR ÖPPET ONSDAGSKVÄLLAR VÄLKOMNA!! Inga inbetalningskort för medlemsavgiften skickas ut du betalar via BG 5184-8653 el. Swish 1236929012 Medlemsavgifter Sen. Herr 300:- Sen.Dam 150:- Ungdom upp t.o.m

Läs mer

Flaskposten. Envikens båtklubb 40 år! Kallelse till arbetsdag!

Flaskposten. Envikens båtklubb 40 år! Kallelse till arbetsdag! Mars 2019 Flaskposten Klubbens postadress: Envikens Båtklubb Föreningslådan 761 11 Bergshamra www.envikensbatklubb.se Envikens båtklubb 40 år! Innehåll: Arbetsdagskallelse sid 1 Ordförande har ordet sid

Läs mer

Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen V 34 onsdagen den 23 aug 2017 Redaktion: SM1WXC Christer Dagens op är

Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen V 34 onsdagen den 23 aug 2017 Redaktion: SM1WXC Christer Dagens op är ** En gotländsk företeelse: RADIOKOTTE! OBS arbetsordningen! XYL-kotten hänger tvätt på antennen medan ham-kotten kör radio. Teckning Maria Wennström med igelkottar som specialitet Föreningen Sveriges

Läs mer

Meeting-datum 2014 8 Januari 5 Februari 5 Mars (Årsmöte) 2 April 7 Maj 4 Juni (I Sandviken) 3 September 1 Oktober 5 November 3 December

Meeting-datum 2014 8 Januari 5 Februari 5 Mars (Årsmöte) 2 April 7 Maj 4 Juni (I Sandviken) 3 September 1 Oktober 5 November 3 December Nummer 2 Mars - April 2014 Årgång 20 Årsmöte Medlemmarna i GKA kallas till årsmöte den 5 mars 2014 i Gävle Folkets Hus (Lokal: Mandelblom) S.Centralgatan 10, Gävle. Field Day i höst : 6-7 sept. i Svartviksstugan.

Läs mer

JER.NET NR 6 DECEMBER 2013 LUCIAFIKA I KLUBBKÅKEN. Söndagen den 15 december klockan 15.00 slår vi upp dörrarna för att fira de kommande högtiderna.

JER.NET NR 6 DECEMBER 2013 LUCIAFIKA I KLUBBKÅKEN. Söndagen den 15 december klockan 15.00 slår vi upp dörrarna för att fira de kommande högtiderna. DIGITALA NYHETER FÖR UPPSALAS HOJFOLK JER.NET NR 6 DECEMBER 2013 LUCIAFIKA I KLUBBKÅKEN Söndagen den 15 december klockan 15.00 slår vi upp dörrarna för att fira de kommande högtiderna. Gör ett avbrott

Läs mer

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6 Protokoll Sida 1 av 6 Protokoll från styrelsemöte i Nyköpings BIS Friidrott torsdagen den 20/5 2010. Deltagare närvarande: (vid pennan) Kent Andersson Mikael Carlsson Lars Hallberg Thomas Andreasson Siv

Läs mer

1. Avhållna evenemang. 2. Våra utbildningar. Lokalbulletin FRO Stockholm 1 (6) Måndagen den 10 december 2018

1. Avhållna evenemang. 2. Våra utbildningar. Lokalbulletin FRO Stockholm 1 (6) Måndagen den 10 december 2018 Lokalbulletin FRO Stockholm 1 (6) Lokalbulletin för FRO Stockholm måndagen den 10 december 2018. Bulletinen sänds måndagkvällar klockan 2130 lokal tid över repeater RV48 på 145,600/145,000 MHz samt parallellt

Läs mer

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året.

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året. TÄVLINGAR 2012 24 Mars Våffelracet 15 April RS och FRS Sprintcupen 17 Maj Torsdagsrally Sprintcupen 21 Juli Midnattssolsrallyt 3 Aug. Kvällsrally 18 Aug Kräftracet 1 Sept Rally EMK Kannan 20 Okt Sprintcupen

Läs mer

RadioScouter i Stockholm RSS - SCØUT. Aktivitet: Blindbock

RadioScouter i Stockholm RSS - SCØUT. Aktivitet: Blindbock Föreningen Aktivitet: Blindbock Har du inte alltid drömt om att få bli ledd av dina kamrater, utan att själv se var du går? Eller är det du som alltid har velat vara den som på bästa och mest kamratliga

Läs mer

Jamboree On The Air 2010

Jamboree On The Air 2010 Jamboree On The Air 2010 Vi hälsar Er välkomna till 2010 års Jamboree on the air, som är den 53:e i ordningen. Följande information är ett komplement till den information som har funnits i QTC och på Internet.

Läs mer

Skrytbygge för bättre mottagning av TV-signaler!

Skrytbygge för bättre mottagning av TV-signaler! 1 Skrytbygge för bättre mottagning av TV-signaler! Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 37 9/9 2015 Red: SM1WXC Christer. Dagens op.. NIL RIKS-QTC INNEHÅLL COMING UP SM4-möte i

Läs mer

Sandpappret. Vi avslutar Årets sooken-året med ett gemensamt nyårsfirande i Bygdegården med trerätters överaskningsmeny.

Sandpappret. Vi avslutar Årets sooken-året med ett gemensamt nyårsfirande i Bygdegården med trerätters överaskningsmeny. Sandpappret Nr 12 December 2011 www.sanda-gotland.net Nyårsfirande Vi avslutar Årets sooken-året med ett gemensamt nyårsfirande i Bygdegården med trerätters överaskningsmeny. Vuxna: 200 kr Barn 7-16 år

Läs mer

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Protokoll styrelsemöte nr 6 2010-07-18 1(7) Protokoll 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande... 2 1.2 Val av mötesordförande... 2 1.3 Val av mötessekreterare...

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

C = Carlos Cano Viktorsson T = Thomas Engström

C = Carlos Cano Viktorsson T = Thomas Engström Intervju med Thomas Engström, Stockholm 2012 01 23 Engström är ordförande för Amatör & Privatradioföreningen Pristo Stockholm SKØMG. Plats: Klubb Amatör & Privatradioföreningen Pristo Stockholm SKØMG,

Läs mer

Veckobrev nr 38 (18 september-24 september) Då var det dags igen. Månadsmöte/ Grödinge Bygdegård

Veckobrev nr 38 (18 september-24 september) Då var det dags igen. Månadsmöte/ Grödinge Bygdegård Veckobrev nr 38 (18 september-24 september) 2017 Då var det dags igen Månadsmöte/ Grödinge Bygdegård Ståtliga svampar Onsdagen den 20 september kl. 12.00 Med ord och bild presenterar Botkyrka Teaterförening

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Jonathan Andersson jobbar tisdagskvällar Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Vilka tycker du är de bästa valen?

Vilka tycker du är de bästa valen? Vilka tycker du är de bästa valen? På vår webbplats www.respect4me.org kan du titta på berättelserna om våra liv och de situationer vi råkar ut för. Varje berättelse börjar på samma sätt med en kort film,

Läs mer

Antennförstärkare för UHF-bandet

Antennförstärkare för UHF-bandet Antennförstärkare för UHF-bandet Radioprojekt 2004 Elektrovetenskap, LTH Mats Rosborn Henrik Kinzel 27 Februari Referat Den här rapporten beskriver arbetet med konstruktion och utvärdering av en fungerande

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

MOTION till SSA, Årsmötet 2013 Rev. 5

MOTION till SSA, Årsmötet 2013 Rev. 5 MOTION till SSA, Årsmötet 2013 Rev. 5 Förslag till nationell frekvensallokering i 70cm bandet till : Repeaterlänkar, Crossbandslänkar, Extra repeater mottagare ( ej att förväxla med repeaters / reläsändare)

Läs mer

Egentligen låter det ju ologiskt, en faktureringstjänst som pratar med marknadsföraren. Men vi ska förklara i den här guiden. Därefter ska vi visa

Egentligen låter det ju ologiskt, en faktureringstjänst som pratar med marknadsföraren. Men vi ska förklara i den här guiden. Därefter ska vi visa FÖR MARKNADSFÖRARE Egentligen låter det ju ologiskt, en faktureringstjänst som pratar med marknadsföraren. Men vi ska förklara i den här guiden. Därefter ska vi visa hur du som marknadsförare kan använda

Läs mer

Jamboree On The Air 2003 Information nr. 2.

Jamboree On The Air 2003 Information nr. 2. Sidan 1 av 4 Jamboree On The Air 2003 Information nr. 2. Vi hälsar Er välkomna till 2003 års Jamboree on the air, som är den 46:e i ordningen. Följande information är ett komplement till den information

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 19.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Sophia Jarl, Kerstin Nilsson, Anna-Greta Lingebrandt,

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Bli sponsor - Stöd vår verksamhet - HOCKEY MED FUB (Gratis) BIO MED FUB (Gratis) Adventssamkväm och Julfest Reportage från Tidningsgruppen

Läs mer

Marks Amatörradioklubb Box 2022 511 02 SKENE. Telegrafikurs... 3 Årsmöte stundar... 4

Marks Amatörradioklubb Box 2022 511 02 SKENE. Telegrafikurs... 3 Årsmöte stundar... 4 Marks Amatörradioklubb Box 2022 511 02 SKENE Telegrafikurs... 3 Årsmöte stundar... 4 M.A.R.K. Marks Amatör Radio Klubb Klubbstyrelse 2006 Ordförande SM6MLI Hans Turesson 0320/103 81 Vice ordförande SM6UNC

Läs mer

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Kap 1 hej Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Min bästa vän heter Emil, Emil gillar fotboll och innebandy.

Läs mer

------------------ Vårnumret 2015 Årgång 56 ------------------- Mötesdagar 2015 6/5 (Besök i Linköping), 21/9, 19/10 och 16/11. Julfest 7/12 (?).

------------------ Vårnumret 2015 Årgång 56 ------------------- Mötesdagar 2015 6/5 (Besök i Linköping), 21/9, 19/10 och 16/11. Julfest 7/12 (?). Medlemsbladet BREAK-IN Nyköpings Sändareamatörer ------------------ Vårnumret 2015 Årgång 56 ------------------- I REDAKTIONEN: Redaktör: SM5KNV Leif 0155-24 02 11 e-mail red.: sm5knv#telia.com Ansvarig

Läs mer

Föräldramöte 10 april

Föräldramöte 10 april Föräldramöte 10 april - Serie Johan informerar om att vi kommer spela i 2 olika serier. Detta gör man om man har mer än 20 spelare i laget. Har man bara ett lag kommer man med många spelare alternativt

Läs mer

81 Föregående mötesprotokoll Avvaktar protokoll fr fg möte. Påminnelse till Jocke! Vi går igenom protokollet på nästa möte istället.

81 Föregående mötesprotokoll Avvaktar protokoll fr fg möte. Påminnelse till Jocke! Vi går igenom protokollet på nästa möte istället. Styrelsemöte för SRRS Västra Datum: 2010-09-08 Plats: Drottninggatan, Göteborg Närvarande: Caroline Jensen, Sofia Orvelind, Jazmine Ohgami, John S. Berg Frånvarande anmälda förhinder: Louise Rosengren,

Läs mer

Styrelsemöte - Föreningen Lästringebygden Protokoll nr 5/17

Styrelsemöte - Föreningen Lästringebygden Protokoll nr 5/17 Styrelsemöte - Föreningen Lästringebygden 2017-05-16 Protokoll nr 5/17 Närvarande: Kristine Lagzda Haapanen, Curt Ohlson, Helena Persson, Caroline Rydell, Angelica Klavbäck, Ingrid Bergentoft och Karin

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 2. Maj 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 2. Maj 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Kassör Bodil Gustafsson 711 50 15 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Ledamot

Läs mer

Strömlös. Hjälp vid strömavbrott

Strömlös. Hjälp vid strömavbrott Strömlös Hjälp vid strömavbrott Om det blir strömavbrott El har blivit en given förutsättning för att vardagen ska fungera. Lyckligtvis finns el tillgängligt så gott som alltid. Faktum är att du som bor

Läs mer

JER.NET. NR 1 FEBRUARI 2016 - Luciafika med tipspromenad - Dags för Bilorientering - Scalextricdagen återkommer

JER.NET. NR 1 FEBRUARI 2016 - Luciafika med tipspromenad - Dags för Bilorientering - Scalextricdagen återkommer DIGITALA NYHETER FÖR UPPSALAS HOJFOLK JER.NET NR 1 FEBRUARI 2016 - Luciafika med tipspromenad - Dags för Bilorientering - Scalextricdagen återkommer HÄNT HITTILLS SEN SENAST... Läs lite om vad som hänt

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

INNAN DU ANVÄNDER RADION Laddning av batteri Det finns 3 olika tillbehör för laddning till Proline Plus. Laddare ingår ej vid köp av radion.

INNAN DU ANVÄNDER RADION Laddning av batteri Det finns 3 olika tillbehör för laddning till Proline Plus. Laddare ingår ej vid köp av radion. SNABBGUIDE INNAN DU ANVÄNDER RADION Laddning av batteri Det finns 3 olika tillbehör för laddning till Proline Plus. Laddare ingår ej vid köp av radion. Fler tillbehör hittar du på www.zodiac.se. Snabb

Läs mer

En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb

En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb 2 Varför starta mc-klubb? Att starta en mc-klubb innebär att man samlas runt det gemensamma intresset motorcykeln. En SMC-klubb visar genom

Läs mer

SSA-Bulletinen V 17 onsdagen den 25 april 2018 Redaktion: SM1WXC Christer Dagens op är

SSA-Bulletinen V 17 onsdagen den 25 april 2018 Redaktion: SM1WXC Christer Dagens op är SSA-Bulletinen V 17 onsdagen den 25 april 2018 Redaktion: SM1WXC Christer Dagens op är RIKS-QTC Innehåll 1. Bulletinen sommaren 2018 2. Åk till Grimeton 1 maj 3. Israel firar 70-årsjubileum 19/4 27/6 4.

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Ansvarsfrågor i förskola och skola

Ansvarsfrågor i förskola och skola 2014-12-19 15/33 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Skolstyrelsen (motsv) fvb till rektorer/förskolechefer Friskolor Fristående förskolor Ansvarsfrågor i förskola

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen och administrera växeln

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen och administrera växeln Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med appen och administrera växeln Så här använder du som administratör appen Telia Touchpoint Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play

Läs mer